Mors dag!

Klockan är snart elva och jag har inte ens börjat med frukosten ännu. Riktigt latat mej idag. Gick inte upp förrens klockan 10.00, vaknade inte förrens då iofs. Så får väl sätta fart snart!
.
Klockan 14 idag ska jag infinna mej nere i hamnen, möta upp mamma och mormor (kanske även lillebror) för att gå och käka lite mors dags middag. Tänkte ta med mej lillefisen (Dumle) ner, men han får sitta i bilen medans vi käkar. Tror inte det blir tillräckligt varmt för att sitta ute där han får vara med... Och han är ju mer än nöjd när han får vara i bilen.
.
Efter maten blir det stallet och motionera båda hästarna, dom hade vilodag igår så dom borde vara glada att få komma ut idag. Hade tänkt börja med en kortare skogsrunda för bägge två och sedan trimma lite i padocken en snabbis som uppmjukning inför imorgon. Det är träning för Karin klockan 17 imorgon. Rider första hästen då, sen är det Frida emellan (kanske Sara också, kommer inte ihåg) och sen häst nr två. Så jag kommer väl vara ganska mör på tisdag sen kan jag tänka mej.
.
Får inte heller glömma att ringa Naprapaten imorgon och boka om tiden lyckades ju boka dubbelt när jag var där. Samma datum kommer hovslagaren och det finns inte en chans att han hinner sko och jag hinner ta mej in till Hva i tid. Så antingen får det bli en annan dag den veckan eller en tid senare på dagen. Återstår att se.
.
Nehe, frulle var det ja!
.
Kram Sofia!


Foton från idag!

Lite bilder tagna idag nere på betet hos Ludde!
.
Gräset är ju alltid godare under staketet...

.


.

.
En blöt Dumle var med ner till Ludde... Det började spöregna när vi var och hälsade på stona vid torpet...

.
Kram Sofia!

Lördag... stel, åskoväder och lite annat...

Nyligen hemkommen igen. Varit i stallet sedan halv tolv idag. Ingen ridning, men mockning, vatten och foder blev det till Lucky. Sedan satt jag hos Ludde i en halvtimma nere vid betet. Så härligt att se hur bra han trivs. Jag har ju för vana att alltid prata med mina hästar när jag rör mej runt dom och Ludde är så härlig för han svarar alltid. Och likadant om jag sitter i hagen hos honom en lång stund och sedan går iväg en bit och han inte hinner upptäcka det kommer det snart en mjuk gnäggning som undrar vart jag har tagit vägen. Ropar man då på honom kommer han genast och buffar på en och vill ha gos. Dumle var med mej ut till betet som vanligt, han har kommit på en ny grej, han försöker leka med Ludde på hundars vis. Springer och ställer sej framför honom och stampar i marken med framtassarna och sedan drar han iväg en bit. Och han ger sej inte heller, sen blir han jätteglad när Ludde tröttnar på honom och ska jaga iväg honom för då tror Dumle att han leker med honom... Knashund...=P

.

Tog lite nya foton på Ludde och Dumle idag, får lägga ut dom sedan när jag sitter vid rätt dator. Kom ett par rejäla regnskurar när vi var ute i stallet, så det kändes som en bra dag att låta hästarna vila. Lagom när vi bestämde att vi skulle åka hem bärjade det mullra som sjutton bara en liten bit bort. Men här i Gränna sken solen när vi kom hem. Och det hoppas jag att den fortsätter att göra så all tvätt torkar fort, Hade med mej en hel ikea kasse med grejer från stallet som ska rengöras också. Så dom behöver ju platsen på torkställen sen...=o)

Annars idag blir det till att ta det lugnt, kanske valla dammsugarn en stund och ävem moppen...

Men i huvudsak vila, fast det känns mycket bättre i kroppen nu, behövde väl bara komma igång igen, värma och mjuka upp musklerna.

.

Imorgon är det som alla vet mors dag och mamma och mormor (även lillebror kanske) kommer upp till Gränna så vi ska gå ner till hamnen och käka lite. Får väl bestämma mej idag för vad jag ska äta så Tobbe kan fixa laktosfritt till mej. Lite krångligt för det är ju mjölk i nästan allt, eller mjölk i någon form ialla fall. Men jag kan rekomendera Valios laktosfria yoghurt med vaniljsmak, supergod!

.

Kram Sofia!

Hemma igen!

Har precis klivit in genom dörren hemma, har varit inne i Huskvarna hos naprapaten för andra gången. Det vi gick igenom förra gången hade blivit mycket bättre redan. Så nu tog vi lite andra grejer. Men det är skönt att det verkligen gör nytta, kände ju skillnad redan efter första gången och det känns ännu bättre idag.

Nästa besök blir om ca 3 veckor igen.

.

Funderar på vad jag ska fixa för nåt till lunch idag, är inte riktigt sugen på någonting mer än att jag är hungrig. Får väl se vad jag hittar på för nåt. Tobbe är nere i hamnen som vanligt på fredagar. Det är fint väder så det kommer säkert bli en hel del folk idag.

.

Själv ska jag ut till stallet strax efter fyra, ska möta upp Sandra som ska rida Mars åt Sara idag, vi ska ta en sväng i skogen. Det behöver han efter igår Ludde. Jag tycker att han skötte sej bra igår, (vi körde ju ner till ridhuset med honom igår) vi hade en del grejer vi inte riktigt var sams om, men överlag var jag väldigt nöjd när vi åkte hem till Ängskog igen. Traven kändes kanonfin bitvis, kom verkligen ner på honom och kunde jobba kvar honom utan att det varken blev segt eller springigt... Han gillade verkligen underlaget nere i ridhuset också, det märktes väl. Trodde att han skulle tycka att det var för mjuka, men absolut inte... Han var helnöjd. Så nu återstår det bara att övertala Tobbe att åka ner någon gång framöver med Lucky också, vill se hur hon går där nere också. Och hon behöver miljöträningen lika mycket som träningen. Bara lastningen och körningen är ju en träning i sej med henne.

.

Dumle har varit ensam hemma från det att Tobbe åkte vid 12 tills dess att jag kom hen strax innan ett, han hade skött sej jättebra. Inte rört något och var inte stressad när jag kom hem. Bara väldigt glad för att matte var hemma, men han blir ju glad bara jag går in på toaletten i tio minuter och kommer ut igen. Han ska med till stallet sen som vanligt.

.

Det blir skogen med båda hästarna idag. Lucky behöver det också. Hon var inte jättepigg på banan igår, kändes att det fanns lite träningsvärk i kroppen på henne sedan i onsdags. Så en lugn skrittrunda för henne kommer passa fint. Blir ungefär samma för Ludde, han hade ju träning i tisdags, jobbade löst över bommar i onsdags och ridhuset igår så en skrittrunda kommer han att uppskatta idag.

.

Nehe...maten var det ja!

.

Kram Sofia!

Irriterad...

Är lite lagom irriterad... Varför kan vi ta en annan gång, när det rett upp sej... Men det är ju lite lagom störande...
Det hela handlar kort och gott om försäkringskassan och den ersättning jag ska få för dom veckorna jag var sjukskriven...
.
Ska äta lite nu innan jag ger mej av till stallet... Blir en lugn dag i stallet, är inte i bästa skick kroppsmässigt om man säger så. Igår hade jag träning för Karin, Ludde var på sitt allra suraste humör och det blev bara pannkaka av galoppen, i traven däremot var kan kanonfin! Han gillar bettet jag kört nu sista gångerna på honom. Känns skönt att kunna växla lite ibland också...=o)
Men nu ska vi till ridhuset imorgon förmiddag, se vad han säger om det... Han kanske behöver lite miljöombyte en sväng... Känna att det händer nåt annorlunda, han är ju lite svår på det sätter att han kör ju gärna fast lite om han blir uttråkad. Känner att jag har kommit till den där punkten igen då vi precis ligger på gränsen till att bli riktigt bra och då gör Ludde som vanligt, lägger i handbromsen i nåt moment (oftast galoppen, för där vet han att det ger mest effekt när han bråkar). Han är ju oftast jäklig när man sätter igång, sen går han som en klocka tills vi kommer till den punkt vi är nu, där dom sista bitarna håller på att falla på plats... Knashäst, men jag vet att det bara är att vänta ut honom och lirka... Han är som ett sto många gånger när han låser sej fast...
.
Nehe, maten väntar!
.
Kram Sofia!

