Ont, ont, ont...

Är meningen att jag ska sova gott nu, men det trycker nåt så förbannat i ansiktet när jag ligger ner och stänger ögonen. Tror det är bihålorna som är inflamerade.. Ont gör det ialla fall, plus en riktigt go huvudvärk ovanpå det.
.
Får se om jag kan ta mej till jobbet imorgon, eller om det får bli till att ringa doktorn istället. Skulle tro att en penicillinkur kan fixa detta. Ska iofs bara jobba 3 h imorgon, men mitt under lunchen med en massa folk och det gör ont bara jag försöker le och sen huvudvärken på det.... Frågan är om jag gör så mycket nytta. Men jag ger det tills imorgon bitti ialla fall, mirakel har ju hänt med mej tidigare när jag varit halvt döende på kvällen och vaknar ganska pigg dagen efter. Eller är det bara jag som intalar mej att jag är pigg, hatar att vara hemma från jobbet...=(
.
Kanske ska försöka sova en sväng... Jag får väl försöka sova sittandes i värsta fall, eller med ögonen öppna...=P
.
Kram Sofia!

Söndag...

Idag är det årsmöte för GBRF kl 17.00. Ska hinna fixa med hästarna och rida innan det hade jag tänkt, så jag ska väl varai stallet till 14.00 eller nåt sånt. Då borde jag hinna. Hade tänkt vara i ridhuset, men jag kommer inte ihåg när Mia träningarna börjar idag. Men hinner jag innan ska jag faktiskt försöka mej på att skutta lite med den lilla svarta, det kommer hon att tycka om...=)
.
Ska börja ge henne lite lucern och extra magnesium och se om hennes nerver lägger sej lite, kan vara brist på det sistnämnda. Allt vad kraftfoder heter får ju inte komma i närheten av hennes foderstat numera, det går bara inte. Hade hon bara blivit pigg och framåt av det hade det inte gjort mej nåt, men hon blir komplett galen, stirrig för minsta lilla, fruktansvärt tittig och explosiv, har svårt att koncentrera sej. Förr, förra gången vi var i ridhuset fick hon halvt panik varje gång ponnyn som var där samtidigt slog i en av bommarna tjejen hade att träna över...
.
Hmm.. det var nog inte så smart att käka kladdkaka till frukost, magen talar tydligt om det för mej nu. Får nog försöka äta nåt vettigt innan jag beger mej upp till mina små pälsklingar.
.
Kram Sofia!

Equiguard benskydd

Equiguard benskydd

Inköpsställe: Hööks Hästsport, Jönköping

Pris:  4/5

Framskydd: 239 kr Bakskydd: 169 kr Tycker dom är bra prissatta.

Färg:  5/5    

Mina skydd är svarta och grå, supersnygga och lagom diskreta, tycker alla olika färgerna var mkt snygga!

Passform:  3/5 

Fick köpa ponnyskydd bak då de var stora i strl just på bakskydden. Hade gärna sett en cob storlek. Lätta och i övrigt bra passform. Stort plus för den mjuka kanten längst upp på framskydden.

Hållbarhet: 3/5      

Innerfodret började få små hål redan efter 3 månader. Men ytterskalet på skydden är fortfarande kanonfint, trots en häst som stryker sig ganska ordentligt. Ger dock låga poäng just p g a innerfodret, då det är det som ligger närmast hästen. Kardborren är trots flera månaders användande i perfekt kondition, mkt stark!

Rengöring: 3/5

Väldigt smidiga att bara slänga i tvättmaskinen eller spola under varmvatten, dock svåra att borsta rent då innerfodret är väldigt mjukt och det blir bara att man borstar in skiten i skydden istället.

Slutpoäng: 3,6/5

Snygga, funktionella skydd för lagom peng. Var noga med att sparat kvittot ifall storleken inte passar!


Nattsudd...

