Fredag

Här sitter jag och gör inget nyttigt.. Men ska strax gå ut och börja greja lite i trädgården, hade även tänkt konka ut tvättställningen, tror att tvätten torkar lite fortare ute idag än inne.
.
Frukost är intagen och hästar och hundar har fått sitt de också.
Har precis haft brandskyddskontroll av pannan, den gick igenom, jag blev nästan lite förvånad.. Men det var ju inte dumt alls, lite småsaker som vi skulle tänka på bara, men annars är det bara att köra på som vanligt!
.
Igår blev det en sväng i skogen på en timma med Lucky och lill-Panda. Det var en alldeles lagom pigg Lucky som jobbade jättefint i skogen. Det var ganska varmt så jag trodde nästan Panda skulle få jobbigt att hänga med ordentligt, det var inget jag behövde vara orolig för, hon har en jäkla kondis den lilla. Men lite trött var hon allt när vi kom hem, men mest törstig skulle jag tro, trodde hon skulle krypa ner i vattenskålen som står på trappen.
.
Idag blir det till att vara ute så mycket som möjligt, det är varmt och skönt. Försöka få lite färg på kroppen, försöka kan man ju alltid ialla fall! Ridning får nog vänta tills lite senare idag, tror inte min vackra svarta är så pigg på att ut och fara i skogen i värmen.
.
Kram Sofia!

Paus

Tar en paus från trädgården.. Har trimmat, flyttat tegelpannor, rensat ogräs och städat lite allmänt.
Fick lite tjötbesök en sväng också.. alltid trevligt!
.
Funderar på vad jag ska göra med hästapållen idag, är sugen på att träna en sväng, men finns inget riktigt bra ställe att göra det på, så det får nog bli en längre runda i skogen lite senare i e.m
.
Kram Sofia!

Torsdag

Idag är jag betydligt piggare, har dock sovit skitdåligt inatt och när jag vaknade kändes det som om jag blivit överkörd av en bandvagn eller två. Men nu börjar det rätta till sej..
.
Igår hade jag som sagt en skitdag och vaknade inte till liv förrens till eftermiddan, då blev det lite rastning av trimmern, dock lyckades jag ha bort själva trimmerhuvudet 2 ggr så det blev till att leta bland högt gräs och en satans massa brännässlor (aj!)..
.
Tog sedan en sväng i skogen, långa hundrundan på Lucky och som vanligt var lill-Panda med och for som en skållad råtta efter eller före hästen. Jag blir lika förvånad varje gång jag tror att nu får jag nog vänta på henne vid slutet av galoppsträckan men sen vänder mej om och ser att hon är precis jämte eller precis bakom. Hon har kondis den lilla hunden, blir knappt trött av en timme i skogen med både trav och galopp..
.
Pippi fick sej en avsvabbning, ponnybuset är ju expert på att klabba ner sej när hon brunstar, inte så mysigt.. Men nu är hon ren och fin igen och färdigbrunstad för ett tag framöver hoppas vi.
Hon ska få sej ett helkroppsbad igen snart framöver, men måste köpa en ny koppling till slangen, då den andra har gått och gömt sej.
.
Kram Sofia!

Jahopp.. en sån där dag idag..

Har huvudvärk, är trött och känner mej allmänt lite halvgrinig.. Så nu tar jag mina vovsingar och går in och petar i en dvd, kryper ner under en filt och hoppas på en piggare eftermiddag..
.
.
Kram Sofia!

En lååång dag..

Då har man äntligen kunnat krypa ur kläderna och slinka ner i pyjamasen för att ta kväll.
Har varit en väldigt lång dag med mycket på schemat, men allt har varit bra saker och leder till ännu bättre saker.
.
Så för att inte bli långrandig och babblig som jag gärna blir såhär på kvällarna så väljer jag att avrunda det här inlägget redan nu.. Känner att det blir nog inget vettigt av det iaf..;)
.
.
Natti natti på er så ses vi imorgon!
.
Kram Sofia!

Lämnat älsklingen på Smådjurskliniken..

Strax innan klockan åtta var vi på Smådjurskliniken i Jönköping, efter en undersökning och lite hämttids bestämmande så lämnade jag Panda tillsammans med hennes bror Hugo vid halv nio.
Vi åkte upp till CityGross och handlade lite och sen en sväng till ByggMax för lite mer material till huset.
.
Kändes jätteskumt att inte ha med Panda hem och känns ännu konstigare att hon inte är här jämte mej just nu, eller mordhotar leksaker.. Vilket hon är mest sugen på för stunden..;)
Hon var så duktig hos veterinären, la sej ner på undersökningsbordet och tyckte att "ja, men då sover väl jag en stund då" medans veterinären tittade på Hugo.
Klockan fyra ska vi hämta dem i eftermiddag. Saknar mitt lilla troll..<3
.
För att få timmarna att gå blir det nu städning i ett par timmar. Tobbe kör ute och jag kör inne. Så får vi väl bytas av när den ena tröttnar helt enkelt.
.
Kram Sofia!
 

Måndag

Här är vi slöa idag.. Men ändå gjort lite nytta. De rundbalar med hö vi hämtade igår har nu flyttats och bor numera vis kortsidan på lösdriften. Hästarna gillade höet och det ser himla fint ut, under det översta lagret var det grönt och fint och verkar vara av bra kvalitet! Den enda som är mindre glad är min näsa, jävla höallergi säger jag bara.. Rinner i näsan, kliar i ögon och hals, tur det finns tabletter, men ett ansiktsskydd ska inhandlas imorgon ialla fall!
.
Tobbe är i full gång med stora trimmern och jag tänkte gå ut och göra honom sällskap alldeles strax.
Panda och Dumle har fart runt ute på förmiddan och är ganska slöa för tillfället. Skönt med hundar som kan slappna av.
.
Imorgon är det dags att lämna Panda på Smådjurskliniken i Jönköping, hon ska få sina mjölktänder utdragna, de vill inte lossna av sej själv och nu är hon så stor att nu måste de ut! Hugo ska in samtidigt och få sina resterande utdragna också. Det gäller huggtänderna i överkäken för bägge tottarna.
Är mer än lovligt nervös inför detta, då de måste söva henne för att göra det. Hatar att söva mina djur och sen ska hon sövas en gång till i höst för kastrering och ev op av halsen. Det är nästan mer än vad mitt mattehjärta klarar.. Men det är för hennes eget bästa, man får tänka så..<3
.
.
.
Kram Sofia!

