30 April 2013

Ja, så var det då valborg.. Hur många kommer vara snorfulla innan klockan nio ikväll? Inte jag, här slänger vi på en film och käkar chips o dip enligt bästa pensionärsanda till kvällen..;) Vi är bägge supertrötta och orkar inget annan, men en öl eller cider hade ju inte varit äckligt.
.
Dagen började tidigt, ut och släppa ut pållsen, sen in och slänga i sej lite frulle (vilket översatt till Fia-ätande betyder äta lika fort som alla andra, ni som känner mej vet att en sjösnigel äter fortare)..
Sen in till Jönköping, fick en tidig tid för att byta däcken på bilen.. Så himla smidigt att få det gjort inne hos Tony på däck och fälgcenter på Ljungarum.. Inte dyrt heller.
.
Sen körde vi affärerna i följande ordning, Eko, Holmgrens, Biltema, ÖoB och Hööks. Vi hade tänkt mathandla också, men vi backade på det när vi såg de smockfulla parkeringarna både utanför CityGross och Willys.
Så den handlingen kör vi imorgon påvägen hem från Fredriksdal istället.
.
Hemma igen käkade vi först lite och sen blev det lite vila till en film. Vaknade ca 15, ner till hagen och satte fart med staketet. Efter knappa 2,5h var vi helt klara och kunde öppna grinden från den gamla hagen för att släppa in dem i nya delen. Det var tokglada hästapållar som rusade in i nya delen och for sedan runt som två spjut och kollade in den nya hagen. Lustigt nog var det lill-prickan som hade mest eld-i-häcken, hon for runt och brallade som en fölunge. Man blir lycklig när man ser hur pigg och glad hon är..<3
.
Vi gick här och funderade över om de ska få vara ute inatt, men kom fram till att de får bestämma det själva. Lucky brukar vara duktig på att tala om när det är dags att börja sova ute/inne. 
.
Kram Sofia!

Låter fotona berätta..

17.27
.
17.28
.
17.33
.
17.35
.
Sammanfattning: Vilket jäkla väder!
.
Kram Sofia!

Inget bättre ännu..

Nej, jag mår fortfarande lika kasst som jag gjorde imorse. Tänkte att jag skulle försöka äta något snart och se hur jag mår efter det. Det enda jag har orkat innan idag är luncha hästarna och slänga på dem deras regntäcken, annars har jag varit helt passiv idag och det lär jag få fortsätta med om det inte vänder snart.
Tråkigt e va de e!
.
Kram Sofia!

Planerna inför veckan..

Måndag: Vila, vila, vila.. Jäkla skitkropp!
Tisdag: Jönköping, handla virke, foder, stängselmaterial och en massa annat. Sätta staket!
Onsdag: Tur till Fredriksdal och hälsa på mamsen. Hämta spån.
Torsdag: APL 16-21.30.
Fredag: APL 7-16. Bio på kvällen.
.
Och sen ska det självklart motioneras häst/hästar och hund. Planen är att köra igång Pippi väldigt försiktigt med lite tömkörning nu denna veckan!
Helgen vet jag inte hur den blir ännu, Tobbe jobbar så jag får roa mej själv..
.
Kram Sofia!

Ingen APL idag..

Nej, det blev ingen APL (praktik) idag.. Började må skit redan igår kväll, det fortsatte inatt så jag har knappt sovit och inte var det bättre nu imorse.. Så jag fick vackert ringa och meddela att jag inte kunde komma idag..=/
.
Så det blir vila för mej, så typiskt när det är sol och fint.. Jag vill rida och gå långa härliga skogspromenader med hundarna jue! Skit! Men kanske piggnar jag till tills imorgon redan om jag har turen på min sida..
.
Panda imorse när vi släppte ut hästarna..<3
.
Hundträffen igår blev riktigt lyckad och även om vi inte blev jättemånga (6 hundar och 8 människor) så hade vi jättetrevligt och det var gott om andra hundar där så alla fick leka av sej ordentligt. Det var bara lill-Panda som var lite olycklig, en stor husky kom in och skulle jaga (leka) henne, så hon gömde sej bakom matte som fick skydda henne. Turligt nog var huskyn snäll, bara lite trögfattad, men förstod att hon ville vara ifred efter ett tag och ett par tillsägelser från matte. Vädret var underbart och alla var nöjda och glada. Dumle fick gå långpromenad och titta på alla djuren och hitta alla små tänkbara sidovägar tillsammans med husse och han hade skött sej jättefint! Det är ju det han behöver träna på, hundmöten och sköta sej även i koppel. Att socialisera med andra hundar är inga problem.. Han är alltid vänlig och vill leka..
Bägge var supertrötta när vi kom hem och sov gott resten av eftermiddagen.
.
Vid 19.30 stack vi iväg och hämtade nytt hösilage. Sen fixade jag stallet efter och när jag kom in hade Tobbe börjat med tacos. Så det blev tacos och filmen Avatar innan det var dags att plocka in fröknarna häst för kvällen.
.
Kram Sofia!

Hundträffen igår 28/4-13

Alla hade en trevlig dag och detta kommer vi absolut att göra om!
Bjuder på lite foton tagna under dagen, klicka på dem för större format!
.
.
Kram Sofia!

Så var dagen strax slut..

Ska dra på mej ett par strumpor och lite ytterkläder och leta mej ner till hästarna i mörkret. Gissar på att de står vid grinden och undrar vart matte och husse är någonstans. Det är ju dags för kvällis ju!
.
Hela kvällen här har varit lugn, har badat Panda och kammat igenom Dumle. De är slöa mina dogs och hade nog hellre sovit, men lite fina måste de ju vara inför imorgon..=)
.
Så nu säger jag God Natt från mej i Axtorp, så ses vi imorgon igen!
.
Kram Sofia!

En riktig latmask!

Usch vilken latmask jag har varit i eftermiddag.. Jag hade alla planer på att gå ut när jag hade vilat en timma och börja med staketet. Men sen ville inte vädret klarna utan det fortsatte vara grått och blött.. Och när det väl slutade regna så ville inte solen komma fram, råkade då slänga ett öga på termometern, ynka +4,5 grader, kallt som sjutton ju! Så då kände jag mej lite gnällig och slängde på en film när jag hade varit nere och eftermiddagsfodrat damerna.
.
Imorgon ska ju vädret bli kalas så jag funderar på att sätta lite fart med staketet innan det är dags att göra sej iordning för att åka till hundträffen i Jönköping. Konstigt nog går ju det mesta lite lättare med lite sol i nacken.
.
Kram Sofia!

WTF hagel!

Den klarblå himeln med den underbara värmande solen byttes på några sekunder mot en helgrå himmel som spottade hagel stora som golfbollar (överdriver bara lite).. Temperaturen gick från +10 till +3 på några minuter. Fick skynda ner till hagen och slänga på regntäckena på en förvånad Lucky (vadå, täcke!?) och en upprörd Pippi (vart e mitt täcke, jag blir blöt!!)..
.
Tobbe hann göra klart nästan hela trappen innan himlen öppnade sej, det blir så jäkla snyggt. Ska knäppa ett kort sen så ni får se..=) Jag är supernöjd! Han e duktig min karl.
.
Vi fikade lite innan det var dags för Tobbe att åka och jobba ett par timmar, på sin lediga helg.. (mummel, gruff)..
Jaja, får roa mej själv tills han kommer hem helt enkelt. Om det bara klarnar upp tar jag och hundarna en tur ner till beteshagen och börjar med staketet till den nya delen. Det är på tiden nu, vill få det klart så de kan gå över där nu till månadsskiftet. Så den första delen får en chans att vila så det börjar växa lite där.
.
Annars blir det lite innemys med dogsen och kissekatten nu tills vädret bestämmer sej för att bli bättre..
Fick nästan tvinga ut Panda när hon skulle kissa innan, hon stannade i dörröppningen och tittade på mej precis som att "det är lugnt matte, jag kan hålla mej ett tag till".. söthunden..<3
.
.
Kram Sofia!

Detta gjorde jag klart igår..

Jag upptäckte att jag hade ingen bra förebild på det här hörnet av trädgården, men förra året gick det vildvuxna ända ut till där jag står när jag har tagit detta kortet, det var alltså midjehögt med gräs, sly och buskar ända ut till tomtgränsen..
.
Igår 2013-04-26
Nu ska det bara på gräsfrön och lekablocken + tegelstenarna ska väck. Här ska det bli en sittbänk.
.
.
Kram Sofia!

Foton från igår.. (26/4-13)

Dumle vaktar högt älskade pinnen..
.
Panda försöker fjäska till sej pinnen..
.
Just pinnar från det trädet är hårdvaluta!
.
Min pinne!
.
Håller koll neråt vägen..
.
Utkiksposten från trappen..
.
.
.
.
Söt som socker..
.
Solar tillsammans med matte..
.
Den lilla är också i närheten..
.
Kram Sofia!

Härlig morgon!