Härliga uteritter igår...

Har lite ledig dag idag... Tobbe är hemma och då passade jag på att lägga in en vilodag för hästarna... Dock tänkte jag att vi skulle träna lite med Dumle när vi ändå åker ut till stallet.
.
Gårdagen började ju med ganska tråkigt väder, men det klarnade upp lagom när jag gick för att hämta Ludde i hagen. Så jag fick en underbar ridtur, började med att klättra honom i i skogen. Sen tog red jag ut i Bjöstorp och bort mot Smedjeberg. Hittade en runda i skogen, men den tog slut när det kom ett taggtrådsstängsel ivägen. Joggade på nästan hela grusvägen så Ludde fick komma igång lite. Tänk om man kunde få det steget och den naturliga bjudningen och ha honom så avslappnad i padocken också. Men det är väl jag som spänner mej och försöker för mycket när vi jobbar i padocken skulle jag kunna tänka mej.
Red förbi fårhagen också, massvis med en massa söta lammungar som skuttade runt...
.
Pysslade om honom och strechade när vi kom tillbaka, sen fick han gå bort till kompisen Mars på betet igen. Sen var det Luckys tur. Det blev en uteritt även för henne. Red samma runda till en början som jag tog med Ludde. Märks jätteskillnad i framför allt klättringsarbetet på henne, hon var ganska pigg så jag travade på genom skogen. När jag kom upp till fälten travade jag hela vägen bort och när jag kom längst bort vände jag och galopperade tillbaka. Hon kändes jättefin. Testade ju ett rakt eggbett när jag red i lördags, det kändes inte jättebra på banan. Men i skogen var det perfekt... Fick verkligen stenkoll på henne och hon verkade mer än nöjd. Inget skakande på huvudet när jag gjorde förhållningarna efter galoppen även att hon var väldigt pigg.
.
Även hon fick lite extra pyssel och streching som vanligt. Passade på att köra lite frisering på henne också, det behövdes verkligen...=P Litet troll...
.
Sen var det lagom att knata ner till bussen som gick 21.09, då var Tobbe precis hemkommen så vi åkte ner till Ica och köpte lite gott, sen hem och parkerade oss i soffan...=o)
.
Kram Sofia!

Söndag...

Nu har jag äntligen lagt in inläggen med foton som jag lovat! Tog sin lilla tid, men jag och blogg.se har inte varit sams den sista tiden och vi har haft lite strul med det nya modemet. Köpte telenor, det var bara skit.. ialla fall här i Gränna. Nu har vi ett från 3 istället. Fungerar över förväntan. Är det något jag hatar så är det när internet inte fungerar som det ska.
.
Vad hände igår då?
Åkte ju ut till stallet ganska sent, strax efter tre. Mockade och satte mej sedan med boken ca 1 h. Kan starkt rekomendera den, Regnbågsormens land. Har läst den innan och den är verkligen kanonbra! Jag mådde inte dåligt när jag satt där i solen på en av stenarna i hagen, ser fram emot fler sådana sommardagar.
.
När jag kände att värmen började ge med sej lite gick jag och hämtade Ludde, gjorde honom iordning och gav mej av på en runda i skogen. Utforskade en ny väg som jag aldrig ridit på innan, så det blev både skritt, trav och galopp. Både jag och Ludde var ganska nöjda när vi kom tillbaka till stallet efter turen som tog ca 1 h.
.
Sen var det Luckys tur, hade tänkt gå en promenad eller skrittat en runda i skogen, men det blev en sväng i padocken istället. Kände att hon hade en jäkla massa energi som hon behövde bli av med...
.
Idag ska jag åka ut lite senare också, tänka hinna äta lite lunch innan, men än är jag inte hungrig. Blir väl vid samma tid som igår ungefär kan jag tänka.
.
Veckan som kommer ser ut som följande:
Måndag - lugn dag, Tobbe ledig så då blir det kortast möjligast tid i stallet. Tänkte dock dra med mej honom ut och träna lite hund..=P Får se vad han tycker om det.
Tisdag - Lugn morgon, Tobbe ledig så jag vill vara hemma med honom. Karinträning kl. 15.30, ska även hinna med ett ordentligt pass på Lucky.
Onsdag - Skogsturer för båda.
Torsdag - Ridhuset med Ludde. Hade gärna åkt med Lucky på samma dag när jag ändå lånar släpet, men vi får se vad vi hinner och min pojk orkar med...=P
Fredag - Naprapaten kl. 11.00, motionera hästar.
Lördag - Inga direkta planer, mer än att träna hund och motionera hästar.
Söndag - Kan bli en heldag på Örks, beror på hur Ludde känns på tisdagen och torsdagen...;)
.
Kram Sofia!

Måndagen den 17 Maj

Bilder från måndagen den 17 Maj.
.
Detta mötte mej när jag kom upp till sommarhagen i måndags. Tre väldigt trötta hästar!

.
Fakir såg väldigt yrvaken ut med grimman på sne..=P

.
Ludde och Gangster såg lika trötta ut dom...

.

.

.
Ludde som alltid annars slänger sej upp såfort nån kommer låg lugnt kvar medans jag kliade honom på halsen.
.
Lite ledsna när jag tog in Ludde.

.
På promenad förbi Ormestorp och tillbaka.

.
Vänster: Nöjda hästar som äntligen fick gå tillsammans igen efter promenaden.
Höger: Lucky i hagen efter som motion.

.
Kram Sofia!

Söndagen 16 Maj

Dessa bilder är från den söndagen den 16 Maj...=)
.
Vänster: Utsikten från Luddes rygg.
Höger: Nöjd efter ett pass i padocken.

.
Det börjar synas att vi är igång nu. Musklerna börjar så sakta smyga sej tillbaka.

.
Vackraste i gången, mumsar äpple och sedan i hagen mumsandes 18.00 hö.

.
Och en bonusbild på den sötaste... Tror det är taget dagen innan.

.
Kram Sofia!

Sovmorgon idag...

Har varit lite lat idag och sovit länge. Vaknade första gången strax innan åtta, funderade på att inte gå och lägga mej igen, men sängen kändes väldigt lockande så det fick bli till att sova ett par timmar till.

.Men nu är jag uppe och ska alldeles strax försöka få i mej lite frukost.

.

Var ute sent i stallet igår, Tobbe hämtade mej runt 22.00. Det var hyfsat väder när jag satte mej på bussen dit klockan 17.25, hörde lite avlägset mullrande när jag gick till stallet... Lagom när jag kommer fram började det ösregna. Strax innan åtta gick jag bort och hämtade Ludde i hopp om att det skulle sluta och lagom hade jag kommit upp och börjat skritta så klarnade det upp.

Fick till en riktigt bra träning där vi faktiskt satte några riktigt fina fattningar i galoppen. Och med en bra fattning kommer ju en mycket bättre galopp. Men det är skönt att han börjar släppa så pass att han tar galoppskänkeln ordentligt och accepterar den och inte kryllar ihop sej och blir förbannad. Han är ju lite lättstött när han inte riktigt orkar min herre...=P

Så jag var mer än nöjd med träningen!

.

Idag ska Ludde få komma ut i skogen och baea ha det gott, Lucky likaså. Hann ju inte med henne igår på grund av allt regn. Så  vi får ta promenaden idag istället.

.

Nehe, frukost kanske!

.

