Ny sadel, ny bok, ny sjukskrivning och hästbad...

Så himla varmt... Termometern i köket visar 29,5 grad, i skuggan! Alldeles för varmt för att rida på dan, får åka ut i e.m. och ta mej en tur med skruttan. Hade tänkt rida en längre, men får se hur varmt det är, hon blir ju så himla loj i värmen, stackaren...
.
Imorgon åker mamma och jag upp till Nyköping för att hämta en sadel, en Double C Fancy Nevada strl. 15.5 bom strl.4... Sen ska den provas på fredag...=) Eller om vi kommer hem i vetig tid imorgon så direkt på kvällen, men det beror helt på vad klockan hinner bli.
.
Började på min nya bok igår, Shutter Island, lite svår att komma in i, men väldigt målande... Man kan nästan känna havssaltslukten när man läser den. Men har inte läst mer än knappa 100 sidor än så jag kommer nog in i den såfort den kommer igång lite mer.
.
Fick min nya sjukskrivning idag också, hemma till den 15 Juli denna gången. Sen får vi se efter det, har åb den 15 så det är väl därför de satte just detta datumet.
.
Om jag hinner och orkar ska iaf Lucky få sej ett bad idag, helst Ludde också. Funderar på om jag ska köra Lucky med Hibiscruben som jag använder till Ludde, är så jäkla mycket insekter så kanske kan vara bra med lite bakteriedödande.
.
Kram Sofia!

Sommarvärme... underbart!

Sitter och njuter av lugnet här i Gränna, känns inte som att turisterna hittat hit på allvar än... Trots att vi är inne på Junis sista vecka. Har iofs inte varit nere i hamnen och utmed campingen på länge, kanske ser det annorlunda ut där?
.
Det blev vila för min sköna idag, de fick däremot en ny hage, de betade glada en stund sen ställde de sej i skuggan och vilade med huvudena i varandras svansar. Dom håller ihop ganska fint som en flock nu de där fyra. Allt är lugnt och fridfullt i hagen...
.
Igår blev det en liten sväng i skogen tillsammans med Sara och Mars, vi red upp till Björstorp och vände, fick oss både lite trav och en liten galopp. Lucky var lite loj så jag tyckte att det räckte, det blev ändå lite över 1 h när vi kom hem igen.
.
I söndags red vi lite längre, runt masten, hela turen tog 1 h och 45 min, men då skrittade vi största delen av vägen, blev två lite längre travsträckor och en galoppsträcka. Sandra lilla sommarponny Aller var med, så himla söt, precis min typ av ponny, stadig på jorden den lille killen...=) Han var väldigt lik en häst uppe från Grännalogen, AliBaba.
När vi delade på oss hörde jag att en av hästarna illgnäggade, trodde det var Mars som saknade Lucky, men inte, det var Aller som hade blivit utom sej av förtvivlan när Lucky försvann åt andra hållet. Hon svarade några gånger men sen bestämde hon sej för att vi hade brått hem, måste ju kolla på grabbarna sköter sej hemma i hagen.
.
En sak som jag finner väldigt lustig är att Lucky alltid är tryggare när jag rider själv, utan sällskap. Hon känns mycket mer orolig och vaksam när vi är flera, även om jag rider bakom någon annan. Kanske känner hon sej ansvarig för de övriga hästarna, eller vill hon lägga över ansvaret på nån av de andra...? Jag vet inte.. men lustigt är det!
.
Imorgon blir det en tur i skogen, antingen tidigt på morgonen innan det hunnit bli för varmt eller senare på e.m. när det börjar bli svalare igen. Får se vad vi hittar på!
.
Kram Sofia!

Hästar i solen...

Presenterar nedan lite bilder från olika dagar...=) Men alla lika härligt somriga!
.
Lucky i stallet inför en ridtur...
Ludde i hagen utanför stallet...
.
Lucky i nya hagen de fick gå över till idag...
.
Busungen Elvis, 3-åring. Blev superglad och kom springandes såfort jag skulle försöka ta nåt kort...
Vackrast i hagen...<3
.
Kram Sofia!

Lite planer!

Ska strax ställa mej i duschen och göra mej iordning inför utflykt till Borås. Vädret är väl klassiskt midsommarväder, ca 15+ och molnigt. Molnen ser lite regntunga ut... Men vi ska vara inomhus så det spelar ju absolut ingen roll egentligen om det nu inte var så att det jag hade tänkt ha på mej kräver lite värme... Men det blir till att tänka om!
.
Är så himla glad, har hittat en sådan sadel som jag ska prova imorgon på annons, det enda är att den är 17" i sitsen istället för 16" som jag nu har. Hoppas bara att den inte blir för lång för Lucky och för stor för mej. Ska se vilken storlek Samanthas har, så himla snällt att jag får låna och prova den. Då kan jag ju vara säker på att den andra passar!
.
Planerna inför helgen är följande, Lördag: Upp till Ängaskog för ett pass i padocken, Söndag: Uteritt med Sara och Mars.
Hoppas bara vädret inte bjuder på alltför mycket regn!
.
Kram Sofia!

