Så var denna helgen snart slut...

Ska alldeles strax gå och lägga mej, klockan är bara strax efter nio, men jag är supertrött. Har varit det hela dagen.
Tobbe har redan krypit ner, men jag ska ut med Dumle en sista gång innan det är dags att sova.
.
Sov länge idag, vi åkte ut hela familjen till stallet lagom till 12.30, lunchade flickorna i blåsten och jag fixade mockning och foder. Man kan inte tro att det är den 27 november och mindre än en månad kvar till jul när man tittar ut och fortfarande ser gröna fält och plusgrader på upp till +10. Fast jag klagar inte, jag vill inte ha en massa snö, men det får gärna låta bli att blåsa och regna... Då vore jag nöjd!
Väl hemma igen började jag julpynta lite, så nu står ljusstakar uppe och lite annat sitter uppe. Jag vill helst inte ha en himla massa glitter och bröte överallt, lagom är bäst! Men vi ska absolut ha julgran iår, även om det blir en plastis. Katten är ju heltokig i riktiga julgranar, han anfaller dem, blir väl helt galen av lukten!
Dumle drog naturligtvis sin del av lasset till stacken och hjälpte mer än gärna till att genomsöka hela lådan med julpynt och hann väl nästan strimla ett par girlanger...
.
Tobbe lagade vitlökskyckling och ris till lunch och nu ikväll gottade vi oss med våfflor, vi har haft en riktig frossarhelg.
Dumle har varit på goshumör hela helgen och har verkligen visat att han har tyckt att det har varit underbart att ha både husse och matte hemma samtidigt hela helgen.
.
.
Mina grabbar...<3
.
Imorgon ringer klockan tidigt, ska åka med Tobbe ut då jag har utsläppet i stallet. Har inte bestämt vad jag ska göra med Lucky än, det beror på vädret. Sen blir det jobb mellan 15.30-22.30. Samma på tisdag. Ledig ons-fre, lördag 15.30-21.30 och söndag 15.30-22.30. Ska också åka ner till Stamseryd/Ängaskog och massera lite hästar + Sessan uppe i Luckys stall.
.
Kram Sofia!

Väntas oväder imorgon!

Har haft en mysig lördagskväll hemma med Tobbe... Bara legat i soffan, latar oss och ätit godis.
Morgonen började likadant, gick upp, käkade frulle framför tvn. Åt lunch och åkte sen ut till stallet. Red en sväng på Lucky medans Tobbe gick med tillsammans med Dumle. Mysigt även att det blåste att vara ute hela familjen (ja, katten var ju hemma, men han hade la blåst bort annars)... Lucky kändes kalasfin idag efter gårdagens massage. Väldigt rörlig, allt funkar så himla bra med henne nu. Hennes hovar är super igen (tack vare bästa hovisen Rocksjö!), träningen funkar nu sedan jag började jobba mindre i trav och jobbar mer i galopp och tempoväxlingar i den gångarten istället.
Helt underbar känsla idag, skulle galoppera bort från Tobbe och Dumle på gräsvägen för att Dumle skulle få träning att inte känna att han måste springa efter hästarna när de springer (vilket han gillar och kommer för nära)...
Skrittade på lång tygel på en hand, det räckte att jag tänkte galopp, minns inte ens att jag rörde henne. Hon fattade en sån supermjuk, runda galopp och det vara bara att sitta kvar på en hand och åka med. Hon jobbade i rätt form och verkade älska det! Så vill jag att det ska kännas varje träningspass, kändes som att hon läste mina tankar...
Finaste hästen...<3
.
Det blev inte 1,5-2 h på jobbet igår, det det 18.30-22.30 istället. Det var kaos när jag kom, grovdisk överallt.. Ingen riktig diskare och en massa ordinarie personal borta. Men vi fixade det trots allt och kvällen flöt på utan problem.
Men trötta var vi när vi väl kom hem, eller jag var väl bara trött i huvudet egentligen. Jag hade ju bara jobbat fyra timmar. Men Tobbe såg lite halvdöd ut som de övriga som hade jobbat långa pass.
.
Imorgon har de lovat regn större delen av dagen och det ska blåsa halv storm. Så vi håller oss inne. Lucky får vila, det blir bara en tripp ut vid lunchtid för att mocka och fodra.
.
.
Kram Sofia

Vem satte på fläkten?

Sitter och väntar på att Tobbe ska komma hem, har precis stoppat in en falukorvs"gratäng" i ugnen... Blir makaroner till... en av mina favoriträtter...=)
.
Dagen började idag mindre bra, vaknade 06.56, tittade på klockan, konstaterade att jag försovit mej sisådär 1 h och fick lite halvpanik. Väcker Tobbe och ber honom lite snällt att skjutsa mej till stallet... Kommer dit strax efter sju, fattar inte ens hur jag fick på mej kläderna så snabbt. Alla hästar ute till 7.30 ialla fall.... Mockade och fixade iordning i stallet.
Tog in mina tjejer igen efter ca 1,5 h (eftersom de äter lika fort som halvsniglar rör sej så tar det så lång tid för dem att få i sej ca 5 kg hösilage på morgonen, tillsammans...)
.
Lilla G fick en borstning och Lucky borstade jag först av och masserade sedan. Efter det var både jag och hästen varma. Förmänskligade min häst lite och la på henne 100g täcket efter massagen trots att termometern visade +7,3 grader ute. Men med tanke på att det blåste så man knappt kan gå upprätt och jag frös i min vinterjacka så kändes detr befogat. Känns onödigt att all värme vi jobbat upp under massagen bara ska gå rätt ut genom täcket direkt...
.
Gick hem när jag kände mej färdig, går knappt att gå ordentligt när det blåser så. Och som om inte hela-havet-stormar blåsten var nog så började det småregna när jag kommit halvvägs. Kändes som om nån kastade möbelspik in i en fläkt som sedan slungades mot mej, rätt i ansiktet... Underbart!
.
Resten av dagen blir lugn, tänkte tvätta lite. Ska upp till jobbet och köra 18-20 eller nåt sånt sen ikväll. De hade lite mycket bokat så jag beshövdes visst under de timmarna.
.
Kram Sofia!

Torsdag morgon...

