Lördag

Första gången på ett par dagar som jag vaknade och inte kände det som att jag hade blivit överkörd av en ångvält...
Det var ju trevligt som omväxling...=)
.
Vi hade tänkt åka över till Nässjö idag och kika över till mormor, men det hanns inte med. Så det får bli imorgon som det var tänkt från början.
.
Tobbe jobbar endast kväll idag, börjar 17.00 så jag åker med honom ut till stallet. Hade tänkt åka förbi nu imorse när vi ändå skulle iväg, täckade ju i förrgår eftersom vädret var hej kom och hjälp. Och likadant hela dagen igår. Men idag var det åter igen sommarvärme och då skulle ju täckena av. Som tur är så är dom som äger stallet så snälla så jag fick hjälp att ta av dom när jag frågade..=o)
.
Nu blir det alldeles strax lite mat. Och kanske en film. Vila lite innan det är dags att åka.
.
Kram Sofia!

Dagens inlägg.

(Skrivet idag Kl. 11.27, men utlagt nu pga krångel med internet igen)

Vaknade och var så himla förkyld idag, så nu ska det ena bytas mot det andra verkar det som. Får väl bli ett par dagar till och ta det lugnt och kurera mej. Men ska man bli sjuk är det väl lika bra att dra ihop alltting på en gång och ha det överstökat sedan.

.

Mamma ringde och väckte mej innan, Naddel hade varit ute i hagen en lång stund igår och det hade gått jättebra. Hon ser väldigt pigg och glad ut och verkar trivas kanon! Vi ska ju åka ner nån dag är det planerat och då blir det att hälsa på henne och Nora. Ja, de andra hästarna också naturligtvis, ska bli spännande att se Emisha, den nya araben.

.

Själv har jag nu bokat tid för Luddes röntgen, det bli den 12 Aug kl. 8.30 nere på Hästkliniken i Vaggeryd. Så nu håller jag alla tummar och tår jag har att allt går bra och de säger att det ser så pass fint ut att det bara är att sätta igång honom igen. Han själv tycker verkligen att det är dags att börja jobba.

.

Nehe, om man skulle försöka med lite frukost kanske.

.

Kram Sofia!


Blir det sol?

Idag verkar det som om det äntligen ska torka upp och solen ska kika fram. Regnet var välbehövligt, men nu får det gärna värma på så det börjat växa, det har ju sett väldigt torrt ut det senaste. Gräset har gulnat och blommorna vissnar.
Hästarna såg inte jättelyckliga ut igår, men dom var rätt nöjda över att dom hade täcken som skyddade dom på sej.
.
Måste försöka åka ner till affären och handla lite idag, Tobbe börjar inte förrens klockan 15.00 så jag tänker "tvinga" honom att skjutsa ner mej...=P Jag hade ju inte räknat med att käka något hemma denna veckan, så inget finns hemma till mej.
.
Nehe, om man skulle försöka äta lite frukost, eller ialla fall dricka lite the.
.
Kram Sofia!

Söndag

Sitter i soffan och försöker samla lite kraft för att ta mej uppför trappan. Är helt slut efter idag. Sov större delen av dagen efter det att jag vaknat och tvingat i mej lite dricka, vaknade andra gången 16.30 och tvingade mej själv ut till stallet för att se till hästarna. Snacka om att jag var glad att jag hade packat en massa hö till veckan (iom att jag egentligen skulle varit borta till nästa söndag), så det var bara att ta påsar och ge dom.
.
Dock glömde jag att ställa fram påsar tills imorgon, men jag kan ju alltid skicka ett sms, som sagt, det är ju redan packat och står i släpet utanför mina hästars hage.
.
Vi har ju en liten kisse som har varit och hälsat på varenda kväll nu i flera veckor, mager som en sticka var han när han började komma. När vi konstaterat att ingen äger katten (frågat runt och med tanke på hans skick) så ställde jag ut lite mat. Kan inte se ett djur lida och sedan dess har han kommit tidsenligt när mörkret faller varje kväll.
Igår regnade det dock hela kvällen och han kom inte, trodde inte att han skulle komma ikväll heller. Men det har lugnat ner sej och regnat knappt nåt ute längre och snart hörde jag både att Tigger jamade på kissen och att han försiktigt krafsade på fönstret... Ställde ut lite ny mat då det som var kvar sedan i förrgår var genomblött.
.
Nehe, dags för sängen kanske. Måste försöka dricka någonting innan. Känner att jag har lite lätt vätskebrist efter idag.
.
Kram Sofia!

