Vad är de som händer...

Får väl köra ett ordentligt inlägg idag så ni blir uppdaterade på allt som händer och sker...
.
Igår blev Pippi äntligen MIN, nu ska bara ägarändringen skickas in sen är det klart! Känns jätteskönt och trots hennes historia och alla små egenheter är både jag och Lucky supernöjda med henne. Trots allt så skaffade jag ju Pippi till Lucky och inte till mej själv och Lucky älskar Pippi...<3 Planen ligger att om det går betäcka det lilla livet så hon får en liten bebis i framtiden...=) Hingsten har jag redan valt, det va inge svårt...;)
.
.
Denna veckan har jag haft lektioner tre dagar i rad iom att våran andra ridlärare Claes är utomlands och har det gott i solen... I vanliga fall har jag torsdagar också, men eftersom det egentligen var så att jag skulle ha åkt till Danmark tors-sön så hade vi redan bestämt att Mathilda skulle ta min dag och det kändes dumt att börja ändra och greja när det redan var bestämt. Någon Danmarksresa blev det ju inte för min del då vi inte löste det med djuren eftersom Tobbe får jobba hela dagarna...
.
I lördags tog vi oss en tur till Hjo och såg oss lite omkring, var bl a nere i hamnen en sväng och fick lite Gränna-vibbar, kändes lite i hjärttrakten kan jag säga... På vägen hem blev det ett stopp i Tidaholm och lite käk från Frasses.
.
.
Idag är jag ledig och har inte gjort så mycket hittills, morgon och lunchfodrat, packat hösilage + varit en sväng ner till RidCentret och fyllt i lite papper. Lucky ska få en sväng i skogen idag och Pippi ska få springa av sej i ridhuset. Hade hovslagaren ute i tisdags och hon fick slippa framskorna, tråkigt att hon har varit snubblig och dan pga en "yrkesmans" klantighet. Men nu ska det bli bättre, bara hoven blir välbalanserad igen kommer det att bli kanon! Är så himla nöjd med min hovis...=)
.
Tjejerna igår...<3
.
Skönt med ledig dag, tråkigt att vädret inte är sådär riktigt fint som det varit tidigare, hade inte varit fel att kunna ligga i solen ett par timmar idag och jämna ut min (hrm) extremt snygga solbränna...
.
Kram Sofia!

Trött, men nöjd..!

Blir inget jättelångt eller speciellt skojigt inlägg ikväll... Är ordentligt trött i huvudet efter tre dagar med lektioner, är inte van om man säger så, men roligt hade vi!
.
Imorgon är jag ledig och det ska bli skönt, ska städa sadelkammaren färdigt, hade en tanke på att sätta en lapp på dörrn innan jag gick därifrån idag med texten:
.
URSÄKTA RÖRAN!
VI BYGGER OM!
.
Ser ut som fan just nu, men tyvärr är det så att det alltid blir tio gånger värre innan man får ordning på det, ska se om det kan komma upp lite fler sadelhängare också så vi kan få upp alla sadlar på väggen. Hälften står antingen på golvet, hänger över stolar eller liknanade. Det är inte så himla bra.
.
Men nu tänker jag krypa ner i soffan jämte älsklingen och inte göra ett skit mer än vad jag behöver...<3
.
Kram Sofia!

Men roligt hade vi...!

Nu är man rätt gott trött efter lektionera... Mina två första grupper red barbacka idag, första gruppen rider skritt och trav och har varit inne och snuddat på galopp. Andra rider i alla tre gångarter och även hoppat lite. De var superduktiga allihopa och ingen trillade av... nästan... Men roligt hade de!
.
Sista gruppen är ju min lite mer avancerade, de var inne i stora ridhuset och fick jobba mest i galopp idag och med bommar och böja och greja med sina hästar... Underbart att se dem när de är varma i kläderna och bara sitter och filar på smådetaljer... =D En av mina stallkompisar red med på sin buse-ponny och jäklar va fin hon e den lilla svarta, hon tycker allt är lika skoj...=D
.
Lucky har fått en promenad runt Vasen på 50 min, det verkade hon mycket nöjd med och var på sitt allra goaste kelhumör hela dagen...<3 Det är så himla skönt att det är så lugnt i hagarna, fattar inte att vi har haft sån tur att hittat tre valacker som är så lika som funkar så bra och sen ovanpå det tre ston som är precis lika som funkar så himla bra! Snacka om tur!!
.
Igår blev det tyvärr inget ridet, hade först på morgonen dressyrträningar mellan 10.00-11.30, sen var det loppis till 14.00, under tiden blev en kompis ganska illa trampad av sin häst så då fick man leka sjuksyster en stund och det gick väl bra, hon överlevde ju ialla fall..;) Sen hade jag en hästmassage 16.00 (helgens andra) och efter det fick jag fixa stallet och städa sen hade vi Veronica och Fredrik över på grillning...=) Så fullt upp hela dagen!
.
Så nu tänker jag inte göra med ikväll ialla fall, men imorgon börjar alltihopa om igen!
.
Kram Sofia!

Fortfarande lite trött...

