Foton...

Bjuder på lite foton som är tagna under en Karin-träning, fotade av Sandra, tjejen som ska hjälpa mej med Ludde.
.
Här blev jag nog lite tagen på sängen att hon började skjuta på så mycket bak, hamnar lite framför sadeln nästan.
.
Här spelar min dåliga balans in, benen åker bak något och överlivet fram, men detta är en ganska sällsynt syn nu då det blivit så mycket bättre.
.
Man ser min akilleshäl på flera bilder om man tar sig tid att titta, vänster handen, den hamnar alldeles förlångt ner, vilket gör att jag låser henne och både jag och häst dippar framåt. Just på denna bilden jobbar Lucky ialla fall rätt, trots matte som hänger henne på halsen.
.
Ännu en där man ser min värdelösa vänsterhand.
.
Tycker hon är riktigt trevlig här, bilden är tagen när hon skulle in på volten, därav ser hon framtung ut, men kommer inte ihåg att jag upplevde henne tung under detta passet.
.
Gillar denna bilden, vet inte varför... Men den ser så harmonisk ut på nåt sätt...
.
Kram Sofia!

Uppdatering...

Slarvat lite sista dagarna med att uppdatera bloggen, men har jobbat mycket det sista.
I fredags blev det ju ingen ridning, skulle ha ridit på morgonen, men mådde skit när jag vaknade så det blev inget. Lördags och söndags har jag varit rätt trött hela helgen, jobbade 9-17.40 i lördags och 8.30-16 i söndags.
.
Igår var jag dock ledig, började dagen lite lugnt och slappade hemma. Sen åkte jag med Tobbe in till Jkpg,vi fick inhandla en ny dammsugare eftersom den gamla kastade in handduken. Denna gången blev det en pås-lös variant.
Nästa stopp blev rosenlundsbadet, simmade i 1 h... Trodde jag skulle dö efter 10 min, funderade allvarligt på om jag skulle ropa på en livräddare eller nåt... Men det släppte ganska snabbt, sen var det bara att simma på och snart hade en timma gått.
.
Vad gäller ridning såg gårdagen ut enligt följande:
.
Ludde:
Spärrade av halva padocken och jobbade honom lös, tycker det är dags att han får börja trava lite, göra av med lite överskottsenergi. Han tyckte det var livat värre och visade prov på alla dom avancerade skolorna ovan jord.
.
Lucky:
Körde samma sak som med Ludde, hon var hyperpigg och det där med att värma upp i trav först var inte att tänka på, det var 0-100 direkt, men sen lugnade hon sej så vi kunde jobba lite. Men det är en liten cirkushäst jag har, hon älskar ju frihetsdressyren, hon försöker inbjuda till det såfort vi jobbar löst..=P
.
Kram Sofia!

Fredags bravader...

Idag vaknade jag tidigt med en jäkla magknip, försökte somna om, lyckades efter ett tag. Men när jag vaknade igen några timmar senare hade jag lika ont fortfarande. Hade tänkt åka ut tidigt till stallet, men blev att jag stannade hemma och vilade istället... Väldigt ofrivilligt ska jag tillägga!..=P
Hade sett fram emot mysiga skogsturer med bägge mina underbara hästar...<3
.
Ska ialla fall åka in till Jkpg och möta upp Tobbe kl. 14.00, käka lite och sen åka och hämta strö och handla foder. Sen ut till stallet och lämna av det och göra iordning boxarna. Har stallat för hösten nu, gjorde det igår. Känns som det var ett bra beslut, det är kallare på nätterna nu, det dör dom visserligen inte av, men allt regn...
.
Uppdaterar kanske senare ikväll. Blir kanske inte så mycket skrivande i helgen då jag jobbar 9-17 på lördag och 8.30-16.30 på söndag, sen ska hästarna hinnas med också efter jobbet.
.
Kram Sofia!

Gårdagens hästeri!

