Mys-morgon...

Har haft lugn morgon hemma idag, veckans första och enda sovmorgon, helt underbart!
Har fått i mej frukost och kikat färdigt på filmen vi började med igår, den senaste Robin Hood. Den var kanonbra, den bästa Robin Hood jag sett.
.
Planen för dagen ser väl ut enligt följande. Skriva ut och laminera lite papper till stallet. Sen långpromenad uppe på berget med Tobbe och Dumle.
Runt kl. 15.00 ska jag upp till stallet och mocka och skritta ut Lucky, strax innan fem kommer Sandra och rider Ludde.
.
Imorgon är det jobb mellan 8.30-15.30 igen,e hoppas det blir en lugn söndag. Tors-fre har varit superlugna.
.
Igår hade jag Roger-träning. Det gick väl bra till slut, men vi fick jobba jäkligt hårt, han var på krigsstigen redan när han kom in...=P Efter den 25 nov ska jag börja rida för Piven också, vet inte hur ofta det blir än, men minst varannan vecka hade jag tänkt....=)
.
Kram Sofia!

Torsdag...

Kikar på NCIS med ett halvt öga. Huvudet är trött och jag har ganska svårt att hålla ögonen öppna. Det har varit en lång dag. Klockan ringde 15.50 och som vanligt låg jag kvar och försökte övertala kroppen om att det faktiskt var vettigt att gå upp mitt i natten.
.
Gick hemifrån strax innan 06.30 och var i stallet 06.50, trodde att jag skulle täcka idag, eftersom jag stod på schemat. Men när jag kom upp var alla redan täckade. Dock fick jag lägga om täcket på Ludde då det låt väldigt långt bak och var knäppt längst ut istället för att det låg långt fram och var knäppt längst in så det går omlott ordentligt. Lägger man dom för långt bak spänner de i bogen = massa skav...=(
.
Lucky fick vara inne då hon var först att bli motionerad. Mockade bägge boxarna och fixade käk och vatten till dom innan jag gjorde iordning henne. Det hade precis ljusnat när jag gav mej av ut i skogen, red 3 km slingan och sen jobbade jag henne i ridhuset. Hon gick fint men var alldeles för laddad tidvis.
.
Imorgon är det Roger träning klockan 11.00-11.30, ska bli jättekul. Så himla bra att jag lyckades komma med, hade ju egentligen bara en reservplats från början...=)
.
Ludde blev det en lugn tur i skogen på ca 45 min, hängde med en annan tjej ut. Skönt att få lite sällskap en gång ibland, så jag slipper rida ut själv hela tiden. Fast ibland tycker jag att det är skönt att vara ensam också, kan man bestämma tempo och sånt alldeles själv. Vill man stanna och njuta av utsikten några minuter (vilket vi har gott om uppe på berget) så kan man göra det...=)
.
På jobbet har det varit lugn och skönt. Den andra tjejen gick 20.30 nångång, men jag hann färdigt med det som var kvar till 21.00, sen blev det bil hem då Tobbe varit inne och hämtat den nya tvättmaskinen på MediaMarkt.
När vi kom hem konkade han ut den gamla maskinen och krånglade in den nya, men upptäcker när han ska koppla in den nya upptäcker han att slangen som vattnet går in igenom är sprucken på två ställen. Så det blir till att konka ut den till bilen igen och köra tillbaka den för att byta...=/
.
Nehe, nu ska jag krypa ner i ett täcke i soffan och mysa lite...
.
Kram Sofia!

Vi trivs bra...

Nu var det en vecka sedan sist, har väl inte hänt något världsomvändande den gångna veckan, lite av allt möjligt skulle jag vilka säga.
Jobbade ons-sön så dagarna har gått i ett. Men det blir gott när lönen kommer sen..=)
.
Hästarna och jag trivs bra i nya stallet, det är himla gott med ridhuset när det regnar och är allmänt ruskigt eller minus och hårt på utebanan. Har även börjat hitta lite olika ridvägar, men ska förhoppningsvis följa med en tjej ut nästa vecka som också har möjlighet att rida på dagen. Var ute en timma på Lucky och 40 min med Ludde i skogen idag, helt underbart väder även om det var lite kallt. Red upp mot Tegnertornet på Lucky, men vände när jag kom halvvägs ungefär, så jäkla brant uppför en av backarna så om jag var tvungen att vända var jag inte så himla sugen på att rida nedför där iom att det var lite halkigt idag. Men hittade en annan runda så jag kom ut vid Boarp och skrittade sedan asfaltsvägen hem tills jag svängde av in i skogen och kom in på en annan skrittrunda...=)
.
Denna veckan jobbar jag endast tors-fre kväll och söndag 10-15,30. Lördag ska vi till Borås, så en del finns det att göra denna vecka också...=)
.
På fredag kommer Roger Ohlsson till Grännalogen igen, jag står som reserv och håller tummarna att jag får plats och att jag får en tidig tid så jag hinner innan jobbet.
.
Kram Sofia!

