Engelsk utrustning!

Tyvärr kommer inte fägerna till sin rätt på dessa bilder då de är tagna i ganska dåligt ljus. De ljusa runda fläckar som syns på en del bilder är att linsen är smutsig. En del av utrustningen är inte tvättad/rengjort ännu. Men allt skickas tvättat/putsat. Jag har inte skrivit under varje bild om det är rent eller inte.
En hel del grejor är märkesprylar, har dock inte orkat skriva ut. Är det någon ni undrar så mejla och fråga. Jag ordnar gärna med paketpris om ni vill ha flera saker.
.

Sadeltillbehör: (schabrak, paddar m.m.)
.
Rött
dressyr

(mycket rödare än på bilden)
.
Ljusblått
allround
.
Svart med röd passpoal
dressyr/allround
(MKT svartare i verkligeheten)
.
Marin med ljusare kant
Allround

.
Grönt
allround

(grönare än på bilden)
.
Blått m. silver passpoal
Allround

.
Svart m. vit passpoal
allround

.
Svart m. guld passpoal
dressyr

.
Vinrött
allround
BILD KOMMER
.
Ljus beige / äggskalsfärgat
Allround (mot hopp)

.
Grönt Jacson
allround

(mer mörkgrönt i verkligeheten)
.
Ljus beige
Dressyr
(Använt 2 ggr)

.
Brunt med mankludd
dressyr

.
Vitt m. guld passpoal
dressyr
NYTT
BILD KOMMER!
.
Vitt m. svart passpoal
dressyr/allround
BILD KOMMER!
.
Blått m. ljusare passpoal
allround
BILD KOMMER!
.
Gel Pad
(Den dyrare, bättre sorten)

.
Rumpvärmare
svart
2 stycken

.
Sadelgjordstunnel Grå

.
Sadel och träns tillbehör:
.
Brösta m. martingal
svart m. grön resår, 3 olika infästningsmöjligheter för martingalen
Strl Full / Stor Cob

.
Brösta m. martingal
Svart med ljusgrön resår, stort fäste fram + ludd under plattan
.
Träns Dressyr
Svart m. vitt foder
Full
500,-
SÅLD!
.
Träns
Svart m. bling-pannband
Full / Stor Cob
Ingår både engelsk (m. snokrem) och pullarnosgrimma + extra pannband som matchar med engelska nosgrimman.
OBS! Bettet ingår ej!
SÅLT!

(Tyvärr ej putsat på bilden)
.
Sadelpadd fårskinn
SÅLD!
.
Sadelpadd, färgad fårskinn, rosa
(Endast använd vid ytterst få tillfällen)
.
Fårskinnspadd, fusk, tunnare
.
Bettskivor 2 par blå, 2 par vita
Stuglädersgummi + läderfästen

.
Benskydd:
.
Senskydd fram + strykkappor bak
Norton
Svarta
Full

.
Senskydd fram + strykkappor bak
Svarta

.
Täcken:
.
Skrittäcke Blått
Shire (MKT hög kvalitet)
Strl. 135 cm
(passar allt från stor b-ponny till 1,52 häst.)
BILD KOMMER!
.
Fleecetäcke Blårutigt
Strl. 145 cm

.
Transport / Stalltäcke
Strl. 145 cm


.






Ligger hemma och snorar...

Jag tänker inte ens skriva nåt som det där otäcka vita som just nu ligger 1,5-2 dm djupt överallt. Jag väljer att ignorera det och tror fullt och fast på att det är borta nästa gång jag öppnar ytterdörren...
.
Åter till det roliga!
.
Ligger hemma och är sjuk idag (inte så skoj kanske), vaknade vid 03.00 inatt och kunde knappt andas. Helt svullen och full med slem i hela halsen. Drack en kopp the, tog en tablett och lyckades efter knappt en timma somna om igen. Men vaknade och mådde lika dåligt som jag gjorde första gången. Så det blev till att stanna hemma idag. Tack och lov för förstående chef som tyckte att jag skulle stanna hemma och krya på mej...=)
Det är annat där än vissa andra arbetsplatser jag varit på eller är på. Vissa ställen är det ju tabu att vara sjuk, skulle du råka vara hemma en dag när du är halvt döende spelar det ingen roll hur mycket du ställt upp, då är du en dålig anställd som aldrig ställer upp.
.
På tisdag skickas sadeln jag ska ha hemma på prov till mej, har den förmodligen redan på onsdagen. Perfekt! Sen får jag ha den på prov en vecka. Men jag hoppas verkligen den passar...=) Den är precis en sån jag letat efter, ngt ljusare i den bruna färgen kanske än vad jag tänkt, men väldigt snygg!
.
Samantha kommer på onsdag nästa vecka och ska knåda lite på Lucky, det är höfterna igen som spökar. Nästa år blir det defenitivt 4 brodd i varje sko. Men sen blir det ju en lite ond cirkel med henne och mej, när jag blir stel överför jag det på hästen och när hon blir stel överför hon det på mej. Så jag kan helt enkelt konstatera att när min rygg är värre och mina höfter gör ont då är hon också stel...
.Jag tror dock att iom att vi kommer byta sadel kommer det att bli mycket bättre eftersom att jag förhoppningsvis kommer kunna sitta mycket bekvämare och kunna slappna av mer.
.
Klockan 14.00 ska jag stå nere vid Thörns, kommer Sara och plockar upp mej. Sen ska vi halka ut till Norra Boarp och hämta min nuvarande dressyrsadel och ta med den till hennes stall och prova den på Mars, hennes häst. Har haft den på honom tidigare och den har legat jättebra, ännu bättre än på Lucky. Men man vill ju kolla en gång till för att vara på den säkra sidan...=)
.
Kram Sofia!

