Söndag 30/11-2014 klockan 10.50

Jag börjar inte jobba förens klockan ett, men varför ska man ligga kvar i sängen och glo upp i taket när man är klarvaken. Särskilt om man inte har sällskap av varken hundarna eller pojkvän. Och sen var jag jättehungrig!
Så nu har jag käkat frukost och sitter och funderar över livet över en kopp the.
 
Kommer hem sent ikväll, bytte ju pass med Jenny så jag går till åtta istället för sju som jag brukar på söndagar.
Än vet jag ju inte om jag ska jobba imorgon, tiderna bör komma i e.m någon gång. Helgen vet jag ju redan, men resten. När man väl fått tiderna kan man planera veckan, ska bli skönt när det det tvåveckorsschemat väl kommer, det blir lite lättare att planera in saker då. Nu hoppas jag att jag kommer få jobba mycket i December, Januari går jag ju på Annas schema så då vet jag ju att jag får min timmar.
 
Idag är det första advent och det känns väl inget särskilt. Vi spelar julmusik för fullt här på VIP och alla ljusstakar, stjärnor och grangirlanger med ljus är uppe.
En gång ibland, endast korta stunder än kan jag faktiskt känna lite julstämning komma krypande. Om inte mamma och Stefan har hunnit plocka fram stjärnor och ljusstakar hemma i Fredriksdal så vet jag exakt vad jag ska göra när jag är ledig i veckan..
Kommer slänga upp lite julpynt hemma i lägenheten såfort jag flyttat in. Julafon kommer tillbringar i Boxholm, nyårsafton i Mullsjö.
 
Kram Sofia

Lördag 29/11-2014 klockan 22.50

Ja, här sitter jag.. på rum tio inne på motellet som tillhör VIP, näst sista gången jag sover här. Sista gången blir nästa helg. Sen är det slut med det, då får jag gå hem till min egna lägenhet och sova i min egna säng, hur underbart låter inte det!?

 

Kikar som vanligt på lördagsfilmen på fyran, idag var det faktiskt en vettig film, 21 Jump Street. 

 

Ska nog krypa ner i sängen strax, känner hur trött jag är och jag behöver sova ut ett par nätter för att ta igen den sömn jag förlorade i början av veckan.. Imorgon jobbar jag 13-20, men kommer inte med tåget hem förens 21.40 så är inte hemma i Fredriksdal förens ca klockan 23. Långa dagar är det nu för tillfället, men det blir ju också mycket bättre efter flytten..

 

Kram Sofia


Dags att sova..

Klockan ringer tidigt imorgon och stallet ska hinnas med innan det är dags att sätta sig på tåget till Mullsjö..
 
Har haft det bra i Boxholm, Andreas kom hem redan tidig förmiddag då har blev klar tidigt på jobbet.. Kommer bli en stor skillnad när vi bara kommer ses på helgerna, men just nu känns det helt okej. Det är nog vad vi behöver just nu. Att ta det lite lugnt.. Och beroende på mitt schema de kommande veckorna så kanske vi nu inte ses förens helgen 20-21 nästa gång..
 
Men nu är det dags för jobbhelg och det är väl bra för då får jag lite annat att tänka på..
 
Sov gott med er!
 
Kram Sofia

Två veckor kvar!

Om exakt två veckor får jag nyckeln till nya lägenheten i Mullsjö.. och på lördagen blir jag officiellt Mullsjöbo igen!
 
Åkte till Boxholm igår e.m med det vanliga tåget.. åker hem med sista tåget ikväll. Men det är min jobbhelg denna veckan. Jag är orolig för Nora (mammas gamla sto) som kom in med fång i onsdags kväll.. är ju naturligtvis under behandling både av veterinär och med goda råd och preparat från Morgan så vi hoppas på det bästa. Men det är en hemsk sjukdom som jag tycker att vi lika gärna kunde avskaffa!
 
Lyckades faktiskt (trots en kropp som mordhotade mig och sa fula ord med jämna mellanrum) ta mig upp på vinden i onsdags, där fanns mycket spännande.. Så ska upp en dag i nästa vecka och packa om lite och sen får Stefan hjälpa mig att ta ner de färdigpackade kartongerna.. känns som att det blir mycket smidigare än att vi ska dra ner alla kartongerna, packa om och sen ta upp det som inte ska med..
 
Bytte bort min jobbhelg den 13-14 (flytthelgen) så jag jobbar två helger i rad nu istället.. Blir ju skönt att kunna vara hemma hela flytthelgen och få färdigt.. söndagen kör vi över Lucky till Mullsjö, vilket också underlättar, annars hade vi inte kunnat köra henne förens helgen efter och då hade var fått vara utan ponnybuset en hel vecka.. Men nu flyttar vi samtidigt, jag och alla djuren..
 