Jag och Panda har precis kommit in efter en morgon ute i solen.. Panda har nu slocknat i mitt knä och verkar helnöjd över det. När jag skulle ut och släppa ut imorse så verkligen slog solen emot mej när jag öppnade ytterdörren, bestämde mej där och då att jag skulle ta en tidig skogstur på mitt fina hjärta..
Vi var ute en timma och travade mycket, blev även ett par galopper. Lill-Panda var naturligtvis med och fick springa mycket.. Men inget gnäll från henne, hon verkar knappt berörd av farten. Min lilla superhund..<3
.
Väl tillbaka hemma efter lite mer än en timma så släppte jag ner Lucky i hagen, ställde Pippi utanför stallet och körde en rejäl genomborstning på henne. Hon har fått nåt skorv i pälsen som dock verkar läka av sej själv. Men jag pillade försiktigt bort en del av det skorviga, tänkte smörja lite först.. Men huden är mer oljig än torr så lät det vara.
Får hålla kik på det ett par dagar nu.
.
När sen Pippi var nere i hagen igen så fixade jag mockning och foder, så är allt klart till kvällen. Sen blev det frukost i solen på trappen tillsammans med Tobbe.
.
Dumle läker fint och såret är idag mycket mindre rött och lite mindre svullet. Så det går åt rätt håll!
.
Kram Sofia

Att man kan bli så trött av frisk luft..

Trött är jag.. som sjutton, hade lätt kunnat lägga mej i soffan med en film och sova ett par timmar nu..
Har varit ute större delen av eftermiddagen och grejat i trädgården, hundarna har varit med mej hela tiden och hittat på grejer. Så de sover gott härinne nu, tänk att man kan bli så trött av frisk luft..
.
Ikväll är det premiär uppe på Sägnernas Hus och många jag känner ska dit, det hade varit skoj att åka dit, men eftersom Tobbe jobbar så måste jag vara hemma med Dumle och hålla koll på honom. Men det är ingen katastrof, jag har det rätt mysigt här hemma också, tillsammans med vovvarna..=)
.
Tog lite foton innan, men orkar inte ladda av och redigera dem nu så de kommer förmodligen inte förrens imorgon..
Börjar dock bli lite småhungrig så det får nog bli lite käk snart. Sen ska jag samla lite energi och gå ut och longera Lucky.
.
Kram Sofia!

Dags att göra lite nytta ute!

Nu har jag pluggat färdigt för idag, första delen av Vård och Omsorg är fixat, bara prov kvar. Ska boka in det såfort jag fått resultatet på Specialpedagogik provet, är det någon del jag behöver göra om så gör jag det samtidigt.
.
Tänkte slänga på mej lite tåliga kläder och bege mej ut i trädgården en sväng, fortsätta på det jag började med igår.
Dogsen får naturligtvis gå med ut, sen tar vi en promenix hade jag tänkt. För Luckys del blir det lite longering idag.
.
Bjuder på lite foton från igår, när vi var ute i skogen.. Min fina jätteponnie fick bära runt på Alice medans Panda sprang lös och Dumle, glad som en raket på valborg for runt med mej hängandes i kopplet.
.
   
   
 
.
Kram Sofia!

Fredag

Redan fredag..
Veckan har gått jättefort tycker jag, men det har varit lite att göra nästan varje dag, det gör mycket.
Men idag är en lugn dag, Tobbe jobbar kväll och sover fortfarande då han kom hem strax innan elva igår.
Vädret är grått och trist, men inte speciellt kallt och än sålänge blåser det ingenting. De har sagt regn, men inga droppar än sålänge.. Så hoppet lever kvar om en regnfri dag!
.
I övrigt tänkte jag försöka plugga lite idag, min högerhand (fingrarna) har gått ut i strejk och värker och är inte nådigt svullen, men skulle gissa på att vädret har lite att göra med det.
.
Natten har varit lugn, likaså dagen igår. Dumle verkar inte speciellt brydd över att han blivit av med kulorna. Han är som han brukar, sover, äter och leker som vanligt. Såret var igår kväll fortfarande svullet framtill, men såg finare ut baktill än det gjorde i onsdags.
.
.
Kram Sofia!
 

Livet blir inte mer spännande än man gör det!

Här har vi hunnit med en del under förmiddagen. Började dagen som vanligt med att släppa ut finaste hästarna och ge dem hösilage i hagen. Sen in och tänkte ta en dusch för att vakna till det där sista. Tanken var ju att vi skulle åka in till Jönköping också, men Tobbe har sovit så jäkla dåligt sista delen av natten så vi bestämde att en tur till Mullsjö fick räcka idag. Skulle ge Dumle hans medicin och stoppade ner den i en falukorvsbit som vanligt, han brukar alltid svälda hela biten nästintill hel och aldrig har det krånglat. Tror ni inte att tabletten lyckas trilla bort när han har falukorvsbiten i munnen och naturligtvis är Panda supersnabb fram och snor det, lilla skitungen.. Just det vi tränade på igår, att hon inte ska ta grejer bara för att de trillar på golvet för man vet aldrig vad man tappar.
.
Så det blev till att ringa till Falköpings Smådjursklinik såfort de öppnade bara några min senare och fråga hur farligt det var. De blev oroliga och beredde oss på att vi skulle eventuellt behöva åka in med henne så hon skulle få medel och kräkas då hon fått i sej mer än 3 gånger dosen för hennes vikt.. De skulle ringa giftinformationscentralen och dubbelkolla, vilket de gjorde och återkom sen till mej. Snacka om några nervösa minuter. Sen ringde de då, tester hade gjorts på 3 gånger dosen 2 gånger på en dag så det ska gå bra, men vi fick order om att hålla noga koll på henne och se till att hon drack ordentligt och endast små portioner mat. Så hon fick endast några pyllor till frukost och vatten på maten och det slank ner utan problem. Nu är klockan strax två och hon mår fint, så det hela slutade bra, tack och lov..<3
.
Vi har hunnit med en vända i trädgården, Tobbe har skruvat trapp och jag har flyttat bort några av lövhögarna till där vi brukar elda, börjar bli fullt nu så det är snart dags igen.
.
I eftermiddag kommer Anna, Alice och gissningsvis lilla Ida hit igen.. Blir lite fika och tjöt, plus en sväng i skogen med Lucky och Panda!
.
Kram Sofia!
 

En sväng till Mullsjö...

Dumles knark uthämtad och första tabletten slank ner så lätt med lite falukorv, han tugga inte ens utan svalde alltihopa helt..
.
Nu blir det vila en stund då mitt huvud tyckte att lite huvudvärk var en bra ide, det tyckte inte jag. Kanske ska jag kolla klart på filmen jag började på innan. Stallet tar jag lite senare, håller fast vid hoppet att det ska sluta regna och klarna upp först..
.
Kram Sofia!

EFIT

Har varit med om utmaningar i EFIM (Ett Foto I Timmen) innan och nu hade jag blivit utmanad att göra detta i bloggen också. Har valfri dag att göra det på och det lutar åt imorgon torsdag. Samtidigt vore ju söndag en skoj dag också, iom hundträffen och så, då kommer det säkert tas en himla massa foton.. Kanske tar jag bägge dagarna, vem vet!
.
Kram Sofia!

En endaste kvar..

Ibland ska man ha lite tur också, ringde apoteket i Mullsjö innan, en endaste liten förpackning av Dumles medicin hade de hemma, så bad de lägga undan den direkt..=)
.
Här hemma är det fortfarande lugna gatan, varit nere och lunchat hästarna som samtidigt fick på sej sina tunna regntäcken, då de lovat ruskväder hela eftermiddan till kvällen. Kom ett par droppar när vi gick upp igen jag och hundarna, men sen har det inte kommit mer, men grått är det allt..
.
Kram Sofia!

Lugnt och skönt..

Här hemma är det lugnt och skönt, synd bara att man måste sitta inne när det är så fint väder ute, men det är det värt. Vill inte lämna min hårboll och han får inte ligga ute och riskera att få smuts på såret.
Han är lugn som en filbunke och sover mest, sträcker på sej lite och ser ganska nöjd ut. Han kom och la sej jämte mej för en stund sedan och vände upp magen, såg att han hade som lite värmeutslag jämte op såret, antagligen för att han är rakad där och hud ligger emot hud där han i vanliga fall har päls, han var salig när jag kliade lite försiktigt och såg mer än nöjd ut.. Lille killen, måste vara jobbigt allt det här.. Men som tur är så tar han det hela med ro..<3
.
.
Panda sover också efter att ha pryglat leksaker en sväng på morgonen. De måste få sin dagliga dos varje morgon och kväll, annars kan de ju tro att de har något att hävda menar jag..;)
.
Nehe, om man skulle ta tag i det där med frukost kanske?
.
Kram Sofia!

Tratthataren Dumle..

