Slagsmål med vattenslangen..

Är pigg, men ändå helt slut idag.. märkligt det där. Känner mej lite mör i nacken efter min brottningsmatch med vattenslangen igår, lyckades fastna med foten och trodde att jag hade fått ur den, men icke. Så efter lite snavande och viftande så landade jag till slut med bakhuvudet före in i den stående trästöttan i mellanväggen. Inte skönt alls, igår mådde jag riktigt risigt, mådde illa, lite snurrig och frös som en tok, då var jag helt säker på att det var hjärnskakning. Men idag är jag mycket piggare och jag tror att nacken var den som fick mest stryk, för den är ganska stel idag. Tog emot mej med vänsterarm och känner av handleden idag, mellanleden på pekfingret gick ur, tur i oturen med mina leder är att de åker i nästan lika lätt igen som de går ur. Men ont gör det när det händer, förbannat ont till och med.
.
Luckys nya grejer passade perfekt, jag är lycklig över att ha hittat benskydd som är som gjorda till hennes ben. Hon har ju lite skum storlek på dem. Men dessa från Hööks var perfekta!
Så de blev invigning av dessa igår, tillsammans med det nya nackluddet och sadelgjordstunneln. Lucky såg väldigt nöjd ut över allt ludd, men behagar man tappa pälsen såfort man inte har ludd på allt på sommaren så får man bli inluddad med råge.. Men som sagt, hon klagar inte..;)
.
Det blev bara en kort skrittrunda med henne på 35 min igår, vill skritta fram tills jag fått tag i en tid på kliniken, så får jag rådfråga dem hur mycket/hårt jag ska rida fram tills besöket.
.
Idag blir det en lugn dag, greja lite ute om vädret håller sej och ta en skrittur på Lucky..
.
Kram Sofia!
 

Lördag

Idag blev det en sväng in till Jönköping, besökte Hööks rea och fick med mej lite olika prylar hem, Panda fick ett regntäcke, försökte hitta ett bra till Dumle, men icke.. Sen blev det ett halsband som man kan sätta bokstäver på till Panda, så bokstäverna jag köpte för flera månader sedan äntligen kommer till användning.
Lucky fick nackludd och sadelgjordsludd, då hon är en skavis.. Nya benskydd blev det också och Pippsen fick ett nytt ofodrat regntäcke som jag verkligen hoppas passar! Har säkert glömt något..
.
Sen blev det en sväng till Ekenässjön, min mor skulle kika på en sadel och efter lite käk var det dags för mej och Panda att åter igen sätta oss på tåget och åka hem till Sandhem.
.
I förrgår fick jag hjälp av Tobbe att filma när jag longerade Lucky, har varit lite fundersam på henne nu det sista, hon har känts lite annorlunda att rida. Och ibland kan det vara bra att få sätta sej ner i lugn och ro efteråt och titta, titta igen och titta lite till på filmerna och jag ser ju att hästen inte är riktigt fräsch, men ingen uppenbar hälta och jag kan inte sätta fingret på vart problemet sitter. Men det hoppas jag veterinären kan hitta, på måndag ringer jag till kliniken och bokar tid. Hoppas vi får en tid snabbt nu, fram tills dess skrittar jag henne. Bättre det än att hon ska stå och bli stel och tycka livet e tråkigt i hagen.
.
Kram Sofia!

