Stora slöardagen...

Det är stora slöardagen här idag, jag är slö, Dumle är slö, katten är slö (ingen nyhet där iofs), hästarna ser slöa ut i hagen. Men det är lördag, jag har inget planerat och solen skiner så då får man vara slö, det har jag förtjänat!
Mockning och ridning fixar jag ikväll, antingen får det bli ett pass i ridhuset eller en sväng i skogen på finaste svart.
.
I vanliga fall älskar jag helgen, men denna vill jag bara ska gå så fort som möjligt... Vill att måndag ska komma, så det jag väntar på blir av! Hatar att vänta, särskilt när det gäller något jag absolut inte kan påverka, utan det enda som gäller är att ha tålamod...
Hmm, tålamod... Den va den ingrediensen de glömde stoppa in i mej vid tillverkningen!
.
Försöker fördriva tiden genom att sitta på olika hästshoppar på nätet och kika runt, finns en massa saker jag vill köpa till Pippi och Lucky. Pippi behöver en hel del saker till hösten... Jag har ju inte köpt så mycket till henne tidigare, men nu när jag vet att hon är min och ska stanna så finns det inget som hindrar!
Min fina lilla prickiga buseponny...<3
.
.
Kram Sofia!

Sista för mej idag...

Meningen var att jag skulle ha traskat bort till Björkhaga tillsammans med Dumle när jag tagit in hästarna, men fick ett sms av Tobbe om att det var jättefullt med folk... Då stannar jag hellre hemma i min ensamhet, känner inte alls för en massa folk idag. Och vädret är inte super duper kul heller, blåser en himla massa och regnet hänger i luften så med min vanliga tur hade vi säkert varit dygnsura lagom tills dess att vi kom fram...
.
Hann ialla fall städa lite och diska mellan vilopauserna idag, är så fruktansvärt trött... Hart varit det sedan igår e.m, piggnar jag inte till snart börjar jag tro att jag dragit på mej nån otäck bacill...
.
Fick ett tråkigt besked av en kompis idag också, men jag förstår varför hon gör det, även om det känns jättetråkigt!
När folk pratar om sånt kommer en massa minnen direkt tillbaka, usch... Tänker på dem jag själv förlorat...=(
.
Helgen blir lugn för min del, det enda som är inplanerat är en sväng till en kompis och lämna lite försenad födelsedagspresent... Fy på mej! Vill egentligen åka över till mamsen en sväng, men det blir nog svårt, Tobbe jobbar hela helgen och det är ett jäkla företag för mej att ta mej ända dit själv...
Men kunde jag lösa det skulle jag åka!
.
Nu vill jag helst att tiden bara ska gå mycket fortare än vad den gör så vi kan sätta igång snart, längtar som fasen...
.
Pysslade om mina tjejor en stund var tidigare ikväll, mina mysisar... Lucky är så översocial för tillfället nu när hon känner att jag inte är på topp, gosar hela tiden. Och lilla Pippi va också väldigt kelig idag, la upp sin lilla mule på min axel när jag satt på huk framför henne och skulle pilla bort en skorpa hon hade på ena frambenet.
Hästarna är den bästa medicinen, de får mej alltid att må bättre...<3
.
.
Sen har jag fått lite klagomål att min blogg innehåller alldeles för lite foton nu för tiden... Och eftersom jag gärna ser er nöjda och glada ska jag försöka ändra på det redan till imorgon!
.
Kram Sofia!

Det blev stallet istället för lunch...

Den blev inte lunch på en gång, slutade vara hungrig. Tog istället en liten promenad ner till mina hjärtan i hagen, de såg nöjda ut, Lucky fick lite lunchhö som var väldigt uppskattat!
Och när jag ändå var där nere kände jag att jag lika gärna kunde göra färdigt stallet, så jag mockade, gjorde hö och  "kraftfoder", fyllde på vatten och krattade stallplanen. Gick ut och tänkte börja plocka ner mathagen i deras gamla hage när regnet började trilla. Tog det som ett tecken på att det var dags att gå in och vila lite. Och sen hamnade jag här, framför datorn...
.
Men får väl ta tag i den där maten snart kanske, tänkte ladda en film och mysa ner mej i soffan en stund.
Jag och Mathilda såg reklamen för den nya filmen Ice Age när jag var över hos henne sist och vi började prata om vad som hände i de tre föregående... Eftersom jag inte fick ihop det riktigt i huvudet ska jag nu ladda trean och ev tvåan också och titta på...=) För fyran är ju ett måste att se när den sen kommer ut 13 Juli!
.
      
.
Kram Sofia!

Fredag...

