Vårfunderingar..

Sitter och kikar på gamla inlägg från Mars/April förra året..
Hittade foton på Lucky från i början på mars där det är så varmt att hon kan gå utan täcke, och jag gnäller för att det kom ett litet bakslag med snö i början på April som smälte på nån/några dagar. En stor skillnad dock är att det är inte alls så klabbigt överallt som det var förra året, beror väl på att den inte smälter mer än på dagarna iår och det ä väl iofs skönt att slippa ha lera upp över ankelknölarna vart man än går.
.
Nu blir det strax lite mat och sen en ridtur på finaste svart när jag vilat en stund.. Lill-Panda får springa med i skogen, hon behöver röra på sej.. Hon är lite grinig..=P
.
Kram Sofia!

Sommartid

Varmt och skönt i solen idag, termometern visar redan +2,4 i skuggan, men det känns ändå lite konstigt att vi inatt ställde om klockan till sommartid och ändå ska man vakna till -11, snö och is.. Förra året hade jag jobbat min första dag i t-shirt vid det här laget..
.
Panda har fått börja använda sitt tikskydd idag, skönt att löpet är igång på riktigt, ju fortare det sätter igång, desto fortare är det över. Men det känns som att vi kan stå ut, hon ska ju bara löpa en gång till, sen ska hon steriliseras.
Hon är sitt vanliga pigga jag idag ialla fall, busig till tusen.. Lite arg var hon på tiksyddet till en början, men sen accepterade hon det och för full rulle som vanligt.. Just nu ligger hon och ålar runt i den stora bädden som en annan larv.. Hon har sina ideer..
.
Bion igår var super, den bästa hittills. Synd bara att det blir den sista med den skådespelaren.. Men kul att de ska göra en omgång till..=)
.
Innan bion tog vi en sväng till CityGross och handlade lite gott att äta och mängder med godis.. Jag var extremt sugen inne i affären, men som vanligt när jag kommer hem så blir det ett par bitar och inte mer. Så smågodis räcker extremt länge för mej om inte Tobbe får tag i det vill säga..;) Chips och jordnötter däremot, det är en annan grej det.. Det ligger inte och blir gammalt direkt..;)
.
Kram Sofia!

1 år med Pippi Prick!

Idag är det exakt ett år sedan Pippi hämtades från de som hade henne just då.. Det var precis efter ett större kolikanfall som hon tack och lov klarade sej ur. Så lite medtagen och krasslig i magen klev hon av transporten för att börja sitt nya liv hos oss..=)
.
Och hon oss ska hon stanna, tills den dagen det är dags för henne att vandra vidare ut på grönare fält..
.
Älskade Prick, tänk att det kunde bli så bra..<3

Lördag

Hoppas ni har en skön påskhelg!
Här hemma kör vi på vila, jag är fortfarande inte hundra och resten av familjen verkar inte klaga över att göra mej sällskap i soffan större delen av dagen..
Ikväll blir det ialla fall bio, vi kör på den tidigt vid 18.40, blir smidigast så med tanke på hästarna, sen blir det käka lite gott hemma och en jäkla massa godis förstås!
.
Hoppet om våren sjönk drastiskt imorse när jag gick ut vid 6 för att rasta Panda och ge damerna frulle.. Det snöade för fullt, blåste och var allmänt skitväder. Så vi gick in efter avklarade ärenden och drog täcket över huvudet igen.
Men när jag sen släppte ut pållarna strax efter åtta så sken solen igen och den värmde faktiskt. Och nu när jag gick ner för att lunchfodra strax innan ett hade den snö som föll inatt/imorse försvunnit redan och det smälter för fullt ute.
Men det måste börja bli mildare nätter snart om vi ska bli av med den här jäkla snön och isen innan midsommar.
Visst, det är inga -18 på mornarna längre, men likväl ner emot -7 vissa nätter. Vore gott om kälen kunde släppa snart så man kan få ner stängselstolpar igen.
.
Kram Sofia!

Glad påsk!


Blev inte riktigt som jag hade tänkt mej..

Ja, här sitter jag, nerbäddad under en gosig fleecefilt och vilar.
Hade tänkt rida en sväng idag, men gjorde det stora misstaget att jag la mej och vilade mitt på dagen efter det att jag hade lunchfodrat, sov som en gris i ett par timmar och vaknade och var helt slut i kroppen. Orkade knappt ur sängen.
Så det fick bli mockning, fixa vatten och foder + packa hösilage för kommande dagarna som fick bli min motion idag istället.
.
Eftersom jag är helt slut, Tobbe är ganska trött efter veckan och det bara fanns platser till den sena bion bestämde vi oss för att köra bion imorgon istället. Och för att säkerställa att jag ska orka hela kvällen så köper vi hem lite gott och äter hemma istället, så det blir kött, bea och sallad, vilket absolut inte är fel del heller.
.
Panda har varit med ute de timmar jag varit ute, hon har fart som en liten dåre.. Väl inne igen har hon varit helt slut, det tar på henne att hon snart ska börja löpa. Så enkelt förklarat så känner hon sej lite utten..;)
.
Nu blir det en kopp the och lite mer vila innan det är dags att ta in hästarna lite senare ikväll..
.
Kram Sofia!

Långfredan

Så var påskhelgen där, långfredagen idag..
Jag och Panda har tillbringat förmiddan i soffan, jag med mina böcker och hon med att sova. Tyvärr kändes det inte som att så mycket fastnade idag, hjärnan går på helgvila så efter lite över en timmas kämpande gav jag faktiskt upp.
Gör ett nytt försök imorgon igen. Kanske är huvudet mer med på noterna då.
.
Idag har jag tänkt att jag ska orka rida en sväng, blev ju inget igår. Gick ut tre gånger och tänkte att nu jäklar, men fick gå in efter en liten stund och bara några sysslor gjorda varje gång. Kroppen ville helt enkelt inte. Jobbigt när huvudet är med men kroppen inte vill göra som jag vill alls. Så jag fick finna mej besegrad och vila så mycket jag kunde istället. Men idag tror jag att orken ska finnas där.
.
Vi hade tänkt sticka in till Jönköping och käka något gott och gå på senaste Johan Falk filmen ikväll också, det ser jag verkligen fram emot. Har inte bestämt vart vi ska käka ännu, men det ger sej väl.
.
Ser att det är dags att gå ner och ge pållarna lite lunch nu. Sen blir det en väldigt sen frukost, Tobbe sov länge idag och jag vill gärna att vi äter tillsammans när han är ledig..=)
.
Kram Sofia!

Snart långhelg..

Sitter här och väntar på att någon ska gå upp och fixa lite frukost..
Hästarna fick frulle klockan 6 idag.. Dogsen klockan 9.. Så det är bara vi kvar..
.
Gott väder idag också, Lucky fick gå ut utan täcke direkt på morgonen idag också, skönt för henne att få lufta pälsen och få lite sol på sej. Tyvärr mår kroppen skit idag så är inte säker på att jag fixar att rida idag, kanske lite senare om jag får vila ordentligt ett par timmar nu på förmiddan och mitt på dagen.
.
Igår hade jag en kanondag, även om jag var helt slut hela kvällen. Hovis på morgonen, nyskodda fina hovar.. Stålande sol hela dagen, en timmas åka-häst-ridtur på världens finaste lilla häst som glatt går vart jag än styr med toppade öron utan att tveka, lill-Panda sprang med som vanligt.. Skrattade nästan så jag trillade ur sadeln när ett rådjur visade sej ganska nära där vi gick, Panda såg livrädd ut och undrar varför koppeltvånget inte gäller de vilda djuren också..=P
.
Idag jobbar Tobbe sista dagen denna veckan.. Sen är han ledig ända till tisdag.. Underbart att ha honom hemma ett par dagar i sträck..
.
Kram Sofia!

