Dagens och gårdagens skogsturer..

Bilder från igår!
   
  
.
Bilder från idag!
  
 
.
Idag var det ingen dimma, utan klart och fint. Den första av dagens bilder är från imorse, när jag var påväg tillbaka från hagen efter att ha släppt ut hästarna. Idag fick Lucky stå ute när jag gjorde iordning henne, hon misstyckte inte.. Vi fick en underbar ridtur idag också, bägge hundarna var med. Tog en annan runda än den jag red igår, samma i början men med en extra sväng, den vägen är underbar att galoppera på när det är barmark. En lång sandväg mitt i skogen!
.
Kram Sofia!

Torsdag

Myser i soffan med Dumle utmen mitt ben.. Han är en sån morgontrött liten latmask. Panda letar bus, allt går att leka med enligt henne..
.
Hästarna var ute och stallet mockat halv åtta idag, vovvarna fick vara med och fara runt ute i snön medans jag grejade. Sen in och käka lite frulle och sen satte sej hela lilla familjen i soffan, kollade först klart på resten av filmen från igår, The Avengers och nu är vi på första avsnittet av Terminator.
.
Det är lika gott väder ute idag, solen skiner än är det kallt, men det kommer säkert öka till plusgrader om några timmar. Så det blir en mysig skogstur idag också. Panda fick gå med igår ialla fall, hon var så extremt överaktiv och såg fin ut i benet och hon gick med hela rundan utan problem.. Trött och nöjd efteråt! Dumle var naturligtvis med och for som en dåre första halvan av turen, sen lugnade han ner sej och höll sej till mej, Lucky och Panda. Får se om bägge får följa med idag också eller bara Dumle.
.
Kram Sofia!
 

Ut en sväng..

Om man kanske skulle slänga i sej lite frulle (nej, jag räknar inte glassen jag åt vid kl. 8.00 som frukost) innan man klär på sej och först rastar hundarna och sen plockar in Lucky för en ridtur..
.
Nu har dimman lättat och solen dominerar, ser helt underbart ut utanför mitt fönster.
Funderar på om Dumle ska gå följa med ut i skogen idag. Panda får vara inne, hon klämde tassen för ett par dagar sedan och även om hon inte haltar nåt längre vill jag inte överanstränga henne innan jag ser att hon verkligen är okej. Så det får bli lite bus på trädgården med henne sen istället..=)
.
Torvbalarna får flytta in i pannrummet ett tag innan de går att lägga in i boxarna, de skrällena hade ju frusit till viss del, de gick att dela på utan problem, men de blev inte finfördelade utan mer som klumpar.
Nu är det ett par år sedan jag hade torv, men jag tycker ändå att jag borde ha kommit ihåg att de blir så på vintern. Klantmej.. Tur att de har bäddat tjockt med spån sedan innan.
.
Kram Sofia!

Londondimman ute idag!

Här sitter jag nedbäddad under en fleecefilt, köpte två nya på Ikea igår. Hade först tänkt att ha dem i soffan som skydd för hundarna, men de var så extremt varma och gosiga så de fick bli mysfiltar istället. Så får vi helt enkelt köpa två nya och ha i till hundarna. Dyra var de inte heller. 39,- om man har medlemskort och de är rejält stora så man kan dra dem flera varv runt sej om man vill..;)
.
Hästapållarna fick komma ut strax efter 7 idag, orkade inte upp när klockan först ringde vid kvart i, men de såg inte så ledsna ut för det. Hörde Lucky redan när jag närmare mej stallet.. Så mysigt..<3
Gick först ner med dem till hagen och sen ner med hösilage och vatten, lill-Panda var med bägge gångerna.
Mötte en som kom med två hundar påvägen ner, Panda skällde men gick inte fram när jag sa åt henne att stanna, duktig hund! (stolt matte). De bägge större hundarna tittade väldigt märkligt på henne först innan de började skälla,  fast det är klart, hade jag mött en lund mindre än en normalstor katt med en ill-orange tröja så tidigt på morgonen hade jag nog också trott att jag inbillade mej först..;) Men den är bra tröjan, hon syns ju om man säger så!
.
Idag hade jag tänkt ta mej en liten ridtur, de har ju lovat sol och flera plusgrader idag också. Det har inte alls varit lika kallt inatt, termometern visade -4,3 när jag kollade innan jag gick ut till hästarna.
Och trots att det bara var plusgrader ett par timmar igår så har det tagit på snön, ortdentligt också. Främst på tak och byggnader, men visst är det påväg bort, sakta men säkert.
.
Men först, ska jag plugga i några timmar. Tänkte läsa 3 kapitel idag och sen göra instuderingsfrågorna till det.
När Tobbe kommer hem blir det till att åka och hämta hösilagebal!
.
Kram Sofia!

Myskväll..