Så underbart att få sova ut idag, men känner mej ändå hyfsat trött fortfarande... Inte lika varmt idag och en massa moln på himlen, inte så bra för mej då jag tänkte lagt mej och försökt jämna ut min extremt snygga solbränna som jag skaffat mej tors-fre. Men gott, för då kan jag rida mitt på dan utan att Lucky blir alltför varm. Idag blir det en lugn runda i skogen i skritt... Det räcker gott för henne idag!
.
Alla mina planer jag hade i onsdags blev ju lite... hrm... ja... omstrukturerade under dagen. Hade ju en jäkla massa att göra, men gjorde nog bara hälften. Jag lyckades ialla fall tvätta lindor, paddar och bakbensskydd (och alltihopa hängde kvar hemma när jag sen åkte på torsdagen)... Istället för att ta tag i allting, åkte vi in till Jönköping och handlade och bara hade det gott ett par timmar. Hemma igen grejade jag lite i stallet, sen kom mamma och Stefan (+Mimmi) och lämnade av en hösilagebal till mej, efter det fikade vi en snabbis.
Gick ner till stallet och jag och Veronica och Emma tog en härlig skogstur runt klätterrundan och sen upp på Rävåsen... Nästan 2 h var vi ute, när jag kom hem igen hade Tobbe fixat grillat kött, tzatziki och lagt öl på kylning. Sen blev det till att somna tidigt, men vetskapen att jag skulle få stressa arslet av mej på torsdagsmorgonen, men det spelade ingen roll just då eftersom jag haft en härlig dag trots en skakig början...
.
Tors-fre har varit jättebra, både för mej och för Lucky. Klockan ringde 06.00 i torsdags morse. Då var jag halvdöd och studsade inte direkt upp ur sängen... Men upp kom jag, packade mina grejor och gick sen ner till stallet.
Packade in i släpet och tog in Lucky, morgonfodrade Pippi och Svampen + gjorde en snabb överkoll på alla hästarna. Vi började lasta ca 07.15 och ca 07.20-07.25 var vi iväg...
Resan upp gick mycket fortare än vi hade räknat med och vi var uppe redan strax efter 8.30... Men då hann jag installera Lucky i hennes box och greja lite med henne en stund. Som vanligt på nya platser var hon superlugn och började leta käk direkt.
De andra droppade in en efter en och snart var alla på plats, 9.30 började vi med lite samling och fika.
Efter det hade vi hoppning, vi var uppdelade på två grupper med lunch emellan och jag red med i den andra. Så nu vet ni att det går att rida med på en hoppträning i en westernsadel, men smidigt är det inte... Så vi gör aldrig om det! ;) Efteråt hade vi lite samling för att sedan ta oss upp till Billingehus där vi skulle bo. Klockan 16.00 hade vi fika (igen) och efter det var det först teori med Sten Lindgren (som vi hoppade för) och efter det teori med Lena Annergård (dressyr). Mellan 18.00-20.00 hade vi lite fri tid, jag tog en kort promenad (glömde naturligtvis kameran) och sen gick jag ner i hotellets spa och la mej i blöt en liten stund. 20.00 var det trerätters i hotellets restaurang, förätten var inget att hurra över, men det övriga var jättegott! Efter ett par timmar med prat och skratt kände jag hur ögonlocken blev tyngre och tyngre så jag och ett par till bestämde oss för att nu fick denna dagen vara slut... Sov dock skitdåligt då det säkert minst var bastuvärme på rummet och jag hade en jävla geting som surrade runt mej halva natten.
Klockan 7.00 ringde klockan på fredagen, men jag gick inte upp förrens 7.30, på med kläderna och ner till frukosten. Kände mej som en zombie men blev lite gladare när jag såg att det var fler som mådde ungefär likadant eller sämre. Strax efter 9.00 åkte vi ner till Skövde Ryttarförening igen och jag hann säga god morgon till min fina lilla häst och ta henne på en liten promenad i solen. Hon var som vanligt helt cool och bara knatade på jämte mej trots ett dygn på box med bara en timmes ridning dagen innan (till skillnad från vissa andra som också promenerade sina). Fina lilla hästen...<3
.
Underbart att mötas av en häst med spetsade öron och en glad gnäggning när man kommer...<3
9.30 var det samling, med fika (tror jag gått upp minst 2 kg under de här två dagarna)... Genomgång med Lena Annergård inför dressyren. Sen var det en tjej som fick visa och efter det var det dags för första gruppen.
Emellan var det lunch och sen var det dags för min grupp att rida. Fick låna en dressyrsadel av Skövde RF då det var önskvärt att jag satt i en sådan och det gjorde mej väl absolut inget, kändes som att komma hem och Lucky verkade väldigt nöjd också. Träningen gick jättefint och min lilla häst jobbade på som bara attan. 1 h och 10 min senare gick vi ner mot stallet igen, trötta och nöjda.
14.30 hade vi lite avslutning med prat och många hej då + FIKA!!
Efter det gick jag ner för att packa ihop alla Luckys saker och göra henne iordning för hemresan. Ca 15.30 kom Tobbe och hämtade upp oss, lilla fina hästen stannade en gång på rampen, sen gick hon rätt in (max 1,5 mins lastning)...=) Och väl hemma blev hon väldigt välbemött av en superglad Pippi som skrek rakt ut när hon såg henne...
.
Igår kväll sen kände jag inte för att göra något alls, så vi grillade och satt på altanen med varsin cider och hade de gott i solen. Så summa summarum på dessa två dagar är att jag har haft skitkul och lärt mej en massa... + fått en rätt fin solbränna..;)
.
Skövde Ryttarförening:
.
1-3. Stallet som Lucky stod i. 4. Hagar 5. De två utebanorna.

