Morrn!

Så var det redan måndag igen.. Vädret är fint idag också, endast tunna molnstrimmor än sålänge. Inte lika varmt som det har varit i helgen. Men jag är nöjd sålänge det inte regnar och blåser!
Men visst var det jäkligt gött att kunna gå i enbart linne igår när vi höll på!
 
Jag slängde faktiskt på ett täcke på Milla igår kväll innan jag åkte hem och det var nog tur det. Har varit ganska kallt inatt. Vill att hon ska ha bästa förutsättningarna för att komma upp i hull snabbt nu. Hon går ju på lösdriften och får ingen värme i stallet.
 
Det var inga problem att få Milla att äta Primeron igår, tösen slängde sej över krubban och med ett päron i botten blev det ännu smaskigare. Trodde hon skulle äta sej igenom krubban där ett tag. Skönt att hon är så matglad!
Nu ska hon bli avmaskad också och sen få tänderna kollade.
 
Kram Sofia

Söndag

Idag har vi kört vidare med städning, upprensning och tillfixning av stallen och gården. Ridbanan är ju fin och ska bara sladdas tisdag kväll. Vi har skrubbat och krattat, skruvat och sopat m.m m.m. Så nu är jag gott trött och mör och imorgon ska vi på´t igen..
 
Lucky fick springa av sej på ridbanan. Hon hade mer energi i sin lilla kropp än vad jag hade räknat med så det blev lite racing i galoppen.. Milla fick komma in och bli rejält avborstad och massa mys. Hon stod nästan helt blickstilla hela tiden, lyfte alla fyra tassarna snällt och tyckte livet var superbra. Massa folk och nya hästar att kika på, huvudet högt hela tiden och näsborrarna på spänn, redo att hälsa på vem som än kom in genom stalldörrn!
 
Damen har lyckats göra något på vänster fram i hagen, lite tjock vid sidan av senan högt upp. Inte mycket, men lite svullen och llite värme. Så det fick vi kyla lite för säkerhets skull.. 
Sen provade vi nya skydden innan vi gick ner och kikade lite på ridbanan. Fröken tycker att ridbanan var spännande, först lekte vi lite.. hon följer mej som en liten hund. Sen kikade vi på den andra nya hästen som kommit idag när det for i hagen. Sen mös vi lite innan vi gick in igen. Efter lite käk i krubban så fick hon gå ut igen. Jättenöjd!
 
Tröttis i solen..<3
 
 
 
 
Totalt gräslig bild på mej, men ville bara visa hur lätt det är att ta kort på Milla, hon sitter helst i knät..<3
 
Panda håller koll på Milla..
 
 
Keramik och Lucky blev lite närgångna..
 
Kram Sofia
 

Sommartid!

Ni har väl inte glömt att ställa om klockan? Fast egentligen behöver man ju inte bry sej om det. Det mesta ställer väl om sej själv nuför tiden. Mobilen och datorn sköter sej själva.
 
Dagen igår var toppen! Eller ja, började väl kanske sådär iofs, mötte upp Emelie vid risbro och åkte in till Jönköping. Först tog vi en vända på Eko, sen upp till Elmia, vi var taggade på en jätteloppis med allt du kan tänka sej, men icke. Först fick vi stå i kö 40-45 min, skitdålig luft och en massa människor som knödde, stank parfym och hostade på en = kände huvudvärken komma krypande.. Väl inne så är väl det enklaste ordet för att beskriva det bevikelse. Nästintill bara krimskrams. Jaja, nu har vi testat och aldrig mer..
Hann ge ÖoB ett besök innan vi åke hemåt igen..
 
Satte fart med städningen och hann kratta en del innan mamsen rullade in på gårdsplanen.. Åkte mot Axtorp för att hämta upp hästsläpet, hann nästan hem innan jag upptäckte att något smarthuvud (jag) hade glömt nycklarna i stallet i västen som jag hade till stan. Duktigt! Så det fick bli ännu en tur upp till stallet för att hämta dem. Men snart var vi på rätt spår igen. 
 
Milla gick bra att lasta, hon testade oss lite först. Men med lite övertalning så gick det hela fint och smärtfritt. Lite svettig var hon på bogen när vi kom hem till stallet. Men hon backade av jättelugnt och försiktigt och kikade på sitt nya hem. Hon fick stå i boxen en stund och andas ut, sen släppte vi henne till ungponnyerna på lösdriften. Inga problem, tösen är ingen bråkstake utan vill bara vara ifred. Så snart stod de i varsin hög och åt lugnt.
 
Gick ut och hälsade på henne efter nån timma, hade med en borste men inte så stort hopp om att hon skulle vara intresserad av att stå still hos mej och bli borstad. Så fel jag hade.. Hon slutade äta och stod och bara mös när jag borstade av henne och efter ett tag vände hon rumpan försiktigt mot mej och ville bli kliad i svansen. Myshästen <3
När jag skulle lämna hagen gick hon efter mej, jag stannade, hon gick fram och ställde sej så nära hon kunde och mös sen ner huvudet i min famn. Sån underbar häst!
 
