Liten uppdatering...

Det fick bli sängen hemma idag, tyvärr... Jag har feber också, så det fick avgöra det... Sen är det inte alldeles överbra att jobba med mat när man är förkyld och har en massa bacelusker i kroppen....
.
På måndag ska vi åka över till Gränna, vi ska bjuda Mamma och mormor på lite mors dags middag... Meningen var att mamma och mormor skulle kommit upp imorgon när jag jobbade, men eftersom jag nu inte är pigg skjuter vi på det en dag och hoppas att jag mår lite bättre snart.
.
Mamma ska skjutsa ut med till stallet i eftermiddag så jag får gå där och greja lite i min egen takt, ska göra iordning kaninburen, Herr kanin ska ju flytta ut dit idag...
.
Kram Sofia

Lördag...

Fy fasiken... helt utslagen idag... Snorig, tung i huvudet, ont och trång i halsen, öroninflamation (visserliger på övergång, men ont ändå), ögonen visar misstänkta tecken på en analkande ögoninflamation... Kort och gott, jag mår skit!
.
Men nu får klagosången vara slut, inte ens detta kan få mej att tycka att livet är skit, ser fram emot mässan näsa vecka... Ska bli himla kul, och så får jag göra det jag gör bäst... Värdinna, älskar det yrket! Andra tycker det är jobbigt när det kommer in en Japan och knastrar på knackig engelska.... Inte jag, älskar språk och alla utmaningar med det. Jag har alltid tyckt att engelska språket är mycket vackrare än alla andra. Ibland när jag letar efter ett ord i huvudet kan det dyka upp på engelska, dock får jag inte fram det på svenska... Är detta ett tecken på att jag är född i fel världsända kanske?
.
Får se vad det blir idag, har inte bestämt mej om jag ska ge jobbet en chans ännu... eller om jag ska stanna nerbäddad hemma. Det är lång dag idag och att jobba till 22.00 ikväll från 12.00 är tufft när man mår som jag gör idag. Särskilt när man måste vara trevlig på kuppen....=P Sen vill jag ju vara i form tills nästa vecka, vill vara i form och göra mitt bästa på mässan!
.
Ska ta en dusch och se hur det känns efter det...
.
Kram Sofia

Fredag...eller ja, egentligen lördag!

Huvud och kropp är väldigt trött efter dagen ikväll... Så kvällens inlägg får bli kortfattat!
.
Onsdag:
Städade vi ur halva stallet, sen högtryckstvättade dom 3 boxarna som var renstädade... Allt ska ju spolas och skrubbas med grönsåpa sen, men en förska avspolning är ju inte fel... Älskar det högtryckstvätten, helt underbar... Tar till och med bort flera år gamla intorkade matrester från väggarna. Kommer bli så himla fint med nytvättat och nymålat därinne sen!
Vi började även köra ner en del skräp till padocken som skall eldas.
.
Torsdag:
Jag blev inringd på morgonen att jobba mellan 16.00-20.00 på nya jobbet. Innan det körde vi ner ytterligare ett par kärror skräp till padocken och även en kärra till sortergården som ligger så nära... I princip bara järnskrot...
.
Fredag:
Jobbade på nya stället mellan 11.30-15.00, mycket att göra... Innan det hann vi besiktiga bilen kl. 08.00. Skönt att ha det gjort... Fick endast en liten punkt på ett annars så underbart rent papper. Och det var handbromsen som misstänkt. Så den skall bara spännas så är det fixat, en sån där enkel sak som man egentligen kan göra innan om man vet om det, men som bara inte blir av... Så nu ska pärlan bara ha nya sommardäck runt om, en service hos saab och lite annat smått och gott som vi har planerat för den!
Sen efter det att jag slutat idag åkte vi till Ikea och kollade först kläder till jobbet nästa vecka, sedan tog vi Ikea och inhandlade allt det som behövdes där. Gick tillbaka in till A6 igen och till slut blev det varsitt vitt linne och en vit skjorta till mamma på Lindex och en vit skjorta till mej på H&M. Sen åkte vi till stallet där vi först tuttade eld på högen med det som skulle brännas. Sen tog jag in Sanny, testade nya tränsen som passade kanonfint på henne, red en sväng i skogen... Sen tog jag in Luddis, tömkörde som uppvärmning i skogen, sen jobbade jag honom för töm i en av hagarna, kanonbra gick han, bärigheten infann sej väldigt snabbt och kan jobbade på lugn och rytmiskt med bra energi... Helt underbart att titta på! Längtar som en tok tills jag kan börja träna på allvar med honom!
Sen tog jag en liten sväng på Lucky i skogen, hon var piggelina precis som Sanny... Maxen var med i skogen och tyckte det var hel-lajbans!
.
Nehe, nu ska jag sova, imorgon är det dags för Pir Kro igen och jag ska hinna lite på morgonen innan jobbet så jag ska upp tidigt...
.
Kram Sofia

Onsdag...Blåsigt idag!