1. Cafet, med uteplatser (ridbanorna i bakrunden) 2. Allen från gården 3. Välkomna!
Kram Sofia!

Mycket att göra... Så lite tid...

Har en massa jag behöver göra, men känner inte för att göra nåt egentligen... Vill helst sätta mej i solen hos hästarna och bara va ett tag... Men jag vet att det inte går, har inte gjort nåt av det jag borde än idag och klockan är redan 11.30... Det som står på dagens lista är:
.
Motionera och duscha Lucky
Lastträna
Packa släpet
Rengöra all utrustning + olja sadel och träns
Fixa ihopsläpp av hästar x2
Förebereda allt foder till Pippi för 2 dagar
.
Jag vet att det inte låter som så himla mycket, men det tar sin lilla tid. Sen ska man ha med i beräkningen att en del grejer kan jag inte göra nu på dan, då det är alldeles för varmt.
.
Har ialla fall pratat med kontaktpersonen för kursen nu precis och fått lite vägbeskrivning och info ang vart Lucky ska bo under tors-fre och så...=) Vi ska vara på Skövde ryttarförenings anläggning (där ska Lucky bo) och bo på First Hotel Billingehus. Ser fram emot att komma iväg några dagar, även om det bara är för en natt. Nyttig upplevelse för Lucky också!
.
Kram Sofia!

Varmt och skönt...

Jaha, så har man slarvat lite igen nu då. Men det har varit en del att göra sista dagarna så tyvärr har bloggen blivit lite åtsidosatt igen...=/ Men ni får som vanligt en snabbisresume!
.
Söndag:
Fick besök av mamma, Stefan och lilla Mimmi... Fikade och pratade en stund innan de var tvugna att fara vidare igen.
Red ut en långrunda med Veronica runt Häggåsen/Rävåsen/Vasen på 1,5 h.
Badade Pippi Plupp för tredje gången.
.
Måndag:
Red Lucky på förmiddan. Jobbade sen 14-20.30... Hade första två lektionerna utomhus, hade lite gymkana med dem. Sista hade vi inne då det dammade nåt vansinnigt ute och förmodligen hade mina lungor helt sagt upp sej om jag stått kvar mycket länge till...
.
Idag:
Morgonfodrade, käkade frulle och gick sen ner till Ridcentret för att jobba 9-13. Vi hade Gunnarsboskolan på besök, 12 elever i åldrarna 10-11 år. Några av dem hade nog knappt sett en häst innan. Men det hela gick bra även om man blir väldigt påmind om hur totalt ouppmärksamma ett gäng barn som inte har nåt större intresse av hästar kan vara.
Tog sen ner Lucky till ridhuset och jobbade henne lös en stund, det var så jäkla varmt så det blev en kortis på 35 min sammanlagt. Efteråt fick hon massage och sen ut i hagen igen.
Hux flux fick jag reda på att det var styrelsemöte för klubben när jag var påväg hem från Ridcentret efter att ha gjort hästlistorna. Så det var bara att leta fram papper och penna och göra sitt jobb.
Lagom när vi började bli klara kommer brandkåren/räddningstjänsten och ska göra en testomgång på en eller två av ridskolans hästar (vi ska ha övning den 4 Juni om hur man drar upp hästar som gått ner sej bla.), så de skulle testa sele idag. Bara till att ta ut Lara och Lukas. Efter att Lara tydligt visat att detta var nog det äckligaste hon varit med om och sprungit iväg fick det bli Lukas som stod för underhållningen istället. Uppdraget skötte han med glans!
Duktiga gammelhästen...=)
.
Imorgon är jag ledig, men har en hel del att göra ändå. Allt inför tors-fre ska förberedas, jag får hem en hösilagebal + att det finns en del annat som ska göras också. Så dagen kommer nog att gå tillräckligt fort...
Fast helst vill jag bara skita i alla måsten och bara ligga i solen hela dan och göra... Ingenting!
.
Kram Sofia!

Härliga dag...

Är sådär härligt trött nu, ska krypa ner i soffan och mysa med mina grabbar nån timma innan jag tar tag i städningen.
.
Har varit ute på en härlig långrunda med Veronica och hennes häst Filippo, tog först svängen över Rävåsen och sen red vi Vasen också, så 1 h och 25 min var vi ute... Blev en hel del trav och galopp... Tror bägge hästarna var rätt nöjda när vi kom tillbaka till stallet. Vi fick besök av lite regn under turen, men på nåt sätt märktes det inte ändå, men det är väl så när man har roligt...=)
.
Inatt ska pållarna gå ute, om vädret bara håller uppe som de har lovat, sen ska ju nästa vecka bli jättefin med ordentligt varmt så då ska de absolut vara ute på nätterna....
.
Nehe, soffan väntar på mej!
.
Kram Sofia!