Tiden går fort, våren är påväg...=)

Tiden går fort känns det som, redan mitten på Mars och även om det fortfarande är lite småkallt emellanåt så känns det att våren defenitivt är påväg.
.
Ett säkert vårtecken är att "öl-lastbilarna" har börjat invadera Gränna, ner till hamnen för att fylla på till restaurangerna som säkert redan börjat öppna så smått på helgerna.
.
Idag kommer Rocksjö och skor om Lucky + några av de andra i stallet. Hade egentligen skotid nästa onsdag, men eftersom jag jobbar då så passade jag på när Emma ändå skulle ha ut honom. Så kl. 10.15 kommer han idag.
Känns lite läskigt att plocka av snösulorna, det ligger fortfarande mycket snö kvar uppe på berget i skogen. Men den är antingen jättehård eller supermjuk beroende på temperatur så jag tror att det ska gå bra. Märker man att det är klampsnö får jag väl hålla mej ut skogen den dagen helt enkelt. Men broddhål vill jag allt ha fortfarande, det är mer eller mindre isgata på alla de vägar som inte är helt bara. Vi halkade rätt rejält i en uppförbacke igår, trots brodd. Som tur va så gick det bra. Men nästa år blir det tåbrodd också, då blir det bättre.
.
Den 26é mars kommer Sara med hennes häst Mars, ska bli så jäkla kul. Äntligen! Tror Ludde kommer bli skitglad att få tillbaka sin kompis också. Det kommer bli mycket långritter i sommar, det kan jag lova. Särskilt med de underbara ridvägarna som finns här..=)
.
Sen kommer Nadell strax därefter. En d-ponny som skall ridas igång och sedan säljas till slutet av sommaren/hösten när hon ser vetig ut.
En tyskfödd ponny, kom till sverige som 4-åring. Såldes kort därefter till Italien där hon gick motsvarande LA/MsV
Kom tillbaka till Sverige igen som 6-åring då hon byttes in mot en storhäst och såldes då nästan direkt till min släkting som äger henne idag. Hon är e. Top Nordpol, född 2001, vit.
Har haft bilder på henne här innan i bloggen, men ni får leta reda på dem själva, hon ser ut som en jättestor angorakanin på de, så jag fixar lite nya bilder när hon ser lite snyggare ut när hon kommit..=)
.
Blir en sväng ner till ridhuset i e.m. Har bestämt med Natta runt 15.30-16.00. Vi var ju ute och for i skogen i 1 h och 20 min igår. Samma runda som sist...=)
.
Kram Sofia!


Lite nya foton!

Lite ovisade blandade bilder!
.
Ludde o jag på Mantorp ATG klinik, besök nr 2 av 3.

.

.
Dumle

.
Ludde som räcker ut tungan...=P

.
Kram Sofia!

Nu flyttar vi... igen...

