Ny familjemedlem!

Den 3 december utökas vår familj med ytterliggare en medlem. Då flyttar lilla PimPim till oss.. Pandas helsyster!
Längtar redan efter att få hem henne och då är det 4,5 veckor kvar!
 
3 veckor på bilden!
 

Ett jäkla regnande!

Sitter i soffan och jäser efter att ha ätit alldeles för mycket onyttigheter, tror jag har fått i mej tillräckligt med socker så det räcker fram till jul! Vill inte se en enda godisbit till, mår illa bara jag tänker på det!
 
Lucky var så himla fin idag, red på ett annat bett och nyaste tränset, valde även att ta bort fårskinnspadden då damen redan breddat sej så mycket att det började bli tråkigt under sadeln med den under. Så nu får hon jobba utan den! Jag jobbade 45 min på ridbanan i alla gångarter, hon gjorde några fattningar från skritt till galopp i vänster varv att det var som att vi kommunicerade utan ord ellr hjälper. Fina, fina lilla hästen..<3
Eftersom jag har känt att hon har protesterat och spänt sej lite i galoppen så sänkte jag kraven något i början och lät henne bara rulla på i en ngt lägre form innan jag började plocka upp henne och jisses, idag kunde jag be om hur mycket som helst. Hon bara körde på, vad jag än bad om så gav hon det och lite till! Det är ridkänsla det!
 
Pippi Prick fick en rejäl omgång med svampen då hon brunstar som en tok och fortfarande är lite dålig i magen, sen en rejäl borst och många mulpussar innan det fick gå ut i regnet igen. Det har verkligen varit en sån pissig dag idag, regnet mest hela tiden. Och inte har det avtagit nu ikväll inte! Men jag tror att det skulle bli lite bättre till imorgon.
 
Lucky gillar verkligen inte ihållande regn, ser helt deprimerad ut då..
 
Och RallyRåttan håller med!
 
När jag var klar i stallet hämtade T mej och RallyRåttan och vi åkte in till Jönköping för att handla lite. Så först upp till CityGross sen Eko och till sist en snabbis till Max för att käka lite. Var supermycket folk inne på Eko, började fundera på om de hade något alldeles extra smaskigt extrapris tills jag av ren nyfikenhet började kika i folks kundvagnar, det var till 90% halloweenprylar i vagnarna. Och de har ju mycket sånt, så det känns ju rimligt. Själv firar vi inte direkt halloween..
 
Imorgon blir det stallet tidigt och därifrån sen eftermiddag, åker med T ut och även hem med honom, så det blir en heldag! Så jag gissar på att jag och Panda kommer vara ganska trötta imorgon kväll!
 
Kram Sofia

Så var den såld..

Ska alldeles strax byta om lite ridkläder och bege mej ut till stallet, håller tummarna för att det håller uppe med regnet medans jag rider. Vill inte bli dränkt idag nu när min förkylning är så gott som bortblåst!
 
Idag på morgonen var det två här som kikade på min veteranmoped, så nu är det såld, men den hamnar inte långt bort, nya ägaren bor i Mullsjö och var entusiast så den är i goda händer och kommer göras iordning! Riktigt roligt!
Jag är väldigt imponerad av att det lilla skrället startade utan större problem efter att ha stått i ca 1 år, och med lite ny bensin i så gick den som ett skott..
 
Idag blir det ridbana för Lucky, jobba lite mer med galoppen. När jag är färdig kommer T och hämtar upp mej så åker vi direkt in till Jönköping, han är ledig idag och då står storhandling på schemat.
 
Vid den här tiden förra året hade vi fått våran första snö, nu låg den visserligen inte så länge, men ändå. Det närmaste snö vi har kommit iår är den hagelskur som kom i förrgår, men än sålänge håller sej temteraturen på flera stadiga plusgrader. Det gör mej iofs ingen, men det får gärna blir lite uppehåll ett par dagar så det hinner torka upp lite i hagar och på ridbanan. För just nu är det härligt äckelklabb överallt!
 
Kram Sofia

Med solen i ansiktet..

Hade ett par underbara timmar i stallet med solsken. Släppte ut Lucky utan täcke och tänkte att hon skulle få rulla sej lite medans jag mockade och fixade käk och vatten. Men pälsklingen ville inte ge matte merarbete och höll sej på alla fyra hela tiden.
 
Tog in henne och Pippi och gjorde henne iordning, idag blev det tömkörning ute på grusvägen, behöver jobba mer på hårt underlag än vad vi har gjort på sistone.. Idag var en sån där dag då allt funkar, hon stod snällt lös medans jag grejade runt henne, lämnade henne till och med lös i gången en stund medans jag gick och hämtade en grej längst bort i stallet, hon tittade bara lyckligt under lugg på mej precis som om hon ville säga "jag står här och väntar på dej matte".. Enda gången hon släppte mej med blicken var när hundarna busade lite utanför stalldörren..
 
 
Panda var självklart med och sprang jämte hela vägen.. Jag passade på att börja lära in ett nytt kommando, när jag säger hästen så ska hon gå framme, jämte Lucky. Min smarta lilla hund fattade direkt.. Underbar e hon..<3
 
 
Gick med solen i ansiktet och njöt av mina underbart goa djur som skötte sej så perfekt..<3
Ibland får jag nästan nypa mej själv, för jag kan fortfarande (efter över 10 år) knappt fatta att denna underbara häst är min, bara min..<3 Finns ingen mer som hon, hon är verkligen speciell och helt perfekt för mej..<3
 
 
T hämtade mej strax efter tolv, åkte hem och han fixade isterband och stuvad potatis till lunch, har inte ätit det på superlänge, det är så supergott! Borde göra det oftare!
 
I eftermiddag jar jag tagit det lugnt, plockat lite här hemma och tränat med Dumle. Blev ett ganska hårt pass för honom med rätt mycket träning för hans rygg och bakben, så han är rätt trött nu. Ligger utslagen på sidan jämte sängen och småskäller i drömmarnas värld.
 
Själv tog jag en promenad ner till affärn efter hundträningen, köpte lite gott till mej och min pojk. Han jobbar sent ikväll, men då finns det lite gottigt som väntar på honom när han kommer hem ialla fall.
 
Kram Sofia
 

Inget regn!

Idag har de lovat uppehåll nästan hela dagen, bara ynka 0,1 mm regn nån gång mitt på dagen, men det är ju så lite att det i princip inte ens märks.
 
Här är vi lata och ligger fortfarande kvar i sängen, Panda ligger raklång utmed min sida och suckar nöjt en gång ibland. Morgonmys med matte är något av det bästa som finns vill hon meddela.
Det har blåst ganska kraftigt första delen av natten, har vaknat vid några tillfällen och legat och lyssnat på vinden när den viner runt knutarna på huset. Tänkte på Pippi som går på lödriften, men hon har skydd, tak och en torr yta att ligga på så jag tror hon ska klara sej fint. Idag får hon komma in en stund tillsammans med Lucky, käka lite och få lite pyssel som vanligt. Hon gillar BoT damaskerna som hon får ha fram när hon står inne, hon ser alltid glad ut när jag kommer med dem och vill helst hjälpa till och knäppa lite också..
 
Har inte alls bestämt mej för vad det blir för Lucky än idag, men det lutar ju mycket åt att det blir en sväng ute på grusvägen med tömkörning, så kan jag koppla Pand om det behövs. Ute på den större grusvägen ska det ju ändå inte finnas en massa skjutglada dårar som hoppar fram bakom tallarna hoppas jag. Men man vet aldrig. Kanske skulle skriva "Vi är inga älgar" på rumpan på Lucky för säkerhets skull.
 
Kram Sofia

Tisdag

Mörkret fallet utanför mitt fönster.. Sitter i köket och orkar inte riktigt gå de sista metrarna in till stora rummet och sjunka ner i soffan. Så medans jag samlar de sista krafterna så passar jag på att skriva ett blogginlägg om dagen som varit hittills.
 
Stallet var kvickt avklarat då jag enbart mockade, fixade foder och fyllde på vatten. Pippi är så otroligt lättmockad att det kändes knappt att det var två att mocka hos idag, mot en i vanliga fall. Var ute och pussade på tjejorna innan jag åkte hem. Men allt som allt blev det en snabbvisit på lite över en timma.
 
Mamsen hämtade mej idag, vi styrde bilen direkt ut till Almenäs för att hälsa på en sväng. Det blev lite fika, tjöt och valpmys. De har blivit så stora, nu är det ju riktiga hundar. De kravlar omkring och lyfter sej med frambenen, tjocka och goa är de också. Men mamma Iza har alltid gott med käk. Så skönt med en tik som accepterar att man grejar med valparna och inte blir superorolig såfort de piper om man håller i dem. Hon litar på att man inte gör dem något, pappa Puffen håller sej gärna i närheten och håller ett vakande öga han också. Nu är det nog inte långt kvar innan de kan börja fara runt ute på golvet och terrorisera diverse fötter de hittar..<3
 
Kram Sofia

Regnbåge

Var precis ute en sväng tillsammans med hundarna, första rundan på morgonen öppnar jag bara dörrn då jag fortfarande i princip sover. Men runt halv nio, nio-tiden blir det en liten runda ute. Allt såg lugnt ut, det blåser lite fortarande, men förutom lite grenar från våra stora lönnar såg allt ut som vanligt.
En enorm, starkt lysande regnbåge förgyllde morgonen för oss däremot!
 
 
Tror att det kommer bli en ganska fin dag idag, förhoppningsvis med en massa sol. Dagen har ju börjat bra ialla fall!
 
Kram Sofia

Är så länge är allt lugnt..

Ingen storm som viner runt knutarna än så länge, men det har visst brakar loss ordentligt på flera andra ställen så det kanske kommer hit. Var ute och rastade hundarna nu, så fick det bli deras sena runda ifall det drar på om nån timma så behöver man inte dra med dem ut i ovädret i onödan. Annars brukar de rastas runt elva, men de gjorde så snällt alla kvällsbehover redan nu..
 
Känns enormt skönt att veta att Lucky och Pippi står i varsin box och myser inne i stallet, jämte varandra. Det känns väldigt tryggt, jag ska ut ganska tidigt imorgon så ev har de inte hunnit ut, får jag säga god morgon till bägge mina tjejor inne imorgon.. Mysigt!
 