Lördag...

Strax dags att gå ner till stallet igen och ta sällskap med Veronica och Filippo på en tur i skogen...=) Tänkte vi skulle ta en sväng runt Rävåsen. Igår fick Lucky en lugn runda i skogen på 50 min, hon kändes lite loj så det var precis lagom, hon var mjuk och fin i kroppen och kändes nöjd med livet...
.
Har stallet denna helgen och det var rätt segt att komma upp imorse kan jag lova, var inte nere i stallet förrens 08.10, men de käkade upp fort och eftersom vädret är gott så slipper de täcken så de var ute kvickt ialla fall...
Mockade och städade vattenrum, sadelkammare och där vi förvarar foder innan Emma rullade in på stallplanen.
Så idag har hennes häst fått lite massage och jag tror att de va uppskattat...;)
.
Dumle har gjort en fuling idag också, han satt som vanligt i linan utanför stallet. Jag ser i ögonvrån hur han spänner sej för nåt, sen sätter fart rätt ut genom förren. På två röda gick haken på linan rätt av och Dumle försvinner med en hare framför sej, genom storhästhagen och ut i skogen... Jahopp... Men som tur är kommer han ju 99% av fallen alltid tillbaka rätt fort så efter ca 20-25 min kommer han lufsande och ser supernöjd ut. Helt genomlerig! Det var i princip bara mitt på ryggen och uppe på huvudet som inte var lerigt. Förmodligen har han väl hittat nåt äckligt dike eller nåt träsk någonstans... Skithund...<3
.
Sen fick vi lite besök av Mathilda och Älton, gott att Älton har kommit på att Dumle faktiskt är lite kul att leka med, även om han är en stor hund... Så medans de tumlade runt satt vi och tjötade...
.
Bilden har jag helt ärligt stulit av Mathilda... (hoppas de va ok)

.
Nehe, dags att sätta fart. Har lite jag ska göra innan jag ska möta upp Veronica i stallet... Men skönt att de finns att göra när sambon är på jobbet och "roar" sej hela dagarna...<3
.
Kram Sofia!

Fryser...

Fryser som en dåre, kan inte fatta varför. Termometern visar nästan +22 grader här inne, men ändå får jag sitta med ett täcke över mej för att inte skaka sönder. Bara det inte är den där jäkla förkylningen som är tillbaka och ska spöka bara... Då blir jag lite grinig...
.
Har jobbar färdigt för idag, så nu har jag endast tre privatlektioner kvar idag, första är 16.30, andra 17.15 och den sista 20.15.
.
Jag hade tänkt rida ut en lugn runda i skogen på Lucky idag, bara skritt blir det nog... Bara lulla på lite och låta henne gå i sitt egna tempo. Träningen igår var ju ganska intensiv så jag tror hon behöver en skrutta-runt-runda i skogen idag.
.
Kram Sofia!

Ilska och frustation...

Nu är hjärnan lite trött, kroppen också... Men det är skönt att känna att jag har blivit så pass stark att jag fortfarande har krafter kvar efter avslutat pass...
.
Lucky skrittade jag först fram i skogen 30 min, sen red jag ett ordentligt pass på henne i ridhuset, hon gick fint men jag ska byta bett på henne till det vanliga raka till nästa träningspass, hon blir lite hängande i stången fortfarande...
.
Dagen har flutit på ganska bra, några mindre irritationssituationer har uppstått, men tre djupa andetag så rinner ilskan bort... Lektionerna gick kalas och jag kunde gå hem från jobbet och känna mej nöjd.
.
Tyvärr höll inte känslan i sej, satt och läste lite på internet, kommer in på en sida och det tog inte mer än 2 min innan jag var arg som ett bi. Det kröp i hela kroppen och jag kände att jag inte kunde sitta stilla mer.
För min del finns det inget som driver mej så bra som ilska och frustration...
Drog på mej träningsbrallorna, kopplade hunden och gav mej iväg. Det blev ett varv runt 8-km slingan.
Första 4 km gick på frustration, nästa 3 på ilska, det var inte förrens den sista km hem som jag började bli lite trött i benen och kunde känna allting rinna av mej... Så nu är det bara en varm dusch och min pojk som fattas så ska väl denna kvällen kunna bli bra den med...
.
Kram Sofia!

Norges nationaldag...