Så var det ännu en gång fredag... Tobbe började 12.00 och jobbar till sent ikväll... Kan bli så att jag tar en promenad och håller honom sällskap ett par timmar ikväll, det är ju roligare än att sitta här hemma själv.
.
Efter utsläpp av hästarna imorse blev det en tripp in till Jönköping, först till Hva och köpte foder till Dumle, sen till Biltema och köpte ett flugtäcke till Pippi (de har börjat med hästgrejor)... Minsta storleken va 125 cm och egentligen har hon 115 cm, men hennes regntäcke är 125 cm och det funkar, så förhoppningsvis går detta att spänna in tillräckligt mycket, annars får vi lämna tillbaka och köpa någon annanstans.
.
Massagerna igår gick fint, den ena ponnyn har blivit så himla fin i kroppen och hon funkar jättefint för tjejen i ridningen nu, så himla skönt att höra för det är verkligen en fin ponny! Den andra va jättesnäll och verkade uppskatta massagen efter det att den kommit över den första misstänksamheten...
.
Ska väl göra iordning lite käk till mej, sen gå ut en sväng till finaste tjejerna i världen...<3
.
Kram Sofia!

Morrn!

Här sitter jag och väntar på att thevattnet ska koka och kliar på mina knottbett... morr...
Hatar de små djuren, det är inte mycket jag hatar, men knott, dom hatar jag!
.
Var nere strax innan åtta och släppte ut hästarna i det fina vädret, Lucky är fortfarande inte alls nöjd på mej ang hennes hage... Hon vill allra helst gå med de andra, synd att man inte kan tala om för henne att hon blir sjuk då och att jag bara gör det för för hennes skull... Men hon får ju gå staket i staket med dem ialla fall...=) Och såfort allt är avbetat så får de gå tillsammans igen...
.
Vad har jag på planeringen idag då... Kl. 15.00-17.00 har jag två massager i grannstallet. En ponny jag masserat tidigare och en för mej ny häst.
.
.
Kram Sofia!

Soooool!

Underbart väder vi fick idag, det behövdes efter det jäkla skitväder vi har haft de senaste dagarna... Även om gårdagen bjöd på lite sol...=)
.
Lucky är skitsur på mej, hon har bara fått ett hörn av den nya hagen, men inte tänker jag riskera livet på min älskling och släppa henne i hela hagen med allt det gräset... Utan hon får snällt vänta tills de andra käkat upp det, Pippi ser ut som en ballong på magen, Svampen har greenguard så för hennes del är det inte så farligt...=)
.
Ska pyssla lite här inne nu en timma, sen ner framåt 18.00-18.30 och ta in finaste svart, ska ner till ridhuset och träna lite, drar med mej Tobbe ner så kan han lyfta bommar...=P
.
Kram Sofia!
 

Lite sol idag ialla fall...

 Ja, vad ska man säga... Finns en hel del som jag skulle vilja säga, men just nu orkar jag inte bry mej utan försöker bara flyta med och vänta ut.
.
De goda nyheterna är att det vi väntat på blir gjort redan denna veckan, helt underbart! Var livrädd att de skulle säga att vi får vänta flera veckor, men inte...=D Så håll nu tummarna alla ni som vet va det handlar om!
.
Solen lyser ialla fall på oss idag igen vilket är jätteskönt, fy fasiken vad det regnade igår, trodde aldrig det skulle ta slut och det regnade ju mycket hela dagen också, inget duggregn där inte. Det slutade inte förrens frampå morgonen här ute.
.
Annars händer det väl inte så mycket spännande just nu, Lucky har haft lite semaster 4 dagar, vilket hon behövde, men nu ska hon köras igång igen... Det kommer hon att gilla, hon har tyckt att det har varit skönt, men vill igång nu, det märks. Pippi Plupp ska på order av veterinären vila 5 veckor nu efter sparkskadan, sen börja grejas med lite försiktigt igen. Hennes ben ska absolut inte utsättas för mer än att bara gå i hagen... men hon är väldigt nöjd med det busan...=)
.
Kram Sofia!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Regn, regn, regn och åter regn...

Oh regnet bara öser ner...
.
Blääää, det har regnat konstant nu sedan igårkväll, står 5-10 cm vatten på vissa ställen. Men om man ska se till det positiva så slipper vi ju knotten och inte behöver vi vattna heller. Dock lär det väl bli en helvetiskt massa små knott-skrällen när solen väl kommer tillbaka. Men nu har de lovat regn hela veckan lång, uppehåll på torsdag var det nog om jag inte minns fel.. wiie! En hel dag på en hel vecka... Det är ju strålande!
.
Ridning blir det ju ikväll ialla fall, tar mej ett pass i ridhuset med finaste svart. Antingen rider jag eller så blir det löslongering... Ev får Pippi Plupp följa med ner också...=)
.
Men nu ska jag ställa mej i duschen och sen göra mej iordning, för det blir en tripp hem till Mathilda och fika lite...
.
Kram Sofia!