Glad midsommar!

Glad midsommar allihopa!
Här sitter jag mitt i natten och skriver, kan inte sova. Tror att mina värktabletter verkar lite för bra...
Ska upp hyfsat tidigt och bege oss ner till släkten i Borås, fira lite midsommar med dem på dagen...
.
Lucky får vila och bara gå i hagen och ta det lugnt, hon har ju gått 4 dagar i rad nu efter vilan, visserligen ganska lugnt om man jämför med hur vi brukar träna, men jag tycker att det är dags för en vilodag.
Så det blir bara lite gos och mat...=)
.
Var uppe i Ängaskog och tränade igår, hon kändes lite off och inte riktigt med på noterna det första, men hon försökte sitt bästa och ganska snabbt släppte det... Då kändes hon kanon och lyssnade verkligen bra, vi tränade lydighet, rygga och lite side step över bommar. Höll på i 30 min, sen tyckte jag att det räckte, Lucky hade säkert kunna hålla på lika länge till men verkade ändå nöjd när vi gick hemåt i sommarvärmen...<3
.
Kram Sofia!

Torsdag...!

Ska åka till stallet om ca 1 h, ska hinna gå med hunden en kortis och äta nåt innan dess. Det blir nog en tur upp till ridbanan idag skulle jag tro, jobba lite...=) Funderar på om jag ska ta den längre men i princip bilfria vägen eller den kortare utmed den trafikerade vägen där det kan komma både bussar och lastbilar... hmm, får nog bli den längre skulle jag tro...
.
Igår blev det en kortis runda på 35 min med vackraste svart, vi knatade genom Ormestorp utan problem både på utvägen och hemvägen! På hemvägen stannade hon mitt i Ormestorp och kikade på en kille som grejade med nåt släp, efter att noga studerat vad han gjorde i nån minut gnäggade hon på honom.. knasiga häst...<3 Sen knatade vi hemåt!
.
Ska åka över till mamma en sväng i e.m. och massera hennes hästar och prova min sadel på den yngsta... Mamma letar ju efter en westernsadel till henne och jag tror att den skulle kunna passa.
.
Kram Sofia!

Igår och idag... Vad händer i midsommar?

Äntligen en dag som jag inte har något speciellt att göra på... Men typiskt att man ska vakna tidigt den enda dag jag faktiskt får sova lite längre... Och vakna med en vansinnig huvudvärk också...
.
Snart är det midsommar, det blir en sväng ner till släkten i Borås på fredag förmiddag/middag... hem på e.m. och grilla lite hemma hade vi väl tänkt, Tobbe är ju ledig 2 hela dagar i sträck så jag har lovat honom en hästfri fredag, ska bara kolla till dem och ge dem lite midsommargott, de måste ju få fira också!
.
Ska låna hem en sadel av min ET på fredag, hon skulle bara kolla med sin sambo som var ägarent till sadeln. Den är av samma märke men annan modell som den jag nu har. En vidare, tycker min redan börjar bli smal. Ska bli väldigt spännande att testa den...=)
.
Igår mötte jag upp Sara strax efter Ormestorp, vedbacken, bron, cykeln med blommor i korgen och kossorna gick utan problem, helt avslappnad... Blev lite spänd när vi kom till Ormestorp men inte farligt, men naturligtvis kom det en minivan med en minigrävare på släp i 110km/h farande emot oss innefrån Ormestorp och då kände jag hur min lilla häst övervägde att antingen springa hem eller lägga sej ner och spela död på vägen. Den vägen är ju ganska hålig och det lät väl i princip som att minigrävaren hoppade på flaket...=/
Så jag hoppade av och gick igenom resten av Ormestorp, hoppade sedan upp på andra sidan.
Vi red up genom skogen till Björstorp och sen bort till tornet och vände, skrittade nästan hela tiden, men det kändes lite gott det pga mitt ben och att Lucky stått ett tag nu också. Men 1 h och 25 min var vi borta.
Vi delade på oss strax innan gula huset, Lucky snäll som hon är fortsatte utan Mars men stannade efter en stund och tittade bortåt vägen och gnäggade... sen kom hon nog på att Ludde väntade hemma och satte fart...=)
Hela vägen genom Ormestorp utan problem, förbi kossorna, förbi den självgående gräsklipparen, förbi cykeln med blommorna och över bron och genom vedbacken... Rörde knappt på öronen... duktiga flickan...<3
.
På e.m. var det dags för läkaren igen. Gjorde en utvärdering av behandlingen och kom fram till att den inte hade hjälpt så mycket som de hoppats, läkarens kommentar "Ja, men nu har vi ju provat ialla fall".. Trodde jag skulle strypa honom. Men, men... mer vila och sjukgymnastik är de enda nu. Ska simma och jag får rida (till smärtgränsen)...
Promenader ska ske med kryckor och inga längre bitar nu till en början...
Har sjukgymnast igen måndag den 27 då får vi se hur det har utvecklats.
.
Idag blir det stallet lite senare i e.m, känner att jag vill vara hemma och vila ordentligt.. sen blir det en liten skrittur i skogen hade jag tänkt, ska testa en ny väg se om den är nåt att ha.
.
Kram Sofia!

