Foton från idag...

Ludde...<3
.
TV: Lucky
TH: Ludde

Lucky...<3




Har en underbar sambo...<3

Kikar på Bones, i köket lagar Tobbe scones och fixar the. Har världens underbaraste sambo...<3
.
Har varit en lugn dag idag, hade täckning och utsläpp idag, så det var till att gå upp tidigt. Åkte med My upp så jag slapp gå i kylan..Tack! =)
Mockade och fixade iordning hos hästarna, sen ut och pussade om dom lite. Släpade ut vattentunnan och kopplade in den (sån med värme). Fick gräva fram en lastpall i snön också för att ställa den på. Sen var ialla fall inte jag frusen längre...=)
Fotade dom i hagen idag, lite foton kommer senare!
.
Har hunnit städa lite, packa lite paket som ska skickas och lagt ut lite traderaauktioner idag, annars har vi mest slöat.
.
Imorgon ska vi åka in till Jkpg och byta bil med mamma, hämta spån, skicka paket både med posten och med Schenker och jag ska fixa stallet och rida Lucky också.
.
Kram Sofia!

Slutet på veckan...

Vaknade sent idag, 10.40, skulle varit på teori uppe på Logen 11.00, men det blev att vi åkte och hämtade lite strö istället. Ville inte stressa upp dit kände jag.
.
Snöat har det gjort hela dagen lång, slutade upp en stund när jag skulle rida runt halv fem. Har varit en halvdag i stallet idag, började med att mocka och göra iordning hos pållarna. Sen kom Sara med Mars (hon var med på Lasse träningen). Karins pålle Roeland fick låna Luddes box tillfälligt under 2 timmar när Sara tränade, slapp han stå i lastbilen i kylan...=) Han såg ganska nöjd ut över detta och testade att smaka på allt i boxen, inkl min halvt delade torvmixbal (balskrället hade frusit).
.
När Lasseträningen var över och Sara och Karin hade åkt hem, plockade jag in mina hästar. Då var klockan 15.30, dom stod vid grinden och gnäggade och ville faktiskt in, annars är jag ju av den uppfattningen att hästar är hästar och ska vara ute så mycket det går.
.
När Lucky tinat upp från den istapp hon var när hon kom in gjorde jag iordning henne och gick ner i ridhuset.
Hade tänkt rida igenom henne ordentligt och det slutade på ett pass på en timma, jag var väldigt nöjd när jag gick tillbaka till stallet.
.
Nu har vi kikat på Iron Man 2, kollade på ettan igår, kan rekommendera bägge filmerna. Ettan var den bästa, men så brukar det ju vara. Klockan 21.00 blir det Da Vinci Koden.
.
Kram Sofia!

Lite höstfoton...

Hittade lite gamla bilder från den 30/10 - 2010. Tobbe och jag hade varit ute på en långpromenad på berget med hårbollen. Detta var påväg hem.
.

.

.

.
Kram Sofia!

Lugn dag idag...=)

Har haft mysmorgon hemma framför tvn idag, planerna för idag är väl att käka lite runt 14.00, sen ta mej upp till stallet runt 15.00. Vill inte komma upp för tidigt, ska täcka av min grupp idag och vill helst inte sitta och vänta...=)
.
Ska jobba lillan i ridhuset. Ludde har fortsatt vila fram till nästa torsdag. Får vi se hur vi lägger planen efter det.
.
Funderar på att slänga ihop en kladdkaka, hade alla ingredienserna hemma till det. Kan vi mumsa på det ikväll när jag kommer från stallet..=) Jag gillar inte jättevarm kladdkaka, äter den faktiskt helst helt kall, när den har stelnat lite...=)
.
Ska byta järnet i Luckys sadel idag också, det har blivit för brett detta också, hon är i så jäkla fin kondition just nu lilla tjejen. Red ut barbacka på henne i torsdags, man sitter ju superstadigt på henne, perfekt barbacka-rygg..=)
.
Hoppade faktiskt lite med henne i onsdags, nu pratar vi ju om hoppning på min nivå, alltså gräsrotsnivå..=P Men det är så himla härligt att ha en häst som bjuder som sjutton emot. Hon tycker verkligen att det är skitkul. Ska försöka jobba med bommar och småhinder med henne åtminstone 1 gång varannan vecka, helst varje vecka. Det är ju bara superbra med omväxlande träning för henne. Tycker att hon börjat fatta det lite mer nu också, har upptäckt att hon är skitsnäll med att hoppa av, kommer vi lite stort in och jag vill klämma in ett språng till är det inga problem med att be henne vänta, många hästar hade hoppat stort istället, men det är skitlätt att be henne vänta hon klämma in ett steg till. Och vill jag att hon ska hoppa av större är det bara att be henne om det.
.
Kram Sofia!

