Myser med familjen...<3

Sitter och myser med familjen i soffan... Vaknade lagom till kalle (ja, jag tittar fortfarande och skämd inte för det).. Blev så himla trött efter julmaten att jag somnade i soffan med hunden som en kamin vid benen.
.
Både hunden och katten uppskattade sina julklappar, Dumle fick ett ben på över 50 cm och Knodden en stor råtta med fjädrar på som man fyllde kattmynta i. Bägge har knappt lämnat sin presenter på hela dan..=)
.
Runt 18.30 ska vi åka upp till stallet, mocka och kvällsfodra när vi är färdiga. Behövde inte åka upp och ta in idag, insläppet blev så pass sent att jag tyckte det var okej..=) Vill ju ha mina ute så länge som möjligt på dagarna.
.
Kram Sofia!

God jul från oss!


Önskar Sofia, Tobias, Dumle, Knodden, Ludde & Lucky!


Dan före...

Ska alldeles strax ställa mej i duschen och göra mej iordning innan det är dags att åka till jobbet. Får skjuts in idag av Tobbe, han har ändå ett ärende in till stan...=) Gott att slippa bussen för en gångs skull.
.
Har varit uppe och täckat och hjälpt till lite med utsläppet. Mockat och fixat käk till pälsklingarna...
.
Har precis ätit frukost för en liten stund sedan, men är fortfarande hungrig, är alltid så himla hungrig i juletid. Det är nog för att kylskåpet alltid är fyllt med en massa godsaker och i skafferiet finns ännu mer godsaker...
Men man har ju en bra ursäkt om man skulle lägga på sej ett par hekto p g a all god mat. "Extra isolering nu när det är så förbannat kallt"...=P
.
Imorgon är det dagen alla väntat på, Julafton. Dagen kommer tillbringas hemma i lugn och ro tillsammans med familjen... Massa god mat och en mysig vinterpromenad enligt traditionen...=)
Men det blir också en hel del stall, ska upp och täcka mina änglar och släppa ut på morgonen. Sen tillbaka och ta in och ta av täckena runt 18.00, sen tillbaka runt 21.00 och kvällsfodra...=) Så det blir mycket farande till stallet på julafton, men det får bli så... Vill ju tillbringa dagen med familjen och hästarna är ju lika stor del av familjen som nån annan...=)
.
Nehe, tror jag ska ta mej en tur ut till köket och se om jag hittar nåt smaskigt i köket...
.
Kram Sofia!

Änglarna vi minns...<3

Vill såhär i juletid passa på att minnas alla vi förlorat...
.
2006
Pasad

2007
Zammi

.
Piffi

Folke

Helge

.
2008
Boss

2009
Donna

Sanny

2010
Max

Kalle Kanin

.
Kram Sofia



Planeringen för dagen...

Sitter och slöar framför tvn, kändes helt underbart att inte behöva gå upp och ta mej till stallet på morgonen idag. Åker upp till insläppet istället och pusslar om dom lite extra, Lucky tittade så på mej igår och såg väldigt undrande ut till varför vi inte tog en ridtur. Lilla skruttan...<3
.
Imorgon ska jag jobba 15-21, skulle tro att kvällen blir lugn. Kommer ihåg Sibylla kvällen före julafton förra året. Det var superlugnt, dom som redan är färdiga med alla inköp vill bara vara hemma och mysa dagen innan. Och dom som inte är färdiga med allt kommer vara alldeles för stressade för att hinna sätta sej och fika. Men jag kan ha fel, vi kanske får jättefullt hela kvällen ända fram till klockan åtta. Men jag hoppas på det tidigare alternativet...=)
Eftersom vi har stängt två dagar efter det så är det ju inga direkta förberedelser som ska göras heller.
.
Måste fixa det sista med julklapparna också, bl a ta en promenad ner till Brahegatan.
.
Dumle är så himla söt, ligger och småknorrar i soffan. Ser supertrött ut, han känner då inte av julstressen ialla fall..;)
.
Vi planerar just nu en liten tripp in till Jönköping, affärerna som står på listan är Eko, MediaMarkt, Charlies (det sistnämnda om jag får bestämma..;) Men vi får se hur mycket jag orkar..=)
.
Kram Sofia!

