Fredag hela veckan...

Sitter här i sängen och latar mej, men ska snart se till att käka lite, ska åka med bussen 13.45. Möta mamma i stan, ska handla lite, sen blir det stallet! Ska rida alla 3 pållarna idag. =D 
.
Satt för skojs skulle och kikade på vad veterinären ska göra när han ändå är här och vaccinerar om ca 1 månad. Listan blev lång och min plånbok kommer bli platt. Men det är ju för kusarnas bästa allting. Är en del grejer som ska göras som man bara gör en gång.
.
I helgen blir det fjant-fritt igen. Ska jobba heldag på söndag och halvdag imorgon, så då tycker jag att det är bättre att Donna är hos mamma, för hennes skull. Vi hade ju mimsan förra helgen, det är smidigt när man kan byta lite och hjälpas åt. Och förhoppningsvis kommer vi bo lite närmare snart, då blir det ännu smidigare...
.
Mamma pratar om att åka ner till Gekås igen, och jag kan säga att det kliar i shoppingfingret...=P
.
Men i övrigt ska jag bara njuta av min lediga fredag, tillsammans med mina underbara hästar... det är en helt fantastisk känsla att komma ut till stallet och hälsas av inte 1, inte 2...Utan 4 glada gnäggningar. Alla hästarna hälsar när jag ropar på dom, helt ljuvligt. Och nu är det även en ny liten röst som svarar, så mysigt med pratiga hästar.... Vilket våra verkligen är! Tycker att det är så mysigt att alla har så oiika röster, Luckys bebisgnägg, verkligen feminint, Luddes lite höga, gälla röst, blandat med "muller" (när han ser nån han tycker om), Sannys mörka, hesa och Maxens klara, skarpa ponnygnägg. 
.
Kram Sofia!

Goa hästar och snart så kommer den!

Sitter här och käkar äggmacka, sen frukost idag... Sovit länge och är inne på film nr 2...Skönt med såna dagar också.
.
Igår blev det inget renoverat i stallet, det blev ridning istället. Först tog jag mej en liten tur på Sanny, hon har ju haft lite vila nu. Snacka om att det var en häst som var heltänd på att få komma ut i skogen. Hon pratade med mej hela vägen när jag hämtade henne, hela vägen in och grejade som sjutton när jag gjorde iordning henne. Petade och hade sin lilla fuxmule på precis allt...=P... Så himla påhittig, det märks att hon trivs och mår bra nu. När jag skulle tränsa vände hon huvudet mot mej och sänkte det för att jag skulle kunna lägga över tyglarna över huvudet på henne, sen gapade hon så snällt när jag kom med bettet. Pigg ocg glad var hon när jag red. Ville att det skulle gå mycket fortare än vad jag tyckte, men hon håller sej. Sen gjorde hon en skojig grej när jag kom tillbaka, jag satt till för att göra halt, råkade väl sätta mej lite tyngre på ena sittbenet och hon gjorde direkt en perfekt sidförflyttning, riktigt dansade fram... Tyckte väl att äntligen får jag riktiga saker att bita i...=P... Men hon trivs bra i skogen, vi vet ju inte än om hon kommer att hålla för mej än det...Tider får utvisa, och tid är det vi har mest av...
.
Sen var det bus-lucky och Noras tur, Lucky var heltänd och dansade runt, men när vi väl kom iväg så var hon lugn och fin som vanligt.
.
Om jag har tur skickas Maxens sele idag, ska bli så himla kul, har kollat på sel/däckel-underlägg nu på morgonen. Han kommer bli så glad den lille busen, =D
.
Kram Sofia!

Måndag... Bilder på bla målningen, början till sadelkammaren.