Natten har varit väldigt lugn, Dumle har sovit som en gris och han har fått slippa tratten.. Imorse när han piggnat till ville han dock slicka på såret och då satte jag på den igen, men det var inte lönt, full panik och slår omkring sej så han slår huvudet i allt möjligt, emellan det står han helt stilla och vågar inte röra sej och ser skitstressad ut.
Utan tratten är han helt lugn, piper lite, men det spänner väl lite i såret som var ganska svullet nu på morgonen, vilket det kunde bli sa dom. Så han får vara utan tratt så får vi passa på honom hela tiden helt enkelt. Så får vi ha tratten så lite som möjligt, vägrar ha en superstressad hund nu när han är nyopererad, det är inte humant när jag ändå är hemma och kan säga till honom om han försöker slicka på såret. Imorgon ska vi in till stan, då får vi försöka ha tratten när vi handlar eller så får en av oss stanna i bilen med honom medans den andre handlar.
Man får göra lite speciallösningar nu ett par dagar tills det inte är någon större katastrof att han slickar lite på såret.
.
Just nu är det strålande sol ute och trots att det var blygsamma +5,5 när jag släppte ut hästarna vid sju så kändes det att solen värmde på rejält redan. Tråkigt att det ha sagt att det ska börja regna runt 13-tiden och hålla på hela eftermiddagen och fram till kvällen. Men de har ju haft fel förr så hoppas kan man ju alltid.
.
Kram Sofia!

Så var han då hemma igen..

Så var vi hemma igen.. Med en väldigt trött Dumle.. Han hade varit så duktig, personalen gillade honom väldigt, de tyckte att han var så snäll och go, hade viftat på svansen hela tiden.. Min nalle..<3
Men kragen gillar han inte, så får se hur vi kan få till det för att den ska sitta kvar. Han hade till och med börjar pilla bort sin kanyl som satt under en rejäl bandagering i buren, men Dumle är ju en pillig hund så han brukar lyckas med det mesta..
.
Nu ska vi bara ta det lugnt resten av dagen, jag hade tänkt ta en ridtur men får nog hoppa det trots att solen kommit fram, det blåser halv storm ute och jag är inte så sugen på att få en gren i huvet.
.
Nallen hos veterinären innan vi lämnade honom på morgonen.. Gör ett sista försök att fly..
Trött kille som kämpade tappert att inte somna..
.
Kram Sofia!

Är och lämnar Dumle hos veterinären..

.
Kram Sofia!

Vem var smarthuvudet som!?

Jag lyckades med den smarta bedriften att glömma hästarnas regntäcken nere i hagen igår när jag tog in dem, jag plockade ju av den under eftermiddagen när det klarnade upp. Klart kan man inte säga att det har varit inatt, det har regnar större delen av natten så de är väl lite lagom dränkta nu.
Eftersom vi ska åka med Dumle så valde jag att lämna dem inne med sin frukost så får jag leta fram extratäckena när vi kommer tillbaka. Kände att jag hade ingen koll på vart de ligger just nu..
.
Tycker att det är så tråkigt att det bara måste regna lite varje dag, kollade prognosen framåt, minst en liten skur varje dag..
.
Kram Sofia!

Såhär på kvällen..

Tänkte alldeles strax ta mej lite kvällis, macka med tomat och the.. Det är inte dumt såhär en måndagskväll. Dumle är lite surig på mej, jag har ställt undan hans matskål och han går och puttar på locket till hundmatstunnan hela tiden. Men han ska få käk när han kommer hem imorgon från veterinärer. Vi åker och lämnar honom strax efter åtta och hämtar honom efter lunch. Vi skulle bestämma gå-hem tid med veterinärerna imorgon när vi lämnar in honom.
.
Nu borde det inte vara jättelångt kvar innan Tobbe kommer hem heller, så kan vi plocka in pållarna för natten. Tanken nu är att from 15 maj ska de gå ute, eller ja, det kommer ha lösdriften att gå in i när de behöver. Men det ska bli skönt att ha dem ute. Nu hoppas vi bara på riktigt fint väder också!
.
Kram Sofia!

Nöjd med att jag gjorde allt klart!

Det blev en liten ridtur idag också, var inte ute sålänge, men red på desto mer istället. Så när vi kom tillbaka hade vi varit ute i 50 min. Panda var med hela vägen och var ganska trött när vi kom tillbaka.
Lucky är så fin just nu, vi bara stämmer så perfekt, jag behöver knappt agera, det är som att hon läser mina tankar. Vi har alltid funkat bra ihop jag och min lilla häst, men vissa tidpunkter är det som om det där lilla, lilla, lilla extra sätter in och en sån känsla har jag just nu... Underbart!
.
När Lucky var nedsläppt och tjejerna fått eftermiddagskäk så kände jag att jag bara ville gå in och vila, men tvingade mej själv att fixa mockning och foder också. Så fick Dumle vara med en sväng ute och springa av sej..=) Och visst var det lite segt, men jag känner mej nöjd och är glad att allt redan är klart, nu kan jag ta det lugnt resten av kvällen och bara släppa in dem sen ikväll..
.
.
Kram Sofia!

Så trött att ögonen går i kors..

Idag har jag knappt gjort något nyttigt alls. Panda väckte mej vid 05.30 imorse och jag gick som i en dimma upp ur sängen och lyckades på något sätt få på mej både vanliga kläder och ytterkläder.
Gav hästarna frukost inne och när Panda var klar så vinglade jag in igen, somnade nog innan jag hade fått ner huvudet på kudden ens.
.
Sov som en stock igen om väckarklocka och allt, men strax efter halv nio vaknade jag till liv igen och kom upp, tog med mej Panda ut och klädde på hästarna sina regntäcken. Ruggigt väder idag igen.. blä för det! När jag var klar med detta gick jag in och varje steg kändes som om jag vägde 400kg.. minst!
Tobbe hade plockat fram frukost och jag fick på något sätt i mej både the och två mackor.
Kände att jag började vakna till och gjorde mej iordning. Var tvungen att besöka skolan idag så när det var gjort åkte vi och hämtade gallerkärran och efter ett besök på ByggMax så begav vi oss hemåt igen.
.
Gick in och bäddade ner mej i sängen och tänkte att jag skulle vila lite, läste ett par blad i min nya bok, men slutade när jag upptäckte att jag hade läst tre sidor men inte fattat ett skit för att jag var så trött att ögonen nästan gick i kors på mej. Så med Panda vid min sida somnade jag som en stock och sov supergott ca en timma. Vaknar sen av att min underbara sambo kommer in med lite lunch till mej innan han behöver åka till jobbet. Så efter att jag ätit så masade jag mej upp. Hästapållarna behöver också lite lunch...
.
Jag har inte så många måsten idag, ska bada Dumle och klippa hans klor, får inte glömma att plocka bort hans matskål runt klockan 17-18, han får inte äta innan operationen imorgon.
.
Det är skönt med hundar som inte har något emot en dag i slöhetens tecken..;)
.
Kram Sofia!

Foton från igår..

Min lilla fis var ju med till Skövde hela dagen igår och nog hittar kameran henne fort..;) Fotona jag tog på de i laget som red ligger på lagets Facebookssida..=)
.
.
.
Slappar lite mellan klasserna..
.
.
.
Panda och kompisen Honda..
.
Vilar tassarna mitt bland folk, hästar och andra hundar vid framridningen..
.
Slappar vid framhoppningen..
.
Slappar vid transporten..
.
Söt vid fikat (matte har Ballerinakex i handen)..
.
Har konstaterat att min hund har inga problem med att sova vart vi än är!
.
Kram Sofia!

Som en klubbad säl..

Ja, det är precis så jag känner mej just nu. Kroppen skriker efter vila och sömn, helgen har varit skitkul, men påfrestande på min kropp som redan är mer kass än vanligt för tillfället. Men en lite lugnare dag imorgon så ska jag väl snart vara på banan igen.
.
Det blev en lång dag uppe i Skövde, men jättekul! Det gick helt okej för laget och bäste ryttaren slutade totalt trea..=) Nästa omgång är i Götene. Hade kameran med mej hela tiden och en hel del bilder blev det knäppta.. Självklart var även Lill-Panda med hela dagen..<3
.
Imorgon blir det en tur in till Jönköping, ska upp till skolan, sen ska vi till bl a ByggMax.
På tisdag åker vi till Falköping med Dumle tidigt på morgonen, sen får vi hämta honom någon gång efter lunch, så imorgon är hans sista dag som hane.
.
Kram Sofia!

Så var vi strax iväg igen..

Ja, hör sitter vi redo och taggade för en dag i Skövde med hopplaget.. Fast idag var Panda trött och ja var den som var mest taggad, en dag i soffan framför film med ostbågar hade nog funkat lika bra för henna känns det som..;) Men stora kameran är med och extra batterier nerpackade, vädret är kalas så det kommer bli en kanondag, det är jag säker på!
.
Väntar just nu på att bli upplockad av Veronica, sen ger vi oss av!
.
.
Kram Sofia!