Ludde:
Sandra fick idag provrida Ludde i skogen, blir ju inte mer än 30 min skritt nu under igångsättningsfasen. Men hon fick ju känna lite på honom ialla fall. Jag har med och gick, passade på att motionera Dumle samtidigt.
Allt gick bra, Ludde talade tydligt om att han var på bus-humör flera gånger... Knas-hästen..=P
Han bråkade lite mer henne när det var dags för strechingen, måste ju testa om man kan slippa ju...=P Men sen gav han sej och lät sej snällt finnas i att bli strechad, man får ha en ängels tålamod med den hästen. Han är ju väldigt snäll, men testig.
.
Anima:
Blev en sväng i skogen på ca 45 min, Sandra på Embla och Sara på Mars var med. Hade tänkt ta en sväng i padocken när jag kom tillbaka, men hon kändes väldigt nöjd så jag tog in istället. Kändes lite surt att det började spöregna när jag red henne i tisdags, fick verkligen tag i henne och hon jobbade så himla fint annars, avslutade ju passet tidigare på grunt utav regnet, kallt, blött och regnigt.
.
Lucky:
Blev tyvärr ingen motion förmin lilla svarta, det var mörkt, regnigt och sent när det blev hennes tur, blöt var hon också. Hade lite dåligt samvete över att hon fick vila. Iofs har hon gått hårt nu det sista, men ändå. Ger henne ju en extra chans att läka i munnen lite till också, även om jag kunde rida med bett enligt vet. Införskaffade ett nytt bett till henne när vi hämtade sadeln i Borås, ett 3-delat med fasta bettringar. Det raka har ju inte varit nåt lyckat direkt. Hoppas vi att detta ska passa bättre.
.
Kram Fia!

Dagens ridning...

Lucky:
Tränade klockan 8.00 idag. Jobbade bommar, avstånd och tempo som vi har jobbar ganska mycket med nu det sista, det börjar flyta på bra, men mycket finns att önska.
Har fortfarande problem med bett till henne, vi fick spänna upp det ett hål ialla fall då hon stoppade tungan över 3 ggr under träningen. Hon var jättenöjd såfort vi tog upp det lite. Får testa mej fram nu ett tag. Fick jättefin galopp i vänster varv, hon blev så himla rund och fin.
.
Ludde:
Skrittade vanliga rundan på honom, han blir piggare och piggare för varje dag. Fick nåt ryck precis när vi skulle rida iväg, skyggade för Hexi (hund) som gick lös i en av trädgårdarna jämte stallet.
.
Kram Sofia!

Ändra lite inriktning på bloggen...

