Sol, snö och ett par minus!

Helt underbart väder ute idag, ett par minus, snö och sol! Blev en ridtur på finaste svart idag, hon har ju fått vila nästan en hel vecka nu pga av att det helt enkelt inte har varit väder för att rida. Jag rider inte när spöregn/blötsnö vräker ner.
Vet att min lilla pålla inte uppskattar det nå värst heller.
.
Men idag blev det en sväng runt Ronden tillsammans med Jenny på Cello. Vovvarna Elvira, Rex och Jasmine hade vi också med oss. Jag längtar efter att Panda ska bli så stor att hon kan följa med på ridturerna. Men det får bli till våren/försommaren skulle jag tro.
.
Fick slåss med broddarna en stund, men tack vare lite hjälp från Jenny har nu Lucky 2 brodd i varje sko. När hon ska skos om nästa gång blir det 4 broddar + sulor under varje tass. Sen kan vi ut och galoppera i skogen!
.
Väl hemma igen va jag ute en lång stund och busade med hundarna i snön, knäppte lite kort som kommer här senare idag. De gillar verkligen snö, men när Panda började frysa så gick vi in. Sen har vi myst i soffan några timmar, men nu tror jag vi tar en sista lekstund ute i snön innan det blir mörkt. Men jäklar vad mycket ljusare det blir när snön kommer, man vet ju om att det blir det varje gång det kommer lite vitt på backen, men ändå blir man lika förvånad...
.
Kram Sofia!

Tillbaka...

Det uteblivna inlägget igår berodde på att jag låg hemma i sängen i princip hela dagen med en sjuhelvetes huvudvärk och tyckte lite synd om mej själv... Dumle var som vanligt lite sympatisjuk och låg jämte mej hela dagen och stensov.
Panda däremot var på sitt mest jävliga humör och ägnade dagen åt att leva rövare med både mej och Dumle.
Men en snabb kortispromenad ute i det.. hrmm.. underbara vädret så hade vi ordnat till det lilla problemet och hon sov sött i 1,5 h efter det.
.
Nu har det nog trillat sammanlagt lite mer än 5 cm snö här hemma, vilket uppskattas då jag är vansinnigt glad att slippa regnet. Ska ta nya kort på Luckys bakben idag, det har blivit jättefint. All svullnad är nästan helt borta och inga krustor på flera dagar nu. Så himla skönt att skiten kanske försvinner helt snart.
.
Jag har en här hemma som kanske uppskattar snön lite mer än alla andra.. Dumle är överlycklig, han älskar snö.. Hans isolerande päls gör att han kan vara ute och ligga i snön hur länge som helst utan att frysa. Lilla Pand däremot fryser lite, så för hennes del får det bli lite kläder innan vi går ut om vi ska vara ute längre stunder. Den lilla stackaren blev mulad av Dumle imorse, de var påväg tillbaka till mej efter en inkallning och Dumle tyckte att han skulle hinna före den lilla sorken till matte så han sprang rakt mot Panda...och rakt över henne...hon spotta snö bra länge innan hon kunde sätta fart igen...
Det var en söt liten snögubbe som kom fram till mej...<3
.
Kram Sofia!

Smådjursklliniken...

Äntligen verkar det som om det ska bli vinter på riktigt, hur länge det sen håller sej kallt är ju en annan fråga. Men hellre snö, ett par minusgrader och sol än det här jävla regnet.
Enligt prognoserna ska det krypa under nollan sent imorgon kväll och sen ska det hålla sej där minst en vecka framåt, kallast enligt den prognosen jag kollade så skulle det bli -8 nån morgon.
.
Idag har Panda varit på Smådjurskliniken och fått sin andra spruta. De passade på att kika på hennes lilla kala fläck och det var som jag trodde orsakat av att ögonen rinner lite på henne när hon är ute. Detta är tydligen vanligt på småhundar när de är valpar men ska sen växa bort. Så jag skulle ge det en månad och är det inte bättre skulle hon få ögondroppar.
Hjälper inte det får vi spola ut tårkanalerna på henne på Smådjurskliniken. Men enligt veterinären så växer det i 9/10 fall bort innan 5-6 mån ålder...=)
.
Annars har dagen varit lugn. Fick ett ryck här hemma och öppnade vitfärgsburken och målade lite...
Städat + varit i stallet har också hunnits med.
.
Kram Sofia!

Måndag...

