Gekås, godkänd sadel, jobb, jobb....

Sitter här och laddar inför imorgon, ska bli fint väder och varmt hela dagen, jag brukar tycka att det är ganska gott med lite svalare väder när man ska åka en bit, men man ska inte klaga nu när sommaren äntligen har kommit. 
.
Mamma kikade när jag red i sadeln igår, hon godkände den också! Även om det inte blev mer än att visa den lite snabbt i alla gångarter, jag orkade inte mer än en liten stund..
.
Vi brukar ju gilla att åka ner mitt på dagen till Gekås, men vi ska göra lite revolution denna gång, ska försöka komma iväg tidigt, dels för att komma hem lite tidigare och sedan för att slippa köra i den värsta värmen... Sen får vi se om vi käkar när vi är klara eller går ut och käkar och sen in igen... Vi brukar ju vara ganska snabba inne på Gekås även om vi kikar på mycket!
.
Onsdag-torsdag blir det Gittans igen, mellan 10.00-16.00. Goa tider!
.
Kram Sofia


Bild på snyggingen!

17.25 ska jag ta bussen ut till stallet, mamma hämtar mej så jag slipper cykla, hon ska kika när jag rider Lucky och se om den nya sadeln jag har hemma på prov ser lika bra ut som den känns när jag rider...
.
Tänkte ni skulle få se en bild på underverket...Tyvärr en tråkig produktbild, ni ska få se en verklig bild när köpet väl är genomfört!
.
.
Snygg eller hur!?
.
Och mycket billigare än den andra som färgen utgått på! Men trots det en väldigt bra sadel! Hade inte tagit med mej den hem om inte rekomendationerna varit så bra på den, då jag varit lite skeptiskt mot just detta märke tidigare. Men efter att ha ridit i den i Fredags, ja då försvann all skeptis....
.
Nehe, ska knalla ut med hunden och ta på mej lite andra kläder... 
.
Kram Sofia!

Mitt i den svenska sommaren....

Här sitter jag på sängen med båda hundarna sussande intill mej i sommarvärmen! Sitter och kikar på lite annonser, men inget nytt spännande har inkommit....
.
Skrev igår en liten lista på saker som jag ska kika på när vi åker till Gekås på tisdag, blidde som vanligt en ganska lång lista, Tobbe vill som vanligt kika på den och sucka..=P... Men till hans förvåning hade jag för första gången lyckats skriva bara saker som jag behöver... he he, det är väl första gången det har hänt!
.
Hoppas att det är riktigt välfyllt och bra när vi kommer dit!
.
Kl. 16.20 ska Mimsan och jag ta bussen till Jpkg, mamma ska hämta upp oss på någon lämplig plats och sen ska vi till Charlies en snabbis tror jag, ska nog köpa skor till Lucky och kika lite övrigt. Måste ringa dom ang. den där jäkla sadeln, har inte haft tillfälle att köra in den, måste höra så det är ok att dom får den på måndag.
.
Sen ikväll kommer Tobbe och hämtar mej så jag slipper gå till bussen.... Skönt att åka bil hem!
.
Imorgon är det jobb mellan 12-17 och sen stallet för min del, Tobbe jobbar ju sent som vanligt... Samma sak på söndag... Tvättid hade jag imorgonbitti också... Det blir sängen tidigt ikväll...
.
Kram Sofia

Bussäventyr för Mimmi och ny GPS!

Go kväll på er alla! Just nu är det lugnt och skönt och snart matdax för familjen Einefors/Ewmyren.... Ska bli tacos eftersom vi inte orkade det igår. Tobbe står i duschen och jag sitter och njuter av sista solstrålarna samtidigt som vovvarna turas om att äta kvällsmat (japp, dom har endast 1 skål, för ställer jag ner 2 ska dom äta ur samma ändå).... Dom är så söta, den ena äter en stund och sedan lägger den sej ner och den andra äter, så håller dom på tills det är slut!
.
Idag har jag varit lite duktig och städat och plockat undan här hemma, käkade sedan lite lunch och begav mej sedan bort till busshållplatsen men Mimmi (Donna fick vara hemma då hon inte uppskattar bussen, känns dumt att dra med båda två)... Mimmi och jag åkte "motorvägsbussen" 122 till Jkpg och bytte på Resecentrum till 141 och hamnade efter ett par minuter på Ljungarum där mamma jobbar. Gick upp och väntade ca 35 min tills hon slutade. Sen tog vi en tur till Biltema och inhandlade en cykelkorg (till mimsan) och såna däringa "bar ends", till styret....
.
Därefter blev det en glass på Sibylla på solåsen. Det var ju nära och bra! 
Efter det åkte vi över till Mediamark, skulle köpa GPSén som Tobbe velat ha så länge, naturligtvis så var den ju slutsåld redan vid lunch idag, men finurlig som jag är frågade jag om dom kunde sälja demoexet till mej... Och naturligtvis kunde dom det, och med mamsens hjälp fick vi den till och med billigare än det redan billiga priset....=D
.
Så 500:- jämnt för denna lilla skönhet!
Han blev ner än nöjd när jag kom hem med den som överaskning!
.
Nehe, tacosdax!
.
Kram Sofia

Ica Maxi´s extrapriser...Njaaa....