Liten snabb uppdatering!

(Inlägget är skrivet igår söndag kl. 12.00 men kunde inte publicera det förrens nu)

Jaha, då blev det inget med Enköping. Inte idag ialla fall, får se hur det utvecklas sej senare i veckan. Idag blir det till att vila så mycket jag kan, mitt stackars huvud. Sen ska jag ta mej ut till stallet och se till mina älsklingar, men det får bli lite senare.

.

Igår var vi ju nere i Oskarshamn och hämtade Naddel, allting gick jättebra. Endast lite tvekan vid lastningen, men hon stod som ett ljus hela vägen och trasportskydden satt precis som dom skulle när vi kom fram till mammas stall. Fick lite kort på den lilla sötnosen som kommer lite längre fram.

.

Var inte hemma i Gränna förens klockan 22.30, då hade vi tagit vägen förbi stallet också och kikat till hästarna i regnet. Hela dagen idag hittills har det regnat, inget uppehåll ännu. Ska ta in och låta hästarna torka till lite när jag kommer ut sen idag. Kika över dom och så, det hanns ju inte med så mycket pyssel med dom igår som jag hade tänkt.

Hade ju planerat en vilovecka för Lucky nu när jag skulle vara borta, men hon får gå och vila lite ändå. Får väl bli någon skogstur i lugn takt längre fram i veckan, när jag orkar.

.

Kram Sofia!


Ko-safari, skoning och rödhårig...

Sitter i soffan och kikar på en lugnt sovande Tobbe, han är hemma idag. Hade tydligen vaknat med en fruktansvärd huvudvärk imorse. Själv ska jag åka på ko-safari med Sara tjugo över två...=P
.
Sen blir det stallet efter det, Lucky är ju ledig idag så det blir bara ut och kolla vattnet och göra iordning käk till dom. Imorgon kommer Rocksjö och skor om Ludde bak, har väntat så länge jag vågar nu, veterinären tyckte ju att vi skulle vänta sålänge det gick för att inte störa hovarna nu med tanke fången.
Tänkte han skulle få kika på Lucky också kanske, är bara fem veckor sedan sist, men hon börjar se lite lång ut tycker jag, eller kanske är det bara jag som nojar. Älskar ju nyskodda hovar! Tänker boka omskoningstid till henne imorgon ialla fall. Ludde får vi väl sko om fram när vi varit och röntgat. Men det var ju inte längesedan vi skodde om honom fram så han går ju säkert där i flera veckor till. Dom brukar ju inte rekommendera att sko om fram innan man har sett röntgenplåtarna.
.
Jag bestämde ju att jag skulle återgå till min vanliga hårfärg, har ju haft det färgat mörkt nu ett tag. Har börjat att bleka det för att komma så nära min naturliga hårfärg som möjligt och sedan färga in min naturliga (rek fram frisör att göra så)
.
Dock har jag nu efter 4 blekningar fått en väldigt snygg mörk rödblond färg på håret (hyfsat lik min egna) och är lite sugen på att behålla den faktiskt. Måste bara färga i utväxten, den har efter blekningarna blivit superblond...=P Inte så snyggt kanske. Jag måste ändå vänta minst två veckor innan nästa blekning, annars kommer håret slitas för mycket. Så då hinner jag ju känna av om jag trivs med färgen.
.
Kram Sofia!

Semester!

Sicken första dag på min semester, vaknade kl 06.30 och mådde skitdåligt... Men det verkar ha lugnat ner sej lite nu, får hoppas att det håller sej. Har ju lite att göra i e.m. Ska åka in till stan och handla lite strax efter två, sen blir det huskoll här i Gränna kl. 18.30. Tobbe var där igår när jag jobbade, men jag vill ju se det också så då blir det en andra visning idag...=)
.
Sen 20.00 är det Karin träning. Denna gången blir det dressyr, har hoppat två veckor i rad nu. Jag tycker det är så kul att hon verkar tycka att det är så himla kul att hoppa.
.
PÅ lördag bär det av ner till Oskarshamn och hämta upp lille-kusinens ponny som skall stå hos mamma över vintern och kurera sej från sin skada. Sen ska det upp till mej framåt våren och bli riden och sedan säljas.
Ska bli spännande, det var ett bra tag sedan jag såg den lilla vita sötnosen.
.
Kram Sofia!

