En lugn kväll hemma...

Sitter och väntar på att Tobbe ska komma hem. Är supertrött och längtar efter att få krypa ner i sängen. Men vill inte gå och lägga mej innan han kommer hem, då kommer jag med största säkerhet att somna och det vill jag inte.
.
Har roat mej med Idol, Gordons kitchen nightmares och ett varmt bad sedan jag kom hem strax innan åtta.
Vad lat idag och tog bussen ut till stallet. Inte fick sej Dumle någon promenad heller. Hade tänkt ta med honom till stallet men när han först trillade ner från soffan för att han sov så hårt och inte märkte att han gled och sen inte ens följde med till dörren när jag tog på mej skorna och skulle gå insåg jag att han nog borde vara hemma och sova.
Och han såg inte speciellt ledsen ut när jag kom hem igen efter nästan 3 h.
.
Mockade och fixade iordning i Luckys box, hämtade sedan in henne från hagen. Hade tänkt massera henne och böjade på lite smått, men det fick bli en snabb genomkoll av henne istället för en mer djupgående massage. Kände mej stressad tidsmässigt och då vill jag inte börja på nåt som jag kanske måste avsluta helt abrupt.
Så vi hann med lite extra mys istället...<3
.
Har börjat titta på vilka digitalfoton jag ska beställa riktiga foton och förstoringar på, som sen ska ramas in och sättas upp på väggarna här hemma. Tänkte använda såna här tavellister. Vita lister och svarta ramar. De större fotona blir vägghängda.
.
.
Tror det kommer bli jättesnyggt. Slipper man göra en massa små hål överallt också. Blir det endast 2 hål per tavellist och på den får det ju plats en massa ramar, tror de finns upp till 120 cm långa om inte längre.
Slipper man oroa sej för att ramarna ska bli i exakt samma höjd också.
.
Imorgon ska vi ner till Gränna och städa av det sista i huset. Ser inte fram emot det, men det måste göras. Min fibro har spökat rätt bra de sista dagarna, så det var nog bra med en lugn dag idag. Har kanske överansträngt mej lite, det plus det lite kallare vädret och min förkylning tog väl ut sin rätt på kroppen till slut.
Får hoppas att jag vaknar lite piggare imorgon än vad jag gjorde idag.
.
Kram Fia!

Mamma, e kissen död?


Snart färdigt i Gränna...

Har precis avalutat lunchen bestående av vitlökskyckling och ris... En av mina favoriträtter och en jag är riktigt bra på att slänga ihop också...;) Blev en tur över till Gränna i förmiddags så nu är köket, alla fönster, toa, lilla rummet och hälften av alla väggar avtorkade och imorgon har vi det sista kvar + dammuga och torka en gång till. Sen är det bara besiktning och lämna in nycklarna. Ska bli så himla skönt att släppa det nu och kunna koncentrera sej ordentligt här uppe istället.
.
Tobbe åker till jobbet om ca en timma. Jag själv ska ta en promenad med Dumle i det höstiga vädret, verkar som att solen tillfälligt övergivit oss, ser nästan ut som att himlen lovar lite regn framåt kvällen eller natten. Bäst att kolla vädret inför imorgon ifall skruttan skall ha täcke på sej eller inte.
.
Igår gick Dumle och jag till stallet ca kl fem, det tar ca 40 min och gå ut så det blir en lagom promenad. Vi gjorde ett nytt försök med Dumle och gårdens New Foundlands hundar Edwin och Rambo. Först fick han hälsa på Edwin och när Dumle kommit över skräcken för den stora hunden så kom han fram till att han var skitskoj att leka med. Efter det bytte vi hund och han fick leka med Rambo, de började leka mycket fortare och for snart runt som två tokar och busade.
Dumle kände sej nog lite överrumplad när Edwin kom ut igen och han fick två jättenallar att hålla reda på. Men snart så hade jag alla tre hundarna på benen på mej själv och Lucky medans jag gjorde iordning henne.
Blev en 30-minskrittrunda (eller ja, jag hade tänkt skritta ialla fall, Lucky hade andra planer och hoppade jämfota en bit av vägen när vi vände hemåt) med Lucky, Dumle var naturligtvis med, trodde ett tag att jag skulle få med mej tre hundar på turen, men den första stannade när vi nådde första stolpen på sista hagen och den andre när vi kommit ca 100 meter förbi sista hagen.
.
Väl hemma sen igen kröp jag ner i ett varmt bad innan jag bäddade ner mej framför tvn. Gick upp en stund innan Tobbe skulle komma hem (han jobbade kväll till 23.00) och stoppade in kycklingen i ugnen och satte på riset. Tog precis grytan av spisen när nyckeln vreds om i låset...=)
.
Kram Fia!

Tisdag...

Nu har det slarvats ett par dagar igen. Men det har helt enkelt inte funnits tid och ro till att blogga det senaste. Kommer bli bättre när huset i Gränna är helt avstädat och nycklarna inlämnade så vi kan släppa den biten helt. Sen är vi inte iordning här ordentligt än heller och jag kan aldrig riktigt slappna av när allt är kaos omkring mej. Uppepå detta har min mobil eller rättare sagt tre bestämt sej för att göra livet lite extra surt för mej genom att fixa så det tidvis inte går att ringa plus att en del andra funktioner inte heller fungerar, t ex mitt Maps program som visar min exakta position som hade varit väldigt bra att ha igår när jag var mitt ute på ett stort gräsfält, under allt gräs fanns en gammal väg som inte längre syntes och eftersom Maps inte funkade fick jag och Lucky irra omkring en stund innan vi till slut hittade rätt.
Eftersom mitt minne är lite halvtaskigt såhär en vanlig tisdag får ni en snabbresume av de passerade dagarna.
.
Söndag 25/9
Tog en promenad med Dumle upp till Tobbes jobb, med den omväg vi gick fick han sej en promenad på ca 1 h som han vill ha varje dag. Åkte med Tobbe ut till stallet och gick min tänka promenad med Lucky runt vindkraftverken.
.
1. Dumle 2. En del av nya stallet 3. Luckys box 4. Lucky med hagkompisarna
.
<3

.
Måndag 26/9
Vaknade ganska tidigt och Dumle talade om att han ville ha en morgonpromenad, gick ca 20-25 min med honom och sen upp och käkade frulle. Tobbe var ledig som det blev lite hemmamys innan det var dags för lite ärenden och käk. Vi hade planerat att hämta mat från Kina restaurangen och testa om det var nåt ätbart. Naturligtvis har de bara stängt en dag i veckan... måndagar... Så efter apoteket och posten så blev det en sväng till Ica där det inhandlades grillpotatissallad och revben. Käkade och sen var det dags för mej att gå till bussen och ta den ut till stallet.
Tog en promenad på ca 1 h med Lucky, ny väg idag igen. Hon är väldigt faschinerad av golfarna vid golfbanan.
Tobbe hämtade mej och vi körde upp till fotbollsplan och parkerade, gick en promenad med Dumle på nästan 1 h. Efter det åkte vi hem och kikade på ett par avsnitt av våra favoritserier som kommit ut. Det blev sängen tidigt eftersom jag knappt kunde hålla ögonen öppna.
.
Idag 27/9
Planerna för idag är inte så stora. Jag har insläppet i stallet för första gången så dit ska jag inte förrens senare. Tanken är att jag ska gå dit och Dumle ska gå med mej. Jag ska ta en liten kortis sväng på Lucky längs gräsvägen. Den tar ca 30 min att rida fram och tillbaka, där kan Dumle springa med hela vägen också...=)
.
Sen måste jag få tag i Agria (såfort det vill fungera igen) och fråga varför i helskotta de fortsätter dra pengar för en försäkring jag sagt upp för ett tag sedan. Med den avin jag fått idag är det två månader jag fått betala för något jag inte vill ha längre.
.
Kram Fia!

