Hemma idag också...väntar på samtal...

från Gränna VC...har blivit värre så nu får det nog bli ett besök ialla fall...se om dom hittar nåt denna gången...
.
Annars är det till att vara hemma och vila som gäller idag, ja, stallet med sväng med såklart...dom måste ju få iordninggjort även om man är sjuk. Även idag är jag fruktansvärt glad att jag redan har hösilage packat...
.
Längtar till lördag och GBG HorseShow, hoppas bara att jag mår lite bättre, vill inte stanna hemma..=(
I dags läget är det bara en sak som jag ska kika efter på mässan, ett tredelat med parerstänger...tänkte jag kunde fynda ett till bra pris på mässan. Kruxet är att jag behöver ett med nån annan metall än den vanliga till min lilla donna...har inte hittat det hittills, eller jo, i min vanliga ridsportbutik...men dom kostade därefter också...
.
Nu ska jag försöka äta nåt...sen ta en varm dusch...
.
Kram Sofia

Hästjakt...

Sitter och kikar runt på nätet, läser lite bloggar m.m. Mår inget vidare alls, blir att ringa till Gränna VC och tjata lite imorgon igen. Alt. kanske jag får åka in ikväll, men det slipper jag helst...hatar sjukhus!
.
Har haft en lugn förmiddag hemma med Tobbe, sen släppte han av mej i stallet när han åkte till jobbet, gjorde klart allt i lugn och ro, tog in Luddis och gav honom en rejäl borst, han fäller ännu värre nu, så enligt Ludde är det definitivt vår påväg....=)
.
Lagom när jag börjar bli klar med min kille kommer en av stallägarna Thomas inspringande i stallet igen, säger att det är hästar lösa nere i Stamseryd... en stor och en liten... kollar genast i min hage (Lucky + Max = stor + liten, men dom stod så lugnt i sin hage (hade jag iofs nästan räknat ut). Däremot var stoflocken bestående av Alma, Anima, Embla och lilla Quinnie borta. Dom hade tagit sej ut längst bort i hagen, så jag och en kille till från stallet tillsammans med stallägaren slänger oss i bilen och åker ner mot Stamseryd, en äldre herre meddelar att dom är påväg mot Brötjemark....jipppie...lagom långt att gå... Åker en bit till och där ser vi dom komma galopperande, dom hade hunnit vända, tyvärr hann vi inte få stopp på dom innan dom dundrade förbi på vägen. Däremot ser vi lilla Quinnie komma galopperande såfort hon kunde med sina korta ben framför en hel kö med bilar...dom idioterna var inte mer än några få meter bakom den lilla stackaren, hade hon saktat ner eller snubblat hade dom kört rätt på henne. Jag får tag i henne och knäpper fast grimskaftet... Dom andra två vänder och sätter efter dom andra tre hästarna. Jag börjar den långa promenaden hemåt med min lilla shettiskompanjon.... När jag äntligen kommer tillbaka till stallet med en trött liten vän så har dom fått fatt i det äldsta stoet och håller på att fånga in dom två yngre. Anima fångas snart in även hon. Men Embla är inte lika lättfångad minsann. Får pulsa i snö som går långt över knäna på oss en bra stund innan hon äntligen bestämmer sej för att självmant springa in i stallet... Lilla hästmonstret... Och min lilla Ludde som stått i stallet under hela tiden, han fattade väl ingen stackarn, buffade och gnodde på mej och fipplade och försökte tala om att han minsann aldrig skulle bråka med mej så. Han blev väl orolig när jag lät som en halv väderkvarn i andningen när jag kom in... och benen bara skakade på mej...
Gosade mej honom en stund och sen fick han gå ut en sväng till innan det var dags att släppa in.... Passade på att prova hans nya varmfodrade regntäcke innan jag åkte hem, vilken suverän passfom, och kaninsnyggt med vinrött och grått på honom!
.
Ne, nu ska jag försöka vila lite till...
.
Kram Sofia!