Börjar få en ide i huvudet om hur det kommer se ut i lägenheten när allt är på plats och jag kommit iordning, detta trots att jag inte sett mer än en glimt av vardagsrummets väggar när jag gick förbi för att kika vilken ingång det var när vi var i Mullsjö för att ställa grejor i förrådet sist. Jag tyckte att det kändes onödigt att titta på lägenheten innan jag bestämde mig, en lägenhet behövde jag ju ändå ha och det fanns två tvåor lediga, jag tog den som ligger lugnast (med tanke på hundarna) och den som renoverades i sist.. Så jag tror att det kommer bli kanon! Jag är ju egentligen ingen lägenhetsmänniska, men man får göra det bästa utav det man har!
 
Kram Sofia
 
 
 

Måndag

Då var jag tillbaka igen.. har varit lite för mycket runt omkring mig i helgen så jag har lite glömt av att skriva något.. Så jag har inte dött eller något liknande..
 
I fredags jobbade jag 9 h, åkte direkt ner till Borås efter det tillsammans med Andreas.. vi bodde hos en av hans kompisar, käkade lite på kvällen och pratade lite skit innan det var dags att sova.. Det var tänkt film, men det blev inte riktigt så.. ibland vill det bara inte samarbeta..
 
Lördagen bestod av en sväng till Åhaga för julmarknad (Jag hade tagit allergitabletter på morgonen då jag visste att vi skulle hem till två som hade katter, och tur va väl det för halva julmarknaden kryllade ju av de där små allergibomberna som folk kallar hyacint! Djävulens påfund enligt mig! Hem och hämtade hundarna och sedan iväg på lite frisbeegolf, vilket va säkert 10 år sedan jag testade sist.. Det gick ju inte direkt bra, men vi kan väl säga såhär.. det hade kunnat gå mycket sämre..
Kvällen tillbringades först hemma hos Charlie (där vi bodde) och sen hemma hos Nana och Kinky (ja, smeknamn).. 
 
Upp hyfsat tidigt på söndagen, käkade frukost påvägen.. Var på jobbet strax innan tolv, jobbade sen till sju..Tog tåget hem och kände mig väl mer eller mindre som en överkokt zucchini..
 
Hundarna kunde inte ha skött sig bättre, de älskade allt folk och gick nöjd från knä till knä.. skällde väldigt lite och verkade ta det hela med ro när vi lämnade dem ensamma en stund på förmiddag och kvällen.. Så stolt över mina små huliganer! Ser ju väldigt lovande ut inför den kommande flytten till egen lägenhet!
 
Det är bara 2,5 vecka kvar nu, på fredag är det exakt 2 veckor tills jag får hämta nyckeln och komma in och se lägenheten för första gången.. Ska bli så underbart skönt att slippa de långa tågresorna, att vara hemma på 20-25 minuter.. Som det är nu när jag jobbar kväll (13-21) så får jag åka 10.40 från Fredriksdal och är inte i Nässjö på kvällen igen förens 22.40, hemma i Fredriksdal ca 23.00. Alltså är jag iväg mer än 12 h när jag jobbar mina 8 h pass.. Jag kommer ju ha massor med tid över efter flytten.. Sen längtar jag till att kunna lägga mig i ett varm bad på kvällarna när man kommer hem och är lite frusen och stel.. Kommer få köpa "bubbel" på bulk!
 
Men nu ska jag sova, blir väckt tidigt imorgon och ska hinna med stallet innan jag ska till jobbet!
 
Kram Sofia

Aj!

Får sova ända till åtta imorgon.. ska bli enormt skönt för jag tror att det kommer ta ett bra tag innan jag somnar inatt.. Försöker underhålla mig själv samtidigt som jag försöker tänka bort mensvärken från helvetet, mycket märkligt att jag får det nu när jag ingen haft innan.. kanske håller på att dö eller nåt?
 
Panda ligger mellan mina vader och Pimmen utmed min högersida.. så behöver inte känns mig ensam ialla fall!
 
Blev en sväng till Jkpg, hann bara med Erikshjälpen.. när vi varit där va vi så trötta att vi åkte bara förbi så jag fick käka på Max (ajabaja på mig med skräpmat, men höll på att dö av hunger) och sen direkt hem.. Hittade en massa kul som fick följa med hem +  att jag köpte en tv-bänk som ska hämtas i nästa vecka.. Jag gillar second hand + att pengarna går till en bra sak när man handlar hos dem, vilket är perfekt!
 
Nehe, sova lite va det ja.. 
 
Kram Sofia
 
 
 
 

Torsdag

Igår kväll när jag kvällsrastade hundarna var det vitt på marken och snöade fortfarande lite.. Idag är det +8 inte minsta lilla spår av nån snö.. Föränderligt väder må jag säga!
 
Har varit i stallet med mina tjejer nu på morgonen, släppte ut och fixade allt utom höpackningen som jag med glädje överlåter till mamma och Stefan ikväll (jäkla allergi!)..
 
