Nu har jag varit lite duktig...

Nu har jag minsan varit lite duktig på morgonen, har satt upp nya fodergrinden i hagen och ställt timern så att den ska lösa ut ca 13.00... Ska bli spännande att se om allt funkar som jag tänkt mej. Jag har naturligtvis testat den ett par gånger, men det är alltid lite extra spännande att använda den för första gången...=) Både Lucky och Mulle är ju gamla proffs vad gäller fodergrindar, så den biten kommer inte bli några problem alls...
.
Dumle ligger för tillfället i hallen, jättesur på mej för att han inte får vara med här inne i tv-rummet... Men springer man igenom den värsta leran man kan hitta en 500 ggr så blir det tvunget att matte måste duscha av ialla fall benen, magen och en del av svansen när man kommer in. Eftersom jag dammsugade och torkade av golven när jag kom in så ville jag inte ha in en blöt hund som tassar runt det första han gör. Så han får helt enkelt ligga på torkning i hallen sålänge...=)
.
Tobbe fick hoppa in och jobba idag och kommer hem någon gång i e.m, stackaren, han kommer inte mer än hinna innanför dörrn så måste vi åka igen... Men nu blev han ledig fre-sön istället så det blir långhelg för oss...
.
Kram Sofia!

Finns att göra...

Nu ger jag upp för idag, har nu parkerat arslet i soffan under täcket och kommer inte röra mej ur fläcken förrens det är dags att gå och sova (om inte huset blir bombad eller nå liknande förstås... eller om jag blir kissenödig)...
.
Morgonen började på samma sätt som den alltid gör, upp när klockan ringer och ner för att fodra hästarna. Dumle är med ut som vanligt, springer som en dåre och skitar ner sej som fan!
.
Efter en lugn mysmorgon, då vi tittade färdigt på de två sista delarna i millennium serien, käkade vi lite lunch. Efter det var det dags för mej att fodra och för Tobbe att åka till jobbet. Jag mockade medans jag väntade på att Lucky skulle käka klart sitt lunchhö. Jag och Sofia satte oss i solen en stund (nej, jag menar inte mitt ego, den andra tjejen som jag delar stall med heter också Sofia)... och bara njöt av att det äntligen verkar vara vår. Något som man tvivlade på när det dalade ner en massa snö igår och allt blev alldeles vitt, kallt och jäkligt igen!
.
Blev en ridtur runt bl a Rävåsen och Vasen, var ute ca 2 h, största delen skritt, men travade en del också. Litar inte på underlaget på vägarna för att galoppera än, det kan ju vara underminerat så hon trampar igenom så det kan sluta väldigt illa. Man ska tänka sej för när man är ute på skogsvägar nu med häst, det är väldigt lätt att de trampar igenom nu när tjälen släpper, så ta det lugnt och busa inte på om ni inte vet att vägen är hårdgjord!
Hon skötte sej ialla fall fint, fick nåt litet ryck när vi skulle svänga in mot den lilla hästgården längst uppe efter backen, där kastade hon sej åt sidan och greja lite. Men hon är ju som vanligt lättövertalad och snart gick hon snällt förbi.
Hon blir ju alltid lite prillig på våren, lagom till snösmältningen, men sen brukar det släppa när träden börjar slå ut igen. Tidigare har jag ju gett extra magnesium när hon har fått sina "vårkänslor", men iår får hon redan högsta dosen i förebyggande syfte och jag tycker faktiskt att det har hjälpt, lite tittid och fjantig är hon ju, men inte alls som förra och förr-förra året.
.
Jag släppte ut henne utan täcke efter ridningen, sen fick hon faktiskt gå utan resten av utetiden, termometern visade hela +10 grader ute när jag släppte ut henne och solen lös så det kändes inte snällt att lägga på henne täcke bara för att sista timman kanske skulle bli lite kyligare nu innan insläpp. Jag packade klart hennes hö och sen var det bara för mej att hoppa direkt i duschen när jag kom upp för 17.30 hade jag lovat att infinna mej nere på ridcentret.
Jag stängde ju inte dörren när jag duschade som jag brukar, naturligtvis tog Dumle detta tillfälle i akt och gick in på toaletten, stoppade in huvudet innanför duschdraperiet och tittade på mej med olycklig min. Det skvätte ju vatten i ögonen på honom och det var ju himla besvärligt tyckte han. Eftersom han såg så himla kul ut började jag ju naturligtvis att skratta åt honom, då fick han helfnatt och gick in hela hunden i duschen, sen stod han där och viftade på svansen och blev bara blötare och blötare... Knasiga hund!
.
Idag har vi haft möte i klubben, jag blev invald i styrelsen och även tilldelad uppgiften som sekreterare.
På torsdag är det tävlingssektionsmöte, då ska jag sitta med. Bl a för att prisrosetterna ska visas upp och tas beslut om de ska köpa in av mammas företag eller inte. För er som är nyfikna så kommer här en länk till företaget så kan ni kika själva. Tobbe har gjort hemsidan och jag har gjort 99% av alla rosetterna som visas.
.
www.dominosreklam.dinstudio.se
.
Sen kommer vi ha möte första tisdagen i varje månad, så snart blir det ett möte till. Blir mycket på en gång här nu, men det är samtidigt lite kul, kommer jag in lite snabbare i klubben och lär känna allt folk samtidigt. Sen tycker jag ju att det är himla kul att vara med och engagera sej också!
.
Imorgon får Lucky vila, Dumle ska få långpromenad, tänkte sätta upp fodergrinden och sen på kvällen ska vi åka och hämta ett lass hö till Lucky strax utanför Tidaholm. Så det finns att göra!
.
.
Kram Sofia!

Fotona!

Samtliga djur bor på Stora Bråareds Ridcenter, tyvärr kan jag inte namnen på alla.
.
.
Kram Sofia!

Ny vecka...

Jävla skit... tror ni inte att det föll minst 1,5 cm av det där vita otäcka nu idag... Jag trodde ju att jag hade sett min sista snöflinga för den här säsongen, men icke! Får hoppas att det smälter bort fort som fasen, för jag vill ha vår!
.
Idag har jag tagit det lugnt, fodrade imorse och käkade sedan lite frulle. Hann göra ett kortare besök nere på ridcentret innan jag lagade lite middag. Käkade och tog sedan in Lucky, gick ner med henne till ridhuset och motionerade henne. Jobbade först med större volter i travarbetet, hon slappnade av fint och jobbade på, ökade och kortade henne lite fram och tillbaka i bägge varven. Sen jobbade jag lite galopp, först jobbade jag bara med att få igång henne ordentligt så att galoppen skulle bli energisk och rund. När hon väl var lite uppe i gasen gick jag över till fattningar på lång tygel.
Red på en ått-volt och gjorde enkla byten såfort jag kom in till mitten och skulle byta varv.
HOn jobbade på hela tiden, men kändes lite seg emellanåt. Men det kommer ju när styrkan är helt tillbaka igen.
Imorgon blir det en sväng i skogen för lilla damen, tänkte antingen försöka hitta en ny väg eller rida nästan samma som jag red sist (utan att rida vilse denna gången)...=P
.
Efter ridningen mockade jag, tog in Lillen och gick sen ner till ridskolan igen, väntade tills Mulles lektion var slut och gick hem med honom. Sen hamnade jag här och här lär jag la sitta tills det är dags att ta in busarna vid 20.00.
.
Har varit ute och rastat kameran lite idag också, men de bilderna kommer i ett eget inlägg här ovanför om en liten stund!
.
Kram Sofia!