Wieeeee!

Det finns inte mycket som kan förstöra mitt humör idag... Livet är ganska bra ändå!
Allt va som vi trodde, fast ännu bättre, en vecka till nu, sen är allt klart... Längtar!!
.
Ikväll ska jag med ut på en catering, ett bröllop... Hjällö tror jag vi skulle till, ska faktiskt bli jättekul att få komma tillbaka till restarrangbranschen igen, cateringar, evenemang, mässor m.m, det är ju min grej det!
.
Lucky får vila idag, ev blir det en liten kvällspromenad om vi inte kommer hem alltför sent ikväll...
Men är det lika mycket knott som igår kväll då tar jag fram insektstäcket, ska åka och köpa ett till lilla prickis också, så hon slipper odjuren.
.
Lite mat innan det är dags att bege sej ut i det sköna vädret...=D
.
Kram Sofia!

Nu ser vi bara det positiva...

Det negativa kan gå och lägga sej...
.
Ännu en underbar dag med sol och värme, fick ta av både den tunna jackan och tröjan och bara gå i linne redan nu på morgonen. Fodrade först damerna och gick sedan för att säga god morgon och kolla till de som går i storhäst-hagen. Eftersom de fick en timma senare igårkväll så ställde jag fodergrinden en timma senare också, vilket gjorde att jag med gott samvete kunde sova en timma längre imorse, vilket var väldigt behövligt då jag visserligen sovit hela natten, men drömt en massa skumt och absolut inte vaknat utvilad...
.
Men nu ska jag bara ta det lugnt fram tills 14.00, greja lite här inne, tvätta och fixa med hästarna. Luckys motion tas ju om hand senare när alla ridskolehästarna ska upp till betet, rider henne bägge omgångarna.
.
Ne, men om man skulle försöka få i sej lite frukost kanske...?
.
Kram Sofia!

Rörigt... (skrivet imorse 00.20)

Ja, det är så det känns just nu... Rörigt!
.
Jag skulle ljuga om jag säger att jag ser fram emot morgondagen (dagen), vissa saker ser jag fram emot, men långt ifrån alla. Dagen idag har varit tillräckligt rörig så det räcker ett bra tag framöver med mycket känslor i omlopp.
Och det finns inget som får mej att må så dåligt som när mina vänner blir illa behandlade...
Då blir jag arg!
.
Va ute på en långtur tillsammans med Sofia och Joanna idag, bort till betena för att kolla vart de låg och sen en bit till innan vi vände och fick oss några goa galopper... Jag mår alltid bättre när jag får sitta på min underbara hästs rygg, problemen liksom försvinner i takt med hennes gungande steg och jag kan slappna av.
.
Fick ialla fall ihop sommarschemat till privatstallet utan problem, efter att ha fått scheman och resa-bort-dagar av alla och sen i princip bara behöva hiva dem igen när det ändras fram och tillbaka så blir sommarschemat följande:
.
SOMMARSCHEMA!
Sofia tar det mesta,
Emma tar resten!
.
Så det blir jag och Emma (Svampis ägare) som får hålla ihop här hemma vid stallet fram till den 29 Juli när Svampen ska åka hem till Öland igen. Då får jag reda mej bäst själv jag vill... Men det löser sej det också, det gör det alltid!
.
Nehe, nu är det sängen som gäller för mej... Ska upp om 7,5 h och ner till finaste tjejerna och morgonfodra!
.
Kram Sofia!

Sista sprutan för Pippi...

Sovit som en gris inatt... Helt underbart! Första natten på snart en vecka som jag sovit hela natten...=)
Utvilad är jag ju däremot inte, men det är jag ju nästan aldrig när jag vaknar, så det va ingen nyhet.
.
Igår va sista lektionen tillsammans med mina måndagselever, lite över 3 blöta timmar blev det i sadeln, men roligt hade vi och min lilla pärla skötte sej som en klocka hela tiden. Trodde nästan hon skulle bli lite prillig när hon fick med sej en massa ridskoleponnisar och hästar + tjoande barn, men inte då... Helt cool lugn och bara knatade på, skitnöjd med att få vara ute i skogen så länge. Någon ponny busade till det, men då fick den gå framme jämte Lucky, då sköter de sej direkt konstigt nog... Hon håller ordning på dom, är det nåt Lucky inte gillar så är det småbus i ledet...;P
Så idag har hon mer än väl förtjänat en ledig dag i hagen...<3
.
Trots att vi hade roligt i skogen igår kändes det lite lite ledsamt när de åkte hem, har trivts så himla bra med alla mina elever, fick en massa presenter av dom... Goa ungar!
.
Idag på morgonen va det dags för sista sprutan för Pippi, benet var superifnt när hon kom in igår kväll... men lite mer svullet idag igen... Men hon är jättepigg och rör sej nästan helt obehindrat nu. Undrar vem som tycker det är skönast att slippa sprutorna, jag eller Pippi...? =P
.
Kram Sofia!