Ludde & Lucky...<3

Lucky Star
.
Ludwig
.

.
<3

Underbar känsla...<3

Fick en sån underbar känsla när jag tränade med Lucky idag, i traven var hon så himla fin. Mjuk och vi hittade och behöll takten genom hela träningen. Hon har blivit så himla fin i munnen nu också, hon har verkligen släppt vänstersidan (Äntligen!) och bär sej själv på ett helt annat sätt. Tror att hon gillar underlaget i ridhuset också, känns som att hon verkligen tar ut stegen lite extra och det blir lite extra tryck i henne. Galoppen gick väl sådär, hon brunstar ju fortfarande och blir lätt lite spänd och tycker då inte om när jag trycker på henne, så det blev ett par pip och lite skutt. Men det får man leva med när man köper sto...;) Men känslan överlag var underbar.
Måste ringa Karin och boka träningstid, nu vill jag träna.. MASSOR!
.
Ludde var lite småseg i ridhuset, mycket att kika på ju. När han blir lite för pigg krullar han lätt ihop sej och vill inte riktigt gå på framåt. Men när jag jobbar lite lösgörande lossnade han och jobbade på så himla fint. Han sköter sej i galoppen, men även där lite för spänd och det blev en del bock och bus när jag tryckte på... Buse! Nu galopperar jag ju endast några varv på mittvolten varje pass än så länge, men några steg här och var slappnade han av fin och längde sej. Är ändå väldigt nöjd, bara andra gången jag galopperar honom i padock sedan igångsättningen började.
.
Tog lite nya kort på hästarna, kommer i ett eget inlägg ovanför!
.
Kram Sofia!

Måndag...

Har precis ätit lite lunch, stallet är klart för idag så jag behöver inte knata dit igen. Gick upp till klockan 10.00 innan och var hemma 13.30. Hade tänkt vara hemma 12.30, men stirrade runt över lunchen nästan en timma så det blev lite senare än tänkt, men det löste sej ialla fall, trots att jag inte kom in på logen… Men nu har jag koden så nästa måndag går det nog lite lättare.

Ludde hade fått en ny kompis också, en treåring som följde honom som en skugga när jag tog in honom, sen stod hon vid grinden och väntade hela tiden, jättesött!

Longerade Lucky och gick en promenad på ca en halvtimme med Ludde.

Mockningen tog ju sin lilla tid, Luddes såg ut som ett mindre slagfält, blir säkert bättre när dom ”bott in sej” och bäddarna har lagt sej lite.

Tog lite bilder i stallet och på hästarna idag.

.

Hela flocken! Mina står tillsammans i mitten.

.

TV- Stalldelen där mina hästar står.

TH- Den större stalldelen.


.

TV- Spolspiltan.

TH- Foderrum.


.

Vackraste Lucky borta vid ena uppbindningsplatsen.


.

Resten av dagen finns det väl inga mer planer för, förutom att Dumle ska få sin långpromenad och vi hade tänkt baka lite äppelpaj och äta glass till den...=)

.

Kram Sofia!


Allt gick som planerat...

Om ca 1 h ska jag knata upp till stallet. Blir andra besöket för idag.
Allting idag har flutit på precis som jag hade hoppats, så jag är mer än nöjd. Mina kom in fint i flocken på 5 ston som redan fanns i den hagen. När vi var uppe och kikade till dom andra gången gick Ludde mitt bland alla ston och såg väldigt nöjd ut...=)
Även körningen gick kanonbra, Lucky gick på nästan direkt och stod faktiskt väldigt snällt (till skillnad från sist). Hon var inte ett dugg svettig. Ludde gick på och stod som ett ljus precis som vanligt...<3
.
Kanske ska berätta lite om vad det är för ställe jag har flyttat till. Stallet heter Grännalogen och ligger bara någon kilometer utanför Gränna på vägen upp till Grännaberget. Det tar mej ca 15-20 min att gå upp dit hemifrån.
Stallet har 18 platser, några av boxarna är ponnyboxar. Det finns en stor ridbana och ridhus.
Så jag kommer nog att trivas, framför allt kommer det bli jätteskönt att ha ridhus i höst och vinter när vädret är mindre trevligt...=)
.
Nu ska jag göra en kladdkaka och slänga in i ugnen, ska vi mumsa på den ikväll!
.
Kram Sofia!

Dagen...!

