Frukost och sen stallet..

Eller ja, frukost och frukost.. En kopp the för att komma igång lite.. Men äta på morgonen har aldrig varit min grej. Måste vara igång ett bra tag innan jag klarar av att äta någonting. Och idag unnade jag mej lite sovmorgon, vaknade visserligen tidigt och gick ut med hundarna, men sen keöp jag ner under täcket igen och somnade om.
 
Det blir stallet och en massa pyssel nu på förmiddan. Ska inte rida. Men damen kommer behöva borstas av ordentligt efter gårdagen. Hon la sej som vanligt och rullade riktigt ordentligt när jag släppte ut henne i hagen efter ridningen.
 
I e.m måste jag göra färdigt det sista av beställningarna. Så kan jag få lite ledigt i helgen och bara jobba med lite projekt som har fått stå åt sidan det sista nu.
 
Kram Sofia

Torsdag

Varit riktigt vårväder ute, fick plocka av jackan ganska snabbt när jag red innan idag för höll på att flyta bort. Lucky fick ett pass på ridbanan och hon var så himla fin! Hon är verkligen superambitiös just nu och vill jobba mer, mer, mer! Men nu har vi kört hårt ett par dagar så imorgon blir de vila och ev. lördag också. Söndag kommer Alice och ska rida lektion så då blir det lite lätt jobb för henne.
 
Har varit en sväng ner till brevlådan i Sandhem och lämnat lite brev. Småtottarna fick följa med ner och eftersom jag var ett frimärke kort fick de faktiskt vänta utanför. Gillar verkligen inte att lämna dem utanför annars, men nu blev det så. Sprang in och köpte frimärken och sen ut fort som fasen igen. Man kan sätta dem lite på sidan av affären så de inte syns så väl, där är de lite skyddade som tur är. Har blivit helt avskräckt efter alla hundar som folk plockade med sej i Gränna utanför affärerna där. Tänk att komma ut och ens älskade hårbollar är borta, åt vilket håll början man ens att leta?
 
Hade först tänkt att åka in till Mullsjö och simma en timma, men upptäckte att jag hade inga pengar hemma och kortet har Tobbe, så det får bli en annan dag istället. Får kolla öppettiderna imorgon så kanske det blir då istället! Har ju börjat komma igång bra med träningen i övrigt, men känner att jag behöver komplettera med något mer än bara promenader och ridningen.
 
Kram Sofia

Go natt!

Att jag fortfarande står på benen och faktiskt klarar av att tänka är helt otroligt, är så grymt trött och ser fram emot en natts sömn. Har sovit pissdåligt senaste nätterna, antingen har jag inte kunnat somna eller så har jag legat konstigt och fått ont i princip överallt och då inte vaknat utvilad. Men nu har jag siktet inställt på att vakna utvilad och full av energi och inte ha ont någonstans (önska man man ju alltid)..
 
Det blir stallet på morgonen/förmiddan och sen hoppas jag på lite bra väder. Tänkte ta en långpromenad upp till dammarna med småtjejerna så de får leka rally ordentligt så de är trötta till kvällen.
 
Är sugen på att åka in till Mullsjö och simma en sväng. Men vi får se vad som händer imorgon.
Sov gott allihopa!
 
Kram Sofia

Så trött..

Jag är verkligen helt slut. Somnade i soffan en stund tidigare och det hjälpte inte ett dugg, är fortfarande halvt förstörd. Ikväll blir det sängen tidigt och sen sova sålänge jag kan imorgon bitti. Men ska till stallet på morgonen så det blir inte alltför länge tyvärr. Men vad gör man inte för djuren.
 
Igår blev det ett pass på ridbanan för Lucky, hon var kanonfin och vi är verkligen påväg tillbaka. Nu ser vi fram emot ännu varmare väder och fler fina pass!
 
Lite blandade foton på mina tjejor från igår och idag..,
 
Lerinpackning är det bästa för pälsen om man frågar Lucky!
 
 Det är tur för henne att hon är så söt..<3
 
Lucky klassiker, lägga huvudet på sne när hon vill ha gottis.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Sofia
 
 

Videoinlägg


Kvällen

Det blev bara lill-Panda som fick följa med till stallet idag. Pimmen var så trött och trots att hon hävdade motsatsen sa hennes blick något annat. Så hon fick stanna hemma med husse och Dumle. Panda har däremot energi och ork för två, så hon fick följa med och springa av sej det sista.
 
Det var en väldigt nöjd häst som jag hämtade in från hagen. Blev faktiskt förvånad att hon inte hade rullat sej nu när hon fick gå naken och allt idag. Men borstningen gick ju desto fortare istället. Det blev enbart longering, min höft var arg (jättearg!) och det blåste halv storm ute. Kände att Lucky var lite på tårna så tänkte att det blev bäst så. Hon såg väldigt mjuk och fin ut, var liksom spänstig från början så det vi gjorde igår hade verkligen gjort att vi går åt rätt håll igen med stora steg. Hon var pigg och jobbade på hela passet, höll inte på så jättelänge men hon blev genom jobbad ialla fall. Sen gick vi in och hade lite kvällsmys i stallet. Det nya fodret verkar få godkänt (puh). Hon åt det hon fick och såg inte missnöjd ut. Men det brukar visa sej efter ett par dar om hon lämnar mat i krubban. För trots att hon alltid är hungrig som en ponny så är hon något av det kräsnaste jag stött på i hästväg.
 
När Tobbe hämtade mej hade vi samma tanke, Amigos och snabbmat. Tobbe käkade pizza, jag var ialla fall duktig och käkade kycklingsallad.
 
