Måndag

Har tagit det lugnt en stund nu, bara jobbar framför datorn. Kände att det var dags för en liten matpaus, så medans maten står på spisen och blir färdig så tänkte jag passa på att slänga in ett blogginlägg.
 
Åkte ut till stallet mitt på dagen, hade redan innan bestämt att Lucky skulle få vila idag. Hennes hagkompis vill inte riktigt hålla sej inne i hagen, vilket resulterar i att Lucky blir själv emellanåt, får se om vi kan lösa det på något bra sätt, hon trivs ju inte riktigt själv. Blir att hon vandrar en del och det är aldrig bra.
 
Panda var med ute och for runt medans jag fixade foder, vatten och mockade. Hon trivs verkligen bra i sin åk-väska och ligger och vilar större delen av vägen hem.
 
Pippi och kompisen Fiddeli
 
Lucky på myshumör..<3
 
Kram Sofia

Solig höstdag

Sitter och myser med min trötta lilla hund, hon har varit helt slut både igår och idag efter stallet. Idag tog vi oss ut för egen maskin, eller ja, på två hjul.. Panda har lärt sej att hoppa in i sin åkväska helt själv och gör det nästan innan jag hunnit be henne. Duktig liten rallyråtta!
 
Det blev en underbart härlig ridtur på min fina jätteponny, underbart väder, pigg och busig jätteponny och glad rallyråtta. Trots att vi gick längre än vad vi brukar så tog turen fem minuter mindre än vad den brukar, hmm.. kanske kan bero på att min buse skrittar i nåt halvt överljudstempo, får hon inte springa fort ska hon minsann skritta fort, så de så!
 
Pricken påväg ner för lite burkmat
 
Vaaar e min nom-nom!?
 
Nom-nom i middagshöt!
 
 
Rallyråtta i höstsolen
 
 
Kram Sofia
 
 

Söndagsmorgon

Strax dags för frukost, men innan det en liten morgonrunda med hundarna.. Panda har redan varit ute tidigt imorse, men Dumle den latmasken ville ligga kvar och sova som vanligt. Men nu får han allt släpa sej med ut och göra från sej tycker jag.
 
Det får bli stallet nu på förmiddan så har jag eftermiddan och kvällen hemma med familjen. Lite städning står på schemat, både ute och inne. igår testade T den nya lövuppsamlaren som kopplas bakom trädgårdstraktorn, den fick klart godkänt och underlättar undanskaffningen av alla löv som annars gärna pryder gräsmattan. Visst kan man kratta, men ni som har varit här ute i Axtorp och sett våra enorma lönnar förstår nog varför man gärna inte ger sej på det, trodde jag skulle kratta av armarna förra året och sen när allt ligger i en hög så ska det flyttas till eldningshögen också, så arbetet tar aldrig slut, nu kör man bara en vända varannan dag så håller man undan allt eftersom. Smidigt!
 
Har inte bestämt mej för om det blir ridning eller bara pyssel idag, hon har ju gått 6 dagar nu, men jag rider gärna alla dagar i veckan när hon inte går hårdare än vad hon gör nu. Lucky blir lätt lite nipprig av att stå still för mycket.
Pippi ska få komma in och får en rejäl genom gång med borsten, hon har faktiskt hållt sej ganska ren trots att hon går ute dygnet runt. Hon verkar ialla fall trivas bra på lösdriften hittills.
 
Kram Sofia

Lördag

Det blev lite shoppat igår, men hittade inte jättemycket inne på Charlies, det var mest kläder, täcken och schabrak.
Så det jag behövde till Luckys nya dressyrsadel fick jag köpa på Eko istället. Men på Charlies blev det ett par nya ridbrallor till mej och en Hurtta Y-sele till Dumle som han blev jättesnygg i! Och jag blev ganska snygg i ridbrallorna om jag får säga det själv..;) Marinblå med röda och vita sömmar.
 
Har inte hunnit ta kort på allting, men hittade en bild på nätet på stigbyglarna. De kommer från Compositi och har en sviktande platta, jag kan i princip inte rida i något annat när det gäller engelska sadlar då jag får ont i knän/fotleder bara efter ett par dagar i de vanliga.
 
Sen fick hon en dressyrgjord, nya stigläder (lyckades ta nästa förkorta naturligtvis, men de funkade), och en fårskinnspadd från Jacson. Åkte med Emelie in och mötte sedan upp T, en liten sväng till lite fler äffären, sen hem. Stannade i Mullsjö på vägen hem och köpte pizza/kycklingrulle. Inte dumt alls! Sen vart det soffmys resten av kvällen.
 
Idag skjutsade T ut mej och Panda till stallet på förmiddan, hade lite foder och utrustningen som jag köpte igår som behövde ut. Passade på att ge Pippi käk och sen fixade jag med foder och vatten. Det blev 40 min i skogen på finaste svart. Testade de nya grejerna jag köpte igår och det kändes lite lyxigt att i princip allt förutom schabraket var nytt när jag sadlade. Men det är hon mer än värd, mitt lilla hjärta. Det kom en ny häst igår och den och hennes ägare följde med i skogen tillsammans med hennes två vovvar. Det är så skönt med Panda, hon bryr sej inte om att det kommer två nya hundar, hon liksom sköter sitt och håller sej till mej och Lucky..<3
 
Pippi i fredags, nya hagkompisarna i bakgrunden.
 
Kvällen tillbringas i soffan tillsammans med familjen, det är T:s lediga helg så vi passar på. Kikar på film och käkar lite gott, ikväll stod Hunger Games på "menyn".
 
Kram Sofia

Morrn!

Här var vi uppe med tuppen idag.. Vill hinna med stallet tidigt, hade tänkt vara där till kl. 9 så jag är hemma till tolv igen.. då har jag gott om tid på mej att duscha, käka och göra mej iordning för halv två går tåget till Jönköping.
Åker in före T till rean och går där och glor i ett par timmar, så borde jag vara lagom klar när han kommer in sen, han har ju inte sådär extremt mycket glädje av att gå inne på Charlies höstrea så det slipper han.
Men en sväng till Byggmax och lite övrig handling får det bli.
 
Glömde en sak som jag ska kika efter och det är dels ett nytt halsband (läder) till Dumle då hans börjar bli bra slitet och sen en ny sele, också den till honom. Panda har i princip allt hon behöver. Tror det får bli ett nytt vintertäcke med reflexer till henne sen också, men det kan vänta. Så kallt är det inte än på minst ett par veckor.
 
//Sofia

Torsdag

Idag kom det jag väntat på! MIn och Luckys nya sadel.. en Bates Wide Dressyr.. Och den passade perfekt! Lucky gick på fint och verkade supernöjd. Trodde lilla hästen skulle spricka av lycka när jag provred den då hon fick både trava och galoppera, inte mer än nån minut åt varje håll, hon är ju inte redo att sättas igång ordentligt helt ännu.
De är verkligen kanonsköna att rida i Bates sadlarna! Kommer foto på den såfort jag kommer ihåg att ta kort på den. Så nu har vi en ny superfin dressyrsadel att fortsätta träna i, så får hoppsadeln hänga kvar i sadelkammaren några dagar i veckan.
 
Imorgon blir det en sväng in till Jönköping och besöka Charlies höstrea och även en tur till Eko (ifall de inte har de stigbyglarna jag vill ha på Charlies). Det som står på listan är: stigläder, stigbyglar, fårskinnspadd och nya ridbrallor till mej. Sen får jag väl se vad jag hittar för skojigt.
 
Nu ska jag och mina dogs ha lite torsdagsmys i soffan. Panda är tröttis efter att ha lekt med Diva och Sorba i flera timmar så hon sover gott ihoprullad i en liten hög här jämte mej i soffan.
 
Kram Sofia

En snabbis..

Orkar inte skriva något långt inlägg.. Men ville bara säga att min häst är helt enkelt bäst, finns ingen bättre! Trots att vi bara får skritta så fick jag sån känsla på henne idag.. Underbara häst <3 Ibland finns det inte ord för vad den här tösen betyder för mej, jag är bara så lycklig över att hon är min..<3
 
 
 
 
 
Kram Sofia
 

Onsdag

Satan så kallt det var imorse när jag var ute med Panda (dumle strejkade ju som vanligt och vägrar gå upp innan klockan 10). Men det var ganska fint med frosten som glittrade i solen. Jag vill inte ha vinter än, har gärna kvar den fina  hösten minst ett halvår till. Tack!
 
