Lördagskväll

Klockan är redan över halv sju, måste springa ut med hundarna snart igen.. Tobbe borde inte komma alltför sent ikväll, då blir det mys i soffan med lite tacos. Innan dess ska jag helst ha rastat både snabeldraken och moppen.. Men det var extra segt ikväll.. Har fastnat framför serien Life Unexpected.. Har sett den en gång innan och den är verkligen jättebra! Tåls att se igen!
 
Imorgon är Tobbe ledig, blir lugn hemma morgon.. Sen får vi väl se till att julpynta lite också, plocka fram julgardiner och ljusstakar. Ska komplettera med lite fler senare, men nu sålänge åker de som finns upp.
 
Kram Sofia

Lördag

Planerna för idag var att städa, har inte direkt satt igång med det än om jag ska vara ärlig.. Men än är dagen inte slut, ja menar.. det är ju inte ens mörkt ute än..
 
Däremot tänkte jag gå ut med dogsen och köra lite lek/träning en stund innan mörkret faller. Panda var med i stallet i förmiddags och sprang och busade med pojkvännen Sigge, men vi var inte där sålänge då jag bara mockade och så idag. Lucky fick vilodag.. Men hon och kompisarna motionerade i hagen istället, for som tre dårar fram och tillbaka i full galopp och drakblåste åt vinden.
 
På måndag klockan fem ska PimPim och henne syster besiktigas i Tidaholm. Sen får jag äntligen ta hem min lilla dunboll..<3 Mamma kommer upp och så åker vi först ut till Almenäs och sen åker vi tillsammans till veterinären och sen direkt hem efter det. Åhh.. längtar som fan dit!
 
 
Nehe, ut och motionera mina hårbollar!
 
Kram Sofia

Fredag

Det blev en tidig morgontur i skogen på min finaste, Lucky var väldigt pigg och tyckte för dagen att galopp var en väldigt bra gångart! Dum som jag var tog jag det vanliga tre-delade bettet och inte det vanliga och det var ju ialla fall Lucky väldigt nöjd med. Det är inte så att hon sticker, det går bara inte att stanna. Det går inte fort, men mindre än galopp är inte ett alternativ när hon är på det humöret. Busungen..<3 Så vi var båda ganska trötta och nöjda när vi kom tillbaka till stallet.
 
Fick skjuts av Emelie till Mullsjö, (Tack!) en stund i vattnet var precis vad jag behövde för att tina upp lite. Simmade i 40 min, hann tyvärr inte mer. En stund i bastun och sen var det dags att gå ner till stationen. När jag kom hem blev det en tur med dogsen i skogen direkt, lika bra innan man trillar ihop i en hög liksom.
 
Behöver jag säga att jag var helt slut efter det, somnade i soffan en liten stund tillsammans med hundarna.
Tobbe kom faktiskt hem tidigt, kommer inte ens ihåg när det sist hände att han kom hem innan klockan tio en fredag.
 
 
 
 
 
 
 
Kram Sofia

Shoppingen från igår..

Istället för att ta egna halvtaskiga bilder där man ändå inte ser någonting, då jag är för lat för att hämta den riktiga kameran utan hade tagit med mobilen så får ni produktbiler istället.. Det blir nog lika bra, några prylar hittade jag inte på nätet, men jag tror ni överlever det också..
 
Lite grejor till Lucky
 
 
Dumle fick lite nya leksaker
 
 
Lite blandat till PimPim och Panda, koppel och halsband blev det ljusblått till PimPim och mörkblått till Panda.
 
Sen fick de flera olika sorters ben, köpte 10-pack av två sorter. Tycker det är lika bra, kan verkligen rekomendera ÖoB när ni vill köpa ben billigt, de har 10-pack för 89,- (vita) och bruna för 99,-. Det blev lite småben som passar till PimPim och lite fler leksaker. Så nu ska bara valpmaten från Animail komma hem också så är vi helt redo för PimPim!
 
Kram Sofia
 
 
 

Torsdag

Hade ett otroligt bra pass med världens bästa häst tidigt i förmiddags.. En veckas vila och sen lite försiktig uppmjukning igår har varit bra för henne. Hon tog i och lyssnade så fint idag, ville bara mer och mer hela tiden. Så imorgon får hon en lugn runda i skogen som belöning... Och lite massage.. Ibland tror jag knappt att det är sant att just jag har haft turen att få ha denna underbara häst.. Hon är verkligen speciell och en bästa vän..<3
 
Trött och väldigt nöjd häst..<3
 
Panda var superpigg och for som en dåre nästan hela tiden, så hon var också ganska trött när det var dags att åka hem igen. Tobbe hämtade oss klockan tolv och efter lite familjemys så var det dags för honom att åka till jobbet. Efter en sen frukost tänkte jag ge mej på filmen jag försökt med två gånger innan men bara somnat och jag gjorde likadant idag, sov som en gris över två timmar. Min dåliga nattsömn och för tillfället arga kropp gjorde äntligen sitt och jag kände mej faktiskt utvilad när jag väl vaknade till igen. Nu är det strax dags att fixa lite käk.. 
 
Simningen jag hade planerat får dock bli imorgon istället.. Nu är det alldeles för sent och jag tror att kroppen min behöver en vilodag till. Nu fick den ju jobba lite när jag red.
 
Kram Sofia
 

Onsdag

Hemma och myser med vovvarna.. Panda var lycklig när matte äntligen kom hem, hade ju varit borta jääääätelänge jue.. Nu lämnar hon mej inte för fem sekunder.. Hon sjusover och varje gång jag rör mej kollar hon upp med en blick som säger "lämna mej aldrig igen".. Söthunden..<3 Dumle däremot sket fullständigt i att jag kom hem, han var mest intresserad av vad jag hade handlat och hade kört ner skallen i den första kassen för att undersöka innan jag ens hade fått ner dom på golvet. Naturligtvis hittade han påsen med benen på 0,1 röda.
 
 
Stallet klarade vi av på morgonen, tur ut Lucky för en uppvärmningspromenad det första jag gjorde, sen fick hon springa av sej lite i padocken innan det var dags att släppa ut henne i hagen. Panda och kompisen Zorba försöker hitta det mest effektiva sättet att riva Emelies hus på.. idag försökte de med lek..
 
 
Har varit i Jönköping och handlat lite, köpte gottis till hundar och sambo, Men glömde bort mej själv där i mitten någonstans. Har köpt halsband, sele och koppel till PimPim. Så nu ska bara valpmaten komma från Animail också, sen är vi redo att få hem den lilla.
 
Köpte hårfärg och tänkte ev (om jag orkar) slänga i det i håret ikväll. Behöver verkligen färga håret. Enda som är bra med att det blir utväxt är att man ser exakt hur mycket det växer mellan gångerna.
 
Kram Sofia
 
 
 

Tisdag kväll

Trött, trött, trött... det är precis vad jag är just nu.. Kommer bli sova tidigt ikväll, äta lite och sen krypa ner i soffan tillsammans med familjen och bara vila resten av kvällen.
 
Ska upp tidigt imorgon, stallet på morgonen och sen hem och göra sej iordning. Åka med Tobbe in till Jönköping och springa i lite affärer, däremot sket sej min planering helt då något något smarthuvud tyckte att det var en bra ide att flytta Rusta längst bort på gatan (och det är en jävla lång gata!).. Detta har jag alltså missat totalt och tanken att först springa in på Biltema och sen Rusta sket sej ju rätt ordentligt.. men det löser sej det med.. börjar borta i Rustas ände istället..
 
