Söndag 30/10-2011

Började med en lugn hemma-morgon. Naturligtvis vaknade jag tidigt ialla fall. Tittade på klockan 07.59... Alldeles för tidigt, upptäckte dock nån minut senare att klockan var inte 07.59, den var 06.59... Min mobil hade inte ställt om dej själv till vintertid. Himla mystiskt, tycker man att de nyaste ska göra, men tydligen inte. Tobbes mobil hade ställt om sej, men han trodde inte att den hade gjort det så han gjorde det själv, så han trodde klockan var 05.59...=P Jag konstaterade att det var alldeles för tidigt att gå upp på en ledig söndag ialla fall och tvingade mej själv att somna om. Vaknade nån timma senare och satte på tvn. Sen hade vi en riktigt slappardag resten av dagen fram till kl. 16.00. Då var det dags att åka till stallet och fixa mej hästarna.
.
Men först gjorde vi ett stopp på Ica och hämtade ut min väldigt efterlängtade sadel... Äntligen! Såg fram emot att få ta en testtur i den om den verkade passa. La på den och jo, det ser lovande ut. Skulle hämta resten av grejerna och ta en kort skrittur... Konstaterar snabbt att min sadelgjort inte finns i stallet. Den ligger kvar i Jeepen sedan vi var iväg med min gamla sadel... Skit! Så det får bli provridning imorgon istället.
.
Hade tänkt ta en promenad med henne istället, men vände ganska snart då det småregnade och blåste och började bli mörkt. Allmänt sketväder helt enkelt. Lilla G har ju haft ganska höga väggar i sin box att hon precis har kunnat kika över kanten. Har känts lite tråkigt att hon inte har kunnat se ut ordentligt och kunnat se sina kompisar. Igår hade de som äger stallet sänkt hennes vägg med 2 plankor och även gallret så nu ser hon ut och hon verkar jättenöjd med det...=) (Bilder kommer, de jag tog blev så mörka)
.
Tobbe hämtade mej 18.00. Hem, bada och sen krypa ner i soffan framför resten av filmen vi tittade på under morgonen. Australia, helt underbar film! Efter det blev det Water for Elephants också en jättebra film!
.
1-2. Tokhunden som alltid ligger på den uppvikta hatthyllan. 3. Nya sadeln (Continental Reiner Bryant nr 194)

.
Kram Sofia!

Lördag 29/10-2011

Sov till halv tio, ut till stallet och fixa mej hästarna. Gick en 40-min promenad med Lucky och en 10-min med Lilla G. Bägge tjejerna fick lite extra pyssel. Idag trotsade vi grisarna och Lilla G följde med in i stallet helt själv medans Lucky stannade i hagen. Sedan fick hon stå själv i gången och bli ompysslad innan jag tog in Lucky. Hon är verkligen i trotsålders för tillfället. Att lyfta hovarna har gått hur bra som helst innan, nu ska vi dansa runt och klättra upp på saker för att slippa bak och nästan lägga oss ner för att slippa fram. Tokhäst! Men när jag övertygat henne om att jag är envisare än henne lyfte hon snällt alla fyra flera gånger. Naturligtvis får man då morot som belöning, då ser hon så himla nöjd ut...=P Hon har rännt iväg på höjden också, rumpan är flera cm högre än framänden. Nu hade jag ju inte någon ordentlig mätsticka (måste införskaffa) men jag fick henne till 108 cm över rumpan...=O Det betyder att Lilla G ev blir B-ponny om manken växen ikapp...
.
Lucky och jag gick runt vindkraftverken. Hon är helt otrolig min lilla häst. Det närmaste ligger endast några få meter ifrån grusvägen där vi går förbi, vilken gör att vi går rakt under vingarna. Det är en ganska häftig känsla då man riktigt känner hur luftströmmarna nästan tar tag i en. Idag blåste det ganska mycket också så det var bra fart på alla verken. De låter ju en hel del både från den lilla motor/generator? som finns i verken och även en hel massa från vingarna. Lilla Lucky går med slak lina, huvudet sänkt och ro i blicken helt lugnt förbi det brummande och surrande vindkraftverket och bryr sej inte det minsta... <3
.
Världens finaste...<3

.
När jag var klar i stallet gick jag hemåt. Gick ut en snabbis med Dumle och fick sen skjuts av Tobbe till jobbet.  Tobbe hade jobbar 10-13.30, jag jobbade sen 15-19. Vi fick hoppa in lite extra då det behövdes lite fler. Betydligt lugnare dag, men lika roligt för det...=)
.
Tobbe hämtade mej efter jobbet... och vi åkte hem och tog lördagsmys framför tvn.
.
Kram Sofia!

Fredag 28/10-2011

Dagen började med att Tobbe väckte mej tidigt, skjutsade ut mej till stallet så jag kunde släppa ut hästarna. Jag mockade och fixade foder. Sen kände jag mej så stressad så det blev ingen motion av någon pålle idag.
Efter att ha pysslat lite i hagen med bägge två begav jag mej hemåt istället. Duchade, gick med Dumle och käkade lite frukost.
.
11.00 började jag gå upp mot Dinners. När jag slutade 20.45 hade vi haft vad jag förstod på de andra, en hel del att göra. Eftersom det var min första dag vet jag ju inte riktigt hur det brukar vara en "normal" fredag. Men roligt var det, håll-i-gång hela tiden. Precis så jag vill ha det!
.
Tobbe hämtade mej så jag skulle slippa gå hem i mörkret och det var jag rätt tacksam för. Hade haft med mej mina nyaste köksskor då de är lättare än de gamla. Efter 1,5 h hade jag så ont i fötterna att jag trodde jag skulle dö. Skoskrällena var så varma och täta att jag hade kunnat ha dem i snöstorm utan att frysa om tårna, då kan ni tänka er hur varm jag var om fötterna inne i ett kök sopm säkert höll minst +25 redan...Dygnsur! Bytte till mina svarta gympisar och då försvann iofs den värsta smärtan i fötterna men golvet förvandlades till en curlingbana istället... Helt otroligt att jag stod på fötterna hela kvällen. När jag kom hem hade jag en stor blåsa under varje stortå tack vare de 1,5 h jag hade på mej de andra skorna... De kommer då inte användas något mer ialla fall...
.
Kram Sofia!

Torsdag 27/10-2011

Åkte med Tobbe ut till stallet strax efter 14.00. Mockade och fixade i Luckys box och tog sedan in dem. Tänkte gå en långpromenad med Lucky runt sommarstugorna och Öninge, fick med mej sällskap i form av Ullis på sin häst Sessan...=) Visst är Lucky trevlig att prata med, men ibland är det skönt att ha nån som svarar en i ord också...=)
.
När vi kom tillbaka släppte jag ut mina frön och gjorde klart stallet. Lilla G blev rädd för de tre stora nya "julegrisarna" när vi in och hade stressat runt lite i boxen medans vi var borta, hon ville inte alls titta på dem när vi skulle gå ut... Men när hon väl kom ut i hagen lugnade hon sej efter en stund. Men jag kan förstå henne faktiskt, de där grisarna är ju lika stora som hon.
.
När jag kände att jag var klar i stallet började det redan skymma och jag traskade hemåt. Lade mej i badet en timma och satt sedan framför tvn en stund.
Kl 22.00 gjorde jag mej iordning och tog en längre kvällspromenad på ca 1 h, gick runt industriområdet och bostadsonrådet närmast ridskolan för att till slut hamna uppe på Dinners lagom tills dess att Tobbe slutade.
Sen åkte vi hem och tog kväll!
.
Kram Sofia!

Ännu en fin höstdag!