God förmiddag alla läsare!
.
Ännu en underbar dag i Gränna, hundarna och jag har precis varit ute på en förmiddagstur. Det verkar nästan som att dom gillar Gränna lika mycket som jag gör. Både hundar, katter och jag känner oss ganska avslagna idag på grund utav värmen, förutom kanske Mimmi då som i skrivande stund fick ett riktigt ryck och for fram och tillbaka i lägenheten med svansen rakt ut som nåt slags roder. Doom får väl hålla på att busa en stund så lägger jag dom sen.
.
Jag har inte riktigt bestämt mej för när jag ska åka ut till stallet idag, måste ringa mamma och fråga om hon ville anta erbjudandet eller om jag helt enkelt ska åka ut tidigare, dock är jag tveksam till att rida i den här värmen, känns inte snällt emot hästarna eller mej.. Man vill ju inte få värmeslag och dö på kuppen. Senare i sommar kommer dessa temperaturer att upplevas som svala, men jag är inte van vid värmen ännu och just nu känns det vansinnigt varmt. Dock ska jag inte klaga, jag har flera gånger sagt att jag tycker att det är lättare att kyla ner sej än att värma upp sej.
.
Och alla som känner mej vet ju att jag hatar att frysa och fryser, det gör jag ofta!
.
From igår är jag ganska negativt inställd till Ica Maxi i Jkpg.... eller rättare sagt, deras extrapriser. I reklambladet vi fick hem i veckan stod det att om man handlade varor för minst 200:- så kunde man köpa köttfärs för 29.90:-/kg. Skitbra tänkte vi. Åkte dit.... Hittade köttfärsen som var tydligt uppmärkt, såg exakt ut som på bilden. Ica´s egna och allt. Men när jag kom till kassan så drogs inte rabatten. Jag påpekade detta, då jag inte gärna betalar 59.90/kg om jag inte måste. Kassörskan börjar fråga den andra kassörskan bakom och tillsammans kikar dom i bladet och där står det att köttfärsen ska vara från Danmark eller Irland. Dock står detta inte på skylten inne i butiken.... Och inte fasiken kommer jag ihåg det får annonsbladet och tittar på förpckningen. Dom ser ju precis likadana ut förutom just då ursprungsland som står med millimeter stora bokstäver. Och den låg i det fack som var precis under skylten. Hennes kommentar till det hela var:
"Jamen, just den köttfärsen kanske var slut och detta är ersättning, men vi kan inte sälja den till det låga priset"
.
Eeeeehhhh VA!! >Förstod inte den logiken alls... Men men, det vara bara att betala nästan det dubbla och se glad ut, för köttfärs, det behövde jag ju...
.
Det var allt för mej just nu!
.
Kram Sofia

Onsdag....

Har precis ätit lite glass och sitter nu i sängen och kikar med ett halvt öga på tv´n. Har varit nere i Jkpg och en sväng till stallet. Men glömde ju naturligtvis att ta med sadeln jag har haft hemma på prov över midsommar, men mamma lovade att åka och hämta den i stallet och köra in den imorgon. Jag har ju ingen möjlighet att lämna den själv imorgon...
.
ikväll blir det hemma myskväll med tacos och lite godis.... Är Bones vid 20.00, sen ska vi ta en promenix med hundarna och sen käka lite och titta på tv redan av kvällen. 
.
Mimmi har varit hos oss sedan igår e.m., mamma var i stallet och lämnade henne igår.... Sedan red vi en tur i skogen och sen jobbade jag en liten stund på banan.... Luddis var duktig som vanligt. Så lätt och fin!
.
Imorgon ska Tobbe jobba och jag ska greja en del i stallet är det tänkt. Sen är vi inte lediga samtidigt förrens tisdag nästa vecka och då blir det Gekås!!!!
.
Kram Sofia

Lite babbel såhär mitt i natten...!

Jaha, nu sitter man här och kan inte sova igen... Är alldeles för uppskruvad... Har nästan bestämt mej för hur jag ska göra med sadlar nu... Vill ju som jag skrivit innan skaffa en helt ny till Lucky, men då har den jäkla färgen utgått! Snacka om otur!
.
Men nu har jag nästan bestämt mej att Sanny får en bomlös (för tobbes skull) och lucky eller ludde får en dressyrsadel (båda blir begagnade naturligtvis och kommer inte kosta mer tillsammans än den nya, kanske till och med mindre...) =)
.
Ska in till Charlies i veckan och se om dom har nåt bra hemma! Köper ju gärna av dom, har ju köpt sammanlagt 4 sadlar av dom innan. Jag tre och mamma en, samtliga nya.
.
Vi trivs jättebra här i Gränna och allting flyter på bra, varit lite knackigt med div. grejer i stallet med hyresvärdens far, men tack och lov är hyresvärden jättebra och allting löser sej till det bästa. Kommunikation är nyckeln till allt, förutsatt att motsatta sidan går att komminucera med!
.
Helgen har varit skoj med en ganska normal fredag och en stressig lördag på jobbet, dom ringde på Sibylla igår också och gav mej en massa tider... =D.... Jey, mera jobb till mej!
.
Tobbe mådde MKT bättre idag och vi åkte ut till stallet och gjorde färdigt andra beteshagen och släppte sedan Ludde och Sanny där... Gräset var så jäkla högt på vissa ställen att det nådde över magen på hästarna. Lucky däremot var jättesur, hon fick ju vara kvar i den nerbetade hagen... Men skönt ändå att hon kan gå och få lite, lite gräs.... Slippa käka hö hela sommarn. 
.
Vi planerar en tripp till Gekås i nästa vecka.... Längesen jag var där! Det är mecka för mej! 
.
Nehe, kanske bäst att försöka sluta ögonen och sova lite!
.
Kram Sofia

Söndag.... fullt upp över öronen i midsommarhelgen...