Beroende på väder och vind så blir det antingen vilodag eller ett litet pass på ridbanan för Lucky. Helst av allt hade jag velat rida ut, men med tanke på alla dårar med skjutvapen som lurar i skogen så håller jag mej därifrån ett tag till. Ev om vädret är riktigt bra så slänger jag på tömkörningsgjorden och går en långpromenad med henne och Panda. Vill inte sitta på ridbanan för mycket, särskilt inte eftersom den blir ganska mjuk och tung nu med allt regn som har trillat på den. Vill inte överbelasta henne på något sätt, varken nu under igångsättningen eller senare, vill att min fina pälsling ska hålla många, många, många, många år till. Helst för alltid faktiskt!
 
Kram Sofia

Redo, kom an bara!

Ljus utplacerade tillsammans med tändsticksaskar lite överallt här på nedervåningen.. Jag har duschat (ifall strömmen går så får jag ju inget varmvatten) och jag har spolat upp vatten så det finns till matlagning (yes, fördelen med gasspis, funkar även om strömmen har gått)..
 
Har tänt några av ljusen så mysfaktorn är ganska hög här hemma för tillfället. Dogsen har fått deras kvällsmat lite tidigare än vanligt så de ligger och ser väldigt nöjda ut för tillfället med varsitt tuggben.
Själv håller jag på med lite kvällis, sen blir det soffan och tvn sålänge strömmen är kvar.
 
Jag ger mej fan på att bara för att jag har förberett och nu är redo för strömavbrott så kommer kvällen och natten vara superlugn och strömmen stannar hela tiden. Men, men.. 
 
Morgonen efter Gudrun..
 
Kram Sofia

De påstår att det är storm på gång..

Ute piskar regnet mot marken och emellanåt kommer det kastvindar som går träden att knarra och buskarna att böja sej efter dem.. Ikväll och inatt ska det bli storm, stormen Simone.. Pippi får stå inne inatt istället för att vara ute på lösdriften med de andra ponnysarna.
Iom att hon är äldre är hon lite stelare och jag vill inte att hon skadar sej om hon blir skrämd eller att de andra blir skrämda och driver på henne inatt så hon halkar omkull, sträcker sej eller något liknande.
 
Lucky verkade ganska trött igår efter passet och lite träningsvärkig idag i sina bakben, så för henne blev det bara en liten promenad. Men efter bara en liten bit så hörde jag ett Bhäää till vänster om mej. Två får stor i bortre delen av tant-hagen och strirrade fånigt på mej.. Panda hade redan sett dem och tjöt högt och länge "får, får, får får, får, får!!!!!!!!!!"...  Sen blev det fårjakt en liten stund innan vi vände och gick hem, både hund och häst lite rastade.
 
 
 
Pippi fick följa med Lucky in och stå i låneboxen och mumsa hösilage med sin BoT medans jag rastade Lucky och Panda. Sen fick hon en omgång med borsten och svampen, hon är fortfarande lite dålig i magen och på en vit ponny syns allt! Och då menar jag verkligen allt!
 
Ska strax ut och rasta bägge dogsen, dubbelkolla så att inget viktigt ligger löst på gården någonstans och kan blåsa iväg, eller blåsa på någonting. Ska plocka fram lite värmeljus sedan så slipper jag leta runt i mörkret och halvt slå ihjäl mej sen om strömmen går ikväll. T jobbar till sent, så jag och djuren får klara oss själva ikväll.
 
Kram Sofia
 
 

De pratar om storm..

...och varnar för kraftiga vindbyar och stora mängder regn. Men just nu skiner solen och det är helt vindstilla, lugnet före stormen kanske?
 
Då tänker ialla fall jag passa på att rida innan det drar in, så nu suprlar jag i mej lite varmt the för att få ordning på min fortfarande lite ömma hals, sen åker jag ut till stallet och motionerar min fina svarta och slipper förhoppningsvis bli dränkt under tiden. Det blir bara en liten sväng i skritt, antingen uppsuttet eller promenad, har inte riktigt bestämt mej ännu. Vill gärna ha med Panda och med tanke på att det ev fortfarande kan finnas skjutglada dårar i bakom granarna så är det nästan säkrast att jag går på backen så jag kan ha henne i koppel om det skulle behövas.
 
Kram Sofia

Kvällen

Köpte massa gott inne i Mullsjö, kom hem.. lassade fram allt och gjorde mej redo för en riktig svullarkväll.. Och orkade äta ungefär 5 skedar glass.. sen var det fullt! Så jag får spara på det tills imorgon helt enkelt.
 
Lätt en av de godaste glassarna..
 
 
Blir stallet på morgonen imorgon, se om jag kommer iväg på en liten skrittrunda med finaste svart mellan regnskurarna. Det ska ju bli storm pratar de om, skulle visst dra in inatt och sen forsätta bråka med oss imorgon förmiddag. Vill dagen inte bjuda på lite uppehåll så får hon vila imorgon, tänker inte ge mej ut och bli totalt dränkt och bli sjuk igen nu när dunderförkylningen äntligen börjar ge med sej.
 
Är nästan löjligt trött så tror det får bli en runda med dogsen och sen krypa ner under täcket..
 
Kram Sofia

Söndag

Klockan är strax efter fem och det är redan mörkt ute, nu längtar man till snön så det ljusar upp allting. För det är för tråkigt just nu när det blir så himla mörkt fort på eftermiddagarna. Trots att man ställer om klockan varje år så blir man lika förvånad första dagen med vintertid hur mörkt det är.
 
Det höll uppe med regnandet hela tiden som jag var i stallet, det blev longering med pessoasystemet för Lucky, höll på ganska länge så en väldigt stor volt, vill inte ha henne på för liten volt då jag tycker att det sliter för mycket. Hon var rejält trött och flåsig när vi var klara så det fick bli en liten promenad neråt vägen för att skritta av henne lite längre..
 
 
Såret idag..
 
Pippi fick gå med in tillsammans med Lucky och låna hennes box att käka lite hö och burkmat i medans jag motionerade Lucky. Hon fick stå med BoT damaskerna fram och fick arnika inmasserat på ryggen, allt för min lilla skruttponny! Fick tvätta av bakben och en del av rumpan på henne då hon liksom några av de andra hästarna är lite taskiga i magen.
 
 
Nu har vi precis käkat tortellini, finns ingen som gör den så bra som min älskling. Så nu vilar vi en stund i soffan, jag har gjort mitt för idag, stallet är klart, RallyRåttan motionerad och huset dammsugat och torkat golv. Lite senare åker vi nog in till Mullsjö och handlar lite gottigt till ikväll. Men just nu orkar jag inte röra mej..
 
Kram Sofia

Attans skitväder!

Regnandet och blåsandet ska fortsätta flera dagar till framåt, endast några små solglimtar får vi. Men vi har haft en fantastisk höst så att det blir lite skit nu ett tag då man nog stå ut med. Fast när det är såhär så tar jag hellre snö om jag ska vara ärlig, allt är så skitigt och klabbigt som det är nu, det är nog det värsta med regnandet, all lera!
 
Tack och lov har vi iår inget stort uppgrävt "dike" mellan ute på fältet bakom vårat hus, utan det är ett fält med gräs på, förra året och i våras trodde jag att jag skulle bli tokig då hundarna kom in som två stora lermonster varenda gång de varit ute, enda sättet att förhindra det var att ta ut dem i koppel och hur kul är det för dem.
 
Idag blir det stallet mitt på dagen, då ska det vara uppehåll ett par timmar. Blir antingen promenad med Lucky eller tömkörning/longering på ridbanan. Pippi får komma in och torka lite och byta täcke och få lite burkmat och pyssel. Hon har nu fått sin "fina" brun-gråa färg på benen som hon alltid får på hösten, men det känns inte mycket lönt att tvätta henne då hon inte hinner mer än ut i hagen igen så är hon likadan. Smidigast är att borsta bort skiten när den torkat istället. Man ska inte hålla på att blöta för mycket på benen på dem om man inte måste, det tar bort deras naturliga skydd de har i pälsen och huden.
 
Mamma kommer på besök en snabbis i eftermiddag, ska lämna en hoppsadel som ska vidare till en tjej utanför Ulricehamn..
 
Kram Sofia

Lördag

Stallet på förmiddagen idag, tog ut bushästen för en skogstur det första jag gjorde. Behöver jag säga att jag blev ganska förvånad när jag upptäckte att hela skogen var full med skjutglada idioter, särskilt eftersom jag ringt och frågat om de skjutit av sin kvot än. Hade en lagom upprörd häst hela vägen hem som tyckte att rivstart på rullgrus i nedförsbacke var en himla bra lösning varje gång det small i skogen. Eftersom det bara blev 25 minuter i skogen så fick det bli ett litet pass på ridbanan också. Fin pålle som dock var lite arg över att behöva jobba med rakt bett på ridbanan, det är ju faktiskt ett rida-ut-bett.. Så de så!
 
 
Mkt fint sår idag och ett ben som knappt var svullet alls efter motionen.
 
 
Lucky fick gå ut i stora hagen idag, i väntan på kompisen.. Under tiden fick Pippi komma in tillsammans med resten av lösdriften och äta lite burkmar och hösilage. Vi människor fikade lite under tiden.
 
I brist på annat hagkompismaterial fick Lucky tillbaka en nygammal kompis. Behöver jag säga att det var lyckliga pållar som återförenades..
 
 
Nu ska vi ta det lugnt resten av kvällen och bara mysa i soffan. T jobbar kväll så det är bara jag och dogsen tills han kommer hem senare. Imorgon är han ledig hela dagen, ser fram emot det!
 
Kram Sofia

Fredag

Idag ringde klockan alldeles för tidigt, satte mej käpprätt upp i sängen och undrade vad i helvete det var som lät. Innan jag kom fram till att det var alarmet på mobilen hade jag funderat på allt från att brandlarmet hade gått till att vi hade aliens på övervåningen.. Men upp kom jag ialla fall och lyckades till och med få på mej lite kläder och dricka en kopp the.
 
