Sovit gott en stund..

Somnade som en liten gris i soffan under ca 1 h tidigare i eftermiddag. Tror att det var på grund utav att det var så varmt här inne, nu är luftvärmepumpen på sedan några timmar tillbaka och det ör behagliga 20,5 grader här inne. Både jag och hundarna tycker att det är perfekt. Vi har varit ute en stund och lekt och busat på gräsmattan. Dumle tyckte att dragkamp med matte var dagens bästa påhitt. Sagt och gjort, men jag orkade inte speciellt länge utan fick se mej besegrad, jäklar vad stark han har blivit, eller så har han väl kommit på nån ny teknik. Man tycker ju inte att den lille killen ska vara så vrålstark, men tydligen..
 
Min trogna lilla hund, är matte trött så är Panda trött och lämnar inte min sida..
 
Kram Sofia

31 Juli 2013 (13.44)

Ja, idag får man väl egentligen säga att sommaren officiellt är över, ialla fall om man tittat på datumet i almenackan. Men med tanke på hur sena somrar vi har i Sverige så tror jag nog att sommaren har ialla fall ett par varma, soliga dagar kvar att bjuda på. Jag hoppas att hela augusti ska vara fint. Tanken är ju att hästarna ska kunna gå kvar hemma och ute hela månaden och flytta till vinterstallet helgen 31 augusti - 1 september.

 

Här hemma är det just nu åskoväder, vilket innebär att internet är nere. Vilket är anledningen till att detta inlägget är skrivet vid den angivna tiden i titeln, men publicerat nu.
Såfort det har slutat regna och klarnat upp ska jag dra på mej mina halkiga stövlar och gå ner till damerna i hagen och flytta staketet till dem och sen ska Lucky ha medicin och mat. Börjar känna mej som en apotekare med alla mediciner mina djur har fått äta det sista, jag lyckades (oturligt nog) lära Dumle att när jag säger "Dags för knark" så får han köttbulle (jag gömmer tabletterna i köttbullar), så nu när jag säger det till honom kommer han farande och ser helt överlycklig ut. Kan ju låta lite fel, men det bjuder jag på! Hunden skiter ju i vilket ialla fall och det är ju huvudsaken att han är lycklig över att få sin medicin, hade varit jobbit att behöva tvinga i honom 2 ggr/dag.

 

Idag blev det kyckling och tzatziki till lunch, har blivit mycket av det senaste tiden. Men det är ju så himla gott!

 

Har konstaterat att det är dags att avmaska Panda, tycker att hon har blivit lite ful i pälsen och tror att det kan bero på det. Dumle fick ju hos veterinären vid ena besöket så han behöver inget.. Så det får bli en tur till apoteket när vi har vägarna förbi nästa gång.

 

T jobbar i Jönköping idag också, han jobbar bara kvällar nu och det är ju ganska skönt att ha honom hemma på morgonen och förmiddan, dock blir det ju lite ensamt kvällstid, det är då man verkligen känner att man är glad att man har hundarna. Panda är för övrigt på ett jäkla humör idag, grinig som attan. Har hållt låda hela morgonen och tjatat på oss. Men nu är hon nöjd och sover lugnt jämte mej i soffan och verkar supernöjd. Det är precis som att hon trivs bäst när jag är ensam med henne och Dumle, så får hon mattes hela uppmärksamhet.

 

Kram Sofia


Det slutade regna..

Äntligen slutade det regna så jag kunde medicinera, mata och promenera Lucky innan det började mörkna.
Hon är vid gott mod och verkar ganska nöjd med tillvaron trots den lilla hagen, endast 15 min promenad per dag och medicineringen.
 
Så nu är det dags att knarka hunden och sen kvällis för bägge. Panda har varit och rafsat i sin skål flera gånger redan och talat om att hon minsann är jättehungrig och inte alls klarar av att vänta till mattiden.
 
Vi har haft riktigt soffmys här i eftermiddag.
 
 
 
 
 
 
Kram Sofia

Solsken och monsunregn

Här varierar vi mellan solsken och riktiga monsunskurar.. Får försöka springa ner och ge Lucky hennes medicin och mat emellan skurarna, det skulle visst bli lite uppehåll lite senare ikväll. Blir nog till att slänga på regntäcken på damerna också, graderna skulle visst sjunka ordentligt inatt och jag vill inte att de ska bli kalla och stela.
 
Passade på att slänga ut hundarna innan mellan skurarna, men de kom in ytterst frivilligt när det började hällregna igen.. Behöver jag säga att Panda var först fram till trappen..
 
Kram Sofia

Lite foton från Gränna..

Konstigt nog är det enbart foton på Panda och lite omgivningsfoton. Tyvärr var vädret inte så skoj, mullrade på avstånd och regnade. Trots det hade vi en jättetrevlig dag och det får vi göra om snart igen!
 
På Pirkros terass..
 
 
 
Det är tröttsamt att åka till Gränna och titta på folk..
 