Följer ju dagligen lite olika hästbloggar och dom har nu inspirerat mej så pass mycket att jag bestämt mej för att ändra inriktning på min egen blogg, från att skriva om mitt liv till att till största delen skriva om hästarna. Även om det säkert kommer klämmas in ett eller annat inlägg om annat också...=)
.
Tänkte börja med lördagens "hästeri"!
.
Lucky:
Släppte henne lös i padocken så hon fick jobba springa av sej lite bl a, höll inte på sålänge, mest att hon skulle få göra någonting.
.
Ludde:
Första ridturen uppsuttet sedan vilan. Har ju skrittat honom för hand i ca 1 vecka nu och nu var det då äntligen dags...=) Har längtat efter detta sedan han blev dålig. Det var en väldigt spänd Ludde som knatade ut från gårdsplanen, men han skötte sej jättefint. Endast ett litet ryck när det kom ett gäng stutar och sprang emot oss på ett ställe och han ville springa, men det tyckte inte jag. Då vart vi lite oense och det blev en liten bakutspark. Men annars var han en ängel...<3 Rundan jag red tog väl ungefär 25 - 30 min.
.
Anima:
En av tjejerna i stallet är utomlands denna veckan (fredag-fredag) så jag ska motionera hennes ponny Anima denna veckan. Det var första gången jag satt på henne idag och jag tog ett litet pass i padocken för att lära känna henne lite inför söndagens uteritt. Hon var mjuk och följsam, men inte riktigt van vid min ridning, så jag fick anpassa mej lite granna. Men överlag gick det väldigt bra och det är en väldigt snäll ponny att hålla på med.
Red henne ca 45 min.
.
Idag:
.
Lucky:
Det blev en lite längre tur tillsammans med Sara och Mars, red en runda som kallas Masten. Finns några bra trav och galoppsträckor på den. Jag red först hela vägen förutom under galoppen, då behöver hon lite draghjälp för att få upp farten ibland..=P Tränade på att kunna hålla kvar henne när den andra hästen galopperade iväg, hon kunde inte ha brytt sej mindre, lugn och fin! Det stod ett trailersläp jämte vägen på ett ställe, men hon kikade lite bara och gick sedan snällt förbi. Vid en av gårdarna gick det lösa höns (vita konstiga, silkeshöns av nåt slag), hon kikade och fick lite brått i bena, men höll sej i skorna...=)
Rundan tog ca 1 timma.
När vi kom tillbaka testade vi att släppa Lucky till Mars en stund, det gick jättebra. Hon ska få gå med honom nån timma om dagen och få äta lite gräs i begränsad mängd. Lucky pep en gång och sen var det bra med det. Dom gick väldigt lugnt och betade jämte varandra efter bara några minuter.
.
Ludde:
Red lilla rundan med honom, jobbigt med den långa backen tyckte han. Han har verkligen ingen kondis kvar alls. Sara följde med och gick hela vägen. Turen var ungefär 25 min.
.
Anima:
Red samma runda som vi red med Lucky och Mars, när jag kom ut från kalhygget med henne och skulle galoppera fram till gården med hönsen var det en traktor som slog gräs precis utmed vägen, men det gick jättebra. Men hönsen var däremot äckliga...=P Hon tvärstannade och illglodde, en av tupparna (tror jag det var) kom ju halvspringandes emot oss också och gick sedan lugnt och spatserade nån meter framför en stelfrusen Anima. Till slut vaknade hon till och vi gick därifrån med väldigt stutsiga steg. Skulle galoppera precis därefter, det blev lite väl bra fart från början och jag tyckte att tempot skulle ner lite, tog tag i henne, det tyckte inte hon och hon talade om på härligt stoigt vis med en liten bakutspark att hon minsann ville springa i hennes valda tempo. Men hon fann sej snällt i mitt tempo ialla fall..=)
.
Kram Sofia!


Sitter och väntar...

Sitter i sängen med datorn i knät och latar mej. Väntar på att Tobbe ska ringa och säga att han sitter på bussen hem. Hann ju inte träffas så mycket i förmiddags iom att jag åkte tidigt till stallet och hann bara komma hem lite den sista timman innan han åkte.
.
Det blev en sväng till Grännalogen idag ialla fall, var ju lite tveksam pga det dåliga vädret, en rejäl skur undkom vi inte, men annars klarade vi oss bra. Solen kikade till och med fram mellan molnen en gång ibland. Åkte med tillbaka till stallet efteråt och kikade till mina frön och gav Lucky sin mat. Vågade ju inte ge henne den innan när hon fortfarande var lite snurrig efter plegget, ifall  hon skulle sätta i halsen eller nåt sånt.
.
Imorgon ska jag åka med Tobbe in till stan och handla hundfoder, hem och vända och sedan till stallet där jag hade tänkt tillbringa hela e.m. Ska rida Lucky en skrittrunda eller en längre promenad. Ludde ska få sin dagliga promenad och sen tänkte jag kika lite mer på staketet upp till hagen som dom ska gå i senare, ger mej inte på den där stolpen in till mathagen, den ska ner i backen...morr! Såg att det var ett par som behövde rätas upp och bankas ner och även kanske byta en del. Får höra med dom som äger stallet vad dom säger också..=)
.
Jag har även anmält med till dressyrträning för Roger Ohlsson, han är dressyrdomare upp till S:t Georges nivå och ridinstruktörs utbildad på strömsholm. Hoppas jag att inte jag och min lilla svarta skämmer ut oss helt. Mardrömmen vore väl om det bara kommer långbenta, vältrimmade halvblod med Briar i stammen, och så lilla jag på min lilla svarta med hälften så långa ben...=P Men hennes utstrålning kan ingen ta ifrån henne ialla fall..=)
.
Kram Sofia!

