Dagen och gårdagen...

Hmm.. undrar om skramlandet i köket betyder att det snart blir mat...? Är superhungrig, den sena frukosten jag käkade strax efter 12.00 stod man sej inte långt på.
.
Idag var jag duktig, klockan ringde 06.30, var uppe 06.45, nere i stallet till 7.00... Fodrade och släppte ut pållarna. Släppte ut Pippi först, sen Lucky och sist Mulle. Lucky fick rätt fram till Pippi och hälsade, bägge pep och sen var det bra med det... de gick till varsin hö-hög och började käka frulle. Mockade bägge tjejernas boxar lite snabbt, underbart att upptäcka att Pippi är lika renlig som Lucky och lägger all skit i en hög i ett hörn.
.
Hann lagom in och värma mej en stund innan det var dags att fortsätta ner till nästa stall och fodra och släppa ut och sedan mocka... Sen gick jag hem och käkade lite och vilade en timma innan det var dags att gå ner igen. Hade tänkt ta in tidigt, men eftersom vädret klarnade upp väntade vi en stund och gick sedan ner, tror ni inte att timmerbilen stod mitt på grusvägen och blockerade, att få in ponnyerna med den där var ju bara att glömma. Men nu skulle vi ju ändå börja med storhästarna, tror ni att de gick att få tag på med timmerbilen skramlandes på vägen... Nej! Så det var bara till att sätta sej i privatstallets sadelkammare och vänta tills han var färdig innan vi kunde börja ta in.
När alla pållarna var inne blev jag som vanligt kvar en stund och pratade lite och nu är jag hemma och tänkte käka lite innan jag går ner till finaste tjejerna Lucky och Pippi...<3
.
Gårdagen:
Fodrade och rastade hund på morgonen. Sen gick jag ner till RidCentret och städade undan efter mina lektioner tidigare i veckan. Vi bestämde att vi hämtar Pippi redan idag så jag, Eva-Lena (hon som äger RidCentret) och Micke (en anställd) lastade Vagabond och stack iväg. Kollade att allt var lugnt när han släpptes ihop med deras shettis och lastade sedan min lilla tjej och åkte hem med henne. Hon fick först gå ut i en liten rasthage och rulla sej och kika på omgivningarna, sen släppte vi in henne till Lucky och Mulle nån timma, ihopsläpper gick lugnt och fint, inga slagsmål... Lite småpipande och nåt viftande framben... Men snart gick de lugnt alla tre och pillade i hagen.
Fick hjälp att släppa in och kvällsfodrade. Gav inte Pippi allt hö, utan hon fick en tredjedel... Gick ner vid 22.00 igen och kollade till henne och då fick hon resten.
.
Ska försöka knäppa lite kort på Pippi idag så ni får lite mer aktuella kort, vädret har ju inte varit alltför trevligt innan idag och jag har inte direkt haft tiden heller. Men ska försöka nu i e.m.
.
Kram Sofia!

Hon är hemma...!!

Hämtade Pippi redan igår, så nu går hon tillsammans med Lucky och Mulle i hagen... Kort och mer info får ni sen när jag slutat jobba...=)
.
Kram Sofia!

Stallet klart...

Skönt att i princip vara färdig med stallet innan klockan blivit 10.00 på morgonen, men jag sparade det bästa till sist... Mockningen! Ville in och få i mej lite frulle, kände att energin började ta slut.
Men har hunnit morgonfodra, fixa nytt foder och motionera Lucky + rastat hunden ialla fall.
Ska jag bara pinna ner sen innan jobbet och luncha och slänga ut e.m hö i mathagen. Så klarar de sej till kvällen när jag kommer från jobbet.
.
Pratade med de som har Pippi nu på morgonen, hon var bättre nu idag. De ringde ju igår och sa att Pippi hade fått kolik på morgonen, ingen veterinär hade de fått ut och när jag fick en andra uppdatering 16.00 var hon inte bättre.
Men efter 18.00 sen hade en annan veterinär kommit ut och behandlat henne. Natten hade varit hyfsat lugn, men snacka om att man känner sej maktlös och orolig när en sån här sak händer... Usch, lilla Pippsan...
.
Efter jobbet igår blev det en sväng till Trollhättan med pojken, hämtade upp nya fälgarna + däcken till bilen på ANA. Vad tror ni händer ca 3 mil från Trollhättan...? Punktering på vänster bakdäck! Bara att rulla till närmsta avtagsväg och byta bägge bakdäcken, de gamla var ju 16" och de nya 18" så bättre att byta bägge.
Men tur i oturen ändå att det hände efter det att vi hämtat däcken och inte på resan dit.
.
Tyvärr hann ju bakfälgarna bli skitiga under hemresan...
.
Kram Sofia!

På lördag kommer hon hem...!

Så var dagen nästan slut... Har precis kommit in efter att ha tagit in pållarna för kvällen. Så nu tänker jag sitta här och kika runt lite tills jag känner att energin är tillräckligt hög för att dra mej ner till första våningen och in i duschen, borde egentligen slänga in en maskin tvätt också...
.
Har haft en bra dag idag också... Fodrade och släppte ut imorse, sen in och grejade lite i huset och sen ner till Ridcentret ett par timmar. Efter det gick jag hem och käkade en väldigt försenad frukost tillsammans med Tobbe och direkt efter det ner till ridcentret igen. Plockade in hästarna och borstade dem och grejade med lite annat.
De kom från Svenska Ridsportförbundet idag och kikade på anläggningen... Sen blev jag sittandes där nere och pratade med lite folk i det fina vädret.
Pratade bl a med de som har Pippi... Så nu har vi bestämt att på lördag förmiddag styr vi kosan till deras gård och hämtar hem min lilla tjej...<3 Men vi åker inte dit med tom transport, med oss ska vi ha lille Vagabond, en stor shettis som ska gå som sällskap till deras shettis och sen kan tjejen rida lite på honom under tiden så det kommer bli jättebra för honom där... Så nu längtar jag tills lördag...!
.
Imorgon ska jag först jobba 8-12, sen tar vi oss en liten roadtrip jag och pojken... Blir bl a Trollhättan och hämta upp hans nya fälgar på ANA. Sen lät det som att det ev blev ett stopp i Borås hos släkten också. Och någonstans däremellan tänkte vi stanna på nåt mysigt ställe och käka lite. Hinner vi tar vi en sväng till SAAB-museet också...
Måste ju hälsa på min älskling Aero X:en...
.
Lucky fick vila idag, hon har gått i hagen med sin lilla kompis och bara haft det gott. Hon såg inte jätteledsen ut för det, men nog kryper det lite i benen på henne. Men hon har ju alltid varit en arbetsmyra...!
.
Kram Sofia!

Här händer det grejor...