Så jävla trött på att må såhär...(ursäkta språket)

Borde väl sova egentligen, men har inte orkat ta mej upp till sängen än, även om det lockar...är så himla trött.
.
Magen gör så ont att jag mår illa, så nu får det bli flytande föda igen tills jag kommer till doktorn nästa gång, orkar inte ha magkrångel hela tiden såfort jag äter nåt fast. Det blir ju ialla fall lite bättre när jag bara äter flytande.
.
Varit hos mina älskade hästar och myst och mockat och grejat, varit duktig och packat hö för 3 dagar, skönt att ha det gjort till en dag då jag kanske inte orkar eller hinner. Hann fota mina vackringar en sväng också, får ladda av korten imorgon kväll, se om jag kanske lägger upp några här också...
.
GBG Horse Show är det som gäller i helgen, lördag närmare bestämt, ser både fram emot det och på ett sätt inte. Jobbigt att gå hela dagen om man ska må som man mår just nu...men det löser sej kanske lite till lördag...man vet aldrig...man ska inte ropa fan förens man sitter i bäcken...
.
Kram Sofia!

-16,5, personalmöte

Första gången jag var uppe idag så stod termometern i köket på -16,5 grad... Hehe, tänkte jag, jag får sova vidare ett par timmar och slippa den värsta kylan, men nu flera timmar senare står den på -14 grader så jag har konstaterat att jag får frysa häcken av mej i stallet idag.... Men jag får väl hålla igång så jag håller mej varm hela tiden. Ska packa hösilage till tre dagar bl a tänke jag.
.
Sen ikväll är det dags för personalmöte på jobbet, ska vara där vid 19.00.
.
Men nu blir det frukost med älsklingen!
.
Kram Sofia!

Söndag 2010-02-21 Kl. 15.05 (Buss 121 mot Gränna)

Gick lite tidigare idag, var så himla lugnt på jobbet så det gick ju fint. Så nu är jag påväg till stallet och ska mocka och greja innan älsklingen kommer och hämtar mej.
.
Höll allvarligt talat på att mörda en tjej på 30án innan, hon tar fram värsta monsternagelfilen och börjar raspa fram och tillbaka. Jag har ju fobi för det ljudet som blir, likaså för sandpapper. Det var ju ingen liten puts hon skulle göra heller, nej minsann! Hon slutade inte förrens vi kom till Ekhagen C, tror att varenda hårstrå på min kropp stod rätt ut vid det här laget. Funderade när hon höll på dom mest att tala om för henne arr en vanlig nagelklippare går mycket fortare för i hennes tempo kan det inte ha varit mycket kvar av naglarna.
.
Ska bli skönt att komma hem sen och koppla av lite, ska baka bananmuffins med kanel efter önskemål från karln i huset. Igår hade jag gjort med blåbär och vanilj-choklad när han kom hem, det var populärt..=P
Jag måste säga att dom blev himla bra, dom med blåbär blev himla goda.
.
Det är alltså ofantliga mängder snö som ligger i högar överallt. Ser att dom har börjat köra bort en del snö från Centrum, undrar vart dom gör av allt. Vi skulle behöva bli av med lite utanför Gittans, vi syns snart inte från mack-sidan. Men vi får nog vänta tills det smälter av sej själv, vi är väl inte direkt prioriterade.
Fick skotta upp en gång i den minst två meter höga snöberget innan idag, så att kunderna som parkerade på den sidan skulle kunna ta sej in.
.
Kram Sofia!

Kl. 10.16 ReseCentrum

Tågtrafiken mellan Nässjö-Falköping är fortfarande inställd, så nu svämmas bussarna över och blir sena istället. Tror aldrig att jag har sett så mycket folk på 30án från Tenhult som jag gjorde igår.
.
Tobbe är ledig idag, gott för honom att kunna ligga kvar och slippa frysa. För det är riktigt kallt ute och värre ska det ju tydligen bli. Men sen pratas det äntligen om lite mildare temperaturerm det har dom iofs påstått att det ska bli länge, men jag hoppas att det stämmer denna gången.
.
Jag har ialla fall bestämt att hästarna får vila till tis-ons då det skulle bli mildare igen, jag ger mej inte ut i all denna snö i över femton minusgrader. Undrar hur klabbigt och härligt det kommer bli överallt när all den här snön smälter sen, får hoppas på en varm vår med mycket solsken.
.
Inne i Centrum är det knappt plogat någonstans, bussar, bilar och andra fordon kämpar för att ta sej fram i 15-20 cm snömodd. Folk går mitt i gatorna eftersom det inte är plogat på gågator, på vissa ställen där normalt bussar kan mötas är det så smalt plogat att två vanliga bilar inte kan mötas. Överallt jobbar plogbilar i olika storlekar med att röja bort snön. Vissa bilar som är parkerade utmed större gator är så inplogade att dom knappt syns.
Dom butiker som inte har öppet idag har ju inte heller skottat vid ingångar och skyltfönster, det i kombination med att det inte är speciellt mycket folk ute och alla översnöade fordon får Centrum att se nästan öde ut...
.
Kram Sofia!