Hemma och väldigt nöjd med dagen.
.
Gick upp 06.30 imorse, mötte upp Sara vid Thörns 7.00. Gjorde iordning Mars och åkte till Grännalogen.
Sara och Mars skötte sej jättebra och kom 3:a.
Passade på att be Cissi visa mej runt uppe på logen, vilka boxar jag skulle ha och lite annat.
Väl tillbaka i stallet gjorde jag iordning det sista och motionerade hästarna. När Tobbe sen kom och hämtade mej körde vi upp till Logen en vända och lämnade lite grejor.
.
Eftersom klockan inte var så mycket när vi var klara åkte vi hem och käkade (välbehövligt eftersom jag glömde min frukost och hade levt på 3 muffins), sen vilade vi ett par timmar.
Åkte ut till stallet till halv sju igen och körde en vända till, sen ut ännu en gång och körde det sista. Så nu är det endast dom saker jag kommer behöva imorgon kvar i Ängaskog.
.
Nu har jag tagit kväll och har precis ätit lite igen, så nu ska vi tända lite ljus och ta fram lite gott och ha lite lördagsmys i soffan...=)
.
Ha nu en bra kväll allihopa!
.
Kram Sofia!

Bara det inte är förkylning på G...

Trött är bara förnamnet till vad jag är just nu, ögonen går i kors på mej och ändå har det inte varit någon stressig dag på jobbet. Jobbat mellan 15-21 så var hemma i Gränna 22.00.
Stallet innan på morgonen, red Lucky i padocken, Sandra skrittade ut Ludde ca 30 min i e.m. Känt mej allmänt seg hela dagen, är ju ganska snorig, men känner mej inte hängig annars. Hoppas bara att det inte är en dunderförkylning på gång. Hinner inte vara sjuk denna helgen.
.
Känns ändå som att jag har ganska bra koll inför flytten på söndag, inte speciellt mycket som jag har kvar att göra ialla fall, putsa av tränsen och stigläder är det ändå dags för så det kan jag göra på lördag när vi kommer tillbaka från tävlingen. Ska ju agera hästskötare på lördag åt Sara, så det blir till att ta sej upp tidigt, ska hjälpa henne att göra honom iordning, knoppa manen och så...
.
Kram Sofia!

Morrn!

Ska alldeles strax äta lite frukost så fort Tobbe kommer in med Dumle igen. Sen göra mej iordning för att åka till stallet. Känner mej ganska klar med packning och så nu, kommer ju inte hinna något tors-fre eftersom jag jobbar.
.
Vårat billarm gick inatt på Aeron, Tobbe hade hört folk gå utanför och prata lågmält minuten före larmet gick. Känns gott att ha larm, även om bilen har ett par år på nacken så är den ju värd en hel del, på flera sätt.
.
Ska bli skönt att klippa Lucky, hon har iofs inte väldigt mycket päls, men vill inte riskera att hon blir sjöblöt varje gång jag rider i ridhuset.
.
Kram Sofia!

Uppdatering...

Kikar på American Pie - The Naked Mile. En av dom sämsta enligt mej egentligen, men fanns inte så mycket annat att titta på. Orkade inte engagera mej att hitta en bra dvd att titta på heller.
.
Många timmar i stallet blev det idag, åkte ut till 15.00, var inte hemma förrens 20.30. Men har hunnit med att rida både Mars och Ludde, mocka och fixa käk och vatten till 3 hästar + tjatat lite på Andreas..;P
.
Imorgon blir det stallet redan 11.00, ska få hjälp av Carro att klippa Lucky, sen ska vi ta en sväng i skogen. Får se vilken häst jag hänger mej ut på, beror på hur långt och hårt vi ska rida. Häst nr 2 blir nåt på banan. Man blir ju lite begränsad nu vad gäller skogen iom älgjakten, första dagarna är väl värst nu kan jag tänka.
.
Inte många dagar kvar nu, tills det är dags för flytt. Fick svar från tjejen i nya stallet som jag lämnade träckproven till förra söndagen. En av mina hade bandmask, är säkerligen Ludde, han har i princip alltid mask i någon form.
.
Kram Sofia!

Latmasken regerar idag...

Är riktig latmask idag, ligger kvar i sängen fortfarande. Är lite halvförkyld också. Men nu börjar det kännas att det är dags för frukost snart.
.
Planerna för idag är väl stallet. Ska motionera bägge mina i padocken (håller mej så långt från skogen jag kan nu under första veckan med älgjakt). Sen ska jag även rida Saras häst Mars i padocken.
Ska fortsätta och ta det sista av mina grejor i skåpen + att det är säkert lite annat jag inte tänkt på.
.
Kanske uppdaterar ikväll!
.
Kram Sofia!


Börjat packa, trevlig utveckling under träning...