Go kväll på er! Eftersom både kropp och hjärna går på sparlåga så kör vi utan några större krusiduller igång med gårdagens händelser...
.
Kom ut till stallet lagom för att hinna mocka och låta Dumle rasta av sej ordentligt. När stallet var färdigt tog jag in Lucky och gjorde henne iordning. Under tiden jag står och borstar kommer de andra som står i stallet med hästtransport, med en ny häst med sej... Jag går ner och bestämmer mej för att jobba i utepadocken med Lucky. Alldeles för underbart väder för att sitta inne i ett ridhus. Lucky var helt fantastisk, väldigt pigg, men lydig. Jobbade som en liten blå i galoppen och har börjat bli så stark... Var så himla nöjd efter passet, men det var en väldigt svettig Lucky och en nästan lika svettig matte som nöjda knatade upp till stallet efter passet...<3
.
Hann lagom ställa mej i duschen och göra mej iordning så kommer Tobbe hem, in till Jönköping, först A6, sen Eko (blev en hag-grimma + grimskaft till Pippi), efter att ha käkat på Max tog vi svängen förbi CityGross och handlade lite. Sen styrde vi kosan hemåt, väl hemma tog vi en liten promenad med Dumle och passade på att köra en liten träning, vilken han klarade med glans...=)
.
Idag har jag först morgonfodrat privatstallet och släppt ut dem. Såg Attack åka hem, hann inte säga hej till honom... Myshästen... Sen jobbat 8-11 och sen hem en snabbis, mocka och fixa käk till Lucky och gå en promenad på 45 min med henne (vilket hon uppskattade efter gårdagens hyfsat hårda träning)... Sen ner till RidCentret igen vid 14, plocka in alla hästarna, borsta alla hästarna och sen hålla ridlektioner i 3 h till 20.00. Efter det, ner till privatstallet och ta in Lucky och Mulle samtidigt som Dumle fick springa av sej lite. Sen in och dammsuga + torka av golven lite snabbt. Så nu sitter jag här och känner mej som en överkokt potatis och undrar om jag ska orka släpa mej ner för trappan och in i duschen innan Tobbe kommr hem eller om han ska få bära ner mej... För duscha det måste jag, har damm överallt efter att ha stått i utepadocken.
.
Hungrig är jag också, kom just på att jag endast levt på 3 mackor på hela dagen. Hmm... får kanske försöka äta lite innan jag duschar, så jag inte somnar ståendes och dränker mej själv... Kan ju faktiskt vara lite dumt...
.
Kram Sofia!

Sommartid

Tycker det är mycket märkligt att min mobil inte ställer om sej själv till sommar/vintertid. Det är ju ändå en hyfsat ny modell... Men hästarna kom ut i tid ialla fall...=) Helt underbart väder idag också, så gott att det börjar torka upp överallt, vägen bort till Lillemans och Attacks hage har ju varit en enda stor leråker tidigare.
.
Jaha, vad händer idag då?
.
Tobbe jobbar, men slutar hyfsat tidigt idag så då blir det en sväng in till stora staden Jkpg och handla lite.
Innan dess ska jag fixa stallet och mocka, så det blir ju uppenbarligen inte en alltför stressig dag. Städa gjorde jag ju igår, det enda som behöver göras är väl att putsa lite fönster i så fall...
.
Kram Sofia!

En sån där dag...

Har haft en sån där underbart härlig dag som man aldrig vill ska ta slut... Fick först lite sovmorgon, sen gick jag upp och grejade lite i huset innan jag tog med mej Dumle och gick ner till stallet. Mockade och fixade foder och sen gick vi upp till huset, hämtade Knodden så han fick vara ute lite i solen (vilket han älskade)... Letade igenom mina gömmor och hittade faktiskt en hel del prylar som jag kan använda till Pippi.
Satt där i solen på gräsmattan och tyckte att livet var riktigt bra. Jag hann lagom färdigt när mamma, Stefan, Klara och hennes mamma kom. Stängde in katten och hunden och så gick vi ut till hagarna och kikade på hästarna. Det slutade med att det blir Lady som valdes (visste jag väl...;P), så efter provridning m.m. så bestämdes det att hon skall åka hem till min mamma under ett antal veckor i sommar som sommarhäst till Klara... De kommer bli supernöjda med henne, hon är ju så jäkla snäll...<3
.
När vi hade grejat klart med Lady blev det fika utanför ridcentret i solen, sen var det dags för hela gänget att åka hem.
Själv hämtade jag Dumle och pysslade en stund i stallet medans Lucky käkade lite lunchhö. När hon var klar släppte jag in Dumle i huset igen och tog i Lucky, gjorde henne iordning och tog en runda uppåt Rävåsen, blev en del trav och galopp, bl a en lång härlig galopp där man bara kan stå upp i lätt sits och låta henne rulla på och hon går totalt avspänd och bara frustar... Underbara häst...<3
Tillbaka i stallet var jag efter 1h och 15min, strechade henne och gav henne hennes päron, sen fick hon gå ut i hagen, hon hann inte mer än 3 meter innanför grinden innan hon vek ihop benen och la sej ner och rullade. Så nu är hon härligt lerinpackad hela hon...
.
Hämtade Dumle igen och pysslade lite i stallet en stund innan jag kände att det var dags att bege sej inåt en stund, blev sittandes här framför datorn och skulle väl tro att jag blir här tills det är dags att ta in alla busarna...
.
Förresten, mamma var världens snällaste som vanligt och stannade till på Hööks och plockade upp dessa två saker till mej (eller ja, till hästarna...;)
.
1. Till Pippi 2. Till Lucky
.
Kram Sofia!

Sovmorgon...

Jag låg faktiskt kvar i sängen ända till kvart över åtta idag, kände att jag förtjänade det. Men ska strax gå ner till stallet och få mockning och foder ur vägen. Måste kolla storleken på min westerngjord också så jag får rätt storlek (mamsen är snäll och hämtar den nya idag)... =) Så blir det provridning med den senare i e.m när jag ska rida ut. Känner för en längre runda idag, blir nog Rävåsen och uppåt där. Hoppas att den sista isen smält i skogen...=)
.
Förhoppningsvis hämtar vi hem Pippi på onsdag, men inget är bestämt ännu. Tänkte göra iordning hennes box nu idag eller imorgon, vill gärna ha sånt klart ett tag innan hästen kommer hem.
.
Jag har de senaste dagarna haft Ge-kås abstinens... var alldeles för längesen vi var där nu. Särskilt nu när jag får hem en ny ponny, vill jag ju verkligen åka dit...=P
.
.
Kram Sofia!

Skara Hästklinik...

Go kväll!
.
Sitter och kikar lite på Boles hemsida, de har faktiskt en hel del, till ganska vetiga priser också. Inte för att jag behöver nåt särskilt mer än lite småsaker till nya ponnyn, men jag kommer ta allt lite var för sej... Man behöver inte köpa allt på en gång.
.
Jobbade förmiddagen idag, sen fick vi åka iväg med en av ridskolehästarna som skadat sej... Appaloosan Jaspis, upp till Skara Hästklinik och bl a röntga honom. Så nu står han med bandage från hasen och ner till hoven, ska stå på boxvila i 2 dagar och sen sjukhage ett par veckor. Tyvärr blir han nog aldrig mer ridskolehäst...=/
.
Lucky fick sej ett pass i ridhuset, hon jobbade på fint, men jag hittade inte riktigt känslan idag... Kanske beror på att det snurrar en massa i huvudet så att jag inte riktigt kunde slappna av. Men allt som allt gjorde hon det jag begärde av henne. Jobbade först igenom alla gångarter, sen jobbade jag med skänkelvikningar, öppna och sluta. Slutan sitter till 110% i högervarvet, men vänster är fortfarande tungt för henne, men det har det ju alltid varit...
.
Imorgon får jag lite sovmorgon, eller ja.. Dumle kommer väl väcka mej som vanligt, funderar på att gå en långpromenad tidigt på morgonen med honom, men får se när jag vaknar imorgon. Men jag slipper gå upp och gå ner till hästarna, det är den andra tjejen som släpper ut imorgon.
.
Kram Sofia!

Foton 22/3-2012

1. Lucky vände sin finaste sida till... 2-4. På promend i solen...
.
1. Dumle inne i sadelkammaren, huvudet ut genom katthålet 2. Dumle spanar ut i natten

Ett kvällsinlägg...