Hehe...

9:e December
Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte
varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något vackrare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa jag någonsin gjort. Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick ta en vända till med snöskyffeln. Vilket underbart liv.

12:e December
Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att
jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på
julen skulle ju vara förskräckligt! Harry säger att i slutet på vintern
kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror
inte att det är möjligt. Harry är en trevlig människa. Jag är glad att han
är vår granne.

14:e December
Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra. Vinden gjorde mig lite kall, men jag
värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna. Detta är livet! Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.

15:e December
50 cm till. Sålde min van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället.
Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan vill
skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera men jag
tycker det verkar löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.

16:e December
Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme...Roligt..

17:e December
Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

20:e December
Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där vita
skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen kom två
gånger idag. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men dom var upptagna med att spela hockey sa dom. Jag tror dom ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i mars. Jag tror dom ljuger. Harry säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning på jobbet. Jag tror Harry ljuger också!

22:a December
Harry hade rätt om att det blir en vit jul. Det föll 32 cm till av vit
jävla snö inatt och det är så inihelvete kallt att det antagligen inte
kommer att smälta förrän i Augusti! Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta i morse, sedan blev jag pissnödig. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen så var jag för trött för att skotta.
Försökte hyra Harry att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom han ju har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror att den jävla skitstöveln ljuger!!

23:e December
Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle
juldekorera huset i morse. Är hon helt jävla slut eller? Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det men jag tror fan kärringjäveln ljuger!

24:e December
15 cm. Snön har blivit så jävla hårt packad av snöplogen att jag bröt av
skyffeljäveln. Tror jag fick en hjärtattack också. Om jag får tag på han
som kör plogbilen så ska jag fanimej ta tag i pungen på han och dra han
genom snön! Jag vet att det jävla psykot gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag skottat färdigt, sen kommer han i 100 knyck och plogar igen allt.. Tanten ville att vi skulle sjunga julsånger medans vi öppnade julklapparna men jag var för upptagen med att spana efter plogbilen..

25:e December
God jul. 50 cm till av förbannad jävla snö!!. Blev insnöad. Tanken på att
skotta får mitt blod att koka. Gud vad jag hatar SNÖ!!!
Plogbilsföraren stannade till idag och frågade hur läget va, jag slog till
den jäveln i huvet med skyffeln...

26:e December
Fortfarande insnöad. Vad fan skulle jag flytta hit för, jävla håla!!
Och allt var HENNES idé.. Hon går mig på nerverna...

28:e December
Fortfarande insnöad. Satmaran gör mig galen.

29:e December
25 cm till. Harry säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in. Jävla dumskalle, tror han att jag är helt sänkt eller??

30:e December
Taket rasade in. Plogföraren har stämt mig på 1 miljon för att jag slog
honom i huvet och kärringen har åkt till sin mamma...

31:a December
Eldade upp hela jävla hushelvetet.. Ingen mer snöskottning här!!

8:e Januari
Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig men varför är jag fastbunden i sängen?