Lucky spanade på nya "lillasystern" ifrån hagen jämte. Hon kör alltid fram mulen och ser ut som en bebis när hon är nyfiken. Milla hälsade fint genom att fladdra lite med näsborrarna. Tror nog att de kan bli kompisar när de ska gå ihop i höst.
 
Högrest donna jag har skaffat!
 
Med muskler och hull kommer hon bli superfin..
 
Spanar på nya "systern" sketen och dan..<3
 
Tröttis
 
Kram Sofia

Uppe med tuppen!

Vaknade riktigt tidigt idag.. men kände mej ändå utvilad så ingen skada skedd. Idag kommer bli en toppdag, det vet jag! Solen skiner, ingen blåst, kroppen känns fräsch, vi ska in till Jönköping en sväng på förmiddan och sen hämta min nya stjärna Imilia! I e.m ska stall och gård städas inför onsdag!
 
Måste leta fram de höga transportskydden och lägga dem i släpet innan vi åker. Får inte glömma det!
 
Vad du är efterlängtad, skrutt häst! <3
 
Kram Sofia

Helt lovely vårdag!

Blev en heldag i stallet ialla fall.. Och det ångrar jag ingenstans! Lovely väder och helt vindstilla.
 
Åkte med Emelie en sväng till Inge och kikade på hennes lektion. Inge har en sån himla söt islandshäst, lilla Skuggalisa.
 
Lucky fick en promenad i solen tillsammns med Joanna och Ricky, Emma och Wella. Nöjd jätteponny som traskade jämte mej och såg superlycklig ut. Panda och Pim var självklart med och sprang runt som två yrväder fram och tillbaka på vägen.
 
Så efter en helgo dag i stallet var det dags att åka hem. Var lite duktiga och körde ner till sorterstationen med det som stod i hästtransporten. Så nu är den tom och redo för morgondagen! Vi blev lite lata så vi åkte in och köpte pizza på Amigo.
 
Imorgon ringer klockan vid åtta, ska vara ute i stallet till nio. Ska åka in till Jönköping och handla lite och gå på loppisen på Elmia. Sen tillbaka till stallet och åka och hämta Milla. =) Längtar!
Sen ska Lucky ridas och stall/gård ska städas!
 
 
 
 
Kram Sofia

Torsdag

Har suttit med lite inför eventdagen den 2:a april. Renskrivit tipspromenadsfrågorna bland annat. Slutade med att jag var så trött att ögonen gick i kors på mej. Tog en sväng ut och rastade dogsen och ställde mej sen i duschen. Piggnade till lite, men är fortfarnade väldigt trött. Så förhoppningsvis har jag en hel natts sömn att se fram emot.
 
Har inte bestämt mej för om jag ska åka ut tidigt och vara heldag i stallet eller om jag ska åka ut på kvällen. Iofs så ska det ju bli kanonväder hela dagen så känns ju synd att sitta hemma också.
 
Idag fick Lucky leka lektionshäst med Inge på ryggen. En liten danska som rider för Emelie. När hon väl fick kläm på hur Lucky ville ha det med bettet (hon är vansinnigt känslig där om man gör minsta lilla fel). så gick det hela kanonbra. Hon fick testa henne idag då hon ska låna henne på eventdagen.
 
Blev en sväng till Liared och hjälpte Emelie att hämta spån. Så har man fått lite motion idag också!
 
Nu är det bara imorgon med, sen får jag hämta hem min lilla Milla. Känns som om dagarna har gått ganska fort ändå. Blev ju inte så lång väntetid från det att vi bestämde oss tills det att det är dags att hämta henne. Längtar efter att få börja jobba med henne, både i ridningen och från marken.
Nu hoppas vi bara att hon vill åka vanligt hästsläp och står snällt och stilla biten upp till stallet.
 
Kram Sofia

Natt

Det var fasiken vad snabbt klockan gick över tolv. Får springa ut med smådogsen och sen krypa ner under täcket så jag orkar upp imorgon. Ska vara i stallet tidigt. Blir heldag imorgon också.
 
Inge kommer på förmiddan och ska testa att rida Lucky så hon har lite koll på henne till nästa onsdag. Hon ska låna henne på eventdagen eftersom ponnyn hon brukar rida är lite skruttig för tillfället.
 
Sen får jag och Emelie åka en sväng och hämta hem nytt spån.
 
Nehe, nu måste jag sova ett par timmar!
 
Kram Sofia

Onsdag

Vaken tidigt idag också.. Funderar på om jag kan smyga igång senaste avsnittet av ryttareliten utan att Tobbe vaknar.. Eller om jag ska redigera fotona på mej och Lucky och de jag tog på Inge och hennes ljuvliga lilla islandstös Skuggalisa (hur sött är inte det namnet!).
 
Igår satt jag och Emelie och försökte få ihop allt inför den 2:a april. Och jag tror nog att vi lyckades ganska bra. Mycket kvar som ska fixas, men nu har vi ialla fall en lista och vet vilken ände vi ska börja i.
Helgen kommer ägnas åt att vårstäda hela anläggningen. Det ska bli kanonväder med massa sol så det blir säkert en och annan fikapaus i vårsolen också.
Och på lördag hämtar vi ju hem nya stjärnan. Ett 12 år gammalt Fredriksborgarsto efter Cassaulus af egensevang.
En dansk import som har varit här i Sverige i ett par månader. Ursnäll, men inte så mycket utbildad. Det klickade mellan oss från första stund och nu längtar jag efter att få hem min lilla Imilia.
 