Nu va semestern slut...

Pratade precis med Falköpings distriktare igen, Pippi får from idag gå ut tillsammans med de andra pållarna... Men ska hållas under strikt uppsyn... Min lilla klantponny, det verkar som att det hela gick bra...<3
Igår när jag skulle ta in hade svullnaden äntligen lagt sej lite mer ordentligt, men idag på morgonen igen va det mer.
Så därför får hon nu gå ute med de andra för att kunna vara ute på natten och få ordentlig cirkulation till sitt ben...
Imorgon är sista dagen med spruta, tack och lov... Jag har inga som helst problem att spruta andras hästar, men mina egna är hemskt att behöva spruta. Men hon har varit så duktig, stått helt stilla varje gång...=)
.
Eftersom jag har haft "semester" i helgen har jag inte ens uppdaterat här i bloggen. Så nu får ni en sammanställning på det hela istället.
.
I fredags blev det en tripp till Jönköping med Mathilda mitt på dagen. På kvällen tog vi en ny tur in till stora staden och kikade på lite fulla studenter, vilka minnen säger jag bara...
.
Lördagen var lugn, grejade med pållarna, red en sväng med Emma och King och kikade på lite beten, sen blev det en roadtrip ner till Ljushult (mellan Ljungby och Halmstad), en tjej som ville prova min westernsadel, tyvärr blev det inget köp...=( Var inte hemma förrens sent på kvällen... Tobbe kom hem ca 30 min efter mej...<3
.
Igår va jag först med Mathilda på fralleträff med Älton i Jkpg, massa små söta kräkmaskiner överallt... Sen körde vi över hennes unghäst Knutte till Mullsjö... 19.00 mötte jag upp tre andra i skogen och det blev en ridtur på lite över en timma i regnet... men vi klarade oss ganska bra ändå tycker ja...
.
Kram Sofia!

Nu tar jag semester...!

Idag var Pippis ben ännu lite mer svullet, men hon är pigg och glad och ville komma ut. Knatade självmant ur boxen nu på morgonen, till skillnad från igår när vi fick trycka ut henne. Hon går fortfarande väldigt illa, men inte konstigt alls med tanke på hur svullen hon ändå är... Har pratat med både Falköpings distriktaren som var ute igår och Husaby kliniken nu på morgonen och bägge anser att vi ska avvakta till måndag även om det låter lite mystiskt med hennes ben. Men sålänge hon inte blir blockhalt och/eller får hög feber ska hon få va. Och hon är väldigt nöjd med att gå ute i hagen hon sina kompisar igen, även om hon bara har en liten sjukruta att röra sej på.
.
Tobbe åkte 07.30 imorse, saknar honom redan...=( Nu kommer han inte hem förrens måndag mitt på dagen/e.m nångång. Så jag får klara mej själv, men ensam är jag ju inte... Har två hårbollar inne och två ute som ska ses efter, varav en sjukling så det kommer finnas att göra... Sen har jag ju massa goa människor runt mej som säkert vill hitta på nå kul i helgen... Men framför allt ska jag vila, hoppas på fint väder så jag kan sitta med min bok i hagen hos hästarna och bara slappa... Har jag bestämt att jag ska ha semester så ska jag ha semester också...!
.
Kram Sofia!

Min vanliga tur... (skrivet 12-06-14 kl. 22.02)

Så var denna dagen slut... Den blev ju spännande... Trasig häst, ledsen matte och en planerad semesterhelg bortspolad. Men det är sånt som händer, bara min lilla prick blir bra...<3
Nu står hon inne i sin box med Kingen som sällis (Tack Emma!), Lucky har hållt henne sällskap hela e.m så nu fick hon gå ut till Svampis som fått vara ensam ett par långa timmar idag... Imorgon får jag banka sjukhage till lillhästen då hon ska vara stilla tills pencillinet är slut. Stackaren hade så ont, kunde knappt gå... Men jag tyckte nog att svullnaden hade gått ner lite, lite, lite redan nu ikväll, men det kan ha varit önsketänkande också.
.
Ett dygn ger vi medicineringen nu, är hon inte bättre eller värre får vi paketera in benet och lasta lilla Prick och åka till klinik, blir Husaby i så fall... För att se så att det inte är något trasigt inne i hasen eller att det blivit infektion i hasleden. Men jag håller tummarna för att det bara är en infektion från såret, 2 cm djup var sårfickan så det var ju ganska rejält ändå... Är så himla glad att jag ringde veterinären imorse!
.
.
Lektionerna gick fint, slog ihop 17+18 lektionerna till en kl.18.00 istället, var en massa barn borta idag pga skolavslutningar. Lustigt att de var det på kvällen istället för på dagen, men varför göra som alla andra!
.
Så nu blir jag ensam hela helgen, från tidigt imorgon bitti till måndag mitt på dagen/e.m någon gång.
Men jag ska nog hålla mej sysselsatt, har min lilla klantponny att se efter, Lucky ska ridas och sen ska jag sova, sova och sova... På söndag skulle jag och Mathilda iväg på nåt som jag redan glömt nu va de va...=)
.
Kram Sofia!