Söndag förmiddag...

Sitter i soffan och äter min frukost bestående av ett paket Ekströms nyponsoppa. Hunden ligger i sin fotölj och sover och verkar inte vilja kliva upp och gå ut än på länge. Han verkar trivas bra här, så underbart skönt! Dock vill han inte bli lämnad ensam i nya lägenheten ännu, gråter lite varje gång han blir det. Men han är alltid tyst när vi kommer tillbaka och oftast väldigt lugn, tror han sover mest när han är ensam, precis som han gjorde i huset.
.
Gårdagen bestod av pyssel hemma och en långpromenad på lite över 1,5 h med Dumle. Hittade fina skogsvägar och vi hittade trots att jag glömde vägbeskrivningen hemma. Tack och lov har Dumle stenkoll på åt vilket håll vi ska när jag inte har det. När Tobbe kom hem käkade vi, sen åkte vi ut till Lucky, tittade till henne, mockade och gjorde käk. Vi åkte vidare till Vadstena och handlade lite och sen hem och gottade oss med räkor...
.
Tog lite foton är vi var ute på promenad, mest naturbilder. Dumle ville inte vara med på kort, han tyckte jag var jättejobbig som lockade på honom och ville att han skulle vända sej mot kameran. Han hade fullt upp med att undersöka de nya vägarna vi gick på.
.
1. Dumle vill inte va med. 2-4. Vackra hagar.

1. Spänd när de ulliga monstren närmar sej. 2. Ulliga monstren. 3-4. Trött efter promenaden.

.
Idag tänkte jag ta en något kortare promenad, sen ska jag bege mej ut till stallet och ta en promenad med Lucky också. Börjar bli lite fundersam till om jag ska gå hela vägen ut idag också eller om jag ska vänta och be Tobbe skjutsa ut mej. Det tar ju 40 min att gå ut och sen ska jag gå en sväng med henne + att hunden ska ha promenad. Det kan nog bli lite för bra för mitt knä. Kände att det var lite för bra redan igår nämligen.
Ska ta svängen förbi vindkraftverken idag med Lucky, hon har aldrig varit så nära ett innan. Hon har sett dem tidigare, men endast på håll. Men tror inte hon kommer bry sej nåt nämvärt, hon brukar inte det.
Hon hade en liten galla HF igår när jag kollade henne, hoppas verkligen att det inte är nåt farligt, håller tummarna för att den är mindre eller helst borta idag. Man blir ju lite extra orolig när hon nu har varit skadad och sen körde rodeo när vi skulle lasta och sen sprungit runt lite i hagen med de nya kompisarna. Påtal om nya kompisar, igår när jag gick bort till hagen stod hon och ChatCha och åt tillsammans, huvud mot huvud. Så himla skönt att hon fått en kompis...
.
Kram Fia!

Slutet på veckan...

En underbar sol mötte mej när jag vaknade strax efter halv åtta och tittade ut genom vardagsrumsfönstret. Perfekt för dagens aktiviteter. Det blåser idag också, undrar om det alltid gör det här, kan tänkas att det är för att det är så öppet här. Jag gillar landskapet, ganska annorlunda mot vad jag är van vid i Småland, trots att jag bara befinner mej några ynka mil därifrån. Men vackert är det!
.
Igår började dagen hemma, lugnt och skönt. Hade tvättid 7-14, masade mej ner till strax innan åtta och hade bara 3 maskiner. Upptäckte till min stora fasa att huset inte har någon torktumlare och torkrummet är under all kritik. Tobbe började inte jobba förrens 14.45, när han hade åkt till jobbet tog jag itu med lite grejer här hemma. Sen tog jag med mej Dumle och gick den ca 4 km långa vägen till stallet.
.
.
Väl framme kommer gårdens ena jättehund fram och ska hälsa, Dumle tittar osäkert på björnen men hälsar försiktigt, när den andra jättehunden kommer springande blir det för mycket för min lilla schäfer och han lägger benen på ryggen och flyr (han var lös). Tack och lov är han alldeles för mattekär för att springa någon längre sträcka ifrån mej så han kommer tillbaka såfort han ser att de två björnarna blivit infångade och fasthållna. Han följer mej tätt i hasorna in till stallet. Men han kostade på sej ett litet moff när han kände sej på säkert avstånd från jättebestarna...;) De ska nog bli kompisar de också, han behöver nog bara lite tid på sej att vänja sej vid de stora hundarna, tror aldrig han har lekt med så stora innan.
.
Jag tog in Lucky och gjorde henne iordning, sadlade och gav mej iväg på en liten ridtur i det soliga men blåsiga vädret. Dumle var naturligtvis med och var hel tok-lycklig över de stora fälten, han for som en dåre mellan vattenpölarna och plaskade runt i vattnet och sen ut på närmsta fält och rejsade ett par vändor. När vi kommer ut ur ett parti med lite skog står det två rådjur precis i kanten på fältet endast ett par meter ifrån oss. De blir rädda och springer iväg och Dumle efter. Eftersom jag sitter på hästen så konstaterar jag att jag inget kan göra för tillfället och rider vidare ett litet stycke på gräsvägen. Jag ropar och visslar ett par gånger och bara efter ett par minuter ser jag en överlycklig hund komma rusande i hög fart emot mej. Jag berömmer och sej håller han sej tätt intill mej och hästen hea vägen hem. Lucky var överlycklig att få komma ut på ridtur och ville mest springa hela tiden, fattade galopp från nästan stillastående med ett pip, bushästen...<3 Hon som ska skritta...
.
Pysslade om Lucky och släppte ut henne i hagen efter ridturen, tog därefter tag i mockningen. Under tiden hade Dumle bekantat sej närmare med gårdens andra invånare... Grisarna...
.
.
.
.
Dumle verkar älska de små djuren och konstigt nog är de inte ett dugg rädda för honom, trots hans hopp och att han skäller till ibland. Den största av dem som syns på bilden fick sej till och med en puss på trynet...
.
När vi kände oss nöjda i stallet begav vi oss hemåt samma väg som vi kom. Väl hemma var vi trötta och nöjda och Dumle sov gott på badrumsgolvet medans jag tog ett varmt bad, både jag och hunden som när Tobbe kom hem strax innan halv tolv inatt.
.
Kram Fia!

Foton från de senaste dagarna!

Här kommer ett eget inlägg med alla foton från de senaste dagarna. En del är från mobilkameran och därför i sämre kvalitet, men man ser ju vad det föreställer ialla fall...;) Alla foton är i kronologisk ordning.
.
Tisdag 20/9
1. Väntar på bussen 2. Åka buss är skitkul! 3. På promenad i stallet 4. Vilar ut i sadelkammaren
.
Torsdag 22/9
1+2. Utsikten när man kliver av bussen vid stallet 3-5. Några av de söta smågrisar som finns på gården.
.
1. Utsikten "bakom" stallet 2. Finaste under äppelträdet 3. Brunnarna är spännande! 4. Hittat maten!
.
Vackraste...<3
.
Det var ett urval av de foton jag tagit under de senaste dagarna. Gårdagens bilder finner ni i inlägget ovan.
.
Kram Fia!

Jag är fortfarande med i matchen...