Foton tagna 25/5-2013

.
 
 
 
    
   
     
.
Kram Sofia!

Lucky Star <3

Idag blir min fina tös 12 år, vilket betyder att till hösten har vi haft 10 år tillsammans..<3
Om minst 10 år till ska vi ha.. MINST!
.
.
Kram Sofia!

Sista dagen på veckan..

Jaha, då fick jag leta höannonser i lite panik här ni på förmiddan.. Upptäckte att det grovfoder jag hade hemma har blivit dåligt och även om det säkert hade gått att plocka ihop lite grann så vill jag inte fodra med det om resten ser dåligt ut. Riskerar inte mina hästars hälsa..
Men nu har jag hittat, visserligen en liten bit att åka, men det är dte lätt värt!
.
Igår firade vi mors dag, en dag för tidigt men idag jobbar Tobbe och mamma skulle hem till min mormor och fira. Så vi käkade först kyckling med potatissallad och tzatziki och sen princesstårta. Inte dumt alls!
.
Blev en ridtur på ca 45min lite senare på kvällen tillsammans med grannen och hennes ponny.
Efter det blev det lite pyssel med pållarna i hagen och flytt av avdelaren igen så de fick lite nytt gräs till natten.
.
.
Pippi är så himla fin i kroppen.. syns på henne hur bra hon mår.. Min lilla favoritprick..<3
.
Idag har vi inte gjort så mycket än, kört vatten till hästarna, rastat hundar och jagat hö.
Lucky har egentligen vilodag, men funderar på att skritta en sväng på henne i e.m, Pippi ska få ett bad idag. Hon har brunstat som en tok nu det sista och är allt annat än ren på bakbenen och i svansen. Så nu är det dags för det årliga vårbadet..
.
Panda har en riktig latisdag och tar tillbringat större delen av dagen såhär...
.
Kram Sofia!

Lördag

Har precis plockat lite bland tvätten och hängt upp den nytvättade maskinen. Hade tänkt göra en massa nytta idag innan gästerna kommer, men då jag naturligtvis lyckats överanstränga vänster armbåde så den är stor som en fotboll så blir det till att ta det lugnt.
.
Vädret är helt okej idag, inget strålande solsken, men över 15 grader varmt och med ljummen vind. Det är ovanligt lugn här i Axtorp för att vara en lördag, det var lite liv imorse med maskiner son körde fram och tillbaka ett par vändor.. Iofs är det ju lunchtid just nu, så folk kanske är hemma och äter.
Men annars brukar alltid helgerna vara fyllda med liv och rörelse.
.
Hästarna fick en mineralbalja igår, den luktade kycklingnudlar.. Trodde aldrig de skulle gå ens i närheten av den, särskilt inte Lucky som är så kräsen, snacka om att jag blev förvånad när bägge två blir helt vilda när jag kommer med den och de hade hunnit slicka i sej en hel del imorse när de fick frukost.
Så skönt att det går ner, slipper jag truga Lucky för att få i henne mineralerna varje dag, hon behöver ju selenet som är så viktigt för henne och det är ju brist på det i större delen av våra Svenska marker.
Så till vintern blir det förmodligen mineralbalja och sen får Lucky extra selen vid sidan i maten varannan dag. Pippi äter fortfarande lucern ca 1/2kg per dag, tycker att hon behöver det för att hålla sej riktigt fin, hon blir inte direkt tunn utan, men hon får heller inte den där runda ryggen och rumpan av enbart gräs och grovfoder..
.
.
Kram Sofia!

Underbart att vara i skogen på morgonen..

Det är någon speciellt med att rida ut på morgonen, skogen har liksom inte riktigt vaknat känns det som.
Det är så lugnt, såna här dagar är det skönt att hinna rida innan det blir för varmt också.
Det blev en knapp timma med en del galopp, både jag och häst var nöjda när vi kom tillbaka. Självklart var lill-Panda med och for som en skållad råtta på skogsvägarna. Nu ligger hon och sover någonstans i väntan på någon nytt äventyr.
.
Jag tänkte faktiskt sätta mej framför tvn en sväng med lite frukost nu, sen blir det trädgårdsfix. Måste flytta tegelpannorna som ligger utanför lösdriften till entren på huset, de ska användas till lilla taket där.
Sen behöver det klippas lite till och självklart så finns det trimning kvar att göra.. Stor tomt har både fördelar och nackdelar.
.
Efter fyra kommer Tobbe hem, då är det till att vara redo, duschad och ombytt för att åka till stora staden och handla inför helgen och lite annat som behövs. Imorgon kommer mamma, mormor och Stefan hit, vi ska fira mors dag en dag för tidigt då Tobbe jobbar söndag.
.
Kram Sofia!

Fredag!

Ska alldeles strax gå ner och hämta Lucky och sen blir det en tur i skogen tidigt idag. I eftermiddag ska vi åka in till Jönköping och handla och innan det vill jag både försöka vila lite efter gårdagen och göra lite ute.
.
För att sammanfatta gårdagen så rastade jag gräsklipparen i ca 2 h, har jag nämnt att den inte är självgående? Däremot finns det ingen bättre när det gäller att ta sej fram i högt gräs..
Sen anföll jag det jag inte kom åt med gräsklipparen med trimmern, fick byta tråd i den först bara.
Allt är inte färdigt, men det är inte mycket kvar.
.
Här var det så högt med gräs/ogräs förra året att det gick inte att gå, därför släppte vi hästarna där. Iår är det ganska annorlunda.
.
Framåt kvällen tog jag och Lucky oss en timmes promenad bort till Sägnernas ut till stora vägen och vände..
.
.
Släppte henne i hagen och passade på att flytta avdelaren så de fick lite nytt grönt att tugga på, sen flyttade jag den andra avdelaren för att vila ytterligare en del av nya sommarhagen.
.
Sen var det hundarnas tur. Promenaden gick till dammarna, Dumle lycklig, Panda mindre lycklig eftersom Dumle blir helt hög av vattnet och då tvunget ska leka och härja med allt och alla som finns i närheten. Panda tycker inte att detta är sådär jättekul då han blöter ner henne från topp till tå med sina små lekatacker..
.
Allra tryggast är det mellan mattes fötter, Panda springer och sätter sej här såfort Dumle kommer farande, sitter jag på huk hoppar hon upp i knät övertygad om att hennes matte skydda henne vad som än kommer springande.
.
Kram Sofia!

