Natt

Jag har inte lyckats somna ännu, jag kan iofs inte riktigt påstå att jag har försökt heller för den delen.. Jag slutade jobbet vid nio, var hemma kvart i tio (det där med att komma ifrån jobbet i tid är som en epidemi, ingen av oss lyckas).. Gick en snabbis med Panda och Pim och sen in och kröp upp i soffan en stund..
 
Kröp ner i ett varmt bad och slängde på en film samtidigt.. Det där med att bara ligga i badkaret och slappna av och inte tänka på någonting alls är ju inte riktigt min grej, jag blir uttråkad alldeles för snabbt, därför är en film eller serie perfekt för då blir jag liggandes så länge som min kropp behöver.
 
Idag har Andreas hämtat det sista av sina grejor, han var här medans jag var på jobbet. Det är skönt att det är gjort så att båda kan gå vidare med sina liv. Det är ialla fall min tanke.. Ibland är det bara inte meningen att det ska bli som man hade trott.. Och jag tänker aldrig tvinga in mig själv i en viss roll igen..
 
Imorgon (lite senare idag) är det dags, sista utsläppet i nyuvarande stallet. Kommer bli tråkigt att dela på Hera och Lucky, men jag hoppas att Lucky och nya kompisen FT som väntar uppe hos Emelie kommer bli kompisar. Jag funderar på om jag skulle hinna hem och käka frukost emellan utsläpper och det att mamma och Stefan kommer hit, vi får se lite hur hungrig jag hinner bli och vad klockan springer iväg till innan de är här. Det viktigaste är ju att Panda och Pim får sin frukost, den tänkte jag ta med till dem så de får äta i stallet..
 
Men nu är det dags för mig att sätta igång filmen igen (Maleficent) och somna till.. Gonatt på er!
 
Kram Sofia

Fredag

Har precis duschat och sitter och försöker samla mig lite i soffan tillsammans med småtjejerna.. Det blir en lång dag idag, många timmar på jobbet och lite annat skit som händer.. Men det ska bli skönt när det är klart..
 
Ser mycket fram emot imorgon, då får Lucky flytta tillbaka till Beateberg och jag slipper de stallpass som jag känner håller på att ta knäcken på mig nu.
 
Ikväll ska det bli otroligt skönt att komma hem och bara gosa ner mig i soffan med mina små, underbara Jossan är här hos dem ett par timmar under dagen, på sin födelsedag till och med. Finns det bättre vänner? <3
 
Kram Sofia

Långpromenad med fluffbollarna..

Vi tog en längre runda hem från stallet idag.. så skönt när man ändå är ute på språng.. det va pigga hundar och en lite sliten matte som traskade den 6 km långa promenaden genom skogen. Men nu har de däckat allihopa på olika platser i lägenheten så jag är mycket nöjd med resultatet.. hade jag inte haft lite att göra hade jag gärna tagit en tupplur jag också!
 
   
 
Det var barmark större delan av vägen vilket var underbart, men på visst ställen låg det en hel del snö kvar. Framför allt på mindre skogsvägar där det kört bilar och packar till snön, där var det inte bara snö, utan också glashalt på sina ställen. Men med tungan rätt i min klarade vi oss över utan att varken jag eller hundarna drattade i backen. De går förstås mycket stadigare än jag..
 
Ska springa upp till affärn en snabbis om en stund och fixa lite, posta ett brev och handla det som saknas. Är ju två som fyller år det här veckoslutet och då måste man ju överraska med lite gottis =)
 
Kram Sofia

Go kväll!

Nu har jag bäddat rent och jag och hundarna har lagt oss för natten.. fick till och med öppna ett fönster i sovrummet för att jag tyckte att det var för varmt, då är det verkligen varmt för jag är ju en riktig klenis när det gäller kyla annars.
 
Det blev ingen skogspromenad idag, blev liksom ingen tid över till det. Det fick blir en vanlig kvällspromenad i samhället istället. Men hundarna verkade inte klaga och de ska få sin skogspromenad utmed stråken imorgon påvägen hem från stallet.
 