Snart blir det sängen, ögonlocken börjar bli tunga och hundarna ser faktiskt ganska trötta ut också. Men kikar nog färdigt på filmen först.
 
Kram Sofia

Foton!


Videoinlägg

16.10

Ja. se dessa hundar..

Jag undrar om det finns någon lag som säger att hundar måste spy på något mjukt. En matta (den lurvigaste i hela huset naturligtvis), sin bädd, soffan eller varför inte hoppa upp i mattes säng och lägga en hög där? Kanske tycker de att jag inte städar tillräckligt redan utan vill vara snälla och ge matte lite extra att göra om dagarna.
 
Pimmen har blivit stor tjej nu, hoppade upp i soffan själv för första gången idag. Ner har hon hoppat ett tag, men aldrig upp. Så skönt när de blir lite självständiga med sånt, det är ett jäkla lyftande annars.
 
Panda håller på att byta ut sin päls ännu en gång, denna gången är det svansen som får en makeover. Det har börjat komma långa (riktigt långa!) strån i toppen och de fortsätter att föröka sej allt mer utmed svansen. Så den fina plym hon hade innan kommer förmodligen bli en ännu större plym. Min lilla fining!
 
Kram Sofia

Sooool!

Det är helt vansinnigt najs väder ute.. Det får bli en långpromenad med dogsen såfort jag är färdig med städningen.
Upp till dammarna och en liten runda till kanske vore lagom. Panda kan ju knata hur länge som helst, men får tänka på Pimmen också, hon är inte så gammal än. Men hon orkar gå förvånansvärt långa sträckor för att vara så liten. De är tuffa mina småknott!
 
Sitter och försöker få tag i min hovslagare, vilket verkar vara lättare sagt än gjort. Men skam den som ger sej!
 
Kram Sofia
 

Var med och tävla!

Har dragit igång en liten tävling på min företagssida på facebook. För er som inte har deltagit ännu, passa på!
Du har chansen att vinna ett armband. Färgerna väljer du själv! Det enda du behöver göra är att söka på Lucky Star Produkter på Facebook, gilla sidan och sen leta upp inlägget där tävlingen och foton på armbandet finns, dela det inlägget och sen är det klart!
 
 
 
 

Morrn!

Några minuter innan tolv skickade jag äntligen iväg beställningen till min grossist inatt. Jag tror och hoppas att allt kom med, dyrt blev det om inte annat så något rätt gjorde jag väl ialla fall. Eller jättefel, det beror på hur man ser det. Jag väljer att se på det positivt, allt kom med!
 
Dogsen har varit ute och fått göra sitt, det är snart dags för lite frukost för deras del. Själv har jag som vanligt jättesvårt att äta direkt på morgonen, så det får bli om nån timma eller två. Hade planerat att åka ut till stallet tidigt idag, då jag räknat med att Tobbe jobbade kväll. Men det blev inte riktigt så. Han jobbade lunch så det får bli ikväll istället. Men de har lovat sol och många plusgrader idag så det får väl bli en långpromenad med hundarna under dagen.
 
Idag kommer nya fodret hem, Emelie har blivit återförsäljare på, det heter Primero Total och det ska bli väldigt spännande att testa det på min sockerkänsliga donna. http://www.eqvital.se/produkter/vart-foder/
 
Kram Sofia

Söndag kväll

Ute blåser det rejält och vi har det mysigt inne i soffan. Sitter och planerar lite för mitt lilla företag, har lite nya ideer som ska bli spännande att se om de går att genomföra!
 
Jag körde något nytt med Lucky idag. Hon har varit lite arg på bettet och släppt av bettet i galopparbetet, trots att jag har väldigt försiktig hand så kommer hon inte riktigt fram till bettet och tar inget stöd. Hon har ju haft en del problem med bett och när hon inte orkar riktigt så brukar vi stöta på lite patrull, hon blir så fixerad vid bettet att hon slutar jobba framåt och jag vill inte hamna i ett läge där jag behöver bråka med henne. Så idag tog jag helt enkelt bort bettet ur ekvationen och red i min Dually-grimma. Min pålla är ju inget fan av hackamore, men denna gick faktiskt ganska bra. Hon tryckte emot till en början, men jag gav henne riktigt lång hals och rörde henne inte alls med händerna, jobbade bara med sätet. Då vart hon nöjd. Det var en underbar känsla när hon slappnade av i galoppen när hon märkte att hon inte behövde fokusera på bettet, hon började frusta och frusta och frusta. Slappnade av i hela kroppen och ville aldrig sluta jobba, hon "spände bågen", kom upp riktigt ordentligt med ryggen och jobbade med hela kroppen i båge, började flytta bak vikten och kändes hur nöjd som helst. Det var en svettig och mycket avslappnad, nöjd häst som jag skrittade av för hand efter passet. Detta kommer göras om många gånger! Nu ska vi bara överföra den känslan till arbetet med bett. Men nu rider jag med duallyn ett tag framöver när jag ska galopparbeta så att hon får mer förtroende för handen och sin egen takt och balans igen, utan att jag lägger mej i med handen! Nyttigt både för mej och hästen!
 
Ikväll tar jag det ganska lugnt, det enda jag måste göra är att sammanställa min beställning så de kan skicka den imorgon. Många som väntar på sina pannband, på tisdag blir det full fart i verkstan!
 
Min mobil tyckte att det var lämpligt att dra sista sucken och lämna jordelivet med ett brak lagom när jag skulle till stallet tidigare idag. Så det var bara att springa in igen, hämta min förra mobil och veva igång det skrället. Så nu får det bli den tills jag köpt en ny. Så är jag svår att få tag på närmsta tiden så vet ni varför, finns nämligen en väldigt bra anledning till att jag valde att köpa en ny förra gången och det är för att när mobilen jag nu måste använda hade under 50% batteri och någon ringer så stänger den av sej och vill sen inte starta mer förrens den får lite starthjälp av en laddare. Så närmsta tiden kommer bli intressant, funderar på vem som får en stroke först, jag eller mobilen!
 