Igår lyckades jag med den braiga bedriften att pricka in min ridning medans det spöregnade vilket resulterade i en väldigt blöt rallyråtta och en blöt häst och en ganska blöt mej. Naturligtvis började solen skina som om den aldrig varit och gömt sej bakom molnen såfort jag satte första foten på gårdsplanen vid stallet.
Lucky var pigg och ansåg att just idag bodde det monster i skogen, turligt nog är hon supersnäll och höll sej på vägen hela tiden, i en hyfsat rak linje (man kan ju inte få allt)..
 
Efter ridning
 
Panda lekte med kompisarna och hennes dag var ännu mer fulländad när Sigge kom och anslöt sej till sällskapet av pälsbollar.
 
Min vackra hund
 
 
Pippi har sovit sin andra natt ute nu, hon var mycket nöjd igår när jag tittade till henne och hennes nya kompisar på lösdriften. Tog in henne för lite burkmat och såfort det var slut i krubban så ville hon ut till dem igen, så nog trivs hon alltid. Men det är klart, går man och skaffar sej lammkött till pojkvän på äldre dar ska man nog hålla koll på honom!
 
Förmiddagen igår bestod av först ett läkarbesök i Habo och sen en sväng in till Jönköping och handla lite. En snabbis in till Charlies som även får ett besök i helgen under rean. Hade inte tänkt åka in först, men det blir nog så illa tvunget.. Och det är ju ingenting att klaga på!
 
Kommer en liten (egentligen ganska stor) "present" hem till mej och Lucky i denna veckan som vi nu hoppas ska fungera som vi har tänkt. Skvallrar inte mer än så nu för tillfället, utan ni får vänta och se helt enkelt!
 
Kram Sofia

Nytändning

Ligger kvar i sängen och gottar mej såhär en vanlig tisdagsmorgon, har varit uppe en gång så hundarna fick gå ut men sen kröp jag ner snabbt igen. Soligt och fint väder idag också, men attans så kallt!
 
Idag blir det en sväng först till Habo och sen till Jönköping.. I eftermiddag blir det stallet och sen hem för myskväll med T, han är ledig hela dagen och det är ju inget jag är bortskämd med. Så det får väl bli något gott att äta och så.
 
Jag har ju alltid älskar att hålla på med hästar och rida m.m, men jag har fått en väldig nytändning nu det senaste. Vet inte vad det beror på, men mycket nytt har hänt. Nu längtar jag efter att få börja ta de första ordentliga träningspassen på ridbanan med min lilla svarta och ut och galoppera långa rundor i skogen.
 
Kram Sofia

Måndag

Det blir nog sova kudden tidigt idag.. Känner mej sådär småfrusen, kröp ner under ett täcke i soffan såfort jag kom hem innan. Panda jämte såklart! Dumle ville inte alls vara med och måndagsmysa, han låg och surade i sin fotölj. Men lyssnar man inte på matte när matte vill gå in så får man eventuellt lite skäll, oavsett vad Dumle själv tycker.
 
Jag tog en sväng på grusvägen direkt när jag kom ut till stallet, tjoho sa Lucky som hade samlat på sej en hel del energi och tyckte att skritt var ett alldeles för tråkigt tempo. Men hon fick finna sej i det, det är inte dags att börja trava än.
 
Idag var det dags att kolla Pippi igen, höll tummarna att hon skulle se fin ut i frambenet när gick in på ridbanan med henne, pigg och glad busade hon en del i linan och såg väl lite stel ut fram till en början (med det är inget ovanligt för henne) men sen mjuknade hon till när hon kom igång och började bli varm och såg ohalt ut. Så nu var det dags att flytta ut på lösdriften, släppte ut henne till de två andra ponnyerna som gick där och Lucky fick en annan ponny som sällskap. Pippi verkade inte bry sej något nämnvärt, men Lucky var lite ledsen en stund men verkade sen finna sej i att ha fått en ny kompis, även om hon tyckte att lilla Sunny var bra fräck som försökte ställa sej i hennes höhög det första hon gjorde.
 
Imorgon har jag ett läkarbesök 11.15, sen blir det en sväng in till Jönköping och handla lite, sen en sväng in på Charlies och hämta en grej som jag ringde och bad dem lägga undan igår.
T är ledig så det blir nog lite gott att äta på kvällen och soffmys. Stallet fixar jag på eftermiddan, ridtur på finaste svart och pyssel med lill-pricken!
 
Kram Sofia

Ny vecka

Vaknade till en nästan blå himmel och sol.. Lite skillnad mot det grådassiga vädret igår. Har inte hunnit med så mycket än idag, förutom att gå ut med Panda. Dumle, som den äkta schäfer han är tycker att det är mycket bättre att ligga kvar i sin bädd ett par timmar till. Det här med att gå upp tidigt är liksom inte hans grej när det börjar bli lite kallare ute.. Nu ligger rallyråttan nerbäddad jämte mej i täcket och Dumle i sin fotölj (japp, ska det va, så ska det va ordentligt!).
 
Idag blir det stallet strax efter lunch när T åker till jobbet. Vädret ska bli gott hela dagen så Panda får åka med till stallet, känns lite onödigt att ta med henne om det regnar hela tiden. Finns liksom ingen anledning till att hon ska behöva gå med mej i stallet och bli dygnsur när hon tydligt visar att hon inte vill vara ute när det regnar en massa på henne.
 
Blir en sväng i skogen på finaste svart idag. Hon vilade fre-lör, planerat och igår blev det bara pyssel då jag inte var speciellt sugen på att rida ut när det regnade och jag redan är så förkyld. Men nu längtar jag efter att sitta på min lilla hästs rygg!
 
Kram Sofia

Söndag

En kycklingrulle liksom fulländade kvällen. Trots att det har pissregnat hela dagen och snålblåst till och från så har det varit en helt okej dag.
 
Åkte ut till stallet strax efter lunch, mockade och fixade allt runtom medans jag gick och funderade på om jag skulle tvinga min stackarn feberdrabbade kropp till att rida en sväng eller inte. Det slutade med att jag hjälpte till vid grinden när Emelie och Titti löshoppade ett gäng hästar istället. När det var klart hade regnet tilltagit så pass att jag bestämde att det fick bli enbart pyssel med min stjärna idag. När hon var utsläppt i hagen igen och de fått lite lunch så var det dags att åka hem i regnet. Jag löste problemet med att bli blöt på benen när jag åker med att ta en gammal jacka som jag inte är rädd om och lägga över, klämmer man den sen under låren så sitter den helt stilla = helt torra ben när jag kommer hem! Kalas! Sen att min vanliga jacka hade samlat på sej en massa regn i det veck som hade blivit när jag sitter ner och att allt det vattnet då hamnade på mina lår är ju en annan historia. Men då var jag ju redan hemma och kunde byta om på en gång.
 
Jag kände att en bra kur mot min förkylning och halsont var varmt the och iskall glass.. Sen kändes livet ganska så jättebra där jag låg nerbäddad i soffan under ett varmt täcke med Dumle på ena sidan som ett stort element och lill-Panda jämte mej på huvudkudden.
 
Kram Sofia

Moppehunden!

 
 
 
 
 

Dagen

Det blir nog tyvärr ett tämligen tråkigt inlägg från mej ikväll då jag är mer eller mindre helt slut och somnar snart sittandes.. Jag och Panda åkte ialla fall ner till stationen och tog tåget vid halv tio, 1 h och 10 min tog det till Nässjö och Panda sov nästan hela vägen, klättrade upp i mitt knä en stund och spanade ut innan hon rullade ihop sej igen och somnade om. Personen bakom oss sov och lät ungefär som Darth Vaders kusin.. Så ingen risk att jag somna på tåget ialla fall.  Mamma hämtade oss vid stationen och vi åkte över till Morgan Strålman, strax utanför Eksjö. Det är han som har gjort håranalysen på Lucky, så vi var där och hämtade de preparat hon ska ha.
 
Efter det tog vi en annan liten sväng, och sen åkte vi hem till mamsen, fikade och sen upp till hennes stall. Rastade kameran lite granna. När vi var färdiga var det dags för mej och Panda att åka hem.. Ännu lite över en timma på tåget, somnade som en stock strax efter forserum och vaknade när tåget stannade inne i Jönköping. Rappyråttan hon sov lika hårt hon.
 
 
Hem och rasta Dumle och byta om och sen åka ut och massera häst. När det var klart blev det raka vägen till mina hästar, fixa foder, mocka och fylla på vatten. Blanda ihop alla preparaten i Luckys kvälls och morgonmat och nu håller jag tummarna att hon äter det utan att klaga också.
 
Lite av de foton jag tog idag..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Sofia
 

Inte riktigt enligt planerna..

