God Jul!

God Jul på er allihopa!
 

Kvällen före..

Imorgon är det då dags igen.. Julafton.. En dag som många har väntat på sedan andra januari iår..
 
Själv har jag krupit upp i soffan och myser med småtjejerna lite.. fixar naglarna och väntar på att håret ska torka tillräckligt så att jag kan se hur det blev.. Lite senare ska jag packa inför imorgon och juldagen. Får gå upp riktigt tidigt imorgon om jag ska hinna allt innan det är dags att sitta på tåget till mot Boxholm..
 
Ska hinna ut till stallet tillsammans med hundarna, släppa ut och fixa allt till juldagen, mocka och sen skynda mig hem. Ta en snabb dusch, byta om och fixa håret.. Sen strax efter nio är det dags att ta med mig tjejerna och gå ner till stationen..
 
Stannar till juldagen i Boxholm. åker ner till Nässjö för att fira lite jul med min släkt hemma hos mormor.. Det blir mormor, mamma och Stefan, brorsan med fru och son.. så det blir trevligt!
 
Kram Sofia

Tisdag

Haft en supermorgon och förmiddag.. Var ute med hundarna och rastade dem innan jag gick till stallet.. Släppte ut och fixade färdigt med allt innan jag tog in och gjorde iordning Lucky.. Mötte upp Jenny och Zorania, det var två väldigt lyckliga damer som hälsade försiktigt på varandra.. Inte ett pip, bara öronen framåt och tindrande ögon!
 
Vi hade tänkt ta en liten sväng på kanske 30, max 45 min. Det slutade på 1 h och 10 min, men att rida vilse kan vara riktigt trevligt med rätt sällskap. Det var en trött, men väldigt nöjd Lucky som fick lite extra pyssel efter turen och sen fick gå ut till Hera i hagen. Wanna har åkt iväg idag och kommer inte hem förens till nästa höst igen när hennes bebis är avvand..
 
Nu ska jag krypa ner i ett varmt bad och sen börja med lite lunch, mamma kommer hit efter jobbet så vi käkar ihop. Sen blir det Jkpg en sväng och handla det sista som behövs..
 
Arbetsdagen igår var lugn, det var en del att göra på dagen.. Men framåt eftermiddagen dog det ut och återgick till det vanliga tempot.. Men jag var trött så det kommer bli underbart skönt att vara ledig i tre dagar nu!
 
Kram Sofia

Måndag

Då har julveckan startat, alla som fortfarande är i skolåldern har jullov och de flesta har väl ledigt eller har tagit ledigt.. Eller har ledigt resten av veckan efter julafton iaf. För oss som är i restaurangbranschen är det dock jobb som gäller, enda skillnanden på VIP mot andra ställen är att vi har stängt julafton och juldagen så då är jag helledig och eftersom jag bytte pass med Jossan så har jag tre dagar ledigt i rad, jobbar idag och sen ledig tisdag - torsdag. Sen är det som vanligt igen resten av veckan..
 
Helgen har varit bra, Andreas kom i fredags eftermiddag.. Hämtade nyckel hos mig på VIP och åkte sedan hem till småtjejerna.. Jag jobbade till 21 och på kvällen blev det först lite tacos och sen kröp jag ner i ett varmt bad.. 
 
I lördags var jag först uppe i stallet och fixade med utsläpp, mockning och mat.. Hem och käkade lite frukost innan vi gjorde oss redo för en tur in till Jönköping.. tog ett par timmar och strax efter fem var vi tillbaka hemma i Mullsjö igen hos småtjejerna.. Vi hade en lugn kväll, tog ett bad och käkade lite innan vi kikade på Pirates of the Caribbean (3:e filmen) på kvällen.. Jag somnade som en stock i soffan lite senare på kvällen och sov som en liten gris hela natten..
 
Söndagen var det upp igen, Andreas ville följa med bort till stallet så vi tog bilen bort tillsammans med Panda och Pimmen.. Fixade allt och åkte sedan hem och käkade frukost.. Tog sen en promenad upp till affären och handlade lite som fattades.. Käkade lite lunch innan det var dags för mig att göra mig iordning för ett arbetspass, Andreas och småtjejerna följde mig till jobbet så de fick en ordentligt promenad mitt på dagen, jobbade 15-22 och det var väldigt skönt att komma hem sen på kvällen.. 
 
