Gott nytt år!

Sitter och kika på en film på 4'an. Riktigt bra, har sett den flera gånger innan, men det är en sån där som fastnar.
.
Annars har dagen varit lugn, varit i stallet och mockat och grejat, pussat lite på mina underbara hästar. Fick se en älgko med kalv precis utanför staketet på ponnystonas hage. Stod där och drog grenar från en björk så nöjt. Mysigt att se.
.
Får se hur mycket smällande det blir här i Gränna, man får ju inte smälla nära husen och här ligger dom ju verkligen tätt så jag tror inte det blir så mycket. Donna reagerade ju inget förra året så det blir nog lugnt iår också.
Har hört enstaka smällare redan, men inte alls som i Nässjö förra året.
.
Var så himla ridsugen innan när jag var i stallet, men mår inte riktigt bra än. Så det får bli imorgon. Skönt att vara ledig nu i 2 dagar till. Sen blir det jobb på söndag, mellan 13 och 19. Sen ledig måndan. Skönt.
.
Tobbe sover redan, får väl väcka honom en stund innan tolvslaget, stackaren har inte mått bra alls idag. Han skulle egentligen ha jobbat, men har haft så fruktansvärt ont hela dagen... Inte kul alls..=(... Hoppas han blir lite bättre snart, tycker inte om att se honom må dåligt.
.
Nu smäller det faktiskt lite en bit bort. Och Donna bara sover...=o)
.
GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!
.
Kram Sofia!

Nyårsafton...!

Hoppas. alla kommer få ett riktigt fint 2010! Jag själv ser fram emot året väldigt mycket..=o)
.
Ikväll har jag planer på att åka över till Nässjö, men verkar inte bli så. Jag mår fortfarande inte bra, hoppas att det ska bli lite bättre efter lite frukost med äggmacka, älsklingen mår inte heller helt bra än...=( Men vi får väl ta hand om varandra...
.
Till och med hunden och kaninen verkar slöa idag... Katterna däremot lever fan, ialla fall bull och knodden, flänger runt här som värsta vilddjuren...rafsar och grejar med allting. Knodden ville tydligen laga mat innan, för han gick och lyckades både sätta igång och sätta på en platta på spisen (touch). Men jag har aldrig anklagat honom för att inte vara smart heller..=)
.
Jag börjar fundera på om kanin verkligen leker med sin pingelgrej eller om han försöker döda den, senaste påhittet är att ta den i munnen och kasta den till andra sidan buren. Sen upprepar vi det några gången tills matte nästan fått hjärnblödning.
.
Kram Sofia


Tisdag

Stel som en pinne var jag idag då... Men motionerat har jag...så har väl rätt att vara stel. Först promenad till stallet från bussen, sen ridit Luddis, sen längre promenad med Lucky. Mockat och grejat som vanligt förstås. Jobbade mellan 10-13. Buss både till och från jobbet, tråk...
.
Tobbe hemma och lite sjukling idag, ledig imorgon också...
.
Imorgon ska jag släppa in och kvällsfodra i stallet, nu har jag koll på vart alla dessa ponnisar ska stå också. Funderar bara på vart den lilla shettisen som kom ikväll finns imorgon... hehe, får väl leta så hittar jag den nog...=P
Trivs så himla bra därute i nya stallet...Sån underbar stämning!
.
Nehe, sussa nu kanske!
.
Kram Fia!

Julafton...!

God Jul på er allihopa!
.
Min jul har varit underbar hittills. Låg kvar länge i sängen, ner och åt en stor julfrukost med stekt ägg och bacon och varmrökt lax. Med det i magen åkte vi till stallet och mockade och grejade. Tog också min årliga julritt, iår blev det faktiskt lille Maxen som fick sej en tur. Vet att jag är för lång och enligt mej själv lite tung...men inte enligt Maxen...=P Han var superpigg och skulle knappt stå still när vi gjorde iordning honom och ännu mindre när jag skulle upp!....När vi försökte stanna för att ta kort trampade han runt som en tok, så skojsigt var det!
Blev en kort tur, men helt underbar. Donna flängde runt som en tok och busade i snön, älskar ju snön den hunden!
.
Sen åkte vi hem och satte fart med maten, kikade på Mussen Jul medans janssonen stod i ugnen. Sen käkade vi i lugn och ro och nu väntar lite julgodis och slapp framför tv'n... Sen blir det lite julgröt senare ikväll...=)
.
Fick ny mobil i julklapp av Tobbe, sen displayen på min gamla gav upp...Jättefin, lila...=o)
.
Fick julklapp i stallet igår också, en megakorg full med massa julgodis, hur gulliga som helst är dom. Trivs så himla bra och det viktigaste av allt... Hästapållarna trivs kanonfint!
.
Imorgon kommer mamma och mormor så vi ska fira lite jul, sen blir det stallet och rida en sväng. Fick nog sällskap imorgon också lät det som... Så himla mysigt när Tobbe och Donna kan knata med, och nyttigt för båda två....;P
.
Bjuder på två små kort på mej och Maxen också!
.