Igår började jag äntligen återvända till livet igen, ingen feber ialla fall. Körde mina timmar jobb på morgonen och efter frukosten åkte vi över till mammi och gjorde henne sällskap ett par timmar. Var bl a uppe och kikade till hästarna, Jaspis trivs kanonfint och ser välmående ut...
.
Var inte hemma igen förrens ca 17.30, gick direkt ner till stallet och fixade med mockning och foder. Tog sen in bägge töserna och red i 45 min på Lucky. Hade stången på tränset och valde att rida på den, men tyckte nog att hon blev lite stum i munnen på den, även om formen på längre tygel var kanonfin och hon svarade direkt för förhållningar. Men kände att hon blev lite sur/seg i munnen när jag skulle ställa henne, vilket hon har en liten tendens att bli med stången. Förmodligen är jag inte tillräckligt nätt på handen (ger henne tillräckligt med tygel?) och låser henne litegranna... Något att jobba vidare på!
Pippi fick en genomborstning, myste en stund och sedan var det dags för kvällsmat...
.
Idag har jag hunnit fixa allt förutom kraftfoder, Veronicas häst Filippo stod och blev skodd när jag grejade nu på morgonen, så jag ville inte skramla med det... Men det tar ju max 2 min att fixa så det gör jag när jag ska rida sen...
Idag funderar jag på om jag ska rida fram i skogen en sväng och sedan ner och trimma lite i ridhuset efteråt.
Det är kanon att skritta fram ute och en längre stund, tycker de mjuknar mycket fortare då.
.
Sen blir det jobb 14-20.30. Har inte planerat vad jag ska göra på lektionerna än idag, men hästlistan är ialla fall klar. Det är en häst jag är lite osäker på, men en snabb överkoll så är det säkert löst...
.
Kram Sofia!

Jävla reklamer (ja, jag är på lite dåligt humör)

Roar mej med detta inlägget eftersom jag fortfarande mår så pissigt att jag inte orkar göra något annat än att andas och röra fingrarna över tangentbordet för tillfället... Känner mej en smula ensammen också, fick precis ett sms av pojken, han är inte hemma förrens runt åtta ikväll, han började åtta imorse...=/
.
En reklam som jag totalt avskyr, får migrän bara jag hör signaturmelodin är Kicks reklamer som går på tv.
.
.
Men tack Kicks, nu kommer jag aldrig handla hos er och göra av med en massa pengar. Räcker med att jag ser era skyltar så tänker jag på era extremt korkade reklamer och blir avskräckt!
.
En annan kedja som har ganska omtalade reklamer är ÖoB, meningarna om dessa är väldigt delade. En del tycker att de är jättekorkade och en del älskar dem. Jag tillhör den senare kategorin, jag tycker de är skitkul, de är ju så dumma att de blir vansinnigt roliga!
.
.
Det var allt för mej, nu ska jag försöka kurera mej lite till i soffan...
.
Kram Sofia!

Allvarligt...?

Allvarligt, nu har jag gjort allt rätt. Försökt äta lite, vilat och tagit en kort sväng och lunchat hästarna + mockade för att få lite frisk luft. Och nu mår jag ännu sämre än innan, kroppen känns helt orkeslös, halsen river, näsan känns som en melon och i huvudet härjar värken från helvetet... Det enda jag kan komma på är att jag har druckit lite för dåligt (vilket jag gärna gör), så nu trycker jag i mej vätska, så mycket det går utan att de vänder och kommer upp igen.
.
Får fortsätta vila resten av dagen och se hur jag mår senare i e.m/kväll, se om jag orkar motionera min finaste svarta flikka då...<3 Jag vill ju inte att hon ska stå för mycket, nu stod hon igår så helst ska hon ju göra något idag.
Det är ju gott väder så en skrittur i naturen på en timma hade ju passat mitt tempo lagom idag. Men eftersom jag känner mej lite snurrig i skallen för tillfället (vätskebrist?) så känns det lite vågat att ge sej ut i skogen ensam (när jag red med brutet ben hade jag ju ialla fall sällskap...=P).
.
Men det var väl min tur att bli sjuk nu, har hållt mej frisk länge, brukar ju bli så att när jag väl blir sjuk blir jag väldigt sjuk eller så är jag bara lite hängig ett par dagar och sen är det bra med det. Tur att jag har världens bästa medicin gåendes nere i hagen ialla fall, mina fina tjejer... Man kan inte låta bli att må lite bättre när man kan sätta sej på en sten precis jämte dem när de står lugnt och äter ur samma hög och bägge två vänder sej om och puttar på mej med mulen som för att säga "vi tycker om dej även om du är sjuk"...<3
.
(Bilden tagen 8/5-12)
.
Kram Sofia!

Det blir inte mycket bättre...

Hmm... mitt inlägg från igår hade sparats som utkast, därav ändrade jag tdatum och tid i rubriken...
.
Lektionerna flöt på fint igår och alla var nöjda och glada... Rösten höll nästan alla lektionerna igenom, den sprack lite ett par gånger under andra lektionen och jag hade grymt ont när jag gick hem för kvällen. Men i det stora hela gick det bra. Ska försöka vila både rösten och kroppen så mycket som möjligt idag istället.
.
Får göra det jag måste och inte mycket mer, men det är inte så mycket som står på schemat idag. Ska mocka och fixa med stallet, luncha och sen helst motionera ialla fall Lucky. Egentligen behöver Dumle en promenad också, men den kan nog Tobbe fixa istället. Det som är skönt är att jag ialla fall har jobbat klart för idag, gjorde mitt nu på morgonen.
.
Blir tyvärr ett tråkigt inlägg nu på morgonen från mej, jag känner mej som överkokt broccoli i huvudet. Behöver krypa ner i sängen eller soffan med en varm kopp the och antingen kika på tv eller se om jag kan läsa ut boken jag håller på med... Tur man har världens bästa Dumle och Knodd som håller en sällskap...<3
.
Tjejerna imorse...