Har en hel del att skriva om, men det får nog vänta till ikväll, är så trött i huvudet nu.
.
Men en del bilder bjuder jag på ialla fall!
.
Luddes snygga style när han sover i hagen...=P
.
Här ska det bli sadelkammare, första reglarna är uppe. Detta är halva väggen väggen in till sadelkammaren.
.
En del av dom gamla krubborna som satt i stallet. Ska in våra egna fräscha! Här ser ni även den gamla färgen på väggarna. Kanske ni förstår att det både är dags att måla om och att ny färg istället för det blåa verkligen behövs...=P (Och just på denna väggen sitter färgen kvar bra, om man jämför med resten av stallet.)
.
Nya färgen till det murade, tycker själv att det blev kanon. Tidigare var väggarna i samma blåa färg som på bilder över i underkant och vita i överkant. Ny är dom helt gråa. Skitsnyggt! Ser putsat ut!
.
Ännu fler bilder kommer!
.
Kram Sofia!



Fredag, bygga, måla, harva... allt på en gång!

Ska strax åka in till stan och inhandla byggmaterial till sadelkammaren. Tobbe har i princip reglat färdigt "inneväggen". Nu skall det reglas för isolering på ytterväggar och skivor, vindplast och insolering skall tas hem. Vi ska även ta en sväng förbi Ikea och se om dom har någon bra diskbänk både till sadelkammaren och ut till själva stallet.
.
Mamma och jag har skrapat f'ärg och målat ett par dar nu, så himla snyggt blir det. Ska ta lite kort på det idag så ni får se färgen som blir på de murade väggarna ialla fall. Sen blir det ju annan färg på alla "inneväggar" och galler/foder.
.
Och i tisdags kom lilla Nora till oss.... Vi var och hämtade henne på eftermiddan och det första hon gör är att hon trampar nästan av sej en sko i transporten. Såg att 1 söm satt lite dåligt när vi gjorde henne iordning, men skon satt fint. Så trots rejäla transportskydd lyckas hon förmodligen ställa sej på sömmen eller skokanten och trampa på skon. Så den plockade vi bort när vi kom fram. Men Mats var ju på plats redan dagen efter så vi skodde om hela henne. Lika bra!
.
Ludde och Lucky kände igen henne direkt och hon och Ludde har stått tätt tillsammans hela tiden sedan hon kom. Sanny är jättesur för att hon inte får komma och hälsa på den nya hästen och hon stjäler ju faktiskt henne valack....=P Maxen är som vanligt, han kikar lite intresserat, men tycker väl att det inte var nåt att hetsa upp sej för.
.
Nya padockharven kommer bli kanon när allt gräs är borta. Vi skulle åka och köpt en minitraktor med skopa idag på morgonen, men när jag ringde tillbaka idag så var den redan såld, tyvärr hade det blivit ett missförstånd, för vi hade egentligen första tjing på den.... Typiskt...=(
.
Men vi får väl leta vidare..=D...
.
Ja, vad har vi gjort mer under veckan förutom att jag har jobbat....Säkert en massa som inte jag kommer på just nu...
.
Nehe, dags att sätta fart!
.
Kram Sofia!


Tisdag...

Steg precis ur duschen, ska få i mej lite frulle innan det är dags att åka och hämta släpet. Sen bär det av upp till Ydre och hämta padockharven. Sen lämna av den i stallet och kika till kusarna... Därefter bär det av och hämta pålle!
.
Ska försöka ta mycket bilder under dagen, så får ni ta del av dom ikväll!
Bjuder dock redan på en bild på padockharven!
.
.
Kram Sofia!

Transporten bokad, djupharvat padock, ny harv imorgon!