När jag vaknade idag var himlen jämngrå och såg inge kul ut alls. Men nu under förmiddagen har det spruckit upp och solen lyser klart. Det passar mej alldeles utmärkt eftersom jag hade tänkt ta en långpromenad med Lucky idag. Är lite sugen på att fortsätta med mitt "bygga-släpa" projekt, men jag måste fundera lite till på hur jag ska göra det på bästa sätt. Åker till stallet strax efter kl. 14.00 tillsammans med Tobbe som ändå ska till jobbet.
.
Fyra höstbilder jag tog igår. Ingen av dem är speciellt bra, men jag ville visa vilka underbara färger hösten verkligen kan bjuda på och inte bara mörker.
.
.
Kram Sofia!

Utmaning!

Fick en utmatning via mejl! Den gick ut på att hitta den mest tv-beroende bloggaren.
.
Jag skulle skriva ner vilka som är mina favoritprogram på tv.
.
Då jag nästan enbart följer de programmen jag gillar via nätet så är listan inte så svårskriven!
Så här kommer den!
.
Vampire Diaries
Secret Circle
Bones
Switched at Birth
House
Fringe
Royal Pains
Glee (egentligen en väldigt löjlig serie, men nu har jag ju följt 3 säsonger, måste jag ju se den 4é)
Supernatural (tycker dock den börjar spåra ut lite)
Criminal Minds
.
Så där har ni hela listan, tror inte att någon har blivit glömd! Egentligen är det ju fel att kalla mej tv-beroende, mer serie-beroende. Fördelen med att kolla via internet är att jag får se avsnitten när de kommer ut i Usa, alltså ligger jag långt före alla som kikar på de som visas i Sverige och jag kan se dem om och om igen flera gånger om jag vlll!
.
Kram Sofia!

Ensam onsdagskväll...

Under gårdagen hände det i princip ingenting mer än att jag satt i telefon en stor del av dagen och Dumle fick en ny kompis. 6-månades Amstaff-korsning.
.
Idag ringde klockan 07.00, jag orkade inte upp förrens 07.30, klädde på mej och gjorde mej iordning för att gå till stallet. Var framme till 8.45, kl 9.00 var det dags för Ulrikas häst Sessan att få sin massage, första gången jag masserade henne, men hon var gammalt proffs det märktes, tydligen hade hon fått massage regelbundet hos förra ägaren. Hon stod som ett ljus hela tiden och verkade uppskatta massagen.
Efter det var det dags att mocka och fixa med foder till mina. Tog sen in bägge damerna och longerade Lucky en stund i alla gångarter, efter det fick även hon massage. Hade tänkt greja med Lilla G också, men jag kände mej väldigt trött och klockan började bli lunchdags så bestämde jag mej för att lite borstning och pyssel fick räcka idag.
.
13.15 började jag gå hemåt. Naturligtvis hade Tobbe hunnit ge sej iväg till jobbet innan jag kom hem. Typiskt, får ta igen det imorgon istället, nu kommer han inte hem förrens 23.30 tidigast. Då jobbar han morgon och har hela e.m/kvällen ledig. Känns som att man får ut mer av dan tillsammans med honom när han jobbar morgon. Själv är jag ju en kvällsmänniska när det kommer till jobb, men det är nog för att jag alltid blir så trött i huvudet efter arbete och då vill jag bara hem och slappa och inte åka ut till stallet. Så på så sät passar det mej utmärkt att jobba kvällar...=)
.
Imorgon har jag inget speciellt planerat, tänkte ta stallet på förmiddan, jobba Lilla G i lina eller promenera med henne. Lucky ska få en långpromenad, tänkte ta den runt sommarstugorna/Öninge. Det tog ju sin lilla tid, men var riktigt fin att gå. Hoppas att vädret står på vår sida.
På fredag ska jag prova på ett pass på Dinners, lördag - söndag ska jag försöka vara hemma så mycket som möjligt, förmodligen hittar Tobbe och jag på någonting då han är ledig hela helgen! Och om jag har tur har även nya sadeln kommit hem så att jag kan provrida den för första gången i helgen.
.
Kram Sofia!

-Min smala lycka-

ÅÅÅÅ, om jag bara vore smal!
Det är Jemima Jones mantra, som hon ständigt upprepar inom sig.
Jemima Jones är inte smal. Dagligen blir hon pikad och hånad av sin omgivning, de lika slanka som elaka väninnorna hon delar lägenhet med, av arbetskamrater och chefer - och inte minst sig själv. Det enda som tröstar henne är att äta . äta massor. Men i hemlighet drömmer hon om Ben som hon ser varje dag på sin arbetsplats, men som aldrig, aldrig ser henne. Då ligger Geraldine, Jemimas vackra kollega, bättre till. Geraldine som är en sämre journalist än Jemima men som trots det har bättre betalt. För så ser det ut i de smalas och vackras värld.
Jemima inser att hon måste göra något åt sig själv. Så att hon kan spela på de andras villkor. Så att hon äntligen kan bli den hon egentligen är.
Men vem är hon då? Egentligen?
Och kärleken, den finns kanske där man minst anar det.
Och inte där man tror.
.
Författaren till Ärligt talat skriver om fula ankungar och vackra svanar, om drömbilder och kroppskomplex, om matfixering och bantningshysteri och om kärlekens förlöande kraft.
.
Jag har bara ett ord om den här boken PERFEKT! När du väl börjat läsa kan du inte sluta...=)
.

Måndag...

Idag har det väl inte hänt så mycket. Vaknade och det kändes som att jag sprungit rätt in i en cementvägg. Förkylningen tillbaka och kroppen stel. Det som känts så bra i helgen. Väckte min stackars sambo och övertalade honom att han skulle skjutsa ut mej till stallet istället för att jag skulle behöva gå. Täckade och släppte ut alla pållarna, Lucky var på myshumör och ville gosa en stund innan hon gick ut...Finaste svart...<3
.
Mockade och fixade iordning allt foder och gick sedan ut för en liten pratstund med tjejerna, efter det knatade jag och Dumle hemåt. Käkade frulle och vilade ett par timmar.
.
14.15 hade jag läkartid och det tog sin lilla tid, var inte klar förrens strax innan fyra. Ska tillbaka om 2 veckor igen.
Hann lagom hem och prata lite med Dumle innan Tobbe kom hem, vi gick ner till affären och handlade lite gottis till ikväll och nu står Tobbe i köket och fixar kvällsmat och sen blir det först Homeland och sen en film...=)
.
Kram Sofia!

Helgen!

Lördag
Kom iväg till stallet som jag hade tänkt. Lunchade tjejerna och mockade medans de käkade färdigt. Tog sen in bägge, borstade och pysslade först med Lilla G, sen var det Luckys tur. Slutade på en promenad på 6 km som tog 1 h och 10 min. Gick utmed golfbanan, runt campingen och sen gräsvägen hem. Jag hade missberäknat tiden lite så Tobbe hann ut till stallet för att hämta mej innan jag hann tillbaka. Så han gick och mötte mej på gräsvägen, hihi... lurade jag han till att motionera lite också...=P
Vi gjorde klart och släppte ut tjejerna sen åkte vi hem! Efter ett snabbt stopp vid Ica hade vi botat kvällens glass och godisbegär också! Väl hemma slappade jag en stund och tog sen ett bad för att sedan leta reda på en bra runda till mej och Dumle som skulle vara upplyst eftersom det vid det här laget var beckmörkt ute. Hittade en jag trodde skulle ta ca 45-50 min. När jag väl kom hem hade jag avverkat  km på  h och  min. Så nu var både jag och hunden trötta.
.
1. Lilla G är trollkarl, den här boxen är alltså inte mockad, hon gömmer det så väl... 2-3. Under och efter rullning.