Nu har jag haft en rejäl bloggsvacka ett tag, men har helt enkelt inte känt för att uppdatera något. Har väl inte hänt något jättespännande i mitt liv iofs, så ni har väl inte missat alltför mycket.
Men får väl försöka uppdatera er lite sedan sist jag skrev.
.
Ludde:
Allt går bra med Ludde, han har gått utan lindorna i hagen ett tag nu och vi har endast haft ett bakslag då han svullnade upp och blev varm, men det var bra redan till dagen efter. Han slipper nu lindorna både ute och inne på nätterna, något som han är väldigt nöjd över. Han har så himla less på mitt lindande det sista även om han snällt fann sej i det. Han har även fått börja gå i hela hagen, även den delen som är lite mer kuperad och det faller honom mycket bättre i smaken än att enbart ha den platta delen att röra sej på.
.
Jobbet:
Allt går bra, har inte hunnit med så många pass på McDonalds ännu, men det är ju bara extra vid behov, blir mer till sommaren.
På Olsen Twins flyter allt på bra, jag är helt slut efter varje arbetspass och huvudet är fullt av en massa nya lärdomar, men jag trivs kanonbra och ställer mej bara frågande till varför jag inte gjorde detta på en gång när jag slutade skolan....=) Ska från den 1 Mars få mer timmar!
.
Lucky:
Vi tränar på, provade ju att ge henne lite kraftfoder då jag tyckte det behövdes lite extra power i henne, och det fick jag, mer än jag ville ha. Energin och stärkelsen i fodret gick rätt upp i skallen på henne och gjorde henne alldeles prillig. Vet ju att hon är känslig, men trodde inte att det var så känsligt... Så det åkte bort illa kvickt, damen har kommit upp i en kalas kondition och blir aldrig trött. Det blev hon iofs inte innan heller, men då blev hennes kropp i alla fall trött, men inte hjärnan. Nu är inget av det trött, så jag segar ihop hundra gånger fortare än henne under träningarna..=P
.
Övrigt:
Ja, vad har vi mer hittat på. Vi tog hem Zorro (katt) på prov, men vi borde ha tagit större lärdom efter förra försöket att skaffa en kattkompis till våran gammelkisse Knodd. Han vill helt enkelt inte ha en kompanjon och därför får Zorro nu åka hem till min mamma igen i väntan på ett nytt hem.
Våran kära bil tyckte att det var helt lämpligt att kasta in handduken uppe vid en bensinpump på statoil. Det gamla batteriet skrek precis som jag efter våren och gav helt enkelt upp. Nu är det dock utbytt mot ett nytt, fräscht batteri som förhoppningsvis orkar med den sista kylan som denna vintern bjuder på.
Jag undrar om vi får någon vår iår.. känns som att det kommer vara vinter för alltid, lagom när det närmar sej nån plusgrad i en eller ett par dagar måste vintern kontra med att släppa minst 5 cm snö och dra ner temperaturen till -10 grader bara för att visa att den minsann inte har lämnat oss. Ne, nu får det vara nog, nu vill jag och säkerligen merparten av alla andra här i sverige ha vår...!
.
Kram Sofia!

-Finns inte på kartan-

Höstterminen på Journalisthögskolan i Göteborg närmar sig sitt slut. Tjugotreåriga Frida Fors väntar spänt på besked om var hon ska få göra sin praktik. Hon vet att en bra praktikplats kan öppna dörrar till de åtråvärda jobben i medievärlden. Beskedet kommer som en kalldusch. Hennes charmige, begåvade pojkvän får drömplatsen på Aftonbladet i Stockholm, själv hamnar hon på Smålandsbladets lokalredaktion i Bruseryd, ett stillastående samhälle som knappt finns med på kartan. När pojkvännen gör slut och Frida dessutom, med ett enda reportage lyckad vända hela bygden emot sig, känns det som om hon nått nollpunkten. Men mot sin vilja blir hon indragen både i sina medarbetares och bybornas personliga öden. Kanske blir det Frida som drar vinstlotten trots allt? Fast på ett helt annat sätt än hon först trodde.
.

Finns inte på kartan är Carin Hjulströms debutroman. Den känns väldigt äkta, som att författaren verkligen har varit med om allt Frida Fors, huvudpersonen i boken upplevde.
Jag tyckte om boken, kanske inte så spännande som jag hade hoppats. Men man kände igen sej i vissa situationer och hur hon tänkte och agerade. Absolut en läsvärd bok, jag upplevde den dock inte så rolig som dom som recenserat den tydligen gjorde. Tog nästan halva boken innan jag blev indragen, sen kunde man inte sluta läsa.
Slutet var absolut bra och lämnade mycket utrymme åt att själv fantisera ihop en fortsättning, det gillar jag.
Och även i denna bok blev det ju ett lyckligt slut, dock inte det man hade väntat sej.
.
Om jag ska betygsätta den på en skala från 1 till fem får den en 3á av mej.
.
Den var ganska lättläst och passar alla från 13-99, tycker nog dock att det är en tjejbok!
.
Kram Sofia!

