En vanlig tisdagskväll...

Sitter framför tvn, lånat två dvd av mamma, först ut blev Bäst of Dag-Otto (stavningen tagen från fodralet..=P).
Känner att en närmare förklaring till vem detta är behövs inte, dom som inte vet vem det är förstår nog inte det roliga om jag förklarar ändå.
.
Efter denna blir det en komedi till Blonde & Blonder med Pamela Anderson och Denise Richards.
.
Har varit ute på tur idag, först Jkpg och lämna tillbaka ett par jeans som jag inte var nöjd med, sen Fredriksdal och mamma, käkade lite där och passade på att hämta upp nya-gamla stereon (den som kom som original till bilen) till Aeron. Sen in till Eko och handlade hästfoder och ut till stallet och lämnade det. Sen hem och parkera rumpan i soffan...=)
.
Idag var Ludde helt ohalt och såg oförskämt pigg ut, han undrar varför i hela helsike jag inte tar in honom och motionerar honom också. Inte bara lilla-syster.
.
Kram Sofia!

Träningen, Ludde halt och lite funderingar inför flytten...

Sitter och funderar på om jag kanske är lite hungrig, var sugen på resterna av kycklingsalladen som blev över från en annan kväll i veckan, men det hade nån ätit upp..=P
.
Träningen uppe på Grännalogen gick jättebra i lördags, jag är väldigt nöjd med min lilla svarta. Lastningen gick också kanon, dock var det inte så roligt att köra henne dit, hon trampade sönder bägge transportskydden bak och lyckades skrapa upp ett sår på utsidan av vänster framben under transportskyddet. Förmodligen lyckades hon väl dra ner det och sen dra det tillbaka rätt på nåt sätt. Väl på plats var hon kanonlugn och skötte sej jättebra när Sara gick runt med henne för att leta efter kompresser och nån linda för att lägga på lite skydd för såret. (var inte nåt enormt köttsår, men ville inte sätta benskyddet precis på).
.
Väl hemma skulle jag hämta in Ludde, då kommer han haltandes fram till mej i hagen, det var absolut inget fel på honom när vi åkte bara några timmar innan. Nu var han helt plötsligt superhalt. Tog in kollade igenom honom, han har lite svullen i kotleden, det var allt. Inga hårda gallor eller värme, körde visitertången i hoven för att kolla så det inte var en hovböld på G, men ingen reaktion. Slängde på kyllera på benet och ställde honom i boxen. Åkte ut senare på kvällen, redan då var han lite bättre. Sen var jag ju inte ute i söndags, hann inte emellan jobbet och Kick offen med jobbet. Så Sara mockade och kollade till dom, då var han mycket bättre igen..=)
Idag när jag var ute var han inte synligt halt i någon gångart, men det såg lite knackigt ut när han skulle ta snäva svängar åt det hållet det onda benet var. Han får vila arbetsveckan ut till att börja med...
.
Igår var det bara 3 veckor kvar tills jag flyttar till nya stallet, lite blandade känslor, men känslan att få flytta till nya stället övertar dom lite sorgliga känslor jag känner för att lämna det gamla.
.
Kram Sofia!

Lite kvällsskrivande...

En vecka sedan jag skrev sist, har för mycket runt omkring mej skulle jag tro. Men jag gillar att ha att göra, annars blir jag förslöad och uttråkad.
.
Imorgon är det dags för den efterlängtade träningen för R. Ohlsson på Grännalogen. Klockan 14.15-14.45 är det min tur att anta rampljuset och förhoppningsvis inte göra bort mej fullständigt...=P Har tränat som en dåre nu innan, känns lite sådär eftersom sista igår (torsdag) Karin träningen gick lite halvdant, hon ligger på tungt på bettet och vill inte släppa riktigt i vänstersidan. Men det är bara att åka och hoppas på det bästa, vi åker ju inte dit för att vi är bäst redan, utan för att lära oss..=)
Blir nyttigt för den lilla svarta att ut och åka lite, första gången för henne på bortaplan på detta sätt. Har äntligen bestämt mej ang färgvalet också...(ja vet, vilka problem jag har...tssss...;).
Men ialla fall, det blir svarta benskydd (skiter i att linda tror jag), brunt schabrak och ridbrallor. Sen ska jag se om jag hittar någon svart tröja. (Kalla mej gärna matchnings-freak, men vi är ialla fall snygga när vi tränar..!)
.
Har en hel massa annat att skriva om, charlies rean, nya schemat på jobbet, kick off på jobbet på söndag. Men känner att ögonlocken är alldeles för tunga så risken är att det bara skulle bli svammel av alltihopa. Så vi tar det imorgon.
.
Got natt på er!
.
Kram Sofia!



