Dagen hittills..

Varit ute hos tjejerna och fixat.. Flugorna var överjävliga så de fick bägge sina väldigt fashionabla täcken på dej.
Även om bägge säkert kommer uppskatta sitt täcke så visade de sitt klara missnöje genom att räcka ut tungan åt mej... bägge två.. 
 
 
Lyckades få magknipen från helvetet påväg hem från stallet och fick dö en stund på gräsmattan innan det allt mer tilltagnade mullrandet från ett oroväckande svart moln störde mej.
 
I övrigt har jag slappat och kollat på film, tvättat och grejat lite allmänt. Dogsen är slöa och sover mest hela tiden inne och ute är det full rulle. Till och med Pimmen busade lite i nån halvminut tidigare idag..<3
 
Kram Sofia

Dumle

 
 
 

Yep!

 

Lördagsmorgon i solens tecken!

Strålande sol och underbar värme mötte mej när jag klev utanför dörrn och ut på trappen imorse vid halv sju-tiden.
Panda var morgontrött (som hon alltid blir på sommaren, på vintern går det minsann bra att väcka matte vid halv sex-sex.
 
 
Stackars Pimmen har varit dålig i magen inatt och helt nerklabbad så när hon fått kissa så blev det en vända i duschen för henne. Så nu är hon ren och luktar smaskens igen! Både fördelar och nackdelar med en hund som nästan är helt vit.
 
Tobbe är iväg hela dagen idag också så jag får roa mej på egen hand. Idag är första dagen som Pim får vara ensam en stund sedan olyckan. Det blir när jag åker till stallet. Blir ingen motion av någon av hästarna idag, bara mockning m.m Eftersom jag inte vill lämna henne längre än nödvändigt. Borde klara mej på en ca en timma med restid och vad jag behöver göra i stallet.
 
Men jag har annat att göra idag, det behöver städas. Tog den mesta disken igår, men lite finns det allt kvar. Sen tänkte jag tvätta alla hundfiltar. Dumle ska få ett bad + en rejäl genomkammning (något herr Fluff själv inte vill kännas vid), även Panda skulle må bra av ett en liten dusch. Plus att jag har massor med nya ideer till smycken och det kliar i fingrarna att sätta igång kan jag lova!
 
Kram Sofia
 
 

Ute i friska luften!

Bar ut Pimmens älskade bur (nej, jag varken stänger in henne eller tvingar henne att vara i den, hon gör det högst frivilligt) så hon skulle få lite frisk luft, men kunna ligga lite mörkt och skyddat samtidigt. Ganska nöjd tjej som bäddade ner sej efter en liten stund och låg sen och spanade på de andra..
 
 
 
Kram Sofia

Studentdax!

Bjuder er på en liten smygkik från den kommande serien av smycken som jag tänkte släppa nu lagom till studenten. Meningen var att materialet skulle komma hem redan idag, men jag glömde att räkna med att det var röd dag igår så det kommer måndag. Smyckena kommer att vara försedda med "lycko" hjärtan och varje färg har sin egen innebörd. I serien kommer det finnas halsband, armband och öronhängen!
 
 

Go förmidda!

Det blev en sväng tidigt till stallet idag.. gav alla hästarna frukost, släppte sedan ut Lucky och Co så att jag kunde mocka. De fick käka sitt morgonhö ute i solen och det var den ingens om klagade på!
 
 
Var hemma till klockan åtta igen och efter att dogsen fått frukost parkerade jag mej här i väntar på ännu lite varmare väder. Tänkte ta med mej hundarna ut och ligga på gräsmattan och läsa och bara ha det gott. Tobbe är iväg och jobbar hela dagen så jag och dogsen får klara oss själva. Pim får med sej sin bur ut och sen lägger jag en filt över så det inte blir så ljust för henne. Hon mår nog bra av lite frisk luft, men tror inte att det är bra för henne att ligga i solen för länge.
 
I förrgår (onsdags) jobbade jag 12-16 och åkte sedan ut till stallet. Fick bytt min fårskinnspadd mot en större med en tjej i Mullsjö som behövde en mindre, mycket smidigt! Den nya större passade bra till Luckys sadel!
 
Det blev en ridtur i skogen med Joanna och Emma, Vi var ute strax över en timma och det blev både trav och två härliga galopper. Millie har verkligen unghästgalopp, kommer bli väldigt ridbar när hon blir starkare och mer musklad. Lucky fick gå i hagen och ha det bra!
 
 
 
 
Igår fick Lucky ett pass på ridbanan, hon var superfin! Jobbade igång i galoppen från början efter inledande skrittarbete som jag testade sist. Fick igång hennes bakkärra ordentligt och hon kändes rörlig. Efter att ha diskuterat om vi skulle trampa eller jobba i sluta på volten så kom vi till sist överens om att det är mycket lättare att helt enkelt göra som matte bad från början och jobba i slutan. Den galoppen jag fick i henne efter det var helt underbar, så rid- och reglerbar! Bästa jätteponnyn! <3
 
Millie fick vila och "fika" i gröngräset innan hon fick gå in och käka sin burkmat och extra hö inne i boxen.
 
 
 
Pimmen imorse..<3
 
 
Kram Sofia
 
 
 
 

En skräckdag..

Igår hände något som man som hundägare aldrig borde få uppleva.. Min älskade lilla hund blev illa skadad då hon blev sparkad av en häst i stallet. Det var varken hästens eller hundens/hundarnas fel. Felet är helt och håller mitt som inte hade ögonen på dem till 100% och hann skrika till och stoppa dem från att springa efter hästen.
 
Vi åkte direkt in till Smådjurskliniken och fick direkt komma in i ett rum, tre stycken kom direkt och hjälpte till med Pim. Hon fick dropp och las på en mjuk fäll och fick en varm filt om sej. De kände och klämde och undersökte. Sen gick de iväg till röntgen med henne och röntgade själva kroppen. Röntgen såg fin ut, men de såg ingen urisblåsa. Antingen var den redan tom eller i värsta fall sprucken. Hon var apatisk och slapp i hela kroppen. Kräktes och eftersom hon hade krampat så våldsamt precis efter sparken så var misstanke om skallskada extremt stor.
 
Vi blev kvar under dagen för observation, jag fick frågan om jag ville lämna henne och komma tillbaka. Aldrig att jag lämnar min älskling. Så jag och Panda vakade över henne hela dagen. Under tiden ringde veterinären till Blå Stjärnan i Göteborg för att rådfråga specialisterna där. De har CT röntgen vilket behövs för att kunna se ev. skador på hjärnan. I Jönköping finns bara vanlig slätröntgen.
 
Efter ett par timmar var det dags för nästa röntgen. De ville se om urinblåsan fyllt i efter allt dropp, det hade den tack och lov.
 
Framåt sena eftermiddagen började vi se en liten förbättring och det blev bestämt att vi skulle få ta med oss Pim hem ialla fall. Om hon blev sämre är det bättre för oss att direkt hemifrån åka till Göteborg än att först åka till Jönköping, hämta henne och sen åka dit. Men veterinärerna på båda klinikerna gjorde bedömningen att sålänge hon gjorde framsteg hade hon det bättre hemma i en lugn miljö som hon känner sej hemma och trygg i.
 
Hon fick med sej en hel påse med sprutor med medicin hem som skulle hjälpa henne. Och sen körde vi sakta hemåt, jag hade henne i knät hela tiden och hon somnade gott där.
 