.
Söndag
Klockan ringde strax efter kl. 6.00, bara att gå upp, klä på sej och ta med en ganska morgontrött Dumle ut till stallet. Släppte ut hästarna och gick sedan hem igen. Eftersom Jessica och Ullis varit så snälla och gett mina lunch kunde jag med gott samvete åka ut med Tobbe till stallet strax innan halv tre när han ändå skulle till jobbet.
Jag mockade och fixade iordning, tog sedan in tjejerna och borstade. Tog med mej Lucky och knatade iväg på vår promenad, har varit mycket promenader nu det sista när jag inte har någon sadel. Men jag vill inte longera eller tömköra på volt alltför mycket efter hennes kotledsinflamationer. Och jag tror att minst 1 h promenad i raskt tempo på kuperat underlag ger minst lika mycket som 10-15 trav/galopp + uppvärmning. Sen har jag inget emot att promenera, Lucky älskar att komma ut i skogen och jag tycker man får en helt annan närhet tlll sin häst.
När vi kom tillbaka efter nästan 1,5 h var jag ganska trött i benen, men inte Lucky. Hon pinnade på som att detta bara var uppvärmingen. Då hade vi gått  km.
Hann lagom släppa ut dem igen i 45 min så att Lucky fick rulla sej lite och Lilla G fick sträcka på benen efter att ha stått inne medans jag var ute med Lucky. De verkade nöjda när de fick komma in igen och äta sin kvällsmat. När jag lindat benen på Lucky och nattat dem traskade jag hemåt i mörkret.
.
På promenad med Lucky i höstsolen...
.
Passar även på att presentera de andra hästarna som bor i stallet...
1. Teddy 2. Primm 3. ChatCha 4. Ulyssé (sessan)

.
Jag 'älskar mitt Wisepilot program som jag har i mobilen. Det mäter hur långt jag går, hur lång tid det tar, max hastighet och medelhastighet. Perfekt för att hålla koll på hur mycket jag tränar med Lucky och Dumle.
Gjorde en liten snabb uträkning på hur mycket jag har rört på mej tillsammans med djuren nu i helgen och kom fram till följande.
.
Lördag:
Till stallet 4.5 km  (45 min)
Promenad m. Lucky 5.7 km (1 h 10 min)
Promenad m. Dumle 6.5 km (1 h 5 min)
Sammanlagt: 16.7 km (3 h)
.
Söndag:
Till och från stallet 9 km (1,5 h)
Promenad m. Lucky 8 km (1 h 25 min)
Hem från stallet 4.5 km  (45 min)
Sammanlagt: 21.5 km (3 h 40 min)
.
Trodde faktiskt inte att jag gick så mycket dagligen. Jag kommer då inte ha dåligt samvete nästa gång jag äter en chokladkaka...=P
.
Kram Sofia!


Lördag förmiddag...

Sitter och laddar ner ett bildredigeringsprogram till datorn, det gamla försvann när vi omformaterade hårddisken... Och klantiga mej glömde bort vad det hette...=( Jag som var så nöjd med det programmet.
.
Ska om ca 1 h traska ut till stallet och luncha hästarna, sen mocka lite skit och motionera Lucky. Lilla G får endast lite vett och etikett träning idag...=) Och borstning och mys naturligtvis... På tal om det måste jag köpa mer man och pälsspray nästa gång jag åker förbi en hästaffär, det går åt enorma mängder för att hålla en shettissvans i skick.
.
Efter stallet idag blir det en promenad med Dumle, har inte funderat närmare på vart vi ska gå, men något ska vi väl hitta på. Jag gillar att utforska nya vägar och Dumle likaså. Igår åkte jag med Tobbe ut till stallet 10.30, mockade och tog sen in tjejerna, Lilla G fick lite pyssel men i övrigt fick hon vile. Lucky slängde jag på selen och jobbade henne en stund på fältet i alla gångarter, hon verkade lite loj till en början, mer intresserad av att försöka äta än att jobba, får nog börja slänga till dem halm i hagen så de har att pilla med hela dagen.
.
Efter motionen fick jag hjälp av Ullis att hålla henne och muta med morot medans jag drog fram vagnen och sänkte skaklarna över henne, så nu har hon stått framför vagnen med skaklarna på bägge sidor och stod snällt medans jag tryckte dem mot hennes sidor också...Min duktiga flikka...<3
.
Eftersom det inte gick några lämpliga bussar blev det en promenad hem istället, väl hemma lagade jag lite mat och käkade, sen blev det en timmas promenad med Dumle och hem igen. Tappade upp ett varmt bad och låg och läste ca 45 min innan nyckeln vreds om i låset och Tobbe kom hem. Naturligtvis var han tidig, jag hade tänkt hinna laga mat innan han kom så att det skulle vara färdigt, men eftersom han hade fräckheten att vara tidig fick han finna sej i att hjälpa till med maten istället...;)
.
Vi käkade tacos och kikade på Vampire Diaries och Secret Circle innan det var dags för Dumles sista kvällsrastning och sen sängen...=) Somnade som en stock efter bara ½ kapitel i boken.
.
Kram Sofia!

Jag e kvar....

Ja, vad har hänt de senaste dagarna, man skulle kunna tro att jag gått under jorden helt och hållet. Men så är inte fallet, dock har jag brottats mot en envis, jävla förkylning som har tagit fart på nytt. Så mot mitt egna sunda förnuft har jag börjat äta Kåvepenin (penicillin) och jag tror att det börjar vända. Känner mej ialla fall piggare nu är på länge. Men halsen är jämntjock och slemmig så det är rätt jobbigt att prata.  Näsan rinner och hela jag känns svullen och jäklig (kan iofs bero på Kåvepeninen också). Jag är för tillfället nästan helt döv också, vaknade imorse med lock för båda öronen som ännu inte släppt. Fick trycka telefonen mot örat för att höra vad mamma sa när jag pratade med henne imorse, så en saftig öroninflammation lägger vi väl till listan också. Sen att ögonen kliar och rinner är ju bara en småsak…Suck!

.

Vad har jag nu få hittat på i dagarna sedan sist jag skrev? Det är bäst jag tar allting från början...

.

Lördag:

Begav oss mot Borås ca 11.00. Firade ett antal födelsedagar tillsammans, min, Ullis, Henrik och lillaman Oscars. Vi fick som vanligt smarrig mat och tårta... Min tårta var absolut det bästa, jag hade fått Mulle på den...=) Och Mulle blir man aldrig för gammal för...

.

Vi drog oss hemåt ca 17.00, åkte hem så jag fick byta till en tjockare jacka och mössa och vantar. Sen direkt ut till stallet. Plockade in Primm, Teddy, ChatCha och Sessan först... Mockade färdigt och tog sen in mina. Myste en stund och begav oss sen hemåt igen...

.

Söndag:

Åkte med Tobbe ut till stallet och lunchade flickorna. Mockade och gjorde färdigt stallet medans de åt. Sen tog jag först in Lilla G, jobbade med henne en stund på fältet, hon lär sej väldigt fort. Men attans så envis hon e den lilla... Sen var det Luckys tur, tömkörde henne på fältet i alla gångarter, hon gick jättefint. Lagom när jag höll på som bäst att skritta av henne längst bort på fältet så hör jag ett litet välbekant gnägg... Lucky och jag ser samtidigt den lilla svarta pricken bli större och större. Emot oss kommer en överlycklig liten shetlandsponny. Inte lönt att skälla på henne inte, hon fick gå med oss lös sista biten vi skrittade av. Hon går ju inte långt ifrån Lucky inte, hon gick mer på henne än jämte. Hon vill inte vara utan sin kompis. När jag släppte ut dem igen stannade hon så snällt i hagen.

.

1-2. Såhär går det om man lämnar kudden obevakad i 2 sek. 3. Lilla G på rymmen.


Måndag:

När vi kommer till stallet står Teddy och lilla G på fältet mellan hagarna och betar sida vid sida. Förmodligen hade det ena busfröet rymt först och sedan lockat ut nummer 2 på äventyr. Stackars Lucky gick och gnäggade oroligt i hagen hela tiden... Efter en jäkla massa mixtrande med trådar hejsan svejsan så stannade hon till sist i hagen. Det är verkligen så att har de kommit på att de kan rymma så gör de ju det. Det blev en promenad för Lucky på 30 min på hårt underlag. Har varit mycket gräs nu det sista.