Min fina Dumle..<3

Igår var en ganska omtumlande dag.. Tog tåget in till Jönköping tillsammans med Dumle som var skitglad för att vara på äventyr, ensam med matte. Vi möttes av mamma vid resecentrum i Jkpg och åkte ut till Smådjurskliniken.
De började med att Dumle trodde på fullaste allvar att han skulle dö när de tog tempen, andra försöket lyckades..
Sen fick vi träffa veterinären och hon klämde och kände lite överallt, han reagerade på ett par stället i vänster höft och ländrygg.. Så hon ville absolut ta ett par röntgenbilder på honom.. Så Dumle fick sova gott en stund medans han röntgades... När allt var färdigt och veterinären tittat på bilderna så kommer hon och hämtar mej.
Jag såg redan på henne när hon kom in till oss att det inte var bra. Det var det inte heller. Vänster höft var helt kass och höger va inte heller bra. Han hade redan börjar utveckla artros i vänster höft, endast 3,5 år gammal.
Sen är det mesta som i en dimma för mej om jag ska vara ärlig, att få det beskedet och sen en massa information inmatad i huvudet blev nästan för mycket. Självklart blev jag jätteledsen över att min fina hund ska och har dragits med dessa besvär. Veterinären ville sätta honom under behandling omedelbart för att se om man kan bromsa förloppet. Så han ska in en gång i veckan i fyra veckor framåt och få sprutor, sen har vi en tid till rehab och sen den 23/7 ska vi på ny röntgen och då också utvärdera och disskutera hur vi ska gå vidare. Han får nu äta specialfoder, tillskott och medicin. Allt jag vill är att få ha kvar min fina vän, i många år till. Så vi kommer göra allt vi kan för att han ska få fortsätta leva som han gjort hittills och vara smärtfri, det är det viktigaste för oss.
Att jag ska kunna träna med honom som jag gjort hittills, det vet jag redan att det kommer inte gå, inte heller kommer vi kunna ägna oss åt Dumles favoritträningsgrej, drag.. Tack och lov får han dock gärna simma och klabba i vatten, det är bara bra för honom. Annars tror jag att han hade sagt upp sej faktiskt.
Detta tog ett tag att smälta, men nu tar vi bara dessa fyra veckor som de kommer så får vi se sen helt enkelt.
.
Kram Sofia!

Tisdag

Tänkte mej en liten skogspromenad med dogsen alldeles strax, det är lagom varmt ute och för min del gör det inget att det inte blir jättevarmt, då slipper man vänta till kvällen med att gå någon längre hundpromenad och motionera Lucky. Samtidigt är det lite tråkigt, för som den frysis jag är så blir det ju inte att man ligger ute och solar, vilket innebär att det blir ännu en sommar med de vitaste benen norr om ekvatorn.. Ibland funderar jag allvarligt på att börja använda brun utan sol creme, men samtidigt bär det mej emot.. Tycker oftast man kan se när folk har använt det och de blir liksom inte naturligt bruna. Sen beror det väl säkert på märke och hur duktig man är på att få det jämnt också.. Men ne, jag tror jag hoppar det ett tag till!
.
Vill passa på att dela med mej av ett foto jag tog med mobilen när jag och hundarna var ute i söndags, då gick vi lite över en mil och kom till ett ställe där vi inte gått innan. Nästan lite tropisk känsla..
.
Behöver jag säga att det tog inte många sekunder innan Dumle stod i vattnet? Jättenöjd!
.
Kram Sofia!

Vart tog dagen vägen?

Klockan är redan strax efter fyra, vart tog dagen vägen?
Hundarna sover som grisar i sängen och själv känner jag mej ganska mosig i huvet om jag ska vara ärlig, är nog dags för lite käk snart skulle jag tro.
.
På onsdag blir det farbror veterinären för Dumle, klockan 10.30 ska han vara inne och blir lite klämd på..
När jag försöker trycka upp träningen en nivå så verkar han inte riktigt fixa det, märkte det första gångerna i vintras när vi körde djupsnöträning, men då avfärdade jag det som träningsvärk. Sen kände han av det i torsdags och sen igen igår. Det är höger bak som krånglar och jag tycker inte riktigt att det ser ut som vanlig stelhet/träningsvärk efter hårt träning.. Så jag vill kolla upp det med en veterinär innan jag kör på igen. Så idag och imorgon blir det lugna koppelpromenader, men han får röra sej.. bara i ett lugnare tempo och absolut ingen regelrätt träning..
Nu håller jag alla tummar och tår jag har att det inte sitter i en led, för då kan det vara slutet för fortsatt hårdare träning. Men det viktigaste för mej är att hunden mår bra och inte har ont, bara han håller för "normal" träning så är jag nöjd. En hund ska inte behöva ligga stilla enligt mej, särskilt inte en bruksras som schäfern är.
.
Idag blir det en sväng upp till fältet med Lucky, Panda får gå med.. Panda är föresten lite olycklig på mej, inte heller den andra grejen vi köpte till henne höll fästingarna borta.. så jag får köra sprayen och ett av ställens de sätter sej på främst är hennes öron, vilket innebär att jag måste spraya på öronen och det är väl mindre populärt hos den lilla damen.. Hon säger ingenting utan sitter stilla, men hon ger en en blick som i princip verkar säga "varför älskar du mej inte?".. Så får man dåligt samvete för de.. lilla Rallyråttan..<3
.
Nepp, tänker inte prata med dej.. Du sprayade på mitt öronludd..
 