Har haft trevligt besök både av Jossan och Johannes.. Hämtade jackan och den va riktigt fin och kommer absolut att fylla den funktionen jag har köpt den för.
 
Kram Sofia
 
 

En extra fluffboll idag!

Nu är vi hemma, tjejerna har fått frukost.. Dumle en kycklingfile då han redan ätit frulle hemma så nu är de nöjda och faktiskt lite trötta också.. Dumle har intagit två-sistssoffan, Panda ligger på golvet och Pimmen gnager ben jämte mig i tre-sistssoffan.
 
Om 1-1,5 h kommer Jossan hit.. Jag ska klippa henne och sen ska vi gå och hämta en jacka jag hittat billigt på Mullsjö loppisen på FB, blir bra som extrajacka till stallet då den jag har börjar sjunga på sista versen.
Vi tar med hundarna när vi är två, det är inte långt att gå och det blir en lagom kisserunda för dem nu efter frukosten.. Sen ska vi gå en långpromenad, tror det blir runt en del av stråkenleden, det va så fint att gå där och sen ner vid trollsjön och hem igen! 
 
Kram Sofia

Onsdag

Ligger kvar i sängen och myser med småtjejerna.. men det är nog snart dags att gå upp, klä på sig och komma iväg till stallet. Igår hade jag stängningspasset på jobbet, andra gången denna veckan och inte den sista. Men idag är jag ledig och städning står på schemat. Får ser hur bra det går att valla dammsugaren och moppen med en stor schäfer och två rallyråttor i lägenheten.. En längre promenad ska hinnas med också hade jag tänkt så de sover gott till kvällen sen.
 
Behöver bada småtjejerna, men får se om det får vänta några dagar till. Men tanke på vädret kommer de bli lika skitiga igen på nolltid och jag gillar inte att behöva schamponera dem för ofta. Särskilt Panda får tovor så lätt om hon blir badad för mycket.
 
På lördag är det dags, då ska Lucky få flytta tillbaka till Beateberg. Mamma och hennes karl kommer hit med hästtransporten och hjälper mig att köra över hennes grejor och henne.. ett tag funderade jag på om jag skulle skrittat henne dit, men kom fram till att det blir nog inte så. Dels skulle det ta så mycket längre tid även om hon skulle krångla med lastningen så tar körningen max 15 min även om vi kör sakta. Men vi ska kolla läget hur vägen ser ut när vi kör ut med utrustningen, så bestämmer vi efter det.
 
Idag har de lovat sol och flera plusgrader. Inte tillräckligt många så att jag vågar låta Lucky gå utan täcke (det vill jag ju iofs inte ändå, då hon blir totalt sönderbiten av Rut) men ändå för att man ska få lite vårkänslor. De senaste dagarnas väder har ju inte direkt varit uppmuntrande, missförstå mig rätt.. jag gillar snön, bara inte just nu när jag ska börja köra ut till nya stallet och mitt lilla fordon är knappast rustat för vinterväglag.
 
Kram Sofia
 
 
 

Måndag

Sitter i soffan och myser med Pimmen.. Panda har gått in och lagt sig i sängen för att sova lite efter frukosten..
Vi tog en längre promenad genom skogen, utmed en liten del av stråkenleden när vi gick hem från stallet. Det var mycket uppskattat av småhuliganerna, själv tyckte jag att det va jobbigt till en början, det märktes att jag endast gått fram och tillbaka till stallet och jobbet på röjda vägar sista tiden och endast kortare skogspromenader.. Men efter ett tag kändes det bara skönt och jag var glad att jag bestämde mig för att ta den extra svängen hem..
 
 
 
 
 
Jag börjar inte förens sent i eftermiddag och jobbar till stängning så tjejerna får besök av Mia en stund ikväll så de får komma ut och kissa en sväng innan jag kommer hem mitt i natten.
 
Kram Sofia
 

Söndag

Igår började det sakta trilla såna där små otäcka vita saker igen.. först såg det ut som att plusgraderna vi haft ett par dagar nu skulle se till att det endast blev blask av det hela.. men icke! När jag gick hem från jobbet strax efter halv åtta såg det ut såhär..
 