Kram Sofia

4:e Advent

 

Fredag

Dags att byta om för att promenera ut till jobbet strax.. men tänker inte stressa.. vill vara hemma hos småtjejerna sålänge som möjligt. Går inte ut med dem nu precis innan jag går, Andreas kommer hem runt halv fem-fem så det räcker att de får komma ut då. De blev ju riktigt ordentligt rastade påväg och i stallet innan när jag var där..
 
Vi kom upp i tid imorse, hann gott och väl med tåget.. bytte till buss i Habo och till och med mamma var på plats vid Ingo i tid.. Veterinärbesöket gick bra, mer serum och sen återbesök i början på nästa år.
 
Hem igen och ge hundarna lite frukost, glömde bort mig själv (va ovanligt!).. Sen iväg till stallet där Jenny hade varit snäll och mockat och packat hö till ponnyskrutt.. Så efter ett besök på Ljungqvist järn så hade vi monterat fodergrinden.. så nu blir det färre pass i stallet och lite minder jobb för oss!
 
Kram Sofia

Torsdag

Precis varit ute en snabbis med tjejerna.. Det hällregnar ute så vi var rörande överens om att det gott och väl räckte att ta en snabb sväng på gräsmattan nedanför och sen in igen.. Nu har de fått lite kvällsmat och är nöjda.. Panda som legat och sovit inne i sin igloo hela eftermiddagen återvände dit in för att fortsätta ta igen sig..det här med dåligt väder är jobbigt.. man blir så trött av det!
 
Stallet är avklarat, hade lunchen idag och det är skönt att se att det fortfarande finns mat kvar efter morgonfodringen, då behöver de inte gå utan man någon del av dagen förutom kanske nån timma innan insläpp..
 
Däckade på soffan innan, hur skönt var inte det då.. Pimmen på magen och Panda vid fötterna, så sov vi i 2 h innan det var dags för promenad bort till Lucky..
 
Imorgon får vi gå upp tidigt, klockan nio ska Panda vara inne på Smådjurskliniken.. Nu hoppas vi att de tycker att ögat har läkt så pass att hon slipper operation och mer medicin..
 
Kram Sofia
 
 

Foton!

Att packa är väldigt jobbigt (11/12).. 
 
Hos veterinären i fredags (12/12)..
  
 
Hittat sina platser i nya lägenheten (15/12)..
 
 

Yeey! Bredband!

Även om det bara är ett par dagar känner man hur handikappad man blir utan bredbandet.. Nu har jag ju naturligtvis internet i mobilen, men det blir inte samma sak, inte alls samma sak.
 
Idag började vi dagen tidigt, jag och mina små.. tvättid mellan 7 och 11, dessutom hade jag utsläppet i stallet så jag var där vid nio, fodrade, släppte ut och sen mockade jag och fixade käk åt Lucky och Wanna..
 
Hade en som kom och kopplade in bredbandet nu på förmiddan och efter ett snabbt samtal till Bredbandsbolaget så var det igång då min aktiveringskod inte fungerade först.. Så nu myser vi i tv-rummet jag och tjejerna.. Panda myser i sin nya favoritkorg och Pimmen ligger på filten jämte mig i soffan..
 
Ikväll jobbar jag sista passet, 18-24. Jossan är en ängel och åker hem till mina tjejer efter jobbet och går ut med dem så de slipper hålla och vara ensamma så länge. När jag jobbar 5 h (borta 6) så känns det okej att lämna dem, men över sju timmar känns inte okej..
 
Imorgon är jag ledig och då ska sista kartongerna packas upp så det blir klart här hemma.. Lite fler lampor ska upp och sen ska jag se om jag kan få upp lite tavlor på väggarna så att det slutar eka!
 
Kram Sofia
 
 

Tisdag 2014-12-16 Kl. 11.50

Sitter i soffan och myser med Pimmen, Panda har bäddat ner sig på nya favoritplatsen.. den videkorg som Erikshjälpen som fått en gosig filt och en plats i vardagsrummet, trodde att hon skulle uppskatta den..