.
Kram Sofia!

Eftermiddag

Tanken är att jag ska byta om alldeles strax och sticka ut i skogen med dogsen, men har lite kvar att göra här inne först. Har inte heller bestämt mej för vilken runda det blir än..
.
Hundträning i övrigt gåt väldigt bra, vi har haft ett par lite lugnare dagar nu efter vandringen, med mest mental träning.. Igår var vi ute i 1h och 10 min och gick.. Vi håller ett ganska högt tempo så vi kommer en bit på den stunden.
.
Dogsen igår, då vi gick runt Sägnernas/igenom Sandhem
.
Kram Sofia!
 

Midsommarhelgen i regnets tecken..

Det har varit en slö helg.. alldeles för slö egentligen.. Men tog igen lite idag när jag vallade runt först snabeldraken och sen golvmoppen på hela undervåningen. Vädret har varit allt annat än somrigt, men det är väl detta som kallas för Svensk sommar.. Just nu är det ialla fall uppehåll, men ingen sol orkar kämpa sej igenom molntäcket än sålänge.
.
Igår hann jag ta hundträningen mellan regnskurarna, i fredags hann jag det inte.. Det resulterade i en blöt mej, blöta hundar och blöt utrustning.. Men är man envis så är man, in och byta kläder och köra på igen. Vilket slutade med en liten nätt förkylning såhär lagom till midsommarhelgen.. Men idag var den som bortblåst, endast lite tung i huvudet fortfarande.
.
Annars är allt fint här på Hantverkargården.. Tobbe har varit ledig hela helgen, vilket jag inte ens kommer ihåg när det inträffade senast.. så det är ju trevligt som omväxling.. Även om jag fick bara ensam på midsommarafton (bara lite bitter)...
.
Kram Sofia!

Lill-Panda hittar på nya grejor..

Panda har tittat på vallningsvideo och är nu fullt övertygad om att hon är en Border Collie..
.
.
Kram Sofia!
 

Lite från vandringen..

Ni som har mej som vän på FB vet sedan innan att jag fick avbryta min vandring efter första dagens etapp på 3,1 mil. Men jag känner mej ändå nöjd då jag gick den sträckan jag hade tänkt.. Tyvärr blev vädret väldigt snabbt sämre och ligga i ett tält som jag inte vet håller för den mängden regn som skulle falla, det är ingen bra ide.. Jag hade kanske kunnat utsätta mej själv för det, men inte mina hundar..
.
Men vi hade en fin vandring med mestadels bra väder, lite regn kom det under dagen, men eftersom det var varmt så var det helt okej.. Jag nådde mitt mål precis i samma stund som himlen öppnade sej och det började vräka ner, samtidigt som man hörde att det mullrade på avstånd.
.
Hundarna skötte sej över förväntan och kämpade på hela vägen. Dumle hade jag i midjebälte fram till första vindskyddet, sen kände jag att skulle hans krafter räcka så skulle han inte behöva dra mer. Han hade också packning på 2kg på ryggen att bära på. Den hunden är ju sån att han är inte trött förrens jag säger att han är trött, schäfern i ett nötskal.. Men det dröjde inte länge innan bägge förstod att det var bäst att vila när tillfälle gavs utan att jag behövde säga till dem. Panda fick vara kopplad första biten, tills jag såg att hon förstod att vi skulle gå långt. Så hon inte skulle bränna alla krafter första biten..
.
       