.
Kram Sofia!

Måndag igen... (skrivet 14/5-12 kl. 10.22)

Ont i min stackars mage...=/ Så  himla glad att jag mockade och gjorde klart stallet redan imorse, har inga värktabletter hemma som hjälper heller så jag får skippa ridningen idag helt enkelt... Hoppas de lugnar ner sej tills i e.m när jag ska hålla lektionerna ialla fall...
.
Var riktigt skönt väder imorse, men nu började det blåsa på och mörka moln smyger sej in... De pratade ju om storm igårkväll, men jag tror den kommer ikväll istället. Kallt som sjutton är det i vinden... Usch!
.
Igår blev det ridning tillsammans med Emma och Emma, skrittade först en sväng i skogen på 25 min, sen blev det lite bus borta i en av beteshagarna...
.
.
Pippi fick en rejäl avborstning, lilla skitgrisen... Att de ska vara så enormt kul att rulla sej!?
.
Kram Sofia!

Vill inte ge med sej riktigt...

Förkylningen som jag drog på mej tors-fre vill inte ge med sej...
Men sålänge jag står på benen och inte tappar rösten finns det hopp om livet.
.
Igår blev det som jag tidigare nämnt tömkörning x 2. Medans tjejerna mumsade e.m hö mockade jag och fixade foder.
Valde att ta Lucky först, blev svängen runt soldattorpet som tar 50 min att gå och är lite över 4,5 km.
Fick sällskap runt av Tobbe och Dumle...<3
.
.
När Lucky var iordninggjort efter träningen så tog jag in Pippi och fixade med henne. Är så skönt att se att hon börjar runda till sej och bygga muskler, pälsen börjar bli blank och fin efter att hon tappat det mesta av vinterpälsen och hon ser allmänt välmående ut. Nu är det bara halsen som för tillfället är på "fel håll" som ska rätta till sej. Men får hon jobba i rätt form och inte gå och spänna emot med den där enorma underhalsen så kommer det säkert att rätta till sej också...=)
.
.
Blev lite foton på tjejerna i hagen innan jag gick in för kvällen...
.
Resten av gårdagskvällen hade vi riktig myskväll framför tvn, käkade gott och onyttade oss med lite godis (vilket jag iofs tyckte att jag var värd efter att ha gått sammanlagt 9 km)...
Men är det lördag så är det!
.
Konstigt nog är Dumle aldrig så uppmärksam annars som när nån tar fram en påse Cheese Balls...
.
Idag sov jag så tungt på morgonen att jag knappt hörde när alarmet på telefonen (som jag naturligtvis glömt att stänga av) gick igång. Sen sov jag som en liten gris ända till kl. 9.
Käkade frukost i lugn och ro framför tvn och njöt av att det äntligen såg ut som att det skulle bli en dag med bara sol, inget regn! Tråkigt att man ska vara så jäkla förkyld bara.
.
Kl. 11.00 hade jag en hoppträning nere på ridskolan. Joanna hoppade våran nya ponny Nevada och det gick kanon!
Han kan nog en hel del, bra grundad. Men nu behöver han komma igång och bygga upp självförtroendet ordentligt!
.
Lunchade när jag kom tillbaka hem och sedan dess har jag städat lite, käkat lunch och suttit här...=)
.
Kram Sofia!

Varit på tur...

Ska alldeles strax byta om och gå ut till stallet, idag blir det tömkörning av bägge mina damer, tar rundan runt det gamla soldattorpet med Pippi och Lucky blir antingen samma, Vasen eller Kvarnö, känns lite tråkigt att gå samma med bägge. Fodrar nu så får de äta e.m hö medans jag mockar, borde de lagom vara färdiga när jag är färdig.
.
Tobbe och jag tog oss en liten körtur i räzer-saaben i förmiddags, såg oss lite omkring. Jäkla GPS:en lurade ut oss på en massa eländiga, gropiga och kurviga grusvägar. Men vi hade ialla fall lite tur med vädret, inte en regndroppe trillade under hela våran åktur...=)
.
Imorgon har de lovat uppehåll hela dagen och besök av den så efterlängtade solen, äntligen! Tyvärr lovar de endast blygsamma 13 plusgrader, men vi ska inte klaga... Då kanske det börjar regna igen istället...=/ Dock ser inte den riktiga våren ut att vilja göra entre riktigt ännu, men den som väntar på nåt gott!
.
Kram Sofia!

Förkylad...