Då var det redan måndag igen och idag är Panda 12 veckor gammal. Så idag blir det till att ringa farbror veterinärer och boka tid för vaccinering i denna veckan. Hoppas på en tid redan imorgon. Sen ska vet. få kika på hennes lilla kala fläck hon har på sidan av nosen också. Tror inte att det är något farligt, hon är ju inte irriterad eller kliar sej eller liknande, men hon har tappat lite, lite päls så det är lika bra att kolla upp det från början...=)
.
Helgen har varit jättebra. Helt underbart att få komma iväg lite och tänka på sej själv. Iofs saknade jag hundarna jättemycket, men de hade det himla bra på varsitt håll där de var. Panda hos uppfödaren och Dumle hos Ullis & Henke med alla barnen i Borås...
.
Lördags e.m tillbringades på Liseberg, det var lite väl mycket folk, men annars var det jättemysigt att knalla runt där bland granar och belysning.
  
Här har Tobbe jobbat med julbord tidigare..
.
.
Hotellet var jättefint och på kvällen käkade vi nere i restaurangen, sen blev det mys framför tvn en stund innan vi testade bubbelbadet... Sov som en prinsessa hela natten och på morgonen käkade vi först frukost, checkade ut och åkte sedan och handlade lite. Hämtade upp Dumle och sen begav vi oss hemåt.
Hämtade Panda och fixade stallet.
Tog lite bilder på hotellrummet, men de är i mobilen och den har jag inte orkat ladda av ännu. Så de får ni vänta på!
.
Behöver jag säga att hundarna var väldigt nöjda med att vi var hemma igen och att de fick vara tillsammans igen.
.
  
.
I fredags var ju Pandas bror Hugo här på besök tillsammans med Mimmi, matte och husse. Lyckades ta en bild där de är med bäggetvå och är någorlunda stilla samtidigt.. De är fruktansvärt olika de små trollen.
.
Passade på att fota hur det går med Luckys mugg, bilderna är tagna i fredags och det går absolut åt rätt håll!
 
Jag har smörjt muggen på bilden, därför det ser så klabbigt ut. Men det läker fint. Idag såg det ännu bättre ut!
.
Kram Sofia!
 
 

Mot Göteborg...

Ska alldeles strax sätta oss i bilen och åka först mot Borås, sen till Göteborg.
Stallet är redan klart och Panda är lämnad till uppfödaren där hon ska vara i helgen, Dumle får vara hos släkten i Borås.
Dags att sätta fart så vi kommer iväg!
.
Ha en trevlig helg allihopa!
.
Kram Sofia!

Fredag, fredag, fredag.... Fredag!

Äntligen slocknade lilla Grodan i soffan, hon har hållt igång i ett par timmar här hemma och fart runt som en liten raket och skällt och härjat med både mej och Dumle... Så det fick bli först en sväng ut i trädgården och träna lite apport och sen träna lite lydnad inomhus. Det brukar vara receptet för att trötta ut liten överenergisk valp.
.
Hade tänkt att jag skulle försöka ta en liten promenad lite senare, det är ju fint väder ute idag.
Stallet fick det bli senare i e.m, det får bli en snabbis i padocken, jobba henne lite lös...
.
Nacken ger inte med sej, vaknade och hade lika ont imorse som igår morse, får försöka med lite liniment och se om det hjälper. Det känns nästan som en sträckning, så då borde ju det hjälpa lite iaf...
.
Kram Sofia!

Och där däckade hon...

.
Kram Sofia!

Som utlovat!

Lovade ju foton på klippningen, som sagt... Kanske inte så snyggt, men funktionellt!
.
Och här har ni anledningen till den extra klippningen, hela pälsen är full med detta på höger sidan längst bak på magen.
.
Idag har jag hunnit med både en ridtur på 1h och 40 min på finaste hästen och leta förrymda hundrackare...
Som tur va hittade de hem och väntade på oss i stallet när vi kom tillbaka. Deras äldre tik hade dragit med den yngre hanhunden på lite äventyr... Bushundar!
.
Nu har jag laddat Dumles favoritfilm, Marmaduke... Så han ligger i soffan med blicken klistrad på tv-skärmen.
Panda är dock inte lika lättimpad av filmen och ger sitt tuggben mer uppmärksamhet...=P
.
Kram Sofia!

Torsdag morgon...

Vaknade med nackspärren från helvetet, vred till nacken och det släppte. Dock tror jag att hela skiten rök av istället, för smärtan som efterföljde är hemskt och den sitter i. Nu kan jag vrida huvudet, men det gör så ont att jag ser rosa elefanter på gula minicyklar svischa förbi varje gång.
.
Tänkte försöka ta mej ut i köket och fixa lite frukost, sen blir det stallet om ca 1 h.
Idag blir det antingen en ridtur i skogen eller en långpromenad, det beror på hur nacken känns.
.
Igår plockade jag ialla fall fram klippmaskinen och fixade till Luckys klippning, tyckte inte att det hade växt så himla mycket sen sist, men det hade det visst. Sen klippte jag även sidorna som jag visade på bilden jag la ut igår.
Tyckte först att det såg jättekonstigt ut, men när jag väl var färdig blev det helt okej, kanske inte de mest jämna linjerna, men ingen katastrof. Foton kommer lite senare, sitter vid fel dator just nu.
Dagens träning fick bli ett pass i padocken, vi börjar komma igång ordentligt nu, hon känns riktigt fin!
.
Lagom när jag var klar med klippningen och hade börjat borsta fick jag besök av Veronica, va jättelängesen vi träffades nu så det var jätteroligt att ses...=)
.
Kram Sofia!