     
.
Räddad av husse efter vandringens slut.. Precis innan regnovädret träffade oss med full kraft..
.
Gårdagen var lugn.. väldigt lugn.. 
.
Så trots att vi fick avbryta är jag nöjd.. Vi gjorde första dagens etapp och var ändå hyfsat pigga och fräscha efter, men visst var vi trötta, det ska jag inte påstå något annat.
.
Dagen efter var som ni ser på foton ovan väldigt lugn. Dumle låg okopplad i skuggan hela dagen, stackarn har varit lite stel i ena bak. Samma bakben som visat sej vara lite känsligare vid djupsnöträning. Men i övrigt mår alla bra. Jag känner lite värk i ländryggen efter packningen. Fräschast är nog den lilla skrutten. Hon var med mej ut med Lucky sen på kvällen igår och hade inga problem att hänga på. Jag är oerhört stolt över mina fina hundar som skötte sej väldigt bra.. Detta var ett kvitto på att vi är i bra kondition och att träningen ger resultat. Dock ska jag börja strecha Dumle och jag funderar på att ev uppsöka någon sorts fysioterapeut för hans del. Då stelheten sitter i muskulaturen, ej i leden tack och lov. Men det kan vara värt att kolla upp när man ska hålla på och träna och det spökar ibland, även om det bara är 3-4ggr/år.
.
Idag är det Midsommar och Tobbe jobbar (så ovanligt).. men han kommer hem ikväll.. De har lovat fint väder på dan och skit ikväll.. Men det gör mej inget då jag inte har några planer.
.
Imorgon kommer Ulli och Henrik med barnen förbi, då blir det lite gott käk och umgås. Gott väder ska vi få också, så det ska bli trevligt!
.
Kram Sofia!
 

Uppladdningen..

Sitter här och försöker ladda upp mentalt nu innan det är dags att ge sej iväg.. Jag tror att det är på den biten jag kan påverka mest i det här skedet, kroppsligen blir det liksom inte mycket bättre nu..
.
Panda laddar upp genom att fara runt och busa, Dumle genom att ligga kvar i sängen och vila, han är klok den grabben!
.
Igår kväll hade jag slutpackning och invägning av mej + ryggsäck. Med 2 liter vatten i packningen kommer jag gå med 11 kg på ryggen. Dumle kommer ha ca 2 kg i sin klövjeväska och lilla Panda behöver inte bära något mer än sej själv och sin lilla fästinggrej som sitter i hennes sele. Jag hade först tänkt ha henne lös från första början, men kommer ha henne kopplad då jag annars tror att hon kommer fara runt som en skållad råtta och bränna alla krafterna första milen.. Vilket inte vore så bra..
.
Nu ska jag strax försöka äta lite frukost och sen är det dags att åka, termometern visar än sålänge endast +12 grader, vilket inte gör mej något alls.
.
Nu kommer ni inte höra mycket mer från mej förrens torsdag kväll, då jag ska vara hemma igen..
.
Kram Sofia!

Det händer en del grejor..

Jag har slarvat med bloggen nu alldeles förlänge.. Nu får det blir lite ordning på torpet!
Jag ska försöka uppdatera er på vad som har hänt den sista tiden sedan sist jag skrev så gott jag kan.
.
I förra veckan var jag på studentfest, eftersom jag var lite tidig in till stan hann jag se en hel del studenter åka förbi på sina flak. Jag kommer inte ihåg att vi var så högljudda, vilket vi säkert var.. Med de flesta såg ut att ha roligt ialla fall.. Sen blev jag upphämtad av Sandra och Markus, ut till Bashult för studensfest. Vi hade jättetrevligt, men det blev inte så sent, vilket iofs inte gjorde mej något.. Det gäller att sluta när man har som roligast brukar man ju säga!
.
I lördags var jag ute och träffade lite folk, tyvärr spöregnade det större delen av kvällen, men det är sånt som händer..
.
Igår var hovis här och fixade Luckys baksko, så det blev en ridtur tillsammans med Panda senare på kvällen.
.
Annars har det inte hänt sådär jättemycket.. Var i Fredriksdal en sväng igår och hämtade lite prylar och passade på att handla i stan.. För imorgon ger jag mej ut på min första vandring tillsammans med mina två vovvar..
Tanken är att jag ska gå John Bauerleden och att den ska hinnas på två dagar..
.
http://www.jonkoping.se/upplevagora/friluftslivochmotion/vandringslederochstrovomraden/johnbauerleden.4.6528b9471375e7abf1b767.html
.
Men både jag och hundarna är i ganska bra kondis så det ska vi nog klara. Idag ska vi in till Jönköping för att handla det sista som behövs. Sen är vi redo att starta imorgonbitti! Tanken är att jag ska övernatta vid Bunnsjön i tält, lär väl inte frysa med Dumle i tältet ialla fall..;)
.
Tänk att ett tält kan vara sä makalöst roligt..
   