 
Inte alls vad jag hade räknat med.. men hälften är redan borta och jag väljer för tillfället att ignorera det faktum att det på klart.se står att det ska snöa hela morgondagen..
 
Stallet fixade jag på morgonen, Lucky var på ett strålande humör (eller inte).. sur som ättika, men efter lite kliande i svansen och lite ryggmassage hade hon vänt och var sitt vanliga glada jag igen..
 
Hemma igen blev det frukost för både mig och hundarna och nu slappar jag i soffan en stund.. får se om det händer något mer innan det är dags att gå till jobbet i eftermiddag.. Men gott att börja lite senare idag och få förmiddan ledigt..
 
Kram Sofia

Lördag

Jag undrar om den vita skiten som trillade igår ligger kvar på backen om jag tittar ut? Jag har bestämt att det ska vara vår nu, jag har inget emot vintern..tycker att snön är helt okej, till och med kylen.. det är mörkret jag inte tycker om.. Och just nu vill jag att det ska bli vår, med tanke på att jag måste böja köra till stallet efter den sista februari få Lucky flyttar till Beateberg igen.
 
Arbetsdagen gick fort igår, var inte mycket folk.. Men vi höll oss sysselsatta endå. Fixade med detta bl a..
 
 
Idag jobbar jag ett lite längre pass, känner mig lite skyldig mot småtjejerna som får vara hemma själva så mycket. Iofs har de hundvakt som kommer och går med dem om jag jobbar mer än 5 h. Och de verkar tycka att det är helt okej. Det är det som är det bästa med mina små, de accepterar de flesta.. Panda kan vara skeptisk (särskilt mot en del karlar).. men det har blivit mycket bättre och hon skulle aldrig bete sig dumt, det är bara så att hon tar lite längre tid på sig att hälsa på vissa och gillar hon dem inte ignorerar hon dem..
 
Hur är livet i övrigt då? Egentligen är det nog ganska bra om jag tänker efter.. Jag har haft en låg period nu, men jag känner att jag är uppe och över kanten igen, även om benen är något skakiga. Jag har fått ta ett stort beslut, som även om det kom som en överraskning för många (dock inte för mig) så var det absolit de rätta att göra. Jag tycker inte om att såra andra människor, men när ett förhållande tar slut så brukar det oftast bli så.
Men när jag inte känner mig respekterad, förstådd och bara som en trasig leksak som behöver fixas då sätter jag stopp. Jag har min gräns och tänker inte gå och må dåligt för att någon annan ska vara glad, det har jag testat innan och aldrig igen! Då är jag hellre ensam..
 
Nu ska jag och tjejerna strax gå bort till stallet och pussa lite på Lucky. Jag har inte utsläppet idag, men jag börjar jobba så pass tidigt att det är skönt att ha stallet gjort så tidigt som möjligt.
 
Kram Sofia

Fredag

Idag jobbar jag bara 6 h och börjar inte förens i eftermiddag så jag har många timmar ni på dan att bara slappa och ta igen lite som jag försummat tidigare i veckan när det har varit mer eller mindre kaos i huvudet och jag inte har fått något gjort alls.
 
Igår jobbade jag nio timmar och för mig är det en ganska lång dag att stå upp hela tiden.. min kropp gnällde lite när jag gick hem, men i stort sett så funkade det bra.. Så skönt att ha ett jobbs om jag vet att jag orkar med även de dagar min kropp mordhotar mig och skriker fula ord..
 
Dumle åkte hem igår morse, han blev hämtad borta vid stallet så han fick sig en promenad på morgonen också.. Har varit så mycket att ha honom här och det kommer absolut att bli fler gånger, bara det passar med mina arbetstider och lediga dagar. Småtjejerna verkade dock tycka att det va ganska skönt att få ha matte för sig själva igen och slippa dela med sig.. för dem är det illa nog att behöva dela på mig mellan sig.
 
