Skogspromenad och vet. besiktning

Lucky Star
Blev en runda i skogen på 30 min i skritt upp till skogstornet. Hon var på ett strålande humör och skötte sej kalas.
Gallerburen med alla sopsäckar är fortfarande lite misstänksam, men vi går förbi den utan att reagera, endast ett fällt öra mot den. På hemväg i skogen flög det upp en stor fågel precis jämte henne, ingen reaktion... Duktig tjej!
Dumle var med och sprang som en dåre i skogen...
.
Naddel
Gunnar från Hva vet station kom och besiktade henne. Inget fel på ben, lungor, hjärta eller övrigt. Dock var hon kraftigt ryggöm (som jag hade misstänkt fanns det problem i överlinjen). Så nu ska hon vila tills Samantha kan komma och behandla henne. Även hakar i munnen åtgärdades och hon fick en vaccinationsspruta.
Hon tog hela besiktningen med ro och skötte sej jättebra, trodde hon skulle skutta runt när han greja med benen, men hon fixade det bra!
.
Kram Sofia!

Ny inriktning på bloggen...

Eftersom bloggen i princip blivit helt lagd på is det sista så tänker jag testa att byta inrikting på den och se om intresset från min sida kommer upp igen. Självklart kommer det att bli en del inlägg rörande annat också en gång ibland.
.
Vad blir det för nu inriktning på bloggen nu då!?
Det blir hästblogg!
Eftersom mitt liv består av 99% hästar eller hästrelaterade saker och mina inlägg väldigt ofta handlar om just det kan jag lika gärna blogga om endast det och se om min motivation att skriva kommer tillbaka...=)
.
För att ge er en liten uppdatering ang hur det ser ut på hästfronten just nu så kommer en liten presentation:
.
Lucky Star f. 2001 Sto
Lucky är i full kondition, tränas dock inte för tävling längre då jag håller på att byta gren på henne. Hon har precis fått en andra behandling av min Equiterapeut för sina höfter så nu ska det bara vara att tuta och köra och träna på.
Ny sadel kommer hem nu på fredag och det blir underbart! Sen ska vi köra hårt.
.
Ludwig född. 1994 Valack
Ludde går fortfarande och vilar efter en omfattande skadeutredning i slutet på förra året/ början på detta året. Dom hittade till slut skadan och den har behandlats, men tyvärr ger det inte med sej och nu gav vi det en chans att ge honom vila över hela sommaren. Vi ska tillbaka eftter betet och kolla på det igen och se om det har blivit bättre. Tyvärr kommer han aldrig att kunna gå som ridhäst igen, möjligen ett par skritturer i skogen.
.
Naddel född. 2001 Sto
Naddel kom för ca 3 veckor sedan, det är en d-ponny som ska sättas igång i sommar och är till salu. Meningen är att hon ska få ett nytt hem innan betet är slut i höst. Jag har börjat sätta igång henne och hon sköter sej jättebra. Förhoppningsvis ska hon veterinärbesiktas imorgon (om tiden med vet. nu passar), jag vill se att hon är helt fräsch innan jag går vidare med igångsättningen. Hon hade stått still i ca 1 år när hon kom till mej.
.
Idag har bägge hästarna vilat, så mer spännande läsning blir det imorgon.
.
Kram Fia!



Lördag...

Vaknade upp och upptäckte att andra sänghalvan var tom. Typiskt Tobbe att åka och jobba trots att han uppenbarligen inte mår bra. Får hoppas att han får en kort och smidig dag.
.
Om allt går som det ska kommer Naddel i eftermiddag, hoppas att det inte blir alltför sent, vill ju gärna att hon ska hinna bekanta sej med de andra ordentligt. Imorgon bitti är det ju ialla fall jag som fodrar så då kan jag ju hålla koll på allting vid fodringen. Men jag tror hon vänjer sej ganska snabbt vid att vara utehäst, nu när det börjar bli så skönt väder ute också. Tycker dock att temperaturen behöver komma upp lite till på nätterna för att det ska vara riktigt bra. Då kan mina snart gå utan täcke hela dygnet. Nu får de ju gå med det dygnet runt, jag har inte orkat gå två gånger per dag och först ta av och sedan lägga på nu när jag varit sjuk.
.
På måndag blir det till att ringa arbetsmiljöverket eller facket eller nåt liknande, nu vill jag ha min lön. Tycker att det är väldigt konstigt att en så pass stor arbetsgivare som de ändå är och med tanke på hur rädda om sitt rykte de är så tycker jag att det vore en god ide om de började med att betala ut lönerna i tid till sina anställda. Det är idag den 9 april och jag har inte fått lönen jag skulle haft den 25 Mars ännu. Har mejlar och ringt, inget svar. Får inte svar på mina mejl och när jag ringer svaras det inte eller så är lämpligt nog ingen av cheferna där... Mycket märkligt...
.
Kram Sofia!

När ska jag bli frisk...?

Nu har jag varit hemma och sjuk sedan tisdag förra veckan, + att jag var lite halvdålig dagarna före det också.... Men jag tror att det går åt rätt håll ialla fall. Pimplar slemlösande och Naproxen. Tyvärr är inte aptiten tillbaka ännu, men igår var jag faktiskt lite hungrig på kvällen. Har inte haft någon matlust alls innan, precis som att mat har inte spelat nån roll.
.
Jag är så glad, har äntligen fått tag i en sadel till Lucky, den blev en Simco WI Arabian. Betalade in handpenningen på den idag, sen blir det resten senare. Så när den kommer hem blir det äntligen lite riktig ridning... Men jag får låna min gamla sadel av snälla Sara under tiden, så att den lilla svarta och jag inte lägger på oss...=P
.
Skönt att stallet redan är klart för idag, kan jag slappa hela förmiddan, sen blir det lite städning när Tobbe kommer hem i e.m.
.
Kram Sofia!

RSS 2.0