Måndag

Kan det faktiskt vara så att det är min tur att hitta rätt i livet nu? Kanske kommer allt att falla på plats framöver, det vet inte jag, jag vågar bara hoppas..
 
Nu har vi (jag och djuren) bott här i en månad + några dagar, vi har börjat hitta rutiner och känner oss nog till och med lite hemma.
 
Jag är fortfarande kvar uppe på VIP i Mullsjö tills vidare, visst söker jag andra jobb närmare men än sålänge går det tyvärr trögt. Men det ska väl släppa det med nån gång.
 
Kram Sofia

Måndag

Ny vecka, nya möjligheter.. Idag är det dock tråkväder med halv storm som började redan igår kväll när jag gick från jobbet.. regnade en del på dagen igår också, men jag klarade mej hela promenaden ner till stationen från VIP, hann lagom ner för trappporna vid stationen så öppnade sej himlen och jag hade ett fint skådespel av blixtrar och hörde åskan på håll hela vägen dit.
 
Jobbar hela helgen, lördagen började med alla pensionärernas gnälliga dag, avslutades med onyktra norrlänningar och gnälliga barnfamiljer (ja, både barn och föräldrar vad gnälliga). Blev upphämtad av Emelie efter jobbet och efter att ha inhandlat lite proviant så inledde vi tjejkväll med massa skratt och lite skitsnack.. Kom inte i säng förrens efter klockan ett, blev väckt av telefonen som rigde strax innan halv fyra och i mitt halssovande tillstånd så svarade jag ju och lagom när jag lagt på kommer Zorba (Emelie hund), puttar upp dörren och hoppar rätt upp på mej i sängen.. Hör i bakrunden hur en katt gallskriker som om hon blir mördad.. men inget mord, däremot 3 små luddiga kissungar blev det under den natten..
 
Söndagen var lugn på jobbet, nästan lite för lugn stundtals.. Men fick två pass till i veckan (första redan idag och sen fredag), det klagar jag inte på!
 
Möttes på stationen av min mor som hade med sej Panda, Pimmen och Lisa.. Det va tre väldigt glads må hundar som tryckte sej mot burgallret när de såg mej.. Skönt att känna sej saknar. Åkte förbi stallet och pussade lite på hästarna och blev välkomnad hem av ytterliggare två små huliganer, Hugo och Mimmi.. Sen och efter lite kvällsmat blev det en varm dusch och sen krypa ner i sängen framför datorn.. Tog inte lång tid innan jag somnat..
 
Kram Sofia

Lördag

Har krypit ner under täcket en snabbis igen innan det är dags att ta tag i dagen. Panda ligger under täcket jämte mej och Pimmen ovanpå på mina ben. Det är det bästa de vet, att få krypa ner i sängen igen efter morgonpromenaden.
 
I helgen är det jobb på VIP som gäller. Kommer inte åka hem emellan utan sover ute hos Emelie tills imorgon..
 
Hästarna får vila nu när jag jobbar och kommer hem sent imorgon, igår jobbade jag dem på på lina, har äntligen hittat ett fält som går att longera på.. Lucky supernöjd att då jämnt underlag under fötterna och Millie var superduktig och visade sej från sin bästa sida.
 
Med Panda är det bra, hämtade ut hennes medicin igår förmiddag när vi ändå var i stan. Hon är ju lite öm och får lite hjälp med det på morgnarna. Men svansen funkar som den ska och hon använder den flitigt trots att det är lite aj-igt både på den och i länden.
 
Kram Sofia

Torsdag

Jaha, ätit lite och satt mej tillrätta i soffan. Panda och jag har varit i Jönköping. Panda hade en liten olycka igår, förmodligen fick hon en älgloppa i pälsen under vår promenad och när hon skulle ta bort den så hamnade hon precis framför Millies hovar och hon hann inte se henne så hon trampade rätt på henne. Lilla Panda hade en otrolig tur och klarade sej med en öm länd och aj-ig svans. Så det fick bli ett besök hos Helena på Smådjurskliniken. Så nu har hon fått ordinerat lite vila och lugn och ro och smärtstillande/inflammationshämmande.

 

 

Hade en mycket spännande eftermiddag igår, tog samma promenad med Millie som jag gjorde med Lucky, förbi vindkraftverken. Panda och Pimk gick med även med Lucky. Så duktiga är dem och gick lösa hela vägen, även över stora vägen och utmed kohagar, folk m.m Lucky tyckte att vindkraftverken va lite läskiga och blev lite stressad, men skötte sej bra ändå. Millie var superlugn hela tiden, vi mötte en traktor som startade precis när vi var nästan framme vid den, inte en min, bakom hade den utrustning för att slå gräs. Han satte igång den precis när vi var jämnsides, Millie tog ett litet skutt framåt, vände sej om och kikade på maskinen och sen va det inte mer med det. Vi fortsatte lugnt vidare förbi gården. Vindkraftverken brydde hon sej inte om alls, hon stannade och kikade på det första, men sen var det inte mer med det. Min duktiga jättebebis..<3

 

Sen lyckades en av kaninerna uppe i stallet smita ur buren igår. Så Fia fick gå på kaninjakt, lyckades fånga in den lilla kaninen en bit ner på vägen. Men hade någon sett mej smyga runt efter kaninen hade de nog trott att jag var hjärnskadad.. Men kaninen infångad och tillbaka i sin bur tillsammans med sin kompis..

