Onsdag...

Börjar bli dags för att få på sej lite stallkläder och bestiga trappan upp till berget. Blir en ridtur ute idag. Med tanke på vädret har det nog blivit lite för mycket ridning inomhus nu det sista, så håller sej bara vädret och jag hinner rida innan det blir alldeles för mörkt blir det skogen resten av veckan..=)
.
Igår var vi upp till Mantorp för tredje gången. Fram ser fortfarande bra ut och han såg fin ut vid första checken vid longeringen. Dock var det lika illa vid böjningen inne på löpargången som förra gången. Alltså är inte bakbenet bättre. Dom sprutade både kotled och senskida ännu en gång och vi kom väl fram till att detta är sista gången vi sprutar, sen får vi se till andra alternativ... Pratade med både Rocksjö (min ord. hovis) och Roempke (var med min vanliga hovis ut igår) och dom tyckte båda att äggskoning skulle passa min herre för att hjälpa upp honom maximalt. Ska ringa och Mantorp imorgon och prata med Elisabeth och höra om hon vill att han ska skos innan nästa besök eller om vi ska sko honom på kliniken.
.
Kram Sofia!

Ensam hemma med grabbarna...

Alldeles ensam hemma med mina håriga grabbar, allt är helt tyst förutom det låga surrandes från fläkten i datorn.
.
Plogbilen var förbi här för bara 30 min sen, hade jag inte redan vaknat hade jag väl flugit upp redo att försvara mitt hemland då det lät som att vi blev bombade, minst... Dom för ett vansinnigt oväsen, fast jag ska inte klaga, rensar dom gatorna kan dom gott få väsnas lite. Men det är ännu ett minus med att bo kant i kant med vägen...
.
Snöar idag också, men ingen blåst utan bara ett fint snöfall med stora flingor, skulle upphöra någon gång innan 12.00 idag, tycker faktiskt att det räcker med snö nu, men vackert är det..=)
Har funderat på om jag verkligen ska sätta på snöplattor på Lucky vid skoningen nästa vecka, men så får det väl bli. Sätter jag inte på dom kommer väl snön ligga till påsk...
.
Det börjar närma sej för GHS, jag är så himla sugen på att åka. Tyvärr är "shoppinglistan" med vill ha grejer alldeles för lång, så jag skulle väl bli väldigt fattig om jag åkte dit. På listan står bl a ett svart träns med vanligt pannband + riddamasker fram och bak till Ludde och till Lucky tjocka stallpaddar eller helst BOT snabbbandage och BOT riddamaskerna till bakbenen.
.
Var uppe och bytte täcke på mina + Jack imorse kl 07.00 , dom som hade morgonfodring/utsläpp hade inte varit där ännu så hästarna blev minst sagt ganska sura på mej för att jag inte gav dom frukost. Tyvärr hade jag ingen möjlighet tidsmässigt att hinna det då Tobbe som skulle till jobbet stod och väntade för att skjutsa hem mej igen.
Petade dock till mina + Jack nåt kilo var för att dom skulle ha nåt att göra tills dom med fodringen kom. Dom är ju vana att få mat tidigare och var hungriga...
.
Mamma kommer upp en sväng idag när hon jobbat klart och lämnar lite spån. Där jag brukar köpa hade dom slut..=/
.
Kanske ska gå och sätta på lite the vatten och fortsätta spana runt på olika sidor efter fler saker att lägga på "den-alldeles-för-långa-och-vid-det-här-laget-alldeles-för-dyra-vill-ha-lista".
.
Kram Sofia!

Det var väl på tiden med en uppdatering...

Får just nu kämpa för att hålla ögonen öppna, för ca 1,5 h sen funderade jag på om jag skulle sussa en stund, men sen blev jag sittandes och läste något på internet (har redan glömt om vad). Och nu känns det inte mycket lönt då Tobbe kommer hem snart.
.
Varit uppe i stallet och täckat idag på morgonen, följde sedan med Emma runt Tranåsrundan, den tar ca 30 min i skritt så det var lagom idag. Red barbacka i mina hala thermobrallor, naturligtvis blev det ett litet missförstånd mellan mej och min lilla häst och det höll på att sluta med att jag låg i snön (hon tyckte ena sidan grenen, jag tyckte andra)... Som tur e är hon ju så himla snäll att hon stannar när hon känner att jag hänger lite snett så det var bara att sätta sej tillrätta igen och rida vidare...=)
.
Ludde har förmodligen muckat gräl med sin nya boxgranne Mistral, har funkat jättebra länge nu, men han har dom senaste dagarna börjat sura mot honom. Så nu satte jag för hela vägen så dom inte ser varandra. Han har förmodligen stått och kastat runt i boxen inatt på grund av detta så hans bakben som skadad sitter i var supersvullen imorse. Släppte ut och ringde Mantorp och rådfrågade, dom tyckte att han skulle vara kvar ute då det är där han är lugnast. Sen skulle jag kolla hans ben en gång i timmen och se om det gick ner ngt. När jag begav mej hemåt vid ett hade det gått ner sakta men säkert. Det är fortfarande tjockt, men bättre. Ska linda honom på kvällarna igen för att hålla nere svullnaden när han står stilla och som lite extra stöd.
.
Funderar på att gå och hämta en bulle, börjar bli hungrig, men tänkte jag skulle vänta så jag får äta tillsammans med pojken min...<3
.
Kram Sofia!