Är supertrött (vad ovanligt..) och nu sitter vi uppkrypna i soffan tillsammans med Panda.
Vovvarna är nöjda, var med mej ute när jag fixade i stallet innan och for runt ute på fältet i snön. Dumle är det full rulle på hela tiden, Panda får små ryck och far runt, sen vilar hon en stund och sen är det på´t igen..
.
När jag hade lunchat hästarna idag tog vi en sväng in in till Jönköping. käkade först (Max såklart!), sen Ikea, El-Giganten, Jula, Citygross, Biltema, Rusta och Granngården innan vi slutligen åkte upp och hämtade kärran som var lastad med torv.. Så det blev ett par timmar i stan, behöver jag säga att vi var väldigt välkomna hem när vi öppnade dörren och släppte ut hundarna. Att vi sen hade med oss en påse med nya hundben gjorde ju inte saken sämre direkt..;)
.
Gick ner och gav tjejerna lite eftermiddags hö och vatten. Sen mockning och lite fix i stallet. Skruvade upp krubba, saltstenshållare och lite krokar..=)
.
Varmt och skönt har det varit idag och ska man tro våran lilla Saab så har det ju varit vårväder idag..
.
Och visst har det varit helt underbart väder idag.. Bjuder på en bild från i förmiddags och en från den vackra solnedgången nu ikväll.
 
.
Imorgon blir det lite ridning på förmiddan på gamla invanda ridvägar. Sen åka och hämta hösilage runt halv sex tiden. Ca 500kg har det varit i den balen jag har hemma nu, den har räckt i 3 veckor. Vilket jag tycker är kanon med tanke på att det har fått 12kg var varje dag. Alltså ett kilopris på 70 öre/kg!
.
Kram Sofia!
 
 

God morgon på er!

Sitter redan i soffan och myser nerbäddad tillsammans med Panda-björn.  Jag lovade Panda igårkväll att hon skulle få hjälpa till att släppa ut hästarna idag på morgonen, så hon väckte mej tidigt och tyckte att nu var det dags. Så halv sju var vi ute och sa god morgon till tjejerna som verkade väldigt nöjda i sina "uteboxar". Vattnet hade hållt hela natten och det var endast en liten, tunn, tunn isskorpa på som de lätt hade kunnat trycka sönder med mulen trots nästan -15 inatt.
Bytte täcken och gick sen ner till hagen med dem tillsammans med Panda. Hon gick sist och höll koll på hästarna så de skötte sej..;)
.
Nu blir det mys i soffan, sen ut till Almenäs och hämta det vi glömde igår och städa det sista.
Luncha hästarna och sen in till Jönköping. Hämta torv, kärra, foder till häst och hund och handla lite mat plus lite annat som behövs till stallet..Upptäckte ju bland annat igår att den mockgrep jag trodde att jag hade, den var död sedan i somras.. (upps!)
.
Kram Sofia!

Mina fina...<3

 
.
.
 
.
Kram Sofia!

Stallet färdigt!

Nu är jag supertrött och känner absolut av promenaden på 1,5h som jag gjorde i förmiddags. Men har ändå varit ute 1,5h nu och fixat i stallet. Spikat lite och sen ströat upp, lagt in hösilage och fyllt på vatten. Passade på när de ändå skulle ha lite eftermiddagshösilage.
Panda och Dumle fick bli med ut och Dumle var så strålande glad att han såg ut som om han ville krypa ur skinnet, han fick ju hjälpa matte med stallsysslor och som den äkta stallhunden han är så hjälpte han gärna till med att både få in och sedan döda spånbalarna, behövs ingen kniv när man har en Dumle.
Allt gjorde han ivrigt påhejad av Panda som försökte lite hon också!
.
Så nu är jag nerbäddad och hundarna har däckat Panda vid mitt ben och Dumle hörde jag hoppade upp i sängen i andra änden av huset. Så nu sussar de nog gott ett par timmar.
.
Imorgon är Tobbe ledig och vi ska ha en riktig mysdag, det är han värd min älskling. Varit så duktig och ställt upp och byggt färdigt stallet till mej på så kort tid. Du är bäst..<3
.
När man kommer ner mot hagen möts man varje gång av det här.. Såfort Lucky ser en så kommer hon farande och ställer sej jämte grinden och gnäggar.
 
.
Och strax kommer också Pippi farande..
.
Pippi var väldigt fotogenisk idag och posade inför varje kort..<3
  
  
.
Lucky var inte riktig lika samarbetsvillig, men hon är vackrast ändå..<3
.
Kram Sofia!
 

Då var de hemma!

Sitter i soffan med solen i nacken, helt underbart väder ute. Solen värmen rejält och överallt hör man hur snön smälter från taken. De har lovat rejält med plusgrader de kommande dagarna, fortfarande kallt på nätterna men sol och plus dagtig, kanske kommer nu då den efterlängtade våren!
.
Idag ska jag absolut ut och rasta kameran, ner och knäppa några kort på hästarna tänkte jag.
Det var längesen nu! Måste ströa upp boxarna och packa lite hösilage också, har fått besök av lite rådjur så får packa upp det som är kvar av hösilagebalen så de inte käkar upp allt för mej de fulingarna.
När den nya kommer hem blir det till att paketera in den ordentligt!
.
Allt gick som vi hade planerat idag, Veronica kom hem till oss tidigt imorse och Tobbe skjutsade ut oss till Almenäs. Vi morgonfodrade och släppte sedan ut alla Almenäshästarna. Sen mockade vi ur bägge mina boxar och städade iordning. Sadlade Lucky och sen gav vi oss iväg. Tog 1h och 35 min hem.
.
 