Jäkla skitväder...

Fruktansvärt tråkigt väder.. regnat konstant här i Gränna sedan 17-tiden igår. Är väldigt glad att jag slängde på Ludde och Lucky de tunna regntäckena igår innan jag åkte hem. Så är det ialla fall torra på själva kroppen.
Lucky fick inviga sitt nya regntäcke...=) Blev jättefint på henne, marinblått med röda kantband.
.
Halv två ska jag möta mamma i Stameryd, sen åker vi och hämtar släpet och upp till pållarna.
Sen kommer Sara strax efter två...
.
Kanske borde ställa mej i duschen nu, så att jag vaknar till ordentligt och blir lite människa igen. Måste ut med Dumle i regnet också, blir han härligt blöt, bäst att sätta galler in till tv-rummet... Annars har vi väl nerblött soffa ganska snart...=P Det räcker med att han stoppar ut huvudet genom dörrn är hela hunden blöt, hans päls drar åt sej vatten i de långa hårstråna på magen som en annan jäkla tvättsvamp...
.
Nehe, sätta fart kanske..
.
Kram Sofia!

Så var det helg igen då...

Njuter av en dag ledig från sjukhuset... Har varit stammis där nu sista 3 dagarna... Har ett stort vackert blåmärke på armen där de stuckit mej för blodprov och medicin...=/ Ska bli så skönt när allt är klart sen...
.
Idag blir det till att ta det lugnt, vila och senare stallet... Ska pyssla om mina underbara och greja lite...
.
Hjärnan känns som kokt broccoli, så nån längre inlägg får ni vänta med tills senare idag. Nu ska jag se om serien Supernatural är nåt att ha. Provade True Blood igår, men jag fattade inte riktigt grejen med den serien... Men jag tror man jämför alla vampyr serier med Vampire Diaries som enligt mej är onaturligt bra, kan knappt vänta till nästa säsong!
.
Kram Sofia!

Morrn...!

Sov länge idag.. det var precis vad jag behövde när jag inte kunde somna igår. Var för mycket som snurrade i skallen, sen mådde jag inte helt hundra efter sjukhusbesöket heller. Vilket det är dags för idag igen kl. 13.30.
.
Jag har tydligen överansträngt mej ordentligt och därför har inte musklerna tillåtits läka som de ska, frakturen ser jättefin ut och läker precis som den ska. Men musklerna var det värre med. Har haft en lokal svullnad inne i musklerna som har gjort att det var blivit dåligt blodflöde i benet, därav min väldigt svullna och tidvis missfärgade fot och alla stickningar, domningar och kramper jag haft. Så nu får jag behandling för det så att det ska komma igång igen och fungera. För om musklerna är utan flöde och därmed syre för lång tid dör de till slut...=(
.
När jag är färdig ska jag fortsätta hos sjukgymnasten som också ska ge mej ett träningsprogram med övningar jag ska göra hemma. Motion i sej är bra för mej, men i kontrollerad form. Så kryckorna får hänga med ett tag till.. När jag går utan och lägger största tyngden (eller nästan all tyngd) på mitt vänsterben så överbelastar jag det och även ryggen då jag inte står rakt någon gång. Vilket har gjort att jag fått muskelinflamationer i både vänster vad och i ryggslutet...=/ Så bara skit för tillfället alltså... Men med vila och rätt motion ska det väl bli bra det också.
.
Nehe, om man skulle försöka få i sej lite frukost, kl. 12.18 går bussen in till stan!
.
Kram Sofia!


Kort uppdatering för ett par händelserika dagar...