 
Kram Sofia
 

30/7-2013

Himlen väljer att bjuda på ännu lite mera regn, men jag klagar inte. Det är varmt trots att det regnar och än tror jag knappast marken är mättad på vatten. Har varit nere hos damerna och tagit av flugtäckena, inge gott att ha dem på sej om det regnar, de är ju inte direkt gjorda för att tåla regn.
 
Frukosten är avklarad sedan några timmar tillbaka, har knarkar hunden och gett dem frulle också. Det går ganska mycket fortare nu när Dumle inte längre behöver äta ena medicinen och den andra får han bara en fjärdedels tablett av. Så enbart en kötbulle med en liten tablettbit i, går ner väldigt lätt.
 
Här inomhus är det slöardag, mina hundar är extremt slöa på förmiddagarna.. de brukar vakna till liv framåt två, tretiden igen. 
 
 
 
Sen har jag äntligen kommit ihåg att ringa Mantorp kliniken och bett att de ska skicka Luckys journal och röntgenbilder. Det är bra för den nya kliniken att få det och kunna jämföra med. Sen passade jag på att ringa den nya kliniken och boka in en andra tid, så nu ska vi tillbaka den 12:e för hältkoll och stötvågsbehandling och sen den 22:a för stötvågsbehandling och skoning.
 
Kram Sofia

Nu tar jag kväll..

Då var dagens måsten gjorda, fast det har varit ganska trevliga måsten iofs. Har tagit en promenad med Lucky, första sedan veterinärbesöket, hon var lugn som en filbunke, knatade på med långa kliv och såg mer än nöjd ut över att få komma ut och se något annat än hagen en stund. Sista biten hem gick hon och gosade med min tofs, jag tror Lucky är lyckligare över att jag håller på att spara ut mitt hår än någon annan. Hon älskar att få pilla i hårtofsar och riktigt köra runt näsan. 
 
Jag har även flyttat hagen ikväll, så de har fått lite nytt gräs igen. Det klagade de inte över. Hade väl bara fattats annat!
 
Så nu ska jag slappa resten av kvällen, tar väl en kvällsrunda med Panda ner till damerna lite senare ikväll och kikar till dem. Kanske tar jag med kameran och tar till vara på de sista solstrålarna som denna dagen bjuder på.
 
Kram Sofia

Promenad

Då var det dags för Luckys mycket efterlängtade promenad, undrar vem som kommer bli gladast, jag eller hästen.
Skulle tro att damen kommer tycka att det är mer än roligt att få lämna hagen en liten stund om så bara för en promenad på 15 min.
 
Kram Sofia

Mina "normala" djur..

 
Valla bilar är skoj!
 
 
 
 
Flygande schäfern!
 
 
Alla ben åt alla håll..
 
Dags för omstart kanske?
 
Bara sockersöt..<3
 

29/7-2013

Vaknade tidigt idag, av mej själv. Kände verkligen att en tidig morgonpromenad med dogsen hade varit riktigt skönt, men min jäkla förkylning gör att kroppen känns som en enda stor degklump, börjar allvarligt tröttna på bakterierna som uppenbarligen beslutat sej för att permanent bo i min kropp. Men jag fick släpa mej ur sängen ialla fall, hundarna behövde gå ut, så de fick fara runt på gräsmattan en stund. I eftermiddag får det bli en längre promenad, mår alltid lite bättre framåt dagen. Mornarna är allra jobbigast.
 
Panda håller med om att mysa i soffan var ett bra val idag, hon ligger ihopkurad jämte mej och ser skitnöjd ut.
Om nån timma får det bli en liten promenad ner till hästarna, se hur de har det. Inget regn än sålänge idag, men det kommer förmodligen en eller flera skurar sen.
 
Min plan med att ge Lucky Metacamen i maten som jag brukar gick ganska snart åt skogen, hon är ju kinkig när det gäller mat, men just den här blandningen brukar gå ner. Men det var tvärstopp, så det fick bli tvångsmedicinering, fick ta hjälp av T för att hålla uppe huvudet på henne, hon blir vrålstark. Men jag förstår henne, om Metacam smakar hälften så illa som det luktar så hade jag hellre ätit sågspån än det. Men hon blev lite gladare när hon fick moroten efteråt, även om jag fick truga den på henne. Men hon gick efter mej och ville ha lite kli efteråt ialla fall, så hon var inte alltför kinkig.
 
Kram Sofia

Stötvågsbehandling

Lucky har ju fått stötvågsbehandling uppe på kliniken och ska få det minst 1 gång till. Men förmodligen fler.
För er som är lite nyfikna på vad dett är för en behandling så kan ni gå in på länken här under och läsa lite mer.
Jag hade hört lite om den innan jag kom till kliniken och är väldigt positivt inställd till det. 
 
http://www.husabyhastklinik.se/kunskapsbank-stotvag-och-laser.aspx
 
Kram Sofia

Tacos

Idag blev det tacos, hur gott som helst. Skulle kunna äta det flera gånger i veckan. Det blev en liten sväng in till Mullsjö ialla fall för att handla lite, ångrade oss när vi blev sugna på tacos. Annars hade vi bestämt att vi bara skulle vara hemma och ta det lugnt idag.
 