Kram Sofia

Jag överlevde....=P

Ska åka till stallet om en liten stund. Bussen går 17.20 från hamnen, så den är väl här uppe hos mej vid 17.23 nånting. Åker ut sent idag. Tobbe började inte förrens nu vid 17 så jag passade på att vara hemma lite längre och har umgåtts med honom hela dagen.
.
Klockan 11.00 idag så hade jag ju tid hos Naprapaten inne i Huskvarna, det gick jättebra. Inga större fel som han kunde hitta, men jag ska tillbaka nästa vecka och kolla upp det lite mer. Är väldigt stel och spänd i vänster höftled. Det märks ju väldigt tydligt när jag jobbar under nedsittning i dressyren. Fick lära mej lite strechövningar och annat som jag skulle jobba med 2 ggr/dag tills nästa besök.
.
Vi har ju trots att vi bor mitt i Gränna en av våra katter som får gå ut. Idag släppte vi ut katt nummer två Bull. Han var ute ungefär 30-45 min sen ropade jag in honom. Så nu ligger han här helt utslagen och verkar himla nöjd. Den tredje av våra katter, Knodden lyckades smita ut också. Jag hade fönstret öppet lite granna för att få in lite frisk luft. Trodde aldrig han skulle kunna komma ut där eller att han ens skulle försöka. Men vips så var han ute och spatserade så nöjd ute på altanen... Han såg lite grinig ut när Tobbe kom ut och hämtade honom...=P
.
Vi köpte en högtalare till min mobil idag också, så jag kan koppla in den och lyssna på musiken när jag tränar utan att behöva ha hörlurar... Ska lägga in en bild sen... Kanonsmidig är den verkligen! Så den ska testas idag!
.
Vad ska jag hitta på med hästarna idag då? Ludde ska jag träna på banan med och Lucky ska få sej en promenad eller en uppsutten skrittrunda. Får se vad jag känner för. Dumle ska naturligtvis med som vanligt!
.
Skönt att vädret ordnade till sej, har ju varit regn och åskoväder två nätter i rad nu...
Nehe, dags att byta om till stallkläder kanske...=)
.
Kram Sofia!

Foton kommer!

Lovar att det snart kommer minst ett inlägg med nytagna foton!
.
Får ju passa på nu när jag och blogg.se är sams igen...
.
Kram Sofia!

Luckys andra behandling!

Idag har Samantha varit ute för Luckys andra behandling. Nu kan hon inte göra mer för henne, nu är det upp till oss att komma igång ordentligt och börja jobba med hennes bakdel och höfter. Så blir det kanske ett återbesök om en månad ungefär  om jag känner att det behövs.

.

Annars idag har jag inte gjort något särskilt. Varit duktig och gått fram och tillbaka till stallet från bussen och städat  ur det gamla hösilaget ur foderrummet. Vi fick hem nytt igår och det var supergrönt nu när vi öppnade balarna. Det är torrare så det ska gå att fodra med även nu när det är lite varmare ute. Eftersom det inte är så många hästar som äter av det, det var ju skillnad innan, då räckte ju en bal ca 3 dagar.

.

Ludde fick lite pyssel, satte på honom en fly-weil och sprayade honom med insektsavisande spray, det behövdes. Hagkompisen Mars fick också en dusch. Dom har helt översta med flugor därnere. Är väl åskvärmen som gör dom ännu ettrigare kan jag tänka.

.

Så idag blir en lugn dag, försöker peppa mej själv inför imorgon. Kl. 11.00 ska jag infina mej på naprapatkliniken i Huskvarna och få lite behandling. Ser både fram emot det och inte. Är väl lite rädd för att det ska göra ont p g a min fibromaylgi. Men det kommer säkert bli kanon efteråt. Nu när hästarna är genomkollade är jag väl nästan tvungen att ge mej själv en check också. Så resten av dagen idag blir lugn. Ska försöka sova en liten stund tänka jag.

Sov ju så taskigt inatt, var vaken fram till kl. 04.30-05.00 nångång. Kan inte sova när det är åska pågång. Sedan lyckades jag somna till och vaknade av att det kom en smäll som gjorde att hela huset skakade. Förmodligen slog det ner uppe på Grännaberget.

.

Kram Sofia!


Tisdag-Onsdag!

Tisdag:

Vi tog det lugnt hemma på morgonen, åkte in till Jönköping och lämnade tillbaka släpkärran till Schenker. Sedan en sväng förbi MediaMarkt för att införskaffa en ny kabel till min kamera så jag kan kika på det jag filmat i tvn. (Har tappat bort dom gamla)

.

Sen släppte Älsklingen med i stallet. Gick ganska på direkten och hämtade Ludde då klockan redan var 15.00 och jag skulle träna för Karin vid 16.00, och inan dess skulle jag byta lite järn i Luckys sadel m.m. Så skönt att han inte har sina vanliga ”betesdumheter” för sej, att han inte ska komma under dom första dagarna eller vekan efter det att man släppt ut honom. Han har kommit varenda dag jag tagit in honom nu. Så skönt!

.

Upp till stallet med honom och gjorde iordning, kom fram till att Luckys sadel ligger kanonbra på honom också (fast den ett betydligt smalare järn i alltså...=P)

.

Sadla och ut och knata en liten stund med han får känna på sadeln lite innan jag hoppar upp. Inga problem någonstans och han verkade nöjd med sadeln.

Träningen gick verkligen kanonbra, han gör stora framstem emellan och även jag. Vi börjar hitta tillbaka till där vi en gång var när vi tränade som mest. Och han var så nöjd, blev bara sur och sparkade en gång. Så den sadeln ska jag använda när jag tränar nu tills dressyrsadel är skaffad till honom, för jag kan sitta i Luckys. Det kan jag inte i hans hoppsadel även om den är väldigt skön i övrigt.

.

Gjorde ingenting med Lucky idag, orkade inte, fick lite dåligt samvete men  hon fick överleva. Min rygg orkade helt enkelt inte med en häst till efter träningen.

.

Onsdag;

Tobbe släppte mej i stallet strax efter ett innan han åkte in till jobbet i Jönköping. Mockade och gjorde iordning Luckys box. Tog seda in henne och ut på banan. Fick lite sällskap av Carro så hon kikade hur det såg ut och vi kom fram till att öm i framfötterna varken känns eller ser hon ut att vara längre. Men hon kortar ju fortfarande steget bak, men det är inte så konstigt. Annars kändes hon jättefin och hon var pigg och talade om att allt jag bad om var superkul! Så härligt att se henne så pass mycket piggare efter bara en behandling.

.

Ludde fick den vanliga promenaden förbi Ormestorp och tillbaka. Han var supertrött och släpade sej fram hela promenaden... hehe, trött efter träningen och trött av åskvärme och en massa gräs i magen.

.

Kram Sofia!


Måndag 2010-05-17

Måndagen började med att vi i lugn och ro käkade frukost och kikade på en film. Sen skjutsade Tobbe ut mej till stallet.
.
Mockade och fixade mat och vatten till Lucky, sedan tog jag in henne och gjorde henne iordning för en promenad. När vi kom till Ormestorp mötte vi en äldre herre med rullator, någon sådan hade Lucky uppenbarligen aldrig sett innan, rullatorn alltså, gubbar har vi sett förr..=P Men efter att ha spänt upp och fram halsen så mycket vi kan, blåst lite och skrapat i marken gick vi odramatiskt förbi den. Att det ska vara full teateruppvisning varje gång, söt e hon, min lilla häst...<3 Promenaden tog va 50 min. Sen tillbaka och strechade och pysslade lite extra...
.
Sen var det Luddes tur, gick ner mot betet och vad möter mej i hagen, 4 jättetrötta hästar. Gangster, Ludde och Fakit låg ner och Mars stod och vaktade allihopa. Ingen av dom orkade resa på sej när jag kom gående i hagen. Ludde fick jag klappa lite på rumpan för att han skulle resa på sej. Latmasken, han var så seg...=P Tog inte svängen om stallet innan utan gick direkt ut i skogen med honom. Samma promenad som jag tog med Lucky blev det,. Tycker den är lagom. Efter promenaden knatade vi upp till stallet och jag borstade och pysslade om honom och strechade och masserade lite. Han fick även lite käk... Ringde Tobbe och talade om att jag alldeles strax var färdig så han kunde börja dra sej utåt Ängaskog. Gick bort med Ludde till betet och sedan kom Tobbe ganska så direkt efter.
.
Vi åkte in till Jönköping och käkade på Max det första vi gjorde. Jag tänkte mej ju inte för och förmodligen var det lite mjölk i dressingen som är på min HB så lite ont i magen fick jag. Sen tog vi svängen förbi Schenker och hämtade det täckta släpet. Jäkla gasfjädern var sönder på ena sidan och den andra fungerade när det själv ville.. smidigt... Åkte och hämtade en nyinköpt bokhylla och sedan bar det av ner mot Borås... Var nere i riktigt god tid och hann umgås lite med släkten innan det var dags att klockan sex åka vidare och hämta ännu fler bokhyllor. Blev till och med en över som vi lämnade hos Ullis. Hoppas den kommer väl till användning!...=)
.
Sen kände vi oss ganska nöjda och trötta så vi begav oss hemåt. Stannade till på Rasta efter Ulricehamn och köpte lite färdkost, jag fulade med och tog en glass, men det fick jag ångra sen...=(
.
Väl hemma satte vi oss i soffan och kikade på Avatar. Älskar den filmen, jag lyckades naturligtvis somna mitt i, men jag såg brjan och slutet ialla fall..=P
.
Kram Sofia!