Kram Sofia

Längtar till lördag..<3

 
 
 

Tisdag

Snacka om att kroppen är en vane"maskin". Jag har gått upp strax innan sju nu ett par mornar med jämna mellanrum och när tror ni att jag vaknade idag? Tio i sju.. Ingen hund som väckte mej, inte heller några tranor som gapar för full hals ute på fältet. Nepp, min kropp ställer om sej så sjukt fort. Varför kunde den inte göra det när jag gick i skolan och skulle upp på morgonen?
 
Idag blir det inte stallet förrens halv tio. Jag och Emelie ska ut på lite äventyr. Vi var ute och åkte lite igår också, alltid spännande att se nya hästar och träffa nytt folk. Emelie kände lite på en valack som var 1,86 i mnk höjd. Stor som ett jävla hus, fattar inte hur hon kom upp på den jätten. Jag hade behövt pall, med en pall på..
 
Lucky får gå i hagen och ta det lugnt idag. Red henne barbacka igår och hon var så mjuk och fin, verkade helnöjd och vinklade benen både här och där och tog i. Min underbara jätteponny! Emelie var snäll och fotade oss lite. Men har inte hunnit redigera de fotoa ännu, ska se om jag kan ta tag i det nu på morgonen!
 
Kram Sofia
 
 

Kväll

Borde nog ställa mej i duschen innan det är dags att sova. Ska upp tidigt imorgon och åka ut tidigt till stallet och jag börjar redan bli trött. Skönt att jag sover lite bättre nu för tiden.
 
Hittade en rätt rolig artikel i DM. http://www.dagensmedia.se/nyheter/pr/article3814759.ece
Själv tänker jag naturligtvis köpa och testa en. Och för er som tycker att den är så hemsk.. köp den då inte!
Fort är så satans känsliga..
 
För Lucky blev det först en sväng i skogen tillsammans med Joanna och Ricky som uppvärmning och sen ridbanan. Tyckte att hon kom fram bättre till bettet idag (red på stången) och kändes nöjd. Galoppen är ju inte jättefin just nu, men det kommer. Hon måste bli starkare först.
 
Fick hjälp av Joanna att fota lite nya produktbilder på pannbandet i läder. Jag blev jättenöjd med dem och är så tacksam att ha vänner som ställer upp med sina fina hästar!
 
Titta vilken snygging!
 
Kram Sofia
 

Tidigt uppe på en söndag..

Pimmen väckte mej redan strax efter halv sju. Halvt medvetslös ramlade jag ur sängen, fick på mej ett par byxor och gick ut med de små. Dumle är inte intresserad av att kliva upp innan klockan tio. Sen in och ner under täcket igen. Tror ni att jag kunde somna om? Icke!
 
Tänkte åka ut till stallet till tio. Ska packa beställningarna innan det och fixa färdigt fikat. Men det är ju några timmar kvar så det ska jag väl hinna.
 
Kram Sofia

Lucky lördag

Tog först en sväng i skogen, gick med henne ca 15 min och hoppade sen upp och red hem. En halvtimma i skogen fick fröken häst att stampa jämnfota och grymta för att hon ville fram. Perfekt uppvärmning med andra ord. Hade det vanliga tredelade bettet och hon funkade fint på det. Högergaloppen är fortfarande lite kantig med dålig bakbensaktivitet, men det kommer. Ska bli skönt att få henne kollad av Samantha. Högerslutan funkade däremot fint idag!
 
 
 
Kram Sofia

Lördag morgon

Vaknade av att solen sken mej rätt i ansiktet och Pim stökade runt.. Somnade visst ifrån sena kvällsrundan igår.
Råkade slänga ett öga på klockan när jag kom in igen, den var inte ens sju. Jisses, ner i soffan under ett täcke med datorn i knät. Pimmen har redan somnar igen vid min sida och Panda sitter och tjattrar lite borta i fotöljen.
 
Så himla skönt att det är ljust så länge på kvällarna och det är bara ca 1 vecka kvar tills sommartid. Hann jobba Lucky på ridbanan innan det blev mörkt till och med. Hon var förvånansvärt mjuk och elastisk, trodde det skulle vara lite stelt och träningsvärkigt efter gårdagens pass. Men hon sviktade bra och såg inte det minsta stel ut.
Lät henne jogga runt i trav och när det fortfarane fanns mycket kraft kvar så lät jag henne skritta av, körde lite trick och strechade lite bakben genom att låta henne sätta dem djupt under sej och sen gå in. Hon såg lite förvånad ut över att inte behöva jobba hårdare, detta är ju en häst som trivs med att bli utmanad. Inne blev det äpple och vanlig streching av rygg och bakben, sen ut i hagen.
 
Kram Sofia
 
 

Fredag

Har precis käkat lite och satte nu igång en film. Tänkte försöka att inte somna, ögonlocken börjar bli tunga. Har faktiskt sovit bättre nu sista nätterna. Inte så bra som jag bör, men ett steg i rätt riktning ialla fall.
 