.

Tisdag:

Vaknade och kunde knappt andas för halsen var så himla svullen. Jessica var snäll och lunchade mina så jag bara behövde åka ut till kvällen och mocka och släppa in. Tobbe skjutsade ut mej och stannade tills jag var färdig, sen åkte vi hem och myste ner oss i soffan så jag fick vila lite till.

.

Onsdag:

Mådde ännu sämre än på tisdagen så vila för mej denna dag också, åkte med Tobbe ut till stallet. Hästarna fick vila idag också, måste försöka bli lite piggare först. Mamma kom och hämtade mej och sadel i stallet, efter ett snabbt stopp på Max för proviantering åkte vi vidare till hennes stall. Provade min sadel på hennes ena häst och där blev den kvar... Så nu bor bägge mina f.d westernsadlar i Spånarp...=) Mamma skjutsade in med till A6 där Tobbe mötte upp, det blev en snabbis in på köpcentrat och sen hem igen...

.

Torsdag:

Mådde lite bättre, var dock mer svullen i halsen och snorig. Gick ut på morgonen tillsammans med Dumle och släppte ut hästarna, gick hem igen. Sen åkte jag med Tobbe ut på e.m igen, då fick Dumle vara hemma. Lilla G fick en promenad på 30 min och Lucky en på 45 min.

.

1. Lilla G 2. Lucky 3. Lerbad 4. Precis nyrullad

Detta är alltså vad som har hänt hittills, dagens inlägg kommer i ett eget här ovanför senare!

Men nu är det dags att springa ut på promenad med Dumle, ska testa en ny väg idag!

.

Kram Fia!


Lördagskväll...

Har varit i Borås och firat födelsedagar. Vi tog fyra på en gång. Men nu är det dags att krypa ner i sängen och sova, så ikväll snuvar jag er på dagens händelser, det får bli uppdatering imorgon istället!
.
Natti Natti
.
Kram Sofia!

Fotona!

Torsdag: 13/10-11
.

.
.
.
.
.
.
Idag:
.
Kram Sofia!

Tre dagar på en gång...

Eftersom min hjärna känns som kokt brocolli och jag är supertrött blir det kanske inget jätteskojsigt inlägg idag. Dock har jag en massa foton som gör det hela lite bättre ialla fall! De kommer i ett eget inlägg här ovan senare!
.
Onsdag:
Tog mopeden ut till stallet, tömkörde Lucky i skritt och trav. Hon gick så himla fint. Väldigt avslappnad och med bra rytm och takt hela tiden. Lilla G fick pyssel och gos. På vägen hem börjar mopeden slänga hit och dit med bakändan, stannar så fort jag kan och naturligtvis... Punka! Tog mej tre gånger så lång tid hem som i vanliga fall när jag går, den ser kanske inte så tung ut den där lilla mopeden, men jäklar vad den väger om man ska flytta den 2 km.
.
Torsdag:
Hade utsläppet i stallet, eftersom mopeden tagit semester och det uppenbarligen är ganska svårt att hitta däck som passar en veteranmoped så fick min kära pojkvän ställa upp och skjutsa mej. Att gå ut så tidigt på morgonen i det kalla vädret hade väl varit en upplevelse, men en jag gärna slipper med tanke på min kropp. Jag hade tänkt stanna och fixa med hästarna på morgonen, men kroppen skrek HEM efter utsläppet så jag åkte med hem igen. Bäddade ner mej framför tvn och försökte vila lite.
Bestämde mej ialla fall för att åka med Tobbe ut till stallet när han skulle in till jobbet för ett möte, mockade och fixade käk till tjejerna, lunchfodrade och njöt av det soliga vädret, trots att temperaturen endast nådde blygsamma +8 grader. Tog in Lucky och borsta av henne, lindade benen och gick ut för att värma upp. Longerade henne i alla gångarter, galopp är verkligen hennes gångart. Hon faller in i den så naturligt och är så vanisnnigt balanserad. Det kliar i fingrarna att få rida henne och träna. Men eftersom jag inte har nån sadel tills min gamla är såld får jag nöja mej med att jobba henne från backen och ta skritturer barbacka. (Just det, nämnde jag att hon växt ur ytterligare en bomstorlek...Jag bara älskar att byta sadel var tredje månad).
Tobbe kom och hämtade upp oss strax innan halv fyra och vi begav oss först till Aneby, tog lite småvägar så vi fick se nåt annat än den vansinnigt tråkiga Tranåsvägen. Kikade på en sadel, men konstaterade rätt snabbt att den var alldeles för svängd för min pålla. Har gett upp på bomsadlar nu, får bli en bomlös med fast framvalv ialla fall.
Åkte vidare till Jönköping och hann med ett besök på Max för lite käk och sen Charlies och Eko. Lilla G fick en ny grimma, likadan som Lucky har. Får ta kort på den och slänga upp här sen. Sen har jag äntligen köpt en ny borste till hästarna, något jag tjatat om länge, men jag är så petig med hur de ska vara utformade för att jag inte ska få ont i händerna när jag använder dem, men denna var perfekt!
.
Fredag: Idag
Idag har Lucky fått sej en promenad på 40 min på lite hårdare underlag. Vill försöka variera så mycket som möjligt, nu har det varit mycket gräs det sista. Vilket iofs kan vara ett jättebra underlag, men att få in lite asfalt och hårda grusvägar är inte fel alls. Lilla G fick en ordentligt genomgång, så nu kan man dra en fintandad kam igenom hennes tjocka svans om man vill. Sen jobbade vi med lite vanliga övningar så som att flytta i sidled, backa, fram, stanna, sidled, mycket för att öva upp känslan för varandras kroppsspråk. Tycker det är ett jättebra sätt att lära känna varandra. Lilla sötnosen gnäggade åt mej både igår och idag när jag kom...<3 Lucky hälsar ju alltid, men den lilla har inte hälsat tidigare. Men nu har hon börjat med det, så nu står det två svarta skönheter och ropar när man kommer.
När jag var färdig i stallet knatade jag och Dumle hemåt. Jag parkerade mej framför tvn en stund. Sen tappade jag upp ett varmt bad och sjönk ner i 1 h. Ska strax gå ner till Ica innan Tobbe kommer hem, han slutat 20.30 och då har de redan stängt. Det är väl det enda jag kan klaga på när det gäller Ica, superdåliga öppettider. till 20 mån-fre och till 18 lör-sön. Är ju van vid Gränna, öppet till 22 alla dagar.
.
Kram Sofia!

Hmm... skumt!

Nehe, om man skulle ta tag i dagen och klä på sej och fara ut till hästarna kanske. Vaknade och trodde jag skulle avlida, kändes som om någon använt min ryggrad till att kryta ballongdjur med. Axlarna kändes dom att de satt uppe vid öronen, så vansinnigt spända. Har ingen aning om vad jag har gjort, men stel och öm överallt är jag. Har också blåmärken på vaderna och händerna, väldigt skumt... Lever jag dubbelliv på nätterna som jag själv inte vet om?
.
Kram Sofia!