Ha en bra kväll allihopa!
 
Kram Sofia

Foton från i fredags

Var uppe vid dammarna med småhundarna på långpromenad.
 
Klättra på stenar är superkul! Och bra träning!
 
 
Mycket vatten vid bron
 
 
 
 
Solen kämpade en stund, men bröt till sist igenom..
 
Det är nästan så att det känns helt okej att inte ta hem Lucky för sommaren, kolla vad de har gjort med min ridväg! Stora jävla, vassa stenar hela vägen!
 
Mina tuffingar när det ser något farligt. Först skäller vi ut det studsande på styva ben, sen springer vi till matte när det blir för läskigt.
 

Söndag

Idag var det åter igen söndag och nu på morgonen är vi lata familjen. Ligger i soffan och ingen av oss orkar ta tag i frukost. Dogsen har naturligtvis fått mat, illa vore det annars! Oftast är det ju så att man är supernoga med djuren, men när det kommer till en själv så är det inte lika noga.
 
Vädret är än sålänge sådär, lite gråmulet och blåser ganska rejält i byarna. Men det kunde visst bli chanser till lite sol mitt på dagen så det hoppas vi på! Vore gott med lite sol i ryggen medans jag rider. Stallet blir det inte riktigt än på ett par timmar..
 
Har lite som jag gärna vill hinna göra här hemma också. Måste sammanställa och checka av söndagens beställning till min grossist så att det blir rätt. Det är mycket beställningar nu och det är viktigt att det blir rätt. Men jag får mycket hjälp av mitt faktureringsprogram. Jag behöver bara knappa in uppgifterna och så sköter den resten. En sak mindre att tänka på.
 
 
Kram Sofia

Videoinlägg

Inspelat 17.10
 

Videoinlägg

Inspelat 14.50
 

Finast!

 
 

Videoinlägg


Farväl snö!

Klockan har hunnit bli halv nio denna fredag.. Har varit ute med hundarna men kröp ner i sängen igen. Ute är världen åter igen utan snö. Ha! Det tråkiga är väl att det fortfarande regnar och ska så göra resten av förmiddan, men det måste väl sluta det med någon gång. Har jag tur får jag lite uppehåll när det är dags att rida ikväll om inte annat får jag väl klä på mej och hästen och longera el. tömköra istället. Det löser vi!
 
Jag var så säker på att Tobbe jobbade kväll hela veckan, men icke. Han jobbar lunch idag och då blir det fredagsmys i soffan med lite gottigt att äta och film. Inte dumt alls!
 
Måste ringa om plats till Lucky i sommar också, har ju lite olika alternativ och vill hitta det som passar oss bäst. Har inget emot att åka en liten bit om det betyder att det blir bäst för Lucky, men visst vore det skönt om det stället som låg närmast är det bästa för henne!
 
Får nog masa mej upp snart och käka lite frukost, men först kanske man skulle slänga på ett avsnitt av Criminal Minds och gosa ner sej till.
 
Kram Sofia

Tiden får gärna gå fortare en stund..

Tycker allt att tiden kan behaga gå lite fortare så att min pojkvän får sluta jobbet och komma hem till oss. Den här kvällen är en sån där som aldrig tar slut, inget roligt på tv och inga beställningar att pyssla med. Har skapligt ont i både rygg och huvud så egentligen skulle man väl krypa ner under ett täcke och bara sova sej pigg igen..
Vissa dagar går man bara och väntar på ska vara över, man kan liksom inte ta sej för någonting speciellt.. Äta har jag ju redan gjort, så det kan jag inte heller göra för att fördriva tiden. Gå promenad med hundarna lockar ju inte sådär jättemycket, snöblandar blask vräker ner från himlen och ryggen är arg!
 
Hundarna har äntligen kommit till ro igen ialla fall. Småtjejerna var väldigt trötta när vi kom från stallet, men efter nån timma på laddning var det full fart igen. Men nu har de somnat gott jämte mej i soffan, Dumle ligger på golvet och snarkar.
 
Imorgon kommer det en ny leverans med material, lite nytt denna gången också! Har en hel del beställningar som ska sättas fart med och fixas så de kan skickas senast söndag. Många förväntansfulla som vill ha paket på måndag!
 
Kram Sofia

Torsdag

Vaknade upp till en vit värld idag igen, det som hade smält helt bort igår ersatter under natten med nytt.. Känns väl sådär när det var vår så sent som i måndags, sol, värme och fågelkvitter. Men får se positivt på det, i helgen ska det bli 6-7 plus och sol.. mohaha.. ta den snöhelvete!
 
Lucky fick en promenad på en timma i skogen idag. Det var hon väldigt nöjd med. Sen fick hon agera fotomodell en stund innan hon fick stort äpple (Jonagold såklart!) och gå ut i hagen till kompisarna. Lånade fina Noelle av Emelie och så fick hon ställa upp på att bli lite fotad också.
 
 
 
 
 
Småtjejerna var gott trötta när vi kom hem igen. Somnade snabbt i soffan utmed min sida. Har inga beställningar som jag måste göra idag så det får bli en lugn dag i soffan och kanske lite pillade med det nya materialet ikväll.
 
Kram Sofia

Jaha, så var det vinter igen!