 

Nu tänker jag ta det lugnt ett par timmar. Ska upp till stallet sen till halv fem, fem. Millie vilar, så det är bara Lucky som ska motioneras. Får se vad det blir för något med henne =)

 

Kram Fia


Måndag

Så har det gått alldeles för lång tid sedan jag skrev nu igen.. har tänkt flera dagar att jag ska slänga upp ett inlägg, men det har inte blivit. Kanske har jag haft för mycket annat att tänka på och greja med, eller så har jag väl kanske egentligen inte haft lust för tillfället.
 
Vad har hänt sen sedan jag skrev då? Jag jobbade helgen 6-7, längre pass bägge dagarna. Söndagskvällen var jag helt slut, arbetsdagens längd blir ju mer än bara passets timmar iom att jag numera har så himla lång resväg. Förhoppningsvis får jag tag i någonting närmare snart.
 
Måndagen efter det var jag ledig, tog det lugnt den dagen och det blev en sväng  i skogen på Millie bl a, hon är tillbaka på ruta ett när det gäller uppsittning och lite stressad det första när jag rider iväg. Men hon är ju en sådan häst som tar lite tid på sej att bo in sej så det lugnar väl förhoppningsvis ner sej tids nog.
 
Följande dagarna tis-tors jobbade jag kvällspass, firade min födelsedag i lugn och ro och fick till och med chansen att besöka min mormor och morfars gamla hus och den fiskesjö vi alltid fiskade i.. Det var 10 år sedan jag var där sist och en del hade förändrats, men känslan och den nästan magiska atmosfären var kvar. Till och med den gamla båten vi alltid använde låg kvar, tyvärr i ett mycket sämre skick än vad den var då. Men den har väl bara blivit liggande och bortglömd med åren.
 
Helgen blev lugn, motion av hästar och hundar var det jag ägnade mej åt. Tänt ljus och kikar på film på kvällarna och bara haft det lugnt och skönt. Hittar två nya favoriter vad gäller filmer, en svensk film som heter Ego som absolut ska ses igen! Och en amerikansk som heter The foult in our Stars. Så ska ni ha filmkväll, se till att inkludera dessa!
 
Idag har jag inga direkta planer uppgjorda, Lucky ska få motion.. Millie ska antingen vila eller få en kortispromenad.. Hon var väldigt, väldigt taggad igår och jag höll henne knappt så tror damen behöver motioneras lite mer ett tag framöver tills hon verkligen landat och kommit helt till ro.. Men det går jättebra att lämna henne själv i hagen nu. Hon står lugnt och kikar efter oss och fortsätter sedan med sin höhög.
 
Kram Sofia
 
 
 
 
 
 
 

Fredag

Så var det då ännu en gång fredag, brottas för tillfället med en väldigt mammig liten Pim som SKA vara i knät på mej trots att jag lyft bort henne flera gånger. Det är lite halvbesvärligt att skriva när man får ha armarna över den lilla hunden. Har precis varit ute en morgonrunda med dem och de tycker nu i vanlig ordning att det ska sovas en timma innan frukost. Låter som en utmärkt ide enligt mej!
 
Det var en lång dag igår, men det gick ändå fint. Men ikväll ska jag inte sätta igång en film sent, upptäckte när den var slut att klockan var efter ett. Behöver mina åtta timmar och det har jag inte fått inatt och det känns. Men idag jobbar jag inget långt pass och kommer hem en timma tidigare än igår. Så idag blir det motion av Lucky och Millie som fick vila igår. Åkte bara upp påväg hem från jobbet och gav dem deras "burkmat".
 
Den lilla lånade Sym Jeten gör sitt jobb, men saknar Yamasakin som jag inte får tillbaka än på knappt 1,5 vecka. Något som däremot var lite halvskumt till en början är att den fortsätter att gasa även om jag släpper gashandtaget helt.
 
Men bra med motion får jag om dagarna ialla fall. Först köra in till Nässjö (visserligen inte spec ansträngande, men mer ansträngande än att åka buss iaf. Sen tåg till Mullsjö, gå upp till jobbet (tar ca 20-25 min beroende på hur fort jag går). Jobba mitt pass där jag står hela tiden, sen gå ner till stationen igen. Tåg till Nässjö och sen köra hem. Slutar jag i vettig tid så blir det ridning och de dagar jag börjar tre så motionerar jag hästarna innan jag åker till jobbet. Sen ska hundarna ha sina promenader och även om jag alltid har med dem i skogen när jag rider/går/tömkör hästarna så behöver de ju röra på sej flera gånger om dagen. Det är tur att jag inte har något emot att motionera.
 
Kram Sofia

Tillbaka till jobbet

Nu när jag flyttat färdigt och både jag, hästar och hundar har hunnit landa lite så är det dags att återgå till jobbet igen.. Är en lång väg att åka för att jobba, men jag trivs så himla bra och man ska vara rädd om den inkomst man har så tills dess att jag hittar något på närmare håll så åker jag till Mullsjö för mina pass.
 
