Ledig lördag!

Så var snart den här dagen slut.. men än finns det ett par timmar kväll kvar och jag hade tänkt kika på en av kvällens filmer.. Antingen sex and the city 2 som jag sett innan eller Da vinci koden som jag faktiskt inte sett innan..
 
Är nöjd med dagen, hade utsläppet imorse och vaknade väldigt pigg så jag kom iväg tidigt.. När jag var klar med de vanliga sysslorna så började jag lasta ur släpet med hö som kom igår, hann lagom ta min tredjedel när Jenny kom inkörandes på stallplan.. Vi hjälptes åt med en tredjedel till och sedan var det dags för mig och småtjejerna att traska hemåt för lite frukost för dem och en sväng till second handen för mig..
 
Mattan jag var sugen på var såld.. men hittade lite annat istället.. Nya gardiner, lampa och lite smågrejor till köksfönstret.. Blev även 3 böcker (1 till mig och 2 till Andreas) plus ett överkast som Panda la beslag på och tyckte att hon skulle ha som mysfilt i soffan istället.. Just det, en jättesnygg mindre värmeljusstake till soffbordet blev det också.. Allt till den hiskeliga summan av 160,- (känner mig mycket nöjd!)
 
   
 
Panda med nya "mysfilten"
 
 
Lite frukost framför tvn och sen slappade jag i soffan en stund innan det blev lite pyssel här hemma.. Tog ett bad på eftermiddag och sen stack jag och småtjejerna ut för en längre kvällsrunda.. Det slutade på 1h 20 min och 6,8 km innan vi var hemma igen.. Mullsjös alla små upplysta promenadvägar är fantastiskt mysiga såhär på kvällen, föll lite flingor sakta och det va mellan 2-4 minus ute.. perfekt promenadväder alltså! Så nu är både jag och småtjejerna trötta och myser i soffan..
 
Kram Sofia

Fredagskväll

Tänkte faktiskt titta på filmen som går på femman ikväll.. Hade köpt hem lite gottigt som jag tänkte smaska på, men det höll inte min mage med om.. Har sprungit på toa bra många fler gånger än vad en normal människa ska behöva på en dag. Just nu känns det lugnt, men vet inte vad som händer om jag börjar käka en massa onyttigheter.. Surplar lite sakta i mig the och ska se om det lugnar magen ännu lite till..
 
Småtjejerna har precis fått kvällsmat och har nu krupit upp i soffan tillsammans med mig.. Vi tog en lite längre promenad än vad vi brukar kvällstid, fick gå förbi bankomaten och ta ut lite pengar tills imorgon.. Det ska lastas ut hö och detta ska ju som vanligt också betalas..
 
Jag har utsläppet hela helgen så jag fixar allt med stallet på morgonen. Vovvarna får följa med och hjälpa till i stallet, sen tänkte jag försöka hinna få i mig lite frukost lite snabbt när vi kommer hem igen. 10-13 är second handen öppen och jag tänkte försöka hinna dit och kika en sväng. Roligt att kika även om man kanske inte köper något..
 
Ha en go kväll allihopa!
 
Kram Sofia

Videoinlägg 30/1-2015


Sol!?

Jag hade nästan glömt både hur den kändes och hur den såg ut.. Men så kom den då på besök igår, solen! Inte under någon lång stund, men ändå! Underbart var det även om det var ganska kortvarigt, man kände hur kroppen och sinnet sög åt sig av solens energi och nu hoppas jag att det inte dröjer alltför länge innan vi återser solen igen..
 
 
 

Videoinlägg 29/1-2016


Städat ut julen!

Bytte gardiner och lampor överallt förutom att julgardinen sitter kvar i köket.. vet inte om jag ska använda någon av de jag har eller köpa nytt. Får inventera innan jag tar ett beslut. Känns på något sätt som att våren är lite närmare när man städar ut julen. Egentligen brukar jag göra det runt den 15:e, men jag har inte haft andra gardiner till vardagsrummet förens nu så det kändes dumt.
 
Gardinerna i vardagsrummet.. Supernöjd!
 