Fastnade vid köksbordet efter frukosten, även om sängen var lockande så sitter jag mycket bättre på en riktig stol än när jag halvsitter/ligger som en annan bönpåse i sängen.. Gjorde något så tråkigt som betalade räkningar, öven om det är tråkigt att se pengarna försvinna från kontot är det skönt att få det gjort tidigt, nu väntar jag bara på att den sista ska trilla ner i brevlådan och att ett autogiro ska dras sen är det färdigt för denna månaden också..
 
Chefen hade gjort lite fel med schemat så jag blev ledig idag och får jobba 12-19 på söndag istället.. Men jag byter ett 5h pass mot ett 7h pass med ob, så jag klagar inte.. Andreas var ändå tvungen att bege sig hemåt tidigt på söndag så det passade ju bra.. Sen får jag se hur nästa veckas schema blir, hoppas att jag hinner en sväng till Boxholm innan helgen, för det är min lediga jobbhelg. Det blir den sista helgen jag sover på motellet, jobbhelgen efter det så blir det lägenheten! 
 
Idag blir det en tur in till Jkpg, ska åka och kika lite på Erikshjälpen.. Älskar second hand, kan hitta så mycket snygga äldre trämöbler som inte går att få tag på längre.. Så ska möta upp mamma därinne och gå och strosa en sväng.. Panda va tillåten därinne så hon får följa med, får se om lill-Pimmen får blir med eller stanna hemma.. Beror på vädret, hon uppskattar inte när det är blött ute ;)
 
Kram Sofia

Ledig dag

Har varit uppe i stallet tillsammans med mamma på morgonen, vi slängde bara på täcke, ut med hö och sen släppte ut hästarna. Mockning, vatten och foder inne får vänta tills ikväll när vi kommer hem igen.. Den lilla snön som föll så fint när vi var iväg har redan smält bort och syns inte ett spår av. Lite mysigt med snön som sakta trillade ner, men det får gärna vänta tills efter min flytt innan det blir kallt och halkigt!
 
Det blir samma buss och tåg idag som måndag och tisdag, men idag ska jag inte gå till jobbet.. Jag ska först upp till Jenny och lämna småtjejerna och sen ner till banken en snabbis.. Sen tillbaka upp till Jenny, ska klippa Julia och Felix (hennes barn).. tanken är sen att jag ska hinna med tåget som går 16.41 tillbaka till stan och därefter åka med mamma hem.. I annat fall får jag komma med ett senare tåg och åka hema vägen till Nässjö istället..
 
Hoppas andra leveransen från min "stenleverantör" kommer idag så jag kan sätta igång med beställningarna.. Vill få allt klart nu idag och imorgon då jag inte kommer ha så mycket tid i helgen..
 
Dessa två är mina senaste och jag blev riktigt nöjd med båda två!
 
Kram Sofia
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Hemma.. nerbäddad.. skittrött.. resten av storyn får ni imorgon!
 
Gonatt på er!
 
Kram Fia

Lång dag..

Det här har varit en väldigt lång dag.. lite tråkiga besked och en satans massa regn.. Men utslaget så går den nog på plus, lite ialla fall.. 
 
Det blev rätt in i en varm dusch för mig när jag kom hem, var fortfarande dyblöt efter promenaden ner till stationen i regnet.. Ett paraply hade inte hjälpt mycket även om jag hade haft det med mig då det regnar på tvären tack vare blåsten..
 
Så nu ligger jag nerbäddad i min säng med Panda och Pim på varsin sida.. får se om de tycker att de ska gå ut en gång till innan vi ska sova eller om de helt enkelt sover över sena kvällspromenaden som de gjorde igår..
 
Imorgon ringer klockan 06.20, så det är bäst att försöka somna så tidigt det bara går ikväll..
 
Kram Sofia
 
 
 
 

Livet flyter på!

Var uppe tidigt idag och tog en promenad upp till stallet med mina små tjejer, fixade iordning till alla tre hästarna och sen var det lagom att åka med mamma hem så jag slapp gå på tvären i blåsten åt båda hållen. Men inget regn änsålänge ialla fall! Får gärna vara uppehåll när jag ska gå från och till jobbet från stationen också. Bara 3,5 vecka kvar, sen flyttar jag! Inga med jäkla tåg (även om tågresorna är lite mysiga ibland) och framför allt inte en massa tid som går åt till att bara resa. Kommer hinna med så mycket mer när jag bara kommer ha 25 min promenad till jobbet och 15 min till stallet..
 
Jobbar mån-tis, tors-fre denna veckan, ledig onsdag och helgen.. Men onsdag blir det Mullsjö ialla fall, måste till banken och sen hem till en jobbarkompis.. Blir med största sannorlikhet Borås i helgen tillsammans med Andreas, åker direkt när jag slutar jobbet fredag kväll.. Kommer väl vara gott trött efter veckan och fredagens 9h pass.. Men ska bli gott att komma iväg lite och träffa lite nytt folk..
 
