Kan klockan bli tolv så man kan få sova snart..

 Så, hur har eran kväll varit hittills?
Här har det varit lugnt och skönt, käkat lite gott och druckit ett par cider, Panda sover som en liten gris och har varit ganska trött hela kvällen efter stallet. Dumle är ju lugn till naturen så..
.
Just nu känns det nästan som om man bara sitter och väntar på att klockan ska bli tolv så man kan skåla in det nya året och sen lägga huvudet på kudden och sova. Allt det här med Julafton och Nyårsafton var liksom lite mer spännande när man man var mindre. När man var runt 7 år så var det ju en sport att hålla sej vaken till tolvslaget, man kämpade när ögonlocken blev tyngre, bäljade Coca Cola och käkade godis.
.
Vi får väl se hur det nya året har att bjuda på, egentligen skulle jag ha bjudit på en liten resume av året, men jag orkar helt enkelt inte ikväll. Så antingen kommer den imorgon, en annan dag eller inte alls..;)
.
Imorgon har jag utsläppet i stallet, har tänkt att ta en liten ridtur när stallet är färdigt. Ev blir det en promenad, det beror på om jag har Panda med mej eller inte.
.
Kram Sofia!

Nyårsafton!

Imorse ringde klockan strax efter sju, den hade jag nte hört utan gott sovit vidare, vaknade strax innan åtta.
Tvingade mej upp ur den varma sängen, Panda ville inte alls gå upp.. Hon tyckte vi skulle ligga kvar i värmen en stund till och mysa. Men hästarna vill ha sin frukost och sen komma ut så upp ialla fall, på med lite kläder och sen halka ut till stallet. Vägen är hemsk bitvis, men nu är det ialla fall mycket bättre, för ett par dagar sedan var det rent självmord att köra ut dit, men vad gör man inte för sina pälsklingar...<3
.
Morgonfodrade och la ut hö i hagen med en morgontrött, gnällig liten Panda Björn. In och få på alla täcken, Lucky fick sitt ljusgröna plus att jag satte på halsen på det. De har ju lovat regn hela dagen så skönt för henne att vara torr nästan hela hon. Körde en snabb träning med Panda innan jag tog tag i mockningen, hade mockningen till alla idag så det tog sin lilla tid. Lilla fölis som är såld var den enda jag inte mockade till, han får det rengjort av sina ägare lite senare..=) Kände inte för att ta en brottningsmatch med honom ifall han skulle stöka...;)
.
När jag tog in Lucky igen såg jag att halsen på täcket hade drivit sej. De fästen som finns längst upp är inte kardborre på utan man måste trä grimman igenom dem och eftersom hon går utan grimma så fanns det ju för tillfället inget att fästa i och i vanliga fall brukar halsarna hålla sej på plats ialla fall. Men, men.. bytte till ett lika tjockt med halvhals istället, så får jag bråka med halsen en annan gång.
Det blev en liten promenad på 40 min med finaste svart idag, det är snart helt okej i skogen så man kan rida. Lilla Panda var med också, nån gång ska ju vara den första att följa med på promenad med hästen. Det är endast korta bitar som det är is över hela vägen nu. Men fortsätter det att regna och plusgraderna håller i sej kommer snart all is vara borta. Det bästa nu vore att all is smälter bort, sen kan det bli lite kallare, komma lite snö.. sen kan det frysa på ordentligt igen. Så blir det inte så jäkla halt överallt... Då vore jag mycket nöjd..=)
Hemma igen fick Panda gå direkt in i badrummet och få sej en varm dusch, dels för att bli ren och sen för att bli ordentligt varm. För trots att hon har haft både tröja och täcke i stallet var hon lite skakig. Men tror att det mesta skaket berodde på att hon var så jäkla trött.. Men hon är så duktig, det märks att hon lärde sej något av den lilla incidenten med Lucky för ett tag sedan. Hon håller sej undan mycket mer nu..
.
Idag blir det mysdag hemma, håller just nu på att kolla på filmen John Carter of Earth. När den är slut får det bli en liten biltur in till Mullsjö, handla lite tills ikväll. Det mesta har vi redan hemma, men det är lite småsaker som fattas.
Det blir räkor, avokado och romröra ikväll. Hade ju tänkt ha det på Julafton först, men det blev ikväll istället.
Får nog bli några cider eller öl till maten också, det är ju nästan ett måste på nyårsafton..=)
.
Hoppas ni får en fin kväll allihopa!
.
Kram Sofia!
 

Presentation!

Fick en kommentar om att det är svårt att urskilja vilka djur som är mina och hur många jag egentligen har, så här kommer en kort presentation av allihopa för att det ska bli lättare för er som inte känner mej så väl privat att hänga med här på bloggen..=)
.
Lucky Star
2001-05-27, Knabstrupper/VBL, 152cm hög. Haft henne i lite över 9 år.
.
Pippi
1995, Knabstrupper (reg. som korsningsponny), 128 cm hög, haft henne sen Mars 2012.
.
Dumbledore (Dumle)
2009-12-27, Schäfer.
.
Panda Pooh
2012-09-03, Chihuahua/Papillon/Powder Puff.
.
Åkersborg´s My Line Is Yours! (Knodden)
2002-01-09, Exotic
 
.
Zorro (Skunk)
2006-10-10, Bondkatt
.
Kram Sofia!

Välkomna till min lata söndag!

Det är precis vad vi gör idag, latar oss... Vi har ingenting på schemat idag förutom lite hundpromenader, kanske diska lite också om jag känner för det.. Har lite huvudvärk dagen till ära, men tack och lov för underbara hundar som känner av när matte inte mår bra, så när jag bad dem leka lite lugnare kröp bägge två ihop och somnade som små grisar jämte mej i soffan...<3
.
Beställde ett nytt halsband till Panda igår, då hon får skav av sina andra.. Så nu får hon ett med massa fluff på!
.
.
Är som ni ser reflex på det också, så det kommer bli perfekt till henne och i hennes färg också.. Rött!
.
Igår skjutsade Tobbe ut mej till stallet till halv tolv, jag mockade och fixade foder och sen blev det umgås med Familjen Johansson/Arvidsson en stund, Panda sov som en gris efter att ha lekt med deras nya valp Stitch...=)
.
Blev hämtade av mamma, Stefan och Momo i stallet, vi åkte hem och fixade Tacos, det blev fullt hus här som vanligt med fyra hundar, men tack och lov går Panda och Mimmi bättre och bättre ihop. De har lärt sej att hålla sej borta från varandra helt enkelt. Sen blev det lite glögg och prat i soffan innan de åkte hem igen.
.
Idag blir det stallet efter tre någon gång, blir nog ingen ridning idag heller, även om det förmodligen inte är lika halt idag då nästan hälften av att snö smält bort. Men hon mår inte dåligt av ett par vilodagar. Så det blir pyssel och tvätta muggben istället.. Längtar till våren nu så jag kan bada Pippi, hon har alla möjliga fina färger på sej för tillfället.
Men det är ju inget hon lider av, att vara lite missfärgad, sålänge hon är ren i övrigt.. men visst vore det roligt med en vit ponny med fläckar och inte en vit/gul/grön/ljusbrun med fläckar...;)
.
Kram Sofia!

Foton och video...

 
   
   
   
.
 
.
.
 
.
Kram Sofia!

De sover som grisar..