Så gick det med mina planer att åka iväg tidigt, vaknade när klockan rinde, stängde säkert av den riktigt ordentligt och la mej sedan ner igen och somnade om lika fort. Vaknade sedan tjugo minuter innan tåget skulle gå och kände att detta var inte en dag då jag stressar med mej själv och framförallt inte hunden. Så jag konstaterade att jag helt enkelt får ta nästa tåg, det är ju inte jordens undergång direkt. Dagen blir lite förskjuten, men det löser sej det med.
 
Anledningen till att jag sov över då? Jo, jag har sovit sämre än en potta skit inatt, hostat halvt lungorna ur mej. Började igår kväll riktigt ordentligt med att jag kände att jag hade en massa slem som inte släppte när jag hostade, tod en dos symbicort och fick upp i princip allt, kvar var dock en extremr iriiterande och ihärdig torrhosta, ett tag fick jag hosta så jag trodde att jag skulle spy. Det verkar dock tack och lov ha lugnat ner sej lite granna nu på morgonen, men vi får se hur det känns när jag kommer ihåg och har varit uppe en stund.
 
Egentligen borde jag väl kanske masa mej upp och fixa lite frukost så jag inte ligger kvar för länge och tänker att det finns tid och behöver stressa sen. Halv tio går tåget. 
 
Kram Sofia

Snorstuga

Eftersom jag kände mej mer död än en inlagt sill när jag kom till stallet bestämde jag och Lucky oss tillsammans för att vi tar en vilodag såhär en vanlig fredag. Jag satte mej i hagen och mös lite med mina tjejer istället. Jag tog en lugn dag, mockade och fixade vatten och foder i någon slags sengångartempo. Panda for runt med sina kompisar och delade inte alls min förkylningsdimma.
 
Jag passade på att rasta kameran när jag ändå inte orkade rida eller gå en promenad. Både när Emelie jobbade två olika hästar och sen i hagen på mina egna och naturligtvis fastnade Rallyråttan på flertalet av bilerna också.
 
Jag hann inte mer än hem och vända innan det var dags att ge sej iväg igen, jag hade en massagekund klockan 19. Jag i princip ramlade ihop i en darrande hög när jag kom hem strax efter halv nio. Helt slut, men nöjd med att ha klarat av allt jag hade tänkt idag ialla fall, även om det inte var mycket..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Sofia

Fredag, planerar för imorgon..

Har planerat, ringt och planerat lite till... Men jag tror att jag har fått ihop morgondagen så att jag hinner med allt.
Får börja dagen med att ta tåget till Nässjö, möta upp mamsen och åka över till Eksjö. Jag gjorde ju håranalys på Lucky för ett par dagar sedan och fick svaret idag. Så jag vill hämta hem preparaten så fort som möjligt, ska han skicka dem tar det ju ett par dagar till och jag vill börja behandla henne så fort som möjligt.
 
Sen ska vi till Äng och visa hennes westernsadel för en tjej och efter det är det dags att åka hem. Jag har två massager inbokade till klockan 16.00 och 17.00 och helst vill jag hinna ut till mina hästar innan det. Annars får jag ta det efter helt enkelt.
 
Lucky får nog vila, men hinner jag så blir det en liten kravlös skrittur på henne i skogen.
Panda får åka med mej på min lilla tripp.
 
Kram Sofia!

Torsdag kväll

Sitter under ett täcke och myser med liten Panda i soffan.. Har motionerat ordentligt idag, red först fina, stora fuxen som verkligen har fastnat hos mej! Sån himla fin häst, idag tände han till ordentligt när han fick jobba galopp varvat med sidvärtsarbete/skolor. Buse!
 
Min egna, fina pärla blev det en lugn skrittur på grusvägen, hon känns fräsch och vill inget hellre än att börja jobba ordentligt. Men vi lekte med lite skolor på grusvägen och hon grymtade ganska friskt efter en stund och verkade helnöjd! Fina tjejen..<3
 
Pippi fick medicin, snällare häst att ge medicin i munnen finns inte. Sen fick hon lite massage med arnika på bogen + lite kli och mys. Sen såg hon mer än nöjd ut.
 
Panda var med hela tiden och sprangh lyckligt med när jag red ut på grusvägen, när jag red fuxen på banan så parkerade hon rumpan på bänken utanför nya stallet. Det är så himla skönt att ha en sån lugn liten hund som finner sej så bra i att sköta sej själv när matte rider.
 
Suddig bild, men söt ändå!
 
 
Kram Sofia

Torsdag

Inte riktigt lika ruggigt på morgonen idag.. Var ute vid halv sju med Panda och då visade termometern på +3,9, kallt!
Men nu när jag var ute med bägge vid halv tio har solen hunnit stiga högt och värmt upp en hel del. Det är inte mer än några små molntussar på himlen så jag tror att det blir en riktigt fin dag.
 
T jobbar kväll så jag åker till stallet efter lunch, rider väl på en gång så jag hinner innan det är dags för hästarna att få sitt lunchhö, mina små ponnyhästar äter ju så vansinnigt långsamt att det tar minst 1,5 timma för dem att sätta i sej 3 kg hö, om inte mer. Och så lång tid tar det inte för mej att mocka, fylla på vatten och göra foder.
 
Har ni sett att Charlies har sin årliga höstrea den 27-29 september, alltså nästa helg! Tyvärr är plånboken lite fattig för tillfället nu när i princip alla djuren har varit något knas med. Så det får nog bli till att vänta till nästa rea som kommer framåt hösten istället, den rean brukar vara ännu bättre. Men för er som inte har varit där innan, åk dit! Men ni får inte vara rädda för att trängas med folk, för det finns det gott om!
 
 
Kram Sofia

Hjärtattack.. två gånger!

Panda fick inviga nya "åk-väskan" till stallet idag. Trodde att hon skulle protestera och krafsa lite, men inte. Hon hoppade snällt in och satt där och såg nöjd ut både på ditvägen och hemvägen. Jag, Lucky och Panda tog en sväng i skogen. Testade en ny väg. Jämte stigen, bakom en buske var det ett gammalt förfallet älgtorn i en hög övertäckt med en massa vit lav, Lucky som är lite hög på energi tyckte uppenbarligen att det var det otäckaste hon sett sedan månen var full. Så hon gav mej nästan en hjärtattack.. Två gånger! Då blev jag lite lätt irriterad och talade om för lilla hästen (med tämligen stora bokstäver) att vi ska förbi om jag så ska bära dej. Då var älgtornet helt plötsligt inte alls läskigt och hon gick helt lugnt förbi.. Knasiga lilla häst..<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är bra när det kommer hovslagare till stallet, hovar är gottigt!
 
 
 
 
 
Kram Sofia

Onsdag

Jävla förkylning! Nu får det fan vara nog med snorandet! Tycker att jag har vidtagit alla försiktighetsåtgärder jag kan för att bli av med skiten, men icke! Bacillerna klänger sej kvar!
 
Tänkte käka lite frukost strax och sen åka ut till stallet. De har lovat lite sol idag, det vore ju inte fel alls.
 
Matte, skit i datorn.. Mys med mej!
 
Kram Sofia

En sadel mindre..

Det blev en sväng i skogen på ca 40 min med finaste svart idag, fick sällskap av Emelie på Kaluha... Alltid kul att ha någon att prata med under tiden när man bara ska skritta. Sen skynda med med mockning, foder och vatten. Rider helst först eftersom jag hatar att stressa när jag fixar med hästarna, då stressar jag hellre med det övriga runt omkring. Hann dock med en sväng i hagen med kameran innan det var dags att susa hemåt igen.
 
T jobbar inne i Jönköping idag så jag åkte med honom, tog sen bussen upp till ÖoB och Hööks. Panda fick en ny "resväska" som förmodligen ska testas imorgon. Men vill vänja henne lite mer vid den först så hon inte känner sej instängd och får panik. Hon är ju van att kunna ha uppe huvudet och kika ut nu när vi åker till stallet. Det blev en massa ben till bägge dogsen också. Dumles favoriter! Så jag var vääääldigt välkommen hem sen kan jag lova.
Själv fick jag ett par tjocka handskar, upptäckte att mina älskade stickade tumvantar som i vanliga fall är väldigt varma var inte ett dugg vidtäta så mina fingrar var mer eller mindre isbitar när jag kom fram till stallet imorse. Då var det +6 grader ute. Självklart är det döskallar på dem!
 