Lite höst och vinterbilder...

Mina finingar innan snön kom...<3

.
Lucky i nya delen av hagen, samma dag som snön kom.

.
Domvar väldigt nöjda över nya hagen...=)

.
Kram Sofia!


SnöYra!

Är precis redo att åka till jobbet, men bussen går inte än på nästan 25 min och i detta väder vill man ju inte stå ute längre än nödvändigt.
.
Va tidigt i stallet idag, täckade mina + valackerna och släppte ut tillsammans med en annan. Sen mockade jag och förberedde foder i lugn och ro. Hann till och med plocka undan lite av de tunnare täcken som jag inte kommer att använda mer nu i vinter.
Tog in Lucky 09.15 och började göra iordning henne, ca 9,30 kom Sandra och vi gjorde iordning tjejerna och tog oss en liten skrittur på ca 40 min i snöovädret. Idag var jag väldigt glad över mina thermo-ridbrallor kan jag lova.
.
Det ska ju tydligen snöa hela dagen, hela natten och hela dagen imorgon. Kommer bli hur mycket som helst...=( Jag tycker att det är jättefint med snö, men gärna i lagom mängd och i sån form att det inte orsakar klampar på hästarna...=)
.
Kram Sofia!

Hagen klar och första klippningen avklarad med nya maskinen...

Trött så jag tror jag kan kollapsa vilken minut som helst... Men jag har varit duktig.
Dagen började med en välbehövlig sovmorgen till kl. 10.00. Gick till stallet 13.00, satte då genast fart med hagen, 15.45 var den helt färdig och hästarna fick gå in i den för första gången..=)
.
Efter det mockade jag och plockade va täckena på dom hästar jag hade på min lott ikväll. Tog därefter in mina älsklingar och plockade av dom blöta täckena. Eftersom dom var blöta på halsarna fick dom stå ett tag och käka innan jag började med klippningen. Passade på att packa allt hö och göra kraftfoder till dom.
.
När dom i princip var torra så började jag med Ludde, hann klippa ena sidan sen lackade han ur lite och tappade tålamodet. Ställde in honom och lät honom fundera lite.
Lucky min lilla älskling stod som en klippa och trots helklippning tog det endast lite över 1 h att klippa hela henne. Det blev kalasbra!
Sen var det Luddes tur igen, fick tipset att klippa även benen på honom och tyckte ju naturligtvis att det var en bra ide. Tyvärr gillade inte Ludde iden lika mycket som jag och började stirra runt när ungefär halva benen var klippta. Lyckades ialla fall klippa hela frambenen färdigt, men bakbenen är klippta till hasen ungefär, men dom får se ut så, inte lönt att bråka med honom när han uppenbarligen tycker att det är jätteläskigt. Kan förstå honom, det måste vibrera ganska mycket i benen när jag klipper.
.
Men klippmaskinen gjorde sitt jobb bra, blev inte tung att hantera och klippte jämnt och bra.
.
Foton kommer imorgon!
.
Kram Sofia!

Lång dag...

