Fredag...

Har precis haglat som sjutton här i Gränna. Tobbe stackarn mår inte bra och ligger nerbäddad i soffan under täcket.
.
Ska åka ut till stallet med bussen 13.03, hoppas min lille kille mår bra idag så han kan få gå ut en sväng. Tänkte att han ska få vara ute till 18.00 och gå in sen. Han kommer bli jätteglad, hoppas bara han håller sej lugn busgrabben...=o)
.
Kram Sofia!

Underbart väder, ny soffa och 4 kalla hovar...

Sicket underbart väder och här sitter man inne och knapprar. Vi har varit och hämtat nya soffan. En skinnsoffa i väldigt mörkt lila skinn (ser svart ut) och baxat in den i tv-rummet. Så nu ska bara den gamla ut på släpet så den kan skeppas iväg imorgon. Så himla gott att ha hörnsoffa igen, har haft 3-sits sålänge nu. Vi får ju knappt plats och eftersom vi tillåter Dumle att ligga i soffan har det ju varit ännu trängre.
.
Var ute tidigt i stallet, halv nio. Mockade och gjorde iordning till båda pållarna. Foder m.m. Pysslade om Ludde lite extra, han är så fruktansvärt uttråkad nu, han vill bara ut. Men han är lugn i boxen, det är skönt. Jag trodde ju att han skulle få gå ut imorgon ett par timmar. Men det blir på fredag, ringde och rådfrågade veterinären i förmiddags och fick instruktionerna tidigast på fredag så vi hinner se hur han reagerar utan Metacamen. Det var som jag misstänkte, han ska absolut inte gå ut med smärtstillande i kroppen...
Han kommer bli tokglad när han äntligen får komma ut igen. Hoppas han håller sej frisk nu så han snart kan gå tillsammans med Lucky så han slipper gå själv.
.
Idag var alla fyra hovarna kalla och ingen puls. Dock var HF hov lite varm och hade lite puls när jag kände innan jag gick ner till bussen... hmm.. mysko.. Hoppas på 4 kalla hovar hela dagen imorgon!
.
Imorgon ska vi ta en liten tur ner till Borås och hälsa på släkten. Vi ska fira största grabben. Vi har även inhandlat dom beställda polkagrisarna. Annars känner jag på mej att vi inte är välkommna..;)
.
Vi har även hunnit med att städa av här hemma och första maskinen tvätt ligger i. Sen ska vi ha mysskväll och inte göra ett skit...<3
.
Kram Sofia!

Bilder från Grännabergets Kaffestuga / hembygdsgård


Om ni tittar riktigt noga kan nu se det lilla gula huset längst fram på bilden. Det är vårat!
.

.
.
Kyrktornet från kyrkan längst bort på vår gata.

.

.

.

.

.
Kram Sofia!


Träning 17.30 ikväll... hagen ska attackeras!

Hmm.. snart dags att bege sej ut till stallet. Ludde ska ha sin medicin. Tredje dagen inne för honom. Jätteskönt väder ute idag. Dom pratade först om regn, men jag tror vi slipper det. Imorgon däremot skulle det regna hela morgonen och förmiddan fram till 13 ungefär. Men det kanske hinner ändras så vi får sol imorgon också. Man börjar tröttna på regnet nu.
.
Ska träna ikväll för Karin. Egentligen skulle jag ridit kl. 18.30, med en före och en efter men ingen av dom kunde så jag fick ta den tidiga tiden kl. 17.30 istället. Inte mej emot...=) Jag har ju bara hunnit träna en gång på banan sedan förra träningen. Vilken galopp jag fick i henne då, hade kunnat sitta där och bara rulla i evigheter. Öppnorna klarar hon med glans nu, det är bara lite mer flyt och framåtdriv som saknas. Men rörelsen är fin. Dock vred vi till det med slutorna i lördags, fick inte till det alls. Det blev bara jätteknasigt...=S Så det får jag lägga in som önskemål till idag...=o)
.
Ska ta med trimmern ut till stallet idag och ge mej på Luddes sjukhage. Vill ha bort allt grönt innan han går ut där. Därför hoppas jag på stekande sol ett par dagar nu så det bränner bort lite av det efter jag trimmat. Så det blir till att bege sej ner i förrådet och dra fram trimmern och en massa sladdar. Den är ju eldriven min lilla trimmer...=o)
.
Nehe, lite lunch snart kanske?
.
Kram Sofia!

