Lördag, Idag har vi mött den farliga balen!

Solen skiner, -6 grader på termometern. 5 cm snö. Underbar vinterdag.  =)
.
Kom hem från stallet för en liten stund sedan, har varit och släppt ut och sedan kollade Tobbe och jag staketet, såg igår att det såg inte riktigt bra ut i nedre kanten mot dammen. Man vill ju inte gärna att dom ska gå ner sej där.
Och mycket riktigt, nu i dagsljus halvt om halvt låg staketet ner, men eftersom marken är frusen var det vara att försöka spänna tråden så gott det gick så att det höll sej uppe. Får man gå och banka ner stolparna när tjälen släpper.
.
Anledningen till denna staketkoll igårkväll undrar ni!?, jo, när vi skulle ta in kom in nya pållen till grinden utan vi fick efter en lång stund gå och leta efter henne. Letade och letade, sen kom jag på att kolla nere vid staketkanten mot dammen, eftersom staketet nästan låg ner så gick jag ända fram och kollade...Men inget hål i isen som tur va!
Sen hörde Tobbe henne inne i skogen, hon kom sakta gående. Jag pustade ut och gick och mötte henne.
.
Imorse när dom skulle ut så släppte jag som vanligt Lucky först....(har gett upp på att släppa Luddis först, han e så seeeg). Men hon tvärvände precis utanför dörren, backade in i stallet igen, vände och gick in i sin box. Först fattade jag ingenting....Men sen förstod jag ju att det var balen med den stora blåa presseningen som hade skrämt henne...=P
Så jag tog ett grimskaft och hämtade henne från boxen, tog ut henne (hon följer villigt med när matte möter faran först). Sen var det Caprise tur, även hon en liten skyggning, men inget allvarligt. Ludde han la benen på ryggen...eller ja, under sej kan man väl säga, såg mer ut som en saddelbreed när han forserade förbi balen.
.
Sanny, brydde sej inte alls. "Vadå bal!?" såg det ut som hon tänkte....
.
Maxen och Billy var som vanligt trygga!
.
Sen fick jag morra lite på Calle vid grinden, han hade fått för sej att det var stora ponny jagar dagen och motade först Billy och sedan lille Maxen i grinden så han hamnde emellan Calle och Caprise.
.
Jisses vad solen värmer i nacken och på ryggen, så underbart gott. Är nästan så man får för sej att ta med en solstol, lite dricka, några kakor och nåt att läsa och gå ut och lägga sej i gräset för en stund. Men verkligheten drabbar en hårt så fort man öppnar ytterdörrn och upptäcker all snö och drivis....=P Men dömma går ju alltid!
.
Kram Sofia


Morrn allihopa!

Och välkomna till ännu en fin vinterdag. Sitter just nu med solen i nacken. Och hade jag inte varit en sån soldyrkare hade jag dragit ner persiennerna bakom mej. (Hade varit avsevärt mycket lättare att se dataskärmen ordentligt.)
.
Idag ska det städas är det tänkt, inte min favoritsysselsättning, men skönt när det är klart.
.
Idag fick min snälla mamma vara chaufför på morgonen, då min käre sambo fått sömnsjukan och inte talade om det i tid. Men hästarna kom ut i tid....
Dom har det nog gott i vintersolen nu.
.
16.00 på Söndag kommer Mats och skor dom sista kusarna, ska bli jätteskönt! Däremot börjar jag bli lite tveksam till snöplattor, men sätter jag inte i dom så börjar det väl snöa igen....Min vanliga tur.
Ska iaf bli kanongott att kunna brodda Sanny bak igen, hennes nuvarnade skor ville inte riktigt samarbeta med mej när dom skulle broddas.
.
FRULLE! (skreks det just)...Bäst att rusa!
.
Kram Sofia

Ihopsläppet avklarat!