Klipp funderingar...

Jag ska ju klippa Lucky en gång till nu vilken dag som helst, och eftersom hon har (som vanligt) fått tillbaka sina små krustor på sidan av magen, längst bak så får jag nog klippa lite mer än bara det som är klippt nu.
.
Bilder till vänster visar hur hon är klippt nu, den till höger hur jag tänkt klippa.
Det blir kanske inte så jäkla vackert, men funktionellt ialla fall...
  
.
Kram Sofia!

Jag är ialla fall trött...

Det tar på krafterna att vara ute i trädgården, men känns jätteskönt att man bara behöver slänga en kik över axeln då och då, lilla Panda håller sej intill mej och går inte många meter. Plus att inkallningen funkar jättebra och hon kommer i full fart när jag ropar. Det gör att man kan slappna av lite mer när man är ute, och koncentrera sej lite på annat också.
.
Trodde hundarna (iaf Panda) skulle vara iaf lite trött efter över en timmas bus och upptäckande utomhus, men inte då...
Hon och Dumle kör full rulle här inne ändå, men jag skulle tro att hon slocknar rätt snart. När hon väl blir trött så pang-bom så sover hon som en liten gris.
.
Vad har jag kvar nu idag då... Jo, jag ska diska + hänga tvätt (jippie), sen är det stallet i e.m och motionera Lucky en sväng i padocken, antingen så rider jag eller så får det bli löslongering. Har inte bestämt mej ännu, det beror på om jag får sällskap av Veronica i stallet eller inte...=)
.
.
Kram Sofia!

Färga ditt djur!?

God morgon på er!
Här hemma har vi varit vakna sedan kl. 07, men än ligger jag kvar i sängen. Hundarna busar, Panda är jättepigg medans Dumle nog gärna hade legat kvar och sussar en stund till. De har varit ute tidigt på morgonen, så än sålänge slipper jag lämna mitt varma täcke...
.
Det har ju varit mycket prat om att färga hundar nu det sista, bl a så har det blivit väldigt populärt att färga om sin hund så den liknar ett annat djur. Vilket för mej låter jättekonstigt. Men visst, en del är supersöta. Men jag tycker ändå att det är fel att göra det när det inte finns någon rimlig förklaring till det mer än att ägareb tycker att det är fint.
Hunder har ju liksom ingen nytta av att se ut som te x en tiger.
.
När man tänker sej färgad hund så kommer väl denna bilden i många fall upp i huvudet, en pudel, självklart i signaturfärgen barbierosa.
.
Men efter bara en snabb sökning på google så står det ju absolut klart att folk tar det hela lite väl långt ibland..
(Behöver jag nämna att de allra flesta bilderna är på Kinesiska hundar)
   
   
.
Så vad tycker ni?
Är det okej att färga djuren på det här sättet?
Jag tycker inte det...
.
Kram Sofia!

Lite måndagskvällssvammel...

Vad gillar ni videon jag publicerade tidigare ikväll på Lucky och Pippi?
Den kanske känns lite skumt att slänga ut den såhär nu i mitten på November, men det var just därför jag gjorde det, tror att vi alla behöver påminnas om att det har varit varmt och skönt och kommer bli det igen. Även om det känns både längesen och långt kvar just nu när iskalla vindar pinar en i ryggen var dag...
.
Men snart kommer snön och det både längtar jag efter och inte. Jag längtar efter det för att allt bli ljusare, världen blir en vackrare plats igen. Frostiga träd som glittrar i morgonsolen. Härliga snögalopper i gnistrande snö.
Mysiga hundpromenader med busiga hundar som leker så snön yr.
.
Det jag inte ser fram emot är hala vägbanor, broddar och snöklampar. Frusen ridbana och värst av allt... Snöslask!
Men jag hoppas verkligen på en vit jul, idealet vore om det trillar sisådär 40-50 cm snö, sen får det gärna vara klart med sol och ca -5 grader så snön håller sej lätt och inte blir till kramsnö.
Nu lär det väl säkert inte komma någon snö förrens i mitten på Januari när alla bara önskar att vintern redan var över, då allt det roliga med jul och nyår redan har varit och alla bara längtar till våren.
Men, men.. drömma kan man ju alltid...
.
.
Kram Sofia!