Emelie kom strax innan sju i lilla skruttibang bilen, det är en sån där bil ni vet där man på allvar undrar om den ska lägga sej ner och dö på vägen med jämna mellanrum. Men världen behöver såna bilar också! Upp till Beateberg och säga god morgon till mitt stora hjärta och sen ut och pussa på lill-pricken och ta av henne täcket för idag skulle det bli kanonväder med massor av sol. Efter lite fix så lastade vi den pålle som idag skulle till Husaby Hästklinik.
 
Dagen på kliniken gick bra, hästapålle skötte sej perfekt och jag lyckades till och med hinna fika två gånger. Panda var självklart med och uppförde sej precis så bra som jag hade väntat mej.
 
 
 
Vi var inte hemma vid stallet igen förrens senare på eftermiddagen, gick och pussade på världens finaste jätteponny en stund och lovade att imorgon ska vi ta en lång tur i skogen tillsammans med RallyRåttan.
T kom strax innan halv fem och vi åkte hem för att vila en sväng. Några timmar senare tog vi en tur in till Mullsjö för att hämta lite käk på Amigo, för min del blev det kyckligsallad. Efter en snabb sväng in på Konsum blev det lite gottigt godis och dricka också.
 
Något gick då tyvärr lite fel (eller mycket fel) där någonstans.. För jag fick sån jävla kramp i tarmarna (ja, tarmarna, min mage krampar inte!) att jag inte kunde gå upprätt, skrek rätt ut vid vissa tillfällen. Tack och lov har det lugnat ner sej nu och gör knappt ont längre. Hatar när jag får såna skov, oftast finns det inte ens någon anledning, bara blir så.. det är det som är det värsta, spelar ingen roll om jag undviker de saker jag vet inte funkar, det kan bli såhär lika förbannat.
 
Kram Sofia

Haha

 
 

Lucky läker och jag läker..

Luckys sår såg ännu finare ut idag, lilla skrutthästen är faktiskt så bra att from imorgon eller lördag får hon gå med en snäll kompis igen. Denna gången blir det en ny kompis eftersom hagkompisen som råkade sparka henne ska flytta, så vi får se vem det blir helt enkelt.
 
 
Det var en väldigt överpigg Lucky som fick sej ett litet pass i padocken idag, ska hon bulldozra på så framöver får det nog bli ett lite skarpare bett några dagar, kanske ska köra det bettet jag har i skogen på henne på banan också. Får se helt enkelt, kan ha varit en engångföreteelse idag också, hon har ju inte fått springa av sej ordentligt på ett par dagar min lilla turbohäst.. =) Men det är ändå kul att se henne så jäkla pigg och framåt och arbetsglad, hon stod still på stället och hoppa jämfota för att få fatta vänster galopp idag!
 
 
 
 
Trött RallyRåtta när vi kommit hem och käkat lite..
 
 
Själv vaknade jag med en sån satans huvudvärk i morse att jag trodde att någon skulle få ringa nödslakt inom den närmsta halvtimmen eller så.. Men det släppte tack och lov efter 4 tabletter hemma och en hos Emelie så gav det med sej så pass att jag kunde fungera ialla fall. Halsen är tusen gånger bättre och jag tror faktiskt att det börjar ordna upp sej med bihålorna också. Känner mej inte riktigt så trött, öm och seg i kroppen som jag gjorde igår då jag i princip kände mej som om jag hade blivit överkörd av en ångvält, ca 42,7 gånger. Jag tror fullt och fast på att jag genom att käka en rejäl portion med tzatziki (massa vitlök) igår gjorde att mina baciller sa upp sej och började flytta med omedelbar verkar, för att endast lämna de mest ihärdiga kvar. Och över natten har tzatzikin dragit åt sej ännu mer av vitlöken så det stank i hela kylskåpet, den käkade jag nu till lunch så förhoppningsvis har de sista baciluskerna avflyttat och håller sej borta resten av vintern!
Mina skrapsår från olyckan är för övrigt i princip helt läkta och blåmärkena har bleknat och är i enlighet med hösten vackert gula! 
 
Kram Sofia

Husaby Hästklinik

Lastningen tog 4 min dit och 4 min hem. Duktiga tjejen!
 
Hon var superlugn hela klinikbesöket. Först fick jag springa med henne på löpargången och efter det så kollade veterinären henne i longeringen och till sist böjde hon ihop framkotan bara för att känna hur hon kändes. Allt såg superfint ut och hon har ni lov att få börja jobba som vanligt igen. Sen var det dags att kika på sparkskadan på vänster bakben. Det var inte lika roligt, men efter en massa tvättande och bandagerande var vi påväg hem igen.
Det fick bli ett snabbt stopp i Falköping, dels för att tanka och sen för att köpa lite käk. Jag fick överleva att äta McDonaldsmat. Lyckades trycka i mej två cheeseburgare, toppade det hela med lite glass, sen var energiförrådet lite påfyllt ialla fall.
 
Lucky fick stå inne resten av dagen och idag fick hon vara inne lite längre på morgonen och gå ut framåt 12-tiden. Det uppskattades enormt av damen i svart! Hon får gå själv nu tills sparkskadan är läkt. Jag vill inte riskera någonting med henne och veterinären sa samma sak.
 
Kram Sofia

Onsdag

Sitter nerbäddad i soffan och kikar på The Big C.. Helt underbar serie, helknasig och superrolig, trots att det egentligen handlar om något enorm sorgligt. Men för er som vill börja se en ny bra serie, rekommenderar jag den verkligen.
 
Åkte med T tidigt till stallet idag (som vanligt), sa god morgon till min princessa som såg väldigt morgontrött ut. Gick sen ut och pussade på lill-pricken en stund innan jag gick upp och snackade lite skit med Emelie en stund. Naturligtvis började det pissregna lagom när vi satt där inne, så vi stressade inte direkt ut om vi säger så.
 
När de andra pållarna hade fått gå ut så tränsade jag Lucky och tog ner henne till ridbanan och skrittade henne barbacka i ca 30 min. Det uppskattade hon verkligen. Hennes bandage hade åkt ner litegranna så tog faktiskt av det när vi kommit in sen och kikade på såret. Det hade dragit ihop sej något enormt sedan igår, så jag är så vansinnigt glad att veterinären fick kika på det på kliniken och göra rent och bandagera. Kommer läka jättefint, tror inte ens att ärren kommer bli så stora om det fortsätter läka så fint som det gör nu.
 
Ysch!
 
 
Mamma kom och hämtade mej mitt på dagen, hem och lagade lite gottigt käk som vi satte i oss innan vi åkte ut till Almenäs och hälsade på. Pussat på söta småsystrar idag också, satan vad de växer! Två små jätteknubbisar!
 
Kram Sofia

En snabbis..

Orkar inte berätta ingående om dagen, kommer ett längre inlägg imorgon, just nu är jag så himla slut i kropp och knopp att det hade nog bara blivit ett osammanhängande babbel ialla fall..
 
Frambenet fick full pott och är helt läkt och ser jättebra ut, däremot har hon nu ett fint blått bandage som går från hasen och ner över kotan vänster bak. Sparkskadan var större än jag först trott och satt farligt nära senan på bakbenet så veterinären ville gardera sej och hålla det skyddat tills det har dragit ihop sej och blivit en skorpa eller hinna på såret. Tack och lov är hon inte halt av det och ska hållas igång försiktigt. Största problemet är att hon inte ska gå ut och ska ha bandaget på sålänge som möjligt för skyddets skull.
Så imorgon blir det promenad en gång i timman och är vädret fint så får hon gå ut på eftermiddan och röra på sej lite i hagen.
 
Lilltösen har skött sej perfekt hela dagen, med både lastning och inne på kliniken. Verkar som om hon känner sej hemma där nästan, precis som att hon tänker "Jaha, var vi här igen.. jaja, se till att få det överstökat!"..
 
Kram Sofia

Dagen

Imorgon är det då dags för sista återbesöket på Husaby hästklinik för Lucky (hoppas vi verkligen).. Inte för att de inte är trevligga där, tvärtom.. De är supergoa allihopa, men det är lite väl dyrt att åka dit på besök bara för att de har trevllig personal. Lucky ska hältkollad för att se att allt ser fint ut med frambenet..
Vi ska vara på klliniken klockan elva imorgon, vilket innebär att vi åker halv tio från stallet.
 
Detta firade en dag tidigt med att stackars pälsklingen kom in med ett smälltjockt bakben och två prydliga sår på det. Tack och lov var hon inte halt utan trampade på superfint i longeringen, körde henne med pessoasystemet idag igen (tack för lånet!).. Och hon var så himla fin, man såg att det eviga regnandet har satt sina spår det första då jag upplevde henne lite stel, men det släppte fort och hon var så fin! Min underbara ponnyhäst..<3
 
Idag tog jag lite latmorgon (vaken sovmorgon) och satt i soffan och hade det bra ett par timmar innan det var dags att åka ut till stallet. Pippi hade fått komma in tillsammans med sina kompisar för lite upptorkning. De såg inte alls ledsna ut över det, tvärtom!
 
Panda fick vara hemma idag, tror hon var lika nöjd med det med tanke på vädret. Det regnade inte riktigt lika mycket idag, det blåste desto mer istället. Vet inte vad jag hatar mest, blåsten eller regnet, skulle tro att regnet kommer på en förstaplats, men blåsten kommer på en väldigt stark andraplats, bara hundradelar efter ettan. Blää för båda!
 
Kram Sofia

Måndag

Har sovit supergott inatt, trots att min lilla hund under en del av natten hade krypit ner under husses täcke istället. Men hon låg hos mej när jag somnade och när jag vaknade, det är det viktigaste..<3
 
Vädret är lika pissigt som väntat idag, men det är bara att göra det bästa av det. Klä på sej ordentligt och stå ut helt enkelt. Panda får nog däremot vara hemma idag när jag åker till stallet, hon var inte direkt överförtjust igår så tror hon är gladare över att få vara inne de timmar jag är i stallet. Det bör gå hyfsat fort i stallet idag, är inte så mycket som jag behöver göra. Sen blir det hem och mysa ner mej framför tvn med varm oboy.. Det finns liksom inte mycket annat att göra en dag som denna.
 