Hade tänkt att dra på mej lite utekläder alldeles strax och gå en sväng i skogen med hundarna, men just nu sover de som grisar bägge två så då får de sova tills de vaknar så går vi ut sen. Dumle hade väl iofs inte haft något emot att bli väckt om han blir mutad med en skogspromenad i solen, men jag tycker att lilla Panda ska få sova om hon är trött, det är viktigt för valpar att få tillräckligt med vila.
.
Måste leta reda på mobilladdaren också, mobilskrället har legar här jämte och pipit på mej länge nu.. Själv är jag helt inne i mitt nya beroende FV 2, helt otroligt att ett spel kan få en så fast.
.
Håller på att ladda kameran för fullt så förhoppningsvis får ni se lite fina hundbilder från dagens promenad senare idag.
.
Imorgon kommer mamma, Stefan och Momo hit, blir lite käk och sen julklappsutdelning, Mimmi och Hugo kommer naturligtvis också, så då blir det fullt hus med fyra hundar, tur att man inte har så många i vanliga fall, eller fyra som är helt sams är väl inget problem, men Panda och den betydligt större Mimmi har en gås oplockad med varandra uppenbarligen. De är inte de bästa vänner, förmodligen för att Panda är så kaxig och inte vill ge sej.
I stallet är det ju inget problem då de andra tikarna är hennes mamma, syster och lilla My som hon knappt träffar och henne känner hon ju sen hon var riktigt liten. Sen är det finaste Jasmine som konstigt nog funkar jättebra med henne trots att J är en riktig liten bitch ibland..;) Kanske är för att Panda är en lika stor bitch tillbaka, "lika barn, leka bäst" heter det ju.
Lilla Hugo kommer överens med alla, lägst i rang som han är.
Han är nöjd bara han får vara med i gänget verkar det som...<3
.
Kram Sofia!

Dumle 3 år!

Min lilla kille har blivit 3 år!
Bjuder på lite bilder på honom dagen till ära...=)
.
   
    
 
   
    
   
 
.
.
Kram Sofia!
 
 
 

Fredag

Här är vi lata och ligger fortfarande kvar i sängen, jag, Dumle och Panda... Vi har varit ute två ggr på morgonen, men annars har vi inte gjort så många knop än idag..
Tanken är väl att käka lite frulle strax och sedan bege oss ut på en promenad, det är riktigt fint väder så jag tänkte faktiskt att vi skulle gå utåt skogen idag och se hur mycket snö det är där.. Ner till samhället vågar man sej ju inte, som att be om att halka och sätta sej på arslet i första kurvan, det är blankis överallt!
.
Det blev en väldigt lugn tur igår, första tredjedelen av Ronden var blankis på 90% av vägen, men min lilla böna gick ganska stadigt ändå, är glad över att hon har vett nog att hålla sej lugn och gå försiktigt, utan att spänna sej..
När hon var yngre hade hon ju filosofin att "Oj, är det halt? Men då springer vi över såfort som möjlligt så kommer vi ju förbi det hala fort, bra va!" Som tur va har hon släppt det tänket och går numera försiktigt på det hala.
.
Idag blir det ingen ridning, åker ut senare.. Förmodligen inte förrens framåt klockan sex och då kommer det vara beckmörkt, ridbanan är ju stenhård och hal och det är inget kul att ge sej ut i skogen när det är is överallt i mörket..
Så det får helt enkelt bli pyssel och mys idag istället med bägge mina tjejer..
.
 
.
Kram Sofia!

Dunder och brak i mitt hus..

Att en liten hund på lite över 2,5 kg kan låta som en hel elefanthjord när honm springer runt och busar är för mej helt otroligt, men det gör hon.. Låter som om det kommer minst fyra stora rottisar springande..
Roligast är när Dumle också sätter fart och de far runt som två epileptiska sälar på crack, då skakar hela huset..
.
Ute är det härlig blankis överallt, till och med där det ser ut att ligga ren snö... Allt är halt, men regnar det först en hel dag och sen fryser på det är ju risken ganska stor att hela världens förvandlas till en enda stor curlingbana..
.
Nu blir det käka lite och sen ut till stallet för att motionera finaste svart i halkan.. Får bli en lugn tur, man vill ju inte ha några fläkskador, för även om hon är broddad så ska man inte alltid lita på att de tar när det är sån jäkla hård is ute som idag.
.
Åhh, hoppas att nya kameran kommer snabbt! Tack än en gång älsklingen!
.
Lite bilder från igår när jag och Lucky tog med Herr Arab (Cello) ut i skogen...=) Allt gick smidigt med två pigga hästar, enda var att vi mötte en megastor älg och då menar jag verkligen megastor, som tur va stod båda hästarna kvar på vägen, Cello, den knasen gnäggade till och med efter älgen när den lugnt gick iväg..
 
.
Kram Sofia!

Ny kamera!

Tack...<3
.
Kram Sofia!
 

Annandagen

Vaknade tidigt imorse av att Panda står vid fotänden av sängen och gnäller, sätter mej upp, beredd att lyfta upp henne. Ser att hon har något i munnen, med svans.. Mycket riktigt så är det en död mus som hon kommer bärandes på... Så äckligt! Hon var inte jätteglad när hon tvingades ge upp den..
.
Annars har jag inte hunnit göra något mer idag, varit ute med hundarna några gånger, annars fastnade jag här framför datorn ganska tidigt..
.
Har inte så mycket planerat idag, stallet ska hinnas med. Hade tänkt rida en långrunda, men för tillfället regnar det som attan ute så det ser ju inte så lovande ut. Får se om jag lyckas hitta nån lucka med uppehåll så jag slipper bli dygnsur. Är så tråkigt att att snö ska regna bort, tydligen ska det bli riktigt kallt imorgon neråt 10 minus på natten, då lär det vara curlingbana överallt sen lagom till morgontrafiken..
.
Kram Sofia!

Lugnt och skönt här hemma..

Här hemma tar vi det lugnt, ialla fall Dumle och jag, Panda håller just nu på att plocka saker från soffbordets nedersta hylla, dom släpar hon sedan iväg och ska döda under högljudda morranden, ibland växlar hon med att skälla ut föremålet samtidigt som hon hoppar på det med framtassarna.
.
Vi har haft en riktig latdag här hemma och endast tagit en promenad mitt på dagen, den övriga rastningen har bestått av bus och lite lydnadsträning i trädgården.
.
Nu ser jag verkligen fram emot att min sadelgjord ska komma hem, kommer knappt kunna vänta med att åka och hämta den när de ringer från Charlies och säger att den är färdig. Blir spännande att testa den på Lucky.
Men fram tills den är färdig blir det ridning i den engelska sadeln..
.
Kram Sofia!

Panda och Hugo

Den 20/12-2012 var mamma här med Hugo... Den blev lite lek och bus ut i stallet både mellan syskonen och med föräldrarna och halvstorasyster..
.
         
 
   
Far och Son!
.
Och såhär kan det låta när två småhundar börjar "puffa".
 
.
Kram Sofia!

Dagen sniglar sej fram..