Väl hemma bäddade jag ner henne i ett stort täcke i mitt knä och där somnade hon och sov som en stock flera timmar. Bar ut henne och hon sjönk ner med rumpan och kissade direkt på kvällen.
 
Natten har varit otroligt lugn, Pim har sovit hela tiden. Panda som i normala fall inte brukar vilja ha henne så nära på natten har lega så nära hon kan med nosen i hennes päls och vaktat. Själv har jag vaknat en gång i timman och kikat till henne. Så jag är riktigt trött och ser nog rätt sliten ut idag.
 
Hon har inte velat äta något ännu, men hon har druckit vatten.. vilket är det viktigaste! I övrigt sover hon nästan hela tiden. 
 
Tobbe tog ledigt idag för att vara hemma hos henne när jag åker till jobbet. Hon får inte lämnas ensam för en sekund nu i början. Mitt älskade lilla hjärta <3 Det känns hemskt att se henne bara ligga och se ledsen och trött ut, hon som vanligtvis är så full av liv. <3
 
 
 
 

En sån underbar kväll!

Helt ljuvligt ute, la mej på en filt en stund och läste när jag kom hem.. Helt underbart att ha den sakta nedåtgående solen i nacken och bara mysa i värmen. Mina miniälsklingar är helt utslagna efter sex timmar i stallet och sover som små grisar. De orkade knappt skälla på grannen när denne gick förbi.
Men så har de fått rejält med motion idag också, plus att det har varit väldigt varmt för dem. Men de är så duktiga, såfort de hittar vatten ute så dricker de och/eller badar tassarna för att kyla ner sej.
 
Vi började med en ridtur i skogen på lite över en timma tillsammans med Joanna och Ricky. Både Lucky och Ricky var ganska loja i värmen och var väldigt nöjda med att skritta nästan hela vägen, blev lite lugn trav på hemvägen då gräsvägen vi testade var alldeles för inbjudande för att låta bli..
 
Hjälpte Titti att "passa" hovslagaren och luncha hästarna innan jag tog in Millie och borsta av henne lite snabbt. Vi tog en promenad i skogen på 30 min och sen fick hon stå och käka gräs en stund innan det var dags för burkmat i stallet. Mätt och nöjd gick hon ut i hagen igen. Fyllde på vatten i bägge mina tjejors hagar och mockade hos Lucky innan jag och småtjejerna rullade hemåt igen. Trötta, men väldigt nöjda!
 
 
Kram Sofia

Veckans planer..

Veckan som precis har börjat kommer bli kanon, det bara är så!
 
Idag är jag ledig och ska ha långdag i stallet, massa mys, tvätt av hästar och lugna skogsturer!
 
Tisdag: Stallet på morgonen, sen jobba 15.30-21
Onsdag: Jobba 12-17, sen ut till stallet och göra iordning inför kommande dagarna som jag ska vara borta.
Torsdag: Åker jag och småtjejerna till Saltvik för att stanna till söndag..
Fredag-Lördag: Saltvik, väderkartan ser kanon ut och kommer säkert få kanongött väder hela tiden jag är där! många promenader, hav och klippor. Åka och kika på Tark där Lucky ska bo i sommar.
Söndag: Åka hem på förmiddagen och då direkt ut till stallet.
 
Sent på e.m/kvällen åker vi iväg på lite äventyr (mest äventyr för Dumle). =)
 
Kram Sofia

2 lediga dagar..

Efter ännu en natt med mindre än 4 h sömn var jag rätt sliten när Tobbe väckte mej igår morse.. natten till lördag åskade det ju så in i helvete, vaknade av att det lät som en bomb smällde utanför fönstret och regnet öste ner. Natten till igår bestämde jag mej för att vänta till Tobbe kom hem, vilket jag inte insåg skulle bli förrens närmare klockan två på natten.. Sen var jag ju klarvaken och kunde inte somna. Men efter en kopp the och en macka så kröp jag ner under täcket och lyckades faktiskt somna efter en stund.
 
Men trots att jag var trött, ögonen värkte så jag trodde att ögongloberna skulle säga upp sej så vara det bara att välta sej själv ur sängen, gör mej iordning och åka ut till stallet. Hade tänkt ta en promenad med Millie, men det blev inte riktigt så.. Vi sket i de och "fikade" istället.
 
 
 
Lucky fick ett pass på ridbanan och var väldigt fin.. Körde uppvärmning i skritt och gick sen direkt på galopp.. märkte att hon mjuknade mycket fortare och seghetskänslan försvann helt och hon fick ett helt annat driv. Sen var det varmt så både hon och jag blev varma och trötta ganska fort.. Men det blev ialla fall 45 min jobb =)
 
  
 
När stallet var färdigt styrde jag hemåt och möttes av tre glada hundar som mer än gärna gick ut och la sej i solen.. Själv gjorde jag mej iordning, tog en snabb dusch och klädde sedan på Panda och Pim deras selar. Bestämde mej för att gå ner till tåget, dels hinner de små göra både nr 1 och nr 2 flera gånger (det måste man när man är liten hund förstår ni!) och sen hinner de bli lite, lite trötta och sover då på tåget.
 
 
Lite över en timma tar det till Nässjö, där mamsen hämtade upp oss.. efter ett snabbt stopp på Willys så åkte vi hem till Fredriksdal där glada syskon väntade.. Pim och Lisa började leka och härja direkt, medans Panda och Hugo artigt hälsar på varandra och kikade sedan på de små medans de brottades (som vanligt).. Efter lite käk och presentutdelning (det var ju ändå mors dag) så åkte vi upp till stallet och det är där de fotona ni ser i inlägget före är tagna. Mycket lek och bus för hundarna och en go stund i solen för oss.
 
Morsdags presenten från mej!
 
19.20 var det dags att ta tåget hem igen.. Mina småtjejer var helt slut och somnade nästan genast, Panda i knät på mej och Pimmen jämte med ryggen mot mitt ben. Det var väldigt nära att jag själv somnade i värmen till tågets rytmiska dunkande mot rälsen. Men snart var vi i Mullsjö där Tobbe väntade.. Handlade lite gott till kvällen och sen åkte vi hem för att ta det lugnt..
 
Idag väckte Panda med strax efter halv åtta och ville gå ut.. Solen stod redan högt på himlen och vädret är fantastiskt, soligt och varmt med en lätt vind.. 
 
 
Kram Sofia
 
 
 
 

Fredriksdal 25/5-2014

 

Problem solver!

 

Trött

Är så himla trött, skulle lätt kunna somna sittandes i soffan just nu känns det som. Hundarna är lugna och grejar med sitt efter kvällens rastning.
 
Det blev en snabbvisit i stallet imorse. Var där strax efter åtta och fixade med allt. Hade en extrahäst idag så det tog lite extra tid. Men jag var hemma i god tid och behövde inte stressa hemma.
 
Började jobba klockan 12 och det har varit en del att göra, lite.. hrnm.. spännande gärster har vi allt haft idag också. Lyckades undvika regnet när jag körde till jobbet, det började regna när jag svängde ut på Bottnarydsvägen och lagom när jag gått genom dörrarna in på VIP så öppnade sej himlen och det öste ner en bra stund. När jag skulle hem till kvällen hade det klarnat upp och jag fick till och med lite sol på hemvägen.
 