 

Blev en morgonpromenad bort till Lucky imorse tillsammans med småtjejerna idag också, Lucky och Wanna skulle släppas ihop med lilla Hera och det hela gick väldigt bra. Lite spring, men inga slagsmål.. Lucky och Hera fann varandra och stod snart och åt ihop, även om Lucky tyckte att den lilla raggsockan var lite väl närgången stundtals..

 

Behöver jag säg att jag var trött när jag kom hem igår, men jobbet har gått bra och det var väldigt lugnt hela kvällen. Jobbade själv från 21-24 och var helt färdig och kom ifrån jobbet 00.10, hemma strax efter halv ett.. Panda och Pim var så duktiga, sa inte ett ljud när jag kom hem.. Inte ens när jag satte nyckeln i dörren, Pimmen började låta lite när jag började greja med deras koppel.. De hade också skött sig när Mia var ute med dem tidigare på kvällen. Är så stolt över mina små huliganer!

 

Idag börjar jag 16 och slutar 21, går direkt hem och hämtar småtjejerna, sen bort till stallet. Har insläppet ikväll. Men det ska bara bli mysigt, imorgon ringer klockan ännu tidigare, jag har tvättid från klockan 7.

 

Kram Sofia


Måndag 2014-12-15 kl.14.22

Börjar inte jobba förens 18.00 ikväll, har stängningen så jobbar till tolv. Kommer vara trött när jag kommer hem, men det är skönt att jag kan vara hemma hos mina småtjejer i princip hela dagen. Sen kommer Mia och tar en promenad med dem runt nio-tiden ikväll. 
 
De fick följa med till stallet imorse. De va väldigt nöjda påvägen till stallet, mindre nöjda påvägen hem då det kom snöblandat regn. Pimmen hade jag med jacka till,  mem Panda brukar ju inte frysa så hon var utan och det lät hon min inte glömma. Lilla tjejen såg ut som sju svåra år och gav mig hela tiden blickar som talade om exakt vad hon tyckte om mig som matte just där och då..
 
Lucky som flyttade till Mullsjö igår fick idag gå ut tillsammans med en ny kompis, dräktiga Wanna.
Det hela gick väldigt odramatiskt till, Lucky gjorde som hon brukar och totalignorerade stackars Wanna som undrade varför den nya hästen vägrade hälsa på henne. När de efter någon timme fick varsin höhög bara en bit ifrån varandra tittade de på varandra och såg ut som att de sa "tänker inte du sparka på mig så sparkar inte jag på dig". Sen ställde de sig lugn i varsin hög och åt..
 
Tog en sväng till Ica när vi ätit frukost och vilat en stund, hundarna hotade med att tugga sönder mina strumpor om de inte fick hundben medans jag jobbar. Så det var bara till att göra det. . Så nu är det två mycket nöjda rallyråttor som ligger med varsitt ben och gnager för fullt. Men det får bli till att köpa storpack inne i stan nästa gång jag har vägarna dit, annars kommer vi gå i konkurs om jag ska uppfylla deras brnkrav med ben från Ica.. haha
 
Vi trivs bra här i Mullsjö, hundarna har skött sig över förväntan.. visst skäller de till då och då,  men tystnar snabbt och reagerar inte alls så mycket som jag trodde att de skulle göra på olila ljud..
 
Finns mycket mer att skriva om, men det får bli lite då och då framöver..
 
Kram Sofia

3:e advent

 

Morrn!

Nu är det alldele strax dags att gå upp och gå en liten sväng med hundarna i snön.. det verkar ha slutat snöa nu tidigt på morgonen som de lovade.. Hoppas att vägarna är/blir röjda så fort som möjligt så vi kommer iväg i vettig tid.
 
Småtjejerna är helt slut, igår när vi kom hem låg de som två utvridna disktrasor i min säng och stensov.. och de verkar inte direkt morgonpigga idag.
 
Igår var vi tidigt uppe, efter rastning och matning av hundar åkte vi upp till stallet, slängde på täcke, ut med hö och sen släppte ut allihopa.. Därefter åkte vi direkt till Smådjuskliniken i Jönköping. Än hade det inte börjat snöa, det var ett par plus och vägarna var jättefina..
 