Ska strax gå och krypa ner i varma sängen igen jämte Tobbe. Tre nya avsnitt av Heartland "ligger" på laddning...
Så nu är frukostunderhållningen ordnad, men jag har en känsla av att han den där sambon inte kommer vilja gå upp än på ett tag...
.
Klockan ringde strax efter sex idag, det var faktiskt hyfsat lätt att komma upp även att jag gick och la mej sent igår. Kanske var det för att jag visste att jag fick komma hem direkt efter stallet och lägga mej igen. Tog Dumle med mej och gick ut i morgonmörkret. Mötte inte en kotte på vägen, eller jo 2 mopeder och en tant på cykel som höll på att köra över mej, skrek sen att jag ska ha ficklampa med mej så jag syns. Jag svarade att det vore ju bra om tant har ett lyse på sin egna cykel också, så hade hon kanske sett alla de reflexer jag och hunden hade på oss.
.
Släppte ut alla hästarna i blåsten och regnet, när jag nästan var färdig kommer Rambo (en av gårdens New Foundlandshundar) in i stallet för att hälsa god morgon. Så jag fick sällskap ut med de sista två hästarna. Dumle får sitta i sadelkammaren medans pållarna går ut, han är lite för glad i deras dansande bakben för att få vara lös när de går ut och in... Lät hundarna busa en liten stund och gick sedan hem igen. Verkar som att vädret hade blivit värre, eller så var det för att jag inte hade musik i öronen så jag hörde vinden bättre på hemvägen. Men de var inge kul att gå hem kan jag lova, hela tiden man går på cykelbanan är det ju öppna fält på bägge sidor där vinden får fart. Jag lovar att vid vissa tillfällen kom jag inte framåt, kändes som att vinden höll emot mej...
.
Nu tänker jag sitta inne tills det blir dags att gå ut och luncha och mocka. Nån ridning blir det nog inte idag om vädret ska fortsätta såhär, de tycker varje jag eller Lucky är nåt kul...
.
Kram Sofia!

Slö hemmamorgon!

Blev en seg dag idag, det fick bli hemmamorgon och soffmys med mina fyrbenta grabbar. Dumle är så söt, han älskar verkligen katten, vill vara där han är hela tiden. Helst ligga med huvudet på honom om han får. Tack och lov är katten hyfsat tålmodig och endast reser sej och går om han tycker att det blir för mycket. Kattklor i ögonen är ingen lek annars!
.
Ska alldeles strax ut till stallet. Rocksjö kommer och skor 14.00, första gången Lilla G ska verkar här hos oss. Hade ju sån otur i planeringen när vi skulle hämta henne. Hovis kom samma dag som vi hämtade henne, fast före... Tur att hon går barfota, jag har kunnat raspa henne en del själv och träna att lyfta fossingar... Men jag tror hon kommer sköta sej. Ev att hon kommer tycka att det är jobbigt att stå med lyft ben så länge, men Rocksjö är ganska snabb så det kommer säkert gå fint...=)
.
Sen blir det jobba fram till 22.30. Får se om det blir lika lugnt som igår. Tobbe hade hunnit med mycket så jag hade endast biffar-smet att blanda, steka och köra i ugnen. Så min städning var nästan klar långt innan tio. Kan ju inte göra allt klart iom att det ska finnas mat kvar fram tills stängning.
.
Kram Sofia!

Måndag 21/11-2011

Tog oss en liten sovmorgon, myste framför tvn och städade av hela lägenheten. Tobbe brottades med en taklampa i vardagsrummet, fattar inte varför de ska göra skuvar som mer skulle vara lämpade för en barbie-docka är för normala människohänder. Men till slut segrade mänskligheten över lampan och nu sitter den på plats som den ska.
.
Tobbe skjutsade ut mej till stallet ca kl 13.00. Mockade och fixade iordning, tog sedan in Lucky och gjorde henne iordning, longerade henne i ca 40 min (inkl fram- och avskrittning). Hon jobbar på så himla fint, helt underbart att se henne gå "fritt" på lina i perfekt låg form i lugn, taktfast galopp. Hon börjar bli stark igen den lilla svarta skönheten.
Jag är så glad att jag klippte henne, hon svettas i princip ingenting nu. Endast lite vid bakre kanten av sadelgjorden och lite under sadeln när man rider.
.
När jag var klar med Lucky släppte jag ut henne i hagen igen, tog in Lilla G och pysslade om henne. Ska bli spännande att se vad hon säger när hovis kommer imorgon och ska verka henne. Första gången här hemma hos mej.
Det fick blien promenad på ca 20-25 min ute på grus och asfaltsvägen för henne. Miljöträna lite, det kom en cykel som var väldigt spännande att kika på. När den kommit förbi oss ville hon efter och undersöka, bus-ponnyn!
.
Tog in hästarna i den andra hagen 18.00, mina fick vara kvar ute ett par timmar till. Så de fick lite kvällsmats-hösilage ute istället.
.
Buseponnyn på promenad...

.
Kram Sofia!

Söndag 20/11-2011

Åkte med Tobbe ut till stallet på morgonen, släppte ut alla pållarna, mockade hela stallet och fixade foder. Gick hem sen, promenad med Dumle efter det.
.
Meningen var att jag skulle börjat jobba lite tidigare, men det bokade på en del bussar så jag fick gå in redan strax innan tolv, jobbade till kvart över sju. Stackars Tobbe var där hela dagen, 07.45-22.15... Han var rätt gött trött när han kom hem sen på kvällen.
.
Kram Sofia!

Hört på jobbet... del 2

- Jag vill ha fläskytterfile, tunna skivor!
(Tobbe börjar skära BLADTUNNA skivor)
- Jag sa TUNNA skivor!
- Javisst?
.
- Jag vill ha hamburgertallrik.
Ja, men visst, här har du en nummerlapp så ropar jag när det är klart!
- Vad ingår till den?
(Tobbe förklarar ingående vad som ingår till den)
- Aha, men jag vill ju inte ha pommes!?
- Du får jättegärna välja nåt av våra andra tillbehör. Annars har vi biffar som ett alternativ.
- Ne, men jag vill varken ha potatis eller bröd, så jag struntar i det!
(Tanten tar bricka, glas och bestick och går)
.
Kram Fia!