Så var det vinter igen..

Utanför fönstret faller stora flingor mot marken i ett imponerande tempo. Det som smält nu under ett par dagar kommer snart vara ersatt. Iofs är det ju finare med några minus och snö än snö/regnblask, mörkt och smutsigt överallt. Men jag hoppas bara att våren hinner kommer till 1 mars.
 
Gårdagen gick väl mer eller mindre som planerat.. Fixade stallet tidigt på eftermiddan, hade med mig Panda och Pimmen bort så de fick en lite längre promenad också.
 
Jobbade 18-24 igår men gick hemifrån redan klockan 17 då jag skulle hinna handla lite till jobbet innan. Detta gick så mycket fortare än vad jag räknat med så jag var på jobbet redan 17.35. Kvällen blev lugn och jag hann med det jag skulle. Var hemma halv ett och möttes av två trötta, men glada små fluffbollar som inte ville något hellre än att krypa upp i soffan och mysa en stund innan vi gick och la oss.
 
Idag har vi tagit det lugnt, meningen var att vi skulle gått bort till stallet på morgonen och fixat Luckys täcke. Men hon som hade kvällen hade bytt täcke på henne redan igår kväll. Nu ska hon egentligen sova naken, men nu fick det bli som det blev och jag tror nog hon överlever det en natt..
 
Kram Sofia
 
 
 
 
 
 

Förkyld och det smälter..

Hela gårdagen var jag halvt utslagen.. Sov såfort jag la ner huvudet och stängde ögonen, kändes som om jag inte kunde få nog av sömn, jag var också så otroligt törstig hela dagen så jag laddade med apelsinjuice och citronvatten. Aptiten var däremot ganska så obefintlig, fick tvinga i mig lunch, inte förens framåt sent på kvällen kände jag ett sug efter mat.. Jag var inget snorig eller något sådant under gårdagen, men det är jag verkligen idag.. Så nog var det förkylning på gång alltid.
 
Men jag tog mig ändå igenom en långpromenad utmed bl a Stråken med småtjejerna, promenad fram och tillbaka till stallet.. Blev även en sväng till Second Handen, hittade gardiner till både vardagsrummet och sovrummet. Ny lampa till antingen sovrummet eller köket och lampfötter som bara ska få skärmar till vardagsrummet.
 
Ute är det numera plusgrader på dagarna.. Inte många, men tillräckligt för att snön sakta ska smälta undan.. Men nästa vecka ska det bli kallt igen, riktigt kallt! Jag hoppas att det är vinterns sista ryck innan det går mot vår. För den första mars vill jag att det ska vara barmark och plusgrader ialla fall under dagtid! I vanliga fall brukar jag längta till våren, men detta året längtar jag lite extra. Lucky ska få flytta tillbaka till Beateberg och det kan hon inte förens jag kan köra ut själv.. Jag har sagt upp stallplatsen till den sista februari och hoppas nu på att vädret i mars blir som förra årets, då blir det inga problem alls.
 
 
Kram Sofia
 
 

Tisdag

Helgen har varit bra, i fredags var jag i stallet både på förmiddan och på kvällen. På förmiddan fick jag och småtjejerna sällskap av Emma.. Andreas kom hit framåt eftermiddan, vi slappade i soffan en stund. Efter ett stopp uppe på Ica tog vi vägen till Habo och köpte med oss thaimat från Lotus. Såna bamseportioner och så himla gott!
 
Till kvällen så tog vi en promenad bort till stallet och fixade det allra sista innan vi tog in hästarna och gick hem. Självklart hade vi Panda och Pimmen med oss så det fick en längre kvällsrunda.
 
I lördags jobbade jag 12-19 så det blev inte mycket annat ut till stallet, sen hem och käka frukost. Meningen var att vi skulle ta en sväng förbi second handen här i Mullsjö innan jag började jobba. Men det va så vanisnnigt mycket folk att det gick knappt att röra sig där inne och att stå i kö hade tagit alldeles för lång tid. Så vi gick bara in en snabbis, kollade runt lite och sen körde Andreas upp mig till jobbet istället. På kvällen hade vi insläppet i stallet och det blev lite extra gos och mulpussande med finaste svart innan vi åkte hem..
 