Nu är jag ledig i två dagar, men imorgon ska jag över till Fredriksdal en vända mitt på dagen/eftermiddagen. Måndag finns inga planer så det kan mycket möjligt bli ryggläge på en filt i solen.
 
Tisdag-onsdag jobbar jag på VIP och tidigt torsdag förmiddag åker jag och småtjejerna till västkusten och kommer hem söndag igen. Hoppas på kanonväder!
 
Lucky och Milllie fick lite presenter för ett tag sedan. Varsitt nytt schabrak, Lucky ett rött Mias och Millie ett granitgrått Jacson.
 
 
 
Är nåt grymt godissugen, Tobbe kommer hem alldels för sent för att hinna till någon sorts affär som skulle kunna ha öppet. Får bli imorgon helt enkelt. Imorgon ska det bli +21 grader, sol och några enstaka moln så det blir perfekt "reseväder!
 
 
Kram Sofia
 


 

Fredag

Trött som en gnu efter att ha jobbat sedan klockan 13 idag, förmiddagen var stressig. Sådär som det lätt blir när man ska hinna med att både rasta hundarna ordentligt och åka upp till stallet och fixa med hästarna, någonstans däremellan ska man helst hinna äta och duscha också.
 
Det blev Lucky som fick ett litet pass på banan idag, red barbacka och jobbade skritten och traven idag. Koncentrerade mej på att få lös höfterna, få upp rörligheten och sätta henne på bakdelen. Tycker att hon gick jättefint och kämpade på bra. Sen att hon fick för sej att det bodde monster i ett träd utmed ena långsidan av ridbanan och höll på att "tappa" matte i ridbanegruset är en annan sak. Det glömdes av ganska snabbt när hon visade sej från sin bästa sida och böjde, tog i och trampade på långt in under sej med bakbenen..<3
 
Millie fick komma in och käka, bli insmord och sprayad och sen på med ett flugtäcke som skydd. Flugorna vid lösdriften går nog på anabola eller något annan hälsovådligt, de är stora som gråsparvar och ilska som illrar på uppåttjack..
 
Var hemma i lagom tid så jag hann äta lite granna, göra mej iordning och sedan åka iväg till jobbet. Ville ju inte åka tidigare än i onödan heller, vill ju att hundarna ska vara ensamma så lite som möjligt!
 
Imorgon blir ännu stressigare, börjar en timma tidigare än idag och ska hinna med stallet innan det.
 
Kram Sofia

Torsdag

Stallet på förmiddagen, promenad för finaste svart och Milla fick ett ordentligt pass på ridbanan. Två galoppfattningar i vänster varv blev det också, första fattningen tog hon höger så då lät jag henne bara galoppera några steg och bröt sen av. Andra gången fattade hon så fint, böjde på sin nacke och galopperade mjukt och luftigt, räckte med lite mer än ett halvt varv, sen många klappar på halsen och avskrittning.
 
Jobbade 17-21 och de timmarna gick förbi väldigt snabbt, snart var det dags att åka hem igen och släppa ut hundarna som i vanlig ordning mötte mej i dörren.
 
Köpte med mej räkmackor hem som jag och Tobbe mumsde på till kvällen innan vi gick och la oss. Kanske inte så nyttigt, men vafan! Ibland måste man få lyxa lite!
 
 
Kram Sofia

Foton 21/5-2014


Onsdag

Började med att jag försov mej (naturligtvis). Skulle ha åka med tåget 07.30 från Sandhem. Men det blev lite tajt då jag vaknade strax innan åtta och när jag ska ha med mej bägge småhundarna så tänkte jag gå. Som tur va så började Tobbe tidigt så jag kunde åka med honom in till Jönköping och ta bussen till Gränna därifrån direkt. Så jag var framme i bestämt tid ialla fall. Hundarna skötte sej som vanligt jättefint både på stationen och på bussen. De sover mest, sitter och spanar lite ibland när de märker att vi saktar ner. Det var bara Pimmen som fick lite hjärnkramp när vi stannade på ett ställe och där stod det ett helt gäng kor i en hage precis utanför fönstret och glodde på oss. Eftersom jag fick hem henne i november så har hon ju inte sett så mycket sådant innan lilla skitungen..<3

 

Framme i Gränna mötte Sara och Atlas (hennes papillon) upp oss, småtjejerna fick hälsa och sen gick vi en promenad tillsammans innan vi gick hem till Sara så hundarna fick leka lite lösa. Panda och Atlas träffades ju när han var mycket mindre och Pimmen har aldrig träffat honom. Mina var lite tråkiga och kom inte riktigt igång och lekte. Panda gjorde ett par ryck och lekte med den väldigt uppspelta Atlas som var lycklig över att ha tjejerna på besök.

 

När vi tyckte att vi suttit och stekt i solen tillräckligt länge gick vi ner mot hamnen, hundarna fick bada lite innan vi gick upp till PirKro och käkade lite glass. Körde min favorit, polka, saltlakrits och brownie!

 

Hem till Sara igen och steka lite mer i solen. Så himla gött att sitta där och bara prata lite skit och minnen och se hundarna ligga och lata sej i solen. Gränna har en helt otrolig atmosfär och jag bara trivs, såfort jag kommer dit så känner jag mej hemma. Det var ju mitt hem under ett par år och någon gång igen ska jag bo där. Det har jag lovat mej själv!

 

Vi avslutade med en runda nere i hamnen igen, käkade lite gott på PirKro som för övrigt var sej likt sedan jag jobbade där. Sen gick vi ner och kikade i småbåtshamnen innan vi gick bort till ännu en liten strand utmed strandpromenaden och lät hundarna fara runt i vattenbrynet en stund. Jag åkte bussen mot Jönköping framåt eftermiddagen. Trötta hundar och trött mej så vi lyckades somna till på både bussen och tåget. Tog massor av foton under dagen som kommer lite senare.

 

Gick hem och lämnade småtjejerna, rastade Dumle och åkte sedan ut till stallet. Bägge tjejerna fick jobba lösa på ridbanan. Fick smörja och spraya dem ordentligt, eländiga knott och andra flygande ohyror som nödvändigtvis ska bita på dem.

 

Åkte inte hem igen fören strax efter nio, trött och nöjd. Hundarna fick sin kvällsmat ute på trappen idag, helt underbart att tjugo i tio kunna sitta ute i shorts och t-shirt och titta på nöjda hundar som vilade efter kvällsmaten.

 

Kram Sofia


Tisdag

Tog en lugn morgon, satt ute på trappen medans hundarna for runt mej. Efter regnet som kom igår kväll så kändes allt så friskt.

 

Gick in och duschade vid tiotiden och började sedan göra mej iordning för att åka till jobbet. Gick ut kvar över elva (gott om tid) för att åka iväg. Tro fan att mopedskrället inte skulle starta, bråkade med den en lång stund. Till slut när jag varit både halvt hysterisk, ledsen och uppgiven så gick jag över i att bli riktigt förbannad. Stampade till på kicken så jag trodde pinnfan skulle ryka av, då hoppar helvetet igång, jag skyndade mej att gasa ett par gånger och sedan på mej hjälmen och iväg. Var på VIP 12.01..

 

När jag jobbat klar, bytt om och bråkat en stund med mopeden så åkte jag vidare mot stallet. Tog vägen via Mullsjö och sen Furusjövägen ut.