Jisses vad denna dagen sniglar sej fram, tycker att det är flera timmar sedan jag gick upp och åkte ut till hästarna, men egentligen är det bara 3 h plus några minuter.. Men har hunnit ta en promenix med vovvarna, Dumle den fulingen drog på ett rådjur för mej.. Som vanligt när han tappar siktet på rådjuret så slutar han springa efter, då är det ju inte roligt längre och de vilda djuren är ju alltid snabbare än honom. Dock kom han då på att "Aj då, kanske inte skulle ha rymt från matte", så han fortsätter lukta runt uppe vid grannens lada som om ingenting hade hänt, jag tar med mej kopplet och Panda och knatar upp till honom, han skäms så pass att han först tänker smita och springa hem själv, men som vanligt är han lättlurad, det räcker med att låta skitglad och ta ett par steg åt andra hållet så tror han att vi ska göra något jättekul som han missar om han inte är med från början. Så snart hade jag honom säkert kopplad och traskade hemåt igen.
Panda är uppenbarligen inte lika förlåtande som mej, hon skällde ut Dumle efter noter hela vägen hem plus att hon tyckte att han skulle ha lite stryk också, fick lyfta upp henne till slut och bära henne då hon mopsa så vida pass på honom.
Lilla skitungen gillar inte när Dumle springer ifrån henne och matte..<3
.
Nu ser jag faktiskt att det snöar utanför mitt fönster, hoppas temperaturen kryper under nollan igen nu då, gärna ett par grader under nollan. Det ser ut att vara såna där stora tunga flingor som bara blir slask när de träffar marken, men man vet aldrig kanske bestämmer sej vintern för att stanna lite till och inte töa bort helt..
.
Den 14 Januari har jag nu fått en tid på Kirurgen,, mag och tarm.. Ska bli spännande att se vad de hittar denna gången, förmodligen blir det väl samma som sist.. Men skönt att jag fått en tid ialla fall..
.
Kram Sofia!

Juldagen och det töar

Jaha, det var ju nödvändigt med snöstorm och en massa härlig snö när det ändå skulle töa bort två dagar senare, men det var ju kul sålänge det varade ialla fall. Jag är ju en av dom som på sista åren älskar när det kommer snö och håller sej kallt så det får ligga kvar, för är det något jag hatar så är det slask.
.
Stallet är redan klart för idag, det fick bli en snabbis ut nu på morgonen, morgonfodra och täcka mina, ställde dem i gången och mockade och sen tillbaka in med dem i boxarna igen. Det är Tobbes sista "långjobbardag" för detta året, jobbar 9-22 stackaren och då får det bli lite knasiga tider i stallet. Men ridningen kändes inte så ledsamt att skippa idag med tanke på slasket och att det småduggade lite hela tiden.
Möttes av en väldigt glad häst i stallet idag, en av hästarna hade tagit sej loss och stod mitt i stallgången och småslumrade och såg väldigt nöjd ut, fri tillgång på hö hela natten..;)
Lucky var på kelhumör och hade nog gärna sett att matte inte gade så brått och istället hade stått och klappar en stund på henne istället. Hon körde med sin lilla mule i ryggen på mej när jag la på täcket och försökte lägga upp huvudet på min axel hela tiden.. Finaste tjejen..<3
Lilla Pippi är väldigt nöjd med att få banan i maten både morgon och kväll nu i juletid, låter som om hon surplar milkshake eller liknanade när hon äter för att hon slabbar så..
.
När jag kom hem igen möttes jag av en arg liten Panda, matte får ju inte åka till stallet och lämna henne till att sysselsätta sej själv även om det bara handlar om en 35 min. Hon brukar aldrig bry sej om att bli lämnad hemma med Dumle, men idag var hon extremt busig när jag kom hem och fick sej ett litet tokspel ute i snön när jag släppt ut henne, då springer hon runt, runt i små cirklar med svansen rätt ut, öronen bakåt och småskäller.. Ser skitkul ut!
Hon älskar verkligen snö den lilla sorken, kylan däremot är hon inget fan av..
.
Kram Sofia!

Julafton!

Vill börja med att önska er alla en riktigt God Jul!
.
Här hemma har vi tagit det lugnt, åkte ut till stallet tidigt imorse, fick borsta av och mysa lite med mina fina hästar, gick ut med dem i hagen och fixade sedan hos dem. Jag kom ju inte ut igår, eftersom vi mer eller mindre hade snöstorm här igår så hade de inte kommit ut och plogat ännu, så vi fick vända efter bara en liten bit då man i princip inte såg vägen och det låg 20 cm nysnö på vägen + minst 50 cm höga drivor lite överallt. Så snälla Jenny fick fixa mina flikkor och ta in.
.
Efter stallet idag så blev det mysfrukost i soffan framför tvn, sen har vi följt i det spåret hela dagen. Vovvarna har fått sina julklappar och de klagade inte..;) Och vi fortsätter nog på samma spår resten av kvällen, det enda jag tänker göra är att ladda av kameran och redigera lite foton så ni får någon att titta på här inne också..
.
   
.
Glada hästar påväg ut i stora hagen..
.
Matdax!
.
Kram Sofia!

4:e Advent


All julhandling över för detta året...

Hemkommen för en liten stund sedan, all julhandling över för denna gången.. Det var mycket folk inne i stan vill jag lova, men ändå inte så galet som det kan vara. Eller rättare sagt, folk hade inte jättebrått och var inte så stressade som vanligt.
Men en och annan fartdåre med kundvagn och skrikande barn efter sej fanns det allt.
.
Panda och Dumle fick varsin förtidig julklapp, 2 benkransar som dom vaktar noga.. Eftersom kransen är i princip lika stor som Panda hade hon lite problem med vart hon skulle börja med den någonstans, men bära den, vilket jag inte trodde hon skulle kunna, det hade hon inga problem med. I vanliga fall hade jag köpt ett större och ett lite mindre för att de ska få storlekar som passar dom. Men i det här hushållet funkar det inte, Panda förstår inte alls varför hon ska ha mindre bara för att hon är mindre vilket resulterar i att hon snor Dumles större hela tiden.
Så nu förtiden får de likadana, det blir lugnast så!
.
Stallet fixade jag på morgonen, hade utsläppet och mockning av hela stallet. Men tycker jag var ganska duktig som hann ge alla frukost, täcka alla, lägga ut två omgångar hö i hage + lunchhage, släppa ut, mocka till alla innehästarna, lägga in hö till alla inne och rida Lucky på 2,5 h..
.
Resten av kvällen ska jag ta det lugnt och inte göra ett skit.. Imorgon blir det lugn förmiddag, sen kl 16.00 iväg för att massera tre hästar och direkt efter det till mitt stall och fixa där, har mockningen imorgon också iom att det är min helg + insläppet. Om jag hinner och orkar ska Lucky få massage, annars blir det en liten promenad i mörkret..
.
   
.
Kram Sofia!

Knappt 3 dagar kvar till jul..

Hur har ni det i julstressen såhär 3 dagar före julafton. Skulle tro att de flersta har alla julklapps och julmatsinköp färdiga..
I detta huhållet är inget färdigt, förutom några julklappar. Men i det stora hela så ska alla inköp göras imorgon inne i Jönköping, eller så är planen ialla fall. Kanske blir överkörda inne på CityGross av nån galning som vill fram till den sista julskinkan, konstigare saker har ju hänt..
.
Här tar vi det lugnt, tar julen som den kommer, ingen brådska och ingen stress. Det är det värsta jag vet, att stressa.. Julen kommer liksom ändå..
.
Idag var jag i stallet tidigt, möttes av ett gäng morgontrötta hästar, men tröttast var nog Cello som inte ens vaknade när jag tände ena lampraden. Fick peta honom på rumpan för att det skulle bli någon reaktion, då tittade han på mej med uppspärrade sömniga ögon och såg lite halvt förtvivlad ut, upp kom han efter det väldigt snabbt samtidigt som han försökte få fram morgonens första hesa gnäggningar.
När alla fått sin frukost, sina täcken och grovfoder var utlagt i hagarna så fick alla komma ut.
Sen var det dags att ta tag i mockningen, Pippis box tar inte ens två minuter, den är så vansinnigt lättmockad, allt ligger i prydliga högar i en rad, syns knappt att det har varit en häst i boxen , ändå ligger hon ner varje natt då hon är full med halm i både man och svans. Luckys är ganska lättmockad, hon lägger allt i en hög, däremot rafsar hon upp halm emellan skithögarna så det blir lite som en packad kaka av alltihopa, men allt som allt brukar det ta max 10 min att mocka hennes box och då är det om hon varit extremt stökig under natten.
.
 