I söndags så gick vi ut till stallet, fixade med allt och sen tog vi vägen genom skogen hem så tjejerna fick springa av sig lösa ritkigt ordentligt. Vi hann lagom käka lite frukost innan det var dags att slänga i första maskinen tvätt. När det var färdigt och tvätten upplockad så tog vi bilen till simhallen. Det var alldeles för längesen jag simmade nu och det va underbart.. Det blev 45 min innan jag tyckte att det räckte och gick ur vattnet.. Åkte direkt upp till jobbet när vi var klara. Hade även denna dag stallet på kvällen, smidigt när nästan allt är färdigt så det bara är att ta in och natta dem.
 
I måndags hade jag utsläppet. Andreas åkte som vanligt tidigt på morgonen och nu ses vi inte på två veckor då han ska utomlands nästa helg. Kommer bli jobbigt, men det är så det är. Jag hade hovlagaren bokat till kl. 8.00.. Fixade allt med mockningen när jag ändå var där då jag jobbade kvällen. Jobbade bara 4 timmar och det va superlugnt hela kvällen.
 
Imorse väckte Panda mig redan strax innan sju, jag hade somnat ifrån deras sena kvällsrunda och nu va de lite halvpanik, Så det va bara att dra på sig lite kläder och ta en sväng med dem. Sen bäddade vi ner oss i soffan och somnade allihopa, vaknade inte förens klockan tio igen, lite frukost och nu är det dags för en ny promenad för småhuliganerna.
 
Kram Sofia
 

Kvällen

Efter en välförtjänt vila i soffan tillsammans med Panda och Pim tog vi en snabb kisserunda utanför huset bara. De var fortfarande så trötta att de verkade inte ha något emot att gå in direkt igen. Själv tappade jag upp ett bad, letade reda på den nya serien som började på trean i tisdags, mordet. Pallade upp datorn på toastolen inne i badrummet och kröp sedan ner i det varma vattnet och satt där och hade det gott medans jag kikade på halva avsnittet på nya serien.
 
Lagom när jag kände att det började bli dags att gå upp ringde Andreas så vi pratade en snabbis.. När jag sen klivit upp, torkat och fått på mig lite kläder så fick tjejerna lite kvällis. Sen bäddade vi ner oss i soffan igen och kikade färdigt på serien.
 
Kram Sofia
 
 

Lugnt och skönt..

Jag, Jossan och småtjejerna har varit ute på en riktig långpromenad.. 8,5 km och nästan 2 h tog det. Men då tog vi det lugnt, gick lite fel på ett ställe och träffade en liten vovve med matte där vi blev stående en stund och sen träffade vi Mia och William nere i Mullsjö.. 
 
Hemma igen fixade jag pasta och köttfärsås som vi käkade innan det var dags för Jossan att åka till jobbet, jag passade på att fjäska till mig skjuts bort till stallet, fixade hos min pälskling och gick sen hem till småtjejerna igen. Inte ett ljud när jag gick in i trapphuset, inte ens när jag satte nyckeln i dörrn så hördes det något. Trodde för ett kort ögonblick att de hade svimmat bägge två. Men icke, de stor innanför dörrn och såg allmänt trötta ut och det tog inte lång tid sen det att jag satt mig i soffan innan de däckade i varsin soffa och sover nu gott sen en stund tillbaka.. Lugnt och skönt med andra ord!
 
Kram Sofia

Det snöar fortfarande!

Igår eftermiddag pratades det om att det skulle sluta snöa under kvällen och det var mycket riktigt ett uppehåll när jag gick hem från jobbet strax efter nio.. men sen började det där vita fluffet trilla igen och det har sedan hållt på hela natten och även nu på morgonen trillar det stora vita flingor.. Men tack och lov ingen blåst så det är till och med lite mysigt (för tillfället).. 
 