Helskön förmiddag i solen..

Här har vi haft en helskön förmiddag i solen.. Gick ut till pållarna strax efter sju och morgonfodrade.. De fick stå inne i väntan på hovis som kom nio, jag hade först tänkt gå in och fixa lite inne medans jag väntade och de åt frulle i sina uteboxar, men det blev så att jag och Panda stannade ute istället och grejade och Panda klagade verkligen inte.
.
Så nu är de nyskodda bägge, snösulorna är borta för denna säsongen, men broddarna skruvade jag i igen för säkerhets skull, är en massa is kvar i skogen och på stallbacken, hagen är ganska fin, men visst finns där isfläckar.
Vill verkligen inte riskera att någon av den fläker sej.
.
Om orken håller i sej tänkte jag ta mej en liten ridtur på världens finaste lilla häst senare idag, men de ska få käka lunch först i lugn och ro.. Panda får springa med i skogen som vanligt, det blir lagom motion för henne idag..
.
Igår hade vi lite slappardag på förmiddan, sen åkte vi in till Jönköping ca 14, lämnade släpet på Schenker och käkade sen på Max.. Tobbe släppte mej nere vid hamnkanalen halv fyra, så hade jag gott om tid på mej att traska den korta bilten till skolan och varva ner lite innan. Kändes som om provet gick bra, jag var först att lämna rummet, om det är ett bra eller dåligt tecken lär jag ju få veta när resultatet på provet kommer ut på MedLearns hemsida..
.
Kram Sofia!

Måndag morgon..

Idag har de lovat plusgrader, +2 mitt på dagen under några timmar. Vi borde alltså komma upp i några ganska sköna plusgrader i solen mitt på dan. Imorgon har de lovat ännu varmare väder +4 mitt på dagen. Och det ska fortsätta resten av veckan och in i nästa vecka, kanske betyder det att våren äntligen är här och det behövs verkligen.
Jag tror att de flesta är mer än trötta på kylan, snön och all denna jäkla is vid det här laget.
.
Om lite mindre än en vecka är det dags att ställa om klockan till sommartid, en extra timma ljust på kvällen, helt underbart.. Och det blir bara ljusare och ljusare..
.
Längtar tills hästarna kan gå ute hela dygnet, Lucky kan gå utan täcke hela dagarna. Enligt hästarna är våren här ialla fall, bägge två fäller jättemycket. Drog av dem en massa päls i lördags nere i hagen. Behöver jag säga att de tyckte att det var mer än mysigt och stod med slutna ögon och ville absolut inte att jag skulle sluta. Myshästarna..<3
.
Igår var jag iväg med några kompisar till Grevagården som ligger precis utanför Skövde och kikade på elithoppningar, Ca 9h blev det.. Mycket trevligt med mycket prat och skratt. Precis vad jag behövde efter några tunga veckor, kroppen var ju visserligen helt slut när jag väl kom hem, men det var det värt.
Lill-Panda var med hela dagen och var visserligen lite bjäbbig när hon såg andra hundar, men skötte sej väldigt bra i övrigt. Hon stormskäller ju inte, utan det kommer ett litet skall nån gång ibland, något att träna vidare på!
Träffade en tjej som hade samma hund med blandning som Panda, fast korthårig.. Panda blev helt lycklig, hon var så försiktig med den lille som var bara några veckor yngre än henne själv. Hon presenterade sej mycket hövligt och ville sedan leka lite med den lille. Men han var inte supersugen, så vaninnigt söt var han..
.
Senare på kvällen hände det som inte får hända, min gammelkisse somnade in på sin favoritbänk i köket. 11 år hann han bli, jag vet att den rasen inte brukar bli mycket äldre, men jag trodde på nåt sätt att jag skulle få ha honom hos mej minst ett par år till. Han är enormt saknad och jag hade nog inte än riktigt fattat att han är borta.
Kvar blev hans kompis som nu får vara ensamkatt, ser jag att han klarar det kommer vi inte skaffa någon ny, det finns ingen som kan ersätta Knodd och jag vill heller inte försöka om jag inte behöver det..
Så endast tiden kan utvisa hur det blir..
.
Idag ska vi bara ta det lugnt, Tobbe börjar inte jobba förrens 16.00 och det känns väldigt skönt att ha honom hemma efter det igår.. Blir nog en liten promenad i solen sen när det har blivit lite varmare.
Ska försöka fokusera på pluggandet i eftermiddag.. Iom att jag har provet imorgon.
Hovis kommer imorgon klockan 9.00, så det är något som inte får glömmas heller.
.
Kram Sofia!
.
 

Saknar dej min fina vän..

Igår vid 19.00 tiden somnade världens finaste katt in, förmodligen stannade hjärtat eller så fick han en stroke.. Han somnade in på sin favoritbänk i köket, med Zorro vid sin sida. Aldrig sett en annan katt vaka så över sin bortgångna kompis. Saknar min underbara Gustav-katt så att det gör ont. Jag har nog inte riktigt fattat att han är borta, ingen som snarkar så högt att man inte kan sova, ingen som dricker direkt ur vattenkranen.. Ingen som..
.
Nu är han förenad med sina bröder och sin pappa igen.. Randigaligan är åter hel..
 
.
.
Kram Sofia

Sicken skitdag!

Vaknade imorse och började allvarligt fundera på om jag hade varit ute och gått i sömnen inatt, irrat mej ner till stora vägen och blivit överkörd av en dumper eller liknande. Känns ungefär som om jag gick en boxningsmatch igår kväll innan jag gick och la mej.. Så det fick bli en dag i soffan för att vila mej. Skulle ha åkt iväg till en kompis, men det finns inte en chans att jag orkar med det idag, så tyvärr fick jag ställa in..=/ Men får se till att träffas en annan dag!
.
Hade ju planerat att ta en lång härlig promenad i skogen med vovvarna idag också, men de planerna fick jag skrota, kanske blir det en liten sväng senare idag om jag piggnar till. Hatar verkligen såna här dagar..
Inbillar mej att allt kommer att bli bättre bara det blir varmare ute och det är ju bevisat att jag mår mycket bättre under de varmare månaderna på året, särskilt om solen behagar göra oss sällskap också.
.
Så förmiddagen har tillbringats under ett täcke i soffan med en väldigt trött Panda utmed benet. Tack och lov för mina underbara hundar som känner när matte mår skit och då är lugna och sover hela dagen.
.
Kram Sofia!

Färdigpluggat för idag..

