Halvtidspaus

Efter lite mer än en timmas städning så fick det bli en kort paus i soffan med tjejerna. Eller rättare sagt, de krävde lite uppmärksamhet från mej. Så jag hann inte mer än sätta mej ner så hade jag en i knät och en tryckt mot min sida.
Dumle däremot är superbusig och jättefrustrerad eftersom han inte fick jaga dammsugaren (som vanligt) så strax hade jag två jättearga rallyråttor som inte alls vill busa med den stora hårbollen som far runt och försöker få igång dem till lek.
 
Blir strax till att ta tag i vardagsrummet. Golvet är rent, men det behövs plockas lite. Särskilt bland alla mina pärlor som just nu inte är speciellt organiserade. De ska få flytta ut i köket ett litet tag hade jag tänkt.
 
Kram Sofia

Städa

Yes, det är vad jag ska göra nu. Tar en paus från pannbanden och kör en liten rengöring av hemmet istället. Med tre hundar och en katt blir det snabbt skitigt inne. 
 
Tobbe fick byta pass och jobba lunch idag så det blir inte stallet förrens i eftermiddag. Får se om jag kan göra något på ridbanan med Lucky, för i skogen lär det vara beckmörkt.
Igår blev det bara mys, lång borstning och lite massage av rygg och höfter. Vilket uppskattades av damen.
 
I helgen blir det lite lugnt med pannband, hundhalsband m.m. Jag inväntar en ny leverans med material på måndag och fram tills dess sitter jag lite bakbunden med mina beställningar. En av de populärare färgerna har varit slut ett tag och då blir det tyvärr lite väntetider.
 
Nehe, städa va det ja!
 
Kram Sofia

Onsdag

Två beställningar färdiga och packade, redo att läggas på brevlådan idag! En beställning på två pannband i princip färdig, ska bara ha ett okej på det ena pannbandet, då ja fick göra det lite special. Men snyggt blev det, tycker jag ialla fall!
 
Tobbe borde komma hem om nån timma, åker ut till Lucky direkt då och fixar stallet och motionerar henne. Sen hem och ha familjemys..<3
 
Imorgon kommer det ytterliggare en leverans med material och då kommer äntligen det sista som behövs för att göra färdigt hundhalsbanden! Så det kliar i fingrarna nu kan jag lova!
 
Hundarna sover sött just nu, men såfort de vaknar till så blir det en sväng ut och ner till brevlådan. Tror att Dumles mat har kommit idag också, tyckte att jag hörde postbilen backa upp till trappen här innan.
 
Kram Sofia

Lata familjen

Så sitter vi då här i soffan, eller sitter och sitter. Jag halvsitter med datorn i knät, sambon sover och hundarna likaså. Lata familjen eller vad!? Men kan man annat än att bli trött med skitvädret som är ute för tillfället.
Det blev ialla fall en promenad på ca 30 min med Lucky och hundarna, fick med mej Tobbe också.
Nu längtar jag till mildväder och mjukt i padocken så jag kan rida ordentligt!
 
Kram Sofia

I väntan på postbilen..

Tror aldrig postbilen har varit så efterlängtad som den har varit sista tiden. Idag kommer nästa leverans med material, en massa nytt som jag bara längtar efter att sätta fingrarna i. Har jag tur kommer Dumles foder idag också. Beställer från Animail och kan verkligen rekomendera dem, de har snabba leveranser och packar väl! Bra priset och har ofta extrapris! Under förmiddagen har jag hunnit mata, rasta, busa, mysa och träna lite med vovvarna. Dumle for som en skållad råtta ute med Panda och Pim efter.
 
Själv har jag precis ätit en väldigt sen frukost, men äggmacka på gott bröd funkar när som på dagen!
 
Jag går här som en äggsjuk höna och väntar på lite besked ang sommaren, så man kan börja planera. Jag är väldigt tidigt ute, men som det planeringsfreak jag är vill jag gärna ha lite koll på läget ialla fall. Men det kommer nog besked snart!
 
Kikar för tillfället på ett av mina absoluta favoritprogram. Masterchef USA, vägrar titta på den svenska varianten. Tycker att det är pinsamt, vi ligger på en mycket lägre nivå och en dåre visste inte ens hur man styckar en kyckling.. Jisses! Något som är riktigt roligt är även Masterchef USA med barn. Kan knappt fatta hur duktiga en del av dem är!
 
Kram Sofia

Tisdagsmorgon

Satans vilket skitväder det är idag, hoppas att det lugnar ner sej framåt dagen. För annars går jag och småhundarna i ide resten av den här vintern!
Min hosta vill inte ge med sej och jag börjar allvarligt tröttna på den nu, får fortfarande hostatacker som kan hålla på nästan hur länge som helst. Finns inget som lindrar, får fortsätta med min the-kur och bisolvon.
 
Det blev en snabb sväng till stallet igår, det blåste kalla vindar och när jag hade mockat och fixat vatten och foder hämtade jag in Lucky och hennes ena hagkompis Keramik, de såg inte alls ledsna ut över att få gå in. De står ändå bara vid grinden och väntar vid den tiden på kvällen. Lucky fick sova naken inatt, temperaturen skulle inte bli så låg och hon verkade uppskatta att få slippa det ett par timmar. Nu har jag ju väldigt bra täcken som andas, men det finns ju alltid en liten risk att det ska bli lite, lite för varmt under täcket eller för instängt och då blir det kliigt direkt. Stallet håller plusgrader så det är ingen risk för att hon ska frysa utan det.
 
Nu ska jag krypa ner längre under täcket i soffan och vila ögonen en stund till. Småtjejerna har redan bollat ihop sej och sover jämte mej och Dumle har krypit upp i sin fotölj. Tobbe åkte till jobbet för en liten stund sedan och katten ligger med största säkerhet och sover någonstans han också. Så det är bara jag som är vaken.. Men förmodligen inte så länge till, ögonlocken känns tunga och minst en timmas sömn till vore nog bra.
 
Kram Sofia

Morgonmys

Jag har riktigt morgonmys med mina två underbara tjejer.. Dumle ville inte vara med idag, han ligger på rygg på golvet och sover. Vi har varit ute och höll nästan på att blåsa bort på morgonen, till och med Dumle kände av den hårda vinden och gick på tvären. Annars har vi inte hunnit med något ännu. Det får bli nästa punkt på dagordningen.
 
Jag får göra ett försök att fota inne idag, försöker jag fota pärlor m.m ute idag så blåser väl alltihopa bort.. haha!
Med tillräckligt starkt ljus här inne ska det nog kunna bli hyfsat vettiga foton ialla fall.
 
Om vädret fortsätter såhär till e.m/kvällen så blir det bara mys med Lucky, ger mej inte ut på någon promenad i skogen i halvmörker och riskerar att få ett träd i skallen!
 
Usch, känner mej lite negativ såhär på morgonen, men min kropp mår inge bra när vädret är såhär. Det känns som om blåsten går rätt igenom kroppen på mej och rätt in i mina leder och ben. Men ett par koppar the eller kanske varm oboy och en äggmacka ska nog kunna pigga upp mej lite!
 
