Förbygger ifall bloggtorkan sätter in...

Vet inte när jag sist låg kvar i sängen ända till kl 11.00, vaknade naturligtvis restan strax efter sju, men att slippa gå upp. Eller ja, jag vaknade på soffan så fick gå upp till sängen. Så ont i ryggen kan jag skriva under på att jag har idag, men det släpper väl som vanligt när jag kommer igång.
.
Idag händer det väl inte så mycket, motionera hund + häst och mocka lite skit... Längtar tills de kan börja gå ute på nätterna nu, gött för både dem och mej! Härnäst ska jag väl försöka få i mej lite frukost + ta en dusch innan lunchning av hästarna.
.
Min mobil vill fortfarande inte samarbeta med mej och jag har väl för längesen insett att det är dags att skaffa en ny.
Den lever sitt egna lilla liv och ringer upp folk fastän jag inte är i närheten av den, vägrar skicka vissa sms och tar heller ej emot vissa sms förrens timmar/dagar senare. Trycker jag på en kontakt i listan kan den lika gärna ringa upp nån annan.
Men, men... livet blir lite mer händelserikt, kanske inte på det sättet jag vill dock...=/
.
Ifall jag får ett återfall av bloggtorka i nästa vecka kan ni ju få den preliminära planeringen redan nu.
Måndag: Ridlektionerna iställda pga valborg. Så kort dag för mej på jobbet. Blir en sväng in till Jkpg istället, när på dan vet jag inte än. En sväng till krogen hade ju inte suttit fel heller...
Tisdag: Tipspromenad till häst med start 10.00, förmodad sluttid 13.00, jag tror vi kommer hålla på längre. Ska hjälpa till, antingen med en station eller följa de mindre rutinerade runt spåret.
Onsdag: 8.30 läkartid i Habo, att man ska behöva ringa halva länet runt innan man kan få en tid på ett hyfsat nära ställe för att få ut nåt så enkelt som ett recept på p-piller.
Torsdag: Jobbar jag 14.00-20.30 som vanligt.
Fredag: Delad dag, först 8-9 och sen 14.30-16.30, och blir det ett par anmälda så kör jag igång med dressyr och markarbetsträningar från 16.30.
Lör-Sön: Har ingen aning än faktiskt, tar väl helgen som den kommer helt enkelt...
.
Kram Sofia!

Fått lite gjort ialla fall...

Känner mej rätt nöjd med det lilla jag fixat med nu framför datorn, har mejlat iväg styrelseprotokoll och mejladresser till styrelsemedlemmarna i klubben + representanten från 4H.
Har även ringt och kollat upp + anmält mej till ridlärarfortbildningen i Skövde 24-25 Maj + bestämt att jag tar med Lucky dit. Nu väntar jag bara på att läkaren ska ringa tillbaka till mej så jag kan förnya mitt p-piller recept.
Sen har jag använt huvudet tillräckligt denna morgonen.
.
Funderar på om det är läge för lite frulle snart, är inte speciellt hungrig men får väl försöka ialla fall.
Ska ner och mocka lite senare också, men inte än...
.
Kram Sofia!

Fy på mej...

Fy på mej... har varit så enormt dålig på att uppdatera här på bloggen nu det senaste...
Har visserligen inte varit händelselösa dagar, men jag har helt enkelt haft så mycket i huvudet och runt omkring mej det senaste så det har helt enkelt inte blivit av...
.
Måndagen flöt på som den skulle, lektionerna gick fint och ingen dog eller nåt liknande...
Tisdagen jobbade jag morgonen, allt lugnt där också. Samkörde Lucky och Pippis motion så det var snabbt avklarat.
Vi tog en sväng in till Jkpg och handlade lite + fuskade på Max. Sen red jag Lara på kvällen.
Idag har jag inte jobbat, har ridit Lucky en timma i ridhuset, mockat och grejat. Sen har jag ridit Lara ikväll igen.
.
Imorgon blir det ledig förmiddag. Sen jobb 14-20.30. Tobbe jobbar i princip morgon till kväll resten av veckan så jag får roa mej själv på kvällarna. Gissar på att jag blir framför datorn eller tvn... Wiiee!
.
Nehe, kanske ska masa mej in i duschen nån gång... eller kanske lite senare?
.
Kram Sofia!