.

.
God jul på er allesammans ännu en gång!
.
Kram Sofia

Tisdag, näst sista dagen på jobbet innan jul!

Jaha, bara imorgon kvar, sedan var det då julafton igen. Tycker året har gått ganska fort, men vi har hunnit med mycket.
.
Blev en snabbis i stallet imorse, sen iväg till jobbet. Jobbade till 18.30 idag, skulle stötta upp ifall det blev jättemycket men det blev ganska lugnt på e.m/kvällen. Däremot hade vi att göra så det både räckte och blev över på kvällen. Jag antar att vi inte kommer få mindre att göra imorgon.
.
Vi hittade Tigger idag när vi åkte till stallet, är så glad att vi bestämde oss för att åka ut en snabbis innan jag började, bara ett infall vi fick och det visade ju sej vara jättebra! Så nu ligger han här hemma i värmen och sussar den lille tjockisen. Alla hemma till jul, känns underbart!
.
Imorgon ska hästarna få lite mer av min tid, åker direkt efter jobbet sen får det ta den tiden det tar. Ska bli underbart att få sätta igång dom igen nu, har ju inte blivit så mycket ridning iom att det varit så körigt med flytt och stallbyte och allt. Men nu så! Och min årliga tradition med julritt måste jag ju upprätthålla också! Förra året var det ju Sanny jag skrittade i några underbara minuter. Har inte bestämt mej för vem det blir än, men det lutar väl åt Lucky.
.
Kram Sofia!

Måndag...2 dagar kvar till jul...

Usch...förkyld och hängig, ont i öronen...synd om lilla mej. Ligger här och kikar på Simpson med ett halvt öga och det andra på datorn och försöker dricka så mycket som möjligt.
.
En varm dusch vore inte helt fel, he he, kaninen pinglar med sin leksak, den var väldigt uppskattad!
Det värsta när jag blir förkyld är att det sätter sej i kroppen direkt, ryggen känns som om den var halvt ur led och resten har varit knackigt ett par dagar nu.
.
Men jag har varit lite duktig idag ialla fall, gick från bussen till stallet och sen tillbaka också. Kallt, men annars 2 ganska sköna promenader. Sen tog Donna och jag oss en promenad ner till affärn när jag kom hem, hon behövde komma ut en längre runda och jag var godissugen så det passade ju bra. Gillar egentligen inte att sätta henne utanför, men det var så lite folk så jag var bara inne kanske 2-3 minuter. Hon skötte sej jättefint. Men lite skäms jag, tycker verkligen inte om att lämna henne ensam där utanför.
.
Idag har all julmaten blivit inhandlad, skönt att fått det gjort, vi höll på att bli tokiga inne på Willys, pensionärerna var igång igen....=P Överallt var dom! Sen blev det en snabbis upp till A6, sen Granngården, Rusta och Biltema, sen en outlet-butik nere i Centrum som jag definitivt ska besöka igen när tillfälle ges.
.
Nu längtar jag efter julledigheten som varar i hela 2 dagar för min del. Men det är 2 dagar hemma med min familj i lugn och ro...
.
Kram Sofia!

Söndag...

Jobbat mellan 13 och 19 idag. Varit en hel del faktiskt, mycket pensionärer och barnfamiljer, dom har väl grävt sej fram från sin vinterdvala nu inför julen. Går dom väl i ide igen framåt trettondagen.
.
Tobbe har hämtat sista av mina stallgrejer som skulle till nya stället, så nu är det bara det "utsorterade" kvar att köra till Gränna. Ska bli gott när det är färdigt så slipper vi ha det att tänka på också.
.
Känns lite overkligt att det skulle vara jul om bara 4 ynka dagar, fast alla julklappar förutom 2 är köpta. Gick på en dag, skönt! Och det gick faktiskt att röra sej inne i affärerna trots att det var helgen innan jul, Ikea var ganska fullt med folk, men när vi var på Eko var det inga problem alls. Knappt en kotte.
.
Ikväll har Donnis fått sej ett bad så nu luktar hon inte gammal mossa längre, (fast hon tyckte hon luktade jättegott innan och skitilla nu)...Hon fick sitt vanliga idiotryck och gned sej mot allt inkl golv, väggar och kartonger... Allt för att hitta nåt som hon ansåg luktade bättre än hennes hundschampoo...
.
Jag måste ge Knodden ett bad snart, han luktar skitilla, inte mysigt att ha han i sängen då inte.
Kanin verkar nöjd med att ha blivit inne-kanin, han tillbringar dagarna med att ligga platt på sidan eller på mage med benen bakom sej och stensova. Eller leka med hans snurrhjul med pingla...
.
Imorgon är jag ledig, så då blir det handla lite på förmiddan och sedan stallet och reda i mina grejor... Ska se till att använda kameran som legat i min ryggsäck i flera dagar nu också...
.
Kram Sofia!