Stallet gick fort, Tobbe väntade och höll mej sällskap medans jag fixade med det jag behövde göra. Var ute och pussade lite på min pälskling och gav henne lite vatten i hagen. Ridbanan var stenhård så det gick inte att göra någonting där utan att riskera att vricka fötterna på stackaren. Men imorgon tar vi nya tag!
 
På torsdag blir det en tur till Mullsjö simhall igen, riktigt skönt att simma.. Har hört en timma de gångerna som jag har varit där och det funkar fint. Tror inte att jag behöver förlänga tiden, dock snappa upp hastigheten lite för att få lite mer träning.
 
Kram Sofia

Strax är det alldeles mörkt

Klockan börjar bli mycket och det är snart alldeles mörkt. Meningen var att Tobbe skulle hunnit hem så jag hann ut till stallet innan det blev mörkt så jag kunde motionera Lucky i skogen. Men den planen sprack ju rätt fort. Tycker det är så tråkigt att motionera henne i padocken när hon stått ett tag, då behöver hon komma ut och skritta en lång stund för att sakta sätta igång musklerna. Nu har hon visserligen bara stått i 5 dagar. Men det är tillräckligt nu när det är så kallt och läskigt ute... det är det tråkigaste med vintern, mörkret!
 
Kram Sofia

-11

Trodde knappt Tobbe imorse när han sa att termometern visade -11.. Men soligt och fint är det ialla fall. Jag behövde ju endast gå ut på trappen en väldigt kort stund när jag ropade in Panda och sen in och ner under mitt varma täcke igen. Stackars Tobbe åkte till jobbet nu tidigt på morgonen, jag är inte ett dugg avundsjuk på honom.
 
Själv tänker jag inte gå ut om det inte är nödvändigt för hundarna eller pannans skull innan det är dags att åka till stallet i eftermiddag. Det ska ju bli mildare, mycket mildare! Redan ikväll ska det bli plusgrader och inatt kommer regnet. Men för min del gör det inte jättemycket om den isiga snön som ligger kvar försvinner. Det är bättre det smälter/regnar bort och sen torkar till.. sen kan det komma snö! Jag gillar snö, men hatar isigt och halt!
 
Panda verkar hålla med mej idag, till och med Dumle verkar tycka det är skönt att ligga inne. Inte ens han kan väl tycka att -11 är skönt någon längre stund. Han har blivit lite mer gnällig och vill gärna ligga inne i soffan och mysa nu när han blivit lite äldre. När han var unghund så var det bara ut och busa, full rulle hela tiden. När han väl kommer ut så är det ju det fortfarande, men han uppskattar lugna mysstunder mer nu sen han blev ordentligt vuxen. Lill-killen fyller ju hela 4 år nu mellan jul och nyår!
 
Kram Sofia

Shoppat lite

Strax dags att stänga de blå, Panda behöver ut och göra sista rundan i trädgården först bara.. Fyndade lite på Tradera nyss. En ny vinterjacka till RallyRåttan.. Helt ny för endast 80,- Så får vi se om den är bra eller inte. men den ser varm och gosig ut.
 
 
Sov gott allihopa. Så hörs vi imorgon!
 
Kram Sofia
 

Nu är hästen vinterservad!

Så då ska det väl bli regn och flera plusgrader på onsdag.. Men vafan, nu är hon ju redo när nästa snö och halka kommer!
 
Panda tyckte att det var sådär roligt att vara med i stallet idag, kallt och läskigt. Men hon var nöjd med att ha stickad tröja på sej.. Invigning av sin nya mörkblå!
 
 
 
 
Lucky hade det gott i solen tillsammans med kompisarna och såg inte alls missnöjd ut, trots det kalla vädret.
 
 
Matte, vad prasslar du med?
 
Är det hökassar?
 
Vadå fotar hunden i halmen..? fult att luras sådär...*mutter, mummel*
 
Kram Sofia
 
 

Ny vecka

Så var det en ny vecka igen.. Härligt väder ute om man bara kikar genom fönstret.Slänger man däremot ett öga på termometern känns det genast inte lika härligt, -9 nu på morgonen. Vill inte ens veta hur kallt det har varit inatt iom att det har varit stjärnklart. Måste ta med Luckys tjocka vintertäcke till stallet idag. Hittills har hon bara behövs sitt 200g.
 
Igår var jag iväg till Tunarps Säteri och dömde dressyrtävling. Riktigt roligt och alla var nöjda efter dagen. Vi var klara redan klockan två och eftersom min mor var med upp så passade vi på att åka upp till stallet på en gång och fixa med mockning och så till Lucky. Sen hem och käka, smarrig lax med rotgrönsaker till.. När vi kände oss klara packade vi in oss och Panda i bilen och begav oss ut till Almenäs för att pussa söt valpnäsa.
 
Panda fick dagens första hjärtattack då Elton (korsning mastiff/grand danois) stod precis innanför dörrn tillsammans med Biffen (korsning mops/fransk bulldog).. Hihi, tror aldrig jag har sett henne ha så stora ögon innan. Hon var glad att se valparna igen ialla fall, och sin mamsing Isa. Lite arg blev hon två gånger på valpisarna, men hon markerar bara, hon skulle aldrig bita. Men hon fick lite skäll och sen blev hon snäll..;)
 
Det blev tyvärr inte så mycket foton, de är liksom lite för livliga och sitter helst inte still mer än 0,1 sekunder åt gången och när de väl är still så sover de och då har man ju dem i famnen. De är så ulligt gosiga att de går ju bara inte att låta bli. Fick såna flashbacks från när Panda var liten när lilla PimPim låg i mitt knä och la huvudet in vid min arm precis som Panda gjorde och fortfarande gör när hon är tröttis och vill ligga i knät. Och igår kunde de faktiskt dela knä en lång stund, utan att Panda surade..<3
 
Lika som bär, Panda och mamma Isa
 
Mitt troll..<3
 
 
Mammas monster som för dagen uppvisade alla de olika tonarterna av morrningar hon kunde..
 
De kliar i tänderna!
 
Nu är det bara en vecka kvar tills jag får åka och hämta hem mitt lilla gryn och det ser jag fram emot något enormt. Tror Panda och Dumle kommer tycka att det är superkul med ny lillasyster. En dag i veckan nu måste jag åka in till Jönköping och handla lite inför hennes hemkomst. Lite valpismat, halsband, adresstub, koppel och nån leksak.
 
Idag kommer hovslagaren till Lucky vid 12, så hon blir uppgraderad till vinterläge. Sulor och broddar ska på så vi slipper slå halvt ihjäl oss när vi ska ut och motionera. Och med min tur så smälter väl snön bort tills imorgon, men sätter jag inte så sulor så kommer det en halvmeter. Slår aldrig fel!
 
Kram Sofia
 

Lördag

Fick tänka om när det gällde hästmotion idag, glashalt överallt! Och jag kände inte riktigt för att stå och kämpa med igensatta och kanske omöjliga broddhål i en halv evighet när hovslagaren ändå kommer på måndag så stjärnan får nya dojjor. Så hon får lite långledigt i fyra dagar och bara gå i hagen och skrutta med kompisarna. Blir desto mer pyssel istället..<3
 
 
Tanterna på spaningsuppdrag
 
 
 
Åkte hem strax innan halv ett och har sedan dess inte gjort många knop. Småplockat ltie hemma och så. Trött som attan, känner att jag behöver vila så att huvudet är med imorgon på tävlingen. Ser verkligen fram emot det, ska bli väldigt kul att döma!
 
Plockade ihop Pippis utrustning idag, kändes jättekonstigt. Att veta att man aldrig kommer använda det till henne, hennes små täcken, hennes små grimmor m.m m.m. Saknar den där lilla prickiga näsan så det gör ont. Men jag vet att hon har det bra..<3
 
Kram Sofia
 

Det verkar som om vintern tänker stanna..

