Tisdag

Panda väckte strax innan halv tre inatt.. i soffan.. fullt påklädd.. Inte bra, nacken var så snevriden och stel att jag trodde jag skulle avlida. Jag hade naturligtvis somnat ifrån kvällsrundan, så det var bara att gå ut med småtjejerna och sen krypa ner i sängen.
 
Åkte ut till stallet på förmiddagen.. Började med Milla och kollade hur hon verkade nere på ridbanan. Hon var lite, lite stel det allra första, men mjuknade snart till. Så vi fick till ett fint pass med löslongering.
 
 
Lucky fick en promenad på ca 30 min, Panda fick springa med och var trött, lycklig och lite flåsig. Stannade till vid bäcken på vägen tillbaka, duktiga Panda plaskade runt i bäcken en stund, kylde sej och drack. Hon däckade inne i stallet när vi kom tillbaka.. skrutthunden..<3
 
 
 
Åkte hem en sväng när jag var färdig, rastade Dumle och Pim och passade på att slänga i mej en smoothie innan jag åkte ut till nästa stall, där två hästar väntade på att få massage.
 
Nu på kvällen har jag pysslat med beställningar och sen blev det tv-soffan. Tänkte gå och lägga mej tidigt ikväll, ska upp tidigt och åka med Tobbe in till Jkpg. Därifrån tar jag tåget till Nässjö. Ska ut till Fredriksdal en sväng.
 
Kram Sofia

Måndag

Åkte ut och var i stallet till strax efter elva.. Började med Lucky, först en framskrittning i skogen på 30 min och sen lite jobb på banan. Först i traven på banan tyckte jag att jag kände en pytteliten störning, men sen galopperade jag loss henne och det varh elt borta. Kan det komma från höften? Jag tror det.. Hon var ialla fall superfin i galoppen, väldigt rund och luftig. Nöjd och lite svettig häst efteråt.. Och en ännu nöjdare matte!
 
Tanken var at löslongera Milla, men det blev inte så. Fröken var superstel i hela bakkärran och släpade tån på höger bak. Hon har brunstat som en galning nu sista dagarna och ho står länge med bakbenen spända och lite bakom sej, stackarn har väl otrolig träningsvärk och är superstel. Så hon fick gå in igen och äta sin burkmat och sen ut i hagen. Idag tänkte jag att hon får en kort promenad och massage så får vi se om det släpper. Annars får vi ringa tant hästdoktorn + är det brunstrelaterat så får damen vackert byta hage och inte gå med en valack som hon gör nu.
 
E.m följde jag med Mathilda ut till Veronica (där jag köpte Milla) och kikade på när hon red en av hästarna där. En släkting till Lucky, en fuxdam som kommer bli så himla fin med mer jobb..
 
Kvällen hemma var lugn, fixade lite med det sista som jag kunde göra med beställningen till Saltviksbutiken.
 
 
Kram Sofia

Söndag

Då var söndagens beställning ivägskickad till min leverantör. Nu hoppas jag bara att jag fick med allting, men tror att jag fick ihop det där på slutet. Det är en stor beställning av smycken som ska iväg i denna veckan och man vill ju inte gärna missa någon liten materialdel så att hela ordern blir sen.
 
Milla:
 
Idag fick Milla vila, jag har ridit henne två dagar i rad nu. Mest för att se hur hon reagerar på den ökade arbetsbördan och sen ville jag börja befästa och träna mer på flyttningarna i sidled. Hon har varit kanonduktig bägge dagarna och har verkligen förstått att man behöver inte rusa genom livet med huvudet i vädret som en kamel. Nu tar hon traven mjukt och väntar på mina hjälper. Det är inga problem att få henne att jobba, jag får nästan lyfta henne bitvis då hon tar mina små, små korrigeringar så kraftigt att hon dyker med huvudet istället. Skrutthästen..<3
(fotot från igår)
 
Från idag:
 
Lucky:
 
Lucky fick vila i lördags och idag blev det en myspromenad i skogen på 45 min. Nöjd häst som traskade på jämte mej. Det hela blev ju ännu bättre av att vi fick finsällskap av en av Luckys favoriter Kaluha och Titti.
 
 
Bägge mina hästaer behöver bada, helst igår. Ska försöka ta Lucky imorgon efter ridningen. Och Milla på tisdag om vädret är tillräckligt varmt. Skulle väl egentligen ha passat på i helgen, men det har inte blivit så. Man kan inte hinna/prioritera allt.
 
Blev en snabbislektion för Nadia på Wella idag också. Så duktiga tillsammans! Roligt att se vilken enormt snabb utveckling Nadia har haft bara på de korta passen vi har haft!
 
Igår e.m åkte vi (jag och Emelie) en sväng ut till Veronica och tjötade en stund, en stund blev ett par timmar och det var mörkt som attan när vi var tillbaka i stallet och plockade in hästarna för natten. men alltid trevligt att komma iväg och tjöta lite skit..
 
Idag var en sån där dag då det var väldigt svårt att lämna stallet. Gick däruppe och mös lite extra länge och bara hade det gött i solen. Får passa på att njuta nu, för snart skulle det bli lite kallare väder igen. Men solen kommer väl tillbaka (hoppas jag verkligen)..
 
Kram Sofia

Trött

Är jättetrött och känns som att jag ska somna vilken minut som helst. Blev många timmar i stallet idag, hade tänkt åka hem innan fyra, men slutade med att jag inte var hemma förens halv sju.
 
Lucky fick sin 30-min promenad i skogen och Milla fick ett litet ridpass på banan. Bägge töserna var duktiga, Lucky var lite soltrött och traskade på i ett väldigt makligt tempo. Hon är supernöjd över sina nya sulor med silikon, då kan man få på alla stora stenarna och det gör aldrig ont.. Skitnöjd jätteponny!
 
Milla har äntligen kommit på att man behöver inte springa jättefort när matte ber om trav. Idag tog hon det lugnt och väntade på mej. Så himla nöjd med min lilla dressyrpålla..<3 Hon älskar verkligen att bli riden, det andra är väl helt okej. Men att bli riden, det är favoritsysselsättningen alla gånger! Längtar tills jag kan börja rida ut i skogen lite på henne.
 
Söthästen lämnade till och med sin höhög för att komma och säga hej..<3
 
Puss mamsen!
 
Håller mej sällskap på ridbanan..
 
Tröttistanten också..
 
Min högresta lilla dressyrhäst..<3
 
Spanar på hundarna!
 
Drömponnyn <3
 
Kram Sofia
 

Så sant!

 

Börjar se ett visst mönster..

i mina morgonrutiner.. Vaknar i princip alltid halv sju. Utan en klocka som ringer, ut med hundarna och sen tänkte jag alltid att jag ska gå och lägga mej en stund igen. Men det blir liksom inte riktigt så. Oftast fastnar jag här och grejar med någonting, eller så..
 
Pim är extremt mammig för tillfället, hon började löpa igår (första löpet) och mår väl lite ruttet över det. Så hon är som ett plåster på mej, mer än vanligt. Så idag blir det hon som får åka med till stallet och Panda får vara hemma.
Måste lösa transportfrågan så de kan åka med bägge två. Har ju lite ideer, men har inte riktigt haft tid att kika mer på det nu det sista. Har varit lite mycket annat runt omkring.
 
Kram Sofia

Dagen

Ska strax krypa ner under täcket i soffan och bara mysa framför tvn innan det är dags att rasta smådogsen sista gången och sen krypa ner i sängen och sova.
 
Lucky fick en promenad på 30 min och Milla fick vila. Blev rejäl avborstning av bägge och mycket mys. Tycker Milla kan släppa resten av vinterpälsen nu så jag får se hur hon blir i färgen. Lucky har en del kvar fortfarande, men eftersom hon var klippt en gång i höstas så har hon ju tappat i princip allt där redan. Hennes fina mörka chokladbruna färg började komma fram för redan ett par veckor sedan.
 