Strålande sol och blåser knappt alls längre, ca 3,5 minus ute.. Så jag klagar inte alls faktiskt, mycket trevligare väder än det som härjat nu i tre dagar.
.
Har pluggat lite ett par timmar och känner att jag har koll på vad jag behöver läsa på lite extra på och vad som sitter, svårast är alla märkliga ord som man förmodligen aldrig mer kommer höra i resten av livet men som man ska kunna just för detta provet. Tanken var att vi skulle ha gått på bio efter det att jag fixat provet på tisdag, men vi kom fram till att det skulle bli alldeles för många timmar för dogsen att vara ensamma, särskilt Panda. Så det skjuter vi på till nästa helg istället när Tobbe ändå är ledig. Lägger nog ner pluggandet för idag nu och vilar min stackars hjärna ett tag, så blir det på´t imorgon förmiddag igen.
.
En sak som jag har funderat på en del sedan igår är att det egentligen är ganska konstigt att vi tänker så himla olika ang när en häst faktiskt börjar räknas som gammal.
Inom travsporten t ex börjar ju en häst bli gammal när det är ca 7 år. Inom ridning 17-18 och bland ponnyer 19-20, veterinärerna räknar att hästar börjar bli gamla när de fyller 15 år, därav finns det en hel del tilläggsförsäkringar som man inte kan teckna efter det att hästen gått in på sitt femtonde levnadsår. Själv håller jag med veterinärerna, jag tycker att en häst börjar bli äldre när de fyller 15, men jag tycker dock inte att en häst blir gammal förrens den känns gammal. Alltså har jag ingen särskild ålder där jag tycker att den är gammal, jag har sett 14-åringar som känns helt utslitna och jättegamla och 22-åringar som jättefräscha och inte alls gamla. Vad tycker ni? När blir en häst gammal?

.

Imorgon ska jag som jag skrev innan till en kompis i Madängsholm som jag inte träffat på länge, hon ska hålla en demo på de produkter hon ev ska börja sälja. Klockan 15 börjar det, så får se till att vara nere vid affärn till halv, blir upphämtad av en som ska dit och ändå passerar Sandhem.

.

Kram Sofia!


Nya foton!

.
Kram Sofia!

It´s friday..

Så var det då redan fredag igen..
Veckan har gått riktigt fort, tycker nyss att man suckade över att helgen redan var förbi på söndagskvällen.
.
Idag är en sån där mellandag, har inget alls planerat. Hade dock tänkt plugga riktigt ordentligt, läsa igenom boken och kika på instuderingsfrågorna en gång till. Kanske göra några självtester bara för att kolla av att allt sitter. Nästa kurs som jag ska börja med heter Specialpedagogik 1, fick hem boken igår, men jag vill inte börja med den kursen innan jag har gjort slutprovet i den andra. Så riskerar jag inte att blanda ihop ämnena, då blir det bara rörigt i huvudet.
.
Mycket bättre väder idag på morgonen, strålande solsken, -7 (lite kallt för min smak, men okej då), och himlen är till största delen blå, inget snöande. Men naturligtvis så ska det blåsa, men det är väl efterdyningarna från snöovädret vi har haft här i nästan två dagar nu. Imorgon har de lovar plusgrader och solsken! Solsken och nån minus på söndag och på måndag ska ju våren börja har de ju sagt, det har de väl iofs lovat innan, men nu ser det faktiskt ut att stämma. Tror väl tyvärr inte att folk hinner få in nåt grönskande påskris till påsken, men att få se snön och isen smälta bort kan väl vara gott så trevligt.
.
Igår var jag och min kära mor iväg på föreläsning för bl a Fredrik Persson (tävlat VM i fyrspann) och Siri som jobbar som veterinärkonsulent. Föreläsningen hette -Den åldrande hästen- och man fick lyssna på hur han tränade sina hästar, lite om åldersrelaterade sjukdomar, var man kan göra för att förebygga dem och vad man ska tänka på. Jag gick främst på föreläsningen för Pippis skull, men den är också i högsta grad intressant för Luckys skull också. Siri som jobbar för Ingelheim-Boeringer visade lite produkter efter föreläsningen som även Fredrik Persson använder, produkterna kommer från Equitop och jag har använt en av deras produkter tidigare, så jag vet hur bra de är. Denna gången bestämde jag mej för att köpa ett fodertillskott som heter Gonex. Ska testa det till Pippi nu under ett par månader och se om det gör någon skillnad.
Mer info om produkten hittar du här: http://www.bivet.nu/se/Produkter/handelsvaror/equitop.html
.
Jag sitter och funderar på om det är alldeles för kallt att ut och rasta kameran en sväng lite senare idag om solen behagar stanna. Kyla brukar ju gå bra, det är den där jäkla blåsten som ställer till det. Men vore roligt med lite nya kort på hästarna. Och självklart på mina favoritmodeller, Panda och Dumle. Det kan ju liksom inte bli fel med så snygga motiv..;)
.
Kram Sofia!

På Pandas önskelista!

.
Kram Sofia!

Torsdag

Blev överlycklig och fick faktiskt lite hopp om att dagens väder skulle bli ganska fint. Solen var på väg upp, blå himmel med bara några enstaka moln och endast ett par flingor som sakta föll till marken. Detta höll i sej tills dess att jag var klar med stallet, sen mulnade det på och snön började vräka ner igen.. Blä!
.
Panda är trött idag, hon ville knappt följa med ut imorse, kunde tänka sej att vara kvar ute och busa med Dumle medans jag mockade, men hon kom snart in till mej i boxarna istället.. Dumle däremot for som en skållad råtta överallt och ingenstans.
.
Idag blir det en sväng till Tenhult, tåget från Sandhem vid halv fem. Tåget går ju som en skev cykel till och från Sandhem så jag är inte hemma förrens efter halv elva, trots att föreläsningen slutar redan nio. Men får väl passa på att käka någonting emellan..=)
.
Kram Sofia!

Latmask hittills!

Har tillbringat min förmiddag i soffan under ett varmt och gosigt täcke tillsammans med två trötta hundar.
Enda nyttan jag har gjort är att jag har lunchfodrat damerna och naturligtvis fick vovvarna frulle samtidigt som jag käkade också.
.
Och utanför mitt fönster snöar det fortfarande, om man ska tro väderleksrapporterna så ska det fortsätta snöa resten av dagen, hela natten och hela dagen imorgon också, men sen skulle det visst lugna ner sej på fredag.
Helgen ska vara soligt och fint, men kallt. På måndag däremot har de lovat plusgrader och det ska tydligen hålla i sej hela veckan, inte merän ett fåtal, men det är alltid något. Längtar efter att bli av med dej här jäkla snön, men framförallt all förbannad is, man får gå som en trähäst med ryggskott för att inte slå halvt ihjäl sej hela tiden och ändå har jag haft markkontakt ett par gånger senaste tiden just på grund av isen som lurar under snön.
.
Men nån gång måste ju våren komma.. eller!?
.
Kram Sofia!

Jäkla snö..

Usch, vilket skitväder det är ute idag..
Panda väckte mej klockan sex, passade på att ge hästarna lite frukosthösilage, sen fick de stå kvar lite längre, släppte ute 8.30, då hade den värsta blåsten lagt sej. Men det snöar fortfarande..
.
Panda gillade inte alls vädret idag, hon fick sitt lilla täcke på sej.. Då kunde hon tänka sej att vara ute samtidigt som jag mockade och fixade iordning. Dumle däremot älskar snön och for runt som en dåre så snön yrde från marken.
Nu är det bägge trötta och sover gott, Dumle i andra änden av soffan och Panda i sitt fönster, hennes nya favoritplats.
.
Igår var vi iväg till Aneby igen, besiktade hästen Veronica kikat på och körde hem den. Blev avsläptt där vi brukar hämta hösilage, där Tobbe hämtade upp mej.. Så nu finns det en ny bal hemma också.
.
Idag blir det vila och pyssel inne. Imorgon ska jag till Tenhult på kvällen, ska gå på en föreläsning om hur man bäst sköter om sin häst så den ska hålla i många år. Föreläsningen heter -Den åldrande hästen-, ska bli riktigt intressant.
.
Kram Sofia!