Tisdag...

Ligger hemma och slöar. Är fruktansvärt trött. Gick upp klockan sju idag och åkte bussen 07.48 ut till stallet.
Veterinären skulle komma klockan 09.00. Tog med mej Fakir på vägen då han går i en hage utmed vägen.
Sara var i stallet och hjälpte med in med Alma, Blenda och lilla Hewig.
.
Stallet var fullt när veterinären rullade in på gårdsplanen några minuter efter nio. Alla fick sina Botulism-sprutor och sen passade jag på att kolla Lucky i munnen. Hade tänkt kolla bägge nästa gång, men hon stoppade tungan över bettet när jag tränade igår så jag kände att det var bäst att göra en koll redan nu. Och det var tur att jag gjorde det, hon hade små sår på bägge sidor inne i munnen. Så nu har vi gjort lite ändringar i utrustning för att det ska bli så snällt för henne som möjligt ett tag och sen raspade han lite.
.
Ikväll är det Pay and Jump på Grännalogen igen, inget kul väder ute. Småregnar och mullrar på håll. Hoppas det inte kommer närmare, ska gå direkt upp dit idag så Dumle slipper vara ensam mer än nödvändigt. Förra gången åkte jag ju via stallet, iom att jag åkte med transporten upp.
.
Kram Sofia!

Sista dan i veckan...

Hemma större delen av dagen idag, åkte till stallet 9.15, tog en trevlig ridtur med Sara och Amanda. Red en runda jag inte ridit innan men som jag absolut kommer rida igen. Blev några härliga galopper och en del trav. Min skrutt skötte sej perfekt som alltid, men hon är inte alltför snabb i galoppen..=P Får skylla på att hon har korta ben.
.
Ludde fick en promenad, gick lilla rundan, den tar väl mellan 25-30 minuter, han var mest arg för att han inte fick stanna och beta inne bland fälten..=P Men han uppskattar sina promenader. Ska promenera honom fram till fredag och sen blir det uppsutten skritt istället.
.
Åkte hem 13.29 bussen och har bara slöat sen jag kom hem.
Men igår var jag lite duktig, när hästarna var motionerade (Lucky fick ett pass i padocken och Ludde promenad) så slog jag ner lite stolpar i hagen dom ska gå i sen, tänkte släppa Lucky nån timma om dagen där så hon får käka upp lite av gräset, inget farligt gräs i sej, men Ludde får ju inte äta nåt.
Slängde upp Sandra en sväng på Lucky igår också, så hon fick känna på henne när hon var genomriden och mjuk. Det såg jättebra ut, hon behöver bara hitta knapparna så kommer det funka bra, hoppas vi att hon fungerar med Ludde också..=)
.
Ikväll blir det Tacos, ska gå ner till affären om en liten stund och inhandla lite tillbehör till köttfärsen som vi redan han. Är så grymt sugen på chilitaco chips, men har för mej att dom inte har dom här nere..=(
.
Kram Sofia!