Det gick fint att jobba idag, blev inte så många timmar. Men det var tre här hemma som inte var jätteledsna över det. Möttes i dörrn av ivrigt viftande svansar och en jättearg Pim som skällde ut mej efter noter för att jag lämnar henne och de andra i några timmar. Men så gör hon oavsett om man varit borta 5 min eller ett par timmar.
 
Hann lagom få i mej lite lunch innan jag åkte ut till stallet, Panda fick följa med. Vilket hon var väldigt nöjd med. Gott väder har det varit hela dagen med en massa sol, inte dumt alls!
 
Kram Sofia

12 Steps for Self Care

 

Funderingar..

Supertrött idag.. släpade mej ut, verkligen fick tvinga mej själv ur sängen och ut med småtjejerna.
Nu tänker jag bara ta det lugnt på morgonen och förmiddan innan det är dags att åka till Mullsjö för att jobba ett par timmar. Panda kröp ner i soffan tillsammans med mej direkt och är jättenöjd med det. Pimmen la sej på mattan och attackerar ett av märgbenen istället.
 
Har inte en aning om vad jag ska göra med hästarna idag, förutom att Lucky ska bara skrittas iaf idag och imorgon också. Milla får väl något litet pass på banan kanske.
 
I helgen och början på nästa vecka ska temperaturen ligga på 18-20 grader. Så himla gött, älskar riktigt varma vårdagar.. Solsken, värme och inga insekter! Det är såna dagar som man bara vill lalla runt i skogen med hästarna och bara ha det lugnt och skönt.
 
När jag är hemma längtar jag tillbaka till Saltvik. Ser fram emot nästa gång det är dags att åka ner igen. Saknar hästarna som fan dock, det är det jobbigaste. Men Lucky ska ju iaf med när jag åker mer permanent i sommar. Milla ska gå kvar här på bete de veckorna jag är iväg och sen får jag rida igång henne när jag kommer hem igen. Tror hon kommer må bra av att gå och vila den tiden nu efter lite utbildning. Men fram tills dess är det träning som gäller. Kommer försöka åka hem minst 1 gång under sommaren, och allra helst två. en i början på Juli och en i slutet på Juli. Kommer sakna Milla alldeles för mycket för att inte se henne på hela sommaren.
 
Nästa gång jag åker ner till Saltvik blir helgen efter Valborg, vet inte hur många dagar det blir ännu. Men schema var påväg så snart har jag koll på de helger jag behövs.
 
Jag funderar på om det är värt att sova en timma till eller om jag ska hålla mej vaken. Är fortfarande jättetrött, men ibland blir man bara ännu tröttare om man småsover på morgonen. Hmm.. 
 
Kram Sofia

Huvudvärk och godissugen..

Kan det vara så att min kropp försöker tala om något för mej.. är så enormt sugen på chips, försöker intala mej själv att min kropp behöver salt eller något?
 
Dagen började med att jag körde till Tunarp strax efter åtta, hann med fyra hästar innan det var dags att åka hem till hundarna. Vilade en stund och tryckte i mej en smoothie innan jag åkte ut till stallet.
 
Det fick bli promenad för både Lucky och Milla idag. Lucky fick ut och testa sina nya dojjor. Efter en hel del massa promenerande så var ialla fall jag trött. Så när sista hästen var utsläppt åkte jag hemåt. Ganska nöjd med dagen.
 
Det var två väldigt glada småhundar som mötte mej i dörren när jag kom hem igen. Efter en snabb smoothie kröp vi ner i soffan allihopa och här sitter vi ännu.
 
Imorgon ska jag jobba i Mullsjö från 11.45 och ett par timmar framåt och sen ut till stallet efter en snabbis hem till hundarna.
 
Kram Sofia

Uppe med tuppen..

eller ja, nästan ialla fall.. Solen stod redan högt på himlen när jag släppte ut hundarna för en halvtimme sedan. Ganska trött är jag, men det kändes onödigt att gå och lägga sej igen. Bättre att hålla sej vaken så att jag kan sova ikväll istället.
 
Tog in en nya bädden och fleecefilten som småhundarna fick i helgen och ställde in den med filten i vardagsrummet efter rastningen. Panda hittade den direkt nu och bollade ihop sej i. Både hon och Pim är riktiga små myshundar som vill ligga så mjukt som det bara går, helst riktigt nerbäddade med massor av fluffigt runt omkring sej.
Vill att de hinner vänja sej vid nya bäddar och filtar m.m innan vi åker mer permanent i sommar, så att de har med sej lite hemifrån när jag måste lämna den ensamma första dagarna. Blir kanske lite tryggare för dem.
 
Mellan 8.30-9.00 kommer det en tjej och lånar släpet. Så måste kravla mej ut en gång till och dubbelkolla så att allt sitter där det ska och att allt är rent.
 
Sen tänker jag ta en lugnt morgon, måste gå igenom mina beställningar och skicka iväg en offert till ett ställe. Sen ca kl. 11 får jag bege mej mot Mullsjö. Blir väl inte jättemånga timmar, så borde vara hemma i vettig tid igen. Käka lite och sen åka ut till stallet.
 
Kram Sofia

Foton från i söndags..

Sista fotona från Saltvik innan vi åkte hem för denna gången..
 

Kväll

Dagen har fortlöpt enligt följande.. Åkte upp till stallet till strax innan elva, skulle åkt upp tidigare men fick brottas lite med Millas nya sadel för att få i koppjärnet i den innan jag kunde åka.
 
Nadia hade varit snäll och mockat åt Lucky så jag kunde fixa vatten, burkmat och hö på en gång. Hjälpte henne på ridbanan en stund med Wella. Tog sen in Milla och borstade och gjorde henne iordning, nya sadeln passar henne perfekt. Blev inget jättelångt pass, hon blir trött fort. Men jag älskar hennes energi och arbetsglädje. Hon börjar bli lite piggelin också, det är så superkul att se!
 
Tog lite uppställda foton på henne igår.
 
 
 
 
 
Bjuder på två foton från ridningen också..
 
 
 
Lucky fick först en framskrittning i skogen på 30 min och sen var tanken att hon skulle få galopparbete på ridbanan. Men hon kändes lite ojämt på ena fram så hon fick gå in och få kylda ben istället. Förmodligen vrickade hon till sej när hon snubblade på hemvägen igår. Så hon får ta det lite lugnt ett par dagar och bara skrittas för hand nån halvtimma i skogen sålänge hon inte blir värre. Min lilla älskling..<3
 
När stallet var färidigt så åkte vi direkt till mamsen och käkade grillat = smarrigt. Gosade med alla hundarna och hämtade Dumle som har varit där när vi har varit i Saltvik. Min brors lilla hund Luna hittade en bra plats på min axel och var supernöjd..
 
 
Kram Sofia

Måndag morgon

Morrn på er, sov ända till klockan åtta idag. Gick ut med de små och kröp sen ner i sängen igen. Men nu börjar det klia i fingrarna att starta dagen. Har en massa som ska göras och bara roliga saker.
 
Fattar inte vad det är med min säng, får ont i höften när jag sover här. Väldigt mysko, eftersom min madrass ska vara extra mjuk, vilket jag behöver. Är säkert dags att gå och få kroppen tillrättad igen. Är säkert ett par delar som ligger snett som vanligt.
 
Tänkte åka ut till stallet nu på morgonen, bägge ska motioneras och stallet ska fixas. 18+ grader visar väderprognosen, så det kommer bli en kanondag!
 