Torsdag

Samma väder idag som igår verkar det som, fast solen kom lite tidigare idag och det klagar vi inte på!
Idag är tanken att gräset ska klippas, rishögar ska flyttas till eldningshögen och häst + hund ska motioneras. Sen är det en del andra smågrejor som behöver tas om hand, men det blir det som hinns med.
.
Tjejorna imorse..<3
.
Kram Sofia!

22 Maj 2013

Dagen började med regn, men klarnade tack och lov upp framåt eftermiddagen.. Härligt!
Så en mycket efterlängtad ridtur på 1 timma blev det för mej och Lucky, självklart var lill-Panda med.
.
.
.
När ridning var färdig flyttade jag avdelningen i hagen en liten bit till, tanken är att de ska få hö morgon och lite nytt gräs till kvällen. Tror magarna mår bäst av det, inte göra för tvärt foderbyte, är rädd om mina tjejor..<3
.
Igår hämtade även Tobbe våran nya bil. Det blev en Saab denna gången också, den gröne stannar, den är kanonbra att ha som extrabil då den inte kostar knappt något att underhålla. Den får rulla sålänge den orkar helt enkelt. Den nya är en 9-3 Vector, sedan med 17.000 mil på mätaren i kanonskick! Förra ägaren måste ha varit pedant utan dess like och det klagar vi inte på!
Kommer bilder på den lite senare.
.
Så det blev en sväng in till Mullsjö och handla lite gottis till kvällen, ville ju provåka nya bilen också..;)
.
Kram Sofia!
 

21 Maj 2013

Var en sväng inne i stan på förmiddan.
Tobbe hade först ett möte i Mullsjö, sen in till Jkpg och handla lite.
Panda var självklart med och visade upp en variation av olika sovstilar..
.
 
Och så en bara för att hon e så söt..<3
.
Hemma igen blev det mys i soffan då det hällregnade ute. Framåt eftermiddan gick jag ner till hästarna och pussade lite på dem. Tyckte att det var dags för dem att börja smaka lite på gräset, vänja in dem sakta innan de kan gå på hela när det har blommat. Så delade av en liten bit i gamla beteshagen och öppnade, behöver jag säga att det var lyckliga hästar..
.
 
.
Kram Sofia!

Rensat mobilen..

Yes, jag hade en massa foton tagna vid olika tillfällen i mobilen som var meningen att de skulle hamna i varsitt inlägg, men eftersom jag inte laddat av dem så få ni dem här ni istället.
.
17/5-2013
Honda var här över dagen..
 
.
18/5-2013
1. Panda spelar död, hon brukar ligga såhär.. 2. Panda. 3-4. Vattenpaus på långpromenaden.
5-6. Trötta och nöjda hundar efter långpromenaden.
 
 
.
19/5-2013
Miljöträning med pållarna.. Paraply
   
.
20/5-2013
Ännu lite mer miljöträning, denna gången 2 mattor som hängde ute på vädring..
 
.
Kram Sofia!
 

Öst ner nästan hela tiden..

Har vräkt ner regn och åskat större delen av dagen.. Alltså har det blivit en innedag med tillhörande filmtittning i soffan tillsammans med slöa hundar. Panda har inte klagat på att få vara inne när hon sett hur vädret ute är. Hon gillar verkligen inte regn den lilla fisen..<3
.
Tog upp hästarna hit till huset nu sent i e.m, de får gå kvar under natten, tänkte gå ut och titta till dem en snabbis nu innan det blir lite kvällis och sen sova.
Imorgon ska vi till Jönköping och sen måste det bli ridning, så nu får det se till att vara uppehåll!
.
Kram Sofia!

Söndag

Här regnar det för fullt, har gjort i ett par minuter. Mullrade till lite på avstånd innan också, men tror inte att det är något att bli hysterisk över. Även om det är tråkigt med regnet så behövs det, det är alldeles för torrt i marken. Iofs verkar mina rabarber inte lida av någon torka, de växer fortare än en muskelbyggare på anabola.. Så i sommar blir det mycket med rabarber helt enkelt, sockrar jag dem ordentligt kan nog till och med jag tänka mej att inta en eller två..;)
.
Idag har jag inte gjort något nyttigt alls, suttit här vid datorn största delen av tiden. Rastat hundar och matat hästar mellan varven är det enda och lite frukost där någonstans också. Men tror det får bli lite lunch snart, magens lågmälda viskningar har övergått i rena skrikattacker..
.
Snart kommer Tobbe hem också.. ikväll har vi bestämt oss för lite myskväll med gottis i soffan framför en film. Det var längesen, det har varit mycket med jobb, pluggande, andra aktiviteter som har gjort att vi inte har hunnit eller orkat att fixa till en riktigt myskväll i soffan..
.
Kram Sofia!

Foton från igår 17/5-13

På fotona syns förutom Dumle och Panda, även Veronica och Fredriks schäfertik Honda.
För att se fotona i större format, klicka på fotot!
.
 
  
   
 
   
 
.
Kram Sofia
 

Morrn Morrn!

Uppenbarligen är det stora skytteltrafiksdagen här i Axtorp idag.. Fram och tillbaka, fram och tillbaka..
Själv sitter jag inne och har precis avslutat min frukost, hundarna har lagt sej tillrätta, Dumle i sin fotölj och Panda i sängen som vanligt, även de har ätit frukost..
.
Dagen började med att jag vaknade, hittade inte min mobil.. Hittade väckarklockan istället (ja, det finns fortfarade folk som har vanlig väckarklocka och inte använder bara mobilen Jag glömmer ju jämt att ladda den så det är bra med backup!), halv nio!! Hade inte ens märkt när Tobbe gick upp och åkte till jobbet ca en halvtimma innan. Letade efter mobilskrället en stund, sen började Panda knorra, hmm.. ho är nog kissenödig.. Ut med henne och på med kläder. Får leta senare! Ner till hästarna med frukost, de stod och hade det gott i solen, tycker inte att det inte så mycket att äta i deras hage, men betar gör de hela tiden.
.
Släpper ut Dumle när vi kommer upp igen så han får göra sitt, sitter kvar på trappen och bara har det gott en stund innan verkligenheten kommer ifatt mej. Min mobil!! HIttade den till slut, den hade åkt in i ena benet på mina jeans som låg på pallen jämte sängen. Lycka när jag hittade den..
.
Idag ska det tydligen bli så där kanonfint och varmt igen, så kommer försöka vara ute så mycket som möjligt. Ger inte upp hoppet om en snygg solbränan ännu, även om mina försök hittills iår har varit fruktlösa. Men skam den som ger sej!
.
Igår tog vi (jag, Veronica och Fredrik) en spontantur och badade hundarna, Dumle for i innan vi hann blinka som vanligt, Honda var lite mer försiktig, men efter en stund gjorde hon ett svanhopp rätt ut i vattnet och simmade hon också. Panda tyckte inte alls att det var lika livat som de andra. Det närmsta hon kom att bada var att stå i vattenkanten och krafsa lite med tassen i vattnet. Så sött att se den lilla hunden fly in bakom saker precis som vi när Dumle och Honda kom farande, dränkta från topp till tå och särskilt när Dumle tyckte att han skulle skaka ut vatten ur pälsen. Ni anar inte hur mycket vatten det får plats i en långhårig schäferpäls..
.
Bilderna från turen till sjön kommer i ett egen inlägg här ovan strax!
.
Kram Sofia!