  
När detta var klart packade jag skottkärran full med hösilage och knatade ut till stonas mathage.
Blev inbjuden på lite frukost hos Veronica och Jenny på tillbakavägen. Så det blev att vi satt därinne och pratade en stund. Deras nya lilla hund är verkligen yttepytteliten, en korsning mellan Fransk bulldog och Mops = en Frops..;)
Panda ser ju till och med stor ut i jämförelse med den..
.
Snart var vi tillbaka i stallet och fixade med hästarna, det blev en ridtur på 1 timma i skogen, Lucky var busig och tyckte att det skulle vara galopp där jag menade trav.. Men det är bara roligt att hon visar att hon vill framåt, finns inget tråkigare än en häst du måste driva som en blå i skogen, där tycker jag att de ska ha ordentligt med naturlig framåtbjudning..
.
När allt var klart var det dags för hemfärd, snälla Veronica skjutsade hem mej och Panda som har varit med i stallet hela dagen. Behöver jag säga att efter lite mat och vatten så däckade hon som en liten gris i soffan och sov gott i 2,5 timme.
.
Igår åkte jag ju till stallet lite senare, Panda var med även då. Men hon fick vara inne i sadelkammaren och värmen medans jag red. Det blev en tur runt kyrkan tillsammans med Jenny och Cello. Det var ganska mörkt när vi kom tillbaka till stallet, tur att vi klätt på oss ordentligt med reflexer så vi mer eller mindre såg ut som levande trafikkoner bägge två.
.
.
..
Kram Sofia!

Nya foton i inläggen!

Finns nya foton i inläggen med följande datum:
.
2012-12-05
2012-12-16
2012-12-17
2012-12-18
2012-12-19
.
Kram Sofia!

Min häst är extrautrustad!

Jag har en eldsprutande häst.. eller.. ehm.. ja.. rök kommer det ialla fall...
.
.
Kram Sofia!

Onsdag

Panda väckte mej vid halv fem och ville gå ut, Dumle fick då för sej att han också är valp och måste uppenbarligen också ut mitt i natten. Sagt och gjort, på med lite kläder, ytterkläder på det och sen ut med bägge hundarna.
Panda kröp ihop på min kudde och somnade såfort jag satte henne i sängen igen, jag somnade inte många sekunder därefter. Sen hann klockan bli kvart i åtta innan det var dags igen, liten svart-vit hund som tittar på mej med bedjande ögon, så det var bara att masa sej upp och ut igen, känner hur huvudet bara illdunkar, härligt att vakna med huvudvärk.
.
Men efter det fick min stackars onda rygg och huvud äntligen krypa ner i den varma sängen igen och här tänker jag stanna nu ett par timmar tills antingen magen skriker efter frukost eller hundarna skriker och vill ut.
.
Idag är första dagen på väldigt länge som jag har stallledigt, har ingen möjlighet att ta mej ut till mina pälsklingar på hela dagen så det fick bli Jenny som fixar med mockning och så idag.. (Tack snälla!)
Känns jättemysko att inte vara hos dem på en hel dag, men får se dem imorgon bitti igen..<3
.
  
.
Kram Sofia!

Såhär en helt vanlig tisdag..

Jaha, här sitter jag och har det gott i tvsoffan.. Dumle sover i hallen och Panda ligger raklång i soffan en bit från mej.
Såfort hon vaknar blir det eftermiddagspromenad i mörkret, blir nog neråt samhället så att vi kan gå under lite gatulampor.. Blir till att köpa nya batterier till pannlampan på lördag, den behövs både i stallet om jag rider ut/promenerar på kvällen och här hemma för hundpromenaderna.
.
   
.
Som ni säkert redan förstått så fixade jag stallet i förmiddags, var där strax efter nio och fixade mockning och foder, sen tog vi en tur i skogen jag och Jenny. Vi hade planerat på att vara ute minst en timma och när vi kom tillbaka till stallet hade vi varit ute i 1h och 40min. Och efter att ha sett en himla massa vildsvinsspår både igår och idag så fick vi då idag äntligen syn på en flock vildsvin, de stod på ett kalhygge några hundra meter bort, jag räknade lite snabbt till minst tio stycken i olika storlekar.
.
Kram Sofia!

Latdag idag..

Fy vad lat jag känner mej.. Har inte gjort ett skit här hemma idag förutom att elda och laga mat.. Men ibland måste man få ha såna dagar också.. Men får nog diska lite senare iaf..
.
Morgonen började i stallet, morgonfodrade och släppte ut alla pållarna förutom de som skulle ridas.. Det är härligt att vara först in i stallet på morgonen och få höra alla glada gnäggningar när man säger god morgon till hästarna.
Mockade hos Pippi och Spirit och flyttade sedan över Lucky till Pippis box medans jag mockade till henne, hon och de andra två som stod kvar inne fick sitt frukosthö inne hos sej.
.
 
.
När Jenny kommit ut till stallet gör vi iordning Cello och Lucky och ger oss iväg på en ridtur runt Arnared, lite slirigt var det på vägen iom att det var ganska mycket slabbsnö på sina ställen. Men det var riktigt fint bitvis så det blev en del trav också. Sen verkar det som om skogens alla vildsvin har vågat sej fram ordentligt nu när det blev mildare igen, såg massor av spår överallt och ställen där de har varit och bökat.
Men allt som allt hade jag en mysig ridtur på världens finaste häst..<3
.
1. Bus Cello 2. Jenny hittar grisspår 3. Grisspår! 4. Lucky efter ridturen
   
.
Tog en del bilder också, men eftersom jag har en latdag idag så laddar jag av dem en annan gång...
Det känns lite konstigt att det bara är en vecka kvar till julafton idag, jag hade faktiskt lite julkänsla ända fram tills det började töa.. Jag hatar snöslask, mer än hälften av snön hann smälta bort. Men imorgon ska det vända igen, det ska bli kallare och sen ska det komma snö igen..
.
Dumles nya favoritplats i köket
.
Kram Sofia!

Panda Pooh

Panda föddes 2012-09-03
Sedan dess har hon bara växt,växt, växt och ändrats.. Ibland tycker jag mej se skillnad på henne för varje dag som går.
Vad tycker ni?
.
2012-10-15 (6 veckor)
.
2012-10-18 (6,5 vecka)
.
2012-10-30 (8 veckor)
.
2012-11-03 (8,5 vecka)
.
2012-11-06 (9 veckor)
.
2012-11-09 (9,5 vecka)
.
2012-11-12 (10 veckor)
.
2012-11-19 (11 veckor)
.
2012-11-26 (12 veckor)
.
2012-12-02 (13 veckor)
.
2012-12-06 (12,5 vecka)
.
2012-12-10 (13 veckor)
.
2012-12-14 (13,5 vecka)
.
.
Kram Sofia!

Go förmiddag alla!

Här hemma har vi inte gjort så mycket än, förutom att hundarna har varit ute ett par gånger så ligger vi kvar i sängen, Panda, Dumle och jag.. Men med tanke på att utanför mitt fönster smälter all min underbara snö bort i rask takt.
Inget jag uppskattar med tanke på att det är December, hade det varit i slutet av Februari så hade jag jublat, men inte nu. Inte när det är knappa en vecka kvar till julafton..=(
Men det har lovat att det ska bli kallare igen och förhoppningsvis innebär det ny snö!
.
   