Jävla baciller...

Undrar om jag blev överkörd av en ångvält i helgen utan att jag märkte det, känns så idag ialla fall. Men tror det är bacillerna som jag förvärvade i helgen som satt sej i kroppen på mej, hoppas det försvinner snabbt i så fall. Orkar inte känna mej såhär seg många dagar till.
.
Det mesta är klart inför kvällens lektioner ialla fall, ska bara ställa iordning i ridhuset, men hästplanering och annat är färdigt. Börjar 14.00 idag så innan dess ska jag hinna mocka och fixa i stallet + motionera Pippi. Lite käk ska väl hinnas med där någonstans också... Låter inte som jag har sådär överdrivet mycket att göra idag, men i tempot som jag håller idag så kommer det ta sin lilla tid ialla fall.
.
Helgen har gått i ett känns det som, i fredags jobbade jag först 8-9 och sen 14.30-17. Sen hade jag en massa annat den dan också. Lördagen var lugnare, men höll mej sysselsatt ändå, Lucky fick ett pass i ridhuset och var kanonfin!
Igår jobbade jag först 8-11, sen red jag ut med Carina och Chivas i 1,5 h runt Rävåsen...=)
Tog in ridskole hästarna så de va innen till 15. Kl 17 var jag borta hos Kimber som jag masserar, så himla skönt att se en sån stor förbättring på hästen sen förra gången! Efter det åkte vi in till Mullsjö och hämtade mat och sen dog jag lite i soffan innan det var dags att sova.
.
Kram Sofia!

Till minne av Max...

Världens häftigaste lilla ponny. Han lämnade ingen oberörd! Ett par extra år fick du hos oss när din ägare ville ta bort dej för att du inte hade någon plats eller funktion för dem längre. Men hos oss hade du en funktion, du fyllde våra dagar med glädje. Vår lilla buse som när han blev uttråkad tog en tur ur hagen och såg sej omkring, sen gick han tillbaka in igen när han var nöjd...<3
Den 21 April 2010 kl 12.40 tog han sitt sista andetag. Även han gjorde sin sista resa tillsammans med Kallins åkeri. Stor heder till det företaget, helt underbara med både hästar och ägare.
.

Orkar inte nu...

Men dagen har gått bra efter en skakig början med en tokig Lukas och en arg King... Men resten av e.m och lektionerna har flutit på helt smärtfritt...=)
.
Ni får ett roligare inlägg imorgon efter jobbet...
.
Kram Sofia!

Lite kvällsbabbel...

Äntligen hemma igen efter en hyfast lång dag...
.
Hästhämtningen blev tidigarelagt så vi åkte innan jag började jobba istället. Var tillbaka strax efter 14.00. Allt gick jättebra, först ville inte Nevada åka någonstans, men han klev snällt på sen efter bara någon minut.
.
Sen jobbade jag till 17.30. Satt kvar och pratade en stund innan jag gick hem en snabbis och e.m fodrade mina tjejor + bytte om till ridkläder. Strax efter 19.30 satt jag på Lara igen. Hon jobbade skitbra idag, vi fick in samma känsla och flyt som förra veckan och jag gillar henne mer och mer för varje gång jag sitter på henne... Fina lilla tjockisen...<3
Hade jag haft obegränsat med pengar så hade jag köpt henne direkt!
.
Gick ner till stallet och tog in hästarna med hjälp av en av de nya tjejerna, sen rastade jag Dumle och hamnade till sist här framför datorn. Tänkte försöka käka lite kvällis om en stund, men jag väntar nog kanske tills Tobbe kommer hem.
.
Imorgon blir morgonrutinen som vanligt, ner och morgonfodra. Ska tydligen bli ett jäkla väder imorgon.. Usch!
Sen kl. 10.00 kommer en av mina elever ner med sin mamma och ponny så ska vi prova ut en sadel till den.
Efter det ska Lucky ridas och Pippi motioneras på nåt sätt. Kl. 14.00 börjar jag jobba och håller på till 20.30.
Men imorgon behöver jag inte skynda mej ner till stallet efter jobbet, en av de nya släpper in...=)
.
Kram Sofia!

Onsdag...