Mamma mötte upp mej på Hööks och vi åkte ut till ett ställe precis utanför Jönköping, det var en tjej som ville prova westernsadlarna som vi har ute på annons. Jag var helt säker på att min inte skulle passa då tjejen hade ett halvblod, så jag sa självsäkert "om jag säljer min sadel kan jag ta tåget hem".. Tror ni inte att när vi kommer dit har tjejen ett polskt halvblod som var rejält bred så min sadel passade jättefint på den hästen. Jaha ja, snopet! Men mami skjutsade hem mej ialla fall.. Haha.. Blev en sväng förbi Max och handla lite mat på vägen också. Men riktigt gott att den är såld. Nu lägger jag undan pengarna så finns dem när det är dags att prova ut en dressyrsadel till skruttan. Fram tills dess att hon är så pass igång att vi kan göra det så får jag rida i hoppsadeln helt enkelt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pratar med "grabben i hagen brevid"
 
 
Kram Sofia
 

Tisdag

Strax blir det frukost, ska susa ut till stallet sen. Idag får Panda vara hemma, vill skynda mej och jag kan köra fortare ut utan henne med mej. Det blir en liten tur i skogen med Lucky + medicinera och massera Pippi.

Behöver komma hem igen i vetig tid, ska förmodligen till Jönköping och visa westernsadlarna i e.m. Vore väldigt skönt om jag kunde få en köpare på min snart. Känns tråkigt att den bara ska hänga.

Nehe, frukost va det ja!

Kram Sofia

Det är tufft att vara liten hund..

Låååång dag idag...




Skittrött!

Är helt slut, overkligt trött. Skulle kunna somna ståendes. Men ska försöka hålla mej vaken tills T kommer hem ialla fall. Käka lite godis eller annat med socker i så kanske jag piggnar till lite.

Vädret klarnade upp så Panda fick följa med till stallet ialla fall, men eftersom det blåste halv storm så fick hon åka väska, det verkade hon tycka var helt okej. Kollade hur Pippi rörde sej på ridbanan och Lucky fick massage innan det var dags att åka hem i blåsten igen. Men lite sol fick vi, ingen lång stund.. Men lite är alltid något!

Kram Sofia

Stödhjul?

Jag börjar fundera på om jag ska montera stödhjul på mitt lilla motorfordon inför resan ut till stallet.. det blåser nåt så in i att jag skulle inte bli förvånad om jag blåser av vägen när jag ska över Tidan.
 
Panda har förmodligen ätit något som hon inte tål så hon har varit lite dålig i magen stackaren, och är man dålig i magen och blir skitig i rumpan så får man bada.. Något som Panda inte brukar ha något emot, men när matte spolar vatten rätt upp i arslet på en så är det inte så kul längre. Hon såg djupt kränkt ut lilla hunden. Men det gick över när hon fick lite efter-dusch-godis och sen krypa ner under mitt täcke för att med en suck somna mellan mina knän med huvudet på mitt ena ben. Lilla underbara Rallyråttan..<3
 
Kram Sofia

Måndag

Det blåser halv storm ute idag och regnar från och till hela tiden, gula löv flyger runt och landar överallt. Nu är det verkligen höst, på riktigt! Kollade väderleksrapporten, det ska regna fram tills sent i eftermiddag sen skulle det lugna ner sej och vara uppehåll imorgon. Men inga temperaturer att skryta med, så våra riktigt varma dagar verkar det vara slut med.. Men bara det är uppehåll och inte spöregnar hela tiden så är jag nöjd. Regna kan det göra på nätterna tycker jag!
 
Ska försöka åka ut emellan regnskurarna eller senare i e.m och fixa med hästarna. Blir nog ingen ridning idag, men hon har gått fem dagar i rad så hon mår inte dåligt av lite vila.
 
Nehe, lite frukost vore inte fel!

Söndagskväll

Strax dags att lägga sej och sova lite.. Inte för att jag måste upp tidigt imorgon, men är redan supertrött. Panda har sovit nästan non-stop sedan vi kom hem, trött liten tjej! Det är hårt liv att vara med i stallet flera timmar varje dag.
Imorgon får hon nog vara hemma, lite beroende på vädret.
 
Fick ett ryck och slängde i färg i håret, har haft den hemma ett par dar, men det har liksom inte blivit av. Men nu var jag trött på utväxten som har blivit alldeles för stor. Men nu är det väck! Det är väl den enda nackdelen med att ha hår som växer som ogräs.
 
Go natt på er!
 
 

Söndag

Det är någon som är väldigt trött här hemma nu, det är jobbigt att först leka med bästa kompisen Zorba och sen springa sida vid sida och busa med pojkvännen Sigge och sen till sist fjäska för trygga tant Diva. Plus att hon fick springa med i skogen när jag red.
 
Det har varit sånt där tråkigt väder idag, men lite sol fick vi. Men också en hel del regn, men jag hann hem innan det börja igen ialla fall. Vilket var väldigt skönt.
 
Fick lite hjälp av Emelie att fota lite på Lucky när jag skrittade lite i padocken efter skogsturen. Jag hade det helt raka ägg-bettet och det var ingen höjdare, jag har ju endast haft det när jag har velat ha lite mer stopp när jag har varit ute i skogen och galopperat mycket. Det blev inte riktigt bra idag, hon ville inte riktigt släppa ner det i munnen och gick och knep lite med munnen. Sen blir hon lite för tung och låg i formen på de raka, och det är ju egentligen rätt för det är ju så hon är lärd genom westernridningen. Så det får bli de tredelade betten framöver så kan jag börja med det raka när styrkan är tillbaka. Jag längtar efter att få börja jobba henne ordentligt nu, men är supernöjd bara jag får sitta på henne.
 
Nu kommer snart T hem, får bli lugn kväll hemma, bara mysa i soffan framför tvn. Käka lite gott och bara ta det lugnt.
 
 
Kram Sofia
 

Mitt hjärta!

Emelie var snäll och tog lite foton på mej och Lucky idag.. Kommer ännu fler sen, men här är första omgången!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördagskvällen

Sitter och kikar på filmen på sjuan och väntar på att T ska komma hem. Panda ligger här jämte och myser, hon har haft en lång dag med massa bus i stallet. Först med Sigge och sen med Zorba..
 
Det blev 35 min i skogen med finaste pärlan, stackarn blev helt attackerad av en massa äckliga älglugor, fick hjälpa henne så gott jag nådde och ta bort dem. Så jävla envisa, de är fan äckligare än fästingar!
Sen blev det också ett pass på ridbanan på fina jättefuxen. Han kändes så fin idag, börjar hitta lite knappar på honom. Ibland är det verkligen synd att man inte har hur mycket pengar och tid som helst.
 
Smyger på Zorba..
 
Kompisen Sigge
 
Fullt bus med Sigge och Zorba..
 
Fina ludd-korv
 
Klockan hann bli ganska mycket och det hade redan börjat mörkna innan Panda och jag var hemma igen, kallt som attan var det att åka hem, jag var väldigt glad att jag hade tagit på Panda både tröja och täcke och att jag själv hade vantar på mej. Annars hade jag nog inte kunnat röra på fingrarna på bra länge.
 
Tacos fick det bli till middag idag, inte dumt alls!
 
Imorgon ringer klockan, tänkte vara ute i stallet till klockan nio. De pratar om regn mitt på dagen, men håller tummarna för en fin dag söndag!
 
Kram Sofia

Ben är mumsigt!

 
 
 
 

Lördag

Igår blev det så mycket i det här lilla huvudet att jag totalt glömde bort att skriv ett endaste litet blogginlägg på hela dagen, men det blir liksom så ibland. Frivilligt eller ej!
 
Jag åkte ialla fall ut till stallet på förmiddan efter en lugn hemma morgon. T började tidigt så jag, hundarna och katten hade huset för oss själva. Frukost kändes som överkurs så jag fixade kyckling och tzatziki innan jag åkte, varför inte liksom?
 
Mockade och fixade i stallet innan det var dags att ta tag i det här med ridning. Tog in en Lucky som såfort hon blev ställd i stallgången började dansa någon sorts egenkomponerad version av svansjön, jag var inte imponerad. Först letade jag efter älgflugor i hela henne svans och sen på hela bakdelen = inga älgflugor hittades. Sen försökte jag bli arg = inget resultat där heller, mer än att hon stod still så länge att jag fick på benskydd och boots. Konstaterade då helt enkelt att hon inte ville stå med baken åt det hållet då det lät utanför, hon är ju lite rädd om sin rumpa och kan få sina ryck. Men eftersom jag bara hade sadel och träns kvar så fick hon helt enkelt stå ut en stund till.
När vi var färdigutrustade gick vi ut och då var det precis som om någon hade tryckt på en knapp, Lucky var precis lika lugn som vanligt. Denna dag blev det 30 min skrittarbete i padocken, Lucky var överambitiös och när vi kom till långsidan för tredje gången så sa hon "jag vet att vi gjorde sluta innan så då gör jag väl det igen så behöver du inte tjata" Så där satt jag, med en häst som gick i sluta, utan att jag rörde henne, bara genom att jag satt kvar i rätt position med kroppen. Och så undrar folk varför jag älskar den lilla hästen..<3 Lucky grymtade och tyckte livet var allmänt skitkul! Men lite frustrerad är hon över att hon inte känner sej så stark i kroppen som hon skulle vilja, men det kommer. Inne i stallgången igen började hon steppa runt direkt, jag valde då att ställa henne på andra hållet så rumpan kom ut mot dörrn på framsidan istället. då stod hon som ett ljus och problemet var bekräftat och löst.
 