.
Så om allt går som planerat kommer jag hamna i Röttle (Gränna) någon gång under torsdagen..
.
Kram Sofia!

Hemma från Jkpg..

Har varit ett par timmar inne i Jönköping.. Och lite handlat blev det.. Nya dojjor, 2 linnen, ny mobilficka att ha på armen/benet när jag tränar/rider + lite annat roligt.. Så jag är nöjd!
.
Ska strax gå ner och hämta Lucky, har inte bestämt om det blir ridning eller långpromenad än.. Får se vad jag känner för när det är dags att gå ner.
.
Kram Sofia!

Uppdatering

Så, då känner jag att jag äntligen har tid och ro att sätta mej ner och återberätta mitt liv den senaste veckan..
När jag sist uppdaterade er var jag inne på Elmia Woods andra dag.. Det hann ju bli både en tredje och en fjärde också, kortfattat hade jag skitkul och trivdes som fisken i vatten under alla dagarna. Första tre dagarna var vi två som jobbade, sista dagen tog jag det själv.. Det gick alldeles utmärkt och tack vare de otroligt snälla Boscharna fick jag till och med en halvtimma för att gå och kika lite på mässan. Tyvärr han jag inte gå så långt som till Mantis, men jag hann bort till Komatsus sista show och fick då äntligen åka i min jäkla skogsmaskin..!
Jag träffade många trevliga människor och fick en hel del nya bekantskaper på mässan, Elmia Wood är nog en av de roligaste mässorna att jobba på, det är en sån stor variation på vad det är för människor som kommer dit.
Härligast var nog ändå de två gäng som kom in, olika tidpunkter, men bägge gängen helt obegripliga..
Det ena bestod av fyra tyskar som inte verkade förstå att jag inte pratade ett ord tyska, andra av fyra irländare som påstod att det de pratade var engelska.. Ingen engelska jag hört innan ialla fall, även här pratade de glatt på precis som om jag fattade exakt vad de sa.. Själv körde jag på det internationella språket, le och se glad ut, nicka och skratta en gång ibland.. Alla var nöjda och glada ialla fall..;) Behöver jag nämna att i båda fallen var ingen nykter, förutom jag då..
.
Söndagen som följde fick jag äntligen min sovmorgon, men sen var det slut med slappandet.. Fanns saker att göra här hemma också. Tror inte Lucky och Panda har varit så glada över att få komma ut på ridtur i skogen någonsin..
.
Måndag och tisdag har gått förbi fort.. Igår var jag hos läkaren en sväng i Habo och fick nya piller.. Fixade med det som ska ligga i bottnen av landen, så nu ska det bara beställas hem jord och planteras..
.
Idag blir det en sväng in till Jönköping, tar tåget vid halv två och möter upp Tobbe i Mullsjö, han fick jobba ett par timmar idag ialla fall.. Ledig dag.. va e de? Vill ni se eran karl mesta möjliga tid, skaffa in en kock i så fall..
.
Fredag ska jag iväg på en kompis studentfest, det ska bli jättekul. Se om några hemska hinnen dyker upp från min egen studentfest.. Fast där spårade det inte ut förrens vi kom till krogen.. haha
.
Kram Sofia!

Nej, jag har inte dött..

Jag lever, men har haft fullt upp hela veckan..
.
Lovar att återkomma med ett långt inlägg lite senare idag.. Men först har jag lite att göra.. Ska ner till damerna i hagen och vattna, sen blir den en tur till läkaren i Habo.
.
Kram Sofia!