Varmt

Det är skitvarmt.. Hur gott som helst, hundarna är helt utslagna i varsitt hörn, sover som grisar efter timmarna ute.. Själv har jag varit lite duktig och krattar löv/rishögar och kört bort till elden.
Tobbe har klabbat rödfärg på både väggen och sej själv.
.
Har kört ner vatten till hästarna och förundrat skakat på huvudet åt grabben som kör grävmaskinen här utanför, de har hittat mer sten.. Att de orkar.. De är ihärdiga, det måste jag säga..
.
Ridningen blir nog lite senare idag, Lucky talade bestämt om att hon tänker strejka om jag försöker mej på att rida nu mitt på dagen i värmen. Pippi låg och dåsade i gräset när vi var nere och fyllde på vatten vid halv två tiden.. Såg inte dumt ut alls, tror jag får släpa ut någonting att ligga på och lägga mej på gräsmattan en sväng i solen. Har jag lite tur kanske jag får en lätt rosa nyans istället för den nu konstant kritvita.. Omväxling förnöjer som vi ju alla vet..
.
Kram Sofia!

Fredag

Sitter och försöker plugga, men det går inga bra idag.. Huvet vill inte vara med alls.. Så tar en paus och fortsätter lite senare. Inte lönt att sitta och stirra sej blind på samma sida flera minuter. Tröttar bara ut mej mer i onödan.
.
Tidigt imorse blev Honda avlämnad, så nu är hundgänget tre igen. De fick en timmas lek ute på gräsmattan imorse mellan 06.30-07.30, sen in för lite frukost och vila, för både mej och dom.
Dumle tycker att det är jättekul att ha en annan schäfer att leka med och fostra på, Panda är mindre imponerad.. Hon tycker de är brötiga och sitter helst i matten knä eller i sängen och tittar med måttligt intresse på när de grejar runt.
.
Tobbe har varit igång sen tidigt med målning, själv ska jag ut och fortsätta tämja häcken om en stund.
.
Ha en bra fredag allihopa!
.
Kram Sofia

Go natt från Axtorp!

Då ger vi upp för idag och kryper till kojs.. Men har hunnit med lite nyttigt ialla fall.
Städat, motionerat häst och hund, attackerat häcken in till grannen och Tobbe har klabbat rödfärg.
.
Imorgon är en ny dag, Honda kommer på besök då både matte och husse jobbar, då det blir väl livat värre skulle jag tro. Det får bli en rejäl lekstund ute direkt på morgonen så sover de väl gott sen ett par timmar på förmiddan..;)
.
Lucky fick ett pass på fältet, hon går som en dröm nu. Synd att jag inte har tillgång till bättre underlag, man vågar ju inte trycka på det där sista. Men hon är finast min lilla svarta..<3
.
Kram Sofia!

Underbart soliga dag.. Redan +18 grader!

Kanske skulle fixa sej lite frukost snart, så man orkar komma igång med dagen ordentligt. Har varit nere hos hästarna på morgonen och rastat hårbollarna, men annars har jag varit en redig latmask!
.
Idag har jag inga planer, utan tar dagen som den kommer. Men hästar och hundar ska få sitt som vanligt. Det går liksom inte att tumma på..=)
.
Fick en fråga i bloggen igår om varför jag aldrig lägger ut kort på mej själv.. Det finns ett enkelt svar på det.. Jag älskar att fota, men jag tycker att det är skitsvårt att ta kort på mej själv (även om jag gör mina försök), sen är jag väl som många andra tjejer, tycker inte att jag blir bra på kort. Lägger nog ut mer kort på mej själv på Facebook, men inte här. Hoppas du är nöjd med det svaret!
P.S, ni fick ju ett litet kort på mej i förra inlägget (EFIT).. tyvärr ett av de där berömda mindre smickrande bilderna och bara halva ansiktet, men ändå..;)
.
Mina favorittjejer imorse..<3 De trivs med att vara ute dygnet runt och ser så himla nöjda ut när man kommer. Dock ser den hag-delen tråkig ut, men det är allt det gamla gräset från förra året.
.
Den gamla delen av sommarhagen ser betydligt mer tilltalande ut, men skulle aldrig våga släppa på dem där på fulltid nu, det är som att beställa fång på posten för Luckys del. Nej, när gräset har blommat är det dags..=)
.
Ne, ska nog ta och fixa till den där frukosten nu!
.
Kram Sofia!

EFIT Onsdag 2013-05-15

God morgon (08.01)
 
.
Trodde vi blev invaderade, men det var bara slamsugningsbilen.. (08.53)
 
.
Tar en sväng vid datorn.. (10.01)
.
Vågar man sej ut, ruggigt väder..=/ (11.00)
 
.
Gjort lite nytta, städat skötelplats och fixar tillfällig rasthage vid huset! (12.06)
 
.
Hämtat upp hästarna från sommarhagen.. (13.19)
.
Hovslagaren är här! (14.32)
.
Mumsigt med hovbitar.. (15.09)
.
16-tiden:
Här glömde jag att ta ett kort, men jag gjorde ingen direkt, satt inne och käkade en snabbis och kollade datorn..=)
.
Borstning och pyssel med finaste lill-pricken! (17.15)
.
Tömkörning blev det idag, hon var superfin trots dåligt underlag..(18.25)
.
Lånat Carolas schlager-fläkt..;) (19.17)
.
Lite mys med mannen på trappen..<3 (20.02)
.
Hämtat kvällsmat på Amigo.. (20.52)
.
Färga hår! (22.00)
.
Natti för idag, törnar in tidigt.. supertrött! (23.34)
.
Lite hinner man med att göra på en vanlig dag..=)
.
Kram Sofia!