Fredag kväll...

Kikar på Underworld Revolution...kikade på ettan förra helgen. Riktigt bra faktiskt, min typ av film.
.
Har varit lite duktig ute i Hult idag, hann få ut allt i Luddes och Luckys boxar så nu är alla fem tomma och ursopade, så nu är det bara skötselplatsen, logen och sadelkammaren kvar. Låter mycket, men stalldelen var det som var mest att göra i.
.
Har packat alla dom sista grejerna idag också, mycket som ska läggas undan, la undan sannys saker, kändes väldigt jobbigt...=( Har inte riktigt fattat att hon är borta än...Men det blir mer och mer uppenbart för mej när jag plockar ihop hennes täcken och andra grejer och lägger undan, hennes skylt, mockade ur hennes box och så... Hon är väldigt saknad min vackra fux...
.
Kram Sofia!

Fredag

Ska snart klä på mej lite, dags att ge sej av till Hult... Mamma och jag ska städa av stallet och plocka ihop sista grejerna. Sen blir det allra sista imorgon.
.
Sen ska jag ut till mina älskade pållisar och mocka lite skit och plocka iordning lite bland mina grejor.
Skönt att vara ledig 2 dagar i rad nu, hinner jag med lite. Ska bli skönt när Hult är avklarat så jag äntligen kan fokusera på annat. Men jag kommer sakna alla goa grannar.
.
Nehe...dags att sätta lite fart kanske.
Funderar på att ta med kameran ut till pållarna idag...kul med lite nya bilder...
.
Kram Sofia!

Torsdag...

10.40 igår steg en ängel tillbaka till himlen..Hon lämnade ett enormt tomrum efter sej som aldrig kommer gå att fylla. Tack för att vi fått låna denna underbara häst! Allt gick så fruktansvärt fort, jag var inte alls beredd på det. Men nu har hon inte ont mera, min vackra vän. Maxen var med henne hela tiden, fanns vid hennes sida. Ludde och Lucky på håll, Ludde gnäggade efter henne ett par timmar efteråt. Men nu verkar han lugn.
Du är väldigt saknad, underbara vän!
.
Eftersom det blev som det blev med allt fick Maxen lov att följa med till nya stallet... Det fanns kanske nån mening med det som hände. Dom hade en liten box över till honom... Hästarna verkar lugna och trivas. Ludde hade varit jätteduktig när täcket åkte på imorse, han är iofs ingen dum häst bara man tar honom på rätt sätt.
.
En av dom andra hade sin hovslagare ute ikväll, passade på att kolla om han kunde verka Maxen när han ändå var där, han hade några minuter över så det gick fint. Det var ju dags för honom, vi tog ju inte honom när jag skodde dom andra iom att vi inte hade tänkt ha kvar honom. Men nu får han hänga med ett tag till den lille busen. Han är jätteglad över alla ponnyston i nya stallet.
.
Transportskrället gled av vägen för oss igår också när vi skulle köra Maxen, allt gick jättebra tills vi kom till sista jättebacken innan nya stallet. Kände hur det gled. ut och dra i handbromsen på släpet och dra på bilen. Tobbe hade foten på bromsen hela tiden. Ut med Maxen sen när han var ute gjorde han ett försök till att komma vidare, gick inte så det gled sakta ner i diket. Där stod det stadigt sen. Fick hjälp att fiska upp det ut diket och sen stod det stadigt på rännebron vid nya stallet. Han tyckte till och med att det var halt med traktorn.
.
Vi ville inte chansa med dom andra hästarna (hade vi vetat hur halt det var hade vi aldrig försökt med Maxen), så vi lastade ur innan backen och knatade dom sista 100 metrarna till stallet. Gick ju fint det också. Nu har vi även testat att lasta Lucky på två personen, trodde aldrig det skulle gå. Men det gick alldeles utmärkt. Flyttade bara mellanväggen så klampade hon rätt på efter en liten stund, försökte inte backa av eller nåt. Ludde och Maxen duktiga som vanligt.
.
På lördag ska vi hämta resten av mina grejer i gamla stallet sen ska det städas av ordentligt.
.
Trött är jag, men känner mej ganska nöjd...Trivs redan bra i nya stallet, mysigt folk och jättegoa hästar. Men viktigast av allt... Mina älskade hårbollar verkar trivas jättebra. Lugna och fina.
.
Känner mej lite hängig och är snorig, hoppas det inte är förkylning på gång...Har inte tid att vara sjuk nu...Innan jul och allt...Får krypa ner i sängen och kika på Simpsonsfilmen som börjar 21.30...!
.
Kram Sofia!