Har gjort klart beställningarna som ska skickas i helgen för leverans på måndag nu på förmiddan. Fakturor är iväg skickade på dagens beställningar så nu har jag gjort mej förtjänt av lite vila innan det är dags att åka ut till stallet och pyssla om Lucky.
 
Kram Sofia

Träningen idag..

Lucky fick idag ett pass på ridbanan efter tre dagars vila. Hon var pigg och ville väldigt mycket och när jag då bad om saker som blev väldigt tunga för henne så blev hon jättefrustrerad och det blidde inget bra. Så vi krånglade en hel del och det kändes väl lite som att hon gick med handbromsen i och inte vågade gå fram till henne riktigt. Men emellanåt var hon superfin och även det "sämsta" var inte katastrof. Emelie filmade lite och jag ska se om hon kan skicka över några av filmsnuttarna redan ikväll. Så kanske jag lägger upp några av dem här sen när jag kollar igenom dem ordentligt själv. Men det var en trött stjärna som jag ledde in i stallet efteråt när vi var klara. Passet blev längre än vad jag hade tänkt och imorgon blir det bara lite löslongering på ridbanan så hon får jogga runt lite.
Lördag tänkte jag först rida ut en sväng och sen en kortare pass på ridbanan. Söndag får hon vila.
 
Småtrollen har varit med mej i stallet hela dagen och fart runt. Så nu är det redigt trötta och sover som små grisar bägge två.
Själv är jag helt slut och skulle lätta kunna lägga mej och sova en timma eller två. Men ska spara den sömnen tills ikväll och hoppas på en natts riktigt god sömn!
 
Kram Sofia

Hemma igen

Då är både Jönköping och stallet avklarat.. Lämnade mopeden på verkstan och sen en sväng upp till mamma på Schenker och lämna/hämta lite grejer. Fick bland annat med mej två sorteringsboxar, så nu ska det väl bli lite bättre ordning på allt mitt material. Just nu väller det ut över hela skrivbordet och den som kan hitta en tom fläck borde få nobelpriset.
 
Möttes av tre glada hundar i dörrn när vi kom hem. Full fart ute en stund och sen ville de små in igen, regn är ingen favorit. Panda har varit väldigt "mammig" sista dagarna och går/sitter och står tryckt intill mej så mycket hon kan.
Försöker övertyga henne om att jag inte ska någonstans och att hon inte behöver vakta på mej, men hon är inte övertygad.
 
Nu blir det lugn e.m, ska pyssla med lite beställningar och sen blir det film resten av kvällen. Har huvudvärk igen så behöver förmodligen vila huvudet.
 
Kram Sofia

Äntligen!

Nu ger jag upp för ikväll. Fick till slut färdigt läderpannbandet och det blev riktigt bra, jag är supernöjd och det ska bli kul att testa det på Lucky på torsdag. Jag fick ta upp och ändra många gånger och jag fick till en början skrota grundiden, men det blev en variant av grundiden som förmodligen blev ännu bättre.
 
Jag ska fota lite produktbilder imorgon och på torsdag ska jag testa det på Lucky. Det ska bli bra väder så då blir det lite produktfoton där också! Fast det är klart, allt är ju snyggt på min stjärna..;)
 
SÅ nu är jag nöjd för ikväll och tänker inte göra nåt mer innan det är dags att gå och lägga sej. Tjejerna har varit väldigt lugna hela kvällen och sover för tillfället. Mina mysisar..<3
 
 
Hoppas att ni har en bra tisdagskväll!
 
Kram Sofia

Tisdag -dag 2 av vilan-

Tog en riktig latdag i soffan, vädret är urtråkigt och dogsen är trötta. Själv har jag huvudvärk och kroppen är lite arg på mej, så det passar bra.
 
Igår var jag i simhallen, blev en timma i bassängen och sen en stund i bastun efteråt. Är så himla gott att sitta i värmen efteråt och bara slappna av. Var nära på att jag somnade en stund.
 
Åkte direkt till Lucky efteråt. Mockade och tog sedan in henne. Hade tänkt pyssla och borsta lite, men pärlan ville nog bespara matte det jobbet och hade inte ens rullat sej under hela dagen. Så hon fick en kram och en mulpuss och sen fick hon vara ifred med sin kvällsmat.
 
Idag åkte jag ut på förmiddan. När stallet var färdigt tog jag in Lucky och pysslade längre med henne. Passade på att klippa ur öronen och toppa manen lite så nu ser den lite tjockare ut. Sen fick hon massage. Mycket uppskattat av pärlan. Det var en trött pålla som jag släppte ut i hagen igen när vi var helt klara.
 
Kram Sofia

Snart kommer regnet

Fint väder och sol idag också. Det blåser en del, men det kan man nästan stå ut med iom att det är härlig sol och flera plusgrader. Får passa på att njuta idag, då det ska bli regn hela dagen imorgno och onsdag. Resten av veckan såg väl lite bättre ut, men det ska  vara en del regn. Men det behövs ju det också.
 
Tänkte åka en sväng till simhallen i e.m, men jag har att välja på att antingen åka med det tidiga och vänta en timma eller ett senare och behöva stressa. Vänta är ju inte min grej, så det fick nog bli det senare. Efter simhallen blir det stallet direkt. Mocka och greja och pyssla lite med pärlan. Ska putsa igenom alla träns och så ordentligt de här dagarna hon vilar.
 