Hört på jobbet...

Det fetmarkerade är jag och det andra är kunden
.
-Vad är det för lax?
- Det är varmrökt pepparlax, den serveras kall.
- Får jag se på den?
(jag drar ut lådan för att visa)
- Oh, nej... den vill jag inte ha, den är ju kall...
.
-Hej, jag vill ha en schnitzel...
- Ja men då har du tur, vi har en precis färdig!
(jag tar fram tallrik, lägger på sallad, tomat, citron och salsa och slevar upp den stekta potatisen medans kunden noga följer med i allt jag gör, när jag ska lägga på Schnitzeln)
-Skulle jag kunna få sån potatis istället (pekar på gratängen)
(fick väl ett mindre utbrott i huvudet på den här kunden och hade velat säga många fula ord, men serviceminded som man är byter jag helt enkelt tallrik och ger kunden det den vill ha)
.
- Hej, har du wienersnitzel?
-Nej, tyvärr inte, men jag har vanlig fläskschnitzel.
- Oj då, hur ser den ut?
(jag tar upp och visar varpå kunden suckar och kliar sej i huvudet.)
-Ja men, nej.. oj vad svårt... Men då tar jag wienersnitzel!
(och sen går kunden)
.
-Jag vill ha såna där små runda potatisar (pekar på stekpotatisen) och skinka!
-Skinka har vi inte på menyn, du måste mena den bakade potatisen med skinkröra.
-Men jag är helt säker på att det stod skinka!
-Tyvärr, den enda skinka vi har är i skinkröran till den bakade potatisen. Vill ni ha en sådan?
- Ja tack, lite skinka och runda potatis tack.
(jag kompromissar och ger kunden stekta potatis och skinkröra, kunden ser inte jättenöjd ut, men det var ju det han frågade efter)
.
-Potatisgratäng och skinka tack!
-Tyvärr, den enda skinkan vi har är i skinkröran till den bakade potatisen.
- Men vad är det där då? (pekar på ytterfilen)
-Det är ytterfile, helstekt kotlettrad.
- Jamen då tar vi en sån, men inte så mycket skinka. Det räcker med 1 bit.
.
-En hamburgare tack!
- Tyvärr har vi inte det på menyn ikväll (20 mil lång kö bakom personen, annars kanske jag hade kunnat fixa)
- Men jag vill ju ha hamburgare, finns det nåt liknande?
- Det skulle väl vara blandfärsbiffarna med getost då. Men de är inte särskilt lika.
- Men kan du inte lägga en sån mellan hamburgerbrön och med pommes till?
(eftersom jag vid det här laget började se att folk i kön skruvade på sej och började stampa otåligt svarade jag ganska kort)
- Nej tyvärr, det är det som står på menyn du har att välja på.
- Meny? Vart fanns det?
- Vid grindarna som du gick innan du tog brickan.
(kunden pinnar iväg)
.
Som ni ser har jag haft en rolig dag, detta var bara ett litet, litet urval av alla de kunder som varit inne och stimmat runt på Dinners idag. Jag tror aldrig jag fått så mycket konstiga frågor.
.
Fast inget slår pensionären som beställde kyckling, fick sin mat, kommer tillbaka 15 min senare men en nästan helt uppäten portion och säger mycket argt att han inte har fått nån kyckling, men en ganska lång kö känner jag att det inte är lönt att ta den disskussionen och  ger honom en till kyckling. Både Tobbe och jag är helt säkra på att han fick en kyckling då vi båda kommer ihåg det paret då de redan vid beställningen var ganska krångliga (båda ville ha kyckling från botten av formen). Jag skulle aldrig komma mej för att göra en sån grej, snacka om att inte skämmas för nåt!
.
Kram Fia!


Lördag förmiddag...

Åkte med Tobbe ut till stallet idag, skönt nu när han början 07.30, slipper man gå upp så förbannat tidigt om man ändå inte ska släppa ut. Kunde ligga kvar till strax innan sju idag. Började med att mocka, sen var det massage för Sessan på schemat kl 08.00.
.
Efter det blev det en snabbis mys-stund med mina flikkor i hagen, de fick en ny halmbal + några morötter också, sen var det dags att åka hem. Nu väntar jag på att maten ska bli klar, sen blir det ett varmt bad innan det är dags att knata iväg till jobbet.
.
Kram Sofia

Fredag 18/11-2011

Vet inte riktigt vad som hände idag, vaknade ialla fall 12.20, har inte sovit så länge på jag vet inte hur länge. Sist jag sov så mycket var nog när jag var riktigt sjuk sist jag hade bihåleinflamation.
.
Tobbe var ialla fall gullig och körde ut mej till stallet så jag kunde luncha hästarna, var fortfarande så himla trött att det blev till att följa med hem igen och bädda ner sej i soffan, kändes som om jag gått tretton ronder mot en proffsboxare igår kväll. Strax efter fem gjorde jag mej iordning, tog med Dumle och knatade ut till stallet. Mockade och släppte in. Dumle var överlycklig och gjorde allt han kunde för att få igång Rambo och Edwin att leka.
.
Trötta och nöjda gick jag och hunden hemåt igen i mörkret, men det känns helt okej att gå i mörkret när jag har Dumle med mej. Jag vet att han ser det jag inte ser, även om jag tror att jag har ganska bra mörkerseende själv har han ju flera gånger bättre.
.
Sjönk ner i soffan igen när jag kom hem och satt framför datorn resten av kvällen. Sov några korta stunder emellanåt. Så ingen händelserik fredag direkt.
.
Kram Sofia!

Torsdag 17/11-2011

Vaknade tidigt, låg och väntade på att klockan skulle ringa. Åkte med Tobbe ut till stallet och släppte ut och fixade med hästarna. Hade en lång pysselstund med Lilla G innan jag tog in Lucky och borstade av henne. Det blev en promenad runt Öninge idag, 1,25 min hade vi varit borta när vi kom tillbaka till stallet igen.
Lunchade dem strax innan 12 och knatade sedan hemåt igen.
.
Mitt hjärta...<3
.
Gick en promenad med Dumle och tog ett varmt bad. Tobbe kom hem strax efter fyra, åkte direkt ner till Gränna och Ängaskog, idag var det Mars tur att få massage. Efter det tog jag bussen till Huskvarna, mötte upp Tobbe, vi handlade på Willys, lite hästfoder på Eko och till sist fick det bli en hamburgare på Max på Ekhagen. Och dagen till ära hade de lyckats göra en kycklingburgare som inte var kall, inte färdig, inte legat i 15 h och inte full med skit från stekbordet... En applåd till dem, tänk att det bara skulle ta över 1 år innan de lyckades!
.
Resten av kvällen tillbringades i soffan tillsammans med mina grabbar.
.
Kram Sofia!