Var nere hos hästarna mitt på dagen och fixade ny sjukhage, de är mer än nöjda över detta. Ny hage betyder nytt gräs och det klagar de ju aldrig på. Nu går de närmast grinden också så det är smidigt med vattnet och när jag ska ta ut Lucky för promenader. Promenaderna ska jag börja med imorgon, har inte börjat med dem än, vill att hon ska börja på sin medicin först och den har jag hemma nu, så första dosen får hon idag.
Luckades vricka till foten när jag flyttade över dem, skulle vara lite smidig och skynda mej över med tråden så inte Lucky smet emellan då det blev som en gång emellan nya och gamla hagen. Mina stövlar är superbra, höga och hållbara, men de är helt jävla värdelösa när det gäller fästet, de är skithala. Så jag halkade helt enkelt, vred till foten och satte mej på arslet. Så nästa par blir fästet prioriterat på!
 
Det blir en sväng ner till damerna ikväll, Lucky ska få käk med medicin i och sen vill jag gärna titta till dem innan natten. Det kan hända mycket och det är många timmar emellan om man bara tittar till dem en gång om dagen.
 
Kram Sofia
 

28/7-2013

Än sålänge har det varit en lugn förmiddag i soffan, Panda väckte mej vid sextiden och ville gå ut, sen var det raka vägen in och lägga huvudet på kudden igen. Ska gå ner till hästarna strax, men de fick nytt gräs sent igår så de klarar sej ett par timmar till. Flyttade hagen två gånger igår, en gång på förmiddagen och en gång lite senare på kvällen. De klagade inte på det, klagade inte alls..
 
Ovädret som de lovade har kommit och det har regnat riktigt kraftigt nån timma tidigare på morgonen, nu blåser det som sjutton, men regnet har avtagit. Blåsten hade jag ju gärna sluppit, men regnet är väldigt välkommet.
 
Panda och Dumle har det varit full rulle på under ett par timmar nu och naturligtvis ska de vara där vi är och gärna busa rakt över oss om de hade fått. Men nu ligger de i varsitt hörn och sover gott sedan en liten stund tillbaka.
 
Kram Sofia

27/7-2013

Tycker det där jäkla regnet kan trilla snart så vi får det gjort, det behövs verkligen. Det har varit mörkt på himlen och tryckande, klibbig värme både igår och idag nu så kommer det inget regn snart blir jag tokig. Slängde på hästarna deras regntäcken redan igår kväll, i vanliga fall hade de fått gå utan men nu går de på en sån begränsa yta och jag vet inte ecakt hur mycket de små träden som finns just på den biten skyddar så då fick de täcken.
 
Luckys ben ser fortfarande jättefina ut och hon är vid gott mod. Lite uttråkad och väldigt kelig. Tycker nog att vi gott kan glömma allt med rehabilitering och ut och busa i skogen istället, men det får vänta ett tag, först ska hon bli hel och frisk igen.
 
Var nere i förmiddags och gjorde en ny flytt av staketet, men det får nog bli en flytt till ikväll igen då jag inte tror att det räcker till imorgon annars. Det höet som är kvar vill jag inte ge dem, det har börjat lukta lite svamp så jag är nästan säker på att det är mögeltillväxt i det och det ska inte mina hästar äta. Så det får bli till att släpa det till eldningshögen istället.
 
Kram Sofia

26/7-2013

Har en lugn dag idag, min förkylning/allergi är elak och biter sej envist fast. Orkar ingenting för tillfället. Var nere hos hästarna i förmiddags, flyttade hagen och slängde på dem flugtäcken och huvor. Vilket till och med var uppskattat av Lucky när det väl var på. Insekterna var hemska, det mullrade på avstånd och jag trodde att regnet skulle börja trilla när som helst, men inte en droppe kom det. Vilket iofs var lite synd, det är väldigt torrt i marken och det behövs lite regn för tillväxten nu.
 
Hundarna är slöa i värmen och ligger och slappar runt mej i tv-rummet. Funderar på om det är dags för lite mat snart. Jag blir ju inte riktigt hungrig när det är så här varmt och kvavt ute.
 
Igår kväll tog jag av bandagen på Luckys framben, det såg jättefint ut under, ingen svullnad så det är bra. Hon är pigg och glad och tycker själv inte att det är något fel på henne alls förmodligen. Först tänkte jag ha Lucky själv i sin lilla hage och Pippi på det stora precis utanför, men det fick jag snabbt glömma. De var inte alls nöjda med att gå åtskiljda, även det bbara var en tråd emellan. Så nu får de dela Luckys sjukhage på 10x10 meter. Men nöjda är de, knastanterna..
 
Nöjda tanter.. <3
 
Kram Sofia

Två veterinärbesök avklarade..

Sitter här och försöker få ihop en liten lista till kvällens handling, vilket inte går så himla bra.. Känner att jag börjar bli lite stressad. Ska åka hemifrån halv två, hinna fylla på busskortet innan 14.25, då går bussen till Gränna. Jag och Panda ska åka och hälsa på Sara! Ska bli skitkul!
 