.
Jag hann med en hel del här hemma igår, dammsugning, torka golv, elda, julpynta m.m. Så nu är det lite julstämning även här hemma i vårt lilla röda hus..<3
.
.
Tänker fortsätta på samma spår idag, innan det blir eftermiddag och det är dags att åka till stallet. Blir hästmotion i mörkret idag och sen har jag insläppet klockan 22.00 så förmodligen åker vi först in till Mullsjö och handlar lite och sen ut till stallet för att motionera pållar. Känns onödigt att åka två gånger tycker jag..
.
 
.
Kram Sofia!

3:e Advent


Idag och igår..

Då var det lördag igen och utanför mitt fönster pågår det halv snöstorm. Fast det var värre imorse, nu har det ju ialla fall nästan helt slutat snöa. Panda höll på att blåsa bort imorse när vi var ute första gången.
.
Idag har jag hunnit med stallet på morgonen, det blev bara en snabb borst, mockning och foder idag. Sen har jag eldat lite och plockat iordning här hemma, städningen ska jag fortsätta med lite senare. Men först ska jag vila en stund nu och sen blir det lite lunch innan det är dax att ta tag i det igen.
.
Glömde ju helt av att skriva ett inlägg igår så det kommer här.. Åkte ut till stallet tidigt, hade utsläppet. Morgonfodra och på med alla täcken innan det var dags att släppa ut dem i snön. Det var ruggigt kallt ute, men ändå ganska skönt.. Klarblå himmel och solen var påväg upp!
.
.
När alla hästarna var ute så tog jag tag i mockningen, mockade ut bädden hos Lucky, vanlig mockning hos Pippi och tömde Spirits spilta helt då han ska få annat att ligga på.. Sen blev det lite prat och frukost inne hos Jenny för att planera våran granhämtning.
.
Så på med utrustningen på Lucky, blev en repgrimma + grimskaft på under tränset så jag skulle kunna binda henne i skogen + ett långt rep för att kunna släpa hem grangrenarna med. Lagom när vi skulle ge oss iväg kommer mamma inkörandes på gården, med sej hade hon naturligtvis Hugo och Mimmi. Så då gjorde vi två flugor på smällen, mamma fick motion + hundarna. Eller ja, lille Hugo åkte mest jacka...<3 Men han fick testa att sitta med mej på Lucky och med tassarna stadigt på hornet till min sadel balanserade han lyckligt och tyckte det va jättekul! Mimmi for som en skållad råtta och lekte med Rexen.
.
Lucky drog ett lass med grangrejar, jag fäste linan i hornet och red hela vägen hem.. Det var lite läskigt när linan hamnade mellan bakbenen på henne innan jag hunnit upp, men sen gick hon som en klocka hela vägen hem..<3
Cello fick dra bildäck + sågar ut till skogen, på hemvägen detta plus två smågranar. Så bägge hästarna fick jobba för maten denna dag..;)
.
.
Panda var naturligtvis med i stallet också..=)
  
.
Hemma igen va det kudden som gällde..
.
På e.m hände det en grej hemma som var riktigt otäck, orkar inte dra hela historien en gång till.. Men ni som har mej som vän på FB vet ju redan. Men i korta drag hade vi inbrott i lill-huset, jag lyckades gå ända ner till pannrummet utan att upptäcka dem eller att de upptäckte mej. Men när de välte en sak i lill-stugan och Panda satte igång och skälla stack dom. Tror mina djur kände att jag blev ganska skraj, för de parkerade sej tätt intill mej i soffan, till och med Knodden kom och satte sej och höll koll på mej.
.
.
Kram Sofia!

Lucia

Idag var det alltså Lucia och bara 11 dagar kvar till julafton. Panda har varit superduktig inatt, var ute sista gången elva, sen väckte hon inte med förrens åtta. Hon va så himla söt när hon väckte imorse, i vanliga fall brukar hon skälla till och krafsa på mej. Men denna gången kravlade hon upp och la sej på magen på mej, så nära mitt ansikte hon kunde med nosen och gnällde lite. Sen när jag öppnade ögonen så bara kikade hon på mej med sin asmå kolsvarta ögon en stund innan hon gnällde en gång till. Då var det alltså dags att gå ut! Efter att bägge gjort sina behov blev det en snabb lekstund i snön, med betoning på snabb eftesom jag varken var riktigt vaken än och frös så jag skakade.
Det kändes riktigt kallt ute, men det verkar bli en jättefin dag med blå himmel!
.
När vi kom in igen ser jag två par ögon stirrandes på mej från diskbänken i hallen över tvättmaskinen, där sitter Zorro och Knodden och ser allmänt griniga ut. Varför detta undrar ni nu, men det finns endast en sak som kan orsaka en sådan blick. Maten i skålen var slut! Något sådans fasansfullt får ju bara inte hända. Men sen vill jag även poängtera att maten aldrig riktigt tar slut, däremot ligger det småbitar kvar som brukar vara såmycket att det täcker hela bottten av skålen (stor skål!), men inte kan man ju äta trasiga kattmatsbitar.. Det går bara inte.. När Zorro flyttade hit trodde jag att nu, nu skulle det blir slut på kinkandes med de trasiga kattmatsbitarna. Men inte det, gammelkatten Knodd lärde snart nykomlingen hur man gör för att hela tiden få enbart nya, hela  bitar... D v s, dödsblicken!
.
Så nu har jag bäddat ner mej igen, Dumle ligger jämte och ser lika trött ut han (min lilla sjusovare), Panda däremot är full av energi och dödar för fullt den stackars lilla grisen. Hon blir skitarg varje gång hon lyckas bita tillräckligt hårt i den så att den nöffar, då morrar hon och försöker skaka den till döds, vilken liten kamphund jag har..
.
.
Kram Sofia!

Kvällsfunderingar...

Jaha, då har snart resen av denna dagen också gått. Blir strax till att dra på sej ytterkläderna och gå ut till pannan, får nog ta med mej lilla Panda, är tre timmar sedan hon var ute. Lill-skruttan har sussat som en liten stock hela tiden sen sist vi var ute. Väckte henne och frågade om  hon skulle med ut när jag slängde in mer ved för 1,5 timma sedan, men hon bara drog bak sina stora öron och ville pussas lite. Sen kröp hon ihop som en liten boll igen och fortsatte sova.
Finns ingen som ser så himla nöjd ut när hon sover som Panda...<3
.
 
Pandas uppmanande blick när hon vill upp i soffan..
.
Så förutom att spela lite FarmVille (min nya drog) och kikat på tv, plus fixat lite middag så har jag inte gjort så mycket spännande ikväll. Har inte ens jobbat någon lydnad med vovvarna idag, tycker de kan behöva en tänkarfri dag en gång ibland... Sen jobbar vi ju i princip lite hela dagarna, lite vardagslydnad går det ju inte att komma undan...
.
Var e öronen!?
.
Kram Sofia!

Onsdag med fullt upp!