Soldagarna fortsätter...!

Helt underbart att vakna och se solen strömma in genom fönstret ännu en morgon. Idag var det ganska mycket kallare och temperaturen låg under nollan när jag gick ner till stallet imorse tillsammans med Dumle för att morgonfodra och släppa ut. Det var pigga hästar som ville ut idag, de ville väl ut i den friska luften och sträcka på benen efter natten...
.
Idag jobbar Tobbe kortare dag, börjar nu vid 10.00 och slutar på e.m nån gång. Har knappt sett han de här två dagarna så det ska bli skönt att få kvällen tillsammans.
Tänkte försöka hinna med ridning och hundpromenad medans han är på jobbet...
.
Lucky fick vila och massage igår, hade först tänkt gp en liten promenad med henne, men det är så förbaskat geggigt överallt så jag struntade i det. Idag blir det en tur i skogen för henne och mej...
Dumle fick sej en promenad runt Vasen, när man precis har kommit ut på grusvägen efter fälten så ligger det en sommarstuga på vänster sida av vägen, där sprang det en chokladfärgad labbe och viftade så glatt på svansen, det visade sej att Nellie som hon hette ville väldigt gärna leka... Så efter en trevlig pratstund med Nellies ägare vandrade vi vidare... Vi var inte hemma förrens efter 1 h och 20 min... Då var Dumle ganska nöjd och somnade gott i soffan...
.
Själv hann jag förutom stallet, hundpromenad och massage med att tvätta lite, dammsuga bägge våningarna och torka golvet.... Kände mej hyfsat nöjd när kvällen kom.
.
Jag funderar på att prova något annat foder på Dumle, han vill ju inte gå upp i vikt. Just nu äter han ett svenskt foder som heter Canami, han gillar det och äter som han ska, han är avmaskad och fullt frisk. Men det är ju det svåra med schäfrar, det brukar vara så att antingen får man mata, mata, mata för att hålla dem uppe i vikt, eller får man banta, banta, banta för att hålla dem nere. De brukar ju vara svårt. Uttrycket "schäfermage" ska man ju inte heller glömma, finns ju en anledning till att det uttrycket har myntats. Och Dumle är känslig, en del foder vi har testat har det bara blivit skit i magen på han av... Men ska testa ett foder som vi gav till våran förra schäferhane Boss, det blev han som en tunna av så vi slutade med det just till honom, de är Royal Canins specialfoder för just schäfrar. Är värt ett försök ialla fall tycker jag. Men det blir nog till att köpa hem en liten säck (om det finns), eller ta hem provpåsar först så hans mage inte ballar ur och så står man där med en hel säck mat som inte direkt är gratis heller.
.
Kram Sofia!

Lördag...

God morgon på er!
.
Idag hade jag möjlighet att sova lite längre, då den andra tjejen i stallet tog utsläppet. Tror ni att jag glömde stänga av alarmet på mobilen...? Jajemen, så jag vaknade samma tid som jag alltid gör. Och hade jag nu kommit ihåg att stänga av alarmet så hade Dumle  aboslut sett till att jag kom upp, när jag inte hade gått upp ca 30 min efter det att larmet ringde började han stöka runt, putta på mej och gnälla. Han var jättearg för att jag låg där och försov mej, han ville ner till stallet!
.
Tobbe jobbar hela dagen idag också, igår jobbade han från 8.00 och va rinte hemma förrens ca 21.30... Idag började han en timma senare, men kommer väl hem tidigast som igår. De hade en jäkla massa inbokat till denna helgen...
.
Själv blir det en lugn dag, ska städa här inne, tänkte även ta en liten städning nere i stallet om jag orkar. Ska ta en promenad med Dumle i det fina vädret och sen ska Lucky få sej antingen en liten skrittrunda eller en promenad innan det är dags för henne att få massage.
.
Kram Sofia!

Världens finaste...<3

.
.
Kram Sofia!

Fredag...

Väntar på att pastavattnet ska koka på spisen, sen blir det lite lunch. Hade tänkt gå ut och fixa stallet efter det. Har ju väntat till kvällen de sista dagarna iom att jag mått så jäkla pissigt så har man väl gått hela dagen och hoppats på att man ska må lite bättre framåt kvällen. Tyvärr har "bättre framåt kvällen" inte inträffat ännu.
.
Men sakta men säkert återvänder jag ialla fall tillbaka till livet, orkade till och med ta en skrittur på min fina flicka igår. Hade tänkt en viss sväng, slutade med att jag var inte hemma förrens efter nästan 2,5 h i skogen. Då var jag helt slut, hästen däremot var fortfarande piggelinis...
.
Morgonen idag började med att jag som vanligt gick ner och fodrade och gick sen upp igen och kröp ner under filten i soffan. Och här har jag suttit sedan dess... Eller ja, fick duscha av hunden de 10 kg lera han tog med sej in i pälsen när vi kom in på morgonen.
.
På måndag kommer de och gör det sista inför bredbandet, sen ska det funka... Inkopplingen här har ju tagit bra mycket längre tid än den gjorde i Ödeshög, men det är inte så konstigt, från mitt inne i ett samhälle till mitt ute i skogen... Så de har enligt mej varit hyfsat snabba ändå. Ska bli gott att få tillbaka det dock!
.
Och i nästa vecka får vi hoppas att nya fodergrinden äntligen kommer (om den inte ligger i brevlådan idag)...
Ska bli superskönt att kunna använda den, slipper man tänka på att det ska fixas med lunchen när man är och jobbar.
Vi har beställt modellen G-11 från X-feed...=)
.
.
Kram Sofia!

Några av mina favoriter!

>Bjuder på några av mina favoriter från Youtube, blir alltid att man spenderar en massa tid där när man är sjuk, dessa är några som dock återkommer väldigt ofta, de får mej alltid på bättre humör...
.
.
.
.
.
Kram Sofia!

Shoppat lite!

Letar ju vårjackor för glatta livet och nu när man är halvt döende passade jag igår kväll på att kika runt lite på nätet efter nya jackor. Behöver både en till stallet och en till "stan"...=)
.
Kvällen slutade med att denna snyggingen klickades hem...!
.
.
Den ska fungera som rid/stalljacka nu när det börjar bli lite varmare ute...
.
Kram Sofia!

Hälsningar från sjuksängen!