Helgens bravader...

Jag har ju varit lite slarvig med uppdateringen av bloggen nu i helgen. Så här kommer ett ganska långt uppdateringsupplägg. Hoppas ni orkar läsa alltihopa! Och eftersom minnet är kort och inte heller särskilt bra så kommer det kanske att utelämnas några bortglömda detaljer. Men det får nu ha överseende med.

.

Fredag:

Dagen började med att vi begav oss in till Jönköping för att handla lite foder till djuren. Hundfoder, kattfoder och hästfoder. Ni kanske kommer ihåg att jag i mitt förra skrivna inlägg funderade över om jag skulle testa att ge mina hästar linfö och i så fall om jag skulle ge dom som frön i sej eller som olja. Men jag konstaterade ganska snabbt att det absolut smidigaste blev att köpa Hippos linfrökaka, stora porösa pellets. Hästarna verkar uppskatta dom också och så slipper jag klabbet som oljan eller själva fröna hade gett. Lucky äter dom gärna som godis om hon får.

Så en 10 kg säck för 129:- fick följa med hem. (finns på Eko om nån är intresserad av att testa)

.

När vi var färdiga i stan skjutsade Tobbe mej till stallet och åkte sedan för att jobba. Jag mötte upp Sara och vi tog en liten runda i skogen på grabbarna. Avslutade på banan med lite trav, fick en sån bra takt och känsla i honom att jag inte ville böka med galoppen. Och han var rätt svettig när vi hade avslutat, det tar mycket på honom att jobba på i traven på det sätter.

.

Lucky fick en mysig promenad förbi Ormestorp och tillbaka där vi träffade på både hund, getter, kaninen och andra hästar. Även en liten traktor som var lite läskig gick vi förbi utan några större dramatiska utsvävningar.

.

Lördag:

Åkte ut tidigt till stallet, det skulle bli betessläoo klockan 10.00 för grabbarna Ludde, Gangster, Mars och Fakir och Sara ville hinna rida innan det. Själv gick jag och slöade medans hon gjorde honom iordning, sedan var jag med nere i padocken med Dumle och kikade när hon tränade lite. Dumle är ju rolig, han måste gilla Mars eller nåt, skulle springa precis i baken på honom hela tiden när hon galopperade, som tur är så är han ju snäll så han accepterade det utan gnäll.

Allt gick lugnt och bra till på ihopsläppet och inga skador eller bråk. Gangster höll sej tätt intill Luddes sida hela tiden och han skyddade faktiskt den lille...

.

Åkte hem emellan på dagen ett par timmar. Lyckades naturligtvis somna till så ingen vetigt gjort den dagen heller...=P Åkte ut igen runt fyra.

Jag lät Ludde vila för att inte gangster skulle bli lämnad ensam första dagen på betet med två nya hästar, annars hade jag tänkt rida honom. Han uppskattade nog också att bara få gå och mysa hela dagen. Lucky jobbade jag i padocken, skrittade ut henne som uppvärmning tillsamman med Sara och en väldigt trött Mars! Hon var jättefin i traven, taktfull och fin, väldigt mjuk. Galoppen var lite kantig och stel, men det är ju ganska förståligt. Och höger var sämre, men det hade jag ju nästan räknat med på förhand.

-

Söndag:

Åkte ut till stallet halv tio tillsamman smed Sara. Fixade mockning och käk till Lucky på morgonen, sen ner en sväng och tittade till pojkarna strax innan elva, sen åkte vi ner till Örks ovh Hästens Dag. Dom visade upp bl a WE (Working Ekvation), körning, dressyr, hoppning, voltige m.m. Bl a så var Essi där och visade upp lite högre nivå av dressyr. Det hanns med lite fika och en hamburgare också.

.

När vi tyckte att det började blåsa alltför kallt åkte vi tillbaka till stallet. och tog in pojkarna (Ludde o Mars). Jobbade galoppfattningar ut öppna och även att kunna komma tillbaka i en sluta för att behålla formen och balansen genom hela hästen under övningen. Känner att det verkligen är dags för en ny sadel till Ludde snart, har ju en kanonskön hoppsadel på honom och den ligger jättefint på honom. Men den går ju inte att sitta ner i i traven, känns bara som att jag skramlar runt hela tiden.

.

Jobbade även Lucky på banan, hon fick mycket bättre i galoppen idag även om det kändes att hon var lite tröt efter lördagens träning. Jobbade samma sak som med Ludde fast mycket kortare pass. Hon orkar ju inte lika mycket som han gör. Men hon gör himla fina galopfattningar den lilla skruttan. Ska testa ett annat bett på henne också, antingen ett tre-delat eller ett rakt med små d-ringar.  Tror hon kan trivas med det.

.

Gick och grejade i stallet och ganska snart fick jag ett sms från Tobbe om att nu slutade han och kommer om en liten stund. Skönt att få en hemmakväll tillsammans...<3

.

Kram Sofia!

Nya foton!

Jag är så trött att nåt riktigt "skrivet" inlägg får ni vänta på tills imorgon...
Men lite bilder från idag bjuder jag på!
.
Ludde, Gangster och Fakir nere på betet!

.
Till vänster: Fakir (synd att jag kapade öronen på honom)
Till höger: Ludde och Gangster

.
Ludde och "fosterbarnet" Gangster. Tycker bilden till vänster är så häftig, notera att dom står exakt likadant med frambenen och håller halsen på samma sätt...

.
Min lilla duktiga, underbara hund. Sa ingenting när matte satte fast honom för att gå och fota hästarna...<3

.
Och sen en bonusbild som jag tog i stallet igår!

.
Kram Sofia!


Foder, foder, foder...

Morrn på er!
.
Sitter här och försöker hitta lite luft, är helt igenstoppad i luftrören...=( Känns som att det börjar lätta lite nu efter medicinen. Lille-mannen ligger här jämte och soven som en liten gris.
Har sovit som en stock inatt, nästan för hårt, känner mej inte riktigt utvilad ännu.
.
Vad ska hända idag då!? Jag har inga storslagna planer ännu mer än att vi ska åka in till Jkpg och inhandla lite foder. Ska testa ett nytt foder på mina. Hippo, Lucky ska äta Hippo Basic och Ludde Hippo Cool (Havrefritt), tidigare har båda käkar Granngårdens havrefria müsli som kan kan rekomendera varmt! Ett kanonfoder verkligen, lugnar ner stolliga hästar! Men Lucky uppskattar inte müsli, hon gillar pellets och Ludde behöver ett med mer i om man säger så. Det är ju ett test att byta på Ludde, funkar det inte får han käka samma som innan..=)
.
Håller även på att läsa på om linfrö, men är osäker på om jag ska ha pelleterat eller oljan. Det ska ju vara bra för magen, tänkte främst på Luddes sommareksem och Luckys fångrisk. Har blivit lite inne på kallpressad linfröolja... Verkar himla smidigt... Ska höra mej för när jag inhandlar foder idag...=) Ludde fick ju olja när vi stod inackorderade i Borås och jäklar vad fin han var i pälsen. Kommer inte ihåg varför inte Lucky fick, men det ska nog testas känns det som...=)
.
Ska testa att ringa Naprapatkliniken idag också, risken är väl överhängande att dom har stängt då det är klämdag. Men testa går ju alltid. Vore underbart om man kunde slippa lite snedhet och smärta...
.
Nehe, lite frukost kanske?
.
Kram Sofia!