Hmm.. börjar känna sug efter de där hamburgarna jag vet ligger i kylen och väntar på mej. Är väl dags att äta lite innan man kryper ner för kvällen...=)
.
Jag var uppe i stallet tidigt imorse och täckade valackgruppen och mina, sen tog jag som vanligt ut mina finingar. Tog dom en och en idag, ville att Luddis skulle få ta den tid han behövde om han var lite öm i fossingarna nu när han går barfota. Han knixade till 2-3 ggr påvägen ut men annars gick det väldigt bra. Men det var väldigt hårt i backen också, till skillnad från igår. Tror det kommer gå fort innan han vänjer sej. Ska raspa kanterna lite imorgon, såg att det hade fläkt sej lite granna på ena fram och ena bak. Men det blev jag ju förvanad om att det skulle kunna göra.
.
Om exakt en vecka sussar hästarna uppe i nya stallet första natten. Ludde tillsammans med sina två nya skyddslingar som han ska fostra på. Två stycken små hingstgrabbar födda 2010. Det blir bra för honom med lösdrift. Hoppas bara att smågrabbarna inte käkar upp hela hans täcke. Han får ha det nu iom att jag klippte honom i november och sen har det inte växt ut tillräckligt för att han ska kunna gå utan än.
.
Kommer kännas lite tråkigt att lämna logen så snart, har fått några bra kompisar där uppe. Men jag kommer ju inte längre bort än 1,5 km så ridhuset/padocken kommer jag ju rida till ca 2-3 ggr/vecka ialla fall. Jag kommer bort från turisterna och turistbussarna. Jag kommer bort från den värsta asfalten och övriga trafiken. Och det är mindre folk, alltså lugnare. Plus att ridvägarna är mycket bättre om man utgår från det stallet än nere från Logen.
.
Det blev ju av med mina platser jättesmidigt på logen ialla fall, men det tanke på hur lång kö det är in skulle det väl vara konstigt annars. Det blir två familjer som redan står där uppe som tar boxarna. Den ena i andra hand i mina tre uppsägningsmånader och det andra på nytt kontrakt. Alltid gick ju egentligen väldigt fort, jag var i nya stallet och kikade i måndags och redan i tisdags vad allt klart och bestämt.
.
Kram Sofia!

Den gröna milen

På delstatsfängelset i Cold Mountain i det ensamma cellblock sin kallas för Den gröna milen, väntar samvetslösa mördare som den psykopatiske ”Billy the Kid” Wharton och den besatte Eduard Delacroix på att dö fastspända i Gamla Gnisten, den elektriska stolen. De bevakas av fängelsevakter med mycket olika personlighet – från den humane Paul Edgecombe till den sadistiske Percy Wetmore. Men ingen av Den gröna milens invånare, vare sej de goda eller de onda, fångna eller vakande, har någonsin stött på någon som går att jämföra med den nye fången John Coffey, dömd att dö för våldstäkt och mord på två minderåriga flickor. Är Coffey en djävul i människohamn? Eller är han någonting helt annat?

 

Det finns fler märkliga ting mellan himmel och helvete än någon på Cold Mountain kan föreställa sej – och den sanning som gradvis träder fram gör det i chock på chock, via en berättelse som är bland de starkaste Stepen King hittills lyckats skapa.

 

Den här boken betyder någon alldeles speciellt för mej, jag har inte läst den en gång, inte två , inte tre utan 6 gånger. Och varje gång sitter man med andan i halsen och kan inte lägga den ifrån sej om man inte måste. Boken är det bästa jag har läst och bör inte missas av någon.

 

Man blir indragen från första sidan. Den är skriven som en följetång från första början och är därför lite annorlunda i utformningen, men jag tror att det är det som gör den så fruktansvärt bra.

 

Stephen King skrev denna följetång 1997.  Boken passar både kvinnor och män, den är väldigt målande och man kan nästan känna lukten av pepparminstkaramellerna när man läser om dem.

 

Jag tror dock man behöver ha läst en eller två böcker innan denna om man inte är så gammal, skulle tänka mej att den passar från 14-15 år och uppåt. Själv läste jag den första gången när jag precis fyllt 13 år.

 

Boken har också filmatiserats, tycker även att filmen är jättebra. Men det missas så mycket detaljer som finns i boken. Så gillade du filmen ska du definitivt läsa boken!

 

Betyg: 5/5

 

 

 

 

 


Läkartid 15.40.. Tack och lov...

Fick en tid nere på VC klockan 15.40, får vi se vad dom kommer fram till. Först skulle jag inte ens få komma eftersom jag inte är skriven hos dom. Konstigt att jag varit det de andra 7 gångerna jag varit där under de 2 åren jag bott i Gränna... Mycket märkligt... Får väl göra ett sånt där vårdval igen...vad blir det nu..3 gången gillt. Denna gången kanske dom fattar att jag bor och vill gå till VC i Gränna...suck...
.
Hade täckning och utsläpp uppe på logen imorse, var uppe till 07.00, Ludde fick vara inne lite längre, han får inte i sej all morgonmat, han har börjat äta lite dåligt.. lämnar en massa mat i boxen och kör bara runt på det.. skumt.. men det hör väl ihop med att han inte riktigt trivs skulle jag tro.. Blir ju snart bättre med det ialla fall..=)
Blev bara mocking och göra mat till dem idag, någon ridning orkade jag inte med. Känns elakt att låta Lucky stå två dagar i rad, det var skitlängesen hon gjorde det sist, men hon får klara sej tills matte blivit frisk igen...<3
.
Imorgon kommer Rocksjö och plockar av skorna på Ludde, ska han få gå barfota... Tycker det är lika bra, nu när han inte kommer att ridas mer. Han blir riktig vildhäst, barfota, oklippt med lång man och på lösdrift... Oo vad han kommer trivas..=)
.
Kram Sofia!

RSS 2.0