Ännu ett tråkigt sjuklingsinlägg från mej, men så blir det tyvärr när bacillerna vägrar lämna min stackars kropp...
Idag kan vi till de övriga symptonen lägga till ett jäkla hostande som håller på att ta kål på mej, vissa gånger är det nära att det senast intagna målet kommer upp igen... Lägg till en redan krånglig mage på det så kan ni föreställa er hur min dag har sett ut... Typ... Host, host, host... Fan...Host, host...Panik...Host, host...Toalett!
Ja så roligt har jag det!
.
Men hästarna fick sin frukost punktligt som vanligt imorse, men när jag kom upp till huset igen kändes det nästan som om jag gjort allt i en dröm, var tvungen att kolla ner mot hagen för att se att höet verkligen låg ute...
.
Någon ridning har det naturligtvis inte blivit idag, släppte henne i ridhuset en stund istället så hon fick göra av med den mesta överskottsenergin, det tyckte hon var hel-lattjo och for runt som ett skållat troll emellanåt. Men jag njuter när jag ser henne, pigg och frisk, i lagom hull och med blänkande päls, flytandes fram i ökat trav.
Hon har utstrålning den tjejen...<3
.
Dumle har inte heller fått nån promenad idag, han har fått vara med ner till stallet och fara runt där istället, han verkar nöjd med det så jag känner mej inte överdrivet skyldig.
.
Tobbe är iväg och jobbar kväll idag, skönt att ha honom hemma hela morgonen, men hade gärna haft honom hemma ikväll också... Men jag har ju mina grabbar ialla fall, de får pyssla om mej, vilket de gärna gör...
Iofs är Knoddens ide om att pyssla om en sjukling att lägga sej på mej, vilket visserligen är bra för väme, men mindre bra när jag hostar eller nyser och han då för att hålla sej kvar sätter i klorna... Dumle ligger också gärna på en, även här jättebra då man absolut inte behöver oroa sej för att frysa, men här riskerar man istället att dagen efter vakna med en hel mängd nya blåmärken, då han har enormt vassa armbågar. Sen tror han att bästa botemedlet mot hostattacker är att klättra upp på matte så hon inte får nån luft och slafsa henne i hela ansiktet.
Detta hjälper alltså inte!
Men de får extra plus i kanten för att de försöker...<3
.
Idag kom de nya hyresgästerna till stallet förbi, så söndag förmiddag kommer de två nya hästarna, ett sto och en valack, den ena var fullblod och den andra varmblod om jag fattade det hela rätt. Sen är stallet fullt!
.
Hmm... Undrar hur mycket av hostmedicinen Bromhex man kan pimpla innan det börjar de allvarliga störningar, är för lat för att öppna bipackssedeln och va fan, den är ju receptfri... Men jag tycker inte att den har hjälp nåt vidare hittills. Men jag kanske får ge den en dag till...
.
Kram Sofia!

Ny header...

Jag vet att denna inte är lika snygg som den gamla, men jag tyckte att denna passade bättre nu... Även om den andra är tagen på julafton så känns den inte speciellt vintrig... Så ni får stå ut med denna tills våren kommer och det är dags att byta igen...=)
.
Kram Sofia!

Dagens ridtur...

Är precis inkommen efter dagens ridtur, är helt slut och lungorna har sagt upp sej....
.
Det blev ialla fall den här rundan:
Där det står Backen på kartan är stallet.
.
Turen tog 45 min, då skrittade jag mestadels och travade en bit.
.
Kram Sofia!

Forskare protesterar...

http://www.hippson.se/artikelarkivet/dressyr/forskare-protesterar-mot-hart-spanda-nosgrimmor.htm
.
Tycker att det är fantastiskt att detta äntligen tas upp!
.
Jag har alldeles för många gånger sett detta fenomen inträffa, hästen grejar med munnen, då drar vi åt nosgrimman/snokremmen. Det löser alla problem!
Sen tycker jag att man ska gå till botten med problemet, inte bara skylla på nosgrimman, man bör ju fråga sej... Varför måste jag dra åt nosgrimman, vad protesterar hästen mot? Är det ett felaktigt eller felsittande bett, eller är det ryttaren som sitter och rycker hästen i munnen?
.
Själv rider jag utan nosgrimma och är väldigt noga med att ha välanpassade bett som inte kan skada eller störa hästen. Om hästen tjafsar med munnen försöker jag alltid gå till botten med problemet och jag har alltid hittat lösningen utan att behöva ta till hårdare metoder.
.
Så ni som flitigt spänner in eran nosgrimma/snokrem, tar till skarpare bett eller spänner upp bettet så att det blir flera veck i mungipan på hästen... Fråga er själva (eller varför inte hästen?) om ni kanske kan göra något åt problemet istället för att med hårdare metoder göra en kvick-fix...
.
Kram Sofia!

Söndags morgon i Backen...

God morgon!
.
Här sitter jag och snorar, allt känns bara geggigt just nu, geggigt i näsan, geggigt i halsen, geggigt i öronen... Usch, fy fasiken för att vara sjuk...=/
.
Gårdagen började med att klockan ringde sju, ner till halv åtta och morgonfodrade tillsammans med Dumle, slängde ut hö i hagen och släppte sedan ut. Eftersom temometern endast visade -0,4 så bytte jag till ett 100 g regntäcke på Lucky, varför ha hästen övertäckad liksom?
.
Gick en sväng ner till ridhuset med Dumle sen, han var lite okoncentrerad tyckte jag, kan bero på den lilla katt som tyckte att det var väldigt nödvändigt att springa och gapa på läktaren... När vi gick tillbaka till huset började snön vräka ner i stora flingor, minuten efter regnade det, för att sedan snöa igen... Såhär höll det på större delen av dagen...
.
Gick ner igen lagom till 13.00 för att luncha, vi fick även lära oss hur man bryter sej in i våran sadelkammare om låset har kärvat ihop... Det var inte så svårt som det först verkade, även om låset gav oss en tuff match... Så min sadeln har fått sova här uppe i huset inatt...
.
Resten av dagen fram till e.m fodringen tillbringades i soffan, var helt slut och kom snabbt fram till att någon motion av häst blir det inte... Fick 3 extra hästar igår att ta hand om, stallkompisen hade haft kalas hemma och har en bit att åka så jag fixade med dem också... Tog ju inte speciellt lång tid, de är lättmockade alla tre. Lillen och Attack fick komma in strax efter sex, då ville de mer än gärna följa med in... Kom in full fart när jag ropade på dem...
Lucky och Mulle fick vara ute till åtta, som vanligt... De ville dock inte komma in... Fick stå och ropa på dem en lång stund, inga hästar...? Gick och hämtade en höpåse och hann inte mer än prassla en gång med den så kommer de i full fart... de är inte så lite matmotiverade de där två busarna... Det är så himla gott att Lucky har hittat en liten kompis som hon trivs så bra ihop med, hon har verkligen ändrat inställning till shettisar. När hon var yngre tyckte hon att de var konstiga små monster och ville helst inte gå nära dem. Men nu älskar hon dem, hon går bättre ihop med shettisar än med stora hästar... Hon kommer bli lycklig när det i April blir dags att gå ute dygnet runt och hon upptäcker att hennes sällskap hela sommaren blir ett helt gäng med shettisar...
.
Dumle ligger här jämte och myser i soffan, han verkar trivas så bra här... Gick en sväng med honom i skogen imorse, så långt jag orkade... Han fick springa lös hela tiden och kunde lukta på varenda sten... Hoppade förbi två rådjur på stigen, han stack efter ca 100 meter men sen kom han snällt när jag visslade, godisen jag har i min ficka lockar mer än att jaga rådjur... Min duktiga busehund...<3 Han älskar att vara lös i skogen, det är hans melodi det...
.
Kram Sofia!
kan bero på den lilla katt som tyckte att det var väldigt nödvändigt att springa och gapa på läktaren...

Äntligen fredag...