Så, då var man parkerad i soffan inför kvällen... Nu väntar jag bara på att älsklingen ska kliva genom dörren så är hela lilla familjen samlad igen...<3
.
Har precis varit nere och nattat finaste tjejen, frågade henne tidigare idag om hon tycker att det ska bli okej att dela matte med en annan liten häst... Det verkade så för hon gav mej en puss på kinden som svar... Men hon kommer alltid vara nr 1 för mej...<3 Idag blev det en promenad på 1 h och 15 min... Knäppte lite kort som jag slänger upp här senare.
.
Höll på att missa mötet på klubben idag också, hade inte en tanke på det när jag i godan ro gick och pysslade nere i stallet tillsammans med Dumle, som tur va blev jag påmind genom ett telefonsamtal och var där nere knappt 15 min för sent... Tur att det är nära ialla fall!
.
Kram Sofia!

Jobbat färdigt för idag...

Isch så trött jag blev nu såhär efter maten mitt på dagen... Funderar allvarligt på att lägga mej en timma och vila innan jag sätter fart i stallet. Blir en skrittrunda el. promenad med Lucky i solskenet, sen ska Dumle få sej en promenix också...
.
Helgen blir lugn för min del, Tobbe jobbar båda dagarna och jag har väl inte speciellt planerat mer än att det kommer lite besök på lördag.
.
Slänger ut 2 bilder på Pippi också, de är lånade från ägarens sida så de är gamla, men så får ni ser hur hon ser ut ialla fall... Sen kommer nya bilder såfort hon kommer hem...=)
.
.
Kram Sofia!

Ljuvligt att vakna till solsken och fågelkvitter!

Ska strax gå ner och säga godmorgon till finaste svart... Helt underbart väder idag, solen lyser och det är helt vindstilla, de har lovat hela +16 grader idag. Igårkväll när jag kikade på termometern visade den att det som varmast hade varit +23, någonting... Visserligen mitt i solen, men ändå! Var tvungen att ta ett kort på den, för trodde väl inte att nån skulle tro mej annars. Får ladda upp det här sen när jag hinner i e.m...
.
Nu ser jag fram emot att Pippi ska komma hem (nya ponnyn)... Ska bli kul att se vad Lucky säger om henne, hon kan ju vara lite skeptisk till vita hästar och Pippi är ju vit med bruna prickar (yes, ni gissade rätt... en knabstrupper, min favoritras!)... Men jag känner på mej att de kommer bli goa kompisar de där två damerna... De ska ju trots allt kampera ihop länge framöver.
.
Kram Sofia!

Jaha, vad har jag nu hittat på!?

Ja ni, jag har gått och skaffat mej en häst till.. Eller rättare sagt en ponny!
Var iväg och kikade på henne innan i e.m och bestämde mej väl ganska direkt att hon var den rätta... Så nu ska vi bara ordna lite med det praktiska, sedan får hon komma hem till mej...=) Hon ska fungera som sällskap till Lucky och gå lite småpromenader och kanske köra lite... Hon är inte igång just nu, så det blir lite att jobba med!
Kort kommer såfort hon kommer hem!
.
Idag har vi fixat med sista städningen i Ödeshög också, lägenheten är slutbesiktad och nu skall bara de resterade nycklarna skickas upp till vaktmästaren... Så himla skönt!
.
Imorgon blir det jobb 8- ca 12... Sen rida finaste Lucky. Tobbe jobbar kvällen så vi går om varandra både imorgon och på fredag, då jobbar jag också morgon...
.
På lördag kommer mamma hit, brorsdottern till han som äger stallet mamma hyr ska kika på ridcentrets hästar och ponnyer, de ska hyra en sommarhäst till henne... Så då blir det väl till att bjuda på lite fika när de kommer storfrämmat..=P
.
Kram Sofia!
 

Lite pladder på kvällskvisten...

Är så godissugen så jag tror att jag avlider snart, funderar på om min käre sambo hinner förbi någon affär innan de stänger ikväll så jag kan stilla mitt salt-begär. Blir nog till att skicka ett sms och fråga...
.
Blev lite omflyttning i planerna idag, Lucky fick vila, är egentligen hennes vilodag imorgon, men eftersom hunden fått bli lite stillasittande i helgen så ville jag ha en hel eftermiddag med honom ute i naturen, så jag mockade, e.m fodrade Lucky och Mulle och gick sedan en liten runda ner i en av sommarhagarna med Dumle och hans kompis Alice... Så nu är han lite nöjd, han har fått vara ute och springa i över 3 h... Så får jag ta Luckys träning imorgon istället.
.
Annars har det inte hänt något överväldigande spännande idag, våran käte kisse-katt har förmodligen kommit åt knappen på vattenkokaren inatt och lyckats få den att hållas nertryckt på nåt sätt, så det hade kokat torrt + att hela värmeslingan som ligger i botten hade smält sönder bottnen och gått rätt igenon. Ren jäkla tur att det inte började brinna. Jag brukar alltid dra ut kontakter till hushållsapparater och liknande för att jag är just så nojig över brandrisken, men av någon anledning hade jag inte dragit ur just denna... Så nu blir det till att införskaffa en ny, och finns det med överhettningsskydd ska jag ha en sån!
.
Har suttit och kikat i både Börjes och Hööks katalogerna idag, finns mycket man vill ha. Fast ändå mindre än vad det skulle ha varit för lite över 1 år sedan, då jag red vanlig klassiskt... Ingen av butikerna har ju något extremt stort westernutbud, Börjes har störst och har också bättre kvalitet på t ex sadlarna. De saluför ju bl a märket Simco som jag själv starkt gillar! Men det som står allra högst på önskelistan denna gången är en ny westerngjord från Hööks med resås i bägge sidor och rullspännen. Den jag har ju köpte jag ju uppe på Scandinavian Western Co där sadeln, padden och tränset kommer ifrån. Men det är varken resår eller rullspännen, vilket gör det jobbigt för mej att spänna en dålig dag då jag får ta i så mycket med mina händer. Sen har jag fått för mej att Lucky gillar gjordarna med resår mer än de utan... Så en sån ska vi testa såfort jag kommer in till Jönköping och har vägarna förbi Hööks nästa gång!
.
Kram Sofia!

Go förmidda!

Go förmiddag på er! Här har dagen varit igång ett tag, men jag latade mej lite imorse, gick inte upp förrens 07.20 och var nere i stallet 07.30. Morgonfodrade och rastade Dumle, sen upp och tog en kopp the! Strax blir det lunch, Tobbe står i köket och grejar för fullt...=) Han testar ett nytt recept (eget naturligtvis) och det blir säkert gott, som det alltid blir när han är i farten...<3
.
Lite halvpissigt väder idag också, men än sålänge har regnet hållt sej där det ska... Uppe i molnen! Temperaturen ligger på ca +5 och det har inte varit några minus inatt. Längtar tills imorgon, de har lovat sol och +13 grader! Och naturligtvis ska vi till Ödeshög och fixa med slutstädningen, så vi ska vara inne eller sitta i bilen största delen av dagen...=/
Men ska bli himla gött att få det avklarat, slipper man ha några trådar kvar i den hålan nåt mer!
.
Lucky skötte sej fint i ridhuset igår, jobbade henne lös. Tycker det är en skitbra metod för att lära känna sin häst och kunna upptäcka ev skador eller rörelsestörningar tidigt. För min egen del lär jag mej också mycket om hur jag ska rida hästen, hur den svarar på röstkommando och "tryck"... Sen är det ett jättebra sätt att träna kondition på!
.
Mötet kom igång lite sent igår, så vi var inte klara förrens efter 19 och ändå kändes det som om inte allt blev genomgånget. Och på torsdag är det dags igen, extra insatt årsmöte...
.
Kram Sofia!

Ny vecka...