Mina duktiga flickor...<3

Sitter och ojar mej lite över min överfulla mage, men allt är självförvållat då jag själv utan tvång proppade i mej all maten. Har även godis som Tobbe köpte innan idag, men när sjutton ska jag orka äta det?
.
Har precis tittar på en film som heter Lost Valentine, helt underbar film som bygger på en roman.
Nu håller jag och Dumle på att ladda sista halvan av hans favoritfilm Marmaduke, behöver jag säga vad den handlar om... just det, hundar! Enda filmen han tittar på hela, andra brukar han kika några minuter och sen tröttna. Men när denna rullar är det två bruna schäferögon som är klistrade vid tv hela filmen.
.
Idag var premiärturen för min lilla tramp-moppe jag köpte i förra veckan, min hjälm kom ju inte hem förrens igår så jag hämtade ut den idag. Men inte gör den 25 km/h inte, när jag var uppe i 45 hade jag inte vridit gashandtaget hela vägen runt...=O Ska bli gott att ha den och susa ut på till stallet. Bussarna är ju inte de mest tätgående här i krokarna. Inte åt det hållet jag ska ialla fall.
.
Med Lucky fick det bli tömkörning idag, gick gräsvägen bortåt, hon var ganska överladdad och slängde sej helt plötsligt åt sidan för ingenting, det brukar hon aldrig göra när jag tömkör annars, men som sagt, hon småtrippade nästan hela vägen hem så laddad var hon alltid. Fäste mina tillfälliga draglinor i selen när vi trampade hemåt, la lite vikt i dem så hon skulle få vänja sej vid att det tar emot lite i bröstan. Inga problem där inte, hon blev nästan mer ivrig och sänkte huvudet så fint och tog i. Väl tillbaka i stallet plockade jag fram en hinderbom och en lastpall. Fäste bommen i draglinorna och fäste dem i Lucky, (egentligen ska man ju inte göra sånt här själv, så fy skäms på mej) jag valde ialla fall att gå framme hos henne och leda och inte tömköra, kände att jag kunde lugna henne mer om hon skulle uppfatta det skrämmande. Jag bad henne gå framår, hon la vikt i selen och kände att det tog emot och tog i lite till. Bommen bakom henne följde snällt med och hon vinklade öronen bakåt och stannade. Vände sej sedan om och kollade vad som fanns bakom henne. Såg ut som att hon tänkte "Jaha, var det bara en bom?" och sen gick hon snällt framåt. Ingen panik, ingen reaktion alls i princip. Testade att trava med henne ett par steg. Hon travade lugnt och sansat på och brydde sej inte alls om bommen. Berömde och tog loss bommen, satte fast linorna i lastpallen och fäste de i selen på Lucky. Ingen reaktion alls när hon kände att det blev lite tyngre, hon bara drog på och såg helnöjd ut. Travade en bit, inga problem där inte....=) Sen klantade jag mej lite, styrde henne mot stallet och när lastpallen kom ut på gruset lät det nåt fruktansvärt om den, hon blev lite rädd och for runt. Jag tog bort den direkt och gick tillbaka till gräset, ingen reaktion... Puh, inget förstört. Sen nöjde jag mej med att dra lastpallen för egen kraft jämte Lucky upp till stallet. Hon trippade ett par steg men höll sej lugn...=) Behöver jag säga att hon blev överöst med beröm och äpplen. Första gången med släpa bakom!
.
Sen kom Tobbe ut efter jobbet och vi gick en promenad på gräsvägen med Lilla G, damen har verkligen landat hos oss nu och börjar visa sitt ill-batting humör. Hon tror att det endast finns en gångart - trav- och fort ska det gå! Men efter lite tjat från mej och lite protester från hennes sida gick hon snällt med mej hem till stallet igen, travade när jag ville och stannade när jag ville... Duktig tjej! Provade att lämna henne ensam i hagen när jag tog in Lucky och hon stannade så snällt så. Gnäggade en gång efter Lucky, men stod sen snällt och väntade vid granarna när jag kom för att ta in henne 20 min senare...=) Nu är hon också helt lugn när jag går ut med Lucky och jobbar henne, står och sover i boxen eller pillar i halmen. Första dagarna blev hon väldigt ledsen och orolig när Lucky försvann.
.
Är väldigt nöjd med bägge mina flickor!
.
Kram Sofia!

Ny vecka...

Sitter och spanar runt på nätet. Det verkar inte bättre än att det är dags att byta sadel igen. Hade utprovare ute idag och som jag misstänkt har skrutt-hästen breddat ur ännu en bomvidd... Börjar ju fundera på om hon äter anabola i smyg eller nå? Men nu har jag tröttnat på att byta sadel var tredje månad (vilket jag har gjortn u det sista) så det blir om den bara passar en bomlös med fast framvalv. Kommer en utprovare med sadlar från Skåne om ca 3 veckor. Det är bra att bo utmed E4, alla åker förbi här förr eller senare...;) Jag har alltid varit emot bomlösa då jag är rädd att det ska bli tryckpunkter i ryggen på hästen, men denna ska vara så stabil att du inte känner någon skillnad mellan den och en bomsadel. Den är ganska ny i Sverige och överhuvudtaget fattade jag det som så det ska bli mycket spännande...=)
.
Eftersom det spöregnade efter det att sadelutprovaren varit ute gjorde jag inget mer med Lucky, pysslade och provade en sele som min snälla stallägare sagt att jag får låna och prova...=) Sen släppte jag ut bägge tjejerna igen i regnet, de tittade långt efter mej och såg lite ledsna ut när jag gick in mot stallet igen. Inge kul att vara ute när det regnar även om man har täcke.
.
Har inte gjorde så mycket nytta här hemma sen Tobbe hämtade mej i stallet, motionen idag bestod ju av att gå ut till stallet ialla fall och bara det tar ca 45 min. Hunden motionerar sej själv när han far runt som en dåre i stallet så inget dåligt samvete för honom inte. Eller jo, jag bakade en kladdkaka som stod inne lite för länge så den blidde inte så kladdig, men god ändå...=)
.
Imorgon är det jag som ringer till läkaren, nu har jag varit förkyld hur jäkla länge som helst... Jag skiter snart i vad de gör eller ger mej, bara jag blir helt frisk. Det går ju upp och ner hela tiden också, värst är det alltid på morgonen och kvällen. Reagerar ju även starkare på saker jag är allergisk emot...
.
Måste bara visa cykel/gångbanan jag går när jag ska till stallet. Spikrak i 3 km, fatta att den är tråkig att gå!
Bild 1. Framåt Bild 2. Bakåt

.
Kram Sofia!

Ännu en höstdag avverkad!

Känner mej halvt död, tror jag ska krypa ner i ett varmt bad och se om min stela kropp vaknar till liv igen. En sak är det som är säkert ialla fall.. det är definitivt dags att börja använda mössa och vantar igen! Höll på att frysa fingrarna av mej när jag red idag, ialla fall när jag värmde upp i skritt. Tobbe skjutsade ut mej till strax efter 13.00. Kände mej lite skyldig för att jag var sen ut, då jag tänkt att mina tjejor ska få lunch senast 13.00, men som tur va har jag en stallägare som kan använda huvudet (till skillnad mot ett av de andra stall jag stått i) så de hade redan fått..=)
Känns skönt att ha hittat så rätt med stall eftersom jag hade det så himla bra i Stamseryd, då känns det lite lika hårt att jag behövt flytta... =) På tisdag har vi planerat ridtur, hoppas bara regnet håller på sej under morgonen/förmiddan, vore tråkigt annare. Ska bli gott med lite ridsällskap!
.
Mockade hos mina två och packade hö, sen tog jag in bägge. Började med Lilla G, vill se att hon kan gå ifrån Lucky och det gick alldeles utmärkt, men hon är lite arg på Dumle, men det är inte så konstigt, han far runt henne och tittar på henne som om hon vore en jättestor flintastek. Han har nog fortfarande inte fattat att det är en häst...knashund!
Sen hämtade jag finaste och gjorde iordning henne för en ridtur, skrittade fram på gräsvägen och jobbade henne sen i 10 min i trav och galopp. Har börjar med galoppen redan nu eftersom det sliter mindre på hennes kotor och hennes rygg mår bättre av att jobba i galopp. Sen är hon lugnare och jobbar bättre i den gångarten och då är det bättre hon får gå i den enligt veterinären. Fast just idag var hon ganska pigg och tog väl ut sej i början för sen gick det lite segt sista metrarna i högergaloppen. Men nu var det ju längesen vi tränade också så lite muskler och kondis har hon allt tappat. Imorgon blir det skrittrunda, förmodligen promenad.
.
Slängde på bägge pållarna täcken innan de fick gå ut igen, sen pysslade jag lite i stallet och traskade till slut hem med Dumle som verkade ganska nöjd efter nästan 4.5 h lek i stallet.
.
1. Dumle o Lilla G har nåt otalt med varann 2. Söt som socker 3. Närbild 4. Puss!
.
Världens härligaste Dumle...<3
.
Kram Sofia!