 

Det blev skogen för bägge mina underbara. Började med Lucky, red en av våra vanliga rundor som i vårt tempo tar ungefär 1 h. I sista backen hem, när jag precis släppt fram henne ordentligt i galoppen så flyger det upp en stor jäkla fågel precis framför nosen på henne, känner hur hon stampar till, redo att ta ett hopp åt sidan. Min reaktion är att klämma åt med benen utav bara helsike, vilken gör att hon tar ett jättestort galoppsprång framåt och fortsätter sen. Duktiga tjejen..<3

 

Med Milla fick jag sällskap av Jenny, Moa, Sigge och Zorania. Vi skrittade bortåt vägen, Millie som inte riktigt är som andra ”unghästar” ville gärna gå först och knatade på i sitt eget tempo. På hemvägen tyckte hon att det passade bara att trava ifrån Zorania på den lilla gräsvägen. 50 minuter var vi ute och då var fröken dressyrhäst ganska nöjd sedan.

 

Kram Sofia


Lite regn och åska..

Himlen blev mörkare och mörkare lagom tills det att jag skulle åka till stallet. Men jag slapp regn hela tiden jag var där och temperaturen var riktigt behaglig hela tiden. Bägge fick vila och verkade inte klaga över det. Jag var trött och hande ont i foten och ville bara hem och mysa i soffan.
 
Så när stallet var färdigt åkte vi in till Mullsjö och handlade +  köpte lite gottigt på Amigo. Sen hem och slängde i en Johan Falk film, är nu inne på andra filmen och börjar bli trött som fasiken. Så det får bli sängen tidigt ikväll.
Upp och jobba lunch och e.m imorgon 12-17.
 
Kram Sofia

Foton 19/5-2014

              

Ny vecka

Så var det måndag igen, jag sitter i soffan och väntar på att solen ska dyka upp ute och torka till världen lite grann så man kan sitta ute och ha det gott. Hundarna är lika slöa som jag och vi har intagit soffan, så det är ganska fullt för tillfället.
 
Frukost har jag inte ens funderat på ännu och de små fyrbenta verkar inte ha tänkt tanken än heller.
Foten är helt klart mycket bättre idag, det blev ett litet missförstånd mellan Keramik och mej igår och när jag kom hem var den svullen som attan, hade fått en ny grop och början till ett fint blåmärke kunde skymtas.
 
För övrigt så klarade jag mej precis undan regnet igår eftermiddag i stallet. Satte mej i bilen precis när de första regndropparna började trilla. Lucky fick en promenad på 40 min, tyckte det var lite lagom med en skrittrunda och eftersom jag inte hade några vettiga ridkläder med mej så fick det bli promenad. Millie fick komma in och käka, få en avbortsning och sen gå ut igen. Hon har gått en del nu sista dagarna så det fick bli vila så kör vi på igen idag.
 
Tobbe jobbar lunchen och åker sen och hämtar min lilla moped och är väl inte hemma förrens runt halv sex, så det blir lite senare ut till stallet idag. Men det är helt okej. Det är ljust långt efter nio på kvällarna nu.
 
Igår va vi iväg en bit nedanför Bottnaryd, hundarna fick leka med sina kompisar och roligt hade de. Panda har hittat en ny superkompis i lilla Wilma, de är lite lika de där två damerna och går fantastiskt bra ihop. Så skönt att se lilla Panda som brukar vara så blyg och inte vill ty sej till nya hundar på en gång bara bli superkompis med en annan hund så fort. Dumle flörtade järnet med Daisy och fick med henne på lek ialla fall ett par gånger (=lycklig hårboll).
 
Foton från i lördags
Kram Sofia

Morrn!

Söndagmorgon och jag är trött som vanligt, men lik förbannat så vaknar jag halv sju och kan inte somna om. Min inre väckarklocka är välinställd må jag säga..
 
Nu tänkte jag ta en lugn morgon, frukost och sitta i solen. Sen åker vi och hundarna på en liten road trip några mil neråt landet och hälsar på bekanta. Lek för hundarna med nya kompisar och lite tjöt för oss.
 
Stallet blir det i e.m, ska väl hinna käka lite däremellan också kan jag tro. Termometern visade +14 redan klockan åtta idag på morgonen så det blir nog riktigt varmt och gott. Att de har sagt att det ska komma regn i eftermiddag väljer jag att ignorera just nu. Jag är så jäkla nöjd med värmen och solen så lite regn förstör inte min eftermiddag sålänge som temperaturen håller sej uppe!
 
Nu hoppas jag att det torkar upp fort så Lucky kan börja gå ute på nätterna, både för hennes och för min skull. Enligt henne själv är hon en riktig vildhäst som minsann inte behöver bo i låda, hon ska bo ute och ströva fritt nåja, så fritt det går bakom staket).. Vi får väl se om någon av hennes hagkompisar vill leka vildhät med henne!
 
Kram Sofia
 
 

Hur gott är inte vädret eller!?

Så jäkla gott väder idag.. soligt och varmt. Har precis kommit hem efter att ha jobbat 13-18 på VIP. Lugn dag idag med lite lagom med folk. Tyvärr har jag lite att göra nu på kvällen hemma, men hinner jag så ska jag gå ut och sätta mej i solen en sväng tillsammans med dogsen.
 
Hann motionera bägge mina pållar på morgonen/förmiddan. Började med Millie, jobbade henne lös på ridbanan. Njuter av att se henne röra sej, se hennes blanka päls komma fram mer och mer. Musklerna som börjar visa sej och det hull hon hittills lagt på sej som börjar täcka det knotiga..<3
 
Lucky red jag barbacka på ridbanan, så himla fin var hon idag. Red på den akademiska stången och hon älskade verkligen att jobba på den idag. Jobbade mycket flyttningar och vred och vände åt alla håll jag kunde komma på för att strecha och gymnastisera hela hennes kropp. Och det gav verkligen resultat, hon var som en dröm att rida. Hur fin som helst..<3
 
Nu har vi kunnat hämta hem bilen igen också, lagad och servad och fick blankt papper på besiktningen idag! Måndag kommer min lilla moppe hem också. Byggbilen har blivit återlämnad och snart är alla våra fordon där de ska igen. Så skönt!!
 
Kram Sofia
 

Andningspaus hemma en stund..

Så himla varmt och underbart väder idag! Känns nästan lite synd att stå inne och jobba, men har fått en hel del sol i stallet redan så känner mej ganska nöjd ändå.
 
Jag började med Lucky, hon fick ett pass på ridbanan med löslongering. Tanken var att jag skulle ridit Millie en sväng i skogen med sällskap av Joanna och Ricky, men hon fick lite förhinder och kunde inte komma på förmiddan. Så jag och Millie tog beslutet att ge oss ut själva tillsammans med Panda förstås. Och det gick strålande, Millie var piggelin och ville helst trava hela vägen. Lyckades till och med få till en galoppfattning i en liten uppförsbacke. Men tog bara nåt steg, ville bara kolla av att det funkade.
 
Mockade och fixade det sista medans Millie fick stå inne och käka burkmaten och lite extra hö.
 
 
Nu ska jag vila en stund innan det är dags att ställa mej i duschen och göra mej iordning. Får knata ner till tåget strax efter fyra, börjar fem och jobbar till nio. Kortispass idag!
 