Kolla idioten i lastbilen på sista filmen, kunde han la räknat ut med röva att han inte skulle komma över med ett så stort, tungt fordon...
.
http://www.teknikensvarld.se/2012/04/17/30419/film-volvo-lastbil-brakar-genom-rutten-bro/
.
Jaha, vad har hunnits med idag hittills då...?
Morgonfodras, mockat, fixat foder och rastat hunden. Ska strax käka frulle och sen duscha och efter det ska Lucky få massage. Om jag orkar och känner att jag hinner ska även Pippi få det också, annars blir det på fredag som vanligt.
.
Red Lucky i ridhuset igår, jättefin va hon...=) Så jäkla mjuk och fin i hela kroppen, älskar den lilla hästen. Så himla lätt och smidig trots att hon är rätt rejäl. Red Lara senare på kvällen, blev minst sagt överlycklig när jag provade min westernsadel på henne och den passade... wiee! Så efter en timma på hennes rygg hade jag varken ont i rygg eller knän... underbart! Så det blir till att rida i den i fortsättningen också!
.
Idag jobbar jag e.m också och om inget blivit ändrat ska vi åka och hämta två nya hästar idag...
Sen ska jag rida Lara 19.30 ikväll.
.
Lara (Haflinger)
.
Kram Sofia!

Det va ett tag sen...!

Har haft ett litet uppehåll på ett par dagar, har inte haft någon större lust att blogga... Men för att få er lite uppdaterade på vad som händer i mitt liv så kör jag en liten snabbis uppdatering...
.
Torsdag 12/4
Jobbade Lucky i ridhuset på förmiddan, hade lektioner på kvällen.
Fredag 13/4
Hovslagaren kom 8.00 och fixade Lucky och tog en kik på Pippi. Gick sen ner till RidCentret och hjälpte till med mockningen. Var med där nere under skolverksamheten också, sen hade jag en lektion 16.00-17.00.. Älskar att hjälpa till att träna VBL-travarna... de flesta har fantastiskt psyke...=)
Lördag 14/4
Skulle ha åkt till Gränna, men fick mej ordentligt med motion istället...=P
Tog en sväng runt Rävåsen på Lucky, 1h och 15 min och hon är helt underbar i skogen min lilla tjej. Mötte en tant med en rottis i skogen när vi kom i galopp. Tur att Lucky inte lägger på tvärnitar som en del andra gör utan bara stutsar till på stället...<3 Pippi Plupp fick en promenad runt Kvarnö på 45 min.
Söndag 15/4
Efter ett litet infall på lördagskvällen åkte vi till Borås på förmiddan efter det att jag fixat klart stallet.
Lucky fick promenad runt Kvarnö och Pippi jobbade jag i ridhuset. Träningen jag skulle haft på e.m blev inställd.
Måndag 16/4
Kom två nya hästar till privatstallet, en vbl och en c-ponny. Gick ner och mötte dem på morgonen och passade på att släppa ut mina när jag ändå var nere tidigt. Mockade och fixade + jobbade Lucky i ridhuset 45 min.
Sen hem och duscha + byta om för att åka ner till Björkhaga och käka lunch med Tobbe och Kristina (Tobbes mamma). Efter det, tillbaka hem och byta om igen och ner till jobbet. Ställde iordning de grejer jag skulle ha till lektionerna med hjälp av Mathilda... Sen in med alla skitgrisarna och göra dem iordning.
När lektionerna var klara 20.00 och alla ridskolehästarna fått sin kvällsmat knatade jag hemåt och så hjälptes vi åt att ta in hästarna för natten.
.
Idag:
Fattar inte hur jag lyckades imorse, vaknade 04.55 i soffan... skittrött! Masade mej uppför trappan och tänkte sova gott två timmar till... Men icke, var klarvaken! Så när klockan var halv åtta gick jag upp och gick ner till stallet och morgonfodrade och slängde på täcken. För de har sagt på tre olika vädersidor att det ska regna hela dagen (tittar på den för tillfället väldigt blå himlen och svär en ramsa över väderleksrapporterna).
Ledig nu på förmiddan, jobbar 14-17 i e.m, har det underbara jobbet med att rengöra alla busarna efter hagvistelsen. Men jag klagar inte, älskar mitt jobb med alla hästarna... Umgås hellre med hästar än folk många gånger, beroende på vilka folk vi pratar om föredrar jag till och med åsnorna över dem...=P
Innan dess ska stallet fixas och Lucky ska motioneras, Pippi ska väl ha sej en promenad...
I e.m finns inget planerat, ska om det är som jag tror rida Lara kl. 20.00 ikväll. Ska ta ner min westernsadel till RidCentret och testa på henne. Passar den rider jag i den istället... Får ont i ryggen bara av att titta på hennes hoppsadel.
.
Kram Sofia!