När hästarna fått lunch var det dags att åka hem, med Rallyråttan fastspänd i sin korg körde vi sakta hemåt. Vi åkte över Kyrkekvarn eftersom bensinmätaren visade på ilsket rött. Men nu vet jag ju att sålänge lampan inte lyser kommer jag hem utan problem.
 
 
 
 
Hemma bytte jag om och sen var det dags att åka vidare ut till Vistorp, hälsa på hos Pandas uppfödare. Panda var överlycklig över att få träffa sin mamma Isa, Isa var inte riktigt lika imponerad. Isa ska snart ha bebisar igen, en kull helsyskon till Panda och Hugo.
 
När vi kom hem så hann vi andas i 5 minuter, sen tog jag och T en tur in till Mullsjö för lite proviantering på Ica och inköp av kvällens mat på Amigo. Sen dog vi i soffan, jag somnade alldeles för tidigt och var därför helt klarvaken och alldeles för pigg när Panda väckte strax efter klockan sex imorse.
 
Kram Sofia
 
 

Nöjd häst!

Hade glömt att jag tog dessa två foton efter ridningen idag.. 
Nöjd häst!
 

Kvällen

Kikar på filmen Gladiator. Det var längesen jag såg den. Har sett den tillräckligt många gånger för att nästan kunna den utantill, men den är jäkligt storslagen, det måste jag säga.
 
Dumle har haft stor tvättdag av katten.. Jag vet dock inte om katten uppskattade det så där värst mycket. Efter tio minuter hade han däremot fått en väldigt imponerande punkfrilla som till och med hade gjort Lady gaga avundsjuk.
Sen tyckte Panda att punkkatten fått nog med uppmärksamhet och körde upp honom på övervåningen. Mycket nöjd med sitt tilltag och helt oförstående inför mattes banningar så klättrade hon åter igen upp i soffan och la sej på sin kudde.
 
Panda är på lite styggt humör nu när hon löper, Dumle får inte komma i närheten. Förmodligen kommer hon ihåg hur jobbig han var förra gången. Nu är han ju kul-lös och bryr sej inte mer än att han tycker att hon luktar lite skumt, inte riktigt som vanligt liksom. Han undrar väl mest varför kompisen inte vill leka med honom utan bara morrar och är bitsk. Stackarn, han undrar naturligtvis vad han har gjort henne för ont.. 
 
Kram Sofia

Torsdag

Åkte ut till stallet samtidigt som T åkte till jobbet, så var där till strax efter två. Panda var självklart med.
Jag började med mockning och sen fick jag ännu en gång användning av min kamera, är kalasbra att kunna träna på att fotografera hästar i princip dagligen! Det är jäklar inte lätt att ta bra bilder av hästar i rörelse. Men övning ger färdighet!
 
Sen fixade jag foder och vatten till mina tjejor. Därefter var det dags för ridning. Hon stod och mös av borstningen och verkade tycka att livet var allmänt toppen. Blev lite taggad när jag satte på benskydd och sadlade. Sen tog vi en tur i skogen på 30-35 min tillsammans med Panda. Lucky kändes jättefin, kände inget av den stelhet som jag kände i början igår. Hon var pigg och glad och hade nog gladeligen tagit en galopp i skogen om hon hade fått.
 
 
 
 
 
 
Busar med kompisarna
 
Sötaste bushunden!
 
När vi kände oss nöjda så klädde jag och Panda på oss lite jackor och täcken och åkte hem i kvällssolen. Det hade redan början bli lite kyligt ute och jag var glad att jag hade tagit på Panda både tröja och täcke. Vinddraget som blir är inte att leka med. Vi åkte över Kyrkekvarn hem och tittade på folket som gick där och grejade. Det är en jättefin liten väg, lika fint är inte rullgruset och det faktum att vägen bitvis ser ut som en ena stor vägbula, på längden! Det blir lite för sladdvänligt för oss med bara två hjul.
 
Kram Sofia
 

Morgonmys i soffan

 
 
 

Dagen

Så var dagen snart slut.. Sitter just nu och kikar på filmen United 93. En film om ett av de plan som störtade den 11 september, då när tvillingtornen föll.
 
Dagen har varit väldigt bra, åkte ut till stallet så jag var där strax innan halv elva. Mockade och fixade foder och vatten. Sen tog jag in Lucky och gjorde henne iordning, äntligen! Vet inte em som var gladast, jag eller hästen. Trots den ganska korta skritturen som var alldeles för kort enligt Lucky så var vi tillbaka i stallet igen, gick ner i padocken några minuter och börjde och ställde henne lite grann. Hon kändes väldigt mjuk trots att hon inte gjort något liknande på flera veckor. Men hon är ju ganska mjuk i kroppen naturligt så det vore väl konstigt om hon hade varit stel som en planka. Jag kände något i höger framben, ungefär som en liten, liten, liten stelhet och då fick jag verkligen sitta och känna efter, men det värmde ur efter bara några minuter och sen kändes hon superfin resten.
 
Hade med kameran till stallet idag och lekte lite.. Så bjuder på ett par foton, både på mina pållar och på Panda och hennes nya kompisar.
 
 
 
Pippsen la sej i solen och gottade sej en stund..
 
Mamma kom upp idag, mötte upp mej i stallet. Med sej hade hon Mimmi, Hugo och brorsans hund Luna. Så med Panda och gårdens två egna hundar blev det fullt hus. Men alla kom överens och for runt och grejade.
Lucky och Pippi fick flytta ner i en annan hage, en större med lite gräs i så de har att plocka med. Och förhoppningsvis lite mindre insekter också, vilket inte vore dumt alls. Det är inga mängder egentligen, men Lucky är ju väldigt känslig och blir lätt stressad.
 
Kram Sofia

11 September 2013

Känns lite skumt att fylla år idag, man ser inte fram emot sina födelsedagar som när man var liten. Det var roligt upp till 18, sen liksom dog det lite. Det blir som en dag i mängden.
 
Jag gick ialla fall upp tidigt idag, rastade hundarna i morgonsolen..
 
 
Och satte sedan fart med dammsugaren. Efter en välbehövlig dusch sitter jag nu här. Ska diska en snabbis och om jag hinner torka av golvet innan jag och Panda åker till stallet. Vi får nog pälsa på oss lite mer idag än vad vi brukar, temperaturen är inget att skryta med ännu. Kände att jag hade behövt ialla fall ett par tunna handskar när jag åkte hem igår.
 
Hur gick det då igår? Lucky fick ett plötsligt infall av att leka rodeohäst när vi körde in på stallplan med transporten. Jag vet inte om hon tänkte att hon visar sej stor och vildsint så kanske vi glömmer alla tankar på att åka transport. Men jodå, lastningen till kliniken gick fint, hon protesterade två gånger, men bara genom att backa och sen gick hon snällt på och vi kunde åka. Vi kom fram nästan en timma innan vår tid. Men det är bara skönt, dels hinner Lucky vila resan ur benen och vi hinner varva ner lite innan det är dags.
 
Sen blev vi hämtade, först böjprov och longering, sen röntgen och sist ultraljud. Hon hade en liten, liten, liten (knappt 0,5 graders) hälta som värmde ur höger fram. Men eftersom hon var superfin på UL så fick jag ett igångsättningsprogram som sträcker sej 6 veckor framåt och sen har vi återbesök den 22 oktober bara för att kolla hur allt ser ut. Ligamenten som hade skador var helt läkta och det fanns inte ens någon ärrvävnad kvar. Så läkningen har gått kanonbra! Det känns så skönt att få börja sätta igång henne ordentligt igen. Så idag blir det en ridtur, visserligen bara 30 min, men jag kommer njuta av varje sekund på min lilla hästs runda rygg.
 
Lunchar lite på kliniken innan undersökningarna..
 
Trött tjej inför UL, Lucky lika arg varje gång att de lyckad supa henne under bordet.. Attans!
 
Lastningen hem gick på 2 min, hon gjorde inga ryck utan gick snällt in när T morrade lite på henne och sa med bestämd röst att "nu åker vi hem".. Jahopp sa Lucky och gick lugn och snällt på. Duktiga häst..<3
 
Nu är det bara lill-pricken som ska bli helt bra också. Idag får hon börja på sin Metacamkur. Så får vi hålla tummarna att hennes aj-iga bog inte är så aj-ig när hon inte får metacamen längre.
 