Igår var vi iväg till Husaby med Lucky, överlag kändes det mycket när vi var där, men prognosen är bra och hon ska bli helt återställd efter avslutad behandling. Kotorna var det samma problem med som för tre år sedan, sen behandlade de bakknäna då både veterinären och jag tyckte att hon rörde sej osymetriskt och inte tog ut steget bak, hon hade alltså ingen böjprovsreaktion bak. Sen hade hon en blödning i nedre sneda kotsenbensligamentet som var ny och det är alltså den som har ställt till det för oss, men det ska läka fint och hon ska fungera fullt ut när hon väl är rehabiliterad. Vilket känns jätteskönt. Nu ska vi tillbaka den 12:e igen och göra en ny hältkontroll och hon ska få stötvågsbehandling av framkotorna. Lucky skötte sej exemplariskt på kliniken och charmade alla inblandade veterinärer med sitt enorma lugn. Var flera veterinärer som trodde hon var drogad vid vissa undersökningar för att hon stod så lugnt. Hon är duktig min tös. Det enda som inte var så roligt, var lastningen, damen tyckte inte alls att det var någon bra ide att varken åka till kliniken eller åka hem från kliniken. Men med tålamod och vår vanliga teknik så var hon snart på släpet ialla fall.
 
Idag har Dumle var på återbesök på Smådjurskliniken, allt såg jättefint ut och han mår så bra som han kan. Han ska fortsätta på en lägre dos medicin och sina kosttillskott ett tag till, sen ska jag ha telefonkontakt med behandlande veterinär om ca 2 månader och följa upp. De passade även på att ta blodprov och kolla alla möjliga värden, alla var jättefina. Så just nu känns det jättebra för hans del, han har inte ont och mår på det stora hela toppenbra. Vi fortsätter med träningen som vi har gjort hittills och till vintern blir det vattenträning inne på kliniken.
 
Kram Sofia

Dags att göra lite nytta!

Så var det dags att trotsa värmen och bege sej ut och göra lite nytta. Transporten ska packas och hästen ska ridan. Jag hade tänkt käka lite innan jag red, men käkade en bit vattenmelon innan och vattnet i den gjorde mej proppmätt. Så det får vänta tills lite senare. Vill ha allt klart tidigt idag, kommer behöva lägga mej tidigt. Klockan ringer innan sex imorgon. Hade fått för mej att veterinärtiden var 9.30, tur jag ringde och dubbelkollade innan, det var nämligen 8.30. Så upp en timma tidigare för mej..
 
Nehe, ut och sätta fart!
 
Kram Sofia

Panda VS Mr. Frog

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lagom till lunchen

Strax blir det lite lunch med T innan han måste åka iväg till jobbet. Ännu en varm dag, men jag klagar inte, hatar att frysa så då föredrar jag detta.
 
Har varit iväg och hämtat transporten precis, den var stor och väldigt ljus så då ska väl damen tycka att det är okej att åka i den. Vi får väl se vilket humör hon är på imorgon. Det är ju nästan ett år sedan hon åkte förra gången, men då gick ju lastningen faktiskt riktigt bra. Pippi får tillgång till gräs och en stooor höhög så hon ska väl ha att göra hela dagen. Tänkte be grannen om hon vill vara så snäll och hålla ett öga på henne också. Men ett par timmar ska hon klara ensam utan problem.
 
Sen blir det lite vila fram tills det svalnar av i eftermiddag. Ska plocka in och göra iordning i transporten, rida en sväng och gå kvällspromenad med dogsen. Plus att det behöver städas och diskas här inne. Så det finns att göra denna dagen också.
 
Imorgon blir det till att gå upp tidigt, klockan ringer halv sex, senast klockan sju ska Lucky så på transporten, 8.30 har vi veterinärtid och det tar ju en liten stund att åka dit också.
 
Kram Sofia

23/7-2013

Sitter i köket och väntar på att äggen ska bli färdiga, sen blir det frukost innan det är dags för en liten åktur.
Getingen som tyckte att det var lämpligt att sticka mej upprepade gånger på smalbenet igår har lämnat ett antal stora röda märken som kliar som satan och när man kliar, ja då gör de ont.. Gillar inte getingar!
 
Igår blev det en ridtur på Lucky i skogen, sen skulle jag bara flytta en del av staketet så de fick lite nytt gräs, naturligtvis skulle tråden trassla en massa så det tog lite längre tid än vad jag väntat mej vilket resulterade i att det hade hunnit bli nästan mörkt innan jag var färdig. Så någon hundpromenad blev det inte på kvällen, vid det tillfället vad jag glad att jag kört lite fys med dom på dagen istället så de var inte alltför ledsna. Dumle var ganska trött hela kvällen.
 