Härliga vintervärld...(ironi)

Var ett par dagar sedan jag skrev här nu, har haft så mycket annat för mej så det har inte blivit tid helt enkelt.
.
I tisdags gjorde jag inte mycket mer än jobbade mellan 10-14, hem emellan jobbet och stallet och gå ut med hunden och sedan stallet för att göra iordning där...hjälpte till att släppa in och pussade lite på mina älsklingar...
.
I onsdags jobbade jag hela dagen mellan 11.30-19.30 va mycket folk det sista innan stängning så jag var inte klar med städningen förrens 19.45...så då var jag inte väldigt ledsen för att bussen inte går förrens 20.02... Fixade stallet innan jobbet...
.
I torsdags var jag äntligen lite ledig igen...Var uppe på VC och lämnade ett par liter blod till och fick med mej lite mer provrör hem. Dom proverna jag lämnade i måndags såg bra ut allihopa så nu testar dom lite andra grejer.
Blev så himla glad när jag kom ut till stallet på e.m., lucky kan ju vara lite svår att fånga, men det visade sej att träningen i måndags gav resultat för det räckte att jag ropade en gång så kom hon direkt.
Tränade även denna dag lite trickträning med henne, började med det vi lärde in i måndags, sen testade vi en ny grej. Hon är så smart min lilla häst, fattade direkt... Och hon älskar beröm, man riktigt såg hur hon växte flera meter för varje beröm och klapp.
Sen red jag henne en sväng och sen red ju även Luddis en stund.
Efter det kom det lite spån...=o)
.
Idag var det stallet som gällde på morgonen, skulle ha kikat på en kompis när hon tränade för att se om jag vill träna för den tjejen sen, men dom ställde in eftersom det snöade så mycket.
Var mycket på lunchen på jobbet idag, men e,m,/kvällen var betydligt lugnare.
Dock fick jag en väldigt trevlig överraskning när jag kom hem...är ju hemma 21.15. Men jag kom inte in förrens 22.10... Dörrjäveln (ursäkta språket) hade frusit fast så jag kom inte in. Testade dörrens från altanet, men den hade älsklingen varit så duktig att han hade haspat inifrån så det gick ju inte. Så jag spenderade den närmsta timmen till att försöka peta bort den synliga isen runt dörren med en kniv...(mutter, mummel).
Fick till slut ett riktigt cp-ryck, (läs, blev mer än lovligt förbannad) och satte ena foten på den andra dörrhalvan och hängde mej i dörren, så jäklar gick den upp, och ut kom en väldigt glad hund tillsammans med dörren som snyggt landade på magen på mej... Tur att ingen såg mej, måste sett rätt skoj ut där jag ligger i snön, illröd i nyllet och svär, med en skitglad hund hoppande runt omkring mej...
.
Så nu väntar jag bara på att min pojk ska komma hem också...
.
Läkaren från Gränna VC ringde innan idag också, nu blir jag vidare skickad in till Ryhov där nån specialist ska se om dom hittar vad som är fel...suck, suck...
.
O en sak till...är så förbannat trött på snön nu...fick knappt upp dörrn imorse heller, dock pga den enorma snövallen som plogbilen lämnat efter sej...när dom plogade 04.15 imorse...(mutter, mummel)
.
Kram Sofia!

Godis/glass sugen, sjukan och frisyrfundering...

Är så fruktansvärt godissugen, eller glass...eller båda kanske...
.
Har varit i stallet och gjort iordning, tränat lite med hästarna och så...Lucky gjorde stora framsteg, hon förvånade mej den lilla skruttan...Ludde hade jag ju nästan väntat mej det resultatet med, han tyckte verkligen det var roligt...=o)
.
Om jag orkar ska jag gå en längre promenad med Donna sen, men för tillfället känns soffan verkligen bra...
.
Det gick ganska bra hos läkaren, fick inget svar på vad det kan vara, dock kunde vi utesluta vissa saker, jag är inte intolerant mot nåt, jag har inte magsår och sen var det nåt mer.
Så dom tog ett par liter blod och sen ska jag tillbaka längre fram och bli mer undersökt...
.
Älsklingen ska hjälpa mej att färga håret en dag i veckan, behövs verkligen, sen måste jag klippa mej också, ialla fall toppa och fixa luggen... ser ut som ett litet troll för tillfället... Det är väl nackdelen med mitt jobb att jag har håret uppsatt hela dagarna och likadant i stallet, uppsatt... Ibland är man lite sugen på att klippa av det lite kortare (bara lite, inte superkort), för man har ju aldrig det utsläppt ändå...kan man lika gärna ha en frisyr som är lite lättare att sköta än det långa...
.
Kram Sofia!

Söndag...