Foton från idag..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kram Sofia!

Härlig dag..

Har parkerat mej framför datorn en stund nu, ska bl a ladda av korten jag tog innan. Jag hade med mej kameran till Jönköping, men den blev kvar i bilen.. Inget ovanligt när det gäller mej iofs.
.
Det blev en sväng till Jönköping med Mathilda, Loke och Älton..=) Lill-Panda tog promenaden från parkeringshuset till Rådhusparken med ro, men väl i Rådhusparken skällde hon nästintill konstant i 15-20 min, sen blev hon tyst och bara betraktade de andra. Vi testade på lite agilityhinder, vanligt hopphinder och slalom. Snäll som hon är hoppade hon snällt över och gick emellan pinnarna, bara man får godis och mattes kärlek efteråt kan man ju göra vad som helst..;)
.
Blev väldigt positivt överaskad att hon fattade sånt tycke för lille Loke, låg och mös i hans barnvagn en lång stund medans han drog henne i kopplet och grejade med hennes päls, men missnöjd såg hon inte ut.
.
.
Det blev en tur till Max innan vi rullade hemåt, Mathilda var en ängel och körde mej ända hem till Sandhem..=)
.
Kände inte alls för att vara inne när jag kom hem så jag gick först ner till pållarna tillsammans med hundarna och gav hästarna lite käk. Sen drog jag fram ett av Pippis täcken och bredde ut på gräsmattan där solen låg på, tog ut några böcker och kameran och satte mej. Tog inte lång stund innan Dumle hade lagt sej jämte och krävde kärlek.. Han är underbar min hårboll..<3
Panda kröp strax upp jämte och somnade gott hon också..
.
 
.
Men nu började jag känna att ögonlocken började bli alldeles för tunga och med Dumles tunga andetag jämte mej hade jag strax somnar om jag inte hade gått in. Så in med mej, mina prylar och hundarna. Panda skuttade upp i sängen och somnade bums och Dumle kröp upp i sin fotöj och såg väldigt nöjd ut.. Panda som klämde sin tass olyckligt idag har fått den omskött och tack och lov ser det jättefint ut, hon är lite öm om man klämmer, men springer på den som vanligt.
.
Nu blir det till att ladda inför imorgon, då ska jag med hopplaget till Skövde för första tävlingen.
Det ska bli jättekul! Och denna gången ska kameran inte stanna i bilen!
.
Kram Sofia!

Morrn!

Ja, morrn på er! Har ni sovit lika dåligt som jag har gjort..?
Våran katt har lekt hela-havet-stormar hela natten och tror ni då att Panda har sovit?
Svar: Nej! Hon har fart upp och ner i sängen som en jojo och naturligtvis skällt till varenda gång hon har gjort en rivstart. Så strax efter sex gav jag upp, klädde på mej och tog med mej hunden ut, släppte ut hästarna som såg lite förvånade ut över att matte kom så tidigt och släppte ut dem, men de klagade inte.
.
Kröp ner i sängen igen, Panda kröp upp jämte mej och la sej på sin vanliga plats på min andra kudde precis i ansiktshöjd på mej. Vi ska eventuellt in till Jönköping idag på Hunden i City och jag hade tänkt att bada henne igår för hon är mer gul än vit, men orkade inte. Men nu när hon låg så nära kände jag att hon luktade inte speciellt gott heller, så strax innan halv åtta gick jag upp igen och ställde den lilla hunden i duschen, hon gillar verkligen att bli duschad, står med slutna ögon och njuter av varmvattnet.. Sötnosen, tur att hon gillar att bli ren lika mycket som hon gillar att skita ner sej..<3
.
Sen har jag kommit på bästa sättet att väcka en trött karl på morgonen, du släpper helt enkelt upp en 4-kilos liten nybabad fluffboll i sängen och låter den sen skaka sej ett tiotal gånger. Garanterat lyckat resultat, humöret på den nyväckte kan jag dock inte lova är glatt..;)
.
Underbart att mötas av det här nu på morgonen!
.
Kram Sofia!

Här sitter jag och knaprar ostbågar..

Ja, det är till att gotta sej lite extra ibland.. Och när jag är färdig med min blogguppdatering blir det en sväng in till soffhörnet och leta fram någon bra film. Panda och Dumle har däckat i sängen redan.
.
Idag har vi hunnit med en sväng in till Jönköping, upp till skolan. Sen handla lite.
Hem och käka lite lunch och sen ut en sväng i skogen med Lucky, 50 min blev det idag.. Så gott att underlaget är så pass bra att jag har kunnat börja trava henne, men man får passa sej för vissa vägar, de är livsfarliga. Man trampar igenom jättelätt nu när tjälen släpper, så det gäller att hålla koll vart vägen håller och vart den inte gör det.
.
Kram Sofia!

Det här hände ju också igår..

Grannen var här med sin lastare och hjälpte till att börja jämna till marken på andra sidan uppfarten, det är ju mycket tomt där som aldrig ena blivit använd, då det har varit så extremt igenvuxen, det har vi gallrat bort och nu ska marken planas ut, bli i två nivåer och sen på med ett lager matjord och lite gräsfrön på det.. Så ska det nog bli fint där också!
.
.
.
.
.
.
.
Kram Sofia!

Jäkla skitdag!

Ja, det är vad det har varit idag, en jäkla skitdag!
Den började skit och fortsatte skit så jag gav fan i allt och satte mej framför datorn ett par timmar och tjurade, sen gav jag upp när jag började få för ont i mina händer och satte igång en film istället. Har varit ute med hundarna några gånger plus lunchat hästarna, annars har jag inte gjort ett skit idag.
.
Hela morgonen och förmiddagen har det regnat och blåst, var nästan så jag fick bära ut Panda när hon skulle kissa vid 11-tiden. Fick gå ner till hästarnas boxar så hon fick kissa där för hon ville bara in igen och jag håller med henne, hade jag inte behövt hade jag inte gått ut alls idag. Den enda som inte verkar bry sej om att det står spön i backen är Dumle, inget väder är dåligt väder om man är en schäfer!
.
Men nu skiner äntligen solen igen och det gör mej betydligt gladare, om nu bara blåsten kunde avta, de har till och med gått ut och varnat för kraftiga vindbyar idag och det har vi verkligen fått känna av.
.
Nu är det nedräkning inför Dumles kastrering, hans sista dagar som riktig karl.. Haha, sen blir han en det, eller en hen som det så fint heter nuför tiden. Men jag tror inte att det kommer bli någon större skillnad på honom, mer än att han inte kommer bry sej om löptikar, han är ju en soffpotatis redan så det kan väl knappast bli värre. Men det vore skönt om han kunde lägga på sej lite mer, han är ganska fin i hullet nu, men det är alltid en snäv balansgång med honom mellan normalhull och underhull.
.
Tog faktiskt av hästarna deras täcken nu när jag var nere och lunchade, det ska komma mer regn framåt sena eftermiddagen/kvällen, men då får jag väl gå ner och slänga på dem igen. Vill att de ska få gå utan så mycket som möjligt..
.
Nehe, jag tror jag återvänder till mitt soffhörn igen..
.
.
Kram Sofia!

Foton från igår..

Lucky
.
.
Pippi trött i solen..
.
Eftermiddagskäk..
.
Börjar få lång man nu..<3
.
Hittade Pippis kliställe..
.
Attans spikar, men snabbt fixat med hjälp av en flat sten..=)
.
Kram Sofia!

 

Hööks

Hittade lite grejor på Hööks som såg intressanta ut!
.
Flytväst till Panda, vilket jag känner är ett måste om hon ska med ut i kanoten och när hon ska börja följa med till sjön/havet, hon är så liten så det går fort för henne att följa med vågorna ut annars..
.
1. En ny "godisboll", då Dumle dödade den gamla.. 2. Ser ut att låta även Dumles hårthänta lek. 3. Reflextäcke till Panda, synd bara att det är rosa. 4. Midjebälte att fästa kopplena i, slipper jag knyta dem runt midjan!
   
.
Pippi vill ha ny grimma och sen hittade jag ett supersnyggt täcke på rean, synd bara att det är 400g, så tjockt kommer jag aldrig att använda på henne.
.
Kram Sofia!

Gjort lite nytta nu ialla fall!