Känner energin återvända...

Känner mej mycket piggare idag, tänk vad lite uppehåll och sol kan göra för själen... Fixade allt med stallet (förutom ridningen) nu när de gått ut. Börjar inte jobba förrens 14.00 idag, men gott att ha det färdigt redan ialla fall.
Dumle var med mej ner som vanligt så hans morgonrastning är avklarad. Passade på att slänga in en maskin tvätt också när jag ändå gick förbi och efter en varm dusch sitter jag nu här i mina favoritshorts och linne och funderar på vad jag vill ha till frukost idag. Tror jag ska ta minst ett avsnitt av Alcatraz nu på morgonen. Nu serie som har börjat, tror 2 avsnitt har gått här i Sverige, men jag kollar online och där finns nästan hela första säsongen ute redan... orka vänta på att Sverige ska få tummen ur!?
.
Jag har aldrig varit någon shoppingfanatiker när det gäller kläder, men jag brukar få ett ryck varje vår. Det rycket inföll sej igår, helt plötsligt har man full panik, ingenting passar, ingenting sitter snyggt och allt är bara katastrof!
Men när jag väl lugnat ner mej och kommit ner på jorden igen inser jag att det kanske inte var så farligt som jag först trodde, men att det nog är dags att uppdatera lite efter vintern...
.
Mitt finger som förolyckades lite granna i förrgår mår betydligt bättre idag, hade ordentligt ont efter ridningen igår, men jag lät samma tejp sitta över natten så jag inte skulle behöva slita i fingret mer än nödvändigt och det kändes helt okej när jag bytte nu på morgonen. En vecka ska jag ha som minimum på tejpningen, risken att det hoppas ur led igen minskar för varje dag som leden stabiliseras igen, sen behöver jag börja röra på det igen så det inte blir helt stelt. Nu börjar jag ju vänja mej vid att endast ha "4" fingrar på högerhanden så det kommer säkert kännas konstigt när de inte ska vara ihoptejpade längre...
.
Ikväll har jag planerat bommar/hoppning till mina elever... Ska köra samma bana, men olika svårighetsgrad. Då jag har allt från nybörjare till mer rutinerade ikväll. Tänkte ställa iordning när jag ändå är nere med finaste Lucky och tränar senare...=)
.
Kram Sofia!

Trött i huvet...

Tänkte strax ställa mej i duschen och se om jag kan bli lite människa. Är supertrött i huvudet, men uppenbarligen är kroppen i bättre form än jag trodde, känner ingenting där ännu... Men de kommer la imorgon om de blir nåt skulle jag tro! Men jag har aldrig varit med om en värre häst att ta en galoppfattning på, fan... travhästar direkt från banan är nästan lättare. Det kändes som att försöka flytta på en lastmaskin för hand. Men jäklar vad fin hon var i skritt och trav... Väldigt fin i munnen! För er som inte vet har jag varit nere på RidCentret och ridit haflingern Lara i utbildningsgruppen. Ska fortsätta rida henne, nästa vecka blir det både tis och ons.
.
Blev till att fuska med lite pizza från Amigos nu ikväll, får jag vara duktig imorgon istället...=P
.
Lucky har vilat idag, onsdagar brukar ju vara hennes "bara-gå-i-hagen-dag", imorgon blir det träning igen och sen ut i naturen både fre och lör om vädret bara håller i sej...
.
Imorgon jobbar jag 14-20.30, har 3 lektioner på kvällen, 2 nybörjare och en lite mer avancerad. Fredag har jag en träning 17.00, tror inte att jag jobbar... Lördag ska jag en sväng till Ängaskog och hälsa på Sara och hennes häst Mars, vilket var alldeles för längesedan nu!
.
Kram Sofia!

Onsdag...