Har ingen jätteinspiration för att skriva ikväll så ni får nöja er med ett ganska kortfattat, men informativt inlägg...
.
Det märktes att det var fredag idag på jobbet, det jag hade preppat till salladsbaren tog slut mitt i lunchen... Då hade jag ändå preppat upp lite extra för att det var just fredag. Solen har lyst på oss idag och stalltermometern visade att det hade varit hela +4 grader ute idag (i skuggan!)... Inne på jobbet var vi inte lika glada över den plötsliga värmeböljan, det var bastu och kändes som 1000 grader därinne. Det var till och med flertalet gäster som klagade över att det var så himla varmt, då sitter de ändå still och äter, då kan de tänka på oss som måste röra på oss hela tiden.
.
Idag slapp jag byta från tåg till buss i Habo (gör ju det i vanliga fall för att det inte ska bli så långt att gå hem) utan kunde sitta kvar på tåget ända hem till Mullsjö, Tobbe har jobbat dag så han hämtade mej. Stackaren är inte riktigt pigg han heller, feber och en massa slem i halsen.
.
Gick direkt ner till stallet när jag kom hem och tog in Lucky, blev en skrittur på 45 min runt Kvarnö, en väldigt lagom runda om man bara vill ut och promenera en sväng... Hon kändes väldigt fin efter gårdagens arbetspass i ridhuset och skrittade på med långa, avslappnade steg. Men lite busig var hon allt, på ett ställe stod det ett rådjur vid en foderautomat, precis jämte vägen. Det lilla rådjuret hade helt plötsligt huggtänder och tänkte anfalla oss, bäst att fly sa Lucky, till Luckys stora förtret höll jag inte med utan jag tyckte att vi lugnt skulle skritta vidare... Jag vet ju att hon inte är rädd för rådjur, då hon helt lugnt kan se en älg rusa förbi framför näsan på henne i skogen för att en halv sekund senare helt lugnt knata vidare.
Men som om inte första rådjuret var nog, bara några minuter senare hoppade det ju naturligtvis ut ett framför näsan på henne på skogsvägen... Men detta hade tydligen inte lika stora tänder... (Fast lite farligt var det allt...!)
.
Nehe, dags att plocka in bushästarna i mörkret...
.
Kram Sofia!

Min torsdag...

Go kväll på er alla bloggläsare! Här sitter jag med knät i högläge, jamenvisst... Ni gissade rätt, det är samma knä som jag har min miniskskada på...Bra va!? Eller inte...=/ Får hoppas att det går över fort och inte ställer till med en massa problem, tycker mitt stackars högerben har fått nog med stryk...
.
Jobbdagen har varit som en i mängden, samma folk och samma tempo. Inget nytt alltså!
.
Unnade mej en tidning idag när jag ändå hade ett par minuter emellan tåg/bussbyte påväg till jobbet. Tidningen Equipage hade en artikel om hur man kör in sin häst, eftersom jag tänker återuppta Luckys inkörning till våren så föll den mej naturligtvis i smaken. Fast lite besviken blev jag allt, tyckte mest att den handlade om en fall-beskrivning av en häst som hade blivit skrämd när den hade känt skakeln mot bakbenet. Men ska lusläsa den senare ikväll... Kanske jag missade nåt kalasbra i artikeln... Jag skummade ju endast igenom den innan...
.
Blev buss/tåg/buss hem idag också, sen en liten promenad från Mullsjö ut till Bråared. Gott att det inte var så himla kallt idag...=) Tog ut Dumle det första jag gjorde och gick ner till stallet för att ge Lucky lite e.m. hö. När mockning och foder var färdigt tog jag med mej Dumle och knatade ner till ridcentret. Påvägen ner hade de fällt en del unga träd (tjocka som bommar ungefär), Dumle blev överlycklig (det var ju pinnar överallt) och grabbade tag i första (och största!) trädet han kunde hitta och skulle försöka släpa det med sej... Behöver jag säga att han kom inte sådär jättelångt, men han får extrapoäng för ihärdighet!
.
Tog med mej Mulle-bus upp från ridskolan, då han hade gått klart sin lektion för dagen.
Han e väldigt go den lille ponny-plutten...
.
Efter det gjorde jag iordning Lucky och gick ner med henne till ridhuset, hon jobbade jättefint idag när vi väl var överens om vem av oss som skulle bestämma tempot. Körde bara i 45 min, sen tyckte jag att det räckte.
.
Finaste efter ridningen...

.
Kram Sofia!

Jävla baciller...

Sitter här under täcket i soffan och hostar och snorar, funderar på att uppsöka en kyrka och be en präst göra en demonutdrivning på mej, för de baciller som tycker om att bo i min kropp kan inte vara några vanliga svensson-svensson baciller inte... Suck...
.
Hann faktiskt ut i skogen en sväng idag, blev en tur på ca 45 min. Skruttan var superpigg och tyckte att skritt var ett alldeles för simpelt tempo för henne, vi vände när vi kom upp till en gård där det gick minst 35 ponnysar, de flesta av dem var shettisar, Lucky såg lite lätt förvirrad ut ett tag då det kom små troll emot henne från alla håll. Men sen blev hon superglad och hälsade snällt på alla små hårbollarna med en gnäggning, hon fick några glada gnäggningar till svar.
Hon blev lite putt när vi vände vid just den gården för att ta oss hemåt, jag var lite osäker på vart exakt vi var någonstans och jag ville inte riskera att hamna mitt ute på nån ödeväg i mörkret...
När jag kom tillbaka mockade jag och gjorde allt iordning inför natten, så är det bara att släppa in sen nu vid åtta.
.
Tog en sväng ner till ridskolan med Dumle efter stallet, tänkte se om något av ridhusen var lediga, hade tänkt köra ett pass med Dumle. Hann träna i ca 10-15 min, sen knackade det på... En som ville in och rida och då är det bara att flytta på sej, häst före hund är det ju som gäller om man inte har bokat för att ha det för sej själv...
.
Ikväll blir det tacos, inte illa för att vara kvällsmat, inte illa alls... Men först ska hästarna in och få sin kvällsmat.
.
Kram Sofia!

Morrn!

Klockan ringer egentligen inte förrens sju, men när jag vaknade strax efter sex var jag klarvaken på en gång.
Har börjat klä på mej, men nu mblev jag sittandes här en liten sväng istället.
.
Tänkte gå ner till hästarna ca kvart över sju, ska morgonfodra + lägga ut morgonhö till Lucky och Mulle. Sen är väl klockan så pass mycket att det är dags att bege sej ner till Mullsjö och åka vidare till jobbet. Blev hämtar av Tobbe efter jobbet idag så det blir till att komma hem tidigt, tänkte utnyttja dagsljuset till att rida ut i skogen på finaste tjejen... Känns lite sådär att rida ut när det börjar bli halvskumt när man inte hittar här omkring ännu...
.
Kram Sofia!

Lite foton från den 12/2-12

Här kommer bilderna som omnämns i inlägget nedan...
.
1-2. Lucky 3. Lucky och Mulle 4. Lucky

.
1. Lucky och Mulle 2-3. Lucky i ridhuset 4. Utanför hagen
.
.
Lite blandade bilder på olika lektionshästar, tyvärr kan jag inte namnen på nån av dem...
.
.
.
Kram Sofia!

Jag lever...