Idag och imorgon jobbar jag 13-21, lite lagom, men är inte hemma förrens 22.40 i Nässjö, så det blir tidiga mornar och sena kvällar denna vecka. Men det känns helt okej, nu när jag vet att det bara är för en begränsad period. Och jag lär ju knappast klaga när lönen kommer sen! 
 
Nehe, dags att packa arbetskläderna, fixa till sig lite och rasta huliganerna (som för tillfället sover som små grisar här jämte mig).
 
Kram Sofia
 
 

Hemma igen..

Hemma efter ännu en jobbhelg i Mullsjö.. längtar mer än någonsin efter flytten och att slippa ha sån lång resväg till jobbet..
 
Igår jobbade jag 12-20 och det var en lagom jobbdag, inte för mycket och inte för lite att göra.. de andra tjejerna gick ut på kvällen, men jag som kände mig lite risig valde att stanna kvar på motellet, kika på en film, prata med Andreas och sen sova.. Började jobba åtta imorse, hade hand om maten och dagen har väl flutit på trots att det har varit ganska mycket att göra, lite krossade flaskor och glas, en kollega som var svimfärdig, en bil med larmet igång som ingen ville kännas vid, en trasig bänkkyl och en en jäkla massa hungriga människor. Men maten var uppskattad och alla nöjda och glada när de lämnade oss.. Vilket är det viktigaste..
 
Nu ska jag vila en stund, sen byta om och till sist upp till stallet och fixa iordning hos Lucky.. sen blir det hem och duscha och sen slänga på en film att somna till, ska försöka sova så tidigt som möjligt ikväll.. Klockan ringer tidigt imorgon!
 
Kram Sofia
 
 
 
 
 
 

Mycket som händer..

Då har min vackra dressyrhäst åkt till Orust och nya utmaningar.. Det var otroligt tufft att se transporten rulla iväg med min underbara vän i, det var tur att jag hade saker att ta tag i direkt därefter.. Vi fixade lite i stallet, tog in Jaspis som sällskap till Lucky och åkte sedan hem och åt lite frukost och sedan upp igen för att fixade resten och släppa ihop Jaspis och Lucky. Lucky var fortfarande lite chockad över att Millie var borta och gick med och letade efter henne och såg lite ledsen ut.. Så hon brydde sig inte alls om att hon fått en ny prickig kompis i hagen..
 
Gick igenom all min utrustning och sortera bort en del som jag slängde, en del som jag ska ha kvar hos mamma och sen det jag ska ha med mig till Mullsjö.. Och en satans massa som ska tvättas!
 
Sen åkte vi hem och vilade, jag fick i mig lite the för att lindra min stackars näsa och hals, hästutrustning som legat och blivit riktigt dammig och "hästig" är inte det bästa för mig.. Snorig, nysig och kli-ig är vad jag blir..
 
Framåt kvällen åkte vi upp igen, fixade iordning det sista och tog sen in alla hästarna. Lucky såg mycket nöjd ut över att få komma in i en nyströad box, vill inte ha dem ute nu första nätterna iom att de inte känner varandra, särskilt inte eftersom de ska dela lösdrift och även om den är stor så är det ett begränsat utrymme om de skulle bli osams. Men hittills verkar det ju väldigt lovande.
 
Igår var jag och Andreas iväg till affären jag nämnt tidigare, behöver jag säga att jag var som ett barn i en godisaffär, massa fint överallt.. Till slut så slutade vi helt enkelt att kolla, för det hade blivit för dyrt.. Men hittade en hel del som fick följa med hem och en hel del har redan blivit använt till smycken idag.. Snyggt blev det. Bjuder nog på lite foton i början på nästa veckan, idag var vädret skitdåligt och i helgen är jag borta då det är min jobbhelg..
 
Kram Sofia

Snabba ryck!

Igår kväll ringde tjejen från Orust som ska ha Millie på foder fram till Mars, de kommer redan fredag förmiddag och hämtar henne. Jag hade räknat med att få minst en vecka till med henne, hinna mysa ordentligt, gå promenader och om foten tillåter rida en sista gång.. Men det kanske är bättre såhär och det känns så härligt att höra nya fodervärden vara så glas och entusiastisk över att få hem henne. Hennes planer för henne och att hon längtar! Det är sånt man vill höra, då känns det mycket bättre att behöva skiljas från sin vän. Det känns som att detta kommer bli jättebra, men det kommer vara tufft känslomässigt..
 
Så direkt när jag kommer hem imorgon blir det till att göra Millie så ren som det bara går och packa hennes utrustning.. Måste se till att passet kommer med också, för det ska ju alltid följa med hästen..
 
Lucky blir ju ensam nu och vi ska faktiskt se om det går att ha henne ihop med Jaspis, valacker brukar ju vara ett litet gissel för henne. Men nu är det vinter = ingen normal brunstsäsong och Jaspis är nog något av det mest omanliga jag vet.. Så det kan funka.. De andra två damerna är lite för lätta i röven för att jag ska lita riktigt på att ha dem ihop med Lucky.. Vill inte ha några skador nu, det har vi haft tillräckligt med på hennes stackars bakben.. och sen är ju inte hon sen att försvara sig, så det kan bli riktigt tråkiga konsekvenser om någon ger sig på henne..
 