Jag har konstaterat att jag är totalt oförmögen att gå och dricka eller äta något samtidigt, efter att ha hällt mitt varma the ner i jackan två gånger, därefter lagt mig platt på marken som en annan jäkla strandad säl (med resterande thehelvete stadigt kvar i koppen) så avslutade jag det hela med att hälla ännu en rejäl klunk ner över hakan och vidare ner i jackan.. här tog tålamodet slut och jag fick ett psykbryt, kastade pappersmugg med the och allt in i skogen och gick muttrande hemåt med blöt jacka, ömma knän och snöiga vantar..
 
I övrigt var det en ganska normal dag på jobbet, lite mer att göra än vad måndagen och tisdagen bjöd på.. Hann göra en ny omgång med chokladbollar. Dessa tar slut i en rasande fart, väldigt roligt! Passade på att göra en liten specialare också, banankrämsmaränger, riktigt smarriga och blev faktiskt även ganska fina.. Bildbevis nedan!
 
Klickbara foton
 
Nu sitter jag och småtjejerna och slappar lite i soffan och väntar på att Jossan ska svara så vi kan planera lite.. vi hade tänkt gå stråkenleden, men risken för att det ligger alldeles för mycket snö på den vägen är nog ganska stor och även om jag gillar en utmaning och inte har något emot att trampa lite snö så vetisjutton om jag är så sugen på 9 km oplogad väg. Sen har jag ju de små att tänka på också, de ska dels orka (korta ben) och sen samlar Pandas päls på sig så otroligt mycket snö och det är ju inte så kul för henne.. Så det får bli en annan väg, kanske runt sjön? 
 
Kram Sofia
 
 

Ja ser det snöar..

Ja, än har det inte slutat.. Vägen till jobbet igår var.. hrmm.. spännande..
Halvt snöoväder på tvären är väl vad all vill ha när de ska ut och knata. Hemvägen blev lite lugnare då det ialla fall hade slutat blåsa.
Jag möttes av två väldigt glada småtjejer när jag kom hem, jag var supertrött på jobbet, men när jag kom hem var jag naturligtvis superpigg så efter att ha sagt gonatt till Andreas så kröp jag och småtjejerna upp i soffan och kikade på tv en stund och naturligtvis lyckades jag somna i soffan strax innan två.. vaknade halv fem igen och gick in och la mig.. sov som en gris fram till efter nio. Efter en väldigt snöig morgonpromenad kröp vi upp i soffan och här har vi fastnat. Kikar med ett halvt öga på Masterchef USA, första säsongen, finalen.. har sett den innan, men tycker att den är så bra så jag ser den väldigt gärna igen.
När detta är slut så tänkte jag ta med mig tjejerna och gå bort till Lucky. Hinner bort innan lunchen så tar nog in henne och pysslar om henne en stund.
 
Kram Sofia
 
 
 
 

3 dagars snö

Jahopp, så var det vinter ordentligt igen nu då.. Och det ska snöa ända tills mitt på dagen på torsdag.. Jag som hoppades på en tidig vår, men det är inte försent för det att vända ännu och januari är ju inte ens slut än så jag ska nog inte stirra upp mig allför mycket i onödan.
 
Nu på morgonen har jag rensat bland alla papper och reklamblad under soffbordet (en satans massa!) och sen gjorde jag det där som alla måste göra i slutet av månanden, betalade räkningar. Tjejerna har fått frukost och två promenader hittills och ligger nu en i sängen och en jämte mig i soffan och stensover som små grisar. De ska få gå med bort till Lucky sen och så tar vi en längre sväng hem från stallet genom skogen så ska de nog vara nöjda medans jag är på jobbet ikväll. Mia kommer hit och går en sväng med dem ca halv tio.
 
Kram Sofia

Måndag

Lugn dag, Andreas blev kvar även idag.. Eftersom han mått så dåligt i söndags och fortfarande inte kände sig speciellt mycket bättre så stannade han idag också. Inte mycket att göra åt, även om det fick bli lite omplanering..
 