Ligger i soffan och myser med Tobbe, kikar med ett halvt öga på Urban Legends. Har varit i stallet en sväng och myst med hästarna. Är så himla trött, magen lever fan och huvudet hänger inte med...
Ska är med lite blandade känslor jag går till doktorn imorgon, självklart vill jag veta vad problemet är så det kan fixas, samtidigt är man ju lite rädd att det är nåt allvarligt.
.
Ska snart försöka ta en liten promenad tillsammans med Donna, behöver lite frisk luft känner jag, sen blir det in och vila igen...
.
Härligt väder den stunden jag var i stallet ialla fall, solen sken och bara ett par minusgrader, underbart! Skönt att det är ljusare lite längre på kvällarna nu, det går ju att vara ute och rida ända till halv sex innan det är riktigt mörkt.
.
Mars (en annan häst i stallet) och Ludde stod i gången jämte varandra idag, dom har inte hälsat innan, fick nosa på varandra idag, så söta var dom, Mars fipplade och grejade på Ludde och han bara stod där och tyckte det var jättemysigt, även när Mars gnagde på honom, knasen..=P Men han är ju bra med andra hästar, sen fick han kika lite på Gangster (årsfölet) och den gillar han ju skarpt, han älskar bebisar...=o)
.
Kram Sofia!

Skoning, Gränna VC, slipade bakskor och mysko väder...

Sitter här nersjunken i soffan och gör just ingenting...förutom skriver detta just nu. Är verkligen helt slut och då har jag ändå inte gjort speciellt mycket idag, stallet är färdigt, har motionerat Ludde och gått ner till bussen. Annars har jag inte gjort något extremt krävande.
.
Funderar starkt på att lägga mej ner en stund och sova ett par timmar. Ska bli gott att komma ner till Gränna VC på måndag, se om dom kan hitta nåt så jag blir frisk nån gång. Vore trevligt att kunna äta normalt igen...utan att magen lever fan...
.
Hästarna skötte sej som vanligt vid skoningen idag, Lucky har gjort nåt väldigt spännande med sina bakskor, helt nerslita i ytterkant, dock var hon inte sne i själva hoven, utan det vara bara utsidan på skon som var som ett rakblad. Så jag ska hålla lite koll på henne, förmodligen har nog lagt till sej med nån kul grej och står och drar bakfötterna mot nåt.
.
Varit väldigt mysko väder idag tycker jag, blåst kallt som sjutton, varit 3 minus men ändå känts fuktigt och klabbigt som vid mildväder...Jätteläskigt...
.
Ska nog vila en stund nu, sen försöka få i mej lite att äta...hoppas älsklingen kunde gå lite tidigare från jobbet ikväll.
.
Kram Sofia!

Vampire Diaries...

Kollar på Vampire Diaries, kanonbra hittills...är nog en serie jag kommer att följa med stort intresse!
.
Har haft lite myskväll med en väldigt trött Tobbe (ledig) ikväll. Blev hämtad efter jobbet, skönt att slippa vänta på bussar och komma hem sent...=o)
.
Imorgon kommer äntligen Mats och fixar kusarna...ska bli skönt...Sen blir det ridning imorgon också. Dom har ju fått vila 2 dagar nu i rad, så dom lär bli glada att komma ut. Lucky har ju stått snart en vecka, så hon kommer ju bli extra glad...
.
Nehe, får bli ett längre inlägg imorgon!
.
Kram Sofia!

Pizzasugen...

Sitter och slappar i soffan, trött och lite kinkig...är inte helt nöjd som det blev nu...hmm... Men det kanske löser sej på ett ännu bättre sätt än vad man tror.
.
Har varit och jobbat ett par timmar, öppnade idag, gick 14.00, sen var det stallet som gällde, red en sväng i skogen på Ludde för att avsluta på fältet med lite trav, han jobbade på fint och det känns att han börjar bli riktigt stark nu. Dock kanske själva konditionen bli lite bättre (fast om man ska tro Ludde så är det inget fel på hans flås..=P)
.
Så nu har jag varit ute en svängis med Donna och lagt in en maskin tvätt. Är så fruktansvärt sugen på en stor pizza med en massa kebabsås...men det får vänta...vill inte göra magen mer illa än nödvändigt...
.
Ska försöka få till lite tid att åka ner och kika i affären jag är sugen på nere i Östra en dag, får väl bli när man ändå åker från eller till jobbet...Hoppas dom har såna jag vill ha..=o)
.
Annars har det väl inte hänt sådär jättemycket spännande sen igår... jobbar imorgon också, sen är jag ledig på fredag, då kommer Mats äntligen...har tyvärr blivit lite knas, första tiden jag fick gick hans bil sönder sen hade han en himla massa uppbokat. Men nu på fredag kl. 12.00 så äntligen..=o)
.
Kram Sofia!