Hej på er! Nu var det ett par dagar sedan igen, skrev sist förra veckan, på onsdagsmorgonen. Men jag har inte direkt haft något inspiration + att jag har haft en hel del annat att göra under veckan som varit. Så ni får stå ut med en liten snabbresume igen...
.
Onsdag:
Gjorde inget särskilt, städade lite och fixade med tvätten. Lucky fick vila ialla fall. Jobbade 15-17.30.
.
Torsdag:
Jobbade 8-12.30, sen upp och fixade lite lunch. Efter det knatade jag ut till stallet, mockade + hämtade Lucky. Ner till ridcentret och motionerade henne lös i ridhuset. Hon jobbade på duktigt och verkar tycka att upptrappningen av motionern är alldeles lagom. Efteråt så körde hon den obligatoriska rullningen nere i ridhuset...=)
När jag var klar med Lucky rastade jag Dumle och sen var klockan så mycket att det var dags att gå ner till ridcentret igen, stor med på lektionerna mellan 17-20. Efter det upp och ta in Lucky och Mulle.
.
Fredag:
Efter morgonfodringen och lite frukost bestämde vi oss för att ta en tur upp till Ödeshög. Fixade lite i lägenheten och begav oss sedan hemåt igen. Var hemma 15.00. Tog in Lucky och gjorde henne iordning för ridning, mötte upp en tjej från ridcentret och vi tog oss en lugn tur i skogen i bara skritt. Efteråt hjälpte jag till att plocka in ridcentrets hästar.
.
Lördag:
Städdax!
Efter hästutsläpp och mockning åkte vi upp till Ödeshög beväpnade med dammsugare, skurhink och div rengöringsmedel. Tömde det sista (enbart matsalsbordet och 3 kartonger kvar där nu)... Och hann med att städa sovrummen, lilla rummet, vardagsrummet, bägge toaletterna och halva köket innan vi till slut gav upp och åkte hem igen.
Väl hemma däckade jag i soffan en timma innan jag masade mej ner till stallet, satt inte på Lucky förrens 19.30, men jäklar vilket fint kvällspass vi fick, trots att jag överansträngde mej och det slutade med att Tobbe fick komma ner med min medicin till mej i ridhuset. Älskar min lilla fina häst...<3
.
Söndag:
Vi hade verkligen en sitta-i-soffan-framför-tvn-slöar-dag, Lucky fick gå i hagen och vila och mockningen fixades inte förrens det var dags för dem att komma in. Var enbart ute och lunchade och slängde in en maskin tvätt + drog ett varv med dammsugaren. Annars gjordes det inte många knop denna dag. Men det är gott med såna dagar ibland också, vädret var ju inte det skojsigaste ute heller, regnade, blåste och var allmänt ruggigt!
.
Idag:
Var nere i stallet med Dumle som vanligt och morgonfodrade. Höll på att få en hjärtinfarkt när jag tittade ut och såg att det var alldeles vitt på marken. Hade ju hört att det smattrade på taket tidigt imorse, men jag trodde att det var regn. Det var det inte... det hade haglat! Men det har redan smält undan tack och lov...=)
Just nu skiner solen och blåsten har lugnat ner sej, trodde träna skulle lyfta och flyga iväg imorse. Men jämfört med Östergötland så är det en piss i havet...=) En dag en gång ibland kan man liksom uthärda, särskilt om det bara är på morgonen...
.
Kl. 17.00 i e.m har vi extra möte nere på klubben, så innan dess ska jag hinna med lunch, motionera Lucky, mocka och fixa foder. Dumle ska gärna få springa av sej i ridhuset en sväng också!
.
Kram Sofia!
.

Go förmidda!

Hmm... om man skulle ta tag i frukosten kanske. Satte på vattenkokaren till the-vatten för över en halvtimme sedan. Längre har det inte kommit. Har suttit och tjötat i mobilen med mamma en lång stund + kollat ett par saker på nätet.
.
Har hunnit med en del nu på morgonen ialla fall, förutom det vanliga med att morgonfodra + rasta hunden så har jag vallat snabeldraken och diskat...
.
Funderar på om jag ska motionera Lucky nu på f.m eller senare ikväll. Lika bra att göra det nu tidigt så jag får det gjort.
Har tänkt att gå ner med henne till ridhuset så hon får fara runt en stund och studsa av sej lite överskottsenergi. Insåg igår att det blir tajt för mej att hinna motionera henne imorgon (torsdag) så bättre att jag gör det idag istället, än att riskera att hon blir ståendes två dagar i rad.
.
Kram Sofia!

Rädd för mörkret...

Fy attan vad ont i magen man får om man käkar så mycket muffinssmet som jag just gjort...
Notering till mej själv: Gör inte om det!
Men fina blev dem, ena plåten blev stora, medans nästa plåt blev megastora... Men det finns en naturlig förklaring till det också, formarna på plåt två var av modell enorma...=P Men så är de amerikanska med, amerikanarna gör ju precis som alla andra länder... Bara lite större...!
.
Nu är pållarna inne, har inga problem med att gå ner till stallet i mörkret, eller bort till Lucky och Mulle, inte heller att gå bort till Attack och Lilleman, trots att det är en bra bit bort till deras hage. Men när jag ska lämna stallet för natten och gå upp till huset igen. Den biten är plågsam, särskilt när det är en kväll som denna, blåser och prasslar överallt.
Visst, jag är mörkrädd och väldigt lättskrämd, men det känns nästan löjligt att fjanta runt där på gräsmattan som nån liten överskrämd vässla... Men, men.. Så är det!
.
Tobbe borde kliva över tröskeln vilken minut som helst nu, han trodde inte att det skulle bli så sent ikväll. Dock fick han hoppa in och jobba imorgon med en catering som var bokad.
.
Kram Sofia

Duktig hårboll och Lucky är sej själv igen...

Jahopp... så var första omgången muffins i ugnen. Det blev specialaren vanilj och apelsin/choklad-crisp...=P
De borde vara lagom färdiga till strax innan åtta, då det är dags för mej att knata ner och plocka in pållarna för kvällen.
Gjorde tredubbel sats, så många muffins blir det, och självklart är de gjorda enligt det amerikanska sättet = STORA!
.
Spårningen med Dumle idag gick super, han spårar lika bra i luften och på marken. Sista spåret var rätt trixigt och med tanke på att det var första människospårningen får han Mycket Väl Godkänt! Är så stolt över min heltokiga hårboll..<3
.
Lucky fick som jag skrev tidigare en tur i skogen, blev 1 h och 10 min och 7 km hann vi med. Enbart skritt idag, då jag ville fokusera på att hålla henne avslappnad och lugn hela tiden. Och jag kan säga att den extra motionen verkligen har gjort sitt, en gång spände hon till det... Men det var vi snabbt ur. Annars knatade hon på helt lugnt på lång tygel hela vägen. Så jag kan helt klart säga att min lilla bulldozer är tillbaka i sin gamla form igen... Hon blir ju alltid lite extra fnoskig i huvet såhär på våren... Helt plötsligt är alla stenarna i skogen livsfarliga hästätande monster... Och är ni medvetna om hur många stenar det finns i skogen??
.
Kram Sofia!

Tisdag...