Flera minus nu på morgonen, men mycket torrare luft idag så det känns inte så råkallt som det gjorde igår morse då det var fuktig luft. Har varit ute en sväng med hundarna på morgonen, annars har jag inte hunnit med så mycket ännu.
 
Somnade i soffan igår kväll och vaknade här också. Var helt slut när jag kom hem igår, har iofs sovit pissdåligt senaste nätterna så det kanske inte är så konstigt alls.
 
Idag blir det en promenda eller tömkörning med Lucky.. Det borde inte bli några klampar i hovarna när det är såhär kallt och hon behöver jobba lite idag nu när hon fått vila två dagar.
Imorgon ska bli riktigt kul, har lovat att vara dressyrdomare på Tunarp (ridskolan stra utanför Sandhem). Det är tre lätta klasser där svåraste är L:B2 och som jag förstod det så är det främst ridskoleryttare som ska vara med. Klockan 10.30 börjar det för er som är sugna på att kika.
 
Borde nog käka lite frulle och klä på mej och bege mej ut till stallet så jag hinner innan T ska till jobbet.
Ha en bra lördag allthopa!
 
Kram Sofia

Fredag

Har varit en bra dag, trots allt. Började med att ta en lugn morgon och åkte sedan ut till stallet. Sa god morgon till min älskade häst och gick sen in och tjötade lite skit med Emelie innan det var dags för pållsen att gå ut. Kändes konstigt att inte gå bort till lösdriften och säga god morgon till Lill-Pricken.. Kändes som att jag glömde något..
 
Eftersom det är kramsnö och under det vrålhalt så fick Lucky vila idag, får hon klampar och sen halkar kan det gå riktigt illa även om jag hade broddat. Min hovslagare kommer på måndag så då blir det sulor och broddar så kan vi ut och jobba igen.
 
Åkte med Emelie till Mullsjö och kikade på när hon hade en träning, sen var hon gullig och skjutsade hem mej på vägen hem. Hann lagom in och vila en stund plus slänga i mej lite käk. Traskade sedan ner till stationen och tog tåget till Mullsjö, ännu en promenad upp till Simhallen. Simmade en timma sammanlagt, pausade tio minuter efter halva tiden. Sen ny promenad ner till station och tog tåget hem. Så idag blev det promenad 5 km och simning 1 h.
 
Så nu är jag hemma hos mina dogs igen.. Ska fixa lite käk strax och sen blir det lugn kväll i soffan och vänta på T.
 
 
Kram Sofia
 
 

Fnöh!

Massor med fnöh (snö)! Dumle är lycklig, Panda tycker det är roligt men förstår inte varför det måste vara så kallt.
Vi var ute en lång stund så de fick leka av sej. Tyvärr var det pissdåligt ljusförhållande för att kameran skulle kunna producera skarpa bilder. Men jag bjuder på en del av dem ialla fall..
 
 
 
 
Rallyryck!
 
Nöjd med alla snö!
 
 
Lämmeltåg
 
Hittat sin älskade pinne under snön..
 
 
 
 
 
 
Kram Sofia
 

Det blir en lugn dag..

Usch, allt bara känns så snurrigt. Tittar på bilder, minns, är ledsen om vartannat. Det kommer att ta väldigt lång tid, men det får ta den tid det tar. Kommer aldrig glömma min lilla Prickflicka..<3
 
Just nu sitter jag i soffan tillsammans med Panda, har krypit under min fleecefilt och tänker inte göra mer än vad jag själv vill resten av dagen. Jag och hundarna ska ut i snön om en stund så de får busa av sej lite. Kanske orkar jag ta med kameran och fånga dem på bild.
 
Kram Sofia

Till minne av Pippi

Idag klockan 08.44 tog min vackra Prick sitt sista andetag, hon gjorde det i mjuk, fluffig nysnö med husse vid sin sida. Allt gick väldigt lugnt till och hon la sej mjukt i det snötäckta gräset.. Jag kan knappt fatta att hon är borta och just nu känns det bara tomt, hela själen känns helt tom. Trots att den vita snön vittnar tydligt om vad som har hänt där i gräset så känns det ändå skönt att den kom, världen känns liksom ren, oförstörd och hon älskade verkligen snö min lila älskling, det var mjukt under hovarna på henne när hon gick sin sista promenad..
 
Jag kommer aldrig att glömma denna lilla ängel som jag fick ha i nästan två år.. Ingen kommer glömma henne..
Snällare liten ponny finns inte, det enda hon ville att man skulle lyssna på henne och förstå henne och det tror jag att jag gjorde.. Jag tror att hon har varit lycklig under den tiden hon har varit hos oss.
 
 
Du kommer alltid finnas i våra hjärtan, älskade, älskade lill Pricken..<3
 

Försöker få tiden att gå..

Letar vettiga filmet på Netflix och försöker få tiden att gå.. Det var meningen att T skulle slutat hyfsat tidigt idag, men eftersom en av de andra i köket var sjuk får han jobba till minst 22. Inte alls kul!
 
Det var en väldigt bra distraktion för mej att åka ut och pussa valpnäsa idag, tänkte först ställa in det och stanna hemma. Men är väldigt glad att jag inte gjorde det. Panda är supertrött efter att först ha varit i stallet flera timmar och sen busat med småsystrarna. Hon sover tungt jämte mej i soffan och ser mer än nöjd ut.
 
Kram Sofia

Dagen

Åkte med T ut till stallet. Han skulle lämna in bilen för byte till vinterdäck så vi fick åka tidigt. Var i stallet några minuter efter halv nio. Panda var morgonpigg och for runt som en dåre och mordhotade både björkar, staket och ett brunnslock.
 
Började med att säga god morgon till hästarna. Tog sen in Pippi och packade lite hösilagepåsar.
Hann ta en morgonpromenad med finaste svart och Panda (som för övrigt är kalas i sitt ben och det har inte "hakat" sej en enda gång idag!).. Det var både pigg häst och hund som väldigt gärna gick morgonpromenad i det kyliga, men underbart fina vädret.
 
Stå inte där till ingen nytta, gör något med mej!?
 
Nöjd häst!
 
När vi kom tillbaka hade de andra hästarna lagom fått gå ut och jag gav Lucky hennes burkmat så fick hon gå ut till kompisarna i hagen sen. Mockade och gjorde iordning resten av fodret och bytte vatten i henne box innan jag tog ut Pippi på gången och hade en lång mysstund. Borstade henne och hon fick lite massage. Hon var lite hängig idag, men såg nöjd ut över att få så mycket pyssel. Jag berätta ännu en gång för henne att hon kommer inte bli ensam, det är många som kommer möta henne. Och på nåt sätt kände jag att hon var redo, precis som om hon ville att jag skulle veta att det är okej att släppa taget. Det låter säkert fånigt för många, men det var den känslan jag fick..<3
 
Medans jag väntade på mamma passade jag på att börja mocka lite i lösdriften. Jag fick bra "hjälp" av syskonparet Bus, Fidde stoppade upp frambenet i kärran 2 gånger och välte den och sen försökte han tillsammans med lillasyster Fiddeli sno mockgrepen och bita i den..
 
 
 
Kram Sofia

Valpbilder!

Här kommer de, precis nyligen avladdade och lite snabbt beskurna. Enjoy!
Idag är de 6 veckor och lever rövare!
 
Liza
 
Trött PimPim
 
 
Panda inspekterar småsystrar
 
 
 
 
 
Första och förmodligen enda gången Panda kommer se står ut jämte en annan hund..
 
 
 
De e mitt jävla veträ!
 