Kram Sofia

Hemma i Axtorp igen..

Ja, så var vi då hemma igen. Lämnade Saltvik strax efter klockan ett. Då hade vi hunnit med frukost, längre promenad, lite solning på klipporna nere vid stranden och ett litet snabbismöte med hon som driver restaurangen.
På hemvägen stannade vi till i Trollhättan och käkade lite snabbt plus handlade lite. Var hemma någon gång efter fyra. Bytte om och åkte direkt till stallet.
 
Möttes av en väldigt glad Lucky som gnäggade och kom och mötte mej i hagen. Tror jätteponnyn har saknat mej, jag har verkligen saknat henne. Min pälskling! Red en sväng i skogen på över en timma tillsammans med Joanna och Ricky. Hon var ganska spänd delar av "utvägen", men på hemvägen bjöd hon på underbar rund, mjuk fluffgalopp.
 
Milla såg lika nöjd ut hon att matte var hemma, hon kom och mötte mej vid grinden när hon hörde att jag närmade mej hagen. Hon fick bara pyssel och sen bli fotad. Kommer foton imorgon när jag grävt fram min kabel. Den ligger fortfarande nerpackad... någonstans..
 
Imorgon åker jag till stallet tidigt på förmiddan. Bägge hästarna ska motioneras och sen ska jag hålla en kortislektion.
 
Åker direkt från stallet till Fredriksdal och hämtar Dumle. Saknat hårbollen..<3 Blir förmodligen lite grillat och sen en snabbis upp och kolla mammas sadel också innan vi åker hem igen.
 
Tisdag ska jag in till Mullsjö och provjobba på ett ställe. Lite extrajobb bara, men alltid bra att ha i bakfickan.
Onsdag blir det Tunarp tidigt på morgonen och fredag ska jag hem till en f.d elev och massera hennes häst.
Så det finns att göra denna veckan också.
 
Visst är det skönt att vara hemma igen, men en del av mej saknar redan Saltvik.. Men snart åker jag tillbaka..
 
Kram Sofia

Foton!

Här kommer lite foton tagna igår och idag.. (alla är klickbara)
 
Grå morgonpromenad fredag morgon..
  
 
Fredag e.m
 
Lördag

Lördag 15.00

Slutade mitt första arbetspass för knappt en timme sedan, har hunnit käka och bli utskälld av mina småtjejer.. Det var inte alls okej att bli lämnade enligt dem..;)
 
Nu blir det vila en stund innan och en sväng ner till havet innan det är dags att återgå till restaurangen, ska ner till butiken strax innan och lära mej stängningen och sen in och jobba i baren ett par timmar och lära mej de rutinerna också.
 
Igår kväll gick jag upp till Tjurpanna naturreservat en stund innan solnedgången och klättrade så högt jag kunde. Satt där och beskådade solnedgången och samtidigt som de sista varma solstrålarna lämnade klippan jag satt på kändes det som att jag var hemma. Älskar såna här miljöer!
 
Kram Sofia

Fredag 19.51

OMG, jag är helt förälskad i den här platsen. Tänk er själva, följa en liten mysig stig utmed vattnet och helt plötsligt kommer du till en öppen plats. Där breder havet ut sej, klippor ramar in den lilla stranden där vågorna sakta rullar in.. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser detta, eller på hur många olika platser. Det berör mej varje gång, jag har lovat mej själv att någon gång ska jag bosätta mej på just en sådan här plats och jag kommer aldrig att flytta därifrån. Det känns som att det är här jag hör hemma, nära havet.

 

Hundarna verkar trivas och är helt slut efter varje promenad. Det är så mycket att titta, lukta och skälla ut. Panda fick gå lös nästan hela vägen, det var hon mycket nöjd med. Pimmen får nöja sej med att gå i koppel än sålänge, litar inte helt på att hon kommer till 110% om vi möter någon på stigen.

 

Nu tänkte jag vila en stund, fixa en smoothie och bara ha det gott. Sen tänkte jag gå ner till fiskebryggorna och se på solnedgången.
Ja, jag har det väldigt bra!

 

Kram Sofia


Fredag 17.50

Precis avslutat en film. Egentligen känns det ju som bortkastad tid att sitta inne nu när solen skiner och det inte blåser lika mycket. Men jag var trött och småtjejerna var trötta så det fick blir så en stund. Tänkte gå en långpromenad nu efter klockan sex, blir en sväng utmed havet och bryggorna och sen vidare genom ett litet skogsparti innan jag kommer ut på stora vägen som leder till campingen igen.

 

Vi var iväg en sväng tidigare idag till ett nyöppnat ställe som heter Happy Price, tänk ett stort ÖoB. Hittade massa skojigt och hade kunnat göra av med bra mycket mer pengar än vad vi faktiskt gjorde. Panda och Pim fick lite nya leksaker och tuggben (eftersom jag naturligtvis glömde det när vi åkte hemifrån). De var mer än nöjda med det och efter lite bentuggande somnade de bägge två och sover fortfarande.

 

Kram Sofia


Fredag 11.12

Precis tillbaka från en snabbisrunda ner till Grebbestad. Fått handlat lite som behövdes till helgen. Så nu blir det snart lite lunch och efter det ev en sväng upp till Naturreservatet och fågelskådningsplatsen.

 

Panda och Pim tar det hela med ro än sålänge, de puffar lite när det kör någon bil extra sakta förbi eller när de hör hundar som skäller. Men annars har det varit väldigt lugnt, någon enstaka utskällning på någon förbigårnde hund när vi varit på promenad, men det är ju ganska standard.

 

Vädret har vänt från gråmulet till strålande sol. Det blåser fortfarande en jäkla massa tidvis. Men det får man räkna med när man "bor" jämte havet också. Ser fram emot imorgon eftermiddag då det ska bli minst +16 grader och strålande sol. Helt underbart. Då blir det långpromenad med dogsen och lite solning på nån klippa efter jobbpasset.

 

Ni får tyvärr förmodligen hålla er tills söndag kväll alt. måndag innan ni får några foton härifrån. Tyvärr använder jag just nu mobilen som uppkoppling och det drar en satans massa internet. Så tills jag åter igen har en bättre uppkoppling som inte gör mej ruinerad så får ni hålla er till tåls. Men kanske smyger jag in ett litet foto här och där som går snabbt att ladda upp.. Det är också anledningen till att tiderna som är angivna i rubrikerna inte stämmer med den tiden som det är utlagt på internet. Det beror på att jag skriver dem färdigt innan jag lägger ut dem och ibland lägger jag ut flera samtidigt på kvällen. Så tiden som står i rubrikerna är den rätta, det är den tiden som de är skrivna.

 

Så än sålänge trivs vi bra och småjejerna är lugna.. Naturen (det lilla jag hunnit se av den) är fantastisk och jag som älskar havet och klippor får ju min kvot uppfylld med sådana vyer tio gånger om!

 

Kram Sofia

 


Fredag 07.05

Har precis varit ute på en kort morgonpromenad med småtjejerna.. Gick upp till Tjurpanna naturreservat, in en bit där och vänder sedan, klipporna blir förrädiskt hala när det har regnat. Pim och Panda tyckte att det var livat värre och höll sina små öron spetsade och kikade på allt till en början, men snart fick de nog med att lukta och se vart de satte tassarna.

 

Vädret car ganska gråmulet när jag lämnade stugan och de första regndropparna började trilla när jag var ungefär 200 meter ifrån den på hemvägen. Men det ska klarna upp till i e.m och då tänkte jag att vi skulle ta en lång skön promenad utmed havet och neråt grebbestad.