Gokväll på er!
Sitter nerbäddad i soffan och kikar på Heartbreak Hotel på kanal 4 med bl a Helena Bergström, sett den många gånger tidigare, men den är himla bra så ser den gärna igen.
.
Jobber blev inte så lugnt, sålde för mer denna lördagen än förra, men alla skötte sina stationer och det flöt på himla bra. Magnus (chefen) var inne nån timma och stöttade upp Ida som stod där bak. Vi var klara 18.45 så det blev till att stressa lite för mej för att hinna med bussen som gick 18.48. Men när jag kommer fram till busshållplatsen var det 9 minuter kvar, alltså var den nästan 10 min sen. Typiskt!
.
Tobbe plockade upp mej vid Galgen (statoil utanför Gränna) och skjutsade mej till Logen, väntade medans jag mockade och fixade käk till mina underbara.
.
Jag var supersugen på hemmagjord pizza ikväll igen, så vi åkte ner och inhandlade dom två ingredienser som fattades. Blev ännu godare än igår, så underbart gott! Så nu är jag mätt och go!
.
Tänkte sova till 10.00 imorgon, sovmorgon jue! Sen lugn hemmafrukost och sedan upp till stallet...=) Ska hinna klippa bägge och motionera dom båda också.
.
Kram Sofia!

Tidiga morgonen...

Morrn på er allihopa! Har inte hunnit glimta på persiennerna än och se om snön ligger kvar, skulle gissa på att en del gör det ialla fall. Men imorgon skulle det bli plusgrader och kanske någon regnskur här i Gränna så då försvinner det väl igen. Även om det är fint med snön så vill jag ha lite plusgrader några dagar till, så jag hinner sätta ner dom sista stolparna uppe i stallet i hästarnas nya hage. Slipper dom ha "fotbollsplan" hela vintern.
.
09.18 är det dags att åter igen sätta sej på bussen till jobbet, börjar 10.00 och jobbar enligt schemat till 19.00, men för det mesta brukar vi vara färdiga till 18.30. Gårdagen var lugn så jag och Emilia hann till och med skura golvet riktigt ordentligt innan vi stängde. Hoppas på en lugn dag idag också, så man hinner med bussar och så.
.
Efter jobbet ska jag upp till stallet och mina underbara, mocka och fixa mat. Imorgon blir det till att inviga nya klippmaskinen, Lucky får en helklippning skulle jag tro, Ludde skulle behöva det, men han får en filtklippning då jag inte vill klippa rumpan på honom. Ska försöka komma ihåg att ta foton så ni får före och efter-bilder.
.
Nehe, dags att göra det sista så man inte missar bussen.
.
Kram Sofia!

Myskväll med hemmagjord pizza...<3

(Detta skulle ha publicerats igår kväll, men blev nåt fel)
Väntar på att hemmagjorda pizzan ska bli färdig. Kycklingpizza, har precis ställt in hemmagjorda såsen till pizzan i kylen igen...=) Tobbe hämtade mej efter jobbet idag, skönt att slippa åka buss lilla vägen i snöyran. Dom var till och med inne med plogbilar och härjade i Östra under kvällen.
.
Larmet gick strax efter fem på Mix Studio (frisör som ligger ovanför oss). Tjöt och hade sej en lång stund. Förmodligen hade dom larmat med glömt att låsa eller nåt liknande. Vi trodde först att det var brandlarmet som gick med jag var uppe och kollade och allt var som det skulle och jag tror att larmet nere hos oss också skulle ha gått i såna fall.
.
Kram Sofia!



Fredag...

Trött som jag var idag bestämde jag väl i stallet att mina hästar får långledigt fre-lör. Så jag var hemma redan 10.30, gick hemifrån 8.50.
.
Blir jobb idag också, mellan 15-21. Gårdagen var superlugn, hoppas på en likadan ikväll också. Hinner man förbereda inför helgen. Hade ju hunnit hur mycket som helst igår, men var inte så lätt då varorna inte kommer förrens idag så kylarna var i princip tomma. Hinner vi ikväll ska vi köra av golvet ordentligt med skrubbborsten, det kändes inte som att det blev helt fräscht och rent med bara moppen igår.
.
Kram Sofia!