Kram Sofia

Filmkväll

Kvällen har fortsatt som den började, enda undantaget var när jag släppte ut RallyRåttan och hämtade lite godis. Annars har jag hållt vågrätt läge hela kvällen. Är inne på tredje filmen, eller va det fjärde? Har ialla fall hunnit med Baksmällan 2, en film med Sarah Jessica Parken som jag inte kommer ihåg namnet på och just nu rullar I Love You, Man. Alla komedier, kände för det ikväll. T somnade in i halva andra filmen och sover som en liten gris.
 
Imorgon blir det stallet tidigt på morgonen igen, åker ut medans T är hemma och hem innan han åker till jobbet. Vädret ska bli ungefär lika pissigt imorgon som det har varit idag, men på tisdag ska det klarna upp igen. Skönt att få hyfsat väder när vi ska lasta och åka till Husaby med Lucky för återkoll.
 
Imorgon blir det ett longering eller tömkörningspass med finaste svart på ridbanan som gäller.. Sen på torsdag blir det antingen en skrittur i skogen eller vila för mitt hjärta.
 
Själv läker jag sakta men säkert. De skrapmärken jag fick är halvt läkta och på knän, armbågar, handflator, börstkorg och andra lite väl utsatta ställen på framsidan av kroppen börjar blåmärken i regnbågens alla färger framträda. Nacken mår tusen gånger bättre och stelheten i resten av kroppen efter traumat är nästan helt borta den också, men jag tror att det var bra att jag försökte hålla igång så mycket jag kunde precis dagarna efter.
 
Snart blir det kudden och sova gott ett par timmar innan det är dags att börja en ny vecka. En vecka med ett ganska fullt schema..
 
Kram Sofia

Helgen i korthet..

Igår var jag så himla trött när jag kom hem sent på eftermiddagen att det blev ingen ork till att skriva något blogginlägg. Men jag hade en himla bra dag, åkte med T ut tidigt på förmiddagen och hjälpte till att släppa ut hästarna. Fixade sedan hö, vatten och kraftfoder till mina tjejor och till sist mockade jag hos Lucky.
 
Det var dags att hämta spån igen och jag och Emelie tog släpet och drog iväg för att packa och släpa lite sågspån. Lite tid tog det och vi var till sist så toktrötta att vi bara föll ihop över spånsäckarna och gapskrattade. Men tillbaka till stallet kom vi och när säckarna var utlastade och det lösa spånet var inkört i lösdriften så tog vi paus.
 
Därefter var det dags att ta tag i hästmotionen. Jag red en mycket okoncentrerad Toppen som sladdrade runt lite över hela banan med lilla mej på ryggen som stundtals inte hade mycket att säga till om alls. Men framåt sista delen av passet mjuknade han och jobbade ganska fint. Men jag fick inte till samma känsla som sist jag red honom, men det kommer nog tillbaka, han har fått lite behandlingar som han behöver komma tillbaka från ordentligen igen, sen tror jag nog att han ska vara på topp igen.
 
Lucky fick en promenad i skogen på 40 min i skritt, det var alldeles lagom för henne, tyckte jag. Det tyckte inte Lucky, hon tyckte att en skrittpromenad i mörkret var alldeles för dåligt, hon hade nog hellre tagit ett pass på ridbanan eller en långtur i skogen. Men vi följer träningsplanen nu inför sista veterinärbesöket.
 
Idag åkte jag också ut tidigt, täckade Lucky och hjälpte till att släppa ut. Medans Emelie visade en häst så packade jag en jäkla massa hösilage. Närmare bestämt till bägge stallen och lösdriften. Då höll jag värmen, för satans så kallt det har varit idag, det var bara tre plus och snöblandat regn på morgonen när jag kom dit. Idag fick Lucky vila och bara gå i hagen med sin lilla kompis.
 
Utehästarna fick frukost inne i lösdriften idag.
 
 
Panda som blir halvt deprimerad när det regnar har varit allt annat än glad idag. Hon klättrade upp på katthuset och la sej på täckena som låg där.
 
 
 
 
Jag gick och hämtade ett av Pippis fleecetäcken och la till henne för att det skulle bli varmare, snart hade hon bäddat ner sej under det, bara lilla nosen som stack fram.
 
 
T hämtade mej strax innan halv fem, vi åkte raka vägen in till Mullsjö, handlade lite gottis på Ica och sen ner till Amigo och hämtade pizza. Så nu är vi vansinnigt mätta och nöjda och myser i soffan. Panda ligger nerbäddad under mitt täcke och är supernöjd med att vara hemma i värmen och under mattes täcke..<3
 
Kram Sofia

Fredagsmys i soffan..

Eftersom avsaknaden av en stycke sambo är väldigt tydlig just ikväll så får jag och mina håriga pälsklingar ha fredagsmys själva istället. Jag börjar bli lite sugen på något gott, men jag vet inte riktigt vad det blir än.
 
Panda ligger nermyst i mitt täcke intill min sida, Dumle i sin fotölj, med ett vakande öga på mej såfort jag rör på mej. En varm dusch står nog dock närmst på schemat. Jag gör tvärtemot alla andra såhär en fredagskväll, jag går och lägger mej hyfsat tidigt, ska upp tidigt imorgon och jag vill inte vara som en död sill imorgon.
 
Kram Sofia

Fredag!

Och vilken underbar fredag det blev.. Strålande sol, visserligen kallt som attan, men stårlande sol!! Var ut stallet riktigt tidigt idag, trodde först att jag drömde när klocka ringde, men så var det inte. Så var där innan halv åtta, gav pållsen deras morgonhö då någon hade försovit sej lite..;)
Men det är bara mysigt att få sitta och lyssna på deras lugna, metodiska tuggande. Mysigt att få vara den första som säger god morgon till mina flickor också..<3 Panda var pigg och på hugget från början idag, annars brukar hon var seg på morgonen och helst vilja ligga kvar under täcket, men vi tog ingen promenad igår e.m så hon var superpigg redan från starten idag. Nu är hon dock ganska trött.
 
När pållarna fått gå ut började jag förmiddan med att göra i princip ingenting, tittade på när Emelie jobbade några av ungponnyerna på lina och sen gick jag in för att fixa kraftfodret till mina damer, byta vatten hos Lucky och mocka hennes box. Hos normala hästar behöver man ju oftast bara rengöra vattenhinken ibland, inte varje dag. Men eftersom min häst ska ha specialbehandling med så mycket annat så varför inte med vattenhinken också, varje dag när jag kommer till stallet så är det minst ett kilo spån i den och har hon lyckats tömma den under natten (stoooor balja) så ligger den bortslängd i andra änden av boxen, då fylld med inte bara spån, utan bajs också! Spänningen är olidlig över hur det ska se ut varje dag. Tokiga skrutthäst..<3
 
Pippi däremot har alltid varit överförsiktig med sina hinkar och oftast är det inte en spånflisa i dem, eller annat för den delen. Pippi fick komma in tidigt på förmiddan tillsammans med sina kompisar och få sin burkmat.
 
När allt med stallet var klart hämtade jag Lucky i hagen, brydde mej inte om att borsta, kollade bara igenom så att alla ben satt där de skulle och så.. Sen gick vi direkt ut i skogen på en promenad, blev inte jättelångt, men 40 min i raskt tempo är ändå en bit. Jag tog med Panda lös, men hade sele på henne och koppel redo i fick ifall vi skulle stöta på några jägare. Men inte en bil, inte en människa, inte så mycket som en kamouflagefärgad mössa såg vi. Så det är nog som på de flesta andra ställen, de är redan klara med jakten, har skjutit av deras tilldelade kvot.
Och det vore väl skönt det, då kan man vistas i skogen igen utan att vara rädd för att någon avtryckarglad galning ska få en i kikarsiktet.
 
Finaste i motljus..<3
 
 
T hämtade mej halv två, han jobbar både inne i Jkpg och i Mullsjö idag så det passade bra att han körde hem mej emellan jobbpassen. Gjorde iordning maten det första jag gjorde, jag vet att hade jag satt mej direkt så hade jag stelnat till och blivit så trött att jag förmodligen inte hade fått i mej något att äta förrens mycket senare ikväll och då hade jag med största säkerhet endast gjort ett par mackor eller liknande. Inte riktig varm mat med andra ord.
Men nu blir det ungsgrönsaker med tzatziki och fetaostsallad. Smarrigt!
 
 
Kram Sofia

Torsdag

Sitter i soffan och trots stelhet och ömhet lite varstans så mår jag ganska gott. Jag har varit i stallet i flera timmar tillsammans med Panda och grejat. Åkte ut med T tidigt på morgonen, det är ganska gott ibland. Imorgon blir det lika tidigt. Fick låna fina Kaluha av Emelie idag och flyta runt på, hans känslighet och lätthet passade mej alldeles utmärkt med min mörbultade kropp. Vi kom ganska bra överens och jag fick lite Ludde känsla av honom, vilket väcker många minnen. Saknar min tokpojk så det gör ont ibland, det är en häst jag aldrig kommer komma över helt.
 
Lucky fick gå ett kort pass på ridbanan med pessoasystem, hon jobbade på fint och var för dagen alldeles lagom ambitiös. Hon ser väldigt fräsch ut och förväntningarna för nästa tisdag är höga!
 
När jag kom hem käkade jag först tacos tillsammans med dogsen (ja, alltså jag åt och de såg på, sen fick de lite efteråt). Hann lagom bli färdig så kommer T hem och skrämmer livet ur mej, jag hörde inte när han kom hem och helt plötsligt står an jämte mej vid soffan, tror inte att jag andades på två minuter ungefär innan hjärtrytmen hamnade på rätt spår igen.
 
Sen somnade jag ganska snabbt efter det i soffan, nerbäbbad tillsammans med Panda under mitt tjocka täcke och med huvudet mot min fluffigaste kudde (som förvånande nog är ganska så ofluffig, dags att köpa nya!).. Vaknade efter lite över en timma och kände mej varm och nöjd. Så nu blir det lite the och tv-tittade innan det är dags för mej att sljuta ögonen och sova mina timmar igen.
 
Kram Sofia

Allt kunde ha varit värre..