Vila idag...

Sitter nedbäddad hemma i soffan och vilar. Har precis fått i mej lite lunch bestående av makaroner och brunsås... Favoriten jue..=)
.
Ska väl framåt klockan 17.00 ta mej upp till stallet för att göra iordning till pållarna. Ingen ridning idag heller, vågar inte sätta mej på hästryggen med hjärnskakning, särskilt inte med tanke på hur dålig jag var och fortfarande är.
Var uppe och täckade och släppte ut imorse, men sen dess har det varit soffläge för mej.
.
Vi beslöt oss för att stanna hemma och boka om tiden jag hade på ATG-kliniken i Mantorp klockan 10.00 idag, vägarna är riktigt hala och det har hänt så himla mycket olyckor. Vi fick en ny tid onsdagen den 29/12 samma tid. Håller tummarna för att vädret har stabiliserat sej lite och vägarna kan bli lite bättre tills dess.
Dom vi skulle låna transporten av var iväg till Mantorp igår med sin ponny, hon tyckte det var skitäckligt att köra och då har hon en CRV, bra mycket större och stadigare bil än våran Saab. Så det var nog tur att vi inte gav oss iväg.
.
Kram Sofia!

Ännu en fredag på jobbet...

Ännu en fredagkväll som kommer spenderas på jobbet, tur att man har en förstående sambo...
.
Tog lite sovmorgon idag och låg till åtta, var i stallet strax efter nio, mockade och fixade med allt och tog sen in lill-skruttan. Red inte så länge, men lite mjukgörande i skritt och trav bara för att jogga igång henne. Hon har ju tagit det lite lugnt nu i snart 2 veckor och gått lite på halvfart i träningen.
Idag var hon sugen på att jobba, när jag ropa på henne i hagen stod hon i andra änden och svarade med ett gnägg och kom galopperande mot mej...<3
Hon kändes jättefin (ngt ojobbad, men förståeligt) och gillade att få jobba på lite.
Imorgon jobbar jag så långt pass så hon får vila.
.
Söndag är jag ledig från jobbet, men kommer ha att göra ändå, ska täcka på morgonen, sen motionera Lucky.
Sen hem och göra mej iordning, 15.18 ska jag sitta på bussen till stan. Ska möta upp Eline och Kajsa (tror jag det va) på Bageriet så ska vi ta oss till Kimmie och ha förfest där.
Klockan 19.00 börjar julfesten nere på Twin...ska bli skoj..=)
.
Kram Sofia!

Tisdag...

Sitter och slappar lite innan det är dags att blöta ner sej lite i duschen och göra mej iordning inför jobb.
.
Igår var jag ledig, helt död var jag hela dagen, lyckades ta mej upp till stallet till klockan 14.00 för att luncha hästarna. Mockade och gjorde sedan iordning Lucky för att longera henne i ridhuset en sväng. hade lagom hunnit skritta fram henne när han som ansvarar för harvningen kommer ner och ska harva ridhuset (traktorn har varit sönder så det har varit lite eftersatt nu i några veckor). Jag tänkte att varför inte passa på att träna lite med Lucky, (hon är ju så rädd för traktorer och andra stora fordon). Det gick verkligen kanonbra, hon blev rädd när han startade den första gången och när han kom emot sargen på ridhuset så det small tyckte hon var lite läskigt. Annars brydde hon sej inte ett dugg om traktorn...=)
.
Idag ska jag jobba 15-21. Förhoppningsvis imorgon också. Sen tors-lör. Så det blir lite go lön i Januari sen..=)
.
Kram Sofia!

Ett gott skratt...

En dansk och en svensk blev tillfångatagna av kannibaler på en ö.
Eftersom skandinaverna förstod att de låg risigt till frågade de kannibalerna:
- "Är det någonting vi kan göra för att ni ska släppa oss fria?"
En utav kannibalerna svarar:
- "Gå in i djungeln och plocka hundra frukter av samma sort!"