Nu har jag varit lite slö igen sista dagarna och inte uppdaterat så mycket som jag brukar.
Tyvärr är det ju så ibland att man varken hinner eller orkar med allt man har tänkt.
.
Söndag:
Lucky vilade och vi hade en hemma mys-dag på förmiddan. Kom en familj och kikade på våran äldre bil så nu har den "flyttat hemifrån"... Efter det åkte vi över till mamsen, först upp till Spånarp och hälsade på hästarna och sen hem till henne för lite middag och prat. När klockan närmade sej 18.00 kände vi att det var dags att tänka på refrängen och bege sej hemåt. Efter ett snabbt stopp på CityGross i Jönköping var vi åter påväg igen. In och plocka in all mat och sen ner till stallet. Tack och lov fick jag med mej Tobbe ner till stallet, vilket var tur då vägen bort till Attack och Lillemans hage är en enda stor leråker, finns en smal gräsremsa utmed ena staketet som man kan gå på, men inte om man leder två hästar. Så tack vare att han tog Attack så kunde vi ta oss i princip torrskodda hela vägen fram och tillbaka.
.
Måndag:
Upp som vanligt och ner och morgonfodra. Sen upp och käkade frukost innan det var dags att ta tag i dagen. Dammsugade av lite på nedervåningen och plockade lite. Sen en tur in till Mullsjö, behövde bl a fylla på min mobil.
Stannade till nere på ridcentret påvägen tillbaka, och där blev man kvar i nästan 2 h. Sen upp och plockade in Lucky som fick sej ett litet pass på ca 1 h i ridhuset. Hon kändes fin, men blev efter en stund galopparbete lite seg i kroppen, kändes som om energin var på väg att ta slut och hon enbart gick på styrka...Bra! Då är allt överskottet borta!
Jobbade henne lite till i traven och sen var jag nöjd, hon hade jobbat med bra takt och verkligen jobbat under sej hela passet, precis det jag begärde av henne....
.
Idag:
Ner och fodra som vanligt, rasta Dumle. Sen in och käka frulle. Tobbe jobbar kväll idag också, precis som igår. Vi tänkte att vi skulle bege oss ut i det sköna vädret en stund och jobba lite med Dumle. Han ska få spåra nån av oss idag hade vi tänkt. Får se hur länge Tobbe orkar springa och gömma sej innan han vill hålla i hunden istället...;)
Annars har jag inga större planer, ska ut en sväng i skogen med Lucky. En lugn runda på minst 1h, blir nog Vasen och sen Kvarnö, eftersom jag har lite problem med att få i mina broddar i de nya skorna vill jag helst hålla mej till vägar där jag vet att all is är borta redan.
.
Imorgon:
Lucky får jobba/vila beroende på hur hon känns idag. Finns det fortfarande ett tons överskottsenergi i den lilla damen får hon springa av sej i ridhuset och vila lördag eller söndag som förra veckan. Har insett att hon kan inte ha två vilodagar på våren, hon blir helt fnoskig att rida då, full med överskottsenergi + att hon blir vansinnigt tittig, särskilt när vi är ute i skogen.
Tobbe är ledig och hemma hela dagen, först hade vi tänkt att vi ev skulle åka över till Ödeshög och börja städa lägenheten (ska lämna ifrån oss nycklarna den 25/3) och även en sväng förbi Solar Plexus i Linköping och fixa toning till nya bilen.
Men det blir att vi är hemma och pysslar och sen ska jag jobba 15-17.30.
.
Kram Sofia!

Sista dan på veckan...

Söndag och Tobbe är äntligen hemma hela dagen. Han har jobbat hela dagarna nu fre-lör så har inte sett röken av honom knappt mer än en liten stund på morgonen och en kortis på kvällen...
.
Vad bjuder dagen på idag då?
Jo, vi bjöd in oss själva på middag hos mamma, ska bli kul att träffa hästarna och lilla Mimsan... Dumle kommer bli överlycklig när han får träffa Mimmi igen, han avgudar henne...=) Hade tänkt mocka när vi kommer hem, men nu åker vi senare än vi först tänkt så det blir innan ialla fall. Iofs skönt att ha det gjort så är det bara att släppa in ikväll sen.
Idag får hästarna gå i hagen och bara ha det gott i solen (som för tillfället tycks ha glömt att den ska lysa), Lucky hade nog gärna jobbat idag också, men matte behöver ialla fall en dag ledigt i veckan om hon ska överleva.
.
Igår blev det en promenad för Lucky på lite över 1 h, ca 6 km la vi bakom oss. Hon var pigg och pep till ett par gånger samtidigt som hon gjorde ett kaninhopp rätt upp i luften. Men som tur är så är hon så snäll att hon inte får för sej saker som att hon skulle dra iväg eller liknande...<3
.
Lucky Star
.
Lillemannen Bus fick sej ett pass i ridhuset igen, det märks att han börjar lära sej mitt kroppsspråk och mina signaler nu.
Vi kommunicerar mycket lättare och allt sker mycket fortare. Efteråt var han lite loj och tyckte att jag minsann skulle hålla upp huvudet på honom, när jag kände om han hade torkat mellan frambenen i stallet la han hela huvudet på ryggen på mej och nästan hängde sej över mej. Va putt han såg ut när jag puttade bort honom...=P
.
I ridhuset bor det en väldigt snygg häst (enligt Lilleman), vi kallar honom för spegelhästen. Han måste hälsas på varje gång vi kommer ner. Problemet är att han försvinner in i dimman ibland (när Lilleman flåsar på spegeln blir det imma på den.). Då spelar det ingen roll hur mycket han pratar till den, den kommer inte tillbaka förrens någon drar med armen över spegeln. Då på nåt magiskt sätt är han tillbaka...

.
1. Mulle Meck 2. Mulle lever farligt 3. Lucky spanar på risdskolehästarna som har fnatt på andra sidan
.
Kram Sofia!

Det är helg!

Idag senarelägger vi hela dagschemat.. Men är det helg så är det. Hunden väckte mej som vanligt innan sju, men jag fick ligga kvar i sängen ändå eftersom jag inte hade utsläppet. Gick dock upp tillsammans med Tobbe som började jobba 8.00, jag blir lätt lite rastlös och måste upp och göra någonting.
.
Strax inna nio orkade jag inte sitta still längre, så jag drog på mej ytterkläderna och tog med mej Dumle ner till stallet.
Medans Dumle och kompisen Alice lekte mockade jag och fixade foder. Passade på att byta vattnet ute i hagen till Lucky och Mulle Meck också. När jag kände mej färdig gick jag och lerhögen som påstår sej vara min hund upp till huset igen.
Baxade in lerhögen (som fortfarande hävdade att han var min hund) i badrummet och började spola av honom. Fatta att jag blev förvånad när det visade sej att under all skit fanns faktiskt Dumle... Han är expert på att skita ner sej den busen.
.
Idag blir det en skrittrunda eller en promenad för Lucky. Har inte bestämt mej för vad Lillemannen ska få göra idag.
Tar ju ett tag innan man får ett hum om hur mycket de orkar och så. Men han såg fasligt piggelin ut imorse när han grejade runt i boxen så jag tror inte jag behöver vara alltför försiktig.
.
Tänkte jag skulle vara duktig och äta lunch innan jag motionerar hästar idag, så hinner de käka lite innan också.
För Tobbe är det änne en lång sdag på jobbet, räknar inte honom hemma förrens 22.00 ikväll... Men imorgon är han äntligen ledig igen...=)
.
Kram Sofia!

Guldhästar idag!

Nu har jag nästan 5 h egentid som jag bara kan slappa på innan hästarna ska in, rätt trött är jag nu...främst i huvudet.
Borde ta tag i lunchen, blir nog nåt snabblagat och enkelt idag, konstigt nog har jag inte blivit hungrig förrens nu, hade tänkt äta emellan hästarna, men eftersom jag inte kände av nån hunger körde jag på.
.
Min dag har sett ut enligt följande:
9.00 Gick ner till stallet igen och tog in Attack och kollade febern och allmäntillstånden då han har varit lite hängig.
Mockade hos Lucky och fixade kraftfoder, tog sen in henne och gjorde henne iordning. Ner till ridhuset för att träningspass, hon gick verkligen kanon idag, min lilla guldhäst! Pigg och lite taggad och ville bara jobba hela tiden!
.
När hon var utsläppt i hagen igen mockade jag hos Lillemannen Bus och tog sedan in honom. Borstade och väntade tills veterinären varit ute och kikat på Attack innan vi knatade ner till ridhuset. Jag jobbade honom på töm idag och han var superfin, så himla fin i mun och mjuk i sidorna. Han fattar snabbt vad man vill och försöker även om det är lite tungt. Men han orkade inte jättelänge idag, märktes att han kände av styrkepasset igår med alla tempoväxlingar. Så han fick jobba sammanlagt 35-40 min.
.
Plockade iordning i stallet och fixade det sista innan jag gick upp hit. Men tillräckligt med motion och frisk luft har jag väl fått idag ialla fall...=)
.
Kram Sofia!