Börjar kvällens inlägg med lite gnäll.. Är så himla stel att det är inte sant + att det känns som om hela kroppen har drabbats av värsta sortens träningsvärk. Jag måste ha spänt mej i kroppen något enormt igår när jag smakade på asfalten. För tillfället är livet lite jobbigt iom att höger hand är aj-ig och vänster armbåge är ännu mer aj-ig så att t ex sätta upp håret i en tofs är för mej just nu helt omöjligt. Knäppa ridbyxorna som har hakar var också en utmaning..
Fast just nu är jag bara mest förbannad över att de jävlarna hade livet av min lilla vän, mopeden startade tappert efter ett par försök och gick som den skulle ett par kilometer, sen sa den upp sej och gick på omedelbar semester.
Så det vara bara att putta den en bra bit till säker mark, dvs bort från stora vägen där lastbilar dånar förbi med jämna mellanrum i ganska imponerande hastigheter.
 
Sen var det bara att invänta lite hjälp, den kom i form av mamma.. Hem och hämta släpet och sen tillbaka och lasta på mopeden och hem med den igen. Sen efter mycket om och men kom jag äntligen till stallet, orkade inte ta tag i själva stalldelen.. Så jag gick och hämtade min lilla hästapålle, gjorde iordning henne och släpade min ömma kropp ner till ridbanan.. Kom upp, inte speciellt graciöst, men upp kom jag ju ialla fall.. det är det som räknas.
Och lilla hästen gick som en klocka, hon känner när matte inte mår som hon ska och då tar hon över det mesta av jobbet och bara flyter fram. Schysstare häst får man leta efter!
 
T kom och hämtade mej efter jobbet och vi åkte hem.. Dog i soffan i princip på en gång. Älsklingen fixade käk i form av tacos och medans jag åt och hade det ganska gott så kände jag hur kroppen blev stelare och stelare och när det var dags att resa på sej för första gången sen jag kom hem så kände jag mest som 120.. minst!
 
Så nu hoppas vi på en bättre och lite mindre stel morgondag! Det gäller att vara positiv, allt kunde ju ha varit värre..
 
Kram Sofia

Gör ett försök..

Gör ett försök att samla ihop mej själv och min lilla hund och åker ut till stallet. Förhoppningsvis mår min lila moped okej idag också. Den startade ju direkt efter igår, men man vet aldrig nu när den har fått stå över natten.
Har mejlat Yamasaki Motorn och hoppas att de kan hjälpa mej med ett nytt blinkersglas. Tyvärr verkar det inte finns några återförsäljare som har reservdelar till mitt märke här i Sverige. Så tills det har löst sej så får tejp vara min bästa vän, lyckligsvis verkar det som om själva lampan är hel, ska testa den innan jag åker hemifrån idag och då har jag ju ialla fall funktionen på ljuset. Lampan är ju standard så den går ju lätt att byta om det skulle va så.
Skönt var det dock att inte de stora strålkastarglasen på framljusen gick åt skogen, det hade varit tio resor värre. Men det verkade fungera igår ialla fall..
 
Så nu tar jag med mej min lilla hund och åker ut till finaste hästen och fixar stallet.
 
Kram Sofia

Stelt

Känner mej rätt mörbultad och aj-ig idag.. Men värst är nog den enorma stelheten som har satt in någon gång under natten. Känns som riktig jävla rejäl träningsvärk ungefär. Men under omständigheterna och när man gått igenom scenariot såhär i efterhand så hade jag ändå en enorm tur. Jag klarade mej med skrapsår, aj-ig hand och trasiga handskar och jacka. Mopped fick ett krossat blinkersglas, nya fina repor och ca ett halvkilo gräs och jord fastkilat på sej. Men den startade och gick reste av vägen hem. (Jag vet att det är korkat att köra igen om man varit med om en olycka, med det kändes som det bästa alternativet just då. Bättre än att stå på en becksvart, smal väg ensam.)
 
Nu ska jag ta det lugnt ett par timmar på morgonen, äta lite och mysa med mina hundar. har suttit och letat runt lite på nätet efter reservdelar (till min Yamasaki, inte till mej!).. Och det blir nog till att mejla tillverkarna och be om en prisuppgift och sen beställa därifrån. Hitta ett likadant blinkersglas här i Sverige kan nog bli kämpigt.
 
Kram Sofia

Lite foton från i måndags..

Nyklippt snygging..<3
 
Klias med hagkompisen
 
Lyssnar efter galna jägare i skogen som låter som kåta älgar..
 
Hallluuuu!
 
Hittat nåt smaskigt..
 

Hur fan tänker man då?

När man kör på någon och sen bara kör vidare utan en tanke på att stanna och kolla hur det gick. Var påväg hem från en massage och en bil kom bakifrån och körde på mej. Kom i en jävla fart med hög musik på och innan jag viste ordet av låg jag på mage på asfalten. Gjorde illa höger hand och skrapade höger knä och vänster armbåge rätt gott. Men i övrigt så lever jag. På mopeden rök vänster blinkers och den luktade når så vansinnigt av soppa. Men den startade och tog sej hem ialla fall. Får kolla över den lite mer noggrant imorgon förmiddag, förhoppningsvis håller den ihop så det går att åka på den till stallet. Sen får jag försöka hitta ett nytt blinkersglas till den.
 
Arg är jag ialla fall!
 
Kram Sofia

Vad är det med älgjakten som är så kul?

Har kikat på en film såhär mitt i natten, Texas Rangers.. Den var riktigt bra, så kan rekomendera den!
T somnade efter halva och sover redan tungt, hundarna likaså. Endast lilla jag är vaken, men ögonlocken börjar bli aningens för tunga så det är nog strax dags att lägga huvuder på kudden och sova ett par timmar.
 
Jag hade velat rida ut imorgon, men det känns inte som någon vidare bra ide med tanke på alla skjutglada dårar som sitter bakom var och varannan gran i skogen och leker prickskyttar. Får nog hålla oss vid stallet eller gå jämte hästapålle med vovven i snöre närmsta tiden. Även om min lilla hund sällan går mer än ett par meter ifrån mej och förmodligen inte skulle kunna skrämma en skogsmus så är det dumt att reta upp de redan övertaggade jägarna.
Om det är någon som jagar som läser min blogg får ni gärna förklara vad det är som är så himla kul med att jaga, sitta i ett kallt, dragigt jävla älgtorn som närmast kan liknas vid ett renoveringsobjekt gone bad.. Eller mitt ute på ett kalhygge med en liten campingstol under röva som förmodligen skulle kunna få hemoröjdena att säga upp sej och flytta omgående.
 
Idag hittade jag det mest korkade jag någonsin har sett, en livestreaming från två olika älgpass via nätet, ett i Värmland och ett i Dalarna. Men jämna mellanrum kom det upp gastkramande nyheter som "skott har hörts i Dalarna" eller "stor tjur siktad i Småland".. Jag håller ju på att krypa ur skinnet av spänning, hur kan de sända sånda hjärtstoppande nyheter bara sådär utan förvarning. Nåja, det var ju inte helt fel att ta en tupplur till..
 
Kram Sofia!

Måndag kväll

Jag har väl i princip varit en hög med dött material hela kvällen. Det mesta jag har åstakommit är att jag har rastat hundarna flertalet gånger och hämtat in lite dricka från lillhuset. Annars har mitt arsle varit klistrat vid soffkudden och det har väl inte känts alltför dumt ska jag erkänna. Kroppen ville inte alls vara med på spelplanen idag och det jag har gjort räckte gott och väl för att hålla mej nere för resten av eftermiddagen och kvällen.
 
Åkte ut till stallet till strax innan tio, hjälpte till att släppa ut hästarna innan jag tog itu med dagens uttänkta aktivitet.. klippning av min lilla ponnyhäst! Det blev bara halsen, bogen och där sadelgjorden ligger som blev klippt. Vill gärna behålla så mycket päls som möjligt nu i början så får jag väl klippa ner senare om det behövs helt enkelt. Dumt att klippa för mycket i början och behöva täcka när solen ändå skiner, bara för att det blir lite kallare.
 
Panda var med i stallet som vanligt som eftersom det var måndag kom en av Emelies elever ut och red en av ponnysarna, med sej har hon som vanligt sin fågelhund som Panda har bestämt sej för inte hör hemma på gården. Men jag måste erkänna att det ser rätt komiskt ut när min lilla RallyRåtta med sina 4,5kg jagar iväg den stora hunden som säkert väger minst 30kg om inte mer. RallyRåttan ser ialla fall mer än nöjd ut!
 
Imorgon är det äntligen dags att hämta mitt motorfordon inne i Jönköping där det har fått dej lite behandling i form av en bytt gasvajer, nytt gashandtag, uträtat styra + lite annat småfix. Ska bli enormt skönt att få hem pärlan igen så jag kan ta mej själv fram och tillbaka till platser, framför allt stallet. Hatar att behöva åka ut när T är hemma och ledig, det blir liksom att det stjäler en mass tid från oss. När han är hemma så är jag i stallet och när han åker till jobbet så är jag hemma ensam. Piss är vad det är! Men nu går allt tillbaka till det normala igen från och med imorgon! Tjoho!
 
Planerna för imorgon är lite oklara, mer än att vi ska in till Jönköping och att jag har en massage klockan 18. Däremellan ska jag hinna med mitt egna stall och även lite kvalitetstid med T som är ledig hela dagen. Men det ska nog gå att klämma in allt!
 
Nu ska jag återgå till min serie, har upptäckt att varje gång jag tänker att nu får det bli sista avsnittet sen gör jag något annat så slutar just det avsnittet med något spännande så man ju bara måste titta på nästa, och nästa, och nästa och.. ja ni fattar!
 
Ha en bra måndagskväll allihopa!
 
Kram Sofia

Jag och Lucky 2013-10-12

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morrn!

Idag blir det stallet tidigt, väntar bara på att sambon ska vakna till så kan vi åka ut. Medans jag väntar så laddar jag ner fotona som Emelie tog på mej och Lucky i lördags. Har sett dom i kameran, men inte i större format.
 
Panda ligger mellan mina fotknölar och sussar, Dumle nedanför fötterna, han har börjat klättra upp i sängen på morgnarna efter det att vi varit ute första gången. Har nog att göra med att det blir lite kallare på golvet i sovrummet ni på hösten/vintern. Han har visserligen bädd att krypa ner i, men sen tror jag att han tycker att det är lite mysigt att ligga hos oss också. Panda sover ju under eller på mitt täcke hela natten, helt otroligt att jag inte lyckas rulla och lägga mej på henne egentligen. Men på någon sätt vet man väl om att hon ligger där och aktar sej. När hon var liten låg hon ju gärna på kudden jämte mitt huvud, då låg hon ju riktigt säkert.
 