.


Nu vet jag vad som är fel...

Sitter och tittar på nån skitdålig film på 4án och på 6án är det hockey... så tråååkigt!
.
Idag har Samantha varit ute och kikat på Lucky, lill-skruttan satt fast i båda höfterna och hade riktigt ont... Hon fick loss vänster sida, men höger släppte inte helt... Så hon kommer nästa torsdag också, så jag har fått lite träningstips som jag ska greja med tills nästa gång... Men inte konstigt att hon inte varit som vanligt, det måste ju ha gjort jätteont... stackars liten, hon säger ju inget heller, hon bara jobbar ju på... Så nu ska hon motioneras varje dag fram tills hon kommer nästa gång... Det kommer Lucky att gilla...=) Massa motion. Men nu känns det som att den värsta oron har släppt, nu vet jag vad felet sitter och att det går att göra nåt åt... Benet som hon var lite, lite varm i igår var mycket bättre idag också..=)
.
Sen måste jag se till att komma iväg till en naprapat också, fick tips av Samantha om en i Huskvarna som var jättebra. Så det ska undersökas. Kan vara så att pga att jag är så sned överallt så överför jag det lite på mina hästar, dom hade ju exakt samma grej bägge två nämligen...=( Bara i olika grad.
.
Kram Sofia!

Lite orolig för lill-skruttan...

Hemma igen efter stallet. Tobbe hade en bokning till 20.30 så jag fick åka buss hem. Lite jobbigt att gå med halvtrasig kropp, men det gick det med..=)
.
Har varit ute på långpromenad med Ludde, gick till Ormestorp och sedan en bit på grusvägen och vände... Tog ca 45 min alltihopa. Trodde ju att han skulle vara lite trött och lugn efter träningen igår, men icke. Superpigg och jätteglad över sin promenad. Kanonfin i benen trots en del galopp igår. Helt kall och ren...=o)
.
Lucky var det tyvärr inte lika bra med.. jättefin i alla ben förutom ett...=( Har nog haft rätt i att det har varit fodergallor det andra, för dom har försvunnit helt nu när jag plockat bort lite protein ur foderstaten. Dock var hon lite varm från kotan och neråt i höger framben idag. Inte skållhet, men man kände en skillnad, en minimal galla fanns också ovanför kotan, helt mjuk men den fanns där ändå. Kände igenom hoven med visitertång, men ingenting... Kylde benet på henne ialla fall, bättre att ta det säkra före det osäkra. Får se hur hon ser ut imorgon... Samantha ska ju komma och ta en kik på henne... Kan ju vara en liten vrickning som är borta lika fort som den kom. Vill vänta och se hur det ser ut imorgon...=o)
.
Dumle ligger här jämte och är helt slut... hehe, som han har fart runt därute den lille stackaren...
.
Imorgon ska jag åka ut lite tidigare till stallet hade jag tänkt, dels kommer Samantha klockan 13.00 och sen vill jag ha tid på mej att kolla Lucky ordentligt innan. Och det är alltid skönt att hinna mocka och så innan ridning...=)
.
Kram Sofia!

Laktosfritt verkar funka...

Wiie.. har testat laktosfri fil idag och inget magont eller uppsvullen mage...=o) Den var ju lite annorlunda i smaken gentemot vanlig fil, men jag kan absolut leva med smaken om jag slipper magont!
.
Så nu får det blir laktosfri/laktosfattig kost ett tag och se om magen min mår lite bättre...
.
Kram Sofia!

Mån-tis...

Dags för uppdateringen som jag lovade igår.
.
Måndag:
Åkte ut till stallet ganska sent, strax efter 15...(seg dag). Mockade och gjorde iordning foder. Sedan tog jag in Ludde och pysslade länge med honom innan vi gick ut och joggade honom lös i padocken.
.
Sen gick jag och slöade till lite och pratade och vips så hade klockan ränt iväg ganska mycket. Var en halv arme med folk som kom ut till stallet också, två yngre tjejer (mellan 13-15 kanske) och deras mammor och den enas pappa. Dom skulle titta på stallplatser till två ponnier. Under tiden dom var där hämtade jag in Lucky och gjorde henne iordning i lugn och ro. Trots att kroppen kändes mörbultad så ville jag rida en stund. Ingen galopp både för hennes och min skull konstaterade jag redan i förväg. Vi fick en fin träning faktiskt, hon gillade nya bettet, men jag får vara väldigt försiktig i hand, hon tyckte nog att det blev lite starkt när jag tog tag i henne. Det var ett sådant magic pessoa-bett som Ludde har, fast mittdelen var vänd åt andra hållet, så att det blir lite mer tungfrihet. Svårt att förklara, men det kommer nog funka kanon när jag har lärt mej det lite mer.
.
När jag var färdig hade klockan hunnit bli åtta och det var dags för hästarna att komma in. Pysslade om båda min underbara en extra stund. Sen var det dags att åka hem.
.
Tisdag:
Dagen började ganska tidigt, gick upp och fixade frulle, ut med hunden och sedan begav vi oss till Tenhult för att möta upp mamma. Förbi hennes gamla stall en sväng och sedan hem till henne och käkade...=o)
Mimmi och Dumle hade fullt upp med att avgöra vem som hade störst rätt till maten så det blev en del tjafs, men dom lyssnar båda bra när man säger till dom...
.
Åkte efter att ha suttit och vilat magen en stund åkte vi upp till mammas nya stall, gick ut och hämtade nya hästen. Ett arabsto på 14 år (om jag inte minns fel ang åldern), jättesöt liten dock-häst. Dock behövde hon ju äta på sej minst 50 kg om inte mer. Inte en muskel eller uns av överflödigt fett på den hästen...=( Men väldigt söt till sättet, jättetrevlig att hålla på mej, ifrågasatte inte något jag gjorde med henne trots att hon inte känner mej och kom direkt i hagen när jag ropade hennes namn...=o)
.
Åkte via Jkpg och MediaMarkt och även en sväng förbi Eko... Måste berömma ekos personal. Frågade efter nån folder med deras hippo foder. Det hade dom inte, men dom gick gärna och kopierade den inplastade folder dom hade hängande vid fodret... =o) Har bestämt att det kommer bli hippo framöver nu, vågar inte ge Lucky Krafft längre.
.
När jag kom till stallet mockade jag lite snabbt och sedan tog jag in Ludde, skulle träna för Karin... Eftersom det blev så tajt med tiden bestämde vi att vi skulle träna ihop istället. Ludde gick fint idag också. Öppnorna går bra, vi är inte riktigt överens ang slutorna ännu...men det kommer, jag släpper stödet i handen och blir hängande i led "ledande" tygeln hela tiden och då blir han lite förbannad på mej och säger ifrån. Galoppen gick fint den också... Behöver lära mej att rida som en dåre bara...=P
.
Lucky fick vila. Under tiden jag gjorde iordning det sista med Ludde och i boxarna inför insläpp så lastade och körde dom Mars till Örks. När jag och Andreas var klara åkte vi upp till Örks för att kika på hoppträningen. Fanns en ponny där som var otroligt lik ponnyn jag red när jag var yngre, Chiquita... Och en som var superlik Nils-Dacke från Harsbo, fast mindre.
.
Sen var det dags att åka hem, gosade om mina hästar en sista gång innan vi begav oss mot Gränna. Väl hemma fixade älsklingen tacos....<3
.
Kram Sofia!



Snabbis...

Idag mår kroppen bättre, förutom en fastlåst axel/skulderblad. Däremot är min förkylning tillbaka med nästan full kraft. Snorig och hostig... suck.
.
Vi ska alldeles strax ge oss iväg och möta mamma... hämta lite grejer och sen hem till henne, skulle väl även förbi hennes nya stall om vi hann, jag vill ju gärna se den nya araben och sen skulle vi väl kika på ryggen på den också. Den var visst inte helt problemfri den stackaren.
.
Nehe, dags att skynda sej!
.
Kram Sofia!