Klockan 13.00 ska jag sitta på bussen påväg till Jkpg, sen tåget ut till stallet... mamma ska följa med till stallet idag som sällskap.... Vi ska motionera lite kusar... Sen ska jag handla lite innan jag åter igen åker hem till Gränna.
.
Jag har haft fullt upp denna helgen, så det har inte blivit nåt bloggande alls, det har i princip inte blivit nåt surfande överhuvudtaget under midsommarhelgen.... Men det får jag ta igen nu...
.
Tobbe stackars har varit magsjuk, hemma igår och idag... Får hoppas att det blir bättre till imorgon...
.
Får skriva ett längre inlägg ikväll, nu måste jag börja göra mej iordning och slå en pling till mamsen innan också....
.
Kram Sofia!

Dagen idag....

Har precis kollat på "So you think you can dance".... Älskar det programmet, men jag är inte överförtjust i Mary, en i juryn... Det är ett av mina andra favoritprogram nu, NCIS, men tyvärr ett avsnitt som jag redan sett....
.
Knodden fick tag i en påse med frallor som låg framme här nyss.. han är ju brödoman, han senaste erövring var påsen med korvbröd där 3 stycken strök med.. Men frallorna var visst inget för honom verkade det som, tog ett bett, sen var det bra...
Jag har faktiskt aldrig varit med om en katt som äter bröd innan, han älskar det!
.
Imorgon ska vi åka och hämta en cykel till mej, en Monark... Ska bli gött... Den i Fredriksdal har stått sålänge och hela bakdäcken behövde bytas... Sen vet man ju inte vad mer det kan vara fel på den... Kan va dumt att chansa när jag är beroende av en cykel som fungerar. Ska bli skoj att kunna träna med Donna med den.... Får både hunden och jag motion, plus att jag kommer till och från stallet mycket fortare...=)
Nu ska jag bara lära mej att komma överens med dessa jäkla bromsar, jag har alltid föredragit cyklar med fotbroms, jag har ju lyckats klämma fel broms ett par gånger när det endast finns handbroms och slagit runt.... Inge kul del inte. Men jag får väl testa noga så jag har full koll på vilken som är bakbromsen... eller klämma båda samtidigt...=)
.
Nu på kvällen har Tobbe, jag och hundarna varit på en promenad genom Gränna, det är så himla fint här, älskar alla gamla konstigt vinklade och sneda hus.... Hus som ligger så tätt att dom skulle kunna dela hängrännor. Eller hus som i princip är samman bygda... Så charmigt!
.
Nehe, dags att krypa till kojs.... Det är en dag imorgon också!

Onsdag... Kl. 12.31

Gott väder idag också....Tobbe  och jag har precis kommit in från en liten promenad, vi har tränat lite hund. Är så himla mycket roligare att träna tillsammans med nån.
.
Igår var vi en sväng över till Fredriksdal, hämtade lite tvättsäckar och lite annat... Bl a en bädd till Mimmi, men när vi kom hem med den så föredrog hon att logga på den som är avsedd för katter... Knasvovv, iofs är den lagom i storlek till henne... Får ta ett kort med vanliga kameran så att ni får se...
.
Vi hade ett genombrott här igår kväll, gissa vart Mimsan sov nästan hela natten...!? I bädden.... Så himla duktig...!
Badade även den lilla skruttan med nya schampoot... Fungerade lika bra på henne som Donna...
.
Jobbade Luddis lite i padocken igår, han jobbade på fint som vanligt...
.
Vi ska förmodligen åka och hämta cykeln till mej idag också, ska bli skönt... ska bara fixas till bakdäcket på den.. 
.
Nehe, ska vila en stund, sedan dags att åka en sväng...
.
Kram Sofia
.
(obs... Detta in lägger kommer in lite sent, blogg.se har varit lite knepigt på förmiddan/dagen)

Tisdag.... underbara hästar.... duktiga hundar!