Kram Sofia

22/7-2013

Har precis käkat en väldigt sen lunch, lyckades somna som en liten gris i soffan framför filmen Varm bodies, den filmen är för övrigt väldigt bra och jag rekomenderar den verkligen!
Men jag är fortfarande förkyld och känner av det i kroppen så det är väl tillåtet att vara lite extra trött medans jag tillfrisknar, förkylningen har varit väldigt envis denna gången. Men jag gör mitt bästa med att käka så mycket mat med vitlök i som möjligt för att jaga bort den.. Hundarna blir också slöa i värmen och hästarna såg ganska trötta ut när jag var nere och fodrade tidigare idag.
 
Idag är det en lång dag för T, först in till Björkhaga och sen in till Sofiehof, han kom bara hem en snabbis mitt på dagen.. Men ibland blir det såna dagar. Som tur är inte så många.
 
Lite senare idag blir det en ridtur med Lucky och efter det hundpromenad. Igår vilade Lucky, men hundarna fick en 7 km runda senare på kvällen när det hade svalnat lite. Det var riktigt skönt även om kroppen kändes trött och lite småseg, men jag var nöjd när jag kom hem igen.
 
På onsdag är det dags att åka med Lucky, både ser fram emot det för att det ska bli skönt att få henne utredd och samtidigt är jag nervös, men mest nervös för lastningen och körningen. Hon är ju inte vad man kan kalla lättlastad och kan ju få sina utbrott medans man kör. Nu är det längesen hon fick minsta lilla panik och lastningen har gått jättefint senaste gångerna så det är väl bara att tro att det kommer göra det denna gången också..
 
Kram Sofia

21/7-2013

Fikabesöket bestående av Ulrika, Henrik och alla fyra barnen har precis åkt hem. Själv sitter jag nu inne och snorar, hatar att vara förkyld när det är varmt ute, det blir så mycket jobbigare då helt plötsligt. Sen blir jag så frustrerad för att jag inte orkar med det jag vill göra i det fina vädret. Men fick sista städningen och disk avklarat på förmiddan innan de kom och Lucky har vilodag så nu är det jag som tar det lugnt resten av dagen, förutom att hundarna ska ha sin promenad senare idag.
 
När jag vaknade imorse kunde jag knappt andas, så dogsen fick nöja sej med att gå ut på gräsmattan och göra morgonrutinen. Hade inte tagit mej runt morgonspåret om jag så hade dopat mej innan. Men upp ur sängen kom jag ialla fall på något mystiskt vis.
 
Igår körde jag först morgonrunda med dogsen, sen blev det städning på dan med hjälp av en jättetaggad Dumle som bara skulle jaga dammsugaren. Han får för sej att han ska göra det ibland och då blir han ganska ihärdig.
Men det är ganska lätt att bara säga till honom att gå och lägga sej och låta de vara ifred och det är skönt. Städningen blir liksom ganska mycket jobbigare med en 30 kilos schäfer hängandes från dammsugarmunstycket.
Panda är mer arg på moppen, dammsugaren har hon inget speciellt emot.
 
Till kvällen gick jag först ner och hämtade Lucky, red en runda i skogen. Ingen jättelång, men det kändes att det räckte, har hållt igång ganska bra nu det sista så hon var nöjd med en kortare runda. Men hann rida igenom henne i alla gångarterna och hon känns oförskämt fin mellan varven, enligt henne så är det minsann inget fel. Jag hade ju tänkt hålla mej till skritt och trav fram tills veterinärbesöket nästa vecka, men det höll inte sålänge, fröken häst ansåg att det var alldeles för simpla gångarter och skulle prompt galoppera. Och det fick hon ju enligt kliniken, så ingen fara med det.
 
När jag kom tillbaka med Lucky gjorde jag henne iordning och gick ner med henne till Pippi. Sen tog jag kvällsrundan med hundarna ganska så på en gång. Så kunde jag sätta mej för kvällen sen. Trots att jag tyckte att jag började med Lucky tidigare än vanligt så hann klockan bli nästan 22.30 innan jag var klar med hundrundan. Men det är ju den tiden på dagen som är som skönast ute, innan dess på dagen går det ju knappt att rida för alla insekter.
 
Idag blir det grillad kyckling med tzatziki till middag. Inte dumt alls!
 
Kram Sofia
 
 

Hjo 13/7-2013

 
   
 
 
 

Hundar, hästar och katt

  
 
.
.
 
 
.
.
 
 

Trött och nöjd..

Strax blir det en varmd dusch innan jag sjunker ner i soffan för kvällen. Det blir tv en stund innan jag går och lägger mej. Det blev ingen ridning, tog en promenad med Lucky istället, Panda fick springa med, 1h och 15 min var vi ute. Sen tog jag kvällsrundan med bägge hundarna direkt, hade jag satt mej någon längre stund hade jag förmodligen stelnat till och inte kommit iväg. Så det var bara till att knata iväg på 3,5km rundan, sprang den vanliga biten men varierade tempot ganska rejält när jag sprang så jag skulle få upp pulsen.
 
När jag var klar så skulle hästarna ha sitt, så det var bara till att köra ner hö till dem och säga go natt!
 