Leeedig dag...

Helt underbart skönt att få sova ut ända till strax innan tio. Har ätit frulle och myst i soffan framför Royal Pains. Strax är det dags att ge sej till stallet.
.
Gårdagena jobb flöt på som det skulle. Hade lite folk som kom med jämna mellanrum nästan hela tiden fram tills kl. 18. Vi hade 1 buss bokad kl. 19.00. Sen fick vi 2 till 19.30. Och ännu en som skulle komma mellan 19-19.30 nångång.Jag gick och satte mej och åt tio över sex, strax därefter kommer Ullis in och säger att vi har två bussar till som kommer 18.45, alltså om ca 20 min. Jahopp, bara ut och börja preppa för det. Men allt flöt på utan problem, det var till största delen glada Ullareds-shoppare som ville ha lite att äta eller en räkmacka...=)
.
Är skönt att veta att jag har 3 dagars ledighet framför mej, eller ja, 2,5 får vi väl säga att det är kvar nu.
Idag ska jag bara ta det lugnt, motionera häst och hund + tvätta lite.
Imorgon har jag 2 massager på e.m. nedanför Gränna + att djuren ska ha sitt.
Fredag finns inga planer för ännu, ta det lugnt, gå en långpromenad med Dumle runt Kennelklubben/skidanläggningen + motionera häst.
.
Helgen blev det jobb 15.30-21.30 lördag och 15.30-22.30 söndag. Lördag förmiddag ska det hinnas med en massage för Sessan också...
.
Kram Sofia!

Tisdag...

Sitter för tillfället och funderar över vad min kära sambo håller på mej i köket, det låter krångligt och aggresivt ialla fall... Hmm... slåss han med hushållsapparaterna kanske?
.
Idag har jag hunnit med en morgonpromenad på över en timma med Dumle direkt på morgonen, det var riktigt kallt när vi gav oss iväg, men jättefint väder. Livet kändes inte alltför hemskt där man gick i solskenet med en lycklig schäferpojk i andra änden av snöret...=) Han älskar verkligen långa morgonpromenader...
Hittade en rätt skojsig skylt på vår promenad, eller ja, jag hittade den för längesen, men det har inte blivit att jag knäppt nån bild av den förrens nu...
Vi har också ett Liseberg!
.
.
Väl hemma igen käkade jag lite frulle tillsammans med Tobbe. Sen givck jag iväg till stallet. Tog en mysig skrittrunda på ca 1 h med Lucky i det soliga vädret.
.
.
Så nu ska jag bara käka sen blir det jobbet mellan 15.30-22.30. Älskar mina arbetstider.. helt perfekta för mej!
.
Kram Sofia!

Dags för sängen...

Ska alldeles strax krypa ner jämte Tobbe i sängen. Klockan ringer strax innan åtta imorgon också. Då blir det först hundpromenad och sedan en sväng till stallet och motionera flikkorna. Var så jäkla trött när jag kom hem nu ikväll att jag inte ens orkar ta mitt vanliga kvällsbad... Får väl se hur stel jag är imorgon när jag vaknar... Kanske får sprungit-in-i-en-vägg ont igen, vem vet?
.
Timmarna på jobbet har varit otroligt lugna, kom en bokad buss kl. 18 och sen ytterligare en lite efter det, men jag hade bara 12 mat från den första och ca 10 från den andra så jag behövde inte stressa ihjäl mej direkt.
.
Hann städa och preppa allt som stod på listan i god tid och även besöka det mysigaste stället av alla på hela Dinners, fettrummet. Fan. det kryper i kroppen bara jag hör namnet. Det är där vi tömmer all olja vi skrapar av från stekbordet och när vi byter oljan i fritöserna. Ni kan tänka er hur det luktar där, gammalt mögligt råttlik...eller nej förresten, fettrummet luktar värre.
.
Idag har cheferna varit nere tillsammans med arkitekter och lite annat folk, imorgon sätter de igång med renoveringen av Dinners. De skulle börja med toaletterna, vilket ska bli så otroligt skönt. Kan de även kunde bli av med avloppslukten som infinner sej i omklädningsrummen vore väl alla tacksamma.
.
Nehe, dags att sussa!
.
Kram Sofia!

Ny vecka...

Bestämde mej när jag vaknade för att låta tjejerna vila idag och istället ta med Dumle ut till stallet, gick ut och mockade + fixade käk till damerna, efter det att de fått sin lunch plockade jag fram det jag skulle komma att behöva till Dumles träning.
.
Gick ut på fältet och körde på en stund, han är så jäkla smart min lilla buse-schäfer. Fattade nästan direkt var "leken" gick ut på och då har jag aldrig gjort detta med honom innan. Jag har ju en del gratis från att han är en sån enorm gottegris och gör nästan vad som helst för en levergodis... Men även när jag började ge honom varannan och var tredje gång så var träningsresultatet detsamma.. Min duktiga pojk...<3
.
Jobbet igår gick bra, fast det var lite kaosartat en liten stund när det dök upp 200 hungriga Danskar, de var ganska virriga och hade 1000 frågor, pratade hellre med varandra än med oss som frågade ang vilken mat de ville ha. Men trevliga var de allihopa och det hela slutade bra trots allt. Efter åtta sen var det helt dött. Så jag var klar med städ och det andra i god tid och hann hjälpa kassan lite granna.
.
Idag löser jag av Tobbe 15.30, så får han åka hem och umgås med grabbarna till jag kommer hem strax innan 23.
.
.
Kram Sofia!

Sista dagen på veckan...