Kvällen blev lugn, T åkte in till Mullsjö och köpte lite gottigt att äta (hemmagjorda hamburgare!) medans jag gjorde klart i stallet. Som inte var alltför betungande då det redan var mockat och fixat med vatten och hö. Kändes jätteskönt när man hade varit iväg att istället kunna gå ut och borsta av Pippi och mysa lite med tjejerna i hagen en stund innan jag åkte hem. Sånt är mycket uppskattat!
 
Kram Sofia
 

Hemma igen

Är så himla trött och seg, nu när alla spänningar har släppt inför detta klinikbesöket så vill jag bara vila. Men i det stora hela har allt gått bra.. Skriver mer ingående lite senare ikväll eller imorgon.
 
Kram Sofia

Tisdag

Idag var det då dags.. Återbesök på Husaby hästklinik för Lucky.. Har faktiskt sovit ganska bra inatt, Panda väckte mej strax efter två och hade helt plötsligt blivit akut kissenödig.. Så på med lite kläder och släppa ut henne. Men när hon såg vilket ruggigt väder det var så vände hon sej om, tittade på mej och sa "ångrade mej, vi lägger oss igen istället".. Så jag släppte ut bägge hundarna nu när jag vaknade vid strax innan sju istället.
 
Just nu är det uppehåll, de hade lovat regn hela dagen och inatt har det ju regnat. Men kanske har vi tur, att det ialla fall håller sej torrt medans vi lastar.
 
Igår var veterinären ute hos Pippi, hon har hittat på något med höger ben, högt upp. Så nu fick hon Metacam 8 dagar och vila. Sen får vi se hur hon ser ut då, ska ha telefonkontakt med behandlande veterinär om ca 1 vecka.
Hon visade även stelhet lågt vänster fram, det benet vi tyckt att hon varit mest halt på. Men förmodligen har hon gått och överbelastat det och det är först när det har börjat göra ont som det andra benet har upptäckts. Hältor som sitter så högt som bogled m.m kan vara riktigt knepiga att se, om man ser dem alls.
 
Lucky fick en promenad, kände inte för att tömköra och hon verkade nöjd med det. Gick och småbuffade på mej och tyckte allmänt att livet var bra. Hon har sån positiv energi just nu och vill, vill, vill.. helst allt på en gång!
Jag hade tänkt gå ca 45-50 min, men eftersom vi fick stanna och illglo på de levande stenarna som sa bää några minuter och sen fick någon viss person (typ jag) stanna längst upp i backen och försöka andas så slutade turen på strax över en timma. Så ca 55-60 min effektiv promenad skulle jag tro att det blev. Lite längre än planerat, men Lucky var väldigt nöjd!
 
Vi hittade en jättefin liten sjö, Lucky var mest intresserad av gräset som växte jämte sjön. Men jag tyckte den var fin ialla fall..
 
 
 
Det är ju inte svårt att räkna ut vem av mina hästar som är mest.. hrm.. matglad.. "Matte, får vi lunch snart?"
 
Det är väl snart dags att gå upp här hemma, äta lite frukost och sen flytta diverse motordrivna fordon för att få fram transporten som nu står lite lätt inklämd bakom både en bil och en stycket trädgårdstraktor med släp.
 
Nu får ni hålla alla tummar, tår, tassar och hovar ni har för Lucky idag!
 
Kram Sofia

Ny vecka

Måndag igen, den här veckan har gått ganska fort.. Fast jag har hunnit med ganska mycket, eller rättare sagt.. Veckan har varit händelserik.
 
Ringde Falköpings distriktarna strax efter åtta, de skulle ringa tillbaka mellan nio och tio för tid och en vägbeskrivning. Så får Pippsen lite hjälp idag. Hon ska inte gå och ha ont, lill-prickan..
 
Panda in action
 
Posar lite
 
Dumle demonstrerar sitt-ligg, hans egen specialare!
  
 
Morgonbus
 
 
Nehe, om man skulle försöka med lite frukost i väntan på att veterinären ska ringa tillbaka..
 
Kram Sofia
 

Söndagskväll

Det blev inte mycket bättre under dagen, men jag lyckades ialla fall ta mej till stallet.. Eftersom Lucky vilade fick bägge hästarna lite pyssel på stallgången. Passade på att longera Pippi för att se hur hon verkar i sitt ben, fortfarande lika halt så imorgon ringer jag distriktsveterinärerna. T hämtade oss när han åkte hem från jobbet på Sand, det blev en tur in till Mullsjö och handla lite snabbt. Gick som en zombie i affären och dog lite inne på Amigo när vi väntade på maten.
 
 
 
 
Dagen innan jag åkte ut till stallet har Panda gått med på att snällt demonstrera!
 
 
 
 
 
 
 
Alltså, vi har slappat, slappat, slappat och sen slappat lite till..
 
Kram Sofia

Sjukstuga

Här är det sjukstuga idag, är helt slut.. Kroppen skriker fula ord till höger och vänster och näsan trillar snart av..
Men nu får det vara slut på gnället!
 
Förmodligen väntar jag tills T kommer hem från jobbet idag och så åker vi ut till stallet tillsammans. Dels får jag lite hjälp och så slipper jag köra ut själv. Känner mej ganska skakis, så tror inte att det är någon bra ide att göra det.
Vore ju lite jobbigt att ligga i diken efter halva vägen känner jag.. Och skulle jag pigga på mej under dagen så tuffar jag ut i eftermiddag. Det enda positiva är väl att jag passade på att bli sjuk när Lucky ändå hade vilodag..
 
Har suttit och kollar massor med sadelmärken, finns så extremt mycket snyggt. Kan inte ens börja räkna upp dem. Men en av de snyggaste är ändå Bates dressyr (den nya), vilken jag hoppas kommer ligga helt perfekt på min vackra svarta. Dels är sadlarna supersköna att rida i och Lucky har alltid gillar luftsadlarna. Bra för både min och min pärlas rygg helt enkelt. Sen gäller det bara att hitta en likadan sadelgjord som jag hade till henne innan, hon är ju lite speciell med sina gjordar den lilla damen.
 
Kram Sofia

Söndag

Soffmys såhär en söndagsmorgon..
 
 
Snart dags för lite frukost.. Men inte riktigt än..
 
Kram Sofia

Lördags kväll

Sitter och njuter av lördagskvällen.. Musik dunkade överallt nere i Sandhem när jag åkte igenom där påväg hem från stallet. Det var mycket folk ute och rörde sej.
 
Det var lagom dags för lunch för pållarna när jag kom till stallet, så jag passade på att mocka och fixa foder och vatten medans de käkade. Sen satte jag mej med Panda vid hagkanten och bara njöt av solen en stund. Vi fick sällskap av Diva en liten stund.
 
 
 
 
 
 
Det blev tömkörning för Lucky idag också, vi gick upp och förbi Villa Vita, där träffade vi på en hel flock med nyfikna raggsockor. Panda såg helt förskräckt ut först, för det var sockor överallt. Lucky blev jätteglad och gnäggade glatt och blev sen ännu gladare när några av sockorna svarade.
 
 
 
 
 
Jag var lite osäker på om bensinen skulle räcka ända hem, jag har inte kört slut någon gång och jag är alltid lite misstänktsam emot tankmätare i början. Men vi kom hela vägen hem och nu är det fulltankat igen!
 
Efter att ha varit med flera dagar i stallet och fart runt + en tur till tant veterinären så är Rallyråttan inte så mycket rally, hon somnade nästan innan hon fått ner huvudet mot täcket. Nu tar jag och dogsen kväll och myser ner oss i soffan, först ut blir det ett hajprogram (besatt, ja.. lite kanske..) sen film och lite gottis.
 
 
 
Ha en fin kväll allihopa!
Kram Sofia

Pysslat lite

Har varit ute med hundarna och fixat lite.. Så nu är de lite trötta och nöjda.. Kikar på en film som slutar 14.20, när den är slut åker jag och Panda ut till stallet. Förhoppningsvis hinner jag tömköra Lucky innan de fodrar lunch. I annat fall får jag fixa mockning, foder och vatten medans de äter. Det finns alltid att göra så det är inget problem.
Trivs så bra i stallet att det är inget ställe man vill skynda sej hem från.. =)
 
Kram Sofia

Lördag

Jisses vad seg jag är idag, träningsvärk i armarna och snorig som fan.. Även Rallyråttan verkar lite dämpad idag. Jag hade tänkt åka ut till stallet tidigt på förmiddan, men det får vänta några timmar till. Kommer få gå i värsta värmen, men det blåser lite så det är nog inte så farligt.
 