Nu går dom ihop uppe i hagen. Allt gick bra, Lucky körde sin nonchalerande stil och vände svansen till och vägrade hälsa på nykomlingen. Ludde var som vanligt nyfiken, Sanny drakväste och la öronen bakåt och lille Max var sitt vanliga framåt jag.
.
Billy fick komma till hans undsättning 1 gång, Maxen skulle hälsa och nya pållan pep, då tyckte Billy att så gör man inte mot hans kompis och kom jagande med öronen bakåt hon hästen på 1.65. Nämnde jag att Billy är en shettis?
.
Så nu blir det frulle och vila lite.... Sen upp vid 12.00, vill se hur det går vid lunchen.
.
Kram Sofia

Morrn!

Hemma igen efter stallet. Kusarna fått kraft och hö, släppte ut Calle, Ludde och Lucky, Callebusen var märkbart stirrig och ville gå ut...Så tänkte att det var bäst. Vågade inte lämna honom så.
.
Nya pållen Caprise, som för övrigt verkar vara jättetrevlig fick vara inne med Sanny och småfröna som sällskap. Sanny var måttligt road, men när hon fick sitt morgonhö kunde hon överväga det....=) Så allihopa stod och mumsade när vi lämnade dom.
.
Blir en tur upp snart igen skulle jag tro, eftersom den nya ska in i flocken också.
.
Idag vakande jag för ovanlighetens skull inte en halvtimma innan klockan ringde, men var också uppe lite längre igår. Det har tidigare mornar känts lite mysko att vakna mellan 05.30-06.00 och vara superpigg.
.
Kram Sofia

Närmare presentation!

Av vår lilla familj:

Ludde: Valack född 1994-06-15. Korsning VBL/Engelskt Fullblod

e. Mac Beth xx
u. Lisa Flyback
ue: Crystal Gazer
167 cm hög

Min första självägda häst Ludde.


Lucky Star: Sto född 2001-05-27. Korsning VBL/Knabstrupper

e. Sobel SKN-4
u. Lisa Flyback
ue. Crystal Gazer
154 cm hög



SunShine Star: Sto född 1995. Ska enligt uppgift vara Svenskt Halvblod.

157-160 cm hög



Max: Valack född 1977. Korsning Russ/Fjording

124 cm hög



Det var kusarna det! Får väl återkomma med dom andra små håriga längre fram.
.
Idag ska vi åka och hämta tillbaka Pipen, som vi lämnade ut i förra veckan. Dom ringde igår och helt plötsligt hade tjejen blivit jätteallergisk trots en kisse innan. Så det blev att hämta hem honom igen. Mamma ifrågasatte om hon inte hade känt av deras andra katt innan, och jo, det hade hon ju lite. Varför skaffar man då en katt til!?
.
Ska ringa Mats idag också, bestämma tid för dom andra busarnas skoningar. Lucky blev kanonfin i fötterna trots den avslitna skon, men han har magiska hovslagarfingrar den mannen.
.
Ikväll kommer stallägarens nya häst Caprice hem, är lite orolig för hur det ska gå med Lucky, aldrig nån som satt sej på henne innan och tydligen är den nya ranghög. Vet ju hur det gick sist vi försökte släppa ihop henne med en valack som var ranghög. Slutade med att han försökte hoppa ifrån henne på 3 ben och hon efter. Hmm...hoppas att allt går bra.
.
Sen ska jag fortsätta mitt jobb med att lägga in alla Knabstrupperhingstarna. Snart är alla Danska klara, sen ska bara en massa ston in också. Men jag hade ju inte gjort det om jag inte hade tyckt att det var så himla kul.
.
Kram Sofia


Hej på er!

Och välkommna till första skrivna ordet i min nya blogg (om man nu räknar bort profilen vill säga)
.
Har ju redan som en del av er vet en hemsida tillsammans med min sambo men som jag sköter för det mesta, men jag kände att det var dags att hänga med i svängen och skaffa mej en blogg också. Trots att jag förmodligen är några år sent ute. 
Upptäckte även att det var mycket lättare med att lägga in bilder m.m.
.
Mer har jag inte att skriva just nu då jag känner att frukosten kallar!
.
Återkommer dock senare!
.
Kram Sofia


RSS 2.0