Ni kan vara lugna, jag har inte försvunnit från jordens yta, jag har bara haft lite väl mycket att göra sista dagarna. Inte mycket tid till rast och ro. Och de få timmar som jag väl haft hemma har jag varit så in i bängen trött att jag stensovit.
Ska försöka köra en kort resume av de följande dagarna som gått.
.
Måndags 19/9
Dagen började med att jag tog bussen tidigt till Stamseryd och släppte ut hästarna. Mockade och fixade till Lucky. Sen var det Ackes tur att få sin andra massage. Efter det var det Lisen som fick sej en omgång. Lucky fick sej en promenad på ca 40 min. När jag kom hem till Gränna igen fick Dumle en långpromenad på över 1 h, sen var han ganska nöjd. Finns en hel del fina promenadvägar här omkring, hoppas att ridvägarna är lika fina.
.
Tisdag 20/9
Åkte även denna dag med bussen ut till Stameryd och släppte ut pållarna. Dumle fick åka med mej... Hann lagom mocka innan Sara kom och plockade upp mej och vi åkte upp till Ängaskog, det var dags för Mars massage.
Efter massagen åkte jag ner till Stamseryd igen och masserade Lucky. Packade färdigt alla hennes tjejer. Tobbe kom och hämtade mej när han slutat jobba. Sen åkte vi in till Jönköping och Ikea, handlade skiva, ben och hyllor till lilla rummet och skiva och ben till köksbordet.
.
Onsdag 21/9
Vaknade tidigt och begav oss ner till Stameryd och släppte ut hästarna. Sen åkte vi över till Gränna och packade det sista som hade blivit kvarlämnat i huset. Efter det var vi supertrötta och bestämde oss för att åka hem till Ödeshög för att vila lite. Tobbe däremot hade en annan uppfattning av hur vila ska utföras, han blev inringd till jobbet och tackade så gärna ja utan att tveka...
När han kom tillbaka strax efter 15 åkte vi först in till Huskvarna och köpte en säck foder till Dumle och sen direkt upp till Ängaskog och hämtade transporten för att bege oss till Stameryd. När resten av min utrustning var inpackad i bil och släp lastade vi Lucky. Hon var inte på sitt mest välvilliga humör och skulle minsan inte åka någonstans. Men jag förstår henne, sista två gångerna vi åkt någonstans har vi varit hos veterinären och det har väl inte varit så trevligt för henne kan jag tänka mej. Resan gick bra och hon kom fram till Pikatorp i ett stycke. Hon stod fint hela vägen. När hon kom in i nya boxen som hyrevärden hade varit så snäll och halmat redan gjorde hon stora ögon och såg helt salig ut över hur mycket mat det var överallt. Hon käkade halm som om hon inte sett mat på flera år första minuterna.  När hon även fick hö sen så var hon övertygad om att här kunde hon absolut bo. Trötta och nöjda begav vi oss hemåt.
.
Torsdag 22/9
Vi gick upp tidigt och åkte ut till stallet för att jag skulle kunna vara med och släppa ut Lucky tillsammans med de andra hästarna första dagen. Det finns 2 valacker och 2 ston i nya stallet och hon ska gå tillsammans med stona.
Hon såg pigg och glad ut när jag kom och hälsade med en gräggning som hon brukar. Vi tog ut dem i hagen, första Lucky fick syn på var de andra hästarna och den hösilagebal som stod i hagen. Överlycklig sprang hon rakt fram till de två andra damerna och några meter från balen blev det tvärstopp. De ville inte dela med sej av maten. Men jag tycker de var rätt snälla ändå. De körde bort henne när hon kom för nära, men i övrigt höll de sej på varsin kant och inga slagsmål bröt ut. Hon var lite ledsen och undrade nog vart hennes vanliga kompisar fanns någonstans, särskilt bästa kompisen Ladu... Hon ställde sej längt bort mot infartsvägen och gnäggade och tittade efter dem... Efter ca 2,5 h när jag såg att allt var lugnt och mockning var färdig kom Tobbe och hämtade mej och vi åkte för att lämna tillbaka släpet. På vägen tillbaka till Ödeshög hämtade vi mat från Thörns, för att säga hej då till Gränna.
Väl hemma blev ett ett par timmars vila innan det var dags att för Tobbe att åka till jobbet och för mej att åka till stallet. Dumle fick stanna hemma då jag inte visste om stallets två hundar gillar nykomlingar även om Dumle är snäll.
Gick en promenad med Lucky i det blåsiga vädret och släppte sedan ut henne igen. Tog ett par kort på henne innan det var dags för dem att komma in för kvällen. Var med nu första insläppet för att se att allt fungerade bra med Lucky. Efter det var det dags att bege sej hemåt. Jag orkade inte vänta på bussen så det fick bli en promenad hem till ringvägen. Hemma väntade Dumle som ville gå ut. Sagt ocg gjort, ut med honom och sen spolade jag upp ett varmt bad till mej. Sjönk ner och låg gott och väl en timma. La mej framför tvn och halvsov fram tills dess att Tobbe kom hem från jobbet strax innan halv tolv.
.
Dagens inlägg får ni lite senare idag, har tagit en hel del foton under gårdagen och även i förrgår. Men eftersom avladdningskabeln är nerpackad någonstans så får ni snällt vänta på de bilderna!
.
Kram Fia!

Spännande värre...

Sitter äntligen i soffan efter dagen, har varit igång sedan imorse och än är dagen inte slut. Tänkte försöka plocka in i garderoberna så att alla kläder kommer på plats. Hatar att ha allt i lådor, det är verkligen det värsta jag vet. Men snart ska allt vara på plats så kontrollfreaket som är jag kan slappna av...;)
.
Försökte mej på ett bubbelbad för ca 1,5 h sen, det gick inget vidare. Lagom när jag kommit till ro och börjat komma in i boken jag börjat på (Grottbjörnens Folk) så kommer hunden inflåsandes och piper. Går till dörren och piper lite till. När han inte ger sej ger jag upp, kliver ur badet, klär på mej och går ut med honom. Han illdrar fram till en gräsplätt, vad gör han sen!?... Ställer sej och luktar på en stolpe en lååååång stund... Nåja, till slut sätter han sej och jag kan döma av ljudet konstatera att det finns ingen chans att det skulle gå att plocka upp. Går in igen och kryper ner i badet, hinner ligga 5 min innan det är dags för nästa stressatack, upp igen, på med kläder och ut... Samma senario, illdrar fram till gräset och ställer sej för att lukta på en buske!? Men till slut sätter han sej och är lika dålig i magen som första gången. Hinner inte mer än upp för alla trapporn (som vid det här laget efter allt springande känns som minst 1000 stycken) förrens han tittar på mej med panik i blicken samtidigt som jag hör att hans mage frambringar ljud som du närmast kan höra från ett mycket plågat djur. Ner för alla trappor igen som denna gången måste vara minst dubbelt så många som sist... Illdrar fram till gräsplätten, skiter i stolpen, skiter i busken och ännu en gång har vi förpestat kvällsluften för några stackars Ödeshögsbor... När vi kommer upp för trapporna denna sista gång är hunden lugn och har varit sedan dess. Nästa gång han börjar flåsa får han en hink och en toarulle....
.
Kram Fia!

Godmorgon från Ödeshög!