Panda hade veterinärtid på Smådjurskliniken klockan 10.00, fick träffa den andra veterinären då min vanliga inte va där. Men han är superduktig på ögon vi min lilla prinsessa var i goda händer! Och allt såg superfint ut, endast lite grumligt kvar och det fanns fortfarande blodkärl som jobbade med läkning.
VI åkte en sväng till Citygross och handlade lite innan vi mötte upp mamma på Schenker för lite hundmatsleverans.
 
Åkte bort till stallet tidig förmiddag, tog in och pysslade lite med finaste svart som verkade uppskatta det mycket. Hon sken upp och såg mycket gladare ut, min lilla häst har inte mått så bra det sista. Ser lite deppig ut, men det ska det snart bli ordning på!
 
Jag jobbade 18-24 och första tiden pysslade jag med bakningen blandat med lite kunder, stek och disk. Det blev morotskaka, schackrutor och kolakakor. Alltihopa blev väldigt bra, men morotskakan blev helt ljuvlig. saftig och med mycket smak!
 
Kram Sofia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgen

I lördags var jag ledig. Vi hade planerat att ta en långpromenad med småtjejerna och Lucky i skogen, men vädret var så dåligt att vi stannade inne i soffan istället.. Strax innan ett tog vi vägen ut till Emelie, stannade till på Konsum och köpte lite fika innan. Kändes superbra att få komma ut till gamla stallet igen och se att det mesta var sig likt, bara lite mindre hästar på plats. Efter några timmar med prat, skratt och fika åkte vi hemåt igen för lite käk..
Vi hade insläppet i stallet och åkte ut sent och mockade precis innan insläppet.
 
I söndags hade vi sen utsläppet, vi hade tänkt gå ut och sen ta en längre runda hem med småtjejerna genom skogen. Men Andreas mådde skitdåligt på morgonen så vi tog bilen, gjorde det vi skulle så snabbt som möjligt och sen hem igen.. Fixade frukost och slappade i soffan ett par timmar innan det var dags för mig att komma iväg till jobbet igen. Jobbade 12-19 och det kändes som ett bra pass. Då får man morgonen hemma och det är mycket kvar av kvällen när jag kommer hem. 16-22 är också ett bra pass, då har man större delen av dagen hemma.
Efter jobbet blev det en snabbis till Ica och handla det som behövs till bakningen på jobbet i kommande vecka.. Hann inte få med det på den stora beställningen, så vi löste det genom att jag handlar, lämnar kvitto och får tillbaka det jag lagt ut..
 
Kram Sofia
 
 

Torsdag

Klockan ringde tidigt, tog med tjejerna bort till stallet..  mockade och fixade och sen promenerade vi hem igen, käkade lite frukost och sen var det dags att ta tag i städ och disk.. Det tog sin lilla stund, men kändes otroligt skönt när det var färdigt.. Är fortfarande lite småplock kvar och tvätten ska sorteras, men det lämnar jag till morgondagen..
 
Började jobba 18 och slutade strax efter tolv, snabb nattpromenad med Panda och Pimmen och sen kröp jag ner i sängen, somnade strax innan halv två..
 
Kram Sofia

Onsdag

Tog en lugn morgon, först promenad med de små och sen lite soffmys.. Eftersom det fortfarande var blankis i princip överallt så valde jag att låta Lucky vila även idag.. Tog en längre sväng genom skogen med Panda och Pimmen hem. De var mycket nöjda med att få springa lösa och härja i skogen.. Så det va väldigt lugnt och skönt hemma sen på e.m!
 
Började jobba klockan fem, ganska lugn dag på jobbet.. Städade, servade kunder och snackade lite skit med Jossan.. Sen var det helt plötsligt dags att gå hem igen.. Men har fått ett nytt litet projekt att jobba med, ska bli superskoj!
 
Möttes av två väldigt glada småtjejer som fick en promenad innan det var dags för kvällsmat för både dem och mig. På sena rundan sen innan tolv så mötte vi först ett par med en liten valp på 13 veckor som redan var nästan större än Pim och sen kom det en med en Papillonmix, så det blev lite lek och stoj en stund..
 