Så nu är jag ganska nöjd för idag, imorgon blir det nya tag.
 
Kram Sofia

Ännu en varm dag..

Det blev ännu en sån där varm dag, det blåser en hel del. Men inget som gör det mycket svalare då vindarna är ljumna. Hundarna är superslöa och jag får väl erkänna att jag själv känner mej rätt slö i värmen. Men nu får det nog bli en sväng ut i trädgården och göra lite nytta, så får hundarna leta upp lite skugga och lägga sej i medans jag grejar. Känns ju synd att sitta inne när det är så fint väder, bättre att nyttja dej när man kan. För snart är det säkert vinter igen..;) Så när jag har fixat med det jag ska göra så lägger jag mej nog i solen med lite musik i öronen en stund och ser om kroppen vill få lite mer färg..
 
Kram Sofia
 

19/7-2013

Det blev en sen frukost idag, men det kan ju bero på att jag låg i sängen och latade mej till strax efter nio. Vilket iofs inte var dumt alls. Panda klagade då inte, den lilla latmasken. Sen vräkte jag mej själv ur sängen och fick på mej lite träningkläder, sen blev det 3,5km rundan i skogen innan frukost tillsammans med hundarna.
Körde ner vatten och hö till damerna nere i hagen också när jag ändå höll på. Väckte bägge två när jag kom ner, de stod och snusade under träden och hade det gott. I princip inga insekter alls idag, vilket är något vi inte har varit bortskämda med det sista.
 
Igår tog jag en barbackatur på finaste hästen i skogen tillsammans med Panda. Fortsatte direkt därefter med en promenad runt samhället tillsammans med Tobbe och Dumle. Tror ni RallyRåttan var det minsta trött efter det? Inte ett dugg, sprang runt och härjade på kvällen här sen en lång stund. Hur mycket energi har den där lilla hunden egentligen?
 
Kram Sofia
 
 

18/7-2013

Har precis tittat på filmen Varm Bodies, den var precis lika bra som jag trodde att den skulle vara. Hittade äntligen en bra länk som fungerade perfekt att titta på. Dogsen sover som små grisar och skulle gissa på att katten för detsamma på övervåningen.
 
Det är så där klibbigt varmt idag också, flugorna är extremt jobbiga och ska va på hela tiden, har inte ett dugg dåligt samvete när de surrande drar sina sista andetag på klisterremsorna.
 
Hade tänkt försöka rida lite tidigare idag, men det kan jag nog glömma. Får vänta tills lite senare ikväll verkar det som. Insekterna är hemska nu på dagen, så även om man skulle överleva värmen så blir ju både jag och häststackarn alldeles uppätna såfort vi kommer ut i skogen.
 
Kram Sofia

För varmt för mat..

Visste att jag skulle få sota för att jag red i endast linne på överkroppen igår och inte tog på mej en tröja. Vaknade dunderförkyld imorse och ont i precis varenda kroppsdel. Så nu vet jag att ska jag rida ut 21.40 en julikväll så är det en bra ide att klä på sej lite mer, oavsett hur varmt det har varit på dagen.
 
Badet var väldigt uppskattat av Dumle och till och med Panda var i ett par vändor och plaskade runt. Men när vattnet når magen så får det räcka för hennes del. Men jag är glad bara hon går i och är i vattnet.
Efter badet tog jag och Panda en promenad hem, riktigt gott trots att det var ganska varmt fortfarande. Dumle hade simmat och plaskat sej så trött att han fick åka bil hem med husse.
 
Har inte ätit frukost än idag, vilket förmodligen inte är någon bra ide. Men jag blir inte hungrig när det är så satans varmt ute. Bara törstig. Men får väl göra ett försök på lite lunch strax kanske.
 
Kram Sofia

Dagen hittills..

Jag tillbringade en timma innan lunch med att titta på Djurpolisen på Animal Planet, jag fattar inte hur man kan behandla sina djur på det sättet som en del människor gör. Däremot förstår jag inte varför de inte avlivar djur som t ex är förlamade i bakbenen och är en bra bit över 10 år gamla. Visst, alla djur har väl rätt att leva, men jag skulle inte med gott samvete låta en så gammal hund fortsätta leva på det sättet. Jag skulle nog aldrig klara det, där går liksom min gräns, nu har jag aldrig behövt hamna i den situationen, men jag tror att mina hundar/katter skulle få somna in på en gång om det hände något så de blev förlamade eller förlorade ett ben.
Det är när man tittar på såna program man gärna sträcker sej efter hundarna och klappar dem lite extra, där de ligger och sover lugn jämte mej i soffan. Nöjda med livet. Alla djur har rätt till ett bra liv och ska behandlas med respekt, få den omvårdnad, mat och motion som de behöver. Kan man inte tillgodose det ska man inte ha dem, så enkelt är det för mej.
 