Blåsigt värre här idag... Man tror man ska lyfta och följa med vissa stunder.
.
Idag har vi varit inne i Jkpg och kikat i lite butiker som har färg, men kom fram till att ett riktigt färghus var det som blev bäst, blir lite dyrare men då får jag ialla fall exakt dom färgerna jag vill ha... Färgen till dom murade väggarna blir dock från ByggMax!
.
Igår var vi lite slöa så det fick bli en tur upp till Gränna istället för kroppsarbete i stallet... Tog varsin glass på Pir Kro och tog sedan en promenad med vovvarna upp till lägenheten som vi skall hyra i sommar.
.
Åkte även och rekade lite till inköpen till mässan nästa vecka, blir spännande då jag helt plötsligt blev platsansvarig... Men det är ju en jättebra erfarenhet... Skulle vi ut dit på tisdag så jag får gå igenom allt med representanten från det företag som har anlitat oss! Har pratat med honom på telefon en gång innan, men han verkar vara jättetrevlig och lätt att ha och göra med...
.
Passade på att köpa halsband till dom missarna som i veckan skall flytta ut till stallet. Ska köra ut kaninburen idag förhoppningsvis... Sen får kaninen flytta imorgon... Måste näta botten på uteburen först, nu är han ju bara ute under dom ljusa timmarna...
.
Prel. inplanerat blir att vi städar av stallet på fredag, med tanke på värmeböljan dom ska bli i helgen, vore det perfekt att högtryckstvätta och skrubba stallet då och sedan får det stå och torka under helgen när vi jobbar...
.
Kram Sofia

Första dagen på nya jobbet...igen!

Kul dag idag...först har jag tjänat lite pengar, sen har vi gjort av med mer pengar än jag tjänat... Hmm, tur att man har två jobb! Riktigt kul var det på nya jobbet, tjejerna var jättetrevliga och det verkar vara ett bra ställe att jobba på, sen äger dom ju ett ställe till inne i Jkpg och där behövdes det också folk så det blir nog därinne med en hel del.
.
Efter jobbet åkte vi in och mötte mamsen vid Schenker och därifrån åkte vi till Granngården och resultater blev, 1 säck betesmineraler, 1 nytt träns till Sanny (äntligen ett Cob så man slipper spänna in för kung och fosterland), 1 ny grimma till Maxen och ett grimset till Sanny. Lite saltstenar och annat...
.
Sen åkte vi vidare upp till Eurostop och ÖoB, handlade "foppatofflor" på Eurostop och lite annat smått såsom Biotin till Max på ÖoB. Sen blev det en sväng till Ikea och där blev det lite fler plastlådor till Mineralerna och Vitaminer och 6 stycken stora som mamma ska ha till sin sortering...
.
Till hösten ska jag köpa Granngårdens pelleterade Vitaminer, mycket smidigare... Då slipper man allt klabb, har ju Biotinet som pellets också. Kan tänka mej att doseringen blir mer exakt också...
.
Åkte ut till stallet och gav Lucky och Max hö och gjorde rent vattenbaljorna och fyllde på dom, kunde inte hålla mej utan bytte grimma på Maxen till den nya också! Gick och gosade lite med Sanny och Ludde, Ludde är ju väldens goaste häst.. Visar precis vart han vill att man ska klia och står sen bara och njuter, avgudar den hästen... Personligare häst får man nog leta efter. Skulle inte byta honom mot 25 flyingehingstar.... Aldrig!!
.
Sen åkte vi över Hudaryd och hämtade Anna och Staffans släp... Ska köra ut allt gammalt hö/hösilage och allt annat skräp och elda det en dag i veckan. Äntligen!
.
Sen ska vi slå ner en stolpe i varje hage som vi ska skruva upp saltstenshållare på så att dom får salt ute i hagen. Har ju alltid haft stora stenar innan, men det går så illa åt dom i regn och sen hinner dom väldigt sällan få i sej en hel sån stor innan den blir dålig. Då sätter jag hellre i nya lite oftare.
.
Sen har en kille varit och hämtat Mickes gamla saab 90 idag också... Skönt att den är borta från garageuppfarten, kan man ju använda den parkeringen igen.
.
Kram Sofia

Jobba imorgon... Spännande...

Imorgon ska jag göra första passet på nya jobbet, mellan 11.30-15.30... Ska bli jättespännande. Får bli lite strödagar nu medans jag har Pir Kro i sommar, sen i höst lär det väl bli mycket mer!
.
Har varit lite duktig i stallet idag och börjat sätta ett tillfälligt staket så att Maxen ska kunna gå och beta av vägen ner till padocken och runt den, och det gräs som för tillfället har invaderat delar av padocken. Som det ser ut nu är är padocken 25x40m, men vi kommer förmodligen göra den lite längre. Får passa dom när dom går där nere och käkat, när gräset börjar bli kort i padocken ska jag stänga av den så att dom inte får i sej sand... Sandkolik är ingen att leka med...
.
Annars så har det väl inte hänt så mycket idag, har mest glidit runt och njutit av det vackra vädret... Hundarna var med mej i stallet, hade tänkt gå en riktig långpromenad, men dom verkade ganska loja så dom fick nöja sej med att ligga i varsin lina jämte mej när jag höll på med staketet. Mimsan var så söt, när hon blev utråkad roade hon sej med att hoppa upp i skottkärran och stå där och kika.... Hon såg ut som om hon just bestigit Mount Everest.
.
Kram Sofia!

Så mycket att göra, så lite tid...