Har en upprörd liten Panda på axeln, hon står med bakbenen på min axel och frambenen på ryggstödet till kontorsstolen.. Hon är inte alls nöjd för tillfället, grannen är här och hjälper till att plana ut på framsidan där det har varit berg och dalbana tidigare, tanken är att det ska bli fin gräsmatta. Detta har ju inte Panda godkänt och får ju inte heller vara med ute och kika, då blir hon surig!
.
Jag och hundarna tog en sväng ner på stora fältet tidigare och tränade lite, halvtidspaus nere vid lilla bäcken så de fick svalka sej lite, Dumle plumsar ju glatt i, Panda gillat vattnet men går i lite mer försiktigt än vad den stora drummeln gör och hon gillar inte när han plaskar omkring och skvätter vatten på henne..
.
Sen gick jag ner och hämtade Lucky och gjorde henne iordning, blev lite longering för henne idag, det blåser ju halv storm ute och jag är inte så sugen på att få en massa skit i ansiktet när jag rider i skogen, eller i värsta fall en pinne eller något. Hon jobbade fint men var lite väl pigg i början, men efter ett par pip, några tjuvrusningar efterföljt av några bockningar lugnade hon ner sej och såg himla nöjd ut, bushästen..
Drog av Pippi en massa päls när jag släppte ner Lucky i hagen igen, jäklar vad den lilla ponnyn fäller, är det bara lite varmare en dag och inte blåser så mycket ska jag bada henne, hon har kliat sej i svansen och på rumpan nu igen så hon kliar nästan hål på sej själv.
.
Nu ska jag vila en stund innan jag fixar mockningen, sen se om jag kan övertala mannen att åka och köpa pizza eller något annat gottigt ikväll.
.
Kram Sofia!

Eftermiddagsuppdatering från mej..

Här sitter jag och slöar till, börjar väl bli smittad av mina hundar som har tillbringar dagen åt att sova, sova och sen sova lite till.. Lata djur idag helt enkelt. Det var mer fart på hästarna när jag var nere och lunchfodrade vid 12.30.
.
Hade tänkt göra en massa på förmiddan, städa, diska, mocka, rida.. Har inte gjort något av det, har matat häst, rastat hund och pysslat med lite olika grejer på datorn. Så det får bli lite mer ordning nu i eftermiddag helt enkelt.
.
Underbart fint väder är det ute, termometern visar just nu +14.2, inte lika varmt som igår, men helt godkänt ändå. Det är lite tråkigt att det ska till och blåsa en massa bara, men det hjälper ju till att torka upp iofs, men det är lite tråkigt att man ska behöva binda fast allt som ligger ute för att det inte ska blåsa iväg..;)
.
Blev så himla glad igår när jag red förbi dammarna på hemvägen, såg två vackra svanar sakta vanka över den biten is som finns kvar och sakta glida ner i vattnet. Såg inte ut som vanliga svanar och kan ha varit sångsvanar har jag konstaterat efter lite googling. Eller så såg jag helt enkelt dåligt.. Jag hoppas att de tänker stanna hela sommaren och kanske till och med få smått där, då ska jag absolut ta en promenad upp dit med kameran i högsta hugg och få lite vackra foton på dem..
.
Kram Sofia!

Ivory, Black and Dodgerblue = sant!

Eller?
Vad tycker ni om nya färgtemat?
.
Kram Sofia!

Det finns hopp..

.
Kram Sofia!

Nytt färgtema i bloggen..

Jag vill ha något vårigt, somrigt.. Något uppiggande och glatt! Är trött på de mörka färgerna nu!
Så in med förslag, vilka fäger ska jag välja?
.
.
Kram Sofia!

Onsdag

Blev inget skrivet igår, vaknade tidigt och släppte ut hästarna och rastade hundarna. Sen in och dog ett par timmar i sängen, vaknade inte förrens Panda väckte mej strax innan tio. Var så vansinnigt trött, men masade mej upp ialla fall. Lite frukost och sen ut och pyssla trädgård. Tobbe skulle flytta sten och lyckades lägga en av dem väldigt bra på ena fingret på högerhanden, ringde vårdcentralen som tyckte att vi skulle komma in genast så det blev till att byta om och ge oss iväg. De ville först sy det, men bestämde sej för att vänta en dag och se hur det såg ut idag.
De tejpade ihop och satte på ett fingerskydd, sen åkte vi vidare in till Jönköping. Bytte Mimmi mot älskade Dumle så nu är vår stora hårboll hemma igen, det har varit jättemysigt att ha Mimmi ett par dagar men jag har saknat mitt monster..<3
.
När vi sen kommer hem käkar vi lite och vad tror ni Tobbe gör sen? Jo, han börjar gräva och greja med trappan, han som skulle ta det lugnt och snart hade ju såret på fingret börjat blöda igen, så jag gissar på att någon kommer få skäll av doktorn idag när han ska dit på återkoll, förmodligen anser dom att det bästa är att sy det ialla fall då han inte kan låta det vara.. Han är hopplös..
.
Idag vaknade jag strax efter sju, förmodligen har Panda försökt väcka mej men inte lyckats då det hade hänt en liten olycka på golvet, stackarn skämdes jättemycket.. Så ut och hiva ut hästarna i hagen och sen fick jag hjälp av Tobbe att köra ner vatten, i vanliga fall får man inte upp honom så tidigt, men nu skulle han ändå till jobbet så då får man passa på..;)
.
Köpte äntligen nya batterier till kameran igår, har glömt det varenda gång vi handlat, så det blev till att rasta den en sväng och Dumle har premiärbadade för iår igår, inte i nån sjö visserligen men i en rejäl bäck så jag anser att det räknas. Finns inget han älskar så mycket som vatten den grabben..
.
Här kommer lite foton från igår!
  
   
 
 
  
.
Kram Sofia!

Go kväll!

Hur har eran dag varit.. Här började den lugnt, släppte ut pållar imorse och sen fastnade jag framför datorn ett par timmar, men fick en hel del gjort.
.
På eftermiddagen kom Alice och vi tog en sväng i skogen med Lucky och Panda, Alice red och jag gick, 1h och 35min hade vi varit ute när vi kom hem igen.. Efteråt fick vi ett litet ryck och slängde ihop en kladdkaka som var lagom färdig efter lite tjöt. Så en trevlig fika/pratstund fick jag med fröknarna Qvist (Anna, Alice och lilla Ida).
.
Hästarna fick gå ute lite extra länge idag, så himla gott väder så det klagade inte. De stod inte ens vid grinden när vi kom ner i mörkret och skulle ta in dem, dock kom de farande kvickt när jag visslade på dem. Mina fina..<3
.
Imorgon kommer Dumle hem igen, har saknat min hårboll, men gid var lugnt och skönt det har varit här hemma med två lata tikar som anser att lite lek en 45 minuter x2 räcker, Panda har ju fått långpromenad också, men Mimmi som ska ta det lugnt och är lite tagen av dels operationen och dels sin medicin är mycket nöjd med att ligga kvar inne och snusa ett par timmar extra.
.
Nu blir det sängen för mej, eftersom vädret är så gott så åker hästarna ut klockan sex imorgon om Panda väcker mej den vanliga tiden. Lika bra så kan jag gå in och få en låååång härlig sovmorgon sen.
.
Kram Sofia!
.
 

Måndag

Redan ny vecka, helgen har gått alldeles för fort..
.
Panda väckt mej vid sex som vanligt idag, ut och rasta henne och Mimmi och ge hästarna lite frukost.
Sen in och sova en stund igen, innan det var dags för Lucky och Pippi att få komma ut och få frulle nr 2 i hagen, det har regnat en hel del inatt och överallt är det vattenpölar och Panda ska självklart springa i allihopa.
Nu är det sådär äckligt halka-och-slå-ihjäl-sej lerigt precis vid insläppet i hagen också.. blä!
Panda har kommit på hur roligt det är att klättra upp på saker, så såfort hon får chansen så klättrar hon upp på närmsta sten, stock eller jord/sandhög. Är man liten får man helt enkelt se till att komma högre upp.
.
  
 
.
Panda fick sej en välbehövlig avduschning utav ben och mage när vi kom in, det är hopplöst nu, räcker med två minuter ute så är hon sketen som bara den. Men det torkar nog upp snart..=)
.
.
Kram Sofia!

Tillbaka från promenaden..

Helt underbart varmt och skönt ute, jag mitt ägg tog ju på mej både jacka och mössa, jackan fick jag snabbt plocka av och knyta runt midjan, höll på att få värmeslag. Men jag behöll mössan på, rädd om mina känsliga öron och en öroninflamation är jag inte sugen på, hör dåligt så det räcker redan.
.
1h och 20min blev det i skogen tillsammans med Lucky och Panda.. Tog en runda vi inte gått på länge, nästan helt snöfritt hela vägen, superskönt!
.
Kram Sofia!

Såhär mitt på dagen..