Pimmen var kaxig till tusen när vi gick till stallet igår morse och vi mötte en som kom med två halvstora hundar.. de brukar alltid skälla på oss och göra småutfall (mina skäller visserligen tillbaka, men utfall skulle de aldrig göra).. men när dessa hundar fick syn på Dumle så gjorde de inte mer än gläfste till en gång var, men de höll sig på sin kant och vågade inte göra något mer. Behöver jag säga att Pim va så nöjd över detta att hon höll på att spricka.
 
Kram Sofia
 
 

Att leva efter!

1. Sluta spendera tid med fel personer

Livet är för kort för att tillbringa tid med människor som suger energi och glädje ur dig. Om någon vill ha dig i sitt liv, ger de dig utrymme – du ska inte kämpa för platsen. Använd din tid hellre på dem som alltid står vid din sida, när du mår dåligt – inte bara när du känner dig bra.

 

2. Sluta springa från dina problem

Se dig själv i spegeln och ta tag i de problem du har. Det kommer inte att bli lätt. Men vi alla har dem, och vi kan inte lösa dem alla, för ingen är perfekt. Men vi måste se dem i stället för att springa ifrån dem, och därför måste vi anpassa oss. Det är vi nämligen kapabla till.

 

3. Sluta sätta dina egna behov till sist

Älska andra, hjälp andra, men glöm inte dig själv. Älska dig själv och hjälp dig själv – och gör något, som betyder något för DIG.

 

4. Sluta haka fast dig vid det förflutna

Du kan inte starta nästa kapitel i ditt liv, om du inte avslutar den sista. Lägg det förflutna bakom dig – det är möjligt, och det är nödvändigt. Vi har alla gjort misstag i det förflutna – men du är inte dina fel, så kom vidare och bilda istället din framtid.

 

5. Sluta vara rädd för att göra misstag

Att göra något är hundra gånger bättre än att inte göra någonting. Bakom varje framgång ligger det fullt av misstag – så varje felsteg du tar leder dig mot framgång.

 

6.Sluta upp med att tro att du inte är redo

Ingen känner någonsin att de är 100 procent redo för en utmaning. De största möjligheterna är ofta utanför din komfortzon – så du kommer aldrig att känna dig bekväm i början. Så: Go for it!

 

7. Sluta tyck synd om dig själv

Livets utmaningar är där av en anledning – för att ändra den väg du är på, till en bättre riktning. Reflektera över de saker som har hänt och som du har kämpat dig igenom. Mest de har tagit dig till en bättre plats – så le! Låt andra och själv se att du är starkare idag än du var igår. (PS: Ett leende kan du lura hjärnan att tro att du är lyckligare)

 

8. Sluta hysa agg

Lev inte livet med agg i hjärtat. Förlåt dem som måste förlåtas. Förlåt dig själv, låt gå och få frid. Att förlåta är inte samma sak som att säga det som hänt är i ordning – det vill ge sig av med saker och inte älta det. Du blir 10 kilo lättare. Håll huvudet högt, låt dig inte tryckas ner.

 

9. Sluta med att förbise glädje i de små ögonblicken

Njut av de små sakerna – för att en dag kommer du att se tillbaka och upptäcka, att de faktiskt var stora saker. Den största och bästa delen av ditt liv kommer att vara de små namnlösa stunder du spenderar med någon du älskar – varje dag.

 

10. Sluta upp med att låtsas som att allt är bra, när det inte är det

Det är okej att inte må bra hela tiden. Ibland faller livet bara samman. Så var ärlig, och svara “nej” när någon frågar dig om du mår bra. Ju mer du känner igen dina känslor, desto snabbare kommer leendet tillbaka på dina läppar.

 

11. Sluta oroa dig hela tiden

Oron tar inte bort morgondagens bördor – men det tar glädjen från dig idag. När du stressar och oroar dig, är det alltid onödigt. Fråga dig själv: Hjälper det situationen om jag bryr mig? Betyder detta något alls om några år? Om inte, är det inte värt att oroa sig om. Stress har en direkt negativ inverkan på vår känsla av lycka och vår allmänna hälsa. Stanna och andas ut.