Ny vecka igen..

Helt underbart väder ute idag också.. Skulle jag klaga på någonting så skulle det möjligvis vara de kastvindar som kommer ibland. De är ruggigt kalla och går rätt igenom kläderna. Men emellan värmer solen gott.
-6 visade termometern imorse vid 7 när jag gick ut till hästarna för att säga god morgon. Lucky hade tagit sovmorgon och låg med näsan i backen och snusade gott. Vaknade och blinkade väldigt sömnigt mot mej när jag ställde mej utanför hennes box och pratade med henne. När hon såg/hörde att det var jag försökte hon gnägga, morgonhes som hon var kom det inte mycket till ljud. Min sötnos..<3
.
Igår var det också såhär gott väder, så passa varmt mitt på dagen att Lucky kunde gå utan sitt täcke ett par timmar.
La ett par korta spår med Panda och sen tog vi en timmas lång promenad, testade en ny runda som var 6km, ännu en perfekt runda där jag kan ha med hund, då det inte är någon trafik. Är ju lite nojig med att ha med Panda där det kan komma bilar, även om hon är lydig så kör en del vansinnigt fort och hon är så himla liten, vill inte riskera att någonting händer henne.
.
Panda har nu på morgonen hittat ett nytt favoritställe att sitta och kika ut, hon klättrar upp på fönsterbrädet i fönstret vid änden av soffan. Hon har gott om plats eftersom hon är så liten, och så ser hon alla stygga fåglar och en stor del av vägen, perfekt ställe att sitta och hålla koll på allting!
.
Det är fortfarande ganska kallt för årstiden (tycker jag ialla fall), men det känns ändå som om vi är påväg åt rätt håll, dagarna är inte mycket varmare, den största skillnanden är ändå på nätterna. Nu det senaste har det varit ner mot -18 när jag har gått ut på mornarna och hållt sej runt -15 under nätterna. Nu senaste dagarna har det inte varit under -10 alla fall. Och det är stor skillnad på mornarna, vilket är väldigt skönt.
.
Imorgon blir det en ny sväng till Aneby, Veronicas nya häst ska besiktas och om allt bara går bra så ska den med hem på en gång.. Så det blir lite äventyr denna veckan också..=)
.
Kram Sofia!

Söndag

Panda-björn är på sitt mest charmerande humör, varit som en speedad iller hela morgonen.. För tillfället ligger hon dock och dödar ben.. Det får bli någon mer krävande hjärngympa idag, kanske får jag med Tobbe på lite spårträning.
.
Underbart att vakna idag och termometern endast visade -3,8.. De har lovat flera plusgrader och sol idag, men inte förrens lite senare idag. Just nu är det lite grått och tråkigt ute, men ser lovande ut.
.
Fick en hel del gjort igår faktiskt, skönt att vara piggare och tillbaka på rätt spår igen. På förmiddan grejade vi lite ute, passade på att fixa stallet, ny torv in till tjejerna bl a.
.
Tog en promenad med Lucky och Panda på eftermiddan strax innan sista fodringen ute. Blev Guddarpsrundan som igår. Den är lite lagom om man bara ska ta en lite, lagom promenad.
Har inte bestämt vad det blir idag än..
.
Kram Sofia!

En vanlig lördag i Axtorp..

Helt underbart väder ute idag, termometern visar äntligen ett par plusgrader igen. Lyckan är stor över att se att snön är igång och smälter igen!
.
Pippi går ju redan utan täcke, men kunde ta av Lucky vid 12-fodringen också. Gott för henne att få lufta pälsen, få lite sol och kunna rulla sej utan täcket. Slänger på det vid eftermiddagsfodringen igen när solen börjar gå ner och det blir kallare, det brukar vara lagom.
.
Stallet är redan klar, ska bara fylla på vatten i deras innehinkar också. Har planerat för en liten promenad lite senare i eftermiddag med Lucky, Panda får gå med som vanligt. Har inte bestämt åt vilket håll vi ska traska ännu, men det ger sej väl när det väl är dags.
.
Har varit ute ett par timmar på förmiddan nu, bl a har vi eldat upp den stora rishögen som legat en bit från blivande lösdriften/uteboxarna.

.

 

.
Dumle gillade inte alls att han dels inte fick vara med ute och kolla vad vi gjorde och dels att vi eldade upp hans stora hög med pinnar.
Panda var med ute en liten stund, men när elden satte fart fick hon gå in hon också, man vill ju inte riskera någonting.
.
Nu blir det strax lite sen lunch, men ikväll blir det pizza.. mumma de!
.
Hoppas ni har lika gott väder som vi har här i Axtorp!
.
Kram Sofia!


Lite ovisade foton!

Dessa togs 2013-03-12
.
  
  
  
.
Kram Sofia!
 
 

Nu blir det en film för mina trötta hjärnceller..

Är ganska mosig i huvudet efter att ha kört hårdplugg ett par timmar nu, men delprov 3+4 och sista skrivuppgiften är klara. Så nu har jag precis ringt och bokat tid för det sista och stora provet..
Det blir tisdag v.13 kl. 16.00. Inte nervös än, men lär väl vara dagen innan, men det är bara att läsa ordentligt och kika på de delprov jag redan gjort. Så ska det nog gå vägen. Påbörjade en ny kurs förra veckan, men har inte fått hem boken ännu. Specialpedagogik 1.
.
Idag har jag varit en sväng i Kymbo och hälsat på Veronica och Honda.. Panda och Honda var inte riktigt överens om vem som skulle bestämma idag och Panda var ganska sur där ett tag, Honda däremot var mest glad hela tiden..=P Så nu är unghästen hon lånade i höstar hemskickad och på tisdag i nästa vecka åker vi tillbaka till Aneby för besiktning av nya hästen och går allt bra så ska den med hen på en gång.
.
Underbart väder idag, kallt som attan i morse, men lyckades ändå fixa stallet. Panda var nog glad över sitt nya täcke, hennes gamla är också varmt, men för kort i ryggen, detta täcker ända ner till svansen och hon såg ganska nöjd ut när hon sprang runt och greja medans jag mockade och packade hösilage.
.
I helgen är Tobbe ledig, vi hade först planerat att ta en tripp in in Jkpg och gå på bio, men vi skjuter på det till den 26 istället. Samma dag som jag ska göra mitt prov så det kan ju passa..=)
.
Kram Sofia!

Pandas nya täcke!