Idag är det stelt...

Klockan är redan halv tolv, men jag känner mej inte alls utsövd, trots att jag legat så länge. Kroppen är inte alls med på noterna idag, det knäpper och knakar i varenda led, och handleder, knän, fotleder och nacke värker. Höften känns lite bättre idag... alltid nåt!
.
Igår åkte jag ut till stallet vid 14.00, när jag satt och vänta på bussen ringde Sara och undrade om jag ville följa med på en tur ute. Det tackar man ju inte nej till, en lugn skrittrunda, tog vägen över sommarstugan, men när vi kom ner till vägen där man kommer in i skogen var grinden stängd så dom har väl släppt djur där nu.. typiskt, så det var bara att vända och rida hem igen. Vi red lite i padocken när vi kom tillbaka, Ludde känns bara bättre och stadigare för varje gång, men han tyckte nog precis som jag att det var jobbigt att anstränga sej i den kvava luften.
.
Sen mockade jag och gjorde iordning. Efter det tog jag in lill-skruttan och gjorde henne iordning. Jobbade henne lös i padocken precis som i fredags, verkar verkligen som att hon trivs med denna motionsform just nu. Så det får väl bli mycket sådant nu tills Samantha kommer.
.
Idag blir det till att ta det lugnt, om inte mina leder bestämmer sej för att bli lite mer samarbetsvilliga vill säga. Hade tänkt att rida ut på Lucky, men det ska jag nog inte ge mej på när jag är så stel. Sitter jag la inte kvar om hon blir rädd eller busar.
.
Ludde ska få en promenad eller jobba lös, han har träning imorgon så han ska få ta det lugnt.
.
Nehe, funderar på att ställa mej i en varm dusch, kanske man mjuknar lite...=)
.
Kram Sofia!

Ingen inspiration...

Alldeles strax ska jag ta mej upp ur soffan och sätta fart. Dumlis ligger här jämte och halvsover så det är lugnt och stilla hemma. Blir spaghetti och köttfärsås idag, mer spännande än så blir det inte.
.
Har precis tittat färdigt på avsnittet av Vampire Diaries som jag missade i torsdags. Avgudar den serien. Och detta upptäckte jag ganska snabbt, var ett avsnitt man inte får missa.
.
Har noll inspiration ang vad jag ska hitta på med hästarna idag. Ludde ska träna på tisdag så jag vill inte ta ut honom för mycket nu dagarna innan. Imorgon blir det skogen. Men känns lite tråkigt att ta det idag också. Lucky är jag nästan helt säker på att jag ska jobba löst i padocken, det verkade hon uppskatta väldigt mycket i fredags... Kanske lite trickträning som avslutning, det älskar hon!
.
Nehe, mat var det ja!
.
Kram Sofia!

Hästflytt och ny kompis!

Nu ska ni få höra vad jag hittade på med min tid igår.
.
Började med att Sara hämtade med hemma vid 10.30, sen åkte vi direkt till Tenhult och Herr Fagerlund. Det skulle batalas en sadel och som vanligt tjatas lite...=o)
.
Mamma mötte upp oss där och jag åkte sedan med henne ner till Skillingaryd (eller ja, en bit ut i skogen utanför skillingaryd). Där vi skulle hämta nya sällskapshästen Lina. Medans mamma och Sören åkte och hämtade hösilage stannade jag och pratade med Wivianne och fick verkligen uppfattningen att Lina var en mycket lugn och snäll liten häst... Kommer passa jättebra tillsammans med Nora...=)
.
Fick även syn på en sån snygging, King Cup som kom travandes mot oss i hagen när vi körde in mellan hagarna... Snacka om en häst som gillar att visa upp sej. Endast 149 cm över havet, men såg större ut pga hans massa och steg. Riktig snygging! När mamma kom tillbaka lastade vi Lina och åkte mot Hohult. Lastade Nora jämte nya kompisar (gick kanonbra, inte ens ett par öron bakåt eller nåt pip från nån av dom) och fortsatte mot slutdestinationen utanför Fredriksdal. Resan gick fint och vi lastade av och tog in dom i stallet... Där fick dom stå och vila en stund medans vi fikade. Sedan släpptes dom ihop i hagen utanför stallet.
.
När vi såg att allt var lugnt åkte vi in till Nässjö och handlade lite käk på Jamaica, jag tog min favorit, kycklingrulle... Finns ingen annan pizzeria som gör den bättre! Sen åkte vi tillbaka till stallet för att se till hästarna, det skulle komma en häst till som en kompis till mamma ska ha där, men den fick dom tydligen inte på transporten så den kommer imorgon (söndag) istället. Hästarna fick gå in lite tidigare, vädret var ju inte precis lockande att låta dom vara ute i och mamma och jag åkte vidare till Hohult igen för att hämta lite mer saker.
.
Sen var mamsen så snäll att hon skjutsade mej tillbaka till Ängaskog, slapp jag krångla med bussar, dom går ju inte sådär jätte ofta på lördagar. Hann lagom mocka och så tills det var dags att ta in dom. Det var klabbiga och blöta täcken som mötte oss när dom kom in allihopa...=P Gjorde färdigt maten till mina och gosade med dom en snabbis, sen var det dags att åka hem, eftersom vädret var så skit så kom Tobbe och hämtade mej då dom stängde tidigare. Lagom när vi kommit hem till Gränna och parkerat kommer jag på att jag har glömt att ge mina hästar vatten inne i boxarna... Jag försöker ringa till en av dom andra som jag vet är kvar i stallet, men min telefon är ju allt annat än samarbetsvillig så det slutar med ett sms... Så skönt när man får svaret att det blir fixat...=) Hade känts lagom skoj att sätta sej i bilen och åka ut igen...
.
Jag glömde ju naturligtvis att ta en massa bilder igår som jag sa att jag skulle. Men några blev det när dom kommit fram och blivit utsläppta i hagen. Publicerar dom senare!
.
Kram Sofia!

Snabb-inlägg!

Nu har jag slarvat igen. Missade minsann att ge er en uppdatering igår morse.
Men var så himla trött att hjärnan kändes som överkokt gröt på morgonen.
Här kommer en snabb resumé!
.
Torsdag:
Jobbade Lucky i alla gångareter i padocken, eftersom hon for runt som en dåre i skogen på onsdagen så tyckte jag att det var bäst att bröta av henne lite på inhängnat område. Hon kändes spänd för dagen och ville inte riktigt ta ut steget. Som att energin satt sej på fel ställe och inte kunde tillåta henne att slappna av. Jobbade bara en kort stund och sen fick hon gå in och få massage och streching. Är nu helt säker på att något inte stämmer i hennes överlinje, som att nåt sitter fast i länden eller ev nacken. Samantha får komma ut och kika över henne inom det närmsta.
.
Ludde red jag ut en sväng om ca 45 min i skritt tillsammans med Andreas och Fakir. Sen jobbade jag honom i lite trav och galopp på ridbanan. Han känns oförskämt fräsch och väldigt nöjd med att jobba...=)
.
Fredag:
Jobbade båda två i padocken, lösa, Ludde väldigt nöjd med att bara knata runt lite och det syns väldigt stor skillnad i hans rörelsemönster från innan behandlingen.
Lucky var något spänd och kortade bak, men efter ett tag slappnade hon av och var sitt vanliga jag igen, var pigg och ville mycket. Ville knappt sluta galoppera när jag bad henne...<3 Är nu ännu mer säker på att det är en spänning och inte någon dold hälta någonstans. Ska kolla över sadel en gång extra för säkerhetsskull... Gick igenom ben både före och efter, kall och helt ren överallt. Klämde på senor och senfästen, ingen reaktion någonstans.
.
Idag:
Om bara en liten stund kommer Sara och hämtar mej, sen ska vi till Herr Fagerlund och betala sadel. Vi lyckades hitta en som både Sara och Mars trivs i, den är något vid, men det är ju kanon då han med största säkerhet kommer att bredda ännu lite till sej om dom fortsätter i samma takt med träningen som dom gör nu...=o)
.
Mina hästar får vila, planerade in det då jag vet att det ska vara pissväder hela dagen med regn och blåst. Däremot ska vi flytta lite hästar idag. Mamma kommer och hämtar upp mej i Tenhult och sen åker vi och hämtar nya hästen och sen Nora.... Bilder kommer ikväll!
.
Nehe, nu måste jag sätta fart!
.
Kram Sofia!