Usch, jag blir så ledsen när mina vänner skadas eller såras på något sätt.. Man vill kunna skydda dem från allt sådant tråkigt, men tyvärr går det ju inte alla gånger..=( Det enda man kan göra är att finnas där när de behöver det.
.
Jag och Panda har precis varit nere hos Lucky och Pippi och gett dem lite lunchmat, passade på att dra av dem bägge lite päls, Lucky fäller inte speciellt mycket längre, men hon hade ju inte så mycket päls till att börja med.
Pippi däremot kaskadfäller och det går i princip att plocka stora handfulla tussar från henne utan någon ansträngning alls. Så hon fick sej en rejäl omgång med först piggeborsten och sen ryktstenen som avslutning.
Inget hon klagade på kan jag säga, men det såg ut som att jag hade dödat en vit kanin eller något på marken sen.
Och mina träningsbrallor som var svarta när jag gick ner var ganska snart stickelhåriga..;)
.
Termometern visar redan 11,1 grader i skuggan och det är riktigt varmt och skönt i solen, inatt ska det vara flera plus även på natten så det blir sussa utan täcke för Lucky, nu får det gärna hålla sej såhär, inga mer minus nattetid så vi kan bli av med den där envisa tjälen nån gång.
.
Kram Sofia

Härlig söndag

Precis avslutat frukosten och kikar nu på filmen Bröllopsfotografen..
.
Har sovit som en liten gris inatt, vaknade till en gång när Mimmi blev lite arg på lill-Panda, förmodligen hade Mimmi krypit ner under mitt täcke medans Panda var iväg och drack, sen kommer Panda tillbaka och försöker göra samma sak... vilket inte var så populärt hos fröken terrier.
.
Imorse blev det en liten promenad innan jag släppte ut hästarna i den grå morgonen, sen in och ner under ett täcke i soffan med lite gottis frulle. Hundarna fick lite frukost och Mimmi sitt "knark", sen somnade de gott i varsitt soffhörn.
.
Tanken är att pyssla lite ute idag, kanske får jag med mej mannen på en liten promenad med hundarna och Lucky.
.
Kram Sofia!

Så va de kväller..

Ja, klockan är strax halv elva och det är snart dags att krypa ner under täcket.
Det kommer bli trångt i sängen inatt då Mimmi också är en under-täcket-hund..
.
Hästarna fick komma in lite tidigare idag, så strax efter halv nio traskade jag och Panda ner till hagen och plockade in damerna ifrån skitvädret.. De såg inte alls ledsna ut över att få komma in, ska strax gå ut och ge dem den sista kvällsmaten nu och passa på att rasta hundarna under tiden.
.
När jag kom in från stallet innan hade min älskling bakat scones och kokat ägg.. Så det blev lite kvällsmys med äggmacka och the till Star Wars i soffan.
.
Imorgon har de lovat fint väder så det ser jag verkligen fram emot..
.
Kram Sofia!

Iväg på ungkarlskollo!

Ja, Dumle är iväg på ungkarlskollo i Fredriksdal, det blir han och Hugo som får kuppa ihop nu fram till tisdag..
Under tiden har vi tant Mimmi här, hon återhämtar sej efter sin sterilisering. Panda och Mimmi har lekt fint ihop en stund, sen däckade de här och sover nu som små grisar. Tror det blir en del sovande för oss här också idag, ta igen lite av det vi har förlorat de senaste nätterna på grund av Dumles gnällande..
.
Kram Sofia!

Regnig lördag

Den här dagen verkar visst också bjuda på blött väder.. Inte ens +2 ute än.
.
Idag kommer mamsen och Stefan förbi en snabbis och hälsar på samtidigt som de hämtar släpkärran.
Beroende på hur Dumle beter sej nu under morgonen så gör vi eventuellt ett litet hundbyte, jag tar mammas nyopererade tik och mamma tar Dumle, så får han vara i Fredriksdal tills tisdag, om mamma står ut med honom så länge..;)
.
Har inga andra planer för idag, lite städning och vila.. Blir det något uppehåll emellan skurarna så blir det en tur med Lucky o Panda i skogen.
.
Kram Sofia!

Hanhund bortskänkes!

Om jag får tillbaka honom lagom till torsdag då det är dags att åka till farbror doktorn och plocka bort kulorna på honom..
Dumle har alltid varit världens snällaste hanhund, aldrig brytt sej speciellt mycket om löptikar mer än att han har sniffat lite och pussat dem på öronen.. men inte mycket mer. Men nu i förrgår slog det totalt över i huvudet på honom och han har sedan dess pipit, skällt, ylat och illvrålat plus flåsat konstant sedan dess..
.
Idag har det eskalerat ännu mer och det slutade med att jag ringde till Smådjurskliniken i Jkpg och frågade om det finns lugnande på apoteket som man kan köpa receptfritt till den stackaren så han slipper stressa så vansinnigt.
Blev lycklig när veterinären säger att vanliga Valerina Natt funkar alldeles utmärkt att ge honom, så nu har han fått det och nu väntar jag bara på att de ska verka fullt ut.
.
I övrigt så tar vi slappardag i soffan idag, Panda och jag är trötta.. Tobbe jobbar hela dagen, men förhoppningsvis kommer han inte alltför sent ikväll.. Det är fortfarande skitväder ute, men ingen regn än sålänge, bara äcklig blötsnö som ändå inte lägger sej.. Hade det regnat hade den sista snön försvunnit ialla fall.. Skit e vad det e!
.
Kram Sofia!

Jaha ja..

Detta mötte mej nu på morgonen när jag släppte ut hästarna..

Blåsigt!

Ja, det är vad det är idag!
Gick knappt att packa hösilage för det yrde runt så, lill-Panda fick sej en ny frisyr, var nästan så hon lättade emellanåt.
.
Jaga ensilageplast är en ny rolig lek, kampa med hösilagebalen är ju en konst för sej, ingen risk att hon drar iväg med den ialla fall.
.
.
Hästarna gick nere i solen och hade det jättegott när jag lunchfodrade dem innan. Skönt att regnet bestämde sej för att hålla sej borta ialla fall idag. Imorgon däremot ska det pissa ner hela dagen.. Hu!
.
.
Kram Sofia!

Soffmys

Har gått en sväng i skogen med Lucky och Panda, grabbarna fick vara kvar och greja ute och Pippi är kvar i hagen, lite över en timma blev det. Underbart väder hela rundan, är barmark på långa sträckor nu, vilket är riktigt gott!
.
Hemma igen fick Panda sej ett bad och jag tog en dusch.. så nu sitter vi i soffan och torkat till lite innan vi hittar på något annat..
.
Kram Sofia!

Precis inkommen..

Har varit ute ett par timmar..
Panda och jag avslutade utetiden med att gå ner till hästarna och ge dem sin lunch, det är helty otroligt vad mycket varmare det är där nere vid ån, antar att det kan bero på att det ligger i en liten svacka med skyddande träd ut med hela ån. Det är verkligen stor skillnad mot här uppe vid huset.
.
De har i flera dagar flugit med både helikoptrar och olika mindre plan här över, och de flyger riktigt lågt med, särskilt med helikoptrarna.. Första helikoptern som flög över trodde jag var en sån som komtrollerar ledningar efter vintern, men sen när det fyllde på med en till och sen en till och nu kom den fjärde idag så tror jag inte att det är det de gör.
Antar att de har någon sorts flygövning här i närheten, utgått från Trollhättan kanske?
Kanske blir vi invaderade snart, vem vet? =P
.
Kram Sofia!

Onsdag redan?

Så var vi redan framme på onsdag.. Tycker dagarna bara ramlar förbi nu.. Men ett par dagar till kan de få gå fort, sen när värmen kommer kan de gå extra sakta istället.. Den kompromissen är jag villig att göra..
.
Dagen började som de flesta, upp strax efter sex, ut med Panda och ge Lucky & Pippi lite frulle vilket de inte tackade nej till.. På fältet utanför huset stod de tre rådjuren som brukar hålla sej runt Axtorp, de är inte speciellt rädda och står lugt inte alls långt från huset och kikar nyfiket på vad man grejar med på morgonen.
.
Tobbe jobbar förmiddag idag så han kommer redan efter fyra, då blir det ut i trädgården och fixa och greja lite till. Vi hann med riktigt mycket igår, även om det är tungt på sina ställen. Jag har till och med lite träningsvärk i höger arm idag efter det vi gjorde igår.. Haha.. sicken klenis man är.. Men till mitt försvar så är dygnblöta lönnlöv inte de lättaste att dra runt på..
.
Ska strax fixa mej lite frukost, hundarna har ju redan fått sitt och jag känner hur min mage börjar göra sej påmind om att den också vill ha påfyllning.
.
De här är från i somras, tyvärr inte från den bästa vinkeln, men det är det här hörnet vi har hållt på och röjt i nu.. Ska försöka ta lite nya bilder idag så ni får se hur det ser ut nu när det är "nollat"...
  
.
Kram Sofia!

God natt från mej..

Strax dags för mej att sova ett par timmar.
Ikväll blev det Skyfall (James Bond) och hembakta scones.. Det är inte alls fel att ha en pojk som kan både laga mat och baka i huset.. Känner mej trött och hoppas på en god natts sömn.
Kan rekomendera filmen, riktigt bra.. Första filmen med den här Bond tyckte jag var bra också, men den andra var ingen höjdare, men den här, den var inte dum alls!
.
Imorgon tänkte jag försöka fortsätta med lite krattning, vädret ska ju om man ska tro vädersajterna vara vettigt hela dagen. Men nu längtar man tills mitten av April, då har de ju lovat att den riktiga våren ska komma, men plusgrader hela dygnet. Om de håller vad de lovar återstår att se, men hoppet är ju det sista som överger en säger de ju!
.
God natt på er alla!
.
Kram Sofia!