Mässdag 2

Så var andra dagen av Elmia Wood avklarad och vi är halvvägs igenom! Idag var vi där före de från Bosch Rexroth, men som tur va så stod det en snäll securitasvakt som släppte in i montern så jag kunde förbereda.. Behöver jag nämna att "boscharna" var nöjda när det fanns färdigt kaffe när de kom...
.
Det har varit lite mer folk på mässan idag, men det tunnade av rejält efter lunch, folk vill väl hem och grilla när det är så fint väder och de allra flesta är lediga.
Gårdagen, mässans första dag var betydligt lugnade.. Blev riktigt förvånad med tanke på hur mycket folk det var förra året som besökte montern. Men då spöregnade det iofs i 3,5 dag så de ville väl mer än gärna komma in.
.
Idag har jag upptäckt att vissa människor tycker att det är en utmärkt ide att förfesta inne på mässan. Folk var vingliga både till höger och vänster. Men har de trevligt och inte stör någon så ser jag iofs inget problem med det.
.
Så nu ser jag fram emot 2 dagar mässa till, älskar att jobba på mässor.. Träffa massa trevligt folk och så..
.
Kommer lite foton tagna på mässan igår och idag lite senare, men ska orka ladda av dem från telefonen först..;)
.
Kram Sofia!

Färdig för idag!

Åtta kilometer av klarat.. Nu har jag varvat ner en stund, så det är nog dags för en dusch och sen krypa ner i sängen.. Imorgon är det mässa, ser fram emot det!
.
 En liten, liten del av mässan och där jag ska jobba..
 
.
Mörkt i skogen..
.
Kram Sofia!

Morrn!

Nyduschad och ska strax käka frulle.. Sen är det dags att starta dagen på riktigt, in till Jönköping, handla.. Ner till mässan, möta upp mammi och luncha.. Sen ev ner till mässan en gång till och sen hem och motionera pålle och hund. Sen vila! För imorgon börjar det på riktigt, ska bli så kul!
.
Kram Sofia!

Pippi Prick <3

Idag blir min lilla Prick 18 år gammal..
.
.
Kram Sofia!

Måndag

Nu känner jag mej ganska nöjd för dagen.. Har hunnit med Jönköping, handla lite nya kläder, har motionerat dogsen och Lucky plus städat.. Så nu är det bara en dusch som fattas, sen får denna dagen snart vara slut.
.
Det enda tråkiga är att min plattång har lämnat in sin avskedsansökan.. Efter trogen tjänst i 5 år har den nu valt att gå i pension.. Kollade lite snabbt efter en idag, men hittade ingen som jag fastnade för direkt.. Så får bli en ny sväng till A6 imorgon, med risk för att låta för "tjejig" så kan jag nog knappt leva utan min plattång innan håret har blivit så långt att det gärna får vara lite vildlockigt.
.
Imorgon blir det en sväng ner till mässområdet och lämna av en del grejer.. Sen onsdag kör det igång, blir till att masa sej upp tidigt, klockan åtta ska jag vara på plats och det är en bra bit att åka dit. Nu hoppas vi bara på fint väder och mycket besökare på detta årets Elmia Wood!
.
Kram Sofia!

1 Juni

Ser ut som att det ska bli lite regn när som tycker jag, mulen grå himmel. Iofs skulle en liten regnskur såhär mitt på dagen inte göra någonting, slipper man vattna och det är så varmt att hästarna bara tycker det är gott att bli lite blöta på ryggen.
.
Igår var jag en sväng med hundarna till sjön.. Det är en rejäl promenad dit, sen blev det bad och sen samma sträcka hem, så de var ganska nöjda när vi kom hem sen.
.
   
.
Blev en liten oplanerad tripp till Sägnernas igår kväll också.. Men alltid trevligt..
.
Imorse väckte Panda mej snällt nog redan klockan sex, inte mycket att göra åt det, på med lite kläder och ut med hunden. Sen in och sova lite till, vaknade nästa gång vid åtta, ut med hunden igen och satt sen ute i en timma medans hundarna for och busade. In och grejade lite vid datorn och sen ner till hästarna och gav dem hö.
De är knappt intresserade alls nu, de tar nån tugga sen är det bra. Tycker inte att det är sådär extremt mycket gräs i hagen, men tydligen är de nöjda med det som finns.
.
.
Panda den lilla snuskråttan hittade något gott (äckligt!) att rulla sej i inne i hagen..
.
Kram Sofia!

RSS 2.0