Projektet jag nämnde i mitt förra inlägg som jag skrev i förmiddags.. det var nytt täcke till Panda.
Då det är svår att hitta ett som passar riktigt bra då hon är ganska lång i kroppen, men inte så bred så testade jag att göra ett själv.
Och här har ni resultatet!
.
.
Det är vattentåligt och fodrat med fluffig fleece så det blir varmt och skönt. Då jag och symaskinen inte alls är kompisar för tillfället har jag sytt alltihopa för hand, det gick ju bra det också, men tog lite tid. Ca 2,5h uppskattningsvis innan det var färdigt..
.
Jag och Panda är jättenöjda! Nästa projekt blir ett fleecetäcke till den lilla damen!
.
Kram Sofia!

Torsdag

Idag var det då redan torsdag, veckan har gått fort, samtidigt som det har gått sakta.. Svårt att förklara det där, men vissa saker går man bara och väntar på och andra har svischat förbi i rasande fart!
.
Igår kom då den där omtalade snön, men inga 10cm som de har pratat om, det gör mej absolut ingenting. För även om det är jättevackert ute idag så var det kallt som attan och jag längtar verkligen till våren nu. Men den utlovade vårvärmen verkar låta oss vänta på den ett tag till, för väderprognoserna bara skjuter värmen framåt ett par dagar för varje dag som går. Men nån gång kommer den.
.
Idag ska jag försöka mej på att både ta en runda i skogen med dogsen och gå en sväng med finaste svart, har legat som i en dvala i två dagar nu, helt slut både i kroppen och knoppen. Men känner att orken börjar komma tillbaka sakta, vilket känna otroligt skönt. Hatar att inte orka göra det jag vill och ha tänkt.
.
Har ett nytt litet projekt på gång också, mer om det får ni höra och förhoppningsvis se när det blir färdigt och om jag ser att det blir bra!
.
Igår var vi hemma bägge två, Tobbe var skitdålig. Vi trodde på influensa där ett tag. Men det verkar gå åt rätt håll igen, tack och lov. Något som är otroligt skönt är att om jag har en/några dåliga dagar och ligger och vilar större delen av dagen/dagarna så ligger hundarna hos mej, helt lugna och bara vilar de också. Så skönt med hundar som inte blir heltokiga om de får vila en dag och endast busa ett par timmar i trädgården istället för att gå långpromenad.
.
Kram Sofia!

Bjuder på en liten rundtur..

Inte speciellt välstädat och inte den roligaste årstiden.. men här får ni en liten rundtur av våran lilla gård..
.

.
Kram Sofia!
 

Mitt busetroll..<3

Bilder från imorse..
.
.
Kram Sofia!
 
 

Lite planer för våren och sommaren..

Tänkte i detta inlägg berätta lite om våra planer för huset och tomten.. Senare idag när jag ändå ska gå ut och fodra lite lunch till mina tjejer så kommer jag knäppa lite kort som jag slänger in i ett annat inlägg, så att ni ska få en bra bild över hur vi har tänkt oss.
.
Eftersom vintern har tillbringats med att renovera inne i huset, med undantag för uteboxarna som vi fick fixa lite snabbt, så kommer våren och sommaren tillbringas till 99% utomhus.
.
Vi ska bland annat:
Sätta hundsäkert staket runt en större del av tomten, så att man bara kan öppna dörren och låta dogsen knalla som de vill när vädret tillåter. De är ju inga rymmare, men trots allt så promenerar det en hel del folk förbi här och det kör även en hel del fodron, många stora. Och det sista jag vill ha är en platt hund.
.
Byggnaden som nu rymmer hästarnas boxar ska göras om till skötselplats/sadelkammare/foder och vattenrum. Den byggnad som från början var tänkt som stall ska bli 2 rejäla uteboxar som även kan användas som lösdrift (vikbar vägg emellan boxarna).
.
Det ska sättas staket för hage här uppe vid huset och grusas upp både utanför skötsel "huset" och uteboxarna/lösdriften. Resten av "betet" ska också stängslas upp.
.
Gödselplattan ska få kanter och det är en hel del målning kvar både på stora huset och alla mindre byggnaderna.
.
Där vi röjde bort en massa träd förra året ska de tas bort rötter, planas till och planteras gräs, om vi köper färdigt på rulle eller sår har vi inte bestämt oss för ännu. Det ska även grusas en gång ner till skötselhusets baksida från parkeringen för att det ska vara smidigt när hovis kommer. En särskilt plats för hösilagebalar och spån/torvbalar ska också iordningställas på baksidan av skötselhuset.
.
Det finns en del projekt till som förhoppningsvis ska hinnas med, men det är lite större projekt och kommer presenteras separat längre fram.
.
Nu längtar jag verkligen till mildväder och att all den sista snön och isen ska försvinna, såfort tjälen är ur marken sätter vi fart!
.
Kram Sofia!
 

-18.6

Panda väckte mej strax efter 06.30 och ville gå ut, tyckte att det kändes onödigt att gå och lägga sej igen för knappt 30min så slängde ett öga på temometern innan jag tänkte gå ut till hästarna. Höll allvarligt på att få hjärtstillestånd.. -18.6 visade termometerhelvetet!  Var först tvungen att gnugga med lite i ögonen, för visst hade jag sett fel. Men icke, den envisades med att fortsätta visa samma iskalla temeratur hur många gånger jag än kollade.
.
Så på med termobrallorna och tjockaste jackan, mössa och vantar.. Som tur är så är det helt vindstilla idag, annars hade jag väl förfrusit på fläcken såfort jag kom utanför dörrn.
.
Panda verkade först inte jättebekymrad över kylan, men jag såg snart att hon fick stanna och greja med sin tassar med jämna mellanrum. Förmodligen blev de för kalla.
.
Det blev ordentligt varmt vatten ner till hagen idag, det var redan lite varmare än ljummet när jag släppte ner Lucky. Pippi fick gå med ner när jag körde ner vattnet och hösilaget. De drack bägge två och verkade uppskatta det varma vattnet ialla fall. Eftersom det har varit så mycket kolik nu på olika ställen det senaste vill jag ju absolut inte chansa, särskilt inte med Pippi som har haft kolik innan.
Så de får ljummet vatten flera gånger om dagen i samband med fodringarna, så att det aldrig fryser eller tar slut..=) Som tur är så är det inga hästar man måste truga utan de dricker så glatt varje gång jag fyller på nytt.. Till nästa vinter blir det värmetunna, men då jag inte har någon möjlighet att dra el till hagen de går i iår så får det blir den här lösningen sålänge..
.
Kram Sofia!

Lite planer för imorgon..

"Hungrig!" sa magen
"Laga mat" sa jag till Tobbe..=P
Så nu blir det snart pyttipanna i stora lass, eller ja.. Så stort lass som jag orkar äta..
Är ju inte så stor i maten.
.
Imorgon åker jag och V till Aneby och kikar på hästapålle, en söt liten fuxkille som bara skriker ponnybus på bilden. Tror verkligen på den här lille killen och hoppas att de ska bli nöjda med honom..=)
.
Själv ska jag försöka hinna rida Lucky innan jag blir hämtad. Dumle får vara hemma med husse och göra nåt roligt. Skulle gissa på att det blir deras favoritlek.. Dumle hämtar grejer från stora bålet som vi ska elda upp när vädret tillåter och husse får springa efter, dra tillbaka med en jätteglad Dumle hängades i brädbiten, osb-skivor, trädgrenen eller vad det nu kan vara han har hämtat.. Nämnde jag att det var Dumles favoritlek, husse är väl mindre road..;)
.
Panda-björnen får åka med mej till Aneby.. Det blir det bästa om både Panda och husse får bestämma..=P
Så får grabbarna vara hemma själva och ha lite kvalitetstid.
.
.
Kram Sofia!

