Blandande foton..

       
.
Pippis nya täcken..
    

Så får det bli..

Av vissa skäl kommer bloggen mestadels att ligga nere ett tag framöver.. Har varken lust eller ork till att uppdatera den som jag gjort innan. Kanske kommer det komma något inlägg med lite foton då och då, men troligen inga skrivna inlägg..
.
Men jag lovar att återkomma såfort allt i mitt liv börjat ordna upp sej lite...
.
.
Kram Sofia

Torsdag..

Ännu en ny dag... Ont i magen, kan bero på min mindre lämpliga frukost iofs, så får la skylla mej själv..
.
Va händer för spännande idag då, inget än sålänge.. Verkar bli en lugn hemmadag, men man vet aldrig!?
Tänkte hinna packa det sista och städa av här hemma, men de kan vänta nån timma till känner jag.
.
Jag har konstaterat att jag har blivit vansinnigt dålig på att ta kort på sista tiden, får försöka bättra mej på det, bloggen blir ju så mycket bättre med foton i den, men igår fick ni några iaf...
Turligt nog har jag nu en mobil med en ganska hyfsad kamera, den gamla va ju inte mycket att hurra för och man har ju inte med digitalkameran vart man än går..
.
Nu är ialla fall nya däck och innerslangar beställda ditt skrället, sen ska de bara bytas också.. Är bara glad att jag fick tag i det över huvudtaget och att det inte kostade spec mycket heller va ju helt perfekt.. 
.
I övrigt fortsätter jag att må lite skumt, men känner mej iofs lite piggare idag.. Kanske är bacillerna påväg att lämna min kropp för gott, de vore ju inte en dag förtidigt..
.
Kram Sofia!

Hmm..

Jag undrar om det inte är så att jag håller på att bli riktigt ordentligt sjuk eller nå liknande... Känner mej helt slut, efter en dag som har bestått av att göra ingenting, ringt ett par samtal och suttit vid datorn.
Matat hästar och rastat hund...
.
Så underbart att äntligen ha hittat ett foder som går hem hos hårbollen. Han äter ju det mesta den lilla avfallskvarnen, men när det gäller hundmat, då är han minsann kräsen.. Roligast va han ju ikväll, hann inte mer än hälla upp den nya säcken i tunnan så står han där och äter, direkt ur tunnan..
.
.
Kram Sofia

Pippi Prick...

Lucky kommer alltid vara hästen nr 1 för mej, men det här lilla fjunet kan man inte låta bli att fästa sej vid heller, vackraste b-ponnyn i stan...<3
.
  
.
Kram Sofia!

Midsommarväder...

Är sådant där härligt midsommarväder idag, alltså regn och strålande solsken om vartannat..
Själv sitter ja fortfarande i myskläderna och har enbart fått i mej lite frulle än sålänge... Får väl ta tag i lite lunch snart kanske. Hunden har fått frulle, hästarna har hunnit få både frukost och lunch.
.
Tobbe jobbar förmiddag så det är tyst i mitt hus, jag själv har lite huvudvärk och känner mej allmänt mosig.
Försöker planera lite inför söndag, men huvudet är inte alls med. På fredag blir det biltur med Veronica igen, på förmiddan blir det uppåt mina gamla hemtrakter... Lördag ska jag och Mathilda ut till Vissmålen, de har 4H dag och jag hoppas få träffa och klappa lite på finaste Lara när vi ändå är där...<3
.
Tror jag har hittat en som har däck som passar till mitt mopedskrälle också, vill ni kunna hitta reservdelar smidigt, köp inte en veteranare säger ja bara... Tror ja ringt 10 olika företag och besökt flera hemsidor, men nu har jag äntligen hittat, återstår att se om de har innerslangen också bara, annars blir de lite jobbigt...
.
Nehe, om man skulle ta tag i den där lunchen kanske och sen göra lite nytta här hemma...
.
Lyckades knäppa ett kort i solsken mellan regnskurarna...
.
Kram Sofia!

Ingen kul födelsedag...

Sicken jävla skitdag detta blev...
.
Kram Sofia

Måndag igen...

Ny vecka, nya möjligheter...
.
Känns himla mysko att inte åka till jobbet idag, men men... det finns att göra ialla fall...
Det blir en sväng till Mullsjö idag, först lämna Zorro hos Emma, om nu skrället vill visa sej. Letade efter honom i över 1 timma igår när det va dags att åka, ingen katt.. När vi sedan satt oss i soffan för kvällen, vem kommer då fram... Jo, det lilla svart-vita monstret... Suck!
.
Sen blir det ett besök hos Veronica efter lunch, umgås lite...=) Vi skulle ha åkt och kikat på en ny fyrbening, men den va tydligen redan utlånad...=/
.
Annars händer det inget särskilt idag, imorgon blir det en tur in till stora staden och käka lite lunch ihop med familjen, vet inte hur många år sedan de va sist som vi verkligen firade mej på min födelsedag.
.
Kram Sofia

Skitdag...