Torsdag...

Hemma efter jobbet nu, varit en superlugn kväll. Jobbar med Grännatösen Eline...=) Imorgon är det jobbet mellan 15-21 igen och lördag 10-19. Sen är jag ledig söndag, gott! ..=)
.
Gosekatten Knodd har krypit ner jämte mej i soffan, väldigt nöjd med att matte är hemma. Dumle är stressig som vanligt när jag kommer hem, så för honom är det uppfostran som gäller..;)
.
Imorgon får jag faktiskt lite sovmorgon, ända till klockan 08.00. Behöver inte gå upp 06.00 som jag gör nästan alla andra dagar. Imorgon blir det lugnt för bägge två ändå, ska ut i skogen med bägge. Lördag är det vilodag och söndag ridhuset och lite träning igen. Lucky jobbar jättebra idag, hon har gått från självklarhet till självklarhet varje gång jag har tränat. Det är bara högergaloppen som behöver stärkas lite mer.
Sandra var uppe och red Ludde, idag gjorde vi lite annorlunda, jag red fram honom först så hon fick se hur han gick med mej på ryggen. Men jag tycker att vi fick ett genombrott med honom idag ialla fall...=)
.
Kram Sofia!

Dagen...

Hemma igen efter en liten tripp till McDonalds i Mjölby. Hämtat en sadel till Ludde, kanonfin var den. Originalomstoppad i början av året och sen använd ca 1-2 ggr/vecka efter det. En svart Santa Cruiz blev det till slut. En likadan som jag haft till honom innan wintecen, fast en storlek mindre. Imorgon blir det att provrida den..=)
.
Håller på att fixa lite käk nu, det blir en av favoriträtterna, spaghetti med köttfärsås...mumma! Ska åka med Sara ut till mitt gamla stall Ängaskog vid kl. 15.00. Sen tillbaka till Logen och ta in damerna + mina strax innan kl. sex.
.
Har ju bytt täckes/insläpps/vatten grupp nu. Innan tillhörde jag ju stogruppen iom att mina gick tillsammans med dom. Men efter det att mina fick egen hage och jag märke att stoflocken gick in väldigt tidigt vissa veckor (olika som tar in varje vecka) så valde jag att byta till valackgruppen. Dom har alltid in lite senare och sen behövde dom ändå några hästar till för att täcka upp deras pass med täckning m.m. Det blev mycket bättre för mej att byta, dels täckar jag nu när jag ändå har utsläppet och sen en dag till, sen har jag aldrig insläpp, vilket passar mej superbra då jag i 99% av fallen jobbar kväll. Så jag är mer än nöjd!
.
Stannade till uppe på Sharpman på vägen hem, hade tänkt inhandla ett par stigläder, men dom hade inte såna jag ville ha, tyvärr. Men två stora tuggknutar (superbilliga!) till Dumle blev det + ett par vinter-ridhandskar till mej vilket var väldigt välbehövligt!
.
Nehe, bäst att titta till grytan med pastavatten!
.
Kram Sofia!

Gokväll...

Ska alldeles strax inta sängläge, är riktigt trött nu. Var uppe klockan 06.00 och täckade och släppte ut. Sen mockade jag och fixade foder. Därefter fick bägge hästarna sej ett pass i ridhuset. Ludde gick fint, något spänd. Lucky underbar som vanligt, lite överpigg stundtals, men lyssnade kanon. Red henne på rakt bett, var juy katastrof sist, men idag verkade hon älska det...=) Så jag ska köra på det ett tag nu och variera lite.
.
Wintecen är skickad idag också, så nu har jag bara en sadel tills jag hittar en till Ludde, men har lite på gång ialla fall..=)
.
Nehe, sängen nästa!
.
Kram Sofia!

God morgon!