Tobbe är i köket och vispar till lite grädde, vi köpte allting till marängswiss igår och käkade det till efterätt på kvällen efter maten. Men det blev ju över så och är man sugen såhär mitt på dan så är man...=P
.
I söndags åkte jag ut med buss till stallet för första gången.... Det var en bra bit att knalla ut, ca 3.5 km men det gick bra... Tråkigt dock att det kom en skur precus när jag gick förbi första "kossegården"....
.
Jag hade ca 1 h på mej i stallet, jag hade tänkt ta in Lucky, men hon hade andra tankar... Hon går ju med dom andra nån dag emellanåt och hon kan ha sina dagar då hon inte är jättepigg på att komma utan bara piper och springer iväg åt andra hållet. Jag gjorde naturligtvis som jag inte ska, blev sur på henne och detta märkte hon förstås och då kommer hon ju absolut inte. Ludde däremot kom nästan springande fram och var jätteorolig och undrade varför jag var så arg... Lille gubben min, han puffade på mej och gosade och försökte göra allt för att jag skulle a in honom istället.... Så till sist gav jag upp på Lucky och tog in Ludde istället, snacka om att han blev lycklig, när Lucky såg detta kom hon springande och gnäggade och tyckte att hon skulle med in ialla fall... Men Ludde la öronen bakåt och schasade bort henne, he he, han som aldrig vågar säga ifrån till henne annars... Han sa att det var hans matte, minsann!
.
Red honom lite i padocken, ducktig kille! skrittade och travade i ca 30 min... Jag rider hellre kort och intensivt, tycker inte att det är någon ide att sitta och nöta... Det ger ingenting med mina hästar ialla fall... Dom ska tycka att det är kul... =)
.
Han gick ialla fall som en dröm, han har ett ljuvligt steg den hästen och han vill så himla mycket, räcker med att jag tänker skänkelvikning eller bakdelsvändning så gör han det, har aldrig ridit en känsligare häst... Min vackra, underbara kille!
.
I full tävlingskondition.... Dock stått i 2 v p g a ont fossing....
.
Ludde tjockis hemkommen från betet.... dock ganska fina muskler!
.
.
Jag tackar min lyckliga stjärna varje dag för att jag har fått chansen att ha den här fantastiska hästen, men hela hans knepiga personlighet, kapacitet och utstrålning.. Han lämnar inte mej förrens den dagen då hans tid är slut!
.
Mamma kom ut och skulle skjutsat mej till bussen så jag slapp gå hela vägen tillbaka till Tenhult igen.... Men hon var lite sen så jag fick skjuts ända hem till Gränna... Sen fick jag med mej en liten sötnos hem... Lilla Mimsan ska bo hos oss några dagar. Tobbe har tränat lite med henne här idag och igår.... Det går jättebra, hon är ju en smart hund... Tobbe är riktigt grym på det här med att träna hund, jag har inte stött på nån som han inte klarar av.... Bossen var ju väldigt vältränad/väluppfostrad också, honom har han ju fostrat/tränat... Känns skönt att ha honom till hjälp när jag kämpar med Donna...=)
.
Igår åkte både Tobbe och jag ut till stallet med båda hundarna, jag städade av stallet lite snabbt, sen tog jag in Lucky, idag passade den nämligen.... (fick tag i henne i söndags också, efter Ludde var färdig... men hann då inte göra nåt med henne...=( )
Red henne i padocken, hon gick helt underbart hon också, man märker hur hon har mognat och utvecklats bara sedan förra sommaren... Hon är väldigt stadig i formen, klockren nästan skulle jag väl vilja säga, hon har börjat vinkla och ta i mer med sina bakben.... Och det är fin bärighet och luft mellan henne och marken... Jag kan inte låta bli att småle lite för mej själv varje gång jag rider henne och vi får till det där lilla extra... Då kan jag komma på mej själv med att tänka... Det här har jag åstakommit.... Hon och jag...tillsammans! Det är det goa med att ha haft en häst sedan liten och ridit in, fostrat och tränat själv.... =)
.
Kram Sofia

Lördag... Översvämmning, hästarna inne, nytt schampoo och koenigsegg!

Äntligen verkar det som om det dåliga vädret vänder sakta till det bättre, måndag såg ut att kunna bli helt fantastisk...!
.
Igår på förmiddan bestämde vi att hästarna skulle få spendera en natt inne i stallet, det har regnat och varit blött i marken ett par dagar nu och mina vill inte ligga ner på blöt mark. Så jag tyckte att dom skulle få komma in och vila sej lite i stallet.
.
Sagt och gjort, efter det att jag slutat jobba igår åkte vi ut till stallet och började göra iordning i boxarna. Visst, nu får jag städa en gång till inför målningen. Men det fick det vara värt. Det såg mysigt ut när dom gick in i sina halmaed boxar. Lucky var så trött att hon bara stod och vilade från början. Smakade lite på höet och såg allmänt nöjd ut. Ludde tog tillfället i akt och passade på att klia sej mot varenda vägg i boxen, så nu vet jag vilken box jag får skrubba hårdast när det ska städas nästa sommar...=P
.
Igår fick vi reda på att Pir Kro har haft en vattenläcka, en avloppsbrunn som har blivit översvämmad så allt avloppsvatten från campingen rann in i restaurangen. Och när dom precis var klara igår så hade de börjat rinna in igen, men dom hann stoppa det i tid och dom hade varit där med stora bilar och spolat ur. All inredning i "serveringen" fick bytas, alla bort och stolar precis runt bardisken, och sen skulle dom bli tvugna att byta bardisken i höst också. Dom hade bara varit där med en stor kontainer och hivat ut alltihopa. Maximal otur måste man ju tyvärr säga. Därav att dom har haft stängt nu i veckan. Men igår kväll 18.30 hade dom kunnat öppna igen. Så idag är Tobbe där och jobbar för fullt. P g a det dåliga vädret behövdes det inte så mycket personal så jag fick lediga idag. Ska åka och inhandla sommarkortet så snart som möjligt så jag kan ta mej själv fram och tillbaka till stallet och andra jobbet i Tenhult.
.
Idag var vi ute tidigt och släppte ut hästarna, dom har tydligen vilat ut ordentlig inatt för dom blev som tokar i hagen och bockade, spände upp sej och sprang som galningar.... Sen ställde dom sej lugnt och började plocka med gräset. Den hagen är ju väldigt nerbetad just nu, men jag låter dom gå kvar ett par dagar till, sen efter helgen ska jag flytta över sanny och max eller ludde till andra sidan så dom får beta av där. Lucky har fått göra dom lite sällskap nu igår och idag, så skönt för henne att få gå och plocka lite, även om det inte är mycket kvar är det ju roligare än att äta enbart hö....
.
Jag måste rekomendera en grej, schampoo för hund som man sprayar på från Sjöbogården (ett av mina favoritmärken). Jag var skeptisk först, men det visade sej vara väldigt drygt och jättesmidigt att få på jämt i Donnas tjocka päls.... Hon torkade lite fortare än vanligt och hon blev verkligen kanonfin när hon hade torkat! 
.
Nu verkar det visst vara klart att det blir en försäljning av Saab till koenigsegg med norska finansiärer som står bakom. Jag är nöjd. Det förblir hyfsat svenskt ändå! Vi kanske äntligen får en renodlad sportbil av märket Saab. Det är mycket spekulationer i luften om vad som kommer att händas, vad som kommer att förändras. Men endast framtiden kan utvisa vad som kommer att ske! Men det ska bli spännande att följa!
.
Kram Sofia!