 

Resan hit igår gick bra, det regnade och blåste större delen av vägen. Men det gör inte så mycket när man ändå ska sitta i en bil ett par timmar. Värre var det att ta sej hem från stallet igår, gick stadigt och bra hela vägen tills jag kom till trekilometers sträckan ner mot Sandhem. Då satans tog det i att blåsa så jag for som en jojo över vägen. Stackars Pim fick väl hålla i sej för glatta livet för att inte åka runt i transportväskan. Vi kom fram till Saltvik nästan prick klockan nio och tjugo över hade vi redan installerat oss i stuga 1. Like kvällsmat och sen lite webbtv innan jag och småtjejerna somnade.
Trodde att det skulle bli svårt att sova, men inte.. Sov som en gris fram till halv sju. Inte ens Panda väckte mej inatt. Tjugo i sju var vi påväg ut genom dörren för att spana in området. Campingen är större än vad jag väntat mej, eller rättare sagt.. Bredare!

 

Imorgon jobbar jag mitt första pass, börjar 7.30 på morgonen så kommer ha eftermiddan ledig. Det ska bli kanonväder så en lite utflykt åt något håll är ju nästan ett måste. Saknar hästarna där hemma redan. Men jag vet att de är i goda händer.

 

Kram Sofia


Lite frukostsmoothie

Sitter och slurpar i mej en smoothie gjord på banan, ananas, laktosfri mjölk och lite vaniljyoghurt. Hur gott som helst! Kommer vänja mej vid detta fort igen, så himla gott, snabbt och enkelt att göra.
 
Ananas: http://www.goforlife.se/produkter/ananas
 
Banan: http://www.doctorsnatural.se/TEMANUMMER/2009-06-03-bananer-nyttiga.htm
 
Har hunnit byta i tvättmaskinen en gång och är strax dags för nästa byte, fixat hundmat till hela helgen och börjat packa. Tanken är att jag ska åka ut till stallet till 11-tiden. Vilket ger mer ett par timmar till hemma. Tänkte Pimmen skulle få åka med själv idag. Så får Panda vara hemma hos Dumle.
 
Tanken är att det blir en promenad i skogen med Milla och lite lösjobb på banan för Lucky, ev rider jag en stund.
Beställde ett nytt järn till hennes dressyrsadel i tisdags, hade hoppats på att det skulle kommit innan jag behövde åka. Men det är ju ingen större panik, har ju hoppsadeln och sen är hon ju topp att rida barbacka på också.
 
Kram Sofia

Mycket som ska hinnas med idag..

Känner på mej att denna dag kommer bli något lilknande som den jag hade i tisdags, skillnaden är att denna dagen har jag ingen planering för utan får ta allt som det kommer och försöka göra allt så effektivt som jag bara kan.
 
Måste tvätta färdigt de kläder som ska med och packa. Hästarna ska skötas om och motioneras. Dumle ska lämnas till min mor på något sätt. 
 
Sent i e.m bär det av mot västkusten! Kamerabatterierna är laddade och jag hoppas och tror på fint väder nu första dagarna så jag hinner knäppa många fna bilder!
Pim och Panda ska naturligtvis med, ska bli spännande att se vad de tycker om hela grejen. Tror de kommer acklimatisera sej fort.
 
Kram Sofia

Onsdag kväll

Ja, dagen blev ju inte riktigt som det var tänkt.. Men det löste sej ialla fall till slut.. Blev ett litet missöde när vi var ute i skogen så det slutade med att jag fick gå hem med två hästar medans medryttaren på Wella blev inskjutsad till Ryhov. Hoppas att få höra lite goda nyheter under kvällen om hur det har gått för henne..
 
Milla fick ett pass lös på ridbanan, fröken skötte sej idag också och blir mer och mer säker på mina röstkomandon.
Däremot har hon vansinnigt dålig kondis, blir flåsig efter två varv i galopp. Men sen har hon ju fortfarande en del päls kvar också och det hjälper till, hon blir varm fort.
 
När allt var klart brummade jag hemåt. Panda har varit med själv idag och har skött sej helt perfekt, trots att hon fick gå lös hela vägen från Kyrkekvarn upp till stallet och vi mötte ett 10-tal bilar, folk som promenerade med hundar och ett barn på cykel så höll hon sej vid min sida hela tiden och hade fullt fokus på mej och hästarna. Hon är fantastisk min lilla tjej..<3 Nu är hon trött och sover som en liten gris i sin bädd..
Såfort jag löst transportproblemet så ska jag ha med Pimmen på moppen också, men den väskan jag har räcker bara till en hund för tillfället.
 
Ikväll måste jag börja packa och kolla igenom vad jag behöver tvätta inför helgen. Åker ju till västkusten imorgon e.m och jobbar första passet lördag morgon. Tror vi skulle ta en sväng till Mullsjö också.. Tänkte försöka komma i säng i vetig tid ikväll också, så jag orkar upp tidigt och kan sätta fart med det som måste göras tidigt imorgon.
 
Kram Sofia
 
 

Onsdag

Som ni märkte så blev det ingen uppdatering igår när jag kom hem. Var alldeles för trött i huvudet när jag äntligen landade i soffan strax efter klockan tio.
 
Dagen såg i korthet ut såhär: In till Jönköping och besökte först Biltema och sen CityGross där det var massa folk och tog en evighet för de hade ju aaaaalll tid i världen och flyttade inte på sej.. Sen upp till Haralds och hämtade min lilla moped, den fick åka flott i hästsläpet idag också. Väl hemma så teststartade vi den en snabbis för att se att allt fungerade som det ska. Fick en halv hjärtatack när den först bara hostade och inte ville starta. Men sen hoppade den igång så fint och gick som en klocka. Rastade hundarna och åkte sedan upp till stallet.
 
Milla fick komma in och käka burkmat och hö medans jag fixade med Lucky. Blev först en runda på 30 min framskrittning i skogen tillsammans med Joanna och Ricky sen jobbade vi galopp på banan, red i hoppsadeln och överlevde faktiskt det också. Hade den akademiska stången som hon gillar och bara lät henne rulla på. Hon var riktigt fin emot slutet och ordentligt trött också. Gjorde så himla fina galoppfattningar i vänster, det var så lätt som att bara tänka det. Och i höger har jag äntligen hittat tillbaka igen och förståt vad jag gör fel, så nu är det bara att köra vidare!
 
Susade hemåt strax innan fyra, rastade hundarna och hann plocka fram lite papper innan det var dags att åka vidare mot Tunarp, var lite kallt i ridhuset och stela fingrar blev det, men trevligt hade jag som vanligt och många fina lektionshästar fick jag se. Dömde LD:1, LC:1 och LB:1.
 
När allt var färdigt åkte jag hemåt och när hundarna fått rasta av sej ordentligt i trädgården en stund så började jag med maten på en gång. Grönsaksbiffar med sweet chilidressing, det ska vara grönsaker till också, men det orkade jag inte göra. Lyckades trycka i mej hela tre stycken men då blev jag så mätt att jag trodde att jag skulle spricka. Blev riktigt nöjd med den, smaskigt!
 
Idag vaknade jag halv åtta och när hundarna varit ute så tog jag tag i frukosten som bestod av en smoothie med banan, ananas, hallon och blåbär. Finns ju sämre sätt att börja dagen..;)
 
Kram Sofia

Massor att hinna med..

Har en sån där helspikad dag där mycket ska hinnas med och enda andningshålet för mej blir väl nu direkt på morgonen..
 
Får väl slänga in en uppdatering sen ikväll, om jag orkar. Annars får det bli imorgon när saker lugnat ner sej lite. Har en mellandag då, sen är det på´t igen på torsdag då vi drar till Saltvik för ett par dagar där. Inte hemma igen förrens måndag f.m..
 
Kram Sofia

Dags att gå och sussa..