Sitter vaken och är inte ett dugg trött. Vi har Glee-maraton. Har väl för mycket som rör sej i skallen just nu. Fick ännu en sak att oroa mej för nu, läste på Naddels nya fodervärdars blogg att de hade hittat stora sår i munnen på henne, måste ringa och höra hur det är med henne. Ifall det är något hon har skadat sej på hos oss eller om hon lyckats hitta på nåt knas efter flytten... Skruttponnyn, tycker hon har haft nog med otur nu... Tack och lov för underbara fodervärdar som lyssnar till henne...=)
.
Lucky går i hagen och bara äter, tog in och tvättade såren, de ser jättefina ut... hon undrar nog varför jag inte rider henne. Men fram tills min behandling är klar ska jag vila på order från läkaren. Orkar inte dra hela sjukhushistorien inatt, men ska försöka ge er en mer utförlig version senare idag. Ska tillbaka imorgon 13.30. Jag som verkligen inte tycker om sjukhus.
.
På söndag är det dags för en ny förändring, vad det blir får ni se då...!
.
Kram Sofia!



Hemma och vilar en sväng...

Vilar en stund innan det är dags att ge sej upp till stallet. Funderar på om jag skulle ta med Dumle eller inte.
Det blir en promenad för Lucky som nu tack vare Pernilla har 4 skor istället för 3...=) Hon skötte sej riktigt bra den lilla skrutt-hästen trots annan hovslagare. Men lite misstänksam var hon allt. Men vid den "riktiga" skoningen sen får hon tillbaka sin ordinarie.
.
Träckproven jag beställde i fredags kom idag också, snabba ryck tycker jag iom att jag beställde dem efter kl. 17 i fredags. Så nu skall alla påsar delas ut och alla ska hinna ta sina prov så ska det skickas på torsdag är det tänkt.
.
Är så vansinnigt trött idag, antar att jag blir trött av att hela tiden behöva fundera på hur jag ska stå, gå och röra mej för att det ska göra så lite ont som möjligt. Imorgon är det dags för läkarbesök kl. 9.00 och sjukgymnasten 10.00 får vi se vad de säger.
.
Kram Sofia!

Ingen stor uppdatering idag...

Ligger och funderar på om det är dags att kliva upp och börja göra sej iordning för dagen. Ska åka direkt från stallet till jobbet efter att Luckys tappsko är fixad, sen åker jag upp i e.m. och fixar allt det andra. Så slipper jag hem emellanoch byta om. Börjar ju klockan 12.00 och Tobbe 11.30.
.
Det blir väl en promenad med lilla svart i e.m, tar det lugnt nu första veckan så kan vi köra hårt nästa istället. Hon har ju ändå stått sen torsdag förr-förra veckan. Så nästan 2 veckor.
.
Nu får vi klara oss själva i skogen också, när Mars och Sara har flyttat. Men det ska nog gå fint det också, fast tråkigt är det att inte ha sällskap.
.
Har inte så mycket mer roligt att berätta, ser fram emot morgondagen, varför berättar jag inte för er!
.
Kram Sofia!


Bilder på nya tränset!

Tyvärr endast produktbilder på hemsidan. Men jag orkar inte ladda av mobilen ikväll...
.

.
Kram Sofia!

Måndags kväll...