Kram Sofia

Jäkla blåst!

Varenda kväll har det tagit i och börjat blåsa nåt så vansinnigt, helt onödigt tycker jag. Jag har den lilla egenheten att jag oftast har svårt att somna om det blåser en massa, då det knakar och knäpper och viner överallt. När jag väl har somnat sover jag utan problem, det är just att somna som inte går.
 
Lyckades då ihop beställningen till slut ialla fall. Måste verkligen köpa fler förvarings/sorteringslådor så jag får bättre ordning. Nu när jag har så många olika sorter hemma så blir det lätt rörigt om jag inte kan lägga var sak på sin plats. En hel del ligger kvar i de små påsarna som de levereraded i och då blir det väldigt svårt att få bra översikt.
Får be pojken min åka förbi Biltema imorgon och köpa lite mer förvaring till mej helt enkelt.
 
Imorgon blir det att fixa med de paket som ska skickas och ta en sväng ner till brevlådan och posta. Sen har jag ett par beställningar som jag ska börja med. Jag hoppas på lite sol eller åtminstone uppehåll, har en del som jag behöver fota och för att färgerna ska återget så bra som möjligt behöver jag "uteljus". Så min förmiddag kommer nog pinna förbi ganska kvickt. Senare på e.m blir det stallet och mys med finaste hästen.
 
Kram Sofia

Söndag

Sitter och försöker få ihop beställningen till min grossist som ska skickas ikväll, får jag iväg den ikväll hinner jag få hem materialet till tisdag vilkte innebär att de beställda pannbanden kan skickas denna vecka!
 
Det blev en promenad tillsammans med Lucky och småtjejerna och trots att det började mörkna så var det ganska mysigt. Panda och Pim for som små tornados och var rejält trötta när det var dags att åka hem. De kröp upp i mitt knä och mös ner sej bägge två i väntan på husse.
 
 
Eftersom det är söndag blev det mat från Amigos till kvällen. Och det satt inte dumt alls. Mycket smaskigt! Så nu har vi satt oss i soffan för kvällen.
 
Kram Sofia
 
 

Blåsigt ute!

Det tar i runt knutarna så jag tror taket lyfter och flyger iväg snart. Det har varit lite blåst hela dagen, men inget utöver det vanliga, men nu ikväll har det tagit i nåt fruktansvärt. Hoppas det har lugnat sej tills imorgon.
Panda är på vakthumör när det blåser, hon gillar det inte. Sitter vid dörren och mordhotar den flitigt! Funderar allvarligt på att klä på mej och och hundarna och leta fram ficklampan och ta en kvällspromenad trots vädret. Tror hon behöver avreagera sej lite.
 
De har redan fått en promenad idag, Pim var superduktig och gick hela rundan tillsammans med mej, Panda och Lucky. Jag försökte ta upp henne en gång, men hon blev skitarg och ville minsann gå själv. Så då fick hon det, men hon var helt slut när vi senare kom hem, för efter promenaden kom Annika och hennes man och med sej hade de bl a sina två små chihuahuor så då blev det lek med dem också. Men till slut krafsade Pimmen på mitt ben och ville komma upp, då orkade hon inte längre, somnade nästan i min famn.
 
 
Eftermiddagen har tillbringats med mina pärlor, så nu är 1 beställt pannband redo att skickas och ett annat påbörjat. Men nu ger jag upp för idag.
 
Kram Sofia

Posta

Får ta en sväng med hundarna ner till brevlådan och posta lite pannband som ligger här i sina vadderade kuvert och väntar på att få användas.
 
Stallet blir det i eftermiddag, Tobbe fick byta och jobba lunchpasset istället för kvällen. Men det känns inte speciellt hemskt, då får jag ha honom hemma ikväll istället. Iofs tråkgt att åka till stallet när det är mörkt, men det finns ju lampor för såna problem!
 
Kram Sofia

Gårdagen

Efter morgonmys och därefter frukost för både mej och hundarna så bestämde jag helt bara sådär för att ta en mellandag och inte ha några måsten att göra. Jag hann fixa ved och tända i pannan och efter det mysa framför tvn i ca 3,5h innan mamsen ringde och ville komma på besök. Hann börja städa av lite och rasta hundarna hon anlände med lite gottigt Max käk. Vi hann lagom käka och prata lite innan vi blev inbjudna på lite fika och tjöt ute i Almenäs.
Några trevliga timmar med prat och skratt, som vanligt när man hälsar på där ute! Och Panda, Pim och Liza fick passa på att leka med sina föräldrar, så de var trötta och nöjda när vi åkte därifrån.
 
Det var lagom för mamma att släppa mej i stallet är hon åkte hem, fick jag gott om tid att mocka och fixa hos Lucky och sen mysa en stund med henne. Hon var på myshumör och hennes lilla svarta mule var överallt och fipplade.
Prova lite olika pannbandsstorlekar på henne och hon måste ha x-full. Annars blir det för kort. Hon har så himla bred panna min lilla häst. Men så blir det nog lätt när man har ponnyhuvud storlek jättestort..
 
Tobbe kom och hämtade mej i staller på vägen hem. Han var trött stackaren men hade haft det bra i Malmö. Hemma sen blev det först en varm dusch och sen mys i soffan med en film (Percy Jacksson - monsterhavet) som jag naturligtvis somnade till. Så får göra ett nytt försök med den idag.
 
Kram Sofia

Morgonmys

Klockan sju väckte småtjejerna mej och tyckte att nu var det faktiskt dags att vakna och gå ut. Jag puttade lite liv i Dumle som blinkade sömnigt mot mej. Han förstod väl inte riktigt varför han skulle behöva lämna sin varma fotölj redan. Men han följde snällt med till dörrn.
 
När morgonrastningen var avklarad ville de gå in alla fyra, det behövdes ingen övertalning där inte. Upp i soffan resp. fotöljen och bollade ihop sej. Så nu ligger jag nerbäddad under mitt täcke i soffan framför tvn och myser med mina hårbollar. Någon frukost orkar jag inte tänka på än, det får bli framåt nio när hundarna ska ha sen. Kanske blundar jag en stund..
 
 
Kram Sofia

Kommer våren nu?

Enligt klart.se ska det bli plusgrader igen i början på februari. Kan det vara sant, var detta all den vinter vi fick? Kan det vara så att vi inte kommer ha vinter ända in i april som jag ett tag där var orolig över. Ingen blir gladare än jag om det blir så!
 
Just nu ligger det en trött liten valp på varje sida om mej, Panda har däckat i fotöljen och Dumle på golvet.. De ska få en sista kvällsrunda sen blir det sussa resten av natten både för mej och för dom. Jag börjar bli ganska ordentligt trött. Så det får nog bli till att bädda ner sej, leta reda på något lagom roande på nån kanal som jag kan somna till.
 
 
 
Kram Sofia

Heltokig och sketalycklig!