Ligger i sängen och har precis frossat i ridövningar från Hippson, hittar en massa som jag vill testa, så jag lär ha hela vintern ut. Ska försöka kika lite på enkla hoppövningar anpassade till unghästar till Lucky, hon är ju visserligen 9 år gammal, men i hoppningen är hon som en unghäst.
.
Jag var lat imorse och blev skjutsad av Tobbe till stallet för att täcka hästarna, sen hem och krypa ner i sängen direkt. Kunde dock inte sova, är ju van vid att gå upp tidigt så jag var superpigg, men nu börjar jag känna mej lite trött och hungrig, kanske blir en rostad med tomat på...min favorit. Med the till, vi har köpt lite andra sorter nu än bara dom gamla vanliga, kan rekomendera the från Kobbs, många spännande och ovanliga blandningar...=)
.
Nehe, om man skulle vila en stund och sen käka lite frulle. Alla andra i huset, kissen, hunden och sambon stensover...=P
.
Kram Fia!

Kvällen...

Känner mej faktiskt ganska duktig, har sammanlagt gått ca 8 km idag, varav 6 med hund. Hade jag gått hem från stallet i förmiddags också hade det blivit 1 mil.
.
Täcket passade super, var som sytt till Ludde. Så nu får han ha det imorgon, slipper han ha dubbla täcken lill-killen. Hade ju ett jättefint 200 g till honom med halvhals, men det slet ett hästskrälle sönder förrförra vintern.
Det är ytterligare en sak som är bra med att det bara är mina, dom äter inte på varandras täcken. Och skulle nåt gå sönder kan jag vara säker på att det är nån av mina...
.
Imorgon ska jag gå upp tidigt igen och upp till stallet och täcka damerna + mina.
.
Kram Sofia!

Hämtat Luddes nya täcke...

Precis hemkommen från Jkpg. Varit och handlat, lämnat tillbaka sadeln som jag hade hemma på prov från Charlies och hämtat ut Luddes nya täcke.
.
.
Ett hööks-täcke med 200 g polyesterfyllning...=) Bra nu till dom lite kallare dagarna, men när det ändå inte är så kallt att man behöver ett tjockt vintertäcke.
.
Nu blir det slö-tajm i soffan framför tvn en stund, sen runt 19.00 ska Dumle och jag knata upp till stallet långa vägen. Tar ca 1 h 20 min fram och tillbaka så det är en lagom kvällspromenad..=)
.
Kram Sofia!

Lite hästsnack...<3

Har House på i bakrunden. Jag är trött så det blir sängen när det är slut. Har kvällsfodringen i stallet denna veckan, tog Dumle och gick långa vägen runt ikväll, det var faktiskt skönt att gå en promenad, trots vädret.
Polisen härjar i Gränna, jagar epa-traktorer och folk som inte satt på vinterdäcken ännu. Gott att vi har dom på, det är snorhalt ute, har hänt en himla massa olyckor idag och kommer säkert hända ännu fler ikväll och inatt nu när det är mörkt.
.
Ska upp tidigt imorgon också, har täckningen på alla damerna på onsdagar. Brukar stanna och rida på morgonen, men tror att jag tar Dumle med mej imorgon och går hem direkt sen, skulle fortsätta snöa en bit in på förmiddagen men sluta runt lunch. Skulle tro att det är trevligare att rida ut då..=) Slipper vi bli helt insnöade.
.
På torsdag kommer Sandra och rider Ludde, har ett par övningar som jag ska kika på, se vilken som passar bäst för tillfället. Han jobbade så himla fint idag, red ett kortare pass på 45 min, men lite intensivare. Sitter ner mer i galoppen och kräver lite mer arbete. Innan har jag ju bara låtit honom rulla på och komma igång med sina bakben. Han kändes verkligen kanonfin och inte en bock...=oD
.
Lucky skötte sej som vanligt bra och har kommit ur den värsta brunsten nu, skippade sporrarna idag och det verkade hon uppskatta. Vill ju inte sitta och peta henne i magen mer än nödvändigt när hon uppenbarligen är besvärad av brunsten. Vänster galoppen är underbar just nu, hon blev lite hängande i innertygel idag, men det tror jag berodde på att jag var trött i kroppen och inte orkade rida igenom ordentligt. Höger behöver mer arbete, men den blir bättre och bättre för varje gång. Hon vill, men styrkan behöver jobbar på lite till...=) Men som sagt, det kommer!
.
På torsdag ska jag faktiskt försöka mej på att jobba lite markarbete med bommar och kanske nåt litet hinder med henne, har blivit lite inspirerad efter att ha börjat jobba med Sandra och Ludde. Hon älskar ju att hoppa, synd att inte talangen är lika stor som viljan..=P
.
Kram Sofia!


