Kan inte riktigt sova...

Sitter här och kan inte riktigt sova ännu... Har precis kikat på Con Air på tv... Längesen jag såg den, riktigt längesen.
.
Längtar till måndag, jag känner på mej att imorgon kommer timmarna att släpa sej fram när jag är på jobbet, vad jag hatar när det blir så!
.
Vi har fått lite gjort idag ialla fall, inte lika mycket som igår, men alltid nåt. Målade Sannys boxdörr (galler och ram) en gång till, och slipade, tvättade med målartvätt och målade Noras dörr (galler och ram).
Sen gick jag en promenix med Luddis i skogen och longerade honom i vinterhagen, den är ju nerbetad och fin nu, ganska bra svikt däruppe!
.
Men skönt att få sussa lite längre imorgon, börjar inte förrens 12.30. Hade ju hunnit rida på morgonen, men känner att jag vill ha den tiden hemma och vila istället. Har känt mej lite hängig det sista, vill ju inte riskera att ta ut mej så jag blir sjuk på riktigt...
.
Kanske ska försöka sussa lite ialla fall.. Kan ju inte sitta uppe hela natten heller..=P
.
Kram Sofia!

En liten ritning på stallet!

Här kommer en liten ritning på stallet. Ritningen är väl inte speciellt exakt och det kan säkert fela lite på vissa vinklar, men i det stora hela så ser det ut såhär:
.

.
Kort beskrivning:
Rött = Dörrar
Blått = Fönster
Ljusblåa fyrkanten = Vattnet
Och det som ser ut som en trappa är en trappa...=P
.
Högra delen:
Stora boxen det första till höger när man kommer in är Luddes. Den lilla mittemot är Maxens. och det är inte jag som är skelögd, väggarna är byggda så sneddade som jag gjort dom på ritningen.
Dom tre likadana boxarna längst in är från vänster Sannys, Noras och Luckys till höger.
Det lilla rummet mellan Luddes och Luckys boxar är ett litet förråd där vi just nu förvarar hinkar, stängselmaterial och annat som jag inte vill ha i sadelkammaren.
.
Mellan delen:
Här finns den gamla sadelkammaren (rummet längst upp på bilden), trappan upp till logen och öven vår skötselplats/spolspilta.
.
Vänstra delen:
Våran "lilla" sadelkammare/foderdel, här fanns tidigare 3 yttepyttiga shettisboxar, en fölningsbox och ett minimalt utrymme för foder. Då det går en väldigt låg bjälke (inte ens 2 meter) i taket precis när man går in till detta utrymme så fungerar det inte att ha boxar här. Därför fick det bli sadelkammare och den gamla lilla sadelkammaren blir förråd.
.
Det var allt gott folk!
.
Kram Sofia!

Tvättning, duktiga igår, funderingar på bete och på måndag äntligen!