Eftermiddag

Då var skoning avklarad, har hunnit sitta inne en stund och ta det lugnt. Lite käk slank det ner också.
Nu tror jag allt att det är dags för en liten ridtur i skogen tillsammans med Lucky och Panda.
.
Solen skiner och det är varmt ute enligt termometern, men det blåser lite hela tiden fortfarande.
.
Kram Sofia!

Nu tar jag mej en liten paus..

.. innan det är dags att gå ner till damerna och plocka upp dem hit till huset.. De får gå i den tillfälliga rasthagen utanför lösdriften fram till klockan två när hovslagaren kommer.
.
Jag har alltså städat skötselplatsen, plockat fram uppbindningsringar (som ska skruvas upp, men vill se hur jag ska ställa hästarna innan jag sätter upp dem så det blir riktigt bra).. sen fixat färdigt rasthagen och plockat och grejat lite allmänt ute. Men nu började jag bli hungrig så jag gav upp för stunden.
Ut igen ca klockan ett och hämta tjejerna..=)
.
Kram Sofia!

Onsdag och seg idag..

Här sitter jag, under ett stort täcke i min stol framför datorn. Vaknade med huvudvärk, som tur va hann Tobbe gå ut med hundarna och ge hästarna frukost innan han åkte till jobbet vod halv åtta, så fick jag sova en liten stund till... eller inte.. Vaknade klockan åtta av att det lät som om vi blev invaderade av nordtyskland eller korea.. Det var det inte.. Det var slamsugningsbilen som hade backat så långt och så nära trappen att hade man haft lite brått ut på morgonen hade man sprungit med pannan före rätt in i sidan på bilen. Efter det uppvaknandet kunde jag inte somna om och hamnade alltså här till slut.
.
Idag kör jag min utmaning med EFIT (Ett Foto I Timmen).. Resultatet kommer imorgon..
.
Klockan två kommer Erik och skor, ska plocka upp hästarna lite innan och borsta och pyssla lite, så de vänjer sej vid att stå på nya skötselplatsen. Nu är ju ingen av dem av sådan natur att de blir krångliga när de kommer till nya platser, men tycker ändå att det är bra att de får se sej om därinne i lugn och ro innan det är dags för skoningen.
.
Igår var jag inne i Jönköping större delen av dagen, fråm 9-15 var det utbildning i HLR och första hjälpen. Väldigt nyttig info och kunskap att ha med sej, oavsett vad man vill göra längre fram.
.
Panda efter det att Tobbe hämtat mej vid skolan igår, hon hade åkt med honom hela dagen, men hade nog saknat matte lite skulle jag tro..;)
.
Kram Sofia!

Tror regnet kommer när som..

Ska gå ner och ge tjejerna lite eftermiddags hösilage strax tänkte jag.. Sen om regnet behagar hålla sej borta en stund till, pyssla lite ute innan jag går in och fixar det som ska göras här inne.
Himlen är jämngrå och det blåser, termometern visar på +12 grader, men det känns lite kallare.
.
Panda och Dumle sover fortfarande, de verkar ovanligt trötta idag, särskilt Panda. Men de kanske är lite som oss människor, blir lite extra trötta av vädret, vem vet?
.
Ikväll blir det till att slänga i en ny omgång färg i håret, samma mörkbruna nyans denna gången. Det har växt mycket sedan sist och utväxten syns tydligt om man vet om den.
Imorgon ska jag in till Jönköping igen, till skolan.. Det är Hjärt- och lungräddningskurs mellan 9-16 som ingår i den ena kursen jag läser.
.
Nehe, bästa att sätta fart innan regnet kommer!
.
Kram Sofia!

Pandas kusiner..;)

Så otroligt söta!
.
http://www.bt.se/nyheter/boras/ny-art-pa-plats-i-djurparken(3767019).gm
.
Kram Sofia!

Måndag

Har ätit en väldigt sen frukost och ska strax bege mej ut i trädgården för att göra lite nytta..
Hästarna såg nöjda ut som vanligt imorse, idag fick både Panda och Dumle gå med ner på morgonen, Dumle brukar inte vilja gå upp tidigt, men idag var jag lite sen upp så då tyckte han att det var okej att följa med. Lycklig var bara förnamnet när han fick springa lös nästan hela hemvägen!
.
Igår blev det en skrittrunda i skogen på ca en timma med Lucky och Panda.. Bara på några få sekunder blev det sån tjock dimma att jag hade kunnat skära den med kniv och bre den på mackan.
Tur Lucky har inbyggd GPS och lugnt gick på ändå, men lite läskigt var det allt, hade ju kunnat stå en älg framför oss vilken sekund som helst och jag tror Lucky kände att jag spände mej, därav blev hon lite spänd vid nåt tillfälle. På hemvägen hade det lättat något, men fortfarande var det ingen lång sikt inte.
.
.
Kram Sofia!

Inne och pausar..

Inne och tar en paus med lite fika och vila.. Sen ut och på´t igen!
.
Tycker att vi har hunnit med mycket de timmar vi har hållt igång. "Vinterstallet" är tömt och de väggar som ej ska vara kvar är nerskruvade. Det är sopat och städat. Krokar, träns- och sadelhängare sitter uppe plus en ny hylla och nästan alla grejor jag använder dagligen plus lite till är inflyttade.
Tobbe har börjat spika på lösdriften och vi har en ny ide om hur vi ska göra för att få nederkanten tät.
.
Nu har jag motionering av Lucky kvar, blir en lugn sväng i skogen för att spara på min eländiga hälsena,  Panda ska naturligtvis med i vanlig ordning!
.
Ska försöka ta ett par bilder på det vi har gjort idag lite senare!
Om jag orkar och hinner ska jag fixa iordning en liten rasthage här uppe vid huset också, det är något jag har sagt att jag ska göra länge nu, men det har inte blivit av, har inte funnits varken tid eller ork.
Men idag kanske?
.
Kram Sofia!

Före och efter bilder!

Senaste projektet.. Fick lite blodad tand så det blev lite fler..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Nu ska det fyllas på med jord så det blir jämnare, sen ska det inhandlas och planteras växter, sen är det klart..
Har gjort en till, men den har jag inga bra foton på, så det kommer senare!
.
Kram Sofia!

Idag och igår..