Nu på morgonen har jag latat mej, det nyttigaste jag har gjort är att beställa hem hundmat till Dumle. Så jag får nog sätta lite fart snart. Dumle fäller och med tanke på vädret ute så blir det hårigt och skitigt igen två minuter efter det att jag städat färdigt. Lite tröstlöst för tillfället, men det blir bättre framåt sommarn.
 
Kram Sofia

Lucky Star <3

Tänkte köra ett kort pass på ridbanan. Men våra "korta" pass blir inte så korta nu för tiden och snart hade vi tränat en timma, inte alls som det var tänkt från början. Pärlan var svettig och jag var trött. Fick inte till känslan det första och hon kändes lite tung i handen på mej, men mot slutet var det precs som att hon bestämde sej för att ge allt och blev så himla lätt, trampade under sej och gjorde galoppfattningar och samlade galoppen så att jag tror fasiken haserna var i backen där ett tag. Underbara häst..<3
Kindkedjeskyddet fick för övrigt godkänt av damen vad gäller att kedjan numera inte skramlar..;)
 
 
Jag hade tänkt köra ett pass imorgon också, men eftersom hon släppte och blev så himla fin det sista och jag tror att den inledande segeheten beror på att hon är lite trött i kroppen så får hon nu lite långledig i tre dagar. Imorgon får hon bara skrota i hagen med kompisarna och vila upp sej. Tisdag blir det massage, tror det är lite rumpmuskler som behöver masseras lite extra..;) Och onsdag blir det ev en kortispromenad om stjärnan säger att hon vill det.
 
Kram Sofia

Söndag morgon

Sov ända till kvart över åtta idag. Men var inte hemma förrens kvart i två inatt heller, så det var väl inte så konstigt.
 
Dagen igår började med att jag vaknade innan sju och naturligtvis råkade jag putta till Pim som kom på att hon nog var jättekissenödig började stöka runt och väckte Panda och var ännu mer nödig. Så upp och ut med dem i ovädret.
Sen in och vilade en stund innan jag satte mej med datorn.
 
Satt och filade lite på min ide med hjärta pannbanden. Som de är nu är det ju itne godkända att tävla dressyr på då de bl a inte är i läder. Men nu har jag mejlat ridsportförbundet och hoppas på ett svar under veckan om den iden jag har för ett nytt pannband kommer bli godkänt i tävlingssammanhang i dressyr.
 
Vi åkte en sväng in till Jönköping och handlade. Sprang in på Hööks en snabbis och köpte en ett kindkedjeskydd till Lucky, fick bli ett från Acavallo: http://www.hooks.se/product.aspx?productid=590080
Tjejen i butiken sa att det var smidigt att få på, smidigt vet jag inte om jag skulle kalla det direkt. Fick tvinga på det med våld. Men nu sitter det där och ska testas idag. Finns ju enklare modeller, men denna är lite tjockare och längre så tror den blir bra till prinsessan, det får ju inte låta, skrammel är läskigt..<3
 
Sen på e.m så åkte jag ut till stallet och tog först en promenad med Lucky och småtjejerna i det sista av solens strålar. När mockning och foder/vatten var färdigt gick jag in till Emelie. Jenny kom lite senare och det blev en go tjejkväll med massa tjöt och skratt. Småtjejerna tröttnade snart på oss och krullade ihop sej och somnade på varsitt håll.
 
Nu blir det lite frukost innan det är dags att åka ut till stallet igen.
 
Kram Sofia
 

Snöstorm

Vaknade innan klockan ringde idag.. Alltså alldeles för tidigt.. Men iom att småtöserna vaknade samtidigt var det bara att resa på sej och gå ut med dem. Möttes i dörrn av snöstorm, vinden slet tag så hårt i dörrn att jag nästan inte kunde hålla kvar den. Panda och Pim gjorde det de skulle i rekordfart, sen ville de gå in igen. Trodde att de skulle blåsa iväg där ett tag. Dumle ville inte ens följa med ut, han följde med till dörrn men vände och gick in och la sej igen.
 
Kram Sofia

Oväder

Vädret är riktigt dåligt, var rätt att mina rallyråttor skulle blåsa ifrån mej nu när vi var ute nyss. Men jag behöver inte be dem om att komma med in två gånger ialla fall.. de gör det de ska och sen vill de in. De tycker inte om regn. Men vem gör det i den här formen? 
Det har blinkat ett par gånger i lamporna så jag är väl lite beredd på att strömmen går ikväll om det inte lugnar sej. Vi brukar få strömavbrott här ute ganska lätt när det är dåligt väder. Men som tur är kommer det oftast snabbt tillbaka igen.
 
Nu tänker jag inte gå ut mer innan det är dags för sista rastningen för hundarna. Sitter inne i soffan och myser under en varm filt tillsammans med hårbollarna. De blir alltid loja när vädret är tråkigt, men det är skönt. Då behöver man inte ha dåligt samvete för att de inte kan vara ute och bröta av sej. De fick ju en långrunda i stallet innan idag, hade med dem när jag red och vi var ju ute i över en timma med både trav och galopp.
 