Mycket att planera och hinna fixa innan imorgon!
 
Kram Sofia
 
 

Morgonmys!

Va ute med hundarna kvart i åtta, sen in och bäddade ner oss i sängen allihopa igen.. Hugo vid min högra arm, Pim vid den vänstra, Lisa på mina vader och Panda utmed vänstra vaden.. Den är ingen risk att man känner sig ensam ialla fall..
 
Nu är mor min hemkommen från tandläkaren så nu blir det lite frukost och sen upp till stallet om några timmar och mysa hästmule. Vill få så mycket tid som möjligt med Millie nu innan hon åker..
 
I eftermiddag tar jag och småtjejerna det vanliga tåget till Boxholm.. Kommer hem fredag morgon..
 
Kram Sofia

Dagen

Ska försöka somna tidigt ikväll, så på med en film och hoppas att man kan somna fort och sova gott inatt. Natten till idag var jag vaken alldeles för länge, tittade på klockan sista gången 04.15, strax därefter måste jag ha somnat.. Men vaknade hyfsat i tid imorse ialla fall.
 
Veterinären kom strax efter 11 och vi började med Millie, allt gick fint, med ett litet undantag.. Mer om det framöver.. Men nu är det bestämt att hon åker till ny familj på Orust, blir förmodligen senast den 23 november, men inte alls omöjligt att det blir tidigare än det.. Känns både bra, samtidigt som det känns otroligt jobbigt. Kommer sakna min fina häst så otroligt mycket och man tänker ju på de drömmar och förhoppningar man hade för henne som nu inte blir av. Det är tur att jag har min otroliga Lucky kvar, annars hade jag aldrig kunnat skiljas från henne.. Men man känner hur mycket hon verkligen betyder nu när det är klart och bestämt..
 
Nu ikväll har jag haft fullt upp med telefonsamtal och få ordning på det sista till de beställningar som ska gå iväg med posten imorgon.. Har även redan skrivit under och fixat iordning breven till skatteverket och adressändring, tänker inte vara med om något strul denna gången..
 
Imorgon åker jag till Boxholm på eftermiddan, stannar till fredag morgon.. 
 
Torsdag ska vi förmodligen ta en sväng till Sommen, det ska ligga en affär som säljer smyckestillbehör och en viss del halvädelstenar där, ska bli jättekul att kunna klämma och känna på det man är intresserad av innan man köper det! Så det ser jag mycket fram emot..
 
Inatt är det en hund extra i sängen, lilla Lisa ville också sova inne hos mig tillsammans med sina systrar.. Panda är på lite dåligt humör och ligger i en av bäddarna på golvet, men skulle gissa på att hon kommer och hoppar upp när hon märker att det är sovdags, om inte annat så kommer hon ligga jämte mig när jag vaknar, sällan hon ligger en hel natt utanför sängen..
 
Sen måste jag bara visa ett av mina armband som jag gjorde igår.. Blev väldigt nöjd med det, det las ut på annons och 4,5 minut senare var det sålt!
 
Kram Sofia
 
 
 

Sol!

Solen som varit frånvarnade så länge bröt nu på morgonen igenom molnen och jag hoppas att den stannar hela dagen.. Det var precis vad jag behövde idag. Ska bli underbart att få ta av täckena på Lucky och Millie så att de får lufta pälsen och sola ryggarna nu efter alla dagar med regn..
 
Här hemma väntar vi på samtal från veterinären.. Hon skulle ringa upp strax efter nio. Toga (inhyrd ponny i stallet) ska få sina tänder fixade och Millie ska besiktas, förmodligen kommer hon redan idag, vilket passar mej alldeles utmärkt.. För då kan jag åka till Boxholm imorgon. Den andra inbokade provridningen av Millie blir inte förens nästa tisdag.
 
Idag blir det ut med kameran och de smycken som ska skickas, vill hinna fota innan jag lägger dem på lådan och då är det ju extra passande att solen bestämmer sig för att titta fram just idag. Dagsljus är bra, men solljus är ännu bättre!
 
Stressen och oron jag skrev om igår finns kvar, men jag har bestämt mig en gång för alla att jag inte ska hamna där jag var tidigare.. Så är det bara! Allt måste lösa sig!
 
Kram Sofia

Jobbigt

Nu blir det ett sånt där gnälligt, lite för personligt inlägg igen.. Men ibland måste man bara få ut allt, få gnälla av sig riktigt ordentligt.. Så ni som inte orkar med det kan sluta läsa nu..
 
Upplever en inre stress och oro just nu som gör att allt bara börjar bli för mycket. Förmodligen så satte helgens svallvågor av känslor igång någon slags kedjereaktion som gör att jag går upp i varv och blir mycket lättare stressad och orolig över saker än jag borde bli. Men det är ingenting jag kan hjälpa just nu, jag måste få agera ut och försöka bli av med det.. Annars kommer det snart att koka över och jag kommer må väldigt dåligt..
 