Panda fick beröm för fin läkning av ögat och nu ska hon fortsätta med sina ena droppar över helgen, sen slipper hom dem. De återfuktande får hon fortsätta med sålänge jag känner att det behövs. De gjorde nytt serum och det ska hon använda tills det är slut.. Återbesök nästa fredag och förhoppningsvis slipper hon operation!
 
Efter veterinären åkte vi till Mullsjö, jag fick äntligen se min nya lägenhet och jag är jättenöjd! Vi tömte hela släpet och sen fick hundarna komma upp en stund och kika (Panda, Pim och Liza) medans vi packade upp några av de kartongerna som var med. Pimmen fick rallyryck och for runt som en dåre ett par varv.. 
 
Efter en sväng till Sandhem (hämtade mitt bord + stolar) + lite käk i Mullsjö så tömde vi även förrådet jag lånat av Mia.. Bar upp allting och när vi kikat igenom det en sväng och pustat så bestämde vi oss för att det var dags att åka hem till Fredriksdal igen.. 
 
Hem och byta skor och andas lite, sen direkt upp till stallet medans mamma handlade.. mockade åt alla fyra, bytte vatten, in med hö och krubbskrammel och sen in med dem. Totalt dränkta täcken, men plus i kanten till deras hållbarhet.. alla var torra under! 
 
Sen efter en varm dusch fick jag äntligen kollapsa i soffan för kvällen.. började känna mig trött framåt halv tolvtiden, däckade såfort jag la huvudet på kudden.. Sovit som en klubbad säl hela natten.. hur skönt som helst! Men det är lite mört i kroppen efter allt bärnade igår..
 
Kram Sofia

Kväll

Nu har jag bara fyra saker kvar att göra innan det är dags att sova.. Ge Panda hennes alla olika ögondroppar, ringa Andreas, kvällsrasta småtjejerna och till sist en varm dusch.. Imorgon måste jag upp riktigt tidigt, stallet ska hinnas med innan vi åker mot Smådjurskliniken i Jönköping.. Och helst ska vi hinna slänga in lite av Luckys prylar i stallet också..
 
Håller tummarna att Pandas öga ser mycket bättre ut, jag tycker själv att det är en stort förbättring, får väl tro att veterinärerna håller med mig..
 
Nu har jag lastat släpet med de kartonger som var packade och lite andra grejor.. Så det blir mestadels möbler på lördag, vilket är väldigt skönt. Sen har vi ju en del i förrådet hos Mia på tunnelgatan och det kommer bli 1 kartong med porslin härifrån också. Men den kommer bli så tung att den får vi ta på lördag..
 
Ska bli väldigt spännande att äntligen få se lägenheten imorgon!
 
Kram Sofia
 

Torsdag

Har mycket jag ska hinna med idag.. Imorgon kör jag och mamma första vändan med grejor till Mullsjö. Men det blir bara kartonger som inte är så tunga, möbler och de tunga kartongerna tar vi på lördag när vi är flera som kan bära..
 
Klockan nio ska vi vara med Panda på Smådjurskliniken imorgon, innan dess ska vi hinna upp till stallet och släppa ut. Men det ska gå ganska fort, slänga ut hö, på med täcke och sen ut med dem.. slänga ett öga på vattnet så att det inte frusit..
 
Transporten ska få nya vinterdäck ikväll sen så är också den redo för attr anta vinterväglaget! Vi kommer förmodligen att köra med två kärror på lördag om vi inte får in allt i transporten så hakar vi på gallerkärran bakom saaben..
 
Vädret är helmysko idag, ena sekunden regnar det i nästa så vräker det ner snö. Tror inte det har bestämt sig riktigt för om det ska vara vinter eller höst.. Men när jag flyttat färdigt får det gärna komma snö, inte flera meter med ett fint lager nu veckorna innan jul som kan ligga till efter sportlovet, sen kan det smälta bort kvickt och bli vår..
 
Panda och Pim har börjat märka av att det är något som är på gång att hända.. Panda är lite deppig och extremt "mammig", Pimmen ligger mycket ute i hallen och verkar vänta på något.. Men nu är det inte lång tid kvar, sen är vi på plats i nya lägenheten och ska förhoppningsvis känna oss hemma riktigt fort!
 
Kram Sofia
 
 

Mycket tänkvärt!

 

Tisdag

Klockan är över tolv och jag skulle egentligen behöva sova..
 