Har precis satt mej i soffan igen efter att ha gett hundarna lite kvällis.. Så nu hoppas jag att de lägger sej till rätta och vilar en stund efter rastningen som de sa få om bara en liten, liten stund. De går alltid gå ut en halvtimma efter mat, då brukar det vara dags. De har fart runt och lekt en del här ni innan maten så jag tror att de är ganska trötta, även om de inte ska erkänna det!
 
Lucky fick äntligen lite aktivitet, det blev en promenad i skogen tillsammans med Panda och det gillade hon. Först gick hon och segade lite och såg allmänt stel och ointresserad ut, sen efter att nästan ha dött av att en stor tjäder flaxade till jämte oss så började hon mjukna till i kroppen.. Strax så for hon iväg med ett tjut och bockade, sparkade bakut, småstegrade och skuttade, alltihopa i änden av mitt grimskaft. Heltokig och sketalycklig! Fördelen med Lucky är att när hon får sina ryck är det aldrig svårt att hålla henne, hon bara står och gör sina cirkuskonster i änden på grimskaftet. Hon hade väl en himla massa förtryckt energi som behövde komma ut. Sen såg hon superlycklig ut och ville helst busa och småtrava hela vägen hem, samtidigt som hon småpep lite hest. Men jag ansåg att någon sorts ordning måste det ju ändå vara på promenaden, så hon fick inte busa hela tiden... bara nästan..
 
Lycklig häst innan tokeriutbrotten..
 
Busungen räcker ut tungan åt matte..<3
 
Försöker få igång Lucky till lite lek..
 
Resten av dagen har ägnats åt att vara ute i olika omgångar med hundarna så de har fått springa av sej och busa. Dumle fick tokryck som vanligt och for som en skållad råtta runt, runt, runt ett bra tag innan han fick ta en paus för att plocka bort snö som fastnat i tassarna. Då passade småhundarna på att övermanna det fluffifa yrvädret och placerade sina små sylvassa tänder både i öron, kinder och tassar.
 
Sen har jag sysselsatt mej med att göra klart beställningarna som kommit in så de är redo att skickas nu såfort betalningarna för dem kommit in.
 
Imorgon kommer äntligen Tobbe hem igen, känns så himla skumt att sova utan honom. Visserligen har jag ju hundarna hos mej, men det är ändå något som saknas. Ingen som andas lugn jämte som man kan krypa intill när man fryser. Iofs fryser man inte så lätt med tre små ludna hundar och en stor fluffig hårboll i sängen.
 
Kram Sofia
 

Saknar värmen

Vi har inte haft vinter i mer än några veckor (knappt) och ändå är jag redan trött på det. Men det långa regniga hösten har satt spår i kroppen och när nu kylan och vinden kom så krackelerade jag helt. Imorse var det supertungt, tog en bra stund innan jag kom upp. Men med tre små damer som tittade på mej med stora ögon och behövde gå ut var det bara att kämpa sej upp, klä på sej ytterkläder och gå ut med dem och Dumle.
 
Strax blir det stallet, Emelie är snäll och hämtar mej idag. Men jag lämnar Pim och Liza hemma, tycker att det är för kallt för dem att vara med där idag. Panda däremot behöver motionen. Det blir förmodligen en promenad med Lucky och då får hon springa med jämte så är hon lite trött sen. Har jag tur kommer solen och hälsar på framåt dagen precis som igår, då är det ganska gott att vara ute en stund med de små.
 
Jag har lite att göra idag också, flera nya beställningar som ska fixas och ev någon som ska skickas också, så då får det bli en promenad ner till brevlådan med de vuxna hundarna. De små orkar väl gå ner, men knappast hem så då är det bättre att de blir hemma i värmen.
 
Kram Sofia
 
 

Bus i snön!

Efter lite bus i snön så har nu alla hundarna däckat här inne och sover gott. Själv börjar jag redan känna mej lite hungrig!
 
Fotningen jag hade tänkt göra är redan klar. Men jag ser att en rejäl städning i lådorna där jag förvarar allting är på sin plats. Just nu är det ingen vidare ordning och det gör ju mitt arbete lite svårare när jag ska behöva leta efter saker. Så det får bli projekt nr 2 för idag!
 
Kram Sofia

Foton 21/1-2014

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Solen bestämde sej för att besöka oss idag också. Visst är det kallt ute, -8 på morgonen men det känns inte så farligt när solen skiner. Småhundarna fick följa med upp till stallet allihopa idag på morgonen, klädde på dem ordentligt så klarade de sej den korta stunden det tog oss att mocka och fixa vatten och mat.
 
Lucky gillar också solen..
 
Idag åker Tobbe till Malmö och kommer inte hem förrens på torsdag. Så det blir lite ensamt, men jag har ju hundarna och kattskrället som håller mej sällskap. Och Lucky såklart!
 
Eftersom det är så gott väder blir det så mycket lek ute som möjligt för hundarna. Eller rättare sagt, tills de små börjar frysa. Dumle fryser typ aldrig och Panda fryser inte sålänge hon rör på sej och håller sej torr.
 
Sen har jag lite att göra med pannband, armband m.m. Tänkte bland annat fota alla olika färgerna som finns på pärlor så det blir lite lättare att få en översikt över valmöjligheterna. Just nu är det mycket skickande fram och tillbaka när folk frågar efter olika färger.
 
Kram Sofia
 

Foton från idag 20/1-2014

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag - måndag

Ja, nu har jag haft en liten bloggpaus på ett par dagar. Det har varit så mycket beställningar och farande hit och dit att det har helt enkelt fått stå tillbaka. Men nu tänkte jag försöka ge er en liten uppdatering.
 
Fredagen gick av stapeln ungefär som planerat, jag tog tåget hem till Sandhem med småtjejerna. Dumle fick stanna i Fredriksdal en dag extra. Möttes av en mindre snöstorm när jag klev av tåget, Panda och Pim gick tappert hela vägen hem. Pim ville minsann inte åka väska. Liza vägrade ta ett steg, hon var supernöjd i sin väska. Tobbes tåg var försenat vid varje byte så han var inte hemma förrens sent på kvällen. Han lyckades även glömma bilnycklarna i sin väska som han hade lämnat på jobbet, så jag fick mej ytterligare en promenad, han hade ställt bilen nere vid stationen i Sandhem.. Sen blev det lite fredagsmys med pizza och film!
 
Lördagen blev det först stallet på morgonen och sen hade jag fullt upp med pannband, armband och hundhalsband. Till kvällen var det dags att klä på småhundarna och bege sej ner till stationen. Åkte in till Jönköping och mötte upp Tobbe och sen for vi vidare till Fredriksdal. Klockan var strax innan tolv innan vi var där så det blev nästan rätt i säng. Efter lite frukost på söndagen åkte vi hem med hela hundgänget.
 
Åkte direkt ut till Almenäs, Jenny var snäll och lånade ut Cello, Ghostie och Spirit som modeller för pannband. Och så fick Cello posa i sitt nya gröna, tre-radiga! Sån snygging! Efter det så åkte jag ut till Lucky och fixade hos henne innan det blev myskväll hemma.
 