Panda får förmodligen åka med ut, får se hur pigg hon verkar sen när det börjar bli dags. Men innan det ska jag få i mej lite käk, har inte ens ätit frukost än. Men ska iaf åka ut så jag åker hem innan det börjar mörkna, dels blir det kallt som satan när jag ska åka hem och sen uppskattade Panda inte att åka i mörkret, det talade hon tydligt om.
 
Nu är det bara idag och sen två dagar kvar tills det är dags att åka tillbaka till Husaby med Lucky, både längtar och är lite nervös. Men hon ser jättefin ut och enligt henne är det verkligen inget fel på henne. Det är alldeles för längesen jag satt på hennes rygg nu. Det finns ju liksom ingen annan häst som henne..<3 Men alla kan ju inte vara bäst!
 
 
Kram Sofia
 

Fredagskväll

Idag fick vi åka i mörkret hem.. Panda tyckte att det var lite läskigt och skällde en del.. Sen försökte hon krypa upp så långt hon kunde i väskan för att komma nära mej och då frös hon lite. Så jag fick stanna och stoppa ner henne i väskan ordentligt igen, då kurade hon ihop sej och suckade nöjt. Fina lill-Panda..<3
 
Åkte ut till stallet strax efter fyra, Panda fick testa en ny väska idag och den verkade hon gilla bättre än ryggsäcken då den är lite lägre. Panda fick träffa ytterligare två nya hundar idag, en stor och en liten, den stora var lite läskig men den lilla (Sigge) var superkul och de började leka nästan på en gång. Fast bäst är nog ändå kompisen Diva.
 
 
 
Lite bus
 
Sen fick hon springa med i skogen när jag tömkörde Lucky, gick inte så långt idag. Tog en ny väg, men det visade sej att det var lite sankt på ett ställe så jag vände. Så det blev ca 35-40 min, tittade inte jättenoga på klockan när vi kom tillbaka. Lucky tycker fortfarande att tömkörning är helkul och ser väldigt fräsch ut. Så det ser väldigt lovande ut inför tisdag. Nu får ni hålla tummarna för oss från klockan ett och framåt!
 
Pippsen har ont i ett framben, samma ben som hon blev sparkad på knät i vintras. Men ingen värme, svullnad eller annat. Kylde bena benet från knät och neråt så får vi hoppas att det går över snabbt. De har bara otur mina tjejer känns det som.
 
Panda är helt slut nu och har sovit ända sedan vi kom hem, hon orkade knappt röra sin kvällsmat. Tog bara ett par bitar innan hon rullade ihop sej till en liten boll och somnade igen. Just nu ligger hon utmed mitt ben och sussar. Myshunden!
 
Imorgon jobbar T hela dagen, så det blir väl långdag i stallet då också. Men jag ska plocka ner resten av tråden nere vid sommarhagen och skruva ur isolatorerna. Orkar jag så tar jag ner stolparna också, men då måste jag tömma kärran först. Får se hur kroppen mår helt enkelt.
 
Kram Sofia

Fredag

Idag blir det stallet i eftermiddag, tänkte käka lite strax och sen göra mej och Panda iordning.. Det blir tömkörning för Lucky idag också, men ska testa en ny väg tänkte jag. Hon ska få lyfta lite på fötterna och inte bara gå plant.
 
Idag på förmiddan har vi börjat plocka ner sommarhagen..
 
 
Självklart var Panda med och hjälpte till att ratta trädgårdstraktorn..
 
 
 
Hela gamla delen av hagen är nerplockad, och nästan halva nya delen. Den tänkte jag fixa imorgon. T kom ner och hjälpte till att lassa stolpar, man tror inte att det är så tungt. Men efter att ha sprungit fram och tillbaka, vevat tråd och skruvat ut isolatorer så är armarna lite sega.
 
Här hemma har vi bestämt att Panda ska få testa Royal Canins Hypiallergenic Moderate Calorie. Jag är inget fan av royals vanliga foder annars, men Panda älskade provpåsen och detta är ju deras veterinärfoder så jag tycker att det är värt att testa. Det foder hon får nu gillar hon, men bitarna är ganska stora och jag har visat sej vara lite väl mycket fett i det. Hon har inte blivit tjock, men hon ska inte bli större om jag säger så. Veterinären tyckte att hon var jättefin i kroppen och det är alltid skönt att höra.. =)
 
Kram Sofia!

Ännu en bra dag!

Nu har jag gjort mitt för idag, bara hundarnas kvällsmat och kvällsrunda kvar innan jag får sluta ögonen och sova.. Skulle nästan kunna lägga mej nu känns det som, supertrött. Var seg imorse också, kanske är den där jäkla förkylningen som håller sej kvar för allt vad den har och tänker blossa upp igen. Skulle inte förvåna mej alls.
Men jag käkar vitlök och tar mina d-vitamin och håller tummarna.
 
Idag har vi ökat upp till 50min promenad med Lucky och hon är superlycklig över att få bli tömkörd. Panda var med som vanligt och sprang jämte, vi gick förbi både kohage och en gård med två lösa hundar och hon skötte sej perfekt. Men var tvungen att lägga till ett skall och morr när vi passerad och var på säkert avstånd till de två lösa hundarna.
 
Panda blir allt bättre kompis med stallets två egna hundar, särskilt den äldre av dem. Panda följer henne som en liten skugga och skäller hon så skäller Panda. Så himla skönt att hon trivs och inte är rädd för dem, hon är ganska osäker på stora hundar, men dessa har gått jättebra! Gårdens katter är dock inte alls imponerade av Pandas lekinviter, utan fräser, skjuter rygg och ger onda ögat.
 
 
 Smyger på kissen
 
 
Fina rumpor
 
Dagsformen
 
Dagsformen
 
När mockning och allt annat var klart red jag den stora fuxen igen.. Tror vi var lika sega bägge två idag.. Men lite fick vi till det ialla fall. Han är mysig, den store.. Riktig charmis! Jag är fortfarane helt förundrad över hur fasiken jag kommer upp på honom varje gång. Tar hjälp utav en gräskant, men ändå.. det är högt upp till hans rygg!
 
Panda var så trött att jag nästan fick bära henne in när vi kom hem, efter två dagar i stallet plus en tur till veterinären med tåg, bussresa och allt vad det innebär så var hon helt slut. Så efter lite mys kli så somnade hon så gott.. Var ute för en liten stund sedan, sen in och sova jämte matte i soffan igen.
 
Kram Sofia

Torsdag

Här har vi lite mysmorgon, jag och hundarna.. Men nu är det snart dags att ta tag i dagen på riktigt. Det blir stallet nu mitt på dagen, tömkörning med Lucky. Självklart ska lill-Panda med ut!
Ska tvätta av Pippsen lite, hon har äntligen slutat brunsta och är väldigt duktig på att klabba ner sej så det är dags.
 
Panda är på dåligt humör och talar högljutt om att hon inte alls är nöjd med situationen just nu. Skrutthund..<3
Skulle tro att det blir lite annat ljud i skällan när hon får komma med ut till hästarna.
 
Kram Sofia

På besök hos veterinären..

Lite sena blev vi till veterinären, man kan alltid lita på att buss 101 kommer minst 5 min för sent. Idag var det 10 min. Men fram kom vi och nu har Rallyråttan fått sin ettårsspruta och är fullvaccinerad.
 
Det är jättekul att åka tåg!
 
 
Vi blev upphämtade at T utanför veterinären. Panda fick en liten undersökning av sin hud och rådgivning. Vi fick även med provpåsar på två ollika allergifoder. De tyckte det var jättebra att hon fick det fodret hon fick nu, men om jag ville testa något annat sen så fanns dessa alternativen. Bra att veta! De är alltid så hjälpsamma på Smådjurskliniken.
 
Nu slappar vi, ikväll blir det fotbad och bananmilkshake.. Inte dumt alls!
 
Kram Sofia

Eftermiddag

Idag har Panda varit med mej i stallet.. Både resan dit och hem gick jättebra, på hemvägen la hos sej till och med tillrätta och vilade. Hon hade superkul i stallet och kom bra överns med gårdens två hundar.
När jag motionerade Lucky sprang hon med jämte och var så överlycklig att hon visste knappt vart hon skulle göra av sej själv. Hon kom snabbt och satte sej vid min sida när vi mötte en bil på grusvägen.

 

 

Eftersom vi kom ut tidigt så stod hästarna fortfarande inne och hade precis avslutat sin frukost, så jag gjorde iordning Lucky direkt.. Hon blev så himla glad när jag först kom med hennes benskydd och boots och sen tömkörningsgjorden. Tränset kunde hon knappt vänta på att få på sej, gapade stort över bettet. Så himla lycklig! Hon frustade och trampade på som sjutton på grusvägen. Vi gick lite över 4 km idag, tog ca 45 min.