Måste upp tidigt imorgon också och släppa ut hästarna.. dagen idag har varit lugn, stallet på morgonen.. Nora som fick sista dosen metacam i söndags kväll kändes fin i hovarna/benen och fick gå ut för första gången på två veckor idag, det var en väldigt glad tant som struttade runt i sjukhagen och betedde sig som en nykläckt fölunge på grönbete.. Härligt att se henne!
Lucky tycker att jag är tråkig som bara myser lite och borstar, byter täcke, mockar och matar.. Hon vill jobba, men tyvärr springer tiden iväg.. det är inte smidigt att pendla 8,5 mil fram och tillbaka till jobbet och de dagar jag är ledig (om det är flera i rad) så är jag i Boxholm. Men det kommer bli mycket bättre för henne efter flytten, dels kommer jag inte kunna åka till Boxholm och sen får jag så otroligt mycket mer tid över på dagarna för henne, så nu ska hon igång lite försiktigt..
 
Arbetsdagen har varit som de flesta dagar med ett fåtal undantag nu innan jul.. väldigt lugn.. På kvällen var det jag och Jossan, stackarn står själv i tre timmar efter det att jag gått hem.. Det gjorde iofs jag innan hon kom, men då vet man ju ialla fall att det snart kommer någon så man får lite sällskap..
 
Panda är fortfarande jätteduktig när hon ska få alla sina droppar i ögonen (3 olika sorter). Även om hon är trött på oss och vårt klabbande med henne öga så finner hon sig snällt i det, bara hon får godis efteråt.
 
Imorgon åker jag till Boxholm på kvällen, men kommer hem redan torsdag morgon igen så det blir bara över natten. 
 
Kram Sofia

Måndag

Jaha, vad har jag hunnit med denna dagen hittills..
 
Hade utsläppet i stallet imorse tillsammans med mamma, åkte upp utan hundarna då vi hade lite bråttom.. Sen hem och hämta hela ligan (-Mimmi som är på dagis som vanligt).. Panda hade återbesök på Smådjurskliniken klockan 10.30, och efter att två veterinärer kikat på henne och hummat och funderat kom de fram till att vi ska byta ut ögonsalvan mot en annan sorts droppar istället. Och sen tog de ett rör blod som de separerade och får på så sätt fram ett slags serum som vi ska droppa i ögat på henne, jag gillar verkligen tanken på att läka med kroppens egna "grejer".. Så nu ska vi testa detta ett par dagar och sen ska hon tillbaka på fredag klockan 9.00. Då ska det bestämmas om det läker tillräckligt bra själv eller om hon kommer behöva en operation för att skrapa bort ärrvävnad i ögat..
 
På vägen tillbaka från Jönköping så stannade vi till i stallet och lunchade pälsbollarna.. Sen åkte vi hem, käkade lite lunch själva och vräkte oss sedan i soffan där jag nästan somnade. Men hann ringa och fixa med elavtal och så först ialla fall..
 
Sen nu ikväll har jag packat tre kartonger med grejor, sorterat lite. Sett till att ett brev blivit hittat, påskrivet, fått frimärken och ska skickas imorgon.. Gått igenom en massa saker och papper och kunnat slänga en massa som inte behövs..
 
Strax blir det en tur upp till fröken ponny, mocka och fixa till henne för kvällen.. Får se om jag får liv i småtjejerna, de sover som två små grisar här jämte mig och ser inte sådär jättesugna ut på att gå upp än..
 
Imorgon är det åter igen jobb som väntar, 13-21 så det blir tidigt iväg och sent hemma.. Men nu är det bara 5 dagar kvar, sen har jag bara en promenad på 25 min till jobbet!
 
Kram Sofia
 
 
 
 

2:a advent

 

Tidsinställt inlägg

Eftersom jag inte har tillgång till internet för datorn och får mer eller mindre hjärnblödning om jag ska försöka skriva ett blogginlägg via mobilen så får ni hålla tillgodo med ett förskrivet tidsinställt inlägg denna lördag..
 
När detta publiceras har jag ca 2 h jobbtid kvar, slutar egentligen åtta, men vi är aldrig klara med allt till prick åtta. Har nog bara hänt en gång tror jag och då var vi nog till och med tre på kvällen. Jag kommer sedan bege mig in till mitt motellrum (nr 10 som alltid) och se vad 4:a har att erbjuda för film.
 