Jahopp...

Jahopp... Så blev ev den helgen inte som jag tänkt mej... Väntar på att Falköpings distriktare ska komma ut och kika på Pippi, hon står med ett svullen has/bakben och hälta. Förmodligen har hon blivit sparkad eller sprungit emot någonting, det finns ett pyttesår, men inget som egentligen ska kunna orsaka att det kommer in bakterier och gör att det svullnar så som det har gjort... Så just nu är jag livrädd för att något ska vara trasigt inne i hasen på henne...
Men snart kommer veterinären och kikar på det så antar jag att det blir penovet och smärtstillande... Om det nu är en infektion... Min lilla cirkushäst...<3
.
Annars är det jobb 14.00-20.30 som gäller idag. Har inte hunnit planera lektionerna än, ska sätta mej med det nu.
Har iaf slängt in det som behöver tvättas i maskinen, morgonfodrat och rastat hunden. Så helt lat har jag inte varit.
Nu ska jag bara packa, duscha, packa hö och vänta på veterinären... Men ska hon ha en massa medicin och sprutor och grejer får jag stanna hemma. Det ansvaret lägger inte jag på någon annan...
.
Kram Sofia!

Kan fortfarande inte sova...

Kanske dags att försöka få i sej lite frukost snart... Sen borde jag börja packa lite inför helgen... Kommer inte hinna allt imorgon och en del ska tvättas också, så man inte kommer på det imorgon kväll... Det vore ju iofs typiskt mej...
.
Vaknade 04.15 imorse och kunde inte somna om, fortfarande med huvudvärk kvar från igår, men nu hade den lugnat sej till ett svagt molande ialla fall. Låg och stirrade i taket en stund till jag slutligen gav upp nån timma senare och tassade ner för trappan och la mej i soffan framför tvn. Tänkte att jag kanske skulle kunna somna om där, men icke!
.
Tobbe började extra tidigt idag och gick upp redan 06.10, när han går ner för trappan säger han till mej att Pippi står på stallplan... Min reaktion va... Neeee! Men jodå, det gjorde hon. På med lite kläder och ner till stallet, säger god morgon till Pippi som står och betar utanför stallet, går inte och hämtar hennes grimma och grimskaft och går ut till henne igen, hon ser glad ut och stoppar snällt ner huvudet i grimman... Tar med mej henne bort och se att ca 20 meter staket är nerrivet inåt i hagen... Elen är urdragen igen, fattar inte vem som tycker det är kul att springa och dra ur den hela tiden. Ska fan skriva fast kontaktjäveln eller nåt. Skulle gissa på närgångna älgar eller liknande, fanns mycket älgspillning precis runt hagen och en bit bort. Fixade till staketet och passade på att morgonfodra när jag ändå var nere. Så de fick frulle tidigt idag, men det klagade de inte på...;)
.
Usch, känner hur huvudvärken tilltar igen... Har varit såhär i ett par dar nu... Men iofs vet jag ju vad det beror på och snart ska det inte vara ett problem längre, bara jag får lite distans till det hela...
.
Kram Sofia!

Hoppat "lite" idag...

Strax dags att gå ner till ridcentret och ha styrelsemöte igen... Känns som att det är en gång i veckan istället för en gång i månaden. Själv har jag huvudvärken från helvetet och illamående på besök... Bara kom när vi hade tränat färdigt innan idag. Hjälpte varken att äta eller dricka...=( Men det kanske släpper lite senare, just nu är det lättare att ta en tablett och vila än att göra sej av med anledningen... Den kan man få fängelse för att ta bort...
.
Har haft en superträning på Lucky tillsammans med Emma på Svampen idag ialla fall.. Har faktiskt hoppat, ingen höjd att tala om alls, men jobbade med avstånd och hon till och med taggade lite ett par gånger emot hindrena....<3
.
.
Kram Sofia!

Ja e inte bitter...