Idag börjar jag tolv, så får åka från Nässjö 10.17.. Sen jobbar jag resten av veckan, ledig måndag och sen på´t igen tisdag - torsdag nästa vecka.
 
Igår fixade jag med hemsidan hela förmiddan, käkade lite sen frukost och gick sedan upp till stallet och tog tag i lösdriften. Gjorde rent och jämnade till golvet, plockade rent det sista och satte upp staket vid ingången. Släpade dit en jäkla massa torv och spred ut och till sist fick torven ett tjockt lager spån över sej och sen kunde hästarna inviga den nya lösdriften.
 
Försökte även börja släppa ihop hästarna, började med Nora då hon och Lucky känner varandra sen innan och har gått ihop utan problem förut. Men icke att det gick idag, Nora for som en rekyl mot Lucky, vände röven till och började sparka. Lucky blev ju naturligtvis vrålarg och svarade med samma behandling tillbaka. Lyckligtvis stannade de upp när jag skrek till på dem och Nora iväg från Lucky. Varsitt fint sår kunde de surtanterna stoltsera med, tog in Nora och nu får det bli ett bra till tills vi gör något liknande försök igen. Sparkskador är ingen man längtar efter direkt.
 
Millie fick en promenad runt sjön och verkade mycket nöjd med det. Hon var mycket, mycket lugnare än i tisdags och traskade på jämte på slakt grimskaft. Hon åt även upp all sin mat när de sen gick in innan vi red iväg på Nora och Lucky. Däremot hade hon stressat mer inne i boxen denna gången när vi var ute och red. Hon var svettig och inte alls nöjd. Så nästa gång får hon vara kvar i hagen, kanske blir hon lugnare av det.
 
 
Kram Sofia
 
 

Panda 2 år!

Idag blir min älskade lilla fluffboll två år gammal, stora tjejen! Ikväll firar vi tillsammans med kullbrorsan Hugo och resten av familjen småhund.. Naturligtvis blir det gottis att äta och presenter!
 
 
 
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Igår kväll kunde vi äntligen konstatera att lösdriften är färdig så pass att mina damer kan flytta in idag! Visst är det en del småpill kvar, men inget som inte kan göras när hästarna använder den och inget som stör funktionen. Slussen ska byggas utanför bl a. Så idag får ni foton när jag kommer hem! 
Det jag ska göra idag är att jämna till golvet det sista och sen sprida ut först torv och sist spån över och sätta tillbaka staketet runt ingången som har varit nere nu ett tag för att vi skulle kunna få ut att bröte där inne.
Ser fram emot att få se hästarna gå in där för första gången!
 
Igår gick jag upp till stallet strax innan fyra, hade en riktig latdag i övrigt och kikade på film, var ute med hundarna och bara hade det gott. Tog först ut Millie på en promenad runt sjön. Fröken dressyrhäst var först lite stressad och ville inte gå lugnt i det tempo som matte ville, men när vi hade disskuterat saken en stund så kunde vi enas om ett tempo som bägge tyckte var acceptabelt. Har konstaterat att jag får dra ner på maten till henne också, hon äter inte upp den mängd hon får på en gång nu, lyckades få i henne 3/4 innan jag gav upp igår och då fick jag truga en hel del. Iofs är hon fortfarande ganska stirrig när hon är inne själv eller om det händer något som hon känner sej stressad av och då äter hon ju inte. Men det blir bättre när hon bott in sej lite mer och känner sej hemma. I hagen går hon jättelugnt och fint jämte Lucky och är väldigt nöjd över det. De har verkligen hittat varandra de där två och det gör mej jätteglad!
 
Tog in Nora så hon var borstad och redo att sadlar tills mamma kom, sen tog vi en sväng i skogen på henne och Lucky. Jag gick först en bit och hoppade sedan upp barbacka och red runt sjön och ända ut till sista korta biten på den större grusvägen. Lucky mycket nöjd efter lite motion..
 
 
Kram Sofia

Mysmorgon med småhundarna

Sov nästan ända fram tills dess att klockan ringde idag, egentligen var det inte alls tänkt att alarmet skulle vara på men jag var så trött igår att jag glömde att stänga av det. Tjugo över sju släpade jag mej själv ur sängen och rastade Panda och Pim.
 
När de gjort sitt kröp jag ner under täcket igen och tanken är att greja lite med hemsidan en stund och sedan sätta igång en film. Fick snabbt sällskap av fyra små hårtussar i sängen, så risken att frysa eller känna sej ensam är minimal.
 
Senare framåt slutet av eftermiddagen så tänkte jag att vi skulle ta en promenad upp till stallet och se till hästarna. Det är superfint väder och mammas hästar vill nog gärna slippa sina täcken. Lät Lucky och Millie vara ute då Millie inte gillar att stå inne i boxen, det gick bra i förrgår, men igår var hon stressad och ville bara ut igen. Men det tar nog lite tid innan hon kommit till ro och känner sej hemma.
 
 
Kram Sofia

RSS 2.0