Kram Sofia

Fredag

Trött som sjutton fortfarande, men kändes lite onödigt att lägga mej igen efter morgonrastningen när jag ändå behöver gå upp om nån halvtimma igen. Det blir stallet tidigt idag, Tobbe ville åka tidigare till jobbet så det blir ännu en stressig dag för mej hos hästarna. Ska bli helt fantastiskt skönt att få tillbaka det lilla mopedskrället så jag kan åka ut själv. Det här stressandet gör mej galen, åker från stallet varje dag med en olustkänsla, tycker inte om att stressa i stallet.
 
Det blir längre stund hemma mellan stallet och jobbet idag istället. Får väl passa på att göra lite sånt som jag inte hunnit tidigare i veckan, eller ta en liten tupplur kanske.
 
 
 
Kram Sofia
 
 

Torsdag

Strax blir det sängen och sova ett par timmar innan klockan ringer imorgon. Denna dagen inleddes med hundrastning och sen satte jag igång och städade. Röjde undan och drog sen över golven med dammsugaren och moppen. Dammtorkade en snabbis och började sedan med hundmaten.
 
Fick lite besök av Samantha med sina två vovvar idag också. Dumle blev jätteförtjust i hennes schäfertik och gjorde allt för att få igång henne till lite lek. Panda blev bästis med lilla Wilma, lilla blyga Panda som inte brukar leka direkt med nya hundar busade på och tyckte det var jättekul med en ny kompis.
 
Åkte ut en snabbis till Almenäs och hjälpte till med en sadelutprovning innan Tobbe hämtade mej. Direkt ut till mina pållar och fixade iordning. Tog en kortispromenad med Milla, på vägen tillbaka stannade vi till vid kanten av en hage så hon fick beta en stund. Uppskattades mycket av fröken dressyrhäst som mumsade och frustade och var väldigt nöjd.
 
Födelsedagsbarnet Lucky fick en extra morot och lite mys i hagen, i övrigt fick hon vila. Igår tog vi en vända i skogen på en timma, massa galopp på en väldigt, väldigt pigg Lucky. Hon försökte till och med tappa mej i skogen vid ett tillfälle. Skyggade för till synes ingenting, men matte hade klister i röva (eller starka benmuskler) och hängde med. Mattes buseponny som är så pigg och glad..<3
 
Kram Sofia

Lucky 13 år

 Underbara, älskade skrutteponny.. 13 år idag.. Hur kan vi ha varit ett team i snart 11 år, helt ofattbart!
 

Snart dags för lite jobb..

Jobbar lunch och en del av eftermiddagen idag 12-17.. Sen direkt ut till mina pälsklingar i stallet. Får bli ett snabbinlägg nu så jag hinner packa ner ridkläderna också.
 
Vädret är helt okej idag och när jag kollade klart.se alldeles nyss lovade de över 20+ grader flera dagar framåt. redan imorgon ska det bli varmare med +16! Najs!
 
Denna veckan finns det att göra, jobba idag, besök imorgon + en sadelurprovning, jobb fre-lör, söndag kanske löshoppning med hela gänget i stallet om alla kan. Bägge mina ska få löshoppa hade jag tänkt.
 
Har inte planerat vad det blir med mina för motion idag, det enda jag vet är att de ska ut i skogen!
 
Kram Sofia

Känner mej lite svart-vit..

 

Tisdag

Myser i soffan med film tillsammans med mina dogs. Har precis avslutat min favoritfilm Dear John. Har sett den många gånger, men den är lika bra varje gång. Ibland undrar jag varför inte livet kan få vara som på film, en stor kris/händelse och sen blir resten av livet bra. Tankenn var att jag skulle sätta igång med städningen när jag kom hem från Mullsjö, men det blev liksom inte riktigt så. Tyckte lite synd om mej själv som var deppig så det fick bli mys i soffan med hundarna istället.
 
Igår var jag i stallet strax innan sex, tog in Lucky direkt och red en sväng i skogen på henne. Rundan som brukar ta över en timma gjorde vi på 55 min. Behöver jag säga att fröken jätteponny var ganska piss. Helt underbar rund, rullande galopp. Hon galopperade mej nästan ur sadeln där ett tag. Så fin var hon! Rider på min akademiska stång ute och det trivs hon väldigt bra på verkar det som.
 
Med Millie tog jag en promenad för att se vad hon säger om alla de miljoner vattenpölar som fanns utmed och över hela vägen. Kan ju vara bra att veta hur hon reagerar när hon ombeds gå igenom dem, inga problem. Hon klampade på rätt igenom dem allihopa. Hon fick sova inne natten till idag, hon verkar ha likadana hovar som Pippi, blir mjuk i sulan och strålen. Hovarna går sönder lättare och hon blir öm. Så hon fick vara inne och torka till lite.
 
Lite lagom trött sent igår kväll slängde jag i färg i håret, för att vara halvt medvetslös så tycker jag att det blev helt okej. Skönt att ha fått det gjort, har varit så trött på håret nu det sista, det har sett så tråkigt ut.
 
Idag var jag i stallet tidigt. Lucky hade precis hunnit gå ut. Fixade med Milla först, mockning och foder emellan och sist Lucky. Löslongerade bägge på ridbanan. Milla var piggelin, men kom snabbt på att matte inte kunde ta sej över den stora vattenpölen så smidigt, så där passade hon på att stanna ett par gånger. Men överlag skötte hon sej fint som vanligt. Lucky är fantastisk att jobba med, den kontakten jag får med henne när jag jobbar henne lös känns nästan magisk. Hur hon kan läsa mej så bra, det är helt otroligt.
 
Vädret har varit väldigt växlande både igår och idag, allt från soligt till spöregn. Det enda som har varit konstant är väl temperaturen, det har varit ganska varmt hela tiden. Vilket har varit ganska skönt.
 
Efter stallet idag vilade jag hemma en stund, sen åkte jag in till Mullsjö och simmade. Blev bara 45 min, men det räckte idag. Slappade i bastun 15 min efter, vilket var enormt skönt. Men kunde inte riktigt slappna av idag som jag gjorde sist.
 
Nu längtar jag till sommaren, behöver komma iväg och få en nystart på mitt liv. Har så mycket funderingar och saker som händer (och inte händer) just nu. Känner att jag behöver komma iväg och bara tänka på mej och mitt liv ett tag. Lämna vardagen här hemma..
 
Kram Sofia

Måndag

Solen skiner och det regnar om vartannat. Ett tag gjorde det bägge delar samtidigt.. Men det känns liksom helst okej, bara jag får lite sol och det inte är svinkallt! Sen lovar de ju fint väder till torsdag och helgen!
 
Idag och imorgon är jag ledig, jobbar onsdag + fredag-lördag. Inga jättepass, men det är bra att börja lite försiktigt så att inte kroppen slår totalt bakut och börjar mordhota mej mer än vanligt.
 
Jag hoppas på uppehåll i e.m när jag ska till stallet. Bägge töserna ska motioneras och det är skogen som gäller för bägge. Lucky ska ridas och Milla får jag se vad det blir! En av smådogsen får följa med, men har inte riktigt bestämt mej för vilken ännu, förmodligen den som är mest dampig när de är dags att åka. Den behöver nog den extra motionen bäst.. ;)
 
Det här med att få till det på kort är inte det lättaste.. Men på tredje försöket så..<3
  

 

"Vilda blommor"

Fotona är tagna med min mobilkamera som har visat sej ta riktigt fina foton på stilla objekt..
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag

Hade en lugn morgon hemma och åkte sen tåg till jobbet.. Jobbade 12-19 och det var faktiskt lite att göra.
 