Shit, jag var så trött igår att jag kom inte ihåg vad jag hade skrivit ens när jag försökte nu på morgonen, då är man trött...=P
.
Jag har haft nåt konstigt begär efter avokado hela morgonen, ser dom liggande där i ett stort fat alldeles gröna och härliga och skriker... Ät mej!!!! Jag vet, det låter knäppt, men när jag blir sugen på nåt, då sitter det i huvudet tills jag äter det... Avokado tillsammans med rostat bröd, räkor och romröra, himmelriket på en tallrik!  Man kan inte föreställa sej det förrens man har smakat.
.
Ska åka ut till stallet lite senare idag med mamma, sen väntar jag där tills Tobbe kommer från jobbet och hämtar mej. Om han var pigg skulle vi fortsätta lite mer våra evighetsstaket, är hur mycket som helst. Han måste ner mer motorsåg och röjsåg och greja nederst i hagen mot skogen och nedanför dammen. Alldeles för mycket sly som kan stjäla ström från staketet. Sen var det ett par träd som hade trillat där nere också, över staketet. skönt att man har rejält med hagar så man har tid på sej att fixa sånt i lugn och ro. Hatar när saker blir hastigt och lustigt gjorda, kanske duger för den närmsta framtiden, men efter ett tag kliar det rejält i fingrarna för att få göra om det, göra det bättre.
.
Vet inte om jag har nämnt det innan, men färgvalet till stallet är nu klart. Det blir  ljusgrönt med ännu ljusare grönt på gallerna och alla detaljer. Sen blir väggarna ljusgråa. Jag har bestämt att hela dom murade väggarna blir gråa, inte halva som man så ofta gör i stall. Dels blir det smidigare, för det är inte lätt att få till en snygg linje där färgerna möts. Sen har jag fått för mej att det kommer att kännas större på nåt sätt. Men vi får se, vi låter det färdiga resultatet tala för sej själv.
Men är det nån som har någon annan färgide så välkomnar jag dom!, bara inte vitt, det blir så jäkla skitigt... Sen gillar jag mycket färg!
.
En dag sen nästa vecka hoppas jag att det blir brasa i padocken... elda upp allt gammalt hö och annan skit... Men måste låna kärra för att dra ner allting.
.
Mamma sitter och är duktig med en rosettbeställning, det börjar ju närma sej tills den stora beställningen från en kattklubb i stockholm skall vara inne. Utställningen skulle vara i Augusti om jag inte minns fel. Sen ska jag ringa till en brukshundsklubb och gå igenom lite detaljer inför deras beställning. Så mycket att göra, så lite tid.
.
Kram Sofia

Söndag...

Har varit lite dålig på att uppdatera min blogg sista dagarna.... Men får försöka få med allt som hänt i detta inlägget.
.
I fredags åkte jag med Tobbe ut till stallet, pysslade med staketet... Tog en långpromenad med hundarna på 1,5 h i skogen. Hittade lite nya ridvägar som vi senare testade. Men lyckades också nästan gå vilse en gång.
Hundarna hade skitkul och jag var helt slut när vi kom tillbaka, att vara ute och klampa på ett stort kalhygge med två galna hundar i varsitt snöre var ingen lätt match. Jag trodde ju att jag var helgarderad, nu kommer hundarna att vara trötta när jag kommer tillbaka till stallet eftersom det inte direkt var 1,5 h på plan väg utan på snåriga, backiga skogsvägar 95% av tiden. Men icke då, släppte dom i stallet och dom rusar iväg och börjar leka hej vilt det första dom gör. Så höll dom på timma ut och timma in tills mamsen kom. Men när vi kom hem på kvällen däremot så kapsejsade båda hundarna i varsitt hörn efter att ha käkat en enorm skål med mat var. Mimsan hon gick och ställde sej vid vår dörr med huvudet mot karmen... Kikade upp på mej... Sova nu lillmatte?... Jag öppnade dörrn och hon hoppade upp i sängen och gosade ner sej.. Sen kom det en sån där härlig suck....=) 
.
Igår åkte jag även då med Tobbe ut på förmiddan, träffade på hyresvärden och vi gick igenom några saker som jag undrade över... Kommer bli toppen, allt vi har planer på att göra är helt okej med honom, allt han vill är att det görs ordentligt, och det kan jag lova att det kommer det att göras!

Sen tog jag en liten promenad på en halvtimme med Donna, det tog rätt hårt på henne trots att den inte var så lång pga värmen. Sen tog jag in fuxdamen och gjorde henne iordning, tog en liten runda i skogen. Hon är så himla duktig. Det nya bettet verkar hon trivas med. har ju ridit på ett vanligt tre-delat med stora ringar innan. Men nu idag testade jag ett bett som mamma hade till sitt halvblod Pasad. Ett tre-delat med små d-ringar.
.
Sen pysslade jag lite med allt möjligt, mockade i hagen vid stallet, släppte Maxen i den lilla provisoriska hagen där han ska beta av.... Så var han mycket nöjd för ett par timmar. Gillar min lilla "fjong" jag har satt på matarkabeln, så himla smidigt, går att koppla på ett annat staket utan att behöva stänga av strömmen. Och lika smidig att ta bort igen.
Grannarna och hyresvärd har visat sin uppskattning att jag har ordentliga staket med rejält med el på, dom har ju tyckt att det har varit jobbigt att behöva jaga hästar överallt när hela flocken har dragit igenom... Särskilt med tanke på att grannen med bara ett fält emellan har en hingst på gården. Sen är det ju inte speciellt långt till stora vägen och in till Tenhult. Mycket kan hända...
.
Mamma kom ut på eftermiddan, vi sadlade Ludde och Lucky och gav oss iväg på en skogstur... Ludde showade när vi red utmed ett stora fält, talade om väldigt tydligt att han hade kunnat galoppera där, det hade gått alldeles utmärk. Men det tyckte inte matte... Det får han allt vänta med tills konditionen och muskelmassan infinner sej lite bättre.
Men när vi skulle över ett par liggande träd fick han tokrycket och tog galopp och ett litet språng över stocken, busen.... Tur att man känner honom så väl... Andra hade nog kunnat bli spända eller oroliga när han håller på. Men det bästa är att bara sitta och låta honom showa, sålänge han stannar på backen och inte dummar sej så.
.
Sen efteråt tog mamma och jag en promenad på nästan 1 h med vovvarna, hittade en jättemysig väg som vi ska testa att rida en dag sen... Perfekt trav och galoppväg sen när dom är mer igång...
.
Nehe, sängen kallar... Har säkert hänt mer rolig, men jag är för trött för att komma ihåg det nu!
.
Kram Sofia