 
 
 
 
Ofantligt besvärligt att behöva dela mattes knä med den där lilla hårtussen
//Panda
 
Syskonkärlek? ;)
 
 
Det är jääääätejobbigt att träffa småsyskon..
 
 
Kram Sofia
 

Shopping

RallyRåttan och jag har kvällsmys i soffan. Det var en extremt glad liten hund som mötte mej i dörrn när jag kom hem, viftade så mycket på rumpan att jag trodde att den skulle gå ur led. Dumle var lagom imponerad och la till med en stor gäsp och gick sen och la sej igen.
 
Det var inte det lättaste att hitta vettiga badkläder, de flesta butiker hade inte ens något inne då det inte är säsong. Hmm.. vi som simmar även vintertid då?? Så efter att ha besökt fem (FEM!!) olika butiker hittade jag äntligen en butik som ha hade exakt det jag ville ha! Twilfit! Besök sidan, de har väldigt mycket fint! www.twilfit.se
 
 
Tog tåget hem och tänkte mej inte alls för när jag valde skor när vi åkte. Att gå hem på höga klackar var ingen höjdare.. Men hem kom jag..
 
Kram Sofia
 
 

Tisdag

Här sitter jag och här helt färdig för att åka in till Jönköping, väntar bara på pojken som ska fixa med en grej först. Det blir ev en sväng till Ikea först och sen blir det badklädes shopping för mej nere i Östra Centrum. H&M brukar ha bra modeller så det blir till att besöka dem först. Sen är det lite andra småprylar som behövs så jag får väl smyga runt lite sådär på halvfart då jag är ganska trött i kroppen. Själv hoppas jag att det inte är alltför mycket folk.
 
Pandas bakben är mycket bättre, har "hakat" upp sej en gång. Men vi får se, fortsätter det även om det bara är en gång per dag så får hon åka till Smådjurskliniken så de får kika på det.
 
Lucky gick jättefint idag, blev ett pass i padocken på 40 min, eftersom hon jobbade på så bra och verkligen tryckte in bakbenen under sej så blev hon fort trött i musklerna. Vänstergaloppen tar sej mer och mer och den börjar bli runt och jämn nu. I höger är hon fortsatt kanon och jobbar i en fin hög form, något öppen kanske. Men hellre det än att trycka ihop henne i en helt oärlig form som inte ger ett skit. Ska bli riktigt kul att fortsätta träna hela hösten och sen rida henne för et tävlingsstart tidigt i vår.
 
Idag blir det inget vanligt tisdagsbesök i Almenäs. Det blir imorgon istället. Det passade bättre. Längtar efter att få gosa valpnäsa igen..<3 Men nu är det bara två veckor kvar innan liten får flytta hem till Axtorp.
 
Kram Sofia

Kvällssnackis

Blev en sen tur till stallet, men det är ganska mysigt att vara där på kvällen och vara med när hästarna går in. Blev borstmys med mina flikkor och Panda ville vara med också naturligtvis.
 
Imorgon blir det tidigt till stallet igen, antingen en sväng i padocken eller en tur i skogen. Har inte bestämt mej ännu, beror på hur Pandas ben verkar. Vill ju att hon ska kunna följa med om jag rider i skogen, det är det bästa hon vet, att få följa med matte och hästen på äventyr. Det riktigt lyser i ögonen på henne när hon förstår att det blir skogstur.
 
Pippi klagar inte över sin nya matsedel, hon får i princip äta eakt vad hon vill nu. Spelar ingen roll om det kanske inte är så nyttigt för henne, hon får alla sina favoriter...<3
 
Hoppas ni har en go kväll!
 
 
Kram Sofia

Hjärtat slutade slå..

Har precis pratat med chauffören hos Svensk Lantbrukstjänst, på torsdag förmiddag är det dags för min lilla prinsessa att trava ut på Trapalandas gröna ängar.. Aldrig mer behöva ha ont någonstans..
 
Även om det känns helt rätt och det inte finns något annat alternativ så slutade hjärtat slå några sekunder när jag fick veta vilken dag det kommer bli. Kommer sakna den där lilla vita mulen något så enormt. Min fina, fina lilla Prick..<3
 
 
 
Kram Sofia
 
 

Tankar om julen..

Nu är det ju knappt 1 månad kvar tills julen är här. Inte långt kvar tills det är första advent och dags att tända första ljuset. Vi har kommit fram till att vi gör som vi brukar, tar det som det kommer och stressar inte med att få upp saker till en viss tid. Något som jag dock gärna vill ha upp och som jag tycker är väldigt stämningsfullt är stjärnor eller ljusstakar i fönstrena. jag föredrar stjärnor och därför blir det sådana här iår. Har även kikat på de där glas"bollarna" med ljusslingor i, blir förmodligen en eller två såna också.
 
Julgran har vi inte haft på ganska många år, dels så är T allergisk (tål kungsgran = billigt och bra.. eller ej) och sen så tycker ingen av oss att det är kul när den barrar och efter juldagen så känns den liksom sådär löjligt överflödig. Då vill man att nya året ska komma och sen är det bra med det. Men jag tycker att det är väldigt mysigt med en stor fin gran med massor av pynt just under julhelgen. Men ibland så bllr man sådär väldigt praktisk och då blir det ingen. Vi får se hur det blir iår. Vi har ju de där små lurviga att tänka på också..
 
 
Har hänt mer än en gång att både katter och hundar har haft julgransplundring långt före granens bäst-före datum har gått ut.
 
Några speciella julklappar önskar jag mej inte, jag vet redan om den största och det liksom räcker med det. Har dock önskat mej lite smågrejor, bl a ett par väldigt snygga vinterstallstövlar av min älskling. Får se vad tomten kommer med. Har dock inte den blekaste om vad jag ska köpa till honom än. Övriga på julklappslistan har jag klurat ut ganska bra, men jag brukar inte stressa med sånt där. Det förstör liksom hela grejer med julen som enligt mej är till för att umgås med de man tycker om och bara ha det lugnt och skönt. Äta gott och fundera över året som har gått..
 
Kram Sofia
 
 

Måndag

Det blev en lugn dag hemma med vovvarna istället för en heldag i stallet som det först var tänkt. Vädret är inte jättekul och jag vill att Panda ska vila så mycket som möjligt med tanke på hennes bakben.
Har kikat på Vampire Diaries nu under förmiddagen, så nu är jag helt ifatt på senaste säsongen och på torsdag kommer det ännu ett nytt avsnitt.
 
Ringde det tunga samtalet till lantbrukstjänst innan, chauffören för detta området skulle ringa upp mej så vi kunde boka en tid. Ännu har ingen ringt, men det blir väl någon gång under dagen. Har han/hon inte hört av sej framåt halv fyra får jag väl ringa kontoret än gång till och höra vad som har hänt.
 
Lucky fick en lugn tur i skogen igår med 45 min skritt, med oss som sällskap hade vi Jennys dotter Moa på en väldigt pigg Zorania. Men de bägge stona kommer bra överns och det hela gick lugnt och behärskat till. Lucky var inte på något speed humör utan ypperligt nöjd med det lugna tempot. Skulle tro att hon hade lite träningsvärkiga bakben efter två dagarna ganska intensivt sätta-under-bakbenen arbete. Idag får hon vila, kommer åka ut sent så blir förmodligen lagom till insläppet. Det blir borst och mys idag istället.
 
Blev inga foton igår, kändes så fel att ta en massa kort på Pippi, bara för att. Hon såg lite hängig ut för dagen och då kändes det ännu värre. Och Lucky kommer jag ju ha en massa chanser att ta fler kort på under soliga dagar. Så kameran fick ligga kvar i väskan under hela tiden jag var i stallet.
 
Idag tänker jag inte göra annat än ta det lugnt, motionera hundarna förstås och försöka bli av med min mördar huvudärk som verkar ha bestämt sej för att ta över mitt huvud.
 