Ja se det snöar...

Ligger och latar mej, kikar på youtube klipp, får lägga ut länkarna till en del av dom här sen och dela med mej. Skrattade så jag trodde jag skulle dö åt ett av dom innan.
.
Ska snart ta min andra promenad för dagen upp till stallet och ge hästarna kvällsmaten. Jag har kvällsfodringen denna veckan, men slapp igår då det var snälla stallkamrater som fodrade när dom ändå var där..=)
.
Har ridit bägge mina underbara i ridhuset idag, det kändes helt underbart att kunna gå in där när det blåste halv snöstorm ute. Det har kommit en jäkla massa snö här och håller på fortfarande och kommer så göra hela natten.
Imorgon ska vi ta oss ut i skogen, jag och mina pälsklingar, får väl utrusta oss med varma kläder och det tjockaste ridtäcket jag har..=P Annars tror jag vi dör på halva vägen. Fast det är nog jag som fryser mest skulle jag tro.
.
Kram Sofia!

Lite synd om mej...

Sitter nerbäddad i soffan och tycker lite synd om mej själv. Har så djävulskt ont i händerna och ryggen....=( Ryggen kom inatt och jag tror att det släpper när jag kommer igång och blir varm i musklerna. Men händerna, aj, aj...=( Började krångla i förrgår, när jag skulle rida, kunde inte hålla tygeln ordentligt med vänsterhanden, gjorde så vansinnigt ont. Slutade med att jag fick ha tygeln mellan långfingret och ringfingret istället, inte optimalt, men det fungerade ganska bra. Tack och lov för min underbara lilla häst som skötte sej nästintill perfekt och jobbade som sjutton trots lite invalid matte på ryggen.
.
Idag blir det uteritt på bägge, Ludde får en kortisrunda på 30 min max, Sandra var uppe och red honom för mej igår så han behöver ta det lite lugnt idag..=) Vi har anmält henne till Lasse Berglund träningen den 28 november. Tror det kan vara nyttigt för dom...=) Nu hoppas jag bara min hårboll sköter sej..=P Måste ta lite kort när hon rider nästa gång så ni får se vad duktiga dom är tillsammans, Ludde är ju ingen lätt häst direkt..
Lucky blir det en långre skritt runda på, ska se om jag hittar en väg jag är sugen på, men inte hittat ännu.
.
Blir väl stallet runt klockan 13.00 idag, kanske något tidigare. Ska lunchfodra innan jag rider.
.
Kram Sofia!

Detta händer idag...

Har precis i skrivande stund skrivit ut de sista täckeslapparna upp till stallet. Nu ska jag bara dra igång laminatorn och plasta dom.
.
Måste äta lite innan jag ger mej av till stallet igen, ska träna kl. 11.45. Funderar på hur lång tid jag behöver på mej innan träningen. Ska hinna göra Lucky iordning och värma upp henne lite.
.
Mockar och motionerar Ludde gör jag efteråt tänkte jag. Funderar på om jag ska rida honom eller jobba honom från marken.
.
Måste leta efter lite fler whiteboardpennor här hemma också, dom jag tog med till stallet är kaputt...
.
Kram Sofia!