.
Jättefin väg inne i skogen, de har travhästar där på ett ställe så allting var plogat även den mindre vägen vi gick på. Och när solen beslöt sej för att göra oss sällskap halvvägs kändes livet väldigt bra.
Veronica fick börja att rida, egentligen skulle vi ha bytt halvvägs, men det gick så bra att gå så jag gick hela vägen med Pippi så fick hon rida. Lucky var överlycklig och tyckte att långpromenad var skitkul.
Lilla Pippi såg inte speciellt missnöjd ut hon heller och knatade på bra hela vägen även om hon blev lite trött sista kilometern innan vi kom hem.
.
Denna vägen gick vi!
.
Lucky började gnägga när hon började känna igen sej, hela vägen hem pratade hon. De kände igen hagen direkt och tog en sväng för att kolla läget. När det var dags för lunch ca 12.30 så gnäggade Lucky och bägge kom i full fart så de verkar nöjda med att vara hemma i Axtorp igen..=)
Tack Almenäs för den här tiden!
.
 
.
Kram Sofia!

*Påväg hem!

Om allt har gått enligt planerna och vi har kommit iväg i tid så ska vi vara påväg hem mot Axtorp med Lucky och Pippi nu..=)
.
Kram Sofia!

Nu är jag trötter..

Då var denna dagen snart slut. Är trött som en klubbad säl och kommer nog inte göra många mer knop ikväll, förkylningen är verkligen inte ute ur min kropp ännu, det har jag fått känna av nu ikväll.
Men allt är klart i stallet inför imorgon.. Så det ska bara mockas ur och städas..
.
Funderar på om det kanske börjar något kul på tv nu vid tio, tänkte mysa ner mej under en filt med en kopp the och kurera mej lite inför morgondagen.
.
Kram Sofia!

Söndag

Strax dags att fixa till lite käk känner jag. Det jag åt till frukost har gjort sitt och nu behöver magen lite påfyllning igen. Ser att Panda börjar vakna till också borta i soffhörnet. Dags att gå ut igen gissar jag på.
.
Idag har jag en riktigt slöardag. Men känner mej mycket bättre med förkylningen, skönt att det inte blev någon sån där långdragen historia. Men tar det säkra före det osäkra och vilar idag också, passar på att läsa lite Etik och gör ett par instuderingsfrågor. Ikväll blir det stallet, har mockningen i hela stallet och insläppet. Så det tar sin lilla tid. Ska packa ner det sista och städa ur mina skåp också..
.
Kram Sofia!

Lördagskväll

Lovade ju er att lägga upp de fotona jag tog idag. Blev tyvärr inga fler än dessa då solen behagade att gå och gömma sej bakom ett par stora moln och där stannade den sen resten av dagen.
.
Mamma, Stefan, Mimmi och Hugo åkte hem för en stund sedan så nu är bägge vovvarna lite trötta och nöjda efter dagen. Jag är nöjd jag med, både resten av hösilagebalen och spånbalarna jag inte hunnit använda är hemma. Känns skönt att ta hem alla prylar lite i omgångar, vi brukar göra så, så blir det inte så mycket på måndag när de ska hem..=)
.
Det sista tar jag imorgon, när jag städar ut mina skåp. Har ju insläppet så kan pyssla en stund på kvällen hade jag tänkt.
.
   
  
  
.
Blev även lite foton inne.. 
   
 

Stålande väder, strålande humör!

Som ni kanske har märkt som har motivationen för att skriva i bloggen varit ganska låg ett bra tag men jag känner att det faktiskt börjar vända. Jag ska inte lova för mycket, men kanske kommer ni att få lite fler uppdateringar och lite roligare inlägg framöver. Och framför allt fler foton! Min stackars kamera tror väl att jag har glömt av den helt. Men idag, i det underbara vintervädret rastade jag den för första gången på mycket länge. Och det var riktigt kul, inspirationen är tillbaka och idag ska det fotas både hästar och hundar. Och vad kan väl passa bättre än att mamma kommer upp med sina två, fler som kan falla offer för mitt fotande.. Så ikväll kan ni räkna med att få ett inlägg med lite foton i igen.
.
Det är helt otroligt vad lite sol kan göra för humöret. Det måste vara världens bästa lyckopiller, det går helt enkelt inte att vara något annat än glad när solen skiner, ger snön det där underbara glittret, fåglarna skvallrar om vår och solen faktiskt värmer lite på nästippen..
Det är då man bara måste älska livet!
.
Som tidigare nämnt kommer mamma upp idag och följer med en sväng till stallet. Blir lite lunch här hemma före eller efter och så får hundarna busa lite. Det är kalasbra när jag nu fortfarande inte är frisk och inte orkar gå någon långpromenad med dem idag. Så får de utlopp för sin energi genom lek istället.
.
Tobbe jobbar heldag så honom ser man inte förrens sent ikväll. Tråkigt för honom att behöva vara inne när det är så fint ute. Men trivs man så bra med sitt jobb som han gör så är det kanske ingen större förlust. Enda misstaget han gjorde var att lämna sitt godis framme när han åkte.. mohaha!
.
Gammal bild..
.
Kram Sofia!

De kommer hem!