Torsdag...

Ska alldeles strax krypa i säng... Har precis käkat lite... Tobbe kom för en liten stund sedan också....
.
Har varit i stallet och motionerat lite kusar, bara älskar ridvägarna därute... Kan inte önska mej bättre... Mamma gick med mej när jag skrittade Sanny också, fick Donna en liten promenix.... Imorgon ska jag och båda hundarna gå en längre promenad, vet en bra sträcka som går på en liten bit från stallet... Ska testa den tänkte jag... Får hoppas att det bara ska regna lite på morgonen som utlovat, eller ännu bättre, inte alls... Idag har det ju varit ljuvligt väder...
.
Vi ska väl fortsätta med staketet imorgon innan han åker till jobbet är det väl tänkt.. men vi tar det in den takt vi orkar, det finns ju massor med mat kvar i den hagen dom går i nu. Imorgon ska Sanny tillbaka till betet och Luddis, Maxen tillbaka till Lucky och sitt lilla jobb som "grästrimmer" runt stallet... Ingen gör det bättre än honom, kanske just en riktig grästrimmer då i så fall....
.
Nehe, ögonlocken börjar bli tunga, bäst att krypa i säng om jag ska orka upp i vetig tid imorgon...
.
Kram och god natt på er alla! //Sofia

Torsdag... Planer för padocken...

Igår var vi lite duktiga.... Åkte ut till stallet på förmiddagen/middagen... Klockan visade 21.47 när vi satte oss i bilen för att åka hem... Tobbe har satt nästan alla stolpar till den andra hagen... Jag har mätt och skruvat isolatorer... (är pedant när det gäller att det ska vara samma avstånd på alla stolparnas isolatorer)... Det ska se snyggt ut förutom att det ska vara funktionellt. Jag började dra den översta tråden, vilken jag ska fortsätta med idag...
.
Jag tömkörde Luddis först i skogen, sen på vägen sen sist lite arbete på ängen... Tobbe och jag satt och klurade lite över padocken igår... Som jag kanske redan nämnt finns där en padock, dock inte iordninggjort på MÅNGA år.... Det ska åtgärdas, sen ska där upp staket och lyse.... Vi kom ialla fall fram till att nån typ av minimal läktare  vore ju inte dumt, och eftersom vi har sån tur att naturen själv har skapat det perfekta tillfället... Eller ja, det är väl gjort av en människohand, men ialla fall.. Några meter från padockens kortsida är det en brant upp till hagen vi håller på att sätta så i den ska det bli en liten miniläktare i 3 eller 4 steg så man slipper stå om man kikar på nån som rider... Sen konstaterade vi att padocken har från början förmodligen varit mer än 20x40m... Det gör ju inte heller något... Men viktigast är att den känns bra att rida på...
.
Strax blir det nog lite middag... Sen ut till stallet... Funderar på om jag ska stanna ända tills Tobbe slutar ikväll kanske... Har jag ganska många timmar på mej att greja... Ska ju motionera alla 3 stora pållarna idag också....
.
Kram Sofia

Sista pållen avmaskad... Maxen fått ett bad...

Hemma igen....
.
Har varit ute i skogen med både Lucky och Sanny. Maxen har fått sej ett välbehövligt bad och sen har jag plockat ner knappt hälften av den gamla tråden runt stora beteshagen, ståltråden får vi hjälpas åt med, det blir så mycket så det inte blir hanterbart efter ett tag.... Fastnar överallt när man ska dra det med sej...
.
Avmaskade sista hästen idag, Sanny, hon var snäll som en ängel som vanligt... Sen fick hon byta med Ludde och gå in till Lucky så att hon kan släppa den ev masken där. Jag är inte så sugen på att springa och mocka i beteshagen då den är ganska mycket större än den Lucky går i.
.
Skönt när alla hästarna är klara sen, slipper man tänka på det tills hösten. Passar på att ta ett recept till den avmaskningen när veterinären ändå är här och vaccinerar i slutet på sommaren tänkte jag. Smidigt!
Men jag är lite inne på att göra träckprov i höst... Ialla fall till Novemberavmaskningen... Får se hur det blir...
.
Båda tjejerna skötte sej jättefint på deras turer, Sanny har ju brått som vanligt... men det är bra att rida henne i skogen så hon får tänka lite och lyfta på fötterna som jag har nämnt tidigare. Lucky är ju som en ångvält, inte mycket som stoppar henne. Kollade in en ny stig som verkade jättehärlig, nästan lika bred som en vanlig skogsväg och inte en rot eller ojämnhet... Och nästan spikrak.. snacka om att det kliade i galoppnerven när jag red in på den.... Kommer bli härligt att kunna sträcka ut dom där sen när dom är i bättre kondition...
.
Kram Sofia

Tisdag...