Åkersborg´s My Line Is Yours

Idag fyller min gammelkisse 9 år.
Åkersborg´s My Line Is Yours "Knodden"
.

.
Vi hoppas att han får vara med oss många år till...<3
.
Kram Sofia!


Tiden går fort...

Det har redan hunnit bli den 5 Januari, tiden har gått så himla fort nu sista veckorna. Känns som om det bara var dagar kvar när man tänkte "Det är lugnt, jag hinner fixa allt till jul, det är ju flera veckor kvar".
Vart blev all den tiden av?
.
På hästfronten är det ungefär detsamma som sist, var på återbesök i Mantorp med Ludde i mellandagarna. Den goda nyheten är att kotledsinflamationerna i bägge fram är borta och han ser fräsch ut i hela fram.
Vänster bak är dock fortfarande inte bra, vi ultraljudade och hon hittade en skada nere i kotleden, på utsidan/baksidan. Samma ställe där han under senaste tiden utvecklat en väldigt svampig galla. Han blev behandlad i hasled och kotled ännu en gång och nu ska vi tillbaka den 18é igen. När han är omskodd på fredag får jag börja promenera honom 20-30 min per dag för hand. Det kommer han att gilla..=)
.
Med Lucky tränar jag på, hon uppskattade inte sin veckas vintervila (fick ställa henne pga min hjärnskakning). Så nu är hon väldigt glad över att vara igång igen. Traven har utvecklats något enormt mycket och tyvärr har väl galoppen blivit lite lidande eftersom det är lätt att jag blir sittandes och glider runt i hennes underbara trav...<3
.
Vi ska strax åka till stallet och mocka och fixa käk till dom. Lucky får vila idag, lite massage ikväll bara..=)
Har kvällsfodringen denna veckan så det blir en tur till ikväll..=)
.
Kram Sofia!

Svårt att somna...

Gokväll alla läsare. Borde egentligen sova eftersom jag ska gå upp om cirka 7,5 h och ingen vet ju bättre än jag att ju mer sömn jag får desto bättre fungerar jag....=)
Har dock en liten irriterande känsla som inte riktigt vill släppa taget och låta mej få ro att sova, får se om det har släppt när jag vaknar imorgon, betvivlar dock det.
.
Imorgon har jag planerat att vara i stallet 08.00, mocka, rida, fixa käk till mina vackra och sedan klippa en kompis häst ca 10.00 innan det är dags att ge sej hemåt och göra mej iordning inför lite jobb mellan 14-20,30. Vi stänger tydligen tidigare nu fick jag reda på genom en arbetskamrat idag. Klockan 19.00 istället för 20.00. Så jag kommer ju hinna med halv nio bussen men, skönt att vara hemma lite tidigare även om jag gärna hade haft den extra halvtimmen jobb. Ska upp och kvällsfodra efter jobbet, blir till att hoppa av vid galgen och knata upp, sen hem och sova.
.
Skulle ha åkt över till mamma och en sväng till mormor idag, men var inte pigg någonstans så det blev att vi stannade hemma och glodde på Knight Rider istället, har kommit ganska långt bland avsnitten, får fortsätta imorgon när jag kommer hem från jobbet.
.
Fick storfrämmat i stallet idag också, Sara kom upp och höll mej sällskap, jag höll på att ta livet av henne i skogen också, red Tranåsrundan barbacka på Lucky och hon fick pulsa efter. Kände mej lite elak, men hon har lovat att ge igen vid ett senare tillfälle..;)
.
Nehe, om man skulle försöka stänga dom stora blå och sova ett par timmar.
.
Kram Sofia!

RSS 2.0