Vaknade av att jag knappt kunde andas imorse, helt igentäppt och slemmig...=( Så nu blir det, trots att jag egentligen inte tål det, penicillinkur till kvällen, fast väldigt låg dos. Detta efterföljdes av en lite behagligare morgonpromenad med Dumle i den kyliga luften. Har upptäckt att min hund, liksom min häst har något som jag totalt saknar... Ett fantastiskt lokal- och riktsinne. När jag är ute och rider och inte vet vilken stig jag ska in på för att komma rätt kommer Lucky direkt till undsättning och vet alltid vart vi ska. Hon har aldrig haft fel hittills...!
Dumle lotsade mej genom ett villaområde i Ödeshögs utkant mot Tranås, in på en lite mindre väg som gick genom en liten, liten park och in i ett skogsområde på små stigar. Lagom när jag tänker att nu får vi nog snart vända, annars hittar jag inte tillbaka samma väg så kommer vi ut till ett fält. Till höger en bit fram ser jag ett par garage... Våra garage! Och våran bil... Dumle var jättenöjd och tyckte, "jaha, tvivlade du någonsin, jag visste minsann precis vart vi var påväg hela tiden"!
.
Nu efter frukosten ska vi bege oss iväg till Jönköping där första anhalten är Ikea, sen får vi se vad vi orkar och hinner med. Hoppas vädret håller sej så det blir en promenad med finaste i e.m. också.
.
Nehe, dags att gräva i flyttlasset och hitta lite representabla kläder kanske?
.
Kram Fia!

Nu är vi på plats...

Ja... då var man på plats i nya lägenheten och ska strax kika på piloten till Secret Circle. Kollade precis seriestarten av Vampire Diaries, bra avsnitt... Fattar bara inte hur jag ska orka vänta ända tills nästa vecka innan jag får se avsnitt nummer två...
.
Allt flyttande har gått som på löpande band idag, väldigt smidigt. Och ett stort tack till Henrik, Ullis och Linus och hjälpte till att bära och packa upp och ner. Och Oscar då förstår, fast han hjälpte väl kanske inte till så mycket även om han tyckte att han gjorde det...;)
.
Var ute till halv åtta och släppte ut finaste svart tillsammans med Emma imorse, var rätt mycket frost så Lady och Lucky fick vara inne en extra stund och tugga lite hö. Sen fick även de gå ut. Hade tänkt rida eller promenera, men jag kände att jag hade inte ro till det då jag visste hur mycket det var som behövdes göra hemma i huset. Så det blev till att mocka, stå och beundra världens vackraste en stund och sen ta bussen hem. Har även varit ute en sväng nu ikväll och lagt på henne ett täcke, ska bli regn inatt och hela dagen imorgon. Sista gången vi åkte till Gränna hämtade vi Knodden, så nu bor hela familjen i Ödeshög. Ja, förutom Lucky då förstås som är kvar i stallet i Stamseryd. Men förmodligen flyttar hon på tisdag om allt bara stämmer med hyresvärden i nya stallet, får inte glömma att ringa henne imorgon. Glömde precis av det i allt flyttstök idag.
.
Imorgon ska vi först ta det lugnt och äta frukost framför tvn, sen brummar vi ner till Jönköping och tar en sväng på Ikea och lite andra affärer. Sen ut till mamma en sväng, först stallet och sen hem till henne och käka tror jag.
Efter det, handla lite på CityGross och till sist innan vi åker hem, en sväng till stallet och pyssla med Lucky. Är det uppehåll ska hon få en promenad, annars får det va även om jag inte gillar att hon står två dagar i rad. I vanliga fall har hon endast 1 vilodag på vecka, förra veckan och denna har hon haft två. Och det märkt, hon blir mer pipig och alert och lite mer busig än vanligt...<3
.
Nehe, dags att krypa ihop i soffan och vänta på att Tobbe ska bli färdig med sitt bad.
.
Kram Fia!

Här händer det grejer...

Sitter ner en stund och tar igen mej mitt i städandet och packandet. Har hunnit med en hel del faktiskt. Planerar att åka ut till Lucky till 17.00. Men börjar fundera på om jag ska skjuta på det en timma till. De ska förmodligen ändå sova inne inatt också så då kan jag lika gärna åka ut senare och fixa med allt istället för att åka ut två ggr.
I övrigt är vädret jättefint ute just nu. Borde egentligen gå en långpromenad med Dumle men har så mycket annat som behöver göras så det får bli ikväll. Vi börjar ju bli vana med att promenera i mörkret nu...
.
Igår blev det en ridtur på finaste svart, hon kändes jättefin och var väldigt pigg... Verkar som att det blir den 20:e vi kör upp henne ialla fall. Men ska prata med Jessica som äger nya stallet först bara så jag vet att det är okej att komma den dagen. Trodde det skulle bli längre fram, men eftersom Tobbe jobbar hela nästa helg så kommer vi flytta nästan allt imorgon (eller, ja det vi hinner).... Och eftersom vi då kommer sova där uppe from natten till tisdag vill jag ju ha Lucky med mej upp. Annars blir det ju lite jobbigt med skötsel och motion av henne. Transporten har jag ju redan kollat att jag får låna så det är ju okej...=)
.
Tyvärr blir det nog inga mer foton innan flytten är färdig. Tobbe har lyckats packa ner laddaren till kamera batteriet och jag har ingen aning om i vilken kartong den finns. Så blir det nåt blir det halvkassa mobilbilder...
.
Kram Fia!

Ska man aldrig bli frisk!?

Jag ger snart upp... bakterien vägrar lämna min kropp. Idag är det värre igen. Mådde ganska bra igår e.m./kväll. Och känd mej hyfsad när jag vaknade imorse. Men nu mår jag skit igen...=( Får bli en lugn dag. Ska ut till stallet och antingen promenera eller rida en liten skrittrunda på Lucky, sen hem och pyssla det jag orkar hemma. Tobbe jobbar kväll så honom ser man inte förrens till natta.
.
Blir väl till att börja fundera på lite lunch nu när Tobbe kommer hem från Jkpg alldeles strax. Måste vi förmodligen ner till affärn och handla det som fattas, undrar om man orkar klä på mej och följa med eller om man ska sitta här och ta igen sej inför stallet.
.
Vädret fortsätter vara urselt, fast nu har det inte regnat på ett par timmar ialla fall. Men det blåser fortfarande, fast tack och lov inte lika mycket som i gårkväll...=)
.
Imorgon ska Tobbe hämta nycklarna till den nya lägenheten, sen kör vi väl förmodligen ett lass kartonger redan på fredag. I helgen tror jag vi skulle få lite bärhjälp på söndag och sen räknar vi med att bo där från nästa helg.
Samma helg är det Charlies årliga höstrea. Är sugen på att åka dit, men man gör av med alldeles för mycket pengar så kanske låter bli. Har ju kostat på lill-hästen en hel del redan. Men jag får se, det kanske löser sej av sej själv, förmodligen kommer jag inte ens ha tid att åka dit på grund utav flytten.
.
Igår blev det ingen motion för finaste svart, däremot fick hon massage. Har ju inte velat massera henne nu när hon varit skadad, men nu när de ytterligare 2 viloveckorna har gått kör vi igång igen. Och hon tyckte nog att det var alltför länge sen nu, hon stod och njöt av varje sekund.
Även Emmas häst Acke fick sej en genomgång, han hade lite problem i hela framdelen på vänster sida, så förhoppningsvis har vi hittat orsaken till att han har känts knackig ett tag nu.
.
Är så grymt sugen på att plocka svamp, vet att hela skogen är full och kantarellsmörgås är ju så himla gott. Sen är det avkopplande bara att gå där bland granarna och leta. Får se om jag kan komma ut en dag i veckan ialla fall en timma... Om man orkar...
.
Kram Fia!

Olika klippningar!