God middag!
.
Ska ut till stallet för en heldag i det underbara vädret tänkte vi... Skönt att passa på när båda ändå är lediga...
.
Ska ge Maxen ett välbehövligt bad, och kanske nån mer... Får ser vad vi hinner med...
Drömma lite över sensommaren och hösten, kanske blir vår lilla dröm verklighet... Det verkar så just nu ialla fall!
.
Skriver en uppdatering av dagen när vi kommer hem i e.m./kväll!
.
Kram Sofia

Klimani!

Kom precis hem från stallet, har inte gjort mer än fyllt på vatten, fodrat med hö till dom som avmaskas och kollat igenom dom....
.
Hade en liten klistund med varje häst också, en del fastnade på kort...
.
Håll tillgodo!
.
Maxens favoritkliställe!

.

.
Luddis favoritställe under magen.... Synd att vi inte filmade, han verkligen gungade fram och tillbaka...

.
Syskonen kliar varandra...

.
Luddis kommer och vill ha mer kli när jag mockar....

.
Ett av Luckys favoritställen i pannan...

.
Sen lite bonusbilder som jag tyckte var fina...

.

.
Imorgon ska vi försöka ta en heldag i stallet... Ta med båda grästrimmerna ut och göra lite nytta, Maxen ska få sej ett  bad om temperaturen tillåter... Sen är det dags att sätta fart med lite mer staket som vi inte har hunnit med... Men vi får se vad dagen bjuder på, fint väder får vi hoppas ialla fall!
.
Kram Sofia

Livet känns bra trots allt...

Det har varit en slö dag idag... Legat och vilat nästan hela tiden fram tills nu, med undantaf för att gå ut med vovven och frukost...
Har varit så jäkla yr hela dagen från det att jag vaknade, började lite smått igår kväll... Men då trodde jag att det bara var för att jag var trött efter dagen...
Som många av er vet har jag alltid haft problem med mina öron... Har precis haft en öroninflamation... Värst på min sämsta sida höger... Men den var på tillbakagående... Nu verkar det som om det har satt sej på balansnerven istället.... Får hoppas att det blir bättre tills ikväll, är det inte bättre imorgon så får det väl bli ett besök på vårdcentralen... Men det vill jag helst slippa... Doktorer är inte favoriten...
.
Ska snart äta lite middag, ingen direkt matlust, men det Tobbe lagar luktar underbart så en del ska jag väl få i mej...
.
Men trots balanssinnet ursensatt för tillfället så känns livet ändå ganska bra, solen har precis tittar fram efter regnet, allt känns som att det kommer att bli till det bästa i livet, vi ska snart flytta upp till Gränna över sommaren, sen till hösten, om vi har tur... Kanske min lilla dröm går i uppfyllelse och jag kan vakna på morgonen och kika ner på stallet från köksfönstret... Men det är en helt annan historia som ni säkert kommer att få höra mer om senare!
.
Ska skriva en liten uppdatering senare ikväll när jag kommer hem från stallet...
.
Kram på er alla! //Sofia

Massa ridning, längtar till Gränna...

Blev sent skriven blogg idag... Men har varit så jäkla trött sedan jag kom hem från stallet...
.
Dagen började med att Tobbe släppte av mej i stallet på väg till jobbet.... Jag gick därute och pysslade, satte bla upp ett provisoriskt staket på ett ställe som skall betas av mest för syns skull kanske... Släppte 2 kusar där ett par timmar... Sen gick jag och plockade lite med staketet... Såg att en hel del av dom gamla staketstolparna kan få sitta kvar då dom inte var i så dåligt skick som på dom andra hagarna... Skönt att slippa sätta om alla dom... Men det blir till att köpa en hel del nya skulle jag tro... Och tråd, i massor!
.
Längtar efter att få flytta in i lägenheten i Gränna... Första veckan i Juni skulle det bli tillgång... Helgen före Elmia Woods mässan... Ska bli gott att kunna ha Donna lite närmare när man jobbar, istället för att mamma ska behöva ha henne hela tiden... Knodden och Bull ska naturligtvis med dom också! Klarar mej inte utan mina nallebjörnar!
.
Idag har mamma och jag varit ute och ridit tillsammans på Ludde och Lucky, vem som red vem är ju inte så svårt att gissa... Mamma fick min svarta skönhet och jag bråkstake nr. 1. Men han är rätt snäll egentligen, bara lite mycket nerver och bus...
.
Sen tog jag en första skogstur på Sanny, hon skötte sej exemplariskt, men jobbigt tyckte hon att det var i backarna... Nyttigt för henne att få trampa på lite mer, hon blir så stressad på plan väg, bättre med skogen där hon får tänka lite och lyfta på fötterna ordentligt...
.
En eloge ska min mamma ha idag också! Hon red först sin egna häst i över 1 h och sedan min lilla svarta och sen gick hon med mej i skogen med Donna när jag red Sanny....
.
Bjuder på lite kort från gårdagen också!
.
Lucky trötter i vårsolen...