Hemma och supertrött...

Är så jäkla trött, men fick bara 4,5 h sömn inatt, sen har jag sovit lite i bilen på alla våra turer. Vi åkte ner till Borås igår kväll och sedan vidare till Trollhättan idag och sen till Borås igen och till sist hem.
.
Hade veterinären ute och vaccinerade igår, passade på att ge dom första sprutan mot botulism då hösilaget var i blötaste laget för min smak iår och jag vill skydda dom lite extra. Dom ska ha två till, men det passar mej fint för jag måste ändå ha ut veterinären en gång till för att göra den årliga tandkollen. Hon som kom igår kunde eller hade inte möjlighet att göra det, fattade aldrig vilket.
.
Imorgon är det jobb som gäller igen, 9-17.30. Sen hem och hämta Dumle och ut till stallet och ta vackraste ut på en skogsrunda. Sen om jag har tur blir det en hel veckas ledighet nästa vecka, fast jag kommer sakna jobbet, trivs så himla bra!
.
På måndag ska jag ringa och höra med kliniken i Vaggeryd ang röntgen av Luddes hovar, ska ringa och prata lite med försäkringsbolaget och höra lite med dom vad som gäller också.
.
Kram Sofia!

Snyggat till knät lite extra...!

Sitter och väntar på Tobbe som kommer med bussen 00.00, alldeles för sent enligt mej... Men den som väntar på nåt gott..;)
.
Har varit nere och handlat lite tills ikväll, hyrde en film också, så även om det blir sent så blir det ialla fall lite myskväll idag...=) Imorgon ska jag gå upp hyfsat tidigt, men inte lika tidigt som övriga dagarna i veckan. Ska åka till stallet 8.30 med Sara, sen blir det uteritt..=) Sen hem och göra mej iordning, för på e.m. ska jag möta upp Tobbe i stan och sedan ska vi åka ner till Borås och övernatta där inför lördagens strapatser!
.
Jag lyckades med nåt jättebra idag när jag skulle till stallet också. Som ni kanske kommer ihåg skrev jag i gårdagens inlägg att mitt ena knä låste sej i stallet, så jag inte ens kom upp själv. Det var ju varit lite svullet och ganska ömt idag, dock fungerat hyfsat som jag vill. Men när jag skulle ner till bussen för att åka till stallet så vek sej knäskrället helt utan anledning och jag åkte ju i backen. Nerförsbacke självklart också, så ett vackert skrapsår har jag prytt knät med nu också! Visst är jag duktig...!
.
Jobbet har gått jättebra idag trots en lite skakig start..;) Nu håller jag bara tummarna att det går som jag vill, sen är jag mycket nöjd..=)
.
Kram Sofia!

Snart dags att krypa till kojs...

Ska gå och lägga mej om en liten stund, så jag får mina minst 7 timmars skönhetssömn. Skulle ju egentligen vara ledig imorgon, men eftersom jag ska vara ledig på lördag så bytte jag dag så jag får mina utbildningstimmar, kände ju att jag missade lite när jag var sjuk i tisdags också. Idag har jag mått mycket bättre, grym huvudvärk när jag åkte till jobbet, men det släppte i takt med att folket kom till restautangen...=o)
.
Det kändes som att det var ganska mycket att göra idag, lunchen började tidigt och höll på ganska länge, så vi hade att göra, så det var skönt att ha vilodag för Lucky idag. Jag var ganska trött när det äntligen var dags att sätta sej på bussen.
.
Nu har jag fått reda på när Enköping blir av, från den 25 Juli till den 1 Augusti ska jag vara borta. Längre än jag trodde från början, men det är ju bra att få så mycket utbildning som möjligt. Men jag gillar inte att vara borta så länge från Tobbe och alla djuren.. "Borta bra, men hemma bäst" heter det ju!
.
Lyckades med nåt jättespännande idag ute i stallet. Satte mej på huk och skulle känna på Luckys framben och hör hur det knäpper till i vänster knä och sedan sprider sej en molande smärta i hela knät och ner mot foten. Jahopp, där låste sej knät helt och hållet. Fick till slut hjälp att resa på mej, pinsamt att inte komma upp själv, men har man kropp som en 90-åring ibland så blir det så... Men det var längesedan nåt låste sej nu, sommaren är ju den bästa årstiden för mej...=)
.
Kram Sofia!