Ännu en dag...

Ja, vad har man gjort idag. Varit lite duktig. Började dagen med att gå en promenad med fjanten. Sen fick kaninburen och kattlådan sej en omgång. Efter det var det frukostdax. Sen skjutsade älsklingen mej till stallet.
.
Mockade och gjorde allt sånt klart, hade tänkt rida före men vi hade hovslagarbesök som skulle verka unghästar då ville jag inte bröta in med min store knas mitt ibland dom.
Så ridningen fick bli sist, men det gjorde iofs inget, fick jag lite sällskap i skogen. Tog samma runda som jag red själv sist, massa pulsande i snö och klättring. Gillar verkligen den rundan, den erbjuder det mesta, klättring både upp och ner, ridning både i skogen och på vägen. Ludde fick för sej nåt knas när vi skulle in i skogen, alltid gått över snövallen innan, men nu skulle han minsann inte över där innan Anima gick över. Sen var det inga problem...knas...
.
Väl tillbaka tänkte jag vara lite duktig och putsa två av sadlarna, snacka om att jag blev förvånad när jag inte hittade min sadeltvål någonstans. Hade den ju när jag rengjorde dom för bara ett litet tag sedan. Men nu var den puts väck. Sånt kan göra mej så irriterad, det är ju säkert jag som har lagt den på ett jättebra ställe och glömt bort det eller har den väl trillat ner någonstans....Typiskt!
.
Raspade Maxen lite, han hade blivit lite ful i framhovarna i tårna. Bättre att ta lite då och då på honom. Sen tog jag bussen hem, jäklar var mörkt det var när jag skulle ner till bussen, kom som en skänk från ovan att mamsen ringde lagom när jag skulle gå från stallet. Inga problem att knata igenom stället där det är skog på båda sidorna om man har någon på andra sidan luren, dock är det lite läskigt när man går där själv och spänner sej och lyssnar på minsta lilla knak från skogen. Kan ju bli nojig för mindre...
.
Tog en lång promenad med Donna när jag kom hem, då nu ligger hon här och sussar gott i sin bädd...=o)
.
Nu ska jag gå upp och krypa ner jämte älsklingen...<3
Natti natti på er!
.
Kram Sofia!

Söndagens inlägg...

(Skulle ha lagt ut detta inlägget igår, men blogg.se krånglade så det gick inte)

Har varit en lugn dag, frukost framför tvn. Sen ut till stallet och mockade i lugn takt. Trött så det fick bli i mitt lilla egna tempo. Tog sen in Ludde och tänkte först ta en liten tur i skogen, men kände att jag var inte tillräckligt pigg för att reda ut om det skulle hända nåt. Så det fick bli skritt och trav på ridbanan. Ludde tyckte det var kul (kan ju också bero på shettissällskapet) jobbade på bra, men kände att det klampade sej lite i bakhovarna och han halkade runt lite, ville inte riskera att han vrickade sej och sen orkade jag inte så länge så det blev bara en halvtimma med jobb. Ludde hade nog velat jobba lite till, men han var ändå ganska nöjd när vi kom in. Han har såna problem stackaren, han fäller nåt fruktansvärt och det kliar ju överallt på honom. Så jag tog ett tag med "pälsfällnings-handsken" (som jag kallar den), det gillade han, stod och somnade nästan. Sen låg halva Ludde på stallgolvet.

.

Åå, jag hoppas verkligen att dom bygger ridhus, skulle vara helt underbart! Kunna rida på ordentligt på vintern, även när det är halv snöstorm och blåst, mörkt och kallt ute.

.