Det är säkert ingen som har undgått att våra så korthåriga glänsande hästar håller på att förvandlas till små raggiga teddybjörnar. Jag vet att många går i klipptankar. En del har redan klippt, en del ska klippa och en del klipper inte alls. Oavsett hur du klipper, eller inte klipper finns det en grundregel man ska rätta sej efter:
Klipp för att hästen behöver det, inte för att alla andra gör det!
.
Jag kommer här nedan presentera lite olika klippstilar. Under varje bild kommer det finnas en förklaring till klippningen. Det ljusa på hästen visar det klippta området och det mörka visar området där pälsen lämnas.
.
Olika variationer av helklippning.
Bild 1: Här har man klippt hela korppen inkl benen.
Bild 2: Här har man klippt hela kroppen inkl benen och halva huvudet.
.

Bild 1: Här har man klippt hela kroppen.
Bild 2: Här har man klippt hela kroppen inkl huvudet men lämnar en ruta mitt på ryggen för att förhindra skav av sadeln.

Bild 1: Här har man klippt större delen av kroppen men lämnar som en "filt" uppe på ryggen/rumpan.
Bild 2: Här har man klippt större delen av kroppen inkl ben och huvud och lämnat en "filt" på ryggen/rumpan.

Här har man valt att klippa hals och bog och snedda ner bakom sadelgjordsläget.
.
Finns det fler sorters klippningar?
Det finns en mängd olika klippningar i en hel uppsjö av kombinationer, man får helt enkelt tänka till vart hästen svettas mest. En del klipper endast halva (underdelen) halsen och ner mellan frambenen. En del klipper bara mitt på strupen (från ganasherna till bringan) och ner mellan frambenen. Medans det bland islandsmänniskor finns en del som klipper en 5-10 cm bred "skåra" längs med mankammen.
Hur mycket skall jag klippa?
Man ska inte klippa mer än nödvändigt. Ju mer man klipper, desto mer får man vara beredd att täcka och fodra. Men har du en häst du rider svettig flera dagar i veckan och som uppenbart blir tröttare och påverkad av sin vinterpäls gör du den en stor tjänst genom att klippa bort delar av den. Börja hellre smått och klipp mer efter hand om det skulle behövas. På känsliga hästar skall rygg och rumpa undvikas att klippas.
.
När ska jag klippa?
När hästen fått så pass mycket päls att den mår dåligt av det. Men börja hellre tidigt och klipp oftare. Annars blir det lätt för stor skillnad för hästen, särskilt om du klipper större delar av den. Jag brukar säga att man inte ska klippa efter Januari. Då är risken stor att man förstör sommarpälsen. Men allt beror på hur kallt det är och hur mycket hästen har börjat fälla. Fäller den inget eller mycket lite kan du klippa på!
.
Behöver jag klippa huvudet?
Till alla klippningar kan man välja antingen helklippt huvud, halvklippt eller lämna all päls på det. Allt beror på hur känslig hästen är och hur mycket päls den får. På en ponny med mycket kraftig päls på huvudet kanske det är fördelaktigt att halvklippa huvudet. Men i regel anser jag själv att man skall försöka undvika detta om man inte har en mycket snäll häst som står helt stilla under klippningen.
.
Behöver jag klippa benen?
Jag själv brukar undvika att klippa benen då jag tycker att skav lättare uppstår och det lättare blir småsår av skaren som kan bildar på den senare delen av vintern. Men många klipper benen av renlighetsskäl och att de anser att det ser prydligare ut på t ex tävlingsbanan.
.
Hoppas nu känner er lite hjälpta av min info!
.
//Fia


Sveriges envisaste bakterie bor hos mej...

Jag måste ha fått Sveriges envisaste bakterie på mej... Den vägrar ge sej, hade huvudvärk och frös hela kvällen igår. Idag vaknade jag med slemmig hals, huvudvärk och supersnorig. Har hållt på i 3 veckor nu....Suck...
.
Igår var vi lite lata och åkte inte in till Jönköping förrens till strax innan 11, blev ett stopp på Deichmann innan vi hämtade kärran på schenker. Hittade ett par nya skor.
.
.
Åkte hem och käkade lite lunch och sen tog vi ett ryck i förrådet. Slängde på det som skulle till sortergården på kärran och åkte ner och hivade det. Så nu är även alla hästprylar som inte används och som ska ut på Tradera upptaget och ska fotas och läggas ut. Är mest schabrak, så är ni i behov av nya så kika in på Tradera. Mitt nick är LuckySunshine. Finns både helt oanvända till bruksskick. Vill ju inte ha med mej en massa onödigt i flytten.
Många som har frågat om jag verkligen ska göra mej av med det "engelska", tänk om jag ändrar mej och vill börja med dressyr igen. Jomen visst, tanken har slagit mej. Men oavsett kommer jag aldrig byta till en vanlig sadel igen då min kropp mår tusen gånger bättre nu är när jag red i engelska sadlar. Och jag gillar tänket i westernridningen.
.
Är himla glad att jag la på Lucky hennes regntäcke innan jag åkte hem igår. Vädret såg och kändes helt okej då så jag var lite tveksam, men när jag vaknade inatt och regnet vräkte ner kunde jag somna om med gott samvete. Det blåser som sjutton idag och de har lovat mer regn under dan, natten och morgondagen så jag tror hon får behålla sitt täcke. Hon blir så himla stel när det blir lite kallare, kanske gör hon som Ludde, står och spänner sej för att hon inte gillar när det regnar på henne utan täcke? Så hon får ha sitt täcke när det är risk för regn helt enkelt.
.
Idag ska Lucky och Acke få massage. Första gången för Lucky sedan hon var skadad och första gången någonsin för Acke. Han har haft lite otur med diverse skador och krämpor den lilla hästen så jag ska se om jag hittar nåt konstigt med honom som vi kanske kan rätta till...=)
.
Förresten, du som undrade varför jag inte skriver om min andra häst längre kan läsa inlägget från 2011-08-05. Jag fick ta bort honom på Mantorps kliniken den 3 augusti.
.
Kram Fia!

11 September 2011

Har tagit kväll och kommer tillbringa den i soffan tillsammans med mina grabbar framför en film. Om jag inte får nåt ryck och ska packa lite förstås. Har packat ialla fall 1 kartong idag på dan. Imorgon är planen att vi ska tömma/städa sovloftet och städa/packa förrådet.
.
Igår var vi på bio, Apornas Planet (R)evolution, den var väldigt välgjord. Helt annorlunda någon av de andra äldre filmerna. Man var ju lite rädd för att det bara skulle vara en nyinspelning med i princip samma handling. Men det var det inte, jag rekomenderar starkt att se den! Slutet var väldigt bra då den avslutades på ett sådant sätt att det blir lätt att göra en fortsättning.
.
Stallet har bestått av att vi åkte ut 10.30 och tog in Lucky och Lady då det öste ner och åskade en massa. De såg ganska nöjda ut över att få komma in. De fick stå inne 4 h, sen åkte jag ut igen. Släppte ut Lady och tänkte pyssla och prova täcken på Lucky i lugn och ro. Det slutade med en snabb-borstning och snabbprovning av täckena då Lucky ville ut till Lady som stod och skrek för att den nya hästen tittade på henne över staketet. När jag sen släppte ut Lucky travade hon bort mot staketet med öronen bakåt och hotade nya hästen och sen gick hon bort till Lady... Hon är så rädd om Lady, trodde väl att nya hästen försökte äta henne eller nåt...=P
.
Provar nya täckena: 1. Thermo 220g, 2. Ofodrat regn 3. Thermo 300g
.
Fåren var fortfarande kvar, hästarna bryr sej inte alls om dem. De går lugn och betar sida vid sida med dem som om det är så det ska va. De är så jäkla skygga bara, annars är de fina faktiskt. Lite ovanliga färger med vita tecken på ben och i ansiktena.
.
.
Som vanligt kom tjejerna och följde mej till bussen från andra sidan staketet.
Kram Fia!