Idag fyller min älskling år, så det får bli lite fira och så ikväll. Han har jobbat hela dagen. Stallet klarade jag av tidigt imorse, hovslagaren kom strax efter nio och innan det var allt annat färdigt. Så nu har hon dojjor på alla fyra igen. Så imorgon blir det lite aktivitet!
 
 
Kram Sofia

Kväll i Fredriksdal

Ska strax slå på tv:n, bädda ner mej tillsammans med hundarna och sen så småningom somna.. Dogsen har haft en spännande dag så de är redan ganska trötta i sina små huvuden. Först åka med in till Jönköping och Panda var med inne i två butiker och de små i en. Både Djurmagazinet och Hööks fick sej ett besök och det blev lite nytt roligt till hundarna. Kommer foton på det imorgon kväll! Sen upp till Spånarp (mammas stall) och busa där med Mimmi och Hugo, Dumle var heltokig och for runt som en tornado överallt, högt och lågt.
 
Imorgon bär det av hem till Axtorp igen. Dumle får stanna här i Fredriksdal tills på lördag då jag och Tobbe kommer och hämtar honom. Jag fixar inte riktigt att ta honom på tåget tillsammans med småhundarna och packning. Det blir för mycket. Sen är han inget jättefan av att åka tåg nuför tiden, han tycker att det är lite jobbigt att behöva hålla koll på allt och alla som finns på tåget, för att inte tala om att tågskrället stannar ju på många ställen och släpper av och på nya människor med jämna mellanrum. Småttet däremot de sover hela resan igenom och bryr sej inte alls.
 
Mamma börjar jobba sent imorgon, så jag har tur och kan åka med henne ända in till Jönköping och ta tåget därifrån. Blir inte tågresan mer än 30 minuter lång och vi är hemma snabbt igen. Sen kommer Tobbe hem framåt kvällen.
 
Imorgon blir det först upp till Spånarp igen och släppa ut hästarna. Ta lite kort (hoppas på bra väder!) och sen hem för att byta om innan det är dags att åka till Jönköping.
 
Kram Sofia

Här ligger vi och latar oss!

Vi har inte ens gått upp ordentligt ännu, vi har varit ute så hundarna har fått göra sitt. Men sen slappar vi i sängen fortfarande. De brukar börja knorra och tycka att det är matdax för längesen, men inte idag. Men med tanke på det ursliga vädret ute så förstår jag dem. Jag blir inte heller sugen på att gå upp och göra något speciellt när vinden viner runt huset och det är mer än lovligt kallt!
 
Men strax är det dags att gå upp och få i oss lite frukost. Tobbe är framme i stockholm för längesen, hoppas att de ha lite trevligare väder. Han åkte redan kvart över sex imorse, då var jag mer död än levande kan jag lova.
 
Imorgon borde en ny leverans med material till pannband, armband och även hundhalsband komma. Ska göra några på test, de kommer bara finnas till mindre hundar nu till en början på grund utan materialet de görs i. Men det ska bli kul att testa och se om det kan bli något vettigt utav det!
 
Kram Sofia

Den bästa sommaren!

Åhh. som jag längtar och väntar nu.. Om allt går i lås och blir som jag hoppas kommer jag få den bästa sommaren någonsin! Kommer bli så jäkla kul! Vill inte berätta mer innan jag vet något säkert. Då kanske det blir pannkaka av alltihopa, men såfort jag vet mer så får ni också veta!
 
Åhh.. jag vill veta nu! Och jag vill åka nu!
 
Kram Sofia

Go morgon!

Klockan ringde strax efter åtta, då var det lika bra att gå upp. Panda talade tydligt om att ute måste hon, och det NU.. allra helst för fem minuter sen!
Pim och Liza var inte jättesugna på att gå upp, de hade nog gärna legat kvar i små hoprullade bollar en stund till och snusat. Men de piggnade till ganska kvickt när de kom ut i kylan. När vi kände oss klara ute så gick vi in och kröp ner under täcket igen. Småknotten rullade snabbt ihop sej till bollar på min högersida och Panda sträckte ut sej på min vänstersida. Tillbaka till sovposition alltså.
 
Men det tog (tyvärr) inte många minuter innan Panda och Pim tröttnat på att sova och tyckte att lite morgonröj var väl roliare. Så de for som skållade råttor fram och tillbaka i sängen och brottades. Lyckades dra med Dumle i leken och till slut var till och med minstingen Liza med och rumlade runt, trots att hon först tydligt visat sitt missnöje med att bli väckt ännu en gång. Och så höll de på en stund, till slut gav de då upp och rullade ihop sej för att sova en liten stund till.
 
Själv känner jag mej väldigt mosig i huvudet idag, förkylningen är bättre vad gäller snorandet. Men har kvar en väldigt envis hosta som inte vill ge sej alls. Och kroppen känns inte så stark som den ska ännu. Men det går åt rätt håll och det var inte många dagar som jag var helt ur spel ialla fall.
 
Idag kommer mami upp när hon slutat jobbet. Efter en sväng till Lucky så blir det Jönköping med hela hundligan. Måste bland annat köpa lite ben till huliganerna.
 
Kram Sofia
Terroristerna från igår..
 
Pandas skelögda blick när hon försöker hålla koll både på maten på bordet och maten i mattes hand.
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Jag kom just till insikten att jag har inte bloggat något ännu idag, men eftersom jag har en hel timma kvar av dagen nu när jag påbörjar detta inlägg så är det ju inte försent ännu att rätta hela situationen.
 
Dagen började med att efter lite the, två Alpoxen, en Bisolvon och ungefär 32,5 språngmarscher till toaletten för att snyta mej fick jag till sist på mej lite representativa kläder och kunde packa in mej i rallysaaben tillsammans med Tobbe. Tobbe ska åka till Stockholm torsdag-fredag och behövde alltså lite nya kläder. När a6 var avklarat intog vi en snabb burgare i bilen utanför Max innan det var dags för mej att bli avsläppt nere på stationen för att ta tåget hem till Sandhem. Promenaden hem var nog den längsta jag tagit på länge, det är ingen bra ide att gå ute i kyla när man är dunderförkyld med hostan från helvetet. Att mina lungor stannade kvar i kroppen ska ses som inte mindre än ett mirakel med tanke på den mängd hostningar och det intensiva flåsandet jag ägnade mej åt hela hemvägen.
 
Det var fyra glada hundar som mötte mej i dörrn, de såg allihopa misstänkt sömndruckna ut och jag gissar att de inte är alltför ledsna över att vara ensamma nån timma eller två.. de verkar mest ta tillfället i akt att sova lite för att spara på så mycket energi som möjligt för att kunna vara riktiga små huliganer när matte kommer hem igen. För huliganer var de verkligen, de höll på som en hel arme med skållade råttor och for fram och tillbaka i hela vardagsrummet. Tobbe kom hem lite senare på eftermiddag, efter ett kortare arbetspass.
 
Vi begav oss ganska snart därefter till stallet. Tobbe åkte vidare till Mullsjö medans jag fixade med stallet och sen Lucky. Damen fick sova naken inatt, behöver lufta pälsen lite tyckte både hon och jag. Och hennes stall håller ett par plusgrader så fryser det gör hon inte.
 