Tisdag 2010-07-13 Kl. 08.42

Detta är tisdagens inlägg som tydligen kommit bort på vägen någonstans, så här kommer det igen!

.

Är hemma idag, mått illa hela natten, vet inte hur många gånger jag trodde att jag skulle behöva spy. Och huvudet känns som en tryckkammare, minst sagt. Tydligen gick det nått sånt här för ett litet tag sedan. Illamående och grym huvudvärk under 2-3 dagar. Men jag hoppas att mitt släpper så snart som möjligt, är det nått jag hatar så är det att må illa.

.

Så nu sitter jag i soffan och funderar på om det är lönt att ens försöka med lite frukost. Det är redan varmt ute. Igår var nästan olidligt varmt. Jag hade träning klockan 20.30 och då var det fortfarande ganska varmt. Men jag kan inte tänka mej hur varmt det var klockan 15.00 när första hade sin träning. Jag hoppade faktiskt igår också, andra gången, kände att jag ville ha en uppföljningsgång efter sist. Det var stor skillnad mellan gångerna, jätteduktig är hon min lilla skrutta. Talangen kanske inte är den största för hoppning, men viljan är desto större…;)  Hon tycker verkligen att det är roligt…=o)

.

Tobbe börjar inte förens 15.00 idag så han är hemma en stor del av dagen. Skönt att slippa vara ensam när man mår skit. Sen jobbar jag imorgon mellan 8-16.30 (om jag mår bra) och sen ledig tors-fre. Sen jobba lör-sön. Sen får jag se om det blir enköping nästa vecka eller näst-nästa, eller hur det nu blir.

.

Kram Sofia!


Spännande...!

Nu är det bestämt och meddelat, nu väntar jag bara på 100-procentigt positivt besked, som kommer innan den sista Juli. Tummar och tår hålls hårt här nu!
Det känns lite pirrigt men samtidigt väldigt spännande...=)
.
Kram Sofia!

Oväder!

Nu kom då äntligen det efterlängtade regnet, det som jag har tjatat om i minst två veckor att det måste komma snart. Tyvärr drog det ju med sej en massa blixt och dunder och hagel! Det har fallit hagel stora som golfbollar nu under några minuter. Men det kommer bli så mycket skönare ute när detta väl har dragit förbi.

.

Jag som hade tänkt ställa mej och fixa lite käk nu mitt på dan, det får vänta, känns inte mycket lönt att börja med någonting som strömmen går mitt i. Har redan dragit ur tv, dvd och alla andra elektroniska prylar jag kom på. Tack och lov för bärbar dator med bra batteri tid!

.

Jag är glad att jag bestämde 18.30 i stallet idag, hade ju inte varit lönt att åka ut tidigare med tanke på vädret. Tänker på mina hästar som går ute i det, men jag tror inte dom bryr sej, kallt är det ju inte och dom har träd att stå under. Och sen har jag faktiskt dom hellre ute när det åskar. Man har ju hört om så mycket hästar som har brunnit inne när åskan har slagit ner i stallet, då tror jag dom går tryggare ute och mina har då aldrig brytt sej om åska förut.

.

Just nu känns det dock som att det sakta, sakta håller på att dra vidare, regnar som sjutton men det blir längre och längre emellan blixt och åskknall. Det mullrar inte heller lika högt som för en stund sedan. En av smällarna måste ha gått ner uppe på berget för det kändes i hela huset när det small samtidigt som det blev alldeles ljust utanför.

.

Tack och lov för icke åskkänslig hund, han ligger här helt lugnt och sover som en liten gris och verkar inte bry sej alls om det som pågår utanför fönstret.

.