.
Sötast i världen!

.
Utsikt från vägen bort mot stallet... Som tyvärr inte synd på bilderna då det ligger så lågt...

.
En liten del av våra beteshagar, denna del är staketet ej genomgånget på... Så det är inte vackert, likadant bilden ovan...

.
Nu ska jag gå ner och krypa i säng jämte min underbara sambo...
.
Kram Sofia!

Hästig dag....

Hemma efter en heldag i stallet, Tobbe släppte av mej vid vårat runt 10.30... Gick en promenad i skogen och rekade lite vägar en sväng på kanske 1 h knappt. Sen tog jag in Luddis, red en sväng i skogen... Gav honom avmaskning när vi kom tillbaka och sen släppte jag honom jämte stallet tillsammans med Maxen och Lucky. Tog in Maxen och borstade av honom, sprayade på sista omgången med insektsavisande medlet.... Skönt att ha det gjort...=D Sen släppte jag ut honom i beteshagen, efter det har jag bara sett svansen på honom, han tänkte inte låta sej fångas igen, den lille busen!
.
Tog in Lucky och tog en liten tur på henne i skogen, träffade en tjej med en sån skitfin connemara från stallet ett steg bortanför våra grannar. Red ihop en liten bit sedan delade sej våra vägar.... Helt underbart med alla ridkompisar, passerar hästar nästan 1 gång/timme på dagen.
.
Har pysslat lite med allt möjligt därute idag, plockat lite med staketet som skall sättas på vänstra sidan framöver... Gått och drömt i padocken en sväng... (ser för mitt inre hur jag sitter och tränar för någon bra tränare, Åsa kanske!?, i strålkastarljuset i padocken).
.
Har haft en ljuvlig dag helt enkelt... Hästarna mår gott och trivs kanonfint! Och vi också!
.
Tog lite bilder på omgivningarna och några söta på Lucky när hon ligger och vilar... Men kameran blev kvar i bilen, skall gå och hämta den strax.... ska ni få se!
.
Kram Sofia

Fredag....

Sista dagen idag för Maxen i "lilla" hagen, imorgonbitti ska han släppas över i beteshagen, ska Luddis få umgås lite med sin syster ett par dar medans han avmaskas... Sen är det Sannys tur...
.
Är dags att åka och införskaffa lite hö också, till de sista dagarna nu för avmaskningen, sen är det ju gott att ha lite extra till Lucky och sällskapet, iom att hon inte får beta på samma sätt som dom andra...
.
Måste bara få dela med mej av mina duktiga hästar, hovslagaren var ju som jag nämt ute för ett tag sedan...
Började med Lucky, hon kan ju ha sina perioder, men hon stod som en klocka hela tiden... Inte någonting!
.
Sen Maxen, snäll som vanligt. Lite stel i lederna, men eftersom min hovslagare är så duktig på att läsa hästarna lät han honom vila lite vid precis rätt tillfällen...
.
Sen var det Luddis, stod som vanligt kanonsnällt, Sanny har ju varit riktigt brötig innan, men nu sista 2 gångerna har hon skött sej jättefint. Fick ett ryck en gång på bak, men sen inget mer... Men det är klart, lite förlåten är hon ju, hennes fötter har fått utstå mycket innan... stackarn....=(
.
Måste även få skryta lite om hur det gick att lasta dom. Sanny och Maxen åkte först... Inga problem här inte, trots lite mörkare transport än vanligt. Sen Ludde i vanlig ordning.
Sist ut var Lucky, vi har ju testat en ny lastningsmetod nu sista 2 ggr vi har lastat. Så även idag... Hon gick på, backade av 1 gång, kände att kedjan tog emot och funderade en stund, men knatade hon lugnt på efter bara några minuter... Duktiga tösen!
Rätt bra efter att en gång ha stått i över 2.5 h...
.
Ska alldeles strax köra upp Tobbe, frulle står på schemat.. Vi har varit lata idag och legat kvar länge i sängen....
Sen ska vi ut till pållarna en stund är det tänkt. Motionera dom lite och greja med annat!
.
Kram Sofia


Torsdag....

Morrn på er allihopa!
.
Trodde det skulle regna idag, men blev glatt överaskad när jag klev upp och såg att solen sken. Några stänk ser det ut att kunna komma, men inget mer...
.
Idag ska ridvägarna runt nya stallet börja utforskas... Så kul att grannen har så många som rider hos sej, får man mycket sällskap i skogarna... Sen när paddocken är färdig kanske man får ännu mer sällskap även när man tränar på banan... Tror inte att dom hade paddock nämligen...
.
Sen har vi fixat lägenhet hos Gränna Bostäder nu till i sommar också... En 1á på 47m2, men det räcker ju alldeles utmärkt när man bara ska bo där över sommaren, sen blir det kanske hus till hösten...
.
Ska se om mamsen har tid att fixa mitt hår ikväll, hanns ju inte med förra veckan...
.
Det var allt för mej för tillfället!
.
Kram Sofia

Fler bilder...

Hemma igen efter ett par timmar i stallet....
.
Lite nya bilder kommer här som utlovats!
Tyvärr är en del av dom skitkvalitet på, man ska inte fota mot ljuset...=(
.
Maxen kliar!

.

.
Lucky kikar efter dom andra!