Vaggeryds hästklinik

Ligger i sängen efter en bra, men ganska lång dag.
.
Dagen började kl. 05.30 när klockan ringde, masade mej upp och såg till att mamma var vaken (hon sov ju över här för att inte behöva åka så långt på morgonen). Gjorde mej iordning och fixade lite mackor som vi tog med oss. Åkte till Ölmstad och hämtade upp Sandra, sen ut till stallet.
Jag ställde in hästarna igår kväll eftersom dom varnat för regn, ville inte åka med blöt pålle. Dom såg både väldigt nöjda ut när vi kom på morgonen, stod och tuggade på sitt morgonhö redan.
.
Tog ut Ludde och gjorde honom iordning, laddade mathagen, gick ut med Lucky samtidigt som vi lastade Ludde.
Sen var vi iväg, och vi låg till och med före tidsplaneringen. Vi var framme i god tid i Vaggeryd, lastade ur och ställde in honom i en box på kliniken.
Jag fick börja med att gå och springa med honom för att han skulle se hur han rör sej. Sen var det in till röntgen, han fick lugnande som vanligt. Han var supertrött fram tills det att första framhoven var färdig, sen var det som att slå på en strömbrytare, sederingen släppte och han blev jättepigg, fullblod är ju lite knepiga att sedera och dom vågade inte riktigt ge mer heller.
Men med lite knep och trixande fick vi honom att ställa ner hovarna en efter en på den lilla brädbit som hoven skulle stå på och stå helt stilla under tiden dom tog bilderna.
Det var några nervösa minuter innan jag fick beskedet att allt såg hela normalt ut, fick beröm för hur fin han var i fötterna.
Sen bort till hovslagaren F Roempke och bli omskodd fram, tyckte det va lika bra när vi ändå var där, han fick sidokappor fram denna gång. Även en andra botulismspruta hanns det med också.
.
Sen lastade vi och åkte hemåt, stannade till i Jkpg och provianterade på Max, vi var alla ganska hungriga.
Hemma i stallet igen redan klockan 11.30.
.
Vi tog in Lucky och Blenda och tog en lugn runda i skogen, varmt som sjutton var det, jättefin sommardag, känns skönt att se att det finns fler kvar...=) Lucky fick sej ett välbehövligt vad efterridturen och sedan ut i hagen till Ludde igen.
.
Såhär trötta var dom när jag åkte hem vid 15.00

.
Kram Sofia!

Varför gör folk som dom gör!?

Ännu en gång har en av mina favoritbloggar blivit "bildnappad". Hon skriver om det i sin blogg, att en tjej på facebook har stulit bilder från henne och hennes häst och publicerar dom som hennes egna.
.
Fattar inte varför folk gör såna saker, det är inte första gången jag sett detta hända, har flertalet kompisar som råkat ut för att få både häst och hundbilder "stulna".
Undrar vad dom får ut av det egentligen, dom som gör detta.
Hade någon tagit mina bilder och skrivit att det var deras egna på dom hade jag absolut anmält detta direkt, kan det inte liknas med identitentstöld!?
.
Kram Sofia!

Söndag 21.00

Hemma efter stallet. Fick skjuts hem av Ingela och Carro, missade min buss så dom var snälla och skjutsade mej ända hem!

Det har varit Londondimman hela dagen, en massa olyckor på E4 idag. Såg den senaste i raden när precis utanför Gränna precis innan jag kom hem. Tobbe ska köra hem om ett par timmar, bad han åka gamla riksettan, motorvägen känns lite otursförföljd just idag. Jag vet ju att han tar det lugnt, men det gör inte alla andra idioter.

.

Har varit ute i skogen på Lucky, tog en runda så jag kunde köra igenom alla gångarterna, det uppskattade hon. Skulle ha ridit ut med ungponnisarna, men jag missuppfattade tiden så dom fick prova vingarna själva idag.

Nu spöregnar det ute och jag som lämnade hästarna ute inatt, visserligen är det över 15 grader varmt fortfarande och dom har mycket träd att ställa sej under, men ändå. Är alltid lite jamsig med dom när det regnar, vet att Ludde inte gillar det.

.