Då är den stora frågan... Åker man upp till Sägnernas och försöker glömma bort livet för ett par timmar eller stannar man hemma och ältar... Har inte bestämt mej än, är väldigt velig ikväll kan jag lova... Får väl se hur det blir...
.
Dagen har väl i övrigt varit ganska bra, har införskaffat 30 m nätverkskabel så nu ska de la räcka mellan bredbandsdosan och datorn...
.
Lucky vilar idag, får gå bägge dagarna i helgen istället, tappade ärligt talat lite lust efter att den mest hatade skylten i världen visade sej igår... Så idag får de va, hon överlever en vilodag till, gick både i onsdags och igår.
.
.
Vädret har ju varit bra idag ialla fall, det är alltid något, det blåser lite... Men det kan man liksom överleva... Men när jag slänger ett öga på temometerna visar den endast +12,5 grader ute, så den sol som ser så varm och skön ut är lite falsk marknadsföring. Det är verkligen höst, träden har en massa gula träd, det blir mörkt redan halv nio och denna kyla... Hua!
.
Nehe, nu får de va slut på gnällandet... Dags att resa på häcken och ta tag i livet lite...
.
Kram Sofia

Morrn!

Har just nu rörmokaren som stökar runt nere i köket, håller på att dra rör mellan gasskåpet som sitter på utsidan och gashällen. Ska bli underbart att få den inkopplad så man kan börja använda den, slipper jag el-plattan...=)
.
Idag är det åter till jobbet för min del, börjar 11.30 och jobbar till 15.30, men tror att möjligheten att bara jobba "lunchtimmarna" fann idag också om det skulle vara så, tills på fredag måste jag dock vara riktigt fit for fight igen då vi är en man kort redan från början.
.
Eftersom det är mer än ett år sedan jag nu skadade mitt högerben och i den olyckan mitt knä på samma ben så ska det ju nu då vara fritt fram att tesa skor med klack på, så drog fram mina favoritstövlar och hade till stan, tror ni inte att knäfan gör ont idag nu bara för det, kände ingenting igår mer än att det spände lite, men idag känns det... Men det kan vara övergående också, bäst att inte övergöra det hela nu i början utan ta de lite vackert helt enkelt...
.
Det slutade med en promenad på 35 min för Lucky igår, det verkade hon nöjd mej och mer hade jag inte fixat, det var knappt att jag fixade det, förkylning, astma, kall luft och det faktum att jag inte hade min medicin med mej och var mitt i skogen var ingen bra kombination, naturligtvis kände jag hur det blev svårare och svårare att andas för varje meter. Men hem kom vi och efter två doser Symbicort så va livet bra igen...=)
.
Nehe, om man skulle göra sej lite iordning kanske, började ju bra där, men sen hamnade jag här igen...Attans!
.
Kram Sofia!

Den här färgen blir det...

Får vi se om det blir nå bra eller inte...=O
 

Det finns hopp om livet..!

Börjar äntligen må bättre nu, halsen gör inte alls lika ont och jag har gått från att förbruka 3 toarullar om dan till 1 toarulle när jag snyter mej... Så det är ju framsteg...=)
.
Igår va jag dock inte alltför vass, trodde ett tag där att jag på största allvar skulle dö, blev bara lite över 1 timmas jobb innan jag blev hemskickad, dog lite på tåget och släpade mej sedan hem... Rasade ihop i soffan och där satt jag fortfarande när Tobbe kom hem... Lyckades pilla i mej lite käk och sen blev det sängen ganska tidigt.
.
Idag har jag varit ledig, bestämdes redan i måndags då de ändå skulle vara en extra inne, så fick jag en extra dag att återhämta mej på...=) Och idag har det äntligen vänt som jag skrev innan, är fortfarande långt ifrån hundra, men det finns hopp om livet.
.
Imorse kom min hovslagare hit, stackaren fick stå ute och sko, förkyld och eländig, men tack och lov för bra hovis som fixar det så bra ändå och att man har snälla hästar som snällt stod stilla trots lite annorlunda rutiner. Skönt att vi kunde lösa det med ett fast hårt underlag att stå på ialla fall. Men nästa gång hovis kommer ska han få stå inomhus och sko...;)
.
Imorgon är det åter tillbaka till jobbet, men slipper gå till stationen på morgonen ialla fall, Tobbe jobbar kväll så det får bli till att gå hem istället. Men på nåt sätt känns inte det riktigt lika jobbigt. Kanske för att man inte har någon tidspress på mej...
.
Det blev en snabb sväng in till Jönköping idag också, handling på CityGross och sen en snabbis upp till A6... Sen va jag rätt trött och det va inte alls dumt att bege sej hemåt igen. Märks att alla krafter inte är tillbaka ännu.
Men jag ska ialla fall försöka orka med en promenad med Dumle och en med Lucky lite senare idag...
.
Kram Sofia