Hemkommen från stallet och precis urstigen från duschen. Börjar fundera på om jag ska ta något att äta kanske. Men kladdkakan som jag gjorde igår som efterätt..=P
.
Har varit lite duktig i stallet idag, gått igenom nästan hela mitt skåp och packat, tog inte speciellt lång tid...=) Jag hatar att göra allt i sista sekunden, vilket det lätt tenderar att bli i vanliga fall. Jätteskönt att jag får köra upp grejor till nya stallet redan på fredag e.m./kväll. Skönt att få lite ordning och se vilka boxar mina ska ha och lite sånt redan dagen innan så man har lite koll när det är dags att komma dit.
.
Lucky jobbade jag lös i padocken en sväng ikväll, Luddis fick vila. Tycker att han behöver 2 vilodagar i veckan nu i början av igångsättningen.
.
Träningen med Ebba och hennes ponny Tellus gick över förväntan i söndags, men vi hittade ett sätt att kommunicera med honom som fungerade. Han ville helt enkelt ha något från oss innan han ville vara med och jobba. Helt underbart att se den lilla ponnyn lysa upp och verka så nöjd att vi äntligen förstod vad han behövde.
.
Nehe, ska ut och dra lite i kylskåpsdörren och se om något gott trillar ut på mej...=)
.
Kram Sofia!

Lördag...

Nu har jag fixat ledigt nästa helg. En annan tjej som jobbar extra hoppade in och tog mina pass...=)
Så allt verkar fall på plats.
.
Kikade just på det sista Fringe avsnittet som fanns att så på internet. Avsnitt 3 i den tredje säsongen. Riktigt bra serie, kan knappt vänta tills nästa avsnitt kommer ut nästa fredag.
.
Planerna ser ut enligt följande inför helgslutet och kommande vecka.
Söndag - Stallet 15.00 och hjälpa Ebba med hennes lilla bus-ponny Tellus. Sen rida ut med Carro och Cajsa (beroende på vilken runda dom ska rida). Efter det ska vi klippa Ludde, får se om det blir Lucky också.
Måndag - Inget särskilt planerat mer än en liten tripp in till Jkpg.
Tisdag - Lovat att rida Mars, Saras häst då hon är iväg och gottar sej på spa.
Torsdag & Fredag - Jobba mellan 15-21.
Lördag - Ska jag agera lite hästskötare åt Sara när hon tävlar. På e.m. blir det till att packa det sista i stallet och se till att allt är klart inför söndagen. Förhoppningsvis köra upp strö och lite grejor till nya stallet så vi slipper flytta allt på söndagen.
Söndag - Flytta pälsklingarna...=)
.
Har börjat packa lite såna saker som jag vet att jag inte kommer använda innan nästa söndag redan, som täcken och sånt. Det kommer väl gå ganska fort, har ju inte överdrivet med saker att packa, men man vill ju gärna gå igenom allt noga och inte bara slänga ner det.
Red en sväng runt Masten idag, Sara & Mars, jag och Lucky och Sandra på Ludde. Underbart höstväder med solsken som lyste upp alla höstens färger. Lucky var på nåt skumt humör, kastade ordentligt åt sidan två gånger för var jag kunde se, ingenting, bushäst. Det blir väl lite kollrigt i huvudet på henne nu när hon både sätter päls och brunstar samtidigt.
Kändes lite ledsamt att det förmodligen var sista gången vi red ut tillsammans jag och Sara, ialla fall med Ängaskog som utgångspunkt.
.
Hör att det börjar närma sej kvällsmat i köket. Min underbara sambo står och fixar...<3
.
Kram Sofia!

Måndag...

Sitter i soffan och käkar en isglass med hallonsmak... Huvudvärken vill inte ge med sej, men mina fingrar är nästan tillbaka i normal form, efter det att jag varit ute med Dumle imorse så svullnade dom upp till det dubbla...=S
.
Eftersom jag mått som en påse skit hela dagen valde jag att endast åka ut och mocka åt mina pälsklingar idag och låta dom vila, får försöka ta igen det imorgon.
.
Imorgon ska lill-kissen Tingeling åka hem till F-dal igen, vi har haft henne i ca 2 veckor nu och våran andra katt har nu senaste dagarna tydligt talat om att han inte uppskattar henne i hans kungarike...Och det var ju endast på prov, tyvärr fungerade det inte, annars är det en jättemysig liten kattflicka...
.
Har äntligen räknat klart foderstaten jag lovat fixa nu ikväll, passade även på att räkna om mina eftersom arbetsbördan har ökat för bägge två nu det sista, och lite små ändringar blev det allt..=)
.
Är ledig fram till fredag, sen ledig helgen igen och ända fram till fredan. Sen ska jag egentligen jobba fre-sön, men måste fixa ledigt eller byta pass med nån den helgen för på lördagen har jag lovat att vara hästskötare åt Sara som ska tävla uppe vid just det stallet jag ska flytta till. Sen ska alla hästarnas grejer packas för tidigt på söndagen ska dom köras till nya stallet...=)
.
Kram Sofia!

RSS 2.0