Ledig helg...

Äntligen lite tid att uppdatera bloggen. Hela veckan har varit mer eller mindre planerad för varenda liten minut och det har väl varit lite sömnbrist också. Min lediga helt nu behövdes för att komma ifatt lite hemma med allt.
Veckan har bestått av hästar, jobb och försöka hinna med lite hemma.
.
Idag ska vi åka över till Fredriksdal och rensa lite i garaget där, mamma har ju varit snäll och låtit oss använda en del av garaget som lite förråd, så vi ska åka över och rensa ut lite som vi ändå ska slänga. Tror att det kan bli en hel del... Skönt att få det gjort! Sen blir det in till Nässjö tillsammans med mamma till mormor och fika lite. Middag ska även hinnas med någonstans på vägen. Dumle ska naturligtvis med, kan han leka av sej lite med Mimsan.
.
Allt var bra med bägge hästarna när veterinären var ute förra fredagen och sprutade dom med BotVax + kollade tänder på Ludde, kikade även Lucky i munnen för att se att allt hade läkt som det skulle. Visade nya längden på bettet och det var som jag trodde, hon skulle ha ännu mindre, 10,5 har min lilla minihäst i bettstorlek.
.
Nehe, frukost ropades det från köket!
.
Kram Sofia!

Vad hände...Och vad händer?

Ja, vad hände i onsdags och igår...=)
.
Onsdag:
Jag åkte in och jobbade mellan 15-17, sen bussen direkt till till Gränna och nya stallet. Mötet gick bra, mina frön ska gå med en stogrupp där dom sammanlagt blir 6 stycken med mina.
.
Igår:
Åkte till stallet på morgonen, red ut med Sara/Mars och en tjej som heter Anna som red Embla. Allt gick bra, det känns som att nya foderstaten har börjat göra sitt, samma energi (om inte mer), men utan alla fjanterier av allt socker. Ludde hade vilodag och verkade väldigt nöjd med det.
Efter ridturen släppte vi ihop Mars med mina, det var lite spring i början då stackars Mars inte visste riktigt vem han skulle köra bort från den andre...=P Men sen var det lugnt och har varit så. Lucky fick säga ifrån en gång när Mars tyckte att han skulle jaga bort Ludde vid middagshöet och dom sprang bägge två rakt på henne när hon lugnt stod och åt i sin hög, Mars blev lite spak när han fick två välriktade bakhovar i sidan.
Jobbade mellan 15-21 och sen hem och däckade i sängen...
.
Idag:
Ledig idag och imorgon, så förmiddagen tillbringas som soffpotatis, sen är det dags att åka ut till stallet, veterinären kommer i e.m och ska Botulism vaccinera bägge och kolla tänderna på Ludde. Sen ska vi ut i skogen en sväng.
.
Kram Sofia!

Onsdagens händelser

Idag blir det en kort dag för mej på jobbet, ska in och jobba mellan 15-17, ska hjälpa tjejen som ska hoppa in för mej ikväll när jag måste på mötet igång lite. Sen har hon ju Emilia på kvällen så det kommer säkert gå bra..=)
Så himla skönt att det löste sej så jag kom iväg på stallmötet uppe i nya stallet, känner att jag hade missat så mycket, sen är det ju det där med hagarna jag vill prata med dom om..=)
.
Innan dess ska jag hinna stallet en snabbis, och sen hem och duscha.
.
Blev så glad igår också, chefen kom ut och sa att hon det bara allt funkar kommer jag att få mer tider när schemat ska göras om, skitbra..=o) Det blir från v.39 om jag inte minns fel.
.
Nehe, jag kanske skulle ta mej upp och försöka käka lite frulle!
.
Kram Sofia!

Måndag & Tisdag...