Ännu en underbart varm vårdag. Det blåste kallt imorse, men det lugnade ner sej nu framåt dagen.
Vi har varit ute och pysslat ett par timmar, hunnit ta ut allt strö från "vinterstallet" och Tobbe har skruvat ner nästan alla de väggar som ska ut därifrån. Vi har även städat ur nästan hela lösdriften, bara några skivor och reglar kvar där inne nu som ändå ska användas.
Det ska bli så skönt att få klart där boxarna tidigare varit, en riktig uppställningsplats/skötselplats och sadelkammare. Skönt att få upp alla grejor, så det blir lite ordning, mycket är ju fortfarande nerpackat i blåa påsar och står i lillhuset.
.
Igår tog vi det ganska lugnt, jag lyckades dock motionera Lucky framåt kvällen. Vet inte vem som var lyckligast, hästen eller hunden över att få komma ut i skogen. Bägge såg mer än nöjda ut när vi kom hem igen.
.
Lucky och Pippi innan ridning..
.
Sötaste öronen som alltid ser ut såhär när hon äter..
 
.
Kram Sofia!
 

Ibland känns det ganska hopplöst..

Huvudvärken vill inte ge med sej, biter sej fast som en igel.. Men ska försöka gå ut och få lite frisk luft trots att jag känner mej allt annat än sugen på det. Men hästarna måste tas om hand hur sjuk man än är.
Tack och lov för min älskade pojkvän som ställer upp och hjälper mej när jag behöver det, nu när jag ska vila foten (hälsenan) får han hjälpa mej lite extra när det är dags för fodring och vattenkörning, det är ju en liten bit att gå ner till hagen.
.
Ska ta upp Lucky till huset och pyssla en stund med henne, hästar är som medicin för själen och det kan jag behöva lite just nu. Hade ju tänkt rida, men förstår att det inte går. Kan ju självklart pressa mej igenom att det gör ont, det är inga problem. Men när man vet vad som står på spel tänker man efter en gång extra, dumt att göra skadan värre nu i detta skedet, bättre att vänta med ansträngning tills inflammationen lagt sig och man ser hur det ser ut efter det. Men det känns piss om jag ska vara ärlig!
.
Mitt finaste hjärta..<3
.
Kram Sofia!

Åskoväder på ingång?

Skulle gissa på att himlen öppnar sej och det brakar loss med ett litet åskoväder snart.. Men jag klagara inte, det behöver ladda ur lite, har haft en jäkla envis huvudvärk hela dagen som jag tror ger med sej om luften blir lite friskare och inte så tryckande som den är nu.
.
Har inte gjort jättemycket på morgonen/förmiddan, känt mej lite halvrisig i kroppen. Hade läkartid 13.00, kolla upp hälsenan jag har haft problem med ett tag och nu sen i helgen ganska ont i. Så nu har jag fått lite grejor som ska hjälpa mej, helt bra blir det ju aldrig, men lite bättre kanske. Är bara så trött på att läkare inte kan göra sitt jobb ordentligt första gången. Vem får lida av det senare? Jo, den vårdsökande..
Så nu ska jag ta det lugnt i 2 veckor framåt. Sen blir det sjukgymnastik.
.
Ikväll blir det lite fredagsmys framför tvn med först tacos och sen gottis med chips och dipp.
Får se vad det blir med Lucky idag, ska ju inte anstränga mej alls resten av dagen, men vill inte låta henne stå.
Hmm.. får fundera på det en stund.
.
Kram Sofia!

Full fart hela dagen..

Hade tänkt att jag alldeles strax ska gå ner och hämta Lucky i hagen, blir longering idag, träning imorgon (om vädret bara håller vad det har lovat) och sen en sväng i skogen på lördag. Söndag ska jag iväg större delen av dagen så då blir det vila eller en liten promenad på kvällen.
.
Vi har varit ute större delen av dagen och hunnit med en hel del, jag är supernöjd med det vi har gjort och lite foton kommer senare. Men det tar på tegelpannorna om vi säger så..;) Nu ser jag fram emot att åka in till Jkpg och inhandla lite som ska planeras också!
.
Hundarna har naturligtvis varit med ute hela tiden och är nu ganska trötta, men jag tänkte att jag skulle släpa med mej Panda när jag longerar, om jag får henne ur sängen vill säga..;)
.
Kram Sofia!
 

Före och efter bilder!

Dagens projekt!
.
Arbetstid: Ca 2-2,5h Kostnad: 0,- (om man inte räknar med lite röda märken från nässlorna och ett par småjack i fingrarna).
.
.
.
.
.
.
.
Kram Sofia!

Regn

Då blev det till att planera om, regnet kom tidigare än väntat.. Så nu får det bli inomhusaktiviteter istället för projekt ute.. Men jag hann börja ialla fall och jag tror att det blir himla bra när det är färdigt, men det var lite pill med det hela..
.
Kram Sofia!

Dagens projekt!

Ännu en fin dag har precis börjat. Jag vaknade som vanligt vid 7-tiden, gick ut med Panda och la mej sen en stund innan det var dags för Tobbe att gå upp och åka till jobbet.
Fick hjälp att köra ner vattendunkarna till hagen, passade på att ta med frukosthösilaget ner då också.
Det var redan +13 grader vid halv åtta idag på morgonen och nu vid halv tio är det +16. Helt underbart!
.
Idag har jag ett litet projekt som jag har tänkt hinna med, blir en överaskning till Tobbe, har funderat på det länge, men idag när han nu är borta hela dagen (först jobb, sen personalfest) så ska jag göra slag i saken. Är supertaggad och hoppas att det blir riktigt bra!
.
Hoppas att mina böcker kommer idag också, vill sätta fart med pluggandet nu!
.
Foton kommer naturligtvis lite senare, men inte förrens Tobbe har fått se det live såklart..;)
Ha en fin dag allihopa!
.

Panda övervakar när husse bygger..<3
.
Kram Sofia!

Foton från igår (7/5-13)

Lite foton från igår när vi var nere vid dammarna.. Det är ganska dålig skärpa på en del foton, men bjuder på dem ändå..=)
.
.
Får syn på matte som har kamera i handen..
 
.
Börjar smyga..
.
Ner med öronen, låg mot marken..
.
Attack!!
.
Kram Sofia!

Så var vi trötta allihopa!