Mina tjejor i somras...

 
Mina fina tjejor i somras, uppe vid huset...<3
.
Kram Sofia!

Den lilla hunden med det stora humöret..


Foto inlägg...

Eftersom jag inte orkar skriva nåt långt inlägg ikväll så får ni nöja er med lite foton och en snabbresume av dagen...
.
Morgonbus
.
Såhär ser Luckys mugg ut idag...
 
.
Dags att klippa igen..!
.
Bus i stallet...
  
.
13.00 hade jag läkartid, fick en remiss till Ryhov för vidare undersökningar. Så får vi se vad det visar.
Efter VC blev det en tur ner till Apoteket, hade tänkt köpa Hibiscrub och Salicylsyrevaselin till Luckys mugg.
Det första hade de inte hemma så det får bli Jkpg för det. Det andra är nu inköpt och ska testas imorgon!
Det hjälper till att hålla huden mjuk och så att det inte kan bildas några krustor, som bakterierna kan frodas under...
.
Hemma igen käkade vi första lite mat, sen ut i trädgården i lite över en timma och gjorde lite nytta, sen in och käkade smarriga våfflisar. Så en rätt bra dag blev det allt idag!
.
Kram Sofia!
 

Veckovägningen!

I lördags vägde lilla Trollet hela 1705 gram!
Kram Sofia!

Go eftermidda!

Det har varit ännu en sån där kall, men klar dag...
Nu har solen gått ner för en stund sedan och det är beckmörkt ute.
.
Stallet klarade jag av på morgonen, Panda fick följa med eftersom jag ändå inte skulle rida.
Det var dags för Lucky att få lite massage...
Så efter lite över två timmar i stallet, hade jag en liten valp som somnade på min arm såfort jag satte mej i bilen.
Sen sov hon gott ett par timmar innan det var dags att köra igång med lite lek och bus med Farbror Dumle.
.
Har lite uppdatering på hur det går med Luckys bakben. De översta bilderna är från igår, innan tvättning.
Och de understa är från idag, under tvättning...
.
 
 
.
Det vita på översta bilderna är Socatil, en salva som dödar bakterier och skyddar. Det gul/bruna är skillingarydssalva som hjälper till att hålla huden mjuk. Har kommit fram till att detta tillsammans med Hibiscrub (bakteriedödande klorhexidintvål) är det som hjälper bäst. 
.
Imorgon blir det stallet på f.m Lucky ska få sej en skrittrunda och Pippi Prick en rejäl ompyssling..
.
Måste visa en kul grej också!
Upptäckte ju redan när vi var och vet. besiktade Panda och Hugo att Panda förmodligen är trefärgad, då hon hade börjat få små tecken på kinderna och några små hårstrån över ögonen i en annan färg. Dessa har blivit fler och fler och nu syns det jätteväl att hon kommer få ytterligare en färg i ansiktet och i öronen...
Det syns tydligast på bilden jag tog idag.. Färgen ser just nu ut att bli grå/beige nånting...
.
.
Kram Sofia!

Söndagsmys..

Eftersom vädret inte ville stå på min sida idag la jag snabbt ner min tanke på att vara ute i trädgården idag... 
Det fick bli mysmorgon framför tvn med mina fina vovvar istället...
Håller på att ladda morgonens (eller ska jag säga förmiddans) andra film, It´s a Boy Girl thing, har sett den innan, men gillar den, trots att det är rätt fånig på vissa ställen...
Innan denna kikade jag på Breaking Dawn Part 2, den var inte riktigt som jag hade förväntat mej, jag trodde att man skulle få se deras dotter vuxen i filmen, det fick man alltså inte. Men jag tycker att den var riktigt bra och de fick ihop det jättebra på slutet, nu blir det bara till att vänta tills den kommer ut i lite bättre upplösning, även om jag var förvånad över hur bra ljud och bild var redan, med tanke på att det inte var många dagar sedan den hade biopremiär.
.
Stallet tar jag i e.m/kväll, får se om jag trotsar mörkret med min pannlampa eller om jag håller mej i padocken.
.
Nehe, nu ska jag återgå till frukosten och nästa film!
Ha en bra söndag allihopa!
.
Kram Sofia!

När båda vill ha samma ben...

   

Kram Sofia!
 
 

Lördag förmiddag...

Från i onsdags (14/11) när mamma, Mimmi och Hugo var på besök...
.
1. Panda 2. Hugo 3. Helt slut efter en rolig dag...
  