Igår fick det bli massage för Lucky, hon kunde ta till sej den mycket bättre än förra gången. Hon kändes överlag väldigt fin i kroppen, markerade lite på vänster höft, som väntat. Ngt stel i höger rygghalva, också väntat då hon kompenserar vänster höft där. Framtill var hon som en gummiboll, mjuk och fin. Men där brukar hon ju inte heller ha några problem. Idag får hon en lugn skrittur i skogen, får bli på stora vägen då älgjakten börjar idag om jag inte minns fel och första veckan brukar varenda dåre med skjutvapen vara ute i skogen och leka yrkesmördare.
 
 
 
Morgontrötta hästar på lösdriften..
 
 
Imorgon får jag hem mitt lilla motordrivna fordon igen, den var klar redan i fredags, men då hade vi inte möjlighet att hämta den, även idag blir det lite knivigt. Men imorgon förmiddag har vi all tid i världen. De har bytt lite mer än bara gasvajern + rätat upp styret som var lite snett. Så nu fungerar alltid som det ska och jag och RallyRåttan kan ta oss själva till stallet igen.
 
Kram Sofia
 
 

Lördag och Söndag

Här ligger vi fortfarande kvar i sängen. Seg i kroppen idag, endast Panda som har varit ute och gjort morgonbehoven. Sen ville hon ner under mitt täcke och sussa igen. Lederna är stela som frusna fiskpinnar idag.
 
Lucky fick ett litet pass på banan igår, gick jättefint och var ordentligt trött när vi var färdiga. Emelie fotade en del, så de bilderna får jag bjuda på när jag får dem.. =)
 
Panda håller kollen medans unghästarna löshoppas..
 
Kvällen tillbringades ute i Beateberg, årets sista grillade kött intogs och sen skulle man minsann upp och motionera också. Allt på en gång. Men roligt hade vi. T kom och hämtade mej strax före halv ett och det var en väldigt trött Panda jag fick bära in i huset. Var ganska trött själv, men höll mej vaken tillräckligt länge för att vi skulle hinna börja titta på en ny serie.. Awkward! Av det jag har sett hittills så är den riktigt rolig och det fanns tre säsonger så det kommer ju räcka ett tag ialla fall.
 
Idag ska Lucky få massage, nu får jag äntligen börja behandla henne själv också. Hon har ätit preparaten i tre veckor och då skulle hon få vila från massagen för att det inte skulle bli för mycket för kroppen på henne. Jag tror hon kommer uppskatta det mycket och imorgon blir det en lugn skrittrunda och på tisdag efterföljs det av ett litet pass på ridbanan.
 
Kram Sofia

Morrn!

Ännu en underbar höstdag. Och idag vaknade jag och var mycket piggare i kroppen. Bra med kallt och klart väder, det ger torr luft och det gillar min kropp. Fuktigt väder avskyr vi som pesten!
 
Panda väckte med första gången halv sex och tyckte att nu var det dags att gå ut. Så det vara bara att klä på sej och gå ut med henne. Hon gjorde det hon skulle, sen gick vi in och hon var snabbt inkrupen i värmen under mitt täcke igen. Sen väckte hon strax efter nio igen och tyckte att det var dags att gå ut, eftersom Dumle också ville gå ut så bad jag T rasta dem. Dumle följde snällt med, men strax hörde jag små tassar komma snabbt emot mej. Panda hoppade upp i sängen och tittade olyckligt på mej. T ropade på henne och jag frågade om hon inte behövde gå ut, då sprang hon iväg för att komma tillbaka lika snabbt igen. Då kom T och hämtade henne, bar henne till dörrn.
Inte hjälpte det heller, denna gången tittade hon ännu mer olyckligt på mej och kröp upp emot mej när jag började prata med henne. Tokiga lilla hund, det måste vara matte...<3
 
Kram Sofia
 
 

Panda i höstsolen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Hela familjen är hemma, ska strax ställa mej i duschen och sen krypa ner i sängen. Dagen har varit himla bra.
Började med en lugn förmiddag hemma. Åkte ut till stallet strax efter halv ett, fotade Emelie och FT på ridbanan innan jag började med mitt. Packade hö och gjorde foder. Tog in Pippi och gav henne mat.
 
Sen jobbade jag en av småponnysarna på ridbanan. Duktig va hon, med det finns en mental spärr hos henne som sitter som berget, men det börjar släppa nu. Emelie har fått lägga ner massor med tid på henne och hon är verkligen en superfin ponny! Kommer bli en stjärna på dressyrbanorna med rätt ryttare.
 
Mockade och fixade inne i stallet till Lucky, sen var det lagom dags att lunchfodra. Mös lite med min tös i hagen och slängde på ett regntäcke. Sen jobbade jag lite med Panda nere på ridbanan, lite vanlig lydnadsträning och sen lite "agility" träning. Hon var superduktig och tyckte att det var jättekul!
 
Mami hämtade mej strax efter fem, hon hade med sej gottigt från Max, vi körde först hem transporten till mej och lämnade Panda, rastade Dumle och så jag fick byta om lite. Sen ut till Almenäs, in och hälsade på Veronika och gosade med sockersöta småbebisar (Pandas nya småsystrar). Sen hade jag en massagekund. Efter det blev det lite fika och tjöt inne hos Veronika. Lite mer gos med dogsen, Pandas pappa var på bushumör och höll låda en lång stund.
 
Kram Sofia

Go förmidda!

Var ute sent med Panda igår kväll så jag fick sova ända till klockan sju.. Vaknade upp till en grådassig morgon och enligt väderrapporten ska det fortsätta hela dagen, ev skulle det komma ett par regnskurar också. Imorgon däremot har de lovat strålande sol större delen av dagen. Då blir det en härlig uteritt på Lucky med RallyRåttan som sällskap.
 
Idag åker jag med T till stallet när han åker till jobbet, sen kommer mami och hämtar mej och Panda någon gång efter fyra. Hem och lämna hästtransporten som har varit inne i Jönköping på Däck och fälgcenter och fått ett nytt däck efter punkteringen. Moppen däremot får jag vänta med att få hem ända tills mitten av nästa vecka, de behövde beställa en gasvajer till den, då de inte hade den modellen hemma i lager.
 
Sen ikväll så har jag en massagekund ute i Almenäs.. Och därute finns också Panda mamma, pappa och nya småsystrar som självklart måste kikas på. Såna små sockertroll kan man ju inte undvika.
Har inte bestämt mej för om Panda får åka med ut till Almenäs än eller om hon får bli hemma, får se helt enkelt.
Får se lite hur trött hon är efter stallet.
 
Kram Sofia

Städat

Det blev städning ialla fall, så nu har jag ett rent hus (eller ja, renare ialla fall). Blev både dammsugning, torka golv och diska. Sen blev det en välbehövlig dusch för mej, dogsen har fått kvällsrastning och kvällsmat så de är nöjda också. Nu blir det vila resten av det som är kvar av denna dagen. T borde kliva genom dörren vilken minut som helst nu.
 
Kram Sofia

Soffmys..

Både jag och hundarna somnade som små grisar i soffan, jag som hade tänkt städa en massa. Men får försöka valla dammsugaren några varv ialla fall innan kvällen är här på riktigt.
 
 
Kram Sofia

På önskelistan!

Panda hade varit supersöt i denna.. Inget för henne att ha i stallet, men när vi åker till stan eller så..
 
 

Onsdag

Solen kröp fram och visade sej lite ialla fall, men senare i e.m/kvällen ska det komma in ett rejält regnoväder. Det har småbösat lite med regn på förmiddan, men inga riktiga skurar och temperaturen kommer upp i imponerande +13 grader så kallt är det inte. Det var bara jag som kände mej lite småfrusen när jag hade suttit inne en stund och blivit lite stel. När jag kom igång igen var det inga problem att hålla värmen.
 
Panda blev väldigt trött efter några timmar i stallet, men så var vi uppe tidigt imorse med och hon for som en skållad råtta det första och mordhotade både till höger och vänster. Men sen däckade hon i mitt knä under en vilopaus.
 
Lucky fick ett litet "tänka" pass på ridbanan. Hon både lyfter benen, flyttar rumpa och bog, gör skänkelvikning och öppna när jag går jämte och ber henne. Duktiga lilla häst! Gjorde samma sak med fina jättefuxen, han fattade men hade lite svårt för vissa rörelser, nästan så han bad om ursäkt för att det inte gick. Pippi fick komma in och käka lite medans vi fikade. Hon tycker att det är lite skönt att få stå inne en stund efter maten verkar det som.
 
Nu blir det vila lite resten av eftermiddan och sen en sväng med snabeldraken och moppen ikväll. Det orkar jag inte nu, då hade jag nog rasat ihop i en liten darrande hög efter bara ett par drag med dammsugaren.
 
Kram Sofia

Morgondagen!

Imorgon blir det stallet tidigt! Åker med T dit som börjar jobba klockan åtta, får se om jag är helt vaken då.. Haha.
Vädret ser ju sådär lovande ut, regn, regn och så lite mer regn. Men vi får väl passa på mellan regnskurarna.
Blir till att ta med regntäcke till Rallråttan, annars blir hon nog olycklig. Kanske borde ta med en av hennes handdukar ifall hon blir väldigt blöt. Blöta öron gillar väl ingen, men det finns nog inte så många som ser så olyckliga ut som Panda när de blir blöta.
 
Funderar på om jag skulle köpa en sån där värmedyna och ha till henne till i vinter. Kan man ha i sadelkammaren som hon kan ligga på när det är riktigt kallt om hon inte far runt och håller värmen själv vill säga. Hittat en som har både överhettningsskydd, 5 olika värmelägen och den går att tvätta. Priset är nog det bästa 299,- hos Biltema.
 
 
Är vädret riktigt ursligt och det inte är uppehåll någon gång så får vackra svart vila, hon har gått tre dagar i rad ganska ordentligt nu så en lugn dag säger hon nog inte nej till. Blir det någon form av motion blir det en kort skrittur i skogen bara.
 