Efter en timme kommer svensken tillbaka med hundra vindruvor.
Då säger
kannibalen:
- "Om du undviker att göra ett enda ljud under tiden jag stoppar
in dessa
vindruvorna i rövhålet på dig,
är du en fri man, annars äter vi upp dig! Och kannibalen sätter igång..
- "1, 2, 3, 4............47, 48, 49................67,68.............96,97,98,99!"
Precis då brister svensken ut i ett våldsamt skrattanfall. Kannibalen
frågar förvånat:
- "Varför skrattar du när du bara har en vindruva kvar?"
Då svarar svensken:
- "Danskjävlen kommer med kokosnötter...!


Vilken jävla början på dagen...

Är på riktigt dåligt humör idag, vet inte riktigt varför. Men dagen började kanske inte så jättelyckat.
Började med att bussen var några minuter tidig, vid hållplatser står det dock en gubbe, bra tänker jag, då hinner jag för han ska säkert åka med, men jag fortsätter ändå springa sista biten. Jag ropar till gubben och ber honom be chauffören vänta. Men icke, han vinkar bara förbi bussen...=S
Fick vända och traska hem igen och Tobbe fick skjutsa upp mej istället, trappan är livsfarlig just nu, polerad blankis under ca 5 cm snö i en brant trappa är ingen bra kombination.
.
Kom till stallet ialla fall, täckade min grupp och väntade sedan på dom som hade utsläppet, konstaterade att dom skulle bli lite sena och började ta ut hästarna själv. Hann ta ut Ruben och Fidde, Muskot, Romy och Ballerina, Mistral och Paulo. Sen hjälptes vi åt med dom två flockarna och sist fick min komma ut. Kan ju inte släppa ut dom först, vilket jag gärna hade gjort eftersom flockarna som vi släpper springer förbi deras hage och kan stanna och hälsa på dom, risken är väl att det blir bråk och dom sliter av undertråden eller nåt annat.
.
Mockade och gjorde färdigt allting i boxarna, vi fick stänga av vattnet på morgonen eftersom det läckte i en av ponnyernas boxar igen, så det blev till att släpa hinkar till bägge mina.
Tog sen in Lucky som var allt annat än lugn, 3 dagars skrittande har gjort henne helt prillig i huvudet, det hela späddes på av att dom höll på att borra för brunnen precis utanför hennes fönster.
Sadlade och tänkte rida en liten sväng i skogen, allt gick fint och hon kändes jättefin, lagom när jag ska svänga ut på den lite större asfaltsvägen ser jag en hjullastare som plogar ovanför Franssons lager, den hade stått still i minst 5 min med motorn igång så jag antog att han ville vara snäll och vänta tills jag kommit förbi ordentligt, lagom när vi vänta upp förbi honom (då var vi ca 10 m ifrån honom) så sänker idioten bladet och börjar skrapa vägen. Lucky blev naturligtvis skiträdd och drog iväg i 190, det var blankis under snön på vägen och hon satte sej naturligtvis på rumpan då fästet släppte, inga broddar som hjälpte där inte. Jag ska fan gå ner och slå en spade i huvudet på honom om hon nu är skadad eller om hon slet till sin ömma muskel igen.
Vad tänker folk med egentligen (inte huvuet ialla fall).
Tänkte kolla henne i ridhuset när jag kom tillbaka, men hon var fortfarande alltför skärrad så det gick inte.
.
Nu ska jag duscha och försöka äta någonting innan jag åker till jobbet med 13.18 bussen.
Jag hoppas att dagen blir lite bättre... annars går jag i ide..
.
Kram Sofia!