Ska alldeles strax ta mej nåt att äta, tror det blir revben idag. De har legat färdiga i kylen ett tag nu och nu börjar de kännas oemotståndligt lockande. Hade en dålig dag imorse, kroppen ville inte vara med och kändes väldigt trögstartad... Så jag låg kvar lite längre och gick direkt till stallet och lämnade Dumles morgonrunda till Tobbe istället.
.
I stallet var det fullt hus med en massa folk. Mockade och tog sedan in tjejerna, hade tänkt gå en runda med Lilla G, mendå hon verkade lite stressad över all uppståndelse fick hon stå kvar i boxen så tar vi det imorgon istället.
.
Lucky och jag fick oss ett träningspass på fältet, hon gick riktigt fint och galoppen blir starkare för varje träningstillfälle. Känns som att vi gör stora framsteg så jag tror det blir perfekt att vila henne över jul och nyår för att sedan fortsätta i samma stil till nästa år. Är skönt att få lite ledigt över helgdagarna och kunna vara med familjen. Sista turen för året brukar ju bli julafton.
.
.
Kram Sofia!
.

Lördag...

När klockan ringde strax innan åtta kändes det först lite motigt att kliva ur den varma och sköna sängen. Men när jkag väl kom upp var det inga problem. Kl. 8 traskade Dumle och jag iväg på morgonpromenad, var hemma igen kl 9.
.
Vi mötte inte en enda människa under hela promenader, samhället kändes helt öde och dimman var nästan lika tät som igår. Men det var skönt ute och Dumle var överlycklig över den lilla frost som kommit under natten.
När vi gått förbi Folkets Park och går utmed Hallins ser jag en tant med en frukostlimpa i snöre (tax)... Brödleven blir skitglad och viftar på svansen som en tok och hoppar upp och ner som en duracellkanin på kokain.
Dumle är inte sen att svara och viftar på hela rumpan samtidigt som han utstöter de ljud som han oftast använder när han blir riktigt ivrig att få hälsa på nåt eller någon. Tyvärr tycker en del att han låter komplett galen och vansinnig. Men en hundvan människa hör skillnaden. Tanten försöker hala in den lilla korven från änden av det ohyggligt långa flexikopplet. Plötsligt skriker hon till mej med gäll stämma "Släpp inte hit ditt djur, min hund är jätterädd för stora hundar!"...
Jag skakar på huvudet och gårt förbi henne med en mycket besviken Dumle i koppel (han ville ju hälsa på den lilla glada hunden), samtidigt som jag mumlar nåt i stil med att "det är inte jag som är ute med en radiostyrd falukorv i tvättlina som flänger över halva vägen"....
Ja se en del folk...
.
Väl hemma igen äter jag lite frulle tillsammans med Tobbe innan det är dags att bege sej till stallet och ta itu med nästan djurslags motion. Jag visste ju om att de skulle slakta julegrisarna nu på morgonen, när jag svänger in över sista fältet hör jag hur en gris gallskriker och sen en dov smäll. Jaha, ingen ridning idag inte om det inte är så att det är sista grisen de håller på mej. Det visade sej att det var den andra... Så mina flickor fick stanna i hagen och vila idag, då de stod precis utanför stalldörrn och greja... Det var iofs ingen större katastrof, jag fick tid över att ösa ut bäddarna i bägge boxarna. Sista torvbalen (använder under halmen där Lucky kissar) var jättefuktig så den donerades till slakten för att suga upp blodet under grisarna. Jag är ju ganska känslig och vill helst inte se blod, men det gick riktigt bra trots åsynen av både skållning och upphängda djurkroppar.
.
När jag kände mej färdig lunchfodrade jag och gick sen hemåt. Dimman hade börjat lätta och nu var det vansinnigt fuktigt i luften istället. Nästan lite jobbigt att andas... Men jag tror att får bara solen bryta igenom så kommer det bli en fin dag...=)
.
.
Kram Sofia!

Låååång sovmorgon idag...

Så har vi avverkat ännu en ledig dag. Imorgon är det dags att återgå till jobbet igen. Jobbar lördag, söndag, måndag och tisdag. Sen blir det ett par lediga dagar igen.
.
Det förutspås en djävul-helg på jobbet med en massa folk, då framförallt på söndag. Vi får väl se hur det blir. Jag gillar att ha mycket att göra, men det är ju bra om man hinner med att förbereda emellan också.
.
Idag sov jag alldeles för länge, vaknade 10.30, fast det var skönt också. Sova sålänge man vill... Satte mej framför datorn en liten sväng och gick sedan 11.30 ut med Dumle på en promenad. Gick förbi Kennelklubben och ut i skogen, följde en vandringsled och kom till slut ut på Tranåsvägen och följde sedan den hem. När vi klev innanför dörren här hemma visade klockan 13.05, så det blev en rätt bra promenad.
.
Vilade en liten stund och lät skorna torka, sedan var det dags att gå ut till stallet. Mockade hos Lilla G och plockade in tjejerna, fick sällskap av Ullis på Sessan. Lucky var skitglad för sällskapet och taggade till och med till lite när vi galopperade. Min lilla prinsessa skötte sej som vanligt och gick som en klocka. Men jäklar vad dimmigt det var hela ridturen, vi såg MAX 25 meter framför oss om ens det. Vi var ute nästan 1.5 h och när vi kom tillbaka mockade jag färdigt hos Lucky. De fick stå inne sen och de andra fick komma in. Vädret var så ruggigt att det var inge kul för dem att va ute. Ullis var så snäll att hon skjutsade hem mej, det var jag väldigt tacksam för... Fy sjutton för att gå hem i mörktet och dimman. Hade jag nog gått vilse eller nå...
.
Sprang ut med Dumle så fort jag kommit hem och la mej sedan i ett varmt bad. Hade tänkt ta ett snabbisbad, men fastnade i boken och låg i över en timma. Kan lova att vattnet var ganska kyligt sedan...Isch!
.
Vi fulade oss lite och gick ner till affären och köpte lite gottigt tills ikväll, men det är ju ändå fredag. Men jag trodde Tobbe skulle dö på vägen, aldrig hört nån klaga så mycket för att han fick gå typ 400 meter eller så. Han har gått och blivit lat min käre sambo, vill ta bilen till Ica... Tssss...<3
.
Blir stallet till 10 imorgon, de ska slakta på morgonen runt åtta och det slipper jag helst att se, jag hoppas de är klara när jag kommer ut. Vete fasen om det blir nån julskinka iår, kommer bara se de där söta smågrisarna framför mej...
.
.
Kram Sofia!