Telefonen visar fortfarande på ”endast nödsamtal”, pratade med mamma när det brakade loss, vet inte om det är min telefon eller hennes fasta inne i Jönköping som ballade ur, men helt tyst blev det. Jag tror jag lyckades få iväg ett sms till Tobbe som var på väg in till Jkpg just då.

.

Kram Sofia!


Laddar upp inför kvällen och natten...

Sitter här och försöker absorbera energi... Laddar inför kvällens och nattens jobb. Kommer förmodligen vara helt död när jag slutar tidigt imorgon bitti. Då blir det raka vägen hem och sova...som en liten gris. Får dock inte sova så länge, måste åka in till jönköping under dagen och hämta Dumle. Funderade på om jag skulle ta stallet direkt därefter eller om jag ska åka hem och sova en sväng emellan. Lutar väl mer åt det senare alternativet.
.
Sen är jag ledig hela helgen. Men det finns alltid att göra, så sysslolös blir jag väl inte.
.
Måste ta tag och ringa min nya chef och höra om det blir nåt Enköping eller inte näst, nästa vecka. Det var ju meningen att jag skulle åka två veckor från början, men det lät som att det blev neddraget till en eller kanske inte alls.
.
Strulet med försäkringskassan verkar ha löst sej nu ialla fall. Har ju fortfarande inte fått mina pengar från när jag jobbade på Sibylla och var sjukskriven. I princip allt som kunde gå fel har väl gjort det, jag vet inte hur många gånger jag har ringt till dom och frågat om råd. Det är alltså inte försäkringskassan som har gjort fel, utan dom på Sibylla. Men nu verkar det som att det kommer lösa sej, skönt att ha det ur världen...=)
.
Nehe, om man skulle sätta lite fart, ska hinna äta och duscha innan bussen går 16.48.
.
Kram Sofia!


Onsdag!

Snart dags att ge sej av till bussen, men än är det ett tag kvar.. ska hinna med lite snabb lunch också.
.
Åkte ut till stallet tidigt och gjorde iordning, sen åkte jag med Sara hem..=o) Lucky hade lyckats trampa upp ett nytt fint sår på HB, för ett par dagar sedan var det VB. Tvättade av och smörjde med socatyl så det ska väl läka det också..=o) Hon kommer in med ett nytt litet sår nästan varje dag, fattar inte hur hon lyckas och det är bara på sommaren. Är väl så att hon skubbar sej för att bli av med insekterna. Finns ju inget flugmedel som är riktigt bra. Switchen hjälper ju bara för dom insekter som biter. Underbart att ha en häst som man kan tvätta av sår och smörja när hon är lös i hagen....<3
Ludde fick sej en ordentlig borstning och hovkoll också. Ska ringa rocksjö så han får komma och fixa bakhovarna en dag i veckan, har ju medvetet väntat med dom iom fången.
.
Kram Sofia!

Tisdag kväll...

Sitter och kikar på film, 13 snart 30... Längesen jag såg den...
.
Varit ledig idag också, tänkte sova länge men vaknade hyfsat tidigt ialla fall, svårt att sova när det är så varmt. Duschade, käkade frukost framför tvn och sedan åkte vi in till stan, käkade lunch och var uppe hos mamma på hennes jobb och kopierade lite papper. Sen var det lagom att åka ut till stallet och fixa med hästarna. Gick en promenad med Lucky (som alltid dagen efter träning). Embla och Malin var med bakom. Tog även med Dumle idag, första gången han är med ute på en runda (visserligen ganska kort), han fick gå lös i skogen en bit och han är så himla duktig, inte att han försöker ge sej iväg, håller stenkoll på oss och hästarna...=o)
.
Sen var det nån som hade somnat (+ satt telefonen på ljudlös) och ville inte svara när jag ringde hem 10.000 gånger, men som tur va fick jag skjuts hem...=o) (TACK!)
.
Imorgon blir det stallet tidigt, kl. 08.30... Lucky ska vila så det blir bara att fixa hösilage och vatten, ska ställa in en balja till dom till. Sen hem och kanske hinna ligga i solen en stund, så resten av benen kan bli lika rosa som ena halvan. Somnade när jag låg och stekte igår, och la förmodligen benen lite snett så halva är ljusrosa och halva är lika kritvita som innan. Så gränsen mellan rosa och vitt är mitt fram på benen, ser helt mysko ut..=P
.
Det bli lite kvällsarbete för mej denna veckan 16-23.30 ons-tors och 18-04.30 på fredag. Men sen är jag ledig lör-sön....=o)
.
Kram Sofia!