Nej, jag har varken gått under jorden eller ligger i koma, jag har helt enkelt varit supertrött det senaste och inte orkar skriva nåt på kvällarna. Men nu kommer det en uppdatering från mej...
.
Söndag
Hann med både hundträning, motion av Lucky, lite städning och lite tvätt... Pysslade lite i stallet också, så nu känner jag att allt är hyfsat iordning. Lyckades knäppa några fina kort också i det soliga vädret, de på Lucky och Mulle kommer i ett inlägg här ovan lite senare, plus några bilder på lite olika ridskolehästar. Sen var riktigt trött på kvällen sen när det var dags att avsluta dagen...
.
Måndag
Första dagen på sportlovet, kändes ingen direkt skillnad på mängden folk på jobbet, kanske att folk kändes något mindre stressade än vanligt plus att en hel del barnfamiljer kom in och käkade, inget vi är vana vid då våra kunder till 99% består av arbetare och "kontorsråttor"... Tog tåget hem från Jönköping till Habo där jag bytte till buss och promenerade sedan sista biten hem som tar ca 30 min. Tog med mej Dumle ut till stallet och slängde till Lucky och Mulle lite eftermiddagskäk innan jag tog tag i mockningen. Tog en promenad ner till ridskolan för att se när hoppträningen slutade, fick veta att det var inte förrens nästa vecka så jag knatade hem igen och lämnade Dumle i huset innan jag tog in Lucky, fixade iordning henne och gick ner till ridhuset.... Blev ca 45 min jobb därnere (inkl fram och avskrittning). Jobbade enbart på att få henne att bli mjuk och lyssna på gas och broms. Hon var lite kinkig i galoppfattningarna eftersom hon brunstar just nu... Stackarn blir ju öm i magen då...=/
.
Tisdag (Idag)
Pisslugnt på jobbet idag, Tobbe hämtade mej så stack vi och handlade och fixade nytt periodkort till mej. Sen hem och eftermiddagsfodra och mocka. Jag hade tänkt rida, men eftersom hon inte riktigt var på hugget igår och jag är lite halvdassig stuntade jag i det... Däremot tyckte busarna inte att de skulle gå in när jag tyckte det. Det hade precis kört förbi en traktor och plogat utanför deras hage och Lucky är ju sådär förtjust i traktorer så antar att det var därför de stod längst ner i hagen under en gran och kurade... När de väl var hittade följde de så snällt med in sen...=) Har varit lite duktig idag ialla fall, skottade från parkeringen ner till huset, sen ner till tvättstugan och sen till slut ner till stallet och även vallen som hade blivit vid grinden. Tack och lov var det pudersnö alltihopa så det var inte så tungt, annars hade jag nog vart lite lätt död nu...
.
Kram Sofia!

Go förmidda!

Här sitter jag och myser i soffan tillsammans med mina grabbar...
Har hunnit med en del på morgonen redan, släppte ut alla pållarna strax efter sju. Först ut genom stalldörren var Lillen och Attack, sen Lucky och hennes lille kompis Mulle. Efter att ha burit ut vatten till Lucky och Mulle mockade jag hos Lucky. Eftersom jag inte kände mej riktigt frukostsugen ännu gick jag in och hämtade Dumle och knatade ner till ridcentret med honom, in i lilla ridhuset och tränade ca 30 min. Blev inget långt pass, då magen snart började kurra och det var dags att gå hem. Men jäklar vad duktig han var idag, nu var det ett bra tag sedan vi tränade på det sätter, men han är grym min lilla hund... Han fattar i princip alltid direkt och man kan nästan se kugghjulen vridas runt i huvudet på honom, han vill så mycket och han vill göra rätt... De övningar jag trälade med min förra hund har han redan klarat av, så nu blir det till att fortsätta träna på och hela tiden utveckla honom åt rätt håll. Senare idag blir det väl en längre promenad med honom hade jag tänkt...
.
Stora ridhuset, sett från vägen upp mot vårat hus..
.
För Luckys del blir det en sväng ner till ridhuset så hon bara får springa av sej lite, det har ju endast varit skogsridning för hennes del nu sista 4 veckorna, visserligen är det bra träning det också, men jag tror nog att det finns en hel del överskottsenergi i den lilla damen iom att hon inte gått något de sista dagarna när jag har varit sjuk.
.
Sen finns det lite annat på schemat idag också, ska fixa min stall-pall som tyvärr inte mådde så bra efter förra stället där den blev ganska misshandlad...=/ En maskin tvätt ska väl in, sen är det underbart soligt ute så en sväng med kameran också kanske?
.
Kram Sofia!

Nu har Lucky flyttat till Backen...

Fasiken vad trött jag blev helt plötsligt, känns som om någon knockat mej med en femtumsplank eller nåt...
Men det kommer väl nu när jag börjar slappna av efter dagens lastning och körning. Allt har gått bra ialla fall, hon tjurade lite det första och ställde sej jämte rampen hela tiden, men sen kom vi på att vi alltid lastar mot en vägg och då knatade hon på så snällt. Enda gången vi har lastat utan stöd av en vägg var när vi skulle hem från Scandinavian Western, då gick hon på så snällt ändå. Men då var det ju dels hemväg och sen hade vi ju lasttränat henne som små blå hela veckan innan. Hon stod snällt hela vägen, stod och skrapade lite granna nån gång ibland bara, men ingen tango ialla fall...=P
.
Väl här fick hon komma in i sin box och bekanta sej lite med den, hon blev överlycklig när hon upptäckte att hon en, en gång hade fått halm som strö i boxen. Hon körde genast ner mulen och började äta. Sen fick hon komma ut och träffa nya hagsällskapet, shettisen Mulle. De gav varandra en blick och sen var det bra med det.
.
Kameran låg naturligtvis inte i min ficka där den borde utan i min väska uppe i huset. Så inga bilder har det blivit än idag. Ska ner till stallet om en stund och plocka in Luckys grejor i skåpet och pyssla lite då kanske jag kan knäppa ett par kort på Lucky och hennes nya lille kompis...
.
Kram Sofia!

Sista natten för Lucky i F-dal...

Är ännu en gång tillbaka i Fredriksdal, men bara över natten. Dela ville jag träffa min häst ikväll eftersom jag inte såg henne igår och sen ville jag försöka packa hennes grejor så vi kan åka tidigt imorgon.
.
Orkade fixa nästan allt, det är lite kvar tills imorgon bitti, men krafterna tog helt slut och hade jag pressat mej själv och min inte så friska kropp nåt mer så hade jag nog kollapsat. Så när Lucky och hennes hagkompis var inne för natten åkte vi hem och mumsade på hämtmat från Jamaica... Självklart blev det kycklingrulle för min del!
.
Imorgon ringer klockan tidigt, jag hade tänkt att jag skulle försöka få i mej lite frukost innan det är dags att åka upp till stallet, även om jag har svårt att äta direkt på morgonen, vill helst vara vaken en stund först, men jag tror inte vi kommer ha någon chans att hinna äta något förrens all körning och så är färdigt imorgon. Jag vet fortfarande inte vilken häst Lucky ska få som sällskap den kommande veckan, tjejen med shettisen i stallet har jag inte fått tag på idag, men hon som äger ridskolan hade en ponny som kunde gå som sällskap i annat fall. Det kommer säkert att lösa sej till det bästa imorgon när hon väl är på plats. Men ni som känner mej vet att jag helst vill ha allt iordning innan...
.
Annars har min dag varit lugn. Har mest suttit inne och ugglat och kurerat mej under dubbla täcken i soffan. Blev en liten sväng ner till stallet med Dumle, mest för att få lite frisk luft. Kände mej faktiskt piggare efter det! Har varit soligt och fint nästan hela dagen så känns surt att inte kunna nyttja det fina vädret...=/
.
Nehe, det blir sängen tidigt ikväll om jag ska orka upp imorgon!
.
Kram Sofia!

Här vaktar jag!

Eftersom jag misslyckats totalt med att hitta en klisterdekal som liknar Dumle så fick det bli till att göra en egen skylt till dörren... Har inte bestämt mej för om jag bara ska skriva ut den eller om jag faktiskt ska framkalla den innan den lamineras.
.
.
Kram Sofia!

Åter i soffan...