Ludde bättre idag...

Ludde i fredags kväll efter det att veterinären hade åkt, helt slut och hade väldigt ont.
.

.

.
Därför var det väldigt skönt att se att han hade blivit såhär pigg till lördagen när Metacamen verkat.
Men jag tycker man ser på ögonen att han ser lite tagen och trött ut fortfarande.
.

.
Idag mådde han ännu bättre, ingen värme i HB. VB och HF är puls och värme sänkt. VF är samma som innan... Men det är ju den som varit värst hela tiden.
Men han vänder runt i boxen i princip obehindrat nu och han börjar tröttna på att stå inne hela tiden.
.
Lucky har varit på en tur i skogen idag, träffat lite rymningsbenägna får...=o) Hon var pigg men skötte sej jättebra! Sen fick hon stå inne nästan 1,5 h tillsammans med Ludde, dom stod och kliade varandra över hans boxdörr när hon stod i gången. Dom kommer bli glada när dom får gå tillsammans sen. Dom har ju inte gått tillsammans sedan hon flyttade över till stohagen ett tag innan betessläppet.
.
Vi var även uppe och kikade på avslutningshoppningen på Örks. Det var riktigt skönt i solen.
.
Kram Sofia!

Lördag... Ludde...<3

Hemma efter en ganska lång dag. Dumle är helt slut, ligger här helt utslagen och drömmer. Han har fått en ny liten kompis idag, en jack russel hane som är bara nån månad äldre än honom. Kul att  han har nån mer att leka med i stallet. Alice är ju i princip bara sällskap, hon är ju inte så lekfull när det gäller att leka med andra hundar…=P

.

Ludde mådde ialla fall bättre idag, märks att Metacamen gör sitt. Men han har fortfarande puls i alla fyra och det finns värme kvar. Men svullnaderna över kotor och i haserna är borta och själva benen var idag kalla och fina… Så det går ju framåt. Skönt att se honom så mycket piggare. Igår var han helt borta, la sej till och med ner när jag satt i boxen. Han som alltid brukar flyga upp såfort nån kommer in i stallet. Vill inte visa att han ligger ner.

En stor eloge till veterinären från Hva Vet station som kom så fort och hjälpte honom sent igår. Nu ska han stå inne helt tills på torsdag, torsdag e.m. får han gå ut i liten hage några timmar. Sen blir det halvdag på fredag och förhoppningsvis orkar han hela dagen lör-sön. Allt bara min kille blir bra igen…<3

Vi kommer ju inte åka till Vaggeryd med honom nästa onsdag, det är inte lönt. Nu när vi vet vad felet är efter att det blivit drastiskt så mycket värre… Så det blir väl förmodligen att åka om ett par veckor för att röntga hovarna för att kolla så att det inte har blivit några förändringar.

.

Imorgon ska jag och Sara upp och kika på avslutningshoppning på Örks. Sen ska Lucky få sej en tur i skogen. Ludde ska få pyssel och gos som vanligt. Och mockat. Han är lite sur att han får halm istället för vanliga mängden hö och endast lite hö. Men det kommer bli bättre framöver när man vågar öka givan igen. Nu får han ju endast minimumgivan. Dom ska ju ha minimun 1,2 kg/ 100kg kroppsvikt. Och då ska han ha 6,6 kg så jag tyckte 7 kg var lämpligt.

.

Kram Sofia!