Kram Sofia

Tisdag

Blåsigt och jäkligt är vad det har varit hela dagen. Solen har kikat fram stundtals, men annars har det mest känts som att regnet hänger i luften. Det skulle komma en hel massa av den varan inatt och imorgon. Men det behövs det också.
 
Båda mina tjejor verkar tycka att det har varit ett par hårda dagar, Lucky fick ett pass med tömkörning på ridbanan, hon gick jättefint, men blev trött fort. Panda lekte rally med Zorba och ligger nu helt utslagen i Dumles fotölj.
Så imorgon får det bli en lugn dag för bägge damerna. Pippi är mer än pigg och verkar inte alltför öm i sina tassar nu när hon är "sko-lös".
 
Idag fick ridbanan en omgång, vi jämnade till kanterna och sen blev den sladdad. Hundarna var med hela tiden och var antingen ett steg bakom mej eller for runt som galningar.
 
 
 
 
Igår kom det nya halsbandet som jag köpt till Panda via nätet. Ett halsband som vibrerar när hunden gör saker den inte får, i det här fallet försöker jag lära Panda att inte springa och skälla på hästarna. Risken att hon ska bli skadad är alldeles för stor för att hon ska få hållas med det. Det som är himla bra med just detta halsbandet är att det är med fjärrkontroll så jag kan själv välja vibrationsstyrka och när halsbandet ska vibrera. Det fungerade helt perfekt och när vi åkte hem hade hon knappt tittat på hästarna sista timmarna. Duktig Rallyråtta!
 
Inatt blev Panda storasyster ännu en gång, denna gången är det helsyskon till henne. Ska slänga ett öga på de små sockersöta på torsdag när jag ska ut till det stallet och massera en häst.
 
Kram Sofia

Måndag

Idag kom nya hovslagaren, båda damerna gillade honom direkt och verkade mer än nöjda. Lucky testade inte ens honom utan stod som ett ljus hela skoningen. Pippi har nu fått en ny chans att vara barfotahäst. Vi får se hur det funkar helt enkelt, annars får hon tillbaka sina skosingar igen.
 
Lucky fick ett pass på ridbanan, hon var kanonfin! Överambitiös som vanligt! Jag kom på att jag låser henne i galoppen, genom att jag spänner höfterna i högergaloppen kommer jag inte ner riktigt i sadeln och motverkar då hennes rörelser så mycket att hon blir spänd och inte kan komma under sej med bakbenen. När jag tänkte på det så gick hon som en klocka, min duktiga lilla häst.
 
Hann också med att följa med Emelie och hämta lite nytt hö. Panda var självklart med hela dagen. Var inte hemma förrens till kvällen igen. Dumle fick lek och bus i trädgården och sen lite tänka-träning inne. Sen var han nöjd för kvällen. Rallyråttan var helt slut och däckade i soffan såfort hon käkat lite.
 
Lite trött och nöjd efter jobbet på ridbanan..
 
Kram Sofia

Söndag kväll

Jag är så satans godissugen att jag tror att jag avlider snart. En halvliter lakritsglass hade inte suttit fel någonstans, eller en påse med mina favoritchips, självklart med min hemmagjorda vitlöksdipp till. Ne, usch.. blir ännu mer sugen när jag skriver om det. Attans!
 
Det blev en sväng i skogen på lite över 50 min med min finaste tjej idag, fick sällskap av Jessica som lånade fina jättefuxen Toppen. Han såg ut att tycka det var riktigt livat och dundrade på med sina långa ben i galoppen. Min lilla jätteponny tog det bara lugnt och galopperade vidare i sitt lugna fina tempo. Det är skönt med en häst som inte bryr sej om att de andra går lite fortare.
 
Det passade så lagom att T kunde hämta mej påväg hem från jobbet. Då hade jag bara kvar att ge Pippsen burkmat. Hon slabbade ner halva sej, väggen och hela krubban som vanligt. Men söt är hon!
 
Kram Sofia

Höstfint i bloggen..

Jag har "höstat" lite i bloggen, inga jätteförändringar, men lite annat färg och ny header. Själv är jag nöjd.
Panda har som vanligt fått vara fotomodell, vilket hon gärna ställer upp på.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Sofia

Funderingar

Myser i soffan tillsammans med mina trötta hundar, själv är jag superförkyld och försöker kurera mej så gott det går innan det är dags att åka ut till stallet i eftermiddag. Tror dogsen är lite sympatisjuka tillsammans med mej, för de ser lite eländiga ut de också. Borde väl försöka få i mej lite frukost snart, annars blir det väl mer lämpligt med lunch istället. Det är konstigt, man är så himla noga med att se till att djuren får komma ut och få mat vid exakta tider, men när det gäller ens egna mattider så är det inte så himla viktigt. Lustigt det där!
 
Jag har även lite funderingar över hur man smidigast och snabbast blir rik.. Jag behöver inte ens bli väldigt rik, lite rik räcker.. Tänk vad mycket som hade varit så mycket enklare om man hade haft mer pengar i månaden än vad man gör av med, jag behöver inte ha flera miljoner på banken, men ett par hundra tusen extra vore ju inte fel.
 
Kram Sofia

Måste bara..

Visa den här bilden jag tog på Lucky för ett par dagar sedan. Det börjar bli lite ordning på damen nu, magen kryper några millimeter för varje dag som går. Min underbara, vackra jätteponny!
 
 

Vilken dag..

Efter en lång dag på westerntävlingarna i Tidaholm kom vi äntligen hem för ca 1 timma sedan. Dumle var superlugn, har lite dåligt samvete över att han fick vara ensam så länge, men han har fått komma ut under dagen och gå en promenad och göra det han behöver, sen skulle jag tro att fluffbollen har sovit hela dagen, han kom ut i hallen efter en lång stund när vi kom hem och sträckte länge på sej och gäspade.
Rallyråttan har varit med mej och kollat på massor av folk, andra hundar och massa, massa hästar. Hon har skött sej jättefint hela dagen och jag är så stolt över min lilla hund som kan slappna av även på ställen med en massa liv och rörelse. Min mor och sambo fick vara "barnvakt" en hel del medans jag skötte min uppgift som prisutdelare.
 
Hästen jag masserar gick det jättebra för och han tog hem både en femte och en tredjeplacering i två av klasserna. Rätt tufft gjort av en stor nordsvensk bland alla de andra "westernraserna", men en och annan "icke westernras" fanns det där också, men i närheten av store Spirit kommer de inte på långa vägar.
 
Dagen innehöll också en hel del dramatik, men allt löste sej till slut och ibland är det bra att vara jäkligt envis. Även om jag inte direkt var iblandad så var det skönt att se att personen i fråga äntligen fick se sej besegrad och kanske nu lär sej att inte strula runt. Tyvärr tror jag att det är för sent för det.. Men men, många goa vänner som ställer upp finns det ju ialla fall, det märkte vi idag.
 
Blev en sen tur upp till mina pållar, men snälla Jessica hade redan mockat och fixat vatten till mej så jag hade bara hö och burkmaten att fixa, Lucky stod redan i sin box och myste. Lilla älsklingen gnäggade när hon hörde min röst, finns knappt inget som värmer hjärtat mer än det..<3
 
Nu väntar vi bara på att mannen i mitt liv ska komma hem så är hela familjen samlad sen. Imorgon blir det skogstur med sällskap och sen på e.m ska vi se om vi får bort den nedrans gasvajern från moppen så vi ser vad det är för sort och längd. Sen blir det byte av den. Så ska vi se om den vill bumma sen, för just nu bummar den knappt alls..;)
 
Natti natti från mej!
 
Kram Sofia

*Vad hittar jag på idag?

Jag är på westerntävling uppe i Tidaholm. Mamsen hämtade mej redan vid klockan 9, sen åkte vi upp till tävlingarna. Tycker det är riktigt kul att åka och kika på westerntävlingar. Till denna tävlingen levererar vi även prisrosetterna, plus att vi spronsrar med rosetter och jag sponsrar med värdebevis på massager.
 
Det som ses fram emot mest är naturligtvis kosseklassen Team Sorting, även fartgrenarna är roliga att kika på. Segaste är nog trailen, första är väl roliga, men sen blir det lite långtråkigt. Reiningen gillar ju jag, den grenen är den som jag själv skulle velat hålla på med. Förmodligen kommer vi inte kunna stanna hela dagen, men det gör inget. Vi stannar sålänge vi orkar. Har Dumle hemma att tänka på mej, Panda får åka med och kika på tävlingarna.
 
Så har ni nära och en stund över, åk över till Tidaholms ridhus och kika en stund! Ni kommer inte att ångra er!
 
Kram Sofia

Stinkråtta

Efter min egna dusch så fick Rallyråttan en omgång också.. Hon luktade som ett träsktroll, så nu är stinkråttan en ren rallyråtta igen..
 
Tycker kvällen går extremt segt, klockan sniglar sej fram. Och inget smaskigt har jag att tugga på heller, finns visserligen räkor i kylen, men orkar inte sätta mej att skala. Ja, höjden av lathet, jag vet.. Men det står jag för.
 
T kommer inte än på ett par timmar så jag får helt enkelt försöka sysselsätta mej själv under tiden. Har fått ett litet träningspass idag ialla fall. Hundarnas foder hade kommit idag och låg prydligt nerpackat i en stor kartong på trappen. Jaha, bara att släpa in innan fåglarna fick kort på det. I vanliga fall lyfter jag ca 30 kg utan problem, men den här kartongjäveln bara gick sönder hur jag än försökte få tag på kanterna, så det slutade med att jag i nån jäkla hukande grodstil försökte släpa aset in genom dörren för att slutligen ge upp och helt enkelt lyfta ur påsarna och bära in dom en och en. Hade jag ju kunnat göra från början, men envis som man är så skulle det ju bara gå att dra in dem i kartongen.
 
Kram Sofia

Fredag

Det blev stallet tidigt idag också, Lucky stod fortfarande inne när jag kom och jag passade på att ta ut henne och göra henne iordning direkt. Blev ett litet pass på ridbanan, hon var fin i skritten och traven, men blev vansinnigt spänd i galoppen, vänster gick okej, men höger spände hon till såpass att hon knappt kunde galoppera framåt. Stackarn, men hon var superpigg och det blåste halv storm ute så det kanske inte var så konstigt. Men jag tycker hon var duktig ändå.. Min lilla jätteponny..<3
 
När Lucky fått lite käk så fick hon gå ut i hagen och eftersom vi totalt gett upp på att försöka hålla Sunny inne i hagen så fick hon gå tillbaka till lösdriften och Lucky fick en ny kompis i form av Saga. Ett två-årigt Welsh Cob sto, Lucky talade om direkt att hon var äldst och bestämde i hagen, sen var det bra med det. Inga slagsmål eller surigheter. Lugnt och skönt!
 