Kram Sofia

Söndag

Jag hade en massa planerat som jag skulle göra idag och trots att solen skiner från en klarblå himmel och det är en underbar höstdag utanför fönstret så känner jag inte för att göra någonting alls. Så jag tar dagen som den kommer och det som görs, det görs..
 
Panda lyckades med någonting när T skulle ha ner henne från soffan innan, helt plötsligt stod hon på 3 ben, men inte ett ljud kom det från henne. Jag klämde och kände, stretchade och grejade och snart gick hon som vanligt igen, hon ser lite stel ut precis när hon reser sej ibland, men annars är hon precis som vanligt och inte ett ljud om att det skulle göra ont när man grejar med benet. Så hon får massage och streching med jämna mellanrum så får vi se hur det hela utvecklar sej. Ska strax släppa ut henne en andra gång för idag så får vi se hur hon rör sej ute på stora ytor.
 
Eftersom det är så underbart väder ute idag så har jag ialla fall bestämt mej för att ta med kameran till stallet och se om jag kan få lite fina foton. Lucky får en sväng i skogen, hon har gått på banan två dagar i rad nu. Om det blir promenad, tömkörning eller ridning det återstår att se. Men det lutar väl mest åt ridning känns det som.
 
Borde nog ta mej i kragen och bege mej utåt snart, dagen går fort och snart är det mörkt igen. Imorgon har jag den tunga uppgiften att ringa Svensk Lantbrukstjänst och boka till Pippi. Känns inget kul alls, men det känns rätt och det är det viktigaste.
 
Kram Sofia

Inte som planerat..

Jag som hade sett fram emot en lugn och mysig lördagskväll, med hela familjen samlad. Så fick T åka in till Jönköping för att hjälpa till på restaurangen. Så där försvann får hemmakväll, kommer inte ihåg sist vi hade en lördagskväll tillsammans i lugn och ro. Och det är förmodligen sista chansen på ett bra tag framöver.
Men det är sånt som händer och jag och dogsen fick göra det bästa av det, vi kör på Fringe-maraton och hoppas att T kommer innan det blir alltför sent och dags att sova.
 
Sen att det blåser halv storm ute känns ju inte bättre, vill inte ha min pojk ute på vägarna när det är risk för att det kan trilla träd till höger och vänster.
 
Kram Sofia

Lördag

Har sovit skitdåligt inatt, har inte kommit ner i någon djupsömn alls. Vilket resulterade i att jag inte kände mej ett dugg utvilad när jag vaknade imorse. Vaknade ganska tidigt ovanpå det. Så jag hoppas på lite bättre nattsömn kommande natt.
 
Åkte ut till hästarna strax innan tolv, fixade med det jag skulle. Pippi fick komma in och bli lite ompysslad och få sin burkmat och en massa puss på lilla mulen.
 
Lucky fick ett pass i padocken med tömkörning, hon var på sitt allra bästa humör och jobbade duktigt hela tiden. Lite överambitiös och blev trött ganska fort eftersom hon tog i från tårna och trampade på bak.
 
Panda for som en liten torped runt padocken när jag och Lucky var där nere. Kompisen Sigge kom med sin matte och då blev det ännu mer rallyfart på henne, tyvärr var inte Sigge sådär jätteintresserad av att springa och jaga henne, så de brottades en stund istället. De funkar det med.
 
Allt som allt känns det här med Pippi fortfarande väldigt jobbigt och det kommer ta lång tid innan jag förstår att snart är hon verkligen borta. Mina lilla prinsesshäst..<3
 
Kram Sofia
 

Fredag 15/11-2013

Veterinären kom ut till Pippi idag för att undersöka henne. När hon åkt därifrån stod jag en stund och bara tittade på min lilla prinsessponny, kunde inte fatta vad jag just fått höra. Sen började det långsamt sjunka in och många frågetecken fick sitt svar. Jag fick tag på mamma och fick ur mej allt och hon lovade att komma såfort som möjligt. Nästa person jag fick tag på var T, fick berätta en gång till och det hela kändes så otroligt orättvist. Varför ska min lilla prinsessa drabbas av något sånt här hemskt.
 
Jag har haft turen att ha denna underbara lilla häst i min ägo i över 1,5 år. Men snart tar sagan slut, hon får åka till Trapalanda någon gång nästa vecka. Men hon kommer inte vara ensam, Ludde, Sunny, Pasad och lilla Max kommer möta henne där.. 
 
De som blir ensamma är vi..
 
Kram Sofia
 
 

Lika systrar..

Panda 5 veckor och PimPim 5 veckor
 
 
 

Torsdagsplanerna

Har Vampire Diaries maraton, eller maraton och maraton. Hela 6 avsnitt har det hunnit komma ut sedan säsong 5 började i USA, i Sverige ligger vi en bit efter, det är därför det är så himla bra att kunna kika på avsnitten via nätet istället. Slipper man vänta. Jag brukar invänta några avsnitt och sen kolla ifatt när varje ny säsong börjar, annars får jag kolla om de första avsnitten då jag hinner glömma bort stora delar av dem innan man kommer in i serien igen.
 
Hade först tänkt att åka ut till stallet på morgonen med T och sen hem med honom när han slutade. Men eftersom det jag hade inbokat blir förrens imorgon så passade jag på att ta en slöardag här hemma istället. Hade all tanke på att städa och diska, men det blev inte riktigt så nej.. Hamnade som sagt framför datorn istället och där blev jag fast.
Har inte ens käkat frukost än, hundarna och katten har dock fått sitt annars hade jag nog varit ganska utskälld vid det här laget.
 
Idag blir det premiärbesök i Mullsjö Simhall, jag brukar ju åka in till Rosenlund annrs, men nu har jag inte simmat på väldigt länge och det är dels längre att åka och mycket dyrare inträde på Rosenlundsbadet. Så ger Mullsjö en chans, gillar jag det inte så får det väl bli Jkpg igen helt enkelt.
 
Satt igår och började lägga upp planerna för nästa års vandringar. Ja, det kommer bli flera.. Fick blodad tand sist och kommer att gå på flera nästa sommar. Ska ge John Bauerleden ett nytt försök, blev ju avbruten utav det dåliga vädret iår. Sen hade jag funderingar på att gå några fler leder. Gärna någon uppåt här, men har inte hittat någon som tilltalar mej ännu. Sen har jag planer på att ta en långtur med kanoten också (om fanskapet flyter), T såg väldigt skeptisk ut när jag frågade om han ville följa med och han påstår att man kan inte ut och paddla kanot själv. Så är det någon som känner sej manad att följa med mej och mina Rally-råttor till nästa sommar så gör er tillkänna!
Enda kravet är att ni kan simma, får sjunker kanonskrället så kommer jag ha fullt upp med att rädda mej själv.
 
Stallet blir det inte förrens efter fem idag, men det känns ändå okej, Kan jag lämna prinsessan inne efter motionen.
Det blir nog tömkörning, longering eller lite löslongering för henne idag, vi får se vilket humör både hon och jag är på helt enkelt. Ridning blir det inte, det har jag redan bestämt. Gissar på att min höft kommer vara rätt mör efter simningen och behöver den vila den kan få innan imorgon.
 