Söndags morgon...

Sitter och kikar runt och ser om jag hittar nåt intressant på nätet medans Tobbe fixar lunch i köket. Efter det har han lovat mej skjuts ut till stallet, är lite lat idag och orkar inte gå när jag är förkyld. Trodde jag skulle bli tokig igår, näsan rann hela tiden. Och sen glömde jag ju naturligtvis att ta allergitablett för höet, vilket jag måste när jag är förkyld så då fick jag ju en reaktion på det också...Typiskt! Men trots att näsan är illröd och känns som ett ända stort sår är det ändå lite bättre idag. Kroppen känns lite mörbultad fortfarande dock.
.
Igår kom Sara på förmiddan och vi åkte ut till stallet, efter mockning och iordninggörande (har jag precis hittat på ett nytt ord?) av foder så tog vi in bägge tjejerna. Borstade av Lucky och tränsade, sen hoppade jag upp barbacka medans Sara gick med Lilla G. Hade tänkt köra hela gräsvägen, men Lilla G verkade lite trött så vi vände och rundan slutade på 20 min. Idag ska hon få vila, blir endast lite borst och pyssel. Igår hade de sänkt hennes krubba och vattenkopp också och hon hade förståt hur den fungerar på en gång... Duktiga lilla hästen...<3
.
Idag tänkte jag skritta fram på gräsvägen och sen trava lite på fältet hemma vid stallet. Dags att börja jobba henne nu igen, hade ju precis börjat trava när hon fick känningar i förra veckan, men nu mår hon bra igen och är väldigt pigg på att jobba...=)
.
Kram Sofia!

Väntar på fredagsmyset...

Hemma igen och har precis satt mej i soffan efter en dag som i princip har tillbringats igång hela tiden. Nåja, dagen började lugnt med mysmorgon framför tvn och ett varmt bad. Sen satte dagen igång på allvar ca kl. 10.30, var nere och plocka upp tvätten, packade paket som skulle skickas, åkte ner till Ica och lämnade in paketen och tog ut pengar. Tobbe släppte mej i stallet innan han åkte till jobbet 11.30. Mockade mina + de övriga boxarna i stallet då jag ändå hade lite tid över innan mina flickor skulle ha lunch. Lunchade tjejerna strax innan 13.00, sen knatade jag och Dumle hem.
Hann inte mer än svänga in på vår gatan så får jag ett sms om att tjejen som jag ska möta upp på Dinners precis kört ut Jönköping, så det var bara upp snabbt som ögat, byta jacka och skor eftersom de var blöta och ge sej iväg igen. Tar ca 25-30 min upp till Dinners och hann lagom upp och sätta Dumle i vår bil (Tobbe jobbar ju där) innan tjejen svänger in på parkeringen. Pengar byter ägare och nu har Lucky ett nytt rött 200 g täcke som ersättare för det som Sky käkade upp förra säsongen...=) Sen var det bara att vända näsan hemåt och knata hela vägen hem igen, provade en ny väg som visade sej vara lite längre (klantig mej) än den vanliga. Men till slut var vi hemma. Dumle däckade i sin fotölj och jag hann lagom käka och pusta lite innan det var dags att åka ut till stallet. Hann till och med skriva ut boxskyltar till tjejerna och laminera som nu sitter på deras boxar...=)
.
Tog bussen ut till stallet och tog in bägge, så härligt att se två små söta tjejer komma travandes emot en när man ropar.
.
Lucky:
Blev en sväng bortåt gräsvägen som tar ca 30 min. Pigg som attan var hon nu när hon stått en vecka, men hon höll sej i skinnet. Jobbade lite skänkelvikning och öppna på hemvägen, det fixade hon bra.
.
Lilla G
Fick sej en promenad på ca 20 min och en lektion i uppförande när man är ute och leder. Nu är hon ju ganska snäll och väluppfostrad från början, men jag vill ändå jobba på med det lite extra. Allt blir så mycket lättare om man har en bra grundlynad och det är ju perfekt att börja när de är små. Duktig var hon ialla fall så nu stannar hon nästan helt utan att man måste ta i grimskaftet när jag ber henne. Smackning gick däremot ännu fortare att lära sej...;)
.
Nu sitter jag bara och väntar på att Tobbe ska kliva genom dörren så vi kan börja vårt fredagsmys. Han jobbar till 20.30 så det dröjer väl ett par minuter till än kan jag tänka. Imorgon kommer Sara på besök, ska bli skoj...=) Vi ska ut till stallet och greja och sen blir det lite lunch här hemma med spaghetti och köttfärsås...
.
Kram Sofia!

Nu är det höst i bloggen!

Eftersom hösten är här kändes det som att det var dags för en förändring i bloggens utseende!
Så vad tycker ni?
.
Kram Fia!

Dumle busar med kompisarna!

< /div>

Regn o Rusk!

Sicket jäkla skitväder. Såg ut som en dränkt katt när jag kom hem från stallet. Dumle var lika blöt han så jag passade på att ge honom ett bad. Han titta på mej som att jag va korkad när jag peka på badkaret och sa "hopp i" Han hoppade ialla fall upp med framdelen, men sen fick jag lyfta badänden över kanten, den kom han inte över med klumpisen..;)
Så nu är han trött och nöjd efter en morgon med bus, promenad och bad.
.
.
Det blev en sväng till Mantorp igår. Handlade på CityGross (så himla underbart att de har det här också!) och sen svängde vi in till Travshopen och inhandlade ett litet regntäcke till Lilla G, en svart grimma med mockafoder fick åka med hem också...=) Så himla söt blev hon i det lilla täcket som mäter hela 105 cm... Och jag är himla glad över att hon har det idag, det har varit en väldigt blöt liten shettis som hade kommit in ikväll annars. Och även om de har en del skyddande träd i hagen så blåser det ju som attan ute i stallet då det är så himla öppet med alla stora fält och åkrar runt omkring...
.
.
Tobbe släppte mej i stallet efter Mantorps trippen igår, gjorde iordning det sista i stallet och tog in hästarna. Pysslde med bägge två, vet ni hur lång tid det tar att borsta bort tre miljoner kardborrar ut en shettissvans!? 45 min!!!!
Men nu är den utborstad och fin och idag har de bytt hage så inga mer kardborrar för mej.
Hon är så himla lugn och fin den lilla, sa inget när jag provade täcket igår, inget om när jag sprayade svansen med man och svansspray och lyfte så fint på alla fyra benen när jag ville kratsa hovarna. Sen är hon supergosig, vill helst stå med sin lilla mule mot en hela tiden och bli klappad...<3
.
Tog ut Lucky och Lilla G tillsammans idag, gick jättebra det också. De har redan blivit enormt fästa vid varandra. Där Lucky är, där är också Lilla G. Lucky tillåter att hon står precis jämte henne och att den lilla är och luktar och grejar vid henne och pussar henne på mulen. Det var bara när Lilla G ville stoppa huvudet mellan frambenen, under täcket på Lucky för att få skydd från regnet som Lucky grinade lite illa och pep på henne.
.
Tyvärr är det lite dålig kvalitet på några av bilderna, det enda väder min kamera inte gillar är just regn.
.

.
Nu blir det vila en stund innan det är dags att ta tag i städ och tvätt. Lite lunch ska tillagas och ätas också. Sen kommer jag förmodligen åka ut en gång till för att kika till hästarna ikväll lagom när de tas in. Man är ju lite extra nojig nu i början när den lilla precis har kommit och så. Sen vill jag gärna känna på Luckys hovar så det inte kommer nåt nytt som jag missar.
.
Kram Fia!