Inget regn än sålänge idag... framsteg!
Men jag slängde på täckena på flikkorna ialla fall, hade jag inte gjort det hade det säkert spöregnat nu.
.
Så jäkla besvärligt att skriva med två fingrar ihoptejpade, och naturligtvis lyckas jag komma åt med det onda fingret en gång ibland, då kommer det mindre vackra ord... Men allt som allt känns det inte alltför tokigt, hade förmodligen en jäkla tur att det hoppa tillbaka så fort igen. Ibland är reflexer bra att ha!
.
Idag börjar jag inte förrens 14.30 om jag inte minns fel, beror på vädret också. Ju pissigare, desto tidigare tar vi ju in pållarna. Var sådär kul att borsta ett helt gäng superleriga hästar igår, men de flesta var ändå rätt representabla när jag var färdig, jag själv däremot var desto skitigare.
.
Har precis gjort färdigt en grej till ridskolan, får vi se om den duger oxå...=)
Ska ner strax innan tolv och hämta nya nyckeln, är ju bra om jag har en när jag har lektionerna på kvällarna...
.
Kram Sofia!

Inspirationen och motivationen på noll...

Motivationen är just nu på noll... Men det mesta... Till och med ridningen ligger lite lågt även om det är lika roligt varje gång när jag väl kommer upp. Men det här jäkla vädret är inge kul alls, allt är bara blött, kallt och kladdigt... Isch!
.
Idag tänkte jag hinna rida och fixa stallet på förmiddan, kl. 14.00 ska alla ridskolehästarna in och sen borstas, de lär väl vara pissblöta allihopa när de kommer in. Att ta med hunden ut när det ser ut såhär ute är lika med vansinne, han blir helt full med lera och sen drar han in det överallt... bläää...
.
Vad jag skulle behöva är nåt uppiggande, nåt som sätter fart på energin... Lite sol vore kanske inte helt fel, eller nåt annat skojsigt... Hade en liten tanke med att börja simma igen, det är kanske inte så jätteskoj... Men jag mår alltid bättre när jag har fått ta ut mej lite... Tråkigt att simma själv bara, kanske ska transportera mej själv ända in till Rosenlundsbadet och tvinga Sara att komma in och göra bassängen osäker tillsammans med mej...=P
Men nu i början får det nog bli till att simma här i Mullsjö, jag simmar nog faktiskt hellre än springer till gymmet...
Fast innan jag närmar mej ett badhus är det nog dags att införskaffa nya badkläder...
.
Kram Sofia!

Ganska gott trots snöhelvetet...

Tyckte förmiddagen sniglade sej fram, sen gick dagen och e.m i en rasande fart... Har hunnit mocka och rida Lucky i ridhuset 1 h. Hon var taggad och lite studsig i början, men snart fann hon sej och höll sej på marken och jobbade på superfint... Både hon och jag var väldigt nöjda när vi avslutade passet. Passade på att mocka ur släpet efter Jaspis när Lucky skrittade av och rullade sej i ridhuset... Lika bra att fixa när man ändå är nere liksom...=)
.
Gott att Tobbe kom hem hyfsat tidigt idag ialla fall, har vi resten av kvällen tillsammans. Har inget mer att göra i stallet mer än att Pippi skall få sej en omgång med borsten och en översyn vid insläppet.
.
Trots snön och kylan så är det riktigt härligt väder ute, hade jag haft snösulor på Lucky vete sjutton om jag inte hade dragit en repa i skogen istället... Får se hur mycket som hinner smälta undan tills imorgon, annars får vi väl hitta på inomhusaktiviteter då också...
.
Imorgon har jag lite planerat, kl. 15.00 blir det hopplektion för en tjej och 17.00 ska jag iväg och massera en privathäst som ägaren brukar ha med på mina lektioner. Så innan dess skall stallet och hästarna vara klart. När jag kommer hem från massagen vill jag kunna spendera resten av dagen med min pojk...<3
.
Kram Sofia!

Jävla snö...