Ja, på måndag kommer mina tjejor hem igen. Det kommer underlätta enormt då vi slipper åkandet och nu när jag pluggar hade det inte gått att få ihop alls vissa dagar. Och att vara utan mina pälsklingar kanske flera dagar i veckan hade jag aldrig överlevt. Nu ska bara Lucky bli helt frisk så kan hon sättas igång ordentligt, sen är allt som det ska. Skritta henne får jag ju göra redan nu, men är rädd för bakslag så tar det hellre lite lugnt med henne fram tills måndag.
.
Idag har det varit riktigt gott väder ute. Men själv har jag suttit inomhus hela dagen. Först pluggat och sen nu i soffan och vilat. Är riktigt förkyld och det är sådan där härlig förkylning som har satt sej i kroppen så lederna är stela och musklerna ömma och krampar. Tappar saker till höger och vänster.
Har tagit mina vanliga tabletter, fast i dubbel dos så hoppas vi att jag ska må lite bättre redan om nån dag. Fram tills dess är det till att ta det lite lugnt som gäller.
.
Imorgon kommer mamma upp och umgås lite, följer bland annat med mej ut till stallet. Får Panda träffa Hugo och leka lite. Lill-Panda har varit lite dämpad ett par dagar nu, hon är ganska tannalös för tillfället.
Bägge "huggtänderna" i underkäken har hon tappat, nya är påväg upp, men för tillfället ser hon ut som en gammal tant som glömt sätta in löständerna. Hon gnor sej på nosen med jämna mellanrum och grejar mycket med munnen så skulle tippa på att det är fler tänder som är påväg ut och sitter och irriterar och även är lite ömma.
.
Funderar på om jag skulle köra på stort idag och göra lite pannkakor till eftermiddagsfikat..
.
Kram Sofia!

Torsdag kväll

Orkade inte skriva nåt intressant igår och det orkar jag inte idag heller.
Men allt är fint, har kommit igång med pluggandet på allvar nu och första delen i Etik och människans livsvillkor är läst och instuderingsfrågorna är påbörjade.
.
Imorgon väntar mer plugg och eftersom jag fick boken mitt i veckan kommer jag plugga även i helgen då jag missat två dagar denna veckan.
.
Kram Sofia!

Tisdag

Nu tar jag, hårbollen-Soffpotatis och Räcer-Råttan ledigt ett par timmar och myser ner oss i soffan framför en film eller ett par avsnitt Fringe. Nu är till och med jag trött på snön, ialla fall sån jäkla tung blötsnö som det är nu. Det får gärna bli vår för min del. Men det kommer snart det också..
.
Hade utsläpp + mockning i stallet imorse, tyckte allt gick skitsegt idag. Spelade ingen roll hur mycket jag skyndade mej, det gick inte fortare än ett visst tempo ialla fall. Men kroppen mår inte bra heller, lederna är stela och musklerna krampar jättelätt. Sen är mitt revben inte läkt än heller och det kände jag av extra tydligt idag. Har förmodligen tagit i lite för mycket sista dagarna. Så nu får det bli lite lugnt ett litet tag framöver.
.
Tobbe jobbar lång dag idag, började 12.00 och slutar 22.00.. Nu är han inte ledig förrens nästa tisdag igen. Men två dagar framåt är det morgonpass ialla fall. Så då har vi kvällarna att greja här hemma.
.
Idag hostade Lucky hela vägen ut till hagen, kom upp en massa äckligt slem. Blä.. Men tur att det kommer upp ialla fall. Pratade med veterinären imorse igen, den behandlande var sjuk så det fick bli en annan, men nu vet jag hur vi ska fortsätta ialla fall.
.
Kram Sofia!

Måndag

Jag är supertrött och skulle väl helst av allt vilja krypa ner i sängen eller framför tvn i soffan och bara ha det gott under en filt resten av kvällen. Men jag har stallet kvar, ska mocka och ta in alla pållarna.
Massera Pippis rygg och longera Lucky. Nu har hon varit utan medicinen ett par dygn, så nu är det dags att testa hur mycket hon hostar/snorar vid ansträngning. Hon hostade flera gånger redan igår när jag tog in henne.. Min stackars fina, lilla häst..<3
.
Idag var en kortare skoldag, 9-12. Blev matad med ännu mer info, bl a om managern (hemsidan där man kan logga in och hitta, ja.. i princip allt..) och även lite regler om fusk, prov, APL, m.m.
.
Imorgon blir det först ut till stallet på morgonen, släppa ut och mocka. Sen beroende på hur Lucky verkar idag, motionera henne lite. Är hon inte okej ikväll så blir det ringa veterinären ännu en gång imorgon bitti..
.
Kram Sofia!

God morgon allihopa!