Nu är det strax dags för mej, pojken och djuren att krypa till kojs.. Trötta är vi allesammans, vi har haft en bra dag med underbart väder och faktiskt hunnit med en hel del. Bjuder på en liten film från vår utflykt till dammarna.
Dumle är nog tröttast av alla denna kväll skulle jag tro, med all rätt så som han for upp och ner i vattnet och simmade och plaskade. Bjuder på foton tagna vid samma tillfälle imorgon!
.
 
.
Kram Sofia!

Sommarvärme men inte sommar riktigt ännu..

Precis inkommen, har klabbat lite rödfärg på bakre framsidan. Men jag orkade inte speciellt länge, höll väl på ca 45 min innan jag gav upp, är verkligen inte van vid värmen än. Men jag klagar inte, älskar att det nu äntligen har blivit ordentlig vår, för sommar kallar jag det inte än, visserligen är det riktigt varmt, men träden har inte slagit ut och gräsmattan har inte fått sin första klippning.
.
Idag började jag dagen tidigt, gick upp och gav hästarna hösilage i hagen. Sen in och vila en liten stund. När jag visste att hästarna ätit upp sin frukost gick jag ner och hämtade Lucky och gjorde henne iordning sen tog vi en tidig morgontur i skogen, jag, Lucky och Panda. När vi kom hem igen hade vi varit ute i lite drygt 2h och tillryggalagt lite över 1 mil. Panda var trött, men inte slut. Jag var lite orolig för att hon inte skulle orka, men hon drog inte ner på tempot en enda gång under turen och vi hade det riktigt gott allihopa i skogen.
.
Efter lite frukost så blev det pyssel i trädgården som slutade som ni läste här innan med lite målning.
Nu är vi inne och vilar, ska strax åka ner och köpa lite fika och sen ska vi bege oss bort till dammarna och fika lite. Dumle och Panda ska få följa med såklart. Det är så himla fint däruppe, kameran ska med och jag hoppas fånga några av alla de fåglar som är däruppe på bild. Svanparet som jag sett innan var där både igår och idag så jag vi tur är de kvar när vi åker upp i eftermiddag också.
.
Vårat nya modem har kommit ner till affärn, snabba är de ialla fall bredbandsbolaget. Så det ska vi hämta när vi köper fika. Lite kvickare uppkoppling igen skadar ju inte.
.
Kram Sofia!

Go kväll!

Så går dagen mot sitt slut. Har hunnit med nästan allt jag ville idag. Nu återstår bara att beställa en bok till skolan också, sen gör jag inget mer nyttigt idag. För er som är nyfikna på vad det var jag har funderat på hela helgen så kommer det nu här.
.
Jag började ju på Omvårdnadsprogrammet i slutet på februari, har trivts jättebra och gillar pluggandet till största delen. Intressanta kurser och jag har fått bra betyg i de kurser jag har avslutat.
Nu skulle jag då alltså ut på praktik i förra veckan och den skulle sträcka sej i fem veckor framåt. Måndagen var jag sjuk och var hemma, sen var jag ledig tis-ons enligt schema och skulle alltså jobba torsdagen. När jag gick därifrån på torsdagen kände jag ungefär "var det verkligen det här jag ville göra?".. Jag ringde min handledare på skolan på fredagen och pratade med henne, bestämde att jag skulle vara hemma fredagen och fundera ordentligt över helgen hur jag skulle göra. Och igår kväll fattade jag alltså ett beslut. Jag kommer inte läsa klart Vård och Omsorgskursen där praktiken ingår. Jag kommer byta den mot två andra kurser, där jag bl a får hjärt- och lungräddning. Vilket är väldigt bra att ha oavsett vilket yrke du har. Så jag kommer alltså läsa klart denna terminen, men med lite andra kurser än vad det var tänkt från början. Sen vad jag läser till hösten har jag inte bestämt ännu. Jag kan fortsätta på Omvårdnadsprogrammet om jag skulle vilja det, men det lutar defenitivt åt att jag kommer läsa något annat. 
Vad tänker jag inte avslöja här ännu, men det är något jag har funderat på tidigare men inte riktigt fått tummen ut att göra. Men nu kanske det blir av..
.
Det blev en sväng till ängen med Lucky, efter lite framskrittning blev det ett träningspass, hon mjuknade fort och gick jättefint även om hon hade lite brått i början. Men när hon kom ner i tempo och fick in takten och bar sej ordentligt så kunde man inte tro att vi inte tränat ordentligt på flera månader. Vi ha ju i princip enbart tränat i skogen senaste tiden sen vi kom igång efter skador/sjukdomar. Jobbade lite galopp mot passets slut och jäklar vad stark hon är den lilla hästen, helt underbar..<3
.
Imorgon ska det bli riktigt varmt och Tobbe är ledig, han jobbar endast idag och onsdag denna veckan..
Så det blir jobba ute i trädgården till största delen av dagen imorgon. Ska plocka fram rödfärgsburken och sätta fart med att måla framsidan på huset och norrgaveln. Det blir mitt lilla projekt imorgon!
.
Kram Sofia!

Måndag

Just nu sitter jag och vilar lite, har haft bloggen på is under helgen eftersom min huvud har varit ett enda stort virrvarr av tankar och funderingar så har jag känt att risken är stor att ni bara hade fått läsa om mitt resonerande hela helgen och det är inte så skoj, särskilt inte eftersom jag gärna hakar upp mej och upprepar saker gång på gång..;)

.

Men nu har jag tagit ett beslut och det löste sej fint, till och med bättre än jag trodde. Det sätter lite mer press på mej, men det är helt okej, inget jag har något emot faktiskt, inte i det här fallet. Vad det hela handlar om kommer jag redovisa i ett inlägg lite senare idag.

.

Vad gillade ni fotona jag la upp här innan från igår? Jag blev riktigt nöjd med några av dem, men valde att slänga upp även de som är av sämre kvalitet bara för att jag gillar motivet.
Eftersom våran modem från Bredbandsbolaget har begått självmord så sitter jag just nu på en dongel från 3 och surfar, alltså tog det en halv evighet att ladda upp den mängden foton.
Så nu hoppas jag att ni tar er tid att titta på dem!

.