Godissugen som vanligt är jag också, affären stänger inte förens om 30 min, men ne, orkar inte knata ner dit i regnet. Har redan varit över halva Gränna när jag jagade refill till telefonen tidigare idag. Kan ju baka en kladdkaka till, mm..ingen dum ide faktiskt, det får det nog bli.

.

Imorgon är det Karin-träning kl. 18.30, annars händer det inte jättemycket spännande, ska ringa ett par samtal också som kan bli lite avgörande för framtiden.

.

Kram Sofia!


Söndag 11.30

(Ännu ett inlägg skrivet tidigare men publicerat nu)

Tobbe har precis åkt till jobbet, jobbar hela dagen idag också. Men det har varit skönt att ha honom hemma i torsdags, halva fredag och hela dagen igår. Får vi se vad han får för schema för kommande vecka.

.

Idag ska jag möta upp Veronicas syster Amanda och ta en tur i skogen, tror att Malin på Embla skulle med också. Får se hur lång tur det blir, beror väl lite på vädret skulle jag tro.

Jag lät mina hästar vara ute natten till idag ialla fall, det var över 20 grader varmt och knappt ett moln på himlen när jag åkte ut strax efter sju, enligt väderleksrapporten skulle det spöregna just då.

Det har småduggar under större delen av natten, men inga direkta störtskurar ialla fall, och temperaturen har inte gått under 14 grader.

.

Bara 4 dagar kvar tills det är dags att åka med Ludde till Vaggeryd och röntga hovarna. Hoppas att dagarna dit går fort, vill ju veta hur det ser ut nu så att jag kan börja sätta igång honom så snart som möjligt. Det är både han och jag rörande överens om. Han tycker rent ut sagt att det är pisstråkigt att bara gå i hagen.

Hmm, måste nog rengöra hans transportskydd, har för mej att han grisade ner dom rätt bra förra gången (han är expert på det..=P)

Det blir till att gå upp tidigt någon gång mellan 5.00 och 5.30 behöver vi väl upp för att hinna med allt innan vi ska vara nere i Vaggeryd 8.30. Började ångra att jag inte bad om en senare tid.

.

Kram Sofia!

 


Seg idag...Vågrätt läge gäller

Sitter i soffan och har Superman Returns på i bakrunden, huvudet känns som att det ska explodera vilken sekund som helst. Vaknade tidigt med en jäkla huvudvärk, försökte somna om och lyckades efter många om och men. Somnade då så hårt att jag sov när klockan ringde och glömde höra av mej till Sara som jag skulle in till stan med idag...=( Kände mej inte lite taskig när jag vaknade till av att jag fick ett meddelande om att hon hade ringt...
.
Så idag blir det vågrätt läge i soffan eller sängen som gäller fram tills det är dags att åka ut till stallet och plocka in hästarna kl. 20.00.
Såhär kul ska vädret bli här i Gränna som det ser ut just nu:
http://vader.hitta.se/Vaer.aspx?ID=14746280
Så dom får sova inne inatt och kanske natten till måndag också. Dom har ju ingen jättestor hage och den blir så söndertrampad och kladdig om dom går i den dygnet runt när det regnar så, sen tror jag dom uppskattar att få komma in en sväng och torka till.
.
Annars igår hände väl inget spännande, åkte ut till stallet 14.30, Rocksjö kom och skodde Lucky 15.30 och sedan tog jag ett pass i padocken med henne. Dom fick båda stå inne en stund när det regnade över. Jag hade tur och hann rida när det endast duggade lite, lagom när jag kom in började det spöregna.
Mina hästar fick också tillbaka sista delen av sin hage igår, den har ju varit avspärrad för att dom har varit och grävt i hagen jämte.
.
Kram Sofia!

Fredag

Igår fick våran älskade lilla katt sedan 7 år tillbaka somna in på smådjurskliniken i Jönköping. Han är väldigt saknad....<3 Det är fruktansvärt tomt utan våran lilla määä-katt.