Kikar på Jamie Oliver´s Food Revolution, precis kollat avsnitt 4, nu blir det nr 5.
.
Blev en sväng in till Jönköping idag ialla fall, Tobbe hittade en besiktningstid kl. 18.00 så klockan 15 begav vi oss in till stora staden och hann bl a med en sväng på Holmgrens där vi provkörde den liten Aygo, sen tog vi svängen förbi Max och käkade lite. Sen Hööks, mitt efterlängtade träns hade kommit hem, jag hade det på känn. Det skulle egentligen komma den 15 (onsdag) men hade kommit redan i fredags... Eftersom det kommit fel dag hade de inte uppmärksammat att de skulle ringa mej. Men det gick ju fint ändå, det hängde på en krok och väntade! Så bilder kommer på det bara jag orkar ladda av dem från mobilen.
.
Sen åkte vi upp till stallet och tog in pälsklingarna, när vi kommer i höjd med grinden till "min" hage så står det en stor grävmaskin i vägen så vi knappt kommer förbi. Hmm...tänkte jag, det kan inte bara så att de ska gräva här uppe nu då. (Bl a två cementrör i marken som gårr isär i min hage). Men eftersom jag inget hört antog jag att det var något annat. Men jodå, de hade varit i hingstarnas hage och grävt, där var ett djupt stort hål med en massa el/vattenledning gissningsvis som låg helt blottade, staketet hängde på flera stället och på ett ställe var stolparna bara upprivna och lutade mot en vägg. Till saken hör den att i den hagen går 1-årshingstarna och Lucky och går mitt över vägen är högbrunstig. Ingen bra kombination!
De hade bara kunnat ta ett kliv rätt över staketet och komma ut.
Han som äger marken kom och frågade var vårat problem var på ett mycket otrevligt sätt. Tobbe visade och förklarade för honom problemet med att ha två hingstar lösa och ett högbrunstigt sto i hagen jämte. Staketet sträcktes upp så nu återstår att se om de stannar, den ena av hingstarna stod och hängde ut över staketet när vi åkte, strömmen är ju inte på nu när de river med staketet. Jag betalar inga skador som orsakas på mina hästar om de varit ute ialla fall...=/
.
Imorgon kommer hovslagaren 10.30 och ska fixa Luckys högra baksko. Hennes ben såg jättefint ut idag, kvarstår endast en liten svullnad och hon är helt ohalt. Så imorgon blir det en promenad när jag slutat jobba. Jobbar 12-16.
Så nu kanske vi äntligen kan komma igång igen.
.
Provade nya täckena på Lucky idag också, och betten, allt såg ut att passa fint. Så nu ska betten provridas för att se vad lill-skruttan säger om dem...=) Man brukar märka ganska fort när det gäller bett om hon uppskattar dem eller inte.
Tycker hon inte om dem eller att de är för skarpa lägger hon tungan över bettet eller skakar huvudet från sida till sida och jag tänker verkligen inte slänga på en nosgrimma och en snokrem för att hålla ihop mummen på henne som jag fick höra idag att jag skulle göra om hon gjorde så... enligt den personen är det bara dumheter om bettet passar i storlek om en häst gör så... Tror knappast det, inte min häst ialla fall...
.
Kram Sofia!




Mycket som ska hinnas...

Försöker slappna av lite innan det är dags att börja dagen med allt vad det innebär.
Först ut på agendan är Jönköping, möta upp Naddels nya fodervärdar och sen guida dem ut i skogen till mammas stall. Fixa och säga hej då till Naddel och sen ska jag även kika igenom mammas yngre häst Catwalker.
.
Efter det blir det en liten tripp till Tenhult och Herr Fagerlung, Lucky ska bl a få ett nytt ofodrat regntäcke.
.
Beroende på vad klockan blir så ska jag antingen tillbaka till stallet och hjälpa till att köra Mars eller direkt till Stamseryd. Men det ger sej, jag gissar på att det blir direkt till Stameryd. Har bestämt tid där kl. 18.00.
.
Så det blir många hej då, men inget för evigt... Och allt händer ju till det bättre...
.
Lucky var väldigt pigg igår och såren såg fina ut, hon är fortfarande tjock i högerbenet, men inte något på insidan igår, endast utsidan. Men nu tycker jag att det borde ha gått ner lite tills idag. Vi fortsatte ju på penicillinkuren flaskorna ut som lite extra förstärkning, men idag är sista dagen, sen är det slut! Det tycker nog lilla svart är lika bra skulle jag tro.
.
Kram Sofia!

Många hej då och mycket att göra...

Äntligen har värktabletten verkat, vaknade med en vansinnig huvudväk och magvärk... Fick gå dubbelvikt, sen trodde jag att jag glömt mina Naproxen på jobbet, fatta min totala lycka när jag hittade den i handväskan... Så nu mår jag som en prinsessa...=)
.
Klockan 13.00 ska vi upp till stallet och fixa med hästarna. Blir sista dagen som Sara är kvar i stallet...=( Hon flyttar sin häst Mars redan imorgon, hennes pappa hade inte möjlighet att köra honom nästa helg... Så himla tråkigt... =(
Så det blir väl så att jag blir "pack-hjälp" idag... Hoppas jag hinner hem innan de ska åka imorgon, jag ska ju över till mamma och "vinka av" Naddel... Fast det avskedet blir inte så ledsamt, visst kommer vi sakna henne supermycket, men hon kommer få det så himla bra i Kungälv...=)
.
Mamma och jag har planerat morgondagen precis.. Ska ju möta upp Naddels nya fodervärdar i Jönköping ca 11.30 sen ut till mamma och sen åker mamma och jag till Herr Fagerlund och kikar på bl a nytt regntäcke till Lucky...=) Sen släpper hon mej i Hva lagom så att jag kan ta en buss som landar i Stamseryd runt 18.00...
.
Mycket som skall hinnas med, idag blir ialla fall hyfsat lugnt, ska in till stora staden Jkpg senare i e.m. och byta ett par brallor åt Tobbe + handla lite... Sen åker jag med samma buss hem som honom när han slutar...
.
Kanske ska försöka äta lite frulle innan det är dags att gå ut med latmasken Dumle (han sover fortfarande, har inte ens velat gå ut och kissa än idag)... och göra mej iordning för stallet...
.
Kram Sofia!