.
Igår åkte jag ut till stallet ganska tidigt, tog en barbackatur på Lucky på 30 min, det fick räcka eftersom jag tränade lite i padocken i torsdags. Då kändes hon fin, men det känns att hon inte jobbat där på ett tag...
Men hon släppte snart och blev mjuk och elastisk i kroppen...
.
Hade några minuter över efter ridningen igår, så det fick bli några varv med kameran i hagarna...
.
Mina finaste..<3
   
  
.
Lite blandade foton på Almenäshästarna!
   
  
.
Och såhär trött blir man när man får åka bil...
.
Efter stallet var det dags att ställa sej i duschen, skulle vara hos läkaren och ta blodprov klockan 13.30.
Allt såg normalt ut och nu blir det uppföljning nästa tisdag kl. 13.00.
.
Hem igen en sväng, sen åkte vi in till Jönköping, först en sväng på CityGross och sen förbi MediaMarkt.
Så det blev fredagsmys med först tacos och sen glass till efterätt, jag höll mej vaken under första filmen vi såg.
Snowhite and the huntsman (rekomenderas!), men under Johan Falk somnade jag som en liten gris!
.
Nu ska jag strax käka lite frulle, väntar på att Anna och Alice ska komma, vi ska ut till stallet och ta oss en tur i skogen. Alice ska rida Lucky så jag får låna en Almenäshäst...
.
Kram Sofia!

Höstpromenad i solen...

Har varit ute på en liten hundpromenad, solen skiner och det är ca 7+ ute... Idag fick Panda följa med lös, tänkte att hon får väl springa med sålänge hon orkar och när hon blir trött bär jag henne helt enkelt.
Turen gick ut i skogen och både jag och vovvarna gick och hade det gott i solen... Blev inte jättelångt, gick i ca 35 min, sen fick det räcka...
.
.
Det blev till att tömma musfällorna och lägga i nytt "bete" när jag kommit hem, bägge var fulla och nu hoppas vi att problemet snart ska vara löst, men jag skulle tro att vi får tömma de där fällorna mer än en gång innan alla har dött/flyttat...
.
Kram Sofia!

Liten natta-pigg valp...

Panda väckte mej klockan 04.00 inatt, ut med henne... Sen tyckte inte hon att jag skulle sova, såfort jag blundade och nästan somnade skällde hon till, antingen skulle vi kela eller leka... När klockan närmade sej halv 06.00 och jag då kanske fått sova ca 10 min tröttnade jag och tog ett stadigt grepp om den lilla hunden, drog henne till mej och höll fast, tog nog inte mer än 1 minut så sov hon som en stock. Sen väckte hon mej igen vid 07.00, men då var det dags att gå ut igen... Somnade sedan om och sov som en död tegelpanna till 10.30...
.
Nu har de varit ute en gång till och sen fått frulle, så nu är det dags för mej att få lite att äta också, på med en film och fram med frukosten!
.
Stallet blir det i e.m, är superfint väder idag så det känns jättetrist att inte kunna rida förrens ikväll när det har blivit mörkt, men så får det bli. Imorgon är Tobbe ledig så då kan jag åka ut när jag vill under dagen.
Då får det nog bli en längre tur!
.
Kram Sofia!

Bokat!

Nu är Deluxe rummet på First Hotel Grand bokat till den 24-25 November...
Rummet har både bubbelpool och bastu...
Längtar!!
.
Kram Sofia!

Onsdagskväll...

Så har jag slagit mej tillro inför kvällen... Nu fattas bara en varm dusch och sen ett glas varm oboy på det..!
.
Har varit lite duktig och dammsugit och torkat golv här hemma nu på kvällen efter stallet. Så nu är det rent och fint här hemma igen! Det är helt otroligt vad 2 hundar och 2 katter kan skita ner fort. Iofs har det varit 4 hundar här hemma idag.
Mamma har varit här på besök tillsammans med Mimmi och Hugo (Pandas bror), det som vi trodde skulle bli ett kärt återsende slutade med att Panda hoppade på stackars Hugo och tryckte ner honom i golvet för att tala om att detta var minsann hennes hus och hon  bestämde här... Lilla skithund.. Men sen lekte dom fint på småhundars vis.
.
Efter en snabbis lunch åkte vi ut till stallet, Panda och Hugo fick springa lösa tillsammans med de andra som vanligt, så nu har jag en jätte, jätte, jättetrött valp här hemma som har slocknat inne i badrummet mot toalettstolen.
.
Lucky fick en runda i skogen tillsammans med Jenny och Cello, idag var det stor skillnad på hennes bakben, så himla skönt att det verkar hjälpa att vi bytte hage... Idag var hon också lagom pigg och inte helt tossig, from igår får hon endast luzern och mineraler och inget annat.
Det går direkt upp i huvudet på henne, hur lite hon än får i sej... Gott att hon är sitt vanliga jag igen...<3
.
Kram Sofia!