Är åter tillbaka i soffan, nu blir det till att hålla mej inne resten av dagen. Lyckades samla ihop lite spillror av energi tidigare idag och gick ner till stallet för att titta lite på röran som stod staplad utanför Luckys blivande box.
.
Tog sedan den korta promenaden ner till ridskolan och fick fatt i Eva-Lena oh fick lite info ang hage, hagkompis m.m. för Luckys del till lördag. Tror vi lyckades få ihop det, måste bara prata med den andra tjejen som har två hästar i stallet. Se om hennes lilla shettis kan gå med Lucky, ialla fall tills de nya hästarna kommer nästa helg.
Men jag tror, trots att det känns lite rörigt just nu att det kommer bli kanonbra!
.
Nu blir det lite kvällis med macka och the för mej, med lite mys med brasa och sen kommer jag försöka hålla mej i vågrätt läge resten av kvällen, förutom när jag ska ta mej en dusch då, känns lite onödigt att ligga på golvet och kravla, bättre att stå upp, det blir så blött i öronen annars.
.
.
Kram Sofia!

Sjukling...=/

Fy sjutton för att vara sjuk... närmare bestämt så jäkla genomförkyld som jag är just nu... För min del får dagen tillbringas under täcket, i soffan, framför tvn/datorn. Får väl masa mej ut lite senare i e.m för hundens skull.
Tack och lov börjar Tobbe kl. 14.00 så han har fixat med Dumles promenader nu på morgonen/förmiddan.
.
Det blev att jag åkte över till Mullsjö en dag tidigare, skulle åkt hit e.m efter jobbet egentligen, men eftersom jag bara blev sämre igår kväll och jag ganska snabbt fick inse att jag inte skulle klara av att jobba idag kom Tobbe och hämtade mej och vi åkte hit direkt istället. Så slapp jag sitta på buss/tåg ända hit idag när jag är sjuk... Tanken var att jag skulle ha gjort iordning till Lucky i hennes nya box idag, men det får jag nog skippa, orkar knappt ta mej till toaletten.
.
Imorgon åker vi tillbaka till Fredriksdal på e.m/kvällen, ska dra med oss hästsläpet så vi kan åka tidigt på lördag.
Håller tummarna för att jag mår bättre, annars blir det ingen rolig lördag...
.
Så något skojsigt inlägg från min sida blir det inte idag, ska koncentrera mej på att bli så frisk som möjligt...
.
Kram Sofia!

Åter i Fredriksdal...

Idag är jag tillbaka i Fredriksdal, har varit ute och gått en promenad på 35 min med min underbara häst...<3 Mörk var det i skogen, men lite mysigt trots att jag är mörkrädd... Och jag var ju inte ensam...
.
På jobbet var det som vanligt, en liten rusch kl. 11.30 fram till 13-13.30, sen är det som att trycka på en strömbrytare, helt dött på folk. Sen kommer det endast enstaka fram till kl. 15.00 när det är dags att stänga och dags för mej att gå hem. Käkade och åkte direkt upp till Schenker för att möta upp mamma, sen begav vi oss mot Fredriksdal.
.
Så inatt får jag sussa solo, även natten mellan ons/tors, men sen blir det en natt tillsammans med Tobbe och Dumle i Mullsjö igen. Fredag åker vi ju hit allihopa, bättre att sova här än att åka hela biten från Mullsjö lördag morgon.
.
Nehe, dags för lite kvällsmat och sen blir det sängen riktigt tidigt ikväll... Är supertrött och förkylningen tar ju ut sin rätt också, haft superont i halsen hela dagen, plus att nästan är nästan skinnflådd från alla gånger jag har behövt snyta mej...=/
.
Kram Sofia

En dag är alldeles förlänge...

Jag lovade ju att lägga ut bilder på mina snöplattor här i bloggen, är en del som har efterfrågat det. Nu äntligen kommer de. Nu är dessa använda och inte superhela, men ni ser hur de är gjorda ialla fall. Dessa har suttit på ca 5-6 dagar (minnet är dåligt, och då är vänster fortfarande i okej skick, höger har tyvärr spruckit, men fungerade ändå.
.
.
Idag blev det tåg och sedan buss till jobbet, tåget skulle gå från Mullsjö C kl 07.51, kl 08.07 kom det äntligen inrullandes till perrongen. Då var jag mer eller mindre stelfruksen isglass kan jag lova. Tog mej ända till Bankeryd innan jag tinade upp igen. Hemredan var ungefär lika spännande. Nu var alla bussar och tåg i tid (nåja, hyfsat ialla fall). Däremot när jag klev av tåget i Habo (byter till buss mot Mullsjö där) så kom jag på att jag har ju aldrig åkt tåg/buss till Habo innan, hmm... Undrar vart bussarna går någonstans ifrån...? Svaret fick jag när tåget rullade iväg och där på andra sidan banvallen låg ju busstationen och nu anar inte hur lycklig jag var när jag upptäckte att Habo har en uppvärmd vänthall... Jippie! Väl framme i Mullsjö var det bara att knata den ca 3,5 km långa vägen hem till Backen (gården heter så)... Det tog nästan exakt 30 min och hade det inte varit så förbannat kallt hade det varit en ganska skön promenad, jag som är van att gå och faktiskt gillar det. När jag kommit halvvägs hoppades jag att ingen skulle stanna och prata med mej då det kändes som att ansiktet frusit fast i en och en samma grimas... (tänk er typ dödsgrin)... Tog ialla fall vägen förbi ridcentret och fann den person jag letade efter direkt, kikade på släpet vi skall låna till Lucky på lördag så jag vet vilket det är och fick sen (Tack snälla!) skjuts sista 300 m upp till huset.
.
Det har inte varit något riktigt lås på våran dörr nu det senaste då det har varit på vift (lång historia som jag inte är säker på att jag förstod helt själv), men nu är det tillbaka och idag hade de tänkt sätta tillbaka det. De hade knackat på och ingen hade svarat (inte så konstigt, varken jag eller Tobbe var ju hemma)... Så de hade öppnat, stuckit in huvudet och stängd dörren lika fort igen, för innanför satt Dumle och ville inte alls ha sällskap, särskilt inte av två personer han aldrig sett innan... Så nu vet vi med största säkerhet att han vaktar och det gör han ordentligt!
.
Imorgon åker jag tillbaka till Fredriksdal igen, har varit utan Lucky nu idag och enligt mej är det en dag förlänge.
Men jag vet att hon är i goda händer! Imorgon tänkte jag ta en skrittur eller en promenad med henne, sen rida ordentligt på onsdag igen. Sen är det bara 2 dagar kvar tills det är dags att köra över henne hit.
.
Bilderna är från igår 5/2-2012.
.
Mitt hjärta...<3
.
.
.
Nu blir det mysa i soffan tillsammans med Dumle resten av kvällen innan Tobbe kommer strax efter 21, han jobbar kvällen idag... Sen skulle han visst handla lite efter också... Hmm, man kanske skulle kolla om det är nå bra på tv ikväll?
.
Kram Sofia!

Fotona... Äntligen!

Nu kommer äntligen korten jag lovade er redan igår kväll... Hann redigera dem färdigt och allt igår, men sen tog tröttheten över och jag somnade i soffan framför Arn - Riket vid vägens slut. Men här kommer de nu ialla fall!
.
Lördagen den 4/2-2012.
.
1. Dumle & Mimmi 2-4. Dumle 5. Zorro (mammas katt)
.
1-4. Lucky
.
1. Lucky 2. Lillan 3-4. Spånarp (mammas stall) 5. Fredriksdal
.
1-2. Mamma & Stefan 3. Hela glada ridgängen (Carin, Mamma, Stefan) 4. Mammas fina VBL travare Nora.
.
1. Stallkatten Tarzan 2. Lillan 3-5. Spånarp (mammas stall)
.
Fotona från den 5/2-2012 kommer i inlägget här ovan lite senare!
.
Kram Sofia!