Slutet på veckan...

Kikar på filmen Otäcka odjur som går på kanal 6 med ett halvt öga samtidigt som jag sitter framför datorn.
.
Jobbade mellan 13-17 idag och 12-16 igår, det har varit helt dött, dom har stängt av en del av herkulesvägen eftersom dom håller på med några rör i vägen, jag antar att det är därför folket har svikit. Sen har det ju varit underbart väder hela veckoslutet och helgen så folk ligger väl på stranden eller sitter hemma i trädgårdarna och grillar.
.
Nu är jag ledig måndag-tisdag och jobbar sedan sent ons-fre. Hade tänkt slänga mej ute på altanen i solen imorgon och se om jag kan få lite färg på mina extremt vita ben, men då ska det till att bli molnigt naturligtvis så vi får satsa på det till tisdag istället.
.
Kl. 17.00 är det träning igen imorgon, tränade sist i fredags, skulle ha tränat onsdagen denna veckan, men försov mej på morgonen så det blev framskjutet till fredagen. Men kommande vecka så är allt tillbaka till ordningen igen och jag tränar som vanligt på måndagen. Lucky utvecklas i stadig takt hela tiden och jag kommer absolut kunna starta någon tävling i höst. Måste dock lära mej göra snygga halter på henne först..=P Det är som att bromsa ett skenande ånglok vissa gånger.
.
Dumle har fått vara hemma nu på dagarna när jag och Tobbe jobbar bägge två, han har tagit det hela med ro och sköter sej jättebra när han är ensam. Sara går ut med honom och ibland får han åka med henne ut på jobb eller som idag till Bunn och bada så slipper han vara ensam så många timmar...=o)
.
Ludde blir piggar och piggare för varje dag, räknar dagarna tills jag kan åka och röntga honom så att han kan sättas igång sen. Finns snart inga muskler kvar på honom, halsen är supertunn. Men huvudsaken är ju att han mår bra och inte har ont längre, det är det absolut viktigaste...<3
.
Den 24 Juli ska vi åka ner till oskarshamn och hämta en ponny som mitt kusinbarn har, den har tydligen råkat lite illa ut med bl a korsförlamning och en sårskada. Meningen är att den ska stå hos mamma och tillfriskna och sedan komma upp till mej och bli riden, jag i dressyren och en tjej från stallet som heter Malin i hoppningen, hon ska senare säljas...=)
.
Finns en massa mer jag skulle kunna skriva, men tvivlar på att ni orkar läsa allting eller att jag orkar skriva allt ikväll.
.
Kram Sofia!

Tillbaka till ordningen....Äntligen!!

Äntligen är jag tillbaka i vanlig ordning på min blogg. Datorn valde att ta en liten semester till annan ort under nästan 2 veckor. (reparation för 4é gången)
.
Mycket har hänt sedan jag skrev sist. Är för trött för att skriva nåt detaljerat inlägg ikväll så det kommer imorgon istället. Men här kommer ett smakprov på vad ni kan vänta er:
.
Jag har börjar min utbildning inför nya jobbet, Tobbe har bytt jobb, Ludde får äntligen gå ut igen och går numera med sin syster m.m. m.m.
.
Imorgon ska vi till Hööks och Charlies och kika på hoppsadel till Mars. Själv ska jag storhandla, ett litet nosludd till Luckys pullarnosgrimma är det enda som står på listan..=P Sen ska jag även hinna med en lektion för Karin klockan 08.30 imorgon bitti...=o) Men jag slipper mocka imorgon för hästarna går ute inatt, dom får en natt på prov och jag tyckte det passade bra inatt eftersom jag ändå skulle ut tidigt imorgon så kan jag ju kolla Ludde hur han mår direkt när jag kommer...=o) Men han har varit himla pigg och glad det senaste, men han undrar varför han aldrig får följa med på ridturerna... Busen...<3
.
Nehe, sängen kallar, har ju en snygging som ligger och väntar på mej däruppe...<3
.
Kram Sofia!

RSS 2.0