Jag är orolig att jag inte kommer hitta en köpare i tid till Millie, att jag står där kvällen innan jag ska flytta och inte har en lösning.. Jag har verkligen ingen möjlighet att ha kvar henne. Har hittat en familj som verkar bra som vill köpa henne, dock vill de helst ha henne på prov först och det har jag ingen möjlighet till då jag inte kan riskera att få tillbaka henne igen. Det har varit en annan tjej intresserad som inte bor så långt härifrån som jag nu väntar svar från. Vi kommer besikta henne i veckan i vilket fall, så vet vi att det är klart och okej.
 
Jag är även orolig över att jag inte kommer få tillräckligt mycket tider på jobbet nu i november och december, vilket gör att ekonomin blir lidande. Jag vet ju att det kommer att bli bättre då jag går på mycket mer tider efter årsskiftet slut, men fram tills dess ska det gå ihop sig också.. Så det är mycket som ska lösa sig för tillfället..
 
All stress och oro gör att jag har svårt att ta tag i saker, jag går bara och väntar.. Kan inte riktigt fokusera och få ut något vettigt av dagarna.. Hade flera viktiga samtal jag skulle ringa idag, det blev inte av.. Försvann helt enkelt.. Känns som att jag sitter fast, jag kan inte röra mig, kan inte ta mig framåt, inte ta mig loss.. Frustationen bara växer och växer.
 
Just nu skulle jag bara vilja blunda, räkna till tio och när jag öppnar ögonen igen så är det 1 februari och alla problem är borta. Allt har löst sig och jag har sluppit all oro och stress som jag vet inte kommer ta slut än på ett tag.. 
 
Kram Sofia
 
Tänk om man kunde leva efter detta..
 
 

Måndagsmorgon!

Veckan inleder starkt med gråmulen himmel, +8 och duggregn.. Man blir sådär peppad på att göra något utomhus i detta skitväder.. Lucky och Millies täcken var rejält blöta nu på morgonen vid fodringen, men de fick ha dem på sig till lunchen då får de komma in och byta.. De va torra och fina under så ingen fara på taket för den sakens skull..
 
Tog bara med mig mina två småttingar upp till stallet nu på morgonen, de va inte superintresserade av att lämna stallet över huvudtaget, Pimmen parkerade inne i täckesrummet där det är värme på och tyckte att det passade henne alldeles utmärkt. Panda satt som vanligt i dörröppningen och höll vakt.
 
Skulle egentligen ha väntat på att mamma kom tillbaka från Nässjö, men då vi fått in hö i stallet och jag inte tagit någon allergitablett kände jag att det var bättre (trots aj-ig fot) att börja gå hemåt efter att stallet var färdigt. Möttes av två mycket glada småhundar i dörren hemma, så nu när alla fyra fått lite frukost har de hittat sina platser och vilar på maten.. Pimmen som är mammig ville promt upp i knät, när hon inte fick det utan jag satte henne på stolen jämte mig istället så hoppade hon upp på bordet, tryckte sig in emellan mig och datorn och gav mig en puss på näsan. Vem kan säga nej till dej? Så nu sitter hon här och övervakar mitt inläggsskrivande.
 
Kram Sofia

Mycket upp och ner..

Det första jag ska köpa till nya lägenheten är en pall.. så jag slipper lyfta Pim och Panda hela tiden.. Panda kan hoppa själv, men ibland är hon lat eller trött och då blir matte-hjärtat klent och jag lyfter upp henne. Pimmen kan inte hoppa riktigt så högt och hon kan skälle högljutt i protest.. Så ja, en pall är en mycket god ide!
 
Hur har helgen varit nu då? Den har varit en enda lång berg-och-dal-bana av känslor upp och ner.. Jobbade till nio i fredags, Andreas hämtade mej efter jobbet.. 
 
Igår åkte vi en sväng till Sandhem efter det att nya soffan blivit inburen (den gick inte in i kompisens förråd, därför får den stå i Fredriksdal sålänge).. Hämtade det sista av mina grejor, kikade igenom kartongerna lite snabbt, får göra en mer grundlig koll när jag packar upp sen.. Det är ju inte lätt att ha koll när jag inte fick packa själv.. Men nu är det hämtat ialla fall och det känns väldigt skönt..
 
Vi käkade lite när vi kom hem igen, sen åkte jag och Andreas själva upp till stallet och fixade iordning allt till hästarna.. Mina fick komma in och få sig en genomgång plus lite käk.. Tog in de andra tre och sen var allt klart för natten..
 
Blev ett besök på Willys i Nässjö innan vi åkte hemåt igen.. Fixade Cheesecake med papparkaka och apelsin, smeten blev hur god som helst och resultatet när vi smakade på den nu idag var ju fullt godkänt! Supergott, måste göras om!
 