Lite foton...

Lucky ser monster i hagen...
     
.
Prick trött...
    
.
<3
.
Håller koll på bygget...
.
Finaste Pippi Prick...

 

Bacillerna anfaller...

Snorig näsa, lock för öronen, ont i halsen, hosta och allmänt risig i kroppen... Ja, så har min dag sett ut idag. Började redan igår e.m, sen har det fortsatt. Bacillerna Tobbe hade hittade naturligtvis mej fortare än kvickt.
Har varit på jobbet idag ändå, krävs en del för att jag ska stanna hemma... Imorgon har jag dock möjlighet att gå hem tidigare om jag känner att jag behöver det, tack vare min underbara arbetskamrat...=D
.
Onsdag har jag fått ledigt för att verkligen kunna vila upp mej och det kunde inte ha kommit lägligare, hovslagaren kommer 9.00 på morgonen, då slipper vi stressa med att Tobbe ska skjutsa in mej i tid till jobbet efter det. Alternativet hade varit att han hade fått ta hand om skoningen/verkningen själv och det va han inte så himla pigg på.
.
Idag fick det bli vila för svart, har inte orkat helt enkelt. Får väl se hur jag mår imorgon. Men lite gos i hagen har de fått idag, visiterad dem som vanligt och kliat lite här och var...
.
Imorgon är det styrelsemöte igen, den vanliga tiden och den vanliga platsen, får se hur aggressiva bacillerna känner sej om jag orkar gå dit eller inte...
.
Kram Sofia

Vaknade 05.45, på en lördag!?

Första morgonen på hela veckan som man får ta sovmorgon och så vaknar man redan 05.45 och kan inte sova, låg och stirrade upp i taket nästan en timma, sen gav jag upp och gick upp. Ut med hunden, möttes av glada gnäggningar från tjejerna som kom gåendes när de hörde att jag kom ut.
.
Det blev en lugn hemmakväll igår, känner att det behövdes, jag var trött efter veckan och Tobbe dålig...
Så en myskväll hemma med tacos passade oss båda utmärkt...<3
Eftersom jag inte får min första större lön förrens nästa månad gäller det att vara lite sparsam denna månaden, sen vill jag ju gärna lägga allt krut om vi ska göra något till när jag fyller. Med älskling blir det nog bio som vanligt, ska bara kika ut vilken film jag vill se. I övrigt finns inget planerat och jag får se vad jag känner för helt enkelt.
.
Tanken var att vi skulle åkt iväg på matmässan i Skövde idag, men då Tobbe är dålig och stallet skriker på uppmärksamhet så får detta bli en hemmahelg, har en del saker som måste bli färdiga snart.
.
Det blev ett lättare pass på ridbanan för Lucky igår, där vi fokuserade på balands och höja ryggen... Hon fick jobba i en ganska låg form hela tiden, detta är något som jag passar mej för att göra med den här hästen annars, då hon tidigare har haft lätt att bli framtung, men med mycket benmuskler så lättar hon ändå i fram trots den låga formen.
Det svåre i det hela bli att få henne att sätta sej på rumpan och lätta fram utan att rusa framåt när man måste gå på henne mera, men jag tycker vi lyckades bra igår och det kändes verkligen att energin samlades bak istället för att bara blåsas ut framåt...=)
.
De fick komma upp till huset igen igår, nu är det slut med sommarhage och jag får väl erkänna att jag tycker det är väldigt skönt att ha den hemma vid huset igen. Se dem det första jag gör på morgonen, sen skulle jag väl ljuga om jag säger att köra vatten är det roligaste Tobbe vet, så även han är nöjd...;)
.
Planen för stallet idag är att, göra färdigt mellanväggen, få upp vindpappen, måla framsidan och ev börja skruva skivor om det hinns. Avstämning ikväll för vidare planering till morgonedagen...=)
.
Kram Sofia!

RSS 2.0