Man kan väl lugnt påstå att jag inte har haft någon bra natt, mellan klockan 20.00-23.00 sov Panda som en liten gris. Jag somnade i soffan och sov fram till 01.00, då sov hon också. När jag vaknade så vaknade hon också till, så det blev en liten kisserunda i trädgården innan vi kröp ner i sängen för en god natts sömn, trodde jag! Mellan 01.00 fram till 09.00 har hon levt fan här hemma, katterna hade tänkt ut en lömsk plan (enligt henne), den ena har legat i dörröppningen till toaletten där hennes älskade papperskorg finns, den andra har gått och strykt sej mot gallret in till sovrummet och varje gång hon då närmats sej gallret han katten sprungit iväg med ett nöjd jamande. Så nu, för ca 20 minuter sedan när jag för längesedan gett upp och satt mej här så är hon äntligen trött och kommer förmodligen sova hela förmiddan.. Det är ju tur att hon är söt, det lilla monstret..<3
.
I fredags var det ju dags för första skoldagen, var inne i Jkpg redan 08.00, började 09.00. Fick först en introduktion på 1 h och sen blev det en stunds väntan på mentorsamtal, där vi la upp i vilken takt jag ska studera och vilka ämnen jag ska börja med. Det blir många fler dagar inne i Jkpg än jag räknat med från början. Och APLen (praktiken) går jag ut på redan denna terminen om ett par veckor, den är på heltid i 5 veckor. Veckan som kommer ska jag vara inne i Jkpg måndag, onsdag och torsdag, med start klockan 9.00 alla dagarna.
.
På grund utav att det blev så mycket dagar att åka och vi omöjligt får ihop det här hemma, så har vi tagit ett beslut som ni kommer få ta del av här i bloggen lite längre fram..
.
Igår var jag i stallet på morgonen, hade sällskap av Veronica som hjälpte mej att släppa ut och göra iordning stallet. Därefter åkte vi hem till henne, efter lite frulle så var det dags för hennes busar att få motion. Jag red hennes äldsta häst, Filippo. Aldrig suttit på honom innan, men vilken mysig häst. Knappt riden på ett tag och ny ryttare, men bara knatade på med öronen rakt framåt och inte en fundering på att busa eller något annat trots att man kände att han var pigg.
Veronica red sin unghäst som har varit lite bråkig det senaste, men igår gick det fint, bara en gång hon ville bråka med det reddes ut..=)
.
Tobbe hämtade mej efter 13, åkte till Falköping och handlade och sen hem för lite lunch innan det var dags att greja lite ute igen. Eftersom bägge var helt slut så gick vi in efter ett tag igen, jag lyckades somna en timma, vilket var väldigt skönt. 19.00 satte vi fart med maten, det blev tacos framför tvn. Först ett par avsnitt med Fringe och sen Åsa-Nisse på TV4. Hoppade Medodifestivalen, men lyckades ändå slå över för att se vilka som gick till final och andra chansen m.m. Låten Falling som var först med att vinna var faktiskt riktigt bra, äntligen!
.
Nehe, funderar på om jag skulle masa mej upp och börja med lite frulle. Blir nog mysmorgon framför tvn idag och sen ut och köra högsta fart ute ett par timmar. Har inte stallet förrens ikväll då jag ska släppa in.
.
Kram Sofia!

Sån jävla skitdag igår..

Dumle ligger till höger om mej och sprattlar och har lustiga ljud för sej (han drömmer)... Med tungan utanför som vanligt.. Lill-Panda ligger utmed mitt ben och sover. De har en slöardag precis som matte idag, skönt med sympatiska hundar..
.
Panda har hittat på en ny liten egenhet, när hon får sin matskål så sätter hon sej och tittar på den en lång stund, sen skäller hon på den, följt av ett hopp rätt upp i luften där framtassarna landar på kanten av skålen, efter det ser hon skitlycklig ut och jagar matbitarna över hela golvet, hon plockar och äter som om det gick på tid. När hon är färdig ser hon extremt nöjd ut!
Hon har lite lustiga ideer för sej den där lilla hunden, så nu har vi ytterligare ett att lägga till listan..
.
Orkar inte gå in på en massa detaljer men kan väl uppdatera er på våran extrema otursdag som var gårdagen. Först gick ett vattenrör sönder ute i pannrummet, det som sitter närmast hydroforen = inget vatten. Tobbe försökte göra en tillfällig lagning så det skulle kunna gå på halvfart ialla fall, men icke, det läcker hur han än gör.. Sen när han ska hämta mej i stallet hör vi hur det knäpper/smäller i framvagnen när man vrider på hjulen + att bilen ser väldigt låg ut. Misstänker fjäder eller annat skoj, och mycket riktigt, höger framfjäder är helt av längst ner och hänger som nån annan dum julgransdekoration längst uppe i hjulhuset.
.
Så det fick bli tåget till jobbet för min pojke idag. Själv har jag sån tur att ha en vän som Veronica, hon följde med mej till stallet trots att hon var så himla förkyld stackaren. Så jag fick fixa mockning, foder och se till dem. Tack!
.
Jag har ialla fall under dagen fått tag (efter mycket ringande) på en rörmokare som kommer redan 8.00 imorgon bitti. Så nu behöver jag bara klara mej resten av kvällen och natten. Sen ska det vara fixat.
Kl. 9.00 ska jag vara i Jönköping och börja min utbildning, det ska bli jättekul att äntligen komma igång!
Jag går till 16.00 imorgon, sen samma tider på måndag igen.
.
Kram Sofia!

Min eftermiddag..

Eftermiddagen tillbringades först ute och sen vilade jag och Panda i soffan en timma. Bägge blev helt slut efter det vi gjort ute. Jag efter allt slitande och släpande och Panda efter att ha vaktat "hennes" revir mot alla tänkbara inkräktare. Bl a två skator som har fräckhetet att sitta och kraxa i hennes träd!
.
Ikväll blir det stallet sent, det passar oss bättre att ta det lite senare, så kan jag fixa med insläppet idag också. Så åker väl ut om ett par timmar här när Tobbe är färdig..
.
Fredag är första "skoldagen" för mej.. Ska in till Jkpg för ett info och planeringsmöte. Så mellan 9-17 är det allvar igen! Sen samma tider på måndag.
.
Kram Sofia!

Slöar onsdag..

Idag har vi lugn hemma morgon/f.m jag och hundarna. Jag har sovit skitdåligt inatt och tänker ta det riktigt lugnt nu ett par timmar på morgonen/f.m.
.
Hundarna verkar inte misstycka..
.
Kram Sofia!