Tobbe hämtade mej så jag slapp vänta på tåget hem.. Åkte direkt ut till älsklingarna i stallet. Lucky stod redan inne, Millie ställde jag i i andra stallet en stund så hon fick sin burkmat, lite hö och ett nytt täcke.
 
Sen hem och däckade i soffan.. 
 
Mina hjärtan, fotona är tagna i lördags..<3
 
 

Lördag

Har en konstig känsla i kroppen.. Känner mej avslappnad, men samtidigt lite uppgiven, ledsen, trött.. Kan bero på att kroppen är arg för tillfället och inte vill som jag vill. Känns som att varenda muskel har träningsvärk. Hoppas att jag känner mej lite piggare och gladare imorgon. En stor godispåse hade gjort saker bättre, mycket bättre..
 
Jobbar 17-19 på VIP imorgon.. Kommer förmodligen vara skapligt trött när jag kommer hem, men det är det värt när lönen kommer i slutet av månaden.
 
Mina underbara hästar gick fint idag. Lucky är fortfarande lite svag i högergaloppen. Men vi jobbar på, ska lägga om träningen lite ett tag framöver. Släppa kraven och rida ut och galoppera mycket i skogen och sen jobba henne lös i padocken.. I övrigt var hon lite trötter idag så jag red inte sålänge.. Finaste ponnyn..<3
 
Milla satte jag lite press på idag i travarbetet och hon blev så fin. Satt lite ner på henne och förvånade mej själv genom att sitta riktigt bra på henne. Trodde jag skulle behöva lära mej att sitta ner på henne med hennes jättesteg, men det satt i ryggmärgen. Idag bara klickade det i skrittarbetet med sidvärtsrörelserna, hon bara följde och gjorde det så fint. Den här hästen passar mej så himla bra.. avgudar henne redan..<3
 
 
 
Kram Sofia
 

Lördagsmorgon

Och jag är fortfarande trött, vaknade ca halv sju och kände mej inte ett dugg utvilad. Helt mosig i huvudet och fortfarande supertrött.. Funderar på om man skulle våga sej på att sova en timma till eller om det gör det hela värre.
 
Har en trött liten Pim i knät och en ännu tröttare Panda utmed benet. Dumle ligger i sin fotölj och stensover. Det enda man hör förutom fläktens svaga surrande och lite fågelkvitter är ljudet av tangenterna på min bärbara. Lugnt och skönt här i Axtorp med andra ord.
 
Kram Sofia
 
 

Fredagskväll

Jag är helt slut, båda i kroppen och i huvudet.. Tror att jag äntligen har börjat slappna av lite igen också, då kommer tröttheten och kroppen kollapsar. Men det är en skön kollaps, känner mej som en stor geleklump men en lycklig geleklump.
 
Idag fick Milla en promenad på 40 min. Lucky fick faktiskt gå kvar i hagen och ha det gott, mös lite med henne i boxen efter insläppet bara.
 
Nu tänker jag däcka i soffan och bara mysa resten av den här fredagskvällen..
 
Kram Sofia

Morrn

Så var det fredag och näst sista jobbdagen för denna veckan. Jobbar söndag också, men då går jag 12-19 så den dagen blir det inte så mycket annat. Får åka ut lite snabbt till stallet på morgonen och sen kanske jag tar en sväng förbi på kvällen också när jag slutat.
 
Imorgon tänkte jag haft en riktig långdag i stallet, men då jag måste åka med Tobbe för att mopedskrället står på verkstan så får det bli till att rätta sej efter hans tider. Tack och lov börjar han inte förrens klockan tre, så ett par timmar blir det ialla fall. Men ikväll ska bägge flickorna motioneras, nu börjar jag få abstinens! Lucky har visserligen bara vilat 1 dag hittills denna vecka, Milla 3 dagar. Men jag känner att det finns så mycket att utveckla och jobba på med bägge, så jag vill bara sätta fart.. nu!.. eller allra helst igår!
 
Idag åka jag hemifrån ca 11.30. Känns tråkigt att åka tåg, men promenaden mellan stationen och jobbet är rätt go skön ändå. Igår var det uppehåll och temperaturen låg mellan 10-12 grader, vindstilla och det kändes fortfarande som vår. Riktig uppfriskande!
 
Nu tänker jag stanna i sängen nån knapp timma till, sen ska dogsen få frukost och en promenad innan jag ställer mej i duschen och därefter käkar lite frulle själv.
 
Finaste töserna i tisdags..<3
 
Kram Sofia
 
 

Torsdag

Hemma från jobbet och har gjort klart nästan hela inventeringen av mitt material. Det kanske inte ser så mycket ut, men föreställ er att sitta och räkna varenda satans liten pärla (de minsta jag har är 3 mm).. Så till slut blev det 25+ på alla som jag inte orkade räkna längre än till 25 på..
 
Jobbade 17-21 på VIP idag, igår 16-21. Lugnt bägge dagarna så man har inte behövt bli svettig direkt. Men goa kollergor och trevliga gäster gör det hela! Kul att man redan börjar känna igen en del av folket som återkommer.
 
Igår fick Milla vila, Lucky körde jag lös på ridbanan 30 min. Hon var jättefin. Idag hade jag tänkt köra MIlla, men tiden rann iväg så det blev inte så. Lucky red jag först och sen kom Samantha (ET) och behandlade henne. Så nu ska jag bara köra på själv hemma och så ska hon ha en ny koll i höst. Milla ska få en ny koll innan hon går ut på bete om jag anser att hon behöver det.
 
 
Imorgon jobbar jag 12-17, sen direkt ut till stallet och fixa med hästarna. Hoppas på bra väder så jag kan motionera bägge två. Lucky ska få en skrittpromenad i skogen, antingen går jag med henne eller så rider jag. Milla har jag inte bestämt ännu, men är sugen på att rida henne.
 
Nu ska jag ta en kopp the och krypa upp i soffan en stund innan jag lägger mej. Är supertrött och orkar knappt hålla öronen öppna.
 
Ha en go kväll allihopa!
 
Kram Sofia
 

Surig

Jävla moped.. tredje gången sedan jag köpte den i höstas som den nu är påväg in till verkstan.. Denna gången tror vi på bränslekranen eller någon av de tillhörande slangarna. Något med undertryck, vakumslangar och en massa andra delar som jag tror att jag förstod funktionen på.. Helt enkelt förklarar.. den får inte tillräckligt med bensin och säger upp sej varje gång jag släpper gasen lite för fort..
Den dog helt på uppfarten till stallet idag, fick putta den sista biten.
 
Den starta och gick faktiskt hela vägen hem, men inte helt smärtfritt. Fick hålla på och krångla med den en hel del, trodde det var kört när jag fick stanna ute vid stora vägen och invänta några bilar. Men nu står den i transporten påväg in till verkstan i Jkpg igen. De har ju alltid tagit bra hand om den innan. Men visst känns det lite tråkigt när de till och med vet vilken moped det är jag ringer om när jag säger det "lilla silverfärgade yamasakihelvetet" igen..
 