Är vansinnigt trött, orkar knappt hålla ögonen öppna. Ska bara gå och tvätta av ansiktet, borsta tänderna och släppa ut mina småtjejer för nattrastningen sen ska jag slänga mej i säng. Klockan ringer tidigt imorgon och vi har en del vi ska hinna med..
 
Lucky fick vila idag då hon har gått tre dagar nu, Milla fick ett litet pass på ridbanan, jobbade henne lös och hon var kanonfin idag. Bestämde igår att vi lämnar linan i stallet ett tag framöver nu och jobbar på mej det hon trivs med och det jag egentligen trivs bättre med också. Hennes nya sadel ska vara skickad idag, så nu hoppas jag att den kommer snabbt så vi kan sätta igång med ridningen igen!
 
Kram Sofia

Foton 14/4-2014


Måndag

Varit en sväng i Mullsjö på förmiddan och har nu sen jag kom hem kikat på den sista delen av twilightfilmerna. Lagom nu när de ska börja sändas på tv imorgon, men jag har aldrig gjort som alla andra..;)
 
Helt fantastiskt väder är det idag, var så varmt när jag gick till tåget att jag fick ta av mej jackan och gå i bara linne och skjortan. Hur gott är inte det liksom!?
 
 
 
Kram Sofia

Stallet söndag

Lucky
 
Lucky fick vara "terapihäst" idag, ett arbete som hon är världsbäst på (enligt henne själv) och jag är inte sen att hålla med henne. En liten tjej som trillat av på ridskolan där hon går som blivit rädd och som behövde få komma upp på hästryggen igen innan det var dags att åka på påskläger och rida. Och Lucky fixade det galant, som vanligt. Lilla tjejen både skrittade, travade och galopperade själv i slutet. Behöver jag säga mer än att jag är en stolt matte till världens snällaste och klokaste häst..<3 Så det blev ett lightpass, men jag tycker inte att hon ska behöva göra mer när hon varit så snäll och ställt upp så fint. Då känns det som en större belöning för henne att få gå in, få sin morot och bli ompysslad och sen ut i hagen till kompisarna, än att jag ska hoppa upp och rida också.
 
Milla
 
Idag blev allting bara fel och jag önskar att jag hade kunnat spola tillbaka dagen några timmar och gjort det jag hade tänkt från början. Vilket var att ta en lugn promenad i skogen tillsammans med de andra. Men vi tar nya tag imorgon och tänker om i träningen. Jag vill verkligen inte stressa med henne och be henne göra saker som hon uppenbarligen inte känner sej bekväm med. Jag vill tro att det är en av mina starka sidor, att jag lyssnar på hästen så mycket att jag kan känna att här kommer vi inte längre, nu får vi göra på ett annat sätt och så återgår vi till detta när förtroendet och allt annat är ännu bättre. Tror både jag och Milla är helt överens om att det blir bättre.
Hon fick stå inne och käka en del av sin lunch, hon är en sån gosemaja. Såfort man går in till henne eller ställer sej utanför boxen ska hon gno, lukta och greja med mulen på en. Allra helst skulle hon nog vilja krypa upp i knät på mej..<3
 
Kram Sofia
 
 

Blåsig söndag

Panda väckte mej redan kvart över sex idag, lite lagom vinglig och inte alls så vaken som jag kanske hade önskat krånglade jag mej ur sängen, fick på mej ett par brallor, jacka och skor och släppte ut småmonstrena.. Kvicknade till lite av den kyliga morgonluften. Skönt med hundar som gärna vill gå in och lägga sej igen på morgonen, det är fort ut och göra det de ska och sen upp på trappen igen.
 
Morgonen har hittills bjudit på en del sol och det är ju gott med tanke på att det pratades om regn ända fram till lunch.. Men det blåser nåt så in i fasiken, det är inte lika roligt. Men kanske lugnar det ner sej tills det är dags för mej att motionera hästarna.
 
Veckan som kommer ser ut enligt följande: måndag, en sväng till Mullsjö på förmiddan och stallet på e.m. Tisdag, hämta min lilla brum-brum som äntligen är färdig och står på verkstan i Jönköping, döma dressyrtävling på Tunarp på kvällen. Onsdag-torsdag, inga direkta planer. Fredag, åker till västkusten för att tillbringa påsen i Saltvik. Lördag-söndag, Saltvik. Så det finns att göra denna veckan också. Sen kommer Millas nya sadel (igen) denna vecka också, har jag tur kan jag hämta den i Jönköping redan på tisdag, då den skulle skickas med bussgods måndag.
 
Kram Sofia

Lördag

Dagen är strax slut och jag börjar bli trött så jag kommer nog inte ha svårt att somna ikväll ialla fall.. Har precis varit ute med smådogsen och nu mumsar de på kvällsmaten.
 
Lucky och Milla fick varsin promenad i skogen, sammanlagt knatade jag ca 1 mil, vid min sida hade jag Panda på bägge promenaderna. Pimmen fick vara hemma, hon var tröttis idag och när hon blir tröttis men inte vill ge sej blir hon terrorist och supergnällig. Så hon fick vara hemma och terrorisera Dumle och Tobbe istället.
 
Båda hästarna var pigga och lite på tårna, det blåste ganska mycket under bägge promenaderna så det hjälpte till. Men de skötte sej bägge helt perfekt. Det var dock bara den ena som fastnade på bild idag.
 
På promenaden hinner man både käka lite gran, gammalt gräs och leka spårhund..
    
Bästa promenadkompisen <3
 
Milla fick äta sin lunch inne idag, det verkade hon inte klaga över. Lucky åt sin i hagen, sida vid sida med sin bästa kompis Zorania. De är så söta, även om det finns tre högar så äter de helst ur samma.
 
Nu på kvällen har det blivit soffmys och lite gott att käka. Annars har jag inte gjort många knop. Och strax är det dags för sängen. Mamma kom inte idag, det blir imorgon istället. Så då blir det syskonbus för hundarna.
 
Kram Sofia

Lördag

Go morron på er! Hur underbart är det inte att vakna till solsken och fågelkvitter!? Idag ska batterierna till kameran laddas för den ska med till stallet, nu får mina stackars djur ställa upp som modeller igen! Förhoppningsvis kan det bli något bra kort som jag kan visa här sen.. Allt beror på hur samarbetsvilliga motiven är..;)
 
Pim och Panda är trötta, Panda grävde ner sej under mitt täcke efter morgonrastningen, Pim som uppenbarligen har förlåtit mej för kvällens "misshandel" (hon fick en dusch, men rullar men sej i bajs så får man liksom räkna med att bli nerblött), för hon kröp upp nära, nära i mitt knä och ville ha en stunds morgongos när vi varit ute och sen bollade hon ihop sej vid mitt ben och somnade. Dumle ligger i sin bädd på golvet och snarkar så allt lugnt i Axtorp..
 
Det får nog bli stallet någon gång mitt på dagen. Det ska uppenbarligen komma regn framåt eftermiddan (har jag tur hallucinerade jag när jag såg det på vädret) och då vill ialla fall inte jag vara ute. Då vill jag sitta nerkurad i en filt i soffan och mysa med mina småtroll..
 
Milla ska få en skogspromenad idag, och sen nåt varv på ridbanan bara för att se att det där envisa vänstervarvet funderar idag också. Milla har börjat inse att matte är envis som en iller och ger sej numera väldigt fort när jag ber om vänstervarv i longeringen, även om det är under hennes värdighet egentligen. ;)
 
Lucky får nog också en sväng i skogen, fast uppsuttet.. Om jag får med mej lite sällskap blir ju det hela ännu trevligare!
 
Mami kommer upp en sväng också. Tror hon har med sen mini-ligan.. då lär mina små vara extra trötta ikväll, det är jobbigt att få syskon på besök, även om det är superkul!
 