Oväder och nu får det vara nog med oturen...

Nu har det spöregnat, åskat och blixtrat ordentligt en stund och än verkar det inte vilja ge med sej. Dock tycker jag att luften har blivit lite friskare, känns inte lika laddat längre... Men det kan jag ju ha fel i, än verkar det inte dra vidare.
.
Hästarna går ute, det brukar de alltid göra när det åskar, men visst känns det lite läskigt. Jag resonerar att hellre att de dör direkt om åskan slår ner i dem i hagen än att det ska slå ner i stallet och ta eld och de ska brinna inne.
Vi ska åka upp sen när Tobbe kommer hem ikväll och kika till dem, se att allt är lugnt och så. Hur Luckys bakben ser ut. Hon har ju lyckats (med Mars hjälp) skada sej ännu lite till...
.
När vi skulle hämta dej i hagen låg hon ner, bara några meter ifrån henne låg hennes vänsta baksko... Hur höga är oddsen för det egentligen!? Tog in henne och upptäckte flera sår på bakbenen + att VB kota var toksvullen, HB var samma svullnad som gårdagen.
.
Har jagat min hovslagare från klockan 8.00 till 15.00, men han verkar vara väldigt upptagen idag...=( Får fortsätta ringa och se om han kan komma imorgon och fixa skon. Vill inte att hon ska gå hela helgen utan, hennes bakhovar går ju sönder så himla lätt... Masserade in vanliga kyl-linimentet och släppte henne tillsammans med Ludde istället.
.
Undet tiden som jag var kvar gick svullnaden ner en del på bakkotan och hon såg ut att röra sej som hon ska, ev är hon lite halt. Ska kolla henne mer ikväll med Tobbes hjälp...
Men nu tycker jag att hon har haft nog med otur för resten av året, eller helst resten av livet...
.
Kram Sofia!



Sista sprutan för Lucky, C blev D och snart åker hon!

Hade det inte varit så kvalmigt ute idag hade vädret varit helt perfekt. Fast nu känns det som att det lättar på det... Sitter med förstret vidöppet så jag får in så mycket syre och frisk luft som möjligt i vårt lilla hur, det blir ju lätt olidligt varmt här inne annars...=/ Tur man har en lat katt som inte orkar hoppa över hundgallret jag ställt för fönstret...
Dumle ligger framför fläkten och stensover... drömmer att han jagar nåt spännande...=)
.
Idag var sista dagen för Lucky med Penovet, det gick bra att sticka henne idag också, men nu börjar hon tröttna lite på oss och våra sprutor så det var skönt att de inte blir några fler. Gick en promenad med henne idag, känns skönt att mitt ben klarar mer och mer för varje dag som går, visst gör det ont, men det känns inte instabilt i knä och fotled som der gjorde innan... Hon tyckte ialla fall att det var skitkul att komma ut en sväng...
Imorgon blir det att skritta en sväng i skogen, har bestämt att det får bli lugnt resten av veckan med långa skritturer bara, har varit två mindre bakslag nu på kort tid, visserligen inte ridrelaterade men vill ändå ge henne en extra chans att verkligen komma tillbaka...=) Hon betyder ju allt, min vackra svarta...<3
.
Igår var vi iväg till Mantorp med Naddel, mätning stod på schemt. Mamma plockade upp med vis galgen strax innan ett och vi var uppe på Mantorp strax innan två, allt gick bra och hon har superlugn hela tiden inne på klinken, de fanns andra ponnyer där som for runt som dårar och gnäggade och stirrade, men inte Naddel, hon stod och halvsov hela tiden... Så nu har hon ett mätintyg som säger att hon är d-ponny och inte c-ponny...=)
.
Så på söndag åker hon till sitt nya hem i Kungälv om allt går som det ska...Vi har hittat en perfekt familj till henne där, äldsta tösen är 14 och den yngre är nu 9 så hon lär ha ett hem där länge, länge... Lite kul att deras andra två hästar (en welsh sek b om jag inte minns fel och en P.R.E) är också vita precis som Naddel så hon lär ju känna sej som hemma.. Vi kommer sakna den lilla busponnyn, men iom att vi vet att hon kommer få det så himla bra så känns det inte så ledsamt att skicka iväg henne...
.
Kram Sofia!

Sommar, sommar, sommar....!