Det har varit helt underbart väder hela helgen och det har jag försökt njuta av så mycket jag har kunnat. Mina hästar har börjat gå ute om nätterna vilket är mycket uppskattat. Pippi är helnöjd och ligger ner nästan varje morgon när vi kommer ner och ska ge dem lite frukost. Lucky är ordentligt smutsig på ryggen och har bös i hela svansen så jag antar att hon ligger ner hon också, det kan hon ju ha lite svårt för annars, hon kan inte riktigt slappna av när hon går ute dygnet runt, men hon har varit pigg (nästan lite för pigg) att rida och känns mjuk och fin i kroppen, inte sådär dåsig och slö som hon kan bli annars. Så hon verkar få den vila hon behöver. Den lilla busen har ju gått och blivit en tjockis, hade inte räknat med att de skulle plocka i sej så mycket av det gamla gräset i nya delen av sommarhagen, Lucky brukar inte gilla sånt. Men jodå, på bara 2-3 dar svällde hon upp som en ballong, så nu är hösilagegivan reglerad och hon börjar gå ihop igen..

Till helgen är planen att riva ut deras tillfälliga boxar, de har ju lösdriften sålänge.
Jag har ju lovat min hovis att han ska få stå inne när han kommer den 15:e maj. Stackaren fick stå ute en gång i höstas och en gång nu i våras och sko/verka utan att gnälla så denna gången ska det bli lite bättre för honom.

.

Dumle har börjat ändra beteende här hemma nu efter kastreringen, han har blivit helgalen, busig som attan och verkar på något sätt ha gått tillbaka i åldern, han beter sej som en busig unghund på ca året. Och sen har han tydligen glömt bort hur man kissar med benet lyft, han ser skitrolig ut när han står som en valp och kissar.. Lyckades fånga honom på kort, han såg ganska förnärmad ut, men det får han stå ut med..=P

.

.
Så det verkar ha varit helt rätt beslut att kastrera honom, han är pigg, busig och mår toppen! Han mådde ju bra som hane med, men inte riktigt lika busig, han var mer pipig och kunde inte koncentrera sej lika bra som han kan nu. Så jag ångrar inte beslutet överhuvud taget!

.

Kram Sofia!


Foton från igår (5/5-13)

 
 
   
.
För att se fotona i större format, klicka bara på utvald bild..
.
Kram Sofia!

Fredag

Jag är hemma idag, av vissa omständigheter som jag inte vill röja nu. Ska ha helgen på mej att fundera, sen får vi se vad beslutet blir på måndag.
.
Idag har jag inga direkta planer, ska motionera min älskade häst och hundarna ska få sitt. Pippi får kanske en liten promenad, beroende på vad jag orkar. En tanke är att städa lite i gamla delen av sommarhagen, är ganska mycket skit så det hade inte skadat att mockat ut lite. Men som sagt, får se vad jag orkar.
.
Hästarna verkade nöjda när jag var nere och gav dem frukost strax innan åtta, tog av Lucky täcket som hon haft inatt, det har varit flera minus och hon har fällt av sej nästan all sin vinterpäls, så hon fick gå mej täcke så inte ryggen blir kall. Är rädd om min tjejor..<3
.
.
Panda håller koll bortåt vägen medans matte pysslar med hästarna på morgonen..
.
Min fina..<3
.
Och visst börjar gräset komma.. Äntligen!
.
Kram Sofia!

Strax dags att gå..

Japp, ska om några minuter traska iväg till tågstationen. Åka till Mullsjö för att göra min första APL dag på Björkgården. Idag är det tiden 16-21.30 som gäller. Imorgon 7-16.
.
Har varit lite duktig och gett hästarna deras "hinkmat" och fyllt på vatten. Så nu klarar de sej tills Tobbe kommer hem och ger dem eftermiddagshösilage.
.
Ha en bra eftermiddag allihopa! Njut av solen!
.
Kram Sofia!

Jagat grävmaskiner i skogen..

Sitter och vilar lite efter dagens ridning, fick springa ett par extra vändor fram och tillbaka till hagen också med lite olika grejor. Har flyttat över dem helt till enbart den nya delen nu, så den gamla får vila from idag. Vilken innebar flytt av lite vatten och så. Men nu är det klart, ska bara fyllas på lite mer vatten då det var lite halvtomt när jag flyttade baljan.
.
Det blev en timmeslång tur tillsammans med Lucky och Panda, fick skälla lite på Panda ett par gånger då hon envisas med att springa precis framför Lucky, spelar ingen roll om jag byter sida på vägen, hon följer efter och fortsätter springa framför. Men det är bara träna, träna, träna..=) Lucky tyckte det var skitkul att komma ut i solen och var ordentligt pigg. Men det var hon iofs igår också. Då blev det tömkörning, ca 45-50 min i skogen blev det.
Påvägen hem förstod vi snart att vi hade nån riktigt stor maskin framför oss med larvfötter, det syntes tydligt på spåren och den lät högt. Gissade på att det var grannens grävare vi hade hamnar bakom och mycket riktigt så bara efter 200 meter uppenbarade sej den här i skogen framför oss..
.
.
Jag undrade där ett ögonblick hur detta skulle gå, om jag skulle få släpa min häst hem.. Men hon brydde sej inte över huvud taget och som närmast gick vi 4-5 meter bakom den stora maskinen. Hade hon fått hade hon väl gått fram och nosat på den. Inte ens när killen som körde den började röja lite grenar på granarna för att komma fram lättare så brydde hon sej.
.
.
När vi kom ut till ett öppnare fält så tyckte vi att det gick alldeles för långsamt så vi traskade helt enkelt om, inget stirr från min lilla häst nu heller. Helt lugnt gick hon förbi och traskade sedan nöjd hemåt med maskinen brakandes bakom. Älskade häst..<3
.
Pippi fick sej en promenad på 40 min, vi gick bort till bron, över den och vände. Hon var supernöjd med det och tyckte det var riktigt kul att traska med matte i skogen..
.
Nu ska jag strax fixa till något att äta innan jag ställer mej i duschen, efter det blir det en sväng ner till hagen med en dunk vatten och hästarnas "hinkmat". Smidigast vore väl att gå ner med det nu, men jag orkar inte..=P
.
Panda på hennes favoritsolningsställe på trappen..=)
.
Kram Sofia!

En snabbis!

Ska strax ställa mej i duschen och sen bär det iväg till Fredriksdal och mamsen..
Hinner inte skriva något långt utförligt inlägg nu så ni får nöja er med lite foton jag tog igår och idag på morgonen.
De är tagna med mobilkameran allihopa, därav kvaliten..
.
Skogspromenad med Rally-Råttan..<3
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Nya delen av hagen.. + spända tjejer som väntar på att få komma in i nya delen..
   
.
Mys med finaste lill-Panda imorse..<3
.
Kram Sofia!

RSS 2.0