Nu är han tillsammans med sin bror Bill och pappa Folke i katt himlen...<3
Samtidigt flyttade Tigger till Fredriksdal för att få vara utekatt, han har tydligt visat att han inte trivs med att vara inte hela tiden (vi kan ju inte släppa ut honom här i Gränna som vi gjorde i början) så vi tyckte att det blev det bästa för honom.

Så nu är det bara Knodden kvar hos oss, än så länge verkar han nöjd med att vara ensamkatt, men visar han minsta lilla att han inte trivs med att vara ensam får vi fixa sällskap till honom.

.
Bonuskort på "randiga ligan" våra 3 kattbröder där endast 1 finns kvar...<3

.
Igår skulle hovis ha kommit också, tyvärr var han tvungen att åka och fixa lite inför helgen så han kommer idag kl. 15.30 istället..=) Ingen fara alls ju när det bara är en dag som det skjuts fram.
Red Lucky i skogen igår tillsammans med Malin och Embla, sen red jag 6-åringen Blenda (kort i tidigare foto-inlägget), hon var jättemysig, men krävde en hel del...Hon är ju bara riden 1 månad nu sedan hon fick föl. Men ingen träningsvärk som jag känner av idag ialla fall..=)
.
Idag ska jag jobba Lucky lite på banan hade jag tänkt, bada Ludde om det är tillräckligt varmt. Tyckte inte att det var det i förrgår, men idag verkar det varmare.
.
Kram Sofia!

Blandade hästfoton!

Nadell, ponnyn vi åkte och hämtade den 23/7 i Oskarshamn.
Lucky 2010-08-04
Ludde 2010-08-04
Blenda, 6-åringen jag red igår...=)
TV: Filippa 2-åring
TH: Fiona 2-åring
Två jättegoa unghästar, Filippa är väl lite av en favorit!
.
Kram Sofia!

Mitt i natten...

Ligger i sängen i "nya" sovrummet. Vi har flyttat ner sängen, eller rättare sagt, Tobbe gjorde det medans jag var i stallet i eftermiddags. Jag var lite skeptisk till det till en början när han offentliggjorde sina planer det ska jag erkänna. Men när jag kom hem och såg hur det blev vart jag förvånad faktiskt, det blev jättebra! Så skönt för mej att slippa gå ihopkrupen när jag ska lägga mej (sovloft innan) och den där jäkla trappan när jag är stel på morgonen.
.
Idag har vi varit i Fredriksdal och vänt. Vaknade strax efter åtta, fem i nio satt vi på 101:an till Jkpg. Tog därefter tåget till Nässjö där mamma hämtade oss. (Vårat bilskrälle har ju gått sönder, så i väntan på reparation är det buss och tåg som gäller). Åkte först förbi min mormor och lämnade lite grejor och hälsade. Sedan ut förbi mammas stall och hälsade på hästarna. Nya araben var jättesöt. Nadell såg ut att trivas och såg väldigt pigg ut. Nora hälsade som vanligt genom att lukta igenom mej väldigt noggrant.
Dumle och Mimmi fick leka av sej en stund där uppe också, det gillade dom båda.
.
Sen åkte vi hem till mamma och käkade lite, och packade släpkärran. Lånade mammas bil tillbaka till Gränna och för min del var det i princip bara in och byta lite kläder och pusta ett par minuter och sedan ner till Thörns för att möta upp Sara och åka till stallet.
.
Kikade lite på träningarna före mej och sedan var det min tur. Lucky var superpigg efter en lugn vilovecka med i princip bara lite skritt några dagar. Hon var jättefin hela lektionen, var bara i slutet i vänster galoppen hon blev lite hängande i tygeln och kändes lite tung. Annars var hon super...<3 Och jag slapp regnet under hela träningen.
.
Tobbe hämtade mej i stallet när jag var klar med allt och vi åkte in till Hva och handlade på Willys, sen hem och käka lite och mysa lite framför tvn.
.
Imorgon ska jag ut till stallet hyfsat tidigt och massera och promenera Lucky, sen hem och käka och vila ett par timmar. Ska tillbaka till stalllet på e.m. för att hjälpa Sara göra iordning Mars, vi ska till Grännalogen på en Pay and Jump. Ska bli spännande...=)
.
Kram Sofia!