Kram Sofia

Måndag och Tisdag

Måndag:
 
Började dagen med att tvätta.. Eftersom det trillade ett träd i "lunchhagen" under stormen så har vi fått fodra lunch i morgonhagen istället. Så var borta ca klockan tre och gav dem. Eftersom det var pisseväder så fick Lucky vila igår också. När jag och tjejerna kom tillbaka till lägenheten så fick de först varsitt bad (välbehövligt!) och sen la jag mig själv i blöt en stund..
 
Hade insläppet i stallet så fick bli en promenad till strax innan nio på kvällen.. Lämnade faktiskt Panda och Pim hemma då vädret var så dåligt, så fick de en kortare promenad efter sen istället.
 
Tisdag:
 
Jag och tjejerna tog lite sovmorgon och va inte ur sängen förens strax efter nio, en kort morgonpromenad senare var jag påväg till stallet för att hjälpa Jenny att fixa staketet till lunchhagen så nu slipper vi dubbla pass på dagarna igen..
 
Har käkat lite och vilar magen en stund nu innan jag tänkte ta en sväng runt trollsjön med mina underbara fluffbollar.. De behöver en längre promenad innan jag går till jobbet sent i eftermiddag. Jag jobbar bara 4 timmar idag och kommer vara borta i 5, så de klarar sig utan rastning medans jag är borta. Hoppas att det är uppehåll hela promenaden, varken jag eller småtjejerna gillar regn och blåst!
 
Kram Sofia
 
 
 

Oväder

Ja, natten har varit minst sagt blåsig.. Men det hade ialla fall lugnat ner sig nu på morgonen.. Trodde balkongen skulle blåsa av inatt, de har satt upp avskiljare mellan våran och grannens i trä och den slog så in i inatt när det blåste som värst..
 
Var ute hos hästarna när jag slutat jobba igår kväll, var lite orolig iom att det var sånt väder det var. Vi gjorde så att vi mockade hos den sista hästen och tog in dem redan då. De verkade inte ledsna över det, snarare tvärtom.
 
Idag jobbar jag 13-20, sen blir det lugn hemmakväll, sista med Andreas för denna veckan. Han kom ca halv fem i fredags.. Vi käkade framåt klockan 18 på kvällen, sen blev det bio 21.15 inne i Jkpg. Såg den svenska Micke och Veronica.. Kan verkligen rekommendera den!
 
Kvällen avslutades hemma i tv-soffan innan vi däckade för natten..
 
Jobbar 12-20 igår, va en del att göra på dagen och det sista. Blev en väldigt lugn kväll i soffan efter snabbisen till stallet..
 
Kram Sofia

Hur ska man kunna säga nej!?

Till de här <3
 

Så var det kväll..

Och vilken bra dag det har varit.. Fick sova till ialla fall halv nio imorse, sedan satt hantverkarn på första våningen igång med renoveringen av mittenlägenheten.. Låg kvar en stund, men sen var det två småtjejer som ville ut och morgonkissa så det var bara att masa sig upp och klä på sig..
 
Latade mig fram till strax efter halv elva, sen tog jag tag i det som behövde göras här hemma.. Sen upp och mötte upp Mia och Jossan på Ica. Handlade lite till helgen och de köpte färg. Hem till mig allihopa, Panda är så söt.. Trots att det kommer två andra, hon har träffat bägge innan och Mia går ju ut med den ett par gånger i veckan så ser hon bara mig. Hon klättrar på mina ben och vill ha kärlek.. Pimmen hälsar ju glatt på alla, men Panda är verkligen min lilla fluffboll, det går inte att ta miste på.. <3
 
Fixade käk så vi åt hos mig alla tre, kasslerlåda och ris.. väldigt enkelt, men jäkligt gott! Medans maten stod i ugnen slängde jag i färg i håret på både Jossan och Mia. Resultaten blev lite varierande, Jossans blev väldigt bra, men Mias får vi nog färga en gång till..
 