.
Ludde o Sanny

.
Sanny

.
Ludde

.
Ludde o Sanny

.
Vi har pysslat lite med sadelkammaren idag och haft inne dom allihopa och pysslat.... sen har jag mockat i Maxen och Luckys hage, avmaskade dom igår e.m.
Sadelkammaren blir så himla bra, så gott att kunna planera och greja... Men nya sadelkammaren kommer bli ännu bättre sen, större och ljusare... Men det är skönt att ha någonstans att hänga upp utrustningen sålänge och kunna låsa om den...
.
Kram Sofia!

Bilder....

Snorig och hängig stod visst på schemat idag.... usch....
.
Ska alldeles strax äta lite lunch.... Blidde ingen frulle, kom inte ur sängen....Men det var gott att sussa lite längre idag!
.
Blidde inga bilder som utlovat igår, kameran blev kvar hemma, men idag ligger den redo att följa med till nya stallet.
.
Däremot har jag en del äldre bilder som vi tog precis i början innan vi började göra iordning stället....
.
Kortet taget från baksidan på stallbyggnaden. Till vänster ser man det gamla staketet som nu är utbytt helt och hållet.

.
Taget längst ner i ena beteshagen, från andra sidan dammen. Stallet till vänster.

.
En av dom dräneringarna som finns i hagarna.... Perfekt, för det är drickvänligt vatten!

.
Stallbyggnaden sett framifrån!  Alldeles lagom stor!

.
Bilder inifrån stallet får ni vänta på tills det är nymålat, jag älskar att visa före och efterbilder...=D
.
Dessa bilder är tagna 2009-04-22.
.
Kram Sofia!

Gissa vad vi gjorde igår!?

Detta ägnade jag gårdagen åt!
.

.

.
Framme!
.


.

.

.

.
På bilderna går dom i vinterhagen.... Släppte över Sanny och Ludde i ena beteshagen på kvällen, var tyvärr så pass mörkt då så det blev inga bilder....=(
.
Men kameran ska med ut idag så ikväll blir det fler bilder!
.
Nu är dom äntligen "hemma"!
.
Fick träffa Sobel när vi hämtade släpet också.... sicken liten snygging, väldigt lugn hingst! Man ser att Lucky har fått väldigt mycket utseende från honom! Precis som Lucky uppskattade han en klistund väldigt mycket!
.
Kram Sofia

Pissigt idag....

Jäkla regn.... jag önskade mej visserligen lite regn och sen sol så att det ska växa ännu bättre.... Visst är det mysigt när det åskar, men inte när vi ska fodra hästarna mitt i det....
.
Har väl haft en halvseg dag....några ljusglimtar på himlen har det iofs varit.... Tur man är skicklig i telefon....
.
Men överlag har dagen varit rätt pissig.... Får hoppas på en roligare helg!
.
Nu ska vi strax in till stan och hämta pizza... har en ny favorit, kycklingpizza med kebabsås.... yummie! Så den ständiga trotjänaren kycklingrulle får ligga på hyllan ett tag till...
.
Jag är ju en periodare, snöar jag in på nåt så är det bara det som gäller ett tag....
.
Ska ta och leta fram min plattång också.... en sån grej som alltid försvinner.... Tittade mej i spegeln nyss.... Ser ut som ett troll... Lockar överallt, har haft så många kompisar som nästan skrikit att "NEJ!!, platta inte håret.... det är jättefint!!"
.
Ja men visst, jag skulle behöva husvagnsspeglar på huvet för att se nåt åt sidorna...
.
Det var allt för mej för idag....
Vi hoppas på en bättre dag imorgon!
.
Kram Sofia

Godissugen såhär på kvällskvisten....

Är så himla godissugen.... Håller på att dö tror jag!
.
Tobbe lagade helt underbart god Pytt i panna till lunch, hemmagjord.... Ibland förstår jag nog inte själv hur lyckligt lottad jag är som har en karl som kan laga mat så bra som han kan! Har svårt att förstå de som säger:
"Nehe, nu måste jag hem, för min karl ska ha mat".... eeee VA!?
.
Jag visste inte att kylskåpen gick att låsa och hälften av världens fruntimmer har med sej nyckeln när dom går hemifrån. Herregud, kan dom inte lära sej laga mat får dom väl äta rester eller köpa pizza.... Eller svälta... valet är fritt!!
.
Det var allt för mej just nu!
.
Kram Sofia

Ny hårfärg, delarna till bilen kommit!

Har inte hänt så mycket spännande nu sen sist jag skrev....
.
Vädret är lite sådär halvkul, men det ser lovande ut framåt helgen!
.
Ska ut till hästarna strax, sen till Nässjö, får se om det blir före eller efter hästarna.... Mamma ska hjälpa mej att färga håret idag, hade funderingar på att gå till en frisör och göra det, men har jag en dålig dag klarar jag inte stolarna som man sitter i när dom schamponerar håret... Dom är hemska en bra dag, då kan ni tänka er att sätta er i dom och luta nacken bakåt en dag när lederna bara skriker av smärta från början.... Sen brukar det alltid bli jättefint när mamsen gör det!
.
Så skönt att jag inte har den lejonman till hår jag hade förra våren/sommaren.... Jisses säger jag bara, hade väl fått använda minst 3 förpackningar för att färga allt det... Klippte ju av det ganska kort i mitten på förra sommaren, men det har redan blivit ganska långt igen.... Växer som ogräs!
.
Idag kom delarna till backspegeln, så skönt... Förstår hur jobbigt det måste ha varit att inte kunna se ordentligt bakåt när man ska byta fil på motorvägen, eller köra ut från en parkeringsficka m.m.
.
Jag får nästan panik när nåt går sönder på bilen, den är så viktig för oss, klarar oss definitivt inte utan bil....
Så skönt att ändå ha en så pass ny bil.... Sen är ju Saab pålitliga....
.
Kram Sofia

Regnet har upphört!