Ännu en fin sommardag, skulle bara åka upp en snabbis idag, men det blev ändå 1,5 h... Det gick bra att ge Lucky Penoveten idag också, men hon skakade lite mer på sej än igår... Hon gillar verkligen inte att bli stucken i halsen...(fast vem gör det)...
.
Gick en liten promenad på knappt 10 min, svullnaden var mycket mindre idag och hon haltade endast ytte, ytte, pyttelite... 2 dagar kvar med medicin, sen om hon är ohalt får jag börja motionera henne igen...=)
.
Tog in Ludde en snabbis, Buzz håller sej ganska lugn nu, men Sigge springer som en jäkla galning i hagen och skriker fortfarande när jag tar in honom. Helt värdelöst att jag inte kan ta in Ludde själv nu när jag inte är så snabb pga benet, utan att vi måste vara två annars tränger sej Sigge ut... Inte vill man ha en liten hingst springandes lös...
.
Resten av dagen nu tror jag att jag tillbringar någonstans i skuggan, skönt ändå att det inte blir så varmt inomhus...=) Tobbe kommer hem tidigt idag också. Får vi se vad vi hittar på.
.
Imorgon ska vi åka till Mantorp med Naddel, har till och med fått med mej Tobbe som sällskap, ska bli spännande att se vad de mäter in henne till... Runt halv ett åker vi från Gränna.
.
Kram Sofia!


2011-06-05

Vackraste Lucky utanför stallet... Precis fått benen skrubbade och får stå ute och torka...
.

.
<3
.

.
Kram Sofia!

Nya hästbilder...

Ludde står och njuter i solen.. Sigge försöker få igång honom...
.
.
Sky Dancer
.
.
Ludde & Buzz
.
.
Buzz & Sigge
.
Kram Sofia!

Lucky Star..<3

.
.
.
Kram Sofia

Lilla svart...<3

Ännu en fin sommardag... trodde först det skulle bli molnigt idag, men vädret är strålande..=)
Igår var supervarmt, jag vart tvungen att gå i bara linne (täcker ju gärna axlar annars pga mina soleksem)... Var ordentligt röd när jag kom hem, men än så länge inga blåsor..=)
.
Ska åka upp tll stallet 11.30 istället för 14.00 som vi först planerat... Inte mej emot, vill upp till lilla svart så fort som möjligt och titta till henne.
Får väl uppdatera er med vad som har hänt henne också...
.
I fredags när vi skulle rida upptäckte jag ett sår på insidan HB under kotan, kotleden var lite svullen och även en liten bit upp på benet... hon ömmade på såret, men det såg inte så stort ut, dock fick jag en känsla av att det var djupare än det såg ut. Jag bestämde mej ändå för att motionera henne lite lätt, det brukar hjälpa mot svullnaden... Skrittade en liten runda och testa att trava en liten bit för att kolla om hon kändes halt. Hon kändes hur fin som helst. Sprang även med henne när vi kom tillbaka och såg inget då heller. Så efter att ha tvättat rent det igen och smörjt det med socatyl släppte jag ut henne.
.
Igår ville hon först inte komma när jag skulle ta in henne, hon brukar alltid komma fram till mej, men inte då... Jag hämtade henne, märke inte av nån direkt hälta (jag får väl erkänna att jag vrålstirrade inte på hennes ben heller).
Tvättade rent det och hon visade att det var mycket ömt, svullen även nu på samma ställen som dagen innan. Blev lite tveksam till om jag skulle motionera henne, men tänkte att det blev ju bätte igår. Men kände såfort jag kom ut att hon haltade rejält...  Så jag tog in henne direkt. La på Jodopaxomslag i två omgångar och tvättade... Hon blev bara sämre... la sej ner i flera omgångar ute i hagen (släppte henne i den mycket mindre hingsthagen, hon ville inte va inne, det visade hon tydligt)... Andades tungt och började svettas lite granna... Ringde veterinären som lovade att komma på 1 h, fick först inte upp henne men efter att ha mutat henne med en hink med pellets reste hon motvilligt på sej... superhalt... Tog in henne, tyckte in att hon skulle ligga ute i värmen.... Veterinären var där redan efter 50 min, tittade på henne, tempade och kände på benet... Eftersom hon hade feber satte han in penicillin + att jag ska ge henne metacam mot smärtan om hon behöver det...
Han rengjorde såret ordentligt och lyckades "tömma" den ficka som mycket riktigt hade blivit i benet, en massa gegg kom ut och det luktade inte gott...:/
Hon fick gå ut, då han inte trodde att det fanns någon skada i sjäkva benet eller i några senor eller liknande, det är ju bättre att hon rör på sej och håller igång cirkulationen... Mars blev väldigt glad över att få tillbaka sin kompis...=)
Han var med inne hela tiden, han blev så himla orolig när jag tog in henne och sprang runt och skrek så han fick hålla henne sällskap... Han var noga med att tala om för veterinären att han inte skulle göra henne illa...
.
Så nu ska hon vila tills benet ser bra ut, 4 dagar till att börja med... då är penicillinkuren över... sen ska hon börja motioneras så fort det går, för att hålla igång cirkulationen och påskynda läkningen...
.
Kram Sofia!