Lördagen snart till ända...

Dags börjar lida mot sitt slut, men ännu finns det lite mer roligt att klämma ur den. Dagen började med att jag vaknade tio över sex, klockan skulle ringa nio, sen kunde jag inte somna om. Låg och vilade fram tills klockan ringde, sen blev det frukost, hjälpte Tobbe snabbstäda lite hemma och sen iväg till stallet till 11.30.
.
Tvättade två täcken, den kom torvmix från BMR, sen kom mamma och Mimmi, jag hade ännu inte hunnit gå min promenad med Lucky så det blev att vi gick alla fyra. 25 min blev det, sen kikade jag lite snabbt på mina nya täcken från Bole (skitsnygga!) och även de två andra mamma tagit med som inte passar hennes hästar. Så imorgon ska jag prova täcken. Regntäcket från Bole var samma färg som bilden på hemsidan.
.
Väl hemma var maten färdig, (höstgryta och kokt potatis), efteråt blev det mangotårta och mina hembakade vaniljmuffins med choklad. De var tydligen poppis för det fick följa med två av varje sort hem till Fredriksdal.
.
Ska strax gå och ställa mej i duschen och göra mej iordning. Kl. 21.30 ska vi på bio, Apornas Planet (R)evolution.
Tror den ska vara riktigt bra, väldigt välgjord om man ska tro trailern.
.
Kram Fia!

Dags att sova kanske?

Är ganska trött så får se hur mycket vettigt det kommer stå i det här inlägget.
.
Igår (torsdag):
Tog sovmorgon och åkte ut till stallet på förmiddan. Blev en skrittur på Lucky tillsammans med Monica på Lisen och Mathilda på Betsy, Emma skulle ha ridit med på Acke, men han krånglade och grejade nåt då väldigt och så gör han bara om han har ont någonstans så hon valde att stå över... Lilla oturshästen...=(
Lucky skötte sej kanon och knatade lugnt på, fast hon var nog allt lite grinig på mej, hon tycker att hon ska gå först hela tiden och jag anser att Lisen kan få gå först påvägen ut ialla fall. Men på hemvägen fick hon gå först. När vi kom till bron stannade hon, väntade in Lisen och såg sen väldigt nöjd ut över att de gick sida vid sida över. Men såfort vi var över på andra sidan pinnade hon raskt förbi igen... Älskade Knashästen...<3
.
Vi lät allihopa stå inne en stund då de såg så himla trötta ut, Lucky stod och halvsov hela tiden jag gjorde henne iordning inför ridturen och även efter ridturen. Vi lyckades även fixa träckproven, så nu väntar vi bara på resultaten.
.
Åkte hem emellan och käkade lite, vi fuskade med pizza från Thörns, kommer sakna pizzorna därifrån, han vet precis hur jag vill ha dem. Åkte med Emma ut till stallet kl. 15.30 och släppte ut hästarna igen. Då såg de mycket piggare ut. Andreas hämtade mej i stallet sen åkte vi upp till Ängaskog, det var dags för Fakirens massage. Naturligtvis började det regna lagom när vi kommit ner till hagen, som tur va hade jag varit smart nog att ta på mej en regnjacka. Men tankarna gick till hästarna i stallet som stått inne hela dagen medans solen sken och nu gick ute och blev blöta, de var nog måttligt roade.
.
Stannade till ännu en gång i stallet efter Fakirs massage och mockade. Kikade till vackraste svart ännu en gång innan det var dags att åka hem och ta kväll.
.
Idag (fredag):
Tog lång sovmorgon och låg och kikade på tv i soffan länge medans vi käkade frukost och gjorde oss iordning och begav oss in till stan. Första anhalten var Schenker, hälsade på mamsen, lämnade en katalog och tjötade lite. Under tiden passade Tobbe på att lämna in bilen hos Tony så han fick fixa obalansen i framdäcken så nu har vi en icke skakande bil, endast en lätt vibrerade bil... Nästa stopp var Max på herkulenvägen, eftersom klockan var närmare tre var vi bägge vrålhungriga... Blev som vanligt favoriten Delifresh kycklingburgare, finns inget som slår den.
Efter det hann vi med en sväng på Ikea, CityGross och till slut Biltema innan vi styrde hemåt igen.
.
Hem och bytte om, ut till stallet för en promenad med Lucky. Tobbe och Dumle gick med. Lucky var jättesur när Dumle kom före henne, då la hon öronen platt bakåt och travade om honom ett par steg. Hehe...det tålde hon inte att hunden gick före...=P Uppe i Ormestorp hade det tillkommit en del nya maskiner. Bl a en grävmaskin, Lucky kikade lite på den sen gick hon helt obekymrat fram till skopan och luktade på den. Under grävarmen gick vi också, inga problem. Längre fram låg det ett par pallar på hög, de var konstiga, men efter ett par sniff så konstaterade hon att de inte var farliga och försökte ta en tugga av dem. Då tyckte jag att det var dags att gå hem...
.
Bakade 1,5 plåt muffins när jag kom hem. Ska ha tills imorgon. De blev riktigt bra med den chokladen jag använde.
.
Men nu är det dags att sova...!
.
Kram Fia!

Läs och tänkvärt...

http://www.hippson.se/artikelarkivet/veterinar/forskningskollen-saker-haltutredning-med-bojprov.htm
.
Kram Fia!

Ruskigt höstväder...

Blev en blöt dag i stallet. Regnade när jag kom dit, regnade ännu mer när jag åkte hem. Men nu verkar det ha upphört för stunden. Söta flickorna mötte mej vid bussen som vanligt och följde med upp till stallet. När jag skulle ta in Lucky smet lilla bus-ponnyn med in. Hela vägen in, i Luckys box. Vänder mej om och där står Lady och ser oskyldigt nöjd ut i torven. Hennes box hade varit stängd, därför hon hade gått efter. Lucky såg måttligt road ut så Lady fick snällt gå till sin egen box istället.
.
Borstade och pysslade om Lucky och provade reglextäcket igen och konstaterade att det faktiskt funkar att ha det på henne. Ngt stort i halsen, men inget som ett litet stygn eller två inte kan fixa. Men lägger hon på sej lite mer muskler kommer det sitta som gjutet sen...=) Hoppas att de nya täckena kommer imorgon, sen får jag dem på lördag när mamma kommer upp. Har köpt ytterligare ett 200g täcke via Hästnet. Nu ska det bara betalas och skickas hem till mej.
Sen ska allt vara klart inför den kallare perioden...=)
Känns väldigt konstigt och lite tungt i hjärtat att göra sej av med Luddes täcken. Känns nästan lite fel. Men han behöver dem inte nu, han har det varmt och skönt och slipper för alltid frysa...<3
Och han hade velat att hans syster hade det bästa...<3
.
Tobbe jobbar sent idag, kommer inte vara hemma förrens 23.30 tror jag. Känns tomt här hemma utan honom, tur att jag har djuren som håller mej sällskap. Dumle ligger och vaktar vid ytterdörren som han alltid gör när någon av oss inte är hemma. Katten ligger på en av takbjälkarna och sover. Det är varmt och mysigt i mitt lilla hus här mitt i Gränna som är så tyst det bara kan bli såhär en onsdagskväll strax efter 22 när vind och regn ruskar utanför fönstret. Hoppas att vi kommer trivas lika bra i nya lägenheten som vi har gjort här.
.
Kram Fia!

Mycket på en dag...