Söndag eftermiddag..

Ja, då har man motionerat lite idag också. Det blev en promenad på 6,3km, den tog 1h och 20min, men då var det lite halvbesvärligt för mej att gå inne i skogen där det låg som mest snö plus att det blev några stopp på vägen där det var något extra spännande att lukta på.
Panda var minsann inte trött när vi kom hem utan körde rally genom hela huset i en stund innan hon till slut klättrade upp i soffan, upp i mitt knä och somnade. Dumle gjorde som han brukar och la sej i närmsta solfläck på golvet..
.
Panda har varit riktigt taggad hela natten, hon har fart upp för minsta lilla ljud, det har ju bankar och skramlat en del då det har blåst halv storm inatt. Så jag kan väl lugnt påstå att jag har sovit skitdåligt.
Men det var ändå bara till att masa sej upp när klockan ringde och ta ut hästana kl 07.00, passade på att mocka, fixa grovfoder och "burkmat" till dem innan jag gick in. Bara att fylla på vatten kvar.
.
Hann dricka en kopp the och stoppa i mej en macka, sen in i sängen och somnade ganska snart igen. Jag brukar ju aldrig gå och lägga mej igen, men idag gjorde jag det. Och jag sov som en liten gris, tillsammans med Dumle och Panda ända fram till prick 12.00 då Panda väckte mej och ville gå ut, vilket passade alldeles utmärkt då tjejerna ändå skulle ha lite lunchhö vid den tiden.
.
Kram Sofia!

Lördag

Hundarna har en riktig latmorgon idag, de var med mej ute imorse och sprang som dårar medans jag fixade det sista i stallet.. Efter lite frukost så däckade de bägge två i soffan..
.
Det är kallt och blåsigt ute idag, men känns konstigt nog inte lika kallt som det var igår kväll, då visade termometern -4 och det känder som minst det tredubbla. Men det var väldigt fuktig luft ute så det hade säkerligen med det att göra. Idag är det torr, klar luft så det känns inte riktigt lika kallt. Men blåsten är kall, man har blivit lite bortskämd med att solen har värmt ordentligt dagarna som varit.
Det ska tydligen hålla sej kallt nästa vecka också, men sen ska visst våren komma på riktigt, plus hela dygnet och upp till +7 dagtid. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var något att se fram emot..
.
Har inte bestämt mej för vad jag ska göra med Lucky än idag, det är inget roligt underlag i skogen. Nu när det knappt har orkat sej över nollan dagtid så har det blivit stenhård skare och is i större delen av skogen. Innan har ju snön varit mjuk och isen porös, alltså inga problem alls att rida på. Kände att hon fick kämpa en del igår, så det är inget jag vill utsätta henne för idag också, är inte så sugen på att fläka sönder min häst i skogen bara för att jag tvunget vill rida. Så jag skulle tro att det blir en lite promenad på andra sidan vägen där jag vet att det är torrt och fint på vägen..=)
.
Lite foton från imorse..
.
Kram Sofia!

Har du din hund kopplad?

From den 1 mars nu till den 20 augusti är det lag på att man skall ha sån pli på sin hund att den inte går mer än ett par meter ifrån dej när du har den lös i skog och mark. Har du inte den lydnaden på den så är det koppel som gäller, nu kan man tydligen också bötfällas för detta. Jag brukar ju ha bägge hundarna med mej när jag rider, men kommer nog lämna Dumle hemma fortsättningsvis, då han inte är 100 med inkallningarna alla dagar. Ibland stänger han av öronen. Panda däremot är superduktig så hon får fortsätta följa med, hon går inte frivilligt många meter ifrån mej och hästen.
Herregud, i skogen finns det ju farliga saker (t ex stubbar, grenar, rådjur m.m.) som kan komma och ta henne..;)
.
Dumle får helt enkelt hålla sej tills hösten med att springa med mej och Lucky igen.
Är lättare att ha honom lös när jag går och inte sitter på hästen, då fungerar konstigt nog inkallningen alltid.. Lustiga hund.. Så det får helt enkelt bli lite fler bara-ut-i-skogen-med-hund promenader framöver...=)
.
Men det är något att tänka på för er alla som har hund, tråkigt att behöva hämta hunden hos polisen och lösa ut den för massa onödiga pengar..=(
.
Kram Sofia!
 

Kallt som attan!

Nu när man är van vid att solen värmen och att det snabbt blir plusgrader ute mitt på dagen så tycker man att det är svinkallt en dag som denna när solen skiner men inte värmer.
Frös som en dåre under större delen av ridturen och när jag kom hem så visade termometern ett par minus, trots solen.
1h och 50min var vi ute idag, testade den nya vägen som jag har funderat på, jag kom ut på den vägen jag trodde att jag skulle, men tror ändå inte att det var riktigt rätt, men det spelar ju ingen roll, slutresultatet blev ju densamma, nu låg det mycket och hård snö hela den vägen, men när det töat lite till kommer den bli kanonfin att rida på, ännu en längre runda att lägga till i samlingen där man kan ha hund med sej. Panda var med hela vägen, hon hade det ju bra mycket lättare än Lucky, hon sprang ju ovanpå snön, trodde hon skulle vara helt slut när vi kom hem, men inte då.. Så trots nästan 2 timmar i skogen så fanns det nog med energi att fara runt som en dåre när husse busade med henne.
Men nu sover hon gott sedan ca 1 timma tillbaka..
.
Själv sitter jag nerbäddad under en fleecefilt i soffan, skulle tro att min förkylning inte har släppt sitt grepp riktigt än, är fortfarande frusen trots att det är varmt i huset. Får nog bli lite the eller varm oboy snart så kanske jag tinar upp det sista..
.
Kram Sofia!

Foton tagna den 1/3-2013

Bjuder på lite foton tagna under en av våra promenader den 1/3-2013, det var underbart väder den dagen och riktigt varmt i solen. Delar av skogens golv hade precis börjat smälta fram och man kände riktigt hur våren var på intågande..
.
.
Trötta vovvarn efter äventyret..
.
Kram Sofia!

Fredag

Helt underbart väder med strålande sol utanför mitt fönster idag.. Hundarna har lagt sej längst bort i soffan i den största solfläcken de kunde hitta och myser/sover. Riktiga latmaskar idag verkar det som.
.
Ska strax gå ner till hagen och ge tjejerna lite lunch, fortsätter det med varmt ett tag till och sen även håller nån plusgrad på nätterna kan vi snart sätta staket i bortre delen av hagen också. Så kan de använda hela den biten. Just nu går de ju bara i främre delen, hade varken behov eller tid att stängsla delen längst bort förra året. Sen ska det naturligtvis upp staket här hemma också, men hur stor den hagen blir har vi inte riktigt klart med ännu. Lite delar som ska falla på plats först.
.
Idag blir det ridtur på finaste svart, ska testa en ny runda och se om den är något att ha. Får se om bägge hundarna eller bara Panda får gå med i skogen. Beror på hur långt jag har tänkt att rida.
.
Stallet gjorde jag klart imorse när jag hade släppte ut, så det är bara att släppa in dem ikväll, tycker det är skönt att göra allt på morgonen, annars blir det lätt att man går och drar på det, jag gör det ialla fall.
.
Tobbe började 11.00 idag så han kommer väl strax efter det att mörkret lagt sej ikväll, sen jobbar han hela helgen.. Inte ledig förrens tisdag nästa gång.
.
Kram Sofia!