Pyssel på kvällskvisten...

Har precis rengjort mitt trådlösa tangentbord. Någon smartskalle (läs Tobbe) tyckte ju att det var en bra ide att hälla saft på det för ett tag sedan. Har haft vårat gamla nu ett tag och det är väl inte det bästa. Notering till mej själv bara, plocka inte bort nästan alla tangenter innan du kollat att det andra tangentbordet du har har alla tangenterna i samma ordningsföljd som det du plockar isär... Bokstäverna gick ju bra och siffrorna, men alla andra tangenter satt ju helt olika... Så jag fick helt enkelt testa mej fram...
.
Har packat upp 3 flyttlådor nu ikväll och kommer väl pyssla lite till under kvällen. Men i övrigt blir det en lugn kväll med lite surfande och bildredigering. Ni ska ju bl a få fotona jag lovade er igår!
.
Det blev ialla fall en liten ridtur på ca 50 min tillsammans med mamma och Nora innan idag, underbart väder. Kändes inte alls speciellt kallt när man höll sej i solen. Lucky var rätt rejält laddad och ville helst galoppera överallt. Men en längre travsträcka och en utsträckare i galopp blev det allt. Sen var hon rätt nöjd lilla damen.
.
Glömde ju skriva om hur det gick med Dumles första "drag-lektion" igår. Han har ju haft selen på sej många gånger innan, och lina i den. Inget konstigt där. Tog med mej pulkan och drog den för hand bakom honom, den skramlade ganska mycket så i början tyckte han den var lite läskig. Men han vande sej jättefort vid ljudet. När vi gått en bit satte jag fast den efter honom, gick framme hos honom för att han skulle förstå att jag ville att han skulle gå på framåt hela tiden. Gick jättebra! Sen tog jag bort den en stund och busade med honom, efter det satte jag tillbaka den och vände hemåt. Han drog den så fint hela vägen hem...=) Nu gick jag bak vid pulkan för att han skulle vänja sej att gå själv där framme. Han vände sej om och kikade på mej ett par gånger, men när jag sa att det var okej så drog han på så fint. Nästa steg blir att lägga en tyngd i pulkan och låta honom börja få ta i lite, för en tom pulka är ju ingenting... Men med facit i hand är jag jättenöjd med honom och jag tror han kommer älska den motionsformen när han väl har fått grepp om den helt...
.
Ikväll är vi ute i huset och pysslar som jag skrev innan, eftersom Tobbe ska jobba kväll imorgon så stannar vi över natt, då slipper Dumle vara ensam mer än ca 2 h imorgon eftersom jag jobbar dag. Sen åker jag hit och är med honom på e.m/kvällen innan Tobbe kommer hem.
Det är så himla gott att allt är flyttat (förutom några småsaker och 3 bokhyllor som mamma ville ha). Så är allt iordning när den riktiga inflyttningen sker.
Och jag kan ärligt säga att när jag nu sitter här i min soffa och grejar framför datorn med Dumle sovande jämte mej, elden sprakande i öppna spisen och Tobbe grejandes i köket så känns livet inte alltför illa... Inte illa alls, utan rätt jävla fantastiskt bra! (ursäkta språket)
.
Nu ska jag ta tag i min bildredigering så kommer det ett inlägg lite senare med alla fotona!
.
Kram Sofia!

Kallt, kallare, kallast... (skrivet 5/2-12 kl. 09.32)

Lovade ju er en massa foton från igår, men ni får ge er till tåls tills i e.m/kväll. Jag vill ju helst använda mitt vanliga redigeringsprogram och inte det som finns här på den bärbara. Och idag ska vi till huset så då kan jag fixa med det...
.
Igår blev det en mysig ridtur på en väldigt pigg Lucky i solen, kallt som sjutton var det... Trodde fingrar och tår skulle trilla av där ett tag, men efter lite trav och en kort galopp vaknade de till... Lilla bus hästen var så jäkla pigg att hon till och med slog bakut två ggr, det är ovanligt och händer väldigt sällan. Men igår hade den gnistrande snön under hovarna på henne magisk effekt. Nu kommer hon ju inte högre än ca 40 cm med bakbenen så ingen större skada skedd, men lite roligt är det att se att det finns lite krut i min lilla jätteponny!
.
De nya snöplattorna höll inte länge, mötte den ena efter det att vi vänt nere vid sjön... Så nu blir det till att testa nåt nytt material... Idag tror jag dock inte att jag ska behöva några plattor, det är så jäkla kallt ute att det fastnar ingen snö. -20 var det igår kväll när vi skulle släppa in hästarna strax innan 21.30. Var så kallt att det blev frost i mina ögonfransar...=/
.
Nu blir det lite frukost, sen upp till stallet igen och ta en tur i skogen tillsammans med mamma och Nora. Mockningen fixade jag nu på morgonen, så det är bara fodret kvar till senare.
.
Vet ni hur lätt det är att skriva blogginlägg med en 10 kg terrier i knät/över ena armen och en stor schäfer vid sidan om puttar på en och vill ha uppmärksamhet? Inte lätt alls! Men är de keliga så är de...
.
Kram Sofia!

Drag på schemat...

Jaha... så var upplaga tre av mina snöplattor färdiga...
Har fotat både dessa och det första paret. Kommer foto på det senare idag. Nu har jag ju äntligen hittat min laddare till kamerabatteriet som på nåt mystiskt sätt har varit spårlöst försvunnen ett par dagar. Så idag ska kameran med upp till stallet så bjuder jag kanske på ett gäng bilder senare idag om det fastnar något visningsbart på "rullen"...
.
Plockade fram Dumles sele idag också, nu ska det grävas fram en pulka ut garaget och läggas en lätt tyngd i, sen ska han få ut och dra. Måste bara hitta några bra linor först. Vill ha en i bakkant på pulkan också så jag kan stoppa den om han stannar eller den får för bra fart i en nedförsbacke så han inte får den på bakbenen. Blir till att börja med något lättare bakom honom nu i början så ökar vi tyngden och arbetstiden allt eftersom. Han är ju fortfarande ung och inte helt färdigutvecklad. Men nu när han fyllt 2 år är det dags att börja jobba lite. Donna fick ju börja använda sin sele ungefär vid samma ålder. Något tidigare kanske, men hon var mycket mer utvecklad än vad han är... sen var hon ju korsning Vit herde/siberian husky så hon hade verkligen draget i generna, det märktes... Hon fattade direkt vad som begärdes av henne... Ska bli kul att se hur Dumle reagerar...
.
Kram Sofia!

Morrn!