Eller jo... det är ja faktiskt. Är på lite galvgrinigt humör så om det skiner igenom på inlägget ber jag i förväg och ursäkt... Men så är det, inte ens jag kan vara glad jämt... Även om jag har fått höra att jag till och med har humor och låter ganska road även om jag är arg... Men det är få som har sett mej riktigt, riktigt förbannad... Min mamma är en av dem och enligt henne så kan jag riva hus med min mördarblick som jag får när jag blir riktigt arg....
.
Men nog om det, idag började jag dagen som jag alltid gör... Ner till stallet i vårat (mutter, mummel, grymt) underbara Svenska sommarväder (pissregn)... Matade hagar med flikkor i X2 och gick sen in igen och drog täcket över huvudet, hoppades att nästa gång jag skulle vakna så kunde solen skina lite ialla fall...
.
Mobilen tyckte att de va lämpligt att ringa mitt i alltihopa när jag som bäst låg i soffan och svullade mej med chips och dipp (ja, ja, ja, jag vet att de är måndag och det inte är någon lämplig frukost, men så är de att va vuxen, då får man äta va man vill till frukost och jag hade förtjänat mina jädra chips!), visserligen va det Mathilda så irritationen över att telefonen varit fräck nog att släppa fram samtal försvann fort. Medelandet löd: Lara åker idag så vi tar in tidigare, du kan börja 12.30... Jahopp... Kl. 12.00 masade jag mej ner och lunchade hagar med flikkor i X2 igen och drog mej sedan neråt ridskolan. In med alla pållarna och sen fick jag gå hem, jaha...! Hem och glo i nån timma och sen ner och jobba igen... Lektionerna gick utan problem, vi fixade och trixade lite med det hela sen var alla nöjda...
Vidhåller vid att jag har Sveriges goaste elever och föräldrar till elever... Helmysiga!
.
Efter det knatade jag bort till Rånges stall och hälsade på, kikade på Dolli som tyvärr råkat ut för lite känningar av fång, fina ponnyn...=/ Men tack och lov har Dolli uppmärksamma ägare som fick bort henne från det farliga på en gång, så det hela slutade bra...=)
.
Igår hade vi lite träff i stallet allihopa, fikade och pratade lite... 11.00 körde jag en hoppträning med Emma och kanonponnyn Svampen... Sen 14.00 red vi ut en långrunda, jag på finaste svart, Carina på våran fina ridskoleponny Nevada och Emma på sin Kingeling...=) Ca 2 h var vi ute och bara fes runt lite och pratade, lite tråkigt väder, men i rätt sällskap gör det liksom ingenting...=)
.
Imorgon ska jag och Emma (Svampis ägare) ner till ridhuset på f.m och träna lite, bommar blir det för min donna... Och kanske något litet skutt kanske man vågar sej på igen!?
.
Kram Sofia!

Tidig morgontur i skogen...

Det blev en tidig morgontur på min vackra svarta idag, såg en massa rådjur och även en älg. Så himla lugnt i skogen så tidigt på morgonen, det enda man hör är fågelkvitter.
.
Nu ska jag slänga i mej en macka och göra mej iordning för kl. 11.00 har jag två massager i grannstallet...=)
.
Finast i världen...<3
.
Kram Sofia!

Dagens foton...

.
.
.
Kram Sofia!

Trött, tröttare, tröttast...

Är inte mycket piggare idag inte... Tror det har varit för mycket spänningar åt alla håll och kanter nu det sista, så mitt system har blivit helt överbelastat och då blir jag såhär trött... Men nu har jag en massa roligt att se fram emot så det ska väl ändra sej får vi hoppas...=)
.
Har varit nere hos mina damer 2 ggr idag, först för att morgonfodra och sen nu för en stund sedan för att greja lite i hagen hos dom. Tänkte vila en stund nu och gå ner sej igen. Ska ta med mej nåt att sitta på, min bok och kameran och bara sitta hos dom och inte göra någonting... Se om det kan rensa skallen på mej lite...
Rida gör jag ikväll efter mina lektioner, orkar inte nu på dan...
.
Tobbe började tidigt och slutar sent idag också, har inte sett honom alltför mycket de sista dagarna, men på söndag är han ledig hela dagen...<3
.
Dumle imorse... Tröttishund...<3
.
Kram Sofia!