Kvällen har ägnats åt lite pannbandsförberedelser och planering inför helgen. Det blev lite ändringar fram och tillbaka med jag tror att vi har funnit en lösning som passar alla. Att förklara den för er här på bloggen däremot blir värre, tror det skulle vara lättare att förklara hur en kärnkraftverk fungerar..
 
Nu säger jag godnatt och tackar för mej för idag!
 
Kram Sofia
 
 

Terroristhundar..<3

Det är snart dags att åka till stallet och fixa iordning till Lucky i kylan. Nu känns det nästan lite löjligt att det kommer snö och kyla när det har varit milt så länge. Känns liksom som att man vill ha vår snart istället. Men visst är det vackert med allt det vita som lyser upp istället för den gegga vi hade innan. Bättre är det ju i hagarna, även om det nu är knöggligt som fan istället. Jag har förmanat Lucky att hålla ordning på fötterna och ge sjutton i att vricka sej!
 
Dagen har varit lugn och skön för den mesta delen. Hundarna körde ett litet spratt med mej innan. Pim klättrade upp på borden och innan jag hade hunnit reagera hade hon vält ut en burk med ca 200 pärlor som stutsade över bordet och ner på golvet. Jag slängde mej snabbt fram för att försöka få tag i så många som möjligt innan de rullade iväg så knatade Liza fram och puttade ner den bärbara datorn från soffan, när jag slängde mej efter den och samtidigt försökte få tag i pärlorna så skuttar Panda upp på borden och snappar åt sej påsen med hundtugg och springer iväg med. De små som fått en liten "trappa" för att ta sej upp och ner slänger sej efter Panda ner på golvet och snart hör jag tre små nöjda terrorister som smaskar i köket. Mina små monster..<3
 
Kram Sofia
 

Tisdag

Sitter med Liza på min högersida, Pim i knät och Panda på min vänstersida, så jag skulle väl vilja påstå att jag reser mej inte smidigt i första taget utan att göra tre småvovvar ganska upprörda. De börjar äntligen varva ner, det har varit fullt ös medvetslös sedan tidig morgon, de va huliganer inne på morgonen, de va huliganer, de va huliganer vid maten och de va huliganer sen stund efteråt. Allt under överseende av en väldigt morgontrött Dumle som inte alls förstår vad det hela ska vara bra för när man ju faktiskt kan sova till tolv.. minst!
 
Själv mår jag betydligt bättre idag, inte alls lika snorig och halsen som igår var som ett rivjärn mår lite bättre, mer öm om jag ska vara ärlig.
 
Tobbe har kontorstjänst idag och kommer hem ganska tidigt, då åker vi en sväng ut till Lucky. Tänkte lämna småknottarna hemma och bara ta med mej Panda. Men det beror lite på temperaturen också. Tänkte pyssla med Lucky en stund och det känns elakt att ta med dem och låta dem sitta bakom kompostgallrena när det är så kallt medans jag fixar med hästen. Har de hela stallet att röra sej på håller de ju värmen. De klarade sej helt okej igår. Det nyare stallet tyckte de va kallt, men det har betonggolv. Det som Lucky står i har spår på golvet så det blir betydligt behagligare för dem att gå på och där inne gick det bra.
 
Det är en underbar känsla när fyra hundar somnar i varsitt hörn och det blir helt tyst, det enda man hör är surrandet från luftvärmepumpen och mina tangenter. Det är då man är tacksam för att man bor på "landet".. tills vattenfall kommer hit och drar igång en av sina jävla maskiner.. De blir aldrig klara med det nya elhuset. Och allt för att grannarna ska kunna köra sollamporna och bubbelpoolen samtidigt, eller nåt sånt. Imorgon ska de stänga av elen för oss i fem timmar. Ni kan tänka er hur kallt det kommer att bli här under den tiden när det är -10 ute på morgonen när de stänger av och allt för at de ska kunna koppla in skiten upp till grannen. Jag kände mej som en riktig gnällkärring när jag ringde till Vattenfall för att fråga hur de egentligen tänkte där och inga direkta svar fick jag heller. Mer än att om de bedömer det som alldeles för kallt så stänger de inte av, men vart den gränsen gick det visste hon inte. Suck!
 
Kram Sofia
 
 

Dags att gå ut?

Ska strax se om småvalpisarna vill vakna till och gå ut. De har sovit en stund nu efter sina terroristlekar. Sen borde jag nog försöka få i mej lite mat så jag får fylla på energi förråden lite innan jag tar tar i de pannband som ska göras färdigt och skickas. Har tre som bara ska ha fästen innan de är helt klara. Sen blir det nog ett par armband idag också om jag orkar. De går fort att göra och är jätteroliga att fixa med!
 
Kram Sofia

Tre små terrorister!

Ja, de som nyss var så lugna och sov sött på olika ställen nerbäbbade i mitt täcke. De är nu vildsinta små terrorister som mordhotar både leksaker, Dumle och varandra friskt både till höger och vänster. Undrar om det var något i maten kanske?
 
Men trots att det inte blir mycket vila för mej när de stökar så är det underbart att se dem, hur bra de trivs ihop och hur roligt de har tillsammans. Och alla deras olika personligheter.
 
Det var helt underbart ljus ute idag tidigt på morgonen, himlen var alldeles blå-rosa och hade jag mått bra och haft ork hade jag tagit med kameran och förevigat det tillsammans med hundarna. Men jag orkade inte ens vakna till tillräckligt för att hjälpa Tobbe rasta dem imorse. Så han fick ta alla fyra. Lagom till rastning nummer två hade jag dock kvicknat till tillräckligt för att fixa dem själv.
 
Har dock sovit ganska bra inatt, inte vaknar med panikkänsla över att inte kunna andas som jag gjorde natten mellan lördag och söndag. Men halsen är så öm och slemmig, gör ont bara att svälja. Så jag knarkar halstabletter och tänkte fixa lite citronthe och pimpla det såfort jag orkar. Tobbe jobbar lunch idag och kommer hem hyfsat tidigt. Tror nog att jag får utnyttja honom lite i stallet idag, för orken ligger på ca -40.
 
Dagen kommer bestå av vila, försöka få i mej vätska och kurera min onda hals. Är helt säker på att jag gar bisolvon brustabletter någonstans. Ska se om jag hittar dem så jag kan förvisa slemmet i min hals till en annan plats. Lång bort från mej!
 