Jävla förkylning...

Jaha, idag är förkylningen riktigt elak mot mej...
Så jag beslutade mej för att ha soffmys med mina två vovvar hela morgonen/förmiddan. Så piggnar jag förhoppningsvis till framåt dagen. Jag har ialla fall fått sova hela natten, var ute med Panda vid tolv och sen vaknade hon inte förrens 06.40 imorse. Nu har hon sovit i lite över två timmar, så det är väl dags snart igen såfort hon vaknar.
.
Funderar på om man skulle fixa sej lite the sen när jag ändå måste kravla mej ur soffan och gå ut med hundarna. Det skulle väl hjälpa min onda hals om inte annat...
.
Till helgen gifter sej min lillebror, känns jättelustigt och jättekul på samma gång, jättekul att Sara blir en permanent del av familjen och jättelustigt iom att enligt mej är han ju fortfarande min "lilla" lillebror.
Känns tråkigt att inte kunna gå, men ibland får man helt enkelt förhinder...
.
Helgen efter, 24-25 November åker vi till Göteborg.. Ser fram emot det, ska bli jättemysigt...=)
Men jobbigt att lämna mina vovvar... Jag vet, superlarvigt att vara nojjig för att lämna den en dag, men det är mina bebisar och jag gillar inte att vara utan dem...<3
.
.
Kram Sofia!

Trotsåldern tidigt...

Panda är verkligen underbar just nu, tror det lilla trollet kommit in i trotsåldern... Allt man inte får göra är jättespännande, hon springer och skäller på alla i det här huset, stackars Dumle ligger väl snart med tassarna i öronen...
Katterna säger väl snart upp sej och flyttar...=P
.
Dagen i övrigt har varit bra, åkte ut till Almenäs mitt på dagen och först tog vi en ridtur på en timma, sen var det dags för dagens övning, ny hage skulle göras, pinnar bankas ner och tråd dras... Tog lite över en timma, sen var jag och Jenny
klara och kunde släppa över Lucky, Pippi och Day Light i nya hagen. Så nu går Lucky helt torrt med sitt ben..=)
.
.
Eftersom klockan var en bit efter fem så åkte vi direkt in till Mullsjö och Amigo, fick min efterlängtade kycklingrulle och så var kvällen räddad också! Sen var det bara att mysa ner sej i soffan och mysa till film..
.
Imorgon kommer mamsen på besök med vovvarna Mimmi och Hugo (Pandas bror)... Ska bli jättekul, antar att valparna kommer bli kalasglada över att se varandra...=)
.
Kram Sofia!
 

Tisdag...

Ännu en dag har precis börjat, för min del ialla fall som faktiskt fick sova en 1,5 h längre än vanligt idag. Klockan ringde som vanligt kl. 7, men Panda sov som en stock så jag väntade tills hon vaknad och väckte mej iställt.
Vilket hon så snällt gjorde genom att placera alla sina små sylvassa tänder i tummen på mej...
.
Hade väl tänkt käka lite frukost om en stund, men fastnade här först...
.
Undrar hur länge man kan vara förkyld, har varit det i över 3 veckor nu, börjar allvarligt tröttna på snorig näsa, halsont och hosta... Att gå till doktorn är ju inte lönt, de tar ett blodprov, ser att det inte finns någon infektion och säger att det är virus eller ger en penicillin, vilket jag inte tål ens om jag får barndosen... Så alltså är det bara att härda ut, men det vore skönt att få ett svar på varför jag alltid ska vara förkyld i princip hela hösten, sen blir det lite bättre när snön kommer, men sen sätter det igång igen såfort första snön börjar smälta i slutet av Februari, början på Mars och håller på till våren kommer på riktigt. Det är ju inte det att jag är döende sjuk, men jag blir ju liksom aldrig riktigt, riktigt frisk...
.
Hoppas på bra väder idag också, sol och plusgrader vore ju inte helt fel, tänkte rida en längre skogstur idag och slipper gärna regnet och blåsten. Vill vädret vara på min sida får det väl bli en sväng ut i trädgården och kratta bort de sista löven också, började ju igår och fick bort en hel del, men det finns kvar att göra om man säger så...
Vill ju gärna ha bort dem då de förstör gräsmattan annars.
.
Kram Sofia!

Haha...

Ibland blir inte korten alltid så lyckade på första försöket... Det är inte alltid objektet/objekten vill samarbeta och se så bra ut som möjligt... Eller är de kanske bara trötta på mitt eviga fotande...=P
.
Kram Sofia!

Dagens händelser...