Nu är det ca 2,5 vecka kvar innan lilla PimPim får komma hem till oss. Hon hade blivit så stor sist och det är knappt så jag kommer igåg om Panda var så stor i den åldern. Det var hon säkert, men har nog glömt bort mycket trots att det bara var lite över ett år sedan jag fick hem henne. Förmodligen blir det en tur ut nästa tisdag också. Panda kunde jag ju följa varje dag sista veckorna, men PimPim får jag nöja mej med att se en gång i veckan, men hur många valpköpare får det..<3
 
Ikväll blir det till att ta det lugnt efter stallet, kanske kan jag övertala älsklingen att vi handlar något gott och har riktig myskväll i soffan framför någon bra film. Han brukar inte vara så svårövertalad till såna saker..<3
 
Kram Sofia

Onsdag

Sitter och myser i soffan och väntar på att T ska komma hem från jobbet. Han trodde att han skulle kunna sluta nio, men det blidde inte riktigt så.
 
Jag tog stallet tidigt idag, Lucky hade inte hunnit käka upp morgonhöet när jag och Panda gick in i stallet och sa god morgon. Så efter det att jag gett henne en stor mulpuss, så gick jag ut och hämtade in Pippi från lösdriften så hon fick sin frukost inne tillsammans med "innehästarna".
 
Hann precis lagom fixa med lite borstning av henne, packa hösilage och fixa burkmat när Lucky hade ätit färdigt. Lite halm hade hon lämnat, men det fick hon med sej ut i hagen. Hann lagom mocka och byta vatten så kom T tillbaka och det var dags att skynda hemåt.
 
Duscha och käka lite frulle innan det var dags att åka in till Jönköping. Skulle till VägledningsCentrum idag och prata om utbildningen/utbildningar. Hur jag ska fortsätta med allt. Fick mycket hjälp och en hel del svar, men också en hel del nya frågetecken, men nu vet jag ju i vilken ordning jag ska börja reda i allt ialla fall. Ska sätta mej med alla papper i helgen och gå igenom allt noga. Det är ju ingen brådska, alla eventuella ändringar kommer ju inte ske förrens till våren ialla fall.
 
När jag var färdig där så blev det en sväng på stan, fyndade lite.. Bl a en ny vinterjacka till mej, 2 västar (en tunnare och en vinterfodrad) och en vinterfodrad väst till T. Skitnöjd med mina inköp, lämnade dem i bilen utanför Sofiehof och tog sedan tåget hem. Missade första med bara några minuter, det gick tidigare än vad jag kom ihåg. Så det fick bli 2h i Jönköping extra, men jag knatade upp till älsklingens kontor och höll honom sällskap den mesta delen av tiden så det kändes inte som någon lång väntan.
 
 
Kram Sofia
 

Tisdagsnöjet!

Det har varit en dag med lite regn, blåst och grå himmel. Men har fått en del gjort ialla fall, Lucky fick ett pass på ridbanan, hon var lite, ganska, jättesur det första eftersom nästan halva ridbanan är vattenfylld och hon hatar att gå i vatten.. Och med en matte envisare än en norsk iller så får man snällt ge sej och både skritta och trava igenom vattnet när hon säger till med de stora bokstäverna! Så de så! Men man behöver inte gå och springa fint och absolut inte se nöjd ut.
Efter galoppen (som för övrigt gjordes i den torra delen, nån måtta måste det vara på skvättandet) så var liten svart häst mycket nöjdare, mjuk som en gummiboll trampade hon bakbenen långt in under sej och fick massor av beröm.
Det var en ganska trött liten ponnyhäst som gick vid min sida upp mot stallet sen.
 
Mamsen kom och hämtade mej idag, hem en sväng så jag fick byta lite kläder och sen åkte vi iväg på våran vanliga tisdagsnöje, e.m/kväll i Almenäs. In en sväng och pussa valpnäsa innan det var dags för stallets nordsvensk att få sin massage. När han var färdigbehandlad så blev det fika och mer valpgos inne i huset. Jäklar var stora de börjar bli, far runt på golvet och skäller, morrar och biter i det mesta som rör sej med sina små, små valptänder..
 
Klättrar lite på syrran!
 
Smakar på mattes tår..
 
PimPim till vänster
 
 
 
Man får knappt va såhär söt..<3
 
 
 
 
Storasyster tycker det är jättekonstigt att matte kommer hem varje tisdag och luktar valpis. Hon vill också följa med säger hon..<3
 
Var hemma strax innan sju och efter det att jag rastat hundarna blev det soffan direkt, under mitt stora tjocka täcke mös jag och Panda ner oss. Nu har vi precis ätit kvällsmat och rastat en gång till så nu är det trötta och nöjda hundar som slocknade kvickt.
 
Kram Sofia

En dag i solen!

I vanliga fall brukar jag klaga på att det är kallt, men inte idag! Idag har jag sagt "så kallt det är" med ett leende på läpparna, älskar den klara luften, den blå himlen och det frasigt, frostiga gräset under fötterna. Världen känns liksom så ren på något sätt, luften är så lättandad.
 
Panda var superpigg och for som en torped och mordhotade till höger och vänster. Passade på att rasta kameran när det nu äntligen var så underbart väder.
 
Det finns ingen finare än min jätteponny..<3
 
 
 
Min underbara, älskade lilla skrutthund..<3
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev en lång tur i skogen idag, valde att tömköra så jag får röra på mej ordentlgt också. 1 h och 25 min slutade det på innan vi var hemma vid stallet igen. Panda var supernöjd med promenaden och mordhotade kottar lite överallt på vägen.
 
Kram Sofia
 

Hundarna igår!

 
 
 
 
 

Söndag

Jaha, så var denna veckan strax slut.. T har varit ledig idag så det blev sovmorgon och åkte inte ut till stallet förrens 11.30. Idag fick Dumle följa med till stallet och förutom att han inte kunde sköta sej riktigt nere på ridbanan när vi jobbade hästarna så gick det hela väldigt bra. Han och Sigge blev kompisar direkt och när tikarna fick fundera på det en stund så kunde de också acceptera den nya stora, lurviga lekkamraten.
 
Lucky fick ett pass på ridbanan med tömkörning, hon var lite upprörd över att halva ridbanan var vattenfylld och att den elaka vargen hemifrån satt tjudrar vid staketet och lät varje gång hon skulle springa. Men i det stora hela så gick hon fint.
 
Efter 3,5h var den stora håriga mer än trött, lill-Panda som inte alls tyckte att det var speciellt kul att ha med storebror till stallet (det är ju faktiskt hennes kompisar och stall) var ganska trött hon också. Bägge var mer än lovligt smutsiga, Panda torkade dock nästan helt på vägen hem. Dumel däremot tog det 20 min i duschen innan jag fick någorlunda ren. Han har i princip sovit hela tiden sen vi kom hem, med undantag för de minutrarna det tog honom att käka sin kvällsmat.
 
imorgon blir det stallet riktigt tidigt, T början redan klockan åtta inne i Jönköping. Men det är mysigt att komma ut tidigt och kunna säga morrn till tjejerna. Har inte bestämt vad det blir med Lucky än, men förmodligen en sväng i skogen. Antingen promenad/tömkörning eller ridning.
 
Kram Sofia
 
 

Trött mest hela tiden..

Är inne i en riktig låg-period. Är i princip trött nästan hela tiden och vill bara sova så det är vad jag gör. Myser ner mej tillsammans med min lilla RallyRåtta och kikar på film eller tv. Det är det enda som hjälper, att vila tills jag känner mej pigg igen.
 
Har haft mycket runt omkring mej nu sista dagarna, varit iväg mycket och haft lite att fundera på som helt har sugit all energi ur mej. Och även om mina batterier är återladdningsbara så tar det väldigt lång tid för dem att bli fulladdade igen.
 
Det har varit regn, regn och åter regn idag. Så trots att jag hade planer på att tömköra finaste hästen så fick hon en ledig dag i hagen istället. Det spöregnade hela tiden jag var i stallet och varken jag eller hästen tycker om att bli blöta om öronen. Lucky är väldigt nöjd, för hon får ha Keramik för sej själv i hagen. Stackarn tredje hagkompisen har aj-igt i benet efter närkamp med några pinnar (tror vi) så hon får gå för sej själv tills benet är lite mer brukbart igen.
 