Ligger i sängen och skriver, behöver inte gå upp än på några minuter, ska åka direkt ut till stallet och mocka lite så Sandra inte behöver göra så mycket när hon kommer för att rida Ludde i e.m...=)
.
Vad det gäller hästeriet så har måndag och tisdag sett ut enligt följande:
.
Lucky:
I måndags jobbade jag henne i padocken, hon låg på och var väldigt pigg så det blev lite uttröttande övningar och mycket samlande innan jag kunde gå till det vanliga arbetet, hon är så superfin i galoppen med den energin hon har, tyvärr stjälper det traven lite då hon lätt blir lite springig istället. Men jag hoppas på bättre resultat med nya foderstaten..=)
Igår longerade jag henne, jag brukar ju inte gilla att longera på lina, brukar ju ha dom lösa istället då jag anser att dom får jobba med sin egna balans och blir mer avslappnade. Men då hon varit så sprängfylld med energi det sista (trots att jag rider hårdare än någonsin) så fick hon gå på linan, annars blir det enbart galopp blandat med en massa bocksprång...=P
.
Ludde:
Både måndag och tisdag har jag skrittat honom i 45 min, båda dagarna har jag ridit kalhygget, lite klättring i lagom lutning. Måndag red jag ut själv, igår var Sara och Mars med. Han börjar bli både starkare och rundare, det går inte fort, men det går framåt åt rätt håll ialla fall.
.
Kram Sofia!

Söndag

Lucky:
Blev turen runt masten tillsammans med Sara och Mars, Lucky var pigg som vanligt. Men det är verkligen dags att byta hennes foder, ska testa att ge henne lucern istället för Hippon som hon äter nu. Verkar som att hon har blivit som sin bror och inte tål att äta kraftfoder utan att det sätter sej i huvudet på henne.
Hon trivs och går himla bra på nya bettet ialla fall, skönt att ha hittat nåt som fungerar...=)
.
Ludde:
Red vanliga rundan i skogen, la nu även till lilla rundan förbi röda skjulet, där man kommer upp på vägen. Sammanlagt blev det ca 45 min, han skrittas enbart fortfarande, men det är ändå skönt att han får komma ut på lite längre turer nu ialla fall. Det mår han gott av, får ta lite nya bilder och lägga ut, han ser inte riktigt så kantig och tunn ut längre.
.
På eftermiddagen följde jag med Sara till en av ladugårdarna där hon jobbar (just denna är inte en av hennes ordinarie). Kan ni tänka er, jag vågade till och med gå in till 4 kossor, när dom stod tätt jämte varandra och sätta fast dom, jag som är rädd för kor. Men dessa verkade pålitliga...=) Var även över och hälsade och matade + gjorde rent hos kalvarna. Där stod även en halvstor tjur som var halvt galen, hoppade och slog runt sej...
Åkte även med bort till deras två grisar och kikade på dom. Kattungar var det ju i varenda ladugård, man blir ju lite sjuk av att se dom, hade ju helst tagit med allihopa hem...
.
Nu sitter jag och väntar på att Tobbe ska komma hem från jobbet, men det dröjer ett par timmar till än.
.
Kram Sofia!

Lördag...

Fredag:
Som jag skrev i föregående inlägg fick hästarna vila igår eftersom jag började så tidigt på dan, hade blivit stressigt att rida innan.
Dagen på jobbet flöt på bra, var ganska mycket folk, men dom kom i en jämn ström och det lugnade ner sej sista halvtimman så vi hade inga problem att hinna med disken och sånt. Sen traskade jag och Emilia (arbetskamrat) över till Studion och käkade lite. Var lagom klara tills Tobbe slutade så jag kunde åka med honom hem..=)
.
Dagen:
Ska åka ut till stallet runt 14 idag, båda ska motioneras och sen ska jag visa Sandra (Luddes medryttare) lite foderstater och annat ifall hon ska fixa med dom nästa onsdag...(om jag lyckas byta arbetspass).
.
Imorgon:
Motion av kusarna som vanligt, sen hade jag planerat att hinna med en sväng till Rosenlundsbadet på e.m. och simma.
.
Kram Sofia!

Torsdag...

Lucky:
Blev en skrittrunda i skogen på 45 min tillsammans med Sara och Mars.
Ludde:
Vanliga skrittrundan som tog ca 35-40 min idag, han var pigg och framåt som vanligt...=)
.
Nu har jag käkat och ska vila nån timma till innan det är dags att åka bussen till jobbet, jobbar mellan 15-21 ikväll. Så är väl hemma runt tio som vanligt. Imorgon tänkte jag låta hästarna vila, ska jobba mellan 12-21 så det blir så stressigt på morgonen...
.
Kram Sofia!

RSS 2.0