Massa snö och det fortsätter trilla. Men visst, det är stämningsfullt och ganska rofyllt att se flingorna sakta dala ner och täcka marken. Men när man tänker på att det igår var vår och ingen snö alls och jag kunde köra ett superpass på ridbanan på min underbara pålla så känns det lite vemodigt. Men vafan, det smälter snart igen!
 
Idag blev det bara skrittarbete för mej och Lucky, ridbanan var stelfrusen och lite knögglig. Och jag tar inga risker med min stjärna. Panda var med hela tiden och sprang och busade i snön, jagade snöflingor och var lycklig liten skethund..<3
 
 
 
 
 
 
Nu är jag hemma och ska bädda ner mej framför tvn och min nya favoritserie Warehouse 13. Jag är dunderförkyld och hela kroppen känns som ett enda stort blåmärke. Så det blir lugn och vila idag. Fick hem en ny laddning med material idag och jag kommer säkert inte kunna hålla tassarna borta från det helt och hållet. Men inte just nu, det blir i eftermiddag i så fall. Nu ska jag vila, vila och åter vila. Kanske är jag inte helt döende imorgon.
 
Kram Sofia
 
 
 

Måndag

Fick lite sovmorgon idag. Det var inte dumt alls och behövdes! Både jag, Tobbe och dogsen var redigt morgontrötta.
 
Ridbanan är äntligen framtinad. Sista resterna av vintern var enbart en liten pöl med vatten och lite porös is. Så himla skönt, Lucky verkade supernöjd över detta och trampade på och var ritkigt piggelin och ville helst aldrig sluta jobba. 45 min blev det innan vi kände oss nöjda med passet och gick in för lite avborstning, äpple och mys i stallet.
 
 
Nöjd häst som fick gå ut utan täcke och sola ryggen idag!
 
 
 
Småtottsen var med vid ridbanan hela tiden och for runt och busade. Pim är så himla duktig. Följer med Panda och håller koll på vart hästen är.
 
 
Fick åka in till Jönköping idag också. Handlade det sista till hundmaten som jag ska göra imorgon. På biltema köpte jag det vanliga, superlim! + lite andra småsaker.
 
Kram Sofia

Helgen

Lördag!
 
Det blev en snabbis till Lucky på förmiddan, mockning, foder och lite gos i hagen. Hon och Zorania stod tätt och mös i hagen.. Bästa kompisarna!
 
 
Sen hem och efter lite käk, ställa sej i duschen och fixa till sej så man blev lite representabel. Kvällen utstyrsel blev. Svarta brallor, svart v-ringat linne, min svarta skjorta och lite smycken (mina egna, självklart!) Hade jättetrevligt och träffade många av mina vänner som jag inte sett på alldeles för länge! Lämnade festen i hyfsat tidigt, Andreas var gullig och skjutsade mej ända in till Jönköping station. Gick upp till Sofiehof därifrån och mötte upp Tobbe som slutade lagom när jag kom dit.
 
 
Söndag!
 
Efter frukost och en snabbdusch så begav vi oss mot vårt mål på västkusten. Vi lämnade Dumle hos Veronica så att han skulle slippa sitta i bilen hela vägen. Småtjejerna tog vi med oss, som vanligt.
Tog ca 2 h och 45 min innan vi var framme. Regnade konstant hela tiden. Tog ett kortare stopp med lite fika på vägen. Men snart var vi framme vid vårt mål. Jag behövde inte ens kliva ur bilen innan jag var helt kär i naturen.
Så nu är det helt bestämt. I sommar lämnar jag Sandhem för att flytta mej, Lucky och småtjejerna till västkusten. Själv ska jag i sommar jobba på en camping, med lite allt möjligt. Campingbutiken, restaurangen, aktiviteter m.m m.m. Jag kommer få det toppen och är helt säker på att jag kommer trivas som fisken i vatten!
Blev inga foton från stället där jag ska jobba (men det kommer ni få så nu kräks på det när jag flyttar ner, det lovar jag!). Här är dock lite foton från hamnen på närmsta staden. Underbara Grebbestad!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi kände oss klara åkte vi hemåt igen, handlade lite i Uddevalla och sen hämta upp Dumle på vägen. Vi var mer än trötta när vi äntligen kom hem igen. Men väldigt nöjda med dagen!
 
Kram Sofia
 
 
 
 
 

Strax dags för stallet

Strax blir det stallet, åker med Tobbe ut när han åker till jobbet. Så bägge mina småvovvar får följa med idag även om det blir aktivitet med Lucky. Tycker det kan tina i skogen snart så att jag kan börja rida ut med min pålla. Men sålänge det är fullt med snö och min böna inte har sulor bak så blir det mer eller mindre livsfarligt.
 
Tänkte ta med mej kameran ut och se om jag kan få lite fina foton, var alldeles för längesen jag rastade den ordentligt nu. Så kanske jag bjuder på lite foton här ikväll!
 
Kram Sofia

Fredag!

Lyckades somna i soffan igår kväll.. Klockan två väckte Panda med och talade mycket olyckligt om att jag hade minsann sovit över kvällsrundan. Så det var bara till att masa sej upp och släppa ut dem. Sen in i sängen igen och falla i koma, med hela familjen runt mej, trångt men mysigt.
 
Nu kör vi lite morgonmys i sängen innan det är dags för frukost för både människor och djur. Tobbe var hemma väldigt sent igår och behöver sova ut stackaren. Det blir en ganska rejäl extra belastning nu när de är en man kort på hans jobb. Det ska väl bli bättre efter den första mars sen får vi hoppas.
 