Ska väl sova egentligen, men är lite spänd inför imorgon, eller rättare sagt förväntansfull.
.
Transporten är bokad, och imorgon ska vi även åka och hämta en annan sak som kommer göra oss mycket nytta!
Vi började nämligen med padocken ordentligt idag. Körde upp den med djupharv. Så nu när vi får hem pinnharven imorgon kommer vi att försöka göra klart, sen ska vi ev. få ta till lite tyngre maskiner när kanterna skall jämnas ut. Man kan ju göra som jag gjorde i Falskog också, gräva alla kanter för hand...=P
.
Har tagit lite bilder under dagens arbete, men väntar med att lägga ut dom tills det ser mer klart ut, så ni verkligen ser skillnaden, tyvärr tog jag dessa bilder när vi hade kört ett par varv och när vi var klara, så man ser inte exakt hur det såg ut innan. Men tror jag har en gammal bild från när vi var där och kikade på det.
.
Nacken börjar bli mer rörlig idag ialla fall, dock har jag fortfarande väldigt ont. Men jag känner att det sakta blir bättre. Har så mycket att se fram emot så man glömmer smärtan lite. 
.
Har även varit och köpt en "provhink" med färgen vi skall ha till väggarna, finns ju nästan alltid färgprover hos affärerna, men det är ju inte samma sak som att se den på riktigt hemma på väggen. Snyggt blev det ialla fall... Tog lite kort med mobilen, men dom blev inge bra, så får ta nya med riktiga kameran imorgon!
.
Nehe, nu måste jag försöka vila lite. Ska iväg tidigt imorgon och hämta harven!
.
Kram Sofia

Akuten inatt, nya dressyrsadeln underbar!

Här sitter jag med en nacken och axlar/överdelen av ryggen stelt, låst och ömt.... Åkte omkull med cykeln igår (cyklade på en sak som jag inte såg när jag svängde runt en sak), ringde till mamma så kom hon och hämtade mej.... Tobbe kunde tyvärr inte gå från jobbet.... Vi åkte in till akuten då jag var orolig att något hänt med nacken, har ju en gammal whiplash (tror det stavas så) sedan vår bilolycka hösten 2007. När jag kom in satte dom på mej en nackkrage nästan direkt. Kände och klämde överallt, kollade reflexer och nervbanor... Naturligtvis glömde jag att tala om mitt "ryggfel" som sitter i ryggslutet, så han satte 2 fingrar rätt in där, så där gör det väldigt ont idag också....=(
.
Upp till röntgen, inget brutet eller som låg fel ialla fall. Så jag fick åka hem och ska ta det lugnt, har sovit dåligt inatt, vaknade flera gånger, en av gångerna så var händerna alldeles svullna....=(
.
Så idag är det sängliggande läge som gäller, eller sitt/liggande, ligga helt ner blir det för mycket tryck och det gör ont...
.
Ska ut till stallet en snabbis, men mamma får hämta mej från bussen/tåget... även om cykeln hade stått vid station så hade jag inte klarat att cykla ut, och gå är inte att tänka på... Fan, jag som precis fått hem dressyrsadeln, vill ju rida jue!!!!
.
Provred den innan jobbet igår, den låg fint på henne! Och vilken skillnad det blev, jag älskar ju dressyrsadlar! Man kommer åt hästen på ett helt annat sätt och jag har ju sitsen för att sitta snyggt i en också... Snacka om härlig känsla när man kan sitta ner i ökad trav och inte skumpa som en tok i sadeln, det är känsla det!
.
Hoppas bara att jag är bättre tills på tisdag så jag orkar hjälpa till och lasta, men har för mej att hon var snäll sist, inga direkta dumheter, ville bara fundera en stund först!
.
Kram Sofia


Glömde....

Just det, glömde att berätta... Idag ska jag plocka ihop mina saker i sadelkammaren... Måste göra lite plats för den som kommer på tisdag....=P
.
Kram Sofia!

Fredag....