Har precis varit nere och fixar med tvätten. Längtar efter egen tvättmaskin igen. Visst, det fungerar jättebra att tvätta i vår "stuga" men den där känslan att kunna slänga in en maskin när man själv vill är mycket bättre... Och nu när dom håller på att göra om torkrummet så finns det ju ingenstans att hänga kläder som inte kan torktumlas heller. Ganska jobbigt!
.
Igår var vi duktiga i stallet.
Detta hann vi: (mamma och jag)
1. Sätta dit hörnskydd på hela sannys box och maxens "öppna" sida.
2. Måla mellan väggen emellan Sanny och Nora och halva emellan Nora och Lucky. Och krubbsidan på Noras box.
3. Fylla i lite grått på småställen där man inte kommit åt innan för dom gamla vattenkopparna.
4. Målat Sannys och Noras dörrar för andra gången (Blev skitsnyggt!!)
5. Slipat galler och ram på Sannys dörr, låter som ett lätt jobb, men inte väldigt. Dock smidigare tack vare stålborste som vi kan fästa på skruvdragaren istället för att köra mauellt..=P
5. Målat galler och ram på Sannys dörr och dörrposten in till skötselplats och sadelkammare.
6. Och sist med inte minst, rännt runt i affärer och handlat en massa färg, penslar och annat som behövs..=D
.
I förrgår öppnade vi upp sista delen på hagen och hästarna blev minst sagt glada för att på ännu större att röra sej på, älskar mina hagar, knappt blöta någonstans, rinnande vatten i beteshagarna. Och alla är kuperade med skugga i varje. Perfekt betesgräs även till hästar som Lucky. Och det bästa av allt, det både räcker och blir över även till 5 hästar!
.
Nästa år ska vi hyra ut den delen som vi inte behöver själva, men hittar jag inte rätt personer får det bli kossor....=P
Jag är ganska petig, inga hingstar, inga rymningsbenägna monster och helst inga fölisar då vi inte riktigt har staket till det. (endast 2 trådar och den första sitter på 50 cm. Vet av erfarenhet från förra sommaren att fölisar behöver nästan alltid en tråd till, då dom gärna somnar nära staketet och rullar under staketet trots ström på. Eller så rymmer dom helt enkelt..=P
Annars skulle jag gärna ha fölisar, så underbara, saknar Fyra från förra året, så fruktansvärt gosig och tillgiven. Quarter bebben var inte lika tillgiven, men underbar att titta på, fruktansvärt vacker!
.
Den dagen jag ska betäcka så sätter jag upp tråd för mina fölisar, känner inte för att göra det för andra, då vanliga hästar i normala fall inte behöver det. Och jag kommer ju knappast ta mer än nån hundring eller två betalt. Trådkostnaden hade ju käkat upp det direkt.
.
Idag ska vi fortsätta slipa galler och måla med den mörkgröna och även göra färdigt det vi kan med den ljusgröna innan Tobbe kommer och plockar väck dom sista vattenkopparna. Ska bli så skönt med nya fräscha vattenkoppar!
.
Och på måndag smäller det, då jäklar ska det bli av! Äntligen, som jag har längtat och väntat på detta!
.
Sen är det nu inte långt kvar tills det är dags att sterilisera Donna, ska bli så skönt, hoppas på att det är detta som kommer göra så att hon mår bättre från sina anfall. Och kanske blir lite jämnare i humöret..=P Så detta är hennes sista löp nu om allt går som vi hoppas!
.
Nehe, börjar bli lite hunrig... Lunch!?
.
Kram Sofia!

Sussa i stallet...

Jaha, så då sitter jag här på min lilla tältsäng, med en madrass på och invirad i en sovsäck och  har det ändå ganska bra i sadelkammaren. Donna snusar i sin stall korg jämte. 
.
Har presic pratat med älsklingen, men skall nog slå en signal till, till honom... Är ju inte van att sussa själv direkt, så det känns lite konstigt. Får se om jag har lamporna tända hela natten, är ju mörkrädd så in i tusan. 
.
Men ska bli mysigt att smyga ner till hästarna imorgonbitti och säga god morgon. Sen kommer mamma tidigt och så ska vi väl motionera dom allihopa, sen blir det tidig hemresa för mej. Eller sen, ifall Tobbe kommer och hämtar mej istället, återstår att se när han slutar imorgon, inte så skoj om han jobbar ända till klockan 22.00 som idag.
.
Har varit hyfsat mycket att göra på jobbet idag, på lunchen var det jag och Gittan och på eftermiddan/kvällen jag och en ny tjej, Jossan... Men det gick jättebra, hon har ju jobbat några gånger innan och börjar väl kunna en hel del nu. 
.
Nu dröjer det ända tills på tisdag innan jag skall jobba igen, gott det!
.
Nehe, ska slå pojken min en signal till innan jag ska sätta på dvd-filmen. En mamma tog med, Timmen Noll hette den, verkar spännande!
.
Kram Sofia

Fredag...

Älsklingen sätter precis på lite pastavatten till mej, är lite småhungrig. Och väldigt godissugen!
.
Har varit en ganska normal arbetsdag idag, är ganska trött och har lite huvudvärk nu, ska jobba imorgon också, men en halvtimme kortare än idag. Börjar 12.00 istället, ganska skönt, för då kan jag åka 1 timme senare hemifrån, jättegott!
.
Längtar tills söndag, då blir det stallet hela dagen, ska åka ut så tidigt jag orkar.
.
Ne, nu orkar jag inte skriva mer, ska käka lite snart också!
.
Kram Sofia!

Torsdag!