Kommer förmodligen somna runt tolv tiden som vanligt, vakna nån gång riktigt tidigt på morgonen och behöva springa på toa.. sen somna om igen och det är de där sista timmarna som är de härligaste.. när man vet att man får sova lite till och inte behöver gå upp riktigt ännu..
 
Kram Sofia

Snö!

Konstigt nog är jag ganska barnsligt förtjust i snön som faller utanför.. brukar sucka högt och inte alls gilla att det kommer snö, men det känns helt okej och ganska mysigt även om det säkert kommer töa bort igen i helgen då det ska bli plusgrader dagtid. Men det får gärna vara barbark och pluggrader nästa helg när jag ska flytta, särskilt på söndagen då Lucky ska bli Mullsjöbo igen..
 
Det var glada hundar som mötte mig när jag kom hem ikväll.. nu har vi myst ner oss i sängen, men får strax gå upp igen.. Panda ska ha sin ögonsalva och droppar och jag funderar på om chipsen jag köpte tidigare ikväll ska få äran att hamna i min mage medans jag kikar på en film. Egentligen borde jag sova då jag ska upp tidigt imorgon, problemet är bara att jag är inte ett dugg trött.. Jag satt och nästan somnade på tåget hem och var supertrött, men det försvann helt lagom när jag gick av tåget i Nässjö.. Så nu tar det väl en stund innan tröttheten slår till igen.. Orkar nog inte med en vakennatt till, nu ska jag visserligen inte börja jobba förens klockan tolv imorgon, men tåget går från Nässjö tjugo över nio så upp tidigt måste jag hur jag än gör. Behöver inte åka upp och släppa ut några hästar ialla fall så får mer tid hemma till att duscha, käka frulle och göra min iordning..
 
Nu ser jag fram emot att få nästa veckas schema på söndag.. Behöver kunna planera veckan så att jag får ihop allt som ska hinnas innan det är dags att flytta på lördag. Nycklarna till lägenheten ska hämtas fredag bl a..
 
Kram Sofia

Kväll

Har krypit ner under täcket.. hade tänkt ta en dusch innan jag gick och la mig, men det skiter jag i.. får bli imorgon istället. Känner att jag börjar bli trött och det tänker jag ta tillvara på så kanske jag somnar i vettig tid ikväll.. det här med att inte kunna somna förens tidigast klockan två på nätterna börjar kännas i kroppen. Jag är ju en sån människa som behöver mina åtta timmar för att fungera korrekt. Nån natt går väl bra med mindre sömn, men inte flera veckor i rad med endast nån bra natt här och där..
 
Idag har Panda varit på besök på Smådjurskliniken i Jönköping igen, de borde verkligen införa bonussystem eller klippkort, det hade vi tjänat på vid det här laget.. jag och mina små oturshundar..
 
Diagnosen blev som vi trodde ett rejält sår på hornhinnan i vänster öga, ovanpå det var det ordentligt inflammerat så nu har hon både fått ögondroppar som ska hjälpa till att hålla ögat fuktigt, salva för att hjälpa läkningen och få bort inflammationen och sen lite smärtstillande för att hon inte ska vara där och pilla eller ha ont.. De två sistnämna ska tas två gånger per dag, morgon och kväll och ögondropparna minst 3 ggr/dag helst mer..
 
Så nu ligger hon här vid mitt ben i sängen och gnager på ben.. får ju fjäska lite för henne nu när hon är lite aj-ig. I vanliga fall brukar jag aldrig ömka mina hundar.. Men Panda, Panda måste man tycka synd om.. hon mår konstigt nog bättre av det. Hon tycker inte mer synd om sig själv som de lätt annars gör, hon blir bara glad och viftar på hela kroppen och mår till synes bättre av att hennes matte fjäskar för henne och tycker synd om henne när hon mår dåligt eller har ont någonstans.. Skiter man bara i henne och låter henne vara ser hon däremot ut som sju svåra år.
 
Imorgon är det dags att jobba igen, 12-21 denna gång så kommer nog vara skapligt trött när jag kommer hem klockan elva.. Det blir upp tidigt för vi ska hinna med att åka upp och släppa ut hästarna och jag ska mocka och fixa hos Lucky också..
 