Idag har vi varit iväg och visat Millie, nu skulle de hem och fundera och sen höra av sig. Kommer en till i veckan och ska kika och provrida. Så får vi se sen, ska beställa en besiktning av henne också så att det blir gjort.. Men hon skötte sej så himla bra, så duktig och för att vara första gången i ett ridhus! Var så roligt att få återse min gamla ridskola där jag lärde mej rida för många år sedan.
 
Eftermiddan och kvällen har varit lugn, fick 3 armband och ett hänge klart innan jag gav upp för kvällen.. Nu har jag bara ett halsband kvar tills imorgon plus att allt ska fotas..
 
Men nu ikväll tänker jag bara ta det lugnt, kika på en film eller serie och mysa med mina tjejer som för kvällen är tre, Lisa ville vara inne hos mej också..
 
Kram Sofia

Så otroligt sant i nästan alla fall..

Fick denna av en vän för ett tag sedan, tycker den är så otroligt vacker och väldigt sann..
Nu blickar jag bara framåt!
 

På tåget

Är påväg till jobbet, var lite försenade från Nässjö men det är vi snart ikapp. Det va ganska segt att komma upp imorse och inte blev man piggare när man morgonrastade småtjejerna och det var sådär riktigt fuktigt, kallt väder som letar sig in genom lagren av kläder och kyler ner.. 
 
Lite frukost innan vi åkte upp till hästarna och morgonfodrade + släppte ut de som står inne.
 
Va inte superpigg på att jobba när jag gick upp imorse, men nu när jag är påväg så känns det helt okej!
 
Kram Sofia

Torsdag

Så är denna dagen snart över också.. Tänkte försöka somna i hyfsad tid ikväll, klockan ringer ganska tidigt imorgon bitti. Ska upp och hjälpa mamma släppa ut hästarna och morgonfodra mina.. Sen hem och ta en snabb dusch, lite frulle, kvart över tio går tåget från Nässjö till Mullsjö. Jobbar långpass 12-21 imorgon. Men jobbar ju med Jossan så kvällen kommer gå fort!
 
Åkte hem från Boxholm tidigt imorse, samma tåg som förra veckan.. Tåget var naturligtvis försenat (herregud, det hade ju faktiskt kommit 5 cm snö!) så var inte i Nässjö förrens strax efter kvart i nio. Direkt upp till stallet och pussa på mina pälsklingar och morgonfodra. Lucky som endast hade ett ofodrat regntäcke fick på sej ett med lite foder i istället och såg mycket nöjd ut över detta. Millie hade redan ett tjockare och hade en alldeles lagom temperatur under täcket.
 
Tog det lite lugnt på förmiddagen och kikade på en film tillsammans med mamma och Stefan, har sett den två gånger innan men det är lika rolig för det. Kan verkligern rekommendera den, Blended med Adam Sandler och Drew Barrymore.
 
Hämtade nya sofforna och bordet i Habo ikväll.. så himla fint var alltihop och till det priset kan jag verkligen inte klaga! Nu längtar jag efter att få börja använda dem i nya lägenheten! Fick mitt kontrakt idag, så nu är det påskrivet och påväg till hyresvärden igen.. Inflyttningsdatum 12/11, så har hela den helgen på mej också, vilket blir kanon! Oturligt nog så jobbar jag ju 13-14, men det löser vi genom att vi packar in allt på fredagen och sen åker vi riktigt tidigt på lördagen innan jag börjar jobba. Andreas stannar den helgen så då har vi hela kvällen på oss att fixa och greja.. Kommer bli kanon!
 
Kram Sofia

Sånt jäkla sketväder..

.. hela dagen.. Det blåser, regnar och är allmänt ruggigt, hundarna går inte en meter mer än de behöver och vill allra helst ligga inne hela dagen och slippa gå ut alls.. Så idag slipper jag ha dåligt samvete för att jag inte kan få långpromenad med min aj-iga fot.
 
Själv har jag fått lite gjort, nu ska jag bara ha tag i Anna ute i Harsbo också och kolla om ridhuset är ledigt, sen är allt ordnat. Provridningen som skulle varit imorgon blir uppskjuten till nästa vecka, men det är ingen större katastrof med tanke på hur vädret ska bli.
 
Planen för resten av veckan ser ut enligt följande, åker hem tidigt imorgon, hämta nya sofforna på e.m/kvällen, jobba hela fredagen.. Hämta det sista av mina prylar i Sandhem på lördag och visa Millie söndag. Så det finns att göra denna veckan också!
 
Kram Sofia
 
 
 
 

Kvällen

Blev mys och pyssel i stallet, klippte bland annat Lucky medans Anna gick lös med borsten på en Millie som för dagen tränade mer på att dansa stepp än något annat.. Men min mor for runt i stallet och hällde kraftfoder i varenda krubba och då är det svårt att hålla fötterna i styr när man är ett sånt matvrak som Millie är. Tur att hon är världens snällaste.. På söndag kommer det en familj och kikar på Millie, ska ringa och kolla om Annas ridhus är ledigt så man kan åka dit så hon får provrida. De verkar toppen och jag hoppas att hon/de ska tycka om min Millie!
 