Nehe, om jag skulle masa mej upp snart, äta lite frukost och starta dagen på riktigt!
 
Kram Sofia

Knodden exakt!

 

Stallet fredag

Landade hemma i soffan för ungefär en timma sedan.. trött som en gnu och känner mej lite lagom sliten efter en heldag i stallet. Men det känns liksom ganska okej ändå. För nu är det helg och det ska bli fint väder!
 
Lucky fick först en promenad i skogen på 30 min och sen jobbade vi lite på ridbanan. Jag red barbacka och börjar få en hiskeligt bra balans om jag får säga det själv (klapp på axeln).. Lucky gick jättebra och tyckte det var jättekul att jobba (sålänge matte sköter sitt vill säga..;) Vi lyckades samarbeta oss fram till sån där härlig, rund fluffgalopp som man bara vill mysa runt i hur länge som helst. Tills Luckys krafter tog slut och vi nästan ramlada isär i nån sorts släng-fläng tralopp (observera det egenkomponerade ordet!)..
 
 
Milla fick vila idag.. Bara mys och en rejäl borstning. Men hon klagade inte, komma in och bli ompysslad och får massa mat är liksom aldrig fel. Fröken har fått en enorm aptit sista dagarna också. Från att ha mer eller mindre hö/hösilage kvar varje gång så dammsuger hon nu boxen på mat och ber sen om mer. Så härligt att se! Förmodligen börjar hennes mage återställa sej! 
 
Naturligtvis så gnäggar hon på ena bilden och andra har hon precis druckit så hon drar in magen så revbenen syns.. Men här har ni dagsformen ialla fall! Rumpan börjar bli rundare! =D
 
 
Det var trötta småtroll som bollade ihop sej inne i stallet efter skogspromenaden...
 
 
Luckys underbara sommarfärg börjar komma fram.. Min svarta häst blir brun istället..
 
Så vacker!
 
Nyfiken
 
Tröttistant..<3
 
Kram Sofia

Så rätt!

 

Stallet torsdag

Det har liksom varit en såndär ganska bra dag, trots vissa motgångar..
 
Hämtade ut Millas nya sadel påväg till stallet, sadeln var jättefin.. Ngt smal, men inget som ett vidare järn inte skulle fixa.. Ehh, ja.. om det nu var så att jag hade fått en S-line som jag trodde och inte en A-line. Upptäckte detta när jag efter premiärturen idag skulle lite snabbt kika hur man bytte järnen i den. Mejlade tjejen jag köpt den av när jag kom hem och hon hade aldrig kollat då hon inte haft den sålänge, den är köpt av henne som en S-line. Men allt slutade väl, vi får pengarna tillbaka och sadeln får åka hem till Norrland igen. Jag har hittar två nya som är i rätt modell så nu väntar jag vara på svar på mina mejl.
 
Milla skötte sej exemplariskt och vi fick till och med till ett par flyttningar i bägge varven. Hon lär sej otroligt fort min lilla tös. Hon börjar förstå att allt inte betyder framåt, utan att man faktiskt kan förflytta sej i sidled också. Men trots att matte var lite jobbig där uppe på ryggen så var tösen otroligt nöjd med att få bli riden, även om vi bara skrittade idag.
 
Trött efter ca 40 min skritt..
 
Även om det nu inte är rätt sadel, så ser ni ialla fall hur den ser ut.. Modellen är ju densamma.
 
Får man vara såhär söt?
 
Lucky fick vila idag. Hon såg väldigt nöjd ut över att bara få besök i hagen, lite kli och en stor morot.
 
Häst dracula!
 
Kan vara söt också, när hon inte gäspar...
 
Nu tänker jag ta det lugnt resten av dagen.. har bara två beställningar som ska göras och en beställning till min leverantör ska skickas iväg.
 
Kram Sofia
 
 
 

Planering: Lucky

Planen för Lucky är att jobba på med galoppen. Hon har återbesök till Samantha för att kolla av höften om ca 3 veckor. Då hoppas jag att vi har kunnat jobba på och mjukat upp de envisa musklerna i rumpen på henne så att det sista släpper.
 
Mer fokus på framåt, inte bromsa henne riktigt så mycket som jag har gjort nu. Det behöver inte gå fortare, men försöka öka på steglängden på henne. Få fart på motorn bak och få mer tramp i henne. Hon har ju en enorm vilja att röra sej framåt, men har gått med handbromsen i nu ett tag, det börjar rätta till sej, men jag vill ha fram den där viljan igen.
 
Sen ska vi ut mer i skogen och bara skritta, långa turer och bara skritta på i friskt tempo. Jobba lite galoppombyten i skogen, enkla till att börja med i korta sekvenser. Bara 3-5 galoppsprång - byte - 3-5 galoppsprång - byte. För att stärka henne och få henne ännu kvickare för mina hjälper.
 
Kram Sofia

Planering: Milla

Planen för Milla framöver, förutom att få upp henne i hull och muskelmassa är att få igång henne med ridningen igen. Mycket fokus på skrittarbetet nu till en början. Böja, flytta och lära henne vänta och lyssna på mej.
 
När jag känner att gas och broms sitter helt och hon har börjat förstå konceptet att böja och flytta efter min kropp så kommer jag börja med traven, mycket igångsättningar och avsaktningar i början med fokus på att få henne att sätta sej lite, lite på bakbenen och börja bära vikten där. Det ska bara vara ytterst lite, så att jag ser att hon förstår vad jag menar och börjar arbeta rätt redan från början och går lätt för mina hjälper. Galoppen kommer jag vänta med till jag känner att styrkan finns för att få till en fin galopp, slänger jag iväg henne in i det förtidigt kommer det bara bli alldeles för vingligt, stressigt och förstöra för henne. 
 
Vi ska också försöka komma ut i skogen och skritta och hitta en bra bjudning, men även att hon man stå still och vänta och inte bara bröta på. 
 
Kommer jobba på med både longeringen och tömkörningen och stärka henne där också. Nu fram till hennes sommarvila så kommer mycket fokus ligga på skolning och stärkande arbete. Eftersom jag får börja med ett blankt papper och bygga upp henne från början så är det så enormt viktigt att det blir rätt. Det kommer vi ha så mycket glädje och nytta av längre fram i hennes utbildning.
 
Kram Sofia
 

Hihi

 

Kväll

Gjort klart två pannband som är beställda, så de ska skickas imorgon. Har ju medvetet haft det lite lugnt med beställningar nu det sista genom att jag inte har annonserat, mer än att de gamla annonserna ligger kvar. Har haft så enormt mycket omkring mej att det har inte funnits någon tid över att koncentrera sej på mitt egna.. Men nu ska det fokuseras lite mer på det igen..
 
När allt var klart (passade på att göra lite nya armband också) så bäddade jag ner mej i soffan med ett glasspaket, en "mes"cider och två avsnitt av ryttareliten. Det var precis vad jag behövde just ikväll. Bara lugn och ro och kunna slappna av lite utan att halvt falla i koma för att jag är så vansinnigt trött som jag har varit på sista tiden.
 
Nu längtar jag efter en fin solig dag så jag kan rasta kameran i stallet. Vill ha lite nya fina foton på både mina underbara hästar och mina underbara hundar. Kanske kan jag till och med lura någon att ta lite foton på mej när jag rider. Måste hitta laddaren till min videokamera så att jag kan börja filma passen mer ordentligt. Måste ju försöka få så mycket foton och filmer som möjligt nu på Milla också, så att man verkligen kan se skillnaden, inte bara känna.
 