Panda trött liten hund..

Nu blir det strax lite käk och sen ut en sväng med Lucky, tar en kortare runda idag på ca 30-40 min, orkar inte en hel timma efter allt trädgårdsarbete. Känner att muskelkonditionen är under all kritik efter vintern.
.
Har precia varit och hämtat en hösilagebal, är så tacksam för att jag har just det stället att hämta från, de är alltid smidiga att ha att göra med, trevliga och framförallt har de kanonfint hösilage!
.
Panda är sket slut efter att ha vaktat tomtgränsen mot inkräktare hela dagen, hon satte sej nedanför stolen och gnällde, tog upp henne och hon gäspade stort och länge flera gånger, sen lutade hon sej mot mej samtidigt som hon satte upp sina små framtassar på min vänsterarm och ville ha gos.. Älskade lilla skrutthund..<3
.
.
Kram Sofia!

Dumle hittat liten boll..


Halvtidspaus..

Tog en liten halvtidspaus strax efter tolv med lite käk.. Var nere och matade hästapållarna vid ett och sen blev det en timmas vila framför ett avsnitt av en av favoritserierna..
Men nu är det på´t igen.. Ut och fortsätta, finns massor att göra, men fint blir det och man ser verkligen skillnad. Det är väl därför som man orkar hålla på, hade man inte sett någon skillnad hade man väl lagt av för längesen.
Nu längtar man tills det blir så passa varmt att man kan börja måla igen, längtar efter att få ge "framsidan" och södergaveln lite ny färg också!
.
Efter fem tar vi en tur bort stället där vi hämtar hösilage, dags för en ny bal om några dagar, men lika bra att passa på att hämta nu innan den gamla tar helt slut och idag har vi ju massor av tid då Tobbe är ledig.
.
Kram Sofia!

Morrn!

Här har vi tagit det lugnt idag och frukosten är precis inplockad, men nu blir det en sväng ut i trädgården och pyssla lite. Själv tänkte jag ge mej på lite löv från de senaste åren som inte behöver ligga på gräsmattan och se dumma ut längre.. Panda och Dumle får väl fara runt och göra av med lite energi medans vi fixar..
.
Igår blev det en timmas promenad i skogen med Lucky och Panda, tog älgtornsrundan, den har inte gått att gå på ett tag då det har levat för mycket snö och Lucky har fått enorma klampar (red där innan snösulorna togs bort)..
Det har smält bort väldigt mycket snö så nu går det helt okej att gå/rida den rundan..
.
Den här dagen började precis som alla andra, Panda väcker mej vid 6, då vill hon ut och göra sina behov.. Jag passar på att morgonfodra Lucky och Pippi.. Sen in och mysa ner oss i sängen igen. Nästan exakt 8.20 väcker sen Panda mej igen, inte för att hon är nödig, utan för att då är det dags att gå upp tycker hon och inget man gör kan övertyga henne om något annat. Så upp, ner och lägga ut hösilage + fylla på med varmvatten hos hästarna.
.
När hästarna går ut på morgonen så har solen precis kommit över trädtopparna och det har börjat bli så pass varmt att den lilla isen som hinner bli på ån håller på att gå upp, det smäller, knakar och knäpper i isen vilket resulterar i två giraffhästar varje morgon och vrålstirrar ner i ån.. Så söta, ska försöka knäppa ett kort på dem när de står så en morgon..
.
Kram Sofia!

Måndag igen..

Ja, så har ännu en ny vecka börjat..
Panda väckte som vanligt kl. 6 imorse, ut med henne och samtidigt ge damerna lite morgon hösilage.
Sen in och sova några timmar till, väckarklocka är ingenting man behöver i det här huset, Panda kan tiderna och väckte mej som vanligt 5 minuter innan klockan ringde, dags att släppa ut hästarna.
.
Pippi står med Back On Track på nätterna nu, det verkar uppskattas av den lilla damen som visar tydligt att hon gillar att få på sej dem på kvällarna! Hon kollar vad jag har, står som ett ljus och luktar sedan på dem när de sitter på och ser därefter skitnöjd ut!
.
Får nog snart slänga ut lite foton här hemifrån, hänt en hel del grejor med huset och tomten, men en del får ni allt v'änta på tills det är färdigt.. Men det känns skönt att det vi hade tänkt går att genomföra och det ska bli jättegott när det är färdigt.
.
Ska göra ett nytt försök med Irene Huss filmen vi påbörjade igår, jag somnade naturligtvis innan ens halva filmen hade gått. Så andra gången gillt!
.
Kram Sofia!

Vårstädning

Ja, det var vad det blev idag.. Skulle bara svepa av huset lite snabbt igår.. Men det blev inte mer än att jag började plocka och dammsugade lite granna. Så idag började vi tidigt, plockade iordning överallt, torkat skåpsluckor, fönsterbrädor, putsat speglar m.m och naturligtvis dammsugit och torkat alla golv.
Så nu är det rent och fräscht överallt..=)
.
Nu blir det strax en dusch för mej, sen lite lunch innan mamma och Stefan kommer hit på lite fika.
.
Hästarna går nere i hagen i solskenet och har det gott, trötta som attan såg de ut att vara när jag kom ner med lite lunch till dem för några minuter sedan. Det gick inte fort för damerna att ta sej bort till mej för att få lunchen serverad..;)
.
Kram Sofia!

Lördagskväll..

Då var hästarna inne för natten.. Passade på att plocka in dem med hjälp av Tobbe som kom hem precis, slapp man gå själv i mörkret..
.
Imorgon kommer mamsen mitt på dagen nån gång, får se om en liten fika hinns med..=)
.
Kvällen här har varit lugn, småpysslat här hemma, hundarna har varit slöa och sovit den mesta delen av tiden. Passade på att lägga in några av årets knabstrupper fölungar på Haststam.. Hittade en sån jäkla snygg hingst som finns här i Sverige, synd att man inte ska betäcka någon av sina egna.. Den hade passat dem båda..
.
Nu blir det bara en stund framför tvn och sen nana kudden..
.
Kram Sofia!

Lördagsnöje..

Har precis kommit innanför dörrn, varit ute i skogen med Lucky och Panda, blev 45 min idag.. Trots att vi höll oss på grusvägen och inte gick in i skogen någonting var Panda dygnsur och sketen på hela undersidan och benen.
Det är väl det enda som jag inte gillar med denna årstiden, men det är ju något man kan stå ut med när man vet varför det  är klabbigt.. Men kunde kälen bara släppa någon gång skulle ju vattnet ha någonstans att ta vägen..
.
Nu blir det att rasta snabeldraken och moppen här hemma, behöver verkligen städas.. 
.
Kram Sofia!

Go förmidda!

Segt i huvudet idag, men lyckades få ut hästarna i tid, dogsen är rastade och frukost är intagen..
Sen fastnade jag här. De pratade om regn igår, hoppas att det håller sej borta, tycker det är tillräckligt klabbigt överallt som det är. Visst, regnar det försvinner snön fortare, men gå tar jag hellre att det smälter sakta om jag ska vara ärlig. Med tanke på att det fortfarande är käle i marken kommer det inte rinna ner något i marken ialla fall.
De pratade om att kälen ligger mellan 80-100cm djup på sina stället här omkring, det kommer ta ett tag för den att släppa vill jag lova och jag som ville sätta staket första veckan i April nu, det blidde inget mer det inte..
.
Tanken idag är att jag ska läsa lite, ta en promenad med Lucky och en med hundarna, kolla hur det ser ut i skogen där jag brukar rida.Skulle tro att Panda får gå med både på hund och hästpromenaden..
.
Annars händer det inte så mycket spännande idag, Tobbe jobbar hela dagen from kl 12.00.. Så jag får roa mej själv helt enkelt.. Fördelen med eget hus, finns alltid att göra..=)
.
Kram Sofia!

Fredags kväll..

Dagen är snart över, har iofs bara väntat på att den ska ta slut.. Det är sådär skoj att sitta ensam en fredags kväll, men man får helt enkelt göra det bästa utav situationen, har bläddrat igenom hundratals YouTube klipp, läst bloggar och kikat på dvd..
.
Blev en promenad med Lucky idag, tog med Panda som vanligt.. Hon hade överskottsenergi så det räckte och blev över, stutsade fram på vägen och mordhotade både stubbar, stenar och diverse mossa. Vet ni hur snabbt en 4-kilos svart-vit hund förvandlas till en 8-kilos brun-svart hund..? Då ska jag tala om det för er, ca 30min.. Behöver jag nämna att det var rätt in i duschen för henne när vi kom innan för dörrn.
.
Blev lite kvällsmat nån timma därefter, latmask som man är orkar man ju inte ta fram en skål till yoghurten och vad gör jag, jo.. Häller yoghurt rätt ner emellan tuttarna och jag som tyckte saft/öl var kladdigt.. Så det var bara att börja torka. Sen satt jag och slöade till i soffan och vips så var det dags att plocka in pållarna, kommer då på att jag varken har fyllt på resten av vattnet eller gjort kvällsmat till dem. Så det var bara att snabbt slänga på sej ytterkläder och fixa detta. Sen ner och hämta dem i hagen i mörkret. Kändes kallt som attan ute, trots att termometern visade plusgrader fortfarande, men det är klart.. Kommer man från en varm soffa så är det mesta kallt..
.
Kram Sofia!