Sen blev det ytterligare några timmar i soffan, kände mej som en riktig slöis, men har inte dåligt samvete för det. har hållt igång rätt ordentligt de senaste dagarna och kände att en dag i soffan tillsammans med mina hundar kunde ju inte skada. Provade att gå ut en sväng och träna lite med dem, men Dumle flämtade så passa att han knappt hörde mina kommandon och Panda strejkade och gick in och la sej i hallen. Så jag gav upp den iden efter en liten stund.
 
Nu har vi käkat lite, kassler och blomkåls- och broccoligratäng. Hur gott som helst och superenkelt att göra. Så nu sitter jag under den stora lönnen i soffan och tittar på medans Tobbe jobbar. Dumle har fullt upp med att gräva ännu ett hål i gräsmattan till våran stora förtjusning (ironi) och Panda övar sej på det hon gillar mest just nu, rymma hemifrån! Livet är allt bra ibland! Strax ska vi åka ner till sjön och låta hundarna simma, eller ja. det är väl Dumle som simmar, Panda simmar väldigt bra, men fick hon välja skulle hon knappt blöta tassarna. Antingen har hon inte kommit på hur roligt det är med vatten eller så är det helt enkelt inte hennes grej och kommer aldrig att bli. Vissa hundar tycker ju helt enkelt inte om att bada.
Då hon hade en viss förkärlek til att knata rätt in i duschen och ställa sej under vattenstrålens medans jag duschade som liten och kan fortfarande göra det ibland, även om det numera är ganska sällan det händer så trodde jag ju att hon skulle bli en riktig badälskade. Men tydligen är det inte samma sak enligt henne.
 
Efter badet blir det en promenad hemåt, vi åker bil dit men eftersom min sambo anser att motion är till för dårar och annat löst folk så åker han gärna bil hem igen. Jag däremot får väl klassas som dåre för jag går mer än gärna, Panda går med mej, eftersom hon inte simmar så behöver hon motionen. Dumle får gå med lite beroende på hur trött han verkar efter badet. Det sista jag vill är att överanstränga honom nu under behandlingen och jag tänker därför följa ordinationen jag fick av veterinären och sjukgymnasten/rehabsköterskan så noga det bara går.
Jag vill ju att min hund ska hålla i många år till!
 
Kram Sofia
 

Det är nästan för varmt

Fastnade tydligen i soffan idag, det är vansinnigt varmt ute idag och en himla massa insekter så jag tror att jag med gott samvete kan ta det lite lugnt idag mitt på dagen och sedan sätta fart i eftermiddagoch ikväll. Så det får bli pyssel inomhus eller ute i skuggan på dagen helt enkelt, hade lite planer på att gå igenom hästarnas utrustning, putsa sadlar och alla träns/grimmor.
 
Tråkigt dock att ha både hundträningen och ridningen kvar tills senare idag, Tobbe har jourvecka på jobbet denna veckan och är inne och jobbar idag, han borde komma framåt eftermiddagen och då är det dags för mej att börja med djuren. Men det är inte mycket att göra åt, har haft några svalare dagar nu då jag har kunnat rida på dagen.
För Luckys skulle spelar det väl egentligen ingen stäörre roll, men jag tror att jag kommer halvdö och ligga i fosterställning inom 20 minuter om jag måste börja något kroppsligen ansträngande utomhus i denna värmen.
 
Det är snart dags för lite lunch också, pannkakor! Mums!
 
Kram Sofia

17/7-2013

Har precis avslutat frukosten och sitter nu för lite vila i soffan framför datorn, blir väl nåt avsnitt av nån serie strax skulle jag tro. Gick upp som vanligt idag, men lite senare. Var inte iväg hemifrån förrens strax efter åtta. Gick vanliga rundan med en väldigt morgontrött Dumle, Panda däremot var inte ett dugg trött och tyckte att hela skogen skulle pryglas.
 
Hemma igen körde jag först ner vatten till hästarna, sen in och ställde Panda i duschen, så nu är hon varken röd-brun eller luktar som ett träsk längre. Panda var väl inte speciellt imponerad och hämnades genom att hoppa upp bakom mej på kökssoffan under frukosten och skaka ur det sista vattnet hon hade i pälsen på min rygg.
 
Hade ingen större matlust idag, men två ägg gick ialla fall ner, får väl käka en andra frukost om det skulle behövas ifall jag inte håller mej till lunch. Idag blir det pannkakor till lunch, samma jag käkade till kvällis igår, supergoda! Vilket man verkligen inte tror när man först läser receptet. Gott att bli så positivt överaskad, jag trodde att de skulle smaka mycket mer likt omelett iom att det är så mycket ägg i dem.
 
För er som vill testa receptet som kommer från 56kilo.se så kommer det här:
 
Knappt 4dl mjölk (röd)
4 ägg
2 msk fiberhusk (finns i hyllan för glutenfria produkter i affären)
Vaniljsocker (efter egen smak)
 
Det är jätteenkelt, vispa bara samman alltihopa och låt sedan stå i kylskåpet i minst 5 min, gärna längre innan du gräddar.
 
Kram Sofia

Precis nerkrupen..