Traskade bort till stallet framåt eftermiddan, Jossan var snäll och rastade mina småtjejer innan hon åkte till jobbet.. Sen var hon en riktig gullunge och diskade lunchdisken medans jag var borta.. <3
Blev ett träningspass på 35 min med finaste Lucky, underbara ponny! Så lycklig att hon fick ett "riktigt" arbetspass igen.. Öronen framåt och ville bara mer och mer hela tiden..
 
Ikväll blir det nog till att försöka sova tidigt, vill att fredagen ska komma.. Sticker till stallet på morgonen, sen kommer Emelie förbi.. Blev lite fel i planeringen (det va något hö som va olydigt) så det får bli imorgon istället för ikväll..
 
Tänkte försöka hinna/orka byta gardinerna imorgon också.. Nu är jag mer än trött på julgardinerna.. Måste ha upp fönsterlamporna i vardagsrummet och köpa en ny till köket också.. eller vänta nu, gjorde jag inte det!? Hmm.. får kolla upp detta!
 
Föresten, ett filmtips! The other woman, superbra och riktigt rolig!
 
Kram Sofia

Ledig dag!

Med de två bästa små hundarna som finns vid min sida sitter jag i soffan och försöker planera dagen lite.. Ska möta upp Jossan och Mia vid affärn 11.30.. Innan dess vill jag hinna diska, plocka undan och dammsuga.
 
Vaknade ca halv nio, jag och hundarna låg kvar en stund då de ville ha lite morgonmys.. sen tog vi en sväng i det blöta vädret.. Den snön som kom igår finns det knappt något spår av alls nu och det lilla som ligger kvar i små högar kommer försvinna under dagen då det är flera plusgrader och regnar.. Enligt vädret ska det klarna upp framåt dagen, hoppas på det så jag kan ta en sväng till Lucky och motionera henne. Ryggen får bestämma om det blir ridning, promenad/longering idag.. Ringde imorse, med de hade ingen tid till mig förens nästa vecka då de ansåg att det vore bättre för mig att åka in och sätta mig på akuten.. aldrig i livet! Då väntar jag hellre!
 
Ikväll kommer Emelie, alldeles för längesen sist.. Har massor att prata om!
 
Imorgon kommer Andreas hit igen, ska handla lite gott idag tills dess.. Sen blir det lite överraskning på kvällen.. Det blir ju ett par dar emellan varje gång vi ses nu, men just nu känns det bara bra. Jag vill inte stressa med någonting och jag vill vara helt säker på allt innan man tar något ett steg längre.
 
Kram Sofia

Snö!

Visst var det mysigt att ta morgonpromenaden i nysnön.. det är jättefint och hundarna älskar det! Men känns lite onödigt med tanke på att det ska bli plusgrader och regn i ett par dagar framåt nu..
 
Hade tvättid mellan 7 och 11 imorse, så nu är det gjort också.. Kom inte ner till tvättstugan förens strax innan halv åtta imorse.. Låg och vred och vände på mig till efter klockan två inatt. Gillar inte att sova själv och hundarna tyckte att det var för varmt och låg på golvet/bädden nästan hela natten.. 
 
Passade på att gå bort till stallet när maskinerna var färdiga och allt upphängt/inlagt i torktumlaren. Hann både mocka, fixa vatten och foder och longera Lucky innan min tvättid var färdig.. Var hemma fem i elva, så nu sitter jag här i soffan, med en kopp the och är väldigt nöjd med morgonen!
 
Börjar jobba klockan ett så nu har jag en timma att slappa innan jag måste börja gå upp mot VIP.
 
Kram Sofia
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Strax dags att gå sista kvällsrundan med småtjejerna innan det är dags att stänga de blå och sova.. Klockan ringer strax innan sju imorgon bitti.. Ner till tvättstugan och slänga in en maskin, upp och vila/sova en timma till och sen ner och hänga upp allt, slänga in i torktumlaren. Medans allt torkar så tänkte jag sticka ut till stallet och fixa iordning där.. Lucky tänkte jag longera så kan jag ha Panda och Pimmen med mig.. Behöver vara hemma till elva igen då tvättiden tar slut då..
 