Så vansinnigt trött..

Hela dagen har jag varit så vansinngit trött, känns som om jag skulle behöva sova en vecka.. minst!
.
Så som ni förstår har det inte blivit mycket gjort idag, rastat hundar och matat hästar. Har inte ens gjort klart stallet än. Tar det precis innan jag släpper in hade jag tänkt, slipper jag gå ut två gånger.
Hoppas bara att det inte är någon ny infektion på gång i kroppen. Tycker jag har haft nog denna vintern.
Men förhoppningsvis är jag piggare imorgon.
.
Satt nere i hagen hos hästarna när den stora bussen med kungen, drottningen och en massa av deras folk åkte förbi inkl en polisbil och en säpobil. Tror alla bilar och människor brydde sej inte mina hästar ett dugg, gav dem extra hösilage strax innan det verkligen strömmade till, så de stod med näsorna i maten och brydde sej inte det minsta lilla. Passade också på att miljöträna hundarna, Dumle var lite flåsig här inne för allt folk och alla bilar utanför. Men som de flesta schäfrar så blev han helt lugn och bara observerade när han fick komma ut och se alltihopa. Panda däremot var på helspänn och tyckte nog helst att de skulle åka hem allihopa. Hon är inte van vid att det är så mycket folk i lilla Axtorp.
Så trots att jag gärna hade sluppit hela arrangemanget så tycker jag ändå att det är roligt att ett av våra lokala företag uppmärksammas.
.
När folket började troppa av så gick vi upp till SunHouse, de hade öppet hus till 18.00. Jäklar vad fint det var därinne, nog hade man väl målat upp en bild i huvudet om hur det kunde se ut, men detta översteh alla förväntningar man hade. Kommer absolut besöka det någon gång framöver!
.
Nehe, nu ska jag vila en liten sväng innan det är dags att gå ut och fixa stallet och sen ta in hästarna.
.
Kram Sofia!

Idag blir vi invaderade..

Hur gick det då med planeringen igår, jodå.. Får nog säga att dagen blev i princip exakt som jag hade tänkt, till och med lite bättre kanske.
.
Fram till 12.00 körde jag plugg och fixade delprov 2 och skrivuppgiften, så nu är jag halvvägs in i kursen  och har flera veckor kvar, så det känns riktigt bra! Jag och Panda gick sen ner till damerna och lunchfodrade. Sen blev det långpromenad i skogen tillsammans med dogsen, min mobil dog ungefär halvvägs så jag hade ingen aning om tiden eller hur länge vi var ute. Men det var ganska härligt, att slippa tänka på klockan och inte behöva tänka på att mobilen kunde ringa eller pipa för ett sms, mejl eller FB-meddelande. Tyvärr kunde jag ju då inte heller ha wisepiloten på, men det spelade iofs ingen större roll, hade glömt att ladda den andra med sporttrackern som jag hade tänkt att Dumle skulle ha, typiskt mej! När jag kom tillbaka hem och kikar på klockan har vi varit ute i 2h och 15 min. Behöver jag säga att benen helt plötsligt kändes mycket mer som gele än några minuter tidigare när jag trodde att jag varit ute max 1,5h. Hundarna var mer än nöjda och somnade riktigt snart.
.
Fixade lite lunch och efter ett par minuters återhämtning så var det bara att slänga på sej ytterkläderna igen och ut för nästa promenad, tog en promenad på 35 min med Lucky. Gick på andra sidan vägen, rundan jag ofta skrittade barbacka i somras. Valde den för att jag trodde och hade också rätt i att större delen av vägen var smält, slapp klampa i snö, tror inte mina benmuskler hade pallat med det riktigt.
.
In med lite eftermiddags hösilage i hagen till damerna när vi kom tillbaka och sen hem till stallet och fixa iordning det så att allt skulle vara klart inför kvällen. En varm dusch och sen en sväng in till Mullsjö för att handla lite snabbt till kvällen. Tacos i soffan framför tvn..
.
Idag har jag inga större planer, tänkte ta det lite lugnt med pluggandet och bara läsa ett par sidor, inga instuderingsfrågor. Stallet ska fixas och damerna ska matas ett par gånger till.
Strax efter 15.00 kommer det väl börja strömma folk förbi här, kungen och drottningen ska besöka SunHouse idag, tror de skulle vara där 16.00 eller strax efter. Så jag räknar med en massa folk fram till 16.30-17.00, låter hästarna gå kvar ute trots att det kommer åka en massa fordon och gå en massa folk förbi. Ger dem bara lite extra hösilage runt 15.00 tiden så att det räcker tiden fram tills dess att det har klingat av lite.. Tror inte de kommer bry sej nåt vidare, de är rätt vana vid en massa bilar och folk.
.
Kram Sofia!

Lite planering..

Varm oboy i soffan efter att ha släppt ut, rastat hundarna och fixat lite i stallet är inte alls dumt..
Tänkte pyssla med lite planering/ritning nu på morgonen och sen plugga fram till 12.00, gå ner och ge damerna sitt lunchhö och sen sticka ut med dogsen i skogen. Blir en långpromenad, ska kolla upp lite gamla vägar som de höll på att bygga i sensomras när Lucky sist var hemma som då inte var helt färdiga, kanske är de det nu? Så dogsen och jag ska på lite äventyr. Dumle ska få ha min sporttracker på sej idag, se hur mycket och hur fort han rör sej när han är med lös.. Blir lite spännande..=) Kommer ha min nya mobil med wisepiloten på (ungefär samma som sporttrackern) och sen jämföra.
.
Tanken är att när jag är klar med hundarna så blir det lite lunch, sen en promenad på 30-45 min med Lucky på andra sidan vägen utan hundarna. Räknar med att de kommer vara ganska nöjda och vilja sova några timmar där omkring.
.
Sen borde jag lagom hinna svepa av huset med dammsugaren och moppen innan Tobbe kommer hem.
Lite soffmys och vila innan det borde vara dags att ge damerna lite eftermiddagskäk vid 17.00, in till Mullsjö och handla lite till tacos som vi ska käka ikväll.. Mums!
.
Så ser dagen ut. Brukar ni planera era dagar? Jag gjorde det väldigt noga för ett tag sedan. Men sen slarvade jag lite och fick inte mycket gjort. Men nu är jag igång igen och iaf mitt liv blir mycket enklare när jag försöker planera lite, det är bra med lite referenstider att utgå ifrån, vilket blir hästarnas fodertider, de får ju 7.00 (utsläpp), 12.00 (lunch), 17.00 (eftermiddag) och 22.00 (insläpp).
När fodergrinden kommer upp (behöver tina lite i marken först) så kommer ju minst en fodring försvinna, men som det är ju nu känns det helt okej att ha dessa tider att rätta sej efter.
Det känns som att det blir lite lättare att hålla ordning på vardagen helt enkelt.
.
Kram Sofia!