Så mycket var det med den ordningen av bloggskrivandet...=P..... men här kommer en liten uppdatering om vad jag har pysslat med under dom senaste dagarna...
.
I onsdags var det jobbet som vanligt, hela lunchen var slö så jag fick gå redan 15.00, skitbra tänkte jag, mamma skulle ju sluta tidigare ochg komma och möta mej, ringde henne och kollade om hon kunde gå ännu tidigare. Jajemen!, men hon "skulle bara", så hon kom strax efter 16.00...=P Men det gör inget, jag fick ju mina stora saltstenar. Har haft små innan, men Sanny tycker att dom gör sej bättre på marken än på stolpen där hållarna sitter. Hon välter hela skiten....knashäst!
Och att dom skulle vara utan salt är inte tänkbart för mej, det är ju kanonviktigt med salt och mineraler på sommaren, likväl som på vintern!
.
Jag red syskonen bus i padocken, skritt och trav endast...Lucky gick som en dröm.... Ska bli så himla kul att tävla henne i höst.... Måste komma iväg och träna henne för en riktig dressyrtränare snart... =D Ludde var väldigt besvärad av flugorna så det blev lite lättare träning med honom.... Men hans steg är helt underbart!!!!
.
Igår tog mamma och jag oss en liten roadtrip upp till ett ställe strax utanför Götene... Ca 11-12 mil dit från Jkpg.... Så nu hänger det en svart dressyrsadel i stallet, ser helt ny ut!!!! Så idag ska det införskaffas dressyrgjort från Charlies och sen ska den provridas.... Så nu har den lilla svarta både hopp och dressyrsadel.... Ska ta kort på den så ni får se när jag får tillfälle!
.
Idag är jag ledig, sen blir det jobba hela helgen.... Ska åka och möta mamma när hon slutar idag, sen blir det en sväng till Charlies... Sen ut till kusarna!
.
Hmm...snart dags att byta i tvättmaskinerna också!
.
Kram Sofia


Nu måste det bli ordning och reda med den här bloggen igen...

Usch vad dålig jag har varit på att uppdatera bloggen nu det sista, men jafg får försöka ta tag i den ordentligt nu... Har varit lite mycket runt omkring mej nu det sista. 
.
Idag har jag varit på Gittans och jobbat 10-16, sen hämtade Tobbe mej efter jobbet och så åkte vi ut till stallet. Imorgon blir det mamsen som möter mej istället efter jobbet, hon skulle sluta tidigare. Igår var mamma och jag ute i stallet och bara lullade runt, blev ingen reda med nåt, jag var supertrött och hon också....Vi lyckades ialla fall mocka ur "lill-hagen" som Ludde och Lucky går i för tillfället. Förstorade den en liten bit idag, det verkade dom mer än nöjda med...=)
.
Nu efter en vecka har jag äntligen vant mej vid nya hårfärgen, innan har det ju blivit att man har hajat till lite när man passerat en spegel.. Har iofs nästan haft denna färgen innan, men hade ju en helt annan frisyr och längd på håret då.
.
Jag har la haft dom flesta färger, Blond (ljus & mellan), svart, mörkbrun, rödbrun, mellanbrun, illröd, mjukare dovare röd, GUL!! (Ja, iofs bara slingor, men ändå)....
.
Och kan ni gissa vilken min naturliga hårfärg är!?
.
Röd-blond för hela slanten.... Och den personligheten går tyvärr inte att dölja med en "fejkad" hårfärg...=P
.
Jag var lite inne på att göra slingor, men ja skiter i det, orka göra om dom sen igen.. Nej, ska jag ha sånt klabb går jag till en frisör, har ju min favorit nere vid Juneporten.... Dom suckar väl när jag kommer nästa gång, med tanke på att dom fick färga mitt hår 3 gånger, fattar ni 3 GÅNGER!!!! sist! Men jäklar vad snyggt det blev!
.
Ska kika på filmen nu!
.
Kram Sofia


Lördag...