 
Kram Sofia
 

Hemkommen

Och fy vad jag inte skulle ha tagit ut mej, ändå har jag knappt gjort något känns det som. Vi var en snabb sväng och handlade lite till ikväll.. Sen ut till stallet i kylan och fixade hos Lucky lite snabbt och det räckte gott och väl för att nocka mej halvt medvetslös. Jag som nöjt sa att, men det är inte så farligt. Jag har ingen feber och mår bra i övriga kroppen.. varför sa jag det!? Nu kom febern som ett skott och hela kroppen känns som en överkokt sparris. Så nu blir det vila resten av kvällen. Pim och Liza är busiga som sjutton och far runt nu efter maten. Panda är orolig för matte och håller sej nära, pussas och luktar försiktigt igenom hela mitt ansikte med jämna mellanrum. Hon vet då noga när matte är sjuk..<3
 
Kram Sofia

2014-01-11

  

2014-01-10

 

Söndag

Trots att jag uttryckligen bad bacillerna dra åt skogen innan jag gick och la mej igår kväll iglade de sig fast och vägrade lämna min stackars utsatta kropp.. Vaknade och kände mej väldigt eländig imorse.. Ni förstår, det finns tre stadier av förkyld när man är vuxen. Det finns kvinnoförkyld, karlförkyld och så finns det min sorts förkyld och jag blir det gnälligaste ni kan tänka er! Så jag hoppas att detta snabbt är över så jag får vara människa igen.
 
Småhundarna har sovit som grisar hela natten, Liza som är van att sova i valphage hemma hos mamma har senaste två nätterna här liksom bara hamnar i sängen vid sovdags och hon klagar inte på det. Hon bäddar ner sej på Tobbes kudde eller mellan våra kuddar. Så hon kommer så nära våra ansikten hon bara kan och sen ser hon löjligt nöjd ut! Pim ligger alltid utmed sidan på mej och myser, hon har inget behov av att ligga på en på det sättet, men nära vill hon vara. Panda har faktiskt sovit på golvet i bädden inatt, lite ovanligt. Men det har varit ganska varmt och det finns tillfällen när det till och med är för varmt för henne.
 
Det har kommit några centimeter snö inatt och satte för en liten stund sedan rejäl fart med snöandet nu på morgonen. Så det lär nog ha trillat ett par centimeter till innan dagen är slut.
 
Har en hel del foton som jag tänkte bjuda på i ett senare inlägg. Både från i fredags och från igår.
 
Levererade mitt första pannband igår och hon som köpte det blev nöjd! =) Hennes häst blev jättefin i det!
Gjorde 3 beställda + ett extra igår. Nu väntar de bara på fästen och sen får de åka till sina nya ägare!
 
Kram Sofia

Förkyld som attan!

Det bara slog till nu ikväll och jag känner mej halvt döende. Hoppas att det är icke ihärdiga baciller som ger sej fort! Har fasiken inte något lust att bli sjuk nu!
Lite foton och mer om dagen kommer imorgon när jag förhoppningsvis är lite piggare!
 
Kram Sofia

Stallet nästa!

Strax dags att åka till stallet. Var tänkt att hundarna skulle åka med, men Tobbe har företagsbil och i den får det inte åka små hårbollar.
 
Men de är väldigt nöjda, efter lek i snön, en dusch, lite köttben och sen färskfoder på det så var det tre trötta småhundar som till slut sjönk ner i soffan med varsitt tuggben. Så det känns helt okej att lämna dom en liten stund medans jag åker ut till Lucky.
 
Kram Sofia

Fredag

Här hemma är det lugnt och fridfullt för tillfället. Alla fyra hundarna sover som små grisar. De har lekt, brottats och tumlat runt alla tre småhundarna hela morgonen och vi har hunnit gå ut ett par gånger och leka i snön (ja, ni läste rätt.. snö!).
 
Tanken är att Liza ska få sej ett bad om nån timma när de har vaknat och sen varit ute. Sen blir det lite e.m "fika! bestående av köttben. Det blir nog uppskattat av de små damerna.
 
Stallet blir lite senare ikväll när Tobbe kommer hem, han har en utkörning efter jobbet och det kommer ta lite extra tid. Men när det är färdigt och stallt är klart så kommer det ändå finnas tillräckligt med tid för att ha fredagsmys.
 
Kram Sofia

Gårdagen

Dagen gick väl mer eller mindre som planerat. Åkte in till Jönköping halv två och åkte direkt och hämtade Liza uppe hos mamma. Hade sedan alldeled för mycket tid att slå ihjäl och passade på att köra lite extra miljöträning för småhundarna. Vilken miljöträning det blev.. Inne i väskan de får åka i bland en massa folk för att de inte ska bli trampade på somnade de nästan såfort bussen satte fart, de kikade endast upp med trötta ögon vid stoppen, likadant var det nere vid Juneporten, de kikade lite omkring sej och var helt lugna hela tiden. Hann kika lite på folk en stund, sedan tog vi bussen upp till Djurmagazinet. Kissepaus vid hållplatsen innan det var dags att gå in.
De har börjar med drop-in vaccinationer, besiktningar, m.m m.m. Smidigt! De skötte sej som väntat inne hos veterinären och Liza skrek i högan sky när hon fick sprutan. Pim bemödade sej inte ens att resa på sej utan fick sin spruta liggandes, halvsovandes, utan ett pip.
 
Påväg in till Jönköping med tåg.
 
 
1. Myser med syrran i väskan 2. Håller lite koll vid de olika busstoppen
 
 
Sen var de terrorister i väntrummet medans vi väntade på att Tobbe skulle hämta upp oss. Han gick ut med de två små och jag och Panda gick in i butiken och köpte lite mer färskfoder och några små tuggben.
De sov som grisar hela resan till stallet. Sen blev det lek och bus där medans jag fixade iordning till Lucky. Fick in en väldigt blöt häst som såg himla nöjd ut med att få komma in i värmen och bli lite torr.
 
I väntan på husse
 
Hemma igen fick de kvällsmat och sen började det gäspas både till höger och vänster. Så vi kände oss väldigt lugna med att lämna dem en liten stund och åka iväg och fixa en grej plus köpa lite kvällsmat och annat gottis. När vi kom hem igen möttes vi av fyra glada hundar som efter en kissrunda satte full fart med busandet.
 
Själv ägnade jag kvällen åt att sortera pärlor så det snurrade i huvudet till slut. När 1500 pärlor var sorterade gav jag upp.
 
Trötta somnade vi allihopa nästan såfort vi lagt huvudet på kudden.
 
Kram Sofia

Dagens planer!

Ja, efter mycket planerande och funderande så tror jag att den bästa lösningen har uppenbarat sej..
 
Jag åker in till Jönköping mitt på dagen tillsammans med Panda och Pim och upp och hämtar mammas lilla valpis Liza. Sen tar vi en promenad bort till Djurmagazinet, ser och vi hittar något spännande och sen klockan fyra startar drop-in vaccinationerna. Bägge småtottarna ska få spruta, Panda är det inte dags för än, men hon får följa med som moraliskt stöd och sen älskar hon att åka tåg och buss, bara hon får följa med är hon lycklig!
 
Sen möter vi upp Tobbe på lämpligt ställe och åker direkt ut till stallet och sedan hem. Tobbe ska vidare och hoppa in på ett annat ställe och fixa en grej som tar ett par timmar. Sen tar vi kväll tillsammans och käkar lite gott!
 
Pandas oslagbara min, går inte att vara arg på henne när hon lägger till med den..<3
 
Kram Sofia
 

Onsdag

Igår kom äntligen mitt efterlängtade paket och jag var inte sen med att sätta igång. Nu kan jag ju tala om vad det är jag håller på med för något! Välkomna in och kika!
 
https://www.facebook.com/groups/572938812800406/
 
Och imorgon kommer det minst ett paket till, kanske till och med två om jag har tur!
Lucky fick vara modell och det gör hon så bra, dock är hon som ett litet virvelmarsvin i pälsen för tillfället, men söt ändå.
 