Tisdag kväll

Myser i soffan tillsammans med Panda, Dumle den svikaren lämnade just för att gå in och se vad husse grejar med. Annars har han legat på rygg ben alla benen i vädret och stensovit i soffan han också.
Dumle har fått springa på fältet och Panda har varit med ute i skogen i  1h och 15min. Tog det lugnt när det blev så långt, skritt hela vägen. Lucky verkade inte tycka att det var någon större katastrof, hon var väldigt lugn och verkade nöjd med att bara skritta på lång tygel hela vägen. Annars har hon ju taktat lite och tyckt att skritt är en alldeles för simpel och långsam gångart.
Det är fortfarande riktigt bra underlag på sina ställen i skogen och på vissa korta bitar är den underbar barmark, att man kan bli så himla glad över lite mossa och barr.
.
Fick ett litet infall när jag var klar med stallet innan idag, blev extremt fikasugen och slängde ihop en liten kladdkaka som blev lite väl lös i mitten, men ack så god!
Till lunch idag blev det pasta och Tobbes hemmagjorda blomkålssås, jättesmarrigt!
.
Funderar på om jag bara skulle ta en liten promenad med Lucky imorgon och sen gå en långpromenad med dogsen i skogen istället för att de får följa med när jag rider. Passa på att träna lite med dem.
.
Kram Sofia!

Tisdag

Morrn på er allihopa!
.
Här sitter jag och funderar på om man skulle dra sej ut i köket och fixa lite frulle. Får nog sparka upp mannen ur sängen först bara. Hästar är ute sedan ett bra tag, hundar rastade så allt sånt är fixat.
.
Har inga stora planer för idag, ridtur, plugga lite, rasta dogsen, soffmys och förmodligen blir det en sväng in till Mullsjö för lite handling också.
.
Panda sitter jämte mej i soffan och tjattrar, hon är jättebusig och tycker att jag ska lägga hela min uppmärksamhet på henne istället.
.
Vägde den lilla skrutten igår, 4kg vägen hon nu 6 månader gammal. Stora tjejen..<3
.
Kram Sofia

Idag har de varit hemma en vecka..

Har redan gått en vecka sedan hästarna flyttade hem till Axtorp igen, känns fortfarande jättebra..=)
Nu längtar vi bara till våren och det första gröna gräset..
.
Vad har jag hittat på idag då..
.
Började som vanligt morgonen med att gå ut, släppa ut och morgonfodra hästarna, jag lite lat idag och gick inte upp förrens 07.15, trots att klockan ringer långt innan det. Men vissa dagar vill man bara dra sej lite och slippa slänga sej ur sängen och det va såå varmt och skönt under täcket imorse..
Men de var ute till 07.30 och de verkade inte alltför ledsna.
.
In och hade morgonmys i soffan tillsammans med pojken och hundarna. Stackaren är inte pigg, har varit krasslig hela helgen, men seg som han är så är han ändå på jobbet idag.. Men han kommer väl vara helt slut ikväll stackarn. Sen ut och lunchfodra vid 12.00, sen fram med böckerna och plugga ett par timmar.
Satt med näsan i böckerna fram till strax innan 14.30.
Efter det blev det ridtur med finaste svart och busehundarna, red vanliga rundan som tar ca 1h, var riktigt bra underlag större delen av turen. Det är ju inte nertrampat sedan innan så ingen direkt is under och där jag har ridit nu denna veckan har det smält undan så på enstaka ställen är det faktiskt barmark, helt underbart..=) Lucky var pigg och hundarna tyckte det var härligt att komma ut och springa.
.
Stallet var lagom klart till 17.00, dags för eftermiddagskäk för pållarna. Så ner till hagen ännu en gång och ge dem. Sen in, duscha Panda-björnen då hon såg ut som en liten gris..
Och sen bädda ner oss i soffan..
.
Lill-Panda knatade iväg på trötta, vingliga ben.. Efter ett tag började jag fundera på vart hon tog vägen. Tog en sväng genom huset för att kolla vart hon hade försvunnit till, den lilla skrutten hade hoppat upp i sängen, rafsat upp bäddningen, krypit under den ihopkrafsade högen med täcken och somnat.
Hon vaknade och kikade på mej med sina små mörka ögon så jag bar in henne till soffan, hon kröp under min filt på två röda och somnade. Så nu ligger hon mellan mina fötter och sover sedan ca 2h tillbaka. Hon känns som en liten dunboll mot fötterna, badade henne i minkoljeschampoo, finns inget bättre schampoo för hund och katt!
.
Så det jag har kvar idag är att fylla på vatten i boxarna hos hästarna och ta in dem sen ikväll.
Sen skulle jag tro att både Dumle och Panda vill gå ut ett par gånger till också..;)
.
Kram Sofia!

Dagens foton!

.
Lucky var inte alls med på att posa idag, men Pippi ställde som vanligt glatt upp som modell..
.
.
Kram Sofia

Söndag förmiddag..

Underbar sol och ingen blåst idag, endast lite lätta vindbyar emellanåt. Men det kan man ju absolut leva med! Idag blir det ridtur med finaste svart i skogen, lill-Panda får följa med. Inte Dumle, på helgerna kan det vara jägare i skogen så då vill jag inte ha med honom.
.
Det var gott med en riktig latisdag igår, särskilt när vädret inte var så gott. Som tur va så lugnade det ju ner sej till kvällen ialla fall..=)
.
Kram Sofia!

Panda 6 månader!

Idag blir lill-Panda 6 månader. Nu har hon varit hos mej i 4 månader.
Kommer aldrig ångra att jag skaffade henne, hon passar in hos oss så perfekt. En bättre liten kompis hade jag inte kunnat få..<3
.
.
Kram Sofia!


En lördag i soffan..

Här hemma har vi stora latardagen idag, har inte rört oss många millimeter sedan imorse. Passar på att köra Terminator -The Sarah Connor Chronicles- maraton.
.
Så förutom att släppa ut hästar, ge dem lunch och rasta hundarna ett par ggr har jag inte gjort någon nytta alls idag. Ska strax gå ner till tjejerna och ge dem lite eftermiddagsmat, sen blir det pannkakor, sylt och grädde.. mums!
.
Igår vilade Lucky, tog dock en långpromenad i skogen med hundarna. 1,5h var vi ute och letade äventyr. Sen var vi rätt trötta och nöjda både jag och dogsen..
.
Kram Sofia!

Fredag

Igår när vi tog in hästarna visade termometern fortfarande på plusgrader och imorse när jag gick ut vid 07.00 var det bara -2,1 grader. Så himla skönt, kan detta hålla i sej kanske? Och fortsätta bli varmare och varmare, hade inte haft något emot att inte få några bakslag med snö, inlandsis och 15 minusgrader som annars brukar komma ungefär i slutet av mars.
.
För en som läser även här kan jag ju passa på att skriva att from nu imorse är jag tillbaka på mitt gamla nummer igen, men bara för 1 vecka, max 1,5.. Har beställt ett nytt sim och tycker det är onödigt att ladda på Comviq kortet när jag ändå ska byta igen. Men sen är det samma gamla "nya" nummer som gäller igen..
.
Skönt att vara färdig med stall, mockning och rastat hundar redan 07.30 på morgonen, så nu funderar jag på om jag skulle plocka fram lite frukost och slappa lite framför tvn innan jag tar upp skolböckerna och pluggar lite.
.
Kram Sofia!
 

RSS 2.0