Sovmorgon...=)

Så underbart med sovmorgon idag, klockan är strax över nio och jag ligger kvar i sängen, hunden är redan rastad då Tobbe var uppe tidigt. Så nu är jag ensam hemma, om man bortser från katten och hunden...=)
.
Idag har jag inget särskilt planerat mer än stallet, hade tänkt skritta Lucky eller jobba hemma lös i ridhuset och gå en promenad med Ludde. Fick ju ta korta promenader med honom på vettigt underlag. Allra bäst vore väl att gå i ridhuset, men hur kul tycker han att det är...=S Så jag får slänga på extra höga broddar och knata på vägen istället...=)
.
Funderar på om jag ska leta reda på nån film och kika på datorn. Kan jag ligga kvar i sängen..=)
Idag skickar vi dom sista tradera-paketen, skönt att ha det gjort.
.
Igår var vi en sväng ner till Borås och hälsade på Ullis och Henrik + alla barnen. Konstaterade att barn växer alldeles för fort. Oscar knatar runt av sej själv och den som man tidigare kallade "minstingen" Rasse är verkligen ingen minsting längre.
.
Resten av veckan sen består utav jobba tors-sön. Och stall såklart..=) Annars har jag väl inget direkt inplanerat.
Eller jo förresten, Elines inflyttningsfest på lördag får man ju inte glömma..=)
.
Kram Sofia!

Kvällen och uppdatering från Mantorp!

Hemma efter att ha varit på Hudparty. Så nu ska jag ha hudvårdsparty den 9 Januari, någon som är sugen på att komma så är det bara att säga till! Det var faktiskt bra och man fick mycket under kvällen (en del behandlingar och så).
.
Lovade ju även att skriva hur det gick med Ludde när vi var på Mantorpskliniken. Efter undersökning, böjprov och bedövningar + röntgen så blev han sprutad i bägge framkotor, höger framknä och gliddleden vänster bakhas.
Det var inga röntgenfynd på frambenen, i hasen var det en liten pålagning i glidleden.
Nu har vi återbesök den 21 december, då ska vi ultraljuda bakhasen och se hur det ser ut.
Men enligt Karolina ser det hoppfullt ut, men allt hänger på hur det ser ut på ultraljudet den 21á.
Han äter nu anti-inflamatorisk (Metacam) i 12 dagar.
.
Kram Sofia!

Mantorps ATG klinik...

Just nu klockan 10.30 kliver jag och Ludde in på Mantorps ATG klinik för utredning. Har inte skrivit något om detta i bloggen innan. Bokade tiden för ca 1,5 vecka sedan. Ludde är ojämn på 3 ben och hela han ser oharmonisk ut när han rör sej. Han har stått sedan måndagen förra veckan. Provade att longera nu i måndags på order av veterinären för att se om det hjälper något med vila, är bra för dom att veta när jag kommer.
Men tvärtom så var det värre än veckan innan...=(
.
Så nu hoppas jag att vi hittar vart felet sitter och kan behandla det så han blir frisk, min lilla kille...<3
.
Uppdaterar hur det har gått när jag kommer hem från Mantorp.

TIPS! New Spa Schampo och Balsam

Kan stark rekomendera detta märke.
(bild kommer!)
.
Dom har det på CityGross och det kostar 9,98,- flaskan.
.
Köpte det faktiskt att ha till katten först (det är alltså en produkt för människor), men det luktar helt underbart så jag testade det själv och nästa gång köpte jag även balsamet.
.
Jag har knepigt hår som absolut inte trivs med vad som helst, men detta är verkligen kanon och till det priset. Jag har sorten med Aloe Vera, normalt hår.


Letat tappsko i snön, kallt imorgon...

Ligger nerbäddad i soffan, har en körtel på halsen som är svullen och öm. Känner på mej att jag kommer vakna med halsont imorgon...=(
.
En tjej från stallet ringde för en stund sedan, får åka med upp imorgon..=) Ska täcka grabbarna och mina...
Hästarna ska vara inne till 10.30, det ska ju bli -20 imorgon på morgonen och sen bli mildare framåt 11.00. Detta för att vatten och sånt ska klara sej från att frysa i stallet.
.
Klockan 15.30 kommer Rocksjö och fixar en tappskpo på Lucky, gick och letade efter den i hagen, först ensam, sen med älsklings hjälp... Men svårt att hitta en sko i all snön... Som tur är har jag världens bästa hovis som kunde komma redan imorgon och fixa...=)
.
Kram Fia!

RSS 2.0