Morrn!

Morrn på er!
.
Jag ska strax försöka pillra i mej lite frulle innan det är dags att börja dagen på riktigt. Vaken har jag ju varit ett tag, hunnit med att fodra och rasta hunden nu på morgonen. Lucky var på sitt allra gosigaste morgonhumör när jag kom ner och pratade hela tiden medans jag grejade i stallet, helst hade hon nog velat att jag stod kvar i boxen och gosade med henne ända tills det var dags att gå ut. Jag hade tänkt rida ut en sväng idag, men eftersom snön ligger kvar (morr) så får det bli ridhuset idag också, fast ridning denna gången. Hon har ju varken broddar eller snöplattor för tillfället så bart underlag känns överlägset säkrast!
.
Annars idag ska det hinnas med lite städning, tvätt och disk (som vanligt), plus mockning och foder till finaste stjärnan.
Får se om det blir motion av Lillehästen Bus också, han skötte sej så fint igår. I så fall blir det tömkörning idag!
.
Dumle ska ju naturligtvis ha sitt också, får se om det blir långpromenad eller annan träning, eller kanske båda?
Beror på vad jag orkar. Fördelen med att han är med mej i stallet är att han får sin fysiska motion där, så en promenad är inte nödvändigt för att han ska få sin dagliga motion, men jag tycker det är viktigt att inte glömma promenaderna också, man lär sej mycket om hunden och det är en viktigt del av träningen!
.
Det ser lovande ut framåt ang vädret ialla fall, verkar som om detta var sista riktigt kalla natten. Så himla gott, håller det sej bara ett par plus kan Lucky få slippa sitt täcke både dag och nattetid.
.
.
Kram Sofia!

Nu är pärlan hemma...

Äntligen hemma igen, har precis varit nere och kikat till hästarna... Tog av Lucky hennes dubbla täcken (fleece+regn), hon var ju så svettig efter passet idag att jag inte bara ville slänga på henne vanliga täcket då det är sådant där blankt tyg i det.
.
Nu är nya pärlan hemma, jäklar vad go den är att åka i och motorkraft finns så att det räcker och blir över.
Tog endast lite bilder framifrån lite snabbt när vi stannade och tankade, det var så satans kallt att vi ville bara iväg.
Blev en snabbis över till Borås och Ulli + Henke med alla barnen. Var ett tag sedan vi var där, så vi passade på när vi ändå hade åkt halvvägs!
.
Dumle tyckte det var helkonstigt med ny bil, vi hade ju öppnat bagageluckan som vanligt och bad honom hoppa in, han skutta in i bilen som han tyckte såg ut som våran vanliga, så han trodde väl att det var det också. Snacka om att han blev förvånad när hans gummimatta var borta och bilen inte alls luktade som den brukar. Men han vande sej snabbt och sov snart gott där bak...
.
Saab 9-5 Aero 250hk, SportCombi -05
.
Själv är jag ganska trött nu efter dagen, blir nog sängen tidigt ikväll skulle jag tro. En kopp the först bara kanske?
.
PS. Sandra: Ja, han är en travare...=)
.
Kram Sofia!

Hästar och hund klara!

Inne igen en sväng innan det är dags att kasta sej iväg till nästa grej. Har hunnit motionera bägge buse-hästarna, bägge skötte sej exemplariskt. Lucky var väldigt busig och pep till flera gånger och drog iväg i full kareta... Lillemannen var något lugnare, men spände till det en, eller två gånger och dansade till han också.
.
Lucky Star
.
"Lilleman" Mr Tånga
.
Dumle
.
När hästarna var klara var det Dumles tur, en snabb promenad där han fick springa lös och göra av med så mycket energi som möjligt på kortast möjligast tid, fixa det sista i stallet och sen upp till huset. Så nu ska jag hoppa in i duchen och göra mej färdig. Ca 15.00 kommer mamma hit, strax efter 16.00 kommer Tobbe hem och kl. 17.00 ska vi vara i Ulricehamn och hämta nya bilen...=)
Någonstans mitt ibland allt detta ska jag helst hinna käka lite lunch också!
.
Kram Sofia!

Jaha...

Jaha... Så det blev mer snö ialla fall. Måste ta med kameran ut och knäppa ett par kort så ni får se på allt det hemska...=/ Men till helgen ska det blir 12+ och strålande sol så det är ju endast kortvarigt, då går det ju att stå ut...
.
Har nu på morgonen varit nere och fodrat + mockat och fixat foder till Lucky och Lillemannen Fjant.
Är inne och provianterar lite nu och sen tänkte jag vila va 1 h innan det är dags att gå ut och motionera lite häst.
Lucky första och sen Lilleman... Både ska få jobba i ridhuset idag! Blir spännande att se hur lillehästen är att jobba med.
.
Men nu blir det senaste avsnittet av en av mina favoritserier, Switched at Birth innan det är dags att ge sej ut i snön igen...
.
Kram Sofia!

Ny bil...Check!

Imorgon hämtar vi hem nya pärlan... Wiee!
Klockan 17.00 imorgon i Ulricehamn. Så himla gott med ny bil, allt ni får veta nu är att den är röd...;)
.
I övrigt har jag borstat ca 12 leriga hästar, låtit min egen galning springa och fjanta i ridhuset i 40 min och fixat färdigt stallet. Nu ska vi bara käka lite, sen plocka in alla busehästarna för natten.
.
Kram Sofia!

Lite trött såhär mitt på dan...

Här är det lugnt i mitt hus... Alla grabbarna sover tungt... Är rätt trött själv faktiskt, men det förtjänar jag att vara efter att ha släppt ut, mockat, städat och tvättat. Så nu har jag bara motion av häst kvar också + att jag ska hjälpa till nån timma och ta in ridskolehästarna! Sen kommer jag nog sova gott inatt. Igår somnade jag ju i soffan runt 23.00, eftersom jag sover väldigt hårt ibland hade jag varit omöjlig att väcka, låg helt ihopskruvad som nån förvriden trästam... Så gissa om jag hade ont i kroppen och var helt stel när jag vaknade strax innan 03.30 inatt. Konstaterade att jag inte skulle orka resa på mej, stärkte på mej istället och somnade om. Vaknade 06.00 igen, då var jag tvungen att resa på mej då jag var så jäkla pinkenödig.. Annars hade det kunnat bli otrevligt! Masade mej upp för trappan, tror ni jag kunde sova sista timman då.. Ne!
.
Mockade direkt på morgonen och tog sedan tag i städ och tvätt, efter det fixade jag till lite lunch och sen har jag suttit här en stund och tagit det lite lugnt. Ska ner och hjälpa till att ta in ridskolehästarna 14.30, Tobbe ska till Ulricehamn och titta på en bil. Är den fin blir det den istället för en annan vi egentligen hade bestämt oss för från början.
Så håller tummarna för att den är så fin och go att köra som den ser ut...=)
.
Kram Sofia!

Precis inkommen...