Pållarna fick komma in och käka sin lunch inne idag. Det klagade de inte över och fick nu en chans att verkligen hälsa då de fick stå jämte varandra. Lucky såg lite putt ut först att Milla stod i hennes box och hon fick låna grannens, men såfort hon såg att det fanns mat där inne så var hon så nöjd så.. En rejäl avhåring, Millie släppte enorma mängder vinterpäls och tyckte det var superskönt att få hjälp att bli av med lite. Hon har haft täcke inatt och var torr och go under..=) Millie tycker precis som Lucky inte om att dela hennes matte med en annan häst så när jag går in till Lucky och gosar med henne stampar Milla med benen så att jag verkligen ska höra och se hur missnöjd hon är. Lucky däremot tar det hela med ro och kikar mest på henne under lugg, hon undrar nog mest vad Millie har att klaga över sålänge hon har mat i boxen..;)
 
Kram Sofia

Regnig tisdag

Regn, regn, regn.. men vet ni? Det gör ingenting, för då kan jag passa på att ha en riktig mysdag inne med mina små älsklingar. Passa på att städa lite och greja..
 
Får köra ut till stallet om några timmar, hoppas på att inte bli alltför blöt. Idag blir det bara pyssel för mina tjejer i stallet. De har jobbat så fint nu i två dagar så det blir bara borstning och mys. Jag behöver en mellandag också, mina händer är inte glada på mej idag. Imorgon hoppas jag på lite uppehåll så att jag hinner jobba bägge två från marken emellan skurarna.
Torsdag kommer Samantha och behandlar Lucky igen och då ska hon ridas precis innan och Milla tänkte jag skulle få en promenad i skogen.
 
Jag ska jobba onsdag-fredag och söndag, så gott att komma igång och den lön som väntar i slutet av varje månad är ju inte alls fel! Goa tjejer är det ute på VIP och jag trivs verkligen med dem.
 
Tänkte försöka väcka Panda och Pim som inte alls är sugna på att gå upp ännu. Vi har varit ute och morgonrastat en gång, men tycker det är på tiden att de går upp och får lite frukost. Men det är precis som att de vet att det regnar ute, de går in i koma och vill bara sova hela dagarna. Det stämmer nog som de säger att papillon är gjorda av florsocker och inte tål regn, för de vill helst inte sätta nosen utanför dörrn om de inte måste när det regnar.
 
Kram Sofia

Milla 12 år

Min vackra Imilia, idag blir hon 12 år.
 

Snart ännu en dag till ända..

Inte många timmar kvar på denna dagen..
 
Har varit en väldigt lugn dag för mej och dogsen. Vi hade egentligen planerat att gå upp till dammarna, men när jag och Pimmen kom hem från stallet så satte vi oss i soffan under ett täcke och tänkte vila en stund. Snart som både jag och alla tre hundarna gott. Sen blev vi sådär sega som man kan bli när man sovit mitt på dagen så jag släppte ut dem och lät dem fara runt på gräsmattan en stund medans jag satt i solen och hade det gott.. Lite för kallt för min smak egentligen, men jag vill ändå ta tillvara på de sista solstrålarna vi lär se på ett par dagar om man ska tro väderleksrapporten.
 
Hästarna fick varsitt pass idag också. Milla fick ett pass med löslongering och Lucky gick jag först med i skogen som uppvärmning 25 min och jobbade sen henne på ridbanan. Bägge var jättefina, Lucky tar ju som vanligt lång tid att mjukna, men nu kommer Samantha på torsdag så då får vi en ny koll på henne! =)
 
Skruttehästen med en sadel som glidit fram lite.. Jäkla mage!
 
"Matte, vart ska du gå?"
 
 
 
Sötis!
 
Galopp.. galopp
 
Har man varit duktig får man leka gräsklippare efter arbetspasset..
 
Kram Sofia

Lucky 2014-05-04

Mitt hjärta..<3
 
 
 
 
 

Måndag

Redan den 5:e maj.. Tiden går otroligt fort och det är inte många veckor kvar innan det är dags för mej att åka till kusten.. Ska bli otroligt härligt att få komma dit igen!
 
Idag är det sol och fint väder och det ska jag och djuren försöka att ta tillvara på så mycket det bara går. För nu väntar ett par dagar med dåligt väder och regn. Men jag ska inte klaga, det behövs. Har varit torrt ganska länge nu och det har varit gräsbränder på ett par ställen bara nu det senaste. Det enda som känns lite surt med att det ska bli regn är att temperaturen också sjunker rejält. Kyla i den formen gillar jag inte!
 
 
Igår red jag ut i skogen på Millie för första gången. Vad jag vet så är hon aldrig riden i skogen innan. Hon skötte sej mer än perfekt och gick mer än gärna först med öronen spetsade. Det blev även lite trav till henne stora glädje.
40 min var vi ute tillsammans med sällskapet Joanna på Ricky. Sen var det en lite trött och väldigt nöjd Millie som fick sin burkmat och sen stå inne och käka lite extra hösilage innan hon fick gå ut i hagen och fortsätta sin lunch där.
 
 
Lucky fick jobba lite lös på ridbanan. Dels ville jag kolla av hur hon rörde sej och sen ville jag låta henne få ett "light-pass" och bara mjukna i kroppen. Hon såg jättefin ut och ville mer än gärna jobba lite till. Men efter 
30 min var jag nöjd och hon fick skritta av och sen gå in för streching och lite belöning i form av äpple.
 
 
Testade mitt gamla knep som jag alltid använde förut när man har en extremt dammig häst (sådär som de gärna blir när det fäller den sista pälsen).. Det går liksom inte att borsta bort, hur mycket man än försöker. Ta en svamp, fukta den lite (inte blöt). Dra den över hästen, låt torka bara någpn minut så pälsen fortfarande är fuktig. Borsta sej ordentligt en gång till.. Och voila, dammet är nästan helt borta! För mej som har en svart häst är detta ovärderligt!
 
Kram Sofia
 
 

Söndag, sol och ledig dag!

Somnade ganska kvickt i soffan igår kväll.. med kläderna på och utan kudde. Panda väckte mej strax efter fem och påpekade att dessa sovformer var faktiskt inte okej (för henne).. Hon ville minsann ha ett stort fluffigt täcke att krypna ner under! 
Jag släppte ut dem en snabbis och sen kröp vi ner i sängen. Panda ner under täcket och Pimmen la sej på mej som vanligt. Sen somnade vi gott allihopa och sov ända fram till strax innan nio. Alltid när jag vaknar försent så har jag en satans huvudvärk, idag var inget undantag. Men eftet lite frukost, fruisk luft och solsken är den nu nästan helt borta. Började lite i trädgården, men gav snabbt upp igen. Kroppen är arg, jättearg! Känner mej som en överkörd fiskpinne ungefär..
 
Jag hann med allt jag skulle igår ialla fall och var på plats utanför jobbet tio minuter innan jag skulle börja jobba. Slutade 20.20 och körde då hemåt, underbart att det inte är mörkt vid den tiden. Kom en kille från Nässjö lagom en stund efter det att jag kommit hem och kikade på kanoten, så nu är den såld. Har vi inte använt den på två år och den kommer inte komma till användsning denna sommaren heller så kändes det onödigt att ha kvar den. Den tar ju ganska stor plats.
 
Hann ialla fall med lite mys och borstning i hagen med mina två tjejor i stallet. Inga bra bilder på mej (katastrofala egentligen), men det bjuder jag på. Är man trött, sovit med gårdagens smink, ej nyduschad och stressad som en ko, då får man se lite sliten ut så tidigt på morgonen.. 
 