Tisdagskväll

Sitter här med enorm värk i både rygg och revben.. Fick astmaanfall i stallet och som vanligt när jag får det börjar jag ju hosta, inte alls skönt med brutet revben.. Så det får nog bli en värktablett eller två till kvällis och sen hopp i säng och sova tidigt. Ska ju orka med morgondagen också.
Hade ju planerat långpromend med mina vovvar och lite annat här hemma där min rygg behöver vara någorlunda med på noterna. Men man vet aldrig, kanske vaknar och mår jättebra imorgon, man kan ju alltid hoppas på det ialla fall!
.
Idag har vi varit en sväng in till Jönköping, Tobbe stackarn får aldrig vara ligga på sofflocket när han är ledig, alltid är det något planerat. Förra veckan skulle vi hämta hösilage och lite annat. Idag var det ByggMax, A6 (Ikea, 3-butiken), Eko och lite käk på Max som hanns med.
Mötte upp mamma och fick pussa lite på Mimsan och Hugo..
.
Lite senare på eftermiddagen, när mörkret fallit åkte jag till stallet. Hade mockningen till hela stallet och det gick inte fort idag. Tog det lite i etappet iom att jag fick jobbigt med andningen. Men till slut var allt klart och efter att Pippi varit inne och Lucky blivit kollad i hagen så var det dags att åka hem.
Lucky var tyvärr jätteslemmig i näsan idag och lät lite rosslig på andningen, men det kan ha varit slemmet som satt längst ut som lät också (hoppas!).. Dags att uppdatera veterinären igen, hon får sista medicindosen imorgon nämligen. Vill höra med henne vad hon tror om fortsatt behandling eller vad vi ska göra. Vet ju var Mantorp säger, vill se om hon instämmer i det hela. För helt bra är hon ju inte, tyvärr..=(
.
Kram Sofia!

Bra dag än sålänge..

Jag har haft en riktigt bra dag än sålänge.. Började dagen med att åka ut och morgonfodra, täcka och släppa ut hästarna. Sen tog jag en väldigt efterlängtad ridtur på min älskade häst. Jag vet inte vem som var gladast, jag eller hästen.. Tror det var ganska lika faktiskt..
Det är exakt 4 veckor sedan jag red på henne sist.. Alldeles för längesen.
.
Efter ridturen mockade jag och fixade resten av det som skulle göras. Sen var det dags att åka hem.
Grejade lite här hemma och sen blev det en sväng framför datorn/tvn. Fringe har rullat i bakrunden hela tiden medans jag har grejat vid datorn. Tränar lite simultanförmåga..;)
.
Nu har jag varit ute på en promenad med vovvarna. Helt underbart väder ute, så både hundarna och jag  njöt av promenaden.
.
Nu är vi tillbaka i soffan, men det är strax dags att göra lite middag. Magen börjar göra sej påmind om att den blev sist påfylld i förmiddags.
.
Kram Sofia!

När..

..ska det sluta snöa egentligen?
.
Kram Sofia!

Så var denna dagen snart över..

Så var denna dagen snart över.. Har ännu en gång begått det stora misstaget att titta på Melodifestivalen, att man aldrig lär sej..
.
Idag kom mamma och Stefan och hämtade hem Mimmi, med sej hade de Hugo så syskonen fick leka lite.
Stallet var snabbt avklarat, Lucky såg helt okej ut på näsan idag. Inte en massa intorkat slem ialla fall.
Dock rann det en del även idag.
.
Kom på att jag har ju alldeles glömt av att skriva här i bloggen att jag har fått antagningspapprena till utbildningen. Första dagen blir nästa fredag, då är det introduktion inne i Jkpg. Sen är det informationsmöte och studieplanering på måndagen den 18, även denna är i Jkpg. Sen är utbildningen till största delen på distans + praktik. Och för er som inte visste så är det undersköterska jag ska läsa till.
.
Kram Sofia!

Framsteg för Pippi, bakslag för Lucky..

Klockan har redan hunnit bli strax efter två, halva dagen har redan gått. Men tiden går alltid fort när man är i stallet. Åkte ut tidigt och släppte ut hästarna. Sen efter mockningen och fix med maten så ringde min hovis och sa att han blev tidig, undrade om jag var i stallet redan. Passade mej kanonbra, så lagom när han rullade in på gårdplan så hämtade jag Pippi i hagen.
Så nu har Pippi Prick skor på framtassarna med snösulor. Imorgon blir det till att skruva i broddar också, kände att mitt revben pallade inte att jag skulle stå dubbelvikt eller sitta på huk idag.
Så skönt att se henne när vi gick ut i hagen igen, verkade väldigt nöjd med sina ny skor!
.
Är orolig för min vackra svarta, igår när jag kollade till henne var hon inte alls slemmig i näsan, endast lite, lite. Men idag var det desto mer och hon hostade flera gånger när jag tog ut henne från stallet efter borstningen. Hade tänkt gå en promenad med henne, men skippade det eftersom hon verkade sämre.
Ska försöka få tag i behandlande veterinär redan idag, annars blir det det första jag gör på måndag.
Mantorp får sej nog ett samtal, är orolig för min lilla tös...=(
.
Kram Sofia!

Trötter är jag..