 
Det blev ridning på banan för mej och Lucky idag, vi håller oss till korta och ganska intensiva pass än sålänge. Mer fixar inte min handled, men jag är så himla nöjd över att kunna rida alls att det gör inget att passen inte blir så långa.
 
Igår kom ju mamma upp, vi åkte ut till stallet först så jag fick fixa med Lucky. Det blev löslongering på ridbanan och sen åkte vi direkt till Tidaholm. Och naturligtvis kom vi på fel dag, så vi fick vända och åka hem igen ned ovaccinerade smådogs. Förmodligen blir det så att jag tar med mej småttisarna in till Jönköping och åker på drop-in hos Djurmagazinet istället.
 
Kram Sofia
 

Tisdag

Panda väckte mej klockan fyra imorse, paniken i hennes ögon sa mej att vi måste gå ut.. NU! Helst för 10 minuter sen! Så ut med bägge småttingarna och förstod direkt varför Panda hade panik, stackar var lite dålig i magen. Hon lyckades komma åt kattmat i stallet igår och det var inte bra någonstans. En rastning till nu på morgonen och nu verkar hon bättre..
 
Fick efter det lite sovmorgon och vaknade inte förrens halv tio, men eftersom jag somnade tidigt igår kände jag mej helt mosig när jag vaknade och det tog tid innan jag kom igång ordentligt. Sova lagom mycket är alltid bäst!
 
Nu efter frukosten har vi krypit upp i soffan och myser allihopa, endast katten som sitter i köket och surar.
 
Blomma, blomma, blo..ehh, katt, blomma..
 
Kram Sofia
 

Kvällsbabbel

Slappar i soffan och försöker samla ihop lite energi för att ta en dusch och sedan en kopp the innan det börjar bli dags att krypa ner. Klockan är inte mycket, men jag är supertrött och det tänker jag ta vara på. Kanske myser ner mej med pojken och slänger på ett avsnitt NCIS att somna till.. Hmm.. ingen dum ide alls!
 
Småhundarna är fortfarande ganska utslagna efter dagen. Särskilt Pim är jättetrött. Men det har varit mycket runt henne, 5 olika hundar och en massa folk, hästar, katter m.m Jätteskojigt om man är en liten hund, men man blir ju så tröööött!
 
Imorgon blir det nya äventyr, då kommer mami hit och har med sej Liza, då blir det lek och bus i stallet först och sen åker vi på till veterinären på drop-in och får dem vaccinerade. Så kommer nog ha en tröttis valp imorgon kväll också! Men jag tycker att det är superbra att de får så mycket nya intryck och erfarenheter redan när de är små, sålänge det kommer i en lagom takt och att de känner trygghet i det man gör med dem. Pim har tur, hon har både mej och storasyster Panda som trygghet och det visar hon, en riktig liten kaxig pluttis är hon!
 
Kram Sofia

Hälsningar från lerans rike!

Jag är så trött på lera!
 
 

Måndag

Gårdagen kan endast sammanfattas med ett ors.. slö! Jag var slö, hundarna var slöa, katten var slö.. Så vi tillbringade dagen i soffan, mös och tittade på film.
 
 
 
Idag sov jag länge, vaknade inte till ordentligt förrens Tobbe skakade liv i mej efter nio. Var i stallet strax innan tio och började med att säga god morgon till min älskling. Mockade och fixade i väntan på Alice. När hon dök upp fick Lucky gå in och sen blev det lektion. Båda skötte sej jättebra och var redigt trötta efteråt. Sen fick Panda leka med taxen Nike.. Nike for som en tornadde, skällde, fick rallyryck och gjorde allt för att imponera.. Panda var inte imponerad, men lekte lite med den glada pojken ialla fall. Nästa söndag har de dejt när Alice har lektion, då blir det skogspromenad och bus!
 
Hundarna är så trötta nu att de knappt orkade gå uppför trappen när vi kom hem igen. De ligger i en enda hög och stensover och jag gissar på att resten av eftermiddan och kvällen kommer bli väldigt lugn!
 
Kram Sofia
 

Söndag

Jaha ja, det blir en mysdag i soffan.. Hundarna har lagt sej till ro efter frukost och lite bus. Så nu räknar jag med att de sover i minst två timmar framåt. Det är så rutinerna brukar se ut ialla fall..
 
Det blev en snabbis i stallet imorse, mocka och byta vatten, hänga in nytt hönät. Lucky såg pigg och glad ut och undrade nog varför det bara blev en snabb borst och lite mys innan matte åkte igen.
 
Kram Sofia

Trötta, gnälliga småhundar..

Kikat på en Goldiw Hawn film, tjejen som tog hem spelet. Älskar henne, allvarligt! Så jävla kul! Så nu får vi se vad som blir härnäst.
 
Hundarna har precis fått sin kvällsmat efter en runda ute. Småhundarna är trötta och gnälliga och gjorde inte alls som jag hade tänkt mej. Panda vände rumpan till och ville inte alls vara me och prata till en början och nu sitter hon och gnäller i fotöljen och talar om vilket hemskt liv hon har. Pim är inte sen att stämma in så det låter för tillfället som ett dagis här hemma. Dumle kan man dock lita på, efter kvällsmaten gjorde han det han alltid gör efter maten.. Gick och la sej och somnade. Men det hade inte småhundarna en tanke på, trots att de är mer än övertrötta. Ibland är det extra hårt att vara liten hund.. uppenbarligen..<3
 
Morgondagen kommer bli låååång, åker bara ut till Lucky en snabbis på morgonen och mockar och fixar burkmat + vatten. Allt grovfoder är redan förberett. Men på måndag blir det mer mys igen. Tobbe jobbar hela dagen från tidig förmiddag till sen kväll.
 
Tisdag blir det förmodligen drop-in hos veterinären och vaccinera Pim och Liza (mammas valp). Det är en månad sedan de fick spruta den 2:a, men det är inte alla som har öppet med drop-in under helgerna och några dagar sent är ingen katastrof.
 
Kram Sofia

Lördag

Det har redan hunnit mörka nästan helt utanför mitt fönster. Längar verkligen till långa ljusa sommarkvällar, där det knappt hinner bli mörkt innan man går och lägger sej. Rida skogsturer sent på kvällarna i ljummet väder.
Men för tillfället får jag nöja mej med att det blir mörkt vid fyra, hällregn och temperaturer på +5 grader.
 
Igår var det tre veckor sedan jag bröt handleden och ny tycker jag att jag har väntat länge nog, så idag gav jag ridning ett försök. Det gick över förväntan bra, det enda som är ett litet helvete är att spänna sadelgjorden med vänster hand och sen upptäckte jag att det var rent omöjligt att hålla spön ordentligt. Men jag fick göra en liten speciallösning, jag använder det ju väldigt sällan så det gick fint ändå. Lucky var lycklig och jag likaså, underbart att få sitta på henne rygg igen. Imorgon blir det vila för henne, hon har gått många dagar i rad nu och ska vara "lektionshäst" på måndag så hon kan behöva en lugn dag i hagen imorgon.
 