Äntligen har det slutat regna... Men jag har iofs välkomnat regnet, kommer att växa som attan nu!
.
Var ute i nya stallet igår, fick en hel del gjort, Tobbe bankade stolp och jag drog tråd och skruvade isolatorer.... Plockade ner all den gamla dåliga tråden som satt på ena beteshagen... En massa rostig ståltråd... Hua..
.
Alla djuren inkl jag är jätteslöa idag, ska åka ut till kusarna och se till dom och mata lite strax.... Får se om jag kan klättra mej upp på Luddis en liten sväng kanske....=) Egentligen orkar jag inte, men jag vill så gärna...
.
Kram Sofia

Tisdag...

God förmiddag!
.
Vad står på menyn idag då.... Ja, en sväng till stallet och motionera Luddis är det väl tänkt, sen ska vi över till nya stallet och fortsätta med hagarna, var där en snabbis igår och hann med en hel del.
.
Träffade nya "grannen", jättetrevlig tjej, höll på med hundar hon också!
.
Tobbe beställde nya delar till den trasiga backspegeln igår, ska bli superskönt att få hem så den blir lite hel igen!
.
Ska in till Jkpg och inhandla skor till Ludde idag också, hovis kommer ikväll!
Så skönt att han tillfrisknade så snabbt, lunginflamation är inget att leka med...
.
Är så himla kul med "hästeriet" just nu.... Man bara längtar efter att komma dit och få rida och pyssla med dom! Ska bli ännu roligare i det nya när padocken är helt iordningställd!
.
Kram Sofia


Endast ett ord!

Har bara ett ord för idag!
.
.
LYCKA!
.
.
Kram Sofia!

Lördag...

Har precis badat båda hundarna och en katt (Bill), älskar minkoljeschampoo! Dom blir så himla fina av det.
Lilla Mimsan var torr efter bara ett par tag med handduken... Donna däremot tar 4 timmar, hennes tjocka päls.
.
Tur att det är varmt ute, annars brukar jag ju inte vilja gå ut med henne när hon är blöt, men nu fick sej båda damerna en kissepaus efter badet!
.
Tobbe släppte mej i stallet idag på förmiddan på väg till jobbet... Hade Donna med mej och vi tog oss en liten promenad i skogen det första vi gjorde. Sen gick vi och hämtade Sanny och gick en liten promenad med henne också. Donna duktig och la sej i gräset när jag lät henne beta en stund vid ett av fälten i skogen... Så skönt med en sån avtaggad hund!
.
Sen lekte vi en stund, slog ner pinnarna som ska dela av Sannys och Maxens nya hage! Imorgon ska jag ta med det sista ut så att vi kan släppa över dom där sen!
.
Sen vilade vi en stund, tog ett sånt härligt kort på Luddisen, han låg platt på sidan och stensov... Jag var tvungen att gå fram och se om han andades, tycker det ser för läskigt ut när han ligger sådär! Fast jag borde väl ha vant mej efter snart 6 år med honom nu!
Tog den tyvärr med mobilen, så ni får tålmodigt vänta på den bilden tills jag får ordning på inställningarna så det går att ladda av bilderna....
.
Efter det gick jag en lång runda i skogen med Ludde och Donna... Det kommer säkert bli ett riktigt fästingsår iår... En liten äcklig som kröp på mej... fy fasen.. får nästan panik av dom små äckliga krypen!
Värre än älgloppor! (Men bara precis)
.
När mamsen kommer hem från stan ska vi åka ut till Nora och greja med hennes stall, skönt att dom också släppte ut sina nattetid för ett tag sedan.... Det blir ju mer tid att göra annat, inte bara mocka och sånt!
.
Kram Sofia

Planering inför nya stallet....!

God Middag allihopa!
.
Underbart soligt väder idag också... Ska ut och rida lite senare i eftermiddag. Men innna dess ska jag ta tag i lite planering för nya stallet... Att renovera / bygga om stall är ju inget som är främmande för oss... Men vi vill ändå lägga ner så mycket tid som möjligt i planeringsstadiet, så när man står där med det färdiga reslutetet kan känna sej riktigt nöjd!
.
Sen vill jag ju inte att detta ska se likadant ut som våra gamla stall, alla måste ju få ha sin charm och egna stil!
.
Tobbes största projekt blir sadelkammare, foderrum och naturligtvis täckestorkningsrum (klarar mej inte utan det!) Efter att vi hade det i Falskog känns det jättekonstigt att inte ha det... Så det är en självklarhet!
.
Sadelkammaren kommer bli stor, som planen ligger nu kommer det att bli råspont på väggarna, med tillhörande lister runt dörrar och fönster.... Och sen ska vi sprutmåla skivor till taket innan vi sätter upp dom... Varför göra det jobbigare än det behöver bara! Helt underbart att mamma har kompressor.... Gör målningen mycket lättare!
.
Kram Sofia

RSS 2.0