Foton!

Har lite långtråkigt mellan maskinerna tvätt... Så jag bjuder på lite bilder!
.
Ludde i Falskog!
.
Donna och bästa polaren från Falskog Rocky, en Flatcoated Retriver.
.
Lucky i Falskog!
.
Donna i stallet, Falskog.
.
Mimmi!
.
Lucky!
.
Sanny!
.
Ludde med sin lille kompis Billy...
.
Ludde tröttis ute vid Ekön!
.
Tycker denna bilden på Lucky är jättevacker! Bilden är tagen i Falskog.
.
Det var allt för tillfället!
.
Kram Sofia



Inspirationen lyser med sin frånvaro...

Tvättdax idag igen... Fick samma tid som igår... Hade inte så mycket, men passar på att tvätta upp lite jackor...
.
Igår var mamma ute och kikade när jag red Sanny, vi konstaterade att hon är på rätt väg, men att det är så mycket jobb kvar...  Men jag ska ringa till Samantha så hon får komma ut och kika... Hon har ju gjort underverk förr!
.
I onsdags red jag allihopa, Luddis en runda i skogen, det var mycket djur ute, 2 tranor och ett rådjur... Men han bara kikade och trampade sedan vidare, duktiga killen. När jag red utmed en åker så kommer det ett plan i mindre format, precis över trädtopparna... Det var öronbedövande ljud på det, Ludde vinklade öronen lite bakåt och stampade lite, men jag gjorde som jag brukar, släppte på tyglarna och han slappnade av direkt... Sen brydde han sej inte om det alls, dom flög över 3 ggr... Kanske var ute och kollade över marker eller fotade eller nåt.... 
.
Sen red jag Sanny en liten sväng på fältet hemma, böjde lite på henne... Hon jobbar på bra, men när hon gör rätt går det så tungt för henne.. Jag försöker jobba henne så lång och låg som möjligt.... lite unghästform emellanåt... Men hon är duktig!
.
Lucky blev det också på fältet, skritt och lite trav...hon är helt underbar att rida... Tog upp henne i lite högre form... jisses vilket kliv det blir i den lilla hästen, känns som om att hon inte hinner nudda marken... svävmomentet blir förlängt och hela hästen känns större... Man har ingenting i handen mer än en lätt kontakt och stöd med henne mun... Underbart! 
 .
Usch, jag har ingen inspiration alls idag... Huvudet känns tungt, men det kan bero på att det är så kvalmigt ute. Till och med djuren verkar utslagna idag...
.
Ska ut till stallet i eftermiddag och motionera bollarna en sväng. Ludde går ju med Lucky just nu och blir av med lite kärlekshandtag... Han hade gått ihop jättemycket bara över natten, var väl allt vatten kan jag tänka. Då han går ihop när jag rider en sväng också. Sanny är jättefin i hullet, Maxen och Lucky likaså... Men Luddis är en liten boll!
.
Skriver mer ikväll!
.
Kram Sofia

Onsdag...

Ska ner och slänga i första maskinen tvätt om ett par få minuter. Så himla skönt att jag fick tvättid så snabbt. Men det verkar vara lätt att få här. Vi funderar väl lite på att kanske sätta in tvättmaskin här i lägenheten, finns ju uttag och plats för det. Får väl se hur det blir.
.
Har så mycket att skriva idag att det känns som om jag inte vet vad jag ska börja.
.
Får nog kuta ner och slänga i första maskin först, så får jag fortsätta knappra senare!
.
Kram Sofia

Tisdag...

Ännu en ny dag har kommit, har inte hunnit med sådär jättemycket än idag. Är lite lat!
.
Har varit ute på en promenad med Donna och har käkat frulle, idag ska vi in till stan, till ÖoB bland annat. Kanske även en sväng till Djurmagasinet och Charlies om jag har tur...;)
.
Var ute på en sån härlig kvällsrunda med Donna igår, tog faktiskt lite bilder under promenaden. Jag är ju lite beroende av min kamera, men just denna turen fick mobilen stå till hands. Kameran låg hemma på laddning, eller ja, kamerabatteriet.
.
Underbar bild över Vättern!

.
Donna har fått syn på nåt spännande längre fram...