Resten av veckan ser ut enligt följande, imorgon blir det stallet på förmiddagen igen. Milla promenad i skogen, Lucky först promenad i skogen som uppvärmning och sen fokus på galopparbetet på ridbanan.
Fredag blir det heldag igen, då hoppas jag på massa solsken (eller ialla fall uppehåll och vettig temperatur). Lördag kommer förmodligen mamsen upp och hälsar på. Och söndag ska vi bara ta det lugnt här hemma. Blir en snabbis ut till stallet och fixa med hästarna, men annars får det bli en hemmadag med fokus på att städa lite inne och kanske fixa lite i trädgården.
 
Kram Sofia

Stallet

Det var blött.. i princip hela tiden.. Men tack och lov finns det gummistövlar, bra jacka och mössa. Sen valde jag det smarta alternativet att hålla mej i upprätt läge på mina två egna ben idag. Jag har alltså jobbat hästarna på ridbanan från marken.
 
Lucky

Lucky var jättefin och lyhörd. Ville verkligen jobba, men såg lite spänd ut i bogen på vänster sida.. Så det får jag gå på och massera imorgon, kan ha varit så att hon har halkat till i hagen nu när det är såpahalt i leran efter regnet.
Vi fokuserade på skritt och galopp, men extra fokus på övergångar och gas/broms. Hon är helt underbar att jobba med min lilla häst och vi läser varandra så sjukt bra. Men det vore väl konstigt om vi inte gjorde det efter så många år tillsammans. Hon busade till och med till det och sprang och plaskade genom de djupaste pölarna på ridbanan så sketvattnet skvätte långt under magen på henne. Tokponny! <3 Så det var bara till att svampa av benen på henne efteråt.
 
 
Milla

Jag började med att ta henne i linan och kolla så att det där envisa vänstervarvet fungerade idag. Lite snurrande fram och tillbaka, sen var vi överens om att det funkar idag också. Sen släppte jag henne lös för vårat första riktiga pass tillsammans där hon är helt lös på ridbanan. Och behöver jag säga mer än att hästen är ju helt underbar, lyssnar och vill jobba, frågar hela tiden efter nästa sak att göra. Örat in mot mej och full fokus på mej hela tiden. Galoppfattningarna i bägge varven satt som en smäck, inga problem! Hon såg supernöjd ut själv när vi avslutade och gick in för lite godis.. Har inte haft Milla i mer än 1,5 vecka och jag älskar henne redan, hon kompletterar Lucky så bra och nu längtar jag efter att få börja rida henne också.
 
 
Kram Sofia

Morrn!

Verkar som om vädret blir ungefär lika pissigt idag som det var igår.. Bläk, men regnet behövs ju iofs.. Men just nu tycker jag inte om det ialla fall..
 
Idag verkar det som om Millas nya sadel kommer, äntligen! Så nu får det se till att bli fint väder så jag får chans att prova den. Det slutade med en Tekna S-line ialla fall. Sen får vi se om den kommer funka i längden när hon byggt om sej. Men jag tror att den kommer ligga bra länge, kommer inte behöva byta om ett par veckor ialla fall!
 
Panda och Pim är inte alls peppade på att gå upp nu på morgonen, lyckades få ut dem utanför dörrn för att göra morgonbestyren, men det var väl inte mycket mer. Med slokande yoda-öron kom de snabbt tillbaka till trappen när de var färdiga och ville gå in igen. Skulle Panda på bestämma så skulle jag följa med henne och hålla ett paraply över henne hela tiden, vilken jag iofs gjort när det riktigt spöregnat någon gång för annars håller hon sej, den lilla stackaren.
 
Hade räknat med att vila bägge hästarna idag. Ev om det blir upphåll några minuter så tar jag ner Milla på ridbanan och bara kollar av lite snabbt med longeringen. Eller släpper henne lös och jobbar henne där. Men än sålänge är ridbanan för stor och hon har inte tillräckligt med fokus på mej för att jag ska nå henne när vi är på varsin sida. Så halva vore nog mer lagom skulle jag tro. Får se vad jag hittar på!
 
Kram Sofia

Tisdag

Regn, regn, regn..
 
Det såg inte alls farligt ut på morgonen, egentligen trodde jag att det skulle klarna upp när som och bli bättre. Men helt plötsligt runt tio öppnade sej himlen och sen höll det på och öste ner en bra stund. Efter det fortsatte det att duggregna i flera timmar. När Lucky gick ut på morgonen fick Milla komma in och stå inne några timmar, torka och äta.
 
Zorania och Lucky tycker inte om regnet.. Såhär stod de större delen av förmiddagen..
 
Avmaskade Milla, vilket gick superlätt. Men det var också superäckligt hälsar Milla.. När hon var torr och ordentligt avborstad fick hon på sej täcket med halvhals och fick gå ut i hagen. Hon fick vara ensam ut då de ponnyer hon delar lösdriften med fortfarande stod inne och torkade upp. Jag passade på att mocka lite i lösdriften med hjälp av Hanna (emelies praktikelev). Milla såg nöjd ut över att få sällskap av matte i hagen men tyckte nog att vi var lite knasiga som släpade runt på en skottkärra med bajs hela tiden fram och tillbaka.
 
För Lucky blev det ännu ett barbackapass. Först en liten uppvärmning i skogen och sen banan en liten stund. Hon var pigg och kändes precis som vanlligt. Red på den akademiska stången, men fick inte riktigt rätt känsla.
 
Panda och Pim var självklart med hela dagen och tyckte först att matte var världens bästa och sprang och lekte. Men i takt med att de blev tröttare framåt dagen och regnet tilltog sjönk jag ganka kvickt på skalan från världens bästa matte till världens elakaste matte. Hur tänkte jag där när jag släpade med dem till stallet när det regnar!?
Till slut gav de upp och kröp upp på några höpåsar, bollade ihop sej och somnade..<3
 
 
 
Kram Sofia
 

Måndag

Eftersom Lucky varit dålig natten mellan söndag och måndag hamnade jag i stallet redan strax efter klockan fem på morgonen och åkte inte därfrån förrens efter sex, över tolv timmar senare. Behöverj ag säga att jag var lite trött och stel? Men älsklingsponnyn mådde mycket bättre och trots att hon var lite trött så såg hon glad och nöjd ut när jag lämnade henne. Hon hade ju bästa kompisen Zorania som såg efter henne.
 
Träffade en väldigt intressant person som kom ut och behandlade både två av Emelies hästar och henne själv. Alltid lika roligt att få träffa likasinnade och få höra att sånt man tänkt på kanske inte är så himla fel ialla fall. Man ska alltid gå på sin känsla och inte blint lita på vad andra säger (trots deras utbildning).
Denna person kommer förmodligen på kika på mina töser i höst om han har tid och möjlighet vill säga!
 
Milla fick ett longeringpass på ridbanan. Kommandona sitter perfekt nu (det är enbart bromsen vi behöver träna lite mer på). Hon blev lite trött på mej efter högergaloppen som säkert tog på krafterna och tyckte att det räckte. Hon ville inte ut runt mej igen och bara vände runt. Så jag fick ta ett djupt andetag, lugna ner min energi och göra om. Och efter bara en kort stund var jag och fröken överens igen och hon gick snällt i vänster varv också. Efter nåt varv trav igen nöjde jag mej och tog in. Tyckte nog att Milla såg väldigt nöjd ut trots att hon fick ge sej och samarbeta. Känner att jag har fått en riktigt härlig arbetskamrat och vän..<3
 
Kram Sofia
 
 

Söndag

Vaknade och det kändes ungefär som om hela huvudet var fullt med snor, genomförkyld tvingade jag min sega kropp att gå upp och klä på sej.
 
Men kom iväg till stallet ialla fall och fick ett fint pass på en pigg Lucky. Eftersom jag måste ha ett nytt järn i min dressyrsadel (ett vidare så alla nya muskler får plats) så fick det bli barbacka.
 