Pratade just med Gunnar på Hva vet station, dom skulle hinna ut och ialla fall spruta hästarna idag. Maxen ska få sin första spruta, har ju valt att inte hålla honom vaccinerad, men vi känner att vi är så rädda om honom och tror att han kommer att leva i många år till så nu ska han få sin första spruta av tre idag...
.
Sen ska vi fortsätta måla idag, kanske ta en sväng förbi ByggMax och inhandla lite spik och en liten pensel till den gröna färgen om andan faller på... 
.
Ska alldeles strax knata upp och sätta på lite the-vatten och fixa lite frulle. Sen ska vi ge oss iväg, tar en tidig start idag och har kvällen hemma istället för att stå halva natten som är ganska typiskt för oss...
.
Kram Sofia!

Onsdag...

Fick sluta lite tidigare idag, så åkte in till Hva efter jobbet och mötte upp Tobbe och fjanthunden, handlade en snabbis på Willys inne på Rosen. Sen hem och fixade lite käk...
.
Igår var vi och köpte den ljusgröna färgen till stallet, Tobbe och jag började måla en del, fick en smärre chock när vi såg hur ljus den var, men såg att när den torkade mörkade den mycket... Så det kommer bli kanonsnyggt, mycket fräsht och ljust!
Sen ska jag skrapa och tvätta alla galler med målartvätt så att den mörkgröna färgen fäster ordentligt på dom. 
.
Imorgon blir det heldag i stallet, förhoppningvis kommer veterinären också och fixar kusarna. Funderar på att ringa en snabbis till dom på telefontiden imorgon och kolla så att dom säkert hinner komma.
.
Annars så har det inte hänt sådär jättemycket spännande, Tobbe har rivit ner alla gamla vattenledningar till vattenkopparna eftersom dom var så grymt äckliga, och sen ska vi byta ut att vattenkopparna också, så dom gamla ska skruvas ner och rengöras, så är det nån som letar efter 6 stycken vattenkoppar, (i stål). Dom är fullt fungerande, bara det att jag vill ha den sorten som är i plast och att dom ska vara gröna!
.
Får snart ta lite nya bilder och lägga upp så ni får se nya färgen på väggarna och så!
.
Kram Sofia!

Mitt i natten...

Borde väl sova, men är helt enkelt lite för uppe i varv för det...
.
Har jobbat ons-fre denna veckan, men är nu ledig i 4 underbara dagar... Ska bli stallet för hela slanten, ska se till att få det gråa färdigt nu i helgen... Sen blir det det gröna, jag är helt och hållet fast på att inte en grönt penseldrag det blir på mina väggar innan det gråa är färdigt... Tycker inte om att dutta lite här och var, bättre att slutföra det man påbörjat innan man börjar med nåt nytt.
.
Alla pållarna mår jättefint och börjar komma upp i kondition nu, Luddis börjar blir studsboll, Lucky blir starkare och Sanny blir piggare för varje dag. 
.
Nehe, det blir inte mer för tillfället, för nu börjar jag faktiskt bli trötter!
.
Kram Sofia!

Bilder...

Kossorna som var på besök hos oss förra fredagen!
.
.
.
Sanny innan ridning!
.
Såhär fin blir mulen när man gnider den mot en falu rödfärgs vägg.
.
Fina tjejen i hagen!
.
Donna hemma hos Ullis i Borås!
.
Det var allt för tillfället!
.
Kram Sofia!

Måndag-Måndag!