.
Ett gäng så himla söta kor som blev väldigt intresserade av Donna, och Donna av dom!

.
Och sen två bonusbilder, bara för att jag tycker att dom blev så vackra!

.

.
Igår ringde Lisa från Gittans och undrade om jag kunde jobba på fredag, så nu blir det Gittans i Tenhult mellan 11.30-18.00 på fredag. Ska bli kul! Har ju varit där 3 ggr innan och jobbat och meningen är ju att det ska bli mitt jobb i höst, men jag vill ändå försöka jobba såmycket som möjligt nu i sommar, dels för att dom extra timmarna ger goa pengar och sen är det bra att hålla kunskaperna färska hela tiden, man glömmer så fort.
.
Just nu längtar jag till stallet i e.m., ska ut på en tur med alla kusarna. Ludde lite längre tänkte jag! Har ju så underbart härliga ridvägar så det känns nästan som att man skulle kunna rida hur länge som helst!
.
Kram Sofia

God förmiddag!

Det blev inte upp tidigt idag, när jag vaknade var jag ganska trött, så vi bestämde för att ta det i våran egen takt, äta frukost i lugn och ro. Har inte sovit länge på morgonen på ett bra tag nu. Men snart är det dags att packa in sej i bilen och komma iväg. Ska förbi tvättstugan också och boka en tvättid.
.
Blir mycket som skall handlas idag, en massa till katterna och käk till oss själva, plus lite annat som vi inte har tänkt på...  Idag ska ju Bull, Knodden och Zorro flytta med oss till Gränna!
.
Så himla skönt att Tobbe är hemma idag, annars hade vi inte hunnit känns det som.
Jag får väl försöka knäppa nåt kort i lägenheten sen när vi känner oss lite hemma och allt är på plats så ni får se hur vi bor nu för tiden.
.
Vet inte riktigt hur jag ska tämja mitt galna hår idag, upptäckte igår kväll att plattången har blivit kvar hemma, men får väl sätta upp det och sen tvinga ner luggen med hårnålar. Man får göra det bästa av det man har!
.
Kram Sofia!

Gränna...äntligen!

Jag känner mej redan hemma, har ätit lite kvälls mat besående av jordgubbsfil och banan, sen tog jag en varm dusch. Så himla skönt att slippa fundera på varmvatten. Det är nog en sån sak som man blir bortskämd med om man bor i lägenhet.
.
Ska sova ut imorgon, men ska ändå gå upp i hyfsad tid så att vi kan sätta fart med resten av grejerna som ska hit.
.
Har i princip packat upp allt som vi tog med hit ikväll, köksgrejer och lite annat.
.
Imorgon ska vi hämta ett lass till i Fredriksdal och handla lite...
Men nu, nu ska jag sussa gott i nya lägenheten! Natti Natti!
.
Kram Sofia

Söndag... Första kvällen i nya lägenheten!

Har tillbringat dagen med att gå igenom kartong efter kartong efter karong och packat om en hel del så att första lasset blir med dom lite mer nödvändiga sakerna.
.

Vi vet ju inte heller om vi ska ha kvar just det lägenheten eller om det blir en annan sen i höst, då känns det ganska onödigt att plocka med en massa som vi kanske inte använder speciellt ofta. Men nu är en stor del kläder nerpackat, det mesta av köksutrustningen ompackat, toalettgrejer, handdukar, lakan och lite annat. Naturligtvis Donnas och missarnas saker. Katterna ska vi inte hämta förrens imorgon, men det är skönt att deras grejor redan är där ialla fall så att man inte glömmer något.

.
Jag har äntligen kunnat ladda av telefonens alla kort så jag får lägga ut några som jag skrivit om tidigare imorgon! Var nästan 200 kort, samt en hel del som jag tog på mässan igår, våran digitalkamera fick rycket eftersom batteriet var dåligt och dom flesta korten därifrån blev nästan helt vita. Tyvärr hann inte jag fastna på nåt kort, men jag får väl be Tobbe ta ett kort på mej så ni får se hur jag såg ut under mässan.

.
Donna ska få sej ett bad ikväll, hon har lyckats få ett litet minimalt sticksår på ena bakbenet som jag inte upptäckt förrens nu, kan vara så att det är en olycka från när hon och Mimmi har lekt. Det har förmodligen kliat nu när det läker så hon har slickat som en galning på det inatt och fått bort en massa päls. Men jag tvättade av det med klorhexidin (tror det heter så), och hon slutade klia på det direkt och det är inte alls rött längre.... så nu ligger hon är och sussar så nöjd.

.
När jag var inne i vardagsrummer och grejade med alla kartongerna smet Knodden in i rummet, sedan var han runt fötterna på mej och pep hela tiden, försökte packa ner sej själv i varenda kartong jag öppnade, han vill väl vara säker på att jag inte glömmer honom den lilla hårbollen, skulle jag aldrig göra. När ett djur inte finns runt mej känns det som om en familjemedlem saknas.

.
Så snart kommer Tobbe hem så ska vi packa in allt i bilen och bege oss till Gränna, stanna till i stallet och kika till hästarna och ge Lucky och Maxen kvällsmålet också. Har inte blivit någon ridning idag, men imorgon så! Har varken haft tiden eller orken till det, har haft en så djävulsk huvudvärk. Men är lite stolt över mej själv som gick igenom alla kartongerna alldeles själv, en del av dom är supertunga, skönt att man har varit hos farbror sjukgymnasten och lärt sej hur man ska lyfta utan att knäcka ryggen. Tur att benmusklerna är där dom ska eftersom det är dom som har fått jobba mest idag.
 .