Vad hände igår...

Morrn på er!
.
Återgår idag till min vanliga rutin med att skriva på morgonen. Igår var en lugn dag, inte speciellt händelserik. Lite trevligt var ändå att jag fick med mej min kamera (filmkamera) och fick testat stativet i stallet, meningen är att det ska kunna ställas upp brevid ridbanan så jag kan filma mej själv när jag tränar utan att någon behöver stå och hålla i kameran...=o) Det är ju så jäkla nyttigt att se sej själv.
.
Tobbe började jobba 12.30 inne på SofieHof så han skjutsade ut mej till stallet innan det. Eftersom jag kom precis innan lunchfodringen bestämde jag mej för att mocka och göra foder först så att Ludde hann käka innan motionen.
När dom ätit färdigt tog jag in honom och gjorde honom iordning och begav mej sedan ut i skogen. Det passade inte alls Ludde att bara skritta och han talade om flera gånger att "här matte, här kan vi minsann både trava och galoppera"... hehe, knashästen. Men skritt förblev det när matte fick bestämma. Försökte hitta en ny väg vilket slutade med att jag knappt hittade ut ur skogen, som tur va så visste Ludde vilket håll vi kom ifrån så jag gav honom långa tyglar och lät honom lotsa oss ut till vanliga vägen igen.
Väl tillbaka fick han sin vanliga streching och massage. Han är så himla mjuk och elastisk i den musklen som han tidigare haft problem med. Och han gillar verkligen när man grejar med den nu, i början var han som en huggorm. Även bak vid höfterna njuter han nu när man masserar, är så himla skönt att se att han är fräsch och mår så bra...<3
Innan han fick gå ut till Gangster i hagen igen så fick han sin avmaskning...
.
Jag hann också med att träna lite med Dumle, han går från klarhet till klarhet, även om han i inkallningarna för dagen hade lämnat öronen hemma, detta p g a att en soptunna som fåglarna hade varit på kallade väldigt starkt på hans uppmärksamhet..=P
.
Sen var det Luckys tur, tog in och gick och sölade, hoppades på att nån mer skulle komma ut till stallet och kanske göra mej sällskap i skogen.. Men icke... Så jag gav upp och sadlade och gav mej iväg. Lagom när jag kommit kanske 100 meter från stallet möter jag en av dom andra... typiskt! Men vi fick en härlig tur, hon var något överladdad och gick på tårna, lilla hästen har för bra minne ibland och talade om att hon kom precis ihåg vart vi travade och galopperade sist vi red den rundan... Hon fick springa av sej lite och det uppskattades även om hon blev lite sur när jag gjorde förhållningarna, en av gångerna svarade hon med att pipa, studsa och försöka sticka iväg... men hon höll sej på mattan... det brukar hon göra, hon meddelar bara lite försynt vad hon kan om hon vill...=P
.
När allting vad gällde hästar var färdigt gick jag ut och grejade lite med kameran, försökte hitta bästa platsen att ställa den, hittade ett perfekt ställe, därifrån hade man sett hela ridbanan, varenda hörn. Nu återstår bara att övertala Veronica och Thomas att kapa ner busken som skymmer utsikten..=P Jag hittade ett annat ställe också, det fungerar minst lika bra, man får inte med ett litet ynka hörn, men det kan man ju överleva...=o)
.
Tobbe slutade redan 21.00 igår och var hemma tidigare än vanligt. Han hade med sej pizza från PirKro hem, då var han guld värd kan jag lova... den satt fint!
.
Kram Sofia!

Trillat av rutinen...

Upptäckte nu när jag kikade in på min egna blogg att jag helt glömt av att skriva inlägg nu på morgonen. Här har vi trillat av rutinen...=P
.
Så ni får väl få ett nu istället, men har säkert redan glömt hälften av vad som hände igår.
.
Tog en lugn morgon och åkte sedan ut till stallet för att släppa ut Alma, lunchfodra henne och Blenda + bebis. Och även hämta dressyrsadeln som jag lånat av Charlies. Åkte in till Jönköping och första stoppet blev just Charlies och in med sadeln.
.
Åkte sedan vidare till Granngården och mötte upp mamsen, hon hade träffat på en gammal kompis, Sollan där inne, så dom stod och pratade när jag knatade in. Under tiden åkte älsklingen bort till MediaMarkt och fluktade lite platt-tv. Det ska väl inskaffas en i storlek större framöver. Och bättre upplösning. Vi åkte vidare till Max och syndade med lite hamburgare. Men jag var duktig och käkade Delifresh och potatisgratäng... mumsigt!
.
Sen åkte vi hem till mamma och fikade, vi åkte "lillavägen" och när vi närmade oss Tenhult kom det snöblandat regn och efter ytterligare en stund började det hagla, hagelkornen var stora som köttbullat vissa av dom. Trodde knappt mina ögon, small jäklar mot plåten på bilen. Efter fikat begav vi oss ut i garaget och började sortera lite grejer, packade hela bilen full och begav oss sedan hemåt igen. Tobbe släppte av mej i stallet och åkte hem för att plocka ur bilen.
.
Mockade och gjorde iordning till mina finingar, dom var redan inne när jag kom då vädret hade varit så dåligt, både fick varsin mysstund också...<3 Ludde grälade lite på mej och undrade varför han skulle stå inne, för tillfället utan käk och inte fått någon motion på hela dagen... hehe... knashästen... <3
.
Kram Sofia!

Det bara rullar på...

Sitter i soffan och väntar på att pojken ska komma ur duschen så vi kan käka lite frukost...
.
Fick en glad överraskning när jag kom hem igår, Tobbe hade fått reda på att han behövde inte jobba idag, så jag får ha han hemma hela dagen idag också...=o)
.
Igår åkte jag till stallet sent, var där strax innan 15.00. Tog in Ludde på en gång och gjorde honom iordning. Min träning var ju tidigare lagd ca 30 min och prick kl. 15.30 kommer Karin gående ner mot stallet. Skrittar fram själv och sedan är det dags att börja träna. Fick en himla bra känsla och den höll i sej hela träningen, var endast framdelsvändingarna vi blev lite oense i jag och Ludde. han vill gärna bli banan och inte hålla sej rak när vi flyttar åt ena hållet och jag försvarar genast med att lägga ner vänster tygel och han blir genast mer banan...=P Ond cirkel det där, men vi fick till några bra till sist...=o)
.
Traven går bara framåt för varje gång och jag får verkligen tag på honom nu, får bogar på plats och får tag i bakbenen... I galoppen kom vi fram till att jag har suttit och snål-hållt i honom hela tiden och inte låtit honom galoppera på. När jag galopperar honom ute i skogen och på fält blir det att jag släpper på lite mer och låter honom rulla, men jag blir lätt hängande i tyglarna, särskilt i inner i galoppen på banan... men nu börjar vi få ordning på det och Ludde verkade trivas väldigt bra med nya "träningssättet"...=o) Efter träningen tog jag av sadeln och sen skrittade jag av honom för hand ute, han älskar när jag gör det och han slappnar av mycket bättre och så får jag själv en chans att "lea te mej" lite igen..=o) Som vanligt när vi kom tillbaka blev det streching och massage...
.
Lucky fick vila, dels har vi vart ute 2 dagar i rad och sen var mina ben som gele liknande spagetti...=P
Men var ute och pysslade om henne i hagen, dom hade vält badkaret igen knas stona, när vattnet är eller börjar ta slut tycker dom att det bör åtgärdas och sätter helt enkelt upp hovarna i badkaret och välter det.
.
När jag var klar kom Tobbe och hämtade mej, hungrig som en varg frågade jag vad han hade tänkt sej till middag, fatta vad lycklig jag blev när svaret blev. "Tänkte tacos, jag har redan handlat"... Så gott med en karl som kan tänka själv...<3
.
Innan maten fick Dumle sej ett välbehövligt bad och sen tog jag mej själv en dusch... han levde lite rövare igår kväll, varit inne och endast fått promenader på dan så han hade ganska mycket överskottsenergi. Men jag anser att han behöver dagar då han får vara inne mycket och vila eftersom han är med mej jämt i stallet annars och far runt som en liten galning...=o)
.
Idag blev det en välbehövlig borst av Dumle också, han har börjat fälla nu efter avmaskningen och jag tror jag borsta bort halva hunden.. Men han blev fin, ingen mer svinto-päls...=P
.
Kram Sofia!