Klockan har redan hunnit bli sex, men jag har hunnit med en hel del idag. Ialla fall i stallet. Åkte ut tidigt och mockade en av boxarna + fixade foder, masserade sedan en pålle medans stallägarens hovslagare var där och skodde/verkade.
Sen var det lagom att ta in Lucky då min hovslagare alldeles strax skulle dyka upp.
.
Så nu har hon vinterpjucks på alla fyra, blev dock inte fyra brodd i varje... Det får vi ta nästa gång, men sulorna är på, så nu kan vi susa fram genom snön utan klampar.
Vi stack ut i skogen direkt efter skoningen, blev en sväng runt ronden i skritt eftersom Jenny hade handhäst med jämte Cello. Efter ridningen mockade jag färdigt och la in hö innan nästa häst skulle masseras.
När allt var klart var det dags att åka hem för dagen. Hemma väntade två överlyckliga hundar som genast fick sej en liten promenad.
.
Var ute och tände i pannan för ca 1 timma sedan, så snart blir det en varm dusch och lite middag.. Sen måste jag nog diska lite också, jippie.. Min favorit...
.
Kram Sofia!

Tisdag...

Har precis käkat lite väldigt försenad frukost, men varken hann eller orkade göra någon imorse. Åkte ut till stallet redan strax efter nio. Började med att hjälpa till att släppa ut och sen blev det mockning av Pippis box, plus att jag fixade deras "burkmat".. Sen ut med Lucky på gången och gjorde henne iordning, hon fick gå med den engelska sadeln idag också, orkade inte hämta den tunga westernsadeln två gånger.
.
Red ronden tillsammans med Jenny som red Cello, blev ganska mycket trav. Lucky var jättelugn, trodde hon skulle vara jättepigg iom att hon vilade igår, men inte då.. Hon knatade på i lugnt tempo, nästan så att hon var lite för lam ett slag. Men det klampade en jäkla massa under fötterna på henne idag när det är lite mildare så jag tror att det hämmade henne, hon brukar ju inte bry sej om klamparna i vanliga fall utan bara klampa på ändå, men de var extra envisa idag verkade det som. Cello däremot.. betedde sej som om han käkat raketbränsle..=P
.
  
.
Tillbaka vid stallet bytte jag bara häst, släppte ut Lucky i hagen och tog in Spirit istället, borsta och sadlade och sen tog vi en runda till. Cello fick gå med två varv iom att han var så prillig. Spirit var också ganska busig, gick och sneglade på Cello hela vägen och gjorde små ryck om hade säkert gärna travat hela rundan.
Men han fick jobba på ändå, så efter att ha travat en ganska lång bit i form med bakbenen långt in under sej var han ganska nöjd...=)
.
Ut med Spirit, ge han lite vatten i hagen.. Mocka till Lucky och honom och efter det in med hö till alla pållarna.
Sen var det dags att åka hem, möts av två strålande glada vovvar i dörren, de har fått vara ensamma två timmar eftersom Tobbe har varit hos läkaren..
.
 
.
Det blåser inte riktigt lika mycket idag som det gjorde igår, det blev bara en lite kortispromenad med Dumle igår medans Panda sov.. Sen blev det träning inne istället. Har börjat med ett nytt trick. Att de ska blåsa bubblor i vattnet med nosen.
Ser skitkul ut och bägge två fattade nästan direkt vad de skulle göra. Idag ska vi träna lite till på det så kanske det kommer upp någon liten video när de gör det sen!
Resten av kvällen spenderades i tv soffan, kikade på alla tre Beverly Hills Chihuahua... Panda var jätteintresserad första filmen, med sen tröttnade hon och somnade på min arm..
.
.
Kram Sofia!

Ny vinterheader!

Eftersom jag inte kan bestämma mej för vilken header som blev finast så lämnar jag beslutet till er kära läsare!
Så lämna en kommentar där ni skriver vilken ni tycker är finast. Ni har till imorgon kl. 22.00 på er!
.
Nr. 1
.
Nr. 2
.
Kram Sofia!

Lagt till lite foton i inläggen

Jag har lagt till lite foton i olika inlägg, eftersom jag är så vansinnigt dålig på att komma ihåg att ladda batteriet i min kamera så får mobilen träda in ganska ofta och föreviga vissa saker som händer. Dock är det inte lika smidigt att ladda av mobilen som kameran vilket gör att det gärna drar ut på tiden med det. Men nu är det iaf gjort.
.
Dock så är det enstaka bilder från olika dagar så för att ni ska fatta sammanhanget till vissa av dem har jag valt att slänga upp dem i de inlägg som är skrivet samma dag bilden är taget, eller att det som är fotat är omskrivet i det inlägget. Så ni får själva gå tillbaka i inläggen för att hitta de nya fotona. Första inlägget som fått foton tillagda är skrivet 3/12-2012 och sen är det tillagt i inläggen framåt tills idag. Så ni behöver inte gå så långt tillbaka!
.
Kram Sofia!

Precis hemma från stallet...

Har en trött liten Panda i knät som har sprungit och busat i stallet i över en timma medans jag gjorde det som skulle göras. Blev en snabb kelstund i hagen med hästarna + kolla till och smörja Luckys mugg.
.
  
.
Nu ska jag vila en stund och äta lite lunch, sen ut och få lite liv i pannan innan det är dags för en liten promenad med Dumle, Panda får vara hemma.. Hon har motionerat färdigt för idag..
.
Panda börjar bli alldeles för stor för att åka i mattes jacka...
.
Kram Sofia!

God morgon i ovädret!

Det är sånt riktigt jäkla skitväder ute fortfarande, blåser och småsnöar, inget mysigt alls. Så idag blir det till att bara mysa och mocka i stallet. Så kan Panda följa med och springa av sej istället. Att jag inte ska rida betyder också att jag kan åka dit senare, då kan man ligga kvar i sängen lite längre och bara ha de gott. Skönt för Tobbe med som har varit sjuk i ett par dagar och behöver all vila han kan få stackaren.
.
Panda hittade ett nytt nöje igår kväll, blaska i vattenskålen. Hon ställer sej med ena tassen i vattnet och krafsar med den andra i skålen... Ibland kör hon dubbeltassfattning och krafsar med bägge, det blev rätt blött innan hon var färdig. Och hon var inte nöjd förrens allt vatten var ute ur skålen. Jag som nästan trodde hon var färdig med blaskandet fyllde då på skålen för de behöver ju vattnet på natten, men jag blev väl inte väldigt överaskad när hon satte igång igen såfort den kom ner på golvet. Knashund..<3
.
  
.
Kram Sofia!

Dagens och gårdagens...

Blir strax till att sätta igång kvällens tredje film, Panda lever rövare, hon är superbusig... Naturligtvis har hon sovit så gott ett par timmar så nu lagom tills det börjar bli dax för oss övriga att gå och lägga oss så sätter hon fart.
Men stoppar man till henne hennes ben med jämna mellanrum så sysselsätter hon sej mej det istället.
.
Åkte ut till stallet tidigt idag, mockade och tog sen en fika med de andra.. Alltid lika trevligt..=)
Sen plockade jag in Lucky och Jenny Day Light så tog vi oss en ridtur runt Ronden. Efter det hämtade vi nästa gäng, nu var det grabbarnas tur, blev en tur på 1 h och 10 min, jag red Spirit och Jenny Cello, mycket trav och en liten galopp på pigga hästar. Otur bara att både Spirit och Lucky ska ha problem med att de får så mycket klampar...=(
Ska bli skönt att hovis kommer på onsdag och fixar på sulorna på Lucky, sen kan vi fräsa fram genom snön igen!
.
Dagsformen..
.
Gårdagen gick alldeles utmärkt, Dumle lekte fint med både Rex och Elvira. En annan av småhundarna blev livrädd och skrek rätt ut när hon såg Dumle, Dumle såg mest förtvivlad ut och undrade nog varför hon skrek som om hon höll på att dö. Men en av de minsta fick han hälsa på iaf..=)
.
Pippi (taget 8/12-12)
.
Från vänster: Ghostie, Annie, Lucky & Day Light (taget 8/12-12)
.
Vi red en sväng i skogen och hade med Dumle och Rex, jag mitt nöt trodde att de skulle kanske busa lite i början och sen bara lufsa på, haha... De höll på som två rabiata kaniner nästan hela vägen, inte förrens vi kommit mer än halvvägs lugnade de ner sej och bara lufsade med oss. Men överlag skötte Dumle sej bra, även om han fick på pälsen utav en av stallkatterna...;)
.
Kram Sofia!
 