Jahopp... Jag ger nu officiellt upp hoppet om att våren någonsin skall inställa sej i Sverige. 10 cm snö och flera minus mötte mej imorse när hästarna skulle ut. Började snöa redan igår, men inte fan trodde jag att det skulle komma såhär mycket. Jag som hade tänkt rida ut i helgen, men det får jag nog skippa om jag inte vill att Lucky ska bryta benen av sej p g a klampar...
.
Igår var vi iväg och lämnade Jaspis hos mamma i Fredriksdal, allt gick bra och han stod snällt hela vägen. Även kvällen och morgonen hade varit lugn. Han såg mest glad ut över att få vara ute...=) Mammas drake Nora hade lugnat ner sej och var mest nyfiken på honom nu verkade det som...
.
Lucky fick jobba lös en sväng i ridhuset i 40 min igår. Idag blir det ett vanligt träningspass...
.
Tobbe jobbar hela helgen, började åtta imorse... får vi väl se när han kommer hem sen, det visste han inte riktigt...
Själv ska jag plocka fram lite frulle och utfodra mej själv i soffan framför tvn...=)
.
Kram Sofia!

Kunde inte sova...

Även om jag inte somnade förrens efter tolv igår så vaknade jag strax innan sex imorse, och har sedan dess inte kunnat somna om. Så nu gav jag upp och satte mej här istället. Ska gå ner till flikkorna vid åtta, fodra och släppa ut dem. Inge skojsigt väder idag, så bägge får fodrade regntäcken på sej.
Tänkte att jag mockar och fixar iordning allt sånt nu på morgonen, så har jag bara motionen av dem kvar tills i e.m.
.
Kram Sofia!

Berg och dalbana...

Ja, så kan man väl beskriva den här dagen i stort sett.
Men tack och lov avslutades dagen med många skratt under mina lektioner av både föräldrar och barn... Underbart!
.
Imorgon börjar jag dagen med att fodra och släppa ut de finaste...<3 Sen ner till RidCentret och plocka undan efter kvällens lektioner. När stallet där är klart lastar vi Jaspis och beger oss till Fredriksdal och lämnar honom.
Nu räknar vi med fika mamsen!! ;)
.
Kram Sofia!

Trött idag...

Det var vansinnigt vad trött jag är idag, kan knappt hålla ögonen öppna. Mycket segt att komma ur sängen imorse.
Men har ändå varit ute och morgonfodrad och rastat hunden, kanske ska testa med nåt att äta eller dricka, borde pigga upp mej lite...eller?
.
11.30 är det personalmöte idag, så jag har laddat mathagen första gången sedan Pippi kom hit. Nu när de bara är två och Lucky inte har någon liten Mulle Meck att skydda så får Pippi utan problem stå i högen jämte henne och äta...=)
.
Nehe, en dusch och sen lite frulle så man inte somnar sittandes rakt upp och ned kanske?
.
Kram Sofia!

Mycket som händer...

Mycket nya händelser på en och samma gång. Ra (ridskolans) gick igenom veterinärbesiktningen och åker förmodligen redan ikväll.
Jaspis (ridskolans) kör vi över till min mamma på fredag och Kingen kommer säkerligen att flytta ganska snart han också.
I privat stallet finns nu endast 2 hästar kvar, Lucky och Pippi. De andra tre flyttade ganska abrupt nu under morgonen. Hann inte ens säga hej till Mulle...=( Så nu är det bara jag och mina flikkor för en tid, får vi se om det kommer någon ny...
.
Mina finaste hjärtan...<3
.
Åkte med de från jobbet och käkade påsklunch nere i Mullsjö idag, helt okej mat förutom janssonen, en av tuggorna var i princip bara salt så jag fick nog kryddningen som skulle varit i hela i min lilla bit...=P
Sen stannade jag kvar där nere och grejade med Ra inför besiktningen.
.
Så nu sitter jag inne en liten sväng innan det är dags att gå ner till stallet i det fina vädret och mocka och fixa till de finaste. Efter det blir det en sväng ner till RidCentret igen...=)
.
Kram Sofia!

Finns hopp om våren...!