Usch, läste om ridskolan där taket hade rasat på ridhuset, stackars hästen som blev fastklämd under all bråte och bröt båda bakbenen. Dom andra hade klarat sej fint, dock hade några av barnen skadat sej, bl a bruten arm m.m. Den här snön ställer till det mer än vad man kan tänka sej. Nu vill jag verkligen att det ska börja töa, och bli lite varmare.

.
Kram Sofia

Blir bara en kortis...

Ska alldeles strax gå och lägga mej, är jättetrött. Älsklingen har redan begett sej en våning upp. Ledig imorgon också, skönt! Ska ut och rida i skogen imorgon tror jag nog...=o) Blev en kortis på banan idag. Lite skritt och trav.
.
Ska ringa läkaren i Gränna imorgon också, få komma dit och göra en undersökning. Är så trött på min mage nu...dom säger ju att är det problem med magen mår inte heller resten av kroppen bra och det stämmer ju verkligen i mitt fall...=(
.
Gått en jättemysig promenad med Donna och älsklingen ikväll också, trevligt att gå själv också, men jag gillar verkligen det där när man går tillsammans. Man får bättre svar då också..=P
.
Natti Natti på er!
.
Kram Sofia!

Lördagskvällen...

Sitter i soffan och försöker hålla mej vaken tills älsklingen kommer hem, Donna ligger jämte och vilar. Vi har varit ute och hittat en ny promenad-runda. Vill ju inte gå samma jämt, då blir man ju lätt uttråkad...
.
Har varit fruktansvärt trött hela dagen, somnat till flera gånger på bussarna. Ska bli så skönt att vara ledig imorgon och på måndag. Imorgon blir det stallet i lugn och ro också, hade tänkt rida idag, men orkade helt enkelt inte...så dom fick vila...
.
Ludde stackarn fäller som sjutton, (ger mej iofs hopp om våren) det kliar och har sej på hela honom, lille hårbollen... Han har ju alltid så jobbigt under fällnings och sättningsperioderna. Får hoppas att han inte fäller för fort bara, vill ju inte att han ska gå och frysa om det blir kallare igen. Men dom brukar ju vara duktiga på att reglera det där själva.
.
Va faktiskt lite att göra på jobbet idag under lunchen, det är skönt att det börjar bli lite mer att göra, man blir så himla slö och uttråkad annars.
.
Kikade på slutet av Melodifestivalen innan, även att jag bestämt mej för att inte titta på det iår, gillade sångnumret framfört av Dolph Lundgren. Dom var ju en ganska spännande trio dom där tre.
.
Nehe, ska gosa ner mej i soffan och vänta på Tobbe.
.
Kram Sofia!


Känns som att jag ska bli ordentligt sjuk...

Orkar inte skriva nåt utförligt ikväll, känner mej hängig...är hungrig, men vet inte på vad...=(
Varit i stallet ett par timmar efter jobbet, men blev mest att mocka och greja i mitt egna lilla tempo idag, orkade inte stressa direkt... Tog en liten skrittur barbacka på min lilla svarta skönhet ialla fall... Kan inte låta bli att le när jag tittar på henne, så vacker...=o) Min lilla strumpa!
.
Har varit lugnt på jobbet idag tack och lov, hade inte orkat med nån folkstormning. Hoppas jag känner mej piggare imorgon. Vill inte bli sjuk nu igen...usch, hatar att ligga hemma och snora..=o(
.
Så nu sitter jag här och väntar på att min älskling ska komma hem och tycka lite synd om mej, funderar på att laga lite mat, men vet inte om kycklingen är helt tinad än... hmm, får se om jag orkar, annars fixar jag det imorgon när jag kommer från jobbet. Jobbar lång dag imorgon, hemma sent... Men sen är jag ju ledig igen på torsdag så då känns det inte så betungande...=o)
.
Kram Sofia!

Eld, skogsturer och otäck spark...