Känns skönt att veta att min pärla fick komma in lite tidigare och står inne i sin box och mumsar grovfoder.
 
Om man skulle ta sej en kopp the kanske? Tänkte att den huvudvärk som smög sej på mej i eftermiddags skulle ge sej, men den är envis så jag får nog leta upp huvudvärkstabletterna.
 
Kram Sofia

Lite solsken i deppet efter utbildningen..

Jag skickade ett armband till en känd bloggare igår. Är imponerad av henne och hennes drivkraft både med sitt företag och sin ridning. Och hon verkade gilla det, för det låg ute på Instagram för ca en timme sedan. Jättekul när folk uppskattar mina smycken! =) Hoppas att det ska föra tur med sej till tjejen som fick det!
 
Jag har en liten grej på gång med en av mina vänner också, men det lär ni få se sen. Även det en tjej som driver en väldigt stor blogg och är otroligt stark. Denna tjej har redan gått igenom mer under sina år än vad många gör på en hel livstid. Kika gärna in till henne. http://blogg.alltforforaldrar.se/enroths/2014/03/14/vilken-energi-boost/
 
Där drog det inte värsta ovädret helt plötsligt, från att ha varit soligt och fint till regn och rusk. Och min pärla släppte jag ut utan täcke innan idag för att vädret var så fint. Men känner jag Emelie rätt så får de gå in tidigareikväll och slipper stå i regnet.
 
Imorgon blir det förmodligen en sväng in till Jönköping och handla lite. Behöver förbi hööks och köpa ett kedjeskydd till betten jag får låna (Tack!). Funderar på om man skulle slå till och testa ett Baucher snart. Är nyfiken på hur min donna skulle gå på det.
 
Hundarna och jag har myst i soffan hela eftermiddan och fortsätter med dej. Har en del jag måste få gjort på datorn och har bara hunnit med en liten del.
 
Kram Sofia

Arg

Jävla Mullsjö kommun. De har haft väldigt lång tid på sej att hinna titta igenom mina papper och bara skicka dem vidare med beslutet, men nu har de varken tittat på dem ordentligt eller tagit ett beslut vilket innebär att jag inte kan plugga vidare och blir också utan inkomst. Jättekul.. eller inte.. Det som är värst av allt är ju att det är inte första gången de har gjort såhär. När jag sökte till usk-utbildningen gjorde de exakt likadant första gången så då fick jag söka om till en senare kursstart.
Jag får väl göra något liknande nu, men allt hänger ju på om de godkänner mina fortsatta studier eller inte. Känns bara så orättvist när jag gjort allting rätt och fått in alla papper i tid så strular de och bara förstör. Ska de betala mina räkningar nu då eller? Talanglösa nollor känns som ett för snällt ord..
 
 

Fredag

Det har varit jättegott väder nu flera dagar i rad. Att de pratar om att det ska bli snö på söndag det väljer jag att inte tro på, ignorerar ryktet totalt. Lucky går för tillfället jättebra och känns mjuk och spänstig. Idag tog vi en sväng i skogen tillsammans med Joanna/Ricky och Emma/Wella. Lucky var pigg och mycket nöjd när hon fick galoppera först, hon hade inte en tanke på att släppa om de andra.. Småtjejerna var med och sprang så fort deras korta ben förmådde, men de hängde med bra och inte ens Pim såg speciellt påverkad ut när vi kom tillbaka till stallet efter lite mer än en timma i skogen.
 
 
 
Lyckades byta bensinslang på moppen igår så nu ska bara batteriet laddas så kan jag ta ut och lufta den lite i vårsolen.
 
Har fått mina tider till i sommar också. Nu ska bara datum spikas för ditresa + att stallet ska besökas en gång till. Sen är vi redo att ta oss an västkusten.
 
Kram Sofia
 
 
 

Måndagskväll

Dagen har varit ägnad åt städning. Så nu börjar huset se hyfsat ut igen. För att citera en vän, när solen kommer fram ser man hur sketigt det är överallt. Så har dammtorkat överallt och torkat av fönsterbrädor m.m Det enda jag inte gjort är att diska, det orkade jag inte. Finns kvar att göra, men det tar jag en annan dag!
 
Lucky fick bara borstning och mys i stallgången, kom ut så sent att det var inte mycket lönt att göra någonting med henne och jag var trött och kände mej frusen. Hon verkade pigg och glad, fick bli lite massage av ryggen med arnikagel. Vilket var mycket uppskattat av damen! Hon var gosig och skulle ha minst två mulpussar i minuten. Sötare häst finns inte..<3
 
Imorgon kommer det leveranser från två ställen. Har äntligen hittat antikguldfärgade mellandelar till armbanden i rätt modell. Nu är de 2 mm mindre än de jag har i antiksilver, men jag tror inte att det ska spela någon roll. Det ser jag ju imorgon! Sen kommer det från min vanliga leverantör också, inget stort paket, behövs inte så mycket nu när jag har fått ett litet lager här hemma.
 
Kram Sofia

Varmt!