Längtar tills ikväll då vi ska sussa i nya lägenheten för första gången och sen till imorgon, då ska vi till stan och beställa min nya, ja just det... Vad kan det vara!? Får ni se imorgon! Men jag är så glad och jag har världens underbaraste sambo!
 .

Se vad Donna säger om nya lägenheten, men hon ska nog trivas fint! Ska bli så skönt att kunna gå hem till henne en snabbis och rasta henne även när vi jobbar och inte behöva vara beroende av att mamma fixar henne dom dagarna.

Nehe, ska sätta fart med det allra sista, ska slänga in donnas bädd i torktumlaren så den hinner torka tills ikväll också!

.
Kram Sofia
(skrivet kl. 14.00 idag)


Min vecka ons-lör

Onsdag:
.

Var på mässan på dagen mellan klockan 08.30 till 17.00. Det var lite halvdant vänder på dagen under mässan, men strax innan vi skulle åka därifrån så klarnade det upp och blev riktigt varmt och skönt ute. Så vi bestämde oss för att åka in till stan och kika lite på Charlies, Tobbe och jag har ju pratat om att köpa en egen sadel till Sanny, (hon delar ju med Lucky just nu). Så vi åkte in och tänkte se om dom hade någon begagnad sadel som är i samma storlek och samma märke som den jag använder på henne just nu då den passar henne helt perfekt! Tyvärr var det enda dom hade en med normal bomvidd. Har suttit och kikat på internet, blocket och hästnet bland annat, men man är ju lite skeptisk till att köpa sadlar på nätet av privapersoner efter föregående händelser. Jag litar ju fullt och fast på dom på charlies, annars hade jag ju inte köpt mina två andra sadlar där! Sadeln kan ju se jättefin ut på bilden och sen när den kommer är den i katastrofskick. Och det är inte alla som låter en ta med dom hem för påseende först. Förståeligt iofs. Jag hittade inte heller någon som fanns hyfsat nära heller.

.
Lämnade ialla fall mitt namn och telefonnummer så att om kunde ringa direkt till mej om dom fick in någon som var precis det jag letar efter.

.
Sen blev det stallet för min del! Putsade av Luddis sadel, helt otroligt nog ser den fortfarande i princip ny ut efter 2 års användande, iofs är jag väldigt rädd om mina sadlar också, rengör dom regelbundet, utsätter dom inte för kalla temperaturer om jag inte måste under en kort tid. Är alltid försiktig så att dom inte repas.

Tog med både Ludde och Lucky ner i padocken och grejade lite med dom där, (från backen), körde lite kroppsspråksträning som jag kallar det, svårt att förklara, men hästarna älskar det. Ludde vart helt tokig och tyckte vi kunde leka följa john i början, han sprang en bit, sen stannade han och kikade bakåt, precis som om han sa "men, spring efter mej då!"... Var en älg på fältet hos grannen också, den var läskig.. Ludde blåste på den och talade om att den inte skulle komma närmare, Lucky däremot kikade lite på den och satte upp svansen som en arab som hon brukar när hon ser nåt spännande/farligt, sen suckade hon lite och sket fullständigt i den.. Min lilla skrutt det!

.
Torsdag:

.
Efter mässan åkte jag direkt ut till stallet, red först Lucky en liten sväng först som uppvärmning, sen plockade jag lite med henne på våran bete som ligger i skogen där det är bra underlag.
.
Ludde tog jag den vanliga rundan med i skogen, han var pigg, men så himla duktig som vanligt. Så klok är han! Vi såg en trana på ett av fälten vi rider förbi, jag trodde att nu kommer han att skygga och jag kommer hamna på backen eftersom den var så nära oss och gick och flaxade med vingarna. Men han stannade bara och glodde en lång stund, man riktigt kände hur hjärtat slog 190. Jag gjorde som jag brukar, släppte på tyglarna och bara väntade. Men han stod kvar, duktiga killen. Efter en stund slappnade han av och sen traskade vi vidare. Jag ser ingen mening med att skynde sej förbi nåt otäckt, bättre att låta som kika en stund, sen brukar dom alltid vilja komma vidare framåt av sej själva efter en stund. Däremot tolererar jag aldrig att dom backar, försöker vända eller gå åt sidan. Var även duktig och putsade Luckys sadel innan jag red henne. Jag gjorde också nåt som jag sagt att jag inte ska göra idag, jag kapade Luddes man, så nu har han kort man som han brukar igen.

.
Fredag:

.
Idag red jag endast Sanny, hon börjar bli så himla duktig med allt, lugn och fin. Accepterar allting jättebra! Hon har efter lite träning kommit fram till att stå still och vänta medans matte pratar med någon inte är så jobbig. Men det är en väldigt trygg häst annars, dock väldigt framåt. Hon påminner mycket om Ludde, fast hon "morrar" som Lucky gör när hon vill jobba mer. Har ridit henne på Luddes Pessoa Magic bett nu sista 3 ggr (tror jag det är), hon verkar fungera bra på det. Typiskt!, jag blir väl kanske så illa tvungen att köpa ett till då jag inte gillar att behöva byta det mellan tränsen hela tiden. Dom är ju inte det billigaste man kan köpa i bettväg... Men men, är det det som fungerar så blir det väl så!
.
Tobbe kom och hämtade mej lagom när jag var tillbaka med Sanny från ridturen och hjälpte med så gott han orkade med att göra iordning i stallet. Sen åkte vi upp till Gränna, tog in det han hade med på släpet i lägenheten. Jag har ju inte sett den innan, den var jättefin, väldigt mysig. Svängde ner till Pir Kro och jag hjälpte honom med dom sista snittarna till Lördagens mässdag. Sen åkte vi tillbaka till Fredriksdal för natten.