Det är som julafton här hos oss, minst två dagar i veckan ialla fall. Älskar att få mina små paket från min huvudsakliga leverantör med massa spännande nyheter. Kommer ta mej ett tag att testa alla deras produkter så jag kommer ha att göra. Att de dessutom är väldigt flitiga med att ta in nyheter och utöka sortimentet varje vecka gör ju inte saken sämre! Idag kommer det bl a döskallar och underbart fina sötvattenspärlor. Allt i sommarens färger!
 
Ser fram emot helgen. Träffa kompisar imorgon och på söndag, en tripp till västkusten! Kan bli den bästa helgen på länge!
 
Kram Sofia

Kvällens pyssel

 
 
 
 
 
 
 
 

Panda och kompisen Gösta


Torsdag

Tanken var att städa, det var verkligen det. Men sen liksom fastnade jag vid mitt lilla verkstadsbord och sen däremellan fastnade jag lite framför datorn och sen lite smycken igen. Hmm.. blir ingen ordning på det här. Det är alldeles för roligt att göra saker! Nu måste jag ju se till att fixa mitt vänsteröra, hålet där är igenväxt. Vill använda mina egna öronhängen. NU! Helst igår!
 
Men ni ikväll får det först bli lite käk och sen stoppa färg i håret. Och till sist (om jag orkar) så blir det en sväng med dammsugaren och moppen och ev diska lite också!
 
Lucky fick ett pass på banan idag också, fast i lina denna gången. Tog min duallygrimma och det är jag glad över. Hon var lugn framskrittningen och första traven, i slutet av uppvärmningen började hon pipa och småbusa. När jag sedan bad om galopp förvandlade hon från Lucky, den lilla runda jätteponnyn.. till Lucky, den vilda, max 3 år gamla arabhingsten med näsvingar som flygplansvingar och drakblåsten nära till hands, svansen som en plym och höga benlyft som dansade över marken och stundtals stod hon nästan stilla för att sedan dra iväg i en bensprattlande dans över ridbanan. Tokhäst..<3
 
 
Kram Sofia
 
 

Onsdag

Myser i soffan med alla hundarna, till och med katten ärar oss med sin närvaro, trots att inte husse är hemma.
Har suttit med beställningar i eftermiddag och ikväll men nu anser jag att det är nog så nu blev det tv-soffan och lite slapp resten av kvällen.
 
Blev ett pass på ridbanan med finaste svart idag också. Hon fick lite klampar bak då det hade kommit lite snö och det gillade hon inte och blev lite tassig. Men vi rensade rent med jämna mellanrum och fick till lite jobb ialla fall. Men lite träningsvärk hade hon nog allt från igår. Så vi tog det bara lugnt och körde på samma saker vi jobbade med igår, fast light-versionen.
 
Kram Sofia

Inspiration!

Ridbanan hann lagom tina fram (med lite extra hjälp av salt) så att jag hann rida innan det var dags att åka hem. Lucky var först lite seg och sen gick hon som en klocka, hon ville aldrig sluta arbeta. Hon var stundtals så läskigt lättsamlad att vi i princip stod stilla. Min duktiga tjej det!
 
Har pysslar med beställningar när jag kom hem. Fick ju en ny leverans med material idag. Kände med inspirerad och passade också på att göra en ny sorts öronhängen och ett halsband. Är så kär i halsbandet och just den färgen att jag gärna hade behållt det själv.
 
 
 
 
Kram Sofia
 

Tisdag

Fick ganska mycket gjort igår, satt vid mitt lilla arbetsbord i stort sett hela förmiddan och dagen tills Tobbe kom hem efter fem. Det blev en snabbis ut till Lucky och fixade, hon fick en genomkoll och lite mys i hagen. Det fick räcka den dagen. Kändes onödigt att ta in henne redan bara för att borsta och sen släppa ut igen när det var så skönt väder.
 
Handlade lite och åkte sen hem och käkade lite, hamburgare är aldrig dumt!
Trött i huvudet som jag var somnade jag ganska snart i soffan efter maten medans Tobbe grejade vid datorn. Vaknade inte förrens klockan tolv igen och tror ni jag kunde somna då? Nepp.. kände mej ändå lite trött, men kunde inte sova. Låg och vände och vred på mej många gånger innan jag slutligen kunde somna, då var klockan närmare två om inte mer.
 
Idag blir det stallet nu tidigt på förmiddan, förhoppningsvis har ridbanan tinat upp lite och fungerar. Annars får vi försöka oss på en promenad i skogen istället. För nu ska damen hålllas igång, med tanke på att det kan komma snö när som så får jag ta tillvara på de dagar det funkar att motionera henne. Så kanske det bara blir strödagar framöver innan den riktiga våren kommer som hon behöver stå. Det verkar ju som att det blir hela helgen, lördag ska det tydligen komma snö och söndag är vi iväg hela dagen. Så får passa på i veckan!
 
Kram Sofia
 

Ingen snö kvar..

Inte här ialla fall, det ligger enstaka små, små högar kvar som fortfarande kämpar för att överleva plusgraderna. Men inte ens nu på morgonen kunde man skymta en tunn isskorpa på vattenpölarna eller lite frost i gräset. Får det nu bara komma lite sol på det hela så det torkar upp lite.
 
Jag testade ridbanan igår igen. Det hade ju kommit lite snö och när det kommer lite snö hemma så kan man räkna med ungefär tre gånger så mycket i stallet. Antagligen för att det ligger så högt. Men efter lite noggrant övervägande om vi skulle våga oss på det så gjorde vi ialla fall ett försök. Och det var en pigg och arbetsglad häst som inte alls kändes stel som jag satt upp på. Hon älskar att vi är igång ordentligt och jobbar igen. Inga mer snörpromenader, även om det är ganska mysigt ibland också. Men flera dagar i veckan.. njae..
 