 

12. Sluta vara otacksam

Oavsett om du har det bra eller dåligt – gå upp varje morgon och var tacksam för ditt liv. Någonstans där ute finns det någon som kämpar för sitt. Ta hand om ditt liv och uppskatta det. Varje kväll, när du går till sängs, försök tacka de fem saker du känner dig glad att vara i ditt liv så att du vaknar lyckligare.


Onsdag

Sitter i soffan tillsammans med alla hundarna.. Panda och Pimmen ligger hos mig i tresitsen och Dumle har däckat i tvåsitsen.. Har finaste fluffet fram tills imorgon tidig förmiddag.. Han får gå med till stallet när jag ska släppa ut hästarna och blir hämtad där.
 
Vi har gått runt Trollsjön och ni blir det vila fram tills dess att Mia kommer och lämnar sin extranyckel hit. Behöver låna ut den till Emma inför imorgon då hon ska gå ut med småtjejerna på eftermiddagen när jag jobbar då Mia och jag jobbar samma tider. Får förmodligen bli en snabb sväng i affärn också, men det beror på hur Dumle verkar när jag gör mig iordning för att lämna nyckeln, är han väldigt upprörd så blir det bara till att lämna nyckeln och sen gå hem direkt igen, då blir jag bara borta några minuter.. Men han har ju småtjejerna så en halvtimma eller så tror jag han klarar..
 
Imorse hade jag utsläppet i stallet, de större vägarna går ju bra att gå på.. Men då gångvägar och ffa stallplanen är det ren is med lite vatten över.. är ganska förvånad över att jag lyckats hålla mig på benen, iofs är inte dagen över ännu..
 
Kram Sofia
 
 
 
 
 
 
 
 

Snart en vecka sedan..

.. jag skrev sist.. det har varit ganska mycket tankar och händelser som har gjort att jag varken haft ork eller intresse av att skriva här..
 
Jag var ledig i torsdags och lördags.. Torsdagskvällen var jag först på bio med Jossan, vi såg 50 shades of grey, välgjord film som var väldigt speciell, men överlag tyckte jag den var bra.
 
I fredags och söndags jobbade jag 16-22 bägge dagarna.. trött som en liten gris har jag varit hela helgen då jag har sovit i snitt 2,5-3 h per natt.
 
Igår jobbade jag kvällen på VIP och jag var lika trött då.. men det var skönt att få komma till jobbet och tänka på något annat. Möttes av två väldigt glada småtjejer när jag kom hem, snälla Mia hade varit ute med dem på kvällen så de va ingen panik att ta ut dem heller.. så vi kunde mysa i soffan en stund innan vi tog tag i kvällsrutinerna och sen till sist gick och la oss.. Hann inte mer än lägga huvudet på kudden innan jag slocknade, fick ialla fall 6 h sömn inatt. Känner ju att det inte räcker, men det är en bit påväg ialla fall..
 
Ikväll har jag kvällspasset igen.. men innan dess ska stallet hinnas med, tänkte tvinga Jossan (som kommer ca 13) att gå med mig dit. Hon har med sig en liten kompis till mina tjejer, det ska bli kul att de får leka med en hund i sin egna storlek. Och imorgon händer det bästa på hela veckan, Dumle kommer hit och jag ska ha honom ända till torsdag morgon.. min underbara fluffboll, som jag har saknat honom.. <3
 
Kram Fia
 
 
 

Så var det redan onsdag..

Jaha.. vad hände där? Onsdag redan.. Senast jag skrev var i fredags förmiddag.
 
I fredags jobbade jag först till tio, Andreas hämtade mig efter jobbet, trots att jag var ganska slut efter dagen så tog vi en längre kvällspromenad med småtjejerna innan vi till sist gick och la oss. Somnade ganska kvickt, dock blev det inte många timmars sömn då Andreas stökade runt i sömnen, vände och vred på sig och snarkade så in i helvete.. Så framåt tidig morgon gick jag ut och la mig i soffan tillsammans med hundarna och fick äntligen nån timme riktig sömn.. 
 