Det som började som en helt vanlig onsdag utvecklades i takt med att dagen gick till någonting mycket mer.
En händelsernas dag:
Händelse 1. Jag arbetade min sista dag på Sibylla igår, skulle ha jobbat idag också. Men då jag hade hög feber på morgonen ringde jag och sjukanmälde mig. Eftersom det uppenbarligen inte passade övriga på stället att ha en anställt som har fräckheten att bli sjuk så blev detta min sista dag. Detta gjorde mej ingenting då jag redan lämnat in min uppsägning med sista arbetsdag den sista september. Nu får jag gå hemma och kurera mej istället och koncentrera mej på andra mer väsentliga saker...=)
.
Händelse 2. Vi fick klart att lägenheten står färdig på måndag sen ska den bara slutstädas efter renoveringen. Nycklarna kan vi hämta på torsdag och inflyttning kan ske nästa helg. Så nu ska jag bara prata med Jessica (tjejen som har stallet där Lucky ska bo) och bestämma inflyttningsdag. Drar ju gärna på det så länge som möjligt då jag kommer känna mej skitelak som tar Lucky från Lady i förtid...=(
.
Händelse 3. Målvakten, HV71:s f.d guldgosse Stefan Liv omkom idag i en flygplanskrasch tillsammans med de övriga i laget. Tankarna går naturligtvis till hans fru och hans barn.
.
Tror jag tar och beger mej ut till den vackraste snart, känner att jag behöver lite frisk luft och rensa tankarna. Varva ner lite och komma i fokus igen. Finns mycket som ska tas tag i nu inom det närmasta. En del har jag redan hunnit med idag och imorgon fortsätter det.
.
Kram Fia!

Kortis på morgonen...

Vaknade tidigt och kände mej mer död än levande. Förkylningen är tillbaka i full kraft. Nu har det hållt på fram och tillbaka i 2 veckor. Kan inte bacillerna hitta nån annan att terrorisera... Käka penicillin är ju inte lönt heller för det tål ju inte min mage. Då blir det hej-kom-och-hjälp där istället. Får väl helt enkelt vänta ut det som vanligt.
Ska jobba kvällen idag också, vet e fan hur jag ska orka med det, men jag får väl försöka stå ut. Sen är jag ledig resten av veckan. Tobbe jobbar också kväll idag så han börjar inte förrens kl. 15, så det blir lugn hemma morgon med frukost framför tvn idag.
.
Ska åka ut till finaste hästen innan jobbet också. Är glad för att jag la på henne ett regntäcke igår, har regnat i princip hela natten. Blir bara att ta in henne och pyssla lite idag, orkar ingen annat.
.
Kram Fia!

Slarvig e jag...

Nu har jag slarvat igen, bloggade i söndags om lördagen. Men sen har det inte blivit mer.
.
Söndag:
Första ridturen på vackraste svart sedan första besöket hos veterinären i Mantorp. Vet inte vem som var lyckligast, jag eller hästen. Hon tänkte säkerligen...Äntligen!!!! Allt gick fint och vi fick sällskap av Monica på Lisen och Emma på Acke. Tobbe hämtade mej efter jobbet, fick faktiskt med mej honom ut i skogen och plocka lite svamp. Var fullt med kantareller överallt, hittade även blek taggsvamp. Skogen var full av annat också... Älgloppor, och nu har jag upptäckt att det är inte bara mej dom dras till.. De gillar Tobbe också, hehe... Det lät ungefär såhär..
Åå.. men...fan.. åå...bort... faaaaannnn...jävla insekter...
Men en halv kasse full med svamp fick vi med oss hem på de 20-25 min vi var i skogen.
.
Måndag:
Först på morgonen var det dags för Mars att få sin massage, var ett par veckor sen sist då han har haft regnskållor.
Sen fick Lucky en promenad tillsammans med Emma med Lady och Monica med Elvis. Lilla Lady var inte alls nöjd med att gå längst bak, (Lucky först och Elvis i mitten), hon ville gå nära Lucky.. När hon väl fick det lugnade hon sej och såg så nöjd ut... =)
På kvällen ca 19.00 kom det en kille och kikade på huset, han ville gärna hyra det. Största problemet är att han vill ha tillgång så fort som möjligt då han har lite småkris med boende. Så vi får se, är våran lägenhet bara färdigrenoverad och färdigstädad så kanske vi blir östergötlandsbor snabbare än beräknat.
Hästarna fick komma in på kvällen då det var så ruggigt väder, de såg inte alls ledsna ut över det utan verkade väldigt nöjda med att stå i sina boxar och tugga på hö. Lady och Lucky fick stå jämte varandra så att den nya hästen skulle få stå jämte de hon ska gå med sen, inte mycket lönt att hon står jämte Lucky då.
.
Idag:
Åkte med Emma ut till 07.00 och släppte ut pållarna. Jag gjorde misstaget att sträcka in handen till Lady när Lucky stod precis jämte, det gillade inte Lucky och strök öronen bakåt mot Lady och pep, hon tyckte väl att "det är min matte". Naturligtvis var inte Lady sen att tjuta och sen sparkade de rätt bra i mellanväggen nån sekund. Men de fann sej snabbt igen och sen var de bästa kompisar som vanligt. Knashästar!
.
Ska åka och jobba kl. 16.00 idag, blir en kort dag då vi stänger 20 nu istället för 21. Sen jobbar jag imorgon också och är ledig resten av veckan. Tors el. fre är det förmodligen massage för en annan Ängaskogs häst, Fakir. Lördag kommer mamma och käkar och fikar hos oss. Har hon med sej Luckys nya täcken om de bara hinner komma...=)
Köpt ett ofodrat regntäcke och thermotäcke med 220g från Bole. Sen hade jag tänkt köpa ett nytt med 200g också eftersom det var en viss liten Sky som drog sönder det för mej tidigare iår (jäkla unghästar..mutter, mummel)... Men de hade inga till bra pris i det utförandet jag ville ha. Jag ger inte 1500,- för ett övergångstäcke som kanske går sönder i hagen på 2 min. Ne, runt 500,- känns mer rimligt.
.
Nya täckena: TV Regntäcket, TH Thermotäcket

(I katalogen jag fick hem var regntäcket mörtgrönt, så ska bli spännande att se vilken färg det faktiskt är då det som synes på bilden är grått på internetshopen.)
.
Kram Fia!

Lördagens händelser...

Vad denna veckan har känt lång, fast inte mej emot... Det har varit hyfsat fint väder nästan hela veckan med undantag för tisdagen så ska det fortsätta med fint får dagarna gärna kännas långa. Ialla fall de dagar man hinner njuta av vädret...=)
.
Hittade ett foderstatsprogram till slut igår som jag tror jag ska bli nöjd med, det kostade ju en slant, men det får det väl vara värt tycker jag. Åkte ut till Lucky kl. 15.30 igår, tog in och pysslade en lång stund, satte sej på BoT skydden och knatade iväg. Nu sitter de bättre, måste ha varit jag som spänt åt dem för dåligt förra gången då de kasade ner lite. Kan inte tänka mej att M kan vara för stort, visserligen har hon inga grova eller långa ben, men ändå...
.
1. Bråttom att komma iväg. 2. Äntligen! 3. Posar lite påvägen...
.
Innan Ormestorp går det en ko-flock, lugna fina kossor. Det finns 1 svart-vit ko av alla dessa andra i olika bruna färger. Vet inte om det är så att hon tror att det är Mars eller om hon bara gillar färgen, men hon blir alltid superglad när hon ser den, i början gnäggade hon på den också...