Pippi tyckte att det var mer än skönt att få komma in under förmiddagen och få bytt täcke och käka hösilage och burkmaten inne istället för att stå ute i regnet. Visserligen har de en stor lösdrift att gå in i, men jag tror ändå att de tycker om att komma in en gång ibland och få lite pyssel när det vräker ner.
 
Panda ville inte följa med till stallet idag, när jag ropade på henne att hoppa in så sprang hon upp på trappen igen och tittade lite olyckligt på mej, så hon fick vara hemma med husse. Hon hatar verkligen regn och sitter mest i dörröppningen i stallet ialla fall, eller kurar ihop på täckeshögen och vill helst sova bort regnet.
 
Imorgon är T ledig, så då blir det hemmamysdag med något gott att äta och lite onyttigheter till kvällen. Stallet får jag fixa någon gång mitt på dan när det är uppehåll.
 
Kram Sofia
 

Inte alls i form..

Har verkligen gått på sparlåga idag, varit så sjukt trött och seg så det finns inte. Kroppen har känts femtio år äldre än vad den är och stundtals har det känts som om jag skulle kunna somna rättuppstående.
 
Det blev en sväng till Husaby tillsammans med Emelie, Titti och en av deras små unghästar idag på morgonen. Vi var tillbaka i stallet lagom till lunch, mockade och fixade iordning innan jag tog in världens finaste häst, pysslade och gosade riktigt med henne innan jag la på tömkörningsgjorden och tränsade. Blev ingen lång tur, bara 35 min, men det räckte idag. Panda var lycklig och sprang och plockade grankottar som hon bar i munnen och mordhotade med jämna mellanrum. När vi kom tillbaka gav jag henne lunchen i boxen och satt hos henne medans hon åt, finns inget så rogivande som att lyssna på när ens pälskling sakta tuggar i sej grovfoder. I knät hade jag en väldigt trött lill-Panda.
 
Emelie var snäll och körde hem mej, behöver jag säga att det tog inte lång tid innan både jag och RallyRåttan låg nerbäddade i soffan under mitt stora, varma täcke. Nu försöker jag samla lite kraft för att orka laga lite mat.
 
Kram Sofia

Årets klippning!

Klippte Lucky en gång till i tisdags, första gången klippte jag bara halsen, bogen och där sadelgjorden ligger an. Men nu blev det samma klippning som förra året.
 
 
Lite dålig bild, så slänger in en från förra året så ser ni klippningen lite bättre. Tycker den är väldigt funktionell och inte alltför ful. Passar min jätteponny ialla fall!
 
 
Kram Sofia

Torsdag

Idag var jag i stallet redan klockan åtta, efter lite tjöt inne hos Emelie så åkte vi till hösilagebonden och hämtade två balar, det blev en intressant resa då vi lånade en 30-kärra som hoppade runt på vägen som en onykter gorilla såfort bilen gick över 25 km i timmen. Men tillbaka till stallet kom vi ialla fall.
 
Tog ut Lucky på ridbanan och trots en ganska.. hrmm. intressant upplevelse så är jag väldigt nöjd med min fina flicka. Hon gjorde sitt bästa och var mjuk och fin i galopperna. Högergaloppen börjar bli så himla bra, så mjuk och stark.
 
Hemma igen hann jag lagom käka lite sen kom Veronika och hämtade upp mej, följde med och besiktade hästen jag behandlade igår och han dansade igenom besiktningen utan problem. Det var till och med så veterinären såg lite förvånad ut och ville nog inte riktigt tro på att behandlingen var det som hade hjälpt!
 
Fick gosa valpisar en liten stund också innan det var dags att åka hem igen. Min lilla tossa är helt underbar, knatade runt på golvet och blev jättearg när jag lyfte upp systern. Morrade och ville inte alls bli lämnad ensam och inte få ta del av uppmärksamheten. Och hon viftar på svansen, så himla sött. Den går som en liten propeller såfort man pratar med henne..<3 Åhh! Det är alldeles för långt till den 3 december.
 
 
Kram Sofia
 
 

Onsdag

Ja, det har varit två hektiska dagar nu.. Gårdagen började med stallet, blev bara mockning och stallfix, hann inte rida. Men hann ta ett par foton på min lilla bergsget ialla fall när jag var ute och gosade med henne i hagen.
 
 
 
 
 
Hann hem och käka och byta om, sen skjutsade T in mej till Mullsjö så jag hann fylla på busskortet innan det var dags att ta tåget in mot stan. Panda bäddade ner sej i min jacka på en gång och sussade gott hela vägen.
 
 
Från Jönköping blev det buss mot Gränna. Panda älskar dessa bussar, för hon kan ligga ner på sätet och ändå se ut hela tiden.
 
 
Gick av bussen i Stamseryd och mötte upp Sara och lilla Atlas, hennes 4 månader gamla Papillonvalp. Panda var väl inte överförtjust vid första blicken, men när hon hade fått tala om att hon är faktiskt äldre och bestämmer så lekte dom som sjutton och for runt i stallet och busade. Älskar att se henne leka med andra jämnstora hundar, hon ser så lycklig ut! Kikade på Saras sadlar och fick då också pussa lite på Mars mule. Sen var det en annan tjej i stallet som ville ha sin sadel kollad på också. Så fick lite gjort när jag ändå var där!
 
Sen åkte vi till Gränna, efter en promenad runt strandpromenaden (saknat!) så fick dogsen busa lite innan vi åkte bort till Thörns och hämtade käk. Blev en kycklingrulle för min del, smaskigt!
 
Åkte med bussen 18.45, då var både Panda och Atlas trötta som sjutton, men nöjda efter allt lek!
 
 
Det blev en spännande resa in till Jönköping då bussen inte hade något riktigt lysa, chauffören fick blinka med hellyset emellanåt för att se att han ialla fall var på rätt sida vägen. Men halvlyset verkade inte funka alls och inget bestående helljus fick han på heller. Man liksom vet att man är "hemma" och åker gamla buss 101 när något på bussen inte funkar. Behöver jag säga att Panda var helt slut hela vägen hem, fick till och med bära henne av bussen i Jönköping.
 
 
 
 
Var hemma kvart i nio, men ingen rast, ingen ro.. Blev upplockad direkt och så blev det en tur ut till Almenäs för att behandla en av hästarna där. Så var inte hemma förrens halv elva. Då i princip ramlade jag in i hallen.
Jag hade då inte svårt att somna sen, det kan jag lova!
 
Kram Sofia
 
 
 
 

Valpisbilder!

Ny har de hunnit bli 4 veckor ganska och lallar runt på golvet, småskäller, morrar och gnyr om vartannat. Om nån vecka eller så är det nog fullt ös medvetslös på de två små ullbollarna. Det är alldeles för långt till den 3 december..<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PimPim till höger
 
 
Kram Sofia

Tisdag!

Sitter och myser i soffan tillsammans med Panda som sussar gott jämte mej.. Försöker ignorera min arga arm, tog väl i för mycket igår igen och förmodlligen var väl inte inflammationen i det muselfästet helt utläkt. Men det läker med tiden, det gör det mesta..
 
Idag blir det inga långa timmar i stallet, men ett par ialla fall. Blir en kortare sväng i skogen med finaste svart, fast jag tar henne i grimskaft och går, behöver röra på mej lite lagom för min höfts skull. Panda ska naturligtvis med!
 