Över en vecka sedan jag skrev sist, skäms på mej!
.
Det har hänt en hel del under veckan och även igår... jag får se om jag kan få med allting.
.
MÅNDAG
Förra veckan jobbade jag ganska mycket, ledig måndan, då tog vi oss en sväng ner till Borås och hälsade på Ullis med familjen, sen åkte vi till Kinnarumma och mötte upp dom med Max sele. Sen bar det av hemåt, förbi stallet och sen lämnade vi Donna hos mamma och sen äntligen hem och sova en sväng. 
.
TISDAG
Jobbade 10-17, sen ut till stallet. Tömkörde Maxen i nya selen i skogen. Han tyckte det var skitkul. Sen red jag Sanny en sväng, pigg var hon lilla skruttan. Hon börjar bli lite rund nu, skönt att se, hon har ju varit lite svår att hålla hullet på det där lilla extra i vinter och vår.
.
ONSDAG
Ledig igen, och en heldag i stallet. Ludde och Lucky fick varsin sväng i skogen. Sen grillade Tobbe och jag på kvällen. Så mysigt, sitta där mitt i ljuva sensommarsverige och bara ha det gott! Kika på hästarna som lugnt gick och betade så nöjda.
.
TORSDAG
Jobbade 13-20, Red Ludde innan jobbet på morgonen så jag kunde ta mej direkt hem efter jobbet. 
.
FREDAG
Jobbade 13-20, Mamma och jag var duktiga och var i stallet tidigt och hade tänkt rida innan jag började jobba. Men när vi närmar oss hagarna och ska hälsa på hästarna så ser jag nåt fläckigt som ligger nere vid padocken. Hmm, jag har ingen skäck... Jag går närmare och ser 1 ko. Går ännu närmare och ser fler kor. Springer ner till padocken och kan till slut räkna dom till 16 stycken kor med kalvar. Jaha., var gör jag nu, vems är dessa!?
.
Ringer Lisa (en tjej från jobbet som bor granne med mej därute, dom har själva kossor), inte hennes, men hon tipsade mej om vems dom kunde va. Vi satte oss i bilen och började leta runt bland gårdarna, på tredje försöker kommer vi ner till en jättestor fin nybyggt anläggning för kor. Han som jobbade där trodde inte att det var deras, men följde med för att kuna och se om han kände igen dom. Väl framme kände han ingen flocken och skulle kontakta ägaren. Men i värsta fall kunde ägaren vara på jobbet och kom inte hem förrens senare ikväll. Jaha, tänkte jag, jag vill ju inte ha dom springande lösa på hela gården. Så vi satte upp ett provisoriskt stängsel sålänge runt dom så att dom skulle stanna. Dock fick några kalvar för sej att knalla rätt in i ena beteshagen (som tur var det inga hästar där). Och på så sätt upptäckte vi att det inte gick någon ström i den delen av hagen på undertråden. Om det var kossorna som slet av ledarna när dom töjde tråden eller om det hade skett innan, det vet jag inte. Men vi ska byta den snarast möjligt ialla fall.
.
Äntligen kom ägaren till kossorna och sa att han skulle komma tillbaka om 20-30 minueter med lite mer folk som kunde hjälpa honom att fösa dom därifrån. Under tiden gav jag dom lite vatten då det verkligen stekte på därnere och dom hade ingen skugga alls. Så efter 20 minuter kommer han tillbaka med en spann med foder i, skramlar lite med den och alla kossorna följer med så snällt. Skönt!
.
LÖRDAG
Jobbade 11.00-20.30. 2 tjejer sjuka på jobbet, så det var jag och chefen som tyvärr inte kan kassan.Kom ner en tjej från Solåsen och diskade och hjälpte till att städa i några timmar över lunchen. Men det var mycket jobb, hann bara få i mej 1 hamburgare på hela dagen.
.
SÖNDAG
Jobbade 10.30-20.30. Ännu en tuff dag, var nere tidigt och öppnade och gjorde allt iordning. Sen kom chefen strax innan tolv om jag inte minns fel. Idag var vi helt själva, det började riktigt lugnt och jag tänkte att detta blir inga problem alls. Men snart så brakade det på riktigt bra och runt klockan 18.00 så kommer det en hel buss full med ett fotbollslag och  deras anhöriga. Så när jag äntligen lämnade jobbet var jag så jäkla trött, hade inte käkat nåt eller suttit på hela dagen och somnade på sista bussen hem. Väl hemma möts jag av min underbare sambo som har städat av nästan hela lägenheten, jag ställer mej i duschen och när jag kommer ut står maten på bordet. Han är bäst helt enkelt!
.
MÅNDAG
Sollan, en bekant uppifrån Harsbo kommer ut till oss klockan 17 i stallet, vi sitter och tjattrar gamla minnen och en del annat i 2 timmar. Sen åker hon hem och mamma och jag tar oss en tur i skogen på Ludde och Nora. Lilla Nora såg så trött ut efter turen, men nöjd..=o). Ska ringa mamma och höra om hon kan stå idag efter mördarbacken..=P
.
Har hänt en massa mer som jag inte orkar skriva om och inte hinner knappt, ska ta tag i städningen nu..=P
.
Kram på er alla!
//Sofia

RSS 2.0