Funderar på om jag ska åka ut till stallet tidigt idag, Tobbe åkte till jobbet för en liten stund sedan. Åker jag senare behöver jag inte ta med Donna, då blir det inte så många timmar innan Tobbe kommer hem, iofs, åker jag tidigare hinner jag med mer i stallet. 
.
Jag tycker ju inte om att stressa när jag är i stallet, älskar att bara gå och smågreja... I veckan har vi hunnit utöka den ena beteshagen till nästan det dubbla, så nu är det inte mycket kvar att stängsla... Skönt! Sen har jag även hunnit med att spärra av den stora hagen som Ludde och Lucky endast använder en del utav, sen har jag även plockat mängder med sten i padocken och lyckats genom jobbet fått nys om gummiflis som vi kanske kan komma över väldigt billigt. Väntar bara på att tjejen som tipsade mej ska smsá ett telefonnummer. Sen har jag låtit syskonen bus gå och beta av vägen ner till padocken i etapper, varför gå med röjsåg när jag har gräsklippare a´la deluxe till förfogande, och dom gör det snyggt. Lämnar endast dom enstaka växter dom inte äter. Som smörblommor tex. Men det gör inget, för dom vill jag ändå dra upp. Ett jäkla ogräs egentligen. Är kanske inte så många som vet att dom kan vara giftiga för hästar....
.
Nästa vecka blir det mer jobb i Tenhult. Tis-tors 10-16 och Lör-sön 13-20. Jag tycker det är gott att öppna, jag är ju där extra tidigt också p g a bussarna. Redan 09.15, så himla mysigt att gå där och greja i lugn och ro. Käka medhavda frullen. 
.
He he, Donna är så trött idag. Hon har blivit så duktig med buss och tåg nu. När jag började åka med henne för 1,5 år sedan så fick jag bära henne på bussen/tåget, sen övertala henne varje steg att röra sej framåt. Hon kröp utmed golvet med utspärrade tassar och flämtade och såg allmänt helstressad ut. Nu går hon på buss/tåg själv, står upp, inget krypande. Flåsar lite och kan gnälla till ibland när vi åker stadsbussarna i Jkpg, men det kan bero på att chaufförerna kör som galningar och det kränger och svänger. 121/122 till och från Gränna är ingenting, hon lägger sej och sover, vaknar till när vi kommer till Jkpg, då vill hon kika på allt folk och likadant i Gränna. Tåg lägger hon sej på golvet och sussar där också. Så skönt, inga panikatacker eller flåsande så man tror att hon ska flåsa ur lungorna... Sen får hon ju göra nåt hon tycker är superkul när vi kommer fram, springa jämte cykeln.... Perfekt träningsmetod för henne. Så himla duktig är hon!!!!
.
Nehe, lite käk kanske...
.
Kram Sofia! 

Måndag...

Tobbe e hemma första delen av dagen idag.... så himla skönt! Tack älskling, jag behövde verkligen det idag!
.
Ska in till Jkpg senare, handla hundfoder, kattmat, kattsand, hästskor och lite annat. Mycket som behövs! 
.
Igår kom hyresvärden ner till Tenhult, så skönt att då prata öga mot öga, han är himla trevlig... Lätt att prata med, förstår vad man menar, synd att det inte klaffar riktigt med hans far, men det är inte lätt att vara 89 och på gränsen till dement. Ingen av oss når fram till honom just nu, men förhoppningsvis släpper hans spärr snart...
.
Donnas tass mår mycket bättre nu, igår haltade hon endast till om hon trampade på en liten sten eller liknande, idag syntes det i princip inget alls. Så himla skönt, vad ju beredd att åka in med henne idag om det inte hade blivit bättre. Jag vill ju inte ta några risken med min lilla älskling...
.
Kram Sofia

Slö söndag....

Sitter och funderar på om jag ska orka knata bort till affären en liten sväng. Idag är solen tillbaka med full kraft, igår var jätteskönt, satt och red Ludde när det småregnade lite, ljummet regn... Underbart!
.
Red en liten skrittrunda i skogen på Sanny, hon blev så glad när hon märkte att det var ridning på gång... Dom små ekorröronen rätt fram hela tiden och småfrustade... Men hon tycker fortfarande att matte är lite elak när flugsprayen kommer fram, men hon blir bättre och bättre för varje gång.. En vacker dag blir hon lika lugn som mina andra, dom är helt underbara., blinkar inte och rör inte en muskel när man sprayar dom...
.
Hade det nyinköpte marinblå schabraket på Sanny igår, det blev vansinnigt snyggt på henne! 
.
Kram Sofia!