Det var attan vad varmt det blev ute i solen när jag hållt på en stund.. Egentligen skulle jag ju städa inne först, men eftersom det är så fint väder så gick jag och alla hundarna ut istället. Är ändå lättare att städa med trötta hundar..
 
Så efter lite krattning och allmänt pyssel så är vi nu inne igen.. Börjar faktiskt bli lite hungrig. Hundarna fick frukosten nu då de inte var intresserade tidigare imorse. Men nu gick den ner utan problem. Det är bara Panda som är lite kinkig för tillfället då hon löper.
 
Kram Sofia
 
 

Morrn!

Här sitter jag i soffan och har inte riktigt kommit igång med dagen ännu. Hundarna har varit ute och ska strax ha frukost. Själv är jag inte det minsta hungrig ännu, men det är ju inte alls konstigt, det är så det brukar vara.
 
Tänkte städa av lite snabbt här inne nu på förmiddagen, sen ut en sväng om det fortsätter med fint väder och greja lite i trädgården. Men de pratade om regn, vi får se..
 
Idag blir det stallet ikväll, longering eller jobb på töm tänkte jag för tösen idag. Tror hon behöver jogga ur sej lite idag efter två dagars träning. Ev kör jag en snabb massage av överlinjen på henne också. Allt beror på hur hon känns och ser ut. Nu längtar jag efter den första riktigt, riktigt varma dagen så jag kan bada av henne. Men hon behöver släppa sin vinterpäls först och den sitter som berget iår, enda stället hon börjar fälla det minsta på är i pannan, i stjärnen. Så det andra följer nog snart. Tur att hon inte får så mycket päls. Skillnad var det på Pippi som såg ut som en mammut vintern igenom, man kunde ju plocka av stora tussar från henne när hon började fälla, på kliställena i hagen såg det alltid ut som att någon haft livet av en kanin.
 
Kram Sofia

Söndag kväll

Är rätt rejält trött i huvet och längtar bara efter att få sjunka ner i soffan och inte göra ett skit mer på hela kvällen. Men jag hade lite jag behövde göra innan dess. Så nu får det bli lite käk och en varm dusch.
 
Lucky har fått hårdtrim idag och hon var så fin! Min duktiga pärla det! Fick hjälp av Emelie och det gjorde verkligen nytta, det sista hoppade hon upp så jag fick se hur fin hon va. Det är supernyttigt att faktiskt få se din egen häst från marken en gång ibland också!
 
Nu är eventet som blir uppe på Beateberg uppe på Emelies hemsida. Kika in och läs och det och boka!
http://www.emjos.n.nu/evenemang
 
Imorgon blir det dagen hemma och sen ut till Lucky på kvällen, tänkte jobba henne på töm eller lina. Tror hon behöver bara rulla runt lite på en stor volt och sträcka på alla muskler imorgon.
 
Kram Sofia

Fredagskväll

Det fick bli spaghetti och köttfärsås till käk idag. Slarvade och käkade ingen frukost, men jag blir ju knappt aldrig hungrig på morgonen/förmiddan. Särskilt inte när jag är hemma.
 
Har pysslat med lite armband och lite beställningar under dagen. Sen tog jag en sväng med dammsugaren och moppen så nu är det lite rent här hemma också.
 
Lite av det jag har grejat med idag..
 
 
Lucky fick lite besök nu på kvällen. Hon fick vila och bara vara i hagen med sina kompisar. Eftersom det var lite risk för regn ikväll så tänkte jag slänga på henne ett täcke innan jag åkte, hon hade ju inte ens rullat sej så bara att hiva på. Jag går och hämtar täcket och när hon ser mej komma genom stalldörrn med det i famnen slänger hon sej i leran och gnor in den riktigt ordentligt. Tog det lite som att hon inte ansåg sej behöva täcke..;)
 
 
Kram Sofia
 

Fredag

Gick och la mej igen efter hundarnas morgonrastning som för övrigt utfördes mestadels sovande. Ja, inte hundarna då förstås, de for runt och lekte som tre små tornados runt gräsmattan. Men de föll snabbt i koma igen när vi kom in och kröp ner i sängen igen.
 
Vad händer idag då? Ja, jag ska slutföra de sista beställningarna så de kommer iväg i helgen. Sen ta en långpromenad med småtrollen och sent i kväll blir det en sväng till Lucky och fixa hos henne. Det blir ingen motion idag, hon har gått tre dagar i rad ganska ordentligt och kan behöva en vilodag och det behöver jag också.
Sen ska det komma regn ikväll och bekväm som man har blivit så senare åren så rider jag inte gärna i regn om jag inte måste. Det är fördelen med att ha en häst som inte blir totalt tokig om hon får stå en dag extra i veckan.
 
Imorgon ska det tydligen bli kanonväder, sol och riktigt varmt så det får bli lite extra tid i stallet och bara gå och njuta av vårvädret.
 
Morgontrött
 
Kram Sofia

Torsdag

Det blev tidigt upp och ut till Lucky idag. Men jag lyckades faktiskt somna ganska tidigt igår och har sovit hyfsat bra inatt. Hundarna klagade inte alls på att komma igång tidigt och var mer än nöjda när frukosten serverades i stallet.
 
Det får bli arbete från marken med Lucky idag. Har ridit mycket nu det sista och det är alltid bra att variera mellan de olika arbetssätten. 
 