Precis inkommen från stallet, det var en sån där kväll som man bara vill sitta kvar inne i boxen och mysa och lyssna på när lilla hästen tuggar i sej hö... Men till slut vann kylan över mej och jag + hunden fick knata in.
.
Har varit nere på Ridcentret en sväng, på styrelsemöte. Så nu har jag ett A5 block med ett antal sidor med en massa skojiga klumelurer som skall föreställa ord att tolka.. (ehm, ja... det är ja själv som har skrivit)... Detta ska renskrivas och skrivas ut.
.
Lucky fick en kortare tur än tänkt idag, skrev ju tidigare att jag inte ville rida utan brodd,
tror ni brodden gick att få i då, Ne! Jävla skit, rent ut sagt... Får ta nya tag imorgon, men jag tror tyvärr att hålen är ovala nästan allihopa. Skulle ha testat direkt när hon va nyskodd i fredags, nu är de ju fulla med skit också vilket inte gör saken lättare. Så jag fick vända när jag kom till ett ställe där det isen i princip täckte hela vägen. Men vi fick oss lite trav och va ute i 1 h och 5 min ialla fall. Men hon hade ju nippran nästan hela vägen.. Helt fnoskig va hon, fick panik och skulle dra iväg när det kom en häst bakom oss och svängde upp i skogen, istället för att vända sej om och kika vad de va så tyckte hon att det var en bättre ide att lägga benen på ryggen och springa iväg. Som tur e springer hon inte så fort så vi hann väl inte upp i mer än ökad trav innan jag fick stopp på henne, men stark är hon ialla fall, min lilla jätteponny. I traven fick jag korta upp henne ganska mycket och jobba henne hela tiden väldigt aktivt så hon koncentrerade sej på det istället för att springa och glo på allt som kan vara farligt.
När vi kom ut ur skogen igen, ut på grusvägen kände jag hur hela hon slappnade av... Sen knatade hon på så fint och lugnt resten av vägen hem...<3
.
Egentligen har hon vilodag imorgon, men eftersom hon stod hela helgen så funderar jag på att jobba henne ialla fall, har inte bestämt med vad än, men det lutar åt tömkörning i ridhuset så hon får jobba lite... eller jobba henne lös i ridhuset. Tycker att hon behöver göra av med lite energi, så kanske hon är lite mer avslappnad när vi ska ut i skogen igen på torsdag.
.
På torsdag åker vi förresten och hämtar nya bilen (om allt går som det ska), åker på e.m och kommer förmodligen inte hem förrens framåt natten. Är över 20 mil dit och sen ska man ju provköra och greja också. Sen ska man hela långa vägen hem också...
.
Kram Sofia!

Lunch, hundträning och uteritt!

När man vill få vatten i en gryta att koka så underlättar det om man sätter på rätt platta först... (mej i ett nötskal)
.
Väntar som sagt på att vattnet till riset ska koka, sen blir det lite lunch... Innan det är dags att pinna ut till stallet igen och rida Lucky en sväng i skogen. Hoppas på bättre underlag idag och att jag kan rida på lite mer än sist. Hon behöver det om jag säger så! Men får nog skruva i broddarna ialla fall, lat som man är hade jag tänkt att jag skulle slippa det mer denna säsongen... Men det kan säkerligen ligga is kvar i skogen där solen inte har kommit åt ännu, himla dumt att chansa tycker jag!
.
Dumle och jag har varit nere vid Ridcentret och jobbat knopp och kropp.. Först en stunds lek med kompisen Alice, sen började vi med en ny övning som vi inte gjort innan. Jag ställer upp ett x antal koner (som man ökar allt eftersom för att göra det svårare) och under en av de konerna lägger jag godis. Sen ber jag honom söka och markera den kon som godisen ligger undan. Han får inte bara putta bort konen och ta för sej, nej han ska först markera rätt kon och sen flyttar jag den åt honom och ger honom godiset! Han fattade på en gång och tyckte leken var superkul.
Sen gick vi över till att jobba lite vanlig sök. Jag gömmer det han ska hitta och han får söka (i koppel) tills han hittar det jag gömt och ska få markera, efter det får han godis. Han är superivrig och blir helt till sej när han fattar att det är sök på gång... Studsar och skäller och har sej, supertaggad! Och han hittar rätt varje gång, utan speciellt mycket vägledning!
Något som vi inte har jgort speciellt mycket är personsök, får se till att tvinga ut sambon eller någon annan snäll medarbetare i skogen en dag och köra lite sånt. Tror han skulle gilla det också.
.
Nu sover han som en stock och förhoppningsvis kommer han inte bry sej något vidare om att jag sticker ut med hästen lite senare...
.
.
Kram Sofia!

Sicken jubelidiot!

http://www.teknikensvarld.se/2012/03/05/29137/porsche-agare-fejkade-regnumret-med-tandkram--blev-av-med-korkortet/

3 i 1

Nu har jag inte bloggat på två dagar igen... Fy på mej!
.
Det har väl inte hänt något superspännande iofs så det går rätt fort att ge er en resume...
.
Söndag:
Hade klubben här hopptävling, både för ponny och för stor häst. Jag fick stå och ta emot transporterna och kolla vacc. intyg i iskylan. Dagen flöt på bra och jag var hemma ca 12.30 igen. Kul att träffa på två bekantskaper från Gränna och Ängaskog också!
.
Väl hemma däckade jag i soffan i ett par timmar och snart var klockan så mycket att jag fick inse att någon ridning blir det inte, jag var för trött helt enkelt. Så Lucky fick långledigt!
.
Måndag:
Vi tog oss en liten tripp ner till Skillingaryd för att kika på lite bilar, den första var fin och gick bra i motor och låda, men gav ingen wow-känsla så vi strök den efter lite funderande. Nummer två provkörde vi inte ens, den visade sej inte alls leva upp till de krav som vi hade satt upp. Åter igen till Jönköping, upp till Holmgrens för att se omd et gick att göra ett bra pris på den vi provkörde i fredags, tror ni inte att det bilskrället var sålt? Jomenvisst!
Så hem och leta vidare!
.
Lucky fick en pass i ridhuset. Tyckte hon kändes pigg och laddad efter helgens vila. Kände redan under framskrittningen att detta kommer bli ett bra pass! Lagom när jag ska börja trava kommer det in en häst till och då tvärdör all hennes energi, hon illstirrar på den andra hästen och kan inte koncentrera sej. Får henne ialla fall att jobba på framåt och göra det jag ber henne om. Hon talar om att hon är inte supernöjd med att jag går på henne. När jag lagom börjat jobba henne i galopp lämnar den andra hästen ridhuset och då är det som att trycka på en knapp, vips så är hon pigg, alert och vill jobba som en liten blå igen! Knasiga häst...<3
.
Idag:
Har varit nere och morgonfodrat, rastat hår monstret och hjälp till med utsläppet. Tänkte pilla i mej lite frukost nu och sen valla dammsugaren (om Tobbe har vaknat)... Hundträning, hästmotion från som vanligt på schemat.
.
Kram Sofia!