Torsdag 10/11-2011

Sov tills jag vaknade, helt underbart att vakna och veta att det enda jag behöver göra idag är att åka till stallet och gå en promenad med Dumle. Masade mej upp ur sängen och gick en kortis med Dumle innan frukost på 25-30 min.
.
Mös ner oss framför tvn och latade oss ett par timmar, sedan tog vi tag i lite städning och tvätt (ganska mycket smidigare nu sen vi fick egen tvättmaskin i lägenheten). Och sen halv tre var det dags att bege sej till stallet.
.
Mockade hos Lilla G, tog en promenad på 1 h med Lucky och passade sedan på att klippa henne. Hon svettas ju nåt så förbannat varje gång jag jobbar henne så jag tyckte det var lika bra. Hon måste ju ändå ha täcke eftersom hennes vinterpäls över rygg och rumpa lyser med sin frånvaro. Sen gjorde jag resten av stallet innan det var dags att plocka in alla hästarna...
.
Knatade hemåt strax efter 18.00, fasiken vad mörkt det blir snabbt nu på kvällarna, ändå var det fullmåne och det ger ju en hel del extra ljus. Sprang ut med Dumle en snabbis och sjönk sedan ner i ett varmt bad.
.
21.30 gick jag och Dumle hemifrån och tog en sväng genom samhället innan vi hamnade uppe på Dinners lagom tills dess att Tobbe slutade. Första gången jag sett att det varit fruset på rutorna så vi fått skrapa denna hösten...
.
.
Kram Sofia!

Onsdag 9/10-2011

Traskade ut till stallet när jag vaknat till ordentligt på morgonen. Mockade och pysslade lite med tjejerna och gick sen hem igen. Vilade ett par timmar innan det var dags att åka till jobbet.
.
Jobbade 15.30-22.30, hade lugnt fram till strax innan 19.00, efter det kom det 6 bussar i princip på rad så när klockan visade 20.45 kunde jag äntligen sätta mej ner i några minuter, då hade jag haft folk non-stop hela tiden.
Men det var trevliga gästen och allt flöt på jättefint. Nåt enstaka rötägg får man ju alltid räkna med, men överlag var det väldigt glada och positiva gästen denna kväll.
.
Tobbe hämtade mej som vanligt när jag slutat och vi åkte hem och mös ner oss i sängen på en gång. Tog inte många minuter innan jag hade somnat kan jag lova, ska bli skönt med 2 dagar ledigt nu efter 6 dagar med jobb.
.
.
Mysgrabbarna i sängen...
.
Kram Sofia

Tisdag 8/11-2011

Hann med allt jag skulle innan det var dags att åka till jobbet 15.30, jobbade till 22.30. Min första stängning helt ensam, (eller ja, inte helt ensam, en tjej från kassan, en från disken och en från coffee shop var där också, men jag stängde köket helt själv). det hela flöt på bra. Vi hade 3 bokade bussar + att det droppade in nån mer buss under tiden och lite annat folk. Men i övrigt gick allt som det skulle.
.
Trött men nöjd var jag när Tobbe hämtade mej efter jobbet...
.
Kram Sofia!

Påväg hem från stallet...

Jag skippade promenaden med Lucky idag, dels är jag lite trött sedan helgen och sen blev jag blöt om fötterna påvägen till stallet imorse. Vill inte riskera att bli sjuk nu när jag har 4 arbetsdagar kvar på denna veckan.
.
Det var segt att komma ur sängen imorse, men inte alls farligt att gå ut... Kändes ganska skönt till och med, det var kallt i luften, men väldigt friskt och uppiggande. Termometern visade endast +4 grader när jag kom till stallet. Tack och lov är stallet välisolerat och håller värmen bra så inne var det +8.5 grader.
.
Så nu skjuter jag fram planeringen en dag istället. Det blir promenad imorgon och uteritt runt Öninge på torsdag när jag är ledig. Träning på fredag, promenad lördag och uteritt eller vila söndag.
.
såfort jag kommer hem ska jag krypa ner under mitt varma täcke igen, fast jag börjar bli hungrig... Kanske ska käka når först. Sen börjar jag inte jobba förrens 15.30 och innan det ska jag hinna med ett läkarbesök också. Någonstans där ska hästarna få lite lunch också, det blir lite tajt att hinna tillbaka till läkaren men det löser sej alltid. Tobbe är ju hemma och ledig idag så...
.
Kram Sofia

Måndags kväll...

Klockan ringde 8, låg kvar till strax innan nio. Masade mej upp och satte mej framför datorn en liten stund innan jag gick ut med Dumle och knatade sedan iväg till stallet. Kan säga att vägen dit var motig idag, signalerna mellan hjärnan och musklerna tog väl cirka 2,5 minuter att komma fram. Vägen till stallet kändes som 10 mil...
.
Väl framme mockade jag och fixade allt käk, tog sedan in bägge tjejerna och motionerade Lucky, skrittade fram på gräsvägen och tränade sedan lite på fältet utanför stallet. Hon gick fint, men var ganska pigg, trav visste hon inte vad det var, galopp är verkligen hennes gångart. Hon var riktigt svett när vi var färdiga, borde egentligen klippa henne lite snart, men jag vill ju vänta så länge som möjligt så hon kan gå utan täcke så mycket som möjligt. Men nu ska det ju bli kallare säger dom som påstår sej veta så då måste hon ju ha täcke ialla fall.
.
Pysslade om och släppte ut dem och lunchade. Sen traskade jag hemåt igen. Laddade ett avsnitt av Secret Circle som jag naturligtvis somnade till, vaknade efter halva, tappade upp ett bad och slumrade nästan till där också.
Sen vad det dags för jobbet, började inte förrens 16.30 och Tobbe slutade 15.30, så han var gullig och bara vände när han kom hem och skjutsade upp mej så jag slapp gå.
.
Det har varit en otroligt lugn dag på jobbet, men det var kanske inte helt fel idag, jag fick ju bara jämte för att lära mej inför kvällspasset/stängningen imorgon. Och sen hann vi preppa ordentligt inför morgondagen.
.
Nu tänkte jag ta nåt litet att äta och sedan krypa ner i sängen med min bok och läsa nåt kapitel innan det är dags att sova. Ska upp tidigt imorgon, gå ut till stallet och släppa ut hästarna. Sen har jag en läkartid 14.15 och jag börjar jobba 15.30...
.
Kram Sofia!