Det är faktiskt ganska skönt ute i solen idag, fick ta av mej jackan när jag tränade i ridhuset på finaste svart. Jäklar vad fin känsla jag fick på henne idag, hon var helt perfekt mellan hand och skänkel, bakbenen arbetade in under henne och man kände att motorn verkligen satt bak och hon svarade på minsta lilla hjälp. Underbara hästen...<3
.
Ska jobba Pippi för första gången idag, se hur hon svarar på mitt kroppsspråk och så lär jag mej henne samtidigt, hur hon svarar på olika tryck och signaler. Underlättar nåt enormt när de ska jobbas uppsuttet sedan. Sen behöver hon komma igång och jobba + sätta lite muskler innan jag vill sitta på henne första gången.
.
Jag har varit lite lat idag, har inte ens mockat ännu. Men jag är ju ledig så tiden finns. Nu väntar jag på att maten ska bli färdig... Sen blir det till att sätta fart igen!
.
Ikväll har vi styrelsemöte igen, första tisdagen i varje månad... Idag är det kl. 17.00 så jag räknar väl med att vi skall vara klara framåt 18.30. Tobbe jobbar förmiddag idag så helst vill jag att det inte drar ut alltför mycket på tiden.
.
Kram Sofia!

Vem stal våren!?

Ligger någonting äckligt vitt på marken... Ville verkligen inte ha mer snö nu, tyckte det räckte alldeles lagom det som var tidigare iår. Men vädergudarna tyckte tydligen annorlunda, de ville berika våran vår med lite mer kyla... Isch!
.
.
Har gjort klart stallet och har bara motion av Lucky kvar, blir ridhuset idag... Lät henne springa av sej där nere igår, tyckte inte att det var så extremt mycket överskottsenergi i henne ändå, i vanliga fall brukar hon vara helt fnoskig om hon vilat lite... Men hon kanske har behövt ta av energin till att hålla värmen nu när det varit så pass kallt igen.
.
I hagen är det lugnt, när bara Lucky och Pippi går där är det superlugnt, bara några sura blickar från Lucky. När Mulle kommer ut vill Lucky ha sin lille kompis för sej själv så då vallar hon bort Pippi lite grann och ser till att ha Mulle nära sej. Men inget gapande eller sparkande från någons sida. Igår stod Lucky i gången utanför Pippis box, med huvudet mot henne. Pippi stod och nickade med huvudet och såg skitglad ut, Lucky lägger öronen bakåt och blänger surt på henne och tar ett steg framåt, Pippi flyttar in lite i boxen, när Lucky slutat sura fortsätter Pippi nicka och Lucky surnar till igen... Så höll de på i gott och väl 20 min, Pippi tyckte att leken var jätterolig...=P
.
.
Pippi har kommit på att om hon står på kanten vid dörrn inne i boxen blir hon hela 10 cm högre, jättestolt är hon över den upptäckten...!
.
Kram Sofia!

Slö söndag...

Usch så trött jag blev, kröp ner i sängen en timma och somnade till nu på e.m, men jag blir alltid supertrött när jag fryser och står och spänner mej, vilket jag gjort i två dagar nu. Var är min sol och värme!?
.
Ska börja tänka på att komma ner till stallet och mocka + fixa foder till mina tjejor, Lucky ska ner till ridhuset och springa av sej lite också, det har blivit lite vilovecka för henne denna veckan och det märks på henne. Igår stod hon still och bara skuttade på en och samma fläck i hagen, busungen...<3 Så idag blir det till att rusa av överskottet och imorgon tränar vi...=) Tisdag blir det skogen!
.
Pippi ska få sej en rejäl rykt, hade velat tvätta av hennes svans och bakben, men tycker nog att det är lite för kallt.
Hon har fått inviga nya regntäcket som hon fick av mamma och Stefan idag, riktigt jul-rött med blå kanter, hon blev superfin i det! Har bara haft henne i 2,5 dag, men är redan fäst vid henne... Lilla buse-ponnyn...<3
.
Kram Sofia!

Dags att starta dagen...

Morrn på er! Jag ska strax slänga på mej lite kläder och sen springa ner en snabbis till mina tjejer och hiva på Lucky ett täcke eftersom de har lovat pissregn större delen av e.m. Sen är det nog dags att traska ner till RidCentret och börja där. Vi har dressyrtävlingar idag och jag kör samma ställe som sist... Parkering och vacc kontroll.
Hoppas bara att det blir varmare än förra gången jag stod där, då var det -10 och snålblåst... Höll allvarligt på att frysa ihjäl...
.
Kram Sofia!

Fotona på Pippi!

Här kommer fotona jag hann knäppa igår innan det blev för mörkt...
.

.
Kram Sofia!

RSS 2.0