Vaknade idag med huvudvärk, slemmig och öm hals och en snorig näsa... Men ändå kom jag ganska lätt ur sängen och tog mej ner till stallet, men nog tyckte hästarna att jag var lite väl seg imorse när jag i snigelfart fodrade, täckade och släppte ut. Men ut kom de allihopa och till och med Lucky som hatar att ha täcke på sej är nog glad för att jag ändå övertalade henne att ha det på sej, med tanke på vädret... Usch, vaknade flera gånger inatt för att vinden piskade regnet mot taket och fönstren. Gick bort till fönstret jämte datorn ett par gånger och det kändes så himla skönt att de stod där inne i värmen och hade det gott...
.
Men min förkylning kan jag nog inte skylla på någon annan än mej själv, om man tycker att det är lämpligt att först i torsdags gå med dygnsura skor (de var inte ens torra igår morse!) och sen igår först bli genomblöt vid utsläppet av ridskolehästarna och sen gegga runt i lite lera och sen ovanpå det stå i ett ridhus i bara en tunn fleecejacka och som grädde på moset bli genomblöt ännu en gång vid insläppet av privathästarna...
.
Har ialla fall konstaterat en sak (visste jag ju iofs redan innan):
Långhårig schäfer + lera = mindre glad matte
.
Kram Sofia!

Nya foton!

Bilderna från i tisdags (8/5-12)
.
Så arg på mej själv för att jag inte tog bort skiten hon hade i ögat innan jag tog bilden...
.
.
Denna bilden visar allra bäst att det är en rätt markant storleksskillnad på mina bägge damer...
.
Kram Sofia!

Lite annorlunda torsdag...

Så var det plötsligt torsdag, i vanliga fall är det jobbdag med lektioner för mej, men eftersom vi gjorde ett litet byte och jag tog lektionerna i tisdags istället så är jag ledig ifrån dem idag. Men jag ska ändå ner och hjälpa till att ta in och borsta alla leriga odjuren som vanligt...=)
.
Tisdags var en sån där go dag som gärna hade fått hålla på lite till. Träningen med Lucky gick sådär äckligt bra och det kändes som om hon läste mina tankar, galoppfattningarna var perfekta, i balans och med bibehållen form och energi, likaså avsaktningarna till trav igen, hon blev till och med så lydig att hon trampade ett par gånger när jag råkade ta i lite för mycket... Min fina tös...<3 Pippi fick sej en liten promenad och en rejäl genomgång med borsten, lilla skitgrisen!
Lektionerna på kvällen gick också bra och jag tror alla var nöjda med min insats, en del av de yngre känner jag ju igen från skolverksamheten vi har på fredagar, men annars var det mycket nya ansikten.
.
Var ute och rastade kameran lite i tisdags också, fotona kommer i inlägget ovanför här!
.
Gårdagen vet jag inte vad som hände med, jag var bara supertrött hela dagen. Kändes som att jag höll på att bli dundersjuk, brukar aldrig sova sådär mitt på dagen annars. Det brukar vara håll-i-gång från det att jag vaknar tills dess att jag kryper i säng på kvällen. Det regnade ju hela jäkla dagen, tror att det hade en stor roll i det hela, för vem blir inte lite deppig och trött av att bara se det ösa ner timme efter timme efter timme.
Mina flikkor vilade, Lucky fick massage vilket var mycket uppskattat som vanligt, hon blir så trött och har kommit på att lägger hon upp huvudet på kanten som är in till foderbordet så slipper hon hålla upp det själv. Och underläppen hänger hela lealös som vanligt...
Lucky har ju alltid gnäggat och hälsat varje gång jag kommer ner till stallet eller ropar på dem, Pippi har gjort det nån gång ibland, men mest när hon vet att det är mat på gång. Men nu senaste dagarna har bägge två hälsat/svarat när jag kommit ner, supermysigt!
.
Red ridskoleponnyn Znäckan igår igen, avgudar henne... Så himla fin ungponny, kändes lite lustigt med en sån liten skrutt (hon är faktiskt d-ponny) första gången jag satt på henne, men hon är ju inte lika bred som Lara och min egna ångvält... Hon är jättefin att rida, men behöver en hel del arbete, men man känner verkligen att potentialen och kapaciteten finns där...
.
Idag har jag innan klockan slog nio hunnit morgonfodra och hjälpt till med utsläppet, mockat och packat hösilage + att Dumle har blivit rastad. Så nu tar jag en paus, tänkte pilla i mej lite frukost innan det är ut till stallet igen som gäller. Tänkte tömköra Pippi en sväng i skogen och Lucky ska jag antingen rida eller tömköra...=)
.
Tänkte övertala pojken min att vi tar en tur in till A6 i e.m när jag slutar också... Får väl se hur mycket vi orkar...
.
Förresten!
Vad tycker ni om den nya headern?
.
Kram Sofia!

Nu är det skärpning som gäller...!