Svar på kommentarer!

2011-10-04 Jessica
Det går absolut jättebra att "stjäla" några bilder. Vill du ha originalen så hojta till om vilka du vill ha så skickar jag över dem, får du med i större format...=)
.
2011-10-05 Ullis
Ja, hon är verkligen helt fantastisk såhär långt...=) Supermysig! Väldigt lugn och duktig för sin unga ålder!
.
Kram Fia!

Det första mötet ute!

Tror detta inlägget får bestå till största delen av foton tagna idag! Ihopsläppet gick kanon och de går sida vid sida i hagen nästan hela tiden. Helt otroligt vilken koll de håller på varandra redan, när Lucky går iväg springer Lilla G genast efter och när Lilla G vandrar iväg på upptäcksfärd är Lucky genast efter och kollar så hon inte försvinner i det höga gräset. Vid ett tillfälle gick Lilla G "vilse" i det höga ogräset och såg väl inte Lucky, hon gnäggade förtvivlat och direkt var Lucky framme och pratade med henne och hittade henne... Så himla söta...<3
Lilla G är en riktig goseponny, sätter man sej på huk (eller i mitt fall på marken) så kommer hon fram direkt och kör in sin lilla mule i ens hår och vill gosa. Vi har inte ens haft henne i 24 h och jag avgudar henne redan...<3
.
Kommer inte skriva någon beskrivning till nån av bilderna, utan låter de tala för sej själva!
.
.
.
.
.
http://www.youtube.com/watch?v=bbDz9DXsWiM
.
Nu ska jag bara vänta på att Tobbe ska ta ett bad, sen ska jag duscha och så ska vi käka lite lunch. Sen blir det en sväng till Mobilia i Mantorp och handla lite mat och annat!
.
Ska en sväng till stallet sen igen också... Strax innan de ska in, ska se om Lucky och Lilla G går att leda tillsammans in så att stallägarna vet det tills imorgon bitti...=)
.
Kram Fia!

Det blev en ny liten häst!

Då var dagen strax slut och jag ska bege mej mot sängen. Men måste ju uppdatera er bloggläsare först!
Tog bussen ut till stallet 13.05, mockade och ströade. Sopade och fixade lite i stallet. Grisarna njöt lika mycket som vi människor av det soliga vädret, tråkigt dock att det ska blåsa så förbaskat... Rambo, en av gårdens hundar var nog lite besviken över att Dumle inte var med mej ut, han skällde på mej några gånger, sen följde han mej som en svans tills han gav upp och la sej utanför stalldörren och kikade.
.
1-3. Grisarna solbadar 4. Rambo
.
Tog in Lucky och hann precis lagom reda ut alla kardborrarna från hennes lugg när Rocksjö kom inrullande på gårdsplan. Efter skoningen släppte jag tillbaka henne till hennes kompisar i hagen och vi kopplade släpet och begav oss mot Bankeryds ridklubb. Efter att ha följt GPSén så hamnade vi till slut i ett stall med ridhus, precis som vi skulle. Men... det var fel stall och ridhus...  Men det lite hjälp så lyckades vi bli lotsade rätt till slut...=)
.
Det första vi ser när vi svänger in på Bankeryds ridklubb är två små shettisar, en med ryttare och en med sele. Jag känner direkt att det där är "vår" lilla tjej. Hälsar på ägaren och vi går in i ridhuset där vi får se prov på både hennes färdigheter och humör...;) Själva stod vi bara med ett stort leende på läpparna, kan man annat än älska denna lilla käcka häst...<3 Inget tvivel om att det är rätt ponny för oss, vi skriver papper och lastar (superduktig att lasta).
Sen beger vi oss hem mot Ödeshög igen. Stannar för att tanka och då passar jag på att titta till den lilla tösen, hon gnäggar när jag öppnar skötardörren och kikar på mej med sina små ekorröron. Skrapar med framhoven och undrar väl om hon ska stå i den rullande lådan länge till... Hon skötte sej exemplariskt hela vägen hem, väl hemma möts vi av två stora New Foundlandshundar som uppenbarligen tror att Lilla G är en hund, för de hälsar på henne som om hon vore det. Hon tittar lite suspekt på de stora varelserna, sen gnäggar hon lite till hälsning och vi går in i stallet.
Hon blir överlycklig när hon kommer in i boxen och ser att den är fylld med mat (halm), tuggar som en tok tills hon får sitt hö, då över går hon till det istället...=)
.
1. I transporten 2. Hemma i nya boxen
.
Jag hämtar in Lucky och Lilla G gnäggar det första hon gör, Lucky svarar henne genast och vill hälsa på den nya hästen, men var e den? Hon hör den och känner lukten av henne, men ser henne inte. Till slut hittar Lucky den lilla mulen som sticker ut vid "matluckan" över krubban. Då ska tant naturligtvis sura lite, men inget pip.
.
Tar in resten av hästarna och nattar och åker hem!
.
Imorgon ska jag ut tidigt med bussen och släppa ut alla hästarna, då ska Lucky och Lilla G släppas ihop. Kommer naturligtvis ta med mej kameran och stå beredd. Tror det kommer bli fart på de två svarta damerna.
.
Men nu väntar sängen!
.
Kram Fia!

Snart dags...!

Borde väl klä på mej lite stallkläder snart och börja göra mej iordning, fem i ett måste jag knata bort mot busshållplatsen bakom Ica, bussen går fem över. Sen ska det hinnas mockas, göras foder och borsta av lillskruttan + med största säkerhet reda ut en större antal kardborrar i pannlugg, man och/eller svans. Plus att lite annat ska hinnas med innan vi beger oss mot Bankeryd...=) Ååå.. ska bli så spännande! Kunde knappt somna igår, satt uppe till kl. 3, och sen vakna jag strax efter åtta imorse... Så fram tills nu när det är dags att åka har förmiddan bestått av ett antal otåliga timmar. Så från att ha gått i snigefart nu på morgonen så kommer allt gå i rasande tempo så vi knappt hänger med, men det är så jag vill ha det... =)
.
Nehe, dags att sätta fart!
.
Kram Fia!

Vandrings award!



1. Varför jag började jag blogga?
Ja, det var en väldigt bra fråga. Jag har alltid tyckt om att skriva och har i många år fört dagbok. Vilket jag iofs nästan helt slutat med när jag började med bloggen. Endast saker som är för privata för att skrivas här skrivs ner på papper.
2. Vilka bloggar följer du?
Jag följer mina vänners bloggar, systrarna zimdahls bloggar, en westernblogg och ett par andra som jag kikar in lite sporadiskt på. Det är inte många som har fastnat tillräckligt för att jag ska besöka dem dagligen.
3. Vilka favoritfärger har du?
Jag har många olika favoritfärger, tycker alla är lika fina. Favoritfärgen från tillfälle till tillfälle beror mycket på hur jag mår den dan, om jag är glad, ledsen, arg eller liknande.
4.Vilka favoritfilmer har du?
Oj, det är alltid en svår fråga. Walk the Line (Johnny Cash liv) har alltid varit en stor favorit. Djävulen bär prada, Mannen som kunde tala med hästar. Letters to Juliet. Det finns så otroligt många fler som jag inte kommer på just nu.
5. Vilket land drömmer du om att besöka?
Usa, utan tvekan Usa... Skulle det vara något land jag skulle flytta till skulle det vara dit och jag ska någon många under min livstid åka dit och spendera 1 månad om inte mer och bara resa runt. Gärna besöka någon hästgård/ranch och få se arbetet där och deras kultur. Inga storstäder för mej, ut i naturen är det som gäller!


Förväntansfull och otålig som attan...!