Kram Sofia
 
Pimmen och Liza i "fjäskposition" vid frukosten
 

Tisdag

Sitter och tar det lite lugnt efter gårdagens arbetspass.. fick ju lite extra motion där under ett par timmar..
 
Nu vet en sån där helpall, en sån staplat med 10kg hinkar med lingonsylt, ca 2 meter hög.. om en sån välter, då blir det en satans massa lingonsylt överallt.. närmare bestämt ett 5 cm tjockt, geggigt, halt lager över hela golvet.. Men det vara bara till att börja städa, 2 h höll vi på non-stop jag och Lotta (chefen).. Kan tilläggas att det va då alltså inte jag som välte pallen.. jag hörde era tankar ända hit!..
 
Idag har vi varit uppe i stallet och släppt ut på morgonen, mockning får vänta tills i e.m eller ikväll.. har fått veterinärtid till Panda 17.30 på Smådjurskliniken i Jkpg för hennes öga som bara blir värre.. Min stackars lilla prinsessa..
 
Kram Sofia
 
 

Åter i Fredriksdal..

Hemma i Fredriksdal igen, nedkrupen under täcket tillsammans med småtjejerna som redan hålla på att somna.. 
 
Imorgon är det jobb som gäller, stallet på morgonen.. Tänkte vara effektiv och hinna med både mockning och en kort promenad med älskade ponnybus <3 Även om tiden inte räcker till att hålla igång henne helt nu så vill jag göra något tillsammans med henne och jag vet att hon gillar våra promenader.. Hundarna älskar dem, så nytta med nöje helt enkelt!
 
Ser foton överallt på hur folk har julpyntat och bakar för fullt. Jag vill också, men när flytten är klar då blir det julmys i lägenheten.. Vi inleder starkt med tjejkväll den 13:e med alla tjejerna från jobbet..
 
Såfort tvättmaskinen gått färdigt där nere så ska jag slänga in arbetskläderna i torktumlaren, sen blir det huvudet på kudden och sova i 180 knyck hela natten, för imorgon ringer klockan tidigt som vanligt.. Sovmorgon, vad är det?
 
Kram på er!
Sofia

Förkyld

Vaknade, helt igentäppt, ont i halsen och öronen.. precis vad jag inte önskade mig just nu.. en rejäl förkylning.. Får försöka kurera mig under dagen och kvällen, för imorgon är det åter till jobbet igen som gäller och då har jag inte tid att vara sjuk. Får bli film och vila i sängen tillsammans med småtjejerna nu medans Andreas är på jobbet.
 
Panda och Pim tyckte inte att matte skulle få den minsta lilla sovmorgon idag, det är ju iofs sånt man får räkna med när man har hund. Så det var bara att klä på sig (tillräckligt så det inte skulle räknas som oanständigt), dra på sig skor, jacka och mössa (vem orkar fixa håret så tidigt på morgonen) och gå en sväng med dem så de fick göra sitt. Hann inte mer än in så hoppade de upp i sängen, bollade ihop sig och somnade. Så nu kommer de nog sova ett tag..
 
Jag har enbart två beställningar jag måste ta tag i och räkna på, annars kan jag göra just ingenting hela dagen.. Vilket kan vara rätt skönt ibland det också, även om det inte är en av mina bästa grenar.
 
Kram Sofia
 
 

Home at last..

Ska bara gå och hämta mig något att dricka, borsta tänderna och tvätta av ansiktet.. Sen krypa ner under täcket, slänga på en film och vänta på att somna..
 
Veckan ser ut enligt följande: åker till Boxholm imorgon e.m, stannar till tisdag kväll. Onsdag jobbar jag lunch/kväll, torsdag ledig, fredag långpass, helgen jobbar jag, sover på motellet. Lördag som vanligt 12-19 och matpasset på söndag och slutar då 16 på söndag..
Så det finnas att göra denna veckan också..
 
Nu ska jag inte göra mer idag, nu blir det strax sova.. för ögonlocken är vansinnigt tunga och klockan ringer strax efter sju imorgon..
 
Gonatt på er!
 
Kram Sofia

RSS 2.0