Myskväll!

Ska kika färdigt på Two and a half men, sen duschen och sedan parkera rumpan i soffan för att kika på filmen Johnny English... Riktigt rolig film med Rowan Atkinson. Har precis ätit kvällsmat, scones med the.. mumsigt!
.
Allt gick bra när vi var ute i skogen idag, klättrade en del och travade en bit. Allt gick jättebra. Det var jag på Lucky, Sara på Mars och Malin på 3-åringen Embla. Lucky tyckte att det var uppvärmning i princip när vi kom tillbaka. Hon kommer gilla träningen imorgon, hon har väl kanske inte uppskattat viloveckan lika mycket som jag har gjort...=P
.
Lite planer finns för denna veckan nu när man är människa igen. Imorgon är det ju som sagt träning kl. 17.00. Tisdag ska jag åka med Sara till Grännalogen på Pay and Jump. Torsdag ska Lucky skos på e.m. Och nån eller några dagar ska jag rida en av ungponnierna i stallet, en sexåring som heter Blenda...=)
.
Annars händer det väl inte så jättemycket spännande. Får se vad som händer i veckan.
Tobbe är bara ledig två dagar, imorgon och på onsdag, så dom dagarna får jag försöka hålla mej hemma lite mer..=P
.
Kram Sofia!

Ännu en regnig dag..=(

Så var det söndag igen. Ser ut att bli ännu en regnig dag. Jag hoppas att resten av sommaren inte ska regna bort, vill gärna ha några fina sommardagar kvar och en lååååång varm sensommar.
.
Ska åka ut till stallet till fyra hade jag tänkt. Möta Malin vid fem, men har lite jag ska göra innan det. Funderar på hur jag ska göra med täcken till imorgon, idag ska det ju bara regna på dagen och det är så pass varmt att dom klarar sej utan täcke. Men imorgon ska det komma rätt mycket regn. Hmm, får klura på det hela.
.
Nu ska jag äta lite frulle och sedan ta en varm dusch så jag vaknar till lite.
.
Kram Sofia!

1 Augusti... Ännu en riktig sommarmånad förbi...

Så var ännu en av våra riktiga sommarmånader förbi. Idag är det den 1 augusti och sensommaren har väl officiellt börjat. Vädret har ju verkligen visar på sensommar dom senaste dagarna. Har till och med sett löv på en del träd som redan börjar skifta färg. Men idag har varit en vacker sommardag. Varmt och skönt och nästintill vindstilla hela dagen.

.

Imorgon skulle det bli mera regn, men sen tror jag det skulle hålla sej hyfsat soligt och varmt. Det är ju nästan så man börjar fundera på att stalla in redan om det ska fortsätta på det här viset med allt regn. Det hoppas jag att dom kommer kunna gå ute ialla fall hela augusti också, helst en bra bit in i september också.

.

Blev ett par timmar i stallet, dock gjorde jag inte speciellt mycket. Kikade när Sandra och Malin red och sen pysslade jag lite med mina hästar, borstade av ett par täcken och hann även med en liten promenad upp till torpet och hälsade på Alma, Blenda, fölet och unghästarna innan det var dags att åka hem.

.

Nu räknar jag dagarna till den 12 augusti då det är dags att åka med Ludde till Vaggeryds hästklinik och röntga hovarna. Ska bli skönt att få veta hur det ser ut och hur vi ska gå vidare. Jag hoppas ju naturligtvis på att allt ska vara så bra att jag kan börja sätta igång honom igen. Det hoppas nog Ludde också, han är så arg för att han bara måste gå i hagen och inget får göra.

.

Kram Sofia!


RSS 2.0