Börjar jobba klockan ett och jobbar till nio.. Skulle egentligen bara jobbar fyra timmar mellan fem och nio, men chefen fick en läkartid så jag fick börja tidigare. Hade egentligen sett fram emot en lugn förmiddag medans jag väntade på tvätten och sen gå bort till stallet under dagen och till sist ett par timmar på jobbet innan det var dags att avsluta dagen och krypa upp i soffhörnet med mina småtjejer.. 
 
Är ledig hela dagen på torsdag.. På förmiddan kommer Jossan och Mia hit och sen blir det stallet.. På kvällen kommer Emelie, det var alldeles förlänge sen vi sågs nu så det ska bli superkul!
 
Kram Sofia
 
 

Måndag

Underbart kallt och soligt väder.. luften är lätt att andas och hundarna var pigga och glada på morgonpromenaden bort till stallet! Hade morgonpasset idag och det var nöjda hästar som gick ut i solskenet från den nyss uppstigna solen..
 
Nu sitter vi hemma i soffan och slappar lite.. småtjejerna har fått frukost och jag sitter och funderar på om jag skulle dricka lite the och kanske käka en macka.. Det blir sen lunch idag så det är nog bäst..
 
Efter tolv kommer Jossan förbi, vi ska bort till stallet och greja lite med Lucky. Blir nog en promenad hade jag tänkt.. Får se om småtjejerna får bli med eller om de får vara hemma under tiden, beror lite på hur kallt det är.
 
Sen efter fyra kommer mamma och Stefan på lite fika.. blir en sväng bort till stallet då också, men bara en snabbis den gången.. Har inte hunnit få tag i något strö nu när det mesta varit stängt över helgerna så de är snälla och kommer upp med ett par balar så jag klarar mig i lite över en månad så hinner jag hitta och köpa hem lite mer!
 
Bästa platsen i stallet för att övervaka matte när hon jobbar utan att de behöver bli kalla om tassarna!
 
Påväg hem!
 
Kram Sofia
 

Ännu en vecka till ända.. *23.40 4/1-15

Det nya året har hittills bjudit på mildväder och idag några minus igen.. men snön den lyser med sin frånvaro och på klart.se säger de at till helgen ska det bl fler plusgrader och regn.. inte vad jag hade hoppats på om jag ska vara helt ärlig. Visst är det skönt att marken är mjuk om man tänker på möjlilgheterna att motionera Lucky, men som det är nu är det hopplöst.. Ingen snö och stenhård överallt, då är det enbart skritt som gäller.
 
Var ledig igår och jobbade ett pass på sju timmar idag, med undantag för ca 1,5 h tidigt på e.m så var det ett väldigt lugnt arbetspass och vi var klara med det mesta redan innan Mia gick hem vid sju. Själv slutade jag åtta och det kändes väldigt skönt att inte vara sist därifrån för en gångs skull. Det har varit mycket stängning för min del det sista.
 
Kram Sofia

2015

Så var det nya året igång.. Jag har haft väldigt mycket runt mig sista tiden sedan jul, knappt en ledig stund. Men nu ska jag försöka komma igång med bloggandet igen. 
 
Vi hade en enormt trevlig nyårsafton, vi var hemma hos oss.. 8 vuxna och 2 barn och alla var nöjda och glada hela kvällen.. Vi kom i säng strax innan två, vaknade redan halv åtta imorse och låg kvar i sängen och funderade på livet ett tag.. Klockan nio lämnade vi våra sovande gäster och smög ut för att åka bort till stallet så jag fick mocka, byta vatten och göra foder till Lucky. Vi var hemma strax innan tio igen, käkade lite frukost och sen gjorde vi storfrukost till de andra.. vilket verkade vara uppskattat..
 
Jag började jobba klockan ett och stängde sedan vid nio nu ikväll.. Jag har varit så otroligt trött och känt mig sliten hela dagen, öroninflammationen kolm som ett brev på posten och halsen känns som ett rivjärn. Så när mina 8 timmar var över var det en väldigt trött tjej som inte ens orkade byta om till privatkläder när jag skulle åka hem. 
 
Kram Sofia

RSS 2.0