T hämtade mej redan klockan elva igen, så det blev lång dag hemma idag. Men det gör väl inget direkt. Mer mystid med mina dogs helt enkelt. Så har jag massor av tid att få färdigt lite saker här hemma också.
 
Nu vet vi mer exakt vad det är som är fel på moppen, T skruvade av gashandtaget och vi var ju redan överens om att det var något fel på det. Gasvajern var av, precis uppe vid handtaget, den var rejält sliten så det var inte så konstigt att den rök av. Så jag har skickat min stackarn mamma att se om hon kan köpa en ny på Mascot i Nässjö, de har det mesta till de där tvåhjuliga historierna. Tyvärr ska vi inte in till stan på ett tag och det är ganska viktigt att få den fixad såfort som möjligt, hopplöst att jag inte kan ta mej någonstans själv. Känner mej helt låst.
 
Kram Sofia

Gårdagen

Var i stallet tidigt, började med att packa hö och tog samtidigt ut Pippi från hagen och passade på att ge henne burkmat, hon såg väldigt nöjd ut över att få stå lös och slabba med maten medans matte packade hö några meter därifrån.
 
 
Tanken var att T skulle ha hämtat mej vid tolv och innan det skulle jag ha hunnit allt jag tänkt. Men det blev lite omplanering, jag följde med Emelie och hämtade spån istället. Hade spån på ställen där jag inte alls förstår hur det hade kommit in, i princip smugglade jag nog ett halvkilo spån innanför kläderna. Det kliade rätt gott överallt.
 
Tillbaka i stallet igen hade naturligtvis Luckys hagkompis Sunny rymt igen, hon är totalt hopplös. Trots en massa extra tråd överallt och ström så stannar hon inte. Nästa steg hade väl blivit att sätta på cementskor eller linda in hela ponnyn med stråltråd. Det blev en sväng i skogen på 55 min, skrittade mest, men en del trav också. Till sällskap hade vi Emelie på Kaluha. Lucky lycklig som fick ha pojken med se i skogenj, hon är så löjligt förtjust i Kaluha att hon knappt vet vart hon ska ta vägen ibland.
 
Efter lite påfyllning av energiförrådet i form av mat så var det dags för nästa häst, red fina jättefuxen Top Flite på banan, fick ihop honom riktigt bra, han är superhärlig att rida och jag fick en riktigt, riktigt bra känsla. Höll på ca 45 min, sen var jag helt slut, men då var han mjuk och fin.
 
Var inte hemma förrens halv åtta, då var jag redigt trött och dog lite i soffan en stund, T kom hem några timmar senare. Jag var nog tyvärr inget roligt sällskap då jag somnade tidigt i soffan. Men go som han är så hämtade han täcke och kuddar och bäddade ner sej jämte mej (bäddsoffa) eftersom han inte ville väcka mej när jag sov så gott.
 
Rallyråttan som hade varit med hela långa dagen var så trött att jag nästan fick bära henne uppför trappen när vi kom hem, sen däckade hon i soffan jämte mej och orkade inte mycket mer den kvällen.
 
Kram Sofia

Torsdag

Hade så fullt upp med saker och ting att jag totalt glömde av att skriva ett endaste litet inlägg igår. Så får ta igen det idag istället. Jag åkte ut till stallet tidigt och tänkte att då blir jag klar tidigt och hinner hem och vila ett par timmar innan det är dags att åka vidare ut på massagerna.
 
Började i vanlig ordning med foder, vatten och sist mockning.. Brukar göra det allra tråkigaste först så det är gjort, vem gillar att packa hö liksom? Pippsen fick komma in och käka sin jättebytta med käk, äter med hela ansiktet som vanligt, käk långt upp i pannluggen är inget ovanligt när det gäller henne. Sen fick hon gå ut till sina kompisar igen. Pojkvännen väntade otåligt på henne vid grinden tillsammans med småtjejerna.
 
Som vanligt så sprack min tidplan någonstans där på mitten, men stallet är liksom ett ställe där man inte vill stressa. Så det fick ta den tid det tog. När stallet var färdigt hämtade jag in Lucky från hagen och gjorde henne iordning. Det var precis som att hon förstod att idag skulle något speciellt hända, hon var taggad till tusen och kunde knappt vänta så jag fick på all utrustning innan hon skulle iväg. Lill-Panda tog det däremot lugnt och låg och solade utanför stalldörrn..
 
 
Och det var ju något lite extra som skulle hända idag, vi får enligt igångsättningsprogrammet börja trava/galoppera lite försiktigt ca 5 min per pass. Lyckan var så total hos min lilla häst när hon förstod att hon faktiskt fick och ingen matte som hindrade henne. Hon blev lite för taggad där ett tag så när jag gjorde en förhållning trampade hon jämnfota och grymtade, för alla vet ju att det är lättare att gå i piaff än att bara lugna ner sej.. eller..!? ;) Så efter en härlig ridtur på knappt 45 min så var vi hemma vid stallet igen, jag trodde att Rallyråttan skulle bli lite trött och flåsig, men som vanligt har jag underskattat hennes kondition...
 
När jag skulle åka hem så dör mitt kära lilla motorfordon i en av de brantaste backarna, den bara sa upp sej och gick på semester på obestämd tid. Eftersom mätaren hade visat på lite bensin så var första tanken tomt i tanken, men den betedde sej inte som ett fordon som får soppaslut, inget ryckande, den bara dog. Batteriet var vaket, men den hoppade inte igång det där sista. Så det var bara till att ringa min underbara sambo som fick åka från jobbet och hämta mej och Panda.. och mopeden förstås. Testade att tanka dem när vi kom hem, men ingenting. Lät den stå ett par timmar och försökte sedan igen, då startade den så snällt. Problemet var dock inte soppaslut, då det fanns bensin kvar i tanken, problemet är ett gashandtag som lät som om det var smågrus i när jag vred på det. Så ett nytt sådant får det bli.
 
På kvällen var det dags för lite massagekunder, var inte hemma förrens närmare halv elva.. Då var jag ganska supertrött och det tog inte lång tid innan jag efter en kopp the somnade som en stock i soffan.
 
Kram Sofia

Bekännelse

Jag har en bekännelse.. Jag är helt galen i puzzel, ju fler bitar, desto bättre! Självklart ska det vara ett snyggt motiv, annars är det inget kul. Det är lite som terapi för mej, har alltid puzzlat, ända sedan jag var liten. Och jag skäms inte för det över huvud taget! Idag hade de lite extrapris på puzzel, fyndade två stycken till under priset av ett. Och det första är redan uppackat och påbörjat. Valde två knepiga, ett med extremt mycket detaljer och ett med mindre detaljer och stora fält med samma färg. Så kommer det ta så lång tid som möjligt att göra färdigt dem!
 
Det blev en sväng in till stan innan, men de hade inte lamineringsfickor så det får bli en tur in till Jönköping på torsdag och fixa det. Imorgon hinns det inte, dels jobbar T hela dagen och jag har en massa planerat också. Stallet på förmiddan, sen har jag flera massager på e.m/kvällen och det är en liten bit att köra fram och tillbaka dit också.
Torsdag blir väl lite lugnare, fredag har jag också att göra och lördag kommer jag vara borta större delen av dagen på tävlingar. Mycket att göra i veckan, men det är bara kul! Bara man hinner andas emellan så!
 
Kram Sofia

Matdags

Det skramlar i köket, tror att det är mat på gång!
 
Lucky var ett enda knippe med energi idag, helst hade hon velat göra alla rörelserna, i alla gångerterna, åt alla håll... samtidigt! Men lite ordning och reda måste vi ha på jätteponnyn, så vi fick snällt bromsa lite, ialla fall i hörnen.
Vi har varit på ridbanan idag och försökt vara lite seriöst dressyrekipage.. Eftersom Lucky nu har skrittat i tre veckor idag och vi får börja trava/galoppera imorgon så smygstartade vid lite trav och ett halvt varv galopp redan idag. Imorgon ska vi ut i skogen och fortsätta leka bulldozer..
 
Lill-Panda var med, självklart! Hon sysselsatte sej med att leka med Sorba och Diva och skälla ut hästarna och med jämna mellanrum kolla vart jag fanns någonstans. För matte är ju faktiskt med med godis i fickorna. Så de så!
 
Vad som händer i eftermiddag är inte riktigt fastställt, kanske blir det en tur in till stan. Behöver inhandla lite prylar och sen skulle det väl inte skada med en tur till en mataffär heller.
 
Kram Sofia

Morrn!

Redan strålande sol och blå himmel utanför mitt fönster. Funderar på om jag skulle gå upp alldeles strax, käka lite frukost och sen åka iväg till stallet tidigt idag. Passa på liksom.
Jag har lite jag behöver göra idag, fixa färdigt värdebevisen på massagerna, städa och för att kunna fixa värdebevisen så måste jag nog in till stan och skaffa lamineringsfickor. Annars blir det inge bra..
 
Gårdagskvällen tillbringades framför datorn en stund, sen tog jag tag i disk och började städa. Men har man ett hus på ca 160 m2 så tar det en stund.. Det har varit riktigt kallt inatt igen, var ute med Panda tidigt, tidigt imorse och det var vitt överallt, gräset var stenhårt och det blev avtryck efter skorna när vi gick genom det. Men det är rätt fint ute ialla fall med alla färger och soliga höstdagar då solen faktiskt fortfarande värmer en hel del.
Det jag inte ser fram emot är när träd och buskar har tappat alla sina löv, himlen är grådaskis och reget piskar mot rutan, sådana höstdagar står inte högt på min lista ialla fall. Då är det bättre att det får komma snö och bli kallt, fina, soliga vinterdagar är mysigt det också. Fast temperaturen får gärna hålla sej på bara ett par minusgrader, det räcker got!
 
Kram Sofia

RSS 2.0