Är fortfarande jättetrött efter dagens långpromenad, tog den vanliga som tar ca 2 h, hade dock inte räknat med hur jobbigt det skulle bli med all snö som har trillat igår och inatt. Och att 80% av vägen jag gick skulle vara oplogad med blankis under snön. Panda kämpade tappert men eftersom det fastnade så mycket snö i hennes päls plus att det tog på hennes krafter att pulsa i snön som var nästan lika hög som henne så fick hon lifta i min jacka en bit. Jag satte Dumles koppel strax ovanför höfterna så Dumle fick dra mej, jättesmidigt och han som behöver fick jobba lite extra. Mimmi sprang lös och hade fullt upp med att hålla reda på alla spännande dofter, men flocken var viktigast varje gång..=)
.
  
.
Ska nog strax göra mej iordning för att åka ut till stallet och fixa med pållarna.. Blir mockning och pyssel idag, imorgon blir det motion av Lucky och Pippi ska få skor på framfötterna..
.
Tjejerna igår på tåget.. Kan inte påstå att de var direkt besvärliga..
  
.
Lite morgonmys..<3
.
Kram Sofia!

Så var de tre..

Panda är arg över något, kan dock inte klura ut vad.. De två större hundarna sover gott, endast Panda är vaken.. Tror hon är busig och tycker att det ska vakna och leka med henne. Det verkar de dock inte så sugna på.. Vi ska klä på oss lite varma utekläder om en liten stund och ge oss ut i skogen för dagens långpromenad. Sen skulle jag tro att de sover gott en lång stund..=)
.
Mimmi bor hos oss nu fram till lördag, mysigt med tre vovvar. Jag behöver inte fundera på vad jag ska göra med den extra platsen som blir på morgonen när Tobbe åker till jobbet ialla fall..;)
.
Resan hem igår med två hundar på tåget gick jättefint. Mimmi la sej i sätet jämte mej och somnade, Panda kröp upp i mitt knä. Efter halva resan kröp hon dock bort till Mimmi och mös ner sej där istället.
Sen var det trötta hundar hela kvällen igår.. Lugnt och skönt med andra ors..
.
Har äntligen hittat datasladden till kameran så nu kommer det lite foton från olika dagar..=)
Tror att detta gänget är tagna i söndags allihopa!
.
  
.
Dessa tre är tagna igår.. Panda däckade medans jag fotade Hugo, sötnöten..<3
Sen två extremt.. hrmm.. vackra bilder på Hugo när han blir badad inför fotograferingen..
.
Kram Sofia!

Hugo, Mimmi och Panda (Fredriksdal 6/2)

   
   
   
   
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
.
Kram Sofia!

På besök i Fredriksdal

Snart ska Hugo få agera modell framför min kamera.
Ska se om jag kan ta lite liknande bilder som jag tog för ett tag sedan på Panda.
.
Vi har varit uppe i mammas stall på morgonen och mockat och fixat lite. Jag passade på att ta en liten promenad med Panda och Mimmi. Hugo ville inte följa med utan stannade vid stallet istället.
Vi pulsade i snön (vilket de har massor av här, hemma har vi ingen) och lekte kurragömma, Mimmi tyckte de va helkul och for som en galning i snön. Panda är ju inte så lätt att gömma sej för iom att hon i princip hänger mej i hasorna vart jag än går..
.
15.18 går tåget hem, åker från Nässjö station och tåget går direkt hela vägen till Sandhem, men hoppar av i Mullsjö och åker med Tobbe hem så slipper jag och Panda gå från stationen och hem.
.
I eftermiddag blir det stallet och fixa hos mina tjejor.. Mocka i spån i Luckys box idag, det var ett tag sedan nu..=)
.
Kram Sofia!

Mitt i natten..

Jaha ja, det där med att lägga sej tidigt så man får en lååång natts sömn gick det ju sådär med, har fastnat här istället.. Men borde faktiskt krypa ner snart, har en hel del att göra imorgon.
.
Imorgon får vi finbesök av mamsen, Mimmi och Hugo också. Hon kommer frampå dagen någon gång.
Innan dess ska vi hinna hämta hösilage strax utanför Sandhem också..
.
Det är ett jäkla busväder ute, men det har ju ialla fall slutat snöa. Fattar dock inte varför det ska envisas med att snöa när det töar bort lika fort igen samma dag. Och nu blåser det halv storm ute.
Men imorgon ska det bli fint väder, 0 till +1 och solsken.. Det ser vi fram emot! Då kanske jag till och med kan rasta kameran och slippa fumla med klumpga vantar eller iskalla händer.
Tog lite kort på vovvarna i söndags förmiddag i det fina vädret, men har lyckats städa bort sladden till kameran så ni får vänta på dem ett litet tag till.
.
Nehe, nu försöker Panda bädda ner sej i täcket genom att krafsa på det och gnäller varvat med lite morrningar.
Dags att sova kanske!?
.
Kram Sofia!
 

Måndag igen!

Blåser och snöar ute.. Men inte så kallt -0,2 just nu.
Stallet är redan fixat, hade utsläppet som vanligt på måndagar. Idag blev det även en promenad runt Ronden med Lucky vilket verkade uppskattas trots vädret.
.
Tobbe har precis gett sej iväg till jobbet så nu är det bara jag och djuren hemma. Jag och hundarna har parkerat oss i soffan en stund för lite vila. Fast just nu verkar Panda vilja göra allt annat än att vila. Hon far runt som en liten dåre och mordhotar till höger och vänster, lilla grisen har tydligen varit extra stygg inatt.
.
Lite mysiga bilder jag tog i lördags på solnedgången ute i stallet.. Tyvärr tagna med mobilkamera.
 