Tänkte adressändra ikväll också.. bäst att göra det i god tid denna gången.. så man inte glömmer!
 
Kram Sofia
 
Tänkvärt!
 
 

Måndag

Det är redan helt mörkt ute och klockan är snart fem.. Kommer åka upp till stallet om nån timma skulle jag tro.. Har mockning och foder kvar som skall göras. Mina ska få komma in en stund och få bytta täcken, käka "burkmat" och bli avborstade.. Är Lucky torr ska jag klippa henne, hon får ingen lång päls, men känner man på den så förstår man varför hon blir varm.. den är supertät! Nu rider jag ju inte supermycket och absolut inte så hårt att hon blir dygnsur.. Men iom att hon behöver täcke för sin gamla muskelskada så blir det ju lätt lite varmt med hennes vinterpäls och det innebär att hon blir kli-ig!
 
Annars har jag inte gjort sådär jättemycket idag, haft en del att göra vid datorn.. Lite samtal som behövde ringas och lite mejl som behövde skickas eller besvaras som jag har skjutit på sedan i slutet av förra veckan..
 
Har hittat en massa som jag vill ha till lägenheten sen, men får ta lite då och då.. man måste inte köpa allt på en gång, även om man skulle vilja. Det nödvändigaste först, sen får man byta ut och fylla på efter hand helt enkelt.
Hittade en soffa inatt när jag fastnade på blocket som jag rinde på idag, den va kvar så nu har jag en supersnygg lädersoffa som står och väntar på mej tills på torsdag. En av mina arbetskamrater är så snäll att hon låter mej ställa den i hennes förråd i Mullsjö sålänge, så himla skönt att jag slipper släpa den ända till Fredriksdal!
 
Det enda jag vet med mej att jag behöver köpa är en byrå av något slag, tv-bänk i ljust trä och en dammsugare! Det är viktigt!
 
Kram Sofia

Lite mitt i natten sådär..

Sitter och kikar på annonser på blocket.. även om man inte ska ha någpt speciellt så är det alltid kul att kika, kan fastna i flera timmar bland annonserna.. Förra gången jag nattsuddade och fastnade på blocket hittade jag en ny soffgrupp till min mor och nu denna gången hittade jag en till mej själv.. har mejlat och nu inväntar jag bara svar under morgondagen, räknar inte med att få något nu inatt innan jag ska sova..
 
Nu får gärna tiden gå så fort som möjligt, ser fram emot första kvällen i nya lägenheten.. hoppas att mina små troll ska trivas.. Nu ska vi bara hitta ett bra datum som vi kan köra över Lucky också.. Var och pratade med en som jag känner sen innan igår kväll efter jobbet och det kommer bli jättebra att ha Lucky där i vinter.. Sen åker den hästen iväg och ska ha bebis senast i slutet av mars och då ställer jag väl upp henne till Emelie eller får jag se om jag får fixa sällskap till Lucky nere i det stallet.. det ger sej!
 
Jobbandet i helgen har gått bra.. vi hade haft lite småhuliganer på besök under natten till söndag, de hade spärrat av hela framsidan på VIP med röd-vita avspärrningsband + en del av rondellen. Ja, tycker man det är kul och en bra grej att fördriva tiden med, det hade ju kanske inte jag tyckt. Men alla har vi våra olika nöjen, tråkigt för de som behövde städa bort skiten bara..
 
Imorgon blir det hemma, kanske får besök av en kompis som jag inte sett på länge.. Har mycket att göra, många samtal att ringa och brev/mejl som ska besvaras.. Så morgondagen kommer gå åt den också. Tisdag åker jag till Andreas och stannar väl till torsdag morgon.. 
 
Nästa söndag kommer det förmodligen en familj och kikar på Millie, håller tummarna att de verkar bra!
 
Men nu ska jag äntligen ställa mej själv i duschen, luktar en blandning av gammalt diskmaskinsvatten, köttsaft och stekfett.. för er som inte vet hur detta luktar så kan jag meddela att det ska ni vara glada för! Var väldigt poppis hos hundarna dock!
 
Kram Sofia

Lördagsmorgon

Får väl strax försöka ta mej upp och göra mej iordning.. Tjugo över nio går tåget ifrån Nässjö mot Mullsjö.. Nu hoppas jag verkligen att min högerfot vill vara med och samarbeta, annars blir den här dagen väldigt jobbig..
 
Lyckades inte somna förens efter klockan två inatt så var ganska rejält trött när klockan ringde, ibland kan det vara lite skönt att man glömt ställa om alarmet till en senare tid. Känns bra att man kan ligga kvar och lata sej den där extra halvtimmen..
 
Kram Sofia

RSS 2.0