Torsdag...

Hemkommen från stallet för en liten stund sedan... Ser fram emot ett par slöa timmar nu, kanske lägger mej i solen på altanen (om jag lyckas klättra uppför trappan dit) och inväntar min käre sambo... A6 stänger redan 17.00 idag så han kommer hem tidigt... Lika, samma på måndag....=)
Kanske blir det grillning ikväll...?
.
Dumle fortsätter med sin dvala, han tycker inte om värmen... han är helt död nu när det är varmt, igår var det lite svalare då var han lite piggare... Fast jag gråter inte över att ha en soffpotatis nu när jag själv inte kan vara så aktiv.
.
Vi red min runda i skogen idag, Lucky ville gå först som vanligt... De var bägge märkbart piggare idag, Lucky är dock fortsatt sulöm... Men hon vill jobba... Räknar med att det kommer synas en väldigt stor förbättring redan om ett par dagar i hullet på dem. De kommer tappa all jäkla vätska de lagt på sej...
.
Det är himla skönt att det verkar fungera att ha Mars och Lucky tillsammans, vi får ta det dag för dag och se att allt är lugnt. Blir han för kär i henne om hon börjar brunsta får vi dela på dem under de dagarna helt enkelt. Men vi får se hur han blir nu när han ska börja äta Regulate från HippoK9.
.
När vi var påväg ut i skogen stod det ett flyttsläp öppet med "ingången" ut mot vägen... Den var väldigt konstig sa Lucky, men gick förbi den utan större krusiduller efter att hon fått fundera lite... På tillbaka vägen däremot var släpet helt plötsligt bebott av ett monster (säkert en snabeltandad tiger eller en smålänskt jätte tannin).
Lucky körde på det säkra kortet... "spela-död" och halvt om halvt la sej ner på vägen när hon inte visste vart hon skulle ta vägen... Knashästen...<3
.
Sky, det okynnet till häst har varit på Grännalogen och hälsat på idag igen.. Hon tycker livet i hagen är tråkigt och hoppar helt sonika ut ur hagen... Vi mötte dem när vi var påväg till stallet, då var de påväg tillbaka med dem...
.
Kram Sofia

1 Juni... sommaren är här!!

Här kommer ännu en tråkig "sjukuppdatering" från mej...
.
Igår hade jag ju tid hos ortopeden kl. 15.20. De hade tittar på de senaste bilderna och konstaterat att min hälsena var hel... (Jippie!) De hittade dock en spricka i foten och har nu "kartlagt" alla muskelskador som finns överallt... Jag ska få sjukgymnastik som förebyggande för att musklerna ska hålla sej elastiska. Sen får vi se hur lång tid det tar, de kan inte med säkerhet säga hur lång tid det kommer ta för mitt ben att läka helt.
Jag är sjukskriven fram till den 21 Juni...sen får vi se hur det ser ut efter det...
Nog med sjukdomsprat och över till de mer roliga sakerna...=)
.
Naddel har varit på Mantorp ATG klinik idag och fått sin rygg kollad + böjprov och blodprov. Allt såg helt normalt ut och vi får sätta igång henne. Så nu skall de som var intresserade kontaktas så får vi se vad som händer...=)
Mamma var och hämtade henne redan igår och hade henne hemma hos sej inatt, blev smidigare idag på morgonen och sen hade hon även kommit lös igår när sky (den mindre intelligenta) hade hoppat för tredje gången och när Emma skulle få tillbaka henne hade Naddel blivit trängd (tror jag) och smitit ut. Hon hade en ful svullnad på ena bak när vi kollade till henne sen så mamma fick ta hem henne så hon fick stå inne under natten. Men den hade tack och lov varit helt borta idag på morgonen och hon gick igenom böjprovet på Mantorp ua.
.
Idag ska vi upp till stallet runt 14-15 tiden, vet inte riktigt ännu. Ska se hur Luckys bakben ser ut, även hon hade en svullnad på vänster bak igår (gissar på att hon kanske sprungit i hagen när de andra var ute)... Eftersom hon är en brötmaja så förvånar det mej inte alls om hon varit uppe i nåt stenröse och trampat snett eller liknande. Så beroende på hur det ser ut idag så blir det mindre hage och sova inne tills jag ser att det ser bra ut...
.
Kram Sofia!

RSS 2.0