 
I lördags tog vi det faktiskt lite lugnt på morgonen, käkade lite frukost i lugn och ro och sen tog vi stallet precis innan jag började jobba. Jobbade 12-19, blev upphämtad av Jossan och åkte hem till grabbarna som höll på med tacos inför kvällen. Käkade framför melodifestivalen, inget jag kanske längtar efter varje år. Men oftast lyckas man ju se ialla fall någon deltävling. Och vill man inte vara totalt asocial den närmsta tiden (då de flesta tittar) så får man väl försöka hänga med ialla fall lite granna.
 
I söndag hade jag bytt pass med Mia och hade maten, 8-16.. Dagen flöt på utan några större missöden, det var en del folk och när jag slutade tog vi en promenad runt sjön. Jossan hade åkt på morgonen och Charlie åkte när Andreas kom för att möta mig efter jobbet. Trots att jag var trött och kanske egentligen hade velat bara gå direkt hem och lägga mig en stund så var det skönt med promenaden och då kunde vi med gott samvete ta bilen bort till stallet på kvällen för mockning och insläpp.
 
I måndags hade jag utsläppet och var borta i stallet strax innan nio. Eftersom vädret var superfint och det redan så pass tidigt på morgonen var några plusgrader släppte jag ut Lucky utan täcke i solen.. Detta var hon mycket nöjd över. Dock var Rut inte lika nöjd, hon blev totalt vansinnig när hon fick syn på Lucky och skulle jaga bort inkräktaren! Hon har ju aldrig sett Lucky utan täcke innan så hon kände väl knappt igen henne. Hon vägrade låta Lucky komma fram till nätet med grovfoder så jag fick hämta och lägga på backen istället.
 
 
   
 
Jag jobbade 16-21 på kvällen och det var en lugn kväll.. Men det var ändå väldigt skönt att få komma hem sen och varva ner en stund i soffan innan jag gick och la mig tidigt. Vaknade av mig själv helt utsövd innan klockan ringde i tisdags.. Låg kvar och försökte somna om en stund innan jag gav upp, klädde på mig och tog med mig Panda och Pim bort till stallet.. Jag kom dit cirka kvart i nio, eftersom Jenny skulle bli lite sen så släppte jag ut hästarna och fixade mitt i stallet. På torsdag kommer det hem en ny bal hösilage (hoppas jag den här gången så det inte blir sånt där pisseblött igen) och då måste det vara städat där den skall stå. Så efter att ha hackat och krattar och lassat upp i skottkärrorna så var plattorna äntligen rena från gammalt ensilage och plastrester.
Vi gick hem och käkade lite frukost och sen slappade vi lite i soffan fram till halv tolv då jag tog tag i städningen.. Mamma kom strax efter tolv, med sig hade hon Hugo och Liza, så var fluff-flocken komplett!
Vi käkade och var borta hos Lucky en sväng innan hon åkte hem igen.. Själv gjorde jag mig redo för en jobbkväll (18-24).
 
 
Nu har jag varit nere och lagt in i maskinerna och väntar på att klockan ska bli strax innan halv nio så jag kan gå ner och hänga upp det. Jag har morgonen i stallet så vi går direkt dit när jag har fixat med tvätten. Sen kommer jag nog behöva sova nån timma eller två innan jag går till jobbet. Jag vet inte varför, men av någon anledning så lyckas jag alltid boka tvättid och utsläpp samma dag och nästan alltid morgonen efter det att jag haft sena passet på jobbet..
 
Kram Sofia

Fredag

Här ligger vi som tre urvridna disktrasor i soffan.. jag i mitten, Panda till höger och Pimmen till vänster..
Vi har varit i stallet imorse, jag hade utsläppet och sen gjorde vi som vanligt klart till Lucky iom att jag jobbar till tio ikväll så kommer vi inte gå dit mer idag..
 
Jag hade tänkt att vi skulle gå en halvlång promenad innan jag börjar jobba i eftermiddag. Men då Andreas var pigg på en promenad ikväll så tar vi den vanliga kvällspromenaden då istället.. Då behövde de inte gå ut mer sen ikväll.
 