 
 
Det gick bra att jobba, var väldigt lugnt förutom ett gäng med ett 40-tal mc-killar som kom in. Kom iväg från jobbet 20.30 och var hemma till nio.
 
Kram Sofia
 
 

På jobbet!

Eftersom min morgon idag kommer bli lite, jävla stressig så har jag förberett detta inlägget igår. Fixade det som går att förbereda i stallet redan idag. Höpåsar och burkmat. Hästarna får vila idag, passade lagom att lägga in en vilodag.
 
Börjar jobba 12.00 på VIP idag, jobbar fram till 20.00, sen får jag sakta rulla hemåt. Hoppas att det inte är alltför kallt ikväll.
 
Kommer kanske ett inlägg ikväll när jag kommer hem, beror på hur trötter jag är.
 
Kram Sofia

Stallet

Kom hem för en liten stund sedan, blev inte så många timmar i stallet idag. Hade väl egentligen kunnat stanna längre, men är lite trött i huvudet så kände att en lugn eftermiddag hemma är inte fel heller. Så jag och Pimmen rullade hemåt strax innan halv fyra.
 
Det blev en sväng i skogen tillsammans med Emma och Wella på Lucky, lite över en timma. Mest skritt, men lite trav och galopp också.
 
 
Milla fick ett pass på ridbanan, vi håller oss till våra 30 minuterspass fortfarande. Men jag kräver mer och mer av henne under den stunden vi håller på istället. Hon blir mer och mer ridbar för varje pass vi gör tillsammans.
 
 
PimPim var med själv i stallet idag. Lill-skrutten skötte sej perfekt hela dagen. Men hon var supertrött precis innan vi åkte hem. När jag gick ner till ridbanan för att hämta min tröja sprang hon och satte sej vid mopeden och gnällde. Sen bad hon verkligen om att få komma in i sin"åkbur"..
 
 
Kram Sofia
 

Fredag

Morrn på er! Idag skriver jag från sängen, hade så satans ont i ena axeln när jag vaknade så idag fick det bli till att sätta sej här istället, ordentligt uppallad emot mina kuddar. Panda ligger utsträckt jämte mej och och stensover.
 
Tanken var att jag skulle hinna med så mycket igår, inventering av mitt material, städning av arbetsbänken, fota alla nya berlocker + de nya modeller som jag ska skicka iväg. Men de blev inget med det. Slöade ända fram tills det var dags att åka ut till hästarna och när jag kom hem var jag så satans kall och stel (köra moped i +5 grader är ingen höjdare) att jag bara kröp ner under ett tjockt täcke i soffan och där stannade jag sen.
Så det som inte hanns igår får jag försöka hinna med idag istället.
 
Hästarna var kanonfina igår. Lucky skrittade jag först ut på 30 min och sen jobbade jag henne på ridbanan en stund efteråt. Hon kändes fin, men var först inte alls samarbetsvillig i galoppen. Men det släppte ganska kvickt. Jobbade med galoppfattningar en stund och sen fick hon gå in, trött och nöjd. Idag ska hon få en lugn runda i skogen hade jag tänkt.
 
Milla skulle ut i skogen, så mycket hade jag planerat. Men jag hade inte bestämt mej under vilken arbetsform. Valet föll på tömkörning, fröken tyckte först att det var mycket märkligt att jag skulle gå bakom henne när vi skulle ut i skogen och visste väl inte riktigt åt vilket håll vi skulle åt. Men det tog väl max 1,5 min, sen var vi påväg med långa kliv. Hon gick med öronen riktade framåt hela tiden, enda gången hon vände dem åt något annat håll var när jag pratade med henne. Hon älskar verkligen skogen, skönt med två såna hästar! Idag tänkte jag att hon skulle få ett pass på ridbanan, jobba vidare på det vi tränat på innan. Upprepning, upprepning, upprepning, men hon lär sej fort och snart sitter det!
 
 
Kram Sofia
 
 
 

Foton från i onsdags 30/4-2014

PimPim och Panda spanar på torger i Nässjö!
 
 
 
 
Det här med fontäner är spännande!
 
Fast det är ju attans att det ska stänka i ögonen hela tiden..
 

Hehe

 

Torsdag 1 maj

Så var det då 1 maj och det känns nästan lite konstigt. Riktigt varför kan jag inte förklara, men det bara gör det. Även om det har varit en lång vår med fint väder känns det som om det hela har gått lite för snabbt. Men jag klagar iofs inte, våren iår har varit så mycket bättre än förra årets. Visst hade all snö och is hunnit smälta bort till 1 maj förra året, men gräset har inte växt hälften så mycket, träden hade inte slått ut och det var fortfarande ganska kallt även på dagarna.
 
Igår åkte jag till Fredriksdal och hälsade på mamsen och småhundarna. Mimmi var på "dagis" så henne fick jag inte träffa. De små hade så roligt ihop och Pim och Panda for runt som två yra höns och brottades. Gick en liten promenad över de stora fälten som är bakom mammas stall och lät kameran fånga dem och Panda när de for runt. Hugo ville inte lämna sin matte och stannde i stallet, så han är inte med på bild. Jag är inte förvånad, det är inte ofta Panda följer med någon annan än mej heller. I princip aldrig.. Resultatet av fotona finns i inlägget nedan! Blev riktigt nöjd med en del av dem, det är svårt att få skärpa på långt håll med en kamera som inte har någon vettig bildstabilisator.
 
Det var fyra väldigt trötta små troll som somnade såfort de kom in i bilen. Mamma var snäll och körde mej ända till stallet, mockade och fixade till Lucky. Milla fick komma in och få burkmat och en snabb avborstning innan hon fick gå ut och fortsätta med lunchen. Fick sära lite på högarna, för idag var tydligen småsorkarna (ponnyerna) läskiga igen. Det går lite upp och ner det där, vissa dagar går det hur bra som helst och vissa vågar hon inte gå fram och äta alls.
 
Trots att de utlovat regn under dagen tycker jag att den var rätt fin ialla fall. Lite kyligare än vad jag vant mej vid visserligen och nog kom det ett par regndroppar allt. Men framåt kvällen klarnade det upp och endast tunna molnstrimmor syntes på himlen i den sjunkande kvällssolen.
 
Idag vaknade jag som vanligt halv sju, Panda som snabbt upptäckte att matte var vaken klättrade upp och la sej på mej, med nosen alldeles nära mitt ansikte. Hon ligger så alldeles stilla tills jag säger "god morgon, Panda" Då blir hon toklycklig och krålar upp så hon får nosen in vid min hals, sen bollar hon runt så hon kommer på rygg och så ska man klia henne på magen. Pimmen, den sjusovaren vaknar inte till förrens man väcker henne.
 
Så när jag rastat hundarna konstaterade jag att det var ju inte ett dugg lönt att gå och lägga sej igen. Utan jag tog med mej datorn, ett täcke och satte mej tillräcka i soffan. Hundarna busade några minuter, men strax somnade de också. Så det är väldigt lugnt här i Axtorp denna torsdagsmorgon. Inte ens våra "kära grannar" är ute och far med sina maskiner.
 
Kram Sofia

30/4-2014 -Fredriksdal-


Foton från i tisdags.. 29/4-2014

 
 
 
 

RSS 2.0