Bästa terapin som finns..
 
Milla fick testa tömkörning och detta gick strålande. Hon tittade lite konstigt på mej och undrade om jag verkligen skulle vara bakom hennes rumpa, konstaterade snällt att ja, då fick jag väl vara det då och sen gick hon..
Nöjd fröken efter passet..
 
Underbara skruttehäst som kommer när man ropar och ser lycklig ut över att få följa med in..
 
Mina fina flickor tillsammans..<3
 
Kram Sofia
 
 

Lördag

Det blev en sväng till Vädersta och utbildning med Primero även denna dag. Mötte upp Emelie i stallet tidigt på morgonen. Passade på att pussa lite på mina pälsklingar innan det var dags att åka.
 
"Ge mej min frukost!!"
 
Nöjda och trötta och full med ny kunskap åkte vi hemåt. Var inte hemma förrens halv åtta. Hämtade upp småhundarna hemma hos mej och sedan upp till stallet och fixade hos mina.
 
Somnade vansinnigt fort på kvällen hemma sen, nöjd över att rösten hade hållt bägge dagarna.
 
Kram Sofia

En heldag med Primeroteamet!

Morgonen började med att jag åkte ut till stallet och sa god morgon till mina tjejer.. Släppte ut Lucky och tog sedan in Milla, hon fick "burkmat" och lite mer hösilage inne. Tar in henne så hon får en chans till lite extra käk i lugn och ro varje dag nu för att riktigt få upp henne i hull så fort det går. Sen tycker hon om att få komma in och få lite extra pyssel, hon är en riktig gosehäst..<3
 
Lucky såg väldigt nöjd ut att få gå i hagen och slappa idag.. Det behövde hon! <3
 
Strax efter elva åkte jag och Emelie mot Väderstad och efter ett kort stopp och två mindre felkörningar kom vi äntligen fram till vår slutdestination. En jättefin konferenceanläggning i utkanten av Väderstad. Passerade två av mina gamla stall och ett av mina gamla jobb på vägen, saknar väl vissa mer än andra om man säger så..;)
 
Dagen har varit mycket trevlig, mött många nya spännande människor. Lärt mej massor! Det är egentligen en tvådagarsutbildning. Tanken var att vi bara skulle åka idag, men vi fick blodad tand bägge två och vill åka imorgon igen. Ska bara se vad min andra hälft har att säga om det hela. Om han orkar upp så tidigt och skjutsa ut mej..;)
Imorgon börjar det redan klockan nio så vi måste åka halv åtta då det tar en bra stund att åka dit.
Det slutar ju tidigare iofs, så vi kommer ju hem i vetig tid så jag hinner med hästarna.
 
Det har tydligen brunnit på banvallen mellan Falköping och Mullsjö (eller om det var ännu närmare Jkpg). Så det var tur att Tobbe tog bilen och inte tåget som han gjort senaste dagarna till jobbet. För alla tåg har varit inställda och så även det sista för ikväll som är 22-tåget.
 
 
Kram Sofia

Dagen

Bägge hästarna har blivit motionerade. Milla fick jobba lite i lina, kollade av lite kommando och så. Hon skötte sej fint. Men det var väldigt jobbigt att galoppera på linan så det fick hon göra lös lite i båda varven.
 
Lucky fick bistå Emelie på en lektion för en liten tjej.. Hon skötte uppgiften exemplariskt, som jag trodde. Min duktiga jätteponny..<3
 
  
 
 
 
Gott väder har i haft hela dagen. Smådogsen har varit trötta och har väl mest legat jämte mej och slappat.
 
Var hemma strax innan åtta igen, vi var tre trötta tjejer som trillade ner i soffan efter lite kvällsmat. Nu kikar vi på film och bara slappar.
 
Kram Sofia

Morrn!

Vaknade halv sju, rösten helt borta och med en kropp som lovade mord om jag försökte mej på något annat än att bara andas. Men hundarna måste ju ut, så det vara bara att dra på sej ett par byxor och följa med dem ut i morgonluften. Trodde det skulle pigga upp mej lite, men inte.. Kröp snabbt ner under täcket igen när vi kom in.
Panda och Pim är väldit trötta också, Panda kröp upp nära, nära och la sitt lilla huvud på min arm och somnade. Pim kröp upp nära mitt huvud och gjorde likadant. Det var en lång dag för dem igår också, men så duktiga de va, Pim gnällde lite i börja över att behöva sitta i hagen. Men strax var de lugna och efter ett tag rullade de ihop sej bägge och sov, trots massor av folk, bilar, hästar och andra hundar.
 
Deras halvsysters valp kom på besök med sin matte och Pim tyckte det var superkul. Hon var helt faschinerad över att han var mindre än henne. Panda fick komma ut och gå lös den sista tiden, vilket hon skötte utmärkt och höll sej till mej eller låg på gräsmattan och sov.
 
Dagen allt som allt gick jättefint igår. Lucky var först ut på träningarna. En av Emelies elever fick låna henne då den ponny hon brukar rida inte är riktigt fräsch. Tyvärr hann jag ju inte se så mycket, men Lucky hade skött sej perfekt och varit så lugn och fin med Inge. Under tiden Lucky var på ridbanan så fick Milla behandling av Samantha. Hon var jättefin i kroppen. Hade låsningar i bägge höfterna, men de släppte så fint och nu är hon redo att börja arbeta. Hon behövde inget återbesök, utan ska få en koll innan jag åker i sommar istället, när jag har hunnit muskla henne så att vi ser att allt går åt rätt håll och hon musklar sej jämt och inte felbelastar någonstans.
 
Lucky var sist ut bland behandlingarna och som jag trodde så satt det även på henne i höftarna. Lite i vänster, som släppte fint och sen är det hennes sega högerhöft. Det är väl en av nackdelarna att ha en häst med så mycket massa och muskeler, det är mycket som håller emot. Så hon fick ett återbesök om 4 veckor för en ny koll. Fram tills dess är det mycket skritt, galopp och böjning som gäller.
 
Vi var alla väldigt trötta, men väldigt nöjda igår när dagen var slut. Och det gav mersmak. Nu planeras det för dressyrhelger framöver!
 
Kram Sofia

Tisdag

Det blev en heldag i stallet även denna dag. Men vi hann med det mesta av föreredelserna inför onsdagen.
 
För Lucky blev det ett litet pass lös på ridbanan, hon såg mjuk och fin ut. Och lagom pigg. 
Milla fick en promenad i skogen på 30 min, den första på väldigt länge. Och nog såg hästen väldigt lycklig ut alltid. Med oronen framåt och stora förväntansfulla ögon traskade hon så snällt jämte mej i skogen hela vägen. Underbara lilla häst..<3
 
 
Kram Sofia

Måndag

Det var inte meningen att det skulle bli en lång dag i stallet. Men det blev det ändå. Är svårt att komma därifrån när man väl kommit dit så att säga.
 
Började dagen med att ta ett pass på Lucky på ridbanan. Busponnyn var pigg och ville helst att allt skulle gå lite fortare än vad jag hade tänkt mej. Men hon jobbade på bra och var väldigt nöjd och trött efter passet. Lucky tyckte också att det var lite spännande att titta lite närmare på den nya hästen som kom i söndags.
 
När hästar var färdiga åkte Emelie och jag in till Jönköping och inhandlade den mat som behövdes till eventdagen. Massa käk och dricka blev det.
 
Tillbaka hemma vid stallet igen var det bara att ta tag i städning och annat. Milla fick komma in och bli borstad, mysa lite och sen få sin "burkmat" innan hon fick gå ut till kompisarna i hagen igen.
 
 
Kram Sofia

RSS 2.0