 

 
 
 
När vi kom tillbaka till stallet blev det lite pyssel med Lucky. Smorde benen med arnika och klippte bort manen i nacken där nackstycket ligger.
 
 
När Lucky var utsläppt till Pippsen i hagen och stod och halvsov i solen och såg nöjd ut så mockade jag, packade hö, fyllde på vatten och gjorde burkmaten till bägge damerna. När jag var klar så såg jag att Panda började bli väldigt trött, så då var det dags att åka hem..
 
 
 
Idag blev det tacos till lunch igen, men det är ju så himla gott att jag nästan skulle kunna äta det sju dar i veckan. Fast då kanske man skulle tröttna efter ett tag. Panda sover som en liten gris jämte. Själv försöker jag vila min stela kropp, funderar på en varm dusch.. Kanske kan det hjälpa. Strax efter fyra måste Panda och jag gå hemifrån för att hinna med tåget. Det tar inte så lång tid att gå ner till stationen, men om man ska stanna och kissa och lukta med jämna mellanrum så kan det ta sin lilla tid. Och jag väntar hellre nere vid stationen, särskilt nu när vädret är så fint än stressar och behöver springa sista biten.
 
Kram Sofia
 
 

 


Onsdag

Ska åka ut till stallet om cirka en timma. Idag får Panda följa med. T har redan åkt till jobbet, gott att få ha honom hemma ikväll. Tänkte att jag ska fixa Luckys motion direkt när jag kommer ut till stallet, innan det hinner bli sådär varmt som det var igår. Det är betydligt molnigare idag, så temperaturen är behagligare. Jag älskar som och värme, men inte när man ska halvspringa efter en superpigg bulldozer vid namn Lucky som anser att skritt är för mesar.
 
Sen vid halv fem idag blir det äventyr för Panda, det är dags för hennes ettårs vaccination, så 17.15 har vi en tid hos Smådjurskliniken.
 
Kram Sofia

Fick en ide!

Fick just en ide.. Lucky kommer bli överlycklig imorgon! Tänker inte skvallara om vad det är, ni får se bild imorgon istället..;)
 
Kram Sofia

Kommer ha träningsvärk imorgon..

Bara en vecka kvar, sen är det dags att åka till Husaby igen med Lucky. Ser fram emot det enormt, samtidigt som jag är lite nervös. Men hästen ser och känns superfräsh så det känns kanske tryggt ändå. Hon är enormt uttråkad av att bara få promenader och inte bli riden. Hon tycker att det får vara nog med det här sjukskrivningslarvet nu!
 
Pippi däremot njuter av att vara förtidspensionär, idag la hon sej platt på sidan i hagen och solade en lång stund. Såg gott ut! Lucky fick vila idag, det var alldeles för varmt att gå mitt på dagen. Men imorgon går jag med henne först innan det har hunnit blli så satans varmt.
 
Har motionerat ordentligt själv idag däremot.. Ridit två hästar, en stor fux och en liten fläckis.. Olika, men mysiga bägge två. Men jäklar vad jag har tappat kondition och styrka. Lyckades till och med få till en liten blåsa på ena ringfingret.. så lite borde jag ju ha tagit i ialla fall. Lucky såg mindre road ut och småpratade med mej hela tiden när jag gick förbi. Hon tycker nog att det är konstigt att jag rider andra och inte henne. Skrutthästen.. <3
 
Luckys Fie Skarsöpadd kom idag, så snygg! Kommer bli kanonfin på henne!
 
 
Åhh, hoppas den här veckan går jättefort! Vill veta hur det är med hennes framben nu.. Helst igår!
 
Kram Sofia

Panda Pooh 1 år!

Helt otroligt att min lilla skrutthund redan är ett år, vilket innebär att jag har haft henne i över tio månader. Glömmer aldrig första gången jag såg henn, en liten tjock boll med ett ben i varje hörn och sedan den dagen hon upptäckte att hon hade en röst har hon använt den. Mer personlig och speciell hund tror jag aldrig att jag har träffat, hon är verkligen en riktig kompis och följeslagare. Och hon har en åsikt om precis allt!
 
 
Kram Sofia
 

Kväll

Jisses, vart tog resten av eftermiddagen och början av kvällen vägen. Åkte till stallet halv tre, mockade och fixade foder. Eftersom Lucky och Pippi förmodligen äter saktare än en sjösnigel så var det bara till att snällt sätta sej och vänta i solen. Men sämre kan man ju ha det. Passde på att smörja ett av Lucky träns och tyglarna till ett annat träns. När de äntligen var klara blev det promenad, Lucky var inte alls med på den iden. Hon ville inte under några omständigheter lämna sin kompis i hagen. Och inte tänkte Pippi bli lämnad henne, hon som alltid snällt brukar stanna i hagen smet ut när jag tog ut Lucky, som segade sej igenom grinden. Tack och lov är hon jättelätt att fånga igen så snart var hon tlllbaka i hagen igen. Tror stark på att de planerat hela det händelseförloppet.. Lucky gnäggade större delen av promenaden, blev nästan lite hes på slutet.. Men hon följde snällt med ialla fall..
 
 
Jag trodde att jag skulle bli överfallen av två lyckliga hundar när jag kom hem klockan sex. Men vad möts jag av, två sömntutor som gäspade och sträckte på sej när jag öppnade dörrn. Mina knasvovvar..<3
 
Grodan boll
 
Myser med nallen
 
Imorgon blir det stallet tidigt på förmiddan. Ska bli fint väder och massa sol, det ser jag fram emot!
 
Kram Sofia

Måndag

Känns helskumt att inte gå ner till hästarna nu på morgonen. Verkar som om Panda tyckte det också, för hon började gå neråt vägen när jag var ute med henne på morgonen, när jag sedan ropade på henne såg hon jätteförvånad ut..
 
Själv har jag sovit pissdåligt inatt också. Somnade tidigt igår och sov bra första delen av natten, men sen har det varit en massa konstiga drömmar igen som stör nattsömnene. Hatar att vakna och inte känna sej ett dugg utvilad.
Får vila lite nu på förmiddag och sen lägga mej i soffan en stund när jag kommer hem från stallet sen.
 
Sitter och kikar på sadelannonser. Är ett bra tag tills det är dags, men det är inte fel att kolla vad de ligger på i pris och vad som finns. Den sadeln jag är mest inne på finns inte begagnad alls. Så där blir det väl till att köpa en ny. Några av de sadlar jag har ögonen på kostar 15-20.000 nya och det är främst där jag letar fräsha begagnade. För de summorna är lite väl saftiga för mej.
 
Kram Sofia

Kväll

Jag är så himla trött att ni får en snabb genomgång av dagen.. Hästarna har flyttat till nya stallet, allt har gått jättefint. Lucky lite ledsen när Pippi fick ny kompis och hon blev själv så Pippsen fick gå tillbaka till Lucky för att hon inte skulle springa och göra sej illa mer i benet.
 
 
 
Pippi firade flytten med en första klassens rullning.
 
 
 
 
 
 
Sötaste smutsponnyn <3
 
När Pippi väl var i hagen så koncentrerade Lucky sej på sin favoritsyssla, äta!
 
Lucky gick på transporten fint och stod jättestilla och lugnt hela vägen. Nu var det ju knappt en mil, men jag är ändå jättestolt över min fina svart. Pippi lastar ju sej själv och med all plats hon fick då mellanväggen är åt sidan kunde hon nästan dansa balett i släpet på vägen. Inatt fick de stå inne bägge två, tror de kommer sova gott.
 
När jag var klar i stallet tog vi en sväng till Mullsjö, handlade lite snabbt på Ica och sen ner till Amigo och hämtade lite käk. Ibland känns det bara mer än bra att vara onyttig.
 
Kram Sofia
 

1 September

Söndag, dags för hästarna att flytta.. Och början på en ny månad. Både jag och Panda fyller år och den riktiga första höstmånaden.
Har varit nere och sagt god morgon till hästarna som var förvånansvärt pigga idag, de brukar vara sega och trötta på morgonen annars. Med det blåser lite och är ganska kyligt idag, det kanske gör dem mer alerta.
 
 
Panda var med som vanligt och åkte kärra ner, men på hemvägen vill hon sitta i mitt knä med framtassarna på ratten. Själv tycker jag att hon gör ett förvånansvärt bra jobb med att ratta runt den lilla trädgårdstraktorn.
 
 
 
 
Tänkte käka lite frukost nu innan jag går ut och packar in det sista i hästtransporten. Är inte mycket kvar, men känns skönt att dubbelkolla allt.
 
Kram Sofia
 
 
 

RSS 2.0