Huvudvärk...=/

Usch, har sån grym spänningshuvudvärk... Har haft det i 2 dagar nu... Men lektionerna har gått bra och alla nöjda ikväll också... Bara 2 veckor kvar med lektioner nu... Kommer kännas tomt utan dom... Skönt att mina privata träningar fortsätter i sommar...=)
.
Provade hoppsadeln som jag fått låna till Lucky idag, den funkar alldeles utmärkt på Lucky verkar det som och den är ganska okej till mej, men jag känner ju av ryggen. Men det viktigaste är att den funkar till min lilla svarta skönhet!
.
Hur ser resten av veckan ut nu då... Imorgon är det hej då till Rebecka, våran praktikant...=( Så det blir till att göra lite extra grejer och sen på e.m är det mina träningar. Lucky ska motioneras och är det fint väder ska Pippi bus få sej ett bad, den lilla skitgrisen är mer brun/grön än vit.
.
Lördag har jag 2 massager med start 11.00, sen på kvällen åker jag med Mathilda till Hanssons Loge (aldrig varit där innan och vet inte vad det är eller vart det ligger, så det kan ju bli spännande)...
.
Söndag ska vi ha en liten fika allihopa i privatstallet på morgonen, sen har jag en träning på förmiddan.
Tobbe är ledig så på e.m blir det hemmamys efter visningen...<3
.
Längtar tills nästa helg, ska bli underbart att få komma iväg till Västkusten ett par dagar, Grebbestad verkar ju vara så himla fint också...=)
.
Kram Sofia!

Nu tänker vi inte mer på det...

Jaha, har inte gjort så mycket nytta än idag och än mindre lär det väl bli. Men får nog rycka upp mej och ta tag i allting snart ialla fall... Har lite som står på schemat.
Ska prova sadel på Lucky (Tack Mathilda), friserna bägge damerna och ge dem en rejäl genomborstning. Sen ska Lucky jobba lite också. 17.30 ska vi iväg och hämta hösilage utanför Mullsjö...
.
Ca 12.30 blev jag och Dumle lite kidnappade idag av Mathilda och Älton, vi åkte iväg till ett ställe där det är fint att bada hund, Dumle var överlycklig... Älton mindre överlycklig...=P Sen tog vi en tur förbi hennes lilla stuga och gick husesyn... Och nu är jag hemma och slappar igen efter att ha matat tanterna nere i hagen.
.
Ska väl masa mej ner till stallet lagom tills de käkat färdigt och börja pyssla lite, men först ska jag käka någonting och vila lite till. Kände att gårdagen tog all min energi och gör det fortfarande lite. Men nu har jag bestämt mej för att inte tänka på det alls och bara strunta i alltihopa... Orkar inte slösa mer energi på en massa skit...
.
Längtar tills min pojk kommer hem, gott väder idag och jag är lite sugen på att grilla någonting... Sitta ute på altanen och bara mysa en stund till kvällen låter inte helt fel...
.
.
Kram Sofia!

Jäla skiiit allså...

Nu ligger alltså min älskade, svindyra westernsadel ute på annons... Känns hårt, men efter att ha pratat med Tomme på Scandinavian och även varit ute och känt på Luckys rygg (då har hon vilat nästan 2 dagar nu) så kommer jag inte rida i den mer än nödvändigt och då endast i skogen i skritt.
.
Så om det är någon som har en väldigt (med betoning på väldigt!) bred, hyfsat rak sadel som de kan tänka sej att låna ut ett par veckor så är ni väldigt välkomna att höra av er. Bara tills min är såld och jag hunnit köpa en ny.
Hopp eller dressyr spelar ingen som helst roll...
.
Och är det någon som letar kvalitets westernsadel så hör av er...=P
.
Ska strax ner och fixa lite i stallet, tömköra min fina svarta... Pyssla om den lilla prickiga...
.
(Från imorse)

.
17.00 har vi styrelsemöte i MHSK (igen)... Har haft så mycket extrainsatta möten nu så det känns inte som om det är nån hejd på det, allt börjar bli lite för mycket och måste lugna sej snart känner jag.
.
Nehe, ner och käka något kanske... Har inte ens ätit frukost än kom jag på, eller iofs... Man kanske kan kall de 2 kanelbullarna och the frukost... hmm...
.
Och nej, rubriken är inte felstavad... De ska va så... Alla som har sett ronny och ragge fattar...;)
.
Kram Sofia!

Typiskt...