Gekås, Ljungby, eländiga insekter, söndag!

Jäkla mobiltäckning, jag blir tokig, det bara försvinner till och från. 
Så skönt att vara hemma och sussa idag, veckan har varit ganska hård... 
.
I tisdags blev det Gekås som planerat, vi åkte in till Jkpg och hämtade upp våra nya fälgar med sommardäck innan på morgonen. Sen susade vi ner till Ullared. Blev en del shoppande, men mest kläder till Tobbe. Hittade några riktigt snygga tröjor till honom och ett par väldigt snygga jeans. Men det är klart, allt klär en snygging...;D
.
Själv köpte jag ett par jeans, provade min vanliga storlek först, men dom var superstora till mej, sedan provade jag en storlek mindre, men snacka om att jag blev förvånad när även dom var lite vida i midjan. Inte visste jag att jag slimmat mej så fort... Iofs håller jag igång en jäkla massa nu.... Men dom satt skitsnyggt ialla fall...! Hittade även ganska många linnen, bla ett Everest som är perfekt att ha i stallet. Jag blev nöjd med mina fynd!
.
Till kusarna blev det, 
1 lädergjort till Ludde (satt helt perfekt) 
3 schabrak  
Benskydd runt om till Lucky 
Flugspray
2 bett
Stigläder till Sannys sadel
2 flugpannband
Nytt mockhuvud
Grimma till Luddis (han fick ju en del uppkäkade för ett tag sedan)
.
Sen säkert nåt mer som jag glömt. Och sen blev det storpack till Donna och en massa leksaker. Hon va väldigt nöjd och gick själv igenom alla kassar i bilen och när vi kom hem!
.
Sen i onsdags efter det att jag slutat jobba så tog jag bussen till Schenker och när mamma slutat så åkte vi en snabbis till Ikea, sen bar det av mot Ljungby och nya sadeln. Vägen dit gick bra, vi snurrade lite det sista innan vi hittade, men till slut var sadeln betald och vi var på väg hem. Under tiden hade Tobbe varit duktig och städat och tvättat här hemma.
.
Igår jobbade jag i Tenhult och Tobbe i Gränna, åkte efter jobbet ut till stallet och red både Lucky och Ludde i skogen, alla små otäcka flygfän är ju hemska. Ludde blir tokig av dom, igår sparayade jag först med flugmedel, och extra insektskräm där han är extra utsatt, sen la jag på ett flugtäcke över honom, över sadeln. Det hjälpte faktiskt väldigt bra... Han var betydligt lugnare igår, gången innan jag red var han ju heltossig. Men jag förstår honom, stackaren, han har så ont av alla insekter. Dock har vi inte speciellt mycket knott och mygg, mest flugor och blinningar och sånt skit. Men dom får ialla fall vara ifred i hagen. Det är skönt, det enda man ser är att hon slår litegranna med svansarna. Men det är ju alltid värre där det är en massa träd och bröt. 
.
Jag har ju varit lite orolig att det ska bli för varmt för dom i hagen, men har vid olika tider på dagarna kollat vid dom träd som finns i utkanten av hagarna och det finns skugga hela den ljusa delen av dagen...Jätteskönt! Sen att dom galna hästarna väljer att stå mitt i solen och steka sej är ju deras val... knashästar!
.
Och på söndag sker det som jag gått och längtat efter, nu får du inte ånga dej... Då blir jag ledsen... Ska bli så kul, tror vi kommer bo i stallet första tiden...=P
.
Kram Sofia 

RSS 2.0