.
Kram Sofia!

Söndag kväll

Go kväll på er! Här sitter jag, nerbäddad under en fleecefilt i soffan.. Tvn står i sitt hörn och tjattrar, men just nu riktas min fulla uppmärksamhet hit, till datorn..
Ska väl om ca en halvtimme byta om lite och åka ut till stallet, mocka behöver jag inte, för det har Jenny gjort idag! Tack! Men lite käk ska de allt ha också..=)
Sen får jag väl tvätta näsan lite på Lucky och pyssla med Pippi. Har glömt att uppdatera er hur det har gått med henne mugg och hosta. Muggen är till 99% utläkt och jag smörjer enbart i förebyggande på de ställena där pälsen inte har växt ut riktigt ännu, man vill ju inte chansa liksom.
Hostan går åt rätt håll, hör kanske max 2-3 host en gång ibland. Det var ett par dagar där det rann enorma mängder slem, men igår fanns det inget nytt färskt slem i nästan när jag gjorde rent så det ska bli spännande att se hur mycket som har runnit från igår eftermiddag tills idag.
Hon går fortfarande på Ventupulmin och ska göra i 9 dagar till. Sen håller vi alla tummarna för att det ska vara helt bra! Jag ska såfort min kropp tillåter börja skritta henne uppsuttet. Longera är inte lönt nu, det är stenhårt i marken eftersom snön försvann och ganska halt på sina ställen. Men ska testa om jag fixar en liten promenad imorgon, hon är ju en snäll häst att gå med så det ska nog gå fint!
.
Pippi Prick mår prima och har de gott, hon ska som sagt på skor nästa fredag.. Sen ska hon träffa tandspecialisten till våren igen. Men det är ju några månader dit. Inga problem med pälsätare iår vilket är jätteskönt, veterinären sa ju förra året att vissa hästar har lättare för att få det. Hon hade ju det när jag fick hem henne, men det redde vi ju efter ett par bad och lite Switch..
Så iår har hon tjock fin päls som ser välmående ut..=D
.
Idag har lite släktingar varit här, vi har firat Tobbes mamma.. Trevligt att träffa släkten även om jag inte var riktigt i form, trött som attan blev både jag och hundarna ialla fall..;)
.
Kram Sofia!

Lördagsnöjet

Ligger nerbäddad i soffan och kikar på Polisskolan 7. Gjorde det stora misstaget att ge Melodifestivalen en ny chans iår, varför kan man ju undra såhär i efterhan. Men det var väl för väl att en av figurerna från Pokemon fick vinna ialla fall.
.
Vad har jag gjort idag då? Tanken var att sova ut lite granna idag, men det va ju lögn i helvete när man vaknar och har ännu mer ont i revbenen än kvällen innan. Bara att resa på sej och trycka i sej lite värktabletter innan frukost.
Sen greja lite dator innan det var dags för frukost. Pysslade lite här hemma, ca 12.00 åkte vi in till Mullsjö. Hämtade ut Luckys medicin och handlade + hämtade Kristina vid tåget och körde upp henne till Björkhaga.
.
Hem och käkade lite lunch innan det var dags att åka ut till stallet. Fick tvätta näsan på Lucky idag också, slemmet som kommer upp torkar och fastnar vilket jag gissar på inte är alls skönt för henne.
Hon ser helnöjd ut när jag tvättar/pillar bort det. Försöker till och med hjälpa till och kör lite med mulen på svampen. Men det rinner mycket mindre ur näsan på henne nu ser det ut som. Några dagar nu har det ju varit enorma mängder. Bläk!
.
Eftermiddagen ägnades åt bakning, först blev det två olika sorters muffins. Jordgubb och ApelsinChokladCrisp..=) Sen en omgång med Pandakakor!
Tobbe har lagat mat inför imorgon, perfekt att göra grytan dagen innan så är det bara att fixa riset imorgon. Ullis skulle ta med tårta och det ser vi ju inte fram emot alls..;)
.
Min stackars rygg och revben började klaga högljutt någonstans mitt i bakningen, men bara att bita ihop och göra färdigt. Men resten av kvällen har tillbringats här i soffan.. Av nån anledning gör det inte lika ont att sitta ner när man sitter mjukt som när man sitter på en hård stol.
.
Kram Sofia!

1 Februari

Idag var det lite kallare igen, nästan fem minusgrader på morgonen vid 8-tiden.
Men det har inte varit så kallt på dagen.
.
Vad har jag gjort idag då? Vilat, ätit frukost, varit ute med hundarna, tagit värktabletter, lärt mej Google Sketchup 8, vilat lite till, käkat lunch och grejat med datorn.
.
Vad har jag kvar att göra? Fixa stallet, hundarna ska ut ett par gånger till, laga kvällsmat, ta en dusch och knarka lite mer värktabletter...
.
Roligare än så blir det inte nu när man är lite invalido igen..
.
Nu måste både jag och hästen bli helt friska/skadefria snabbt!
Har sån rid-abstinens så det är inte sant!
.
Kram Sofia!

RSS 2.0