Sen blir det en sväng ut till Almenäs och gosa valpisar i e.m, kameran ska med så förvänta er foton här ikväll sen!
Nu har PimPim och hennes syster (som förövrigt ska flytta hem till Fredriksdal och min mammas flock) hunnit bli 4 veckor, alltså borde de knata runt på alla fyra nu. Det är nu det mest roliga början, nu är de ju riktiga hundar och om några veckor är de så stora att de far runt som små vildar överallt. Kommer bli fullt ös i huset sen när nya valpisen kommer hem, men det blir bara kul. Är mest nyfiken på hur Panda kommer att reagera och förhålla sej till sin nya lillasyster!
 
PimPim till vänster och "Liza" till höger!
2 veckor på bilden
 
3 veckor på bilderna..
Pimpim till vänster och "Liza" till höger
 
 
 Kram Sofia

Kunde inte låta bli..

Laddade av och redigerade fotona ialla fall.. Var ju inte speciellt många foton så det tog ingen tid alls.
Tyvärr blev de flesta gryniga, skitsvårt att ta bra foton i det ljuset och väderförhållandena som var idag. Men bjuder på en del av de jag gillade ialla fall..=)
 
 
 
 
 
 
 

Måndag kväll

Blev en långdag i stallet.. Ridtur på nästan 1,5 h med finaste svart och RallyRåttan. Det hade varit uppehåll hela förmiddan, lagom när jag lämnade gården började det regna, sen spöregnade det hela tiden medans jag var ute. Solen kikade fram igen lagom när jag svängde in på vägen mot stallet igen. Men trots det hade vi en ganska bra tur, även om vi var totalt dränkta både hunden, hästen och jag.
 
Det hanns med en sväng till sågen och hämta en full transport med spån också. Det finns ingen som lastar spån som Emelie och jag, slog nytt hastighetsrekond.. Enda problemet med att göra det snabbt och ta ut sej är att när man kommer tillbaka till stallet så ska skiten ut igen.. Så det är bara till att sätta igång och ösa och släpa igen..
 
Imorgon blir det kortis i stallet, åker inte ut förrens mitt på dagen och sen kommer mami runt klockan två.. Blir en sväng ut till Almenäs och gosa valpisar. Vårat vanliga tisdagsnöje med andra ord..=P
 
Är så grymt sugen på att börja simma igen, med tanke på höftskrället så kan jag ju inte gör mycket annat, men kanske simning kunde funka. Frågan är om man åker in till Jönköping och kör på vanliga stället (rosenlundsbadet) eller om man vågar testa Mullsjö simhall. Hmm.. tåls att tänka på..
 
Nehe, om man skulle ställa sej i duschen kanske. Och krypa ner i sängen sen.
Rastade kameran en sväng idag, men orkar nog inte ladda av fotona och redigera dem ikväll. Så ni får dem imorgon istället..
 
Kram Sofia

Andra torkar disk, vi torkar katt..

 

Söndag

Har varit en kanondag, med apdåligt väder.. regnat nästan hela tiden och det har inte småregnat heller, det har vräkt ner.. Hästarna har sett lite lagom olyckliga ut över det.
 
Lucky fick vila idag, då hon fick nya kompisar igen. Sedan Lucky och Pippi bytte till hagen som avgränsar till lösdriftshagen så har Pippi i princip stått där staketet går utmed varandra hela tiden och Lucky har fått gå själv. Så nu gav vi upp, Pippi fick gå tillbaka till lösdriften och Lucky fick gå in i "tanthagen" tillsammans med Keramik och Zorania. Det hela gick väldigt lugnt och fint till, de hittade varandra direkt och stod snart och käkade jämte varandra som om de aldrig gjort annat.
 
Kissekattungarna som fick flytta ut i sadelkammaren igår har fått en liten bebisvakt.. Panda håller stenkoll på dem såfort mamma Mys lämnar den ibland. Hon håller även ett öga övriga tiden också.
 
 
 
Allt som allt så blev det en heldag i stallet med trevligt sällskap och mycket tjöt.. T hämtade mej strax innan klockan sex, körde igång med maten direkt när vi kom hem, käkade tacos och myser med lite tända ljus och så. Nu kikar vi på film och tar det bara lugnt.
 
Imorgon blir det stallet tidigt igen, rida ut en sväng på finaste svart. Hoppas att alla skjutgalna dårar är på jobben elle något annat nyttigt..
 
Kram Sofia
 

Lördag kväll

Har lördagsmys tillsammans med hundarna i väntar på att pojken min ska komma hem.. Han jobbar hela dagen så jag har fått sysselsätta mej själv. Bland annat kör jag gourmemiddag bestående av nudlar med kycklingsmak. Har hela kylskåpet och frysen full med käk, men orkar inte laa något till bara mej själv.
 
Åkte med honom tidigt ut till stallet, hjälpte till att släppa ut pållarna, tog in Pippi så hon fick sitt morgonhö och burkmat inne i boxen. Lucky fick springa av sej nere på ridbanan en stund, den lilla överskottsenergi hon hade kvar var snabbt förbrukar och vi gick ganska länge och bara lekte i skritt efteråt, hon är så följsam min lilla häst.
 
På tisda får jag se min lilla valpsing igen. längtar redan dit! Fattar inte hur jag ska överleva till den 3 december, tur att jag har Panda och Dumle.. Annars hade det inte gått. Kommer ihåg hur mycket ja längtade efter att få ta hem Panda och då träffade jag ändå henne varje dag då jag hade hästarna där ute hos uppfödaren. Nu får jag nöja mej med en gång i veckan fram tills dess att hon är redo att lämna sin mamma.
 
Kram Sofia
 
 

Städning

Snacka om att jag är glad över att jag valde att stanna hemma idag och åka ut till stallet i eftermiddag istället, det har spöregnat i en timma nu innan det började klarna upp lite.. Själv har jag fixat och grejat här inne en stund, bl a sorterat bland hundarnas alla prylar. Allt låg i en enda röra i två olika lådor, inte lätt att hitta något då inte.
Konstaterade att mamsen får att göra med att sticka nya tröjor till PimPim för de Panda hade som liten kommer hon inte kunna ha då de är rejält uttöjda. Men det tror jag inte att hon klagar på..;) Annars är det inte direkt något som behövs, valpsele och minitäcke har jag kvar från när Panda var liten, men ett litet mjukt valphalsband får det bli till att köpa nytt.
 
Men nu tar jag en paus, har nån konstig jäkla kramp i höger arm, långt upp mot axeln. Är lite orolig för att det är det stora muskelfästet som håller på att bli inflammerat, får hoppas att det är något annat som går över snabbt.
 
Nu tänker jag sitta i soffan och dega nån timma innan jag tar tag i städningen igen.. Jag drar mej gärna för det då jag tycker att det är aptråkigt att städa.. Men vem tycker inte det egentligen?
 
 
 
Kram Sofia

Fredag

Jag la ner iden på att vara i stallet hela dagen i princip såfort klockan ringde imorse.. kroppen värker.. överallt!
Så det får bli en sväng ut i eftermiddag istället.. Stannar hemma med bägge hundarna och kör på med lite städ, tvätt och disk när jag orkar..
 
Tänker bjuda på lite fler foton på PimPim..
 
1 dygn
 
 
1 vecka
 
 
2 veckor
 
 
 
3 veckor
 
 
Pappa Puffen håller ett vakande öga när vi grejar med valparna..
 
 
Är hon inte helt underbar? Hon kommer bli supersnygg, precis som storasyster Panda.
Nu kommer jag nog inte träffa henne på ett litet tag, men när hon blir en 5-6 veckor kommer jag tvinga T att följa med mej ut och mysa valpis.. han har ju bara sett henne på bild än sålänge.
 
Kram Sofia
 

RSS 2.0