Söndag 6/11-2011

Dagen började med att jag fick skjuts ut till stallet av Tobbe när han ändå skulle till jobbet. Ganska segt att komma upp när klockan ringde kan jag lova... Dumle fick bli med ut till stallet. Släppte ut pållarna, mockade och traskade hemåt med Dumle igen. Käkade lite frulle och knatade sedan upp till jobbet 10.15... Hade en sån där dag då det kommer folk hela tiden, så fort man börjar på med nån förberedelse eller ska fylla på nåt kommer det folk.
Och en jäkla massa barnfamiljer, kändes lite som rikspuckornas dag...Fick en hel del korkade frågor om det mesta.
.
Tobbe hämtade mej när jag slutat 19.30... Hem och lägga mej i ett varmt bad och försöka slappna av lite. Kröp ner framför tvn och halvsov sedan ett par timmar.
.
Mycket mer spännande hände det inte idag...
.
.
Kram Sofia!

Lördag kväll!

Väntar på att veckans avsnitt av Vampire Diaries ska ladda en bit så man slipper vänta på att det ska ladda medans man tittar... Funderar på att hämta lite av godiset vi köpte på Willys tidigare ikväll. Kan meddela att det nyöppnade butiken i Mjölby var jättefräsch och kommer besökas igen. Tidigare har vi ju åkt till CityGross i Mantorp, det har känts lite för långt, så Mjölby och Willys blir perfekt.
.
Har ju slarvat lite med uppdateringarna nu under veckoslutet, i torsdags blev det som planerat en sväng på Lucky runt Öninge, fick en jättemysig ridtur med både trav och en del galopp, hon verkade uppskatta att få blåsa ur sej lite på skogsvägarna med matte på ryggen. Både jag och hästen var trötta och väldigt nöjda när vi kom tillbaka till stallet igen. Kl 16.00 kom Tobbe och hämtade mej, han släppte med hos Monica och Emma i Stameryd. Efter att ha masserat Lisen och Acke + en liten fikapaus var det dags att åka hem. Tobbe hade varit i Jönköping och besiktat bilen och handlat. Den fick igenom med blankt papper förresten... Men vad kan man annars vänta sej av en Saab...;)
.
I fredags gick jag ut till stallet på morgonen, tog Dumle med mej så han skulle få sin promenad... Släppte ut de fyra som går i hagen bakom stallet och lät mina vara inne. Masserade Lucky och pysslade om Lilla G, när hon blir tillräckligt gammal ska även hon få testa på massage, men jag gillar inte att massera för unga hästar när de fortfarande växer så hon får vänta lite till. Mockade och fixade käk till dem. Klockan 9.00 kom Tobbe ut och hämtade mej så jag skulle slippa stressa innan jobbet. Hem och duschade och knatade iväg till jobbet 10.15, började jobba 11.00. Slutade strax innan åtta och var hemma strax innan halv nio. Sjönk ner i ett varmt bad och kröp sedan ner i soffan framför tvn där jag somnade som en klubbad säl.
.
Idag åkte jag med Tobbe ut till stallet på morgonen, fick hjälp av Jessica att släppa ut pållarna. De var lite sura på mej för att jag var lite sen (hästarna alltså), jag brukar släppa ut dem kl 7, men idag blev klockan närmare halv åtta. Konstigt att de är så duktiga på att känna av sådant. För de var mycket mer ivriga att komma ut idag än annars. Mockade och fixade iordning. Upptäckte att det tar dubbelt så lång tid för tjejerna att käka upp sina 4 kilo de får tillsammans i hagen när de får det i hönäten, det är ju skitbra. Precis det resultatet jag ville uppnå, att det förlänger ättiden det visste jag, men inte att det förlänger det till det dubbla...=)
.
Tog in Lucky och lämnade Lilla G i hagen (dags att ta tag i hennes "lämna-ensam-i-hagen" träning på nytt). Hon gnäggade och sprang lite, men lugnade sej snabbt. Gick en promenad på 35-40 min med en fortfarande morgontrött Lucky... Lilla G blev superglad när hon kom tillbaka ut till henne igen. Sen passade jag på att mocka lite i hagen och skrubba rent deras vattenbalja. Jag hade jättebra hjälp (eller ska jag säga stjälp) av två svarta damer som ville se varenda liten sak jag gjorde under tiden jag rengjorde och fyllde på nytt vatten.
.
När jag kommit hem och lagom satt mej för att vila ringer Tobbe, upp till Dinners för att jobba ett par timmar. Så jag började 15 och avlöste Tobbe.
.
Nu är det dags för Vampire, och sedan sängen...!
.
Kram Sofia!

Torsdag...

Ska alldeles strax bege mej ut till stallet. Tänkte ta en sväng runt Öninge på Lucky idag, samma runda jag gick med henne igår, fast jag ska rida istället. Lilla G får lite trickträning om jag hinner innan det är dags att åka vidare.
.
Får se om vi hinner hem en sväng efter stallet eller om vi åker direkt till Stameryd, skulle gissa på det senare. Tobbe har besiktningstid kl. 17.30 sen ska han handla lite och ta en sväng på Holmgrens om jag känner honom rätt.
.
Dumle får bli hemma både när jag går till stallet och när vi åker i e.m, inge kul för honom att följa med när jag ska rida ut, den rundan kan han inte följa med. Och han kan inte vara med varken mej eller Tobbe senare. Men jag har lovat honom en långpromenad senare ikväll...=)
.
Kram Sofia!

En helt vanlig onsdag...

Ska alldeles strax gå ut i köket och börja med dagens kvällsmat, Tacos... Det gäller att lyxa lite även på vardagar ibland. Idag har jag hunnit promenera 1,5 h med Lucky och en liten sväng med G, massera Ullis häst Sessan och pysslat lite i stallet. Tobbe hämtade mej när jag var klar 17.30, efter ett snabbt stopp vid Ica åkte vi hem och jag la mej en timma i blöt och fortsatte på min bok.
.
Är så trött i skallen att jag orkar inte skriva nåt roligare inlägg ikväll. Så ni får hålla tillgodo med ett väldigt kort, men ganska informativt inlägg! Inga bilder har jag att bjuda på heller. Kanske imorgon!
.
Kram Sofia!