Tobbe hade varit gullig och ordnat en ny arbetsplats till mej medans jag var i stallet. Så nu har jag mycket bättre plats för mitt material och det slipper bli sån oreda hela tiden. Är väl tänkt att jag ska dela en liten del av utrymmet med den stationära datorn, men vi får väl se hur det blir med den saken.
 
Jag och hundarna är lata idag. Efter morgonrastningen gjorde vi de enda rätta.. gick och la oss igen! Så nu ligger vi här och myser och har inga planer på att gå upp än på minst en timma.
 
Hittade en gammal bild på Pim och Liza.. Sötnosarna!
 
Kram Sofia

Söndag

Inatt kom det ny snö, inte mycket.. men ändå.. vansinnigt onödigt om man frågar mej, för sen på morgonen började det regna istället så då blir allt till en härlig, geggis, slemmig sörja istället och ännu mer vattensjukt i marken.. bläk!
Men för tillfället verker det hålla sej där uppe ialla fall. Tänkte ju att jag skulle hinna rida innan det sätter fart igen.
 
Bara en vecka kvar, sen åker vi till västkusen och hälsar på under dagen. Det blir söndag och vi hoppas på vetigt bilväger och körlag. Småtjejerna får följa med och Dumle får vara hos hundvakt. Lite osäkert på vem det blir än bara.
 
Idag blir det mer pyssel. Lyckades få ihop lite smycket igår och blev riktigt nöjd med dem.
 
 
Blev riktigt nöjd med armbandet och kommer göra ett till mej själv också. Men är inte säker på att det blir lila eller blå pärlor på mitt. Det på fotot här ovan har lila pärlor.
 
Kram Sofia

Äntligen ridning!

Så jäkla gött att det är ljust ända till strax efter fem nu! Det går fort mot ljusare tider nu. Och snön fortsätter att smälta. Jag och Lucky tog ett efterlängtat pass i padocken innan idag. Vet inte vem som var lyckligast, jag eller jätteponny! Är det bara uppehåll imorgon blir det ridning då också! Nu ska vi igång, köttbullen och jag..<3
 
 
Har lagt en beställning hos ännu en grossist nu idag. Nu är det bara en enda sak som fattas till hundhalsbanden så är jag helt nöjd. Har inte lyckats hitta spännare som är 15mm ännu. Det minsta jag hittat är 20mm och det blir ju för brett tyvärr. Men jag har hittat bra i stark kvalitet till stor hund! Så jag är supernöjd, hoppas det kommer hem kvickt nu i början på nästa vecka!
 
Ska lägga en beställning hos min andra grossist imorgon kväll. Har bestämt att ha söndagar och onsdagar som beställningsdag. Då får jag hem varor tisdagar och fredagar. Det blir lagom. Det är skönt att ha fasta dagar.
 
Kram Sofia
 

Fredagsmys i soffan

Så var det fredag och vilken bra fredag det kommer bli! Tobbe jobbar lunch och kommer hem tidigt. En sväng till stallet och mysa med finaste hästen, är underlaget i padocken bra så blir det lite aktivitet också! Då blir jätteponnyn gladare än gladast!

Sen hem och käka gottigt och ha familjemys som fortsätter hela helgen. Jag och min sambo är ju inte direkt bortskämda med hela helgen tillsammans så man får verkligen ta vara på de som kommer.

Småtjejerna var så söta imorse, de hoppade upp och ner i sängen som två små påtända kaniner och härjade med mej alldeles för tidigt. Så jag masade mej ut sängen och släppte ut dem. De va konstigt nog inte så pigga längre när de kom in igen. De hade nämligen upptäckt att det regnade, så det var snabba små tassar som kröp upp nära mej i soffan och bollade ihop sej direkt och somnade.

 

 
 

Kram Sofia


Kvällen

Strax kommer Tobbe hem.. Det blir raka vägen ut till Lucky och fixa stallet innan han måste åka vidare till Mullsjö och köra kvällen extra på Björkhaga.
Jag får trösta mej med lite skräpmat såhär en vanlig torsdag. Och se fram emot helgen!

Jag känner att jag inte har gjort så mycket nytta idag, men får ta tag i det imorgon förmiddag istället. Har haft så satans ont i nacke och axlar, men nu börjar det äntligen kännas lite bättre och jag är mer rörlig.

Panda tycker att jag är urtråkig och är jättearg över att hon inte har fått någon riktig promenad idag, bara en massa bus i trädgården. Så nu gör hon som hon alltid gör när hon tycker att jag är tråkig och hon vill ha uppmärksamhet. Hon skäller på mej och när jag säger till henne att vara tyst tar hon tar i tröjärmen och drar och låter som en hel asmatisk bäver samtidigt och hon tycker att hon är jäääätefarlig! Snart vill Pimmi vara med och drar då i andra armen, när jag börjat brottas med småtottarna kommer alltid Dumle och vill vara med. Så snart är det bara en enda hög med hundar och mej (ofast underst).. Det hela brukar sluta med att de små får rallyryck och far över hela golvet (händer just nu) och Dumle står på soffkanten och sittar på dårarna. Skrutthundar..<3 Men roligt har vi..

Kram Sofia


Voltaren gelen!