Typiskt att vakna 05.23 och vara klarvaken, inte någon risk att man somnar om där inte... Efter att ha legat och stirrat upp i taket en stund gav jag upp och satte mej här istället. Kan lika gärna försöka fördriva tiden fram till kl.8 när det är dags att morgonfodra tjejerna och kolla grabbarna.
.
Igår började dagen som den alltid gör, morgonfodra och rasta hund. Kl. 10.00 var vi på visning i Utvängstorp.
Efter tog vi oss en tripp in till Jkpg, ett kort besök på MediaMarkt och sen lunchade vi med mamma.
.
14.00 började jag jobba som vanligt, hade bara ridning med första gruppen. Sen kom brandkåren och skulle ha brandövning. Så för grupp 2 och 3 var det teori. Brandkåret provade "sele" på en häst för att utbilda sej själva, det var Lukas som fick stå för den uppvisningen. Men han stod helt nöjd och plira på mej under lugg hela tiden, luktade på grejerna och hälsade snällt på alla brandmän. När vi stått där ett tag och jag hade pratat lite och informerat ang hästsäkerhet och hur man ska bete sej så tyckte Lukas att de hela blev lite långtråkigt och tog ett stadigt grepp i min jackärm, den höll han sen fast i en bra stund och var så nöjd så... buse!
Jag fick visa dem hur de skulle få på grimmor på hästarna och även hur de kunde göra en provisorisk grimma av ett grimskaft och hur de skulle ledas. Jag tycker det är jättebra att de vill göra den här satsningen och utbilda sej, känns ganska tryggt att veta att ialla fall en del av brandkåren vet hur man ska hantera hästar vid olycka, brand eller liknanade...=)
.
Kram Sofia!

Lat söndag...

Seriöst, hur kan man vara så himla trött!? Känns som om jag inte sovit en blund inatt, men det har ju varit fullmåne så det kanske beror på det...
.
Igår spenderade jag dagen med att städa, tvätta och vila... Var nästan lika trött igår på f.m och dagen som jag är idag. På e.m kom Micke och Jenny ut och hälsade på en sväng, sen kom Mathilda och det blev en liten roadtrip ut till hennes föräldrar, utfodrade oss själva på McDonalds vid Jordbron efteråt och fuskade med lite godis... Så vi var inte hemma förrens runt 23 på kvällen... Men roligt hade vi...=P
.
Idag blir det förmodligen en tripp ner till en närliggande sjö för hundbad (om vädret tillåter) tillsammans med Mathilda och Älton. Se om Dumle kan smitta badkrukan Älton med sin kärlek till vatten.
Jag gjorde misstaget igår att jag frågade Dumle om han ville åka och bada imorgon, han blev skogstokig och sen skitsur för att jag sagt det magiska ordet och sen fick han inte bada på en gång... haha
.
Vidare så ska Lucky motioneras, Pippi Plupp ska få sej en rejäl genomgång med borsten och en promenad, matas ska de också... Måste ha hem mer grovfoder snart också, det är den största nackdelen med att ha en häst som inte ska gå på bete, fodra hela sommaren. Och nu måste jag ha hem hö, funkar inte med hösilage längre. Så det blir till att kolla annonser och ringa de ställen där jag köpt innan här idag.
.
Fick svaren på träckproven i fredags, Lucky var helt ren från mask (som vanligt), men lilla Pippi hade skyhöga värden både blodmask och bandmask. Så nu väntar jag bara på odlingen (och håller tummarna att det inte är stora blodmasken) och när den är klar ska jag avmaska henne. Så kanske hennes päls blir lite vetig igen, har misstänkt hela tiden att hon va full med mask med tanke på hur taskig hon är i pälsen...
.
Tobbe slutar i relativt vettig tid idag, så det blir soffmys ikväll med lite go mat och godis framför nån bra film.
Men innan det ska vi iväg på en liten roadtrip, till Sandhem... Och imorgon ska vi till Utvängstorp och kika... Ska bli spännande...=)
.
I övringt går veckan i samma tecken som helgen har gjort, Tobbe är ledig måndag och ons kväll, annars jobbar han non-stop hela veckan... Så är det någon som känner sej sällskaplig och vill tjöta en stund är ni välkomna att hälsa på mej här ute i skogen...
.
Kram Sofia!

Helg igen...

Jaha... så var det helg igen... Tobbe jobbar från tidiga morgonen till sena kvällen idag också så jag får roa mej själv hela dagen...
.
Idag finns ingenting inplanerat på schemat mer än att jag tänkte tvätta de grimmor, grimskaft och flyweil som jag la i blöt för nån dag sen. Sen ska Lucky motioneras och Dumle ska la ha en promenix också...
.
Jag städade lite runt datorn här nyss och hittade Luckys pass, såg att jag glömt fira henne när hon fyllde, 27 Maj.
Min lilla tös fyllde 11, kan knappt fatta att vi har haft snart 9 år ihop...<3 Och minst 9 till ska det bli... MINST!
.
Pippi hade ju ingen födelsedag iom att det inte fanns några papper på henne innan passet gjordes, så när jag försäkrade henne fick jag välja ett datum, valet föll på den 6 maj... Då blev lilla Pippi 17 år. Valde det datumet för att det var då våran gammelponny Max var född...<3
.
Dagen igår flöt på lugnt, det regnade och var allmänt skitpissigt väder hela dagen... Man fick ju inte direkt någon inspiration till utomhusaktiviteter...
.
.
Kram Sofia!

RSS 2.0