Har precis krypit ner i sängen, blev en lång varm dusch, det klagade verkligen inte kroppen på, har varit så stel sen det att jag var lite krasslig förra veckan och musklerna har väl inte riktigt återhämtat sej ännu. Sen lyckades jag äntligen hitta min saknade voltarengel, så "höften" fick sen en liten omgång. Den hjälpte ju ialla fall lite granna när jag hade problem med hälsenan så kanske kan den göra lite nytta här också.
 
Katten är inte alls nöjd på mej, våran lilla skrämselhare som aldrig ens vågat sej fram när det varit folk hemma har börjat gå ut, han är jätteduktig, tar sina små promenader runt tomten och kikar, det är skönt att veta att han springer till dörrn om han blir rädd... men han har fått för sej att han ska ut på natten, men jag känner att det är lite för tidigt för det än, så han får snällt hålla sej inne.
Katten som vi hämtade för två veckor sedan är fortfarande inte hemma, vi letar fortfarande och hoppas verkligen hon kommer hem snart...
 
Men nu är det dags för mej att försöka sova lite..
 
Kram Sofia

16/7-2013

Har precis återkommit från en promenad med hundarna, den vanliga rundan. Sprang 1km slingan i skogen och gick resten. Än sålänge verkar kroppen hålla ihop, bara höften som är arg och muttrar fula ord. Men förhoppningsvis är det bara en muskelinflamation som ger sej om nån vecka med den medicin jag redan äter.
 
Dumle hade veterinärtid idag, sista sprutan i behandlingen, Nästa vecka ska han få träffa veterinären igen och de ska ta nya röntgenplåtar och se hur det ser ut. Det blir inte samma veterinär som vi hade sist, men jag tror inte att det är en nackdel att ha två veterinärers utlåtande på plåtatna + skk. Han skötte sej ialla fall fint och är lugnare för varje gång vi åker dit.
 
Nu är det bara en vecka kvar tills det är dags att åka med Lucky till veterinären. Hon fick lite vila i nästan en vecka, sen satte jag igång henne i torsdags igen. Har själv varit lite krasslig och inte orkat, så det fick bli lite semester för bägge. Hon är superpigg och tycker inte alls att det är något fel på henne, vilket iofs är skönt. Hon tycker att det är jättekul att vara igång igen, få se om hon tycker att det är lika kul att åka till veterinären nästa onsdag.
 
Nu ska jag ta det lugn resten av kvällen, det blir en varm dusch innan jag kryper ner och sen hoppas jag på en god natts sömn. Upp imorgon och gå morgonrundan med dogsen som vanligt. Annars tar jag dagen som den kommer helt enkelt.
 
Kram Sofia

Förkyld

Jamen självklart har man lyckats gå och bli förkyld.. Varför inte liksom..
Får kurera mej ordentligt till helgen, kan ju inte ligga på soffan och snora när det ska bli kanonväder heller.
.
Veterinärbesöket med Dumle gick bra, men han gillar verkligen inte att vara där. Aldrig sett en hund springa så fort med benen, men ändå inte komma framåt (väldigt halt golv).. Han trodde uppenbarligen att han skulle dö, minst! Så han blev ganska förvånad när han bara fick en spruta i nacken och sen en godis, men den spotta han ut lika fort igen, nån måtta får det va! Han tänkte minsann inte ta godis från nån som körde upp en termometer i häcken på honom förra besöket. Där går liksom gränsen!
.
I tisdags kom även hovslagaren, men det var bara Lucky som fick nya dojjor, han fick komma tillbaka igår och fixa Pippsen, så nu är bägge nyskodda.
.
Idag blir det en sväng med Lucky i skogen plus hundpromenad, sen får jag väl vila om jag har tänkt att bli frisk till helgen..
.
Kram Sofia!

Tisdag

Egentligen hade jag kunnat ligga kvar i sängen en halvtimma till.. Men Panda väckte med tidigt och tyckte att vi skulle gå ut en sväng, så då var det bara att släpa sej ur sängen och gå ut med henne och Dumle. Sen kändes det liksom inte mycket lönt att gå och lägga sej igen.
Idag ska Dumle besöka veterinären igen och få ny spruta. Får se vad han säger om det idag..
.
Den 24:e har vi fått till till hästkliniken med Lucky.. Långt dit, men då får jag den veterinären jag vill och som är duktig på de områdena jag tror att Lucky behöver. Fram tills dess skulle vi skritta och trava sålänge det känns okej. Jag fick galoppera, men väljer själv att inte göra det, då det är i galoppen hon visat lite, lite ovilja. Det viktiga är att hon inte blir stel eller vilar bort en hälta som sen kommer tillbaka såfort man sätter igång igen.
.
Idag kommer hovslagaren igen, så det blir till att ut och städa skötselplatsen när jag kommer hem från veterinären. Nu är ju rasthagen här uppe vid huset nedplockad, men Tobbe är ledig idag så han få snällt hjälpa mej att hålla den ena medans hovis fixar den andre..;)
.
Om man skulle försöka med lite frukost kanske?
.
Kram Sofia!

RSS 2.0