God morgon, eller ja... Har varit vaken i ett par timmar men känner mej inte helt igång förrens nu, om ens det!
.
Slapp åka upp och hjälpa till med utsläppet idag, mamma tog det själv, helt underbart skönt att bara få ligga och dra sej sålänge man vill. Imorgon får jag och Tobbe ta det själva istället.
Ska upp senare idag och ta en ridtur på finaste i det kalla vädret, måste fixa till nya snöplattor först bara. Hade velat sätta i bak också, men eftersom "tå-hålen" har blivit lite förstörda på vissa ställen så går det inte att fästa dem runt om.
.
Måste ta med Luckys 400g täcke från nya stallet när vi åker dit nästa gång, trodde ju inte att det skulle bli så satans kallt, då det var i plusgrader när vi flyttade henne hit. Hade lånat ett vintertäcke av Nora sålänge, men har lyckats glömma att ta med ett av Luckys egna. Men nu har hon naturligtvis lyckats få skav av det täcket så nu får hon ha sitt thermoinnetäcke + 200g utetäcket tillsammans, de har bättre passform och skaver inte på henne.
Imorgon får jag inte glömma att ta med ett av hennes egna vintertäcken...
.
Det har inte varit någon risk att jag har frusit inatt ialla fall, vi har haft liten terrier på besök (Mimmi)... Hon vill ju helst ligga under täcket och snarka och snacka om att hon är som en liten kamin... Var till och med så att jag fick stoppa ut tårna för att inte börja koka och det är ovanligt att jag blir för varm, men hon var så nöjd så...
.
Nu är det exakt en vecka kvar tills vi ska köra över Lucky till nya stället. Transport löste sej smidigt då vi lånar hyresvärdens släp...
Här är anläggningen som vi kommer ha tillgång till, som ligger 300m från Luckys nya stall...=)
http://braaaredsridcenter.com/
.
Hmm... magen börjar tala om att den vill ha frukost... Kanske bäst att lyda!
.
Kram Sofia!

Trött efter arbetsveckan...

Är väldigt trött nu ikväll så ni får hålla er till tåls tills imorgon med dagens inlägg... Orkar helt enkelt inte nu ikväll. Men kortfattat har dagen på jobbet varit ganska lugn, är ju alltid lite mer på fredagar. Sen blev det massage för Lucky och kvällen avslutades med kycklingrulle från Jamaica... Nu blir det Vampire Diaries så vi ses imorgon!
.
Kram Sofia!

Tidiga morgonen (för mej ialla fall)...

Väntar på att duschen ska bli ledig... Är så ofantligt trött att det är inte sant, är inte van att gå upp såhär tidigt nu.
Har ju haft sån lyx nästan hela denna veckan och inte gått upp förrens halv åtta. Men vi ska upp och hämta gallerkärran i stallet och jag ska duscha innan vi åker så det är bara att masa sej upp när klockan ringer.
.
Kram Sofia!

Restaurang till salu på A6 Center...

Hmm... ligger en restaurang ute på blocket, belägen på A6 Center.
.
http://www.blocket.se/jonkoping/Restaurang_pa_A6_Center__Jonkoping_i_AAA_lage_38433776.htm?ca=17&w=1
.
Kan vara stället jag jobbade på, Olsen Twins, kan också vara Majoren, vi vet ju med säkerhet att det inte är den Tobbe jobbade på ialla fall, Terassen...
Tror ju inte heller att det är den "andra" Dragon... som hör ihop med det jag jobbar på...
.
Väldigt nyfiken är man ialla fall! Får väl fråga någon av restaurangägarna där uppe vilken det är, jag känner ju alla på ett eller annat sätt...
.
Kram Sofia!

Kallt om tårna...

Idag blev det en mysig månskenstur på vackraste flikkan, vi red iväg alla fyra och var ute i ca 40-45 min. Det blev endast skritt för min del då det kändes både som att hon hade nån liten klamp i ena bak plus att underlaget inte kändes bra. Inga pannlampor behövdes idag som sist vi var ute för månen lös upp vägen så jag kunde till och med se min egen skugga i skogen. Kallt som sjutton var det dock, men jag är ju varmt påpälsad, som en liten michelingubbe med dubbla tröjor, säkerhetsväst, tjock reflexvinterjacka, brallor och thermobyxor utanpå det. Mössa och hjälm, tjocka vantar och halstunnel. Enda stället på kroppen jag frös om var fötterna, trots vinterfodrade skor, men sitter man bara still så blir man ju kall. Försökte vicka på tårna under ritten för att få liv i dem, utan resultat.
Så jag hoppade av när vi hade knappt 5 min kvar till stallet och gick för att se om de ville vakna, så satans ont det gjorde första stegen, fick tassa på tå för hälarna var så frusna att det kändes som att trampa på 1000 nålar varje gång jag satte ner dem, aldrig varit med om nåt liknande... Tack och lov dröjde det inte länge innan de vaknade igen och det gick att gå normalt... Istället för att vagga fram som nån halvdöd anka...
.
Det var lite mer att göra på jobbet idag, dock var det som att trycka på en knapp strax efter 13.30, helt dött. Sen kom det bara enstaka människor fram till 15.00 när det var dags för mej att gå hem. Men det är lugnt på alla restauranger i stan, jan-feb är ju alltid tråkiga månader i restaurangbranschen. Idag blev det bussen till Jkpg, Rådhusparken och sen tåget till Nässjö, där Tobbe hämtade mej. Lyxade till det lite och körde sallad med kycklingfile och egengjord vitlöksdressing... Inget som stod på menyn idag, men de höll på att steka kyckling så jag nappade åt mej en då jag inte gillar panerad fisk (stod på menyn idag)... Och kötträtten var slut...
Det var mycket smarrigt!
.
Träffade en kompis från Harsbo-tiden på tåget idag, alltid kul att träffa gamla "känn-igen-disar" från ridskoletiden.
.
Imorgon blir det jobb som vanligt, sen hem och rida. Lördag blir det en sväng till huset och pyssla lite.
Har det hunnit ordna sej med halmen kanske jag ströar upp hos Lucky också. Får inte glömma att be om koden till sadelkammaren så jag kan ställa in mina grejor där istället för i Luckys box.
.
Nehe, dags att äta lite kvällis och sen mysa ner sej, är ju en dag imorgon också!
.
Kram Sofia!

Galet sötsugen...

Sitter och proppar i mej pepparkakor för glatta livet, är så vansinnigt sötsugen så det är inte sant. Blir alltid det när jag äter penicillin...Hopplöst!
.
Har varit en otroligt lugn dag på jobbet idag, har för det mesta stått i kassan. Vi har en kille som brukar komma in rätt ofta, han är väldigt lik Tobbe om man bara tittat till lite snabbt, är flera gånger jag sett denna killen i kön och trott att Tobbe har kommit dit. Det är nästan lite skrämmande faktiskt...
.
Tobbe har varit ute i huset och pysslat idag, så han kom och hämtade mej efter jobbet. Så direkt hem, käkade lite snabbt och sen upp till stallet. Mamma och jag tog en tur i mörka skogen uppe på åsen, bort till Ekefall och vände. Min nya pannlampa får absolut godkänt, lyser upp väldigt bra! Enda problemet är när jag rider bakom någon med mycket reflexer (t ex mamma som ser ut som en julgran) så blir jag bländad när min lampa träffar reflexerna. Lucky var väldigt pigg och glad och skrittade på i sitt överljudstempo som hon brukar göra...
.
Imorgon blir det jobb som vanligt, efter det blir det tåget hem till Nässjö, där jag hoppas att någon hämtar mej...=P Upp till stallet och rida en sväng i skogen, samma procedur blir det på fredag, först jobbet, sen tåget till Nässjö och ut och rida en sväng. Vet inte hur mycket jag kommer hinna rida i helgen då vi planerar att köra det sista från lägenheten i Ödeshög. Helgen efter ska ju Lucky flytta till nya stället också. Ska bli så himla skönt när allt flyttande är klart och vi är på plats i nya huset. Just nu känns det lite rörigt ibland med saker på olika ställen och mycket som skall hållas reda på...
.
Idag firar jag och älsklingen 6 år tillsammans... Tiden går fort... Men det har varit de bästa 6 åren i mitt liv...<3
.
Kram Sofia!

RSS 2.0