Det blev lite mer beställt igår, fyndade till riktiga vrakpriser på Fyndiq.se och nu hoppas jag att det ska komma ungefär samtidigt som min första beställning hos grossisten i nästa vecka! Sen är det full fart som gäller!
 
Lucky börjar bli luddig igen.. längesen jag klippte henne nu..
 
Mat!?
 
Vadå ta det lugnt med katterna?
 
Storöra!
 
Kram Sofia

Fredagsnatt

Det var hemskt vad jag har varit dålig på att blogga sista tiden, knappt ett futtigt inlägg per dag. Får försöka ta tag i det lite framöver tror jag!
 
Dagen har varit enligt följande. Efter en lugn och otroligt seg morgon så åkte vi till sist in till Jönköping och besökte först Ikea och köpte en ny tv-hylla och sen medans Tobbe tog en sväng förbi jobbet så knatade jag ner till Möllers och fick min jacka lagad. Har en jättego vinterjacka som jag har i stallet som är väldigt varm samtidigt som den är smidig och blir inte sådär klumpig som många tjockare jackor lätt blir. Dragkedjan gick sönder på den för ett litet tag sedan och det har grämt mej nåt vansinngit då jackan i sej är jättefin och av den dyrare sorten. Men så hittade Tobbe den här lösningen på nätet, man sätter på en ny dragsko som man bara knäpper på dragkedjan då det oftast är den som går sönder. Kan verkligen rekomenderas, den blev som ny! Är jättenöjd!
 
Lucky fick ett pass lös i padocken, hon jobbade jättefint och var ganska pigg. Pep och hade sej flera gånger och gav mer än en lekinvit och idag hade vi ju utrymme att leka lite, behöver jag säga att det var lycklig häst som busade med matte och lill-hunden på ridbanan..
 
Nu ikväll har Tobbe satt upp tv-hyllan. Jag har bakat kladdkaka med dumlechoklad i, mumma! Men nu är det dags att gå och lägga sej. Ska upp tidigt imorgon för att hinna med stallet på morgonen.
 
Kram Sofia

Så var det natt igen

Kikar på NCIS, men såfort det är slut så blir det sängen och sova några timmar. Klockan ringer inte jättetidigt imorgon, men vill ändå komma upp i vettig tid så jag hinner vakna till ordentigt innan frukosten. Jag är ju en av de där knepiga som inte kan gå direkt från sängen till frukostbordet, jag behöver vara vaken en stund innan, allra helst en timma.
 
Passade på att sticka ut i pausen och kvällsrasta småhundarna. Dumle fixar alltid Tobbe på kvällarna nu sedan jag bröt handleden. Vi har haft vildsvin på besök både en, två och tre kvällar nu på sistone och får han upp doften på dem och drar till så har jag inte mycket att sätta emot. Småhundarna kan jag ju släppa lösa, de har inget viltintresse alls. Dumle brukar vara ganska lydig och stanna när man säger till honom, men skulle det stå ett vildsvin på tomten så tror jag inte han skulle tveka en sekund att försöka sätta efter det.
 
De har lovat uppehållsväder hela morgondagen också, ska inte komma in regn förrens runt tolvslaget på natten, väldigt skönt. Det har faktiskt till och med börjat torka upp i hagarna. Det är fortfarande klabbigt på många ställen, men leran har gått från en nästan chokladmjölksaktig form till lite mer puddingaktig. En förbättring, även om den är liten. Men man får försöka vara glad för det lilla!
 
Kram Sofia

Torsdag

Det blev en halvtimmes promenad med finaste hästen och lill-Panda i skogen.. Blåste inte riktigt lika mycket idag som igår och det var helt okej promenadväder så vi hade det ganska gott där i skogen när vi gick sida vid sida. Lucky var pigg och busig och gjorde flera lekinviter, men någon sorts ordning måste det ändå få vara så vi fick städa upp oss och gå ordentligt. Imorgon ska vi jobba i padocken, då kan vi busa av oss istället.
 
Panda var varit helt galen hela tiden vi var iväg och har jagat och mordhotat det mesta och lite till.. Med ett jätteleende har hon fart runt och nästan kokat över stundtals. Tokhund!
Pim fick vara hemma med husse, risken för att hon skulle blåsa bort när vi kom ut på öppen mark var överhängande.. Men föds man med paraboler till öron så blir det lätt så.
 
Jag fick mejl om att grejerna jag beställde i måndags är påväg. Så nu hoppas jag att de kommer fram imorgon, annars måste jag nog eventuellt mörda posttanten. Naturligtvis så ligger postens hemsida nere så jag kan inte kolla hur det går för paketet..(sur!) Vet i sjutton om jag överlever helgen om jag inte får hem mina pysselgrejer, risken är att jag börjar tugga på träpanelen i köket.
 
Men jag har ett annat litet projekt som ska bli överaskning till smådogsen.. tror de kommer bli nöjda. Det är eftermiddagen och kvällens sysselsättning.
 
Imorgon ska vi in till Jönköping, först Byggmax och sen Ikea och köpa ny tv-hylla. Kommer bli kalas inne i tv-rummet!
 
 
Kram Sofia

Morrn!

Panda väckte mej tidigt imorse och tyckte att det var dags att gå ut. Så på med lite kläder och ut i kylan.. brr, visste jag inte bättre kunde man tro att det ska komma snö när som nu.. det är verkligen sån kyla ute även om det kanske inte är direkt minus på termometern.
 
Gårdagen gick enligt följande.. Vi lämnade hotellet strax innan tolv och åkte upp till CityGross och handlade en snabbis, strax efter det att vi var färdiga kommer mamma med Dumle och vi beger oss hemåt. Tar svängen förbi stallet och får hämta två väldigt glada småtottar, Panda blev så till sej att hon bara vibrerade hela hunden, tokan..<3
 
När stall och häst var färdigt så var det dags att åka hem. Lucky fick ett litet pass på ridbanan då Alice var ute och fick en lektion. Både skötte sej jättebra!
 
Sen tillbringades kvällen i soffan, massa hundmys och bara ha det gott!
 
Kram Sofia

2014

Så var det då nytt år och jag hoppas att alla hade en trevlig nyårsafton och inte har alltför ont i håret idag. Själva firade vi in tolvslaget med ett varmt bubbelbad, sämre kan man ju ha det!

 

Nu sitter jag bara och väntar på att Tobbe ska göra klart det sista på kontoret, sen ska vi åka och handla lite. Försöker få tag i min mor också, vill ha hem min vovsing! Panda och Pim får jag tillbaka i stallet sen. Har bara varit ifrån mina hundar en natt, men jag saknar dom så jag blir tokig. Att man kan älska ett djur så vansinnigt mycket. Men är man van att ha dem hos sej 24/7 så blir det nog lätt så.

 

Kram Sofia


RSS 2.0