 


Foton från 8 Juni!

Ludde i padocken!
.
Killarna hälsar på varandra.
Snyggingen börjar se lite mer vuxen ut.

.
Kram Sofia!

Fredag...

Slarvat med uppdaterandet av bloggen igen. Men det har varit lite mycket denna veckan.
.
I måndags kom hovis som utlovat och fixade Luddes fossingar. Han skodde bara om fram eftersom han fortfarande var fin bak och han kommer ju nästa tisdag redan igen. Så gott att man kan ringa lite akut så och att han kommer så snabbt. Lucky hade ju inplanerad vilodag och Ludde fick vila eftersom vädret dels var piss och han har känts lite trött nu det sista.
.
I tisdags jobbade jag båda lösa i padocken. Lucky var som en kanonkula efter vilodagen. Ville inte sluta springa. Ludde däremot var som tuggummi och ville helst stå hos matte och kela. Hmm..
.
Onsdags åkte jag ut med 13.48 bussen. Glömde ju helt bort att detta var skolbussen och att den naturligtvis var knökafull med skrikiga barn. Tack och lov att skolorna har slutat, då blir lugnet återställt.
Hade lektion klockan 16.00. Regnet hade varit frånvarande hela förmiddan. Men lagom när jag klev av bussen började det droppa.
Tog in mina pälsklingar + Mars. Tänkte att jag skulle vara lite smart och skritta fram och jobba lite innan Karin (tränaren) kommer eftersom jag skulle rida mina två efter varandra. Och då sparar man ju lite tid. Hoppar upp på Lucky 15.45. Pissregnar. Hade slängt på ett ridtäcke för att skydda Lucky. Strax innan 16.00 får jag ett sms. "Blir lite sen, typ 15 min". Gissa hur glad jag blev då...=P Jag drog ridtäcket om mina ben också. Bra med liten häst då räckte det till oss båda. Sen knöt jag det framför mej. Så vi klarade oss ganska bra. När halva träningen hade gått slutade det regna tack och lov... Lucky gick kalasbra!
.
In med skruttan och på med Luddes utrustning och ut med honom. Dock hann vi inte så långt. Konstaterade snabbt att allt var inte rätt. Som jag har misstänkt. Så vi tog in honom igen bara efter 15 min.
Så nu har vi tid bokad till nästa vecka för att åka till klinik med honom.
.
Sen kom det två nya ponnyer till stallet, släppte ihop dom med Ludde och Mars efter träningen.
.
Igår fick dom varsin promenad. Ludde en kort, vill inte anstränga honom. Och lucky en lite längre. Och precis som i onsdags började det regna när jag klev av bussen. Lucky var vansinnigt pigg och tyckte att promenaden var alldeles för kort...=P
.
Det hade kommit hem nytt underlag till ridbanan när jag kom igår. Gruskillarna hade gjort ett jäkligt bra jobb när dom spred ut det. Det var inte allt i en hög det inte. Så nu skulle det bara harvas ut och jämnas till så är det klart att rida på. Blir spännande att testa det på träningen på måndag...=o)
.
Nehe, frukost!
.
Kram Sofia!

Måndag morgon... Ny dag, nya tag!

Ny dag, nya tag! Lite tråkigt väder idag dock. Men som tur är har jag lyckats planera in en vilodag för ialla fall en av hästarna idag... Ringde min hovslagare nyss, Ludde har ju lyckats slita av tåkapporna på bägge fram (fattar inte hur han lyckas) och jag är rädd att skorna vrider sej och gör honom illa så jag ringde på en gång. Har ju skoningstid den 15é egentligen, då har det gått åtta veckor. Men jag gissar på att Ludde måste skos på 6-7 veckor istället. Han kommer redan idag, vid fyra eller strax efter... Kanon!
.
Annars ska jag ta det lugnt idag, satt i solen för länge igår så jag har lyckats bränna mej, så en go huvudvärk och stramande hud har jag haft inatt och likaså nu på morgonen... Dom obligatoriska röda utslagen som kommer av solen infann sej också igår och började naturligtvis klia. Och alla vet ju hur skönt det är att klia på bränd hud...(inte alls!) Men dom är som tur var borta idag...=o)
.
Nehe, lite frukost snart kanske, har varit uppe ett par timmar, men latat mej hittills!
.
Kram Sofia!