Planerna för veckan...

Idag:
Ska ut till stallet någon gång nu mitt på dagen. Blir långpromenad med Lucky och en kortare med Lilla G.
Kl 16.00 ska Sessan få sin andra massage. Långpromenad med Dumle. Och sen blir det hem och mysa i soffan med familjen.
.
Torsdag:
Långpromenad eller/och spårning med Dumle. Rida ut en sväng i skogen på Lucky. Trickträning för Lilla G.
En sväng till mitt gamla stall i Stamseryd för ett besök... Vilket var på tiden! Saknar både hästar och folk!
.
Fredag:
Hästarna får vila. Dumle får kortispromenad. Jobba 12-20.30
.
Lördag:
Promenad eller träning på fältet för Lucky. Promenad för Lilla G. Dumle får långpromenad runt samhället.
Förmodligen jobba från 12.
.
Söndag:
Hästarna vila eller kortispromenad med Lucky. Kortispromenad med Dumle och sen jobba 12-20.30.
.
Så det finns lite att göra resten av veckan. Men bara roliga saker! Veckan började bra och jag tror att den slutar bra också...=)
.
Kram Sofia!

1 November

Så var vi då inne i en vintermånad igen, fast någon vinter har vi inte sett röken av än. Det fortsätter att hålla sej på plussidan runt 10 grader. Jag klagar absolut inte, även om jag blir besviken om vi inte får nån snö till jul. Jag har inget emot snön alls, tvärtom, jag älskar snö. Men det är den där förbenade kylan som jag inte står ut med. Varenda led värker och man vågar knappt andas i rädsla för att lungorna ska frysa till is. Får vi en sån kall vinter iår igen ska jag sy in värmeslingor i kläderna och allvarligt fundera på att flytta till bahamas.
.
Denna dag började tidigt, var i stallet 7 och släppte ut 6 morgonpigga hästar. Sessan och jag har fortfarande lite olika åsikter om hurvida hon ska ha täcke på sej eller inte. Jag lägger på det och hon drar av det lika snabbt igen. Tokhäst! Men är jag tillräckligt snabb hinner jag knäppa bogspännena innan hon hinner grabba tag i täcket och dra ner det igen. Hon ser det fortmodligen som en väldigt rolig lek... För hon ser superglad ut hela tiden...
Lucky har slutat sura mot täcket nu sedan jag plockade bort det nya jag köpte med halvhals, det passar henne förmodligen inte och har antagligen legat och tryckt eller skavt framtill. Fast helst går hon utan täcke, jag kommer försöka klippa henne så lite som möjligt så hon ska slippa. Tyvärr får hon ju knappt ingen vinterpäls stackaren så hon kommer ju inte undan ialla fall. Hon skulle kunna låna lite av Lilla G som för tillfället har mer skägg än tomtefar.
.
När alla hästarna kommit ut mockade jag och gjorde iordning i stallet. Satte mej och vilade en liten stund och plockade sedan in bägge tjejerna och gav mej iväg på en ridtur tillsammans med Lucky. Det blev gräsvägen bort och sedan lite jobb på fältet för att känna igenom henne och se hur hon gick under den här sadeln. Allt både kändes och såg bra ut, hon hade blivit lite ruggad i pälsen bakom bogbladet på vänster sida, så jag tippar att den ialla fall är lite vid till henne, men det är ju ett mindre problem, det går att lösa relativt enkelt. Och jag ville ju ha en bom som hon kunde bredda sej ännu lite till i... Så jag är nöjd...=) Sadlen kändes ännu skönare idag och jag har redan vant mej vid den. Lucky verkade också nöjd då hon låg på som ett lokomotiv och ville helst galoppera hela tiden och det var inget problem alls att samla henne och korta galoppen hur mycket jag än ville.
Dock kände jag att Aj aj aj mina sittben när jag hoppade upp, det sträckte även rätt bra på insidan av låren. Dels är den här sadeln bredare än min förra och jag har inte ridit på tre veckor.
.
Tobbe hämtade mej när jag var färdig, hem så jag fick byta kläder och sen in till Jkpg för att byta lite delar som vart fel till bilen. Tillbaka till Ödeshög och lämna iväg bilen som nu har nya bromsar runt om (inkl handbroms)och en nybytt styrled VF.
.
Kram Sofia!

Måndag 31/10-2011

Dagen började ganska slött här hemma. Grejade med en del saker på internet och kikade lite på tv. Kl 12 gjorde jag mej iordning för att gå till stallet. Eftersom Dumle mer eller mindre höll på att krypa ut skinnet när jag sa att jag skulle till stallet fick han följa med. Han hade väl en massa lagrad energi från förra veckan då han fick ta det lite lugnare, stackaren hade förmodligen växtvärk eller kände sej lite däven av nån annan anledning hela veckan.
.
Lunchade flickorna det första jag gjorde och gick sedan över till att mocka och fixa i stallet. När det var färdigt och tjejerna fortfarande inte ätit klart (helt otroligt att jag lyckats hitta en shettis som äter lika sakta som Lucky...=P) tog jag och busade en stund med Dumle istället. Tränade lite lydnad och lekte kurragömma bakom hösilagebalarna, hans favorit.
.
Sen tog jag in Lilla G och Lucky, borstade av Lilla G och gjorde sedan iordning Lucky för en ridtur, den första på lite över tre veckor. Kändes underbart, även om sadeln kändes en smula ovan. Lucky var tokglad och ville helst springa hela vägen hem när vi vände, men eftersom jag planerat en skrittrunda fick hon hålla sej lugn. Dock kunde inte ens jag motstå en kort galopp, det är svårt på denna underbara häst...<3
.
När jag var klar släppte jag ut mina svarta skönheter igen, Tobbe kom och plockade upp mej och Dumle strax därefter när han kom från jobbet.
.
Min buseschäfer...<3

.
.
.
.
Kram Sofia!

RSS 2.0