Sitter uppe och har precis avslutat en film. True Grit, bra film men med ett ganska dåligt slut, tyckte liksom inte att det fanns ett riktigt slut. Inte ett överdrivet lyckligt ialla fall.
.
Borde väl strax gå och lägga mej så jag kommer upp innan lunch imorgon, Tobbe traskade in och la sej för en liten stund sedan, han somnade ju redan i mitten av filmen så för honom var det ju bara att fortsätta och sova.
För min egen del är jag alldeles för spänd på morgondagen för att kunna slappna av riktigt, inte ens mitt bad tidigare ikväll kunde få mej att slappna av riktigt, är alldeles för förväntansfull och otålig och vill att timmarna ska gå...
Dagen imorgon börjar med en lugn hemma morgon, frukost framför tvn, hundpromenad och sen tar jag bussen ut till stallet ca 13.00 och mockar och fixat hos Lucky. Kl 14.00 kommer Rocksjö och skor. Ca 15.00 kommer Tobbe och hämtar upp mej och vi åker mot Jönköping och sen vidare mot Bankeryd. Så under ett par timmar imorgon dag/e.m. kommer det gå i ett. Men det ska bli väldigt roligt...=)
.
Någon som har gissat sej till vad det är vi ska göra än?
Sara, mamma och några till vet så ni får inte vara med och gissa...
.
Idag har jag varit hemma och tagit hand om sjuk sambo hela förmiddan, men jag tror han börjar bli lite bättre. Får pyssla om honom ordentligt imorgon förmiddag så han orkar åka iväg imorgon e.m.
Begav mej mot stallet strax efter 16, gick ut med Dumle-bus som var superglad för en promenad när matte och husse hade varit tråkiga hela förmiddan och bara vilat och städat lite.
Mockade och fixade hö, slängde ner hö och halm. Lagom när jag var färdig kommer Jessica hem med Sessan och vi hjälptes åt att städa ur foderboxen och ställa iordning allt där det nya foderrummet förmodligen kommer att uppföras.
Efter det tog jag in finaste tjejen och pysslade med henne, kardborrar i luggen idag igen och en del i manen, men inga i svansen fantastiskt nog.
Tobbe hämtade mej strax innan halv åtta och efter ett varmt bad hamnade vi framför tvn och en film.
.
Och nu är det hög tid för mej att sova om jag ska orka något alls imorgon!
.
Kram Fia!

Ännu en dag...

Idag hade Ludde namnsdag... Finaste pojken, saknar dej fortfarande varje dag...<3
.
Lucky var bättre igår på e.m, ställde in henne när vi var ute och kikade till henne innan vi åkte in till stan. Så hon fick gå ut ett par timmar på kvällen tillsammans med kompisarna igen. Det var hon mycket nöjd över. Mockade och fixade med hennes foder, sen åkte vi hem.
.
Idag hade jag ställt klockan på tjugo över sju, hade tvättid... Ner mer tvätten till tvättstugan och in med första maskinen. Tobbe mådde pissdåligt stackaren så han sjukanmälde sej. Mamma som skulle ha kommit idag (skulle firat hennes födelsedag) var också dålig så det blev lite grusade planer överallt. Efter tvätten tog jag en promenad med Dumle, sen blev det en tur till Ica för att handla fil och nyponsoppa till sjuklingen. Och sen lite tvätt igen. Kikade på en film mitt på dagen som jag naturligtvis somnade till. Sen hade dagen helt plötsligt gått, käkade lite tidig middag och sen begav jag mej till stallet kl. 17.00. Mockade, tittade på när hundarna busade en stund och tog sen in Lucky och borstade och redde ut pannlugg och svans som var helt fulla med kardborrar...
.
.
Mös en stund inne hos henne i boxen innan Tobbe kom och det var dags att åka hem.
.
Dumle tillsammans med kompisen Rambo...

.
Dumle, Edwin och Rambo...
.
Imorgon blir det städdag här hemma på morgonen. Tobbe behöver vila så han blir helt frisk. Och sen blir det stallet framåt e.m, ska städa ut boxen vi har foder i och Lucky ska få sej en promenad. Dumle får nog bli med till stallet imon också, han älskar ju det! Sen på tisdag ska vi åka och... ja.. vad ska vi göra? Det får ni veta tisdag kväll!
.
Kram Fia!

1 Oktober

Så har ännu en månad gått förbi och vi närmar oss vintern med stora kliv. Inte heller vill min fökylning ge med sej utan den slår tillbaka med full kraft varje natt. Vore trevligt att bli frisk nån gång. Har varit sjuk i över 1,5 mån.
Vad har jag hållit mej sysselsatt med de sista dagarna då?
.
Torsdag 29/9
Dagen började med att vi käkade frulle, åkte över till Gränna och städade färdigt i huset. Framåt e.m. åkte vi hem med kärra och jag åkte ut tillsammans med Dumle till stallet. Tobbe åkte tillbaka för att ta hand om besiktningen på huset.
Det blev en tur bortåt gräsvägen med Lucky på 40 min, äntligen har jag fått börja trava min lilla fining. Så 5 min trav la jag också in. Strax därefter kommer Tobbe tillbaka och vi åker hem och tar kväll. Supertrötta bägge två.
.
Fredag 30/9
Sov ända till 10.40, vaknade med värk i händer och handleder (skulle gissa på efter fönsterputsning och skrubbning igår). Tobbe började jobba 12.00 så han åkte efter nån timma. Själv satt jag kvar en stund framför tvn. Sen bestämde jag mej för att det var dags att ta tag i dagen och jag klädde på mej och tog med mej Dumle ut på en promenad. Lite över 1.5 h och 8.5 km senare kom vi hem igen. Nöjda och glada efter utflykten.
.
Käkade lite och tog sedan bussen ut till stallet. Tog in Lucky, kände genast att något inte var som det ska. Kände på hennes hovar, varma, men inte supervarma. Däremot hade hon puls i inte bara fram, utan bak också. Ringde veterinären som tyckte att jag skulle prova att skritta en sväng och se hur hon kändes, så jag sadlade och hoppade upp. Kom inte långt innan jag vände och hoppade av, hon kändes stel, stapplig och snubblade ett par gånger. Typiskt fångbeteende. Ställde int henne i boxen och lät henne vila. Ringde ytterligare en veterinär och hovslagare och de tyckte alla att hon skulle få vila över natten och gå ut i en hage utan hösilage på morgonen, hade hon fortfarande puls blir det farbror doktorn, men annars var det bara att avvakta. De kunde dock inte säga om det var mängden mat eller hösilaget i sej som hon reagerat på, kanske båda? (De har bal i hagen) Så jag hoppas verkligen att hon är bättre idag. Meningen var att jag skulle åkt med Tobbe ut på morgonen då det inte går några bussar alls. Men förmodligen glömde han väcka mej innan han åkte till jobbet...=( Så nu måste jag vänta tills efter tio med att kolla henne. Tack och lov verkar jag ha haft turen att ha fått helt underbart förstånde stallägare igen... Så det ska nog lösa sej till det bästa med hagar och mat och allt annat.
.
Idag 1/10
Idag ligger planen enligt följande. Käka lite frulle och städa av här hemma innan Tobbe kommer hem strax efter tio. Duscha och göra mej iordning, åkte ut till Lucky och kolla henne. Beroende på hur hon ser ut och mår så antingen tinga veterinären eller avvakta. Efter det blir det Jönköping och Ryhov, ska MR-röntga knät äntligen. Har väntat nästan en månad på det, så det ska bli jätteskönt att få det gjort...=) Sen blir det en sväng runt lite olika affärer. Ska handla en del presenter då det är en massa släkt som fyller år, bl a min egen mamsing som fyller år redan imorgon...=) Och lillebror som fyller på måndag...
Sen tillbaka till stallet igen på e.m. och pyssla med Lucky, mår hon bättre så blir det en liten promenad, bättre att hålla igång henne. Ska jaga Mantorp också. Bättre att ringa de som sett henne innan också.
.
.
Kram Fia!

RSS 2.0