Tisdag

Ligger fortfarande i sängen och slöar, har fortfarande ont i handen... Men känns som om handleden är bättre idag ialla fall. Det är farligt att banka stolpar med tung gummiklubba.
.
Ska jobba till 16 idag. skönt med kort dag... Igår öppnade jag...börjar gilla att knata runt där själv på morgonen och fixa med allt, hann ju ta alla golv på söndagen så det vara inte så mycket att göra på morgonen heller..
.
Usch, det närmar sej med allting. Nora ska vi flytta i e.m/kväll och sen är det dags för dom andra alldeles för snart.
Andra gången mamma kör transport, tur att det inte blir så långt.
.
Donna var jätteduktig igår, ensam hemma för andra gången här, men hon verkar känna sej trygg i Gränna och det känns väldigt skönt. Hon har ju varit lite strulig med att lämna annars. Känner sej lätt stressad på vissa platser.
.
Sen ska jag hinna handla julklappar en dag nu snart också...mycket att göra.
.
Nehe, frukost nu kanske.
.
Kram Sofia

Funderingar över saker som sker...

Usch, det känns att det börjar närma sej för Sanny och Maxen nu... Har inte tänkt så enormt mycket på hur det kommer bli när dom är borta innan. Men nu börjar tankarna komma väldigt mycket.

.

Aldrig mer den där lilla busiga ponnyn som möter en gnäggandes i hagen, springandes emot en, bara så glad för att det kommer en människa och ropar på just honom. Finaste ponnyn i Sverige, enligt mej. Och den personligaste. Hade bara synen fått vara bra hade han nog blivit 40, såg för ett par dagar sedan att han börjar se lite konstig ut när han tuggar. Tänderna kollade vi ju i somras, då varnade som ju för att dom såg inte jättefina ut med sa att sålänge han äter och håller hullet fint så är det inget att fundera över. Han börjar ju inte bli tunn, men han ser lite lustig ut när han ska äta hösilaget, så nåt galet är det nog.

.

Sen min lilla vackra Fuxflicka, med det mysigaste mullret i hagen... Som stampade jämfota i somras när jag la på sadeln och högg efter bettet för att hon var så ivrig att komma iväg på en ridtur. Det gör så ont i mej att se att hon inte är okej. Men hon har haft det bra, hennes sista sommar har hon spenderat på bete med sin älskade Ludde och med mysiga turer i skogen. Känns skönt att hon snart inte ska behöva ha ont mera. Men hon kommer lämna ett väldigt stort tomrum efter sej. Vi som till och med hade kommit över den värsta skräcken över sprayflaskor...

.

Själv börjar jag sakta bli bättre, jag trivs i Gränna och trots att resorna är långa så känns det "hemma" när jag kommer dit. Skulle nog mycket väl kunna tänka mej att bosätta mej i Gränna permanent i framtiden. Köpa hus där kanske. Finns inget vackrare på sommaren och inget mysigare på vintern.

.

Kram Sofia


Nu var det bokat...=(

Nu var det bokat...datumet är satt då två av mina änglar ska lämna mej och bli riktiga änglar...=(
.
Det kommer nog bli det i särklass jobbigaste jag någonsin har gjort, inte nog mer att jag ska ta bort en utan två på samma dag.
Men killen jag pratade med sa att allt kommer gå kanonbra och att dom kommer knappt hinna märka vad som hände.
.
Jag flyttade in i nya lägenheten i tisdags kväll, den är jättemysig. Ligger kanske lite fel, men på nåt konstigt sätt känns Gränna väldigt hemma för mej. Donna verkade nöjd, lite stressad när det klampade på ovanvåningen. Man kan ju börja undra om det är så pass dåligt ljudisolerat eller om det helt enkelt bor en skock med vilda elefanter däruppe, det låter som det ialla fall.
.
Usch, imorgon måste jag hinna med mycket, ska både till doktorn, sen måste jag hinna köpa skor till ludde och lucky och snöplattor till Lucky. Sen kommer Mats på eftermiddan och skor. Kommer gå fort iom att det endast är Ludde och Lucky som skall ha skor på sej nu. Se vad Sanny säger om att få gå barfota. Funderar dock på om jag skulle tvinga mamma att åka förbi Charlies redan ikväll så jag får inhandla skor och snöplattor.
.
Hoppas det finns el i stallet ikväll nu, mindre roligt att mocka i mörker, fy...!
.
Kram Sofia


RSS 2.0