Då har mer än halva dagen redan gått, solen har snart gått ner och det börjar mörkna ute...
Men än sålänge ser man fortfarande skymten av de sista solstrålarna mot trädtopparna utanför fönstret.
.
Stallet klarades av på ca 1 timma, mockade och fixade foder + tog in och skötte om Luckys bakben (muggen).
Det vill inte riktigt ge med sej det där sista så imorgon blir det till att stängsla en bit på ett annat ställe och se om det blir bättre om hon får byta hage till en torrare. Jag håller ialla fall tummarna för att det blir det. Har aldrig haft så envis mugg på henne tidigare...
.
Hemma igen så käkade vi lite frukost och sen gick jag ut en sväng och krattade lite löv + lekte/tränade med hundarna. Panda har ju inte fått vara med på utomhusträningen tidigare, har ju endast tränat inne. Men nu samkörde jag dem, så Dumle fick ett lite lättare pass än vanligt och Panda lite tuffare. Men jag var väldigt nöjd med resultatet när vi var klara... Hon blir lydigare och lydigare för varje dag...
.
 
.
Dumle är lycklig, det är inte alla hundar som hade en egen mini "strand" hemma...
 
  
.
.
Eftersom bägge två mer såg ut som träsktroll än hundar när vi var klara så fick det bli varsin välbehövlig dusch för dem...
Tog inte många minuter innan bägge två slocknade i soffan efter detta...
.
Kram Sofia!

11 November

1. Bästa utsikten! 2. Jag fastnar tydligen på bild. 3. Huvudlösa hästen! 4. Mys efter ridturen...<3
   
.
Pippi, största skitgrisen i världen!
.
Det ska börjas i tid..!
 
.
Bus i stallet...
  
.
Hela familjen...
1. Puffen (pappa). 2. Panda & Puffen 3. Panda, Isa (mamma) & Puffen. 4 Panda, Isa, Puffen.
   
1. Panda & Isa. 2. Panda & Snorten. 3. Snorten (halvsyster). 4. Snorten.
.
Kram Sofia!

9-10 November

9 November
  
   
  
.
10 November
Mina monsterhundar!
.
Kram Sofia!

Måndag förmiddag...

Ska strax åka ut till stallet och mocka + fixa med Luckys bakben, blir bara nån timma idag... Mer hinns inte, men imorgon ska jag ut i skogen och undersöka vägarna jag hittade igår lite mer noggrant!
.
Kram Sofia!

Go kväll!

Orkar inte skriva något långt inlägg ikväll. Summerar bara dagen snabbt. Va i stallet ett i flera timmar och fick mej en härlig uteritt på en vansinnigt pigg Lucky som helst hade velat galoppera hela rundan. Fick blåsa ur henne lite, men tar det ju lugnt fortfarande med tanke på att hon har varit så svullen i bakbenet efter muggen.
Men hon känns fin och vill verkligen jobba!
.
Panda fick följa med till stallet idag också, hon fick snällt sussa i sadelkammaren medans jag red och det gick ju alldeles utmärkt, hon fixar livet som stallhund riktigt bra, nu ska hon bara lära sej att hästar är stora djur som man ska ha respekt för. Hon har inga problem med att hålla sej undan deras hovar när de är utanför stallet och rör på sej, men när de står inne fattar hon inte riktigt att det kan vara farliga, trots att de står still.
.
Nu ikväll har vi käkat spaghetti och köttfärsås som var så längesen, simpel mat, javisst, men så jäkla gott!
Till efterätt blev det kladdkaka och grädde och en massa avsnitt Criminal Minds.
.
Kommer ett separat inlägg med en massa foton här ovanför, antingen senare ikväll/natt eller imorgon...
.
Kram Sofia!

Morrn på er alla!

Hoppas ni har sovit gott, jag har faktiskt sovit riktigt gott, trots att jag själv vaknade klockan 3 inatt, har väl blivit en vana iom att Pana brukar väcka mej vid den tiden. Gick på toaletten och när jag kommer tillbaka så sitter det en nyvaken liten hund och kikar på mej med trötta ögon. Släpper ut henne och möts sej i dörrn av Dumle som trött tittar på mej, så det var bara att släppa ut honm också innan jag fick återvända till min varma säng.
.
Nu har de precis varit ute för en andra gång och fått frukost, så nu är det min tur att äta lite frulle och mysa ner mej i soffan framför först Criminal Minds och sen Vampire Diaries...
.
Gårdagen tillbringades i stallet, kom dit vid halv tre och åkte inte hem förrens halv tio, på den tiden hann jag fixa stallet (hade mockningen åt alla), motionera Lucky och massera en häst... Då förstår ni att det blev en hel del dötid däremellan, Panda var med mej hela dagen, hon slocknade i mitt knä sista halvtimmen innan vi åkte hem, hon märkte inte ens när jag gick ut till bilen med henne, så hon fick åka i knät vägen hem, ville inte sätta in henne i buren när hon låg så gott och sov...
.
Vid Pandas vägning igår visade vågen på 1490 g, så inte så mycket upp sedan i tisdags, men iofs vägde jag på morgonen innan frukost, sist vägde jag på kvälle´n när hon hade ätit både frulle och kvällis.
.
Kram Sofia!