Så var det redan tisdag, känner att jag har kommit helt ur kurs med mitt bloggande. Det måste bli ändring på det nu. Likaså har ni stackars bloggläsare enbart fått se text, text, text och åter text från mej på sista tiden. Har tyvärr inte varit särskilt flitig med mitt kamera användande. Men nu när vårsolen lyser nästan varje dag och allt börjar bli grönt så ska detta definitivt ändras på igen! Det lovar jag er!
.
Kom in för en liten stund sedan, släppt ut pållarna och rastat Dumle. Veronica (en av de andra inhyrda) var redan uppe och nere så jag fick hjälp med det hela (Tack!)... =) Kanske ska uppdatera er på vad som händer nere i privatstallet på Stora Bråared... Har ju rörts runt en del i grytan på sistone.
.
Som ni vet kom det ju två nya hästar för ett par veckor sedan, Filippo och Riisikas (kallas Svampen), och i fredags flyttade Kingstone (King) ner från ridskolan. Är en tjej som varit skötare på honom som ska ha honom på foder i sommar innan köp, är skitkul att det blev just hon som fick honom och jag önskar dem verkligen lycka till och hoppas att allt går som det är tänkt!
Så nu finns det alltså sammanlagt fem hästar och en tom box därnere!
.
Lucky och Pippi blir bättre och bättre vänner för varje dag som går, så från att Lucky knappt tålde åsynen av den lilla prickiga hästen till att de står jämte varandra i gången när jag borstar och att jag kan motionera dem lösa tillsammans i ridhuset är ett jättestort steg... Och Lucky verkar så himla nöjd med sin lilla vän och jag själv älskar den lilla hästen...<3
.
Igår började jag jobba 14.00 som vanligt på måndagar och hela arbetsdagen gick sådär jäkla skitbra! Alla var nöjda, hästarna skötte sej och det var stora leenden vart man är tittade. Tyvärr var det en av mina elever som innan ridningen skadade sitt knä och fick avbryta lektionen, hon får krya på sej till nästa vecka!
.
Idag har jag hoppat in extra för Claes (den andra ridläraren) och tar hans lektioner då han är iväg på annat. Så mina torsdagselever får rida för honom istället. Ska bli spännande att få lite grupper med tonårstjejer, som det är nu har jag i princip bara yngre och vuxna även om en och annan tonåring slipper emellan ibland.
.
Innan jobbet tänkte jag rida Lucky en sväng ner till ridhuset och träna lite och förhoppningsvis hinner jag både tömköra och bada Pippi. Hon sköter sej så himla fint och jag hoppas att det ska gå kanon när det är dags för vagnen...=)
.
(Tagen med mobilen i Februari)
.
Kram Sofia!

Sicket härligt uppvaknande... eller inte...

Idag var en sån där dag då man vaknar och känner sej som en uppsvälld padda... Puttade mej själv ur sängen, släpade mej själv ner för trappan och masade mej ner till stallet för att morgonfodra och släppa ut den som står inne.
Hade tänkt ta tag i resten av logstädningen direkt på morgonen, men omplanerade ganska snabbt, så nu sitter jag inne sen en dryg timma tillbaka. Tänkte försöka avgifta kroppen lite med minst 3 koppar the, rensa lite i systemet...
.
Sen ska jag ut hunden och promenera min 8-kilometernrunda och avsluta med stallet. Efter det brukar jag vara fit for fight igen...=D
.
Kram Sofia!

Letar efter lite energi...

Morrn på er! Har precis varit nere och gett tjejerna lite frulle, så nu försöker jag ladda upp batterierna lite och komma igång, tänkte ta 8-kilometarn idag också, vilade ju i tisdags, i onsdags red jag 3 hästar och igår gick jag 7,5 sammalagt när jag var ute i skogen med de två första grupperna... Sen tänkte jag ta en sväng i skogen på finaste svart, hon behöver komma ut och inte gå i ridhuset/padocken idag.
.
Jobbar 14.30-16.30 i e.m, sen har jag 2 träningar från 18.00-19.30.
Helgen blir hyfsat lugn, ska iväg till Tidaholm på crusingen imorgon, söndagen tar jag som den kommer...=)
.
Kram Sofia!

Skit e vad de e...

Är bara arg! Jättearg... och lite ledsen också...

Torsdag...

Sitter just nu med blekning i håret, vill fixa utväxten plus se om jag kan få bort det sista röda sen förra blekningen.
Tänker inte göra om samma misstag som när jag förstörde håret sist, så denna gången har det gått ett par veckor emellan blekningarna...=) Men jäklar vad mitt hår växer fort, 1,5-2 cm på ca 3 veckor. Gott, då behöver man inte vänta tills man är 30 innan håret är långt igen...=P
.
Så himla gott att mina tjejer kunnat gå ute sedan i söndags kväll, men inatt blir nog sista natten för denna veckan. Ska komma in skitväder imorgon e.m har de sagt, men hoppas att de har fel naturligtvis!
.
Ikväll är det jobb igen och lektioner, ska nog försöka hålla dem utomhus, bara inte utebanan dammar för mycket.
Red Lucky ute igår, hon är så tusen gånger mycket piggare på jobb ute, hon gillar inte att vara inne i ridhusen... Hon kan inte hålla koll där, hon hör en massa men ser inte och det gillar inte hon...
.
Igår red jag med på 2 lektioner, först red jag Znäckan, vilken jäkla kanonponny! Helt underbar! Sen red jag Winnie, hon var också kanon, men skickade till riktigt ordentligt i galoppen en gång och där gick ryggen åt skogen = inte bra... Men hon var riktigt fin i traven när hon väl fattade att jag ville att hon skulle jobba och inte gå och ljuga med nacken hopkrullad hela tiden...
.
Nehe, dags att slänga ett öga i spegeln så jag inte blir vit i huvet...=P
.
Kram Sofia!

RSS 2.0