.
Lördag:

.
Efter mässan, på dennes sista dag åkte vi direkt hem eftersom Tobbe var tvungen att lämna Donna hemma. Gick ut med henne, sen tänkte jag bara att jag skulle vila mej en liten kort stund, naturligtvis somnade jag ju. mamma var nere efter en liten stund med lite kycklingsallad och vitlökksdressing. Sen fortsatte jag sova, som en liten gris.
.
Efter ett par timmar kommer mamma ner och väcker mej och säger att Mats kommer om en liten stund och ska sko Nora, så vi åker ut till Hudaryd. Efter Noras skoning skjutsade mamma ut mej till mitt stall.

Jag kände att jag inte var i form för att göra någon med kusarna så jag fixade med vatten och hö och sen kom Tobbe lagom så vi åkte hem. Vi åkte hem och jag däckade direkt, fattar inte varför jag är så himla trött.

.
Elmia Wood mässan får ett eget inlägg lite senare då det skulle bli jättelångt och säkert ganska rörigt om jag skrev om det i detta inlägg också. Det är tillräckligt långt ändå känns det som. Och jag har säkert glömt något.
.
Kram Sofia
 


Tisdag...

Var ett par dagar sedan jag skrev sist.
.
I söndags var jag lite duktig och mockade ur dom sista 3 boxarna i stallet och sedan högtryckstvättade jag det på e.m./kvällen. Det gick väldigt sakta och segt, tog 3 kärror skit och sen fick jag vila i 10 min, sen 3 kärror till och sen vila. Så det tog några timmar innan allt var klart. Men jäklar vad fint det blev sen, väldigt fräscht! Så nu är det bara lite brädor som skall bytas där hästarna har gnagt och sen ska det målas och bli fint!
Putsade även 4 träns, testade den nya lädertvålen och balsamet i sprayflaska. Tvålen var helt fantastisk, väldigt stark... Balsamet var bra, men det kändes som om det hade gått lika bra med vanligt.
.
I måndags hade mamma, jag och mormor en heldag tillsammans. Åkte först upp till Gränna, gamla vägen såklart, mycket mer fint att kika på där. Käkade mat på Pir Kro (försenad morsdags middag). Tog glass på Pir Kro och mamma handlade även lite fisk på rökeriet innan vi styrde kosan ner till Jkpg igen. Först Eko för att se om dom hade några fina utekrukor. Det hade dom inte, men däremot ett så jäkla snyggt rött schabrak, precis ett sånt jag har letat efter.
.
Åkte vidare till Plantagen, älskar det stället... Dom har nästan allt. Köpte blommor både till mej och mamma, en liten extra mors dags present. Hittade även krukor till dom jag köpte. Ska även köpa till en lite större senare så att dom matchar i 3 olika storlekar. Åkte sen tillbaka till Eko, var ju bara tvungen att köpa det där schabraket. (Ska ta kort på det sen och visa er!) Mamma hittade även ett till Nora.
.
Sen åkte vi hemåt! Fick reda på att min gamla ridskola Harsbo Hästar ska läggas ner till hösten, mormor som hade läst det någonstans tror jag. vad vi tror så är det så att Anna, ägaren till ridskolan är dålig. Om jag inte minns fel så var det cancer... hemskt om det är så... Jag sa till mamma att vi måste verkligen åka upp och hälsa på henne och säga hej då till alla hästarna som man har lärt sej så mycket på. Finns ju vissa favoriter som hjärtat bankar lite extra för.
.
Idag har vi varit och inhandlat allt som vi ska ha till mässan imorgon, åkte även och lämnade det. Och innan vi hittade rätt inne på dessa jäkla olika skogsslingor. Det är en låååång historia. Får ta det imorgon när jag är lite piggare. Men som sagt, vi hittade till slut och packade ur bilen och förberedde allt tills imorgon, så att det bara är att sätta igång när vi kommer dit på morgonen. Fick våra utställarkort och parkeringstillstånd också. Skönt, slipper man parkera på vanliga besöksparkeringen och knata så jäkla långt.
.
var ute i stallet sen ikväll. Hann rida 1 pålle innan regnet kom, i vanliga fall hade jag ridit trots regn, men med tanke på mässan vågar jag inte riskera att bli sjuk iom att jag inte varuit okej i helgen. Men Tobbe tog ialla fall lite bilder på med och Sanny. Håll tillgodo!
.

.

.

.
Visst har hon blivit fin!?.... Hon utvecklas varje dag och nu har jag hittat ett bett som hon gillar också, äntligen!
Än sålänge skrittas hon bara i skogen utan några större krav och lär sej trivas med ryttare och att man inte behöver rusa igenom livet... Endast tiden kan utvisa vad det blir av den lilla skruttan!
.
Kram Sofia!


RSS 2.0