Slarvat igen...

Nu har jag varit lite dålig på att uppdatera här i bloggen igen...
Det har varit mest bilder nu det sista och lite mindre skrivna inlägg. Tyvärr kommer det blir lite mindre fotoinlägg en tid framöver då min älskade mobil har valt att förtidspensionera sig endast knappt ett år gammal. Har en annan som tillfällig, men den har tyvärr ingen kamera..=(
.
Senaste skrivna inlägget var skrivet förra söndagen innan jag gick ner till hamnen för att käka mors dags middag tillsammans med mamma och mormor. Dagen blev ialla fall lyckad och alla var nöjda och glada. Vädret var helt okej, hade gärna fått vara lite varmare, men det var ändå skönt med sol och ingen blåst.
.
Vädret nu under veckan har ju varit helt otroligt skönt. Varm och gott. I helgen har stallägarna varit bortresta så vi har haft lite "jour" med in och utsläpp och "till-kikande" av hästar. Jag har haft stona hela helgen (Fiona, Filippa, Alma och Blenda med bebis). Det är en mysig liten flock, runda och goa är dom nu allihopa uppe på betet. Dom går uppe vid en sommar stuga en liten bit från stallet. Har även kikat till Gangster (1-års hingsten) under helgen och Embla och Quinnie (3-åringen och shettisen) idag.
.
Idag har jag tillbringat några timmar på Visingsö, följde med och hjälpte Sara med en tipsrunda som LRF anordnade, det har varit hantverksmässa därute idag nämligen. Dumle fick följa med och det var mycket nytt för honom. Så mycket hundar hade han nog aldrig sett på samma ställe innan och det var lite överväldigande vissa stunder, han visste inte vem han skulle hålla koll på. Men den största delen av tiden låg han lugn och sov och verkade helnöjd med att bara få vara med matte. Det var också första gången han åkte färja. Han tog det hela med ro och charmade alla på båten genom att helt lugnt lägga sej och slappa på vägen över.
Visingsö var lika fint som jag kommer ihåg det. Jag var där när jag gick i femman. Det är alltså 13 år sedan. Det kommer definitivt bli fler turer över dit. Men då ska Tobbe släpas med också!
.
Väl tillbaka i Gränna hamn käkade vi på R2, sen hem en snabbis och bytte om och sen ut till stallet. Ludde vilade idag... Men vi red ut i skogen på Lucky och Mars. Allt gick bra och den lilla skruttan gick först nästan hela vägen. Det var endast när vi travade hon var bakom. Hon kikade lite snett på fåren, men gjorde inget...=o)
.
Ikväll jobbar Tobbe till 21.00... Sen kommer han äntligen hem efter några långa arbetsdagar... Imorgon jobbar han bara lunchen på Sofiehof så han kommer vara hemma på kvällen så jag funderar på att ta stallet på morgonen och tillbringa resten av dagen med honom sen...<3
.
Kram Sofia!
P.S Jag har hört rykten om att det skall läggas på nytt underlag på ridbanan, helt underbart! ;)

1 Juni

Lite foton från i tisdags...
.
Lucky står och spanar ner mot brorsans hage...

.
.
Vackraste stoet...<3
.
.
Får syn på nåt spännande..!

.
Tycker denna bilden är lite kul. Ludde är egentligen 10 cm högre än Mars, men det ser inte så ut på denna bilden...

.
Getterna som finns på en av våra rundor. Tycker dom är lite söta..

.
Kram Sofia!

RSS 2.0