Gah! Igår kräktes Panda på mitt första täcke. Idag på morgonen kräktes Pim på det andra. Och nu hoppade precis Pim upp i soffan med kladdigt bajd i rumpan (dålig i magen stackarn) och kladdade ner mitt reservtäcke. Har redan hunnit tvätta de två första och reserven är nu inlagd i maskinen och hunden är avtvättad. Så allt lugnt för tillfället. Men man blir ju lätt lite trött på det ibland, men sen tittar man in i de där små ögonen och allt är värt det. Så man fortsätter att torka, rengöra och tvätta. Och det är ju inte ofta de är dåliga, tack och lov! Jag tror att jag har hittat anledningen till att de är sjuka, jag har både igår kväll och idag på morgonen smörjt in mina axlar och nacke med Voltaren gel och sen inte tvättat av händerna tillräckligt förmodligen, och mina små är glada åt att slicka på mina händer när de vill ha uppmärksamhet eller vill visa kärlek. Skäms lite att jag inte tänke på att tvätta av mej mer ordentligt. Panda slickade på mej igår och Pim idag på morgonen, så det stämmer ju med när de blev dåliga. Så nu blir det skrubba ordentligt när jag smörjt in mej och så hoppas vi att det är det som var problemet så vi slipper åka till farbror doktorn med de små.

Tobbe jobbar lunch idag och kommer hem strax efter fyra, blir bara en snabbis i stallet idag då han måste vidare till sitt gamla jobb på Björkhaga för att hjälpa till lite extra där ikväll. Så jag och hundarna får mysa själva i soffan ikväll. Men helgen blir desto bättre!

Kram Sofia


Torsdag

Min nacke och lite av axlarna håller på att värka sönder. Har suttit dåligt när jag jobbar och det får jag sota för med muskelinflammationer. Just nu är Voltaren gelen min bästa vän och används flitigt. Hela jag luktar som en läkemedelsfabrik, ingen har väl någonsin påstått att den luktar hallon direkt.

Det blev lite ändrade planer angående västkusten, vi åker dit redan den 16:e, alltså om mindre än 2 veckor. Ska bli spännande att komma dit och se hur stället är och få prata igenom det hela med de som äger det. Men jag är säker på att det kommer att bli toppen! Så efter den 16:e får ni veta mer.

Igår tyckte jag äntligen att underlaget var tillräckligt bra för att börja sätta igång Lucky igen efter en veckas vila och var det en lycklig häst eller var det en lycklig häst jag hade med mej. Sketalycklig! Eftersom jag gick på vägen där det kan komma bilar så tog jag endast med Panda, ville inte ha Pim över hela vägen när hon är så liten. Så hon fick vara hemma med husse och Dumle. Det blev nästan en timmas promenad och jag tror minsann att både jag och fröken häst behöver komma igång ordentligt snart och få upp konditionen. Muskler finns det så det räcker, men flåset är lika med noll! Underlaget visade sej vara jättebra.. för Lucky och Panda. Själv åkte jag kana flera gånger på den blankslipade, packade snön. Får nog bli till att inhandla ett par pensionärsbroddar ialla fall.

 

 

Ser fram emot helgen. Tobbe jobbar lunch fredag och kommer alltså hem tidigt och sen är han ledig hela långa helgen! Vet inte när det hände sist. Så det blir familjemys och greja lite här hemma. En sväng in till antingen Jönköping eller Mullsjö får det bli på lördag. Behöver lite nya verktyg till mina smycken. De vi hade är lite riktigt lämpade att använda när man ska hålla på med metall som är ca 1,2mm i omkrets. Saker går av då!

Beställningarna rullar in och för tillfället håller jag på att omorganisera lite för att få mer koll på det hela. Men det är roligt att så många uppskattar det jag gör och vill köpa och använda mina produkter.

Kram Sofia

 


Onsdag

Satt vaken till efter tre inatt, kunde inte sova. Men till slut blev ögonlocken så tunga att jag kunde somna. Panda väckte med strax innan nio igen och ansåg att nu var det dahs att vakna och släppa ut henne. Är ändå förvånansvärt levande efter bara knappt sex timmars sömn.
 
Satt hela e.m och kvällen med beställningar igår. Men hann göra färdigt mycket och påbörja hundhalsbandet till stor hund.
 
Om man skulle käka lite frukost och åka till stallet kanske? Ska se om jag kan ta en promenad med Lucky och Panda. Eftersom vi får gå på vägen får Pimmen stanna hemma. Blir nog säkrast så!
 
Kram Sofia

Vem manglade mej igår?

För det känns ungefär som att jag gått igenom en mangel.. Helt mörbultad i kroppen som värker, knakar och knäpper och är segare än en julkola. Kan bero på att jag lyckades halka igår och sätta mej på arselt rätt på isen.. har man balans som en skelögd snigel gör man nog bäst i att hålla sej borta från allt vad is heter.. Hade först tänkt åka ut till Lucky direkt på morgonen men det får vänta. Kan väl inte göra något med henne nu ialla fall då hela världen består av blankis. Förhoppningsvis blir det lite bättre framåt dagen.
För att spä på gnället ännu lite till så värker min handled nåt djävulsk, men det ska väl också bli bättre när jag kommer igång. En liten nackdel med min fibro, skadade kroppsdelar blir väldigt lätt inflammerade när jag börjar använda dem igen ordentligt efter skadan.
 
Mina små ulltottar är pigga och glada ialla fall. Dumle var till och med morgonpigg idag och för tillfället far Panda runt på golvet och mordhotar leksaker, Pim sitter i mitt knä och övervakar samtidigt som hon försöker äta upp mej och Dumle ålar runt i soffan. Så härligt att se det pigga och friska. Och i stallet står det en underbar häst som definitivt är väldigt pigg och frisk och tycker att det är pisstråkigt att inte få jobba ordentligt. Men har man inga snösulor i baktassarna och det är kramsnö ute så får det bli ett par lugna dagar. Snart är vi igång ordentligt igen!
 
Kram Sofia

Sambo efterlyses!

Ja, min sambo ser jag inte mycket av nuför tiden. Och så kommer det väl fortsätta ialla fall fram till den 1 mars. De är en kock kort på hans jobb fram tills dess. Och det har varit väldigt långa och sena dagar nu det sista. Tur jag har hundarna som håller mej sällskap.
 