Sen hittar man ju ibland lite smarriga äpplen som trillar ner utanför staketet i en av de trädgårdar vi går förbi, och de kan ju vara svåra att....hrm...lämna...

.
Tog en snabbis i skogen innan Tobbe kom och hittade lite svamp... Ganska mycket på den lilla stunden jag orkade..
Hade lovat Tobbe muffins så det blev två plåtar blandade. En sort med äpple och kanel, en med morot och den sista (på bilden) choklad.
.
.
Resten av kvällen tillbringade jag halvdöd i sängen framför Iron Man, somnade redan strax efter halv tio.
.
Kram Fia!

Inte vart de bättre idag heller...

Tror ni jag mår nå bättre idag då? Ne, inte ett dugg.. Snarare sämre. Sitter nerbäddad här framför datorn i fotöljen med ett stort täcke om mej. Idag fryser jag mest så febern är väl lägre ialla fall... Ska ta mej ut till lill-hästen sen också. Men det blir om ett par timmar, ska försöka käka lite lunch innan jag åker. Tobbe slutar 18.00 idag ialla fall...<3
Jag som hade tänkt greja med lite här hemma idag, men icke, det är sittande eller liggande läge som gäller.
Börjar fundera på om det har bosatt sej en flock hackspettar i huvudet på mej för varje gång jag reser på mej bankar det i skallen så jag helst vill sätta mej ner direkt igen. Hittade en karta Naproxen ialla fall, så snart ska det väl vara bättre.
.
Slut på gnällandet, över till lite andra saker. Upptäckte till min förtvivlan att foderstatsprogrammet som Hppocampus tillhandahåller inte längre finns att använda på nätet. Nu är det freefarm, fatima eller nåt köpteprogram som gäller. Och eftersom jag avskyr både freefarm och fatima så blir det en betalningsvariant, letar just nu efter ett vettigt som innehåller allt det jag vill ska vara med utan att det ska kosta flera tusen i månaden. Har ett jag ska testa en demo på nu idag, är det bra blir det nog ett sådant.
.
Kram Fia!

Ynklig e ja...

Usch, känner hur jag börjar må sämre och sämre igen. Tack och lov kommer snart älsklingen hem och kan "pjoska" lite med mej. Jag är Sveriges ynkligaste människa när jag är riktigt förkyld med feber. Hostan har kommit tillbaka, hostade som en galning imorse när jag släppte ut hästarna, men sen har det varit lugn. Men nu så börjas det igen...Isch...
.
En äppelpaj orkade jag dock slänga ihop, lovade ju pojken det för flera dagar sen. Han älskar det och nu när man kan göra på egenplockade Svenska äpplen också kan det ju inte bli mycket bättre. Men vaniljsåsen får han vispa själv.
.
Kram Fia!

Då var det September...

Fy skäms på mej, väldigt dålig uppdatering nu sista dagarna. Såg just att sista blogginlägget gjorde jag natten till i tisdags. Men jag har haft en massa annat att göra och det har liksom fallit i glömska lite granna. Så här kommer en liten resume av vad som har hänt i dagarna.
.
Tisdag:
Var vi iväg till Mantorp med Lucky, allt gick bra, hon såg fin ut i longeringen och hade minimala reaktioner på kotorna fram, men han som böjde tyckte inte att hon kändes stel eller öm (som förra gången) utan mer som att hon var sur över att han tog sej för nåt sådant med hennes ben. Veterinären och jag var också eniga om det, hon var lite försekommen och bråkade för att hon helt enkelt inte ville bli böjd (det gjorde ju ont sist och hon är varken dum eller glömsk). Så hon tyckte att jag skulle skritta henne 30 min/dag i två veckor till och sen sätta igång henne (om hon känns okej), men jag bestämde ganska snart att jag ska skritta henne hela månaden ut, fast 60 min/dag de två sista veckorna. Sen börja rida henne mer. Shoppade även ett par BoT frambensdamasker (för ridning) till henne som extra hjälp och sen följde även ett nytt bett med hem....=)
.
.
Onsdag:
Jobbade 11-16, åkte bussen hem till Gränna istället för till stallet. Tobbe var inte pigg och låg hemma och vilade. Vi åkte ut tillsammans till stallet senare, jag tittade bara till Lucky och gav henne käk. Tyckte hon skulle vila efter att de böjde benen på henne ígår och hon fick åka transport sammanlagt i 2 h. In till Jönköping efter det och handlade mineraler (ny sort, pulver, men det gick ner) och fler flyttkartonger...
.
Torsdag:
Dagen började med att klockan ringde strax efter sju, upp och duscha och sen gå ner och ta bussen tillsammans med Sara till Adelöv. 3 h tillbringade vi på marknaden, bra väder hade vi och det var en allmänt trevlig förmiddag...=) Det handlades en hel del till nästan hela familjen.
.
.
Jag tog bussen mot Jönköping 12.30 och var på Ryhov i god tid till min läkartid. Fick till och med komma in lite tidigare än min tid. Först undersökning sen röntgen. Svaren skulle läkaren få idag och sen ska jag fåp veta hur vi ska gå vidare. Men han var inte nöjd med hur mitt knä såg ut, inte heller min vänsterfot. Högerknät skall jag tillbaka och MR-röntga då det inte hanns med igår. Fram tills dess är jag fortsatt sjukskriven, varken läkaren eller jag vill att min knä och fot ansträngs innan vi vet vad som felas med dem.
Efter läkaren blev det en tur upp till Terassen och lite lunch, käkade jättegod kyckling med stekt kulpotatis och tzatziki...(mums). Sen tog jag bussen ut till stallet och tog in Lucky. De andra var redan inne (förutom Lady då som går med Lucky). Pysslade med henne medans vi väntade på att den nya hästen skulle komma. Hon kom och släpptes efter en stund inne ut tillsammans med Acke, Elvis och Lisen. Det blev ganska mycket spring och bråk så efter lite testande på olika håll fick nya hästen gå i egen hage jämte de andra. Lucky och Lady fick vara inne efter e.m. händelser för att vila sina ben.
.
Fredag:
Vaknade när klockan ringde strax efter sex, mådde pissdålig. Helt tjock i näsan, svullen och öm i halsen, tryck i öronen och feber. Lyckades ändå ta mej ut till stalle och släppa ut pållarna, det var vansinnigt dimmigt på morgonen, nästan lite magsikt. Försökte ta ett fint kort på tjejerna i det svaga solljuset, men de ville inte samarbeta alls.
.
1. Dimman, 2. Lucky o Lady, 3. Nya hästen Betsy
.
Tog första bussen hem igen när de var ute, direkt hem till sängen och dö där en stund. Sov som en stock under dubbla täcken fram tills dess att Tobbe väckte mej kl. 10.00. Vi skulle visa huset 11, men ingen kom. Vi myste ner oss framför en film (Pirates of the Caribbean 4), jättebra film men saknade en hel del av de ganka skådisarna och den kändes lite kort. Frös och svettades om vartannat, skitjobbigt, men det är väl febern som är påväg ut kanske.
Tobbe åkte strax innan halv tre, jag tog mej ut till stallet till halv fyra, pysslade om Luckty och åkte med Emma hem nu till halv fem. Så nu sitter jag här och är halvdöd, alvedonen jag tog innan jag åkte till stallet är ur kroppen för längesen och nu känner jag hur febern kommer tillbaka. Så det blir liggande läge resten av dagen.
.
Imorgon är jag ledig och det kommer väl gå åt för att jag ska hinna bli ordentligt frisk. Söndag är det jobb 16-21 (om jag är okej vill säga). Sen har ytterligare en vecka gått.
.
Kram Sofia!

RSS 2.0