 

2:a Advent


Lördag

Snart dax att klä på sej alla miljoner lager kläder och åka ut till stallet för att motionera häst och hund, idag ska Dumle få följa med till stallet, sköter han det snyggt så får han säkert åka med fler gånger. Lilla Panda får vara hemma, det är lite för kallt för henne att vara med flera timmar.
.
Igår blev det några timmar istallet, hade först utsläppet, sen mockade jag och fixade med foder. Tog sen in Lucky och red Ronden, har kommit så mycket snö att det är perfekt att trava och galoppera långa sträckor, det är mjukt och fint underlag... Jättehärligt! Sen kom det några och hämtade ett av avelsstona som nu har fått ett nytt hem, hjälpte dem att lasta och red sen en sväng på Spirit med solen som gjorde att snön i ryggen som gjorde att snön gnistrade. Det är verkligen vackert i skogen när det är sådant väder. Blev lite bus även med honom, han var pigg den store busen.
.
1. Lucky 2. Spirit
 
.
Väl hemma käkade vi lite lunch, Tobbe stackaren är jättesjuk så han va hemma igår. Tur att han är ledig i helgen och kan vila ordentligt. Sen tog jag en långpromenad med hundarna, Panda va fortfarande lite trött efter tuppluren hon tog precis innan och ville åka väska från början, men efter ett tag började hon pipa och ville gå ner. När jag kommit förbi fotbollsplan släppte jag henne lös och lät henne tassa på bäst hon ville. Hon är så duktig, går inte ifrån mej på hela tiden hon är lös.
Vi tränade lite kontaktövningar och hon har sånt fokus den lilla hunden... Duktiga skrutten...<3
Dumle han ångar på som den bullldozer han är, han behöver bli lite trött i benen innan man kan jobba med hans huvud, typisk schäfer alltså...
.
Blev lite handling senare på e.m och efter det fredagsmys med tacos i soffan.
.
Kram Sofia!

Kvällsuppdatering...

Jaha, då var klockan strax 21.00 och vad har jag åstakommit hittills..? Inte mycket är jag rädd. Dagen liksom bara försvann och ändå har den känts så lång. Har bara hunnit med långpromenad med vovvarna (Panda fick gå det hon orkade, sej åkte hon väska) + fixa det obligatoriska med mat + låda för katterna.
Hmm, allt det där andra blev liksom inte av... Får göra ett ryck nu ikväll helt enkelt, diska, sammsuga och torka golv tar ju inte jättelång tid. Det är bara skittråkigt..=P
.
Kram Sofia!

Så var det redan torsdag...

Brr... jag har inte klagat nämnvärt på kylan innan, mer än att jag sagt att det är kallt ute. Men idag, konstigt nog när det inte är så himla kallt så verkar både jag och min lilla hund tycka att det är jättekallt ute. Men det är sån där fuktig äcklig luft ute idag som går rätt igenom kläderna och kyler ner en riktigt ordentligt. Tack och lov för thermobrallor säger jag bara!
.
Åkte ut ganska tidigt till stallet idag, Panda fick följa med eftersom jag bara skulle mocka och fixa med Luckys bakben.
Mötte Jenny i dörrn som höll på att släppa ut hästar. Pussade lite på Pippi i farten och sen fick hon gå ut med sina kompisar i hagen. Hon verkar nöjd med sitt tjockare täcke så det får hon fortsätta ha.
.
När stallet var färdigt åkte vi hem och tog en kopp the, sen mös jag och hundarna ner oss i soffan och jag fastnade här framför datorn. Har lite att göra idag, men det får vänta en liten stund till, nu vill jag vila nån timma innan jag gör nåt annat!
Men på schemat står, målning, disk, dammsugning och torkning av golv. Och det obligatoriska, ut med hundar och göra rent kattlåda + utfodra djuren.
.
Dumle får ju en mix utan Canami Chicken & Rice och Doggy Proffessional Extra Aktiv, vilket funkar jättebra på honom!
Lilla Panda har dock fått smak för hans Doggyfoder, hon äter också Doggy, men valpfodret naturligtvis. Canamin som vi köpte till henne föll henne inte i smaken alls. Men Dumles Doggy måste vara någonting alldeles extra för den plockar hon ur hans skål om han lämnar mat. Stället sej på kanten på hans skål (han har matbar) och när hon sträcker sej till max så når hon precis upp i skålen och kan plocka ut dem.
.
Stackars Dumle har skurit sej på någonting i tassen, skavt av päls på ett område stort som en femkrona och sen ett litet sticksår som var ganska djupt och blödde rätt bra. Men nu är det rengjort och verkar inte blöda mer. Dock vill han ju slicka och pilla på det hela tiden och då börjar det igen. Men han är duktig, säger man till honom att låta såret vara så låter han bli det..=)
.
Fattar inte hur mycket snö det har trillar här hemma, går nästan över stövelskaften på mej. Panda ser man bara öronspetsarna och svanstippen på när hon hoppar ut i snön. Jag röjde en liten plan åt henne på några kvm för att hon skulle slippa gå ut i den djupa snön och kissa. Men det föll inte damen i smaken alls, hon ville ut i det djupa ändå.
Hon älskar verkligen snö, dock är kylan inget som hon uppskattar...;)
.
 
.
Kram Sofia!

Känner mej lite otillräcklig ibland...

Sitter i soffan nerbäddad under ett stort fluffigt täcke och myser, Dumle ligger på golvet och sover och Panda jämte mej i soffan. Våran pyttepromenad gjorde henne helt slut, det är jobbigt att pulsa i snön när man har korta ben...<3
.
Det blev en jättemysig skrittur för mej och Lucky, tillsammans med Jenny och Cello + Rex, vi red först upp till där de utfodrar vildsvinen, det var inte så mycket spår som jag trodde att det skulle vara. Men endel såg vi allt..
Sen red vi åt andra hållet så långt det gick innan vi vände. Tog 1,5 h och vi var ganska kalla när vi kom tillbaka.
Ska bli skönt att hovis kommer nästa onsdag och slänger på sulor och fixar 4 broddhål i varje sko. Sen är vi vintersäkrade och kan gasa på i skogen igen. Hon får isklampar hela tiden nu stackaren, fast det verkar som om matte är mest orolig, Lucky verkar ta det hela med ro trots att det blir nån snubbling här och var. Men så har jag ju aldrig beskyllt henne för att vara någon stressig häst heller.
.
 
.
Känner mej nästan lite otillräcklig nu när man läser att alla bakar och fixar inför jul. Själv har jag inte bakat så mycket som en endaste liten pepparkaka. Men får väl hitta på någonting till helgen kanske. Någon smarrig efterätt kan jag ju alltid svänga ihop, det brukar ju vara uppskattat...;)
.
Imorgon blir det bara en snabbis ut på morgonen och fixa stallet + pussa lite på finaste älsklingarna.
Sen hem och måla, måla, måla...
.
Kram Sofia!
 

Mitt lilla troll...<3

.
Kram Sofia!

Ridit 2 ggr idag i snöyran...