Massa stallprat...!

Ligger i sängen och kikar på House, en av favoritserierna, den går ju en kväll jag alltid är hemma också..=)
.
Blir tidigt upp imorgon igen, ska upp och täcka hästarna, tar med mej Dumle upp, ska gå direkt hem när jag är färdig tänkte jag. Har träning 11.45 så då hinner jag ju utan problem hem emellan och käka och kanske få mej en liten sovstund till...=)
.
Idag var jag i stallet 06.45, hade utsläppet tillsammans med My som vanligt på tisdagar. Mockade och fixade foder och satte mej sen och väntade på Sandra. När hon kom hämtade vi hästarna och gav oss av på en timmeslång tur i skogen, visade lite ridvägar...=) Pysslade om dom och släppte ut dom igen. Sen tog vi sällskap ner till Gränna, så hoppade hon på bussen vis Södra Parken istället.
.
Gick tillbaka till stallet ikväll till klockan 18.00, hade möte med "stoflocken", kom fram till en jättebra lösning.. Måste däremot fundera på vilket gäng jag ska tillhöra när det gäller täckningen. Tycker det fungerar på himla bra nu...
.
Kram Sofia!

Idag har den varit en del...

Ligger nerbäddad i sängen och är oerhört sugen på kladdkakan som står i kylskåpet. Hör hur det kallar på mej...=P
.
Har varit en sväng i Jönköping på förmiddagen, handlade hästfoder, linfrö och glucosamin, ska testa om det blir nån skillnad på Lucky när hon får glucosaminet. Sen upp till mamma på Schenker, hämtade upp torvmix-balarna.
Ut till stallet och lastade av, jag mockade och fixade iordning i stallet. Mitt i alltihopa var jag ju bara tvungen att gå ner och kika på en av tränarna som höll lektioner i ridhuset....=)
.
Efter det gjorde jag klart och tog in Lucky, hon grejade runt lite i stallet när jag lindade benen på henne. Hon betedde sej som en unghingst vid betessläpp på väg ner till ridhuset. Släppte henne i ridhuset, hon pep och drog iväg längs långsidan i en serie bockningar och stutsningar. Älskade bushäst...<3 Jobbade henne aktivt 20 min och med fram och avskrittning blev det sammanlagt 40 min jobb.
.
Ludde hade vilodag och imorgon kommer Sandra på förmiddagen och då tänkte jag att vi kör träning igen. Får se vad vi känner för..=) Hon var uppe och red honom i lördags. Galopperade honom för första gången, förutom i skogen. Busen bråkade och grejade en hel del i början, men sen slappnade han av och började jobba lite. Bommarna tyckte han var kul och hade nog gärna tagit dom i lite högre tempo. Avslutade med att travhoppa 2 ggr med 3 bommar framför. Det skötte dom perfekt...=)
.
När jag var färdig i stallet idag tog jag bussen och mötte upp Sara i Skinnarp. (efter att ha glömt busskortet i väskan som jag skickade med Tobbe hem, så han fick komma och lämna det...dåligt minne eller vad!?)
När jag famlat mej upp till ladugården i mörkret åkte vi till Örks och kikade på tjejerna när dom red dressyrprogram (Sandra på Mars och Kajsa på Nicke). Ebba missade vi, fick assistera lite vid lastningen, Tellus ville minsann inte åka hem. Men gick snällt på när han fått fundera en stund.
.
Kajsa och Nicke skötte sej jättebra, dom har kommit långt om man jämför med när jag såg dom första gångerna. Mars såg fin och pigg ut på framridningen, men när han kom in i ridhuset drog han i handbromsen. Såg hur hon fick kämpa, men tycker Sandra skötte sej kanonbra ändå. Inte lätt att få ut något ur en häst som redan är ganska trött. Men han såg fruktansvärt nöjd ut över att få åka transport hem busen...=P
.
Kram Sofia!

RSS 2.0