Lördag

Alldeles strax är maten färdig, blir kyckling med franska örter, cocktailtomater och vitlök + ris som tillbehör...
Kommit på receptet själv (fast Tobbe lagat), så nu är det upp till bevis om det blir ätbart!
.
Var tröttis när klockan ringde imorse, men bara att masa sej upp och gå ner till stallet och fodra + släppa ut. Mockade medans Attack och Lilleman käkade färdigt sin frukost (havssniglar rör sej fortare än de äter)...
Lucky och Mulle Meck var redan ute. Efter att ha gått en kortare sväng med Dumle i skogen gick jag upp för lite frukost och soffmys innan det var dags att ta tag i dagens att-göra lista. Dumle jagade som vanligt bort ett rådjur som varit fräck nog att våga sej in på "hans" territorium...
.
I övrigt har jag hunnit flytta min stora täckeslåda upp på logen, städa sadelkammaren och börjat städa där vi har fodret... Får fortsätta imorgon, för nu orkar jag inte mer!
Han även hunnit med en sväng ner till ridcentret, hjälpte till att plocka in alla pållarna och sen gick vi igenom hur jag ska be de som kommer och tävlar parkera imorgon, kan kanske bli lite knepigt om alla börjar ställa som de vill annars...
.
Än sålänge har Lucky bara gått i hagen, men när hon kommer in ikväll ska hon få massage. Tanken var att vi skulle tagit en promenad med henne och Dumle i e.m men Tobbe hade sån huvudvärk stackaren, så vi hoppade över det.
.
Måste orka göra nåt åt håret ikväll också, har haft planer på det länge, men det har liksom inte blivit av. Men det börjar bli långt igen och det blir så jäkla bångstyrigt när det blir de... Behöver ju inte se ut som en parodi på mupparna för jämnan...
.
På onsdag blir det förhoppningsvis provkörning av en bil i Borås och tycker vi om den och priset går att få till det rätta så kommer den med hem...=) Ska bli spännande, hoppas att den inte hinner bli såld innan dess bara...
.
.
Kram Sofia!

Provkört ny bil!

Go kväll på er alla bloggläsare!
.
Här sitter jag i soffan och väntar på att Tobbe ska vakna till så att vi kan åka och handla lite, vi orkade inte med det när vi var i stan innan idag, så det blir en snabbis till Ica i Mullsjö istället.
.
Min dag började som den alltid gör, ner till stallet med hunden och morgonfodra... Idag fick Lucky vara inne och käka lite frulle i boxen, för kl. 8.00 kom nya hovslagaren och fixade till fötterna på henne. Denna gången hade hon inte växt alls mycket... Så himla skönt att det verkar lugna ner sej lite mer växandet ialla fall på vintern. Nästa skoning får bli efter 6 veckor dock, nu när snön smälter och våren kommer brukar tillväxt-takten vara betydligt högre och jag vill absolut inte att hon blir lång eller tappar sina skor...
Hon skötte sej ialla fall fint med nya hovisen, hon är ju lite...hrmmm... speciell när det gäller hovslagare. Hon älskade ju våran förra (som tyvärr inte kunde åka ända hit), men den nya blir nog lika bra när de lär känna varandra!
.
Jag körde ridningen direkt efter sen, gick bara in med Dumle till Tobbe innan. Jag hade verkligen ett sånt där pass där man bara sitter och ler hela tiden... Hon var taggad till tusen och ville verkligen jobba! Så jag körde på lite mer intensivt och körde ett kortare pass istället. Så när passet var färdigt och hon var avskrittad hade vi hållt på i ca 45 min.
Jag jobbade ganska mycket med avbrott och igångsättningar, till slut kändes det som att hon studsade till varje gång jag bad om trav eller galopp för att hon blev så taggad och så glad för att få komma framåt... I själva verket är "studsen" det som känns när hon trycker på med bakkärran och hon då tar i med varenda liten muskel hon har... Busehästen...<3
Imorgon blir det en lugn skrittrunda eller en promenad på 45-60 min för henne. Plus att hon ska få massage!
.
Vi har även varit en sväng i Jkpg idag, hälsat på mamma på Schenker och varit på Holmgrens och provkört en bil...=)
Vi fastnade för modellen och har bestämt oss för att en sån blir det! Nu ska vi bara hitta rätt bil, till rätt pris!
.
Imorgon blir det annars en lugn dag, tänker inte göra mer än nödvändigt!
Söndag har vi tävlingar här på klubben, så välkomna alla ni som vill titta på hoppning! Tävlingen börjar 10.00, kl. 8.30 ska jag infinna mej därnere. Jag ska vara parkeringsvakt + kolla vacc. intygen på alla hästarna.
.
Kram Sofia!

Hästar i vårsolen...

1. Lucky & Mulle 2-3. Lucky 4-5. Mulle
.
Ridskolehästar
.
Ridskolehästar
.
Kram Sofia!

Lera överallt!

Tänk att livet kan kännas så himla bra bara solen lyser och temperaturen kravlar sej uppåt 10+ grader.
.
Jag har väl inte varit sådär jätteeffektuv idag, har hunnit med att morgonfodra, fixa stallet, dammsuga och motionera hund och häst. De två sistnämnda slog jag ihop, tog hästen i ena handen och hunden i den andra och knatade iväg.
Kanske ingen jättesäker grej att göra, men det gick fint och både hunden och hästen är ju väldigt snälla och extremt röststyrda som tur e...=)
.
Dumle ligger här jämte och är lite trötter, han har varit med ute i flera timmar och sprungit som en tok, det enda tråkiga med att det smälter ute är att det är öera precis överallt, så hunden ser ju ut som en lerhög hela han varje gång han kommer in. Så det är bara att ställa in honom i duschen och spola och sen torka...
.
Hö-hämtningen igår gick bra, tills vi hade lastat av och skulle köra upp igen. Trots att vi inte hade någon transport bakom var det inte lätt att komma uppför backen till huset med bilen. Mitten på vägen bestod av 20-30 cm lös lervälling som inte syntes vid första anblicken. Men den hittade vi ett par gånger innan vi till sist hittade fäste och kunde komma upp. Men det gällde att ta ordentlig sats först.
.
Jag fick mej även ett litet studiebesök igår också, en av dem som driver Björkhaga (Tobbes jobb) har eget slakteri, de slaktar bl a hjort (om jag inte minns fel) som de håller själva i stora inhägnader. Tobbe var där och hämtade kött till jobbet, som vi sedan åkte och lämnade på Björkhaga... Fick en liten snabbkoll på deras kök också, jag förstår att Tobbe trivs där om man säger så!
.
Alla som känner Dumle vet att han är helt tokig i att åka bil, du kan inte ens säga "åka bil" för då blir han heltokig. Hundskrället har till och med lärt sej stava, om man säger Å-K-A B-I-L så fattar han det också...
Idag fixade han så att Eva-Lenas bil blev mindre ren, utan att vi såg honom hoppade han in i bilen när en av hennes anställda skulle ner och hämta transporten vid privatstallet och han hade lämnat förardörren öppen.
Eftersom vi inte hade sett när han hoppade in gick jag ju och ropade på honom, han kommer alltid på en gång annars, men inte denna gången. Nu hade han minsann hittat ett baksäte och det tänkte han inte lämna förrens han fått åka en runda. Snacka om att man fick en sur blick när han blev utdragen ur bilen igen.... Knashund...<3
.
Ikväll är det tävlingsmöte nere på klubben, så ska väl masa mej dit ca 17.30... Sen hem och ta in Lucky, får se om Mulle Meck är färdig med sin/sina lektioner när mötet är slut... I så fall får han gå med ner på en gång...
.
Imorgon finns det också att göra, först kommer hovslagaren 8.00, sen ska jag åka till Ängaskog och hälsa på Sara, plus tjata lite på henne på ridbanan...=P
.
Talk to the paw!

.
Kram Sofia

Först ingenting, sen allt på en gång!

Håller på att ladda av fotona jag tog igår samtidigt som jag fixar lite lunch till mej. Tanker är att redigera fotona + käka och sen sticka ut till stallet, mocka och sen motionera vackraste svart!
.
Äntligen börjar solen kika fram också... Har sett rätt dystern ut ute fram tills nu, men nu så!
.
I e.m/kväll är det tävlingsmöte nere på ridcentret, måste kolla vilken tid det var så att jag får ihop alltid. Ska hämta lille Mulle Meck strax efter 18.00 också!
.
Kram Sofia!

RSS 2.0