Massa snö har det trillat och trillar fortfarande...
De har lovat ca 20 cm när allt har trillat färdigt. Hoppas ni bara att det får ligga kvar också och inte smälter bort lagom till jul. Jag är en av dem som uppskattar snön, när den kommer i lagom mängd, är lagom kallt och ligger på backen när den ska. Överaskande snöoväder i April är det väl inte många som gillar, inte heller -25 grader eller 1,5 m snö. Nää, lagom är alltid bäst...
Den enda som verkar tycka att nu har det nog kommit lite för mycket snö är lilla Panda, hon får hoppa fram och har hon otur och hoppar rakt på ett ställe där det blåst upp snö så syns hon knappt inte alls.
.
Åkte ut till stallet tidigt idag på morgonen, hjälpte först till att släppa ut, sen mockade jag och fixade foder till Pippi, Lucky stod fortfarande inne så hon fick vänta på att få rent hos sej.
Sen red jag och Jenny en sväng i skogen på Lucky och Cello. Eftersom det var så fint underlag och mysigt att rida i snön så tog vi oss en tur till, jag red nordsvensken Spirit och Jenny red Day Light med Cello på släp.
Travade en bit första rundan, Lucky gillade det och tuffade på men lyssnade jättefint trots att det bubblar av energi i henne. Vill inte galoppera innan jag fått i 4 brodd i varje sko, litar inte på att 2 gör jobbet helt. Plus att hon har inga sulor än och får lite klampar efter ett tag. Man vill ju inte att hon ska vricka sej.
Andra rundan blev bara skritt, men Spirit var pigg och tyckte vi skulle busa lite, men han fick finna sej i lugnt tempo idag...=)
.
Känns helskumt att det endast är 20 dagar kvar till jul. Men några julklappar har vi allt hunnit fixa. Men det finnt lite kvar. Får bli att åka in till stora staden och handla det sista dagarna innan jul. Det kommer inte finnas tid till det innan.
.
Kram Sofia!
 

Så var måndagen snart över...

Så var denna dagen snart över, den har varit kall, men hyfsat bra. Har inte gjort så jättemycket, men lite har hunnits med iaf. Började morgonen med underbar sovmorgon, duktiga lilla Panda som sov länge imorse. När hundarna varit ute kröp jag ner under mitt varma täcke och mös några timmar till.
.
Åkte ut till stallet till 10,30, mockade och fixade... Jag och Jenny satte upp fodergrinden så nu går alla damerna tillsammans igen i den STORA hagen och den hagen som Pippi, Lucky och Day Light hade innan har de som lunchhage.
De hade tydligen tyckt att de va jättelattjo med mathage när den hade släppt in dem till lunchen idag.
Lucky hade varit först framme och visat vägen för de andra.
Det blev tyvärr ingen ridning, hanns inte med, det får bli imorgon istället, då blir det stallet tidigt på morgonen.
.
.
Har koppeltränat Panda idag också, blev en liten, liten promenad och hon går jättefint i sin lilla sele nu. Accepterar kopplet helt och hållet. Stannar endast nån gång ibland och skakar lite på sej. Men nu när hon fattar grejer med att gå i koppel så verkar hon tycka att det är skitkul. Då får man ju gå ner till samhället och kolla på folk, bilar och andra hundar.
De gångerna vi har tagit en liten sväng i skogen har hon ju varit lös.
.
Trött liten tjej...
.
Kram Sofia!

Filmer...

 
.
.
Kram Sofia!

Två heffaklumpar inomhus...

 
Det dundrar på rätt bra i golven när de sätter fart, Panda tog tidigt skydd uppe i soffan hos mej...=P
Men hon hejade ivrigt på från soffkanten...
.
Kram Sofia!

Bus och lek i snön...

.
.
Kram Sofia!

Massa underbara foton...

2012-11-30
   
.
2012-12-01
.
.
2012-12-02
   
   
 
.
Sverige är vackert på vintern!
 
 .
Kram Sofia!
 
 
 

1:a Advent


Dumle har kompis på besök!

Jahopp, då har vi lite sällskap här inatt och imorgon... Strax efter 18.00 kom jenny med sin 5 månaders schäferblandning och lämnade honom. De ska upp till våran huvudstad imorgon och då kan inte han vara ensam hela dagen, så då får han vara här och leka istället.
.
Dumle har bara nosat lite snabbt på honom när han var mycket mindre en gång innan, men det gick jättefint, Dumle talade om att han var störst och betydligt äldre, sen var det bra med det. De leker och sussar om vartannat.
Dock blev det lite trassligt med kopplen när jag skulle ut med bägge, inte lätt när de bara ska leka och hoppa på varandra hela tiden...=P
.
Panda tar det hela med ro, hon ligger hellre hos mej i soffan och sover, verkar mest tycka att grabbarna är störande när de håller på och röjer. Men för tillfället är det lugna gatan, Rex ligger och grager på en benknuta och Dumle ligger jämte och håller koll... det får bli en sen kvällspromenix när Tobbe kommit hem så han kan se till Panda. Sen är det natt för alla vovvarnas del. Får vi väl se hur trångt det blir i sängen inatt...;)
Dumle är ialla fall överlycklig över att ha en nästan jämnstor kompis att brottas med...=)
.
Kram Sofia!

Min eftermiddag...

Sådär... Då har jag varit lite duktig, städat, tvättat, eldat, diskat och bäddat rent..
Nu gör jag inte många mer knop resten av denna kvällen...
.
Panda har ägnat tiden medans jag har grejat åt att:
Mordhota grisen
Skälla på Dumle
Skälla på katten
Dra ut leksakerna som jag städat undan
Plocka matbitar ur hennes och Dumles skålar och lägga på hela golvet, efter det att jag har dammsugat
Jaga golvmoppen
Mordhota grisen lite till
och
Nyst, nyst, nyst och nyst!
(nån kul grej hon har börjat med när jag tar fram och börjar dammsuga)
.
Vad har då Dumle gjort?
Sovit
Suckat åt Pandas skällande
.
Kram Sofia!
 

1 December

Sitter här ihopkurad under ett stort täcke tillsammans med Panda och myser... Hade en massa planer idag, tänkte lägga spår till Dumle, träna kontaktövningar m.m. m.m.... Men tröttheten och rygg/nackontet tog överhand och det blev stillasittande dag framför datorn istället. Tänkte leta fram någon film och ligga kvar en stund till.
.
Eldat har jag ialla fall varit duktig och gjort + varit ute med hundarna ett par gånger förstås...
Stallet tog jag på morgonen, var där redan 9.00 och mockade först åt bägge, Pippi fick gå ut tillsammans med Dayligt medans Lucky fick stå kvar inne och käka frukosthösilage.
Sen tog vi oss en ridtur tillsammans med Jenny och en överpigg Cello, idag fick Rex och Snorten springa med jämte.
.
Lyckades knäppa ett par kort i hagen och från ridturen, ska ladda av dem senare idag tillsammans med korten jag tog igår på hundarna i snön...
.
Imorgon blir det lek och bus ute i snön med hundarna på förmiddan, ska bli jättefint väder med en massa sol, sen stallet på e.m, har både in släpp och mockning till alla hästar... få se nu.. det är... hrmm...1,2,3... 8 hästar som står inne just nu. Resten går i olika lösdrifter...
.
Här hemma har vi börjat julpynta, lite gardiner har kommit upp, inga ljusstakar eller stjärnor än sålänge. Vi måste först inventera förråden och sen in till stan och inhandla lite nytt. Det är ju lite fler fönster på denna kåken än vad vi någonsin har haft innan...
.
Kram Sofia!

RSS 2.0