Redogörelse för Söndag!

Är seg i skallen idag så vi får se hur mycket av gårdagen som kommer med i detta inlägg.
Dagen började i lugn takt, sov länge och sen kröp jag ner i soffan och fortsatte på min bok. En bok av Jane Green, samma bok som jag läser varje vår/sommar.  Kan starkt rekomendera den!
.

.
Klockan 14.00 var det dags att åka till stallet... Eftersom jag fick en liten "blomkris" på halsen en stund innan jag skulle gå vart jag naturligtvis försenad också... Men iväg kom vi och sen tog vi en tur med Ludde och Mars direkt. Red över sommarstugan, blev lite trav och galopp också, hittade ett fint fält där vi kunde galoppera på lite mer. Det verkade båda grabbarna gilla...=o) Det var absolut ingen stel galopp där inte, mjukt och med långa steg... Ludde var mer än nöjd när vi skrittade hemåt...<3
.
Medans Sara jobbade Mars lite extra i padocken så tog jag in och strechade Ludde och gav honom massage. Sen hjälptes vi åt med Mars när han kom in. Kul att det redan är sån himla stor skillnad på honom..=o)
.
Sen mockade jag och gjorde iordning, tog in Lucky och gjorde henne iordning. Hon såg fin ut i benen, men vi pratade om att vi skulle byta hage på henne och dom andra två stona när valackerna flyttar ut till betet för att minimera risken att hon får i sej gräs. Det växer ju minimalt i den hage där dom går nu, men det räcker för att det ska bli lite små mjuka fodergallor, syns knappt, men dom känns.
Red samma runda på henne som vi tog med pojkarna, hon var jättepigg och uppskattade verkligen att få trava och galoppera en liten bit. "Äntligen!" var det som att hon tänkte...=o) Stod en traktor med motor igång och en kille som gick och flyttade stora stenar jämte vägen, hon var lite spänd men gick förbi utan att tveka när jag bad henne. Inte ens när traktorn började köra igen reagerade hon nåt nämnvärt. När vi kom till första huset var det lite folk utanför huset, bl a ett litet barn som satt på en gunga, det var läskigt, nåt illrött som svävade över marken. Men till slut gick hon förbi utan att krångla. Hon gör ju aldrig nåt dumt när hon blir osäker, hon står ju bara och glor, kanske backar nåt steg...
.
Missade naturligtvis bussen hem och fick sitta i stallet och vänta tills Tobbe kom va 20.30. Hjälpte till med insläppet och sen satte jag mej med min bok en stund tills han kom. Hem och käkade lite, vi hyrde två filmet. Avatar och Old Dogs.
Avatar har vi tittat på två gånger, en gång igår och en idag på morgonen, helt otrolig film. Jag förstår verkligen vad all uppståndelse runt den filmen handlar om nu. Old Dogs var fruktansvärt rolig, började lite segt, men det tog den igen med råge längre in i filmen. Skrattade så tårarna rann på mej. Kunde knappt andas. Vansinnigt kul film!
Så dom kan jag rekommendera båda två!
.
Kram Sofia!

En lyckad dag!

Dags att redovisa dagen igår, har kommit på mej själv med att jag gärna skriver gårdagens inlägg morgonen efter. Men hjärnan är väl så trött på kvällen att det skulle väl inte bli nåt vettigt om jag skrev inläggen då.
.
Började med att jag vaknade alldeles för tidigt, gick ner och tog mej lite frukost och sen 09.15 blir jag och Dumle upphämtade av Sara, tog svängen om stallet och hämtade sadlar som skulle tillbaka. Sen åkte vi ut till Herr Fagerlund och lämnade dom, fick oss en pratstund (standard) och även idag tog jag mej en pratstund med Sobel.
.
Sen åkte vi vidare mot lantbruksskolan. Det skulle vara betessläpp för korna klockan 11.00 och alla som har sett kossor bli släppta innan vet att dom kan lägga till med rätt roliga krumbukter när dom kommer ut.
På vägen dit hittade Dumle ett nytt ställe där han tyckte att han låg jättebra...=P
.
.
Det blir inte lätt att ligga där sen när han väger 60 kg.
.
Sen väl framme var det så grymt mycket folk, trodde aldrig att det skulle bli så många.
.
Detta var väl knappt en tredjedel. Dumle moffade lite granna på alla hundar, men inte mer än att han gjorde sej lite hörd. Detta var första gången han var med när det är en så stor folksamling på samma ställe. Men han tog det hela med ro. Sen kom korna, han vände på huvudet, gläfste till en gång, sedan la han sej helt lugn ner och tyckte att han kunde ta en liten tupplur medans allt folket tittade på korna, för dom brydde han sej inte om.
.
Sen begav vi oss för att införskaffa lite lunch och sedan åkte vi till stallet. Tog en sväng i skogen på Ludde och Mars, Ludde var fruktansvärt busig och letade saker han kunde bli "rädd" för så han skulle få ta sej ett skutt... Han tyckte nog det var kul att komma ut med Mars, det var ju ett tag sedan nu....=)
Klättrade lite och tog en liten trav över några fält, synd att dom inte är längre, då hade man kunnat galoppera där också.
.
Väl tillbaka hann jag lagom mocka mina boxar, sedan var det dags att lasta 3-åringen Embla och fara ner till ridskolan och löshoppa henne. Lastningen gick utan dramatik och hon stod som ett ljus hela vägen ner till Örks. (första gången hon åkte transport)
Sara var med ner och passade lill-skiten, Tack! När hon var färdighoppad lastade vi och åkte hem, jag gick och tog i Lucky och pysslade om henne. Idag var hon inte gallig alls i sina ben och dom var kalla och fina. Så jag bestämde mej för att ta en promenad med henne. Ca 45 min var vi borta och hon trampade på och såg hur fin ut som helst, väldigt elastisk i gången. Så är hon lika fin idag ska vi ta oss en liten skritt-tur eller möjligtvis en ny promenad.
När jag kom tillbaka fick jag iden att jag kanske skulle låta henne kika in i transporten, den var fortfarande kopplad bakom bilen. Lagom när jag hade öppnat överallt så kommer Veronica och frågar om jag vill ha hjälp att lasta henne. Jag tackar inte nej och vi tar ner luckan fram också (fronturlastning), går fram emot släpet och hon klampar så snällt in. Gör om det en gång, enda är att hon har lite brått ut framåt, men det kommer... Inte en tvekan, men hon har alltid varit supersnäll att lasta i step-up transporter, det är inte själva transporten hon inte gillar, det är rampen....=) Efter det gick vi in och hon fick lite massage och sen ut i hagen...=)
.
Gjorde klart stallet och tog sedan en paus och passade på att ta ett litet pass med Dumle också, tränar mycket kontaktövningar, inkallning och även lite "stanna-vänta"... Svårt att förklara...=P Men han sköter sej över förväntan och tycker att allt är lika roligt!
.
Sen var det dags att gå ner till bussen. Väl nere vill ju Dumle alltid ligga jämte på bänken... Där satt vi och gottade oss i dom sista solstrålarna och tyckte att livet är allt bra!
.
.
När bussen närmade sej Gränna satt jag kvar ända ner till hamnen, Tobbe hade ringt och frågat om jag var hungrig en stund innan, så det blev en portion med köttbullar, färskpotatis, sås och råröda lingorn..mumma! Fick trevligt sällskap också, Sara med sambo och familj var där...=o) Så man kan lugn säga att gårdagen var mycket lyckad! Trots lite regndroppar här och där!
.
Kram Sofia!

RSS 2.0