Lagat mat, skrittäcke, "Finns inte på kartan och kvällsfodring...

Precis käkat lite kvällsmat. Som jag lagat, faktiskt.. känner mej lite stolt, annars brukar det ju nästan uteslutande vara min kära sambo som står för matlagningen i den här familjen och jag för bakningen. Men ibland så blir det lite fart även på mej...=)
.
Det blev ett pass i ridhuset för den lilla svarta, hade tänkt ge henne en lång framskrittning ute i naturen innan på ca 30 min. Men det började dala stora, blöta flingor lagom när jag skulle bege mej. Så det fick bli framskrittning i ridhuset istället.
Hon är rolig min lilla skrutt, jag rider ju alltid med skrittäcke på klippta hästar eller hästar med dålig päls eller som överlag är lite känsligare, detta gör jag upp till +7 grader ungefär. Men lucky verkar inte uppskatta omtanken, hon blir seg som en gammal ridskolekuse när täcket ligger på. Trodde först att det berodde på att hon helt enkelt blev för varm, men icke. Så nu har jag det endast vid fram och avskrittning och en stund under den första traven om det är riktigt kallt. Hon jobbar helt enkelt bättre utan det...=)
Hon har sina ideer den lilla svarta...<3
.
Förmiddan tillbringades med att läsa ut min bok som inhandlades när vi var nere på Gekås sist. Boken heter "Finns inte på kartan" och är skriven av Carin Hjulström. Tror att det var hennes debutroman. Kommer en kort recention om den lite senare.
.
Så nu återgår jag till min älskade Stephen King bok - Den gröna milen. Vet inte hur många gånger jag har läst den, men den upphör aldrig att förvåna mej. Varje gång känns nästan som den första...=)
.
Ska knata genom den mörka skogen med Dumle sen, blir väl strax efter åtta, ska upp och kvällsfodra. Inte min favorit kanske, men det är ju som tur är inte alltför ofta man har de passen.
.
Kram Sofia!

Ponnyakuten 2011

Ja, jag erkänner frivilligt att jag sällar mej till skaran som bänkar mej varje söndag framför ponnyakuten. Eller ja, datorn, kikar alltid via svtplay.se
.
Jag tycker årets deltagare verkar spännande, väldigt mycket fina hästar. Bilbo är ju en klar favorit, men även den svarta, Star är ju underbart vacker. Ska bli spännande att se hur dom ska lösa denna säsongens problem, sen kanske jag inte riktigt förstår alla träningmetoder, men gillar att att det går ut på att lära hästarna rätt genom snälla metoder, inget våld...Det gillar vi...=)
.
Sen kan jag känna att jag saknar dom jordnära ungarna från förra året, kan tycka att det är lite väl mycket "von silverskedar" iår. Som en av killarna, "Jag missar ju SM för att vara med här, men det är ju två iår"
Jo man tackar!
.
.
Kram Sofia!

Mitt liv... Jobb, hästar och kärleken...

Har precis käkat lunch, ris och sweetchiligryta m. kyckling.
Har legat och slappar hela dagen, men får väl ta tag i livet och ta mej till stallet nu. Har inte bestämt mej för om jag ska vara duktig och gå upp för trappan eller om jag ska ta bussen och endast gå sista biten in till stallet från Galgen. Bussen går inte förrens 15.18, så jag får se om jag får för mycket abstinens och knatar iväg tidigare.
.
Igår var jag och provjobbade på en av restaurangerna på A6 Center, jag var skitnervös, men på morgonen bestämde jag mej för att bara lugna ner mej och göra det jag kan. Ingen kan ju begära nåt mer...eller hur!?
Och kan ni tänka er, det gick bra...=) Jag ska tillbaka nästa vecka och jobba mera. Både i köket som kock och även lite extra ute i portioneringen för att få ihop timmar... Det ska bli jättekul, en jättechans att lära mej mer och att utvecklas.
.
Idag är tredje dagen Ludde går utan stödlindor i hagen, det har hittils gått bra. Igår var han lite svampig precis där skadan sitter, men det anser jag vara helt normalt, annars var benet fint och helt kallt. Lite får man ju räkna med när han gått med stödlindorna i 2 veckor och nu ska gå utan när han är ute. På natten får han fortsätta ha dom...
.
I tisdags firade jag och världens bästa pojke 5 år tillsammans. Så mycket firande har vi inte hunnit med. Men igår tog vi svängen förbi vårat lokala konditori och unnade oss lite gott...=)
.
Kram Sofia!

RSS 2.0