Resten av gårdagen blev lugn, mötte upp Jossan vid Ica strax efter tolv.. handlade lite och stack sedan hem och fixade lite lunch. Vi tog en promenad bort till stallet så jag fick fixa åt Lucky innan vi gick hem igen. Jossan stannade till strax efter halv sex, då var det dags för henne att gå till jobbet. Jag och småtjejerna gjorde väl inte så mycket mer den kvällen. Slappade i soffan och tog ett varmt bad. Kände mig lite onyttig då jag inte gick de 6 km jag har tänkt att jag ska gå varje dag. Trots att jag har gått bra mycket mer än 6 km om dagen tidigare i veckan så fick jag ändå lite dåligt samvete..
 
Ute går temperaturen sakta uppåt, den ska gå över nollan under dagen för första gången på ett tag. Tydligen ryktas det om att solen ska göra ett litet gästbesök både idag och imorgon. Men det tror jag först på när jag ser det..
 
Funderar på om jag skulle göra lite frukost eller om jag ska vänta lite till och gå på lunch direkt. Hur som så har inte magen sagt att den är hungrig än idag..
 
Kram Sofia

Torsdag

Jag har installerat mig i soffan och myser med småtjejerna efter morgonpromenaden och lite frukost för deras del.. Än har inte hungern gjort sig påmind för mig så jag väntar en stund till..
 
Dagens planer ser ut enligt följande, tvättid 11-14.. runt tolv ska jag gå upp till Ica och möta upp Jossan.. Handla lite som jag glömde igår och till lördag när hon och Charlie kommer hit..
 
Tanken är fortsatt att vi ska gå ut till stallet och sen när det är färdigt där ute så ska vi ta en längre promenad hem så att småtjejerna (och vi!) får lite motion..
 
Imorgon ska det vända och bli mildare igen och sen ska det bara bli bättre med något enstaka bakslag i nästa vecka. Jag hoppas att detta håller i sig och att det hinner bli vår ordentligt till 1 mars.
 
Igår blev det en långpromenad med Emma och Hannes plus deras vovve Oscar, en schäferkorsning som hamnade i mina händer efter en stund. Vilken underbart uppmärksam hund som verkligen vill göra rätt. Superrolig att jobba med, även om han va som en yster kalv på grönbete emellanåt med långa ben utan kontroll.. Mina små skötte sig som vanligt och det blev inte mycket skäll när Oscar uppenbarade sig heller, utan de accepterade att han skulle följa med utan gnäll eller högljudda protester.. Pimmen vågade sig till och med på att hälsa ett par gånger, medans Panda nöjde sig med att se lite vänlig ut på håll med öronen på halv flagg och viftande svans. 6 km blev det innan vi var hemma igen och sen sov de som små grisar i soffan..
 
Umgicks med en kompis på kvällen, lite tjöt och tv-tittande innan det var dags att gå hem till småtjejerna igen..
 
Däckade på soffan och vaknade halv två igen, ut med två väldigt trötta fluffbollar och sen krypa ner i sängen och somnade nog innan jag hade lagt huvudet på kudden..
 
Kram Sofia

Onsdag (kl 11.02)

Enligt klart.se ska temperaturen börja gå uppåt redan på fredag.. det ska fortfarande vara ganska många minus på nätterna men på dan ska det hålla ett par plusgrader.. Jag hoppas att detta är en trend som håller i sig.. Ska man tro fåglarna och deras kvittrande så kommer våren när som.. de har hållt igång nu i ett par dagar och väsnats, men det är ett välkommet ljud. Såg en vilsen ensam trana komma seglandes utanför stallet imorse, det är väl ett vårtecken om inte annat, även om jag tror att den stackarn är lite tidig.
 
Idag och imorgon är jag ledig och det gör mig ingenting.. hade iofs gärna varit ledig i helgen när Andreas är här då jag känner att vi behöver prata om en del saker, men ska man tro min kropp och den förkylning som kommer smygande så är det lika bra att jag är hemma nu två dagar och kurerar mig lite..
 
Kram Sofia

Videoinlägg 2/2-2015


RSS 2.0