Kram Sofia

Onsdagskväll

Blev lite pyssel idag också, satte mej vid mitt arbetsbort när jag kom hem och här har jag suttit sedan dess, med undantag för hundrastning och promenad ner till affärn för att hämta ett paket.
 
Jag är trött som fan och kommer förmodligen gå och lägga mej riktigt tidigt ikväll. Men jag behöver verkligen sova ut, sover fortfarande pissdåligt på nätterna och en natt med åtta timmars sömn är väldigt efterlängtat.
 
Det blev en go ridtur i skogen på Lucky idag tillsammans med Emma och Joanna. Pigga och glada hästar som nog gärna hade gått fortare om de hade fått. Hade med mej bägge småhundarna och det var premiär för Pim att följa medn är jag rider. Hon har ju varit med mycket när jag tömkört och promenerad med Lucky, men aldrig när jag har suttit på. Men hon skötte sej jättebra och vi fick bara stanna en gång så jag kunde be henne vänta så de hamnade bakom oss i traven. En timma var vi ute och hon hängde på hela vägen.. Min duktiga lilla tös..<3
 
Lite foton på det jag gjort idag.. (armband alltihop)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Sofia
 
 
 

Onsdag

Så jäkla trött.. Somnade inte förrens efter tre inatt och Panda väckte mej nu strax efter nio. Visserligen är det ca 6 h, men jag behöver oftast 8h för att ladda om batterierna ordentligt. Hundarna var desto piggare och Dumle skulle bara leka när vi var ute på morgonen. Han lyckades hitta en vattenpöl som visade sej vara tillräckligt djup för att halva hunden skulle förvandlas till ett ordentligt inkletat träsktroll framför mina ögon = Dumle supernöjd! Jag var inte nöjd.. inte nöjd alls..
 
Så nu sitter jag i köket och försöker vakna till med en kopp the. Det blir stallet på morgonen och en sväng i skogen på Lucky. Tror det kommer passa både henne och mej att komma ut lite idag. Sen på dan idag så har jag lite som jag måste göra hemma så får vi se vad som händer till kvällen.
 
Från igår
 
 
 
 
Kram Sofia

Efter en varm dusch...

...sitter jag nu nerbäddad i soffan framför en film tillsammans med hundarna..
 
Lucky fick ett pass på ridbanan, hade sällskap av Emma/Wella och Joanna/Ricky.. Lucky var pigg och tyckte det va gott att vara igång efter gårdagens vila. Hon kändes mjuk och fin och vi jobbade först lite sidvärtsarbete sen lite tempoväxlingar. Imorgon blir det skogen för henne, vet inte om jag rider, tömkör eller promenerar än. Får se vad jag känner för helt enkelt, men någonting blir det.
 
Imorgon kommer ännu en leverans från min huvudleverantör och sen borde det komma en liten leverans från en privatperson under veckan. Hittat en massa guldfärgade delar som kommer passa perfekt till det jag har tänkt!
 
Kram Sofia

Tisdag

Idag är egentligen leveransdag från min leverantör, men jag inväntade några beställningar och väntade tills igår kväll med att skicka iväg den. Så den kommer inte förrens imorgon. Men jag har att pilla med ialla fall, så ingen nöd går det på mej.
 
Somnade i soffan igårkväll och vaknade inte till förrens halv fyra igen och då kändes det helt onödigt att bröta in till sovrummet med alla hundarna som redan sov tungt jämte mej. Så vi sov vidare helt enkelt.
 
Igår fick Lucky vila, Tobbe började tidigt och slutade sent så klockan hann bli alldeles för mycket när jag väl kom till stallet så jag lät henne vara, det blev bara borstning och lite mys i gången.
 
Efter besätllningarna igår blev det lite projekt och gjorde ett armband som jag fortfarande har på mej. Älskar det!
 
 
 
 
Kram Sofia

Söndag

Är riktigt trött redan.. Kanske man kan få sova lite ordentligt inatt.. Har varit sånt pisseväder hela dagen, snö ena sekunden och regn den andra. Men det höll uppe under Alice lektion ialla fall.
Lucky skötte sej och både jag och hästen satte höga krav på Alice idag, men hon tog det bra och skötte sej jättefint. Blev en snabbis in till Mullsjö för lite handling innan jag äntligen var hemma igen.
 
Hur veckan blir vet jag inte ännu. Inga planer alls förutom att jag ska åka och massera en häst ute i Almenäs en dag och sen blir det simhallen minst en dag..
 
Kram Sofia

Mitt i natten

Sitter uppe, kan inte sova.. Mår förjävla illa.. Fattar inte varför, men det kanske släpper om en stund. Tror det blir så när kroppen egentligen är trött och behöver vila, men huvudet inte vill sova.
 
Lite foton från i torsdags..
 
 
 
 
 
Imorgon kommer Alice och har lektion runt halv ett tiden. Lucky har haft två dagars vila nu då jag tycker att vi har gjort såna enorma framsteg och hon går verkligen fint. Då behöver hon några dagar för att återhämta kroppen och bli ännu mer taggad på jobb.
 
Kram Sofia
 

RSS 2.0