Mörk och ruggigt ute...

Känns trist när man tittar ut genom fönstret, klockan är bara strax efter fyra och det börjar redan mörkna, Dumle ligger i soffan bakom mej och Panda mellan mina fötter på golvet... Hoppas ni gillade mitt "lilla" inlägg med den senaste veckans alla kort lite längre ner, lite gottgöring för att jag inte skrivit något på så länge...
.
Allt flyter på fint här hemma, Luckys ben blir bara bättre och bättre, veterinären kikade på det i måndags när hon ändå var ute för en annan häst skull. Och hon tyckte att det såg bra ut och att jag absolut kunde motionera henne lite försiktigt, bara bra för cirkulationen... Så nu är det en lycklig häst och matte som skruttar runt i skogarna ett tag framöver...=)
.
Såhär såg muggen ut igår...
.
.
Som ni ser är det inte mycket kvar, men minsta lilla räcker för att min dam ska svullna i det där benet som är lite extra känsligt...=/
.
Jag kan knappt fatta att tiden har gått så fort, snart är det 2 veckor sedan jag fich hem Panda, jag tycker att hon har växt något enormt sedan dess, annars brukar man ju säga att man lätt blir hemmablind och inte ser att dom växer/förändras, men så är det inte i detta fallet. Hon utvecklas lite för varje dag också, nu säger hon till när hon behöver gå ut och springer till dörren när man uppmärksammar henne. Natten till idag var första hela natten hon sov, hon sussade sött ända från tolv till halv åtta. Annars brukar hon antingen vakna runt tre eller runt sex, beroende på hur dags hon varit ute kvällen innan. Hoppas att detta är en trend som håller i sej!
Har även börjat väga henne (för att se att allt går åt rätt håll), tänkte göra det en gång i veckan, första gången jag vägde henne var i lördags, då vägde hon 1175 g, men sen kunde jag inte hålla mej och vägde henne i tisdags igen, då visade vågen 1445 g. Så ska bli spännande att se vad hon är uppe i imorgon!
.
Idag är det fredag och myskväll med Tacos! Det var längesen nu, en av mina favoriter! Blir till att mysa ner oss i soffan och kolla ifatt på lite serier som inte hunnits med i veckorna.
Men innan det ska stallet hinnas med, Luckys mugg ska skötas och Pippi skitgris ska få en ordentlig rengöring,  funderade ett tag på att bada hela henne, men är lite rädd för att det blir lite för kallt för henne. De kyls ju ner ganska fort om de inte torkar i tid även om man använder varmvatten och täcke efteråt när de har så tjock päls som hon... Är ju lite rädd om hennes rygg... Så det får nog bli till att spola ben och borsta så gott det går resten!
En sak är då säkert ialla fall, hon älskar att rulla sej, det går fortare att säga vad som faktiskt är rent än vad som inte är det om vi säger så..=P
.
Kram Sofia!

31 Oktober - 8 November

31 Oktober 2012
    
.
1 November 2012

.
2 November 2012
.
3 November 2012
   
   

.
4 November 2012
 
.
6 November 2012

 
.
8 November 2012
 
 
.
Kram Sofia!
 
 

1 November

Det har varit mycket nu senaste dagarna, var med och besiktade Panda och Hugo i måndags kväll, sen fick de åka med hem bägge två. Mamma hämtade sen Hugo på tisdagskvällen. Inte ett knyst sa hon när hennes bror hade åkt, hon somnade högst upp på högen av kuddar i soffan och där sov hon gott i flera timmar sen.
.
"Toalett" träningen går jättefint, hon gör ifrån sej varje gång vi går ut och har börjat säga till när det är dags.
Hon och Dumle kommer jättebra överens, även om han är lite ledsen när hon snor hans ben ibland..=P
.
Luckys ben är helt bra sedan jag började behandla muggen och vi har varit ute i skogen en del de senaste dagarna,  både själva och med sällskap..=) Det har kommit ännu en ny häst till stallet, en Quarter som tydligen ska vara rätt rutinerad i tävlingssammanhang...=) Ska bli kul att se hur han blir när han är igång och iordning längre fram...
.
2012-10-30
            
      
.
Kram Sofia!

RSS 2.0