Lite planer för kommande helger. Den 15:e blir det Gränna, eller ja.. strax utanför. En kompis som jag inte har sett på flera år fyller 30 och då blir det lite party. Sara ska dit så en chans att träffa en av mina bästa vänner också!
 
Helgen efter, den 22-23 åker vi till västkusten en av dagarna, eller om vi sover över natten där. Beror på väder och hur sent vi kommer dit. Sen efter där så vet jag lite mer om sommaren. Så nu har ni fått en ledtråd. Mer säger jag inte förens efter den helgen!
 
Nehe, om jag skulle ställa mej i duschen en snabbis.. Om jag orkar..
 
Kram Sofia

Dimmigt!

Var ute med hundarna så de fick springa av sej och busa riktigt ordentligt innan det blev mörkt. Det hade börjat bi riktigt dimmigt och det är inte mindre nu när det är mörkt.
 
 
Jag har hittills idag suttit med pannband. Gjort flera olika 3-radiga förslag. Tagit fram två nya modeller, en med massa strass och en med 4 rader pärlor.
 
Nu ger jag upp för idag, ska fixa lite kyckling och ris och sätta mej framfr tvn och bara ha det gott tillsammans med hundarna.
 
Kram Sofia

Ny vecka

Så var det redan måndag igen. Solen sken hela morgonen och termometern visade på flera plusgrader redan tidigt på morgonen. Snön har mer än halverats och överallt ser man takdropp.. Fortsätter det såhär är nog snön borta till mitten av veckan.
 
Åkte ut till stallet till halv elva, småtjejerna var med som vanligt. De for runt som två dårar och busade. De har verkligen vårkänslor. De älskar kombinationen busa i snö, milt väder + sol. Men för tillfället är de helt utslagna och ligger en på varje sida om mej i soffan och stensover.
 
Jag tänkte ta en lugn mellandag idag, får inte hem något nytt material förens imorgon och ingen av de beställningar jag har kan jag göra färdigt innan jag får hem det nya materialet. Men när det väl kommer få får jag händerna fulla. Massor som ska göras!
 
Panda fick ny tröja av "mormor" igår!
 
Kram Sofia

Igår

Dagen gick i ett och på morgonen var det städning som gällde. Motionera hundar så de inte skulle vara alltför ledsna över att vara ensamma en liten stund på kvällen. Sen fick småtjejerna duscha också, det var verkligen på tiden, en liten mysstund i soffan hann vi förstås med. När man är nybadad och liten hund så finns det vissa ritualer som måste följas, först ska man få tokryck och fara runt och gno sej mot allt och lite till. Sen blir man jäääättetrött och måste sova... helst för 2 min sen..
 
 
 
 
Hann göra två halsband också, fick ett litet infall och de blev faktiskt bra. Ett fick bli present till Veronica som vi besökte på e.m/kvällen sen, som precis har fyllt år.
 
 
 
Sen kom mami upp till strax efter tre, efter en sväng till Lucky där småtottarna fick springa av sej ordentigt under tiden. När vi lämnat av hela hundligan hemma så åkte vi ut till Almenäs. Ett par timmars prat och skratt senare åkte vi hemåt. Jag somnade nästan sittandes rakt upp och ned i soffan tillsammans med mina så nallebjörnar.
 
Kram Sofia

Lördagskväll

Plusgraderna har dominerat större delen av dagen och termometern vid Juneporten visade +2 grader när jag stod och väntade på bussen innan idag.
 
Fick tag i allt som jag behövde. Skönt att kunna kika på grejerna och inte bara köpa via nätet. Även om mått och annat står så är det ju alltid lite av en chansning att beställa från nätet.
 
Jag började uppe på Eko, sen Lerdalaboden, Biltema och till sist Djurmagazinet..
Missade bussen ner till 14-tåget med bara några minuter och fick alltså sitta och vänta inne i Jönköping ända till klockan 16.00 innan nästa tåg gick. Så nu sitter jag här och myser med mina tjejer i soffan. Skiter i Melodifestivalen, vill jag se en massa vrålande, illa klädda dårar som skuttar runt så kan jag lika gärna åka ner till närmsta uteställe och kika..
 
Imorgon har jag lite att göra på förmiddag. Sen kommer mami upp på e.m, ska ut till Almenäs på lite fika. Innan dess ska Lucky få rent, mat och lite kärlek också..
 
Kram Sofia

Jag ser det smälter, jag ser det smälter..

Vaknade till ett smältande snötäcke. Enligt termometern är det fortfarande minus, men enligt snön ute är det för varmt för den att få fortsätta leva då den smälter i en rask takt. Alltså blir det ingen motion av Lucky tills den är helt borta, hon har inga snösulor bak (gick inte att sätta sista skoningen) så det kommer klampa ordentligt i hennes små baktassar. Hoppas hon tar det lugnt i hagen bara så hon inte går och vrickar sej eller nåt annat otrevligt.
 
Tycker att det var helt onödigt att det kom en massa snö när det nu ändå ska smälta bort. Blir bara en jäkla massa gegga av det. Men, men.. det är sånt som händer. Bara det inte blir som förra året. Is överallt som aldrig försvann!
 
Sitter och dricker en kopp the och väntar på att sambon ska bli mer levande än död, det blir en tidig tur ut till Lucky. När stall och sen en frukost är avklarat så åker jag med Tobbe in till Jönköping. Har lite jag behöver handla och sen är det alltid trevligt att se något annat än Sandhem och Mullsjö..;)
 
Kram Sofia

RSS 2.0