Dagen började med att jag försökte elda upp köket genom att tända eld på brödrosten. Luktade fortfarande rök när jag kom hem från stallet på kvällen.
Men hade en mysig morgon med min älskling.
.
Lagom när vi kom ut duschen så har jag fått ett sms från Sara i stallet, veterinären kommer runt klockan ett och vaccinerar. Gott om tid kvar så vi hann mysa lite framför tvn innan det var dags att åka.
.
Tobbe släppte mej i stallet halv ett, tog in Maxen (enda som skulle sprutas av mina). Han skötte sej kanonfint! Han kollade även synen på honom, och visst är den dålig, men syn finns där. Han gjorde lite tester med honom och det gick bra. Fick beröm för hur fin han var i hull och päls trots ålder...Alltid kul att höra...=o)
.
Sedan tog jag in Lucky och började göra iordning henne, hade tänkt trimma lite granna på ridbanan, men upptäckte direkt när jag gick in där att det var inte att tänka på då det var jätteknöligt där inne nu efter senare snöfallet. Så jag satsade på en tur i skogen istället.  Vi mötte en liten tant på spark när vi kommit en bit, som tur va stannade hon, men hon tyckte att det var förfärligt att jag vågade sitta på en sån olydig häst som kunde bli rädd för saker...hmm..uppenbarligen inte en hästmänniska...=P
.
Visste att en annan i stallet hade ridit iväg ut, Lucky visste tydligen det också, för hon gick och gnäggade efter den andra hästen hela vägen. Men när vi kom upp på toppen av kalhygget stod dom och väntade på oss...=o) Lucky skötte sej jättefint, hon som kan vara lite skyggig, men hon var lugn och fin när hon fick sällskap av Fakir...
.
Sen var det Luddes tur, som tur va så hade en av tjejerna kommit till stallet och skulle ut på en skrittur med sin ponny. Så jag fick sällskap i mörkret...=o) Han var lite pigg, men skötte sej fint som vanligt...
.
Så nu sitter jag däckad framför tvn och väntar på att min älskling ska komma hem...
.
Kram Sofia!
Dagen började med att jag försökte elda upp köket genom att tända eld på brödrosten. Luktade fortfarande rök när jag kom hem från stallet på kvällen.
Men hade en mysig morgon med min älskling.
.
Lagom när vi kom ut duschen så har jag fått ett sms från Sara i stallet, veterinären kommer runt klockan ett och vaccinerar. Gott om tid kvar så vi hann mysa lite framför tvn innan det var dags att åka.
.
Tobbe släppte mej i stallet halv ett, tog in Maxen (enda som skulle sprutas av mina). Han skötte sej kanonfint! Han kollade även synen på honom, och visst är den dålig, men syn finns där. Han gjorde lite tester med honom och det gick bra. Fick beröm för hur fin han var i hull och päls trots ålder...Alltid kul att höra...=o)
.
Sedan tog jag in Lucky och började göra iordning henne, hade tänkt trimma lite granna på ridbanan, men upptäckte direkt när jag gick in där att det var inte att tänka på då det var jätteknöligt där inne nu efter senare snöfallet. Så jag satsade på en tur i skogen istället.  Vi mötte en liten tant på spark när vi kommit en bit, som tur va stannade hon, men hon tyckte att det var förfärligt att jag vågade sitta på en sån olydig häst som kunde bli rädd för saker...hmm..uppenbarligen inte en hästmänniska...=P
.
Visste att en annan i stallet hade ridit iväg ut, Lucky visste tydligen det också, för hon gick och gnäggade efter den andra hästen hela vägen. Men när vi kom upp på toppen av kalhygget stod dom och väntade på oss...=o) Lucky skötte sej jättefint, hon som kan vara lite skyggig, men hon var lugn och fin när hon fick sällskap av Fakir... Men vi såg ut som snögubbar när vi kom tillbaka...
.
Sen var det Luddes tur, som tur va så hade en av tjejerna kommit till stallet och skulle ut på en skrittur med sin ponny. Så jag fick sällskap i mörkret...=o) Vi lyckades dock hitta mest trafik jag någonsin mött därute på den minsta vägen dessutom. Först mötte vi en snöskoter i skogen, Ludde kikade lite nyfiket på den, men gjorde ingenting...duktig! Sen lyckades vi möta 3 bilar på 100 meter, där det är som smalast också, och Luddis pigg som van var satte ju ut rumpan mitt i vägen varje gång, knasbollen. Men det gick ju bra ändå, när han bara får gå på framåt så rätade han ut sej igen..=P
.
Så nu sitter jag däckad framför tvn och väntar på att min älskling ska komma hem...
.
Kram Sofia!

RSS 2.0