Torsdagskväll..

Har myst ner mej i soffan med familjen för kvällen. Tog in hästarna ca 21.30. Lät faktiskt Lucky gå utan täcke ända till insläppet idag, det hann aldrig gå under nollan, sen fick hon täcke direkt när hon kom in i boxen.
.
Blev en promenad runt Guddarp innan med Lucky, den tar ca 30-35 min beroende på hur fort man går, det var ganska halt så idag tog det 35 min. Det kändes tungt att komma iväg idag, men skönt när vi väl var ute i skogen och promenerade. Så kände mej både piggare och tröttare när jag kom tillbaka, mer klar i huvudet men tröttare i kroppen, men på ett bra sätt.
.
Nu blir det soffan sista timmarna jag orkar hålla mej vaken, sen sova för klockan ringer som vanligt tidigt imorgon.
.
Kram Sofia!

Liten uppdatering..

Om inte den här huvudvärken ger med sej snart så kommer jag att få tillbringa större delen av den här dagen i soffan, vilket inte alls är i linje med det jag hade tänkt mej göra idag. Men kanske blir det bättre framåt eftermiddagen..
Gav frukost en chans, men det verkade inte hjälpa, så nu satsar vi på vila och starka huvudvärkstabletter.
.
Gick en sväng ner till hästarna vid tio för att se till dem och plocka av Lucky täcket. Pippi Prick låg i solen och tog en liten förmiddagslur, Lucky stod jämte och vaktade henne. Efter en stund reste hon på sej och ville ha en liten klistund, hon är så tydlig när det är det hon vill, då går hon fram, ställer sej rakt framför en, lyfter upp huvudet och sätter mulen en liten bit från ansiktet, blåser en massa varm luft på mej och sen går hon fram två steg och lägger huvudet på axeln på mej eller "stångar" mej i magen lite försiktigt. Hon har sina sätt den lilla pricken..<3
Lucky var mer sugen på att sola ifred och kolla vad Panda gjorde, de är söta de där två.. Hunden först och hästen efter och ibland tvärtom, Lucky som egentligen inte är speciellt förtjust i hundar verkar ha fattat tyckte för min lilla Räcer-Råtta.
.
Kram Sofia!

Huvudvärk..=(

Gick och la med med en jäkla huvudvärk igår och den följde med över natten..
Panda väckte mej vid två och behövde gå ut, det blev en väldigt snabb rastning då det förmodligen var räv runt knuten, det lät så på ljudet ialla fall.
.
Sen sov vi till strax innan sju, ut i den kyliga morgonluften för att släppa ut hästarna, solen stod redan ganska högt på himlen och det såg ut att bli en riktigt fin dag. Det ska tydligen bli lika varmt idag som det var igår, så då kanske jag kan sitta ut och läsa idag också.
.
Idag kommer mamsen på ett litet besök, vet inte vilken tid ännu, men gissningsvis någon gång mitt på dagen, eller framåt eftermiddagen. Med sej har hon Mimsan och Hugo..
.
Panda har inte återhämtat sej efter de två dagarna med Honda ännu, hon sover som en gris och var rätt spak imorse när vi släppte ut hästarna.. Men det är bra för dem att vara trötta, när de är trötta på ett bra sätt. Finns nog inget bättre sätt att motionera valpar än genom lek, bus och enklare uppgifter.
.
Igår fick ni inget inlägg av mej, dels hade jag mycket att tänka på och sen hade jag att göra större delen av dagen. Men överlag slutade dagen bra.. Satt ute flera timmar i solen tillsammans med hundarna som först röjde runt en sväng, sen sov de jämte mej ca 40 min och efter det var det lite röj igen..
.
När Honda hade åkt hem tog vi en liten sväng i skogen, jag red på Lucky och Tobbe gick med Panda, lill-tjejen var ganska trött, men kämpade på bra och det var bara en kort tur upp till Guddarp.
.
Kram Sofia!

Tisdag

Idag började dagen tidigt..

Ca 06.30 kom Fredrik med Honda.. Passade på att gå ut och fodra mina damer ute i stallet samtidigt som jag rastade Panda. Sen gick vi in igen och jag trodde att jag skulle kunna gå och lägga mej och sova nån timma till. Men det höll inte hundarna med om, det var fullt ös i en timma innan jag gav upp och gick ut istället. Tog med mej Panda och släppte ut hästarna, sedan släppte jag ut Honda och Dumle så de kunde springa och leka alla tre medans jag fixade med mockning och så.. Var ute en stund extre med den när jag var färdig så passade på att köra lite tidig morgonträning.

.
Sen var det dags för frukost, både för mej och för hundarna. Satte oss i soffan sen och tack vare motionen innan frukosten somnade de snart gott alla tre. Sov som små grisar ända fram till elva, då började Honda flåsa och Panda knorra.. Dags att göra av med frukosten.. Så vi tog en promenad ner till hästarna, passade på att plocka av Lucky hennes täcke..
Efter lite lek på vägen hem återgick vi till soffan och filmen, -Ciderhusreglerna-.. Har inte sett den innan men hört mycket gott om den. Kollade på en jättebra film efter frukosten -Life as we know it-, den kommer jag definitivt se om igen, skitbra!

.
Nu är det snart dags att ta en ny promenad ner till pållarna, lunchfodring..
Sen tänkte jag se klart filmen och efter det ta en liten skogspromenad med hundmaffian, är en konst att promenera med tre hundar. Som tur e kan Panda gå lös nästan överallt.

.
Kram Sofia!


God kväll!

God eftermiddag på er!
.
Har haft en bra dag idag, mycket energi.. Tog det ganska lugnt i förmiddags, en sväng ut på nästan en timma och busade med dogsen i trädgården och bara njöt av solen. Ut en gång till vid fyra tiden och mockade + packade en massa påsar med hösilage. Passade på att busa och träna lite med Panda som var riktigt på hugget idag.
.
Efter maten vid halv fem blev det lite vila och sen tog vi en promenad, jag gick med Lucky och hade Panda lös och Tobbe gick med Dumle i koppel.. Blev Guddarpsrundan, där är det nästan barmark hela vägen!
Pigg häst och pigga hundar och jag tror att vi människor var ganska pigga vi också..;)
.
När jag fixat det sista ute hos hästarna blev det en varm dusch och sen hamnade jag i soffan. Hade tänkt plugga lite, men huvudet känns lite trött så antingen gör jag ett nytt försök lite senare ikväll eller tar jag det imorgon, har ju kommit ganska långt så det är ju ingen fara på taket än. Däremot hoppas jag att provsvaret på provet jag gjorde förra tisdagen kommer ut imorgon, så man vet om det gick bra eller inte..=)
.
Så himla gött att det är ljust fortfarande och klockan är ändå snart åtta och ljusare och ljusare blir det!
.
Kram Sofia!

1 April

Jag har konstaterat att jag måste köpa batterier nästa gång jag är i stan till min kamera.. Den är för tillfället död och med tanke på det fina vädret vi har haft sista dagarna så är man ju mer än lovligt fotosugen..
.
Var ute en sväng i förmiddags, först ner och tog av Lucky täcket, sen grejade vi i trädgården och lekte med hundarna en stund, och det var riktigt varmt och skönt i solen redan då, när klockan inte var ner än 10.
Idag blir det bara en promenad med Lucky, tar nog Guddarpsrundan och tar med lill-Panda runt. Vågar faktiskt inte rida i skogen nu, eftersom jag tog av snöplattorna när de skoddes om förra veckan så klampar det på de ställena där det ligger snö kvar i skogen. Hade inte räknat med att det skulle klampa så mycket då det är så pass varmt, men tji fick jag. Här hemma och i hagen är det ju inget problem, för här ligger det ju ingen snö kvar på det sätter, bara en jäkla massa is. Så vi får hålla oss till grusvägarna sålänge tills det har smält undan lite mer i skogen..=)
.
Imorgon kommer Honda hit och ska vara under dagen, likadant på onsdag.. Dumle kommer bli jätteglad, han tycker Panda är lite jobbig nu när hon löper för hon är väldigt lättretad samtidigt som hon vill leka. Panda tycker att Dumle är lika jobbig då han bara ska lukta på henne hela tiden och det vill inte Panda.. Så det blir lite jojo effekt, leka, arg, leka, arg, leka, arg..=P
.
Kram Sofia!

RSS 2.0